A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

DóriKép
Köszönjük!

Kép
Bab és Tofi
bab

Prüntyi

Anyós nálunk is úgy gondolja, hogy ő már mindent megtett azzal, hogy megszülte és felnevelte - párom 14 éves korától, amíg be nem fejezte az egyetemet tanított, hogy egyáltalán kaját tudjon venni magának, a ruháról és a tankönyvekről nem is beszélva - őket, mostantól neki már csak jogai és elvárásai vannak. Ahányszor csak beszélünk mindig megkapom a nekem bezzeg takarítónőm van, míg ő a számlákat alig tudja befizetni szöveget. Ebben csak az a dühítő, hogy amíg Balázs nem váltott munkahelyet ls nem vállalt plussz melót, addig egyedül több pénze volt, mint nekünk hármunknak (Lacika még nem volt). A macskája pedig csak a tasakos Whiskast hajlandó megenni, de abból is kettőt egy nap, mert délután már nem eszi meg a felbontottat csak a frisset.Kép Én már csak röhögök rajta, mert az ilyen ember bolond. Bár úgy tűnik fejlődik, mert amikor kb. 1,5 hónapja itt volt életében először hozott Bazsikának egy Danoninot.Kép Eddig össz-vissz egyszer akart neki hozni 9 hónapos korában egy Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok-os pólót, amit köszönettel visszautasítottunk.

Mindezekkel együtt azt mondom, hogy a családi béke érdekében, és ez alatt az egyének belső békéjét is értem fontos, hogy az ember bizonyos helyzetekben toleráns legyen. Ráadásul annyora nem is esik nehezemre, mert 2 hónapnál nem jár sűrűbben, ugyanis a Katolikus Rádió oszlopos tagja, és a sok munkájától, ami természetesen a nagy szeretet jegyében zajlik még a Bazsika szülinapjára sem volt ideje kijönni, mert éppen akkor riportot készített valakivel.
Balázs azóta nem beszél vele.

Kép
Kép Kép
sildike

Bab

Nekünk Pesztonka orrszívónk van, aminek a végén van egy vékony kis szilkon cső. Bazsika nem igazán tiltakozott ellene.
Apa amikor meglátta a porszívóhoz csatlakozó orrszívót, akkor azt mondta, hogy ő nem engedi a gyerek agyát is kiszívni és elügetett venni egyet. Nekünk nagyon bevált, bár lekopogom egyenlőre még csak kb. 3 napig használtuk talán 1,5 éve a Bazsikánál.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, Kép eztényleg bolond...már bocsi, hogy én is ilyeneket mondok...és ez csak rosszabb lesz ahogy öregszik...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ildi!

Irigylem a toleranciádat! nekem sajnos ezt még gyakorolnom kell, de valszeg azért a vérmérsékletünk is különbözhet, minden ember más. Én olyan vagyok, mint apám - aki képzőművészetire járt, a tiltott időben kirakta a kokárdát, ezért lecsukták pár napra, ill. mikor már szabad lett kokárdát viselni márc. 15-én, már eszébe sincs kirakni, mert értelmét veszette-, szóval lázadó egy típus, de tetszik, mert így 56 éves létére szépen lecsillapodott és a világ legnyugisabb embere. KépKép És hatalmas lett benne a tolerancia érzék. Talán eljön nálam is ez az idő, de én még csak 28 múltam. Kép

Az a baj, ha olyat tapasztalok (lsd anyós), akkor iszonyatosan felmegy bennem a pumpa, és akkor aztán jaj. Elképesztően irritál, hogy Gergőt nem is ismeri, csak csokikat küldözget neki pl. szülinapjára. Holott a Peti (férjem) UGYANÚGY SZERETI Gergőt, mint a Vikit, mintha a SAJÁTJA lenne, és ez őt is bántja. A hülye anyja. Kép

De rossz ez a kamillatea meginni, csak lemosásnak vagyok képes használni, de meginni.. pfuj.. öklendezem tőle, de jót tett tegnap is. Kép

Dóri
Vendég

Én is ezt szoktam mondani.

Annnyira szép idő van. Lacika alszik a teraszon, mi meg Bazsival készülünk átültetni a virágokat.

Tegnap megérkezett a Dédi és holnap átjön hozzánk és nálunk lesz hétvégén.Kép Annyira drága most volt 87 éves, de még megsütötte Bazsika kedvenc sütijét mielőtt apu ment érte.Kép

Ti mit csináltok? Tüncsike?

Kép
Kép Kép
sildike

Az előző üzi Prüntyinek ment, csak elfelejtettem odaírni.

Dóri
Lehet, hogy én egy kicsit nyugisabb vagyok ebből a szempontból. Meg igazából azt mondom, hogy ettől nem én leszek kevesebb. Nem én veszítek vele, csak anyós. Meg azt szoktam mondani, hogy nem vagyok hajlandó az ő szintjére kerülni. Van egy határ, ahova már csak Keszon betegséggel lehet lesüllyedni.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Itt nyűűűűűűűglődik mellettem...én meg vele Kép
Azt lassan elkezdek pakolászni...nagyon lassanKép ülve elalszom Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike!

Tegnap kedvet kaptunk a pizzához, úgyhogy ma én is azt csinálok Apának. Bár mint mondtam, nekem a tésztája soha nem sikerül, általában vésővel kell a tepsiből kiszedni Kép
Úgyhogy vettem ilyen pizzalisztet, amihez márcsak vízet meg olajat kell adni Kép

Kép
kuha

Prüntyi
Kép
Mond meg ennek a Tüncsi babának, hogy kapja össze magát, mert itt a jóidő és lehetne menni ki a levegőre. Kép

Egyébként anyóshoz még annyit, hogy amíg 10 napig Lacikához járkáltunk be az intenzívre anyukám, apukám és a hugom felváltva oldották meg, hogy Bazsikával legyen valaki. Anyósom még csak oda sem telefonált, hogy esetleg valmit, bármit tudna-e segíteni.Kép Előtte meg azzal riogatott minket, hogy van 35 nap szabija, azt majd kiveszi, ha megszületett Lacika és kijön hozzánk. Apa sikítófrászt kapott és közölte velem, hogy találjak ki valamit, mert ha az anyja jön, akkor ő megy.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha
Este apa is pizzát evett.Kép Viszont még 4 félkész lap ott figyel a fagyóban és várja a talit.Kép

Ez a tészta amit én csinálok még soha nem volt kemény és nem is ragadt oda. Mondjuk én szilikon lapon sütöm és arra még semmi nem ragadt oda.Kép

Biztos finom az a pizza liszt is. Dr. Oetker?

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
Nem semmi a te anyósód! Kép De nagyon jó, hogy a férjed így áll hozzá, hogy a te és a gyerekek pártján van! Látom, hogy okkal, de lehetne másképp is sajnos, mondjuk a mama iránti tiszteletből. Kép
És te is nagyon profin csinálod, hogy a béke kedvéért néha kibírod! Ezért is vagytok is szuper család! Irigylésreméltó! Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Dóri,
Neked sem könnyű az anyósoddal. Kép Kitartás!
Õszintén szólva nem bánom, hogy nekem nincs. Bár, talán lehetne olyan, mint Barbié, de az a ritkább.
Próbáld meginni a kamillát, tényleg fújjj, de hasznos! Kép

benianyu

Benianyu
Köszi.Kép Anyóst én is kihagytam volna, de így hogy van a halálát azért nem kívánom.Kép

Dóri
Én szoktam tenni bele egy pici cukrot, de csak egy nagyon picit. Sőt, van amikor a gyerekteát iszom, az egy picit édes.

Kép
Kép Kép
sildike

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

hello lányok!
egy kis sorozat Kisnyúl négykézlábasaibólKép
és apa vett csomitartót a másik nagy szerelmére(VESPA_robi) és megnéztük,hogy belefér e Kisnyúl,mert akkor majd lehet benne szállítani és mind elférünk a robin!KépKépKép

méreckedni is voltunk,6860(pont 100grammot hízott egy hónap alatt),kilóit megdupláztaKép a féléves szülinapjára,ami 28.án volt!

képzeljétek,én ugye már szoktam adni neki krumplipürét,miegymást,de egyszercsak nem volt hajlandó megenni a nekikészített dolgokat,viszont az én kajcsijaimat imádta,csaak nem mertem neki nagyon olyat adni!de a doki néni azt mondta ne szarizzak,ha ez a gyerek rendes,ízes kajákra vágyik,akkor ne próbáljam tömködni az ízetlen szarokkal!turmixoljam a sajátunkat és egye azt......na eszi is,falja!!!!!!!Kép
gyümikkel azért nem áll hadilábon,azokat imádja,de tejcit azért követeli szintén!
a vitáról annyit,hogy nem vagytok normálisak,bárkinek is van igaza!micsoda hangnem már megint lányok!én már azt is bántam,amit Napsugárnak reagáltam,pedig az lájtos volt hozzátok képest!na mindegy!Kép

képek nagyon jók,Majácska irtó édes,ahogy becserkészte a lábfejet!Kép

most megyek,mert jönnek hosszúcombuék!
Nyúlné és féléves Kisnyúl!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Tegnap az Invitel újrakonfigurálta a modemet, így nem tudtam feljönni a netre. De ahogy visszaolvastam, hááát...
Én inkább Sis, és Thomasanne táborához csatlakoznék. Sztem sem azért van ez a topic, hogy öljük egymást, hanem inkább, hogy segítséget kérjünk, ill. együtt örüljünk gyönyörű Babáink fejlődésének.

Ancsi!
Melike nagyon aranyos a KiskrapekkelKép!

Cleo, Manka!
Halálian édesek a Picúrok. MajaKép igazán belevaló Csajszi, JackKép meg tényleg hűséges lehet, ha ilyen próbálkozás ellenére sem érdekelte Maja.

Sildike!
Annyi szeretet árad belőled, hogy ezekből csak az nem tud magába "szívni" egy kicsit, akinek elferdűltek az "antennái". Az írásaid alapján néha Édesanyámat "látom Benned"KépKépKép.
Klassz lehetett Nálatok a minitali.
Nagyon édesek a képekKépKépKép!

Barbi!
Leon csúcsszuper a képekenKépKépKép, és persze Nolcsi is nagyon édesKépKépKép, de Rajta azért már látszik, hogy egy kicsit komolyabb NagyfiúKép!

Anyós témához annyit, hogy akkor ezek szerint én is a szerencsésebbek közé tartozom, mivel nagyon jól kijövök a sajátommalKép. Nem akar rámerőszakolni semmit, s elfogadja, hogy először a saját Anyukámat kérdezem meg, ha v.miben bizonytalan vagyok. Az unokájáért meg szinte rajong. Habár még aktív dolgozó, de mindig érdeklődik, hogy hogy vagyunk, mire van szükségünk, stb. stb. Sőt már azt is kérte, hogy vigyük be Rékát az Õ munkahelyére, mert annyit mesélt már a kollégáinak Róla, hogy nagyon kíváncsiak Rá.

Bab!
Orrszívó: Nekünk "Arianna" van, s most mikor Réka beteg volt, s naponta többször is kellett alkalmazni, megfogadtuk a dr. néni tanácsát, s nem porszívóval szívtuk, hanem szájjal. Ne ijedj meg, nem ment a "cucc" a szánkba, -mert van rajta egy belső cső, ami ezt megakadályozza-, de sokkal kíméletesebb, s nem szívtuk ki vele szegény gyerek agyát.

Sis!
Jó, hogy megkerültetek:, már én is kezdtelek hiányolniKép!
Mátékád nagyon ügyesKép Alvás+HozzátápiKépKépKép

Na rohanok, mert du. rákszűrésre kell mennem.
Szép napot Mindenkinek!

Ja, Megann!
Neked meg KITARTÁST!!!! Anyóshoz, a férjedhez és persze LénácskáhozKép is!

Cinka

KépKép
cinka

Sziasztok!

Látom, az anyós-téma is sokakat érint érzékenyen!
SildikeKép Asszem, ezért is lehet hivatás a család egy ember számára, mert ilyesmikre képes a családi béke, összetartás, boldogság érdekében, mint Te!

Én is igyekszem úgy gondolkodni, ahogyan Te, és ha sikerül, a férjem nagyon hálás érte, tényleg megéri. Ráadásul anyósom nem egy szörnyűség, csak néha nehéz elviselni, főleg, ha úgy bánik a gyerekekkel, mint a gyogyósokkal / fogyatékosokkal foglalkozik, és ez egyre jobban meglátszik rajta.../, illetve amikor hiába mondok neki valamit, mégsem úgy csinálja. De szerencsére ő messze lakik, nincs ilyen gond túl gyakran. Eleve tudjuk, hogy nem számíthatunk rájuk sem, anyukámra sem általában, így kell szervezni az életünket, és kész.

AyseKép Nekem is az volt az első gondolatom, hogy a depressziót meg Te nem fogod szó nélkül hagyni! Hálistennek én nem ismerem közelebbről, de azt azért tudom, hogy köze nincs az unatkozáshoz, vagy dolgozáshoz...

DavalliaKép Már miért haragudnék??? Én azt hittem, megbeszéltük, meg is értettelek, kis félreértés is volt a dologban, én nem is éreztem magam megbántottnakKép Vagy Te még haragszol?

Szépséges napsütéses napot mindenkinek!!!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ayse, Sis, BarbapapaKép:
Köszi a segítségeket!!!
Eszti még szopizik, de szerencsére úgy tűnik, jó az étvágya! nem akarom feltétlenül kiváltani a szopit, mert ugye még van egy pár nap a 6 hónapig, de tegnap pl du mielőtt elmentünk a nagyapjával bevásárolni kapott egy kis almát, és tök jól aludt utána 2 órát. eddig azért ami ehető volt, azt lenyelte.
én is teljesen vízpárti vagyok, egyetértek veletek! én is csak azt bírom meginni, ha szomjas vagyok. most pohárból próbálom tanítani Esztit az ivászatra, de még nem tetszik neki, kanállal még nem próbáltam, lehet, hogy amíg megszokja az ízét, addig azzal kellene, mert a kanalat már nagyon megszokta.

akkor adom neki a kaját délelőtt, a második evészet után, az jó ugye? ma így csináltam, azt hittem nem fog annyit enni, mert először húzta a szemöldökét, de aztán simán benyomott ugyanannyit, mint tegnap szopi nélkül. és maradok a szopi utáni hozzákajálásnál, mert így is eszik, viszont a tejecske is remélem így megmarad.
és a következő dolog a sárgarépa lesz, már váromKép

Anyóstémát illetően Sildikével egyetértek. de azért nem lenne rossz, ha a férj is így gondolná fordított helyzetben. én olyan vagyok alapjáraton, hogy a legtöbb dolog nem éri meg a szócsatát, gyűlölök veszekedni és haragban lenni.
apropó, holnap jönnek anyósék, már csengenek a szavai a fülemben, folyamatosan dumálni fognak... de már nagyon rég látták az unokájukat, megértem, úgyhogy ilyenkor visszafogom magam. csak akkor szólok be, ha az Esztiről van szó, de akkor nem érdekel mit gonolnak.
múltkor szóltam neki (sőt, kértem, szerintem tök normálisan), hogy ne ültesse az unokáját, mert még nem tudja tartani magát, tiszta C alakúra görnyedt szegénykém (mármint szegény EszterkémKép). pár hét múlva férj mondta, hogy az anyja ki van akadva, mert nagyon durván szóltam rá... máskor ugyanúgy meg fogom szépen kérni, hogy támassza meg az Eszti hátát, gondoljon, amit akar.

közben végigolvastam. Barbapapa, nálatok annyira mázlista helyzet van, nagyon ritka sztem az ilyen anyós-meny viszony! (mellesleg nekem is az előző vőlegényem anyjával volt ilyen, és a szüleim is jobban szerették azt a srácot...)
Sildike, Te tényleg nagyon intelligensen állsz hozzá a dolgokhoz, nagyon szimpiKép Bazsi meg ösztönösenKép

Eszti alszik, húgom átjött hozzánk, mert szabin van, ő is alszik, én meg csak álmos vagyokKép

and, eszter

KépKép
KépKép
and

NyúlnéKép Kisnyúl nagyon ügyes, Gergő sehol sincs még hozzá képest, pedig csak egy nappal fiatalabb!Kép
J.

jucc73
Érd

Csajszik!

Köszi, de azért nem vagyok ám mindig ilyen. Apa fejét pl. jól le tudom üvölteni, amikor az üres tejesdobozt visszarakja a hűtőbe, vagy a morzsákat nem söpri le.

Most tettem ki idén az első adag ruhát száradni a napra.

IIMMÁÁDDOOMMM!!!!

Kép
Kép Kép
sildike

BarbiKép Irigyellek, ugyanis hiába érezném én így jól magam, ahogy vagyok, páromnak nem vagyok megfelelő, állandóan megy a nyaggatás, hogy mikor lesz már belőlem valami KépKépKép Szerintem könnyebb lenne, ha békén hagyna.

Sildike Kép Én is imádom, én már a múlt héten is kint szárogattam, és eszméletlen, mennyire más az illatuk a kint száradt ruháknak Kép
Megyek, ebédelünk, aztán asszem, a piacon beszerzem az erkélyre a virágokat Kép

Judit

jucc73
Érd

Jucc73, bocsi de mia sz hogy "mikor lesz már belőlem valami", mit akar a párod? mikor hozol haza kétszer annyi pénzt mint ő? Mert ha meg így lenne, akkor az lenne a baj, hogy nem érzi magát férfinek, mert nem ő tart el...kisebbségi érzések tömkelegével megáldva!
Tisztelet a kivételnek...de a legtöbb pasi ilyen!

Ha nem ilyenre gondolt, akkor bocsi,és visszaszívom!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ayse, Kép
nálunk apa a múltkor inget kezdett el vasalni a pvc borítású kisszéken. Vasaló okés, vagyis a pvc természetesen ráégett, és csavarhúzóval lekapargatta.
A szék ekég hülyén néz ki, de úgyse nagyon használjuk. Kép

And, Kép
nagyon szuper, hogy Eszti is alszik végre!!!

Davallia, Kép
tökéletesen egyetértek Veled! Nekem igazán meg lehet mondani, hogy hülye p..a vagyok akármiért; de a célozgatásokat utálom!

Anyóstéma: én is rühellem, amikor bele akar szólni Zitanevelésbe. Előttem mint anya leszerepelt, sógornőmmel fél, Apával 1 évig volt otthon. Tulképpen semmi oka nem volt rá, hogy ne maradjon otthon. Gondolom mint gyors és gépírónak túlzott ambíciói sem voltak.
Az ittalvás viszont kicsit más tészta. Csak abba gondolok bele, ha az én anyukám itt alszik, és a férjem cirkuszolna, hát bizony nagyon szarul esne.

Bab, Kép
én nagyobb fokozatra állítottam a porszívót, mert kis fordulaton nekem se jött ki.
A depi is rám vonatkozott. (De ebbe Ayse is belefutott)
Tofinak jobbulást!

Jucc, Kép
boldog félévfordulót Gergőnek! Végül találtál bébiszittyót?

És köszi mindenkinek a véleményeket, örülök, hogy más így látta a helyzetet Duduklyval kapcsolatban.
Legközelebb (Kép) próbálok igazítani a stílusomon, de hát néha elég forrófejű vagyok.

Prüntyi, Kép
Jucc nem az alakjára gondolt?

Barbi, Kép
Te hiperszuper mázlista vagy! Jó anyós, nyugis, jó alvó gyerekek, szuper férj!!!
Vendég

csináltam pár fotót Fanni lányról,olyan pici még!Kisnyúl már óriás hozzá képest,eszméletlen ilyenkor mennyire számít az a 4és fél hónap!KépKépKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok.

Most jöttünk meg sétából,annnnyira jó idő volt.
Imádom mikor jó idő van és zsonganak kint a lúrkók!!Kép

Nincs időm egyenként leirni,úgyhogy mindenkinek köszönöm Melike és barátja nevében a dicséreteket.

Az összes kép ismételten nagyon édi.Kép

Minden mamának és babának aki beteg jobbulást kivánok!!

Anyóstéma:hál istennek én is a szerencsések közé tartozom,mert nagyon rendi anyósom van.Nagyon jól megértjük egymást és ő semmi pénzért sem szólna bele a dolgainkban.Rengeteget segit nekünk.Imádja Melit és sajnálja nagyon hogy kicsit ritkán látja,mert rengeteget dolgozik.Varrónő és van hogy éjszakákon át varr amiért nagyon tudom sajnálni és tisztelem becsülöm amiért mindenkinek jót akar.Kép

Na most csak ilyen gyors összefoglalóst irtam,mert hát itt a jó idő!!Kép

További szép napot mindenkinek!Kép

ancsi26

Havtünde!Kép

Én is hasonlóan regálok dolgokraKép
Úgy hogy én megértelekKép

Egyébként anno nekem pont ugyanilyen célzások miatt ment fel a pumpa de nagyon!!!

Akkor nem sokan vették ezt észre sajnosKép
De örülök, hogy most a többiek is észrevették a Te esetedbenKép

Anyóstéma:
Én most amióta megvan Lívi, sokkal jobban megértem és jobban kijövök anyóssal, és bízom az anyai tudásában is, ráadásul 2 hetente ővé Lívi déluténtól késő estigKép
Mert mi akkor mozizunk párommal PestenKép

Így neki is jó mert kiélvezheti egyedül minden percét a babázásnak és nem szólók bele én sem semmibe mert nem látomKép

Persze olyan dolgokat nem csinál , amit nem szeretnék.Kép

Úgy hogy mi jobban kijövünk mint régen.

Muszáj volt nekem is alkalmazkodnom hozzá, így lett jobb.
De ő is nagyon jó írányban változott, már nem szól bele a dolgainkba.

Mindenkinek további szép napot!

Mea
mea

PrüntyiKép Nem erre gondolt, valóban a tehénségem, amivel problémái vannak...

TündeKép Köszönöm, hogy érdeklődsz! Kiválasztottam egy kedves lányt, nekem minden téren bejön, csak Balázs lesz kemény dió. Ha őt is meghódítja, akkor nyertünkKép Szerdán jön ismerkedős délutánra.

Judit

jucc73
Érd

Sziasztok Lányok!

Csak így minden szöveg nélkül a mai nap:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
kikészülök a nagyfiadtól,annyira vagány,hogy eszméletlen!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Liliben óriási a versenyszellem. Ezért ma kitaláltam, hogy futóversenyezzünk a kertben. Jó párszor körbefutottuk a házat, Lili nagyon élvezte! Olyan fürgén szedi a lábait, alig bírom utolérni.

Andris továbbra is lustika. Viszont él-hal a dobozokért. Ezért odaraktam egy kis nyújtózásnyira a dobozt, hátha hasrafordul. Erre a lepedőt húzta magához és így érte el a dobozt. A kis rafinált! Kép

Ayse

ayse

Nyúlné,
Négykézlábas Kisnyúl nagyon ügyes és nagyon szép! Kép

Sildike
Nagyon jók a képek, tényleg vagány a nagyfiad és Lacika is aranyos! Kép Kép

benianyu

Helló lányok!

Hát mire jövök ma haza az agytágításról??
Léna lázas lettKépKépKépKépKépKépKép

Természetesen nem okolok érte senkit de úgy ért a dolog, mintha rám esett volna egy zongoraKépKép

Már csak ez hiányzott!Kép. Egyből lázcsillapító kúp, patika stbKép

Néhány félreértést el kell oszlatnom!

Prüntyi!És Mindenki!

Bár lehet hogy az irományaimból az jött le amit írál, azt tudnod kell, hogy kevés olyan jó embert ismerek, mint a férjem, és talán így megismerve őt, ki merem jelenteni, hogy nála jobb embert nem ismerek!!!!És azt is ki merem jelenteni, hogy azt hiszem hogy csak ő és kizárólag ő az akihez mégegyszer hozzámennék feleségül és senki más!
Viszont neki is, mint minden embernek megvannak a maga hiányosságai/hibái, mint minden más embernek...egy lényeges külömbség van!
ÉN A PROBLÉMÁIMAT, A FEL FELMERÜLÕ GONDOKAT MEGOSZTOM VELETEK(lehet hogy rosszul teszem?!),MERT JÓL ESIK KIDÜHÖNGENI MAGAMAT ANONIM MÓDON, ISMERETLENÜL!
Más meg talán nem beszél róla, vagy nem itt beszél róla, vagy tudomást sem vesz róla!!!
Tehát az én férjem szerintem se nem jobb se nem rosszabb mint itt bármelyikünké.
Rengeteget dolgozik(mert ilyen alkat családilag), focizik éjszaka hogy levezesse a stresszt stb...és igen így igen kevés ideje jut ránk/a lányára és igen be is vallja, hogy "még" nem nagyon tud vele mit kezdeni, mert nem lehet "bírkózni" vele az ágyban stb...
Szóval bocsi mindenkitől ha rossz képet festettem le, mert javarészt a problémákat vetem itt fel, de hiszen azokat kell felvetnem, hiszen a jó dolgok nem kívánnak intézkedést, megoldást..

Ja és még egy fontos probléma, hogy MIND A KETTEN RETTENETESEN ERÕSAKARATÚ, HATÁROZOTT EMBEREK VAGYUNK!!

Na erről ennyit!

Anyós téma: Nem vitatom anyós jóindulatát csak a módszerét kifogásolom!

Barbapapa!

Cumi-dilemma!
Lehet hogy van ilyen de én különösebben nem keresem az okát hogy miért van ez!
Anyós mondta hogy ő meg a férjemet úgy rontotta el, hogy szaladt utána a kanállal, és alig evett meg egy pár ételt, mert válogatós lett, mert ugye a 3 mama(anya-nagyi-dédi) csak azt lesték hogy az unokának mi való a foga alá...
Ezért férj olyan volt mint a cérna gyerekkorában..

Tehát az nem baj(mert azt ő rontotta el), ha úgy ronjuk el a gyereket hogy hagyjuk válogatni, csak az a baj(mert azt én teszem), ha úgy rontjuk el, hogy nem hagyjuk válogatni, és igenis megitatjuk azzal a nyamvadt tápszerrel????

Egyébként Léna kigyensúlyozott vidám kislány, szépen növöget, ha meglát engem megörül és mosolyog, úgyhogy valószínű nem utál engem, azért mert jót akarok neki...és még a tápikínokat leszámítva is a jólevő kategóriába sorolnám...

Na erről is ennyit...KépKép

Elég fáradt vagyok és kierült és minden, úgyhogy most megyek aludni...

Megann

Kép

Kép
megann

Ayse,
Futóverseny nálunk is nagyon menő. Ha nincs velünk Dani, vagy ott van Apa/Nagyi aki tudja tolni helyettem, állandóan futunk Benivel. Õ is nagyon fürge. Kép
Andris nagyon találékony! Kép A doboz nálunk is nagyon menő. Dani a zöld popsikendős vonzása miatt fordult meg, hogy azt is megkóstolhassa végre. Kép

Ma ízlett Daninak az alma kanállal is. Eddig kanálon nem volt az igazi, csak gerezdekre vágva. Kezdi megszokni?

benianyu

Sziasztok,

Végre van egy kis időm leülni írni nektek. Pedig hiányoztok ám, át szoktam futni gyorsan az irományokat, mikor időm van rá.

Sajnos nálunk az elmúlt 2-3 hétben nagyon kemény menet volt... pont egybeesett időben, hogy én elkezdtem bejárni dolgozni, David kapott tkp egy könyv mennyiségű határidős munkát, Zsuzsa megbetegedett (nuku bölcsi) és anyukám is megbetegedett (nuku nagymama). Tehát a gyerekmegőrzésnek mindkét formája ki lett rúgva alólunk egy olyan időszakban, amikor még inkább kellett volna, mint azelőtt. Ennek következtében aztán az elmúlt 3 héten kb annyit találkoztam Daviddel, ameddig a gyereket átadtuk egymásnak mint a stafétabotot. Õ hajnali fél ötkor kelt dolgozni, hogy mielőtt én elmegyek és rábízom a gyereket, még tudjon haladni. Én ugyanezt csináltam csak este, miután Zsuzsa elaludt kezdtem fordítani és fordítottam kb éjfélig vagy ameddig bírtam, közben David persze már elájult, hogy másnap fél ötkor kezdhesse újra. Szóval nagyon kemény menet volt. Ja, és közben az idióta macska, hogy amennyit emellett meg Zsuzsa szopijai mellett lehetett volna még pihenni, abbe beleóbégatott a macska, de egész egyszerűen nem volt annyi időm, hogy visszavigyem őt anyukámhoz csak egy pár napja.

Mindennek közepébe egy családtagom súlyos beteg lett nagyon hirtelen, most kórházban fekszik, ma került ki az intenzív osztályról. Nagyon aggódom érte. Kép Szerencsére enyhült annyira ez a hatalmas időnyomás, hogy be tudtam menni őt meglátogatni, de ma is pl csak úgy tudtam megoldani, hogy anyukámmal találkoztunk a kórház előtt, és ő tologatta Zsuzsa babát kint amíg én bent voltam. Előző este meg Zsuzsa baba lefekvése után tudtam csak menni.

Zsuzsa baba hálistennek tök jól van, az új frizurájával olyan jókedvű hogy csak úgy ragyog a kis pofija egész nap. Kép Teszek is fel képet róla, ez ma készült mielőtt kimentünk sétálni:

Kép

Egyébként egyre több szót megért!!! Kép Olyan kis okos. Pl ugye van hogy "boobie" ami cici angolul. Akkor már pá-pát int (illetve bye-bye-t), puszit ad (Zsuzsa kiss a vezénszó, és akkor hagyja, hogy odanyomjam az arcom a szájához) vagy megölel (baby hug címszó alatt a vállamra hajtja a fejét és hagyja magát megölelni). Annyira jó, hogy látni hogy fejlődik az értelme. Kép

Amúgy a mozgásfejlődése az most éppen stagnál, meg múlt hétig a súlygyarapodása is, ami miatt meg is ijedtem egy kicsit. Egy hónappal ezelőtt a régi rendelőben (analóg mérlegen) még 8000 grammot mértek, egy héttel ezelőtt az új rendelőben (digitális mérlegen) 7900-at. Kép Még azt is belevéve, hogy két külön mérleg, azért 3 héttel később illene nem kevesebbet mutatni a mérlegnek, nem? Úgyhogy visszavittem ma leméretni, és ma 8200-at mutatott a mérleg, ami meg a ló másik oldala... 300 gramm egy hét alatt ilyen idős korban (Ilyen idős korban a nagy átlag 60 g / hét, de természetesen ezt nem egyenletesen minden héten ugyanannyit hízik, hanem hol gyorsabban hol lassabban). Lehet hogy nem is olyan jó az a digitális mérleg? Kép

Habtapi (Cleo!)

Maja baba oltári édes azokon a képeken ahol magára húzta a habtapit! Zsuzsának is kedvenc játéka lett kikapirgálni a mintákat és azt rágicsálni. A múltkor fel is vettem a hangját, mert a hasán feküdt, feltépett egy sarkot a habtapiból és morogva rágta!!! Kép Dőltem a röhögéstől. Remélem ez azt jelenti, hogy tök fejlett lesz a puzzle-kirakó képessége. Kép Egyébként én leteszteltem és nem törik le belőle könnyen darab, úgyhogy a nagyobb darabokat hagyom neki rágicsálni.

Hozzátápi:

Hát mi döcögünk vele, mert ugye beteg is volt, de azért haladunk a kóstolgatással. Valaki kérdezte, elnézést de már nem tudom, ki hogy sikerült-e a hozzátápival együtt a rendszert is bevezetni. Röviden: hát nem. :-/

David szerint Zsuzsa se szereti az almát, szerintem ugyanúgy fintorgott rá mint eddig minden másra egy idő után (először még csak-csak megeszi, de egy idő után megismeri és fintorog).

Nálunk a banán lett a nyerő. Az az egyetlen amire azt mondanám, hogy látszik rajta, hogy élvezettel eszi. Még úgy is adtam neki, hogy a szájába dugtam a banánt és elkezdte szopizni!!! Hát ez is irtó édes volt, csak ugye aggódtam hogy mi van ha letörik egy nagyobb darab és félrenyeli. De addig szopizta amig valamennyi le nem olvadt róla. És kifejezetten kérte vissza. Kép

Tehát eddig mi próbáltuk az almát, répát, banánt, rizspépet, barackot. Ja, és David adott neki egy kis csirkét csak úgy az ebédjéből, hát én nem voltam ott, csak utólag tudtam meg, mert biztos szivinfarktust kaptam volna, hogy tuti félrenyeli. De állitólag izlett neki. Úgyhogy lehet a következő a csirke lesz amit (pépesítve!) bevezetek neki.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csak beköszönök.

Megint belázasodtam kb du 5 órára, Gergő rollerozott hazáig a suliból, Vikit meg toltam a babakocsiban, közben játszóterezés, tanultunk, már akkor éreztem, hogy q szarul vagyok megint. Kép És megint hányinger, láz, fejfájás pluszba. Kép Csak feküdni bírtam, szegény férj hazaért, én meg kidőltem a szó szoros értelmében. Kép Kép

Mi a franc, vírus ez? És napközben jól vagyok. De sztem hiába megyek dokihoz, úgysincs gyógyszere. Kép Nem is ettem semmit reggelire, csak a kamillateákat (Viki pelusában mindig volt kaki, pedig ő 3-4 naponta produkál, bizti átmegy a tejjel), és sajnos kevesebb is a tejem. Kép Pedig inni próübálok sokat, de délben csak barna rizst ettem.

Dóri
Vendég

én ma egy kicsit megbántam, hogy a sírós alvástanítást hagyomKép miután megszoptattam esztit, lefektettem, elmentem bevásárolni. apa itt ült a számítógép alőtt, tiszta idegesen, mert valami nem stimmel a munkában, telefonált, de mondta, hogy figyel a lányra. tök rossz volt elmenni úgy, hogy sír, de erőt vettem magamon, hogy legalább nem hallgatom. mire hazaértem már aludt, kérdeztem, hogy meddig sírt, azt mondta nem annyit, mint első éjjel, de tovább, mint a másodikon. ez uszkve fél óra volt. kérdeztem mennyiszer ment be hozzá, azt mondta egyszer semKép(((( a szívem szakadt meg....
én is imádom alapjában a férjem, de ilyenkor azt gondolom, hogy egy szívtelen dög.

fotók oltári édesek, családi képeket meg imádomKép

KépKép
KépKép
and

Benianyu!
KösziKép

Sildike!
Bazsi édes, hogy játszani akar NolcsivalKép
Én már egy pár napja kint szárítom a ruhákat, tegnap is 3 géppel mostam ennek öröméreKép
Képek fantasztikusak, a 3 férfi ember irtó édes együttKépKép

Bab!
Gyógyuljon meg hamar Tofi! Sok-sok gyógypuszi nekiKép

Cinka!Kép

Jucc!
Hát igen, az szar, ha a párod nyaggatt a súlyoddal. Persze kell egy kicsit a kritika, ha velem is elszalad a ló magamhoz képest, azért ő is szól finomanKép
De nem baszogat soha, nem is tette, így szeret, ahogy vagyok!Kép Ami számomra néha hihetetlen, amikor elkezdi simizni a szerintem nagy hasamat és mondja, hogy milyen szexiKépKép
Szóval szerencsém van vele!

Tünde!Kép
Hát igen, de persze azért nálunk is vannak problémák, de alapvetően nagyon elégedett vagyok az életemmelKép

Nyúlné, Cleo, Manka és a többiek!!!!!
Senki nem reagált, hogy van-e kedvetek kedden összejönni nálunk egy minitalira!!!!!!!!
Senki nem akar hozzánk átjönni???KépKépKép
Pedig sütnék isteni fini túrós-málnás muffint, a múltkor két tepsivel felfaltak Apa barátaiKép

Nyúlné!
Kisfiad nem semmi ügyi, nagyon tornázik már négykézlábKép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ja, még a mozgástémával azt akartam írni, hogy továbbra is imád ülni, most már szinte alig fekszik csak alváshoz. Szerintem ő ülésből fog elkezdeni mászni, mert előreveti magát hasra ha valamit meglát ami kell neki, viszont ha hason van, és a kezével kinyomja magát, akkor hátrafelé csúszik, ami viszont oltári módon idegesíti. Hogy milyen jókedve volt ma, az abból is lemérhető, hogy még hason is heöheöheö-zött, amit csakis és kizárólag a legjobb kedvében szokott, ellenben hason általában visít vagy max csöndben van.

Kérdezte valaki (már megint nem emlékszem, hogy ki), hogy kiviszem-e sapka nélkül. Az ominózus sapkanélküli kép hétfő délután készült itt Újpesten, mikoris olyan meleg volt kint, hogy én egy rövidujjú polóban és egy kardigánban meg akartam sülni, úgyhogy levettem a fejéről a kapucnit. Inkább azon aggódtam, meg ne süsse nagyon a nap a buksiját. Emlékszem, még néztem is a velünk szembe jövő kisgyereket, akin vastag kabát és bolyhos sapka volt, úgy ült a babakocsijában, anyuka meg egy vékony dzsekiben izzadt, és én úgy sajnáltam azt a gyerkőcöt, biztos nagyon melege lehetett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri:

Anyukámnak is valami hasonló volt, szintén nagyon elhúzódott. Mikor már úgy érezte jól van és ment valahova valamit elintézni, újra rosszabbul lett. És ez ment több mint két hétig. Kép Mihamarabbi jobbulást neked.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sildike!

Nyomja itt a lelkiismeretemet ez az üvegmelegítő. Ha gondolod, én szívesen átviszem hozzátok, nem laktok messze, csak össze kéne egyeztetni egy időpontot. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!Kép

Én tudom, hogy Te is őszintén kitárulkozól mint én itt a neten.
Ezért vagyunk itt, jól teszed.
És minden férjnek vannak hibái, néha én is kiakadok ám, pedig enyém sokat segít viszont van más hibájaKépKépKép
Mindenkinek van.
És valljuk be szerintem most azért nem mindenkinék fenékig tejfel az élet!!!Kép

Én pl. tiszta zizi vagyok mostanában meg ideges is.
Nekem az a bajom, hogy imádok kint tevékenykedni a kertben, csinosítani a házat takarítani stb. hogy csak úgy ragyogjon minden, viszont már nem bírom Lívi mellettKép
Mert most már ha kiteszem a lábam a szobából nyűszítKép

Szóval úgy érzem teljesen leköt a gyerek és semmire sem jut időm rajta kívűlKép
Pedig ő jó baba csak kezd nagyon ragaszkodni meg már követeli a foglalkozást.
De így meg mást hanyagolokKép sajnos.

Szóval nekem ez a bajom éppenKép

Már komolyan gondolkoztam takaríttónőn pedig nem vagyok híve ilyeneknek de ennek meg nincs értelme, hogy nem győzöm csinálni Lívi mellett, mert nekem ez a 800m2 kert + 130 m2 ház nagy ahhoz.

Viszont hogy bírják itt sokan több gyerkőc mellett???

Le vagyok nyűgözve azoktól akik olyan ügyin be tudják osztani idejüketKép

Lenne egy pár kérdésem:

Egy kisbabával mennyit kell intenzíven foglalkozni egy nap?

Mert pl. holnap egész nap takarítanom kellene, az nem baj neki ugye, ha egy nap nem tudok annyit foglalkozni vele???

Másik:

Néha azon veszem észre magam hogy mosogatok ő ül az etetőszékben és én meg teljesen elkalandozok és nem is veszek éppen tudomást róla.....Kép
Ez nem baj???Kép

Na ilyen hülyeségeken rágódom, nem vagyok normális mostanában mondom....

Már nagyon ideje lesz a nyárnak a jóidőnek!!!Kép

Dóri!Kép
Jobbulást!!!!Kép

RokiKép
Örülök, hogy túl vagytok a nehezén a dolgoknak és hogy Zsuzsa baba is jól van már.
Amúgy nagyon helyes tényleg ezzel az új séróval.Kép
Én Lívit már imádom az új frizurájával.Kép

Na megyek mert nem aludtam múlt éjjel sem úgy be van dugulva az orromKép

Jó éjt mindenkinek!!!!

Mea
mea

Sildike,
a képen a férjed, vagy a sógorod van? Eszméletlen, hogy Bazsi Apa kicsinyített mása, Lacika pedig a Tiéd. Kép

Ayse,
mit Neked Bíró Ica, edzésben tart Lili is! Kép

Rokica,
sajnálom a rokonod; és Zsuzsababa végre meggyógyult! Kép
Hogyhogy adsz neki rizspépet? Annyira "leszóltad" anno a tápszert, ebben is van tejpor, nem?

Dóri,
ha nem javulsz, nem mész el orvoshoz? Itt a hétvége, nehogy rosszabbul legyél! Kép

Nálunk is van ám egy pitbull:
Kép

A szépen mosolygást pedig még gyakorolni kell:
Kép
Vendég

Még egy kérdés:

Kinek nem ül még a gyereke???
Mert Lívi még nem.
Ugye ez sem baj még???Kép
Viszont úgy rákapott a forgásra hogy úgy közlekedikKép

Mea
mea

BarbiKép
ne haragudj,pedig még rémlett is ,hogy valaki invitált...KépKépKép
szivesen megyünk Kisnyúllal,asszem nincs semmi más programom aznap!addig még dumálunk!
ja tudomKéphétfőn megyek du.kozmetikushoz,úgyhogy tuti siralmasan festek majd..jaj-jaj-jaj!háááááát nem tudom kiteszem e a lábam otthonrólKép
azért persze megyünkKépKépKép
amúgy a gyerekdokinénink írt fel nekem homeosgyogyikat az arcomra,holnap megyek reggel a patikába,remélem használ,mert én már nem bírom ezt az állapotot!
jó lenne,ha már megjönne,mert azzal is tisztul a szervezet és az most nem ártana!én vagyok az egyetlen anyuka,aki arra vár,hogy újra megjöjjönKép!
már bioptron lámpát is használok,de az sem segít!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!

KépNyúlné

ui:a kis arcocskákból itélve elég ingadozó a kedvemKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Alvás:

Néha titeket olvasva megingok az alvástanítással kapcsolatban, mivel mindenki olyan fontosnak véli. Egyszer próbáltam Zsuzsát sírni hagyni negyedórát egy délután, hogy elaludjon, hát majd megszakadt érte a szívem, nekem ez nem megy... Este meg pláne nem. Igazából én szeretem az esti ceremóniánkat, közös fürdés, éneklés, utána összebújva szopi amíg el nem alszik, vagy ha nem akar szopizni, akkor csak összebújás.

Igazából a napközbeni altatás a neccesebb nekem, ott már van olyan, ha nyűgizik velem is, és látom rajta, hogy álmos, akkor otthagyom az ágyában, és 5 percig hagyom nyűglődni/sírni, aztán visszamegyek, és akkor már általában kimeríti magát annyira, hogy szinte azonnal álomba szopizza magát.

Egyébként Zsuzsa fél nyolctól fél hétig (tehát 11 órán át) éjjeli üzemmódban van, és jelenpillanatban éjjelente egyszer ébred szopizni. Ez szerintem belefér. Igaz, nekem belefért a kétóránkénti is. Kép De persze minél idősebb, annál kevésbé. Gondolom ha még másfél éves korában is óránként ébredne, akkor átgondolnám az alvástémát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
ha meleg van, akkor nem a napsugárzás miatt kell a kisbabák fejére a sapka? Nekik még nem olyan sűrű a hajuk, hogy megvédje a fejbőrüket, és ők még érzékenyebbek a szélre is.
Én legalábbis így tudom, de javítsatok ki, ha rosszul írom.

Mea,
sztem tök normális, ha néha elkalandozik a gondolatod, tuti, hogy mindenkivel van ilyen.
Azt meg úgyis érzed, hogy mikor, mennyit foglalkozzál vele.
Megint Sist idézem: ők nem udvariaskodnak, szólnak, ha kell vmi!!!!
Kipróbáltad a kenőcsöt?
Vendég

Sildike, nagyon tutik a fiúk! Kép

Megann, szívből örülök, hogy így érzed, és nyugodtan mond el a jó dolgokat is, hisz itt a bebeneten együtt sírunk és nevetünk sokszor! Így talán más kép is kialakul nem csak a negatív!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Mea,
elvileg az ülés úgy van,hogy a baba kúszik,majd mászik,majd felkapaszkodik és visszahuppan a fenekére és innentől tud ülniKép
de minden baba más és más és egyszerre fognak lépcsőt mászni!

Rebeka kiscsaj mamája írta(Rebeka 10nappal idősebb Kisnyúlnálés már vígan ücsörög,ha ültetik),hogy egyik reggelen fogta magát és felhúzta magát ülésbe,aztán úgy döntött ennyi neki nem elég és föltápászkodott a két lábára!!!!!!!!na ez a nem semmi,még nincs 7hónapos se és felállt!hát ő se fog már kúszni-mászni a porbanKép!
Kisnyúlnak nagyon bejön a padlónyalogatás,lehet föl se kel onnanKép!Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tünde:

Ez nem tejpép, ez rizspép, olyan, mint a krumplipürépor, csak rizsből. Holle márkájú biocucc, kaptunk egy tasakkal egy ismerőstől. Gondoltam, ha ízlik Zsuzsának, akkor veszek még, de mikor adtam neki, nem volt oda érte. Lehet újra kéne próbálkozni, mert szerintem csak az állaga volt furcsa neki, azóta kicsit hozzászokott a gondolathoz, hogy nem minden kaja folyékony. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!
Első körben örülök, hogy végre dícsérő szavakat is írtál férjedről, mert erre eddig tényleg nem igen volt rá példa!
Másodsorban azt hiszem, hogy nagyon rosszul teszed, ha nem keresed az okát annak, ha a kislányod nem akarja elfogadni a cumit. De ez a te döntésed, csak akkor ne panaszkodj és kérj tanácsokat, hogy mit csináljál Lénával, aki nem akarja meginni a tápszert.
Én soha nem írtam olyat, hogy a gyerek után kell szaladgálni a kanállal és válogatásra kell szoktatni!!!!
Valóban ez se jó taktika, de egy baba nem attól lesz válogatós, hogy mindenáron tömöm bele a tápszert, avagy sem!
Ezzel nem a válogatásról szoktatod le, hanem a tápszerivástól veszed el a kedvét!
Ha kanállal nem enné meg a dolgokat, akkor a főzit is 1,5 órán keresztül tömködnéd a gyerekbe, hogy akkor is megeszed, mert én mondom meg mit eszel??????
Látod, hogy itt sok anyukának van problémája a kanállal evéssel, de egytől nem hallottam azt, hogy 1,5 óráig bőgettem a gyerekemet, de a végén csak megette azt az almát! Éljen!
Mindenki próbálkozik, de nem így!
És azt sem írtam, hogy a lányod utál téged, illetve, hogy rosszat akarsz neki!

Részemről téma lezárva, nem óhajtok többet ezzel foglalkozni.

Még egy dolog, az anonimitás. Itt a legtöbb anyuka ismeri egymást, nem teljesen idegenek egymásnak, szóval nem ismeretlenként kérjük-kapjuk a tanácsokat.
És a legtöbben a jó dolgokat is leírják, sőt! Ha csak gondokról, bajokról olvashatnánk, akkor nem írnának ebbe a topicba ennyien.
Akkor valszeg ezért nem jössz egy babatalira sem, ugye? Szeretnél megmaradni ismeretlennek?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?