A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Tényleg Zsófi és Beni hogy összeillenek!!! Kép

Mindketten gyöynyörűek, Gyönyörű pár lesznek!!! Kép

Aztán az esküvőre meghivni ám! Kép

Na rohanok, megyek fodrászhoz.

Olyan szépen süt a nap, de meleg is van???

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Megint szépen süt a nap,kíváncsi vagyok ez a szép idő mikor csalogatja ki LencsibabátKépVoltunk reggel nst-n,most jól viselkedett a csajszi,szépen mocorgott,úgyhogy csak egy hét múlva kell menni.Viszont a vesém már harmadik napja görcsöl be,majd elmúlik,nem tudom lehet hogy el kéne menni urológiára,doki azt mondta,hogy lehet hogy a baba nyomja el és az nagyon nem jó,de hogy én ott eltöltsek várakozással egy félnapot hát semmi kedvem,se erőm.

Lili tetszik az idézet,bár még én ezt csak úgy elképzelem.

Ezeknek a gyerekeknek mekkora szemük vanKép,nagyon aranyosak!

Ja,ilyen csörgő,zörgő sárkány/dinó játéknak mi meg apával nem tudtunk ellenállni,azóta is jól elszórakozunk veleKép

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mint általában Kép

Jól vagyunk, Orsit most tettem le, remélem most többet alszik fél óránál, én is lepihennék egy kicsit. Ma azt játsza, hogy eszik egy kicsit és beájul, de fél óra múlva, vagy még annyi se és ébren van. De megint éhes, mert előtte nem evett eleget.

Gyerkőcök gyönyörűek, mint mindig. Eszti milyen kis szöszke, eddig észre sem vettem.

Bepa, igaz nem tőlem kérdezted a másokid babavárást, de én is leírnám, mit éreztem, érzek. Flórával még minden szakirodalmat bújtam, mikor mi fejlődik, milyen testi változásokat tapasztalhatok magamon stb. Orsival már nem volt úgy időm (Flóra + munka is húzósabb volt) meg már tudtam mire számítsak. Hozzáteszem, mindkét várandósság problémamentesnek volt mondható.

De a szülést és a babázást másodszorra sokkal intenzívebben élem meg, nem izgulok, mennek a dolgok a maguk útján. Sokkal jobban élvezem minden percét az együttlétnek. Az is igaz, hogy Orsit sokkal könnyebben szültem meg, nem vagyok annyira fáradt. Flóra életének első néhány hónapja szinte kiesett az emlékezetemből, az maradt meg, hogy mennyire fáradt voltam, és világomról sem tudtam.
Most attól féltem, hogy nem tudom egyformán szeretni a két gyerkőcöt. De annyira természetes hogy imádom mind a kettőt!!

Dettus, lehet, hogy nem ártana megnézetni magad. Nekem is fájt a vesém, (igaz a huszonvalahanyadik héten) azt hittem a vesekövem rendetlenkedik, de kiderült, hogy a baba nyomta el a vesevezetéket és pangott a vizelet. Bacik voltak benne.

Seriff, puszi Hannának névnapjára! Kisvakond báb, vagy "csak" sima? Jó az anyaga?

Nana, végül Flórát a Kaszap u.-i oviba írattuk, közelebb lesz az új lakáshoz, gyalog is vihetem majd.

Most ennyi fért bele... Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Van egy rossz hírem. Kép
Nem tudunk ott lenni a talin. Ez már tuti.
Apának adás-vételije van vasárnap délután 5 órakor. Örülünk, ha arra haza érünk Soltról....Nagyon sajnálom. Majd legközelebb.
birolili

Dettus

Én nem vok egy orvoshoz rohangáló fajta, de ezzel nem viccelnék, menj el dokihoz szerintem.

Bepa

Én is leírnám mit érzek 2. babóval. Az első terhességet gyönyörűnek éreztem, most meg útáltam. Az első szülés nagyon fárasztó volt, nem láttam a babát, most a 2. csodálatos. Az elsőnél nem aggódtam annyit, mert sokkal tudatlanabb voltam. Most sokkal jobban élvezem a babázást, sokkal jobban ráérzek Adri igényeire, de ebben biztos nagyban közrejátszik, h szopizik. Engem újra eufórikus érzés kerített hatalmába, hisz lány lett. Így másneműeknél egy újabb csodát él át az ember. Még jó, h csak két nemű az emberiség. Kép Még a kettő sem jön be mindig.

Mi délben mentünk le sétálni. Jól esett ez a gyönyörű napsütés, bár hideg szél fúj. Olyan jót aludt Adri, meg sem nyekkent még öltözés közben sem. Bepa hát tényleg egyik nap ilyen, a másik olyan. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Végülis akkor ki lesz ott egyáltalán?

Lili

Nagyon sajnálom. Kép

Lenne egy kérdésem? Ti adtatok inni (vizet, teát) szopizós babának? Igaz mi tápit is eszünk. Anyukám megőrjít azzal, h szomjas.

Kép

Kép
cukkermáz

Megjöttünk a szuriról. Lilit most sem nagyon hatotta meg, kb. 20 másodpercig sírt, aztán nézelődött.
Kaptunk igazolást, hogy mehetünk babaúszásra, úgyhogy jövő héten kipróbáljukKép

Lili 6300 g meg 60,5 cm.
És megbeszéltük a védőnénivel, hogy kipróbáljuk az almát, meg a bébidesszerteket, mert egyre kevésbé akar tápit enni, a cici meg kevés, azt akár óránként kérné, de így meg visszabukja.

Nana,
meleg is van, nagyon. Lili a tanácsadáson összekakilta magát, inkább hazaszaladtunk addig még sorra kerültünk a doktorbácsinál, na a pulcsim már itthon hagytam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csak gyors bekukk,

Lina, Hanna 8-10 hetesen fordult hasról hátra(nem emlékszem pontosan), 3.5 hónaposan hátról hasra(ez tuti), nem volt még 5 hónapos,amikor 4kézlábra állt (1 héttel 5 hó előtt), és néhány nap múlva mászott, 6 hó előtt egy héttel állt fel, ülni rendesen nem tudom mikor. Én semmit sem írtam fel(hanyag, felelőtlen anya Kép), csak ezeket tudom családi eseményhez kötni. Szerintem ne aggódj a mozgásfejlődés gyorsasága miatt, csak annyit csinál,amit bír. Tudom,h a védőnő mondta, de én biztosan várnék Lili 4 hónapos koráig a hozzátáplálással.HA nem akar tápszert enni,lehet, h mégis elég a tej, nem?

Pille, báb és jó a anyaga, és olyan édes piros az orra, h Hanna imádja-piszéznekKép! Köszi a köszöntést! És a gportálról rendeltem, amit Kob tett fel címet március 1-én.Nagyon rendes volt a csajszi,épp akkor jött neki ez az egy.Rögtön küldte, 2 nap alatt lezajlott az "üzlet".

Cukker, sztem nem szükséges vizet adni,legalábbis a csak anyatejes babáknak tuti, mindig kap tejcit is igaz, nincs olyan,h csak tápszert? mert akkor sztem nem kell. De ha gondolod próbáld ki, forralt lehűtött vízzel, vagy Szentkirályi, Óbudai Gyémánt ásványvízzel, vagy Humana babavízzel.És ha elfogadja-hát szomjas volt(bár én inkább cicire tenném ha azt gondolom).Nekünk volt, h próbáltuk, amikor semmi sem volt jó, de ez nyáron volt 40 fokban-mellesleg ez sem kellett...Most se nagyon iszik. Teát én nem adnék. Az anyák ezt nem nagyon értik, de sebaj, az Õ idejükben más volt.Esetleg nincs meg a szomabti Petőfi Nép-éd, abban van egy cikk az anyatejes táplálásról-mtasd meg AnyukádnakKép.

Dettus, nem próbáld meg a Bagolyban az urológiát, nem kéne órákat várnod biztosan, csak kérj időpontot telefonon?!Kép

Bepa, Beni nagyon édes!Kép

Kép
seriff

Cukker, engem is megőrjítenek az ivással.....mind a két mama...na meg apukám.....annyit elmondtam az elején...utáltam, h. mindig mondják. Aztán megértették. Most sem fogadja el a vizet, hiába eszik már némi szilárdat. A babák érzik. Kép

Jó normális voltam ma: vettem kocsicipőt 2000-ért.....lagziba kell, hófehér, a gyönyörű kis tüllszoknyájához Zsóficinak...de most olyan mérges vagyok, h. tudtam ennyit kiadni...na mindegy, már megvettem. Kép
birolili

Igazatok van,hogy el kéne menni,csak először én is a kövekre gondoltam,mivel több is van,de hát az meg ha egyszer begörcsöl nem múlik el olyan könnyen,meg vhogy a pisilés se stimmel.Na mindegy leghamarabb úgyis hétfőn tudunk menni,mert apa akkor el tud velem jönni.Pille neked mit csináltak vele?Seriff,ez a Bagoly utca mi,nem ismerem?vmi magánrendelés,esetleg tel.számot tudsz adni?

Lili ne bánkódj rajta,a szép kis ruhácskájához ilyen illik és biztos nagyon szép leszKépNem is tűnik egyébként olyan drágának.

Kép Kép

Kép
dettus

Seriff,

tőled kérdezem, mert "közös" a dokink. Kép Neked is csak 4 hetente kellett járnod a 30. hét után is?
Én most voltam. Most kezdtem a 31. hetet, csak 1 hónap múlva kell újra mennem. Én nem bánom, csak Danussal ilyenkor már 3 majd 2 hetente jártam.

Mondtam neki hogy a baba állandóan mozog és hogy fájdalmasak ezek a mocorgások. Olyan aranyos volt, azt mondta nem tudhatja miről beszélek hisz még nem volt terhes és szerinte a férfiaknak is át kellene ezen esni. Kép Hát én ilyet se hallottam még férfi szájából.

Botondot kb. 1840 g-nak becsülte a gép és teljesen fejjel lefelé helyezkedik. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, én is havonta jártam az utolsó időkben. És az NST-ken meg sem vizsgált már. Csak a papírt vette el, nézte meg. Minden rendben lesz, ne izgulj! Ezek a bütykök nagyon tudják, h. mit csinálnak. Pontosan tudják. Kép Szép súly! Kép

Nana, nekem a főiskolán mondta ezt egy tanárom. Õ is nagyon sajnálta, h. a férfiak ebből kiamardnak. Szerinte is egy gyönyörű dolog. Ugye én akkor semmi másról nem tudtam beszélni, és ő kicsit irigykedett, mikor meg is mutattam, h. hol rúg, hol vna a lába... Kép De jó volt...imádtam. De ez sem rossz....Kép

Képzeljétek! Zsófi új tudománya: bekapja a nagylába újját! Hihetetlen jól néz ki. Kép Kép
És még amire rájött: felhúzza az orrát, és "ráncos" neki. Kép És fúj is hozzá. Kép Édes nagyon. Ma többször próbálkozott a forgással is. Kép Örülök.
birolili

És a kép az attrakcióról. Kép

Kép
birolili

Nana, igen a 36.héten volt UH, előtte meg a 33.héten vizsgált meg(azelőtt meg 28), és akkor megmondta, h mikor lesz az első Ctg-m, és onnantól viszont 3 naponta, az utolsó héten meg 2 naponta látott, de az utolsó héten csak a szülés reggelén vizsgált meg. Jó nagy baba lesz BotondKép!

Dettus, a Bagolyon lehet, h van tb-s rendelés is, de magán is, vagy ha a városközpont a jobb Neked, a Vágó utcán is van egy urológus. Tel.szám-ot most nem tudok, vagyis, várj megnézem.Azt hiszem 495-552, de nem 100%(Bagoly).

Kép
seriff

Sziasztok!

Talán összeállt a gépünk. kopp-kopp-kopp Reméljük mostmár sűrűbben tudunk jönni netezni. Nagyon sokat írtatok 3 hét alatt. Nem is lehet utánaolvasni, de a képeket megnéztük. Csuda klasszak.

Rólunk: Növögetünk szépen. Lilla már hatalmas kiscsaj. Mostanában azon nevetünk mindig, hogy kunkorodik a haja, és egyszerűen kezelhetetlen. Nem lehet semerre fésülni. egyedül még nem jár, de ha kapaszkodik, meg ha maga előtt tolja a kis asztalkáját akkor bárhova eljut. Máj.20-án megyünk lagziba, akkor már szeretném megpörgetni a tánctérenKépKép

Megpróbálunk majd bekapcsolódni a beszélgetébe.

Most itt egy pár kép:

Délutáni ébredésem:

Kép

Asztalon játszok:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Jo reggelt!!

Lili: Nem semmi Zsófi mutatványa!!! Kép

Bea: nagyon szép Lillácska és milyen jokedvű!!! Kép
A 2. képen csak nem a verdát készül elkötni?? Kép Kép Kép
Hát nem csodálom hogy nem tudsz visszaolvasni, amit itt a lányok összetermelnek.... Kép

Nana: szép nagy baba lesz Botond ha igy folytatja! Kép Hihetetlen hogy telik az idő, már ő is nemsokára itt lesz és gyönyörködhetünk benne!! Kép

Én ma nagyon pörgök lányok: janika 10 kor evett és 11-kor leraktam aludni és 5-ig aludt!! Már mult éjszaka sem kért 11-5-ig enni csak akkor hajnali 1-ig nem lehetett lerakni mert feszítette a kis pocakját a hami. De ezek szerint kezdi érezni hogy van éjszaka és akkor aludni kell. Kép

Képzeljétek kinőtte az 56-os ruháit, ugyhogy mostmár a 62-eseket hordja amik nagyon jol állnak rajta és csak kicsit nagyok rá.
Na ennyit rólunk, csak el kellett hogy mondjam ezeket mert most ugy örülök!! Kép

Na megyek is majd jövök még!! Kép

KépKép
erszényes

Ja és tegnap először vittük látogatóba de csak ide Heténybe a mamájához, aki orákig dajkálgatta és Janikának is nagyon tettszett az utazás. Kép

Na most már eldugulok... Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Erszényes írjál csak írjál...! Kép Mi örülünk neki! Kép

Szerintem Botond adatait nagyon elsaccolhatta a gép. Bár persze nem tudom, de az egy nagyon rossz minőségú Uh, ami a doki bácsinál van, jövő hét szerdán megyek Bérci Ildihez, na arra én is nagyon kiváncsi vagyok. Dani sem volt nagyon nagy baba, pedig a hasam óriási volt!! Kép

Szépen nő Janika is. Kép Ez kb. a 86-os méret eléréséig így lesz, nagyon gyorsan kinő majd mindent.

Bea,
Lilla nagyon nagylány már. Kis huncut lehet... Kép

Lili,
Csaknem olyan kis lusti Zsófi, ha ilyen mutatványokat csinál. Kép Dani meg ilyet nem csinált soha.

Cukker,
Megütötte a fülemet, hogy utáltad a második terhességet. MIÉRT?

Mrege hol lehet?

Dettus ti melyik házban laktok?

KépKép
KépKép
nana09

Nana, azért egy icit segítettem Zsófinak. Kép de csak hogy elérje a lábát...mert akkora a pocakja. Kép

Kép
birolili

Beáék, nagyon jók a képek! Kép

Nana, nekem azt mondta a dokim annó, hogy az ő uh-s gépük japán és ott jóval kisebbek az emberek, mint itt, és ezpért dob ki jó nagy babákat...de nem akkorák....nekem is mindig óriásinak nézte Zsófit.
birolili

Erszényes

Én is inkább 62-es rucikat adok már rá, kényelmesebb nekem, azokat kivéve, amiből nagyon ki van a nyaka, válla. Írj csak nyugodtan, kíváncsian olvasom, mert nem sok van köztünk.

Bea

Lilla olyan szép, és mennyire más így hosszabb hajjal. Nagyon szép ruhái vannak.

Lili

Zsófiról csuda jó ez a fotó. Figyi csak! Mi szívesen elvinnénk Zsófival benneteket a talira. Olyan jó lenne, ha jönnétek ti is. Még szerevezem Bence helyét vasárnapra, de szerintem össze jön. Nem is volt drága a cipő, miért mondod?

Nana

Nagyon nyűgös volt a terhességem, hiúbb is lettem. Már rögtön az elején eldeformálódtam, Bencével pedig 4 hónaposan mentem férjhez, semmi nem látszott. Már az elején kialakult a viszerem, rettenetesen fájt, abba kellett hagynom a munkát. Szinte minden tünet előjött, de legjobban tényleg a lábam, meg a viszerem fájt a szeméremtájékon. Én már babázni akartam, és ezt most nagyon-nagyon élvezem! Ja, és tegnap végre feljött az egyik nadrágom, úgy örülök neki, nem kell kismama nadrágban járni!))
Tegnap sétáltem felétek, és benéztem az udvarra, ahol láttam babakocsis anyukákat. Úgy megirigyeltem tőletek a helyet, szeretnék majd oda bekéredszkedni. Kép Majd a kis Botonddal együtt. Kép Persze azért előtte is találkozhatunk, de most tolnom kell a kocsit, mert, ha leállok felébred.
Engem mindig 4 hetente rendelt vissza, de én csak 6 hétre mentem. Kb a 36. héten voltam nála utoljára, utána már csak a kórházba kellett mennem uh-ra, nst-re, és akkor csak megnézte a papírom. 38. héttől jártam nst-re, 39. héten már minden nap, mert keveset mozgott épp akkor, külömben meg mindig.

Seriff

Mindig szopizik tápi előtt, meg nem is kell mindig neki a tápi. Mostanában 20 perc alatt végez a két cicivel, és van, h elég. Mennyiségre szerintem nem több, csak lehet, h laktatóbb. Vágtunk egy malacot, talán ezért? Kép)

Kép

Kép
cukkermáz

Lili

Csuda kerek Zsófi. Kép Ilyen rák nekünk is van a kádban. Mostanában nem használom a macit, mert rájöttem, h még nőnie kell bele, mert a válla lentebb van, mint ahol a helye van a maciban. Bár így is tetszik neki.

Kép

Kép
cukkermáz

Hú még nem olvastam el semmit, de Zsófi-baba...!!!

Eszméletlen cuki!Kép Tényleg milyen jó kis pocija van, de arányosan kis husi mindenhol! Kép

sajnos mennem kell, apa rengeteg munkát itt hagyott nekem. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Cukker, Zsófinak is lentebb van a válla, mint ahol a helye van.....
birolili

Cukker, és aranyos vagy....de még nem tudom hogy lesz. Soltról jövünk hazafelé, és lehet, h. nyűgös lesz PAnka, lehet, hogy haza kell jönnünk, meg lehet, h. a szerződéskötésre megyünk egyből, nem is jövünk haza. Még nem tudom. De meggondolom. Kép És szólok, jó?
birolili

Csudajo reggel a babas kepeitekben gyonyorkodni!Kép
Es vegre Lillat is latni!Kép
Katinak is gondorodik felul a hajacskaja, remelem megmarad neki es bodri kislany lesz.
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nagyon édes kati! és milyen ügyes! Kép Így térdel?
birolili

sziasztok!Nagyon arik a képek mindegyik baba gyönyörű!Raknák fel képeket de nemtudjuk hogy hogy kell kisebbre venni a méreteket valaki tud e segiteni?Hát bedöglöt a mosogépünk drága párom kézzel mosot ki ügyes nem?Hála mindent megcsinál mindenhez ért csak a mosogépet nemtudja megjavitani majd a szerelő reméljük megbirja.Amugy szakács.Én meg műszerész vagyok.
kriszta25

sziasztok!
Nagyon szépek a babók..és milyen kis pufókok! :D

Hol lehet kapni ezt a fürdetős macit? a kiskádat már kinőtte a Zsombi...Kép köszi
quill

Dora: nagyon szép Kati és tényleg szép kis kunkorodik a hajacskája! Kép

Amúgy igazad volt mostmár tényleg olyan Janikával mintha mindig itt lett volna velünk. Kép

Kriszta: itt a babaneten van fotóalbum oda tegyél sztem képet és az oldal címét meg be tudod ide másolni és onnan meg tudjuk nézni!
Nekem is ez volt a gondom aztán a többiek mondták az albumot.
Amúgy még a digitális fényképező felbontásán is lehet állítani h kisebb képek legyenek. Én is azon állatottam.

KépKép
erszényes

Quill,

www.bebibolt.hu-ról lehet a legolcsóbban rendelni, én is innen fogok. Persze ha csak ez kell lehet hogy jobban megéri boltban megvenni.
Boltban én 6.000 Ft körül láttam. A bebibolt-ban 4.700 körül van.

KépKép
KépKép
nana09

köszi Nana
boltban hol lehet kapni? esetleg Kecskeméten?
quill

Én használtan vettem 2ezerért.
birolili

Én használtan vettem 2500-ért, azt hiszem.
birolili

Az elsőt nem akartam elküldeni, bocsi.
birolili

Kép
Hol? a neten való vásárlás nekem vhogy nem jön be...Kép
quill

én sokmindent vettem a neten.
Sztem jó. De mindenki másképpen gondolja.
A www.babaszoba.hu - n.
vagy a www.babaapro.hu - n.
birolili

birolili

Nekem is Lili találta ezt a fürdető macit és 2800 volt használtan+600 ft postaköltség. Itt volt 2 nap alatt.

Lili rendben, majd lesz akkor vhogy.

Olyan vacak már megint ez az idő.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Ma volt az első jelentős kimozdulása Orsinak itthonról. Dokinéninél voltunk méreckedni. Három hét alatt 1 kg-t hízott a drágám! KépMinden rendben velünk, szopizik ezerrel még mindig tudjuk tartani az egy cicis verziót fejés nélkül. Úgy örülök neki.
Gondunk csak annyi van, hogy a hajnali evés után, fájdogál a hasa. De mindig csak akkor. Nem sír, nem is ébred fel teljesen, csak nyöszörög nagyon, a fájások között meg bealszik. (kísértetisen hasonlít a szülés előtti kétperces fájásaimra Kép)Én masszírozom, símogatom, de 1-1.5 óráig is eltart, mire kakil egyet és elmúlik. Ismerős ez a helyzet valakinek?

Erszényes, nagyon szépen növöget Janika. Sikerült már babakocsis túrát tennetek?

Seriff, köszi a vakondos infót. Írtam már régebben a csajszinak, ő megadta a vakondos oldal címét, már csak csemegézni kell, meg a pénztárcát dagasztani! Kép

Lili, olyan édes Zsófigombóc Kép Nyelvnyújtogatás, lábujjszopi, mindig van valami, amivel elkápráztatják a szülőket!

Dettus, nem tudom melyik kezelésre vagy kíváncsi. Veseköveket zúzták (kétszer egymás után mert nem törtek össze rendesen, nagyok is voltak) bacikra gyógyszert kaptam. Vágó u.-i és Bagoly u.-i doki is magánrendeléses, mindkettő foglalkozott velem, Vágó u.-it ajánlom inkább.

Rettentő gyorsan fejlődnek ezek a babák. Orsi már két hetes korától átfordítja a fejét, ha hason fekszik.

Nana, szerintem úgy látja az orvosod, hogy jól vagy, valószínűleg ezért nem kell gyakrabban menned. Ez csak jó. Nem?

Netes rendelést egyszer próbáltem, Chicco Go Plus kengurut vettem, amit Lili ajánlott. Semmi gondom nem volt a vásárlással.

Dora, lehet hogy tényleg göndörke lesz Kati. KépSajnos nálunk senkinek sem kunkorodik a haja a családban.

Nana, örülök, hogy jól vagy. Dani ment már oviba? Lehet, hogy írtad már, bocsi.

Bea, Lillát mindig megcsodálom, milyen nagy lány. Kép

pillle

Lili, Kati ul, csak felulrol fotoztam.Kép

Pille, harom het alatt egy kilo: nem semmi!Kép

Nem tudom mi van, de Kati nem alszik es meg csak hajlandosagot sem mutat ra. Most eppen az orrszivo ket veget utogeti ossze.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Tegnapi képek KépKép
Kép

pillle

Pille,nagyon édes a Picurka!
Csak bekukkantottam,mostanában el vagyunk kicsit foglalva.JÓl vagyunk,majd jövök hosszabban,és akkor vissza is olvaslak titeket!Puszi Mindenkinek.Vasárnap nem biztos még,h.tudunk menni!Kép
mrege

Sziasztok!

Végre van egy kicsi időm, remélem, nem fog még felébredni.

Lina,
ez az alma dolog ugye csak vicc? Én tuti nem adnék semmit 6 hónapos koráig, ha nincs a tápitól semmi baja.

Bocsi, felébredt, majd folytatom még

Kép
sygnum

cukker,
ha már folyadék, akkor víz és ne tea. leonának a 40 fokos hőségben sem kellett és most se nagyon iszik, még szilárd után sem, pedig kajcsi előtt szopizik.

nana,
én is havonta jártam, nem kellett gyakrabban. leonát is 1500valamennyire becsülték 30 hetesen.

bea,
itt maradt a cumi kupakja, mindig elfelejtek szólni.

babák nagyon szépen növögetnek (hajacskák isKép)

tali nekünk sem fog összejönni, családi ebéd lesz szszálláson.

éjszakáink k...a sz.rok, mielőtt megkérdezitek.

most nem enged tovább írni

Kép
sygnum

Szia Syg!

De jó hogy jöttél. Kép
Botondot 1840 g-nak becsülték, de ki tudja. Kép

Ja és lehet hogy félreérthető voltam (ma az vagyok) de 'Isten ments..én nem akarok gyakrabban járni amig nem

És mit csinál Leo éjszakánként? hihetelen hogy még mindig nem igényel több alvást. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Megjöttem Pestről, végighalgattam a bölcsőhalál-újraélesztés tanfolyamot, nagyon jó volt, mindent megmutogattak, ki lehetett próbálni, ráadásul most változott a gyakorlat, úgyhogy sok újdonság is volt.

Lili,
tényleg jó kis husi Zsófi, de milyen ügyesKép

Syg,
nem vicc az alma, meg a tápitól sincs baja, csak hátha a sűrűbb dolgot egyszerűbben, ügyesebben enné kanállal. Amit szopizik, annak fele közben folyik ki, másik felét visszabukja, az üveg valamivel jobb, de egy deciket eszik 20 percig még üvegből is, aztán jön vissza. Na meg a másik, hogy a tejcsi ugye kevés neki, és a tápszert már nagyon nehezen fogadja el. Nem tudom, mi lehet, szopizni akarna óránként. Egyrészt én azért ennek annyira nem vagyok a híve, másrészt a kórházban is, meg ma is mondták, hogy fontos, hogy ne etessünk rá, hogy ki tudjon ürülni rendesen a gyomortartalom. Én ehhez nem értek, de elfogadom.

Dóra,
úgy látszik ez a topik már csak ilyen göndör babás lesz, Lilla, Kati,ha jól láttam Benedek is, Lili is göndörödikKép
Jaj, a kendőt majd valamikor visszaszolgáltatom, végül úgy tűnik a kengurú jobban bejön Lilinek. 12 kilóig használhatót vettünk nagyon szupi hátkiképzéssel.

Quill,
mi Ausztriában vettük a fürdőmacit, végszükségből, mert a soproni nyaralás alatt Lili ordított a nagykádban, ott is 5000 körül volt, na persze macival is ordítottKép

Nana,
megnéztem Lili is csak 1245 g volt a 30. héten, aztán jól megnőttKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
persze, mindenki annak hisz, akinek akar. De én nagyon-nagyon kétlem, hogy egy 3 hónapos babának elég érett az emésztőrendszere arra, hogy kapjon más kajákat, amiket meg sem tud emészteni. Ráadásul én azt olvastam, hogy pont a tápszeres babáknak érik lassabban az em.rendszere, mert nem kapja azokat a védőfaktorokat, amiket az anyatejesek igen. Bár vmennyi anyatejet Lili is kap.
Nem biztos, hogy azért kéri Lili a cicit, mert enni akar! Az másra is jó. Egyszerűen anyát akar. Ez nem lehet? Az is ezt igazolná, hogy visszajön a kajcsi (vagy csak túl sok levegőt nyel a gégéje miatt...).
Refluxos Lili? Vagy miért ne lehetne "ráetetni"? Semmi baja nem lesz attól, ha nem ürül ki a gyomra. Neked mindig kiürül? Nem szoktál olyankor enni, akár csak egy csokit, fagyit, bármit, amikor előtte nemrég ettél és még nem üres a gyomrod? A babák emésztése sem működik másként, a gyomorban keverednek a kaják. Vagy képzeld el, mi lesz a gyomrában, ha szopizik, aztán kap tápit, aztán meg még mondjuk almát is.
De igazából semmi közöm hozzá, csak ez a véleményem, azt teszel, amit te jónak látsz.

Nana,
elég kicsi az alvásigénye, de nem akar ő semmi mást éjjel, csak aludni, de amikor felébred, nem tud egyedül visszaaludni, hanem segítségre van szüksége. Nagyjából óránként ébred.

Kép
sygnum

Pille: nagyon szép Orsibaba!! Kép Látom olyan kis tokáslett ő is mint Janika!!! Kép Kép Kép

Nekem ma 150-et szopizott Janika 9kor, egy ciciből és utána még tudtam fejni belőle 120-at. Hihetetlen hogy éjjel mennyi tejcsi termelődik.
Aztán délben kért megint, akkor 100-at evett (és akkor márcsak 30-at tudtam kifejni) és azóta szundít is Janika.
Az a baj hogy du. már nincs annyi tejcsi igy néha szopizás után rá kell pótolnom üvegből azzal amit reggel kifejtem és eszi is rendesen. Kép
Szerintetek a homeos bogyot használhatom arra is hogy kicsit szaporítsak vagy csak az apadáskor szabad enni?
Na megyek zuhanyzok amig fel nem kel. Kép

KépKép
erszényes

Syg,
a vizsgálat szerint 134 alkalommal jött neki vissza gyomortartalom, bár azt kimondottan, hogy refluxos, nem mondták. És igen, pont a gégéje miatti rossz szopi miatt lenne jó, ha úgy jutna kajcsihoz, hogy nem szopik. Nagyon lassan eszik, ezáltal kevés mennyiséget, mielőtt elfárad, de láttad, hogy nálatok is mit csinált kajcsi címszó alatt. Na ez elég gyakori. Ja és ugye nagyon éhesnek kell lennie, hogy türelmesebb legyen, vagy a másik, hogy pl. éjszaka félálomban nagyon ügyes, vagy mikor kezd már elaludni akkor is, ezért éjszaka pl. csak szopizik, egy csepp sem megy mellé, nem is jön vissza. Nappal ébren nem megy.
Azért én is gondolkodok ám egy kicsit, itt van anyu, már megkérdezte, hogy aggaszt a dolog, mert annyit beszélek rólaKép
Bár én kérdeztem rá a védőnőre, hogy egy-két kanállal nem lehetne-e már, szeretném azért elhúzni, először csak egy kanál, aztán kettő egy nap. 20 nap és négy hónapos lesz, addig csak tényleg ennyit, és meglátom úgy hogyan nyel.
Az biztos, hogy reggel ébredéskor nagyon szeret szopizni, remélem annyi tejem mindig is lesz, hogy ezt meg tudjam adni jó sokáig neki.
Ja, meg hogy anyát akar, azt tudom, érzem, olyankor oda is bújok mellé..., de ehhez nem kell feltétlenül, hogy egyen. Most már sokat tudunk együtt játszani.

Még amit akartam írni:
A tanfolyamon volt sok terhes anyuka, egyikőjük ikreket várt, ott volt apa is. Egyszer csak eltűnt a csajszi, aztán a pasi is, és kis idő múlva a pasi visszajött, holt kétségbeesve, hogy úgy néz ki, hogy megindult a szülés. Állt a terem közepén, és csak annyit mondott, hogy "akkor én most mit csináljak". Olyan aranyos volt. Szerencsére csak az út túloldalára kellett átmenniük, a másik kórházba. Gyorsan megnyugtatták, mondták, semmi gond,menjen a kocsiért, és vigye az anyukát a kórházba

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?