Új privát üzeneted érkezett!

A Faludy fordítások? Vagy Nash, a Nobel díjával? Irodalom, zene, kultúra, tudomány, van azért némi közük hozzá.

Hogy miért kell felvonulniuk? Amiért fel kell mindenkinek akit hátrányos megkülönböztetés ér, hogy javítson a helyzetén, társadalmi elfogadottságán.
Kerényi írta valahol, hogy ha a fél ország mozgássérült lenne, akarhatnának egy tv-t. elég nagy százalékban fordul elõ a homoszexualitás, miért tekintjük tabunak õket? Lehet, hogy azért amiért a skizókat?
Vagy a tolószékeseket.
Névtelen
 


Sajatmaguk kozositik ki magukat ill. kulonitik el magukat. Ha normalisan viselkednenek, akkor ki a francot erdekelne, hogy este kivel bujnak agyba. En nem vonulok fel mert nem vagyok homokos, akkor ok minek csinaljak? Csak legyenek normalisak, akkor normalisan viszonyulnanak hozzajuk.
Ica
 


Ica!

Miért nem viselkednek normálisan? Azért mert vállalják másságukat? A meleg fesztiválon felvonulnak a transzvesztiták, meg a transzszexuálisok is. Talán az zavar, hogy õk nõi ruhában vonulnak fel? Elég maradi, konzervativ a látóköröd. Talán azért kell a felvonulással demonstrálni magukat, céljaikat, érdekeiket, hogy az ilyen szûk látókörû emberek is elfogadják végre, hogy vannak mások, akik ugyanolyan emberek mint te. Ugyanúgy szeretnek, éreznek, csak az ilyen emberek miatt kell bujkálniuk mint te. Minden tiszteletem Radics Péteré, aki igenis felvállalta a másságát, és vállalta annak minden következményét. Azt javaslom neked légy toleránsabb, mert lehet hogy egy napon a te családodban is valaki MÁS lesz. Mit fogsz vele csinálni? Kitagadod?
Névtelen
 

 
 

Tényleg a polgári körök meg mi a fenének gyülekeznek a Kossuth téren? Ott is egy dolog mellett állnak ki, nem? Biztos, hogy olyan nagy a különbség?
A meleg fesztiválon volt rendbontás? Te magyar zászlót lengetsz, õk másságukat hírdetik. Te is más vagy, Te sem vagy más.
Azért ha nyomorékok vonulnának fel, elég szánalmas menet lenne. Ez a szörnyû a mai világban. Hogy mennyire nem fogadjuk el azt, ha valaki nem "normális".
A többség elõszeretettel aggat címkét a kisebbségre.
Névtelen
 


Ugylatszik nem hallottatok meg azt a reszet az irasomnak, hogy engem nem erdekel, hogy ki kivel bujik agyba, csak engem ha lehet ne probaljanak meggyozni, hogy milyen fasza dolog is ez es rajta, batran probalja csak meg mindenki....
Ica
 


Ica: Pont errõl van szó! Engem meg nem érdekel, hogy ki milyen pártállású!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kedves Ica!

"A felvonulás résztvevõi nem többletjogokat, nem kiváltságokat követelnek, hanem egyenlõ bánásmódot....Leszbikusként, vagy melegként élni M-on nem könnyû, hiszen hol a családon belüli szégyen, hol a munka elvesztésének félelme készteti hallgatásra õket. Hangsúlyozták: azért kell a nyilvánosság elé kiállniuk és önmagukat megmutatniuk, hogy helyet teremtsenek a magyar társadalomban a meleglétezésnek, hogy a melegségükre ráébredõ fiatalok ne gondolkozzanak az öngyilkosságon, és senkinek se kelljen belsõ értékeit meghazudtolva, szégyenkezve élnie."
Névtelen
 


Mindjárt sírva fakadok... Az a baj, hogy lassan a morálisan és erkölcsileg normálisan élõ embereknek kell felvonulnia. Csak a az a probléma, hogy ezek az emberek nem szeretik mutogatni magukat.
Számomra az is új, hogy leszbikusnak v. homokosnak lenni az egy "belsõ érték" lenne.
Mandy
Mandy
 


Édes-kedves Mandy,
A "normális" embereket senki sem nézi le, semnki sem veri meg, köpi le õket, senki sem sem kiabál utánuk az utcán, hogy Né, buzik!! stb.
Nekik vajon miért kellene felvonulniuk?
A melegek azért vonulnak fel, mert nem tudjáék máshogyan erre a problémára felhíbvni a figyelmet. NEm tudják máshogyan éreztetni a "normális" többséggel, hogy õk ugyanolyan emberek. Ugyanolyan normális emberek, mint te, Mandy. Még ha zavar is ez téged.
Zsóka

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Csak annyit, hogy morálisan és(?) erkölcsileg az él "normálisan", aki nem lop, csal, hazudik, meg aki nem bélyegez meg másokat pl. a nemi vonzódásuk miatt.
Vera
 
 


Szia Édes-kedves Zsóka!

Remélem jársz még erre, de sajnos nem volt at utóbbi idõben netezni:

Nincs bajom a mássággal, legalábbis nem úgy, ahogy belemagyarázod. Nem a másság zavar, csak a körítés. A baráti körünkben többen vannak homoszexuális és leszbikus emberek. Sokan tudják róluk és elfogadják õket, mert jó emberek (mindenféle tekintetben), és diszkrétek. Csak hogy õk a másságukat nem "reklámozzák", sõt õk is ellene vannak annak, hogy felvonulásokon mutagasság magukat és az utcán vagy társaságban is normálisan viselkednek. Most nyilván kiváncsi vagy rá mi is az a normális viselkedés?! Például arra gondolok, hogy a nyilvános helyeken nem bújnak um. egymásba. Megjegyzem "normális" férfi-nõ kapcsolatban sem tetszik ez. Nem prûdségbõl, hanem egyszerûen azért, mert ilyen szinten ez mindenkinek a magánügye és meg kell tisztelni a többi embert azzal, hogy nem kényszerül a szerelmi életemet (vagy másét) végig nézni.

Mandy
Mandy
 


Lacika szép...
Lacika bájos...
Csak az a baj...Hogy kicsit lányos...
És akkor vette igazán a kedvemet....
Mikor elkezdte markolásznia a seggemet...
Remélem +bocsizta máár..hogy kirugtam az összes fogát..
Névtelen
 


Hali!

Most bukkantam rá erre a topicra.Elolvastam az indulástól kezdve,és meglepődtem,hogy ez sok hölgyből milyen indulatokat váltott ki.
Én úgy vagyok ezzel,hogy ha engem vmi nem érdekel akkor nem olvasok bele,tovább megyek,és keresek olyan dolgot ami érdekel.
Ebbe a topicba beleolvastam,elis olvastam,és engem egyáltalán nem zavar,hogy annak idején létrejött.
Tényleg csak azt tudom tanácsolni azoknak a hölgyeknek,uraknak,hogy akit nem foglalkoztat ez a témakör,akkor haladjon tovább,rengeteg érdekes,és hasznos topicot lehet itt még találni felfedezni,ezt a topicot pedig tartsák tiszteletben,hiszen sokakat érdekel.Amúgy is olyan világban élünk,hogy bolhából elefántot csinálunk,egy ilyen kis apróság miatt mint pl.ez a topic létrehozása szerintem nem ér annyit,hogy veszekedjünk rajta.
Üdvözlttel:Réka
Réka
 


Nekem a lagjobb barátom meleg. Ő is utálja magamutogatós buzikat. Egy meleg attól, hogy meleg még nem kell, hogy nőiesen öltözködjön, mozogjon, artikuláljon....stb Ettől Ő maga, a meleg barátom is hány... Sőt a meleg büszkeség napjától is. Utálja. Sose ment el eddig egyetlen egy ilyen nyilvános megmozdulásra! Pedig Pesten él. Érdekes, hogy Őt nem tölti el büszkeséggel, hogy meleg. Együtt él egy sráccal szeretetben boldogságban és senki sem veti meg őket azért mert melegek.... Nem értem mit akarnak, miért "harcolnak", milyen jogokat akarnak????? Miért nekik nincsenek jogaik? Ugyanolyan jogaik vannak mint nekünk heteróknak, nem? Joguk van, boltba járni, sétálni az utcán, moziba menni....nem?? Mit akarnak?? Gyereket örökbefogadni?? Nanemááááá. Ezt egy normális meleg ember sem gondolhatja komolyan....

Én nem utálom a buzikat, ha utálnám a legjobb barátom nem egy meleg srác lenne és nem járnék le vele (velük) néha melegbárokba. Én csak a magamutogató,kicicomázott, traveszti,transzex meg egyéb embereket nem csípem.

Ez a 2 fiú tud viselkedni. Ha a gyerekeimmel megyünk hozzájuk, vagy jönnek hozzánk, sose tesznek olyat, amit a gyerekek nem kéne, hogy lássanak! Az pedig, hogy mit csinálnak otthon, magánügy. Engem nem érdekell. Hálószobatitok!! Én is utálnám ha a magánéletemről csámcsognának. Normális ember utálná.... Mit kell ezt firtatni????

Az pedig amit Alexa mesélt, szerintem egyáltalán nem elitélendő. Én bevenném a férjemet is ha ilyen szitu lenne, legyen már neki is egy jó napja Kép

Angie
Angie
 


Egyetértek Angie-vel. Miért ne szerethetne az ember valakit, aki vele azonos nemű. Csak a magánéletük maradjon magánélet, és ne az utcán szeretgessék egymást. Mint ahhoz sincs közünk, hogy ki mit eszik otthon, így ahhoz sincs, hogy ki milyen neművel bújik ágyba OTTHON. Szerintem.

Az a baj, hogy a "melegek" szó hallatán mindenkinek a felvonulások jutnak eszébe. Pedig vannak nagyon rendes meleg párok, akik békeségben, mindenféle feltűnés nélkül élik az életüket. Sajnos Magyarországon minden olyan "csoportot" elítélnek, akik felvonulást, demonstrációt tartanak. Mint pl. pár éve a taxisokat. Nem szabad általánosítani!

Ez az én véleményem! Kép
Bea
 
 


Nem tudom láttátok e a TV összefoglalóját a legutóbbi felvonulásról? Én felháborítónak tartottam, hogy nem egy, nem két "ember" kisgyerekkel a karján, tücsköt-bogarat kiabált a felvonulókra. És büszke volt önnön primitívségére. Kérdem én: az ilyen minek megy el, ettől jobban érzi magát? Nekem ezek az értelmetlen utálkozások a szörnyű múltat idézik. Nem tudom másnak nem tűnik e fel a párhuzam?? Hogy jön ahhoz bárki, hogy saját magát külömb embernek titulálja másoknál!!!? Bőrszín, vallás, szexuális vonzalom vagy bármi más alapján. Ezért tart itt az emberiség, mert képtelenek vagyunk egymást elfogadni. Sokszor az az érzésem az ember a legbutább állat a világon!

Egy hetero, katolikus, fehér homosapiens.
homo
 


Örülök, hogy végre néhány normális hozzászólást olvashattam...
Névtelen
 


Hát sziasztok!

Nem tudom elgondolkodtatok-e már azon, hogy miért is van olyan, hogy család? (tudjátok papa, mama meg gyerekek). Nem két papa, aki közül az egyik nőnek néz ki, hanem normális férni, nő és közös gyerek vagy gyerekek.
Szerintetek, hogy fog fennmaradni az emberi faj, ha mindenki buzi lesz? Szerintem csak az orvosok fognak hasznot húzni a sok mesterséges megtermékenyítésből, (már ha lesz olyan, aki hajlandó lesz spermát adni ezért) meg nemváltoztató műtétekből. Van ennek értelme?
Félre ne értsetek, semmi bajom azokkal, akik a saját nemüket részesítik előnyben szexuálisan, csak nem sok jövőt jósolok nekik hosszútávon.
Inkább azzal kellen foglalkozni, hogy hogy lehet a családokat egyben tartani, és a gyerekeinket a túlélésre nevelni. (itt azt értem, hogy meglássa, hogy csak akkor képes fennmaradni az emberi faj, ha nem egy azonos neművel kezd szexuálisan). És a családokat segíteni. Lehet, hogy kicsit "hideg" vagyok, de szerintebb a józanabb, mint azok, akik melegek.

Üdv.

Makrancos
 


Makrancos,
látszik, hogy teljesen elvakult vagy...

Senki ne dőljön be az engem megelőző hozzászólónak, dianetikával foglalkozik és provokál. És ha az "elmúlt napon"-ra kattintotok, látjátok, mennyi helyre írt látszólagos érdeklődésből. Én nem megyek bele értelmetlen vitákba.

Virág
 


Kedves Virág!

Még egy homoszekszuális is egy heteroszekszuális gyümölcse.

Sajnálom, hogy provokációnak vetted, nem annak szántam. Egy kicsit felidegesítettelek. Nem szoktam provokálni egyébként, ez csak Te gondolod.
Honnan tudod, hogy látszólagos érdeklődésből írtam a többi fórumra. Nem voltál mellettem, és egyáltalán nem ismersz engem, ami abból is látszik, hogy ilyen kijelentéseket teszel rólam ismeretlenül. A Dianetikát azért ajánlottam, mert egy működő technológiát írle, és bárki használhatja, aki szeretné jobban érezni magát. Én kipróbáltam, és nálam is működött, és ha bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban szívesen megválaszolom. De természetesen nem kell bedőlni nekem. Mindenkinek az az igaz, ami a számára igaz. A babanetet használó anyukákat tartom olyan értelmesnek, hogy mielőtt véleményt mondanak valamiről, kipróbálják azt a dolgot, vagy utána járnak, és kellő felkészültség után mondanak csak véleményt.

Virág, úgy éled az életed, ahogy akarod, csak Te dönthetsz azzal kapcsolatban, hogy mit kezdesz vele, de fogadd el, hogy véleményem még nekem is lehet.

Üdvi.

Évi
 


Kedves Virág!

Még egy homoszekszuális is egy heteroszekszuális gyümölcse.

Sajnálom, hogy provokációnak vetted, nem annak szántam. Egy kicsit felidegesítettelek. Nem szoktam provokálni egyébként, ez csak Te gondolod.
Honnan tudod, hogy látszólagos érdeklődésből írtam a többi fórumra. Nem voltál mellettem, és egyáltalán nem ismersz engem, ami abból is látszik, hogy ilyen kijelentéseket teszel rólam ismeretlenül. A Dianetikát azért ajánlottam, mert egy működő technológiát írle, és bárki használhatja, aki szeretné jobban érezni magát. Én kipróbáltam, és nálam is működött, és ha bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban szívesen megválaszolom. De természetesen nem kell bedőlni nekem. Mindenkinek az az igaz, ami a számára igaz. A babanetet használó anyukákat tartom olyan értelmesnek, hogy mielőtt véleményt mondanak valamiről, kipróbálják azt a dolgot, vagy utána járnak, és kellő felkészültség után mondanak csak véleményt.

Virág, úgy éled az életed, ahogy akarod, csak Te dönthetsz azzal kapcsolatban, hogy mit kezdesz vele, de fogadd el, hogy véleményem még nekem is lehet.

Üdvi.

Évi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron