A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Képzeljétek, bepróbálkoztam a Foodexpresszel! Ma hoztak először ebédet. Szerintem finom volt és változatos menüből lehet választani. Olyan jó idő van és sajnálok a lábos mellett állni. Az ára se rossz. Keetőnknek az 5 ebéd volt 5200 Ft, ennél akkor se jövök ki lényegesen olcsóbban, ha én főzök. Mostmár csak az kell, hogy a férjem se legyen rosszul tőle.

Ayse

ayse

Prüntyi!
IGEN lesz és írtam, hogy akinek van kedve, az csatlakozzon!Kép
Holnap lesz, ha van kedvetek, gyertek Ti is!Kép

Ancsi!
Melike nagyon vagesz ebben a lányos farmer szerelésben!Kép

Sildike!
Nektek is jó sűrű volt a hétvégeKép
Képen Bazsival Apa van, vagy a tesója?Kép
Dédi nagyon ari, hogy még így eteti LacikátKép
Akkor jöttök holnap ugye?Kép Küldj egy mailt a krich.barbara@chello.hu címre és elküldöm a pontos címet.

Benianyu!
KösziKép
Ügyes Beni, gratula nekiKép
Fiúk nagyon édesek együtt, látszik Beni mennyire szereti Danit!Kép

Jucc!
Nektek is jó hétvégétek volt!Kép
Képek szuperek, főleg Gergőröl a közeliekKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!
3. ker.-ben Testvérhegyen van telkünk, egy nagyon szép, nyugis helyen.Kép
Minden hétvégét kint töltünk májustól szeptemberig.Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi Barbi, válaszoltam!

Mea, írtam mailt.

Megyek altatni... Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ayse
Lacika 3 hónapos koráig én is rendeltem tőlük. Nekünk is nagyon bejött, és tényleg nem jössz ki olcsóbban.

Barbi
Bazsikával apukája van.
A Testvér hegynek melyik részén van telketek? Nekem a volt pasim ott lakott, így én is 4 évig.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

két órával ezelőtt írtam, de elszállt, aztán meg felkelt a gyerek, szóval most van két percem.....

Minden baba nagyon édes, tuti jók a képsorozatok!

De már most is a kezemben van Peti, mert különben lebontja a berendezést!!! majd később jövök, megyünk sétálni!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Babócák irtó édesek Kép!

Jucc Kép!
Amit sógorék kertjéről írtál, az sajnos igaz a mienkre is! KépKépKép Férjem enyhén szólva nem egy kerti törpe, én meg a múlt évet kihagytam és szerintem idén sem merek majd kurkászni a földben, mert amíg Andris szopik nem akarok elkapni semmilyen kórságot (tudom, ez már hipochondria, de nem ér annxit az egész). Pedig egykor ez egy nagyon szép kert volt. Amúgy a kertre is vagyonokat kellene költeni, hogy normálisan nézzen ki Kép

Cinka Kép!
Aranyos vagy, hogy gondoltál a pihenásemre! Igen, egy félórácskát aludtam ebéd után és igen jól esett.

Sildike Kép!
Biztos igaza van a doktornéniteknek és jó a tavaszi nap. Azt olvastam valahol, hogy a D-vitamin képződéshez elég annyi napsugár is, amennyi a gyerek kezét és az arcát fél órán keresztül éri, akár téli időben is. Szóval biztos nem árt a direktbe napozás ezek szerint, viszont több D-vitamin nem fog termelődni tőle.

And Kép!
Közvetlen ötletem nincs, hogy mit lehetne csinálni, de leírom a véleményemet. Számomra az tűnt Lilvel jó megoldásnak (aki szintés sokszor kelt), hogy ha már úgyis felébrdek, akkor mindkettőnknek az a legegyszerűbb, ha megszoptatom és csönd van. Valóban sokáig ébredezett így, másfél éves koráig, de ez már 3 és fél éve volt!!! Azaz az idők homályába veszett. Délután szintén csak akkor aludt, ha sétáltattam. Egyéves korában azonban elkezdett du. aludni és ezt azóta több nemalvó gyerek anyukájától hallottam, hogy az egyéves kor vízválasztó ebből a szempontból. Szóval lehet reménykedni!
Andrisnál is erre készültem, hogy felkötöm a gatyamadzagot és indul az éjszakai műszak (legalább Lilit is mindig be tudom majd takargatni). Ezzel szemben, noha mindent ugynúgy csináltam, Andris majd egy hónapja végigalussza az éjszakákat. Fogalmam sincs, miért.
És a végkövetkeztetésem: a baba nem automata, hogyha benyomom ezt a gombot, akkor majd azt csinálja. Ugyanúgy egyéniség, mint majd kisgyerek, meg felnőttkorában. Szóval általános praktikák nincsenek, azt kell megtalálni, ami az adott családban a legjobb megoldás. Szerintem Eszti egyszerűen ilyen baba (ezért is örülök, hogy van még egy gyerekem, mert látom, hogy mekkora különbségek vannak), neki nem válik be ez vagy az a módszer úgy, mint más babáknál. Talán ha a férjeddel meg tudnátok beszélni, ezt a helyzetet, nem nyomasztana Téged annyira (bocsánat, ha félreértettem a szitut).

Ayse

ayse

And Kép!
Kimaradt az irományomból:
Azért is döntöttem az éjszakai szopi mellett, mert elfogadta, megnyugtatta, tehát számára ez egy jó megoldás volt. És azt gondolom, hogy így (is lehet) bizalmat kialakítani a gyerekben, ha a problémáját tudomásul vesszük és számára jó megoldást találunk. Azt képzelem, hogy nagyobb korában is mer és akar majd hozzánk fordulni segítségért, mert azt tapasztalta/ja, hogy nyitottak vagyunk erre (mielőtt hamut szórnátok a fejemre, természetesen nem csak azéjszakai szopival lehet ezt kialakítani, de ezi is lehet egy a számtalan eszköz közül).
Az pedig szerencsére egyikünket sem zavar, ha a gyerek(ek) velünk alszanak, mint pl. ma éjszaka is átjött Lili, már ez kb. az 5. éjszakája, ez most egy ilyen időszak, majd elmúlik. Engem inkább megnyugtat, ha hallom magam mellett szuszogni (asszem Sildike is írta már ezt).

ayse

Sildi!
A temetőnél kell felmenni a Bécsi útról a Testvérhegyi úton, majd rögtön elfordulni a Kékfestő útra. Onnan a grund felé menni.
Visszatérő közben az utolsó ház, saroktelek. Tök jó, mert előttunk csak a grund van, ahol építkezni nem fognak.
Te merre laktál?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse
Igen én írtam, hogy a Lacika születése után, amíg éna Laci szobájába voltam ő ideszokott a francia ágyba. Engem nem igazán zavar, mert tudom, hogy ha majd egy szobába mennek, akkor visszaszoktatom Bazsit is.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy a bizalom úgy alakul ki a szülő és a gyerek között, hogy a szülő reagál a baba bajaira. Ezért is írtam, hgy ha Esztinek jön a foga, akkor ne hagyják sírni, mert pusztán nevelési célzatból nem reagálni a baba bajaira az nem jó.
Viszont nekem az a véleményem, hogy a babáknak a hosszú nyugodt alvásra is szükségük van. Én ezért nem adtam egyik fiúnak sem 2 hónapos korától éjszaka enni. Nálunk 3-4 nap alatt átálltak minden gond nélkül az éjszakai alvásra. Azt nem tudom, hogy mit csinálnék, ha minden erőfeszítésem ellenére órákat sírna a gyermekem.

Barbi
Tudom melyik az a rész. Azt hittem, hogy ott van telketek, ahol a régi kiskertes rész volt, ahol most azok a szép új házak vannak. Nem gondoltatok még arra, hogy oda építkezzetek? Az egy gyönyörű rész.

Kép
Kép Kép
sildike

sziasztok!

Nyúlné, Cinka, And, Benianyu, Jucc! KösziKép
én magam is javulást vélek felfedezni a mennyiséget illetően, de sajnos ebéd után (főtt krumpli) sajnos megint hánytam, így kijött minden. Kép Kép Egyébként állapotilag jobban vagyok, lázam sincs, csak gyenge vagyok sajnos.

Estére nem volt elég a tejcsi. Kép Kép Így jött a kanalazás, megevett 30 ml-t kanállal a sinlacos Milupából, és azzal elég lett neki. Úgy látszik, ha nem alszik be estére a szopi alatt, akkor igenis kell még neki. KépKép
Holnap felcsörgöm a gyerekorvost okés-e ez így szerinte, bízzam-e a megmaradt tej mennyiségemben napközben és estére ÍGY pótoljam-e. Sajnos az üveget kiköpi, ha rajta múlna, kkor inkább nem enne semmit. Éjszakára meg nem merem megpróbálni a drasztikus módszert, hogy majd akkor legfeljebb eszik később (akár a köv. etetésnél), és akkor kénytelen lesz cumisüvegből. Nappal meg egyenlőre nincsen módom "rászoktatni" az üvegre, mert ugyebár van elég tejcsi. Kép Kép

Dóri
Vendég

Helló!

Na sikerült ideérnemKép

Köszönjük a bókokat(Ayse,többiek, akik emlékeznek még a mosolyfóbiámraKépKép.
Nekem is nagyon jó látni ám Lénámat vigyorogni...

Ancsi!
Az eslő képen a "tejbetökvigyor" nagyon édiKép

Prüntyi!
Köszi a képetKép, még nem láttam Oti nagy Õ jét és már kíváncsi voltamKép

Kismama!
Az Úr Istenit ennek a csajszinakKépKépKép, mit művel a mi kis Márkunkkal????KépKépKépKép
És te ezt hagyod???KépKép
Hess hess kis rózsaszínnadrágos.............foglalt......nem látod????KépKépKépKép

And, Ayse, Benianyu!

Én nem is tudom, hogy ti hogy bírjátok ezt?????
Hogy még mindig éjszaki szopi meg ilyenek....én így se tudom már nap végén hogy fiú vagyok e vagy lány...nem hogy még éjszakai etetés...
Én tudom hogy én vagyok a "gyenge" és hogy "mormota" típus vagyok....de hát akkor sem fel nem foghatom, hogy hogy nem estek össze napközben..

Jó mondjuk én is elkezdem visszapakolgatni Léna szájába a cumit hajnal 6 kor....és ugye egész nap enyém Léna, elég fárszató.....mi lenne ha még rosszcsont is lenne???

De azért úgy irigykedem...barátnőmnek 2 héten belül szülnie kellKépKépKép, és olyan jó neki, hogy ő még csak most kezd szoptatniKép, az olyan jó volt.....olyan jó érzés volt hogy az a pirinyó kis zabagép ott szuszog hozzámbújva....
Hát bőgni tudnék hogy már vége.........KépKép

Mivel Léna 2 napja újfent kedveli a tápit vettem egy Humana HA 2-est! 2700 pénz voltKép
Szerintem baromi drága....de hát ez vanKép
Inkább szoptatnék még.....

Figyelem:
Harival váltottam egy SMS-t! Nem javul a helyzet nálunkKép, Lili továbbra sem hagy levegőt venni anyukájának, ráadásul már van egy foga és még harap is amellett hogy ugye nem akar mást anyatejcsin kívül.
De Hari kéri, ha van babatali, szóljunk nekiKép

Cinka, többiek!

A rend helyreállt nálunk a láz után..
De ma anyura passzoltam Lénát, mondván hogy mostmár se óra-se perc, vennem kell valami göncöt magamra...
Hát 1-1,5 órát elvolt Léna, aztán anyu hív hogy menjek haza, mert Léna torkaszakadtából üvölt(ilyet kb 2-3szor csinált ok nélkül) és nem tud vele mit csinálni...KépKépKépKépKép
Hát elmondom hogy 120-val szágultoztam a városbanKépKép
Mire hazaértem Léna ebéd nélkül bealudt....

Tanulság: Most kezdődik Léna anyás korszaka?????????????????????????
Vagy mi ez???
Anyósnál lázas, anyámnál üvöltés, és nem tudják megetetni rendesen, apja sem...
Végérvényesen hozzámszokott????
Amikor hazaértem, álmában jól megpuszilgattamKépKépKépKépKép

Már rettegek előre...pénteken megyek fodrászhoz...remélem legalább az apjával ellesz.......

Megann

Kép

Kép
megann

Dóri, csak így továbbKépKépKép az erő legyen veletekKép

Megann,
nem tudom ti mennyit jártok idegenek és emberek közé Lénával, de az biztos jót tesz. tudom, hogy te is egyedül vagy vele egész nap, nálunk is ez van, bár igazság szerint apa pár napja időben jár haza, annyira örülök! sőt, ma mire hazaértünk a sétából már itt állt az autóKép szóval muszáj, hogy egy szusszanatnyi időre elengedjen, remélem alakul a helyzetKép
az alvással kapcsolatban, hidd el, úgy menne, mint a karikacsapás. én a fejéssel voltam úgy, mint te az éjszakázással (pedig nekem 23 óra alvás a rekordom egy pisiléssel közbeiktatvaKép), szóval én úgy érzem azt nem tudtam volna csinálni. hogy ennyi minden mellett még naponta x-szer fejni, ráadásul nem is tudtam normálisan.
mindenki megteszi, amit tud.

egyébként ma 12 perc volt a sírás, javulgatunk. úgy képzeljétek el, hogy leteszem esztit, aztán odabújok apához, és amikor rázendít a sírásra mindig odasandítok, hogy akkor mikor mehetek be megsimizni a fejét. van, amikor szinte az ajtaja előtt állok rajtra készen, és amikor eltelt a megfelelő idő, usgyiKép

van ez az alvós könyv, amiről már korábban beszéltem, abban az van, hogy egy kicsit később legyen a lefekvés az uccsó szopi után, így nem köti össze az alvást a szopival, logikus.
van még a tarsolyban.

én holnap megyek fodrászhozKép reggel megyünk hasi UH-ra a sok bukás-hányás miatt, aztán sétálunk, csövezünk apa munkahelyénKép

Sildike, teljesen egyetértek veled abban, hogy a nyugodt hosszú alvásra is szüksége van a gyereknek, amikor eszti nagyot alszik, mintha kicserlték volna, sokkal jókedvűbb, és ez mindkettőnkre jó hatással van. az is lehet, hogy már elkéstünk ezzel az egésszel, mert már idős az alvástanuláshoz, de nekem nem volt szívem korábban, másrészt pl. ebben a hülye könyvben is azt írták (egyébként szimpi szerzők), hogy fél éves kort várjuk meg, mert addigra érik meg az idegrendszer, és a könyvben szereplő példákban sok hónapos gyerektől pár éves is előfordul, mindnél max egy hétig tartott az egész. ezért kérdeztem, hogy másnál ez mennyi ideig tartott. mi most vagyunk egy hétnél és 12 perc sírásnál...

KépKép
KépKép
and

hű, el is felejtettem mesélni, hogy szombaton voltak nálunk apa kollégái, és volt egy 33 hetes terhes lány is, annyira tetszett a pocija, teljesen megkívántamKép nagyon helyesek voltak a párjával együttKép

KépKép
KépKép
and

And, nem tudnád magad megnyugtatni este?
Lehet, hogy Eszti veszi az adást az érzékelőivel, hogy Te ugrásra készen várod a sírását. Nem tudom, érthető vagyok-e, de még mindig átveszik a hangulatunkat.

Dóri,
örülök, hogy jobb a helyzet!!!
Vendég

And!

KösziKép Szerintem jól csinálod, így tovább! Kép
csak egy mondatra az alvással kapcsolatban. Tesómék gyereke 13 hónapos, és anyunál lakik éjszakára Kép, mert náluk óránknént-másfélé óránként kel és 50 precet ordít hajnali 5-6-ig, az első reggeli szopiig. Eddig "fajultak" az éjjeli szopizásokkal, hogy kikövetelte magának a nagyon okos gyerek. Eleinte emlékszem, jaj, csak a foga fáj és emiatt aztán ez lett belőle. Ez ment pár hónapos kora óta, persze eleinte nem ilyen brutálul, "csak " 1-2-3 ébredés volt, szopi, utána alvás szépen. nem bírták már, mert fizikailag nme bírták, és anyámnál a gyerek külön szobában, 1X ébredt fel, mire beért volna anyu, addigra abbahagyta a sírást és aludt édesen. Kép Péntek óta van ott a gyerek, és tegnap már fel sem ébredt. A hét végén bezár az "átnevelő tábor" Kép és visszakerül a helyére. Az is nagyon fontos, hogy KÜLÖN szobába kell rakni a babát/gyereket, mert egy ilyen nagyobbacska, ha már meglát, biz.. akár feláll az ágyában és NEKED ordít, és még idegesebb lesz, ha nme megy oda senki. Ha odamegy az sem jó, hiába a dajkálás, simi, csak a cici segített, de már az sem egy idő után, mert nem sokra rá újra ébred. Kép

Szóval nagyon észen kell lenni, mert tényleg egyre nehezebb minnél idősebb a gyerek! Kép Okosak. Kép
Mindenkinek megvan a maga nyűgje. Kép

Na ennyi volt az 1 mondat. Kép megyek aludni.
Dóri
Vendég

Havtunde!
hidd el, amikor jóéjtpuszival kijövök, tök nyugodt vagyokKép beismerném, ha nem így lenne! mint ahogy beismertem, mielőtt kimentem a barátnőmhöz, hogy nagyon hulla voltam és feszült. nem parázom előre azon, hogy hű, na most mennyit fog sírni. de amikor konkrétan sír, azt tényleg rosszul viselem.
ma úgy aludt el, hogy ordított, amikor bementem, a helyére raktam a kiságyban és simiztem a fejét kb fél-egy percig, és elcsendesedett, még nem aludt amikor kijöttem, de utána nem hallottuk sírniKép igazad van, hogy a lehető legnyugodtabban kellene vele viselkednem, ez még mindig nem mindig sikerül, de amióta hazajöttünk és kitavaszodott hihetetlen sokat javult a helyzetKép
abban reménykedtem, hogy Harinak és Lilinek is jót tesz az időváltozás.
és még valamire rájöttem, eszti utálja a korlátokat. mostanában letszem a földre, akárhol vagyok (plédre), és akkor egész jól elvan, engem is lát, néha odamegyek hozzá, dumálok neki. a járókába mindig beleakd valamibe, kidugja rögtön az összes végtagját a rácson, aminek sírás a vége, szóval nem szereti, a kis szabadságvággyal teli liberálisKép

Hű Dóri, ez nem semmi egy mondat volt... na asszem elbizonytalanodás kilőve, "kemény csajok vagyunk", megcsináljukKép
(Ayse, ezt ma reggel is mondtam az esztinek, mert voltunk gyógytornán, és ma annyira jól viselte, csak a nyakmasszírozásnál sírt-ezt minden baba rosszul viseli-, a többit végig dumálta és játszotta. nagyon bejön ez a duma, de vsz. inkább engem erősítKépKép)

KépKép
KépKép
and

Dóri
Örülök, hogy kezdesz egy kicsit jobban lenni. Nekünk a környezetünkben már szinte mindenkin végigsöpört ez a virrus és min. 1 hét volt a gyógyulási idő.
Mi még szerencsére (kop-kop) nem kaptuk el.

Barbi
Sajna nem fogunk tudni menni holnap. Egyrészt a kormányszervón meglazult valami tömítés és néha nem műkszik rendesen. Másrészt ebben a közlekedési helyzetben nem vállalom be az utat. Apa mondta, hogy ő metróval jött, mert máshogy egyszerűen nem lehet közlekedni a városban.Kép Majd legközelebb már megyünk, vagy Ti jöttök.Kép

And
Szerintem nemsokára már jó lesz a helyzet. Nálunk is egyre lejebb ment a sírási idő.
Tündének igaza lehet, mert nálunk is ha sírnak a fiúk, akkor csak elindulok az ajtó felé és már abbahagyják. Már teszteltük őket Apával.
Én azért ha fáj a foga ha meg nem is szopiztatnám, de mindenképpen megdajkálnám.

Kép
Kép Kép
sildike

And
Nyakmaszírozásnál Laci is sír, de mondta a csajszi, hogy az álluk alatt a legérzékenyebb nekik. Meg a melkason van még egy pont, amitől Laci mindig sírni szokott.
Hányszor kell még vinned Esztit?
Lehet, hogy emiatt is nyűgösebb egy kicsit. Laci pl. aznap. amikor a masszázson vagyunk sokkal nyugtalanabb még este lefekvésnél is.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, remélem, hogy jobb lesz a helyzet ennél is, de egyébként már ez jobb, mint pár heteKép
és azt honnan tudjam, hogy a foga fáj-e? a kajához hozzászokott, mert rendesen eszik minden esti szopi alkalmával, tehát, vsz. éhes is. ezen kívűl lehet, hogy refluxos, tehát, hogy visszajön a nyelőcsövébe a cucc a gyomorból (ezt kivizsgálandó megyünk holnap UH-ra, amin vsz. nem lesz semmi), és ha így van, ez is okozhat neki panaszokat. ha én felveszem, akkor már nyitja a szájátKép
most megyek, és megpróbálom apát rávenni, hogy hajnalban keljen őKépKép

KépKép
KépKép
and

nem tudom hányszor kell még vinni, még min egy hónap, az 4 alkalom. de pl. mi ma reggel voltunk, és ma egy kis tündérke volt az eszti, egy csomót el volt egyedül (magához képest) és vigyorgott is sokat, és aludt is délelőtt és du. is egy nagyot.
ez a nyakmasszírozás a legbrutálabb nekem, mert pont szembe van velem és folyamatosan engem néz, miközben potyognak a könnyeiKép de amint vége van megnyugszik.

KépKép
KépKép
and

And
Lacika is nyitogatja a száját rögtön ahogy felveszem. Közvetlenül evés után is. Szerintem csak játszanak ilyenkor. Az orrunkat akarják bekapni pl. Kép

Azt gondolom, hogy az éjszakai evés kizárólag szoktatás kérdése. Amikor mi kicsik voltunk akkor éjszaka egyáltalán nem adtak nekünk enni csak max. teát. Szerencsére ennek ellenére nekem pl. kitűnő a viszonyom az anyukámmal, úgyhogy ettől én sem féltem a fiúknál.

Kép
Kép Kép
sildike

And
Én is utálom a masszázst, de olyan szempontból Lacit sem viseli meg, hogy ahogy a csaj abbahagjya rögtön mosolyog. Csak mintha egy kicsit nyugtalanabb lett volna utána. Lehet, hogy csak front volt.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztpk Lányok!

Én vagyok az utolsó és az első is.

Teljesen le vagyok döbbenve. Tök véletlenül néztem bele a 2004. őszi babák topikba és van(volt) egy lány, akinek 2 gyermeke van és meghalt.

Menjetek el rákszűrésre. Lassan nekem is aktuális. Remélem mindenki volt a baba születése után 6 hónappal.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Dori!

Azt hiszem teljesen igazad van...
Azt hiszem mi is megértünk már arra hogy Léna külön szobában aludjon....csak apa lustadögKép és át kell cihölni a bútorzatot a másik szobába.
Meg tudjátok hogy miért nem vittem még át..
Mert szegénynek szobája tök sivár...
Se egy kép a falon, se egy szőnyeg, semmiKép
Még nem volt időm berendezni...feldíszíteni és őszintén szólva nem is tudom hogy kezdjek hozzá...
Keresetem már gyerekszőnyeget, de semmi normálisat nem találtamKép

Meg mit rakjaka falra stb????

Hülye eső, már itt lógatja a lábátKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Jó reggelt!

Nagyon jó képeket tettek fel, tündériek a babák!KépKép

Dóri!
Remélem most már hamar rendbe jössz! Tejcsiért továbbra is megy a drukk!Kép

Ayse!
Nagyon tetszett, amit írtál!KépKép
A szomszéd kisfiú nemrég múlt egy éves, és egyik napról a másikra kezdte el átaludni az éjszakákat.
Előtte ő is 3-4-5x kelt.

And!
Drukkolok, hogy mielőbb sikerrel járjatok Esztivel alvástanulás ügyben! Nálunk még mindig nem teljes a siker. 2 éjszakát átalszik, aztán a 3-on kb.6x felébred.....
Hajlok Ayse megoldása felé!
Az én barátnőm is minden órás!KépKép

Sildike, And!
Natival jó párszor voltunk már masszázson és sajnos a mai napig sír.
De legalább már én nem sírok!KépKép
Én nem vettem észre rajta, hogy nyűgösebb lenne utána, bár nagyon fáradt szokott lenni. De egy kiadós alvás után minden rendben!

Megann!
Bár Nati valamivel idősebb, mint Léna, de én is észrevettem, hogy Anyásabb mostanában.
Szombaton Apára hagytam 2 órára, ezalatt kellett volna tízóraiznia, de nem volt hajalndó enni és egy idő után már sírt is. Pedig jóban vannak Apával, nyugodtan bízom rá.
Az ajtóban várták, hogy hazaérjek.
Ezek után kicsi lányom tőlem elfogadott 2 doboz frutapurát.KépKép

Na, megyek újra altatni!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike!

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
BeleolvastamKépKész vagyokKép
Itt zokogokKép
Nem akarom elhinniKépKép

A teljes sztorit nem tudomKép
Röviden leírnád, hogy mi is volt a betegség és hogy hogy jöttek rá stb???
Tényleg csak egy pár mondatban...

(Én 1 hónapja csináltattam rákszűrést!
Tényleg ne hanyagolja el senkiKépKép)

M.

Kép

Kép
megann

Megann, Sldike!
Én tegnap este olvastam el a lány történetét. Engem is nagyon megviselt.
És el is gondolkodtatott. A mi kis problémáink semmik. Iszonyúan fáj a szívem a családjáért és a két kicsi fiáért.KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann

A lánynak 13 éves korában volt egy daganat az egyik petefészkében, azt kivették, utána kapott chemoterápiát.
18 évig rendben volt szült két gyereket. A kisebbik fiú születése után valószínűleg nem állt be a hormonszintje és a másik petefészkében is lett egy daganat. Először azt hitték, hogy ciszta, csak utána derült ki, hogy komolyabb a dolog. Megműtötték, de teljesen nem tudták eltávolítani, mert volt olyan része is, ami nem operálható helyen volt. Utána kapott gyógyszeres kezelést, de az nagyon rontotta a veseműködését, úgyhogy abba kellett hagyni. Szegénynek sajnos nem tudták a veséjét meg a vérképét rendbe hozni. Hogy végül is mitől halt meg azt nem tudni, mert csak a férje írt egy nagyon megrendítő üzenetet.
Én is csak a fórumból tudom ezeket, mert tegnap este végigolvasgattam a hozzászólásait. Kevés ilyen szeretetteli, optimista, erős nőt láttam még eddig.Kép

Én jövő hónapban fogok menni szűrésre és mell ultrahangra.

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi!Kép

Gratula így utólag is a keresztelőhöz, nagyon jók a képekKép

Viki!Kép
Peti baba nagyon édesKép

MegannKép
Nem lehet a fogzás miatt van a nagy sírás, nálunk is így volt hogy sírt nagyon előtte, aztán kibújtakKép

Sildike!
Ez szörnyű amit írtál...
Istenem...
És képzeljétek én nem voltam rákszűrésen mégKépKépKép
Nem is tudtam h kell menniKép
A dokim nem is mondta.....KépKépKép
Ahhoz sem megyek már többet......

Ha most még elmegyek 7 hónap után az jó még??????????

Mea
mea

Duda, Megann

A babák énképében anya és baba egy. Kb. 6-9 hónapos koruk között kezd kialakulni a saját én képük. Ezzel együtt ilyenkor kezdenek arra is rájönni, hogy anya és ők nem egy és ugyanaz. És ekkor jön a döbbenet, hogy ha nem egy és ugyanaz, akkor anyát el is veszíthetik, ezért kötődnek ilyenkor sokkal jobban hozzánk.
Pár hónap és utána meg amikor elkezdenek jönni menni, pakolni, akkor rájönnek, hogy néha nem is olyan rossza, ha anya nincs ott.KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

And!Kép

Mi volt a hasi ultrahangon?
Lívi is bukik még elég rendesen.
A dokink szerint ez még normális ebben a korban?!?!?
Mondjuk ő mindenre ezt mondja de már 2.dokink és más nincs a környéken, csak rosszabbak....

Megmutattuk Lívi arcát is többnek és mind azt mondta, hogy ez érzékeny bőr és nyárra elmúlik....
Köszönöm.

Viszont megnéztem alaposan és van 2 ilyen érdes rész most a karjain is igaz ott nem piros csak picikét......

Szerintem ha jön legközelebb a dokinő akkor még egyszer rákérdezek hangsúlyosan és kérek beutalót bőrgyógyászhoz!!!

Mea
mea

Mea

Semmi baj, ne izgulj.

A 6 hetes kontroll után 6 hónappal kell menni dokihoz. Van akit nem is hív vissza az orvosa, csak 1 év múva.

Kép
Kép Kép
sildike

Majola, Sis, Bodza, Prüntyi, Kuha

Merre vagytok?

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!Kép

köszi akkor nem a szüléstől 6 hó.
MegnyugodtamKép
De nem ehhez a dokimhoz megyek akinél szültem hanem a régihez, az öreghez akinél sajnos nem szülhettem mert már nem vállal szülést.
Õ a II.női klinikának a igazgatója/profja.
Ismeri valaki?

Ez az új nem volt túl szimpi de 7 hónaposan kellett választanom onnan valakit és akkor ő tűnt a legszimpibbnek.

Mea
mea

Kuha még Szentendrén vanKép

Mea
mea

sziasztok!

Lauról tudtam (Uzsoki kórház) KépKép, felfoghatatlan. Kép

Gergő megtaknyosodott és 37.4-et mértünk nála meg fáj a feje. Kép Meglátjuk hogy alakul délutánra, mert akkor el kell vinni a dokihoz (vagy kihívom, attól függ), meg Viki ügyében is szeretnék vele beszélni úgyis.

Szokásos bőgés, mert nem akar aludni és már sehogy sem jó neki. Tegnap is ez volt, addig kiporszívóztam a nappalit, mire befejeztem csend lett, elaludt. Kép Kép Lehet sűrűbben kell porszívózni. KépKép

Dóri
Vendég

Dóri

Látod, rend a lelke mindennek.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Hát ez rettenetesKépKépKépKépKép
Nem találok szavakatKépKép

Sírás:Akkor azt hiszem az lesz a legjobb ha mostanában nem hagyom magára LénátKép

Rákszűrés:
Érdekes amit írtok, az én dokim kb szülés után 4-5 hónappal csinálta......tök természetesnek vette, hogy csinálja.
Mivel terhesség előtt volt utoljára...
Szerencsére rendben volt a leletKép

Megann

Kép

Kép
megann

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Mindenkinek köszönjük a bókokat! Kép Átadom fiúknak Kép

Sildike,
Borzalmas, amit írtál. Kép

Gondoltam, hogy amiatt kérdezted az ovit, mert Balázsnál is aktuális lesz jövőre. Kép Ez a Homoktövis óvoda? Arról jókat hallottam. Kép

And, Ancsi
Hogy aludtatok? Nálunk ugyanaz volt ma is, mint tegnap. Dani 8 körül elaludt, éjfél felé felébredt, megpróbáltam visszasimogatni, sírt, de max feleannyit, mint előző éjjel és aludt tovább fél 4-ig. Gyors szopi és alvás 6-ig. Kép
Szerintem, próbáljátok ti is kibírni. Nekem is nehezen megy és eddig rá sem szántam magam, inkább volt egy gyors szopi és alvás tovább.
Napközben alvás nálunk leginkább a babkocsiban van, délelőtt és délután séta közben.

Barbi és a csatlakozók! Jó talizást mára! Kép Én is gondolkodtam, hhogy menjünk, de inkább nem vállaltam be a kétszer egy-másfél órás utat. Majd legközelebb!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jó reggelt!

Dóri!
Te kezdesz rendbe jönni, erre Gergő taknyosodik beKép. Ha muszáj, akkor du. inkább hívd ki a dokit, ne Te rohangálj Vele (főleg ha még a váróban 628 beteg krákog, prüszköl, stb.) ! Mennek a gyógypuszik!!! Vikihez meg kitartást, biztos helyreáll majd a rend! Ügyes, aranyos KiscsajsziKép!

And!
Szerintem is haladás már ez a 12 perces sírás! Ne adjátok fel!! Aranyos a FérjedKép, hogy Õ is bevállalja! Szorítok a hasi UH. miatt! Remélem nem reflux!

Andi!
Nálunk u.ez van, amit leírtál Natinál. Réka is egyik éjszaka tök sokat alszik egyhuzamban, másik alkalommal meg 3-4-5x ébred. Ha figyelembe vesszük azt, amit Ayse írt, hogy az 1 éves kor a vízválasztó, akkor optimista szemmel, már nincs is egészen fél év hátraKépKép.
Mondjuk én nem akarok panaszkodni, mert pl. a hozzátápi meg Nála tök jól indult. Nagyon szépen eszik kiskanállalKép. Egyszerre mindenben nem lehet tökéletesKépKépKép.

Ayse!
Ha bejön a kajarendelés, akkor szerintem se vesztegesd az idődet a konyhában! Inkább ápold kint a kertben az orgonabokraidatKépKép!

Sildike!
Lau története tényleg megrázóKépKépKép. Nagyon remélem, hogy a Férjének lesz elég lelkiereje, hogy teljesítse "földi küldetését".
Én pont múlt csütörtökön voltam rákszűrésen.

Na, megyek Réka hív.
Szép napot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Sziasztok.

Átolvastam a 2004.őszi topicba és még mindig a hatása alatt vagyok.Borzasztó még olvasni is erről.Istenem,mi itt sirunk hogy nyűgös,nem alszik,nem eszik stb. a gyerek miközben sokkal de sokkal nagyobb tragédiák történnek.
Szegény lány már nem láthatja felnőni a gyerekeit,nem puszilhatja,ölelheti meg őket.
Hú ez borzasztó!!Kép

Benianyu.
8-kor elaludt Meli,majd éjfélkor és fél5-kor jelzett.Megetettem mind a kétszer,de lassan nekem is rákellene szánnom magam a tanitásra.
Igaz igy 5-10perc és alszunk is tovább,de még jobb lenne végigaludni az éjszakát.
De még mindig bizonytalan vagyok hogy tényleg nem-e éhes,mivel este hamar bealszik a cicin.
Vagy ha a foga fáj én meg hagyom sirni??
Jaj nem tudom.
Nekem délelőtt megeszi a gyümit bemegyünk a szobájába leengedem a reluxát,leteszem a kisgyba és szó nélkül elalszik.Délután ugyan ez van,ha meg sétálunk és itt az ideje alszik a kocsban.Kép
Úgyhogy nekem a napközbeni alvással nincs gond.
KOPP-KOPP-KOPP!!Kép

ancsi26

Sziasztok, Kép
megvagyunk mi is! Köszi a hiányolást Kép
Kicsit sűrűbb napjaink vannak mostanában (hivatalos ügyek), így csak esteesek be a gép elé, beleolvasok és megyek aludni...

Remélem a hétvége felé már lazább lesz.

Puszi mindenkinek!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Cinka!Kép
Fő az optimizmus!Kép
Nati is jól eszik már és a kanállal sincs gond!KépKép

Ayse!Kép
Nati születése óta én is a fodd expressztől rendeltem kaját, de pár hete már nagyon unalmasnak találtam. Igy áttértem a gastroyalra. Nekem bejött eddig és tetszik, hogy gondolnak a diétázókra is.Kép
De egyébként a fodde.-nél rendelt kajától soha, semmi bajom nem volt!Kép

Tegnap elmentünk Majolával és az ő Julcsijával Flocihoz. Új ruhák érkeztek hozzá és mazsoláztunkKépKép kicsit!
Én vettem egy rózsaszín vászon rövidgatyót és egy farmer tutyit. Nagyon szép ruhák voltak, csak sajnos a méretek nem voltak megfelelőek.

Talizók!Kép
Jó mulatást!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak a viták után pár napig nem volt kedvem jönni, aztán visszaolvastam, de akkor meg már reagálni nem volt időm. Most épp vendégünk jön ebédre, úgyhogy ismét rohanok, de igyekszem majd bővebben is irni. Ayse, Sildke, jólesett, hogy hiányoltokKép
Julcsi kikúszott az előszobába, összeszedem.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Bocs, hogy nem név szerint írok, de nagyon durva, hogy ezeket a kis törpéket a nagyiékra kell ahgyni, ha magunknak is akarunk egy kis nyugtot. Pont a minap fenyegettem meg én is Márkot,hogy ez fog következni, ha még sokáig be kell hozzá menni 5x egy éjszaka. Bár nálunk nem evésről van szó.

And, Benianyu és azok akik még sokszor etetnek

akkor is tanítanátok aludni, ha nem evésről van szó, hanem simiről? Engem ez visel meg nagyon, hogy bár a cici nem kell, de azt elvárja, hogy a pici fejét simizzük, 5x egy éjjel.Kép Vagy én vagyok gyenge?
Honnét tudjátok eldönteni, hogy nem éppen a foga miatt van a nagy sírás?

Megann
sajnos nem korlátozhatom Márkot. Nem viseli jólKép. És ugye a szem. talinka is hiányában vagyunkKép. Õ még a test közelségét értékeli, nem ismeri még a virtuális érzelmeket.Kép
Írj pár szót a macis helyről ahol voltatok a hétvégén. Köszi.
Ja, Márk el van a mamákkal, de ha meglátja, hogy megjöttem, akkor aztán addig nyifog amíg nem az én kezemben köt kiKépDe azért ez jó érzés!Kép

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Séta előtt még én is beleolvastam a 2004. őszi topikba. Nagyon szomorú, ölelgettem Danit és sírtam, ő meg nem értette, hogy mi történt. Kép Kép

Ancsi,
Dani is kb. ugyanúgy kelt eddig, mint Meli. Most két napja fél 4 felé ébred, mivel az éjféli szopizás kimarad. Ha nyöszörögve ébred, akkor szerintem nem a foga fáj. Egyszer már volt olyan, hogy erőteljes sírással ébredt fel Dani és másnap láttam reggel, hogy áttörte a foga az ínyén egy pici ponton. Akkor én is megnyugtattam természetesen.

Szilvi,
Igen, azt hiszem, hogy simi-igény esetén is tanítanám Danit aludni. Babáknak is kell, hogy hosszan, jól aludjanak, ahogy Sildike is írta. Neki is és nekem is szükségünk van az éjszakai pihenésre. Kép
Egyébként főleg amiatt szántam rá magam, mert a hétvégén Beni egy kicsit taknyos volt és köhögött éjjel. Emiatt egész hétvégén óránként keltem, hol az egyik, hol a másik gyerkőchöz, Beninek az orrát fújni, teázni, Danit pedig szoptatni. Aztán Dani 6-kor úgy döntött, hogy vége az éjszakának. Kép Én meg elhatároztam, hogy kicsit megpróbálok keményebb lenni. Meglátjuk.... Szerencsére ma éjjel már Beni sem köhögött. Kép

Megann,
Az Ikeában nagyon jó gyerekszoba felszerelések és díszek vannak, ott biztos találnál Léna kuckójába aranyos dolgokat! Kép Van honlapjuk is. Talán ikea.hu

Dóri,
Jobbulást Gergőnek és persze neked továbbra is! Remélem, Viki megtermeli magának a szükséges adag tejecskét! Kép

Benianyu

benianyu

Megann
A Bricostore-ban nagyon aranyos gyerekfüggönyök vannak.
Én Bazsika szobájábba ott vettem tengerész macis függönyt kék és sárga hímzéssel.A Brendonban vettem hozzá két tengerész macis képet egy sárga és egy kék kereteset. A Guliverben is vannak nagyon jó kiegészítők én ott vettem Bazsinak fa állatos magasságmérőt. Mindig mondja, hogy ő már a majomig ér.Kép Karácsonykor pedig kapott egy micimackós órát. Én szőnyeget nem raktam a szobájába, mivel csak aludni jár be. Nálunk inkább a nappali a gyerekek birodalma. Ott van nekünk is Micimackós játékszőnyeg, meg rajzasztal kis székekkel. Szerintem a Gulivert is nézd meg.
Én mondjuk az IKEA-nak a gyerekrészét nem igazán szeretm. Persze pár praktikus dolgot ott is tudsz venni.

Benianyu

Ma én is még ezerszer türelmesebb vagyok Bazsival mint szoktam lenni. Egyszerűen belegondolni is borzalmas, hogy tényleg szegény nem fogja látni felnőni a gyerekeit.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?