A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Lányok,

köszi a válaszokat. Még tipródok rajta egy kicsit, hogy milyet vegyünk, de ha minden jól meg még 6,5-7 hetünk van a szülésig. De az idő olyan gyorsan telik...

Romy: egyébként köszi kérdésed, mi még elég jól vagyunk, bár a lépcsőket felfelé irányban már legalább 1,5 hónapja nagyon utáljuk...

vesm

vesm

Bea,

babazene cd-t hogy juttassam el hozzád? Úgy tűnik, hogy már csak a jövő héten dolgozok és utána megpróbálom a lehetetlent: pihenésre ítélem magam egy kicsit;))

vesm

vesm

Sziasztok!

Köszönöm a kérdéseket, nem tudom hogy állunk a tejcivelKép Tegnap este evett 90g-ot, aludt fél kettőig, onnantól aztán dajdaj volt reggel majdnem 9-ig...és ez idő alatt összesen szopott 120g-ot. Azóta egyszer 40-et,egyszer 50-et és már du vanKép Bár a második evést nem hiszem el hogy csak annyit evett mert szinte fuldoklott a tejben 5-5 percig utána is még nyeldekelt 10 percig mindkét cicin és úgy beájult hogy nem bírtam további szopira össztökélni. Szóval most ne mtudom hogy kevés-e a tejem (ok, éjjel az volt...) vagy a mérleg rossz??? Vagy a gyerek kisétkű? Na mind1 addig ne mkap pótlást, amíg hízik. Majd este kiderül...

Tegnap este 3680g volt, (egy hetesen 3060g) tehát a híznivalója megvan erre a hónapra...

Remélem lesz tejcsi, de én már ezen ne mfogok idegeskedni....

Vesm, nekem Bencével medela kézim volt, én nem tudtam vele fejni, mert 2 perc után megfájdult a kezem. Most elektromos medelám van, ez állati jó, igaz nem újonnan vettem, hanem használtan 5-ezerért. Bár ha azt nézem hogy avent kézit vegyek-e 13e-ért, vagy medela gépit 17-ért akkor tuti az utóbbit venném meg.

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Én vagy szobahőmérsékleten olvasztottam ki a kaját, vagy mikroban, nem értem, hogy miért ne lehetne? És bébiételes üvegekben fagyasztottam én is.

Enikő,
aranyosak a lányok!

Romy,
Ricsikének utólag is boldog névnapot!

Zsu,
Milyen mérlegetek van? Én vettem Jozsónak 25 ezer pízért egy "tuti" mérleget, az orvosi műszerboltban esküdtek rá. Kép Ami akkora sz@r, hogy csak na. Sokszor volt, hogy szopi után (amikor hallottam, hogy nyel) kevesebbet mutatott, mint előtte, mert nem tudott rendesen kiegyenlíteni, ha mozgott (ordított) a baba. Most egy TEFAL-unk van, ez nagyon jó, és pontos.

Tudom, hogy nehéz, de tedd el a mérleget, én is rohadt nehezen váltam meg tőle, amikor Boldizsár sztrájkolt.

Eszel rendesen? Főtt kaját? Csak mert írtad, hogy nem tudsz és nem szeretsz főzni. Ki főz most neked? Ilyenkor az elején nagyon fontos a rendes kajálás, sok folyadék. Nekem nagyon jót tesznek a főtt tésztafélék pl. Ezeket még egyszerű is elkészíteni. AKár mirelit gombóc, mákos tészta, stb.....

mellszívó: úgy tudom, az AVENTnak is van már elektromosa, bár gondolom jó drága. Én az elektromosat azért nem szerettem többek közt, mert konnektorhoz voltam kötve, és sokszor "útközben" kellett fejnem, mert teli volt és fájt.
Vendég

Dancsi, digitális van, a védőnő adta kölcsön. De néha jó gagyi az tuti. Szerintem hagyom a kajcsik mérését, csak az esti mérés marad pucéran. Enni eszek, a párom főz amikor itthon van, és úgy hogy legyen akkor is amikor dolgozik...

Az elektromos Avent 34e. RöhejesKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő!

ez megnyugtat, h. csak 2 éves korban alkalmaztátok. Egy másik könyv szerint ("Minden gyerek megtanul aludni") 6 hós kortól lehet alkalmazni, viszont én ezt is keveslem. Csongi most 9 hós és sokat alakul az alvása, nemrég állt be csak a rendszeres nappali alvás, addig össze-vissza volt, pedig nem kondicionáltam sehogy. Egy barátnőm szerint utána beáll majd az éjszakai is, az ő lányánál így volt. Egy másik barátnőm viszont leteremtett, h. ideje megtanítani egyedül elaludni a gyereket, és hogy náluk két nap alatt bevált a sírni hagyós módszer. Elég rosszul esett.

A szoktatással meg sajnos most már elkéstünk, kezdetben én olyan tudatlan voltam, hogy nem gondoltam, h. "rossz" szokásokat vesz fel. Mert én teljesen természetesnek találtam, h. cicin aludjon el, de ahogy visszaemlékszem, soha nem is volt olyan pont, amikor már nem evett és még nem aludt. Õ ált. alvás közben szopizott Kép. Máris aludt, ahogy cicire tettem.
A ringatás meg nálunk vállon hordozás, és ezt meg a büfiztetés miatt csináltuk. Hasfájós volt, így hosszan büfiztettük, közben elaludt mindig. Mondjuk mi imádtuk,és imádjuk, h. édesdeden rajtunk alszik el. Cumija nincs, de most a cici esik ki mindig éjjel a szájából! Ezt bonyolultabb visszatenni.

Szerintem egy éves korig semmiképp nem jó a sírni hagyós módszer, mert ez a bizalom/önbizalom/ ősbizalom alakukásának időszaka. De kíváncsi lennék pszichológus levélírónk Kép véleményére is, ha mégis sírni hagyni, akkor mikortól szabad, vagy ez minden korban árt?

Dancsi: örülök, h. nálatok is példa van rá,h. leszokik magától is a ciciről. Ez biztató. De azt nem értem, miért nem tudsz sehova elmenni napközben? Kocsiban sem alszik? Mert én viszem mindenhova, és kocsiban nem kell cici. Ott elég a zötyögtetés.

Melinda: "Orbán Viktor" csúcs Kép Kép Kép

Jégvirág! melyik könyvtárból kölcsönözted a Suttogót? Kivenném én is. Esetleg elküldenéd nekem is a megfelelő részeket, ha már befotóztad? karaszimarianna kukac yahoo pont com

Ja, és ne félj, h. még egyetemista korában is szoptatni fogod Grétit, tudod, a mesében 3X7 évig szoptatta az anyja Fanyűvőt. Nekem is mondja mindig a párom, h. Fanyűvő lesz a gyerekből, de majd 21 éves korában szépen, tapintatosan, csak h. ne sérüljön a kis lelke, majd megmondjuk neki, h. most már azért nem kéne.Kép

Nekünk a Media mögött a 10-es alatt a Kováts Ildikó a dokink, arról a rendelőről beszéltek? Mármint a Győrfy M-ról? (nemtom pont hogy írja)

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Jah és a medelám elemmel is működikKép Csak lenne mit kifejniKépKépKépKépKépKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Mariann, igen arról a rendelőről van szó! Kép De Bea (és majd egyszer mi) Győrfi doktornőhöz járunk.
Bea, jó ez a sztori. Nálunk a mi gépünket kapcsolgathatja, ha tetszeni fog neki, a tesóménak meg kinyitható ajtaja van, amit kulcsra lehet zárni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

VesmKép

Nekem először kézi AVENT-em volt, de nem bírtam vele hatékonyan fejni...
Aztán kaptam a páromtól egy elektromos Medelát, azóta azt használom, és nagyon szeretem!Kép
Pedig én nem nagy mennyiségeket fejek, de az AVENTel az a kicsi sem jött le.
Szerintem egyéni, hogy kinek melyik válik be! Ez majd akkor derül ki, ha már lesz tejcid, és fejni kell!Kép

Nekem meg megint csomó van a mellembenKépKép És se a kézi, se az elektromos mellszívó nem bír vele, de a legrosszabb, hogy még a fiam semKép, pedig ő igazán hatékonynak bizonyult eddig...

Z.

Kép
Kép
zituska28

Mariann,
Azért jó volna ha tudnék majd néha néha 4 óránál hosszabb időre elmenni, vagy ne adj' Isten éjszakára lepasszolni a picit. De amíg cicin alszik el, addig ez nem megy. Jozsót 15 hós korában tudtuk először nagymamánál altatni, pont emiatt.

Én bevallom, hagytam anno Jozsót sírni, egy éves kora előtt is. Amikor huszonötször kelt éjjel, és csak cumizott rajtam, és semmi mással nem lehetett megnyugtatni, nekem akkor fogyott el a türelmem. És működött. Igaz, 1 éves koráig kelt éjjel, cumizni, de a sírni hagyással azt értük el legalább, hogy max. 1-2 alkalommal kelt fel.

És néha jó volna programot csinálni, gyerkek nélkül, ezért nem jó a cicin alvás. AMúgy nincs bajom vele, mert kényelmes nekem, jó a babának. Kép

Amúgy közös gyerekdokink van, nekem is a K.I. Kép
Vendég

Vesm: Remélem a héten lesz szép idő, hogy végre el tudjunk sétálni addig, ha nem, akkor jövő héten egyeztetünk, jó? Kép Nekem annyira nem sürgős, ne aggódj ezen Kép

Mariann: Somogyi könyvtár. Küldöm akkor neked is.

Exi: Amióta nem háborodunk fel azon, hogy kikapcsolja a gépet, nem is nyomogatja a powert Kép Amúgy úgy szokott rá, hogy mindig ott állt fel, a gépbe kapaszkodva, és a tetején vannak a gombok.

Romy: Boldog névnapot Ricsinek! Kép

Zsu: Dancsi írásáról eszembe jutott, hogy én egy időben nagyon nagyon kívántam a palacsintát. Palacsintát ettem palacsintával napokig, és nagyon bedurrant tőle a mellem mindig. Olajbányásztéri palacsintázó jól járt velünk akkor Kép Huszasával hoztuk haza az üres palacsintákat.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja amúgy kíváncsiságból olvastam el a Suttogót. Van olyan ami tetszik benne és van amivel nem értek egyet.
Van egy másik könyv: Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő
Ismeri valaki?
Még nem olvastam, de többektől hallottam, hogy jó könyv. Kíváncsi vagyok rá már nagyon.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Cenikő, Dancsi, Jégvirág!
Köszi! Kép Kép
És köszi a bébiételes infót is, én is fagyasztani fogom, meguntam, a mindennapi főzést. Kép

Cenikő! Ezek a csajszik! Csúúúúúúúúúúúúúúcs. Kép

Kmariann, Dancsi!
Nekünk is a Kováts Ildi a dokinénink. Nagyon csípem. Kép Milyen kicsi a világ Kép

Jajj-jajj, Dávid követeli a cicit, száguldok, pusza: Romy

Kép

Kép
romy1

Dancsi!

Szóval nélküle akarsz elmenni. Nálunk ilyenkor Apa otthon beteszi a babakocsiba, hagyok otthon egy kis lefejt tejet, és azon elalszik. De a tej legtöbbször nem is kell. Csak az én megnyugtatásomra inkább. Segítségünk nincs, így másra még sose hagytuk, de ha megszokna valakit, ez biztos működne mással is. Én is eddig max. 4 órára hagytam otthon. Egyenlőre én még nem is tudnék hosszabb időre nyugodtan elmenni.

Jégvirág! Köszi! Kép

Zituska!

nekem is volt pont ilyen problémám. 3 nap alatt múlt aztán el. Később hallottam egy jó ötletet: meleg vizet egy tálba és ott fejni, masszírozni. A lényeg a melegítés fejés alatt, egyébként a fájdalom csökkentésére szopik között jegelni kell, de azt csak 10 percig szabad, mert csökkenti a tejcit.

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Romy!

Köszi a pocakosok utáni érdeklôdéstKép Kép
Mi is jól vagyunk Kittivel. Most kezdem a 34.hetemet és eddig minden teljesen tökéletesen ment(kopp-kopp-kopp).
Jövô héttôl már szabin leszek és jöhet az édes
semmittevés(nem tudom meddig fog menni) Kép Ha nem bírom,akkor bejövök dolgozni egy kicsit...

Mi ma megyünk a klinikára szülôszoba látogatásra.Kíváncsi vagyok milyen. Remélem nem lesz sokkolóKép

Remélem a többi pocakos is tökéletesen érzi magát!!!

Sziasztok

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Köszi MariannKép
Ezt a melegvizes fejést bevetem legközelebb...
Tegnap este megmentett a fiam: végre kiszippantotta a csomót - majdnem megfulladt, amikor hirtelen megindult a tejKépKép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Üdv!

Kinga, majd számolj be az élményekről! A kórházas nekünk nagyon tetszett, Inci szépen körbevezetett minket, de a nap csúcsa a pici babák nézegetése volt.

Tényleg kicsi város Szeged... Kép A végén kiderül, hogy a fórumosok nagy része a Csongi 81.-be jár gyerekdokihoz.

Ma voltam vérvételen, ez volt az utolsó. Találkoztam egy ismerősömmel, Õ holnap kezdi a 37. hetét, azt mondta, hogy már alig várja, hogy szüljön. Kíváncsi leszek arra, hogy utána mit fog mondani... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Mariann,
Boldi nem tud inni cumisüvegből, Jozsó sem tudott, egy éves korában fogadta el először. Kép

Zituska,
szopi előtt forró zuhany, borogatás, és próbálj hónaljtartásban szoptatni, úgy könnyebben jön ki a csomó! Vagy lógatós módszer, baba fekszik háton, te pedig szó szerint belelógatod a melledet a szájába.
Vendég

Mariann,
Boldi nem tud inni cumisüvegből, Jozsó sem tudott, egy éves korában fogadta el először. Kép

Zituska,
szopi előtt forró zuhany, borogatás, és próbálj hónaljtartásban szoptatni, úgy könnyebben jön ki a csomó! Vagy lógatós módszer, baba fekszik háton, te pedig szó szerint belelógatod a melledet a szájába.
Vendég

Exi!
Holnap jön az élménybeszámolóKép A pici babák biztosan édesek lesznekKép
Én már szerencsésen túlvagyok az utolsó vérvételen és az eredményeim jobbak mint az elôzôeknélKép Szerencsére.
Te hogy állsz a cukroddal? Tartod a diétát? Én eszem helyetted is édességet.Most is megettem egy kókuszgolyótKép
Te mikor mész a szoptatási dumcsizásra Incihez? Már nincs sok "óra" hátra. Szalad az idô.

Én nem a Csongi 81-be fogok járniKépKép
Ha minden igaz,majd házhoz jön a dokinéni.Így kényelmesebb leszKép

Ez a szoptatós téma most nagyon a top-on van. Tényleg ennyire problémás a dolog?Kép Csoda hogy van egyáltalán valaki aki szoptatni akar....
Azért remélem van olyan akinek egyszeru˝bben megy(és is ebbe a kategóriába szeretnék majd tartozni)

szszkinga

Kinga
Hozzánk is kijár, így akartam én is. Kép

szoptatás: van, akinek megy, mint a karikacsapás, másnak pedig nem. Ez mama és elsősorban babafüggő. Nekem piszok mód oda kell figyelnem, hogy legyen elég tejem, ha figyelek, nincs is gond. De ha már egy nap nem eszem rendes kaját, vagy túlhajtom magam, akkor megcsappan.

Most is ez lesz, mert holnap jönnek a festők és ki kell pakolnom a földszintet teljesen, meg a gyerekek cuccait összeszedni, mert cuccolunk át anyukámékhoz. Festés, és parkettacsere lesz, mert beáztunk. Kép
Vendég

Sziasztok!

Vesm: Gréti most elaludt. Ha felébred, és neked is jó, elugrunk a cd-ért.
Meddig vagy bent?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Vesm: Gréti most elaludt. Ha felébred, és neked is jó, elugrunk a cd-ért.
Meddig vagy bent?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi!
Az mit jelent hogy nem eszel rendes kaját? Ugye nem kell napi 3 étkezést elôadni??Én azt hallottam hogy az a legfontosabb hogy sok folyadékot,tejet igyon az ember szoptatás alatt,de sok kaja nem kell. Igaz ez? Jó lenne,mert akkor elég hamar el lehetne kezdeni egy mérsékelt fogyókúrát.
Hát akkor neked most nem lesz könnyu˝Kép Remélem gyorsan sikerül a lakást rendbe hozatni és visszazökkenhet minden a régi kerékvágásbaKép

szszkinga

Rendes főtt kajára gondoltam
Vendég

DancsiKép
Nekem dettó ugyanez van, hogy nagyon odakell figyeljek, hogy legyen rendesen tejem. Ált. hetente egyszer megcsappan picit - ilyenkor gondolom nálam is a kaja vagy a túlhajtás az oka.
Én szinte mindíg hónaljtartásban szoptatom Botit, ez vált be a kezdetekkor.Kép
a szájába lógatást is próbáltam,Boti úgy nézett rám, mint aki azt gondolja, hogy "jó ég, mit akar ez itt fölöttem!"Kép De a cél érdekében bármit kipróbálok!!

KingaKép
Hát azért készülj fel, hogy az elején nem lesz egy leányálom a szoptatás, akkor sem, ha lesz rendesen tejed.
Ettől függetlenül akar az ember szoptatni, mert szerintem csodállatos érzés, ahogy cuppog rajtad ez a kisember - feledteti a nehézségeketKép
én nagyon nem akarom még abbahagyni a szoptatást, sokat is sírtam már, amikor megcsappant a tejem....Kép
És igen, a kaja nagyon fontos!! és a napi 3 kaja a minimum! És az sem mindegy, mit eszel, Itt nem a tiltott listára gondolok, azokat gondolom, tudod, hanem amit Dancsi is ír rendes főtt kaja.
Szerintem a light-os fogyókúrát is felejtsd el a szoptatás idejére!

Kép
Kép
zituska28

Zita,
Miből gondolod, hogy kevesebb a tejed?

Boldi pár napja nappal 2-2,5 óránként eszik, de max. 3 órát bír ki. És éjjel is beiktatott még egy plusz kaját. Kép Kép

Én is azt hittem kevés, mert pár napja nem feszül, nem folyik annyira magától. És az előbb lemértem a tök puha ciciből az 5 perces szopit, 150 gramm volt, pedig 70-re tippeltem. Kép

Meg voltam győződve, hgoy kevesebb a tejem, minden jel erre utalt, a gyakoribb kaják, a mell állaga, a zöld kaki (azt hittem kevés a kaja megint), az éjszakai plusz ébredés.

Most naponta 7-szer kajál, 7*150 gramm, az több, mint amennyi a súlyához (5500 gramm) kell, ezért kakil zöldet, és ezért fáj a pocakja este megint.
Vendég

Helló!

Csatlakozom a növekvő táborhoz, mi is Kováts Ildikó doki nénit választottuk! Kép Nagyon csípi az egész család, Dénes nagyokat nevet rá, a férjem meg ha teheti eljön velünk a tanácsadásra, annyira bírja! Igaz, főleg Dénes miatt jön, szereti kivenni a részét a dokis-védőnős-vérvételes stb. dologkból. Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsi!

Dénes most már csak 3-4 naponta kakil, és mindig zöldet. Kezdem megszokni. Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!
Kinga, holnap megyek lélegezni, és elvileg rá egy hétre megyek szopis megbeszélésre. Nekünk csak ez a csütörtöki időpont a jó, anno Feri így beszélte meg a főnökével...aztán már nem akartunk variálni. Kép
Dancsi, jó sokat eszik Boldi! Lassan már emelni sem lehet. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

DancsiKép
Olyankor gondolom, hogy kevés a tej, amikor Boti olyat csinál - 5perc szopi után - hogy elengedi a cicit, majd újra szívja, de nem hallom, hogy nyelne közben. Ezt csinálja párszor, majd berág és sirni kezd. Olyankor odaadom a másik cicit, és kiszívja azt is. Van olyan, hogy annál is eljátsza ugyanazt, mint a másik cicin, ilyenkor oda-vissza pakolom, míg rá nem hagyja magától, vagy be nem alszik.
Most 6-kor is így evett, izgultam is este, hogy lesz-e elég tej.
Most "kajált" fél9-kor, de alig szívott párat, és elájult. Majd meglátjuk, mikor ébred!

A melleim nekem szinte mindíg puhák - kivéve hajnalbanKép - de azért szoktam érezni, hogy melyikben van több tejci. Ha kevesebbnek érzem, akkor nem tudom eldönteni, melyikben van "több", mert mindkettő üresnek tűnik.

Boti is 3 óránként eszik, csak néha kell hamarabb adnom neki. Éjjel ált. 9-től 6-7 óráig alszik, egy kajával kb. 2 körül. De volt már olyan, hogy 4-ig vagy 5-ig aludt 9-től. Mondjuk ez 1x 2x.Kép
Õ is 7x eszik egy nap!Kép

De - mostmárKép - nem izgulok túlságosan ezen, mert nincs mérlegem, csak hetente méretem meg a védőnővel, és szerencsére szépen gyarapszik: 3 és fél hónaposan kerek 7 kiló!Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Exdeus: hát igen, kérdés, mi a messze. Kép Nekem is azt mondta a doki anno, hogy ne menjünk messze nászútra... ezt úgy értelmezi az ember, ahogy akarja...Kép De hogy 250 km vagy 70, szerintem tökmindegy, nem tudom, ti milyen messze akartok indulni arra a talira.

Vesm: nekem kézi Avent van, nem mondom, hogy odáig voltam érte, csak akkor használtam, ha muszáj volt. Nem hiszem, hogy más fajtával jobb lett volna, egyszerűen a fejést utáltam. Sógornőnek elektromos medelája van, neki agyon bevált. Szerintem egy a lényeg, felesleges újat venni, sok használt van a Bambinóban is meg a Lengyel u.-ban is, fel is lehet íratkozni.

Romy: én használok mikrót az olvasztáshoz. Fagyasztás: nejlonzacsik, gyógyszertári műanyagtégely, jégkockatartó.

Szszkinga: szerintem pedig igenis úgy készülj, hogy menni fog a szopi, mint a karikacsapás!!! sokat segít(het), hogyha úgy állsz hozzá, hogy ez a legtermészetesebb dolog a világon. Ebből a szempontból talán nem jó dolog a fórumolvasgatás Kép, bár ki tudja, hiszen itt sokféle praktikát is olvashatsz.
A folyadék NAGYON fontos, ha nem szoktad meg, hogy sokat iszol, akkor emlékeztetni magadat valahogy, akkor is inni-inni, ha van sok tejcsi! (Én elbíztam magam, mert semmi problémánk nem volt az egész szopival, nem figyeltem, nem ittam eleget, kevesebb is lett sokkal.) A kajamennyiséget neked kell kipróbálni. Nekem azon nem múlt, ha éreztem éjjel, hogy farkaséhes vagyok, akkor se álltam neki enni (inkább aludtamKép ), másnak viszont muszáj, mert ha nem eszik, rögtön kevesebb a tej. Meg az se mindegy, mit eszel, ugyi. Kép

Szintén a saját példámból okulva, a mérlegelés nagyon fontos, de szerintem elég hetente a védőnőnél. Az otthoni mérlegelés csak eggyel több para, hogy most miért csak ennyit evett stb. Persze biztos van olyan, akit pont ez nyugtat meg.Kép A súlyt naponta-kétnaponta mérni nem sok értelme van, ezt is saját példából tudom...

KMarian, Dancsi, Romy, Klzsuzsi: A mi dokinénink is Kováts Ildikó. Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
Zituska, a lényeg, hogy Boti jól érzi magát a bőrében! Kép
Norus, Mezőhegyesre készülünk, az oda 62 km...tehát elvileg nem egy nagy távolság. Kép Meg ismerem a helyet, ahova megyünk (legalábbis gondolom, hogy ugyanoda szervezi, akinek ez a dolga), "ideális" esetben nem lehet semmi gond. Ez egy horgásztó környéke, zöldövezet, zajmentes...
Mellszívó: én egyelőre nem veszek. Ha kell, akkor majd igen, de feleslegesen nem akarok invesztálni...
Egyébként épp tegnap szóltam rá a barátnőmre (húszhetes terhes), hogy ne mondjon olyanokat, hogy nehezen fog szülni, mert megérti a gyerek, és majd ott fog szenvedni...

Ági és
KépKép
exdeus

Emlékszem amikor én voltam pocakosan klinikalátogatáson, bőgtem amikor bekísértek minket a kisbabákhoz. (csak én bőgtem 20 ember közül, elég ciki volt..) Arra gondoltam, hogy néhány hét múlva hazavihetek egy ilyen édes babát, ettől teljesen elérzékenyültem.

Szopi szempontjából nagyon fontos az evés. Én sokkal többet ettem mint terhesség alatt, és mire Ajni kb 4 hónapos lett, már a terhesség előtt súlyomon voltam (azóta tovább fogytam)

Exi: csak nehogy úgy járj a fejővel, mint mi, hogy gondoltuk majd a Lengyel utcában veszünk ha kell, így nem vettük meg mi se előre. Amikor hazaengedtek a kórházból pont hétfő volt, a bolt meg zárva, pont aznap durrant be a mellem, végül nagynehezen kifejtük, de nem kívánom senkinek. Ha nem sikerült volna megvettem volna az újat a boltban nem érdekelt volna az ára. Ezután mondjuk jó ideig kézzel fejtem, de végül mivel rengeteg volt mégis beruháztunk egy Avent kézibe, ami nekem nagyon bejött, és nem volt olyan fárasztó, mint kézzel, ráadásul nem is lett minden tejes.
Amíg kézzel fejtem volt olyan hogy a kanapénkről a TV-t is lespricceltem pedig az kb 2,5 m. Elég röhejes volt az anyatejet takarítani a TV-ről.Kép
pomat

Bea,

kösz még1x a cd-t. Tündéri aranyos és gyönyörű a kislányotokKép Szerencsésen hazasétáltatok tegnap?

Üdv:

Mónika

vesm

Kinga,mi is nagyon megszenvedtünk a szopival,bimbóvédővel szoptattam,kb. 1 hónapja hagytuk el,most megy neki a sima szopizás!!!

A Barnabás eddig mindig szétharapta a melllemet,úgy hogy csupa véres és sebes volt,mostmár megy neki!!

Ha lesz neki tesója tutira viszem majd magammal a bimbóvédőt,mert mi a klinikán nagyon megszenvedtünk,nagyon nehezen tanulta meg a helyes taktikát!!

De a lényeg hogy most megy neki!!

Tegnap olyan fáradt volt,hogy úgy bealudt,hogy nem volt fürdetés se!!
Pedig ez nála nagy szó!!!

Enikő,nagyon édessek a lánykáid!!!

Exi,én is csak az első 1 hónapban fejtem,mert féltem nehogy elapadjon a tej,mostmár csak akkor fejek ha nagyon be van durranva,és a Barni nem akar enni!

Bár ilyen nagyon ritkán van!!
Nekem is medela kézi van!!

Én a barátnőmtől kaptam kölcsön!!
Hideg sterilizálóval lefertőtlenitettem,és jó is volt.
Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Üdv!
Pomat, hát majd kiderül!
Elvileg akkora gondban szerintem nem leszek, mivel a barátnőm kap egyet kölcsön, ha más nem lesz (tehát zárva lesz a bolt), és neki már ott lesz, akkor elkérem.
Egyébként ott a kezem, aztán max. én is tv-t takarítok...habár nálunk először az ajtó jön. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ma egész délelőtt csavarogtunk. Ügyintéztünk, meg vásároltunk! Mondanom sem kell ázott kutyák lettünk ebben az időben, de muszáj volt ma elintézni!
A Vásárhelyi Pál utcában lévő tejdiszkontba voltunk és minden jóval olcsóbb, mint a Corába vagy a Tecsóba! Szal ha valaki nagyon ráér vagy közelben lakik érdemes ide járni tejterméket (meg szalámik felvágottak is vannak) vásárolni!

Exi: Köszi a könyvetKép Örülök, hogy találkoztunk, Bogi azóta is emlegetKép

Pomat: Én a mai napig bőgök, ha picibabát látok, tévében, élőben mindegyKép Nagyon szeretnék majd még egyet! Majd....Kép Ti terveztek még?

Dancsi: Télleg jó az evőkéje BoldinakKép Jozsó is ilyen jó evő volt picinek?

Romy: Te is lőhetnél fel képeket a srácokról!!!!Kép A lányainknak legyen kire nyálcsorgatniKép

Violának akkora monoklija van a jobb szemhéján, hogy félelmetes! Pöpecül befejelt a szekrény élének!Kép Még jó hogy nagyobb baja nem lett!
Mostmár 1-1,5 métert is megtesz egyedül kapaszkodás nélkül, szal alakulunk,alakulunkKépKép

Szép napot!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Akiknek már elmúlt 1 éves a gyerekük, azoktól szeretném kérdezni, hogy az 1 éves szemészeti vizsgálatra az ifjúsági rendelőbe vittétek a gyereket? Tegnap mondta a dokinő, hogy vinni kell szemészetre, meg csipőszűrésre is. És adott beutalót, oda az ifjúságiba. A szemészetre Dr Lajos Judithoz. De olyasmit mondtak, hogy ha sir a gyerek, akkor nem tudja megvizsgálni, és leszidja a szülőket, mérges, stb. Márk pedig ujabban, annyira fél az orvosnál, hogy amint bemegyünk a rendelőbe, elkezd remegni, elgörbűl a szája, és végig bőgi az egészet. Tegnap is taknya- nyála folyt, annyira sírt. Nem tudom mi van vele, pedig szurit is rég kapott, mégis annyira fél.Amint kijöttünk a rendelőből, semmi baja nem volt. Hát én is leizzadtam.
Szóval ha valaki járt ennél a doktornőnél, érdekelne hogy mi volt!!
Köszi.
Zita
zita_29

Exi csak úgy ne járj mint énKép Én nem tudok kézzel fejniKép Egyszerűen nem megy...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Romy!
Mint pocakos köszönöm érdeklődésed jól vagyunk.
Ahogy szoktam mondani én itt vagyok, de sajnos még nem tudok a témákhoz kapcsolódni(szopiztatás, fejés, mikróban olvasztás), ezeket a kérdéseket majd október tájékán teszem fel, addig olvaslak titeket szorgalmasan és tanulok tőletek.Kép

Egyébként voltam az első "kötelező" vizsgálaton a Vasasba, kaptam beutalót vérvételre.Majd ápr. 25-én kell mennem. Ez a Vasasban meddig tart? Csak mert én dolgozom és mit mondjak a főnökömnek, hány óráról fogok hiányozni?Vagy délig nem szabadulok?Hányra érdemes odamenni? Elég 7-re vagy korábban?
Más semmi különöset nem tudok mondani.
Vagyis de:undorító idő van!!!!!Kép

Puszi Mindenkinek:
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zita!
Én is hasonlókat hallottam a L.J.dr nőről.A Horváth-Pataki Zsuzsanna rendesebb.Õ is az ifjúságiban rendel.Mondjuk senki sem a megtestesült kedvesség,de ha lehet választani..
Azt javaslom kérjél másik beutalót,v. marad a magánrendelés.
Különben Hannám is ugyanezekez produkálta rendelőben,de mióta háziorvost váltottunk nyugodtabb.
Érdemes egy kicsit felkészíteni a picúrt,hogy fog zajlani a vizsgálat.Még ha nem is vagyunk benne biztosak,hogy mindent ért belőle.

Aki meg nem érti meg,hogy egy baba szokott sírni okkal-ok nélkül,az ne menjen gyerekorvosnak....
Miért kell ezért egy szülőt leszidni?

Fásult,kiégett orvosok nem tudnak kedvesek,lelkesek lenni már.Egyszer jön egy fiatalabb orvosgeneráció....előbb-utóbb.

Sok sikert!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zita!
Csipőszűrésre nekünk az Újszegedi Gyermekkórházba kellett menni.És nektek?
E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zita! Mi a Koczka doktornőhöz tartozunk, az 1éves vizsgálaton nem volt semmi gáz, annál inkább a 3évesen! Lottikám ugyanis megmakacsolta magát, 1 kép megnézése után közölte hogy "nem, elég volt", és a többi képre a "mi van a képen?" kérdésre "puki, kaka" volt a válasz. Cseppet sem égtünk mint a Reichstag!KépOnnantól meg végképp ordított, amikor el kellett volna takarni az egyik szemét. Üvöltött. Mint a sakál. Pedig próbálkoztun mindennel, kiment a dokinő, én takartam el a szemét, az apja, de nem sikerült!
Ezen a dokinő hála nem nagyon akadt ki.KépMi annál inkább. Mire hazaértünk, Lotti szabályosan hányt a hisztitől.
Csípőszűrésre mindig a Füzesi profhoz megyünk, anyum ismeri.Rendes pacák.

Csibe! 7nél korábban ne menj, 7kor nyitják a kapukat!Én a 2 terhességem alatt egyszer vártam sokat, mindig vhogy az elején hívtak be.Sajnos nem divat, hogy a pocakosokat előre veszik.Kép Volt egy ideig, hogy külön helyiség volt a kismamáknak, de megszüntették pénzhiány miatt. No comment.

Utálom ezt a pocsék időt. Tavaszt akarok!
Ráadásul megint folyik az orrom, kapar a torkom.Kép
Lottika is kezd köhögni, a párom is dögrováson. Hála, Lindi él és virul!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szszkinga!

Nekünk jól megy a szopi. Az első 2 héten meg kellett tanulni, hogyan adjam be a cicit, de aztán könnyen ment. Nem volt sebesedés, fájdalom. Amíg a kórházban/klinikán leszel, addig kérj mindig segítséget a csecsemősöktől, és nem lesz gond. Akkor is ha morcosak, végül segítenek. Nekem minden alapdolgot megtanított a "Szoptatós füzet", amit a védőnő adott, de itt is rajta van a www.lll.hu-n. Mellgyulladásom 3x volt 9 hónap alatt, de egyik sem volt vészes, lázzal sem járt, kibírható. Ált. segít rajta egy kiadós szopi. Meg annak is megvan az oka. Nekem pl. az volt mindig, hogy éjjel oldalfekvésben szoptattam, és rosszul feküdtem rá, elnyomtam egy tejcsatornát. Elkerülhető lett volna. Itt a babanet "Rendelő"-ben is van sok jó tanács, alapgondokra megoldás.

Én többet eszem, mint a terhesség alatt, és néha éjjel is fel kell kelnem, mert én bizony nem bírok visszaaludni addig, amíg éhes vagyok. De ha nem jut időm enni, ettől még nem csökken nálam a tejcsi. A szomjúságérzet meg szopi elején azonnal jön, én készítek oda vizet, ennek megfelelően iszom, és máskor is csak akkor iszom, amikor szomjas vagyok. A túlzott folyadékbevitel csökkenti a tejcsit.

Ja, és én nem esküszöm semmilyen hókuszpókuszra, teára, stb. Nem használok ilyeneket. Szoptatni, szoptatni, szoptatni- ennyi a lényeg. A megfelelő fizikai ingermennyiség, megfelelő gyakoriság. Illetve, a stresszmentesség és a pihenés az azért tényleg nagyon fontos. az pedig, hogy feszül-e cici, csak az elején mérvadó a tejmennyiségre. Később mindig inkább puha, mert már beállt a kereslet-kínálat. A legtöbb tej SZOPTATÁS KÖZBEN termelődik.

Üdv.Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!
nagyon durva ez a sztori a szemészről, engem próbálna meg leszidni.........
megmondanám neki a magamét......., nem felejtene el az biztos.
mi még messze vagyunk az 1.évi vizsgálatokról, de nekem egyből azt tanácsolták h. magánrendelésre vigyem ha lesz a szemészeti vizsgálat, vajon miért?????
Vendég

Enikő: még nincs döntés a második csemete ügyében. Jövő hónapban már az új helyen leszünk, szóval hely az lenne, a férjem munkája is fixnek tűnik egyenlőre, de semmi segítségünk (komolyan semmi) nincs. A magam részéről teljesen feladni kényszerülök azt hogy valaha rendes munkám legyen, mert a férjem keresetéből kell élnünk, és nem terhelhetem semmilyen családi üggyel. Úgyhogy ha visszamegyek majd dolgozni keresek egy 8 órás minimálbéres melót, ahol nem kell túlórázni.... Én néha azt érzem hogy nagyon szeretnék még egy babát, néha meg úgy érzem, de jó hogy nincs kettő.
Ti mit gondoltok erről a kérdésről?

Szemészet: Mi Horváth-Pataki doktornőnél voltunk. Szerintem kérdezzétek meg mikor rendel, és menjetek akkor. Nem küldhet el szerintem. Nekünk nem volt vele gondunk. Tök jót röhögtünk utána, hogy az asszisztens ugrált a dokinéni mögött egy játékfigurával, amit 20 másodpercenként cserélgetett, meg tök hülye képeket vágott, hogy Ajni rá figyeljen. (persze csak kint röhögtünk, de nehéz volt türtőztetni magunk)
pomat

Sziasztok!

Egy pár friss képKép

Kép

Kép

Kép

Itt megpróbáltam a tejcit bejuttatni a kiscsaj orrábaKép Orcseppentés céljából...

Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zita!Mi már kétszer voltunk a Dr.Lajos Juditnál,és nekünk nem volt vele semmi gondunk.Valóban nem egy mosolygós nő,de velünk nem is volt durva.A gyerkőc nem sírt,próbálják elterelni a figyelmét meg a szemét különböző játékokkal.Az első vizsgálat nem volt több 5 percnél.Én úgy tudom, hogy minden körzeti gyermekorvosnak meg van a szemészorvosa és nem lehet akárkihez menni.(ez nem 100%)
Sok sikert a vizsgálathoz!
Üdv:Kriszti
kryszti

Enikő,
Boldi ma megint sztrájkolt egész nap, nulldiétán volt. Kép

Zita,
mi a klinikára mentünk szemészetre a Deák drnőhöz, beutaló kellett hozzá. Pont ma voltunk kontrollon, de Jozsó megijedt és sírt, így holnap újra kell mennünk.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?