A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

hahó! Kép
Spektrum, ma 16:35 Az embergyerek (dok. sor., 3. rész)

Majd re, csak 2 napja harcolok Alexel.Kép

Kép

Kép
nancsika

Hello Csajok!

Ma nem tudom mi van a levegőben, de mi sem aludtunk egy rendeset hajnal 3 óta. Sehogy se jó, nagyon nyűgös (mondjuk én is depis vagyok ettől a mai időjárástól... ).

Tapasztalt anyukákhoz lenne egy gyors kérdésem!!!
Az mitől lehet, hogy torokhangon, mintha horkolna vesz a baba levegőt? Fel-fel horkant, Apa szerint száraz a levegő, de szerintem nem. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Nyf, megy a drukk, ne hagyd abba!!! Kép

Nadine, sokat gondolok rád, most biztos épp bent vagy a kórházban még. Kép HAJRÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!

Mit ne adnék egy képért Dominik babáról! Ha valaki arra jár gyorsan kapja le!!! Édes lehet a kis kreol bőrével! Kép

Na megyek, mert leányom nyűg, azt hiszem megpróbálom a hordozókendőt, abban hátha elvan.
Nektek is volt már olyan, hogy még kézben is nyűgös volt (és nem a pocija fájt?)?

Bartika

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok Csajok
Tünde: Bocsi, de még mindig Gripe Water téma. Azt írtad, hogy 2 kv-s kanállal adsz neki minden evés után. Ez nem sok? Mert a leírás szerint 1-el kell adni. És mi van, ha 6 alkalomnál többször eszik egy nap? Akkor is adsz minden evés után?
Kiütések: Lilin is vannak,de nem tudom, hogy ez tej kiütés-e úgy néz ki mintha kis apró pattanások lennének. Sokszor megizad éjszaka a feje, és arra gondoltam nem-e attól van inkább?

Kép

Kép
pgyöngyi

SZiasztok!

Ágiboszi, MAriann, és mindenki, köszi a kedves szavakat, nagyon jólesettKép Főleg hogy Bencétől is megkaptam ma hogyi mád, így sokkal jobb kedvem vnaKép

Cumi! Tényleg utálom mint a sz.rt, de néha muszáj. Keveset van Kata szájába, csak ha már nagyon nem tudok mit kezdeni vele, akkor adom oda neki. De az is max 10 perc nyugiKép Mert ha hiszti van, akkor hiszti van és készKép Ez nálunk délelőtt, és este rendszeres, ezt kell szeretni. Egyébként nálunk bezavart a cumi sajnos, kellett nekem apájára hallgatnomKép Azóta nem tátja ki annyira a száját, mint eddig, hanem beszívja a mellemetKép De már megedződött. És hiába gyakorlunk egyszerűen nem és nem. Jah és sokkal gyakrabban csúszik ki a szájából azóta. Szóval én továbbra is cumiellenes vagyok, és nagoyn remélem hogy hamarosan megtalálja a kezét. Bence 2 hónaposan találta meg.

Egyébként az esti nyügi után (ugye 3/4 11-kor aludt el) reggel 3/4 6-kor kelt!!!!! Olyan jólesett aludniKép Nagyon-nagyon jó voltKépKépKépKépKép

És reggel ugye telezabbantotta magát a durranásközelben álló ciciből, majd megkapta élete első (és utána második) mosolyátKép Annyira vártam már, és eddig még csak egy félmosoly volt (szvsz azt is beképzeltem) ez meg olyan igaziKép Még a szeme is mosolygott közbenKép

Úgyhogy ma jól kezdődött a napomKép Utána 8-körül elaludt cicn, és aludtunk 10-ig, szopi, majd jött a délelőtti nyűglődés, szopi-sírás-szopi sírás. Most aludt el fél 1-kor.

Megyek, pakolászok kicsit amíg alszik.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory!
Sajnálom a PKU-t. Nekem a gyerekorvos itthon a Sebi vizsgálatot hiányolta, mert szerinte túl sárga gyereket hoztunk haza. Pedig bent mindenki szerint "belefért" az élettani sárgaságba, hiába kérdezgettem. Mondjuk most már szép rózsaszín. (meg állandóan tiszta ragacs a tejtől)

Cumi: Hálistennek a gyerekorvos és a védőnő is ellene van Kép, igaz az órákig tartó szopinak is Kép

Tegnap venni kellett Infacol szirupot (ma már rá is öntöttem véletlenül), mert annyira habzsol a baba, hogy alig bír emészteni. A cicit is már csak úgy engedi el, hogy visszabüfizi a tejet és azzal csúszik ki a szájából.

Nadine!
Drukkolok, hogy ne fogjanak bent, ha mégis, akkor nekem írhatsz sms-t, egész nap itthon vagyok és megy a gép.

Tegnap megvolt az első bőgésem. Ugyanis a babának egész nap fájt egy kicsit a pocija, de szeretgetéssel és simivel mindig elmúlt. Aztán rájöttem miért fáj neki, ugyanis este az enyém is fájt mint a fene, és utána hasmenésem is volt. Pedig igyekszek nagyon odafigyelni, hogy mit eszek. Szerencsétlent úgy sajnáltam. Úgyhogy egész éjszaka a pocimon meg mellettem aludt.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok

Nem olvastam vissza, mert teljesen kész vagyok. Eddig nem írtam ,mert nem akartam, de úgy érzem, abba hagyom a szoptatást. HA NEM MONDTOK VALAMI OKOSAT. Kezdem az elején. A kórházba három napig rosszul szopiztunk, és alig evet, mert mindig aludt, és csak fogyott. Mire jöttek segíteni már tiszta vér volt a cicim, így csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, de ennek is örültem, hogy legalább már nem hal éhen. De utána maradt a bimbóvédő ,én próbáltam átszoktatni de nem ment, újra tiszta vér volt és sírva szoptattam 1 napig annyira fájt Így visszaálltunk a bimbivédőre. A lényeg hogy szopik és nő, mint a gomba. Aztán a 4. Héten észre vettem, hogy úgy szopik a védőn keresztül, mintha rendesen szopna. Na mondom én rendes anyuka, vagyok kibírom a fájdalmakat, ha a gyerek így akar szopni. Tudtam ,hogy úgy járok, mint a múltkor, de mondom, kibírom. 2-3-om nap és utána megszokja a bimbi. Most tartunk az 5. napnál és már megint sírva szopizunk, ráadásul egy szopi nálunk min. 1 óra Az egyik cicimre már nem is tudom rátenni, mert egy félcentis véres luk tátong a bimbi közepén, és több vért eszik a gyerek, mint tejet. Arról nem is beszélek, hogy én mit élek át. Még reggel rátettem de nagyon durva lett a helyzet így 2 napot biztos nem teszem rá. De a másik így nagyon igénybe van véve, mert egyfolytában abból eszik, és már csillagokat látok. És persze kezd véresedni is.Levi egyébként jól csinálja a szopit gondolom, hogy későn álltunk át olyan erősen szívja és sokáig, hogy nem bírja a cicim. Nem hiába lassan 6 kiló. És nálunk a családba senki nem tudott szoptatni eddig én bírom a legjobban. De már nem sokáig. Csak most hiába fejem nem eszi meg üvegből és a bimbóvédővel se megy, mert átszokott a sima szopásra. És nem tudom, hogy mivel gyógyítsam a cicim ,mert már nem bírom sokáig a fájdalmat. Azt hiszem én vagyok az egyedüli a topikban aki még 1 percig se élvezte a szoptatást, pedig már mindent megtettem.
Irigyelek titeket. Van valami ötletet?

Babetta és Levi 5+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: Levi rosszul van mellen, ha ennyire kisebesedik a melled. Ezen viszont én látatlanban biztos nem tudok segíteni. Hívj fel és lehetőleg ki is egy szoptatási tanácsadót!
Itt vannak a legprofibbak:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Babetta: én ugyanígy jártam Patríciával és abbahagytam a szopit. Dorinával is ugyanígy volt és a helyes mellretevés segített és 17 hónapig szopiztunk. az első 2 hónap keserves volt, de utána kezdett gyógyulni a seb annak ellenére, hogy szopizott. A kulcs az volt, hogy csak a mellbimbót kapta be és azt dörzsölte. Így is jön tej, de ettől lesz sebes. Van olyan baba is, akinek rövid a nyelvfék és azért nem szopizik helyesen.
Valószínűleg a bimbóvédő is az oka, de ez késő bánat. Mindenesetre ha van tejed, akkor kérj segítséget aki házhoz jön és megnézi mi a baj forrása. nagyon drukkolok és hidd el átérzem a helyzetet!!!

http://www.lll.hu/node/7

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babetta! Jaj!Kép
Vmi gond lehet a mellrehelyezéssel. Próbáld megtornáztatniKép Tiszta, rövid körmű ujjal óvatosan benyúlni a baba szájába, és ujjbeggyel kitapintani a kemény és a lágy szájpad találkozását. Erre Levi reflexből szopizni kezdi az ujjadat. kb. fél perc után fordítsd meg az ujjad a szájában. Ha jól csinálja, a nyelve túlér az alsó ínyén, és körülöleli az ujjadat. Ha nem így van a nyelve, most megpróbálhatod óvatosan korrigálni.
A másik, amit érdemes nézni, hogy ki tudja e nyújtani a nyelvét, és ha igen, hegyes vagy szivecske alakú a hegye.
Ezek vélhetőleg nem helyettesítik a szopitanácsadót - a torna azért javítja a szopitechnikát.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory: látom már írtál is BabettánakKép

Eszti: tündéri a fiad!! Olyan IGAZI kisfiús!!KépKép

Mariannka: én körömkefével szoktam fésülgetni, persze csak finoman, a puha babakefe tényleg kevés.

Gyöngyi: az van ráírva,hogy 5 ml-t kell egy alkalommal adni, az nekem 2 kávéskanál, lemértem.
Most nem adom minden evés után, de éjjel egyáltalán nem szoktam,csak nappal, így max. 6-szor.

Szelivi: sajnálom a pocifájást, nálunk is 2 napja megin van, mert délután kb. 4-től este 11-ig nem alszik, hanem nyüglődik. Komolyan mondom nem fogok semmit enni, csak vizet inni.
Van akinek az Espumisan csepp jobban bejön, mint az Infacol, pedig a hatóanyag ugyanaz.

Zsu: örülök, hogy megint vidám vagy!!! Így tovább!!Kép

Bartika: nálunk akkor van hasonló, ha nyugtalanul alszik talán a hasa miatt.
Úgy látszik nem egyszerű anyának lenniKép

Néha nekem is annyi kétségem van dolgok felől, mintha ő lenne az első gyerek. Ez főleg akkor van, ha nyűgös napunk van, olyankor elgondolkozom, hogy hol rontottam el.

Nancsika: mi a gond Alexel?? Õ is nyűgi??

Nálunk most Dorina beteg, tegnap 39 fokos láza volt. Ma nincs, de tiszta hiszti a kiscsajKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Köszi lányok
Dobok képet bocsi hogy ilyet teszek fel.
Szerintem jól szívja, csak míg átállt a védőről a bimbire annyira kikészült ,hogy nem tud helyre jönni a másik, meg úgy szívja, hogy néha úgy érzem az agyamat is kiszívja. Igazából az a nagyon gáz, amikor bekapja és rá áll teljesen a szája .NA AKKOR CSINÁLOK BE. Utána már bírom, csak nagyon erősen szívja A Laci mikor bedugta az ujját a szájába nem bírta kihúzni. Csak leset, mondtam neki gondolhatod mit élek át.
Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta, én nem látom a nyelvét az alsó ajka felett. Biztos hogy jól van? Mert a nyelvének túl kell érnie rajta....

egyébként bagoly mondja verébnekKép Za én csajom se jól van mellen, csak én bíromKép Nekem csak ak órházban volt sebes a mellem. Most is fáj mikor rákap, de csak 1-2 szívásig utána nem.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta, nagyon sajnállak, de hiába van három gyerekem, ebben én tök béna vagyok, és nem tudok segíteniKép
Én is örülök, mint majom a farkának, hogy Natasát tudom szoptatni.
Az első 1-2 szívás nekem is fáj, de utána már nem is érzek semmit.
Remélem, Cory meg Borcsa tudnak segíteniKép

Tünde, Dorinának jobbulástKép
Mitől lett lázas?
vas

Na azért írok is

Bartika
Nekem tegnap délután végig cicin volt, ami úgy nem tett jót a sebemnek, de ha front van csak így van el.

Anita
Látom te is szenvedsz a ciciddelKép ,átérzem ezek a fiúk nagyon szívják. Rakok képet a járókánkról.

Zsu
Én nem voltam ilyen helyzetben ,de át tudom élni. Örülök hogy jó kedved van.Kép
Azért nem látod ,mert nincs rés úgy rávan cuppanva.

Eszti
Nagyon édes Bence és már milyen nagy.Kép

Nadine
Remélem nem kell bent maradnod, csak ha baba lesz.Kép

Nyaf
Ez már valamit jelez ,lassan baba lesz.Kép

Annácska
Nekem a doki írt fel gyógyszertári testápolót én azzal kentem és három nap után normál bőre volt az óta is szép és nem kenem semmivel. Aranyosak a képen a gyerkőcök, és nagyon ügyi vagy hogy apára is jut időd.Kép Neked helyre jött a cicid?

Medike
Remélem hogy már te is hamar láthatod a babádat. Nem semmi hogy még ennyit szaladgálsz.Kép

Cory
Jó a karácsonyfaKép

Nancsi
Miért harcolsz Alex fiaddal?

Tünde
Remélem Dórina hamar, meggyógyul.

Ildi
Örülök hogy nálad simán megy a szopi.Kép
Szóval akkor az elején mindenkinek rossz.
Nekem amúgy is olyan érzékeny a mellem, féltem is hogy fogja bírni a strapát. Hát jól éreztem hogy nem jól.

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta,
tudom, hogy igény szerinti szoptatás, meg minden, de amióta nem engedem órákat lógni a cicin, nekem nem fáj. Kicsit az egyik bimbómnak kínos, amikor bekapja, de az se mindig. Segíts neki,hogy a bimbóudvarból minél több legyen a kis szájában. És ne engedd szerintem ennyi ideig rajta. Nálunk a többször keveset módszer vált be. Kétszer lehúztam a ciciről fél óra után, és azóta "tudja", mikor kell abbahagyni.
Persze ez csak tipp.
Szorítok Nektek.
Móni és Marci
kmoni

Csatlakozom Zsu-hoz: nagyra nyuitott száj OK, kifelé forduló ajkak OK, a nyelvének viszont legalább elő kéne villannia a szája sarkában, ha jól tartja, vagyis túlnyújtja az alsó ínyen.
Ha tényleg csak ennyi a gond, erre elég lehetne a fent ismertetett torna, vagyis ujjbeggyel finoman beigazítani a nyelvet, és ezt a tornát ismételni minden szopi előtt.
Persze egy ilyen távdiagnózis nagyon-nagyon bizonytalan. Jobban jársz, ha felhívsz valakit a Cory féle listáról. Az én favoritom Diószegi Eszter vagy Debulai Bianka.
Sok sok drukk ! KépKépKépKépKép És gyógybogyók Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa
Mi van akkor ,ha hegyes vagy szív?
Még nem néztem mert alszik.

Tünde
Már néztem az lll-t és nem sokat segítet sajnos ,elméletben tudom csak gyakorlatban nem.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Ha hegyes, akkor minden OK, ha szív, akkor nem elég hosszú a nyelvfék. Ennek azért kicsi a valószínüsége, mert lenőtt nyelvvel valszeg bimbóvédővel se tudna szopizni. De ebben nem vagyok 100% biztos.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszi Borcsa
Majd meglesem szopi közben a nyelvét. Remélem a torna elég lesz persze ha egyáltalán meg tudom tornáztatni.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Babetta, passzolok.Kép Sajnálom.Kép

Tünde!
Csak nyügi, és nem akar aludni. Szopizik 10-20 percet, aztán büfi, csuklás (Csajok! A Ti Manótok is csuklik kaja után pár percet?), pukizás (akkorákat fingik, h iszonyat!Kép), és az istennek nem akar aludni. Jah, az ölemben, meg az apjáéban simán elalszik, de amint letesszük az ágyába, 5 perc és sír. Felveszem, és pikk-pakk csend lesz.
Nem toom miért, de eddig 40 perc volt a minimum, amit szopizott, most meg egyszercsak bealszik, vagy kiköpi a cicim, és nem kér többet 10-20 perc után. Aztán ha mégis bealudna, akkor 1-1,5 óra múlva, mint aki 2 napja nem evett. És 2 napja nem alszik éccaka sem.Kép Brühühüüüüü. Én meg ugye egész nap dajkálgatom, és nem took semmi mást csinálni.Kép Most, h el ne kiabáljam fél 2 óta alszikKép, de h éjjel mi lesz???

Szopi:
Hogy tudok a kannáim alá nézni, h kilóg-e a nyelve Alexnek? Próbáltam nézni, h mennyire kapja be, de nem látom.Kép Meg nekünk a fekvés jött be nagyon, úgy meg aztán végkép nem látok semmit. Remélem, azért eszik rendesen, bár mérni nem mérem, mert megbolondulok attól a mérlegtől, ami itt van
</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok! Kép

Mindenkinek köszönöm a drukkokat, itthon is vagyok! Kép NST-n minden rendben volt, pénteken megyek legközelebb, akkor lesz UH is. És amiről eddig csak szóban beszéltünk, azt most már be is írta a kiskönyvembe péntekre: "Felvétel" Elég komolynak tűnt, rákérdeztem: "Igen?!" Azt mondta igen, de ha mégsem Kép, akkor viszont egy hét múlva kedden 100%, mert az már 18-a, és a 20-hoz az igencsak közel van. Szóval van egy hetem, vagy 3 napom. Kép Vagy amennyit a lánykám gondol... Kép
Megvolt a labor és az altatóorvosos látogató is, de olyan felesleges volt, hogy csak na! Mondjuk a doki normális volt, azt mondta neki 5(!) lánya van. Kép Gratuláltam. Mosolygott, azt mondta, gratulálni szoktak a legritkábban, általában mást mondanak... Kép Mondtam nekem még nincs tapasztalatom 5 gyerek ügyben, ezért csak gratulálni tudok... Kép

Cory,
sajnálom, hogy vissza kell menni Lizával Kép, remélem minden rendben lesz! Kép

Vok,
akkor volt egy békés napod? Nekem NST-n volt fene békés... Előtte és utána persze nem... Kép

Medike,
akkor most már Eszterke egy megújult mamival nézhet majd szembe! Kép
Páromat én is paráztatom a telefonhívás miatt Kép, de mondtam neki, hogy ha cseng a telefonja és az én vagyok, akkor az teljesen biztos, hogy szülés, mert 5 év alatt soha nem hívtam még, max üzentem...
De már az is megvan, ha ez edzés vagy meccs közben történne, akkor kit kell hívnom. Kép Mert akkor nála ugye nincs telefon... Kép

Eszti,
aranyos a kis mosolygós Bence! Kép

Mariannka,
miért is kellett ez a vérvétel? Biztosan írtad, csak elkerülte a figyelmemet, bocsi... Kép

Nyf,
hűűű, akkor nálatok izgis volt az íccaka! Kép Tök jó! Kép

Zsu,
mosolyhoz: Kép!
Én már azt várom, amikor először rámnéz majd a lányom... Tudom, hogy semmit nem lát majd (úgy tudom olyan 20 centire is csak később...), de amikor majd kinyitja őket olyan szép nagyra, és engem néz! Kép Na, én azt várom! Kép

Babetta,
sajnálom, hogy nem megy a szopi, így olvasva is szörnyű, átélni még rosszabb lehet. Kép Remélem, hogy hamarosan megoldódik minden, és öröm lesz neked is a szopi! Kép Kitartás! Kép

Nekem még mindig nincs egy csepp előtejem sem. Kép Nagy gáz ez?

Nadine és Dorka 38+5 Kép

nadine81

Nancsika+ Ne keress bajt, ott, ahol nincs! Ha pisil-kakil, akkor eszik is, ha nem okoz fájdalmat, akkor jól van mellen. KépKépKép
A mérleg egy tipikus kismamáknak kifejlesztett inkvizíciós eszköz!Kép
A szopiidő rövidülése tök természetes. Kép Meg az is, ha rájön, hogy ez jóóó Kép és még hosszabban szopizik.
Nyűglődés: ma nekünk is kijutott bőven, de az elmúlt bő 7 hétben volt alkalmam kifigyelni, hogy Gergő rühelli a hirtelen lehűlést. Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Hát igen a nyelvét nem látom közben. Megpróbálom a tornát de szerintem béna leszek hozzá.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nancsi: ha minden oké, és nem fáj a szopi, akkor ezen ne küzdj Kép Én sem láttam még soha a gyerekeim száját. Pont most mondtam Borcsának, hogy egyszer hadd lessem meg őket, mikor szopiznak Kép

A mai napból elegem van. PKU labort felhívtam, kiderült, hogy a második vérről nincs is leletük, lehet hogy el sem jutott hozzájuk. Még jó, hogy visszarendeltek.
Elegem van a tgyásos ügyintézésből is elegem van, pedig még lényegében el sem kezdtem.
Taj-kártya még nincs itt, de mindegy is, mert elb...ták rajta a nevét, úgyhogy Laci elintézte ma az újat, másikat át se vegyük... Szóval lassan beutalót kérek egy gumiszobába.

cory
Budapest

Babetta: dehogy leszel béna hozzá! Ha meg ettől félsz, hívj ki valakit. Õk profik.

cory
Budapest

Azé, van, h nekem is fáj, de főleg a bal bimbim.Kép De nem sebes, meg nem vérzik, csak fáj.Kép

Kép

Kép
nancsika

Áruljátok már el hogy csináljátok az aláírást? Hogy a vonal alatt legyen és ne kelljen mindig beírni?

előre is köszi!

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Megjöttünk a dokibácsitól.
Nem kell bemennem, mert Törpe angyon ügyesen összeszedte magát! Egy hét alatt 250 gKépKép
Mostmár 2850-re mérte a doki, persze a combja megint összébb ment 2 mm-tKép
Az NST-görbe iszonyú, negyed óra alatt 3 olyan keményedésem volt, hogy nem bírta a gép rárajzolni a papírraKép
A méhszáj egy ujjnyira nyitott.
Összességében azt mondta a doki, hogy akár egy óra múlva is találkothatunk, de ha keddig enm történik semmi, akkor majd bentragadok.
De Törpének 16-án kellene megszületni, úgyhogy biztosan történik valamiKép

Nadine,
Örülök, hogy téged sem tartottak ott. Kitartás, záros határidőn belül mi is babázhatunk és zaklathatjuk a gyakorló mamikat a kérdéseinkkelKép

Már alig várom, hogy végre okosakat kérdezhessek, mert most kicsit lemaradva érzem magamKép

megjött a védőnő, majd jövök.....

puszi
edina

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok!

Babetta: én is csak a szoptatási tanácsadót tudom javasolni. Bimbósebesedéssel küzdöttem én is, és a következő módszer vált be: szoptatás után közvetlenül Aloe Vera first-tel befújtam, majd mikor az nagyjából megszáradt, bekentem garmastan krémmel. A sebesedés nekem is nehezen múlt el még a helyes cicire helyezés után is, sajnos. De elmúlt. Meglátod, rendben lesz.

Nadine: hajrá, hajrá. Kép A vérvétel a kzsv miatt kellett, mert a kórházban a kérésemre sem csinálták meg a vércsoportmeghatározást.

Cory: a hivatalokkal mi is küzdöttünk, de apának végül sikerült elintézni mindent. Már csak a babakötvény van vissza.

Zsu: aláírást nem tudom, de színezni sem tudok.
Kép Segítsen valaki, please.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Topic a topicon belül, máshol. Kép Erről ennyit.

KépKép
mariannka

Zsu! Fent van egy olyan menüpont, hogy Profil, abban kell beállítani.

Nancsika! Elképzelhető, hogy kevésbé esik kézre. Esetleg érdemes mindenféle pózokkal kisérletezni. Van Szoptatási pozíciók topik is, sok képpel.
Itten: https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/7327.html?1110214870

Edina! Ez ám a jó hír KépKépKép (És hogy nevetnék, ha ezután kibújna holnap ez a babó 3kg 20 dkg-val. Pedig az uhás mérési pontosságba simán belefér KépKépKép)

Babetta! Menni fog Kép Ne parázz előre! És a ráadás: még mindig ott a telefonos segítség Kép Illetve holnap Érden lesz LLL-es baba-mama foglalkozás. Ha elég mobil vagy, ott a legkönnyebb gyorsan személyesen találkozni vki hozzáértővel. Bővebben: http://www.szoptatasportal.hu/erdi_csoport

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló csajok!

Titati,
ha tanácsolkhatom, hétfőn menj a turiba, mert akkor lecserélik a teljes árukészletet frissre. Bár ezért ekkor többen szoktak lenni, de megéri.

Tünde,
persze, ha találok, gondolok rád. De az a helyzet, hogy jövő hétre vagyok kiírva, így nem biztos, hogy egyáltalán el tudok-e még menni a turiba...
De igyekszem.

Nyf,
nálam még semmi. Még fájások sem. Valahogy van egy olyan érzésem, hogy én leszek az utolsó itt a topicban, aki szülésileg zárja a sort...
De én nem bánom, Marcika ráér. Lesz még kint eleget. Addig csak használja ki a pocit.

Ma még voltam bent a munkahelyemen papírokat intézni (táppénz, miegymás). Mindenki megdícsért, hogy milyen csinos kismama vagyok, és egy grammot sem híztam magamra. Amikor elárulom, hogy bizony 14 kiló jött fel, akor meglepődnek. De tényleg nem látszik, hogy hová...

Szokás szerint csütörtökön megyek dokihoz, majd meglátjuk mit mond.

Ja és Esztipeszti,
mekkorát nőtt Bencus! Teljesen kikerekedett!

Kép

Kép
bettiflame

Mariannka: színezés bal oldalt felül Dokumentáció, és azon belül formázás. És a legalsónál meg a profilnál van az aláírás.

cory
Budapest

Edina,
gratula a hízáshoz, ügyesek vagytok! Kép Jó, hogy nektek sem kellett maradni! Kép Vajon meddig húzzuk még? Mondjuk ti előbbre is vagytok, izgííí!! Kép
Kérdésem már nekem is van rengeteg, kíváncsi vagyok lesz-e erőm, időm, türelmem, energiám ideülni majd a gép elé, vagy a kezeimet tördelve, aggódva, boldogan, pityeregve lesem majd állandóan, mikor mekkorákat szuszog a gyerekem... Kép Kész... Kép

Mariannka,
a dögök... Kép És ilyenkor honnan vették Istvánka vérét? A kis hős pasi! Kép

nadine81

Betti,
nekem a pocakméretemmel kapcsolatban vannak eltérő vélemények... Kép
Ma az altatódoki - miután hosszasan nézte a lapot, amivel bementem hozzá - rékérdezett, hogy miért is vagyok ott? (Ja, előtte ültem egy széken...) Mondom elképzelhető, hogy császár lesz, de nem biztos. Csodálkozott, kérdezte hányadik hétben vagyok. Mondom betöltött 38. Kihajol az asztal mögül, ránéz a hasamra, azt mondja nem valami nagy... És hogy azt hitte terhsségmegszakítás miatt vagyok ott... Jesszus, gondoltam... Aztán akkor gratulált, és bocsizott, hogy tévedett...

nadine81

Mariannka milyen topic a topicban? Mi van? Aláírások at kösziKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,
szerintem Mariannka erre gondolt:

http://www.izgi.hu/izgi/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=255&start=120

Kicsit feljebb, du 16 körül szúrta be valaki ide ezt a linket...

nadine81

Pár oldal, olvass bele, ha gondolod...
Vannak benne megszívlelendő dolgok...

nadine81

Cory: köszi szépen. Kép majd próbálkozom vele.

Nadine: a fejecskéját szúrták meg, kész horror volt. Kép De szerencsére elsőre sikerült. Kép

KépKép
mariannka

Sziasztok Kép

Cory, Olgo, Eszti, Anita, Zsuzsófi, Ildi Kép
Köszi a tippeket a száraz bőrre. Kipróbálom, remélem segít szegénykén, mert tényleg úgy néz ki, mint akit megnyúztak Kép

Mariann Kép
Gratulálok a kis hős fiadhoz Kép

Szilvi Kép
Nálunk nagy a szerelem a kistestvérrel Kép Tegnap én mentem a suliba a lánykámért és írtó büszkén mutogatta mindenkinek Petit Kép
Jó látni, hogy nem féltékenykedik, remélem így is marad Kép

Szelivi Kép
Holnap úgy is mennem kell gyógyszertárba, és veszek olajat, aztán majd vigyázok a fiamra Kép
Nekem a tejcsi felfogására van mellkagylóm, nekem nagyon bevált Kép

Tünde Kép
A nagyobbak már csak ilyenek Kép Mindig akkor kell valami, mikor épp nem érek rá, pedig igyekszem Annamari igényeit maximálisan kielégíteni Kép

Zsu Kép
Titatinak igaza van Kép Az érzéseid normálisak, ne aggódj Kép
A "régi" életet magunk mögött kell hagyni és örülni annak ami most van Kép

Betti Kép
Gratula a kengurúhoz Kép
Lehet, hogy a férjednek tényleg igaza van és lottóznod kéne Kép

Eszti Kép
Bencuska nagyon édes, mekkora mosolygást csap Kép

Ági Kép
Üdv újra itt Kép
Annamari tényéleg imádja a kistesót, ma még fürcsizni is segített Kép
Én a Foltvarázsban vettem anyagokat, igaz nem a legolcsóbbak, de sok szép gyerekmintás anyaguk van különböző szélességben.

Babetta Kép
Sajnálom, hogy küzdesz a szpival Kép Remélem a lányok tudnak segíteni és Levi is megtanulja a helyes szopit.
Vettem Garmastan kenőcsöt, de még ki sem kellett bontanom, mert nem repedt be a cicim Kép Egyébént néha Peti is akkora erővel kap rá a cicimre, hogy egyből csillagokat látok, de néhány szopi után már ő is megnyugszik Kép

Ma végre sikerült anyakönyvi kivonatot és lakcímkártyát csináltatnom a fiamnak Kép
Most sajnos mennem kell a nagyobbikat fürdetni a kisebbiket meg szpotatni Kép
Később még megpróbálok jönni Kép

Finiselőknek! Kitartás Kép Hamarosan Ti is a kezetekben tarthatjátok a kis csodátokat Kép

Annácska+Peti baba

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Na, megint egy problémaKép
Szerintem ha valaki sikeresen akarja szoptatni hosszútávon a babáját és nem akar olyasmit adni neki, amit később elvesz tőle, akkor érdemes azokra hallgatni akik már tapasztaltak és tényleg segíteni akarnak! (nem magamra gondoltam!)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Na, távozott a védőnő.....Ha eddig nem tudtam volna, mi vár rám a szülőszobán, akkor mostmár tudom. De ha ezt 9 hónappal ezelőtt meséli el, akkor aligha tartanék most ittKép
Eléggé könyvszagúra sikerültKép
Próbálom is hamar elfelejteni, annál is inkább, mert közben megnéztem a kiskönyvemet, hogy mit írt pontosan a doki a méhszájról.......hát, azt, hogy 1111........
És időközben elhagyott a nyákdugóm is......meg a jóslók is gyorsabbak a szokásosnál......

Még a végén igaza lesz a dokimnak, front is meg kedd isKép
Szóval, ha holnap nem jövök, akkor szültünk az éjszakaKép

Nadine, nyugi, nagyon sokáig már nem húzhatjuk, záros határidőt gyártott erre a természetKép
Max. egy hétvégét töthetünk még babák nélkülKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Elég elkeserítő ez a párhuzamos-topicKép

Most jóóóól elment mindentől a kedvemKép Főleg hogy engem nem hívtak odaKép

Most megnéztem egyébként: KAtának se ér ki a nyelveKép ujjas tornáztatással semKép Lehet nem adok többet neki cumitKépKépKépKépKép Bár nem fáj ahogy szopik, de bizti hatékonyabb lenne ha rendesen rákapna nem?

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok! Remélem van itt valaki!
Tanácsra lenne szükségem! A karomban elaltattam a Szintit, majd pedig letettem a kiságyba aludni, de már fent is van. Szerintetek hagyjam hogy álomba sírja magát?

KépKép
nicika

Nicika, szerintem ne. Én nem bírom, ha Bence sír, ösztönösen megyek hozzá, és ringatom, simogatom, nyugtatom, mert attól nyugszik meg.....nem véletlenül. És ha hallom, hogy sír, olyan mintha tőrt forgatnának a szívemben.
Vendég

Mariannka,
te jó ég, az tényleg szörnyűűű... De ha bírta, akkor nagyon ügyes kisfiú! Kép Nekem egyszer egy apuka mesélte a kórházban (páromat kísértem hallásvizsgálatra, mert untam magam itthon... Kép), aki mellém ült le, hogy az ő kisfiának, miután megszületett, a homlokába (ha jól emlékszem és nem írok hülyeséget...) szúrtak infúziót... Kép Vagy valamit szúrtak, lényeg az, hogy gond volt a szülésnél, át kellett másik kórházba szállítani és ott csinálták ezt... Szegény Prüntyők... Kép

Medike,
ejj, akkor nagyon belehúztál! Kép Azért kellemes, ámde eseménydús éjszakát kívánok nektek! Kép Remélem lesz valami! Kép

nadine81

Medike! Nagyon szorítok nektek!

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok!

Medi!
HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!! Azért szólj, ha tényleg beindulsz, hogy tudjak drukkolni!!!! Kép

Nadine!
Hát, igen. Elbizonytalandotam, hogy a múltkor talán nem is a hidegfront tehetett a dologról. Kép Örülök, hogy hazaengedett a doki. Kép És kitartás!!!! Veled vagyunk. Kép (én is ezzel nyugtatom magam.... előbb-utóbb úgy is kijön Hanna Kép)

NyF!
Mit mondott a doki????

Betti!
Ezt soha nem lehet tudni. Kép Lehet, hogy 2 nap múlva már kint is lesz a babód. Kép Õk döntenek. Kép

Zsuzsó!
Szerintem nincsen olyan, hogy "párhuzamos" topik. Van több tavaszi topik is, ez (babanet) egy a sok közül. Nem meghívásos alapon történik, ha mész valahova. És hogy "nem hívtak oda", ide se meghívóval jöttünk. Az egy másik társaság, kisebb csoport. Ennyi.

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Nici,
és ha nem veszed fel, csak simogatod, cirógatod és ott vagy vele? Akkor nem nyugszik meg?
Ezt csak gondolom, gőzöm nincs, de én - ha sikerül - először ezzel fogok próbálkozni...

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?