A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Mea,
Itt van a honlapja a forgalmazónak:
http://www.dealtech.hu/babybanz.htm
Az a rózsaszín virágmintás tényleg nagyon szép!!!

Sildike,
Igen, éppen ezért szeretnék én is rendelni!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

KépKépKépKép

Sziasztok!

Megszórlak Benneteket Kincsi képekkel, ma 7 hónapos a nagyságosasszonyKép

Göndörzsófi, utólag boldog szülinapot, Bubus szerelmünk aranyos a tolatós képenKép

Sajnálom, hogy nem tudtunk menni Nyúlnéhoz, a képek arról tanuskodnak, hogy nagyon jól érezte magát mindenki.

Bab, Ancsi, Sildike egyre aranyosabbak a manók a képeken.

Kati, Kornél is nagy betyárnak néz kiKép

beteg babáknak jobbulást!

Mi holnap reggel elutazunk, majd hétfőn jvünk meg.
Tervezem, hogy elmegyünk Sóston a falumúzeumba és a vadsparkba is. Remélem az időjárás a kegyeibe fogad bnnünket és lehet szabadtéri programokra menni.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

A héten eljutottam fodrászhoz is, hogy melírozzon, így most teljesen normális lett a sérómKép

Kriszta, Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Barbi, KrisztaKépKép
Köszi, köszi, köszi!!!

Sildike,
Nasis Bazsika nagyon cuki!

Kriszta,
Nagyon szépek a lányaid!!!

Ha ma továbbra is így folytatom, még a végén eljutok a 200. hozzászólásomhoz!!!!!KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Kriszta!
De szép Ivi! Kép meg Kincsi is milyen nagyot nőtt.

Mea!
Nekem nem küldtél mailt. KépKép Ki vagyok zárva?

Ildi!
Bazsi nagyon édes! Kép Én mondjuk sikítófrászt kaptam volna. KépKépKép

Dóri
Vendég

Bab! Kép

De jó, hogy ilyen aktív vagy! KépKép
Vendég

Dóri
Ez már csak a maradék volt. Engem amúgy nem érdekel az ilyesmi. Ha gyerek koszos lemsosom, ruháját meg ki.
Volt már olyan, hogy az apja locsolt Bazsi meg a sárban dagasztott. Azért gyerek, hogy mindent kipróbáljon. Na persze bizonyos korlátők között, de nálam a kosz nem tartozik a korlátok közé.Kép

Bab
Tofi édes ebben a szemüvegben.

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!Kép
KösziKép

Dóri!Kép
Elküldenéd még egyszer a címed, elhagytamKép

(KépKépKép)

De küldöm máris neked is utánaKép

Lányok4Kép
Tudjátok Lívi forogva közlekedikKépKépKép
És előbb nekiment a dohányszónak, ott megakadt és egy helyebn forgott, azt hitte haladKépKépKép
Annyira édes és vicces volt, am kis butuskaKépKépKép
ImádomKép

Mea
mea

dohányzóasztalnak:bocsiKépKépKép

Mea
mea

Dóri, én is csináltam annak idején Gabriel tesztet is és jó voltKép Nagyon kíváncsi vagyok!!!

Én is én is szeretnék 3.-t!!!! Nekem se jött még meg szülés óta és nem is eszem a bogyókat.

Csak annyi minden van ami miatt gondolkodóba esem, hogy lehet e vállalkozás,/gőz erővel nyomom/ valamint, hogy minimum 37 éves lennék mire meg lenne. Pedig úgy végigcsinálnám újra az egészet. Olyan jó látni, hogy Ivi és Kincsi imádják egymástKép

Bab, Dóri köszönöm.

Pakolnom kéne, meg behajtogatni, de mindig visszakalandozom ide.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ja és ha nagyon koszos a ruha odaadom Lázárnak, hogy tegye be a shakerbe aztán rázza 10 percig a Bonux-szal.Kép

Dóri
Nálad mi a helyzet a csíkokkal? Kezd izgalmas lenni a dolog így, hogy Vikinek a Gabriel-le nincs csík.

Kép
Kép Kép
sildike

Kriszta
Nálunk is lesz 3., majd jövő nyáron ugrunk egymásnak.Kép Pedig már én is 35 vagyok.

Sőt ha a 3. kisfiú lesz, akkor még szerintem lesz egy 4. is.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Olvasva így a topikot az elmúlt napokban, feltűnt nekem egy pár téma. Nem akadékoskodni akarok, de szeretném megszólaltatni az "ellentábort" is nehogy már azt higgyük, itt unalom van és egyformaság. Kép

Az egyik a hozzátápi.

A WHO, a Magyar Csecsemő- és Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma, valamint a Védőnők Szakmai Kollégiuma állásfoglalása szerint a csecsemőnek 6 hónapos koráig a kizárólagos szoptatás javasolt. (A WHO dokumentuma itt olvasható: http://www.who.int/nutrition/topics/complementary_feeding/en/index.html).

Ebből következik, hogy hat hónapos kor előtt az egészségügy álláspontja szerint nem javasolt a hozzátáplálás. A csecsemő vasraktárai MINIMUM 6 hónapos koráig elegendőek, de a legutóbbi kutatások szerint gyerektől függően akár 12 hónapos korukig is elegendőek lehetnek. (Forrás: http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html). Ebből következik, hogy amire a babának szüksége van 6 hónapos kortól az a vasban gazdag élelmiszer, magyarul a húsfélék. (További információ a hozzátápiról: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_hathonaputan2)

Mint azt előttem valaki már említette, Magyarországon az első számú allergén a tehéntej, a tojás, és a szója, ezért ezeknek az ételeknek a bevezetésével érdemes várni 1 éves korig, amikor egy érettebb emésztőrendszer talán nem szenzitizálódik olyan könnyen ellenük. Persze akinek nincs a családjában ételallergia, adhat korábban is. (Ezenkívül én megemlíteném a mogyoró allergiát, bár ez úgy tűnik Magyarországon nem olyan gyakori mint Amerikában, ahol évente 100-150 ember hal meg allergiás reakcióban, és úgy saccolják, a társadalom 1%-a allergiás a földimogyoróra. Ezért Amerikában azt javasolják, a földimogyorót 3 éves kor után vezessék be a gyerekek étrendjébe.)

Remélem nem borzolom ezzel a kedélyeket, de én pl a fenti elvek szerint etetem Zsuzsát, és gondolom rajtam kívül még más is. Persze éljen a diverzitás, mindenki másképp csinálja (és úgy ahogy jónak látja), csak meg akartam szólaltatni a másik oldalt is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki
Szerintem ezt mindenki elismeri.

Kép
Kép Kép
sildike

A másik hogy többen kérdeztétek vagy említettétek, hogy anyás a gyerek, sír ha nem lát, vagy távolodni lát, nem akar egyedül lenni és még anyámasszony katonája lesz belőle.

Ez teljesen természetes és normális fejlődési stádium ilyen idős korban (6-18 hónapos gyerek, de minden gyerek más, és nem biztos hogy ugyanakkor kezdik ezt a reakciót mutatni, sőt, van olyan gyerek, akinél egyáltalán nincs). A félelmet pszichológusok a szeparációs szorongás kifejezésével tisztelték meg, ez csupán annyit jelent, hogy a gyerek láthatóan rosszul érzi magát, ha a felnőtt(ek) akikhez a leginkább kötődik, nincsenek számára megnyugtató közelségben. Általában akkor alakul ki ez a félelem, mikor a gyerek mobilis lesz, magyarul mikor elkezd kúszni-mászni, és önmaga is el tud távolodni az anyjától. Van olyan elképzelés hogy ez egy beépített biztonsági mechanizmus, hogy a gyerek ne távolodjon önszántából túl messzire az anyjától. Egyébként ilyenkor kezdenek a gyerekek félni az idegenektől is, szintén nem egy rossz megoldás mikor a gyerek már el tud távolodni a szülőtől.

A gyerekek többsége ezt idővel kinövi. Akkor meg az ellenkezője fog bántani, hogy nem anya kell. Kép Pont most referált egy pszichológus-társam egy olyan esetet, ahol az anyuka teljesen maga alá zuhant, mert a 2,5 éves gyereke kiküldi őt a szobából lefektetésnél, mert inkább azt szeretné, hogy az apja altassa el. Szóval az első stádium az az "anyásság" a következő viszont a növekvő önállóság, amit igenis támogatni kell a gyerekben, legalábbis nem megbántódni rajta, hiszen ez a pszichés fejlődésének egy szükséges része.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sildike:

Az a babanetes cikk amit bemásoltál, mást ír, nem? Vagy csak figyelmetlenül olvastam?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A következő az alvás.

Szerintem (és ez most teljesen magánvélemény), nem "kell" a babának átaludnia az éjszakát ebben a korban. Mondjuk ez már tényleg egy olyan téma amiben mindenki csak a magánvéleményét tudja felajánlani, tudományos álláspont nincs, illetve az orvosok is csak a magánvéleményüket mondják, mert ide illő kutatások is rendkívül gyérek, és amik vannak, azok ellentmondásosak.

Az alvástanítók megnyugtatására mondom, a baba nem fog emlékezni arra, hogy sírni hagytátok őket. Ez bizonyított. És hát azt a topikos tapasztalat mutatja, hogy vannak babák akik fogékonyak az alvástanításra, de vannak akik kevésbé.

Amit pszichológiai kutatások alapján tudunk, hogy azok a babák, akiknek a jelzéseire következetesen nem reagálnak, megtanulnak nem jelezni. Magyarul azok a babák, akiknek a sírására sosem reagálnak, megtanulnak nem sírni, hiszen felesleges, és csak az energiájukat emésztik fel vele. Persze ez a véglet, és mint minden véglet, kóros eredményt szül, mint ahogy az is kóros eredményt szülne, ha az ellenkezőjét csinálná az ember és a gyerek minden nyikkanására reagálna. Biztos van egy arany középút, amit mindenki a saját és a babája természete alapján megtalál, hogy mikor kell "komolyan venni" a gyerek jelzéseit, és mikor lehet (vagy jobb) nem figyelembe venni.

Ez valahol a határeset számomra, hogy megtanítani a gyereket, hogy éjjel hiába jelez, akkor nem reagálunk rá, nappal viszont igen. Megtanulják, persze. De nekem ez már nem elfogadható, bár igazából nem tudom logikusan megmagyarázni, hogy miért más az, ha az autóban kezd el bömbölni és nem állok meg neki csak azért hogy kivegyem, és miért más az, ha éjszaka csinálja ugyanezt. Azt viszont biztosan tudom, hogy semmilyen körülmények között nem hagynám Zsuzsát sírni (torka szakadtából ordítani - a nyűgizés más) pár percnél tovább. Ebben talán benne van az, hogy nem is szokott torka szakadtából bömbölni, így amikor ezt teszi, én úgy gondolom, olyan baja van amit az én feladatom megoldani neki.

Zsuzsa most is 1-2-szer ébred éjjelente, ilyenkor szopival visszaalszik. Nem tudom, mit csinálnék illetve miben lenne más a hozzáállásom, ha éjjelente többször ébredne és szopival sem aludna vissza gyorsan, illetve ha én magam nem tudnék ezek miatt pihenni. Lehet akkor úgy gondolnám, indokolt a sírni hagyás hogy mindketten kipihenhessük magunkat.

Tehát számomra bevállalható az, hogy a gyerek amíg szopik ébred éjjelente, van hogy többször. Tudom, sok riasztó ellenpéldát lehet felhozni, az olyan gyerekekről, akik tinédzser korukig együttalszanak a szülőkkel, de szerintem ugyanúgy nem a gyerekkori együttalvás itt a ludas, mint ahogy ha arról hallanánk, hogy valaki még 10 évesen is cumizik vagy bepisil éjjel, nem amiatt csinálja, mert kicsi korában szabad volt, hanem ott már valami más nevelési gebasz van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SziasztokKép
Emlékeztek még ránk?Kép
Az, hogy le vagyok maradva nem is kifejezés.Sőt, valószinűleg továbbra sem leszek sűrűbben, de most pont van egy kis időm, gondoltam benézek. A babák hatalmasat nőttek, főleg hogy én ritkán látom őket.
Nálunk a helyzet kicsit talán jobb... Na jó, ugyan olyan, de az már olyan unalmas, ha mindig ezt írom. Van már 2 fogunk, hatalmasakat harap szopi közben, de egye fene. Ici-picit híztunk is, illetve csak a Lili, én már majdnem elfogytamKép Kezdek közelíteni Sis versenysúlyához. De majd csak lesz jobb is. Kicsit talán kevesebbet sír Lili, főleg mikor felültetem, olyankor ideig-óráig elvan. Aludni leginkább most is csak a babakocsiban alszik, bár mostanában sokszor ott sem, csak ordít, úgyhogy sokat viszem kengurúban.
Vettünk olyan rugós hintát, amit anno Rokica javasolt, tetszik neki nagyon. Képeket most nem teszek fel, mert már olyan rég voltam gépközelben, hogy fel sincsenek töltve.
Jucchoz megyünk a talira, meg elvileg Prüntyihez is, persze csak ha mi is meg vagyunk hívvaKép
Remélem mindenkinél jól mennek a dolgok, jó lenne többet jönni, de estére mire Lili elalszik, már alig élek. Örülök, ha enni tudok valamit, meg fürdeni. Hát röviden ennyit rólunk, most meg kicsit megpróbálok beleolvasni az elmúl pár hónapbaKép
Hari (holnap leszünk 6 hónaposakKép)

Kép
Kép
hari

Róki, te akkor husit adsz főleg Zsuzsának? És milyet?
Julcsi ma is orditott a Hippes, anyatejjel kevert borsófőzelékre, szegényke. És az édes gyümölcsöket sem szereti. Ma kapott egy Sinlac receptet, de nem tudom, érdemes-e kiváltani.

Sildike, Bazsi maszatos képei nagyon jók, remélem, majd én is ilyen laza leszek kosz ügyben. Van rá esély, hogy nem, Bak jegyben születtemKép Persze Julcsi meg dupla szűz jegyű, úgyhogy lehet, passzolni fogunk egymáshoz. Ugye, Tünde?

Bab, Tofi még mindig a szivünk csücske. Még napszemüvegben is olyan ártatlanKép Na persze láttam már róla olyan képet, ahol a csibészesedés jelei mutatkoznak (pl. mászik ki a hordozóból).

Kriszta, Kincső egyre bájosabb. Én is 37 leszek valószinűleg, mire lesz 2. baba és még harmadikat is szeretnékKép

Tünde, köszi a linket, már gyártottam pár mesterművet.

Mit lehet mondani egy nagypapának, aki kéthetente megkérdezi, mit vegyen ajándékba az unokájának? Életében nem járt még bababoltban és elképzelése sincs, mire van szüksége egy babának. Nekem sincs ötletem, mert mindenünk megvan. Pedig emlékszem, apukám kislánykoromban olyan cipőt, meg csatot hozott nekem Németországból, hogy csak na! Hátha majd belejön a Julcsinak való vásárlásba is.

Zsuzsa és Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa:

Igen, próbálok olyan kajákat adni Zsuzsának, amikben van hús. A Hippes zöldség-rizs-csirke eddig a kedvenc, csak olyan narancssárga színe van hogy utána teljes mosdás/mosás kell.

Hari:

Örülök hogy benéztél. Kép Liliről kérünk képet! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bab Kép!
Íme a recept:

Almás-mandulás tortácska

Azért írom, hogy tortácska, mert egy viszonylag kis tortaformában kell elkészíteni (az enyém átmérője 22 cm).
2-3 almát megpucolunk, gerezdekre vágjuk és a kivajazott tortaformába fektetjük. Megszórjuk cukorral, fahéjjal és mazsolával. Aztán a következő tésztával borítjuk be:
10 dkg olvasztott vajat, 10 dkg cukrot (lehet barna is, úgy isteni), 1 tojást, 1 citrom héját, csipetnyi sót, 12 dkg lisztet 1 tk. sütőport fakanállal összekeverjük. Nem lesz nagy mennyiség, épp el lehet kenni rajta, de a sütés közben majd megdagad. A tetejére hámozott egész mandulát és 1 cs. vaníliás cukrot szórunk. 175 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Csináltam már szilvával, alma-meggy, őszibarack-meggy párosítással is.

Egyébként tiszta zizi vagyok, el vagyok csúszva egy nappal, J.A. tegnapelőtt lett volna 101 éves (nekem a minden üzi felett szereplő dátum nem elég).

ayse

Sziasztok!

NyúlnéKép
Köszi szépen a képeket, nagyon aranyos vagy, eddig szinte nem is volt kép amin ketten voltunk Jackkel.

RókicaKép
Nekünk is Máriás (bébibolt) számos-betűs habtapink van, de azt tudnod kell, hogy ezek nagyobbak mint a tiétek, úgyhogy nem biztos, hogy össze fogod tudni illeszteni a régiekkel.

Üdv.:
Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Mea!

Nagyon-nagyon ne haragudj légyszí, de persze meg vagyok csúszva, Skype-ot még mindig nem tettem fel. Közben a bari közt-nek mindjárt vége.
A pakolás kellős közepén vagyok, úgyhogy már nem hiszem, hogy jövök.
Holnap hajnalban megyünk anyumékhoz, hétfőn este leszek legközelebb!

Úgyhogy mindenkinek Kellemes Nyuszis Ünnepeket kívánok!!!

Pussz mindenkinek: kuha & Gergő

Kép
kuha

Dóri, SildikeKépKép

ZsuzsaKép
Ennek igazán örülünk, mert szépséges erőművész Julcsika is a mi kis kedvencünk!!!

AyseKép
Köszi! Jól hangzik, azt hiszem muszáj lesz kipróbálnom!!!

Én már nagyon régen elvesztettem az időérzékemet!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Hari Kép!
Jó, hogy jöttél!!!

Róki Kép!
Egyetértek minden szavaddal! Pont most hívta fel a nőgyógyász és a gyerekorvos a figyelmemet, hogy szedjem továbbra is a vasat. Így azért van rá esély, hogy ne legyen a gyerek vashiányos.

Sildike Kép!
4 fiú........hmmmm..... KépKépKép

Ayse

ayse

Bab Kép!
Húzz bele, már nem sok van a 200-ig!

Én meg húzok el, mert jön kedvenc műsorom (asszem Göndörzsófé is az, vagy másvalaki profiljában olvastam?)

Jó éjt Nektek!

Ayse

ayse

Manka,
akkor ennek örülök,mert ráadásul nagyon szép kép készült rólatok(amelyiken Jack az öledben cuncizik,te meg fölötte kacagsz),olyan helyesek vagytok!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!
ne haragudj, nem akartalak betojatni! én a parásabb típusok közé tartozom, meg próbálom tartani magam az ajánlásokhoz, ami ugye annyi féle van, ahányat olvas az ember. biztos a második gyerkőcnél lazábban fogom venni a dolgot, de most még nem megyKép próbálok maximálisan "teljesíteni". majd erről is leszokom szépen, ahogy megy az idő...

Barbi!
dédi sztem is nagyon fiatalos! nagyon szerencsés család vagytokKép
a Sinlacot szerettem volna tőled megkérdezni, hogy légyszi írd le, hogy mi az összetevője, úgy emlékszem, hogy Leon azt kap.

Hű lányok, ez a babamentes tali annyira jó ötlet! mondjuk nálunk ez sajna még nem aktuális, mert Eszti 8 és 11 körül szopizik (bár pont tegnap az este 11-es szopiról elfelejtkezett), de majd később nagyon szeretnék csatlakozni! ezer éve nem buéliztam, már azt sem tudom hogyan kell, pedig még "fiatal lánykoromban" nagyon tudtamKépKépKép

Hű de szép és ügyes Kincső!Kép

Sildike! csokisszájú BazsiKép mondom én, hogy tudja, mi a jóKép

Rokica!
de jó, hogy tudtál jönni! élvezettel olvasom az írásaidat, mindig tanulunk belőleKép vagy legalábbis én mindigKép egyetértek, sztem Rózsa Ibolya is onnan vette azokat, amiket kimásoltam, ahhonan Te. az alvással kapcsolatban: örülj neki, hogy Zsuzsa ennyire jó baba.
sokat gondolkoztam azon, hogy van-e valami közöm ahhoz, hogy Eszti ilyen izgága, nyűgös-sírós baba. Talán terhesség idején sokat éjszakáztam, nem bújtam időben ágyba, vagy ideges voltam, vagy fáradt, vagy azért, nem aludt velünk egy szobában az első pár hét után, pláne nem velünk egy ágyban, vagy én egy "b.anya (=béna anya)" vagyok, stb. aztán mindig elővettem az eszemet, hogy nem! egyszerűen Eszti ilyen és kész. no meg persze hasfájás, meg császármetszés, meg satöbbiKép de a lényeg, hogy most már viszonylag rendben van a dolog, most már este kb 8-tól reggel 6-ig 2-3x ébred, ebből 2x van szopi, ez már így elviselhető.

Hari!
de jó, hogy megvagytokKépKépKép remélem halljuk Lilit panaszkodni valamelyik talinKép

Vasat egyébként én is szedek. napi 1-et, mert anyatejből nagypn jól felszívódik. és kálciumot is. persze ma pont elfelejtettem bevenniKép

most már én is lépek
jóéjt

KépKép
KépKép
and

And:

Megértelek az aggodalom miatt. Zsuzsa sem egy nyugodt gyerek, és voltak kifejezetten nyűgös időszakai, amikor többet nyűglődött mint nem, és borzasztó fárasztó volt, meg aggasztó is. Azt hiszem, írtam is egyszer egy ilyen periódusban, hogy uramatyám, örök életében elégedetlenkedő ember lesz Zsuzsa? Mert ő is állandóan reklamált, izgett-mozgott, mindig úgy tűnt, mást akart mint ami éppen volt.

Most egy jó periódusban vagyunk, sokat mosolyog, vidám, jókedvű, eljátszadozik magában. De! Így is igényli, hogy maga mellett tudjon/lásson az esetek 80-90% százalékában valakit, ha nem engem, akkor az apját vagy a nagymamáját vagy más rokont.

Azt olvastam a babaneurológia könyvemben, hogy a temperamentumért felelős agyközpontok is (mint szinte minden más az agyban) kétoldalas, szimmetrikus. (Leegyszerűsítve): Csakhogy az egyik oldalon lakik a jókedv, a másik oldalon a rosszkedv. És a két félteke nem egy iramban fejlődik! Tehát lehet hogy ezek a rosszabb és jobb periódusok attól vannak, hogy éppen melyik félteke van előbbre a fejlődésben.

Ez persze csak egy feltevés, de nekem borzasztó megnyugtató volt valamiért, és mikor nyűgisebb időszaka van Zsuzsának, azzal nyugtatom magam, hogy most az az oldal fejlődik erőteljesebben, aztán majd felzárkózik a másik! Kép

De komolyan, az segít ha az ember megpróbálja úgy felfogni, hogy egy-egy nyűgisebb periódus csak periódus, tehát véges, nem mindig lesz olyan, hanem MAJD KINÖVI. Kép

Ez a "majd kinövi" ez nekem borzasztóan tetszetős hozzáállás. Kép Arra jó, hogy az ember emlékeztesse magát: semmi nem tart örökké.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!Kép
Semmi gond, jó pihizést és Nektek is kellemes ünnepeketKép

HariKép
Örülök, hogy kevesebbet sír Lili, remélem hamarosan ennyit sem fogKép
Kitartás!!!Kép
És egyél, el ne fogyjál!!!Kép

Roki!Kép
Sírással egyetértek, bár nekünk ilyen gondunk nincs.
Lívi 2 hós kora óta átalussza az éjszakákat.
bár legújabb szokása hogy felsír éjjelente de cumi be és békésen alszik tovább.
Neki ugye a cumi a cicije már régótaKép

Hozzátápival egyetértek ha a baba anyatejes!!!
De tápisok esetében kicsit máképp látom én az etetést.
Mi 4 hósan kezdtük el és semmi gond nem volt.
Igaz betartottam minden szabályt, mit mikor stb.

Most meg már csak reggel este kap tápit Lívi, délelőtt gyümizünk, délben főzi husival, délután pedig tejpépet kap.
Nálunk nincs maszatolás, köpködés stb.
Gyönyörűen eszik márKép

Részemről ennyiKép

Mindenkinek jó éjszakát!Kép

Mea
mea

Ja és Lívi szerencsére mindent megeszik lelkesen.Kép

Anyatejesek esetében azért értek egyet a későbbi hozzátápival mert ha nekem is lett volna eddig tejem, akkor örömmel adnám neki csa aztKép
De 6 hósan már akkor is elkezdenék mást is adni.

Mea
mea

Róki
Szerintem nincs itt semmiféle tábor-ellentábor.

Pontosan ezeket írtuk mi is már napok óta.
Szerintem amit én bemásoltam cikk, abban is ez volt. Max. talán az első szó, a legkésőbb, az az ami eltér attól, amit Te írtál. Talán azért érint sok mindenkit ebben a topikban is érzékenyen ez a téma, mert nem saját "jószántunkból" nem szoptatjuk kizárólag a babáinkat.
Allergiáról változatlan a véleményem mint fent írtam.

Az alvásról változatlanul az a véleményem, hogy babának-mamának szüksége van egy hosszú pihentető alvásra. Ettől persze még mindenki úgy csinálja ahogy gondolja. Az, hogy néha sírni hagyod a babát, ha nyűglődik és sír egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem reagálsz rá. Én pl. tökéletesen pontosan tudom, hogy mi a nyűglődős sírás, és mi a most akarok valamit sírás és arra reagálok is.

Az anyásságról majdnem ugyanazt írtam mint Te, csak én nem a mozgásfejlődéssel kapcsolatban olvastam ezt, hanem azt olvastam, hogy a pici babák én-képében baba és mama egy és ugyanaz. Kb. 6 hónapos koruk körül kezd kialakulni a saját énképük és - itt persze bejön az is, hogy el is tudnak távolodni anyától - ekkor érzik meg, hogy ha ők külön személyek, akkor anyát el is lehet veszíteni ezért ragaszkodnak még jobban hozzánk.

Tehát nincs itt semmi ellentét senki közt.

Kép
Kép Kép
sildike

Roki,
nagyjából én is egyetértek a leírtakkal.
Én sajnos önhibámon kívül kerültem olyan helyzetbe, hogy nem volt elég tej és pótlás kellett Vikinek esténként. Szerencsém a szerencsétlenségben, hogy mindez 2 hét híján 6 hósan következett be, így nem volt annyira vészes a szitu. De emiatt annyira átérzem annak a nyűgjét, aki tápizik első perctől, vagy legalábbis nagyon az elejétől. És tuti ebben az esetben nem várnék 6 hónapig, hanem elkezdeném pár hónaposan a hozzátápit. Nekem marha nagy szerencsém volt, hogy a tejcsit visszahoztam még. De amint meggyógyul tökéletesen a lányom folytatjuk a krumplikát ebédre meg az almázást. Kép Szerencsére ízlett neki mindkettő. És bíz eszembe jutott az LLL-es brigád okoskodása, és én sem tehettem róla, hogy úgy ágynak estem, hogy felkelni nem tudtam napokig. Kép

Dóri
Vendég

Bab, Kép
Tofi nagyon vagány a napszemüvegben!
Zitának is ilyen piros van! Kép

Kuha, Kép
Zitának simán semmi baja a napszemüvegben.

Mea, Kép
én is gondoltam rá, hogy Zita megszokja a napszemüveget. Ha barna szemű lenne, nem is vettem volna neki, de ő kékszemű, és emiatt elég káros a napsugárzás. Én is kékszemű vagyok, és egyszerűen nem tudom normálisan nyitvatartani a szemem ha kicsit is nagasabb az uv sugárzás. Kép
(bár nekem sérült a szaruhártyám, ez is közrejátszik)
Nálunk nincs allergiás a családban, mégis Zitának van ez a buzi tejfehérjeérzékenység. Kép
Tényleg, voltatok bőrgyógyásznál?

Majola, Kép
sztem a sárban fekvés, mint játék, néha megesik majd, inkább finnyás lesz Julcsi, pl utálni fogja, ha koszos a keze, vagy ha koszos a ruhája. Kép

Rokica, Kép
hmmm......
evéssel kapcsolatos ajánlásokat próbálom én is tartani.
Nekem mákom van Zitával, mert alszik éjjel, de valszeg én is tanítanám, ha nem aludna. Gondolom Te azért nem hagyod sírni Zsuzsát, mert nappal sokat vagytok külön, nem? Tényleg, engem érdekelne az is, hogy erre mit mondanak a védőnők, a WHO, vagy más, hogy milyen a babáknak, ha az anyának korán kell mennie dolgozni? Nem sérülnek ezáltal? Azért ilyenkor az anyukára van a legnagyobb szükségük, nem?

And, Kép
ne izélj már! Eszti ilyen, és kész, ez van. Zita 6 hetes kora óta külön alszik, és semmi baja.
A vérmérsékletét nem lehet megváltoztatni. Kép
Vendég

And, nálunk is hasonló módon sikerült az alvástanitásKép Már nem küzdök vele, jó igy.

Szerintem vannak gyerekek, akiket könnyebb és akiket nehezebb megtanitani.
Már pusztán az öröklődés miatt is: én például egy meglehetősen különös (de persze szeretnivaló)ember gyerekét nevelgetem (na persze én sem vagyok egy egyszerű eset), egyáltalán nem csodálnám, ha az átlagosnál nagyobb feszültségek lennének benne már gyerekkorban. Apához hasonló barátaink gyermekei nem könnyű esetek - kedvesek, aranyosak, de nagyon sok energiát igényelnek. Én úgy érzem, Julcsi az én előzetes elképzeléseimhez képest sokkal nyugodtabb baba - bár az átlagnál nyugtalanabb.

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Ja, Tünde, most látom, épp hasonlót irtálKép

KépKép

KépKép
majola

Majola,
tetszik a hozzáállásod! Kép Komolyan! Kép

Én is rosszabbra számítottam. Kép
Vendég

Rokica,
Mi van a bölcsivel? Szereti Zsuzsa?
Vendég

Együtt ill. különalvás: Kincső első pillanattól kezdve külön szobában alszik. 2,5 hós korától átalussza az éjszakákat, hál istennek.Kép
Nekem Ivi is külön aludt, nekem ez a módszer eddig bevált, remélem így marad.

no megjött Ivi is a színházból, tetszett neki a darab.

Sikerült mindent befejeznem, így nyugodtan netezhetek egy kicsit még. Reggel minél hamarabb el szeretnénk indulni, mert a kocsi tele lesz, így nem akarok megállni Nyíregyházán, mert szerintem a rolórészt se fogjuk tudni behúzni. Anyánál kirámolunk aztán visszaszaladunk pár dolgot venni még.

Kaja, Kincsi szopik, de 1 hónapja eszi a főzelékeket, korábban kezdtük a pépeket is. Gyümölcslevet meg már régen kap.
Főzelék, először nem akarta enni azt amit csináltam neki, csak a boltit. Aztán rájöttünk, hogy mi a hiba, nem volt egy picit sem édes,így egy pici mézet csempésztem bele, így már rendben volt. A gyümik közül banán, alma, körte amit evett, ezek ízlenek is neki, sőt kitör a balhé, ha nem kellő ütemben kapja.

Tegnap sikerült 7000,- venni egy fa etetőszéket, vadi új, és ráadásul magyar termékKép

No most már eltünök.

jó éjszakát és mégegyszer kellemes ünnepeket!
Majd hétfőn jelentkezem.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ja azt elfelejtettem, hogy napközben viszont nem szeret aludni a kisasszony.
Ha kint vagyunk és sétálunk vagy autóban van, akkor ilyen gond nincs.

Nem panaszkodom, mert éjjel viszont alszik.
Erőszakosabb, mint Ivi volt, úgy látom, hogy ki fogja magának harcolni, amit szeretne.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok,

régen irtam, szerintem nem is emlékeztek már ránk. Azért próbálok olvasni benneteket, de nagyon ritkán megy, de a képeket általában megnézem. Nagyon szépen fejlődik az összes kisbaba, olyan gyorsan telik az idő.

Azt szeretném megkérdezni, hogy olvastam valamelyikőtök járt Veresegyházán a Maciknál, hogy ez pontosan hol van, és szerintetek lehet-e husvét hétfőn oda bejutni. Jó lenne ha mielőbb válaszolnátok tudom nem babás kérdés.
Köszönöm

Zsu, Kevin 7 hónapos
spanci

Baszus, mégis levették Fábryt a műsorról! Csak nem a politika? Most Clooneyval mentjük meg a világot, de szünetben ideugrottam.

Andrisnak még nem esett le, hogy mi két külön személy vagyunk. Látom a mozdulataiból (bár ezt nekem is nehezemre esik tudomásul vennem).
Ma kiraktam a padlóra, olyat irgett-forgott, mint még sohasem. A tér tényleg inspirálta!

ayse

ayse

KépKépKépKépKép
spanci

Zsu, Kép
milyen nagylegény lett Kevin!!!

Én 1x voltam a macifarmon, oda mindig lehet menni, mert kívülről lehet kukkolni a macikat.
Legalábbis pár éve így volt.
Vendég

Szia Tünde,

örülök neked, de tényleg Kép Sokat látom nevedet itt, jó neked, hogy több időd van jönni, nagyon szuper ez a társaság. KépKép

Lányodnál ez a tejérzékenység miben nyilvánul meg? Kevinnek is vannak a mellkasán száraz foltok, valószinü bejelentkezünk bőrgyógyihoz ide a Kamilla-gyógyszertár mögé.

Zsu
spanci

Spanci,
ott laktok a Marcal 1-en?

Zita, újságolvasás közben, és Apa órájával:
KépKépKépKépKép
Vendég

Jó reggelt!
Ma tuti én vagyok az első!Kép

Tiszta hülye vagyok.Mindenki alszik békésen csak én nem tudok.Forgolódok össze vissza.Igaz hogy van egy kis gondom,vagyis nem is olyan kicsi amin gondolkodok,úgyhogy valószinűleg ezért nem tudok aludni.Kép
Nem tudom hogy leirjam-e ide,mert elég kényes téma.De lehet leirom,hátha tud valaki segiteni vagyis tanácsot adni.
Rokica és Megann tudják miről van szó velük már váltottam mailt.

Alvás:
Meli este 8.30-kor elaludt 2-kor kelt,de nem sirt hanem dumált.15percig tartott a dumaparti aztán 15percig szó szerint veszekedett.Bementem hozzá,a hátára forditottam,mondtam neki hogy csucsulni kell,betakartam aztán kijöttem.8percig még nyügizett,azóta édesen alszik!Kép

Na megyek én is megpróbálok aludni,mert reggel olyan leszek mint a mosott sz..!

ancsi26

jó reggelt! Kép

Jelentem, ma én is éjszakáztam. Szegény Vikinek eldugult az orra, nem kapott levegőt, csak szörcsögött. Úgyhogy hajnali fél 1-től 1-ig orrporszívózás (=üvöltés), Sterimar, orrporszívózás. Kép Érdekes viszont, hogy szopni nem akart, de a nagy bömbölés végére mégiscsak. Még picit nyekergett magában aztán elaludt. nem gondoltam volna. Most is hallom, alig kap levegőt.

Náthával már küszködők!
Normális az, ha ilyen mélyen van a váladék és Sterimar&porszívó hatására ia ALIG jön ki vmi??? Magyarán hallom, hogy szörcsög tovább és nmeigen kap levegőt. HELP ! vagy hívjam fel a gégészetet?

Dóri& Viki, aki szegényem ma fél éves Kép
Vendég

SpanciKép
Kevin nagyon édesKép
Lívinek is ilyen folt van a két karján + arcán.
Voltunk bőrgyógyinál, azt mondta száraz a bőre.
Hát remélem igaz is.

Havtünde!Kép
Voltunk, már írtamKép
Zita nagyon édes.
Ja és gyógyszertári A vitaminos krémet írtak fel mint Prünytinek ami vanKép

Mea
mea

Ayse

Fábry-show levételére így hirtelen 2 ok jut eszembe:

1. Valóban politikai, mégpedig az, hogy a kampánycsend előtti este adják, le, mert úgy frissebb az élmény.

2. Fábry is keresztény lelkületű és ő meg azt nem tudja összeegyeztetni ezzel, hogy nagy csütörtökön viccelődjön.

Kép
Kép Kép
sildike

Ancsi

Szerintem nyugodtan leírhatod mi a baj. Hátha mi is tudunk tanácsot adni.
Szerintem itt nagyon sokan kérünk tanácsot egymástól, aztán van amit megfogadunk, van amit pedig nem.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?