A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Monee!

Köszi a jókívánságokat, ígérem, ha meglesz a fog Neked is megmutatom! Kép De egyelőre csak a fehér íny van, meg a nyafi, de a mai nap tök szupi volt, jókedvű, vidám, mosolygós! Ezek a fogak kiszámíthatatlanok! Kép

Pelus: én még csomagküldőset nem próbáltam, de pelenkadiszkotosat igen (egyébként feltételezem, hogy ez a kettő kb. ugyanaz lehet, csak a csomagküldőben nagyobb a választék)egész jó volt, bár éjszakára nem volt alkalmas! (a napközbeni 2-3 órákat simán bírta) HOgy mi alapján választottam peust az elején: teljesen őszintén a kezdő csomagban lévő kedvezmények alapján- ami pampers kupon volt- vettem az első csomag pelust, pamperst, majd miután nekem az nem jött be, gondoltam kipróbálom a vetélytárs liberot, az bejött és nagyon sokáig azt használtam, mert még a bababörzén is azt árulták elég nagy kedvezménnyel. Majd most nem volt a börzén és valami kellett így vettem a DM-es pelust, hát ez van, bocs, ha hosszú voltamKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Huh, hétvégén szinte egész hétre megfőztem, amíg apa babázott, de délutánra már a haját tépteKép Ma elmegyünk a csípőficam vizsgálatra, jön velem Anyu is, ma még ő főz, de holnaptól jöhetnek a nagy séták, ha az idő is engedi.
Viki
Mi a Dáviddal szenvedtük meg a fogzást. A doktor nénije írt ki egy folyadékot ami egy kicsit elzsibassza a fogínyt(tényleg így van, kipróbáltamKép) Az egész jó volt, legalább amíg altattam nem fájt neki és nyugodtan teltek utána már az éjszakák.
Na, megyek is, felébredt Kriszti, követeli a dédelgetést, de szerencsére nemsokára levált AnyuKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!

Én a Dentinox-N gél-t használom Petinek, eben van egy kis lidokain is, és én is úgy látom, hogy miután bekenem neki, nem nyafog és este el tud aludni! Még jó hogy vannak ilyen "csodaszerek" KépKépKép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

eben=ebben (csak siettem)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hahó,
sziasztok,

Monee,
mi elsőre Liberót vettünk, egyszerűen mert anno a nővérem is azt használt (tizen x évvel korábban). Aztán annyiban maradtunk. A kölkeim elég érzékeny popóval vannak megáldva, pl. a bevásárlóközpontos pelus Cicót még kétévesen is kiverte. Mi is vettünk anno ilyen börzés pelust, én is azt vettem észre, hogy a kapacitás nem ua. És mondjuk újszülöttre én azt nem adnám, valahogy durvább volt a felülete. És még valami: ha ilyen kedvező ajánlatról hallok, mindig kiszámolom, hogy a Liberónkhoz képest hol van a dolog. Most pl. Megapackot vettünk akcióban, és a Maxi 38 Ft-ra jött ki darabonként...
Jobbulást a párod gyermekcséjének. Mi még taknyizunk, de szerencsére más baj nincs (ez épp elég, üvölteni tudnék a tehetetlenségtől, amikor a fiam szenved szopizás közben).

Marcsy,
a fogzással nálunk a fagyasztós rágóka aratott nagyot (tudod, amiben folyadék van, és be kell tenni a mélybe). Volt belőle kettő, és váltogattam, az egyik mindig hideg volt. Ez volt a lányomnál, a fiam eddig megoldotta a dolgot egy jó nagy nemesacél evőkanállal Kép A Dentinoxot mindkettő a felkenés után kettő másodperccel lenyalta Kép

Tényleg, mikor lesz a legközelebbi börze? Újítanom kellene egy tesófeállót...

Üdv
Kriszi
Tényleg nem tud senki egy kedves nénit, aki időnként rendbetenné a lakásunkat? Kár... Kép
kriszi

Sziasztok!

Kriszi!
Azt hiszem még mi sem találkoztunkKép. Én sajna nem tudok neked takarítónénit ajánlani. Remélem hamarosan rendbe jöttök a náthából. Vékonyabb vagy, mint terhesség előtt? Most vagy 47?

Monee!
Örülök, hogy talán összejön valami munka. Mikor tudod meg pontosan? Párom egyébként nem dörgölte még az orrom alá, hogy most épp ithhon vagyok, lehet, hogy soha nem is fogja, mert tudja, hogy amit tudok megcsinálok (helyette is, ma is én intéztem a csaptelepet, karnist..stb.). Meg ha nem is csinálnám meg, egy kis pihi nekem is jár. Azt hiszem inkább nem akarom, hogy elhangozzon ez a mondat, nem is arról van szó, hogy esély lenne rá. Van a családunkban (inkább az övében, de az enyémben is sajnos), akik fiatal, életerős létükre évek óta 6-8-10 éve otthon szó szerint múlatják az időt. Egyiknek másiknak azért van 1db gyereke (ők is már rég ovisok egyébként), de elvárják, hogy a férjük, pasijuk, szüleik megkeressék nekik az élethez való pénzt. Aztán persze folyamatosan panaszkodnak, hogy semmire nem jut, néha szinte "félünk" bevallani, ha elutazunk pár napra pihenni, mert rögtön jön a nyavalygás. Szóval róluk nem vagyunk valami jó véleménnyel, mert azon kívül, hogy lusták, még képesek a gyereküket is napokra, sőt az egyik időnként hetekre lepasszolni nagyszülőkhöz, hogy szórakozhassanak. Mindig ők jutnak eszembe, ha évekig tartó otthon-létről van szó, de persze tudom, hogy nem vagyunk egy kategória.
Na, és mesélj, csináltál tesztet? MI LETT AZ EREDMÉNY?

Marcsy!
Jaj, örülök, hogy kezdenek rendeződni a dolgok, én is remélem, hogy jó idő lesz és el tudsz andalogni Krisztikével.

Viki!
Bízzunk benne, hogy Petike jól veszi majd az akadályokat fogzás-ügyilegKép.

Elhiszitek, hogy Holdviola a szülészeten van?KépKépKép Tuti, hogy történt valamiKép.

Hétvégén összeszerelték a fiúka a bababútort, még kell ez-az a gyerekszobába, aztán majd teszek fel fotót.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantásra vagyok.
Hatottak a praktikák, csütörtök este 22:55-kor megszületett Márk 2980 g, 49 cm. Mindketten jól vagyunk, ma jöttünk haza a kórházból.
A szülés gyors volt, 18:45-kor értünk be a kórházba, csak a vége ment lassan.
Ha lesz időm, jelentkezem.

Ildikó
Vendég

Gratulálok!!! Minden jót és nyugodt éjszakákat! Kép

Gira
Vendég

Holdviola!
Én is nagyon gratulálok, jó éjszakát!
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Hétvégén meglátogattuk az állatkertet és a legnagyobb sikert a csimpánzok után a csúszda aratta.Kép

Monee!
Írj ám,mi van,izgulunk értetekKép!

Holdviola!
Nagyon-nagyon sok örömet kívánok nektek!

"Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért."

Sophia Loren

Kép

Találtam egy nagyon jó oldalt:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=7710218

dóri
diadora

Sziasztok!

Éreztem, éreztemKépKépKépKép!!!!!
Nagyon gratulálok Holdviolának!KépKép
Ha lesz időd (gondolom most nagy a sürgés-forgás), majd gyere és mesélj!!! Engem minden érdekel! Hogyan, mit éreztél, mi tetszett és mi nem, milyen Márk, milyen volt a kezedben tartani és Te hogy érzed magad most....szóval MINDEN!

Sok puszi: Timi

Kép
hódocska

Holdviola!
Gratulálok!!!!!!Kép Örülök, hogy mind a 2-en jól vagytok, várjuk ám a képeket a picirőlKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Holdoviola,
én is gratulálok Kép És kitartást kívánok az első időkre Kép Zeze fiam is majdnem pont ekkora volt, 2960 g és 48 cm. Én az első napokban tisztára kis grillcsirkének láttam Kép

Hódocska,
igen, vékonyabb vagyok, terhesség előtt 49 voltam. A terhesség végén 62. De kb. két hónappal a szülés után alig 46! Hozzá kell tennem, semmit nem csináltam az ügyben. Több mint rendesen ettem - a farkasétvágyam csak most kezd csillapulni, amikor a kölök már közelebb van a 11 hónaphoz, mint a 10-hez. Az egyetlen, amit másképp csináltam, az a hordozókendős séta volt, naponta legalább másfél-két óra, de néha kétszer is az első hónapokban, amíg nem jött a rossz idő. De ezt sem a karcsúság miatt, hanem mert a fiam hónapokig csak hordozókendőben volt hajlandó hosszabb ideig aludni. Ez, meg a szoptatás, meg a nagyobb után rohangászás tette meg szerintem a hatását.
Ja és egy jótanács várandósoknak: cipőt csak akkor vegyetek ilyenkor, ha nagyon muszáj...és ne számítsatok feltétlenül arra, hogy terhesség után is lehet majd hordani. Én jól befürödtem vele, vettem két szuper csukát, aztán most nagyok...

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Holdviola!

Én is nagyon sok örömet kívánok nektek a bébihez! Kívánom hogy legyen olyan a kis lurkó amilyennek elképzelted amikor még a pocakodban volt! Kép

Hódocska, Diadora!

Köszi az érdeklődést, negatívat mutatott a teszt. Igazából egyik eredménytől sem dobtam volna hanyat magam, bár asszem egy icipicikét szomorú vagyok most.
Tudjátok az a legnagyobb baj, hogy mióta a Párom itt él velem, minden de minden hónapban van a menstruációmmal valami nyűg. 3 napig tart, alig folydogál valami, nem jön meg, stb. Én ugyan nem tehetek róla hogy hogy működik a szervezetem, de kezdem szégyellni magam ez miatt, hogy sosincs valami rendben. Kép
Most is ki a fene tudja hogy miért nem jött meg?! Sosem volt velem még ilyen... A teszt negatív, jó hát nem a baba jön... ennyi. Most várok és reménykedek a legjobbakban, hogy 1. jövő hónapban minden oké lesz, 2. hogy nem vert át a teszt, mert egy hónapig szedni a fogamzásgátlót babával, annyira nem egészséges mulatság a gyermeknek.

A munka dolog úgy áll, hogy ma 10-re megyek próba munkára. Remélem el tudom nyerni az állást, mert nagyon nekem való lenne a feladat. Ha minden igaz, és sikerült, akkor már a héten, de legkésőbb a jövő héten ott tudok dolgozni. Kép

Pfu, ez az otthon tespedünk és eltartatjuk magunkat dolog, tőlem is fényévekre áll. Ha majd lesz baba, akkoris addig szeretnék dolgozni amég csak lehet és bírom (mint ahogy Ti is). Most is csak muszájból vagyok itthon, de utálom nagyon, hogy csak a Párom pénzéből kell hogy éljünk, mert az előző munkahelyem annyira nem akar fizetni.

Kriszi!

Köszi! A lányzót tegnap elvitte az anyukája orvoshoz, valószínű annyit nyert vele a kiscsaj, hogy 2 nappal hosszabb lesz a Húsvéti szünet. Nála nem a betegségektől kell tartani, hanem attól hogy ilyenkor napokig képes nem enni, de ami még rosszabb, inni sem. Kisebb korában kétszer is kiszáradt betegeskedés idején. Sajna nem rég kórházban is volt két hónapot, uh. ilyenkor nagyon figyelni kell rá.

Mindenki! Kép

Köszi az infót a pelusokról! Nekem még a közelemben sincsen ennyire kicsi baba, úgyhogy jól jöttek a tanácsaitok! Kép

Szép napot!
Lehet hogy még jövök hogy mi volt a melóval!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Holdviola!
Gratulálok, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!Kép

Monee!
Hányadik napon csináltad a tesztet, mert amikor én Petivel terhes voltam a 32. napon még 2 negatív tesztem volt és a 38. napon lett csak pozitív!!! Nem okoskodni akarok, de szerintem ne szedd a fogigátlót amíg nem tudod mi az oka a kimaradt menstruációdnak? Dokihoz nem akarsz menni?

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szia Viki!

Igazából nem vagyok képbe ezekkel a napokkal, nem is igazán érdekelt sosem. Leírom konyhanyelven ami tuti. 05., szerda reggel kellett volna megjönnie, a gyógyszert mióta szedem ez így van. Általában vasárnapig (09.) szoktak tartani az ünnepek és következő nap, azaz hétfőn kell bevennem az újabb gyógyszert. Ez konkrétan tegnap volt. Tegnap délelőtt csináltam egy tesztet, az lett negatív. Most hogy ez hányadik nap, én nem tudom. Kép Te ki tudod saccra számolni nekem?

Egyébként köszönöm hogy megerősítettél abban ami a fejemben motoszkál. Holnap már nem fogom bevenni a gyógyszert, más védekezési forma után nézünk a Párommal. Várok hogy mi lesz... Kép

Tudod, én nem vagyok egy orvostól félős típus. Ha fogorvoshoz kell menni, akkor odamegyek, ha nőgyógyászhoz, akkor oda. Biztos láttad, régebben írtam hogy milyen negatív tapasztalataim vannak a nőgyogyókkal az elmúlt hónapokban. :/ Most nem szeretnék orvoshoz menni. Nem fáj a hasam, szervileg nem érzem magam rosszul, várakozok inkább. Tudod engem teljesen kiborít az a flegmaság amit 3 különböző orvos is előadott, miközben az ember ilyen helyre azért megy, mert aggódik a saját és esetleg a gyermeke egészségéért. Tök kiszolgáltatott a helyzet, ők meg kikérik maguknak hogy minek jöttél ide... Kép

Köszönöm!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Rakok fel képeket!

Kép

Kép

Kép
Vendég

Mindenkinek köszönöm a gratulációt!!!
Vendég

Holdviola!
Nagyon nagyon nagyon nagyon szép kisfiú!!!!!! Mégegyszer gratula!!!!!
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Akkor már csak azt kérdezném meg, hogy 21 vagy 28 darabos a havi gyógyszered, és utána kiszámolom neked!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Holviola!

Nagyon szép picikéd van! gratullok hozzá még egyszer és vigyázz magatokra nagyon!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Monee! ha 21 napos a bogyód, akkor tegnap még csak a 29. napon jártál!!! Ha 28-as, akkor a 33.-on. A dokik azt szokták javasolni(legalábbis az enyém azt mondta) hogy a kimaradt vérzéstől várjunk még egy hetet és utána csináljuk a tesztet, akkor már kimutatja ha van valami.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Monee!
Én is csatlakozom Vikihez, az első teszt még nekem is negatív lett, pedig akkor már 1 hete késett (mondjuk ez nálam relatív, mert össze-vissza menstruáltam), aztán 1 hét múlva csináltam 2 pozitív tesztet. Ezen a héten (ekkor már 2 hete késett kb.) az ultrahangon még nem találták a babát, de rá egy hétre igen és akkor ráfogták, hogy 5 hetes terhes vagyok (naptár szerint inkább 8) KépKépKép Szóval itt közlöm MINDENKIVEL, hogy én a naptár szerint június 18-ra voltam kiírva, aztán az uh szerint most július 4-re, de a lényeg, hogy szerintem valamikor júniusban tuti szülni fogokKépKépKép.
Munka milyen volt Monee? Ja, meg még annyi, hogy amilyen kavarások nálad is vannak a mensivel, nem hiszem, hogy gyógyszer mellett (ha rendesen szedted) gond lenne, de fura, hogy még így is problémás a helyzet. Nekem legalább akkor óramű pontosságú volt.

Kriszi!
Nekem egyenlőre nincs bedagadva a lábam és én szeretnék venni 1-2 héten belül egy cipőt. Remélem nem szívom meg. Nyári papucsai vannak, de most kellene valami lapos sarkú mokaszin-féle. Azért bepróbálkozok valami nem túl drágávalKép.

Holdviola!
Nagyon aranyos Márk!KépKép. Remélem, majd ha lesz időd mesélsz a szülésről és az otthoni dolgokrólKép. Kisapuka hogy van?

Marcsy!
Látom hajnalban már mindig itt vagyKépKép szegénykémKép

sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Viki!

Nagyon köszönöm az infót! Tényleg nem tudtam hogy mit és hogyan kell számolni. Ezekszerint, meg aszerint amit Hódocska mondott még várom kell. Már gyakrolatias vagyok, olyan tesztet vettem amiben kettő van. Kép

Hódocska!

Én igazán azon akadtam fent, hogy soha nem volt még velem ilyen. Amikor nem szedtem gyógyszert, meg amikor még "kezdő" menstruáló voltam akkor sem. Amióta szedem a bogyót azóta nekem is óramű ponotssággal működött a dolog. Az lehet hogy néha ilyen kevéske volt, de mindig időre jött.
A gyógyszert rendesen szedtem, a Párom adja a számba minden reggel, mert pont az ő vitaminja mellett tároljuk.
Tudod, én már nem hiszek el ilyen téren semmit. A barátnőm gyógyszer mellett lett terhes, és olyat is ismerek aki a 8. hétig folyamatosan menstruált. Várunk, én vigyázok magamra, ez a legtöbb amit most tehetünk.

Köszi a kérdést, épp az előbb beszéltem a főnök emberrel. Nem tudom hogy sajna-e, de aztat mondta hogy nem tud dönteni, mert a másik lánnyal akivel versenyben vagyunk pont ugyanolyan szinten állunk mind angoltudásban, mind titkárnői dolgokban. Legkésőbb holnap hív, hogy mire jutott végülis. Reménykedek nagyon! Kép

Holdviola!

Tündér a pici! Nagyon szép az arcocskája a fiatal úrnak! Kép

Köszi mindenkinek mégegyszer!
Üdv: Monee

Monee

monee85

KépKép
KépKép
KépKép

Szép estét mindenkinek ebben a szar időben!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Igen Hódocska, ilyenkor van még egy szusszanásnyi időmKép Ilyen korán reggel nagyon ritka a nagy sírás.
Húúúú, már április van, hogy a fenébe lehet ilyen idő???Kép Még jó, hogy hétfőn elintéztem a csípőficam vizsgálatot. A tegnapi napunk, gondolom a rossz idő miatt nagyon rossz volt. Egész nap sírtunk, én este olyan 6 óra felé már úgy döntöttem, hogy megpróbálom megint magam mellé venni a mi ágyunkba, hát nem jött be. Olyan 8 órakor már kidőlt a sok sírástól és egyik percről a másikra velem együtt elaludt. Én úgy ahogy voltam, szabadidő ruhába ott horpasztottam melletteKép Ha a férjem nem ébreszt föl, talán egész éjjel úgy alszomKép
Holdviola!
Hogy telnek az első napok otthon? Hogy viselkedik az a kis gyönyörűség? Pihenj nagyon sokat, használj ki minden percet amit alvással töltKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Holdviola, Viki!

Tündériek a fiaitok! Kép

Gira
Vendég

Sziasztok,
Holdviola,
szépséges a srác Kép Ahogy a kézmozdulatait elnézem, igazi zaba-baba lehet Kép

Viki,
Peti se kutya azért - de ezt már eddig is tudtuk, hogy nagyon helyes baba Kép

Hódocska,
ja, én is azt hittem, hogy nincs bedagadva... igazán dagadást csak a végén, az utolsó pár hétben éreztem (május volt, akkor jött a meleg), aztán idén télen derült ki, hogy a félidőben vett csizma is nagy... de ez nem annyira gáz, belehúzok még egy zoknit Kép
De persze ez nagyon egyedi, kinek milyen láb jut Kép

Monee,
ja, az én lányom sem szeret inni-enni, de ő alapból nem, betegségben meg még rátesz egy lapáttal. Már néha ott tartunk, hogy azt mondja: "Anya, nem száradtam ki" Kép Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Holdviola!
Nagyon szép a kisfiad, még egyszer gratula!!!Igen, majd ha lesz kis szusszanásnyi időd számolj ám be a nagy eseményről, kiváncsian várjuk!:-)

Viki!
Jó látni Petikét, nagyon kiegyensúlyozott kis kölöknek tűnik, tündéri, ahogy (gondolom) apuka mellett alszik:-))

Mindenki!
Annyira jó olvasni benneteket, ugyan nem sok időm van, ha nem is írok olyan gyakran, mindig olvaslak titeket, szerintem ez a topik nagyon jó és összetartó emberekből áll, tényleg öröm ide jönni.:-))
Többen is küldhettek képeket, hogyan fejlődnek a lurkók, vagy éppen kismamaként (mint Hódocska-nagyon szép kismama vagy) én speciel mindenkire kiváncsi vagyok, ha van rá lehetőségetek, rakjatok fel bátran!

Kriszi!
Érdekelne, hogy a lányod mikortól vált "rossz evővé", és hogy igazából te is úgy látod, hogy rossz evő, vagy csak rámondják, mert kicsit eltér az átlagtól? Ahogy írod, elég vékony alkat vagy, nem lehet, hogy csak genetika kérdése? Azért kérdezem, mert az én kislányom most 14 hónapos, és állandóan azt mondják (orvos, védőnő, rokonság) hogy kevés a súlya, nem is olyan "jó evő", de egészséges, egyszerűen szerintem ilyen alkat. Az én dr.nőm még 7 hónaposan kivizsgálásra is elküldte Violkámat, mert nem úgy fejlődött ahogy a tankönyv megírta. Jól megkínozták, de persze semmi baja nem volt, mint kiderült.

Üdv
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Évi,
de, igen, határozottan ilyen alkat, volt is honnan örökölje, kétfelől is Kép És igen, az evés nem főfoglalkozás nála. Õ csecsemőkora óta ilyen, egyszerűen sajnálja az időt az evésre-ivásra. Minden második szökőévben egyszer éhes vagy szomjas, egyébként egész nap pörög. Nem eszik éppen nagyon keveset (mihez képest), de úgy kell beleimádkozni. Hogy mást ne mondjak, sokszor egyszerűen nincs kedve egyedül enni, akkor etetni kell a hároméves nagy culát Kép Evés közben elrohangászik, mindig két-három más dologgal foglalkozik párhuzamosan. Nem, semmi baja nincs, azon kívül, hogy kicsit vashiányos volt kétévesen, de kapott egy vaskúrát és rendben van. A "rossz evő" szerintem jó kifejezés, de nálunk nem az étvágytalanságot jelöli, hanem az idegtépő étkezést Kép Öt-hat hónaposan minket is küldözgettek (volna) kivizsgálásra, de aztán mégse (a dokibácsink nagyon jó fej). A leányom egyévesen 8.3 kg volt, még tizenöt hónaposan is messze volt a triplázástól (8.8). A Babaszoba súlykalkulátorában az átlag születési súly után mindig az alsó kék sáv aljában húzódótt meg...ez engem akkor még nagyon idegesített, mint a nemalvása is (fél évesen napközben összesen két órát aludt, éjjel háromszor-hatszor felkelt, ezt még 15-16 hónaposan is folytatta, tiszta zombi voltam). Mára elfogadtam, hogy ilyen: nagyon nyüzsgős, nagyon mozgékony, nagyon szociábilis, nem túl sok evésre és még kevesebb alvásra van szüksége (hozzá kell tennem: én igen korán kelek, és rém válogatós gyerek voltam; a párom éjjeli bagoly, és kevesebbet eszik, mint én...). Az öccse is hasonló természet, talán az alvásigénye egy kicsit nagyobb, és éjjel jobban alszik, de az evéssel ugyanúgy van, csak mások a heppjei (Cicó ebben a korban csak darabosat és sósat evett, Zeze csak pépeset és édeset eszik. Cicó egy-egy alkalommal nagyon keveset szopizott, Zeze viszont majdnem tizenegy hónaposan gyakorlatilag nem iszik). Az öcskös súlyát nem tudom, de vele nyugodtabb voltam már, mert ugye második gyerek, és az első három hónapban nagyon megindult. Õ sem lesz egy nagydarab fajta, három hónaposan volt hat kiló (akkor duplázott), nyolc hónaposan kicsit több, mint hét és fél. Azóta nem tudom, három hónapja nem voltunk méretkezni Kép Úgy saccolom, egyéves korára olyan nyolc és fél, kilenc között lesz...
Az tutkó, hogy sosem fogok elhízott kamaszokkal kínlódni Kép
Nagyon szép a lányod neve - én is gondolkodtam ezen, amikor másodszor voltam várandós, és még nem tudtam, hogy fiam lesz, de a mi vezetéknevünk valahogy fura volt hozzá. Az én lányom igazában Katinka, a fiam pedig Kende, mind a kettőre nagyon illik a neve. Elképzelem Violkádat, igazi kis bájos virágszál lehet... te is tehetnél fel képet Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Évi, Kriszi!

A Párom lánykája 10 éves és ugyanazokat "produkálja" mint a Ti gyerkőceitek.
Egy héten egyszer éhes, bár normál esetben inni szokott. Senki nem tudja miért, de neki egy normális falat kenyér kb. akkora mint amekkorát egy 1,5 éves gyerek vesz a szájába, a korty innivaló meg akkora, hogy egy madár is többet vesz a csőrébe. Reggel pl. egy fél szelet kenyérnél és egy fél pohár tejnél nem bír többet magához venni.
Ezzel a madár ivással az az egyetlen nagy baj, hogy pontosan ez miatt képtelen a gyermek gyógyszert a normál úton bevenni. Nem azért mert hisztis, de minden gyógyszert apróra kell törni neki és belerakni egy kanál lekvárba, csak úgy tudja lenyelni. Mivel én úgy "nyertem" a lányzót a Párom mellé, nekem nagyon furcsa volt ez, de a hétvégén a saját szememmel láthattam hogy működik.

Viki!

Hogy áll a lakásotok?

Hódocska!

Mizujs, merre jársz? Lesz valamikor vizsgálatod? Hogy telik a megérdemelt pihenés?

Nem is mondtam, tegnap hívtam a bankot és ÁTUTALTÁK A PÉNZT AZ ELADÓINKNAK!!!! MIENK A HÁZIKÓ!!!! KépKépKépKép

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

Holdviola!

Én is gratulálok a kicsi Márkhoz!GYÖNYÖRÛ baba!

Bea

Kép
beatrix2

Csajok!

Ti mivel készültök a Húsvétra?
Csinál valaki valamilyen ajándékot a családtagoknak, vagy veszitek inkább?
Hamarosan felrakom hogy én milyen ajándékkal készülök. Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!
Köszi a kérdést, de a hitelre várunk! Gratulálok, hogy nektek végre sikerült megkapnotok! Mikor költöztök? Vagy nem figyeltem eléggé és már ott laktok, bocs nem emlékszem Kép
Nálunk egyébként nem lesz nagy vásárlás húsvétra, nem is nagyon szokott lenni, valahogy a karácsony és szülinapokon kívül annyira nem ünnepelünk Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Holdviola!

Gratulálok a babához! Nagyon-nagyon gyönyörű!
Sok erőt, kitartást és lehetőség szerinti alvást.

Egy kérdés: a Máténak elkezdett koszmósodni a feje, az olajjal már próbálkoztam többször. Van valami más módszer a koszmó eltávolítására vagy csak legyek kitartó az olajozgatással? Akinek van már tapasztalata a koszmóeltávolításban szívesen várnék jó tanácsot. Előre is köszi.

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Monee!
Gratulálok a sikeres hitelfelvételhezKép, na csak összejött azért, egész simán ment (így utólagKép ). Én idén inkább apróbb dolgokat veszek, de nem verem nagy költségekbe magam. Én gyakorlatilag egy embernek (az anyósomnak) szerettem készíteni ajándékot, mert ő nagyon tudta értékelni az ilyesmit (pl. karácsonykor is hungarocell gömbökből díszeket). Másoknak már nem nagyon, mert tavaly is pl. csináltam dekopázs (fonetikusanKép ) képeket sógornőmnek, anyunak, de valahová elrejtették őket.

A "szünetem" nagyon mozgalmasan telik. Lehet, hogy a közelgő húsvét miatt, vagy azért mert az utóbbi hetekben mindent csak halogattam erre az időszakra, de úgy érzem rohan az idő. Ugyanúgy 7-kor kelek, későn fekszem, sietnem nem kéne annyira az ügyintézéssel, takarítással, bevásárlással, én mégis folyton (mint előtte is) az órát nézem, hogy hú mennyi mindent akartam még és csak a töredéke sikerült. Kikapcsolódásra meg kevés, de majd ha utolérem magam, szánok arra is időt, muszáj lesz.Kép

Marcsy!
Tegnap este épp eszembe jutottál, hogy alszol-e már. De hogyhogy már olyan korán itt ülsz? Végül is magadtól kelsz fel, vagy már előtte riadó van és nem sikerül visszaaludni?

Jevi!
Köszi a bókotKép. Azért írj magadról isKép.

Kriszi!
Én nem tudom, mennyire jó dolog, hogy vékonyak a srácok, biztos csupa aggodalom is, de amennyi túlsúlyos ember, sőt gyerek van, inkább legyen vékony. Biztos sok kalóriát el is égetnek az állandó pörgéssel. Én öcsém is (8 éves) nagyon kis vézna, de úgy irigylem az izmos hasát, falat kis fenekétKépKépKép.

Viki!
Petike is továbbra nagyon helyes kislegényKép.

Jaj, kedden megint voltam a szülésfelkészítőn, majdnem 9-re értem haza. Természetesen busszal abban a zuhogó esőben, szélben, hidegben.KépKépKép Nem baj, én megyek mint a tank, ha kell ha nemKép. Csak az volt a rossz, hogy már előtte is elkezdett fájni a hátam, ilyenkor nem bírok ülni és valamivel több, mint két órás volt az előadás, már ordítani tudtam volna, biztos hülyének néztek, mert végig a hátam közepét nyomkodtamKép. Férjem megint nem tudott eljönni, de talán 1-2 alkalommal lesz ideje elkísérni remélem.

Szép délutánt (bár fúj a szél)
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Netty!

Én is csak az olajozást tudom javasolni. Mondjuk nekünk nem volt nagyon sok, összesen két alkalommal kentem be Peti fejét (én jonsons olaj gélt használtam) ráadtam egy cérnasapit, vártam kb. 2 órát hogy felpuhuljon, majd fürdés, hajmosás, hajkefe! A haja borzalmas volt utána még egy napig, de az olaj beszívódik és eltűnik. Sok sikert a koszmómentesítéshez! Kép

Hódocska!
Köszi a dícséretet Peti nevében!
Te ilyen kitartó vagy, esőben, szélben, hidegben is mész szülésfelkészítőre! Kép Én soha nem voltam egyen sem Kép (lusti voltam ilyen helyekre járni)

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

MEGKAPTAM AZ ÁLLÁST!!!! KépKépKép

Ma egy elég szerencsés napom volt. Kép A volt munkahelyemről megkaptam az eddig elmaradt fizetéseket, az új munkahelyemre pedig felvettek, bár elég rendesen rezgett a léc.
Érdekes, nekem vannak ilyen megérzéseim, hogy mi miatt kell aggódnom, mi miatt nem. Most sem aggódtam az miatt hogy nem sikerül a munka. Kép
Tegnap, meg előtte fájt a hasam, de mára elmúlt, most ezzel kapcsolatban is úgyérzem hogy nem kell aggódni. Kép

Hódocska!

Hát igen, elég elkedvetlenítő tud lenni az embernek, ha valakinek nagy örömmel készít valamit és az a szekrény legmélyén, majd egy-két év múlva a szemetesben landol. Kép Én most csigagyerekeket gyártok mindenkinek (ha teljesen kész lesznek, rakok fel képet is), bár ez hogy meló van, szerencsére, kicsit keresztül húzta a számításaimat. Kép Olcsó és aranyos, ráadásul ez a "poén" még nem lett ellőve.

Mit tanítanak a szülés előkészítőn? Holdviola babuciját látva ötlött fel előttem először a kérdés, hogy pl. a kórházba a babának is mindent (rucit, pelust) kell vinni?

Pfu, ma két kismamit láttam akik hordozókendőben vitték a kicsiket. Egy normális utcai ruhánál szinte észre sem lehet venni, hogy rajtuk van. Egyre jobban tetszik. Kép

Viki!

Sok szerencsét a kölcsönhöz! Írtam már hogy nekünk milyen hosszú időbe telt, remélem Ti ennél sokkal szerencsésebbek lesztek. Nem, még nem lakunk ott, bár már nagyon jó lenne. (A Párom éppen Ákos koncertet néz mellettem és a széken ülve tombol. Imádom én is Ákost -meg Õt is-, de jó lenne ha ilyenkor át tudnék vonulni a másik szobába. Kép) Kell sokat dolgoznunk rajta még, most a fűtésszerelők lesznek ráuszítva a kéróra kezdésnek. Ha ők kész vannak, kicsit könnyebben dolgozunk majd mi is. Ez a hosszú hétvége még a tespedésé, de utána kegyetlenül hajtanunk kell majd. Már várom! Kép

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Egy kis tavaszi programot ajánlok nektek. Ápr. 21-én a Széchenyi téren du. 4-kor, és 22-én a Tettyén 12.30-kor "Szennyes az Óperencia" című mesemusical előadás lesz. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó móka. (kb. 40 perc) A hatodikos lánykám az egyik környezetkirálylány a darabban. Nagyon fülbemászó zene, a 2 és fél éves picink már betéve tudja az egészet.
Éva
tuncimami

Hahó,
Éva,
remélem, senki nem lesz beteg, és eljutunk. Igyekszem Kép

Monee,
én nagyon sokáig hurcoltam Zezét kendőben (már egy ideje nem igényli), és csak ajánlani tudom. Ott mindig elnyugodott, nagyon jókat aludt akkor is, amikor sehogy másképp nem tudott, és sokkal jobban meg tudtam védeni mind a hidegtől, mind a széltől, mind az erős naptól, mint a babakocsiban. Még egy plusz előny: szerintem ettől voltam 46 kiló a szülés után két hónappal... ja és fél télen egy percet nem fáztam, pedig nagyon fagyos vagyok... de begombolva a bekendőzött kölköt a kabátom alá olyan jó kis radiátorom volt Kép
Na hát akkor szép jövő elé nézek a két kölökkel, pedig reménykedtem, hogy előbb-utóbb kinövik Kép

Netty,
babaolaj, beszívódás, fülpálcika - nekem jobban bevált, mint a hajkefézés. Az olaj csak azért kell, hogy fellazítsa, aztán valamivel kíméletesen, nem kaparva el kell távolítani. Kopasz bébinél persze könnyebb Kép

Timi,
ja, tök édesen formásak tudnak lenni, a vékonyak persze másképp, mint a ducik, picinek azok is aranyosak. De az a tapasztalatom, hogy aki kisgyerekként (nem babaként!) olyan bájosan husis, annak később jó eséllyel lehetnek túlsúlyproblémái. Én is irigylem a lányom popóját Kép A párom meg mindig emlegeti, hogy Zeze milyen izmos, és tényleg, alkatra már babaként olyan mások a fiúk, a fiamnak már most széles a válla meg a mellkasa, popsija alig van...

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Hódocska!
Pici lánykánk kb. 3 órakor ébreszt szinte mindenkit és nem hajlandó visszaaludni, csak amikor a férjem elmegy 5 órakor dolgozni, én meg már nem merek visszafeküdni, mert volt már rá példa, hogy elaludtam és nem ébredtem föl a DomcsiraKép Neki meg 7:30-kor kell menni az oviba. Csak azután tudok pihizni, persze csak akkor ha valami csoda folytán Krisztike nem üvölt.
De olyan megérzései vannak... Ha elaltatom és leülök enni, felébred, ha leülök, hogy megiszom a reggeli kávémat(van olyan, hogy 10 órakor) felébred és így tovább...
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Jajjjj lányok!
Van egy olyan "szerkezet" amibe ha beletenném Krisztikét, ahogy mozog saját magát ringatja. Ez régebben úgy nézett ki mint egy kagyló, és tehetem asztalra, földre, és régebben ez egy hálós akármi volt, szóval egy hálóba feküdt a gyerek. Ha egy kicsit meglököm, akkor is úgy ringatná a fenekét mint egy bölcső. Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a pontos neve? Szeretnénk egy olyat venni neki, csak nem akarunk annyira hülyének látszani a boltba, hogy még a nevét sem tudjuk annak amit akarunkKép
Ki mit vesz húsvétra a manóknak?
Mi a Domcsinak vettünk egy My little pónicsaládot, kifestőt, 5 éveseknek való foglalkoztató könyvet(matekpéldákkal),színes ceruzát, filcet, a Dávid kap egy villogó, zenélő műanyag kis pisztolyszerűséget(mert nincs elég zaj a lakásbaKép), képeskönyvet, meg persze az elmaradhatatlan édességek.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!

Emellett a strapa mellett még van tejcsid?

Nálunk nem szokás a húsvéti ajándékozás, úgyhogy ez kimarad, VISZONT kedden lesz kicsi Réka 1 ÉVES Kép Arra az alkalomra építőjátékot kap Kép Szokjon át a rombolásról... Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!
Netty!
Én is az olajozást javasolnám, és amikor jól felpuhult, fogkefével dörzsölgesd finoman, nagyon szépen leveszi, nálunk bevált, a védőnő javasolta. Persze a hajkefe is gondolom u.olyan jó!

Kriszi!
Az én lányom most 14 hónapos múlt és 8700 g, 3370-el született. Szóval mi is elmaradunk a triplázástól, mivel első gyerek, én is sokat aggódtam, de most már nem idegesít engem sem. Igen, val.leg nem lesznek súlyproblémái:-)
A Viola név egyébként onnan jött, hogy még évekkel ezelőtt párommal voltunk Ukrajnában, magyar családoknál szálltunk meg, és a "házi néninket" hívták így, nekem akkor annyira megtetszett ez a kicsit talán elfeledett név, hogy akkor eldöntöttem, ha lányom lesz Violának hívjuk majd. Szerencsére férjemnek is tetszett az ötlet.

Monee!
Sokat törtem a fejem, mit is kéne húsvétra vennem a kislányomnak (csokival nem szívesen tömöm, bár azért persze kap csokinyuszit is :-))), én üvegfestéket vettem, és azzal díszítettem az ablakokat, nagyon tetszenek neki, telitalálat volt! Amúgy nálunk sincs nagy ajándékozás!
Szép napot mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Kedves Anyukák ,Apukák,Kismamák,Kispapák!

Mostantól a pelenka házhoz jön!
Szeretnél időt és pénzt megtakarítani?
Szeretném figyelmedbe ajánlani új pelenkafutár szolgáltatásunkat.
Kedvező áron vásárolhatók Libero és Pampers minőségű légáteresztő pelenkák.
Mini: 2 kg-6 kg = 33 .-Ft /db
Midi: 4 kg-9 kg = 35.-Ft/db
Maxi: 8 kg-16 kg = 37.-Ft/db
Junior: 12 kg-25 kg-ig =38.-Ft/db

Minimum rendelés 100 db. Az első,úgynevezett próba csomag amit a cég összeállít 10 , a kért méretnek megfelelő, de különböző mintájú pelenkából áll. Így több féléből tudsz válogatni a következő rendelés esetén. Szállítás 2-3 hetente. Fizetés a pelenka átvételekor a futárnak. Készpénzkezelési költség: 200 .-Ft/ szállítás
Ha felkeltettem az érdeklődésedet kérj bővebb információt Holló Krisztinától írj a hollokrisztina@invitel.hu ra, esetleg a hollokrisztina@hotmail.com MSN címre.
Vagy látogass el honlapunkra a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu ra.
Az ország bármely részéről veszek fel rendelést.

Köszönöm,hogy megtiszteltél figyelmeddel:
Holló Krisztina

Kellemes Ünnepeket Kívánok:

Kép

málna2162

KépKép
KépKép
Kép
Ma voltunk anyuéknál ebédelni és Peti megnézte a kertben a virágzó fákat, na meg megette apa derékszíjját! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Képzeljétek hogy jártunk.
Tegnap elmentünk a gyerekekkel az állatkertbe. Ott van ugye a zoo tapizo, be is mentem a Domcsival meg a Dáviddal nem is volt semmi gond. Megnéztük a bölényeket, visszafelé persze mégegyszer be kellett menni, de most Apával. A Dávid kiszemelt magának egy kis kecskét, vagy nem is tudom, hogy miért elkezdett futni. Egyetlenegy pocsolya volt a tapizoo udvarán, az én egyetlen kicsi fiam, beleesett. Tök sáros, vizes nadrágba jöttünk haza, persze gyalog, mert nem vittem magammal neki váltás nadrágot. Mindenki minket nézett, persze még a Domcsi ovis társaival is találkoztunk. Szegény pici fiam...Annyira sírt, nekünk meg annyira égett a fejünk. De ezt leszámítva nagyon élvezték az egészet.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

S.O.S-ben nem tud valaki egy jó minőségű használt, eladó babakocsit reális áron (már elég a 2 funkciós, csak vízszintesig dönthető legyen a támlája)
Az a sztori, hogy séta alatt kitört a babakocsink jobb első kereke, így szegény fiam amíg nem lesz másik "szobafogságra kényszerül! Kép

(na meg én is!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Előre is köszi:
Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívnok mindenkinek!

Kép
diadora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?