Sziasztok Lányok!
Nálunk a helyzet annyit változott, hogy apa - most, hogy jól végezte dolgát és a kutyán kívül mindenkit megfertőzött

- már jobban van. Bazsika teljesen jól van leszámítva, hogy jött egy herpesz a szájára, de hát ez csak immunreakció. Reggel már Lacika sem volt lázas, nem taknyosodott be (hála), nyugodtan végigaludta az éjszakát és a reggeli után most is alszik.

VISZONT ÉN lerobbantam. Totál taknyos vagyok, egyfolytában tüsszügük, csak az étvágyam maradt a régi sajna

. Pedig apa azt mondta, hogy ennek a súlynak a leadásához már valami betegség kell.

Na jó csak viccelt, amúgy már elég sokat fogytam.
Tegnap este akartam már írni, de ez a fos Babanet nem működött. Most bemásolom, amit írtam, remélem tudtok valamit hasznosítani belőle.
And és mindenki, akit érdekel
Ma kikérdeztem a doktornéninket és a védőnéninket, hogy Lacikának, aki most volt 6 hónapos mit lehet adni. A következőket mondták:
Kezdtük ugye a gyümölcsökkel: őszibarack, alma, banán, körte, szilva.
Ezután jöttek a színes zöldségek mint:sárgarépa, paradicsom, sütőtök + mindenhez krumpli. Ettünk még pici zöldborsót, de az nem ízlett.
Utána jött 5 hónaposan a csirke és a pulyka husi. Ezeket ettük eddig.
Ezek közül fog a banán, a sárgarépa, van akit az alma és picit a krumpli is.
Most kezdhetjük adni a zöldeket, mint: spenót, sóska, saláta, zöldbab, zöldborsó, brokkoli. Nagyon fontosak, mert rengeteg bennük a vas.
Zöldfűszereket már lehet adni mindenhez, viszont szigorúan tilos a só és a csípős.
Utána pedig jöhetnek a K betősek szép apránként pici adagokban, figyelve, hogy nem bántja-e a baba pocakját. Legjobb, ha a már bevezetett kajákhoz adunk mindig egy picit. K betősek: karalábé, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó.
Húsok: most ugye csirkét, pulykát és májat eszünk. Ehhez jühet a borjú, és néha egy pici marha is.
Halat, sertést majd csak a 8. hónaptól.
Tészta, kenyér, psikóta:
Mindent, amiben glutén van csak a 8. hónaptól. Vannak spéci piskóták, amik direkt tojás és glutein nélkül készültek.
Tészták is.
Rizs az már most mehet.
Tejtermékek:
A lisztes cuccok után. 8 hónapos kor után csak!!!
Először egy pici túró, sajt joghurt. Tej minnél később. 1,5 éves kor után.
Ez egy teljesen normál, semmire sem érzékeny gyereknek a bevezetési sorrendje.
Ha valakit érdekel még valami vasárnap jönnek át hozzánk a védőnőmék. Szívesen megkérdezek bármit.