A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sildike!
Köszi, hogy megkérdezed!Kép
Igen, kap tejpépet, HA-st.

Tünde!
Húúúúúúú, fura egy gusztusa van Zitának!Kép
Miért gondolod, hogy látszana már, ha Nati is allergiás lenne, a tejpép miatt?

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike!

Most hány kiló mínusznál is tartasz?

Ja, és csak nem a Skype-on kívántatok egymásnak jó éjszakát? Kép Kép Kép Én nagyon fáradt voltam tegnap este, a fejem is fájt, és szerencsére Gergő is hamar elaludt, úgyhogy fürcsi után én is ágyba bújtam.
Mint a tök, úgy elaludtam, bár én 2 perc alatt elalszom.
Reggel meg aludtam még, mikor Apa elment, de délután majd kifaggatom Kép

Ja, és Gergő is 9-ig aludt tegnap este óta. Ilyen még soha nem volt, hogy egyhuzamban ennyit aludt volna.

Tünde!
Zita jópofa lehetett!!! KépKép Kép
Ja, és remélem, hogy nálunk is hamar eláll az eső.

Ayse!
Milyen szépet mondott a párod!!!

Dóri!
Nagyon izgi, ami most veled történik, úgyhogy ha hazaértél a dokitól, gyorsan beszámolni ám a fejleményekről!!!

Kép
kuha

Havtunde!

Küldtem neked meghívót!!! / még tegnap este!!!!/

Kép
KépKép
anyaaa

Szia Anyaaa!

Bocs, hogy nem köszöntem meg, nem volt energiám, és közben kaptam innen is!
De azért nagyon köszönöm, hogy küldtél! Kép
Kép

Andi,
mert akkor nagyon hasfájós lenne, de erről Bab tudna Neked mesélni, Tofi laktózérzékeny. Kép
Vendég

:-)

Kép
KépKép
anyaaa

Sziasztok Lányok!

Kuha,
Rátaláltam ennek a bizonyos H.É.-nek a honlapjára. Hát nem tudom, elég műnő. A szája tutira tuningolt, az orra és a melle is műgyanús. Egy jó sminkes, fotós meg csodákra képes. Szóval szerintem neked szebb arcod van, de tényleg!!! De hát a férfiakon igazodjon ki az ember!Kép

Nyúlné,
Gyógyulj meg gyorsan!!!

AyseKép
Köszi!
Már szegény Lilike is beteg! Neki is mihamarabbi jobbulást!!!
Apa olyan kis kedves, hogy ilyen szépeket mond!!!
Nekünk is 2 lapos légzésfigyelőnk van, és 1 éves koráig tervezzük használni.

Tünde,
Mi voltunk a Madarászban csecsemőhalál prevenciós előadáson. Azt mondták, hogy 1 éves korig érdemes használni a légzésfigyelőt, de a legveszélyeztetettebbek 2 hónapos kortól 6 hónapos korig a csecsemők.

Andi,
Mikor teszed fel nekünk napszemüveges Natit?Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Ancsi,
Ahogy Sildike is írta, előhívni nem túl ideális ezzel a kerettel képet, mivel négyzet alakú. Kb. így nézne ki a keret, a lényeg lemaradna:
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Most pár napig nem tudtam jönni, visszaolvasni is csak az aktuis oldalt sikerült! Kép

Minden babának, mamának, apának és tesónak jobbulást Kép

Dóri!
Neked mégis csak kettő a csík??? Jól olvastam? KépKépKép

A képek nagyon helyesek!

A babakocsinkat, ha minden igaz sikerült megcsinálnia apósomnak, állítólag du. hozzák!

Na most hirtelen ennyi!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sildike
Köszönjük az összefoglalót! Nekem nagyon jól jöttKép

Jobbulást minden kis és nagybetegnek.

Nyúlné
Azt hiszem az a neve annak a bogyónak, amit Duda írt. Azt én sem tudom hogyan kell írni.

Tünde
Zita nagyon guszti lehetettKép
Marcika elalvásaKépMost fáradtabb szegény a kórság miatt. És gondolom a porszívó hangja andalítóan hatott ráKép
Bölcsőhalál
Én úgy tudom, hogy leggyakrabban 3 hónapos kor körül fordul elő, de egészen a baba 1 éves koráig bezárólag megtörténhet. A fiúk veszélyeztetettebbek és van egy jó pár olyan körülmény ami kockázat növelő.Ha érdekel leírom.
Mi is használjuk még, a miénk is 2 lapos.

Ayse
A férjedtől ez nagyon szép volt. Ritka, hogy egy férfi ilyet mondjon, még ha így is érzi, akkor sem jellemző.

Cinka
Sajnálom, hogy csak ízelítőt adott Réka a jóbolKép

Duda, Ayse és még akit érdekel

A Babilon Nyelvstúdió (http://www.babilon-nyelvstudio.hu/)szervezésében kezdem a tanfolyamot holnap. Több konstrukció lehetséges, én péntekenként fogok járni 2-től 6-ig.
9 hetes a tanfolyam és 26.900.- ft-ba kerül a kiscsoportos. (Nemesek Neked véletlenül a mailben csak 26.000. ft-ot írtam, bocsánat)Ez azt jelenti, hogy 5-9 fő lesz.
Van mini csoport is, az max 4 fő, ez vagy 20.000.- forinttal drágább.
A beiratkozáskor egy díjmentes szintfelmérőt elvégezhetsz és az alapján besorolnak a számodra megfelelő csoportba.
Tapasztalatokat, ha érdekel valakit a holnapi óra után megosztom.

Sildike
Citrom ennyire hatásos? Csokiról hogy tudtál lemondani? Én is szenvedélyes csokifaló vagyokKépKép

Juci és Marcika

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sildike,Bab.
Igen ez a keret az.Én nem előhivatni akarom hanem majd kinyomtatják nekem.Vagy úgy is lemarad a széle?
Na mindegy azért megcsinálja valamelyikőtök?

ancsi26

Helló!

Hülye bu.i kö...ög babanetKépKépKépKép
Tegnap egész nap akartam írni, és nem hagyottKépKép

Bocsi a káromkodásértKép

Már azt is elfelejtettem mit akartam írniKép

Na tehát!

Sildike!

Jaj, bocsánat, bocsánat!
Te nem voltál még itt, amikor letisztáztuk ezt a "Nagy Veronika dolgot"???KépKép
Tehát amikor próbaregisztráláson voltam, azaz kísérleteztem hogy hogy is kell, akkor ötlöttem ki ezt a "kísérleti" nevet magamnak, aztán valahogy így maradt , lusta dög voltam javítaniKépKépKépKép
De megígérem, a kedvedért napokon belül kijavítom a nevemet, ok???
Azért nincs hari ugye?????KépKépKépKépKép

Juci6!

Hát igen, régen még más volt a trendi etetés ügyben, az fix, oszt még mindig itt vagyunkKépKépKépKép

Kuha!
Rajtad felbuzdulva ma vettem egy zacskó gyalulttököt kaporralKépKépKépKép, annál is inkább mert képzeljétek mi történt tegnap....

Tehát:
Összefutottam a ház előtt 2 utcabéli kismamával, akik megnézték Lénát, megdícsérték, aztán az egyik kérdezte, hogy Sárgaságot kapott???
Én meg csak néztem mint borjú az újkapuraKép, tök megijedtem.
Aztán mondtam nekik, hogy nem hinném, hogy beteg lenne, viszont szinte minden napra jut, vagy sárgarépa, vagy sütőtök...
Erre 10 perc ismeretség után már "osztogatták" a tanácsokat.KépKépKép

Na aztán elmentem a dokinénihez ma Lénával, szerencsére jót mulatott a sztorin, aztán mondta hogy semmi gond, max ha zavar, hogy sárga a nózi, akkor adjak kevesebb répátKépKépKép

Hát jól felültem már megintKépKépKépKép

Cinka!
Nem elszontyolodni, senki nem ígérte, hogy mostmár mindig át fogja aludni.....
De egyre többször lesz ilyen hidd elKépKépKépKép

Látom egy csómó babó beteg!Kép
Minden törpének jobbulástKép

Megann

Kép

Kép
megann

Köszi a bölcsőhalálos infót, Bab és Juci!
Csak azt nem tudtam, meddig kell figyelni, köszi. Én anno úgy gondoltam, mi nem vagyunk veszélyeztettek, és a dokim szerint ha vmelyik baba meg akar halni, az meg is hal. hmmm..... Állítólag ilyenkor nem elég csak felvenni és megrázni, hanem rendesen újra kell éleszteni a babát, amit meg csak az tud, aki tanulta. Hát nem tudom, én nem filóztam ezen, amúgy is a sorsszerűségben hiszek. Mindenesetre akik használják, biztos ad egy fajta megnyugvást.

Juci,
akartam küldeni meghívót a myvipre, de nincs sehol megadva az emiled.
Vendég

Juci
A citrom nagyon hatásos, nekem már bejött többször is.
CsokievésKépKép Én is szenvedélyes csokifaló vagyok, de miniszoknyát, meg haski pólót is szívesen hordok nyáron, ruhatárat viszont nem szívesen csrélnék.
Ráadásul több kiló voltam már, mint amennyivel szülni mentem és fájtak a lábaim is.

Tünde
Bölcsőhalálról én úgy tudom, hogy 3-9 hónapig a legveszélyesebb. Egyébként a bölcsőhalál esetén légzésfigyelő sem segítség, mert akkor a baba egész keringése összeomlik. Itt Dunakeszin van egy házaspár, akiknek az első babájuk bölcsőhalálban halt meg. Amikor a második megszületett és annyi idős lett, mint amikor a másik meghalt bevitték a kórházba kivizsgálásra. Ben t volt a baba 4-5 napig tetőtől talpig kivizsgálták. Nem találtak nála semmi problémát. Már kijelentették, hogy ok nyugodtan haza lehet vinni, és utolsó éjszaka a KÓRHÁZBAN meghalt a pici álmában. Hiába próbálták újraéleszteni, a teljes keringése összeomlott.KépKép

A légzésfigyelő arra az esetre jó, ha légzéskimaradás ún. apnoe van. A miénknek pl. Apnoe Controll a neve. A pici babák annyira mélyen el tudnak aludni, hogy elfeljtenek levegőt venni. Azt mondják, hogy ez azért főleg ilyen pici korban veszélyes, mivel a méhben nem kellett nekik és még bennük van ez. Ilyenkor elég nekik, ha megrázzák őket, vagy kikapják az ágyból, sőt sokszor egyszerűen a légzésfigyelő riasztó hangjára is felébrednek és levegőt vesznek.
Amúgy az egész légzésfigyelő sz@rt sem ér komolyabb probléma esetén, ha pl. nincs újraélesztési ismeretünk.

Mindezek után hozzáteszem, hogy természetesen mi is megvettük a légzésfigyelőt. A röhej csak az, hogy Bazsikánál használtuk is, be is riasztott kétszer, mikor merült az elem.Kép Szegény Bazsit jól ki is kaptam az ágyából, amitől hirtelen a lélegzete is elállt.Kép Lacikánál viszont, aki potenciálisan veszélyeztetettebb volt ugye, betettük a matrac alá és azóta is cseréljük benne az elemet.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Megann,
nekem a dokibácsi azt mondta, hogy sárgarépát, sütőtököt csak minden 2. nap, mert besárgul Zita, és nem az irigységtől! KépKépKép

Még vmi az előzőhöz, bocs, nem akarok ám ijesztgetni!
Itt Győrben pár éve egy baba úgy halt meg csecsemőhalálban, hogy kint aludt az erkélyen babakocsiban délután.Kép
Vendég

Jaj, inkább ne is írjunk erről többet, nehogy bevonzzuk a bajt, jó?
Vendég

Tünde
Pont ezt akartam még írni, hogy nem csak a kiságyban halt már meg baba bölcsőhalálban. Ráadásul olvastam is valahol, hogy nem éjszaka gyakoribb.

Amúgy itt vannak a szép egészséges gyerekeink és tök jó témát találtunk velük kapcsolatban.Kép

Megann
Nincs harag.Kép Bár elég sok Nagy Veronika volt az iwiw-en.Kép
Sütőtök, sárgarépa tényleg sárgít. Olvastad, hogy mit írtam? Lána szerintem már tök sok féle zöldséget ehet.
A kéretlen tanácsot osztogató kismamákat és bárkiket én sem szeretem.
Engem múltkor itt a baba-mama klubban ijesztett meg egy védőnő, aki Lacit 8 hónaposnak nézte és közölte velem, hogy le van maradva a fejlődésben a gyerek, mert még nem tartja magát és nem ül. Kérdeztem, hogy szerinte egy 4 hónapos gyereknek ülnie kéne? Erre elámult. Mondtam is neki, hogy előbb talán kérdezni kellene azután ijesztegetni itt az embert.Kép

Ancsi
Ha kinyomtatják és utána Te kivágod, akkor minden meglesz rajta.
Ha gondolod átküldheted a képet, szívesen megcsinálom. sandor_ildiko@invitel.hu

Csajok én most töltöttem le mégegyszer, mert lejárt a 15 napom, és engedi.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!

Kép Kép Kép Én is csak úgy nevezem a csajt, hogy "kacsaszájú évike". Bár azt elismerem, hogy mindezek mellett k...rva jó alakja van!

Jól mutat Tofi ebben a keretben, én is ezt a keretet csináltam meg anyumnak anyák napjára.

Megann!

Nem akarok rátenni egy lapáttal a tegnapi okoskodásokra, csak azt akarom mondani, hogy a sárgarépától, sütőtöktől, ha nagy mennyiségben adjuk a babának, valóban sárga lehet. A sok karotin miatt.
Nekem van egy ismerősöm, üvegszámra itatják a 10 hónapos gyerekkel a Kubut, gondolhatjátok, szegény gyerek tényleg úgy néz ki, mintha besárgult volna.
Bezzeg, amikor szóltam, hogy ettől a szartól sárga, nem hittek nekem, nem akartam nekik okoskodni, meg megmagyarázni, hogy Gergő miért vizet iszik, és miért nem ezeket a szarokat.
Persze a bébiital kivétel, és abból is lehet nagyon sokfélét kapni, jelzem nagyon finomak is!!! De nem ez a sárgarépás buzi Kubu.
Na mindegy, a vége az lett, hogy elvitték a dokihoz, aki jól kifaggatta őket, hogy miket eszik/iszik a gyerek, majd amikor kiderült, hogy miket is, azonnal letiltotta őket erről az italról.

Kép
kuha

Csajok!

Én is azt akartam mondani, hogy ha leszeditek a gépről a PhotoFrame-et, amikor lejár a 15 nap, majd újra letöltitek, akkor simán engedi, és indul a 15 nap előlről.

Kép
kuha

Kuha, Megann

KUBU: Bazsikát nem engedte haza a kórházból a "kedves" Sarlai doktornő, mert azt mondta, hogy besárgult. A labor szerint nem, de látszólag tényleg nagyon sárga volt. Apa is itatta velem a Kubut, mint fő vitamin forrsát. Hiába mondtam a doktornőnek hogy a gyerek még Kubu szagút sz@rik is, akkor sem hitte el. Pedig szerintem tuti a karotintól lett sárgább, még a tejen keresztül is bejutott a szervezetébe. Bazsikaka totál kubu szagú volt. Én ha nem lett volna a gátsebbem szétestem volna a röhögéstől. Így csak fájdalmas vinnyogásra tellett tőlem.

H.É.: annyi pénzért, mint amit az ex-pasija plasztikai műtétre költött nekem is lenne ilyen alakom, még a mostani állapotomból kiindulva isKép. De látjátok őt is unta valaki.

Kép
Kép Kép
sildike

Jaj, de ijesztőeket írtok!Kép

Juci6!
Én jártam a Babilonba tanfolyásra!Kép
Jártam erre a péntei kurzusra is, illetve korábban heti 2x2 órában.Kép

Tünde!
Akkor remélem tényleg megússzuk!Kép

Bab!
A szemüveget szombaton vettük és aznap csak telefonnal készítettem fényképet, mert nem volt nálunk a fényképezőgép. Azóta nem volt Natin a szemüveg, így most gyorsan lefényképeztem itthon!
Ime:
Kép
Kép
Kép

Ahogy a képeken is látszik, még nem kötöttek életre szóló barátságot!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda

Nati csúcsszuper aranyos. Imááádom. Ha Lacika nem aludna éppen - micsoda véletlenKép - megmutatnám neki, de így majd csak később tudom.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Tegnap én is itt őrjöngtem a hülye babanet miatt...

Mindenkinek köszönjük a jobbuláskívánásokat! És tényleg nagyon remélem, hogy hamar pótoljuk az elmulasztott talit, és mindenki egészséges lesz akkor, és el tud jönni!!!
Gergő egyébként estére megint jól belázasodott, de ma még nem volt hőemelkedése semKép Doktornéni a háromnapos lázat is előhozta lehetséges verzióként, elvileg akkor ma kéne pöttyösödni...

AyseKép Sajnálom, hogy Lili is beteg lett, gyors gyógyulást neki is! Miből lehet skarlátra gondolni?

Iwiw nekem tegnap jó volt, ma még nem jártam arra.
Légzésfigyunk van, kétlapos. Nekem az a bajom vele, hogy amióta összeraktuk Gergő ágyát a miénkkel, azóta csak akkor használhatom, ha G. egyedül alszik, mert egyébként a mi légzésünket is érzékeli...

NyúlnéKép Nektek is jobbulást, igen, az Oscillococcinum az, amire gondolsz.

SildikeKép Leírnád a citromkúrát mégegyszer? Elkezdtem úgy hogy tegnapelőtt egyet, tegnap két citrom levét ittam, de nem biztos, hogy jól csinálom. Amúgy nem tudom, hogy fogom bírni, nekem nagyon marja a gyomromat, és meg is hajt.

Tegnap Balázs és az apja annyira édeset játszott, majdnem meghaltam annyira nevettem rajtukKép Ültek a kanapén, és magukra húzták a takarót. Szoktak ilyet csinálni, jókat nevetgélnek ott elbújva. Most meg Balázs megszólalt, hogy játszuk azt, hogy anya pocakjában vagyunk, és ikrek vagyunkKép Rugdostak, játszottak egymással odabent, aztán vagy fél óra múlva kitalálták, hogy most már megszületnek. Balázs mondja is, hogy az a világosság anya köldöke, mindjárt kint vagyunkKép Megszülettek, ő lett Blanka, Apa meg RékaKép Pár perc után Balázs úgy döntött, ő még egy napra visszamegyKép Jól elvoltakKépKépKép

Megyek, összedobok valami ebédet, délre meg vár a fogorvosKép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

az előbb eltűnt, amit írtam, szóval mi is használjuk a légzésfigyut, és kb egy éves korig fogjuk is. engem megnyugtat. eddig 2x volt olyan, hogy akár valódi riasztásnak is vehetem, eaz első a második héten, amikor hazahoztuk, akkor még ott aludt a mózesben mellettünk, a második meg kb 3 hónaposan , akkor lhet, hogy éppen lemászott róla Eszti. Sildike jól leírt mindentKép
ez a babakocsiban alvásnál nekem gyakran eszembe jut, de inkább tényleg ne beszéljünk rólaKép

Andi! én is várnék még a tejjel, tejtermékkel a helyetekben. ezen a 3 hónapon nem múlik.

barátnőm kisfia ekcémás, azt mondták neki, hogy valószínűleg a banántól, mert ő csak azzal volt hajlandó bármit megenni egy éves koráig.

Ancsi, pont fel akartam ajánlani megint, hogy kinyomtatom neked úgy, hogy rajta legyen mindenKép akinek kell szóljonKép

Ayse! jobbulást Lilinek! Férj tényleg nagyon kedvesKép

Tünde,
Zita lefetyelésKép na, mi még így nem jártunk. de szétkenni ő is szereti.

ma megyünk a dokinénihez kontroll méricskélésre, kíváncsi vagyok. bár a szombat óta benntragadt kaki biztos hízlalja rendesen...

KépKép
KépKép
and

AncsiKép
Sildike ezek szerint már megelőzött.

Sildike,
Az előadáson azt mondták, hogy hajnalban van a legnagyobb előfordulása a csecsemőhalálnak. Az tény, hogy ez a ketyere önmagában semmit nem ér a bölcsőhalállal szemben, ahhoz kellenek a szülők is, akik adott esetben újra tudják éleszteni a babát. Az újraélesztés módját is bemutatták nekünk, hát nem tudom, hogy képes lennék-e rá... Nagyon erősnek és talpraesettnek kell lenni hozzá az tuti.
Na, de tényleg térjünk át kellemesebb témákra.Kép

KuhaKép
Köszi!!!

Andi,
Nagyon-nagyon édes Nati a napszemüvegben!!! A második képtől meg teljesen odavagyok! Imádnivaló!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

AndiKép Nati nagyon édes, de megmondom őszintén, nekem szemüveg nélkül sokkal jobban tetszik,szemüvegben ugyanis nem látszik a gyönyörű szemeKép

J.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Andi, nagyon jól áll a lánynak a napszemcsiKép
én még mindig nem vettem Esztinek, pedig már valami kellene, legalább egy napernyő, mert nagyon bántja a szemét a nap.

Jucc! de aranyosak a fiúkKép

KépKép
KépKép
and

Kuha, Havtunde, Sildike!

Hát éppen ez az, én is ezt mondtam a két nőnek, hogy tudom hogy mitől tűnik sárgábbnak a gyekekem, és az nem betegségtől van...
De hát mit csináljak???
Léna imádja a Hipp kajákat, pláne a pirosakat, ami úgy kezdődik, hogy 40% sárgarépaKépKépKépKép

Viszont tényleg visszább fogom venni az adagot, nehogy mégegyszer kikáltsák betegnek Lénát, holott csak nyuszi(répaimádó)KépKépKép

Mársérszt tudom hogy a Béta-karotin igen jó hogy ha az ember szép barna akar lenni, ezért a KUBU nálunk is fogy rendesen, pláne nyári időszakban...

De sajnos az nem norbi update 1es, ezért most nem iszom, mert feltett szándékom hogy fogyok még 4 kilótKépKépKépKép
Egész egyszerűen muszájKép

Egyébként ma bableveset főzök(Lénának 1 fej karalábét bele), természetesen csipetke nélkül, viszont sonkalébenKépKépKépKépKép

Duda!

Ne is tagadd, hogy Natit is szollllllláriumoztatod, pedig tudod hogy kisbabáknak nem olyan jó a neoncső, ugye tudod???
Nem tudtad??? Hát elég baj!!!! Hogy képzeled hogy ilyen jó színe van Natinak???
Biztos egészségtelen barnítókapszulákkal tömöd!!
KépKépKépKépKépKépKépKép
Na jó ez csak irónia volKépKépKép, dühít az a két nőszemély!
Ráadásul a férjem még uszította is őket, hogy de jó legalább lesz kivel sétálnomKépKépKép
Hát köszi, mintha annyi szabadidőm lenneKép

Megann

Kép

Kép
megann

Köszönjük!KépKép

And!
Ha lehet, én kérhetném, hogy nyomtass 4darabot nekem? Ha nem, vagy sokallod, mondd meg nyugodtan!!!!!!!KépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann!
Igen, szoliba jár a csajszi!KépKép
Áá, félre a tréfával! Utálja a napot, hisztizik, ha a szemébe süt. Van a kocsiján napernyő, győzőm mindig fordítgatni, hogy még véletlenül se süssön rá a nap!KépKép
A sütőtököt ő is szereti,a répás dolgokat viszont nem!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda
Bocsi, az előbb lemaradt. Ha laktóz érzékeny lanne Nati, akkor az legkésőbb a tejpép után már kiderült volna. De ha Te is eszel tejtermékeket, akkor már a szoptatás során. Amúgy Prüntyi is otthon van ebben a témában.

Ezek a tünetei:
A panaszok, tünetek gyermek- és felnőttkorban igen hasonlóak lehetnek. A tejcukrot nem toleráló gyermekek általában krónikus hasmenéstől szenvednek, naponta több alkalommal ürítenek nagy mennyiségű, bűzös székletet. Jóllehet kizárólag a laktóz felszívódási mechanizmusa károsodott, a hasmenés olymértékűvé válhat, hogy a többi tápanyagot is kihajtja a bélcsatornából. Utóbbira utal a súlygyarapodás leállása, illetve a fogyás. A laktóztartalmú ételek fogyasztását követően fellépő további jellemző tünet a haspuffadás és hasi görcsök, amelyet hasmenés kísér. A panaszokat esetenként hányinger, hányás súlyosbíthatja.

Szerintem a túrót, sajtot, joghurtot nyugodtan elkezdheted kóstoltatgatni Natival. Ugyanúgy mint a hozzátápi kezdeténél. Picit adni várni pár napot és utána szép fokozatosan emelni az adagot.

Kép
Kép Kép
sildike

AndiKép dehogyis, nagyon szívesen!
a.kenessey@euroweb.hu-ra küldd el. én A4-re nyomtattam ezt a négyzet alakú rózsásat, 13x13 cm lett. írd meg, hogy milyet szeretnél (kb mekkorát)

KépKép
KépKép
and

Sildike!
Engem igazából az aggaszt, hogy Apánál is csak kamaszkorban jelentkezett a laktózérzékenység.
Ez ellen lehet valahogy védekezni? Mondjuk amikor Apa csecsemő volt, gond nélkül itatták vele felesben a tejet.
Én néha iszom tejet, de igyekszem nem túlzásba vinni! Nati pociját nem szokta bántani.
Abban bízom, hogy ha most odafigyelek, talán a későbbiekben is megússzuk az allergiát.

Andi&Nati

KépKép
duda

http://csigabiga.com/otlettar/kismama/babaetrend.htm
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm
nekem ez a legszimpatikusabb lista. elkezdtem az angol nyelvű oldalakon is keresni, de lusta vagyok angolul olvasniKép

KépKép
KépKép
and

And!
Köszönöm szépen!KépKép
Válogatok és küldöm!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Nati tényleg nagyon vagány a napszemcsiben! És imádom azokat a gyönyörű hosszú szempilláit!!!

Megann!

Nyitnám az ablakot, repítenél egy kis sonkaléből készült bablevest??? Imádom!! Az sem baj, ha nincs benne csipetke, én úgyis metélt tésztával szeretem!!! Kép
Jó rég volt már nálunk is bableves, lehet, hogy jövő héten csinálok is. Igaz, sem én, sem pedig senki más nem tudja a bablevest úgy csinálni, mint az én nagymamim. Az valami isteni fincsa.
És ez igaz a fasírtra, meg a káposztás tésztára. Istenem, összefut a nyál a számban, ha arra gondolok, hogy régen ő gyúrta a tésztát hozzá. De imádom... Kép

Ezezk mind NOrbi-update kaják, nem??? :-) :-)

Jöttök holnap Meához? Remélem, hogy igen!!!

Kép
kuha

ez nem ér!
imádom a káposztás tésztátKép kristálycukorralKép már kezdenek hiányozni ezek a kaják. még nem merek az eszti pocakja miatt enni ilyesmiketKép
tegnap voltak itt nálunk vendégek, és volt egy kis likőrözés, meg sütizés. egy pici alkohol nagyon kicsit hiányzik, így társaságban, a süti nem annyira, de amit alig bírok ki, hogy ott szemez velem egy rakat vaníliás karika, ami gyerekkorom óta a kedvencem, és most nem ehetem meg, mert abban is van tejporKép (a csokis perecben nincsKép)

KépKép
KépKép
and

Ja, csajok, kezdek aggódni!

Az egy dolog, hogy Gergő ma 9-kor kelt először fel, de azóta megint alszik, már vagy másfél órája.
Ez lehet az idő miatt?
Vagy fog?
Vagy valami nyavajának lehet a jele?
Vagy csak álmos?
Csak azért aggódom, mert napközben nem egy nagy alvó.

(Na végre, sikerült lekicsinyítenem az aláírásomat Kép)

And!
Én nem cukorral szeretem a káposztás tésztát, hanem inkább sóval, és jó sok borssal!!! Kép

Kép
kuha

ÉviKép én is ilyen vagyok, ha végre alszik Eszti, rögtön elkezdek pánikolni, mert biztos valami baja van, ha meg nem alszik akkor meg azértKép azért most már nem vagyok annyira pánikolós szerencséreKép nyugi, biztos rendben van, ma alvós napja van és kész, örülj nekiKép
gondoltam, hogy borssal, általában megbotránkoznak az én kristálycukros verziómonKép étteremben isKép már volt, hogy kihozták a porcukrot, és felháborodva visszaküldtem, hogy kristálycukrot kértemKép hmmm, de megkívántam...

KépKép
KépKép
and

Kuha

Ne mááá. Én ma lencsefőzeléket csinálok. Sonkalé helyett dobok a vízbe füstölt lé kockát. Nekem nagyon bejön az is.

Citromkúra:

1 nap 1 citrom leve, 2. nap 2, 3. nap 3..... így tovább a 7. napig amikor is 7 citrom leve, 8. nap szintén 7 citrom leve és így vissza szépen 1 citrom levéig.
Lehet inni limonádénak, cukorral, édesítővel. Nem egyszerre kell meginni. Én 2 citrom levéig meg tudom, de utána már reggel megcsinálom magamnak a limonádét és elszopogatom napközben.
Kicsit engem is meghajt egész pontosan - már bocsi - nem csak az állaga lesz puhább, de a mennyiség is több lesz. Szerintem ez is segít az eredmény elérésében.Kép

Én szerintem legalább 5 kilót fogytam tőle, bár a mérleg csak 4-et mutat.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse!
De édes lehetett a FérjedKépKépKép! Gondolom Te is olvadoztál a boldogságtól!!!
Ja, és nekünk nincs légzésfigyelőnk, és nem is volt.

Juci!
KösziKép, de nem vagyok elkeseredve. Elvégre ez várható volt, hogy most még nem fog így beállni.

Megann!
Nálunk Rékát a régi dokinő 3 hónaposan akarta újra beutalni a kórházba, mondván, hogy tiszta sárga ez a gyerek. Én anno naponta ittam kubut és egy csomó sülttököt is benyomtam, mert nagyon szeretem. Sajna le kellett állnom vele, mert teljesen átment a szopin IS!!!Kép.

S a 2 nőciKépKép meg inkább egymásnak osztogassa a jótanácsait!!!

Andi!
Nagyon édes Nati, de én is osztanám Jucc véleményét, hogy napszemcsi nélkül sokkal gyönyörűbbKépKépKép!!!!

Jucc!
Nagyon-nagyon aranyosak lehettek a FiúkKépKépKép!
S milyen érdekes, hogy lányoknak születtekKépKép!!!
De akkor Balázs nem bírta sokáig a női szerepet, ha mégis vissza akart menniKépKépKép!

C.

KépKép
cinka

And
Persze mindenki azt követi, ami neki a legszimpatikusabb.

Nekünk Bazsinál bejött ez a hozzátápi és Lacinál is úgy tűnik, hogy jól működik. Nincs hasmenés, nincsenek püttyük, semmi bőrprobléma.

Ezt már a köznek írom:

Egyébként meg hiába is próbáljuk meg minden káros dologtól megóvni a babánkat, már a köldökzsinór vérben is több száz mérgező és káros anyag maradékot találtak, amit az évek során a mi szervezetünk nem bontott le.

Juci és Megann is írta az előbb, hogy régebben mások voltak a hozzátápis szokások. Mégsincs annyi allergiás felnőtt, mint most gyerek. Ez is elgondolkodtató szerintem. Lehet, hogy most más a tej, meg minden más, de azért ez a nagy óvatosság, ami ma van az sem biztos, hogy túl jó.
Én megmondom őszintén, hogy bizony Bazsit is kicsi korában és már Lacit is megkóstoltattam egy pici Danoninóval, Monteval, Túró-Rudival. Semmi bajuk nem lett. Tudom, hogy ez nem most jön ki,de az én családomban soha senki semmire nem volt és most sem allergiás. És persze nem egy bögre tejet itattam a 6 hónapos gyerekemmel.

Nálunk is evett a Bazsi már 7 hónaposan kicsit csípős halászlevet. A doktornénink kérdése az volt, hogy nem lett-e tőle hasmenése, vagy kiőtése. Mikor mondtam, hogy semmi akkor az volt a válasz, hogy akkor semmi baj. Én örülök, hogy ilyen a felfogása.

Kép
Kép Kép
sildike

test

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint itt vagyok!

Sildike és Kuha!

A PhotoFrame, ha mégegyszer letöltitek, nektek nincs a képe nyomtatva halványan, keresztbe egy szöveg? Ilyenre gondoltam:

Kép

Kép
KépKép
anyaaa

Kuha!

KépKépKépKépKép Nem valami fogyózást emlegettél te is????
Ahhoz képest...hmmmmm kápitésztaKépKépKépKépKépKépKép
Akárcsak a számból vetted volna ki a szót, sőt elárulok valamit, anyukám pl a kápitésztához a mai napig gyúrja a tésztát(pedig pesti asszony), és aztán kézzel tépkedi szét és akkor olyan jó kis lapuleveles lesz a tésztaKépKépKép

Soroljam még?????KépKépKépKép

Mondjuk nekem a túrós a kedvencem amit mamám csinált, vajat pirított alá, abban sütötte ki a szalonácskát...no és persze házi tehéntúró dukált ráKépKépKépKép, és mindezt kicsit odapirítani a tál aljáraKépKépKépKépKépKép

Kuha!Igen egyenlőre úgy néz ki megyek Meáékhoz, feltéve ha Mea elárulja, hogy hogy jutok ki Verőcére és egyébként ott hol leledzik....Kép

Sildike!

Mindenki fogja be a fülét:
Léna Danon könnyű és finom joghurtot is kapott már 150grammosat, és a Danonino most is itt csücsül a hűtőben!1danonino+gyümipép az uzsiKép
Szerencsére nálunk sincs se pötty, se hasmars, se semmiKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Itt egy kép múlt hétről, csak hogy megismerjetek holnap és ne zavarjatok haza már a kapubanKépKépKép
Kép

Ja és telefonnal készült a kép, hát itt tényleg sárgák vagyunk, de én is, nem csak LénaKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Most már én is kezdek pipa lenni a babanetre.Kép

Tünde a meghívót nekem gondoltad küldeni? Ha igen, köszönöm szépenKép doncos@freemail.hu a címem.

Duda
Nati nagyon szép!Kép
Milyen volt a Babilon?Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Itt egy kép múlt hétről, csak hogy megismerjetek holnap és ne zavarjatok haza már a kapubanKépKépKép
Kép

Ja és telefonnal készült a kép, hát itt tényleg sárgák vagyunk, de én is, nem csak LénaKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Bocsi, hülye babanet azt írta hogy foglalt és 5mp múlva próbáljam újra...hát tessék, duplaKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Kerítés készül, most pihi van...gyors bekukk

Megann, akkor azért olyan sárga Tüncsi is...Kép korábban (már nem tudom ki) írta, hogy amiket feltettem képeket Tüncsiről, mondta, hogy mindig más színű az orra olyan sárgás volt...akkor ezért Kép
De mintha te is sok répát ennél...Kép
Örülök, hogy látunk holnap Kép

Sildike, jobbulást nektek! Sajnálom hogy nem jöttök holnap!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Zseniális ötletem támadt Lili evésével kapcsolatban (bár mint minden zseniális ötlet, kb. 2x-3x fog csak működni). Sokszor kéri, hogy segítsek neki enni, azaz hogy etessem meg, főleg, mióta Andris megszületett. De így is ímmel-ámmal megy csak a dolog. Mivel iszonyú nagy Liliben a versenyszellem, megversenyeztettem a falatokat a tányérján. Mindenki elsőnek akart Lili szájába menni, még le is kökte egymást a husi meg a krzumpli a villáról. Aztán megbékélve együtt szálltak be a szájacskába és ott nagyon örültek, hogy ott lehetnek. A hátramaradók meg siránkoztak, hogy mennyit kell várniuk és nem igazság. Lili óriásira tátotta a száját és nem nyammogott, mint szokott, hogy a többi, még várakozó falatoknak is a kedvében járjon. Huh, ez bejött, bár majdnem felért egy bukfenccel (szia Majola Kép).

Ayse

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?