A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zita!

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed velünk.
Én is a 4.-et jelöltem megKép.
Tökéletesen igazad van. Különösen az tetszett:" hogy az orvosoknak a szülést nem vezetniük kellene, hanem kísérniük". Te már igazán tapasztalt Anyuka lehetszKép! Gratulálok a 3 csodaszép CsemetédhezKépKépKép!!!

Nyúlné!
Haláli ez a sorozatKépKépKép!
S végül talált v.mi fogára valót Kisnyúl???

Kati!
Aranyosak a GyerkőcökKép, biztos jó lehetett a tali!!!

C.

KépKép
cinka

Majola!
Ezer bocs, hogy igy bekavartam, mert tegnap Rokival beszéltük, hogy jó lenne csinálni vmit Jucc bulija helyett, igy merült fel a szigeti séta, de aztán ma de. hivott Roki, hogy hamarabb végzett a melóban és nem megyünk-e ki Meához, én meg mondtam, hogy jó. Bocs, hogy nem szóltam, de úgy elrohantam itthonról, nem volt időm szólni. Remélem azért jót sétáltatok és nem áztatok meg. Ssivesen megyek bármikor a szigetre sétálni.Kép

Mea!
Mégegyszer bocs, hogy igy beestünk, de köszi, nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyen laktok, nagyon szép a házatok is.Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo, tényleg, te vagy ott a kép sarkában, háttalKép Szóval innen fújt a szél! KárKép De azért majd menjünk a szigetre isKép

Ugye végül senki nem vonatozik Prüntyihez? Jucc, olvastam, hogy te mennél, de szerintem délben indulni nagyon késő, kár ennyit bumlizni akkor. Ha viszont egyedül maradok reggel, akkor én sem tudok menniKép
Hacsak meg nem szán valami vállalkozó szellemű autósKép

KépKép

KépKép
majola

Nyúlné!
Örülök, hogy jobban vagytok. Tündéri a fogélesitő Kisnyulad.Kép Nagyon rosszcsont.Kép Ja, és jól áll neki ez a szin.Kép

Barbi!
Szegénykém, remélem hamar beforr a seb.Kép Örülök, hogy Nocsi ilyen hamar kigyógyult a kórságból. KépLeonkának meg nagy gratula a 3. foghoz. Most aztán jól leelőzött minket.Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Pzita,
én értem, hogy mit mondasz, de hát néma gyereknek az anyja se veri, tudod.
Sztem akinek vmire igénye van, annak utánajár, nem?
Bár az elég sajnálatos, hogy Veszprémben az ügyeletesnél kell szülni. Egyébként mindenhol rizikós, hogy kinél szülünk, lásd, itt is vkinek (Kuha?) meghalt a dokija menet közben, és a választott se tuti, hogy bemegy éjjel.

Davallia,
ha feljutok az iwiwre, küldöm!
Vendég

Davallia,
meghívó ment!
Vendég

Kuha!Kép
Párnát viszem Kép
Örülök, hogy jöttetek és köszi a ruhát, nagyon édesKép
Jövő héten megyünk hozzátok valamelyik nap, talán hétfő vagy kedd.
Melyik jobb neked?

Nemesek!Kép
Itt maradt a csőrikeKép
Jövő héten viszem Prüntyiékhez, az jó???
Jöttök oda???
Ja és örülök, hogy Ti is jöttetek!Kép
Kornél nagyon édes, nagyon tetszett élőben is, szép kisbaba nagyonKép
Képek szupik és köszi a sapit, nagyon cuki Kép

Mea
mea

Cleo!KépRoki!Kép
Hát nektek is nagyon örültem, hogy végül kijötettek ilyen messzireKép
Jól esett nagyonKép
És Zsuzsa és Maja nagyon tündérekKép

MegannKép
Végreeeeee megismerhettelek TiteketKép
Tök jó, hogy jöttetekKép
Léna szemei gyönyörűek élőben isKép

Lányok!Kép
Én szívesen tartanék egyet még nyáron, és akkor kint piknikezünk -Rocky nélkül perszeKépKépKép- a kertben.Benne lennétek???

Most fürcsizett Lívi + megetettem és elaludt a karjaimban, olyan jó érzés mikor már ott elalszikKépKépKép
Ritka egyébkéntKép

Mea
mea

Beteg babócáknak további gyors jobbulást!!!!!Kép

Mea
mea

Ja Cleo és Roki!Kép

Felejtsétek el ezt a beestünk-et, nagyon szívesen láttalak Titeket!!!!!Kép
Sőt teljesen meglepődtem hogy kijöttökKép
Jól esettKép

Mea
mea

Babatalisok!
még,még képeket!
hát micsoda dolog ez!!!!!!!!!
Cleo,Kép
szerintem is menő a szerkó!
Barbi,
most olvastam mi minden történt veled!
te jó ég!remélem már se fájdalom,se semmi!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ancsi!
Boldog szülinapot! Nagyon csinos vagy és anyukád is és Meli is perszeKép És nagyon kedves a férjedtől a meglepi na meg a levélKép

Cinka
Köszi, de képzeld az angolt tegnap délután közölték, hogy eltolták egy héttel. Nagy tűz nem volt belőle, nem kellett semmit átszerveznem, legalább elintéztem pár dolgot.

Benianyu
Nem áztatok meg? Délután gondoltam, hogy megkörnyékezlek séta ügyben, erre eleredt az esőKép Aranyosak lehettek a hintázó fiúkKép

Dóri
Voltál orvosnál?

Bodza
Most hány hetes a picuri? 8-9?

Otthonszülés. Engem kifejezetten megnyugtatott, hogy kórházban voltam. És szülés után azt szerettem a legjobban amikor már este volt, Marci ott volt velem és hallottam a nyitott ablakon keresztül a babák szívhangját az anyukák pocakjában. Nagyon hangosra állították mindig a gépetKép
De ha otthon szeretnék szülni azt csak akkor merném bevállalniKép, ha a kórház mellett laknék. De lehet, hogy akkor sem.Asszem akkor semKépKép Minden mp számít.

Lányok
Nem kötöszködni akarok, de egy picit engem bánt a hangnem amit Rokicának címeztek. Biztos nem a rosszindulat szól belőletek és biztos én extra érzékeny vagyok, de lehetne megoldást találni erre azon kívül, hogy ugorjam át ezeket a részeket?KépKépKép Köszönöm.

Gratulálok Nati és Leon fogacskáihoz!

Nyúlné
TündérbogárKép Már úgy várom, hogy Marci is "egye" a lábamatKépKép

Már nagyon kivagyok emiatt az orrszívás miatt.
Marci teljesen kiakad már miatta. De rengeteg trutyi jön ki neki. Kezdek kicsit kiakadni lelkileg. Borzasztó hallgatni ahogy ordít és teljesen leizzad a végére és még le is kell fogniKépKépKép Marci nagyon ritkán szokott amúgy sírni. Nem bírom sirni hagyni. Lehet, hogy ez elkényeztetés, de képtelen vagyok hagyni őt sírni.

Jó lehetett a taliKép Mea gazdagabb lettél pár holmivalKép

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Mea! Először is köszönjük a vendéglátást, pláne hogy ilyen váratlanul törtünk rád! Kép Nagyon jól éreztük magunkat. Kép

Témák:

Sajnálom ha nem egyértelmű amit ki akartam fejezni a bekötéssel és a légzésfigyelővel, de ennél jobban nem tudom kifejezni.

Azt, hogy hogy racionalizálom magamban az otthonszülést a kért EDÁval már többször leírtam, most nem fogom még egyszer.

Megértem azokat, akiket dühít az otthonszülés gondolata, engem viszont az dühít, hány tök felesleges orvosi beavatkozásra palizzák be az orvosok az vajúdó nőket a baba egészségére hivatkozva. Olyan orvosi beavatkozásokra, amik tkp az orvos kényelmét és nem a baba egészségét szolgálják, de legkevésbé a szülő nő érdekeit. Hány felesleges beindított szülés, gátmetszés, császármetszés történik? És azért ezeknek van következménye, szövődménye. Azzal is egyetértek PZitával, hogy az ellenoldalt nem hallja az ember. Az természetes, hogy ha az ember évente több száz szülést végez, akkor vannak közte tragédiák is, legyen az valakinek a hibájából vagy a sors döntéséből. Csak a szülészorvosok tragédiáit nem kürtölik szét a nagyvilágba, max ha valami jó csámcsognivalót találnak rajta a médiában.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na próbáltam visszaolvasniKép

Ancsi!Kép
Nagyon jól nézel ki meg anyud isKép
És utólag is boldog szülcsinapotKép

Nyúlné!Kép
Kár, hogy nem tudtatok jönni de nagyon cuki kisnyusziKép

Barbi!Kép
Leonnak gratula 3. fogihozKép

Bodza!Kép
Neked is jön már a kistesó???Kép
Gratulálok!!!!Kép

Havtünde!Kép
Én is kamilláztam egyszer Lívike szemét, dokinő mondta és jól le lettem tolva ittKép
Szerintem ősrégi módszer és nem hiszem hogy pont a kamilla árthat mikor szinte mindenre jó?!?!
Na mindegy.
Megint egy vitatémaKépKépKép

Otthonszülés: szép dolog, ha minden okés, de a rizikók miatt és mert messze lakunk Pesttől én nem merném bevállalniKép

Mea
mea

Amúgy abban egyetértek rokival hogy sokszor alkalmaznak olyan eljárásokat, ami a doki munkáját könnyíti csakKépKépKép
Pl. én nem értem hogy én miért nem kaptam ahogy beértem oxitocint, hanem reggelig vártak hajnal 3-tól hátha beindul a szülés utána meg már egyből csaszisztak mert a CTG állítólag nem volt jó....
De nem győztek meg.....
Na mindegyKép
Rég volt.

Mea
mea

Amúgy abban egyetértek Rokivahogy sokszor alkalmaznak olyan eljárásokat, ami a doki munkáját könnyíti csakKépKépKép
Pl. én nem értem hogy én miért nem kaptam ahogy beértem oxitocint, hanem reggelig vártak hajnal 3-tól hátha beindul a szülés utána meg már egyből csaszisztak mert a CTG állítólag nem volt jó....
De nem győztek meg.....
Na mindegyKép
Rég volt.

Mea
mea

Tünde,
Nincs Skype nálunkKép. Mi messengerelünk, ismeretségi körben mindenkinek az van. Gondoltam már rá, hogy letöltöm azt is, de apa mondta, hogy minek 2 ilyen progi egyszerre, így is már annyira le van terhelve a gép jó sok mindennel. De azért még utánanézek ennek a dolognak.

Nyúlné,
Nagyon szupi a Kisnyúl fotóregény!!! Tényleg nagyon jól áll kislurkódnak ez a zöld szerkó!
Örülök, hogy jobban vagytok!

Talis képek klasszak, kérünk szépen még!KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Jaj, Zita, először talán téged kellett volna megkérdeznem. Jó fej vagyok, hogy igy ajánlgatom a leveledet. Bocs. Bár, gondolom, nem ellenzed, de mégisKép

Tünde, most jut eszembe, kérdezted, hogy hová megyünk Ausztriába. Parndorf? Az hol is van? Nem Sopron felé? Bécsig biztosan nem megyünk el, csak valahová a hegyeshalmi határ közelébe. Nem tudsz valami jó helyet?

KépKép

KépKép
majola

Már megint elfelejtettem valamit, nem vagyok formában:

Andi,
Gratulálunk Natinak a 2. fogacskához!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Pzita,Havtünde

Nos,én szültem Veszprémben választott orvosnál és ügyeletesnél is(amikor már nem volt választás).Õszintén szólva nem látok különbséget.Vagyis de...a pénztárcám tartalmátKép.
No,viccet félretéve eddig semmi negatívat nem hallottam erről a rendszerről,sőt.A csecsemősök szt a kismamák elégedettebbek,talán azért,mert nem kell sok 10ezer Ft-ot azért kiadniuk,ami egyébként is jár nekik.Persze biztos van olyan,aki jobban érzi magát,ha biztos kezekben tudja magát,de hányszor előfordul,hogy csalódik vki az orvosában.Topikajánló:ügyeletesnél szülni...
Én mindent megkaptam,az orvos nomrális volt,vizsgált,amikor kellett,végzett gátvédelmet,gyönyörűen stoppolta azt a pár repedést,ami mégis keletkezett.Igaz,nem járt a nyakamra utána minden nap,kellemetlen helyzetbe hozva ezzel,hogy mikor is adjak neki hálapénzt.
Azt hiszem anno megírtam a szüléstörténetet,sőt,Kismama-Szilvi is megírta,hogy azért nem olyan rémes ám ez a helyzet,mint amilyennek látszik,szóval nem kell minket annyira sajnálniKépKépKép.
Ami pedig szt a többi kórházban működik,azt inkább hívható szabad orvos-vásárlásnak,mint választásnak.Nekünk volt valódi választási lehetőségünk,hiszen két ügyeletes orvos közül választhattunkKépKép.
No persze minden azon múlik ,hogy ki mit vár el...én annyit,amennyit meg is kaptam...
Remélem, a torkom nem lesz véres Kép

anyapoc

Sziasztok. Ismét csak bejelentkezünkKép
Olyan rossz, hogy kiestünk a társaságból, alig vártam, hogy menjünk babatalira, de most ez sem jött össze. Remélem Jucc, hogy már jobban van a gyerkőc!
Néha mikor lenne módom, már akkor sem jövök, mert fogalmam sincs kivel mi van, nem tudok senkinek reagálni, teljesen le vagyok maradvaKép
Tényleg nagyon sajnálom, mert úgy hiányoztok! Igazából már abban sem reménykedem, hogy majd egyszer többet fogok tudni jönni, mert már "idegennek" érzem magamKép Kár, hogy így alakult, azért néha benézek, nem mindig írok, mert olyan értelmetlennek tűnikKép
Ma voltam pszichológusnál, vagy nevelési tanácsadó? Nem is tudom mi volt. Nagyon kedves hölgy volt, igazából ma csak én beszéltem főleg, de azt vettem ki a nő szavaiból, hogy a Lilivel minden rendben, velem vannak problémák, azért ilyen sírós a baba is. Próbálok majd egyre több programot szervezni magunknak, hogy lefoglaljam őt is, meg magamat, hiányzik nagyon a sok program. Csak tőlünk valahogy majdnem mindenki messze lakik. Vagy mi lakunk messze??Kép
A séták is siralmasak mostanában, mert szegény gyerek már a babakocsiban is üvölt sokszor, úgyhogy már nincs is kedvem elindulni vele csak úgy sétálni. Inkább kengurúzunk, de úgy elég nehéz a drágám, vagy a kiskocsival megyünk, de abban meg csak ülve tud aludni.
Fogunk még mindig csak az a kettő van, ülni is tudunk, de csak ha én felültetem, akkor viszont jó sokáig. Így talán egy kicsit jobban eljátszik.
Hát röviden ennyi, ha ezt elküldtem megpróbálok feltenni képet is, ha megtalálom őket. (párom töltötte fel, de nem tudom hovaKép)
Mindenkinek szép napokat kívánok, a betegeknek jobbulást, az új pocaklakókhoz meg óriási gratula!!!
Hari

Kép
Kép
hari

Na, egyelőre nem teszek fel képet, mert erről a gépről letörölte a párom őketKép Majd ha újra felteszi őket ide, akkor azért mutatok majd párat, hogy lássátok azért mi is növünkKép

Kép
Kép
hari

Hari!Kép
De jó, hogy jöttélKép
ÉS nehogy már idegennek érezd magad!!!!!
Hiszen Te is tök régóta írsz ide!!!!
Gyere ahányszor csak tudsz még akkor is ha rosszkedved van, majd valahogy megpróbálun segíteni Neked, ahogy tudunk.

Várjuka fotókat lilirőlKép

Ja és valóban attól sírósabbak ha anyuka nyűgi, mert nálunk elején volt nagyon sírós Lívi és én tiszta stessz voltam és akkor még szopizott és tuti átment szegénykémbeKép

Mea
mea

Lili -bocsánat!!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok! Kép Kép Kép

Mea és a talizók! Kép
Biztos nagyon jó volt a tali, kérünk még sok-sok képet! Kép

Barbi,
Gratula Leon harmadik fogához és jobbulást Noelnek! Remélem, hamar túl lesz rajta!

Juci,
Sajnálom, hogy Marcit szadizni kell a porszívóval, de fontos nagyon, nehogy a fülére menjen! Tarts ki!
Most olvasom, hogy elmaradt az angol Kép. Épp akartam kérdezni, hogy milyen volt, meg hogy jó-e a csoport?
Nem áztunk meg délután, mert későn mentünk le, mikor már elállt a zápor. Kép Kár, hogy nem jöttetek. Majd legközelebb. Kép

Nyúlné,
Szenzációs a sorozat, nem különben a képfeliratok! Kép Kisnyúl még mindig gyönyörű! Kép

Hari,
Jó, hogy benéztél! Szerintem nem esel ki, ha lemaradsz egy pár oldalról, mindig be tudsz újra kapcsolódni! Várjuk a képeket Liliről! Kép

Egy mai kép Daniról. Látszik a két kis foga. Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na majd írok is ám...Kép

M.

Kép

Kép
megann

Hogy bedobjak egy új témát, megosztanám veletek, hogy Zsuzsának valami új hordozási lehetőséget keresek. A Snuglihoz már túl nehéz, a kendő ugyan kényelmes és többféle módon megköthető (amiből mondjuk 2-3-at ismerek), viszont tárolás szempontjából elég nagy (a hátizsáknak egy egész rekesze tele lesz vele) és nyáron meg meleg.

A fő szempont, hogy tömegközlekedni tudjak kényelmesen Zsuzsával, tehát olyan megoldás vagy megoldás-kombináció kéne ami ha kell könnyű, kicsire csukható, praktikus, ellenben lehet bele pakolni.

Nekikezdtem kutakodni, hogy milyen lehetőségek vannak hordozóból. Tök sok érdekes dolog létezik, az ember nem is gondolná. Meg is mutatok belőlük egy párat ami megtetszett, aztán kiváncsi lennék a véleményekre.

A Mei Tai nevezetű hordozókendő, amit magyarul kötözős kengurunak kereszteltek el. Előnye, hogy gyönyörűeket lehet belőle kapni (mindenféle hímzett vagy selyem mintás) és kis helyen tárolható. Íme egy kép:
http://www.cottonbabies.com/images/medium/chinesemeitai.jpg

Magyarországon is lehet kapni (itt: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm ) és nem is drága.

Akkor találtam egy nagyon jópofa találmányt, legalábbis nekem tetszik. Egy csővázas babahordozó, aminek kerekei is vannak meg egy kihajtható tolókarja, és ha nem hátizsák üzemmódban van, akkor babakocsiként is lehet használni:
http://www.kelty.com/Kelty/index.cfm?fuseaction=Kids.showProduct&type=carriers&I D=13

Hátránya hogy 4 kg maga az alkalmatosság, akkor még belepakol az ember egy pár pelenkát meg törlőkendőt meg ugye a gyereket és máris kész gerincroppanás. Bár azt mondják rá akiknek van, elég kényelmes. De milyen jópofa ötlet, nem?

Akkor ugyanilyen ötletes a hátizsák aminek a rejtett rekesze tkp gyerekhordozó:
http://www.tengerszem.hu/modules.php?name=menu&dtIsBlk=y&dtId=22&dtId2=33&bid=18 4&order=nev&filter=m#

Ugyanez a gyártó csinál más gyerekhordozó túrahátizsákokat is, amik sokak szerint a legjobbak. Íme a középkategóriásuk:
http://www.tengerszem.hu/modules.php?name=menu&dtIsBlk=y&dtId=22&dtId2=33&bid=18 2&order=nev&filter=m

Annyiba kerül mint egy új babakocsi. Kép

Akkor a Snugli is gyárt fémvázas gyerekhordozót, aminek elég jó a híre, és árban is normálisabb mint a Deuterek.
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=2642660

Arra gondoltam, vennék egy Mei Tai-t mindenképpen és mellé még egy fémvázasat. Vélemények? Pro és kontra?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
hari

Megann,
Nagyon jók a képek!!! Kép Kép Kép
Fordított felállás volt, mint a múltkor Nyúlnénál. Két kisfiú válogathatott ennyi szép kislány között. Kép

Hari,
Lili nagyon édes! Kép Milyen mosolygós! Kép

benianyu

Na szóval......kicsit kivagyok, mint a libaKép, de azért gyorsan...

Drága Mea!

Nagyon köszönjük a meghívást Lénával együttKépKép
Nagyon szuper volt, és szerintem ez a legszuperebb mindenkinek, babáknak, mamáknak egyaránt...KépKép
(Hozzáteszem hogy a munkások hada csak fél 8!!!!!kor távozott tőlünk, addig ment a fúrás-faragás-kopácsolásKépKép, úgyhogy nem úsztuk meg)

Livi nagyon kis vendégszerető voltKép

Reméljük nem hagytunk nagy rumlit nálatok!
Természetesen mi is hagytunk szuvenírt nálatok, de csak 1 db textilpelenkát, amibe természetesen nem halunk beleKépKépKép

Csajok!

Örülök, hogy láttalak titeket, egytől egyik aranyos-jófej csajok vagytokKép, és minden baba olyan cuki voltKép, olyan drágák...KépKép
Remélem tetszenek a fotók amiket feltettem...

Én nem tudom mi van, de már negyed órája arénázik Léna a kiságyában..KépKépKép
Egyre nehezebben megy a lefektetés esteKép, nem tudom hogy mit csináljak.......hogy mi a jó taktika...nem veszem ki sose, csak mindig megigazítom a takarót, a cumit, fejsimi, puszilgatás és kijövök....

Harikám!

Kérlek szépen hogy ne keseredj el ennyire...ez a te csapatod is, és amig mi itt vagyunk addig te is jöhetsz bármikor, amikor csak gondolod....
Ha 1 hónapban csak 1szer tudsz írni, mi annak is örülünk.
Inkább törődj magaddal és jobbulást kívánok, és hogy mihamarabb rendezzétek a soraidat a dokival...KépKépKépKép

Nyúlné!
Fotótanfolyamot mikor indítassz???KépKépKép
Én megyekKép
Szuper a sorozat megintKépKépKép
Kisnyúl gyönyörűszépKépKépKépKép.

Na megyek mert én is kivagyokKép.

Ja és töredelmesen bevallom nektek, hogy a napot csokifagyival zártam, és előtte még megettem egy Milky Way-t is..KépKépKépKép
Hát ennyit az én nagy diétámrólKépKép,
Nem tehetek róla, megállok mindent, egész nap képes vagyok koplalni, de ha a szemem elé kerül a CSOKI!, elgyengülökKépKépKépKépKép
Hogy lesz ebből -4 kg, azt még nem tudom...

Megann

Kép

Kép
megann

Csak egy gyors bekukk. Úgy tűnik, Lilinek skarlátja van. Előjöttek a pöttyök és habár nem tipikusak, ez attól is lehet, hogy időben elkezdte az antibioszt. Most izgulunk, hogy legalább Andriska ne kapja el. Abba kapaszkodom, amit a doktornő mondott, azaz, hogy egyéves kor alatt nem valószínű és anyatejes babáról lévén szó, méginkább nem az. A skarlátot ugyanúgy egy streptococcus baktérium okozza, mint a torokgyulladást, csak ez a fajtája még termel egy toxint is, amitől kiütéses lesz a gyerek. A felnőttek sem kapják el, mert gyerekkorukban már tutti fix, hogy megvolt a streptococcus. Na itt tartunk, szeretnék már túllenni rajta.

Ayse

ayse

Hari!

Atya világ, mennyit változott LiliKép
Cuki nagyonKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Bab, Ancsi, Duda, Tünde, Davallia, Cleo, Nyúlné, Juci, Mea, Benianyu! Remélem senkit nem hagytam kiKép
Köszi mindenkinekKép

Duda!
Te kérdezte, ugye, hogy egyik napról a másikra jött-e ki ez a gyulladás?
Hát már éreztem egy ideje egy kis csomót, de nem fájt. Egy hete kezdett el nőni, de a húsvét közbejött, úgyhogy csak most jutottam el a dokihoz.Kép
Viszont egy hét alatt brutál mérete lett.
Remélem tudok fürdeni jövő héten!!!!
Gratula Nati fogijához is!Kép
Leonnak az alsó kettő után a jobb felső jött ki.

Nyúlné!
Kisnyúl irtó édes a képeken, de a polója is menőKép
Cleo, honnan olyan ismerős???Kép

Cleo!
Nem verseny ezKép
Persze semmit se vettem észre a fogzásból, csak hogy ma délelőtt kint van a fogacskaKép

Benianyu!
Dani irtó csini ebben a kendőben és kardigánban!Kép
A fogai is édesek.

Megann, Nemesek!
Jók a talis képek, kár, hogy nem tudtunk elmenni..KépKép
Remélem már jövő hétre mindenki jól lesz!

Hari!
Jó nagyott nőtt Lili, nagyon szép kislányKép

Nolcsinak nem volt este se láza, dokinéninél voltunk, torka piros, meg jó taknyos is.Kép
Éjszaka többször keltünk, mert bedugul az orra és nem tudja az ujját szopniKép
Remélem a mai már jobb lesz.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

jóestétKép

először is bocsi Rokica, én hoztam fel ezt az otthonszülés témát Veled kapcsolatban, de csak annyit akartam írni, hogy nem értek egyet Veled, de ezt már korábban is tudtam, nem akartam ilyen lavinát indítani, és én bántani sem akartam senkit ezzel.
én újra elmondom, amit korábban: nekem egy szempontom van, a többi mind szinte nem számít, mégpedig az, hogy a kisbabám a lehető legnagyobb biztonságban jöjjön a világra. ehhez képest az, hogy csinálnak-e gátmetszést (lehet-e állva vajúdni, stb) nem érdekel. sajnos tény az, hogy vannak nagyon rossz orvosok, és minden azon múlik, hogy ki hol és melyik orvosnál szül, és még, ha mindent megteszünk is ennek érdekében, és a legjobb orvost és kórházat igyekszünk kiválasztani, akkor is érhet csalódás. de legalább mindent megtettem. ha én az otthonszülést vagy egy mindenáron császármetszést elkerülő kórházat választok, akkor az Eszti sokkal-sokkal rosszabbul járt volna, ez meggyőződésem. az meg, hogy én hogy jártam jobban kit érdekel?Kép
szívesen beszélgetek erről inkább élőbenKép
a légzésfigyuval kapcsolatban, amit írtál, sztem teljesen egyértelmű volt, csak nem értettünk Veled egyet.
részemről témák lezárvaKép

Barbi! jobbulást Nolcsinak és Neked is! és üdvözöljük a háromfogú kisférfitKép

HARI!
ha nem vennéd észre, jelzem, hogy Te vagy itt mindenki HarijaKépKépKép akit mindenki szeret, mindenki hiányol, akiért mindenki aggódik, és drukkol, ha kellKépKépKépKépKépKép úgyhogy gyere és szólj bele mindenbe, beszélgess velünk, ha csak ritkán is tudod, neked is jót tesz!

Kisnyulat én nem szoktam gyakran dícsérni, mert annyira egyértelmű, és úgyis mindenki agyon dícséri, de ez a sorozat fergeteges! és a szöveg is mellé!Kép

Bodza!
nem is tudom mit mondjak... nagyon jó egészséget kívánok nektek, és alakuljon minden úgy, ahogyanm szeretnétekKép és sok tejcsitKép
minden részletre kíváncsiak vagyunk! olyan jó lesz nosztalgiázniKép
azért nem lehetett semmi, hogy a kontrollon a doki vette észreKép mit szólt apa?

Dóri!
nálatok mi újság???

KépKép
KépKép
and

Róki!

Kivagyok... hogy van ennyi energiád???
Én már olyan vagyok mint a mosott kaki, úgyhogy ha nem haragszol, holnap nézegetem meg a linkeket,amiket feldobtál...

Jó éjtKép

(Zsuzsa erőművészKép, holnap talán eljutok DM-be MAM os cuclisüvegért ha már olyan jól megcsócsálta Léna ZsuzsáétKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Jó estét Lányok!

A talis képek szuperek, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni. De jobb programom lett, fogorvoshoz mentem.KépKép

Otthonszülés
Ha már felkorbácsoltam a kedélyeket, akkor illik, hogy válaszoljak is.
A véleményem változatlan, szerintem senkinek nincs joga veszélyeztetni a gyermeke életét azzal, hogy nincs szakember közelében. G.Á-t én nem tartom annak. Tudom, hogy még a kórházban is történhetnek melléfogások ezt a mi példánk is igazolja, de még nagyobb lett volna a baj ha Lacinak nincs egy inkubátor.
Azzal viszont Róki, hogy ha valaki több száz szülést vezet le, akkor valakinek a hibájából vagy a sors döntéséből lehetnek tragédiák, azt már megbocsáss, de nem tudom elfogadni. Attól még, hogy nem tudunk a nőgyógyászok melléfogásairól attól még nem nézhetjük el G.Á-nek az övéit.
PZita
Én kifejezetten megmondtam az elején, hogy mit szeretnék és mit nem, és el is fogadták.

Lehet, hogy én azért szültem könnyen, mert jó orvosom volt, vagy jó szülésznőm, vagy egyszerűen csak szerencsém volt, hogy könnyen tágulok és baromi magas a fájdalomküszöböm, de így utólag azt mondom, hogy engem egyáltalán nem zavart a kórházi környezet. Az viszont zavart volna, ha tudom, hogy a gyerekemnek nincs ott a megfelelő segítség perceken belül, ha baj van.

Nem tudom, hogy hogy gondolkodnék erről akkor ha mondjuk baromi nehéz szülésem lett volna. Azt sem igazán értem - és nagyon érdekelne az ilyen embereknek a véleménye (Mea, Barbi) - hogy ha valaki császárral szül, az miért érzi úgy hogy ez kudarc. Én úgy gondolom, hogy a baba egészsége a legfontosabb és végül is nem az a lényeg, hogy így vagy úgy, de itt van mellettünk?

Kép
Kép Kép
sildike

Megann!Kép

Nem hagytatok nagy kupit, és 1/2 órán belűl már rendet is tettem utánaKép
Nem én lettem volna ha nem így lenneKépKépKép
Textilpelus megy mosógépbe aztán viszem el nektek legközelebb.Kép

Ja ma én 2 db nem Norbis fagyival zártam a napotKépKépKép

DE előtte etteme gy görögsalit is, azért adok az egészséges étkezésre isKépKépKépKép

Ayse!Kép
Hogy jön ki a Skarlát és miylen pöttyök???
SzegéynkéimKép
Ma néztem én is Lívin hogy apróka kis pöttyök vanaka testén, az mi a fene lehet szerintetek?????
Olyan 15 db van rajtaKép

Mea
mea

Sziasztok!

Majola,
igen, én is látom wiwen, hogy függőben van a meghívó, ami nem tudom, mit jelent Kép

Nyúlné,
örülök, hogy jobban vagytok! Gyere gyakran, és képeket, de mostazonnyomban, vagy rátok uszítom a rókát! Kép
ÁÁÁÁÁÁ most olvastam tovább, ISTENCSÁSZÁR KISNYULAD VAN KépKépKép Nagyon aranyos, a narráció meg mesteri Kép

Bodza,
végre hallunk rólad Kép
Nagyon jól teszed, hogy nem hallgatsz a károgó vészmadarakra.

Barbi,
Leonnak gratula a fogacskájához Kép

Sildi, And, Dóri, Barbi, Davallia
otthonszülés témában egyetértek, ha annyira tudatos, meg mittomén az illető, akkor azt a pár napot ki kellene hogy bírja a kórházban is...

Tünde,
Némagyerek-ügyben lásd lejjebb, kicsit előbb írtam, minthogy tömör és velős fogalmazásodat elolvastam volna Kép

Pzita! Kép
Te mindig olyan jókat írsz, most is veled értek egyet leginkább. Egy dolgot kivéve. Ha van olyan kórház, ahol jól állnak a dologhoz, és szabad a választás is, akkor az emberek miért mennek pl. a kettes klinikára szülni, és utána miért sír a szájuk? De mindenki magáért felel, ez igaz Kép
Tovább olvastam... Mi az, hogy az ügyeletesnél KELL szülni?
Továbbá: aki van olyan tudatos, hogy utánanéz, hogyan mennek a dolgok a szülés körül, az a kórházban is ki tud állni magáért, aki meg nem, az otthon sem fogja tudni ezeket.
Tök igazad van mindenben, nem vitatkozom, éppen hogy engem is bosszantanak ezek. Az orvosok hozzáállásán kívül a szülőnők érdeklődésén is lehetne változtatni.

Nemesek,
képek tutijók Kép

Hari,
gyere sűrűbben, Lili csudaszép, és még mindig fenntartom, hogy simán kölcsönkérném egy hétre Kép

Róki,
nem tudom. Nálunk úgy néz ki, nyárra apa megtanul kendőzni, és akkor semmi gond. De én még most is simán elbírom Mátét kendővel, és még szerintem egy jó darabig.

Pusztok

Sisotris és Máté

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rókica!And!

Bocsi hogy belpofázok, de szerintem amit And mond/ír, az nagyon találó pont a Te esetedre...
Mármint abból a szempontból, hogy Te aztán tényleg azt csináltál amit akartál, (kád, EDA), mégsem úgy jött össze, ahogy azt megálmodtad, és ha jól emlékszem (a hideg vizet leszámítva), nem volt gondod a szülésznővel, a dokival...
Szóval én tök megértelek, ha ki akarod próbálni az otthonszülést is, de a pakliban az is benne van, hogy olyan lesz mint Zsuzsa születése, meg lehete olyan is mint az enyém volt...
Szóval szerintem Zsuzsa és a Jóisten döntött úgy hogy ez most ilyen lett..., de lám milyen eredménye lettKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sildike!Kép

Nekem azért csalódás, mert a dokim már 7 hónapos terhességnél állandóan a csaszit hozta fel, mert akkor még farfekvéses volt Lívi, de már akkor ijesztgetettKép
Aztán meg nem kaptam normális magyarázatot, hogy miért is lett csaszi.
Szerintem azért, mert pici vagyok, nagy volt a baba és ismerem a kórház igazgatóját de én ezt abszólút nem tartom helyesnek hogy így volt....
Csak a dokimat az igazgató ajánlotta és bizti jót akart meg parázott nehogy valami gond legyen, meg a II női erről híres.....

aztán lehet én reagálom túl, de én természetesre készültem, és akkor talán tejcsi is könnyebben ment volna, ha nem másnap kapom meg a gyermekemetKép(((((

Anynira rossz volt hogy 1 emelettel feljebb volt és le sem hoztákKép

Csak 1 x fél órára protkom miattKép((((((((((

így hogy tettem volna cicire stb. Na mindegy hagyom is a témát mert csak újra rossz érzés fog el, pedig úgy látom Lívi kiegyensúlyozott kisbaba így isKépKépKép

ÉS NEKEM EZ A LEGFONTOSABBBBBBBBBKép

Jó éjt MindenkinekKép

Mea
mea

And
Annyira azt írtad, amit én is akartam, csak nem mertem már ezzel is borzolni a kedélyeket.
Ilyenkor szerintem is lényegtelen, hogy kényelmesen szülsz-e, vagy szépen, vagy van-e gátnetszés, vagy konzervatív-e a doki, vagy milyen pózba vagy fekszel-e vagy a csilláron lógysz. Egyetlen szempont van, hogy a baba és a mama egészséges legyen.

Kép
Kép Kép
sildike

Mint mindig, most is nagyon aranyosak vagytok, jól esik, hogy mindig van hozzánk sok jó szavatok, még így is, hogy ilyen ritkásakKép vagyunk. Köszönöm szépen! Igyekszem gyakrabban jönni és a babatalikra elmenni. Már ha tudok rólukKép
A múltkor azt álmodtam, hogy autóval üldöztelek titeket mert babatalit tartottatok, de nem akartátok, hogy ott legyünk. Hozzáteszem, hogy nem tudok vezetniKép Reggel felébredtem, és olyan rossz kedvem volt az álmomtól. Gondoltam is, hogy felnézek, biztos mennek ezerrel a talik, csak nekünk nem szól senki. Erre pár perc múlva üzent Jucc, hogy lesz nála tali, meg rá egy hétre Prüntyinél is. Olyan jól esett, hogy szóltKép
Szóval látjátok, még almomban is ott vagytok ám!!Kép
Na megyek fürdeni, meg végre eszem valamit, nehogy elfogyjak. Képzeljétek, már csak 48 kg vagyokKép Úgy nézek ki, mint egy etióp, azért nem is tettem fel közös képet Lilivel, mert riasztó vagyok rajtuk. Lehet, hogy ezért sír annyit szegény???Kép

Kép
Kép
hari

Ayse,
Sajnálom, hogy Lilin kijöttek a pöttyök! Láza van még? Eszik-iszik valamit? Remélem, nem fogja nagyon megviselni. Penicillint kaptatok rá? Állítólag a mai skarlátvírus sokkal gyengébb, mint régebben volt.
Drukk, hogy Andris ne kapja el!

Bodza,
Egyetértek szoptatás ügyben! Hallgass csak az anyai megérzésedre és szoptass, szerintem is! Majd, ha már nem bírod a végén vagy esetleg Saci nem fogja kérni, akkor leálltok. De addig, hajrá! Kép Beleszólók Kép

Barbi,
Köszi Kép

benianyu

sllxals,

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Mea
Köszi, hogy elmondtam, ne haragudj ha rossz emlékeket kellett felidézned. Tényleg érdekelt, hogy miért élik meg másként akik császárral szülnek. A lényeg a végén van. LIVI csudaszép, aranyos és kiegyensúlyozott és az egészben ez számít, nem az, hogy hogy szültél.KépKép
Nekem mindkét fiú nagyon könnyen született és mégis baj volt a tejcivel.

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi!Kép

Szupi a képek, kösziKép

Amúgy elég szomorú, hogy itt a babaneten egyre több a célozgatás név nélkül!!!!
Anynira gusztustalan ez, fúúúúúúúj utálom az ilyeneket mikor nem ír nevet oda valaki...
Megyek hányni gyorsan ettől......KépKépKép
Ennyivel el is intéztemKépKépKép

Mea
mea

Prüntyi!Kép

Szupi a képek, kösziKép

Amúgy elég szomorú, hogy itt a babaneten egyre több a célozgatás név nélkül!!!!
Annyira gusztustalan ez, fúúúúúúúj utálom az ilyeneket mikor nem ír nevet oda valaki...
Megyek hányni gyorsan ettől......KépKépKép
Ennyivel el is intézemKépKépKép

Mea
mea

Bocsánat 2 x küldtem el, de legalább a hatása is nagyobbKép

Többiektől bocsánat, de nem hagyom szó nélkül

Jó éjt!Kép

Mea
mea

Barbi,
Én vagyok hülye vagy nem látszik az üzeneted, amit az előbb tettél fel? Nem volt egy kép Leonról? Épp vissza akartam olvasni, de most nem találom.
Másnak is tünt el üzenete? Kép
Olyan sz@r mostanában ez a babanet!

benianyu

Sziasztok!

Nem tudok üzenetet küldeni szerda óta ezen a nyavalyán, már pár üzim elszállt és a fenének volt kedve újra írni.

Sajnálom, hogy nem voltunk talin, a jövhetire készülünk. 3 hely lesz az autóban nálam.

Barbi, mi történt Veled?
3. foghoz gratula.

Nálunk a alsó jön egyszerre.

Hari, örülök, hogy jelentkeztél, Lili nagyon helyesKép

Kisnyúl most is elbűvölőKép

Benianyu Danijának fogacskáiKépKép

Beteg babóknak javulást!

Kérek infót a jövő héttel kapcsolatban.
tool.orabt@chello.hu

Bodza, gratulálok a pocaklakóhoz. Utólag boldog névnapot!

And, Duda nektek is minden jót kívánok!

Dóri volál dokinál?

Csak ennyire futotta most.
Holnap gőzerővel sütök, főzök a keresztelőre, előre láthatólag 17-en leszünk. Felköthetem a gatyám.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?