A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Barti, anyuék nincsenek itthon, csak hétvégente. Õk D.földváron laknak. Így szuperjó lesz szerdán meg csütörtökön, mert apa dolgozik, így két gyerekkel megyek vizsgázni....nem tudom hogy fog menni....

Drukkoljatok lécci, holnap kettőtől nagyjából május 11-ig....

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nagyon rég írtam nektek, de végig követtem a topik életét. Szóval mi is betöltöttük a 37. hetet, és bizony ma reggel be kell feküdnöm a kórházba, mert a pocim mérete nagyon nagy lett, és a sebem nagyon húzódik. (3. császát vár ránk) Sokszor rendszeres fájásaim vannak, erős nyilalásokkal a sebemnél, aztán 1-2 óráig semmi. A doki szeretné, ha "kézközelben" lennék. Borzalmas itthagyni a két gyerkőcöt, ráadásul ilyen bizonytalan időtartamra, de most ez az érdekünk. Én is érzem, fontos, hogy vigyázzanak ránk. Egyébként ilyen fájásokkal a lányom már megszületett. Most már ő is jöhet, hisz már nem lenne koraszülött, a doki szerint érett, nagy baba. (arányos, nem vékony)

Minden babóca tüneményes, remélem nemsokára én is küldhetem nektek a képet a manókánkról. És akkor lehet, hogy szülések terén én leszek a topik záróakkordja.

További gyönyörű, babázós tavaszt kívánok nektek.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Jó reggelt mindenkinek
Hát az én kis drágám úgy döntött reggel 6-kor, hogy elég az alvásból. Á nem vagyok álmos Kép
Most persze megint alszik, csak éppen anya nem tud már visszaaludni.
Bartika: Este 9-ig szinlelt alvással aludt a kiságyba, utána mellettünk. Szerintem ez már így marad, de az is haladás, hogy nem rajtam alszik már. Egyébként nálam inkább a napközben a lényeg. Akkor aludjon a kiságyba vagy a babakocsiba, hogy tudjam a napi dolgokat csinálni. Este meg úgy is mi is csak alszunk (egyenlőreKép). Még 3 évig nem tervezek kistesót, addig meg csak leszokik a köztünk alvásról Kép
Na megyek ránézek még jövök

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="119911"> Jó reggelt!
Bartika,
tüneményes a kiscsaj!! A pelenkázó ott van a mosdók felé, csak ez azon a folyosón jobbra.
Zsuzsi,
drukk!!
Eszti,
Nektek is drukk az oltáshoz!

Kérdés: ha csomó van az ember mellében és a baba nem tudja kiszívni+ masszírozással se tűnt el... akkor mi van? Mit csináljak?

Menjetek ma is sétálni, frankó az idő!</font>
angi79

Trose, jó volt olvasni a soraidat! Kép

Bartika, gyönyörűek vagytok! Kép

Cory, kicsik nagyon édesek. Lizának szép kis pofizacsija van, látszik, hogy jó sokat szopizik! Kép

Angi, fogalmam sincs, a többiek talán tudni fogják, vagy védőnő esetleg? Fejés esetleg?

Betti, szép család lettetek! Kép
Vendég

Angi: érzékeny is? Nekem az jött be, hogy forró borogatást tettem rá, és úgy próbáltam fejni picit. Illetve úgy mellre rakni a babát, hogy az álla a csomó felé legyen.

Zsugyu: ügyesek legyetek!!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Van egy kis szusszanásnyi időmKép talán...

Cory: Nagyon édik a gyerkőkKép Jó sokat nőtt Liza, már olyan rég nem láttuk!

Becsi, Maminti, Betti, Barti: Nagyon szépek a babócák!
Betti, Maminti: Gratulálok, sok boldogságot!

Mesi: Köszönöm ezt a pár sort,nagyon szépen megfogalmaztad! Jó volt olvasni!

Angi: Csodaszép nap volt a tegnapi, mert ugye itt volt már velünk Botondka! Nagy banzáj nem volt. Hármasban voltunk, de kijöttek a szüleim, anyósék, tesók, barátok is beugrottak virággal! Aztán sétáltunk a Sóstón a tó körül!
Örülök, hogy jól telt a hétvége! Akkor Lidi is szeret "kakaskodni"? Így hívom, mikor Boti emelgeti a nyakát, és filóz össze-visszaKép
Megjött az első gastroyalos ebédKép

Eszti: Akkor a ti hétvégétek is szuper lehetett abban a csodás környezetben.

Jajj, most mennem kell, de még igyekszem visszanézni!

Azért egy pár kedvenc tegnapi kép (bocsi, tudom, mi már szerepeltünk a hétenKép)

Kép
Kép
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Az nagyon gáz, ha tudom, hogy Kinga bekakilt, de be is aludt, és nem akarom felébreszteni, úgyhogy most kakisan fekszik?

Maminti

Kép
Kép
maminti81

Babetta, te kérdezted a zselés párnát? Bebe Confort mellnyugtató párna! Melegen: csomókra, hidegen: gyulladt, fájó cickókra! Nagyon kafi, bár szerencsére nem kellett még sokat használnom!

Angi: szerintem ez neked is jó lehet...

(Mi most itt eszünk a gép előttKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Maminti: nem gáz Kép

cory
Budapest

Anita, nem bánjuk a képeket. A gyerekekből soha nem elég! És miket kaptál??? Kép (kb. mint egy gyerek, mi??)

Én meg csináltam ezzel a frameshow bizgirivel ilyen bohócságot. Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

BartikaKép
Én 6 hétig pólyában altattam Timit, utána vettem egy vastagabb hálózsákot. Szerintem jól érzi benne magát.

Megint megyünk a szabadba...

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Pólya-kérdés:
lekötitek benne a kezét is, vagy azt nem? és a pólyában is rugiban van?

Kép
Kép
maminti81

Jó reggeltKép

AnitaKép Sezrintem egy babás topikban a legfőbb érték a babaképKép Főleg, ha jó sokv an belőleKép

ZsuzsófiKép Sajnos nekem fáj a derekam a fiam féloldalas cipelésétől, úgyhogy szívesen átadom neked a Prémaxx baby-bag-ünket, ha még mindig vágysz rá. Kék-fehér csíkos és kockás, használtan vettem és nagyon sajnálom, hogy nem tudom kihasználni, de úgy látszik, nekünk a kendő a megoldás - ott lehet kétvállasan hordozni a babát.

Egyébként tegnap ebben voltunk sétálni és szavazni és Dominó aranyosan végigaludta benne az utat, csak utána én nem tudtam megmozdulni a fájó derekam miatt.

Nagyon sok boldogságot kívánok a kicsi újdonszült babákhoz !!!

indianyo

MamintiKép a pólyának pont az a lényege, hogy a baba keze-lába biztonságosan be van kötve, így nem tud felriadni, amikor összerezzen álmában, nem zavarja ez a babócát ámKép És finom melegen tartja.

Enyém kisfiút nagoyn zavarja a pisis-kakis pelus (kkai mindig van, minden alkalommal), így - bár egyébként nem jó megzavarni az éjszakákat a pekluscserével - mi kénytelenek vagyunk kiszedni a kakiból, hogy jobb legyen a közérzete. Ha a te manócskádat nem zavarja, akkor semmi gond, cseréld csak akkor, amikor ő igényli.

indianyo

Sziasztok!

Vok Eszti, Medike, Nyf, MamintiKépKép
Sok-sok boldogságot a babákhoz!

Heni már igen intenzíven ébredezik a világra. Nappal kb 2x 1,5 órát alszik, és minden zajra összerezzen. De éjjel hagyja pihenni a szüleit.
Nem baj,hogy nappal keveset alszik imádom mikor nézelődik olyan értelmesen figyel már!!
Csak épp a vendégek hada érkezik hozzánk múlt hét óta, takarítani és pakolászni pedig Henivel elég nehéz.

Zsúzsófi,Kép
ha a szüleid vidéken laknak, esetleg barátnő nem tudna segíteni neked egy kicsit?
Május 25-én én is vizsgázom. Egy kicsi mellett is nehéz kivitelezni.... te pedig 2 kicsivel! Nem semmi!

Angi,CsemaKép
Mikor csípőszűrésre mentetek koponya és hasi UH nektek sem volt?
Csema,
nagyon szép a gyerekeidről készült kép,nagyon büszke lehetsz rájuk!Kép

Eszti, Kép
fejés már nagyon jól megy, bármikor sikerül!
És sokszor eszembe jutsz milyen jó,hogy kitartásra buzdítottál!Kép

Tündériek a babás képek!!Kép

Teszek fel én is egy tegnapi Heni fotót:

Kép

Kép
olgo

Maminti, Vok, Medike, Nyf gratulálok a babókhoz. Gyönyörűek!

Bartika
Hogy kell ezt a nyavalyás kendőt megkötni? Nekünk is van és csak szenvedek vele, több mint 4m és nem tudom megcsinálni. Nagyon béna vagyok. Segíts!

Lányok!
Császáros voltam és 6 hete gézlapozom a sebem, mert a doki mondta, hogy kell, de ugye most már elég? Ti meddig védtétek gézlappal?

Teszek fel képet!

KépKépKép

KépKép
KépKép
scullyx

<font color="119911"> Olgo,
milyen helyes a kisasszony ebben a rózsaszínben. Kép Jól vagytok?
Nekünk még egyik vizsgálat se volt. A hasi uh május 16 és a csipőszűrés június 12 a Heim Pálban. Ez utóbbin ki is vagyok akadva, mert akkor már 4 hós lesz Lidi.

Köszi csajok a tippeket a csomóra.

Cory,
Neked is köszi. Nem fáj, de ott van... Kipróbálom, amit írtál. </font>
angi79

ScullyxKép Én is császáros vagyok de egy percig se kellett gézlapoznom a sebet és a 6. napi varratszedés után a külső már tökéletesen gyógyult volt, úgyhogy azóta is vígan zuhanyozom vele- bár a kádfürdőt és szerelmi élet gyakorlását valamint testedzést csak 6. hét utánra engedéylezte a doktorbácsi. A belső seb lassabban gyógyul persze, azt még érzem erősebben. Valami konkrét ok miatt kellett gézlapoznod?

indianyo

<font color="119911"> Scullyx,
édes Laura! Kép Jó a pancsis kép!
Nekem 4 nap után már nem volt semmi a sebemen.</font>
angi79

Indianyó

Semmi különösebb ok nem volt, csak mondta, hogy mindig védje valami, én hülye pedig nem kérdeztem meg, hogy meddig. csak most már unom és hozzá csak május 8-án megyek kontrollra, mert előbb nem volt ideje (az már a 8.hét). Azt hiszem akkor abbahagyom, köszi.
Akkor ezek szerint 6. hét után már a hasizomgyakorlat is mehet? Mit gondolsz? Jó lenne már elkezdeni, mert nehogy így maradjonKép

KépKép
KépKép
scullyx

ScullyxKép Igen, én rákérdeztem és a hasizomgyakorlat és a biciklizés is mehet a 6. hét után - gondolom, azért eleinte csak módjával Kép Nálunk voltak azért problémák a pocakkal (irtózatosan nagy volt a pocakom és hirtelen nőtt nagyra, azt utolsó időben híztam hirtelen), úgyhogy annyit mondott csak, hogy mindig legyen száraz a seb és óvatosan minden megterheléssel, de egyébként teljesértékű vagyok, tehát bármit lehet - ésszel. Sok siekrtKép

indianyo

Jaj és gyönyörűek a babák akiknek a képét láttam eddig!
Boti hatalmasat nőtt!!

KépKép
csema

Sziasztok!Kép
Csak utolsó oldalt olvastam, bocsi, de folyton rohanok, Szófikám egész emberes kislány!
Mindenkinek köszönöm a srácok nevében is a dícséretet.
OlgóKép
Május 2.-án megyünk csípő uhu-ra, de lesz hasi és koponya ultrahang is.
Csütörtökön kapjuk az első oltást, nagyon fázom tőle, pedig annyi babát szúrtam már életemben ,de most hogy az enyiméről van szó....
3 napja teljesen kipöttyöződött a pofija, s nem tudom mitől a melegtől-e vagy a tejcitől-e (de már 2 hónaposok elmúltunk)
Ráadásul másfél, 2 óránként szopik, s tanácstalan vagyok, hogy ezt is a meleg miatt csinálja-e, és nem kéne forralt vizet adnom Neki.
Tejcsi van, mert a felesleget fejem ezerrel!
Szerintetek?
Holnap megyünk a védőnénihez 2 hónapos státuszra.
Megpróbálok visszaolvasgatni
Addig is puszi

KépKép
csema

Eltünt amit először írtam, visszakerestem s újra küldtem, ezért van fordítva! Kép

KépKép
csema

MamintiKép
NyfKép
MedikeKép
Gratulálok Nektek!!!!!
sok-sok tejcsit kívánok, s persze sok-sok egészséget!
Tényleg gyönyörűek a babák, ezért mindíg érdemes feljönni!!!
Élőben szeretném már látni az összes babát!!Kép Kép Kép

KépKép
csema

Csema: a szomját tökéletesen oltja a gyakori szopival. Pont így van kitalálva. Nem kell küzdeni, hogy szomjas-e vagy sem, ha kap cicit gyakrabban, akkor a szomjúsága is elmúlik. De ha kap vizet, és mégsem szomjas volt, akkor kevés anyatejet kap.

cory
Budapest

CoryKép
Oké!
Mi is így tanultuk, de még Krisztiánnál is teáztattam.
Vagyis a gyakorlatban most először Szófi nem kapott még mást, ezért vagyok tanácstalan!
akkor megfogadom a tanácsod, s marad a gyakori szopi!
Puszi:

KépKép
csema

Scullyx! Itt megy a kép, ami alapján én megkötöttem. Szerintem ez a legegyszerűbb kötési mód, mondjuk nem árt egy segítő kéz, aki beteszi neked, vagyis én úgy szoktam, hogy én tartom és anyum alulról felnyúlt a két kis lábáért, hogy ne gabalyodjunk össze. De egyedül is megoldom ha muszáj, de így hamarabb megvan. Ma is azonnal megnyugodott, ahogy betettem... Kép

Na szóval: http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm

Amit a fotómon látsz, az az X alakú kötés. A fekvős nem jött be, nem lát ki a kiscsaj...

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kedvenc képem:

Kép

KépKép
csema

Isten hozta a csöppöket!

Nyf, Maminti, Medike gratulálok! Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
NyF, Maminti! Hatalmas gratula a csöppekhez! KépKépKépKép

Mennyi szépséges babó!! KépKépKép Csatlakozom!
Itt egy két hónapos és egy hetes Gergő, épp ruhapróba Kép közben:
Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Lányos anyucik: Ti a fürdetésnél mennyire mossátok meg a nuncit? A Lilinek kicsit túrós és nem merem nagyon macerálni félek, hogy csak bajt csinálok ha bele avatkozom az öntisztulás folyamatába

Kép

Kép
pgyöngyi

Lányok!
Ablakon keresztül le tud égni a gyerek???

Nem vettem észre de már egy ideje besüt az ágyára a nap... tök vörös a feje...

szegény kicsi megsütöttem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Nem vagyok egy túl aktív topiklakó, de azért néha benézek, olvasgatlak benneteket.
Már majdnem mindenkinek megszületett a babója, ezért nem sokat tudok még hozzászólni, csak annyit, hogy gyönyörűek, édesek! KépKép
Kicsit irigykedek is!
Mi még mindig egyben, szerdán kell befeküdnöm, és akkor meglátjuk mi lesz, mikor indítják.

További jó babázást mindenkinek! Kép
Adri+Levike
40+5

Kép

Kép
adriana

Leégni nem, az üvegen nem megy át az UV, valszeg csak a melegtől pirosodott ki.

Gyöngyi: különösebben nem pisszkáltam sose, de én csap alatt teszek tisztába - a folyó víz elég sok dolgot kivisz.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Nem vagyok egy túl aktív topiklakó, de azért néha benézek, és olvasgatlak benneteket.
Már majdnem mindenkinek megszületett a babája, ezért még nem sokat tudok hozzászólni.
Hacsak nem annyit, hogy mindegyik gyönyörű, mindegyik nagyon édes!KépKép
Kicsit irigykedek is emiatt!

Mi még mindig egyben vagyunk, szerdán kell befeküdnöm, és majd meglátjuk, mikor indítják.

További jó babázást!
Adri+Levike
40+5

Kép

Kép
adriana

Bocsi, az előbb eltűnt az üzim, most meg ott van mégis!
Nem értem...Kép

Kép

Kép
adriana

<font color="119911">Borcsa, Csema,
tündériek a babák!!! Kép
Akkor teszek én is fel vigyoris képet!
Íme:</font>
Kép
angi79

Ez ám a csajszi! KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

AngiKép
Lidi is gyönyörűséges!
Igazi kiscsajszi!
Hol kapsz ilyen kisméretű harisnyát rá?
Nekem csak 2 van de azt is használt angol babaruháknál vettem!
Pedig rucikánk sok van csak nincs harisnyánk!

KépKép
csema

<font color="119911"> Csema,
köszi. Ez Calzedoniás és pont jó, Kenguru Goldos is van az Árkádból és ott az 56/62 picit nagy, de nem olyan vészesen.</font>
angi79

Sziasztok Lánykák!!!!

Gratulálok Nyfnek, Medikének, Mamintinak!!!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Adri, és Nadine nektek pedig kitartás!!!!!
KépKép

Az összes bébi csodaszép, most nem írom le külön, de mindenki gyönyörű.KépKépKépKépKépKép
Mi jól vagyunk, bár kicsit gáz volt az este, Olivér lezúgott az ágyunkról, és óriási haematómás pukli lett a fején.
Be kellett vinni a Madarászba koponyaröntgenre.Éjjel 11-kor(ne tudjátok meg, milyen nagyüzem van ott olyankor)
Nem lett szerencsére semmilyen törése, zúzódása, agyrázkódása, de eszméletlenül nézett kiKép
Most ébredtünk fel, mert éjfélkor értünk haza, és tök fáradt volt egész délelőtt.

remélem ti jól vagytok, mi ma még az uvaron sem voltunk.

Viszont elmentünk gyerekorvoshoz, már 4060 gramm és 53 centi Natasa(3000+50 centi volt születéskor), jól belehúztunk, mi????

Most mennem kell, puszi mindenkinek
vas

Csema, én még a Mária nagykerben találtam kisméretű harisnyákat, ott elég nagy a választék. Legalább is, pár hónapja még volt. Kép
Vendég

Apropó!
Találtam egy oldalt ahol nagyon sok fajta Prince Oliver badyt lehet rendelni. Én rendeltem egy párat, mert nagyon szeretem, a minősége is jó és szép is!
http://www.babaszoba.hu/services/smallad/notes?adid=292753

KépKép
csema

Köszi lányok a harisnya tippeket!!!
Olivérnek jobbulást!

KépKép
csema

EsztiKép
Merre van a Mária nagyker?

KépKép
csema

Visegrádi u. 25., XIII. kerület.
Vendég

Sziasztok!!

HÚÚ, mennyi gyönyörű baba!!!Kép

Ha lesz egy kis időm csinálok egy babanetes albumot, ahova az eddig felrakott képeket beleteszem!Kép

Tegnap kirándultunk, Bettina szinte végig aludt. Voltunk a Veresegyházi medveotthonban, meg sétáltunk az erdőbenKép
Még étterembe is eljutottunk, annyira jó volt így nagycsaládosan.
Az autónk kicsit kényelmetlen, mert 3 ajtós, így állandóan be kell hátra mászni, de sebajKép

Mesi: szép gondolatok!!Kép

Zsugyu: drukk Neked!!!

Angi: nekem Dorinával volt csomóm, én azt csináltam, hogy átmasszíroztam a mellem, hanyatt fektettem a babát és "belelógattam" a cicit a szájába úgy, hogy négykézláb voltam felette.
Érdekes póz, de így onnan is kiürült a tej, ahonnan rendes helyzetben nem. - hátha...

Csema: nálunk is vannak pöttyök, hol több, hol kevesebb! szerintem a tejcsi okozza, majd elmúlik!

Kérdés: Bettina füle mögött teljesen be van pállva, pedig sűrűn tisztítom, de pár óra múlva megint tiszta piros és nedves. Mi a megoldás???

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde, régen láttunk rólatok képet!!! Kép Ez célzás, igen!!! Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?