A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ildi: sajnálom Olivért, szegénykeKépKép remélem hamar elmúlik a puklija!!!
Natasa nagyon jól fejlődik!!Kép

Adri: további drukk Neked, hogy minden rendben menjen!!!

Gyöngyi: én picit szétnyitom neki és finoman kitörlöm, de nagyon nem nyúlok bele.

Maminti: én nem kötöttem le a kezét, amikor pólyáztunk, de próbáld ki hogy érzi magát jobban benne!

Gyöngyi: a baba mellöl ki lehet lopakodni és máshol megejteni a "dolgot"Kép - mint a filmekben (konyhapult, szőnyeg...)

Csema: amikor Bettus két szopi között nem alszik, akkor ő is gyakrabban igényli a cicit.
ahogy Cory írta, biztos szomjas lehet. Én sem adok neki mást, csak tejcit!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Nyf, Medike, Maminti: Szívből gratulálok gyermekeitek érkezéséhez. Kép Medike, Maminti, nagyon szépek a képek.

Babetta: Azt hiszem, hogy Istvánka is 'túlsúlyos', de a babákat nem szabad fogyóztatni. Amikor vége lesz a szopinak meg fog állni ez a hirtelen súlygyarapodás. (Ezt a védőnő mondta ma.)

Eszti: nagyon szépek a képek. Mi volt az oltás után?

Anita: tök jók a fürcis és játszószőnyeges képek.

Pgyöngyi: inkább hanyagolnám a baracklevet, helyette inkább almát igyál. Attól tuti nem lesz gond.

Becsi, Cory, Barti, Csema: nagyon szépek a képek.

Angi, Olgo: nagyon csajosra sikerült a kép. Kép

Nadineről tudtok valamit?

Rólunk: ma sétáltunk egy nagyot, de előtte egész délelőtt nyűglődött Istvánka. Nekem meg cikket kellett volna írnom, és előadásfóliákat animálnom, de nem nagyon ment. Most nekiállok. Kép Szóval nem is értem, hogy Zsuzsófi két gyerek mellett hogy bírja.

Szép estét.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Eszti köxi

KépKép
csema

Túlsúly: az igény szerint szopizó babák 4 hós koruk körülre (ki előbb, ki később) megduplázzák a születési súlyukat, és utána fokozatosan lassul a gyarapodás.
Luca az első 2 hónapban összesen 3 kilót hízott Kép, aztán köv. hónapban "csak" 80 dkg, aztán volt 60,40, aztán 30 dkg-k voltak, amíg kifogytunk a havi méreckedésből.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Mariannka: jóval hamarabb abbamarad ez a gyors hízás. Balu 7 hós koráig havi 1kg-kat hízott, aztán meg 5 hónap alatt összesen 0,5-et, és mondjuk 7 hósan gurigatni lehetett volna, bőven lement róla minden, pedig 44 hóig szopizott.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

ScullyxKép
Nekem a sebemet nem kellett védeni gézlappal. A varratszedés óta (5.nap) van szabadon. Semmi probléma nem volt.

MamintiKép
Pólya: én nem kötöttem le benne a kezét. És alatta body és rugiban volt.

TündeKép
A füle mögé a Sudocremet nem próbáltad? Nekünk jó volt.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok Lányok!

Tünde!
Milyen színű pöttyeitek vannak? Mert nekünk fehér jött ki itt-ott, pl a szemöldökénél és a nyakánál vannak most újak, meg az orra alatt.
A fül mögé esetleg szórhatnál hintőport, de ezt gondolom már kipróbáltátok.

Ildi!
Én is sokszor tartok attól, hogy lekecmereg a nagyágyról a gyerek, de még nem mozog annyira. Jobbulást Olivérnek! A pukli hamar elmúlik!

Mára egyébként olyan nagy terveim voltak, de a "szívem hölgye" keresztülhúzta a számításaimat. Kicsit nyűgös volt ma, pisilni is csak éppen-éppen tudtam ellógni mellőle. Délután kettőkor reggeliztem, de tök jól bírom, mert addig minden szopi után aludtam én is. Kép
Délután megint sétáltunk, összefutottunk egy ikres anyukával. Két hónapos babái vannak, de kisebbek, mint a Tündi, mert 30. hétre születtek. De legalább ismerek a házból babákat! És neki azt mondta a gyerekorvosunk, hogy nem szabad gyorsan hízni a babáknak, és fogyóztassa őket. Egy szopós babát hogy lehet fogyóztatni? Mert szerintem sehogy. Én ahogy lekonyul a gyerek szája, már tömöm is meg cicivel. Szóval mégse tetszik a gyerekorvosunk annyira.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Egy dolgot nagyon fontos észbentartani: mivel a szoptatás nem betegség, eléggé perifériáján van a gyerekorvos képzésnek. Amit én messzemenően helyeslek - amennyiben az orvos tisztában van a tudása határaival.
Tehát: a tápszert evő babák gyarapodására valóban vigyázni kell, mivel a tápszer ugyanúgy hizlal, mint a felnőtt kaják: gyarapítják a zsírsejtek számát, és ezzel a csecsemőkori édes dundiság egyenes út a felnőtt kori súlyproblémákhoz.
Viszont az anyatej másképp hízlal: a zsírsejteknek nem a száma, hanem a mérete nő, a dundiság valahol 2 éves kor körül nyom nélkül eltűnik, és nem jelent fokozott kockázatot a későbbi elhízásra.
Vagyis az anyatejes baba bármennyit hízhazhat.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Vas Ildi! Gyógy KépKépKépKépKépKép hegyek szegény puklisfejű Olivérnek!
(Éjszakai kórháztúra...brr Kép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Valamikor ígértem nektek képeket Andris fiamról, amit megtaláltok a http://www.inext.hu/~szilvi/ oldalon.

Gratulálok az új babáknak és szülőknek!
Trose sorai nagyon szívhezszólóak!

Angi!
Anita és Tünde tanácsai szuperek, valami ilyesmit próbáltam én is mindkét csemetémnél. Masszírozás tus alatt meleg vízzel, meleg vizes ruhával borogatás, vagy a zselés melegítőpárna mind-mind jó megoldás.

A gyümölcslevekről jut eszembe, szerintetek tényleg igaz, hogy a savanyú dolgok csökkentik a tejtermelést? Pl. narancs, citrom?

Csoda jó látni a babák fotóit, már most micsoda kis egyéniségek!

A napocskával vigyázzatok, Ancsi lányomat ma megmutattam a doktornőnknek, csúnyán "megpirultak" a karjai az ovi udvarán.

Jó éjt!

Szilvi

keksz

<font color="119911">Jó reggelt!
Tünde, Keksz,
köszi-köszi a tippeket, Végül este forró zuhany és masszírozás után kifejtem és így eltűnt a csomó. Már jó nagy volt.

Tiszta hülyeség ez a fogyóztatás téma. Nekem meg ugye azzal jön a dokinő, hogy a lányom csak a minimálisat hízza. Szerinte heti 15/18 deka kell. Máshol meg heti 10-20 közöttit olvastam. Ja és azt mondja, hogy ha kérne a gyerek sűrűbben cicit, akkor adjak neki vizet. Na, persze... Egyik fülemen be, másikon ki...

Livi,
akkor egy cipőben járunk doki ügyben. Király, hogy Nektek is van babás szomszéd. Lidi tegnap ismerkedett a játszószőnyegen először a mi szomszédunkkal, aki 4 hós. A csaj jól megragadta Lidi bodyját. Kép
Tünde,
de jó lehetett ez a kirándulás. Kép
Keksz,
vigyázunk a nappal. Pont tegnap gondolkoztam, hogy kellene nekünk is valami naptej már.
Mariannka,
sikerült elkészülnöd a dolgokkal?
Titati,
mi ujs Veletek?
Vas,
hogy van Olivér?

Pussz. Mindenkinek szép napot!</font>
angi79

Sziasztok
Gratulálok minden babához, akik most érkeztek.

Nadine még mindig kórházban van ? Nem tud róla senki?

Nagyon aranyosak a babák. Mindenki rakja csak a képeket, imádom nézni őket.
Mi most majdnem egésznap kint vagyunk a kertbe, ezért nem nagyon írok, este 7 körül füri mi mindennap fürdünk, utána evés még elpakolok, aztán apát se hagyhatom ki, mert egésznap csak akkor látom.

Anita
Hatalmas Boti és szerintem is rád hasonlít.

Ildi
Ez megint csak nálatok történhet meg. Sajnálom Olivért

Szopi
Valamit csinálnom kell, mert a gyerek 2 óránként szopik nappal, és így nem tud gyógyulni a luk a cicimen. Nem vérzik, nem sebes, de a luk nem múlik, csak nő mióta ennyit eszik. És nagyon fáj. Pihentetni kéne, de a másikból nem lakik jól, mert kb 30 van benne, de már ez is valami. Sokáig még nem tudom rajta hagyni, mert elszokott ettől az erős szívástól, és fokozatosan szoktatom. De nem sebesedik szerencsére.. A család már azt mondja, hagyjam abba ,mert még baja lesz a cicimnek, mert amikor meglátják a két lukat rosszul, lesznek. Mondjuk én is. Most a gyógyszertári krémet próbálom ki, ha ez se segít, lassan feladom, mert már ennyi szenvedés elég volt.. Imádkozom, hogy jó legyen és begyógyítsa a két lukat, mert akkor már elviselném az erős szívást.

Kinél mi változott 6hetes ugrásnál, mert nálam a 2 óránkénti evés lenne, és ha ez az meddig tart?

Lányok intim kérdés, főleg aki simán szült.
Van már nálatok sex? És miben változott, főleg akit varrtak? Nagyon fájt először? Ha nem akartok, ne válaszoljatok.

Babetta és Levi 7+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Angi, ez azért vicces, hogy a minimálisat hízza, de azért adj neki vizet... Attól majd meghízik???? Kép
Nevetséges. Kép
Azért hall az ember hajmeresztő dolgokat!! De jól csinálod, egyik fülön be, a másikon ki. Kép

Lányok, ti milyen naptejekről tudtok, amit ha lenyal a gyerek, akkor nem gáz?

Mariann, semmi gáz nem volt az oltás után, nagyon sokat aludt, éjszaka is szinte végig, semmi nyűgi, semmi hőemelkedés. Kép
Vendég

Boldog Névnapot Alina kisfiának, Márknak!
Vendég

Sziasztok!
Keksz:
te akarnál citrom és narancslevet inni?
Szerintem ne igyál túl sokat, mert én eleinte a teámba tettem, és úgy marta a gyerek gyomrát, hogy egész nap fájt a hasa, és nem segített neki semmilyen pocakfájásra kitalált gyógyszer.

puszi
Móni és a 8!!!! hetes Marci
kmoni

BabettaKép
Az első hetekben Timi is 2 óránként evett, de amikor betöltötte a 7. hetet megváltozott és azóta 3-4 óránként szopik.(nem tudom mennyit eszik mert nincs mérlegünk) Először én is azt hittem soha nem fog ritkábban cicizni. Úgyhogy kitartás hátha Levi is mostmár átáll.
Én nem értem ezt a lukat a ciciden. Ha luk van akkor hogy nem sebes?
Nekem egyszer volt sebes és a Medela krém hozta rendbe.

Márk baba SOK BOLDOGSÁGOT!!!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyöngyi,Kép
A védőnő azt mondta,hogy növényi olajos vattapamaccsal tisztítsam meg, széthúzva az ajkakat, de minden este csak egyszer húzzam végig, így nem irritálod de mégis tisztul.

Angi,Kép
hogyhogy a Heim Pálba mentek?
Kérhetnél a Péterfyben hamarabbi időpontot.Elhiszem,hogy mérges vagy a késői időpont miatt.Kép Jól vagyunk, tegnap össz:5 órát voltunk levegőn. De olyan szép idő volt! Kép

Csema,Kép
te a péterfybe viszed Szofit?

Adriana,
nemsokára te is babázhatszKépKépKépkitartás
Én nem akarok pöttömnek vizet adni, ha igényli inkább többször kap anyatejet.

Kép
olgo

<font color="119911"> Olgo,
tényleg vihetem a Péterfybe? És kit kell keresni meg hívni? Csipőszűrés is ott?
Azért Heim Pál, mert oda tartozunk.

Menjetek is sétálgatni!!!

Alina,
boldog névnapot Márknak!
Babetta,
drukk, hogy gyógyuljon a cici. Nekem is sűrűn eszik néha Lidi. Lehet, hogy most a meleg miatt szomjasabb is. </font>
angi79

LányokKép
Szerintetek nyáron a hőségben lehet majd kint fürdetni a gyerekeket?(Strandra semmiféleképpen nem vinném) Timi már akkor 5 hónapos lesz. Én arra gondoltam az udvarra kiteszek egy felfújhatós kis medencét persze árnyékba. Szerintetek???

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Keksz, Kép
én facsarok citromot a teámba de nem kevesebb a tejem és Heni se nyűgölődik miatta.

Kép
olgo

Petri: szeritnem simán.

KEksz: én simán iszom limonádét is, ha úgy jön ki, és semmi gond nem volt belőle.

cory
Budapest

Sziazstok!!!

Natasa kinnt alszik a teraszon, én meg megpusztulok, úgy fáj a derekam.Fogalmam sincs mitől, lehet megfáztam, vagy a vesém, vagy fogalmam sincsKép

Angi, mi is most kaptunk beutalót uh-ra, meg ortopédiára, de itt is az ortopédiára állítólag több hónapot kell várniKép
Inkább elviszem maszek dokihoz(ugyanaz, mint a rendelőben), csak nem kell nyárig várnom, hogy megnézzék.Nem véletlenül találták ki a 6 hetetKép

Babetta, úgy sajnállak a bimbid miattKép
De annyira kitartó vagy, sokan már rég feladták volnaKép
iszonyú ügyi vagyKép

Tünde, mi 2 hete voltunk a maciparkba, és (ne is csodálkozzatok)Kép Olivér benyúlt a rácson, ahol épp 2 medve volt.Azt hittem, meghülyülök, pont előtte pár perccel ölték egymást a medvék.
Aztán utána hasra esett egy bottal a kezébe, felszakadt a szája alul-felül.Úgyhogy a vasárnap esti ágyról leesős baleset nekünk már nem újdonság.Csak szegény annyira rosszul esett.Szerencse nagyobb volt az ijedelem, már nincs semmi baja, a pukli elmúlt, már csak egy nagy kékfolt árulkodikKép

Perti, szerintem árnyékban simán pancsizhatKép

Eszti, én Vichy naptejet fogok rájuk kenni,de nem tudom, milyen lanyalvaKép
Honnan akarod vele lenyalatni???
Arcáról nem hiszem hgy letudná, kézfejéről????
Kép

Ez a fogyóztatás meg baromság,aki kitalálta!
Hogy lehetne egy anyatejes csecsemőt fogyóztatni??????
Ha meg nem esznek eleget, akkor meg az a bajukKép

befejezem, mert nem tudok már ülni, úgy fáj az oldalamKép

Puszi, jó sétálástKép
vas

Fúúú Babetta, teljesen tudom, miről írsz! Nekem is lyuk tátong a bimbin, de "csak" 1! Tegnap óta nekem is nagyon fáj megint. A másik, amelyikben kevesebb van, meg laposabba bimbó, nem nagyon kell Botinak. Egy pillanat alatt kiszívja a benne lévőt,és már cumizni sem akar rajta. Muszáj a "lyukasat" erőltetniKép
Dagad a májam, ahogy írjátok Ti is, hogy rám hasonlítKép Majd próbálok beszkennelni vmikor egy 8 hetes képet rólam, és akkor látható lesz, hogy tagadhatatlan a különbségKép
Botinak is vannak időszakai, mikor gyakrabban kér. Pl. ma éjszaka 8 órát aludt, illetve nem, de 8 órát bírt kaja nélkül!!! , viszont utána szinte óránként pótolta a kimaradástKép Ha két szopi között nem alszik, akkor többször kér enni!

Eszti: naptejet én is épp kérdezni akartam! Én is várom a tapasztaltabbak válaszátKép
Örülök,hogy viszonylag jól megúsztátok a szurit!

Csema: Köszi neked is a dicsit! Szófi is nagyon bájos! Lányok, ezek a minicsajszik annyira csajosak...csak győzzünk válogatniKép

Angi: Örülök, hogy jobb már a cickód! A forró zuhi tényleg nagyon jó tud lenni!

Mariann: Nekem is azt mondta a doktornő,hogy majd nem fog ennyiket hízni Botond, ha elkezd forogni, kúszni- mászni! (Csak bírjon szegénykém elkezdeni, mert amúgy baromi erős a válla, ahogy tolja fel magát, vagy mikor nézelődik, de hason nagyon szenved a nagy pocója miatt!)

Ildi: derékfájásKép Jobbulást Olivérnek!

Zsugyu: Jó,hogy írtál! Természetesen nagyon drukkolunk! Majd írj!!!

Nadine, Adri: Nektek is drukk!

Nadineról nincs hír???

Tünde: olyan jó olvasni, hogy ti tapasztaltabbak, már simán mentek össze-vissza a babóval. Apa hétvégén akart elvinni étterembe, de még féltem menni BotivalKép KÉpet a hajasbabámrólKép

Livi: Ismerős ez a "programkeresztülhúzás"Kép

Zsuzsófi, én is csodállak Mariannhoz hasonlóan, hogy bírsz tanulni két gyerekkel. Én már az ebédet is rendelem, de a háztartás (mosás,vasalás, rendrakás, ...stb) és a gyerkőc mellett semmi időm tanulni, mondjuk az előbbiekre sincs nagyonKép Annyira idegesít,hogy még mindig úgy le vagyok lassúlva! Sosem érem magam utól a házimunkában!

Megyek is teregetni, míg BOti napozikKép

Szép napot!

Ui.: Nem baj, hogy a délutáni melegben levettem a sapit is? De csak a "Boti-mobilban" (babakocsiKép), nehogy amúgy megsüsse a fejét a nap!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Boldog névnapot Alina Márkjának!!!

Annácska, téged kihagytalak a felsorolásból! Mi van veletek???

Anita
Kép
Kép
_anita_

AnitaKép
Én még nem mertem levenni a sapkáját persze kizárólag csak a babakocsiban akartam. Persze szerintem nagyon melege volt kint pedig csak egy rövid ujjú body és egy hosszú ujjú plüss rugi volt rajta. (Sajna csak plüss rugink van, délután megyek venni vékonyat is)
Majd a tapasztalt anyukák segítenek sapka témában.Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Anita, én már leveszem a sapit séta közben, mivel legalább 25 fok van, és ahogy benéztem a sapi alá, tök meleg volt, szinte izzadt. Kép

Ildi Kép, ne is meséld ezeket a sztorikat Olivérrel...jesszus. Kép Ja, én a kézfejére gondoltam, mert most állandóan azt nyalogatja, és ugye a babakocsiból mindig az lóg ki. Olyan kis vékony a bőre ott a kezén is, nem akarom, hogy megsüljön. Érted... Kép

Én nyáron viszonylag sokat leszek a Balcsin, és simán szeretném, ha pancsolna Bence, amúgy is szeret fürdeni. Venni fogunk egy kis pancsolót, aztán hajrá. De a Balcsiba is befogom lógatni a lábát Kép Kép

Angi, mi a Bethesdába megyünk UH-ra, ott voltunk csípőszűrésen is. A gyerekdoki abba a kórházba ad beutalót, amelyikbe kéred. Mondjuk a Bethesdában is nagy a zsufi, UH-ra febr. 27-én jelentkeztem, és most május 5-re volt időpont.

Nálunk, ha nincs alvás, napközben 2 óránkénti kaja van, nagyon ritkán van 3 órás kimaradás. Kép Ez van, engem nem zavar. Éjszaka nálunk is, ha átalszik 6-7 órát, annyira tátogva ébred, mint akit egy hete éheztetnek. Kép Kép Kis zabagépem. Kép
Vendég

Sziasztok!

Most mindenki megnyugtatott a babák súlya miatt. Kép Érdekes dolgokat beszélnek az orvosok, mint ne mondjak. Kép

A védőnő felhívta a figyelmemet, hogy ettől a tavaszi naptól is könnyen meg tudnak égni a babák, ezért legalább 30 faktoros krémet vegyek neki.

Anita: tegnap én is levettem a sapit, mert semmi szükség nem volt rá. Kép

A holnapi előadásommal elkészültem Kép, viszont a cikket ma este fogjuk megbeszélni a párommal. Jó program lesz. Kép

Csasziheg: nekem összesen négy napig volt rajta kötés. A kórházból már anélkül jöttem ki. Kép Nagyon gyorsan, csodaszépen begyógyult.

Istvánka elképesztően nyűglődik napközben. Nem tudom, hogy mi a baja. Megtalálta a bal kezén a hüvelykujját Kép, és elkezdte szopizni. Kép

Ciciseb: én ekcémával küzdök, amire a bőrgyógyász nem tudott normális krémet felírni a szoptatás miatt. Ami meg van, nem ér semmit. Szenvedek a fájdalomtól és a viszketéstől.

Szép napot.

KépKép
mariannka

Ildi: derékfájás Kép Nekem a kórház után volt. Két napig nem tudtam kiegyenesedni, úgy megfázott a derekam ott.

Lizán ma egy rövidujjú body, vékony ujjatlan rugi (olyan anyagból van, mint a body) és egy nagyon vékony kocsikabát meg sapka volt kint. Most akarok igazi nyári sapit venni neki.

Most megyek, kúrálgatom magam, úgy tűnik, napszúrást kaptam tegnap.

cory
Budapest

Mi rövidujjú body + hosszúujjú rugi. Ennyi. Vékony sapit vittem (nem füles), de megint melege volt, levettem.
Vendég

Sziasztok lányok!
Ma voltunk 2 hónapos státuszon a védőnőnél.
Csak egy kisruciban, zokniban, rövid badyban vittem, sapi nélkűl.
5240gr mérte a védőnő (pelus bady volt rajta)
és 57cm-nek
OlgoKép
Nem a Péterfybe megyünk, hanem a kettes gyerek klinikára, kedden.
most a meleg miatt 2óránként megy a szopi, és nem adok neki semmit, a tanácsotokra.
Végűl este 7-től hajnal 5 ig aludt!
Kriszikém viszont rémes éjszakát okozott!!
Senkinek nem kívánom rémálmomba se jöjjön elő!
Tegnap elött bóklászott egész éjjel, s mivel nem volt láza, s azt mondta nem fáj semmije annyira nem izgultam.
elment reggel oviba, én mentem érte, de hazafelé sántikált.
kérdeztem mit csinált a lábával, de azt mondta nem fáj utánozok valakit.
még ugrott is egy nagyot, s így megint csak megnyugodtam.
az sem tünt fel, hogy egyedűl akart fürdeni, s fel is öltözött!
De igazából valami nem stimmelt Vele és csak sántikált!
Meg nem engedte hogy megnézzük!!!
estére odáig eljutottunk, hogy bevalotta " valaminek neki szaladtam, majd reggel megmutatom!"
Alig várrtuk, hogy elaludjon, de nagyon nyugtalan volt, s akárhányszor a zoknijához nyultunk, hogy levesszük megnézzük a lábát, felébredt, s nem engedte,
Éjfél felé már mélyen elaludt, s sikerűlt levenni a zokniját.
Mondjuk rosszul lettem a látványtól!!
Arany kisfiam egy kábelkötegelőt húzott a lábára, s uye azt minnél jobban meghúzza annál jobban megszorúl.
A kötegelő felett bedagadva az ujja, persze el is volt szineződve (ugye az oxigén hiány miatt)
sírógörcsöt kaptam, bepánikoltam remegett a kezem, de nagy nehezen sikerűlt levágnom a kötegelőt a lábáról.
Szerencsére reggelre már a duzzanat is visszább ment s a lába színe is kezdett rendeződni!
Kérdztem tőle miért nem szólt rögtön, soha nem szídom le ha baleset történik Vele, egyszerűen nem értem miért titkolta.
Még most is remeg a gyomrom, ha belegondolok!
Bocsi ha sok voltam, de ezt le akartam írni!
Puszi:

KépKép
csema

Borcsa!
Egyetértek veled, szerintem se lehet anyatejes babát elhízlalni.

Keksz!
Én tök bátran iszok mindent, mondjuk narancslevet már hetek óta elfelejtettünk venni. Viszont a múltkor ittam szénsavasat és az nem nagyon tetszett a kölöknek. Egyfolytában büfizett tőle.
Tegnap azt is hallottam, fagyivásárlás közben, hogy nem félek, hogy elmegy a hidegtől a tejem? Már kapkodom a fejem ilyenkor!

Angi!
Mi még ennyire nem haverkodunk a szomszédokkal. Viszont az anyukák-apukák kölcsönösen megcsodálták egymás gyerekét!

Babetta!
Ne hagyd abba a szopit! A cici majd begyógyul.
Az intim kérdésre: nálunk még semmi nem volt (3 hét után), kedvem még lenne is hozzá, de alul még mindig vannak cérnáim (maguktól hullanak ki szép lassan) és megvárom a hathetes kontrollt. Meg aztán én tavaly augusztus óta semmi ilyesmit nem csináltam, úgyhogy mint egy szűz kislány, úgy kezdek majd neki. Kép

Esztipeszti!
Nekünk a gyerekorvos a Vichy naptejet favorizálja, állítólag az a legdrágább. Kép Egyébként van direkt gyereknaptej, ezt onnan tudom, hogy én is azt használtam pár éve. 35 faktoros volt.

Cory!
Napszúrást? Mi lesz veled nyáron? Tessék sok vizet inni, meg pihikézni!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

BabettaKép
Szex téma!
Nekem érzékeny még most is, de mondjuk szerte szét szakadtam, akkor ott azt mondtam inkább szüljünk mégegyszer, mint a varrás, az pokol volt, s egy bő órát varrtak!
Szóval még nem okés.
Babakocsi:
próbáltad átfordítva tolni?
Nekem ugy nem jött be annyira, nehezebb irányítani, de hogy ne süsse a napocska ma kénytelen voltam megfordítani!

KépKép
csema

Babetta: Balunál volt gátmetszésem, nagyon féltem az első együttléttől, húztam is a 10. hétig, de nem volt semmi gond, és nem változott semmi. Zsománál már csak 1 varratom volt, ki sem bírtuk a 6 hetet Kép Liza 6+3, de egyelőre 100%.os fogamzásgátlónak bizonyul (csak velünk, lehetőleg cicivel a szájában hajlandó aludni).

cory
Budapest

Na én jól megsütöttem lent a babót, a sapót én sem merem levenni róla a babakocsiban!!!A rugiban is melege volt de csak idefönt jöttem rá!!!
Kicsi Zsombi(már több mint 6 kg 6 hetesen!!!) 2 óránként kajál ez egy dolog, de nem ám 10 percig van hogy 1.5 óráig.Tegnap 1 órán keresztül evett 30 ml-t!!!!(megint elővettem a mérleget!!!, de nekem mindíg mást mutat: ha 2x rárakom nem ugyanannyi a vége??!! TUDOM dobjam ki) A két éves kiscsaj meg rázendít hogy vegyem fel miközben eszik a fiam, főzésre 6 hete nincs időm,( szerencsére anyósom főz mert különben éhen halnánk!!!), mosogatás és mosás megy, ha rendet rakok a lányom után 5 perc múlva tesz róla hogy még nagyobb kupi legyen!!!Ma lemerészkedtem velük a kertbe, de persze a lányom nem akart feljönni!!!
Szóval szopi ügyben, most mit csináljak??? Már lassan összefolynak az etetések azt sem tudom mikor kezdődik,mikor van vége melyik ciciből kéne ennije???Ha tudnék csinálni szomorú kék fejet most azzal lenne tele minden.......
Ja és kicsi Zsombi tegnap alig aludt kb.1.5 órát de. meg néha elszendergett úgyhogy este 7-kor pár perc szopi után elájult!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Csema: nagyon sajnálom. Kép tutira, nagyon fájhatott neki. Szegénykém.

KépKép
mariannka

Meg lusta is a fiatal úr , mondjuk én elhiszem hogy nagyon jó neki hozzám bújva, de ez fog változni???? Vagy örökre ilyen maratoni szopis marad, és cak aludni kapcsolódik le rólam????
Minden elismerésem a 3 gyerekes anyukáké,Hogy csináljátok???Én sajna kettővel sem bírok???
Attól félek hogy a pici éhezik, azt hallottam hogy ez lehet baba kori emlék mert én tápszeres voltam 3 óránként ugye ,és lehet hogy nem 1x éheztem!!??? A nagyra meg nem mindíg jut időm!!!
Ha ülve szoptattok és jól ráharap akkor nem kell fogni a cicit????
Jó sok őrült kérdés csak hogy ne unatkozzatok!!??

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Csema: együttérzésem...szörnyű lehetett neki is és nektek is...

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bmo: ha ilyen szépen hízik, akkor tényleg tök mindegy, hogy 1-1 szopira mennyit eszik. Én a kaját 3 éve rendelem.
Szopival nagyon úgy tűnik, minden rendben. Én 3 óránként cserélek mellet, akkor is, ha 3 órát végig mellen volt Kép

cory
Budapest

MariannKép
Tudom, hiszen aludni sem tudott, csak azt nem értem,
miért nem szólt!
S erre ő sem mondott semmit csak annyit hogy szól legközelebb!Erre én:
OKé, de ha lehet, ne legyen legközelebb!

KépKép
csema

Helló lányok
Mit csináljak? Tegnap kinnt voltam a babóval 1 hosszúujjú body, 1 pántos rugi, sapi kis pléd. Erre anyósom el kezdett jajgatni, hogy ez kevés és ma ránk erőltetett még +1 pulcsit és +1 plédet. Na a plédet egyből lekaptam róla, mikor eltünt az anyós, de a pulcsit már nem tudtam levenni mert bealudt. Az a baj, ha nem fogadom meg a tanácsát egyből megsértődik, és egy sértődött anyósnál rosszabb nincsen. Azért délután meg fogom mondani neki, hogy a lakásban hidegebb van mint kinnt és ennek ellenére nem adok rá 2 pulóvert.
Hízásról: Én is kivagyok egy kicsit tőle, mert a heti mérlegeléseknél egyre kevesebb súlygyarapodást mérek. Mikor hazajöttünk még simán 270 g-os többlet volt, és tegnap már csak 160g-ot mértem. Remélem nem fog elapadni a tejem. Reggel is csak 60g-ot szívott a jobb ciciből és utána sírva ellökte, átraktam a balra és még rászívott 40g-ot. Nem kéne a 60g-nál több tejcinek lennie a cickóba? Ez elég kevésnek tűnik.
Babetta: Nálunk az volt a 6 hetes forduló pont, hogy megint elkezdte az esti hasfájós üvöltést, viszont már napközben nézelődik, mosolyog és sikongat. Ébredés után akár 20 percig is el van magában, de ha beszélek hozzá nem mindig néz rám. Ez baj? Ja nálunk még nincs sex, mert 8-án megyek vissza kontrollra és addig nem merek még, egyébként meg mire haza jön a párom sokszor olyan fáradt vagyok, hogy inkább az alvást választom Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Apa szerint szégyelte, hogy ilyet csinált. Hát nem tudom.....

KépKép
csema

Csema: együttérzésem...szörnyű lehetett neki is és nektek is...

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Anita
Neked is van lukad, akkor mi nagyon egyformán szenvedünk.Kép De talán nekünk is van a legnagyobb gyerekünk, biztos azért.Kép Most voltunk a védőnőnél és közelítjük a 6500 grammot már nem tudom hova hízunk ennyire, de szerencsére ma még tartjuk a 3 órás evést. Sapi nálunk sincs, mert a kocsiba nagyon meleg van. De ha a kezemben van én rá adom, mert a haja mindig vizes és itt fúj a szél.

És semmi krém nem hozza helyre?. Vagy begyógyul és néha újra lesz? Azért én bízom ebbe a krémbe ha beválik küldöm neked.

Ildi
Nálatok mindig csak Olivérrel történek ilyen dolgok?Kép

Annácska
Jól vannak, ma beszéltünk, nem volt gépe és nincs sok ideje. De olvas minket.

Cory
NapszúrásKép ti is egésznap kint vagytok?Kép

Petri
Nem tudom hogy leírni a lukat, de Anitának is van így nem beszélek hülyeséget ezek szerint.

Angi
Köszi a drukkot ,remélem beválik már itthon van a krém, csak kaja után kenem be vele.

Eszti
Van Balcsin nyaralótok?

Lyly is régen írt.

Vikó
Mesélj majd mi volt a szopival.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Pgyöngyi:szerintem állj ki az igazadért, te vagy az anyja jobban tudod mire van szüksége.....az én anyósom szerencsére nem szól bele a dolgokba, mi együtt lakunk(1 ház 2 szint).Mond meg, hogy köszi a tanácsot de te másképp gondolod, ha szépen beszélsz vele csak nem sértődik meg???!!!
Cory:köszi

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Csema: sajnálomKép

Babetta: most vagy 2 hétig nem fájt egyáltalán, már tökre örültem! Vagy 2 napja kezdődött, de tegnap óta nagyon szenvedek, erre este már ott volt a lyuk.
Már nem is nagyon kenegetem, csak néha a bepanthennel v sudocremmel, ha már nagyon nem bírom elviselni az égést. Tegnap este szabadon hagytam, csak mikor kezdtem érezni,hogy durrannak be a cickók, akkor tekertem körbeKép
Jó ég, mekkora LevibébiKép

Petri: a sok kis barázda között van egy kis rés.
Olyan, mintha kiharapott volna egy barázdát a bébi.

Gyöngyi: anyósKép Ne hagyd magatokat!Kép

Csajok: nem emlékszik vki, hogy a szopipárnás csajszi is mondta,hogy lehet rendelni tőle PO-s bodykat jó áron? Én akkor meg is néztem, csak nem tudom a linket. Az archív meg ugye...

Baba szomjazás: megmondom őszintén, hogy bár tudom, hogy egy babának bőven elegendő az anyatej, meg mennyire fontos, de hogy egyrészt megint ennyire ég a cickó olyan rossz 1-2 óránként előkapni, ha nem itthon vagyunk. Ráadásul Boti nem tud pár kortyot inni, hanem akkor már nyomja magába, míg el nem kezd feszengeni, utána pedig nem győzi visszabukni. Mindig 2-3 plussz bodyval indulunk el, ill. teljes ruhakollekcióval. Szóval sima felforralt, lehűtött babavizet sem??? (Bág úgy érzem, nagyon költői a kérdés...)

Anita
Kép
Kép
_anita_

AnitaKép
Én ezt a linket tudom Ez más de az árak hasonlóak:
http://www.babaszoba.hu/services/smallad/notes?adid=292753

KépKép
csema

A választék viszont nagyobb

KépKép
csema

Csema
Nem semmi a gyerkőc ,át tudom élni mit éreztél ,.már előre félek mi lesz nálunk ha valami ilyen történik. Nekem a párom volt ilyen, ha történt vele valami mindig eltitkolta. Volt hogy bele eset az üllőbe vagy hogy hívják és szétvágta az állát erre ő egésznap valami bokorba ült.

Engem is 1 órát varrtak , én is azt mondtam inkább, szülnék ,mint megint foltozzanak..
A kocsival ezt éltem át én is ez az egy nekem se tetszik. Egyébként imádom,olyan kényelmesen elfér benne a nagyfiam.

Tegnap este óta alszik Levi csak enni kell fel. Ezért írok ma ennyit, mert főzni ma nem kell rend is van. Kell ennél több. Azt hiszem kifekszem napozni.

Lívi
Én is szűzlányként indulok akkor, nem vagy egyedül.KépKép

Köszi lányok a sex-el kapcsoltba, de remélem a többiek is írnak még ha nem érzik kínosnak.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Köszi mindenkinek, tényleg szörnyű volt utána olyan ideges voltam, hogy 2 órán át sétáltam a lakásban, nem bírtam aludni!
Senkinek nem kívánok hasonló szitut!
AnitaKép
Nekem erre azt mondta a védőnő, ha engem megnyugtat, megkínálhatom vizzel, de ugyse fogja elfogadni!
De Nekem nem fáj a cickóm így maradok Cory tanácsánál, s megy a gyakori szopi.
a teljes+ruhakollekció ismerősKép Kép Kép
ki is szoktuk használni!!!!

KépKép
csema

Anita
Nálunk is feszengésig megy. Szerencsére nem bukik bár, most hogy ezt leírtam este biztos fog. És nem is öltözködünk, egésznap az van rajta, amit reggel ráadok. Pedig fal, de ügyesen. Viszont akkorát büfizik ,hogy a szele az arcomat súrolja. 6817g volt body és rugiba meg pelus. Este elkérem a szomszédból a mérleget ,és lemérem pucéron. És megnézem ,hogy mennyit eszik.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?