A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

KAMILLA,
köszi a választ Kép! Remélem, az én dokim is egybõl felirja, ha végre egyszer pozitiv tesztet produkálok...

ILDI,
Mikor akarsz újabb tesztet csinálni? Egyéb tünetekkel hogyan állsz? Velem most nincs semmi különös. Beszedtem a Clostit, csütörtökön megkaptam a 4. Gynevac-ot. Elég jól éreztem és érzem most is a Closti hatását, hol egyik, hol másik oldalon szurkál. Meg eszem a Maca-t is, mióta elfogyott a Closti.

Mennem kell, munka van Kép...

Pussz,

KnéRita
knérita

MóniKép
Bocsika, de hol olvashatom el Beszti történetét...?

Doris
doris

Doris,

A nyaralásunkkor nekem is megbolondult a ciklusom. 37. napra jött meg. Már kezdtem azt hinni, hogy babás vagyok. Lehet, hogy Neked is a nyaralás és a nagy meleg kavart be!

Éva,

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy tarts egy pici pihenõt. Ne foglalkozz a teherbe eséssel. Lazán próbálj probálkozni, kerüljön valami más elõtérbe az életedbe! Sokaknak akkor sikerült, amikor nem görcsöltek a teherbeesés miatt, hanem szinte"véletlen" lett.
Tudom, hogy nagyon nehéz, de Neked is jó, ha egy picit megnyugodsz!

Nelli
nelli2

OrsolyKép

Igen, túlragoztuk.
Amiben biztos egyetértünk, hogy a véletlennek nagyon nagy szerepe van. Kinek rendszeres, kinek nem a ciklus, lehet gond ígyis-úgyis.
Jó babásodást kívánok NekedKép

Nikie
nikie

Doris!
Köszi megkaptam. Látam neked is alacsony volt a kezelés utáni elsõ ciklusban a hõd.
De miért is ne lehetnél te a következõ?!Kép Nem biztos hogy a rossz oldaladon érett meg a tüszõ. Ez nem törvényszerû hogy feltváltva érnek a tüszõk. Nekem volt olyan hogy egymásután kétszer a bal vagyis a rossz oldalamon volt érett tüszõ. Szóval még bármi lehet.

Moni!
Már benyeltem az összes MACA-t. Most már kitartóan várok és akciózunk.

Andy
Andy

NelliKép
Egészen biztos vagyok benne, hogy a nyaralás meg az utazgatás okozta a dolgot. Pont a ciklusom elsõ napján indultunk és a második cn-on 37-ig futott a hõmKépKép Aztán a 11. napon jöttünk haza és nehezen sikerült "visszaállítanom" a belõs órámatKépKépAhogy a görcsöket érzem holnapra velószínüleg megjön...
EditKép
Köszi, de én nem haragszom ám ha beelõztökKépKépKép

Puszi: Doris
doris

Sziaszotk!

Gratulálok a friss kismamiknak!Kép

Doris!

Beszti születéstörténete a juli 14.-ei hozzászólásoknál található a Friss-ben 14:32 perckor:
[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/index.html" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/index.html[/url]

sziasztok
sasha

Kép
sasha

Kép nem jó a link, pedig...Kép
Mindegy, igy is megtaláljátok, csak könnyiteni szerettem volna!

sasha

Kép
sasha

SashaKép
Köszi szépen csak én a "Szüléseknél" kerestemKép Így is megtalálomKép
AndyKép
Látod, az a görbém még nekem sem volt tankönyvbe illõKép

doris

DorisKép
Még nem is mondtam, hogy nagyon örülök, hogy találkoztunk, remélem lesz folytatás, és nemsokára együtt tologatjuk..

EdithKép
Küldtem mailt.

LányokKép
Nem tudom, hogy a holdnaptár most jó vagy nem? Lefordítsam, vagy nem? Mi is a pontos cím?

Nikie
nikie

Nikie,
Holnapra pötyögd ide be a görbédet. Kiváncsi vagyok rá.

Elég alacsonynak tünik a 36,9-es és az alatti értékek. De látni kéne a teljes görbét is.

Puszika mindenkinek,
Moni
mj

Még egy: nem tudom már, ki írta, hogy a kényes napokon nem tudott együtt lenni a párjával, így ez a ciklus már le van írva.
Az én kislányom véletlenke. Egyszer nem védekeztünk, és úgy maradtam. Az orvosom nagyobbnak hitte a kézi vizsgálat során, mint amit az UH-n látott. Azt mondta, hogy máskor eshettem teherbe, mint ahogy Õk számolnak. Én vagyok az élõ példa, hogy nem csak pé-kor lehet teherbe esni. A leglehetlenebb idõpontokban. Így tessék nem elkeseredni, és máskor is aktívan próbálkozni!

Nelli
nelli2

Edelweiss Kép Szmonka Kép Panka Kép
Hatalmas gratula! Napokig nem neteztem, de most aztán érdemes volt bekapcsolni a gépet!

Eni
Eni

Nikie! MOst jott vissza, hogy nem tudta kezbesiteni a neked kuldott levelemet a rendszer. A nexusra kuldtem, mi a gaz vele?

orsoly
orsoly

Doris, Judit, Kornélia!

Kedves tõletek, hogy próbáltok lelket önteni belém. Köszönöm. Megpróbálok rátok hallgatni. Aranyosak vagytok!

Marcsi!
Azért kellett a lombik, mert a férjemnek nem valami jók az eredményei, nekem pedig magas az FSH-m. Volt már két sikertelen inszem. is, most meg a lombik se sikerült.

Hol vannak az ujdonsült kismamák?

Éva
Éva

NikieKép

Mailt küldtem.

Jó étvágyat mindenkinek. Kép

Puszi, Edit
Edith

OrsolyKép
Lehet, hogy gondok vannak a nexus szerverrel.
Küldd erre: nikie@pro.hu
Köszi!
Nikie
nikie

Nem igaz a kollégáim ezt direkt csinálják??????Kép
De egyáltalán nem érdekelnek, akkor is jó kedvem vanKépKépKép
nikie

NikiKép
Nekem is jó volt megismerkedni VeledKépKép Ne is engedd, hogy elrontsák a kedvedKép
ÉvaKép
Helyes, csak optimistánKép
MóniKép
Ovastam Beszti történetét...a hideg futkosott a hátamon... Minden jó, ha a vége jóKép

doris

Gratulálok az új kismamáknak KépKépKépKépKépKépKép Vigyázzatok magatokra!
Végre beindult a babaesõ!!!!!! Remélem folytatódik...

Lányok
Nem tudjátok Hermi elérhetõségét? Szeretnék kérdezni tõle vmit. magánban.

Cuppancs
Bogár
bogár

OrsolyKép

Nem kaptam meg mail-ed, várom...
A kettõ közül bármelyikre küldheted, szerintem már nincs gond!(Bármilyen szerverhiba elõfordulhat, vagy csak egyszerûen túlterhelt a hálózat!)
Nikie
nikie

VandaKépKép Merre vagy? Persze biztos sok most a munkád...azért ha lesz idõd érdekel ám a beszámolódKépKépKép
CipómamaKép
Nagyon remélem, hogy minden rendben van VeletekKép

doris

KneRita!

Ha nem jut eszebe magatol, egeszen nyugodtan mond neki, hogy szeretned szedni, legfeljebb leesik az alla, hogy milyen tajekozott vagy, es imponal neki. Tuti fel fogja irni neked is a Duphastont.

Gomboc!
Az utolso menstruaciotol szamitott 14.hetig szedtem, azaz a tenyleges babakor a 12.heteig.
Hogy vagy?

kamilla
kamilla

Nikie! Most kuldtem el, eddig egy protokoll-ebeden csucsultem a GundelbenKép Szegeny enKép (egyebkent nekem nem jon be a kajajukKép)

orsoly
orsoly

Gombóc!
De jó olvasni, hogy itt vagy! Kép Mi van veletek? Kép

Üdv:
Gitta
gitta

KAMILLA,
köszi a tippet, majd lesem az álla esését Kép!

ANDY,
irtam mélt!

DORIS,
én is olvastam Beszti történetét, tényleg nem úgy alakult szegénynek a szülés, ahogy kellett volna, de a lényeg, hogy most mindketten jól vannak Kép.

Lányok,
megmondanátok, hogy hol és merre találom azt a holdnaptáros programot? Errõl valahogy lemaradtam a múlt héten, és nem találom sehol a honlap cimét Kép Vagy valaki leforditja? Milyen nyelven van? Jól emlékszem, hogy németül?

Csóközön,

KnéRita
knérita

RitaKép
Bizony, Beszti szülési története elég "szörnyû" volt....
Itt vannak a linkek: [url=http://aa.usno.navy.mil/data/docs/MoonFraction.html" TARGET="_top]http://aa.usno.navy.mil/data/docs/MoonFraction.html[/url]
[url=http://tycho.usno.navy.mil/vphase.html" TARGET="_top]http://tycho.usno.navy.mil/vphase.html[/url]

doris

RitusKép
Igen, én is ezt kérdeztem a lányoktól, hogy mi van a holdnaptárralKép, mert ha németül van vagy angolul szívesen lefordítom, de csak akkor, ha tényleg használható!
De ezt csak õk tudják megmondani, nem ismerem a holdnaptáros programot, de érdekel.

Lányok!!!Kép

Nikie
nikie

DorisKép RitaKép

Jól van, látom már, Doris írtad. Késõn vettem észre!
Az elsõ link nem használható, de a 2. igen, úgyhogy mihamarább lefordítom Nektek lányokKép

OrsolyKép
Köszi, írtam vissza.

Nikie
nikie

Cateye!
Igen probáltam a Gynevacot tavaly novemberben kaptam az utolsot, csak az volt a baj, hogy egyedül csináltam a kurát DE MOST kedves férjjemmel együtt kezdetük el a mult héten. Na majd meglátom milyen eredménnyel, már az is valami ha nem küzdök az állando gyuladásokkal Kép
Barbi!
Nagyon szép a görbéd! Kép Szerintem a barna dolgot nem progi okozza valami más lehet...
Rita!
Szoval találtam egy régi receptet /dátum nincs rajta/ ez lehetne kiváltani.Szivesen odaadom DE szerintem ha HSG csináljátok jövö honapban akkor nem lehet szedni semmilyen bogyot. Nálam legalábbis ugy volt, hogy abban a honapban nem hanem a következöbe irta föl. Bár abban is megoszlik az orvosok véleménye , hogy abban a honapban lehet -e probálkozni /nekünk ajánlotta Kép/.
Email cimem a nevemnél, ha gondolod oda ird a cimet hova kéred ! Remélem szerencsét hoz! Kép Kép Kép
Sziasztok Jutka
khjutka

Sziasztok lányokKép

Itt vagyyok ám én is, csak ki sem látszom a munkábólKép

Vettem délben egy új lázmérõt, remélem, ez tovább bírja.

Csak az a baj, hogy már 3 nap óta alig van hangom, biztos megfáztam.Kép Nem lesz hiteles az eredmény így, ugye? Kép

Pussz, Edit
Edith

EditKép
Ha beteg vagy tényleg nem hiteles az eredmény, mert lehet, hogy hõemelkedésed van vagy rosszúl alszol... Jobbulást kívánokKép

doris

Lányok,
Megnéztem ezt a holdnaptárat. Vagyis azt, hogy milyen fázisban volt a hold amikor én születtem, és milyen fázisban volt amikor kismanó fogant, vagyis az aktuális napon.

Mindkét napon ugyanaz a fázis volt! Totál meglepödtem rajta!!!! Szóval akkor lehet, hogy van valami ebben a jónás módszerben?

Bár ez az oldal amit Doris ide belinkelt az nem a jónás módszerre vonatkozik. De ha elfogadjuk azt a tényt, hogy a jónás módszer azon alapul, hogy a hold állása ugyanolyan legyen a gyerek készítésénél amikor te születtél, igen egyszerü lesz a dolgod.

Beírod a dátumot, mondjuk a születésedét 1900-as évek. utána az évszámot pl. 73 (vagyis 1973-ban születtem), utána a napot, az órát (itt 4 óránként vannak felosztva csak, úgyhogy a legközelebbi idöpontot használd), aztán azt, hogy Central Time (vagyis közép európait jelöld ki, mert más nem jöhet szóba).

Utána klikk "show Phase" (vagyis mutasd a fázist) és kiadja (képben!!!), hogy milyen fázisban volt a hold a születésed idöpontjában. Utána beírod a pete érésed (éréseid) várható idöpontját, minden hónapra és amelyik egybeesik a születési holdálássoddal az a Ti idötök!

Puszika
Moni
mj

Sziasztok!

Kamilla, Gitta, KépKép

Csutortokon voltam cukorivos vervetelen (nagymamam cukros volt, igy en protekcios leszek), na, hogy az milyen vacak...Kép
Aztan voltam UH-n, KisGomboc 45 mm volt, mar van ket pici keze es ket pici laba, es mocorgott meg forgolodott es integetett az apjanak. Kép Kertunk videofelvetelt is, mar kb. 50x megneztuk. Kép

A dokimmal beszeltem penteken telefonon, hat, eleg mufurc volt, azt kerdeztem tole, hogy meddig szedjem az Utregostant, mert ma fogy el az utolso szem is. Az utolso menzitol szamitva csutortokon volt KisGomboc 11 het 5 napos, a merete szerint meg 11 het 1 napos. Ezert kerdeztem a dokimat, aki azt mondta, irassam fel a haziorvosommal es meg egy hetig szedjem. Na most akkor pontosan melyik napig is????

Megkerdeztem tole, hogy ha megsem veszi at a szervezetem a hormon termelest, akkor ezt mirol ismerem majd meg? Azt mondta, hogy gorcsoles, meg barnas folyas jelentkezhet, majd jol lecseszett, hogy miert jar ilyeneken az agyam...Kép
Koszi, harom hetig o hajtogatta folyton, hogy elveteltem, akkor most mire szamit? Hogy hirtelen en leszek a "nem_aggodos" kismama mintapeldanya? Kép

Na mindegy, 2-3 het mulva elmegyek hozza, remelem, szemelyesen azert kedvesebb lesz. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok Lányok! Kép

Szmonka, Edelweiss Kép Kép
Nagy nagy gratula mindkettõtöknek Kép
Most aztán beindultak az események, remélem a folytatás is hasonló lesz.

Sajnos én az elmúlt napokban alig tudtam olvasgatni a babanetet, és ez egy darabig így lesz az elkövetkezõ hetekben. Annyi munkám lett egyszerre hogy csak na... Kép

Azért amint tudok bekukkantok, addig is sok-sok zebrát mindenkinek.

Nekem sunyi mensis görcseim vannak. Az elmúlt hónapok alapján holnap vagy holnapután kezdõdik a barna rém Kép

Bera3
bera3

Sziasztok!

KHJUTKA,
akkor még megfontolom a dolgot, de nagyon köszi a felajánlást Kép! Amúgy nekem is úgy mondta, hogy ha most megjön, akkor a 10. nap körül HSG, és annak ill. a hormonvizsgálat eredményének a tudatában lépünk tovább valamerre. Az akciózást Kép pedig majd megkérdem tõle.

NIKIE,
köszike, hogy leforditod a programot, mert bár értek valamicskét angliusul, most nincs idõm silabizálni (meg türelmem se, bevallom õszintén).

Én most elmentem haza, mindenkinek további szép napot4

KnéRita
knérita

De ha gondoljátok a Universal Time-ot is használhatjátok, és akkor tutira nincs kérdés, hogy most ez CET (Central European Time) vagy csak önzö módon amerikai (bocs) CT középidöt jelent.

Üdv,
Moni
mj

GombócKép
Ilyen elözmények után, a gyogyit csakis fokozatosan szabad abbahagyni, mert a hirtelen hormoncsökkenés bevérzést okozhat. (Lsd. Erazmusz után szabadonKép)

Söt, én még a mai napig szedem a duphastont, Erazmusz útmutatása szerint a 36. hétig!!!! (Ancsinak is elfogyott anno, másnap vagy két napra rá barnás trutyi újra felbukkant, elötte ö is vérezgetett. Aztán szerzett gyogyit újra és azóta is szedi úgy tudom. Ö sem kockáztat, aztán szerintem Orsoly sem kockáztat és Pucúr is böszen szedte a 36. hétig)

Ez a hormon ugyanis nem árt, sem nekem, sem a gyereknek, de az abbahagyása még okozhat egy-két kellemetlenséget, elhalást, késöi vetélést, magzatelhalást.

Én úgy vagyok vele, jobb a békesség, úgyhogy szedem. Most azon gondolkozom, hogy megbeszélem E-vel, hogy napi 2-öt szednék, nem 3-at. Szerintem kettö is elég lenne. Ha abból indulok ki, hogy már mennyiszer én elfelejtettem már bevenniKépKépKép

Pusza,
Moni
mj

Mj,
Hat, most kicsit ramijesztettel. Nekem Utregostan-om van, erre az van irva, hogy szigoruan tilos a terhesseg 2. es 3. harmadaban hasznalni (nem tabelette, hanem kup). Valami majbetegseget okoz.
A doki tok szigoruan azt mondta, hogy hagyjam abba. Az UH-n azt mondtak, most nem latnak beverzest, minden OK.
Akkor most mit csinaljak? :o Igy is lehet beverzes? :o
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Úgy tûnik nálam ma indult meg az enyhe barnásozás KépKép (még betéten nem hagy nyomot, csak a papíron). 31. napon vagyok, 37,25-ös reggeli hõvel. Úgy el vagyok kenõdve, hogy a 3. inszem sem sikerült. Kép
Az új kismamáknak szívbõl gratulálok KépKépKépKép
Lujza
lujza

MJKépnek átadom a holdnaptáros bulit! Fordítsd le!
Nikie
nikie

DorisKép

Nagyon ari vagy. Kép Nem fáj semmim, csak a hangom furi.KépKépOrvoshoz meg nem mehetek el. Az az igazság, hogy nem is nagyon merek semmilyen bogyót beszedni azóta, hogy babát szeretnénk.Kép Úgyhogy ilyenkor halogatom a kivizsgálásokat. Biztos nem a legjobb megoldás...

Most elköszönök tõletek. Mindenkinek további szép napot!Kép

Pussz, Edit
Edith

Gomboc! hat ez erdekes, mert a kupnak pont az a sajatossaga, hogy nem jut el a majig, hanem helyileg szivodik fel szerintemKép En pl szajon at szedheto Utrogestant szedek, de arra ez nincs rairvaKép En egyebkent az utolso dobozt fogyazstom, nem fogom szedni a 36. hetig. (Szerintem Pucur sem szedte addig, mivel a dokinenink kozos, es o nem javasolja.) MOndjuk ezt az utolso dobozt en mar ugy sirtam ki a dokinenitol, de amikor latta hogy ettol megnyugszom, azonnal felirta mondvan, hogy nem arthat. Raadasul egy masik doki is irt mar fel nekem, a 14. heten es o is azt mondta hogy minek mar ez, felesleges. En igy szedem vagy a 18. hetig, akkor mar tutira atveszi a mehlepeny a szerepet, ugyhogy akkor mar szerintem nem lehet baj. De fokozatosan kell mindenkepp abbahagyni. Ja, es miert nem valtasz mar orvost? Vissza nem mennek olyanhoz, aki elvezkedett azon, hogy lehet elveteltem. Anno a vetelesemnel, noha en is lattam hogy nem ver a szive a babanak, a doki megis azt mondta meg van egy kis esely hogy nincs baj. Nem egybol nekem esett, hogy nesze, missed ab, johet a kovetkezo. UFF

orsoly
orsoly

LujzaKép
Ne kesered el, még nincs veszve semmi!!!! Ilyen szép magas hõvel bármi megeshet...KépKép
EditKép
JobbulástKép

doris

Köszi lányok a gratulációkat. KépKép
Beszéltem reggel a dokimmal, csak aztán el kellett mennünk itthonról. Szóval azt mondta, hogy holnap megint kell csinálnom egy tesztet, és utána telefonálni. Ha az zebrás, akkor holnap be kell menni az Utrogestan receptért és néhány nap múlva UH. A Babaponton találtam egy Babaváró Naptárat. Olyan aranyos. Hétre lebontva leírja, hogy mi történik a picivel. Kép

Holdnaptár. Azt hiszem lehet benne valami. Megnéztem, és amikor születtem akkor is és amikor a petesejtet leszívták és megtermékenyítették akkor is telihold volt. Abból kiindulva, hogy mekkora esélyünk volt erre, azt hiszem velünk csoda történt. KépKép

Gombóc
Nekem épp ma mondta a doki, hogy a 12. hétig mindenféleképpen szednem kell a gyogyit, mert ha kimarad abból baj lehet. Szerintem ne hagyd magad lerázni. A babácska a legfontosabb.

A mai táblicska:

Kép
Kép

puszi,
Edelweiss
edelweiss

GombócKép
Csak azt mondom, hogy nagyon figyelj oda és a legkisebb piros pöttyre kezd el újból szedni. De komolyan csakis fokozatosan szabad abbahagyni. Erre ügyelj, úgyhogy kérjél még egy adagot a dokidtól!!!!

Igen, rajta van, hogy májkárosodást okoz, többek között, de ha eddig nem okozott májnagyobbodást, májpanaszokat, májfunkció vizsgálat jó volt akkor nincs mitöl félnedKép

Üdv,
Moni
mj

NikieKép
Ezen még van mit fordítani?
Én nem úgy látom. A többi mind tudományos szöveg a napról és a holdról, semmi köze a jónás módszerhez.
Vagy valami másra gondolsz? Lassan hazamegyek.

GombócKép
Ne aggódj, de csakis fokozatosan. Nem tudom mennyit szedtél eddig, de hetente 1-2 db-al csökkentsd. Kb. 3-4 hét kéne a leszokáshoz, hogy elkerüld a LEHETSÉGES bevérzést.

Üdv,
Moni
mj

MJKép
Jó, hogy itt vagy, engem pillanatok alatt fel lehet húzni, és te sikeresen megtetted! Az a holdnaptár, ha annyira értessz hozzá, holnapra legyen itt az egész paksaméta a neten!
Nikie
nikie

Sziasztok Lányok !

Most jövök a dokimtól. Teljesen el volt ájulva, hogy milyen képzett vagyok már a témában, én magam elemeztem a hormoneredményeimet is. Mondtam, hogy kimûvelõdtem köztetek. Kicsit lehet, hogy túl tudálékos is voltam mert a végén megkérdezte, hogy szóval akkor milyen gyógyszert írjon fel ? A lényeg az, hogy emelte a Closty-t 3*1-re, és a ciklusom 22. napjától Utrogestan hüvelybogyót kaptam. Azt mondta, hogy a barnásozás, és a 2-3 napos rövid és gyér mensi is a progihiány miatt van.
Andi28
Kérdeztem a magas hõt is a ciklus elsõ felében. Azt mondta, hogy ebben a melegben mindenkinek magasabb a hõje, így a hõmérõzés ilyenkor nem célravezetõ. Két naponta akciót javasolt inkább a méregetés helyett. Irj, hogy Neked mi tmondott a doki.

Ha a sok gyogyi sem hoz eredményt 2 cikluson át, akkor szeptemberben megnéz laparral, hogy nincs-e endometriózisom, és egy füst alatt megnézi a petevezetõk átjárhatóságát is. Ha itt sincs eredmény, akkor irány a Kaáli Intézet. Remélem erre nem kerül sor !!

Kicsit megnyugodtam, hogy megint a tettek mezejére léphetek, és új remények vannak.

Sziasztok
CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

LányokKép
Itt van elõttem az Utrogestan 100mg oral kapszula tájékoztatója, ebben azt írják, hogy:
"A készítmény használata a terhesség második és harmadik trimeszterében - hepatocelluláris májbetegséghez vezethet."
Erazmusz nem úgy szokta javasolni, hogy a 12.hét után át kell térni a Dupastonra?

Panka

panka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?