Új privát üzeneted érkezett!

Helo Kriszta!

A randi egész jó ötlet. Én benne vagyok. :)))
A XXII. kerületben lakunk a Campona közelében egy nagyon régi kis családi házban. Mit szólnál egy tropikáriumos találkozóhoz. A gyerekekkel megnézhetnénk a cápát, a többi kisállatot, s közben mégközelebbről is megismerkedhetnénk.
De jó, hogy tudsz korizni. Én gyermekkoromban jégtáncos voltam. Igaz már nagyon-nagyon régen nem volt korcsolya a lábamon. Három éves koromban tanultam korizni, s 14 éves koromig versenyszerüen róttam a köröket, és küröket. Akkor anyagi okok miatt abba kellett hagynom, s ez akkora törés volt bennem, hogy nem azóta nem nagyon volt a lábamon korcsolya.
Örülök, hogy a féltékenységed abba maradt, s a kis Marcus erősítette a kapcsolatot és a bizalmat közöttetek. Mint írtam ez korábbi leveleidből is kiderült, de azért jó volt gondolataimat megosztani veled.

Tapasztalataimat az átélt nehézségek árán szereztem, de hidd el sokszor nekem is jól esik, ha valaki segít a nehéz napokon. Tudod más szemével látni a világot egész más. Sokszor a probléma megoldása a szemünk előtt van mégsem látjuk, máskor meg nem biztos, hogy az a helyes út amelyet a másik ember javasol. Ezt magunknak kell eldöntenünk, hiszen mi irányítjuk az életünket. Aztán az évek során kiderül, hogy helyesen cselekedtünk vagy sem.
Hűűűűűűűű de komoly vagyok. Csak azt akartam mondani, hogy a véleménycsere sokszor nagyon hasznos és jó ha van kivel gondjainkat megbeszélni, megosztani.

Marcunak, hogy tetszik az óvoda? Megszokta már? Nem lett fáradt a változástól? Hol dolgozol, mivel foglalkozol?
Irj!?
Szia, Klári
Klári
 


Szia Klári,

Ezt a Tropicariumos dolgot majd leegyeztetjük, O.K? Én Budaörsön a Tetra Pak-nál dolgozom, mint export értékesítési adminisztrátor. /Számlázás, levelezés az export csom.anyagokkal kapcsolatban/ Nagyon szeretem a munkámat.
Marcus imádjaz ovit, de most beteg és otthon van az apjával. Nem könnyű dolog egy kruppos gyermekkel... Más ovis simán megy egy kis náthával óvodába, de Ő nem mehet, mert bármikor befulladhat.
Jövő hét végén a doktornőnk javaslatára kap majd influenza elleni védőoltás, így talán könnyebben átvészeljük majd a telet.
Képzeld!!! A doktornőm figyelmeztetett, hogy feltétlenül vegyek otthonra szempillafésűt, mert Marcusnak annyira hosszú a szempillája, hogyha hetente 1x nem fésülöm át, vissza fog nőni a szemébe, és szemhártyagyulladást fog kapni.
Nem hittem volna, hogy gond is lehet a hosszú szempilla.:))
Egy biztos, Marcusnak nagyon kell az ovi. Az apja alig bír vele otthon, néha teljesen meg van kergülve. Az óvónéni is mondta, hogy Manóka igazi óvodás, mindenben 1000%-ig benne van...
Most érezzük mennyire,mivel otthon meg hiányzik Neki az "Őrjöngés".
Nálatok a sulisok jól veszik az akadályokat?
Nincs saját e-mail címed a net-en, mégis egyszerűbb lenne ott levelezni./ az mégsem annyira nyilvános..)
Az én cimem Krisztina.Topanka@Tetrapak.com
Te sem árultad el,mivel is foglalkozol pontosan..
Azt írtad, hogy otthon dolgozol, de hogy mit, azt nem.
Tavaly nyáron én is laktam 7 hónapot Budafokon, de ez hosszú történet.
Légy jó, és írj!
Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni toletek , ugyanis szükségem lenne egy kedves , szimpatikus és lehetoleg szakmailag is megfelelo nogyógyász telefonszámára és címére.Mivel én még soha nem voltam nogyógyászati vizsgálaton , de most úgy érzem hogy el kellene mennem csak az a baj hogy nagyon félek tole.Ezért úgy gondoltam ti talán tudnátok nekem segíteni ebben.
Ja és azt hiszem nagyobb bizalmam lenne így elsore egy nohöz mint egy férfihoz!
Remélem tud nekem valaki segíteni!!!
Elore is köszi!
Gabika
 

 
 

Kedves Gabika!
Bpen a Bem ter 2 vagy 4 szam alatt Hoczei Beata ( az on ket pont van csak ezen a gepen nincs ekezet)Az Istvan korhazban dolgozik.Mindent megbeszelhetsz vele.Sok baratomet vittem hozza elso letogatasra....Telcsi szamat pentek korul tudom megadni mert most nincs nalam.Rendelese azt hiszem Hetfo-szerda 4tol.
remelem segitettem es ne izgulj!!1
sylvia
 


Köszi szépen a segítséget!A telefonszámot elore is köszönöm!Ha meglessz a szám azt hiszem erot veszek magamon és fölhívom.Sokat segítettél !!!
Köszi
Gabika
 


Kedves Gabika!Orulok ha segithettem! Tenyleg nagyon kedves no es mindent megbeszelhetsz vele.En Californiaban elek es nem hoztam ki magammal a telefonszamat,de hetvegen beszelek a mamammal es megkerdezem.Kulonben nem kell hozza bejelentkezni,csak odamenni.Nem tudom hogy merre laksz esetleg setalj el es nezzd meg a haz falan levo tablan,hogy mikor van rendelese.Margit hid budai hidfoetol a "Batyi" ter fele 1 sarok.
Sok sikert es tenyleg ne izgulj!!Ird majd meg hogy mi volt1
szilvia
sylvia
 


Gabika! Tegnap rosszul irtam a nevet a Doktornonek.Szoczey Beata.Nam vagyok magamnal bocsi!
udv; Szilvi
Sylvia
 


Sylvi!
Köszönöm szépen a segítséget!Azt hisszem a telefonszámot ha megírnád az nagyon jó lenne és akkor hétfon fel is hívnám!Tök szar ez a dolog hogy még nem voltam nogyógyásznál de sajnos eddig még nem volt bátorságom hozzá, bár már elég régóta szeretnék elmenni egyhez , de ígérem ha meg lesz a szám felhívom és beszámolok arról , is hogy mi történt!Nem tudom hogy tanulsz , dolgozol e Kaliforniában vagy csak pihengetsz mindenesetre nagyon írígykedem !Csao!
Gabika
 


Gabika! tenyleg megszerzem neked a szamot.Ne izgulj ,tudom hogy ezt konnyu mondani,de ha tul leszel rajta meglatod hogy tulelheto!En is igy feltem az elsotol mint most Te,s a baratnom karon fogott es mar nem menekulhettem.Fel evente az a 3 perc tulelheto bar meg komolyabb bajom nem voltremelem Veled is minden Ok.Arakra nem emlekszem pontosan azt hiszem a alt.vizsgalat 3000 a rakszures 5000Ft de erdemes megcsinaltatni.En itt elek de sokszor konnyebb lenne ha itt nyaralnek.szia!
sylvia
 


Kedves Gabika!
Jót mosolyogtam a félelmeden, de csak azért, mert ugyanígy éreztem én is. Azt sem tudom, hogy került le rólam a bugyim, nagyon zavarban voltam. De a dokik szerintem megérzik a "kezdoket", és egy kis humorral feloldják a feszültséget. Végül is egyszer muszáj átesni a tuzkeresztségen!!!
Majd drukkolok Neked...
Viráganya
Viráganya
 


Sylvia!
Nagyon hálás vagyok neked, mivel nekem sajna egy barátnom sem volt aki karon fogott volna és elvitt volna az orvosához, de most már menni fog (a Te segítségeddel!!)
Majd mindenrol beszámolok!
Légy jó és vigyázz magadra ott kint a messzi Kaliforniában!!
Gabika
 


Viráganya!
Köszi a biztatást!Remélem úgy lesz ahogy te (és már sokan mások is)mondtad , vagyis hogy jobban félek tole mint amekkora dolog ez az egész. Csak tudod az ember egyszerüen nem tudja mit várhat , és mindenféle baromságot bemagyaráz magának és ettol még jobban fél, de hát tényleg nem lehet hülye indokokkal kibujni a dolog alól.Sajnos...!!!
Gabika
 


gabika!!!Megszereztem Neked!!!!!
A rendelo szama 316-32 47.Bem ter .Rendelesi ido hetfo es szerda 4-7ig
Mobil amit szinten hivhatsz 06 30-914- 6062
Megegyszer igerd meg hogy nem izgulsz ,gondolok Rad !!Tulleszel es masnap is mesz hahaha.
irj ha tudsz
szilvi
sylvia
 


Sziasztok, lányok!
Én is panaszkodhatok egy kicsit? A héten itthon voltam Virággal (szeptember óta most ez a második alkalom). Ma felhívtam egyik kolléganomet (aki barátnom is), mi volt a héten. Megtudtam, hogy a kedves kollégák hetet-havat összehordtak a hátam mögött ("a diákok nem tudnak semmit" "a gyerekek azt hiszik, az egész irodalomóra csak szórakozás", "azt hiszi, egyetemen van", "ezeknek nem kell ennyi minden" stb.). Én másképp tanítok, mint a hagyományos "atanárafonökagyerekengedelmeskedjen!" módszer. Ez persze rengeteg embernek fáj, akik azt hiszik, hogy a diákoknak akarok "jópofizni". Pedig egyszeruen csak arra vágyom, hogy érezzék jól magukat az órákon, miközben rengeteget tanulunk. Nagyon bánt, hogy mindez a legfontosabb héten (peteérés...Kép) borít ki. Nagyon bántóak tudnak néha lenni az emberek!!!
Köszi, hogy meghallgattatok
Viráganya
Viráganya
 


Szia Viráganya!
Rá se ránts, már amennyire lehet!!! Neked van igazad, én is azért lettem tanár, mert volt néhány olyan tanárom, aki érdekessé tette az órákat, és nem a könyv hülye száraz dumáját darálta le. Pedig az (elvileg) mennyivel egyszerübb lenne... A többiek szarnak rá, jó az a 10 éves óravázlat is (már ha egyéltalán megvan még nekik) és féltékenyek, hogy te képes vagy ebbe energiát és fantáziát fektetni a diákok kedvéért. Mi lenne velünk, ha a suli csak a könyvek elolvasásáról szólna??? Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen "hülye" aki megpróbál apait-anyait beleadni a munkájába, pedig csak egy manapság nem menö "hülye pedagógus". Szóval fel a fejjel, te vagy a jobb, hidd el!
Puszi: Adri Kép
KAdri
 


Kedves Adri!
Nagyon jólesett a vigasztalásod, tényleg!!! Úgy tudom, elég sok tanár van köztünk, biztos van Nektek is ilyen élményetek. Manapság nagyon sokat beszélnek arról, hogy a tanárok milyen keveset keresnek, mennyit kell dolgozniuk, stb., s közben rengeteg tanár lemond a fejlodésrol. Pedig a ketto nem feltétlen van egyenes arányban! Azt pedig képtelenek elviselni, hogy a gyerekek jobban szeretik a dinamikusabb, jókedvu tanárnoket. Na, jó, elég volt a rosszmájúskodásból...majd holnap miket vágnak a fejemhez! Kép Csak az a döbbenetes, hogy a mi gyerekeinket is fogják ilyen tanárok "fejleszteni" (?)...
Puszi mindenkinek, különösen a megszállott tanárnoknek...Kép Viráganya
Viráganya
 


Kedves Viraganya!
Nagyon is aterzem a banatodat, en is irodalmat taniotottam, meghozza fiu szaakozepiskolaban, hihetetlenul nehez volt felkelteni az eredeklodesuket, es ami meg nehezebb volt, elviselni a sok vaskalapos kollega piszaklodasat. azt hiszem mar irtam ezt a sztorit: diakonkormanyzatot is vezettem, es egy alkalommal, amikor onkormanyzati napot szerveztem a gyerekeknek( ami mar minden iskolaban teljesen termeszetes dolog volt...) az egyik kollega odaszolt nekem, hogy( idezem, bocs a csunya szavakert! ): Kollegina, minek kell ezeknek a kolkoknek a sarga szarig benyalni? Szo szerint igy. En sirva fakadtam. Ezek az osszes kinlodasombol, hogy 300 gyereknek szerezzek egy jo napot,annyit lattak, hogy a nepszerisegemet akarom novelni a diakok kozott. En sem tartottam " normalis" magyarorakat, es naggyon utaltak erte a kollegak, mert szakkorre, faktra, stb, inkabb hozzam jelentkeztek a gyerekek, es ez nagyon bosszantotta oket. aztan rajottem, hogy masok marhasaga miatt en szenvedek( mert tenyleg szenvedtem) azota csinaltam a dolgomat azzal a par emberrel, aki tamogatott, es egyaltalan nem eredkelt, amit atobbi mond. Mindenesetre megkonnyebbules volt, amikor eljottem gyesre, es nem is fogok visszamenni, nem csak abba a suliba nem , hanem tanitani sem. Ez biztos.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem vagy egyedul a gondoddal, hogy valami olyat- szerintunk-ertekesebbet kepviselsz, es nem tudod masokkal elfogadtatni. Elsosorban az irigyseg es az unalmas rutinba valo belehulyules szol beloluk gyakran.
Bocsi, ha hosszu voltam, de amirol irtal, meg mindig fajo pont az eletemben...
Udv
Eva
Eva
 


Bocsi a felreutesekert, a lanom itt van a kezemben, es ez csokkenti a hatekonysagot...
Eva
Eva
 


Kedves Éva!
Nagyon köszi Neked is a választ, tényleg sokkal jobban vagyok.Kép Kép Az a baj, hogy alig várom én is a második kisbabát, csak hogy már eljöhessek ebbol a suliból. Pedig az lenne az egészséges, ha örömmel búcsúzna el az ember a munkahelyétol!
Még egyszer nagyon köszi? Viráganya
Viráganya
 


Kedves Tanár nénik. Viráganya és Évi!
Ne törödjetek a kollegákkal én mint szülő inkább ilyen tanárokat szeretnék a gyerekeimnek,de sajnos nincs benne részem.
Gondoljatok arra,hogy nekem sokkal rosszabb mert a gyerekemnek még az élettől is elveszik a kedvét, nemhogy a tanulástól,a begyepesedett "tanárok"!
Csak így tovább !
Tímea
Névtelen
 


Viráganya!

Csak azt akarom mondani neked, hogy " hej, ha nekem ilyen irodalomtanárom lett volna". Csupa pocsék volt, utáltam a magyart, harmadik végén elkezdtem rettegni, hogy is fogunk egyáltalán leérettségizni. (mindezt az ország legjobb felvételi arányával rendelkezõ középiskolájában). Aztán nyugdíjba ment a tanárnõ, és negyedikre kaptunk mást, akivel sokkal jobb volt, de sajna már késõn. (no nem az érettségi szempontjából, ahhoz még pont jó volt) Szóval ne adjátok fel, kellenek az ilyen tanárok a diákoknak!
u.i.: Gondolom a Holt KöltÕt Társaságát ismeritek?
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ill. a véleményetekre lennék kíváncsi, szerda kora du-ig bezáróan. Bocs, ha hosszú leszek, igyekszem tömören fogalmazni.
Az elsõs fiammal kapcsolatos a dolog. Téli szünet elõtti utolsó napon Karácsonyozás volt a suliban. Húztak neveket és adtak egymásnak ajándékot. A fiam egy zöld autót és két csokit kapott. Az osztály gurulós, ami azz jelenti, mindenki napközis, és 4-ig bent kell legyen, de ezen a napon korábban (kora du) el lehetett jönni. A fiam a suliban angolra is jár, az volt aznap is, így ajándékait a székére letéve elrohant angolra (csak kevesen járnak). Mire visszament az ajándékok eltûntek. Szólt a tanító néninek, és barátaival keresték is, nem lett meg. Addigra már többen hazamentek. Végül valaki megsajnálta, kapott egy csokit. Mikor mentem érte 4-kor, már nem volt ott a tanítónéni (amúgy 2 van belõlük), már csak egy ügyeletes volt. A gyerek elmesélte a sztorit, és szomorúan jött haza. Szerencsére a szünetben túl tette magát az eseten, így januárban nem szóltam a tanítónéniknek.
Szerdán szülõi lesz, az elsõ azóta. Felmerült bennem, hogy elmeséljem-e az esetet? És ezt szeretném tõletek is megkérdezni.
Mert itt nem a kisautó számít. A tény. Egy 7 éves gyerek már nem visz haza -szerintem - tévedésbõl egy autót, tudja, hogy kapott-e kisautót vagy sem. (a csoki még hagyján). Azaz inkább hiszem, hogy talált gazdátlan autót, megkérdezte akit látott a közelben, senki nem jelenkezett, és ezután (de jó, találtam alapon) hazavitte. Arra nem gondolván, hogy ez valakinek hiányzik. Vagy igen? (arra az esetre más szó van, ki se merem mondani)
Végül is az iskola nem csak tanítás, nevelés is. Ha én pedagógusként tudnék az esetrõl, szerintem egy osztályfõnöki óra féle beszélgetést megérne a dolog. Az osztály közösség is, akár 8 évig.
Szülõként már az ovis gyerekeimnél is, ha hazahoznak valamit, akár azzal, hogy x nekem adta, még akkor is vissza szoktam küldeni velük, hisz hiányozhat valakinek.
Szóval nem tudom, hogy miként vélekedik az érintett szülõ, eszébe jut-e, ill. a gyerekeknek, felvessem-e, elmeséljem-e a szülõin, tanulságos történetképpen (nem a kisautó számít, szerencsére sok van) az esetet?
Várom véleményeteket!
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!

Én a szüloin mindenképpen elmesélném az esetet.Ne abból induljunk ki, hogy valamelyik gyerek rossz szándékkal vitte el a kisautót, de igazad van egy osztályfonöki órát mindenképpen megér az eset. Ha a tanító néni tisztázza a gyerekekkel, hogy az iskolában nem lehet csak úgy találni bármit is, hiszen akármi van leesve a földre stb. az biztos, hogy tartozik valakihez az iskolában, lehet hogy már megérte elmesélned a dolgot, és legalább abba az osztályba járó gyerekekben kialakul az az érzés, hogy egy közösség részei, ahol oda kell figyelniük másokra és mások dolgaira is. Szóval szerintem mindenképpen meséld el.
Majd írj, hogyan döntöttél végül. Üdv: MIMI
Névtelen
 


Kedves Ildi! Mindenképpen vesd fel, legközelebb más szülo is kerülhet ilyen helyzetbe. Engem mindig megdöbbent, hogy az iskola mennyire csak a tanítással (???) akar foglalkozni, pontosabban minél több információ átadásával, és mellette a neveléssel, a gyerek érzelmi nevelésével nem hajlandó foglalkozni. Tudom, közhelyek ezek, de ha belegondoltok, mire emlékszünk az iskolás évekkel kapcsolatban? Arra, ami az osztállyal, a közösséggel függ össze! Az élményekre! És nem a hülye tananyagra. Nagyon fontos a közösség, egyetértek Ildivel, úgyhogy mindenképpen vesd fel a problémát.
Szeretettel: Viráganya
Viráganya
 


kedves Ildi1 En is felvetnem, az biztos, delenne egy kerdesem: nem vagytok olyan viszonyban a tanito nenivel, hogy elotte megkerdezd, hoy mit tegyel? Vagyis, hogy o mit lat jonak, szerinte mi lenne a helyes. Es ezt amiatt kerdezem, hogy akkor jogos felvetes lenne a tobbiek reszerol, hogy miert nem szoltal azota, miert csak majd ket honappal az eset utan veted fel a temat. Abban pedig igazat adok neked, hogy egy heteves gyerek mar nem visz haza tevedesbol dolgokat. Nagyon hasznos es tanulsagos lenne tudni a
tanitoneninek is a dologrol, mivel a gyerekeknek azt is meg kell tanulni( azon kivul, hogy maset nem vesszuk el), hogy a talalt dolgokkal mit kell csinalni. Es ez valoban jo tema lenne egy osztalyfonoki oran.
Udv
Eva
Eva
 


Kedves Ildi!
Szerintem is meseld el a tanito neneinek.Beszelje meg ezt a gyerekekkel,csak elgondolkozos alapon.
Sajnos vannak olyan szulok nem sok mindenre figyelnek oda.Aterzem a fiad erzeset mert en hrmadikos voltam amikor karacsonyi huzas alkalmabol egy fiutol egy narancsot kaptam amit elottem megevett es egy osszeragott tollat ami nem irt.Emlekezetes volt,azota utalom a "huzast",ill nagyon odafigyelek hogy nagyon jo ajandekot adjak ha meg belekerulok ilyen huzasdologba.De a nanancsos storyt soha nem felejtem el es tudom ,nagyon rossz volt akkor.
sylvia
 


szia Gabika! remelem megkaptad a telefonszamot.febr 4 en irtam.Ha nem talalod uzenj!
szilvi
sylvia
 


Ilyen nálunk is volt a suliban, többek között szintén elsöben. Meg is lett a kisgyerek, aki hazavitt nem egyszer, ezt-azt, és a tanítónéni leült a szüleivel, megbeszélték. A kisgyerekkori lopkodás leggyakrabban nem rosszaságból van, hanem valami olyasmi, hogy szeretethiány, odafigyelés-kikövetelés.
Ildi, mi lett nálatok?
kriszta (kriszta)
 


Sylvia!
Köszönöm a számot még a héten felhívom.Bocs hogy eddig nem írtam de sajnos szakdolgozat írásba kellett kezdenem , és a gépem szarozott két napot, így nem tudtam fellépni ide.Mindenképpen megírom mi történt a dokinál (ha túlélem).Mégegyszer köszi mindent!Vigyázz magadra!
Gabika
 


Viráganya!
Tudom sokkal könyebb tanácsot adni , mint megélni egy helyzetet de én azt mondom neked , hogy amennyire csak tudsz ne törodj a gonosz kollégákkal.Tégy úgy , hogy te jól érezhesd magad az óráidon. Én a mai napig hálával és nagy nagy szeretettel gondolok vissza az olyan tanáraimra , akik óráikon az aktuális tananyagon túl magukból is adtak valamit és biztosan nem csak én vagyok így ezzel. Szóval fel a fejjel, azt a pluszt amit Te a nem "hagyományos" tanítási módszereddel adsz nekik az órákon , senki nem veheti el tolük !(még az írigy kollégák sem!)
Gabika
 


Sziasztok!

Végül is elmondtam szülõin, bár nem pont úgy, ahogy terveztem. A közelgõ farsang legyen-e tombola kérdéskörnél többen elkezdtek a rosszul elsült karácsonyi dolgokról beszélni, és ezenközben próbáltam meg én is elmondani a magamét. (tanítónéni meg az elején az osztály rendetlenségével kezdte, hogy mennyi mindent hagynak el itt-ott a gyerekek, így mikor elmondtam a dolgot, "én nem tudtam róla" kezdet után ugyanezt a szöveget szajkózta, bár volt egy "igaz, Bálintra ez nem annyira jellemzõ" kitétele is. (tény, a gyerek eddig összesen egy fél kesztyût hagyott el, meg ügyeleten egy darab ceruzát, de este 5-kor és együtt kerestük, de ezen kívül vigyáz a holmijára, mindene megvan)). Mindenesetre elmondtam a szülõknek, hogy jó lenne, ha megbeszélnék a gyerekeikkel, hogy mi is a talált tárgyak sorsa. Egyelõre ennyi, nem tudom, remélem az érintett szülõ is ott volt. Én mindenesetre kicsit megkönnyebbültem, nem bántja annyira a csõrömet a dolog.
Köszönöm a véleményeiteket, hozzászólásaitokat.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Ildi!
Szerintem jól tetted , hogy szóltál a szüloi értekezleten egyrészt te is megkönnyebültél , másrészt jó ha a szülok is tudnak róla hogy elofordul ilyen. Remélhetoleg ezentúl meg fogják kérdezni a gyereküktol , hogy hogyan került hozzá egy-egy az iskolából hazavitt, számukra ismeretlen tárgy.
Gabika
 


Az én lányom is lopkodott, amikor iskolába került. És mi otthon magunktól nem vettük észre a hazahozott dolgokat, csak amikor a tanítónéni szólt, akkor kipakoltam nála, és megtaláltam a kincsesbányáját: szagos radír, csillogós vonalzó, hajcsat, csupa kacat, hát az sírnivaló volt.
Ezért Ildi, meg akit érint: ne virágnelven és ne a plénum elött mondjátok el, hanem 4szemközt a tanítónéninek!!!
Bocs, de ezt most névtelenül
Névtelen
 


Sziasztok!
Viraganya' Ne foglalkozz a kollegakkal, csak azzal torodj, hogy te jol erezd magad az oradon, es szintugy a gyerekek is. En egy olyan suliban tanitok, ahol sok az idos kollega. Ezert en is sokszor ereztem azt, hogy hogyan csinaljak jol, hogy mindenkinek megfeleljek. En matek szamtek szakos vagyok, ezert annyira mashogy nem lehet taniani, csak max. a hozzaallas lehet mas. En pl. minden szamtech. ora vegen adtam idot a gyerekeknek internetezni, mert mas lehetoseguk nem nagyon van ra. Tavaly volt meg du. lehetoseg ra, de az onkormnyzatnem fizet, csak min. tulorat. Lehet, hogy masoknak ez nem tetszik, de engem nem erdekel.
Ildi! Jol tetted, hogy szoltal! En is megmondtam volna, sot lehet, hogy durvabban. Mert en minden reggel es du. ellenorzom a manom taskajat, mar igy ovodasan is, es ha idegen targyat talalok, azt visszakuldom. Reggel azert van ellenorzes, hogy tudjam mit vitt el.
Moni
Moni
 


Kedves Sylvi!
Ma megyek a doktornohoz, és nagyon izgulok!!!Majd leírom mi volt!Szoríts!! Jó?
Gabika
 


Szia Gabika!Otthon mar ejjel van tehat mar tul vagy az egeszen!
Igaz,hogy ki lehetett birni?!!!!!
Remelem minden rendben volt.Mi most koltozunk masik hazba ,par napig nem leszek gepkozelben de utana rogton olvasom a beszamolodat.
Orulok hogy segithettem,vigyazz magadra!
puszi Szilvi
sylvia
 


Sylvia!
Nem is tudom , hogy hálájam meg ezt a segítséget!
Már hétfon felhívtam a doktornot, hogy bejelentkezzem hozzá , de azt mondta csak menjek nyugodtan nem kell elore idopontot egyezteni.Igaz hétfon még nem volt sem idom sem bátorságom elmenni (leginkább az utóbbi)Így inkább a szerda mellett döntöttem, bár picit óckodtam , hogy pont Valentin napon...de mindegy.
Persze nagyon izgultam, de szerncsére nem kellet sokat várni és a doktorno nekem nagyon szimpatikus volt elmondtam , hogy semmi bajom nincs , csak még soha nem voltam vizsgálaton , azt javasolta rákszurést mindenképpen csináljunk szóval levetkoztem és igencsak remego lábakkal feküdtem fel arra az izére...Aztán kb két perc múlva már kész is volt , azt mondta minden rendben semmiféle elváltozás nincs!Egy hét múlva telefonáljak a rákszurés eredményéért.Én olyan boldog voltam mert én a hülye fejemmel már kb.négy petefészket és vagy öt daganatot rémálmodtam magamba és remélem ennek már vége.
Szóval mégegyszer köszönöm a segítséget, és a doktorno tényleg nagyon szimpatikus volt ezentúl bármi problémám lesz (remélem nem )biztos , hogy hozzá fordulok!
Remélem a költözésetek rendben zajlik , vigyázz magadra!
Puszi:Gabika
Gabika
 


Kedves tanárnénik, és tanítónénik!
Olyan jó, hogy ilyenek vagytok! Nagyon szomorú azt hallani, ha valaki pont közületek akarja elhagyni ezt a pályátKép. Szerintem a tanítás azon néhány dolog közé tartozik a munkák között, aminek igazán értelme van. Lehet, hogy abnormális vagyok, de jogi szakokleveles közgazdászként, messze az átlagot meghaladó fizetéssel(informatika területén dolgozom tanácsadóként) azt tervezem, hogy a babavárás és a gyes alatt "átképzem magam", mert nagyon szeretnék gyerekeket tanítani. Érdekes, izgalmas a mostani munkám is, de szerintem össze sem lehet azzal hasonlítani, ha egy gyereknek adsz át valamit, amitől jobb, kedvesebb, kiegyensúlyozottabb ember lehet majd. Nincsenek illúzióim: rossz, irigy kollégák mindenhol vannak. De nem mindegy, hogy a munkád végeredménye egy információs rendszer bevezetése, vagy pedig egy figyelő tekintet, egy mosoly egy gyerektől.
Szile
Szile
 


Sylvia!
Remélem minden rendben veled, csak a költözés huzódik el ennyire (bár már aggódom egy picit, velem itthon minden rendben .Képzeld azóta már a rákszurés eredményét is tudom ami teljesen negatív lett, annyira örültem olyan nagy megkönnyebülés ezen az egészen túl lenni!Ebben neked is részed van ! Köszönöm!Remélem elobb utóbb azért jelentkezel majd!
Puszi:Gabika
Gabika
 


Szia Gabika!!!!
Orulok hogy segithettem !Latod tul lehetett elni.
Nekem is nagyon szimpi a doktorno,ha nem itt elnek akkor biztosan nala szulnek,de az elet mashogy hozta,bar ki tudja.....
Ti mikor szeretnetek babat?
Most egy picit rosszabb a kedvem (honvagy).A koltozest tuleltuk meg azert rengeteg pakolnovalo var ram.Most majd Te szurkolj nekem mert 3 rosszul novo bolcsessegfogamat szedik ki szerdan es egy kicsit felek,bar elaltatnak...
Megegyszer, orulok hogy minden rendben Veled ,koszonom erdeklodesedet,jelentkezem es en is meselek.
Esetleg ha van kulon e-mail cimed azt is megadhatnad.
sok puszi Szilvi
sylvia
 


Kedves Sylvia !
Ne felj! Nekem 2 also bolcsessegfogam szedtek
ki egyszerre altatas nelkul ! Azert megvallom
mikor meglattam a "szerszamot" a doki kezeben
egy pillanatra el is ajultam (vagy legalabbis
ugy ereztem). Mindenesetre szerintem egy szules
utan a bolcsessegfog "semmi" mar (ezt persze
akkor meg nem tudtam hisz 18 eves voltam).
De ma mar tudom .Azert godolok en is rad !!!
Csak bator legy !!!!
Szia,
Csilla
LCsilla
 


Kedves LCsilla!
Nagyon koszonom a batorito szavakat.
Remelem tulelem,itt elaltatnak aminek orulok.
Nekem meg nincs babam s meg nem volt komolyabb beavatkozas nalam,ezert meg nincs osszehasonitasi alapom.A fogaim pont egyszerre dontottek el,hogy latogatasukat teszik nalam.
Holnap 10re megyek es delre mar keszen is leszek.A bisztosito fizeti a 80%at igy "csak" $300 -ba kerul.Volt egy konzultacio aminek semmi ertelmet nem lattam,betettek egy videot a fog kiszedeserol..Ez a latogatas $85volt jo sok penz...
Remelem jol vagytok a napfenyes Italyban!!!!!!!!
Vigyazzatok magatokra,s megegyszer koszonom a nyugtato szavakat!!
puszi Szilvi
sylvia
 


Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni, hogy ti mit csinálnátok ha a úgy érzitek, hogy a férjetek megcsalt. Mindenáron kiderítenétek, vagy maradnátok a bizonytalanságba???????? Mi a jobb, az örök bizonytalanság vagy az a tudat, hogy rá kell ébredjetek a férjeteknek volt egy egyéjszakás kalandja?????

Várom tanácsaitokat, eléggé kétségbe vagyok esve. Bár igazából nem tudom egy egyéjszakás kalandért érdemes-e egy egész családot felborítani??????,
Üdv. Mercédesz
Névtelen
 


Mercédesz!
Egyszeru a válasz: kérdezd meg a férjedet, de csak akkor, ha netalán igaz amit feltételezel róla el tudod viselni, és tovább tudsz ezzel a már biztos tudattal élni.Tényleg nagyon nehéz helyzet.
De vélemény szerint jobb bizonyosságot szerezni,mert már a bizalmad most megingott, hogy csak gyanakszol. És még mindig benne van a pakliban, hogy MI van ha csak tévedtél!? Akkor is bizalmatlanná válsz egy életre. Mérlegelj!
Üdv:MIMI
Névtelen
 


Szia MIMI!

Megkérdeztem, persze nem-et mondott. Ezért nem tudom mit csináljak. Nem akarom tovább fesziteni a húrt, hisz ha még se igaz akkor nem ér annyit, hogy jól összevesszünk és a gyerekek igyák meg a levét ennek az egésznek.
Láttam a "foltokat" a trikóján és ennek ellenére úgy gondolom, hogy még se igaz. Csak akkor derülne ki hogy mi az a folt, ha analizáltatnám.
De ez lehetetlen, várom a további segítségeteket.
Üdv. Mercédesz
Névtelen
 


Szia Mercédesz,
van itt vhol egy A megcsalásról c. topic, Szerintem lvass bele abba, talán kaspz használható tanácsot, esetleg okulhatsz is (mármint hogy mit NE tegyél).
üdv
Zsóka

ui: jártam a cipõdben - nálam sajna beigazolódott... Kép De végül is minden oké - másik férj, jó házasság, két gyönyörû gyerek. Az elsõt meg egye meg a fene. (Kéretik nem felháborodni, ezt komolyan gondolom. Mindenki olvassa el a fent említett topicban a történetemet, utána háborogjon).
zsóka (zsók
 


Mercédesz,
a foltokon kívül vettél észre változást a viselkedésében is? Ingerlékenyebb vagy elnézöbb? Körül rajong vagy elhanyago? Szerintem, amíg a viselkedése nem változik nincs gond. Nekem személyes tapasztalatom nincs (legalábbis nem tudok róla), a barátnöm került olyan helyzetbe, hogy amig terhes volt a férje félre lépett. Ezen kívül semmit nem lehet a szemére hányni: nagyon jó apa, figyelmes, nem iszik, nem dohányzik és mindent elöteremt a családjának. Talán ezért is maradtak együtt. Szóval mielött felrugnál egy jól müködö kapcsolatot (már egyáltalán, ha igaz amire gyanakszol) a fentieket mindenképpen érdemes mérlegelni, de csak akkor maradjatok együtt, ha túl tudtok lépni a dolgon, annak semmi értelme, hogy bár együtt maradtok, de ha valami konfliktus adódik, akkor rögtön a fejéhez vágd a félrelépését!

Csak azt tenném még hozzá, hogy egyik nap, amikor a kisegítettem a sörözönkben hallottam, ahogy két férfi(egyébként jó barátaink és nagyon szeretik a családjukat) arról beszélgetett, hogy egy egyéjszakás kaland idegenben, hosszú hónapokra varázslatossá teszi a hitvesi ágyat! Hát ennyit a férfiak hûséghez való hozzáállásáról!

Bocsika, hogy ennyire hosszúra sikerültem, remélem legalább segített!

Sziasztok

Orsi
Orsi
 


Szia Orsi!

Köszi a tanácsot. Próbáltam figyelni a viselkedését és semmi gyanusat nem találtam benne. Nem is kedvesebb, nem is idegesebb, semmi jelet nem mutat csupán az a "foltos" trikó. Úgy döntöttem, hogy nem feszegetem ezt a kérdést tovább. A folt a trikóján-ra az volt a válasz, hogy amikor ment fürdeni, nem volt nála zsebkendő és a törölközőbe még se fújhatta az orrát???
Talán hihető, hisz ezen kívül más jel nincs is ami a megcsalásra utalhatna. Boldogan élünk és ilyen soha nem is merült fel bennem. Már azon is gondolkoztam, hogy talán én vagyok túl fáradt a gyerekek miatt és talán azért fantáziálok többet? Nem tudom, mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat. Azt hiszem maradok annál a verziónál, hogy igazat mond, és nem éri meg feldolbni egy boldog családot csak azért mert én azt hiszem hogy.... Talán más lenne ha beigazolódna, de még talán akkor is meg lehet bocsájtani ha csak tényleg egy véletlen férrelépés volt.
Köszi mindent, remélem nem lesz több ilyen gondom.
Üdv. merci
Névtelen
 


Merci,

Nagyon nehéz ügy a megcsalás. Nehéz általánosságban beszélni róla. Mégis azt mondom, hogy a Te eseted -illetve a férjedé- nem tűnik "főbenjáró bűnnek", bár ezt Te éled meg. Azt mondom, az ember egyik fő erénye a megbocsátás. Ha úgy érzed szeret és te is szereted akkor ne csinálj nagy ügyet belőle. Természetesen ez az én véleményem, aki nem ismerem a helyzetet teljesen.

Lányok,
nekem is van egy problémám. Nem ilyen természetű, mint Mercédeszé, de nincs perc, hogy ne jutna eszembe, vajon mit tegyek. Leírom, mert nagyon érdekel a véleményetek és hogy ti mit tennétek a helyemben.
E hó 17.én lesz az esküvőm, álmaim valóra válnak, életem szerelme elvesz feleségül. Nagyon terveztük azt, hogy az esküvő után már nem védekezünk, mert egyrészt elegünk van a védekezés procedúrájából, másrészt nagyon szeretnénk kisbabát. Kiderült viszont, hogy nem voltam rubeolás, és biztosan tudjátok ha a terhesség elején kapom meg akkor fogyatékos lesz a magzatom.
2 hete kaptam meg az oltást rubeola ellen. Mondták, hogy 3 hónapig nem eshetek teherbe. Nagyon szomorú lettem. Majdnem lemondtuk a nászutas lakosztályt is, mondván, hogy oda a romantika, hiszen akkor is gumit kell majd húzni. A menzeszem pont az esküvő napjára fog elmúlni ha jól számolom, vagyis nagyon messze lesz még a peteérés.
Arra gondoltam, hogy az esküvő után csak a peteérési időben fogunk védekezni, viszont most a lányok a "már megint megjött" topicban sok olyan esetet írtak le, amikor nem a peteéréskor fogant a gyermek.
Lányok, mit tegyek?? Ha hiszitek ha nem, az esküvővel kapcsolatos boldogság jelentős részét teljesen elvette a tudat, hogy utána is védekezni kell.
Viszont ha nem oltattam volna be magam akkor mindig mardosna a lelkiismeret, hogy nem tettem meg mindent azért, hogy egészséges gyermekem legyen.
Írtam 4 orvos válaszol rovatba. Azt hazudtam, hogy másfél hónapja kaptam meg a rubeola oltást és most teherbe estem. A válszok:
1. Nyugodtan hordhja tovább terhességét.
2. Hogy lehetett ilyen felelőtlen, hát nem mondták, hogy 3 hónapig ne essen teherbe?
3. Ha valóban eltelt másfél hónap akkor jó esélye van az egészséges gyermekre.
4. Azonnal génvizsgálatok kellenek, de valószínűleg nem lesz baja a babának.

Teljesen kétségek között vagyok. Meg merjem-e tenni, hogy csak peteéréskor védekezünk?

Segítsetek!

Mamacica
Mamacica
 


Kedves Mamacica!

Az ember életében egyszer van esküvője (első mindenestre és általában az az utolsó is). Az egy csodálatos nap, amennyit készülődsz rá és amennyire várod már. Annak a napnak felhőtlenül boldognak kell lenni és nem szabad, hogy bármi is beárnyékolja. Addig sem. Már nagyon közel az időpont hiszen szombathoz két hét. Csak ezzel foglalkozz szerintem, álmodozz róla.
Nem vagyok orvos, de, ha négyből három nem javasolja, ill. nem túl pozitív válaszokat adtak, akkor lehet, hogy hallgatnod kellene rájuk. Tudom, hogy nászéjszakán eléggé illúzió romboló tud lenni az ovszer használata, de egyet tarts szem előtt: a születendő gyermeked egészségét. Az a legfontosabb. A peteérésnek nálam vannak jelei (folyás, alhasi érzékenység). Ha ismered a tested vmennyire, akkor tudod, hogy neked nagyjából mikor van. Ez a "ma megint megjött" topicban nem mindenkinél van így, de azt hiszem általában lehet tudni. Ha eddig biztos voltál benne, hogy mikor van, akkor "kockáztass", de szerintem egy ultra vékony óvszert megér a dolog. Gondolj bele, hogy a terhesség alatt egyfolytában védekezés nélkül csinálhatod. Erre gondolj inkább, azt a 2 maradék hónapot pedig fél lábbal is kibírod, ha eddig ment. Fel a fejjel, most csak jó dolgokkal foglalkozz. Szépüljél és legyen egy csodálatos és emlékezetes esküvőd. Mindennek megvan a maga ideje. Egyébként kicsit irigyellek, ha én még egyszer átélhetném az esküvőm napját... Csodálatos volt, kívánom, hogy neked is az legyen.

Szia:

Geri
geri (geri)
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: