2002.07.09 14:05
2002.07.09 15:16
Illetve a múlt héten vettem egyet a Párom szülinapjára de azt majd csak 24.-én ünnepeljük, így Õ még nem tud róla
Ha megkapja az ajándékot, akkor megkérem, hogy küldjön Nekem néhány képet és továbbítom Neked is
Gergõ-baba mennyi idõs? Nagyon szép neve van...
2002.07.14 04:45
Ugy nezek ki, mint valami arab sejk. A hasam meg akkora, hogy mar nem jonnek ram a nadragok... 2002.07.14 22:03
2002.07.15 12:14
A meleget még pocak nélkül is nehéz elviselni, kitartás, már nincs sok hátra
2002.07.15 18:30

2002.07.15 22:36
2002.07.16 08:52
Bár lehet, hogy ez csak az ünnep miatt volt akkor így...
2002.07.16 22:27
Persze ettõl függetlenül lehet õ is hangulatember.2002.07.17 07:19
Problémamentes szülést kívánok
Egyébként Nekem is Pálffy az orvosom immáron 10 éve és nagyon szeretem õt. Tény, hogy nem egy "cseverészõ" típus, de korrekt és lényegre törõ. Ezen felül nagyon emberséges és segítõkész. Kissé talán hangulatember, de nekem sokkal fontosabb, hogy bármikor számíthatok Rá és teljesen mindegy, hogy ez hétköznap este, vagy épp vasárnap esedékes... Amikor korházban feküdtem (sajnos elég gyakran) akkor elõ nem fordult, hogy ne jött volna be megnézni, hogy hogy vagyok és minden rendben van-e...még hétvégeken is amikor nem ügyelt

2002.07.17 07:46
Még biztos jut eszembe kérdés, akkor majd felteszem öket
2002.07.17 13:11
Késõbb egy szobában voltam egy olyan anyukával, akinek õ az orvosa, és teljesen ledöbbenve hallgatta, hogy mi történt. Õ nagyon meg volt vele elégedve. Ezért gondolom azt, (mostmár azért 5 hónap eltelt, lehiggadtam) hogy nem az õ napja volt aznap. De azért inkább ne találkozzak vele többet. Jobb a békesség.
Most jöttünk a Fejlõdésneurológiáról, és a doki szerint nagyon szépen fejlõdik, már nem kell erõltetni a hasalást sem, mert úgy is visszafordul... 
2002.07.17 21:54
2002.07.17 23:23

2002.07.18 07:26
Többször is elõfordult, hogy nem fogadott el semmit és olyan alkalmak is voltak, amikor én nem adtam semmit... Nem azért mert nem érdemelte meg, hanem mert így hozta a helyzet. Ettõl függetlenül soha, egyetlen percig sem éreztette, hogy "illett" volna adnom, vagy nem volt kevésbé körültekintõ azért, mert az elõzõ alkalommal nem adtam semmit... Ezt egyébként el sem tudom Róla képzelni. Viszont olyan elõfordult már, hogy láttam rajta a feszültséget, vagy, hogy kissé ideges volt, de ez nem a személyemmel hozható összefüggésbe, hanem azt gondolom egyéb tényezõkkel. (Pl. szülésben kellett volna lennie, mûtétek vártak Rá...stb.) Ha õszinte akarok lenni, akkor bizony velem is gyakran elõfordul, hogy nem "egyformán" kedvesen kezelek le két Ügyfelet és ennek nem az az oka, hogy egyiküket jobban, másikukat kevésbé kedvelem (hisz nem is ismerem Õket), hanem sokkal inkább az éppen aktuális állapotom, hangulatom, problémáim vagy épp jó kedvem határozza meg... Én úgy gondolom az a fontos, hogy körültekintõ, lelkiismeretes és szakmailag maximálisan felkészült legyen az orvosunk egyébként pedig fogadjuk el, hogy Õk is "emberek"
Nem is akármilyenek
2002.07.18 08:16

Sajna a babukád tekintetében nem tudok segíteni, mert még nincs babám de én valószínûleg hosszú újju body-t és ujjatlan rugit adnék rá
Tartalékban lenne nálam kardigán és természetesen egy vékonyka pamut sapi is
Bár ez kicsit sok lesz

Tessék segíteni

2002.07.18 08:37
A "társas" szobában sajnos ki vagy téve a szobatársaidnak, és nem lehet elõre tudni, hogy bunkó vagy figyelmes társaság gyûlik-e össze.
Én mindig inkább az alsó ruházatban adok hosszú ujjú cuccot a gyerkõcre, tehát hosszú ujjú bodyhoz ujjatlan rugit, de ez csak úgy saját érzés szerint. Talán a védõnõdet lenne érdemes megkérdezni, ha fontos neked a szakszerû válasz, de igazából szerintem tök mindegy. 2002.07.18 11:58
2002.07.18 12:08
Én télen hoztam haza, elég szeles, hideg idõ is volt, igy adtam rá egy hosszú ujjú bodit, kis zoknit (ez talán felesleges volt...
), hosszú ujjú rugit, kocsikabátot, vékony sapkát, vastag sapkát és overállt. Mindezt úgy, hogy ugye a kórteremben volt vagy 25 fok.
Szegény gyerek üvöltött.
S a hordozóban a kocsiig be is takartuk az arcát egy pelussal. Perpill egy ujjatlan rugi van rajta, de lehet, hogy átcserélem egy rövid ujjúra, még nemtomm, végre lehûtötte az esõ a levegõt. Az hogy utána a bodi legyen-e rövid ujjú és a rugi hosszú vagy forditva végülis mindegy, mi tavasszal hosszú ujjú bodit adtunk rá ujjatlan rugival (persze még talpassal). A lényeg, hogy a tarkóján nézd meg, melege van-e vagy fázik, a kezén-lábán nem érdemes, hiszen még nem tökéletes a vérkeringése. Ne hagyd magad befolyásolni a sikoltozó nagymamáktól, hogy jéghideg a keze, adj rá valamit!
A kis cérnasapit azért ajánlom, véd a naptól, széltõl, meg a kis zoknit is.2002.07.18 15:09
Nálunk is szinte minden cucc fehér volt, aztán mikor a hógolyónkat belecuppantottuk az autósülésbe, akkor úgy belecsúszott csórikám a bundazsákba, hogy a feje búbja is alig látszott ki.
És a felöltözés a jól fûtött kórteremben is igazi horror volt! Elõször felöltöztem én, hogy inkább én izzadjak be, mint a baba. Azután hozzáfogtam felöltöztetni egy alig több mint 3 kilós nyiklõ-nyakló kis rongybabát, én, az elsõ gyermekes anyuka, aki csak könyvbõl tudtam, hogy mit kellene csinálni, és csak játékbabán próbáltam... Hosszú ujjú body, harisnya, rugi, kocsikabát, vékony és meleg sapka, bundazsák... Majdnem egy óra hosszáig kinlódtam vele, mindkettõnk hátán folyt a víz, mire végeztem. Végeztem?! Nagyjából belegyömöszöltem a gyerkõcöt a ruhákba. Persze senki nem segített.
2002.07.18 16:16
Egyébként az egy óra futamidõ nálam is megvolt.
Anyámék meg ezalatt kint vártak az elõtérben.
Úgyhogy 4 óra helyett 5 órakor csurig izzadtan egy üvöltõ gyerekkel - ill. akkor már nem, mert belenyomtam a teás cumisüveget a szájába, és úgy rákapott, hogy fogni sem kellett - vonultam el.
Haj, régi szép idõk. Szeretnék visszamenni néha... 
2002.07.18 18:06

Ebböl már tudok választani. 2002.07.19 09:53
2002.07.19 12:56
2002.07.19 20:14
)
Úgyhogy jöhet is lassan. 2002.07.20 21:44
2002.07.21 19:58
)
)) Aki úgy két hét múlva már itt is lesz... Háááát...
Persze azért szivesen vásárolgatok a Babucinak ;) 2002.07.22 06:46

Érdekes szitu lehet...megismételhetetlen
Egy ismerõsöm az elsõ baba pelenkázását "könyvbõl" tanulta és teljesen ledöbbent, amikor rá került a sor, és végre kellet hajtani a mûveletet hisz ez a baba mozgott és sírt...ebbe valahogy bele sem gondoltak

2002.07.30 06:29
Mostmár alakul, 3 napos láza volt Lacikának, ami 3 napig magas lázat okoz, minden más tünet nélkül, a negyedik napon kijönnek a kiütések, de a láz elmúlik, és ilyenkor már nem is fertõz. Ma reggelre kijöttek a kiütések, remélem, hogy mostmár túl leszünk rajta. Állítólag a kiütések másnapra eltünnek, és akkor már teljesen gyógyultak a babucik. 2002.07.30 13:37
Éljen! Már alig várom. A hivatalos kiirástól még két hét választ el, de én valahonnan úgy érzem már régóta, hogy a most csütörtök éjjel lesz a befutó. A dokibácsi mondta is, hogy ha csüt.-ön nem találkoznánk, és fájdogál a hasam akkor pénteken menjek be megint és megvizsgál, ha meg nem, akkor vasárnap. Mostmár rendszeresen és nagyon keményedik a hasam, de fájni csak néha fáj.
2002.07.30 13:56

Hogy tudsz ilyen nyugodt maradni???? Én teljesen izgalomba jöttem... Akkor csütörtökön szültök? Nagyon drukkolok
Ha módod lesz esetleg üzend meg valahogy az eredményt
Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden gyorsan és simán menjen
2002.07.30 18:20
2002.08.01 16:58
Jaj, ilyen sürgõs kérdés, én meg nem is jövök! Egyetlen mentségem, hogy PiciLaci beteg volt, ezért alig-alig volt idõm bármire is. Egyébként meg naná, hogy elhiszik neked a csütörtököt, ki tudhatná nálad jobban?! Én is megmondtam a 16 hetes UH elõtt, hogy kisfiú lakik a pocakomban, és lõn...
Ami jó, az hogy van hûtõszekrény is, lehet hova tenni a sok kaját, amit a látogatók behoznak. Hozzanak is, mert a kórházi koszton nem lehet megélni se, nemhogy szoptatni.
Aztán van egy ágy neked, két fotel a látogatóknak, két kisasztal, az egyik egy hagyományos dohányzó-asztal, a másik olyan ágy fölé húzhatós, kis fiókos szekrénykével az alján. A különszobában van pelenkázó is, és mellette egy ronda, mély, fémmel borított nemistudommi, talán babakádnak szánták, mert kézmosónak irdatlanul nagy, de babát se tennék bele, meg nem is mi fürdettük õket még a kórházban. Arra jó volt, hogy kezet lehetett mosni ott rögtön a pelenkázáskor. Ja, és van egy kis szekrény is, hogy ki lehessen pakolni a táskából. Kb. ennyi, más nem jut eszembe.
Írd fel a jelszókat a férjednek! Ide meg írhat jelszó nélkül is!
2002.08.01 21:15
2002.08.02 08:42