A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nyf: akkor én mondok egy harmadikat Kép Fültisztítópálcikát belemártom az alkoholba, és azzal kitörlöm alóla is Kép A védőnő is így csinálta nálunk.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory, köszi! Kép Most teljesen véres-sebes és alig lehet elemelni a csonkot... Erőltessem és piszkáljak alá pálcikával?

Melitta

Kép
nyf

NyfKép
Nekem is a Cory féle módszert mutatták. Nyugodtan piszkálj alá ez nem fáj neki.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Petri!
Nekem mindhárom gyermekemnél, két kórházban, az alkaholos steril géz lappal való áttörlést mutatatták, utána beszórni sebhintőporral. Én így csináltam.

Dalmának sajnos köldöksérve van Kép Elég nagy Kép A doki néni és a védő néni szerint semmit sem kell vele csinálni, majd kinövi, ha mégse, akkor 4-5 éves korban műtik.

Anita, Titati! és a többiek, akik fejtek

Nagyon nem írigyellek Titeket. Bár gondolom ez nem kívánság műsor. Nekünk hál Istennek nem kell fejni, egyik ciciből szopik egyik alkalommal, a másikból a másik alkalommal, nem sok tejcsi marad benne, így nem fejek, ez így marha kényelmes.

Nálunk most hétvégén babalátogató had özönlik.

Ma, holnap és hétfőn is jönnek, más-más rokonok, ill. barátok a 3 nap alatt összesen 13-an.

Keresztelő:
Szerintem még ráér. Én nyár végére vagy őszre tervezem.

Jó hétvégét mindenkinek!

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Lányok!

Régebben valaki ajánlotta a babazenét.
Megvan valakinek?
Dalma ma (nem voltam itthon), Apának zenére aludt el, ezért szertném megszerzni.
Zenét ugye lehet MSN-n küldeni?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Livi, nekem elég kevés tejem van este, így van amikor 1-1,5 órát is szopik mire elalszik, de utána 7 órát alszik. Szerintem ez gyerekfüggő. Általában éjfélre alszik el (újabban, mert eddig 11 volt) és 7-kor kel enni (régen hatkor), utána alszik tovább, és 10-kor eszik, utána egész délelőtt fent van, (épp most próbálom altatni, de egyenlőre nem nagy sikerrel...) majd alszik egy nagyot, és utána megint fent van....

Rita, Nekünk is FP székünk van, én nem sajnáltam rá a pénzt, mert a Tescos 7e, ez (mármint az enyém) 11, és sokkal többet tud. Most kezdi el nézegetni Katica a villogást, mostmár megmarad benne, ma reggel is 1 órát elvolt, amíg mi reggeliztünk.

Nálunk egyébként ha nem alszik és nem szopizik, akkor csak kézben van el, és úgy is foglalkozni kell vele. Már szoktatom a pihenőszékhez, meg a játszószőnyegéhez, és napról napra tovább köti le magát...

Kaptunk vmi ecsetelőt a szájpenészre, ami sötétlila, és mindent összefogKép Olyan az összes textilpelenkája, lepedője, a hálózsákja, de még a cumija is....remélem ki lehet mosni, bár a pelenkázóról meg a cumiról még nem jött le....

Ráadásul kész horror a csaj, mert tök édi aranyos babapofi, mindenki el van ájulva, erre a következő pillanatban kidugja a sötétlila nyelvétKépKépKépKépKép
DrasztikusKép

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vikó
Sajnálom, és nem hozom szóba többet. Nekünk alakul a dolog.

Cory
Köszi
Igyekszem, de még nem rakom rá minden szopinál ,mert az még sok lenne, ezzel az erős szívással. De fejni tudom, bár most a mellbimbóudvaron találtam egy fél centis csomót és nem tudom, hogy ez most mirigy vagy be van gyulladva. Mert lehet hogy Levi erős szopásától lett. Ha lesz vele valami fejbelövőm magam.

Jó utat mindenkinek vigyázzatok az úton

Petri
Nagyon cuki.

Nyaf
Mi is fülpiszkálóval csináltuk ,és utána hintőpor.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Tünde: a szép bőr nagyon csúnya volt még néhány napja, a Sudocream segített sokat.

Zsuzsófi: nekünk is volt szájpenészünk, Bóraxos glicerint kaptunk rá, de az nem volt lila. (csak nagyon olajos) Ez a kence recept nélkül kapható és jó.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat.
Szerencsére a szülés nagyon gyorsan ment, ha kicsit később indulunk el nekünk is a kocsiba születik. Az orvos már nem ért oda a szomszéd szobából csak a szülésznő.

2006 04 20 án született 19.30 kor. 51 cm és 3400gr 38 hétre. Dorinának hívják. Õ a harmadik gyermekünk a 2 fiú után.

Szerencsére tejem az van és a pici nagyon jó baba. Eszik és alszik. Éjszaka 1x kel és hajnalban még egyszer. Etetés után büfi és már vissza is lehet rakni az ágyacskájába és alszik egy hang nélkül. Tegnap leraktam este 9 kor és reggel 1/2 5 kor kelt addig aludtunk.

A köldökápolásról nekem azt mondta a doki, hogy alkoholt ne használjak csak a púdert. Szerencsére már leesett a csonk így nincs gond vele. A köldök belsejét kamillás steril gézzel kipucoltam (vattát, fülpiszkálót a doki nem javasolt, mert az darabokat hagy maga után) és azóta pancsizhatunk ezerrel semmi váladék.

Most ennyit, mert én is készülök a vizsgáimra legalábbis megpróbálok valamit összehozni.

Ildi
ivildi

Most csak két kép Patríciáról:
Ma volt rock and roll versenyen és 18-ból 4. lettek a Budapesti versenyen.Kép

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

RitaaKép
Sajnálom a köldöksérvetKép Timinek is van, neki se kellett leragasztani, mint ahogy régen csinálták. Nekem azt mondta a doki néni ahogy egyre többet fog mozogni, erősödni a hasizma majd szépen visszamegy. Én úgy látom h már kicsit kisebb. Timinek kb másfél cm-re jött ki. Dalmának mekkora?

ZsuzsófiKép
Nekünk is a glicerin borax használt a szájpenészre. Kaptunk valami mást is, az sárga színű volt de attól nem gyógyult meg Timi. Vigyázz nehogy a popsija is csúnya legyen.

TündeKép
Nagyon csini a lányod! Gratulálok az eredményhez! Kapott is valami ajándékot?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Petri!

Dalmának kb. 2-2.5 cm-re jön ki a köldöksérve.
Nekünk azt mondta a védőnéni, hogy a hasonfekvéssel is erősödik a hasizma. szeret is hason lenni, de csak akkor teszem hasra, ha ott vagyunk vele.

Tünde!
Patrícia nagyon csini!!!
Gratulálok neki a versenyhez!

Zsuzsófi!
Tényleg jó a FP szék, Dalma is most kezdte el nézegetni a játékokat és a fényeket rajta (a kék a kedvence).
REmélem hamar elmúlik a szájpenészetek.

Ildi!
Gratulálok Dorinához, nálunk is 3 csemete van, nem könnyű néha összeegyeztetni, hogy egy se szenvedjen hiányt.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

BabettaKép Ne haragudj - ugye tudod, hogy nem neked szólt? Csak inkább már nem akarom magam hergelni vele - mert csak bűntudatomat növeli - pedig ugyanakkor az eszemmel tudom, hogy én megtettem minden emberileg lehetségest érte - doktornő is azt mondta, hogy nem rajtam múlik.
Szóval inkább hanyagolnám a témát a továbbiakban.
Kép

PetriKépNem szoktam külön kiemelni babákat, mert midnegyik olyan csuda aranyos, de most kivételt teszek: ez a kép annyira jó, látszik, milyen boldog és kiegyensúlyozott a babádKép

indianyo

Köldök: mi fülpiszkálóztunk, egész addig alkohol+hexaklorofén hintőpor párossal, amíg el nem olvastam a hintőpor dobozát Kép Plusz Gergő végigordította a kezelést, mert csípte az alkohol. Akkor előkaptam a mániásan használt Foreveres cuccaimat, és jött az Activatoros törlés+zöld krémes kenés. Először elmúlt az ordítás, aztán leesett a köldökcsonk. Kép
Mellesleg nekem azt mondta (egybehangzóan) az itthoni meg a kórházi doki + a védőnő, hogy alkoholozás csak fürdéskor, hintőporozás minden peluscserénél.

Borcsa
KépKépKép
borsts

sziasztok lányok!

csak fél kézzel írok, mert a kölök egész nap a kezemben volt és most is ott van.

köldökápolás: a kórházban nem emelgették a csonkot, de azt mondták, hogy háromóránként alkohol meg hintőpor. mire hazajöttünk hámlott a gyerek hasa. A gyerekorvosunk szerint egy nap egyszer fürdéselőtt alkohol, fürcsi után hintőpor. aztán nekünk leesett és vérzett. igaz a gyerek tolta le az egészet a pelenkával. aztán vérezgetett, hintőporoztuk, most már kb másfél-két hete szép. csak nem olyan, mint az enyém, hanem egy gyűrűben egy golyó. az enyém meg spirális lyuk formájú.

Zsuzsófi!
Nálunk is van egyórás szopi! Hálistennek nem ázik fel a cicim nagyon.

Tünde!
Azt elhiszem, hogy a közelségemre vágyik, de éjszaka köztünk, vagy rajtam alszik, nappal rajtam alszik el, aztán leteszem valahová. De egyedül nem szeret lenni. Igyekszünk a családnak nem nagyon reklámozni, mert kiakadnak.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jó reggelt!

Annácska, Eszti, Tünde és akikről nem tudom: (utólag is) Sok boldogságot a PETI babáknak, apukáknak névnapjuk alkalmából!

Petri: Nagyon édi Timi! Király a képtárKép

Tünde: Nagyon jó kis csajszi Patrícia:szép, csini...na és nagyon ügyi! Gratula!

Rita: én nem fejek állandóan, csak éjszaka muszáj, meg este ürítem jól ki Botinak a "bénábbikat", hogy az reggelre jó legyen. Utána egész nap a másikból eszik, azzal nincs gond.

Babetta: amit kifejek a fagyóba menne elvileg,de van,hogy tovább hagyom a hűtőbe,hogy hátha kell majd v vmi, aztán megy a lefolyóbaKép Azt nagyon sajnálom...
Egyébként elkiabáltam: Boti gyakorlatilag átaludta az éjszakát. Először elaludt fél 8 körül (most korábban fürcsiztünk), majd felkelt még enni, és fél 10-től aludt 5.20-igKép Majd 3/4 9-ig! Annnyira jó volt! (Ha ez kell, minden nap megutaztatom Debrecenig)

Petri, Rita: köldöksérvKép

Zsu: lilaságKép

Vikó: sikerült vmit elcsípned a Megából? (Gondolom, nem ez volt a legfontosabb, de hátha kicsit ki tudtál kapcsolni.)

Köldök: Mi 70%-os és 3 %-os alkohollal is kentük fülpiszkával, csonk alatt is, utána hintőpor. MInden pelusozásnál. A kétféle alkoholt a kórházban mondták, dokinő szerint elég a 70 %-os.

Vizsgázni szerintem felesleges volt elmennem...De legalább láthattam, hogy megörül nekem a fiam, mikor nem lát 2 órán keresztül. GYakorlatilag febr.13-tól nem is volt nagyon ilyenKép

Szép napot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Többiek?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ja, persze:

A Kata-babáknak is sok-sok boldogságot!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

AnitaKép Mivel nálunk a szobáéban vana fürcsi, így előnyös helyzetben vagyok. Az elejénél kezdtünk masszírozni, utána fürcsi és kis játék, úgyhogy végig tudtuk közben hallgatni-nézni a Megát Kép Ja, csak a végét nem láttam, mert a párbajra már bealudtam ülve gyerekkel a kézben Kép Ez kábé az egetlen műsor, ami érdekel mostanság, még a SzF-t és a Vészhelyzetet is mindig végigalszom Kép

Puszka, szép vasárnap-hétfőt mindenkinekKép

indianyo

<font color="119911"> Sziasztok,
Anita,
mi volt a vizsgán? Nagyon nehéz volt? Persze Boti mosolya gondolom kárpótol mindenért, ez érthető!!! Kép Képzeld, Lidinek is sikerült az oldalra fordulás. Tegnap meg az öklét, ujját nyomkodta be a szájába és cuppogott hozzá. Kép
Tünde,
gratula a lányodnak!!! Nagyon csini, szép kiscsaj!
Annácska,
el vagyok olvadva a fiadtól!!! Boldog névnapot neki.
Petri,
édes Timi. Látom bejönnek a Lamaze játékok neki. Én már nézegettem, hogy mi lesz jó 3 hótól.
Ritaa,
ügyi 3 gyerekes anyuka vagy! A kiscsajod nagyon cuki! Jó a széketek is.
Mariann,
keresztelő? Szép nagy már István baba, helyes a pofija!
Nálunk június elején lesz a keresztelő, de pénteken megyünk lebeszélni a pontos dátumot.
Olgo,
ma lesz mérés és akkor meg tudom mondani, hogy mennyit hízott. De a 100/hét mindig megvan.

Mi ma egyedül vagyunk a lányommal, mert apa osztálytalálkozón van vidéken. Most alszik. Itt meg 3 napos banzáj van a téren. Szörnyű hangos, ezért át is költöztünk a gyerekszobába mind a hárman, mert az van a legtávolabb a zajtól.
Holnap jön először Lidi vőlegénye hozzánk. Tehát barátokkal töltjük a napot.

Pussz Mindenkinek!
Szép vasárnapot és hétfőt!</font>
angi79

Sziasztok!

Gratulálok minden babához!!
Nagyon édesek a képek mindenkiről!! Kép

Köldökcsonk: Mi 70%-os alkohollal, és gézzel csináltuk, majd mikor leesett akkor alkohol+fülpiszkáló. Szerencsére minden renben volt, és bevállt.

Nem tudtam írni, mert katasztrófa volt a hetem. Minden összejött, és totál depis voltam. Kép
Ott kezdődött, hogy hétfőn Angi megkapta az 1hós oltását.Persze ő 2 perces üvöltés után elfelejtette,én meg még mindíg kész vagyok ha rá gondolok.Utána voltunk orvosnál, leváltottuk a hasfájós gyógyszerét egy sokkal rosszabbra. Kép Kép Azóta csak bukik világba, és egyre kevesebbet eszik.Ráadásul a gázokkal is ugyanúgy szenved.Tegnap dél óta nem is adom neki, de semmi nem változott. Ha felébred cicire rakom, és csak erölködik, de nem eszik. Mire kijön egy puki,vagy nagy dolog, addigra annyira elfárad, hogy csak tartja a szájába a cicit, és nem bírja szívni, majd bealszik. Folyamatosan tornáztatom, és már minden kajáról leszoktam hátha az a baj.Víz, vajas kenyér, esetleg tojás, meg a szopis vitamin az étrendem. Ma voltunk méreckedni, és csak 80-at hízott ezen a héten. Ráadásul hajnalba utazunk haza, és még semmi nincs összepakolva, rettegek hogy fogja a gyerek ezek után viselni a repülőt. Így is tök nyügi. Nagyon remélem hogy minden rendben lesz, és próbálok nem kiborulni, remélem sikerülni fog.
Sajnos míg otthon leszünk, kb. másfél hónapig nem lesz netem, de ha visszajövünk jelentkezem. Addig is minden jót nektek, és boldog egészséges babócákat! Ha tudok még indulás elött felnézek.

Petra, és Angi (holnap lesz 6hetes)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Helló!
Peti kedden lesz 6 hetes, most először jöttünk el vele a nagyszülőkhöz.
Sírós, nyígós, hasfájós.
10 centit és másfél kilót nőtt.
Majd jelentkezem ha lesz otthon net.
KaticaKép
katicuska

Tegnap esti képek Kép
Szopi helyett Kép :
Kép

Megkönnyebbülten Kép :
Kép
Petra

vpetra

Petra: ha még olvasod: Ha bármi van, hívhatsz nyugodtan, ha itthon vagy már! 06-20-396-6967
Jó utat!

cory
Budapest

Sziasztok!

Petri, Rita, Anita, Angi: köszi a Patrícia dícséreteket, nagyon büszke vagyok az én nagylányomra.Kép

Petri: nagyon cuki Timike!!

Rita: mitől alakult ki a sérv?

Babetta: remélem mostmár nem lesz gond a cicivel!!

Mariannka: én is kenem Sudocremmel, remélem javul a helyzet.

Ivildi: Dorina szép név!!Kép

Szelivi: szerintem nem is tartozik másra, hogy miként alszotok. Ha nektek jó így, akkor nyugodtan aludjatok együtt!!

Anita: Peti köszöni a köszöntést!Kép

Vpetra: kicsilányon nem is látszik, hogy nem eszik rendesenKép

Katica: kitartás! Ha elmúlik a hasfájás, akkor el is fogod felejteni ezt a nyűgös időszakot!

Nálunk csak este van kis nyűgi, de ha hordozzuk akkor csend van

Mindenkinek további kellemes pihit!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Petra!
Sajnálom a nehéz időszakot. De hidd el, hogy a babán nem látszik, hogy keveset enne. A mi Tündink nincs ilyen husis, pedig a mérleg szerint hízik, mint a gomba.

Tünde!
Nekem jó így, a párom egy kicsit aggódik, hogy a mi ágyunkból megy majd férjhez. Kép De szerintem azért hamarabb akar majd saját ágyat.

Lányok odáig jutottam, hogy fáj a két csuklóm. Tavaly ilyenkor már jártam ínhüvelygyulladás miatt elektromos kezelésre, de ez most ugye lehetetlen. Hihetetlen munka emelgetni meg tartani a gyereket, pedig még alig van súlya.

Teszek fel pár képet

Én is tudok sírni
Kép

Így szopizom az ujjam álmomban (akkor egyszer)
Kép

Így alszokel szopi után
Kép

Kép
szelivi

Lányok!

Köszönöm a mentő csonkápoló-tanácsokat. Azt hiszem menni fog. Kép Csak esne már le...

Kép Minden babácska gyönyörű! Egyre szebbek az oldalak - ennyi fotóval. Mostanában igazán csak a fotókra jut időm.

Én kicsike fiacskám így incselkedik a bocival:

Kép

Melitta

Kép
nyf

Lányok köszönöm szépen!!! Kép Kép
Tudom, hogy jó húsba van, de amikor reggel 8-tól du 5-ig összesen 80 g-ot szopizott kiborultam. Szerencsére azóta rendesen eszi az adagját 2 óránként. Anya azt mondta valószínü érzi rajtam, hogy idegesebb vagyok a kelleténél. Mostmár végre sikerült megnyugodnom, már lassan kész vagyok mindennel, és még van 2 órám. Kép Kép
Most már csak azon filózok, hogy fogom rávenni, hogy felszálláskor, meg leszálláskor egyen, állítólag úgy nem érzi annyira a nyomáskülönbséget. Remélem ez is sikerülni fog. Rengeteg cuccot pakoltam, még tápszert, meg édeskömény teát is biztos ami biztos! Kép
Cory köszi mentettem, az én számom 06-30-557-1565. Lehet pár dologban segítségedet fogom kérni, ugyanis nekem most kell elintéznem az állampolgárságától kezdve mindent Anginak. Már most tudom, hogy egész hónapban csak rohangálni fogok. De alig várom már, hogy lássam a családom, és mindenkinek bemutassam a mi kis tündérkénket.Kép
Lányok hiányozni fogtok!! És f&#337;leg a sok jó tanács!! Vigyázzatok a babákra!
Ha tudok jelentkezek.
Petra

vpetra

LányoK!

Aki mostanában vett lakást!

Az lenne a kérdésem, kinek mennyi pénzébe volt amíg megkapta a hitelt? MIndennel együtt, ügyvéd, közjegyző, értékbecslés, folyósíási jut. a kközvetítő jutaláka?

Esetleg tud vki ajánlani egy megbízható közvetítőt?

Találtunk lakást ugyanis, de utánunk sok jelentkező van így gyorsan kellene intézkedni, de megjárni se szeretném....

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok
Nagyjából visszaolvastam...

Minden baba gyönyörű! Kép

Köldökcsonk
Nekünk már leesett, de a sógornőm fiának másfél hónapos koráig megvolt... Kép
Én úgy láttam, hogy nagyon hasznos felemelni és rendesen alkoholos gézzel kitörölni... én nem mertem olyan bátran mint a dokinéni ezért megkértem, hogy csinálja ő... másnapra leesett. Talán egy hetes volt??? már nem emlékszem...

A jóalvó babák szüleit kérdezném... ti mit csináltok a cicitekkel amikor a kölök éjjszaka jóízűen durmol?
Ma éjjel 10 óra telt el a két szopi között, ami baromi jó lenne ha éppen a melleim nem akarnának felrobbani...
Ugye nem baj, hogy ilyen sokat alszik??? ...milyen hülyeségeken agódok ahelyett, hoyg örülnék... Kép
Este fél nyolc körül kezdtem a szopit, a következőt hajnali fél hatkor... addigra már mindkét cicim robbanni akart nem csak a soros... ezért egy kicsit adtam neki a másikból is, hogy ne feszüljön annyira... mondanom sem kell, hogy az egész ágy a hálóingem úszott a tejben... felültem az ágyban és szabályszerűen csöpögött mindkét cickó...

Azt vettem észre, hogy az egyik mellemből szívesebben eszik azt habzsolja, míg a másikon csak nyammog... ez miért van? Kezdek egy kicsit féloldalas lenni...

Ki is írta? Talán Babetta????
Küld el a képeket ha lesz időm megcsinálom, ha nem nem... Kép

Petra
Nektek jó utat!
Én valahol sajnos megint lemaradtam... miért is utazol? és hova???

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="ff0000"><font face="Georgia">
Halihow csajok!

Bocsesz nem olvastam vissza, csak ezt az oldalt.Kép

Gratula az új babáknak, és családjuknak.Kép

Nagyonnagyonnagyon cukik a babócák.Kép

Köldök: Nekem ebben is mákom volt, mert még a korházban leesett neki a köldökcsonkja (de lehet segítettek neki leesni, mert kétlem, h 3 nap alatt leesne). De itthon pelenkázás után hintőpor, fürcsi után meg alkohol. Néha kicsit vérzett neki, de erre azt mondta a védőnő, h nem gáz. Annyit mondtak a korházban, h amikor törlöm alkoholos vattával, akkor addig, amíg nem lesz semmi a vattán. Utána hintőpor, és kész. Most meg már zéró váladék, teljesen tiszta, szerintem már begyógyult. Akkor viszont kell még a hintőpor?

Ritaa!
Keress meg MSN-en, vagy e-mail. nancsika a betű nagy farokkal t-online pont hu (zene miatt, ha kell)

Tünde!
Szép kiscsajod van.Kép Nagyon csini! Gratula neki a jó eredményhez!!!

Zsu!
12 millól lakásra nekünk volt 1,5 millió pénzünk, ami elég volt a 10% foglalóra, és a többi szarságra. Közvetítőt nem toom, mi az Otthon centrummal voltunk kapcsolatban. (www.oc.hu)

Mamacka!
Én semmit nem csinálok. Próbálok oldalt aludni, h ami ki akar jönni had jöjjön, aztán ha nagyon nem bírnám, akkor fejek egy keveset, h ne feszüljön. Csöpögős cici, nálam is alap.Kép

Kezdem azt hinni, h nagyon jól jártunk Alexel.Kép Úgy alszik éccaka, mint aki leütöttek, nem fáj a pocija, eszik rendesen, nem nyügis nagyon. Csak most 1-1,5 óránként kér enni, és már leszárad a cickóm.Kép Jah, és reggelre telepukizza a szobát.KépKépKépKép De azért ne bántsatok.KépKépKépKépKépKép

Pusza
</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Tünde: gratulálok Patrícia eredményéhez. És ezek szerint nemcsak szép, hanem nagyon ügyes is. A Sudokrémnek kellett néhány nap, és mivel elég zsíros, az esti fürdetésnél sem feltétlenül mostuk le teljesen. Egy kérdés: nincs véletlenül olyan képed rólam, amin kismamként vagyok? Mintha készítettél volna az egyik talin. Sajnos nincs egyetlen rendes pocakos képem sem, mert utálok fényképezkedni.

Zsuzsófi: a lakásköltségek általában a következők:
Ügyvéd: a vételár kb. fél százaléka, de lehet alkudozni is. A közjegyzői díj a felvett hitel összegének függvényébn változik, de elég sok. Az ingatlanbecslés 2003-ban 40 eFt volt lakásonként. Emellett számolni kell az illetékhivatallal is. Szóval jó sok. Kép

Mamacka: ha a melleid nagyon nem bírják éjszaka, akkor célszerű kifejni belőle. A csöpögés nálam is nagyon erős, ezért melltartóbetétet és zsebkendőt használok, és sajnos melltartóban alszom. Elég kényelmetlen, de nem akarok ágymatracot tisztítani minden nap. Kép

Mára terveztem ablakpucolást, de ilyen időben nem lehet. Kép Legalább készülgettem a szerdai előadásomra.

Tegnap volt a nagy nap, Istvánka kerersztelője. Csodálatosan viselkedett, mert a szertartás alatt meg sem moccant, úgy aludt. Az ebéd közben nyöszörgött egy kicsit, de elég jól viselte a hangzavart. Annyira boldog voltam, hogy akaratlanul is folyt a könnyem. Kép

Felteszek egy képet, amin az itthoni ruhapróba van. Az igazi keresztelős képek még nincsenek nálam.

Szép napot,

Mariann
Kép

KépKép
mariannka

Sziasztok
Csak gyorsan: Nagyon parázok. Anyós hülyít, hogy nincs elég tejem, meg, hogy vigyük el a gyereket specialistához, mert sokat sír (szerinte). Este 60 g-ot szopizott, próbáltam utána fejni és nem jött 1 csepp se, pedig előtte 3 órát nem evett. Reggel mértem és csak 60g volt a heti gyarapodása. Most nem tudom mit csináljak?
Szerintetek 8 hetes korra a 4810g elég?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi! Mi 7 hetesen 4300g-ot nyomtunk "csak".

A heti gyarapodásnak tényleg nagyon kevés a 60g, de nézd meg a hosszátis, mert törvényszerű, hogy egy baba keveset hízik-sokat nő, sokat hízik-keveset nő.

Tedd sűrűbben mellre, hátha több lesz a tejed. Az hogy ne mjön az nem sokat jelent, lehet a kicsi még vígan szopizna belőle ha akarna. De persze én nem vagyok ott, nem tudom hogyan sír a kicsi, amikor sír. A lányomnál már meg tudom állapítani mikor mrad éhes...

Nancsi, ha tudsz gyere msn-re plííízKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

A lányom fél órája játszik a játszószőnyegénKépKépKépKépKép Ilyen se volt mégKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gyöngyi: pisi-kakis pelusok száma egy nap? Hosszra nőtt most? Mert pl Balu 3 hetesen 50g-ot hízott 1 hét alatt, viszont nőtt 3cmt. Sok baba vagy nő vagy hízik, egyszerre nem megy nekik.
Anyósodat meg küldd el a búsba.
Liza 7 hetese 4330g Kép

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Mamacka!
HÁt én irigyellek, ha nem gond. Én lefejném éjszaka egy részét a tejcsinek. Nekem is kellett ma éjszaka fejni 50 ml-t, mert feszült az egyik cici (a másikból kajcsizott éjszaka). A párom szerint nagyon jó dolgotok van! Õ már úgy szeretne egyszerre legalább öt órát aludni egyhuzamban.

Gyöngyi!
Akármivel fejsz is, nem olyan hatékony, mint a baba! Állítólag naponta két órát sírnak átlagosan a babák. Az átlag úgy jön ki, hogy van olyan baba aki keveset sír, és van olyan aki kicsivel többet. Kép
Aztán meg nem szabad mindenkire hallgatni. Ha én mindenkire hallgattam volna, már idegbeteg lennék. Csak a legújabbakból: biztosan híg a tejem, azért bukik a baba, éjszaka elég az arcát simogatni a gyereknek és akkor nem lesz éhes, és minden szopi után öblítsem ki a gyerek száját vízzel, mert különben tuti a szájpenész.

Kép
szelivi

Sziasztok Kép
Tünde Kép
Gratulálok Patriciának, nagyon ügyike és csinos Kép
Bettinának már most van annyi esze, hogy nem kaphat tejcsit apától, biztos ezér nem kérte Kép

Petri Kép
Milyen kis mosolygós Timi babád van Kép

Rita Kép
A lányomnak is volt köldöksérve, mi ragasztottuk, de a műtétet így sem úsztuk meg Kép
Azért érdemes megpróbálni Kép

Zsu Kép
Hol vettétek az FP széket? Most próbálom meg felkutatni, de egyenlőre nem lelem Kép Teljesen beleszerettem, szeretnék egyet a fiamnak Kép
Ha tudsz segíts kérlek, köszi Kép

Petra Kép
Sajnálom, hogy szenved Angi, remélem javúl a helyzet. Nagyon cuki a kisasszony Kép

Anita, Angi Kép
Köszi a névnapi köszöntést, de mi inkább nyáron ünnepeljük majd Kép

Anita Kép
Mi lett a vizsgáddal?

Angi Kép
Sikerült túl élneketek a ricsajt?

Katica Kép
Jó, hogy jelentkeztél Kép
Édes a kisfiad Kép Kitartás!

Livi Kép
Biztos, hogy előbb kiköltözik az ágyatokból, mint hogy férhezmenjen Kép
Meg kell zabálni a lányodat Kép
Nálunk apa vígan aludt, míg éjjel etettem, fel sem ébredt Kép Sőt, most reggel már két etetésen túl vagyok mire felkel Kép

Nyf Kép
Örülök, hogy tudtak segíteni a csajok a köldököt illetően. Nekünk csak a múlt héten esett le, igaz semmi gondunk nem volt vele, úgyhogy most már bátran pancsizhatunk Kép
Cuki a kicsi fiad Kép

Mariann Kép
Gratulálok a Keresztelőhöz Kép
Nagyon édes ebben a ruhácskában Istvánka Kép

Szép álmokat Mindenkinek Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok, jó reggelt!

Már 5-től fent vagyok, mert akkor evett a lányom, fél 7-ig fent volt, akkor keltek a Nagyobb gyerkőceim és készültek suliba, 1/4 8-kor elindultak Apával, aztán úgy döntöttem nem fekszem vissza, mert mire elaludnék, lassan megint kelhetek. Hozzánk minden kedden de. jön a védőnő és nem szertném, ha ágyban találnaKép

Annácska!
Próbáld meg itt:
http://www.vatera.hu/~Baba_Mama/listings/index.php?c=879&pt=3&q=pihen%F5sz%E9k&
Köldöksérvel mikor műtötték a lányod?

Mariannka!
Istvánka nagyon-nagyon cuki a keresztelő ruhájában!
Étteremben vagy otthon volt az ebéd?

Gyöngyi!
Mi 7 hetesen 3590 g-ok vagyonk, de Dalma 2700 g-al született.
Szerintem ne parázz, úgy csinálj mindent, ahogy érzed, nagyanyáinknak nem volt mérleg, és talán ennyi "okos" ember sem otnyeleskedett körölöttük, még is felnevelték a gyerekeiket.Kép

Livi!
Tünde baba nagyon aranyos!

Nyf!
A Te ksfiad is olyan édesen alszik a bocival.

Zsuzsófi!
Remélem sikerül a legmegfelelőbb lakást kiválasztanotok.
Mi most a félszocpolon rágódunk.

Anita!
Hihetetlen, hogy Boti ma-holnap 3 hónapos! Ti terveztek nyaralást az idén?

Angi!
Jól telt a hétvégétek? Voltak a "vőlegényék"?

Nálunk nagy babalátogató járás volt. Dalma kapott egy csomó szupi ruhát, amibe remélhetőleg hamarosan belenő, mert oly apró, hogy még mindig a legkisebb rucikat hordjuk.

Na lelövöm magam, mindenkinek üdv:

RIta

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok
Titati: Azért volt gond az e-maillel, mert lement a pénzem. Csemától kaptam Halász Jutkát, szóval csak a babazenét küld át légyszi.
Reggel 50g-ot szopott a jobb ciciből és megint nem tudtam nagyon utána fejni, próbálom túl tenni rajta magam. Amíg tudok szoptatok és legrosszabb esetben jön a tápszer. A védőnő azt mondta a 60 g-os heti gyarapodásra, hogy amíg nem minusz súlyt mérek, addig ne idegeskedjek és nem kell pótlás. Szóval vedelem a szoptatós teát, eszem a húslevest, nem foglalkozok anyóssal, így talán kihúzom a szoptatási időt 3 hós korig, azaz +4 hétig.
Ja nem tudja valaki, hogy az előtej a ciciben kb. hány gramm lehet? Szeretném tudni, hogy ebből a reggeli 50g-os szopból csak előtejet evett, vagy hátsót is.
Dobok pár képet a kiscsajról:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: az előtej nem grammra megy, hanem arányaiban. Százalékokat nem tudok.
Próbáld meg minél gyakrabban mellre tenni, és ne méricskéld, mert csak őrületbe kerget! És simán lehe,t hoyg a köv. heti mérésnél meg ugyanennyi evésekkel sokkal több hízás lesz.

cory
Budapest

Sziasztok!

Rita: elmentünk étterembe, mert 20 emberre főzni nem lett volna gyerekjáték. Ráadásul a szülővárosomban volt a keresztelő, és nem akartam anyukámat még jobban terhelni.

Titati: át tudod küldeni nekem is a babazenét? mmka kukac freemail pont hu

Gyöngyi: nekem is volt hasonló gondom, de Cory tanácsára a négycicizés segített. Egyik cici, másik cici, egyik cici, másik cici egy etetésen belül. Anyóst meg felejtsd el jó messziről. Nem kell a sok okosság. Mérleget én egyáltalán nem használtam, mert már a kórházban idegesített. Ráadásul ahogy mozog rajta a baba, inog az érték össze-vissza.

Szép napot.

Mariann

KépKép
mariannka

<font color="119911"> Jó reggelt!
Gyöngyi,
én ugyan így küzdök, mint Te. A heti gyarapodása Lidinek most 70 gramm volt csak. Én nem tudom, hogy mennyit eszik, de mostanában sűrűbben kér. Persze lehet, hogy jön ez a 3 hós ugrás. Õ viszont nagyon hosszú baba. Nekünk a gyerekdoki tuti tápszerezne, ha megtudná, hogy mennyit gyarapodott... Csak ilyenkor jön a parám, hogy biztos jó ha nem adunk neki tápszert. Én persze nem akarom!!!! Cuki a lányod!
Ritaa,
na akkor jól bírta a csajszi a látogatókat! Nálunk is jó volt. A vőlegény nagyon cuki és a legjobb hír tegnap, hogy jön a kistesója. Úgy örültünk neki. Kép Milyen érdekes, hogy nem rég még mi voltunk pocakosak.
Mariannka,
örülök, hogy ilyen jó baba volt a nagyfiad! Kép
Annácska,
igen később eszembe jutott, hogy nyáron van a hivatalos Péter-Pál nap. Kép
Nancsi,
gratula ehhez a szuper jó kissráchoz! Kép
Mamacka,
fejj egy kicsit, szerintem.

Pussz.
Mindjárt teszek fel pár képet.</font>
angi79

Kép

Kép

Kép
Ezt tegnap kaptuk kölcsönbe. Kép
angi79

Sziasztok!
Angi, Gyöngyi! Én itt két gyönyörű, jókedvű, kerekarcú kislányt látok! KépKépKépKépKépKép
Vannak ún. lassú gyarapodó babák, akik ragaszkodnak a törzshelyükhöz a 10%-os percentilis görbe alatt, de a maguk komótos ütemében egyenletesen és egészségesen fejlődnek. Általában extramozgékonyak is. (Ilyen volt pl. a nővérem, 3 évesen 9 kilósan ment oviba. Így, 35 évvel később azt hiszem nem elkapkodott kijelenteni, hogy semmiféle gondot nem okozott nála Kép) És ő is 7 hónaposan nemhogy felállt, de körbeszaladta a járókát Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="119911"> Borcsa,
köszi szépen a megnyugtató szavakat.
Pont az imént sikerült a lánynak a hátáról a hasára fordulnia. Lehet ebben a mozgékonyságban valami. Kép
Próbálok nem parázni...</font>
angi79

Angi: nagyon csajosak ezek a képek. Kép

KépKép
mariannka

Angi: nagyon csajosak ezek a képek. Kép

KépKép
mariannka

Jó reggelt mindenkinek!

Annácska!
Az én férjem se ébred fel mindenre, de a gyerek nyöszörgésére simán. És ő sajnos nem tud ezután visszaaludni. Bezzeg én még szopi közben is alszok!

Gyöngyi!
Csapjatok agyon, ha hülyeséget beszélek, de miért nem az elejét fejed le a tejnek és a végét eszi a baba? Én így szoktam. Egyébként tündéri a mosolya a lányodnak!

Angi!
Nagyon szép lány Lidi! És tök jó az ötlet, hogy alulra kiírjuk a születési dátumot. Mindjárt én is!

Rólunk: tegnap este méricskélés volt, de nem merem leírni mennyit hízott, mert agyoncsaptok. Csak annyit, hogy végre olyan igazi kisbabás nehéz súlya van. Amikor a kórházban a megfogtam még olyan kis könnyű volt.

Kép
szelivi

Köszi csajok a nyugtatást és a bíztatást.
Livi: Én is gondoltammár, hogy lefejem az előtejet, csak azért nem tettem még, mert úgy tudom, hogy az a szomjoltó rész a tejcinél. Ráadásul meg ha lusti és nem akarja a hátsó tejet kiszívni, az előtjet meg lefejem, ehen marad.
Borcsa: Én is úgy látom, hogy nincs semmi baja a babónak, csak tudod a nagyszülők annyira betudnak paráztatni, pedig szerintem pont az lenne a dolguk, hogy megnyugtassanak. Tegnap már beszóltam nekik, hogy még egy megjegyzés a szoptatással kapcsolatban, és már költözöm is jó messzire tőlük.

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?