A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Hi!

Voltam ma doki bácsinál és nincs cisztámKép
20170114224602

Juc,
szuper!!!! Kép
kisün

Igen, azt hiszem szerencsém is van ezzel a szopival kapcsolatban. 1 éves kora körül is sikerült simán leszoktatni a nappali szopiról. Addig a délelőtti és a délutáni alvás előtt is kapott, aztán egyszer szopi helyett adtam neki gyümölcsöt, és ugyanúgy elaludt, nem is hiányolta.
És most pár napja elhagytuk a reggeli szopit is, persze ebbe apa is besegített, mert ő megy be Grétihez, ő tezsi tisztába, öltözteti és meg is reggelizteti (valamelyik nap sütőtököt kapott Kép
Pár nap múlva meg az estit is le akarom hagyni.
Csak azt nem tudom, hogy helyette adjak neki tejet? Vagy ha napközben ezsik joghurtot, akkor azzal fedezem a kálciumot?

KépKép
KépKép
lindicita

Juc! Hurrá!
(volt valahol és eltünt?)

Kisün! Mi ez a találóskérdés?

KépKép
KépKép
lindicita

Juc,
én is örülök, h nincs ciszta!!!

Lindi,
vannak babatejek...joghurt is jó!!! még nem irtam, de dolgozom rajta...esetleg nem küldenél nekem vmi általános anyagot azokról a dolgokról, amit lehet venni??? Elsősorban Aloe Firstre gondoltam, meg még...cim: zsanci kukac yahoo pont com
köszi

Zuz,
sajnos még nem sikerült beszélnem vele...Kép azt hiszem te még nem ismersz...nekem legalább fél év kell...Kép
Bachvirág terápiáról itt pl:

http://www.aranybuddha.com/bachvirag.htm

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Lindi,
Eszti és Panna, ha épp nincsenek ébren, akkor olyasmit csinálnak, amit nem mondunk ki, mert ha igen, akkor rögtön ébren lesznek Kép és sajnos Dóci is elég tanulékony Kép
Szerintem joghurt-kefírrel bőven fedezed a kalcium-bevitelt, de lassan forralt tejet is nyugodtan adhatsz neki! Kép

Moose,
már tűkön ülök, hogy mi a döntés!!! Kép
kisün

TIMINEK BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNUNK!!!!!!!!!!!!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün! Hogy nekem milyen lassú a felfogásom. Pedig már nem is vagyok szőke Kép

Zsanci! Mindjárt küldök valamit.

KépKép
KépKép
lindicita

Ildi Timijének én is boldog névnapot kívánok!

Macs! A ruhatáram lassan, de biztosan alakul. Pár alapdolgot már beszereztem, a többivel várok egy kicst, mert most kezdetm fogyózni és remélem hamarosan 2 számmal kisebb rucikat vehetk magamnak. (e jelek biztatóak)
Meg 19-én jön unokatesóm Kanadából, akivel egy méretünk volt, csak ő most felszedett egy pár kilót, és elhozza nekem az összes régi ruháját.
Szóval úgy nézem, a végén még jól is járok Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Fibi!
dehogy adok Lencsinek Kép Kép , ő még nagyon kicsi a tiramisuhoz! majd ő kapja szépen a pempőjét! Kép

Zuzi!
én is úgy szoktam, ahogy te mondod, rendes kávé, nyers tojás. csak mikor terhes voltam, nem ettem ilyesmit, mert elméletileg a nyers tojás tiltólistán van.

Macs!
naná, hogy kibírom!

Juc!
ez nagyon helyes!

Lindi!
a tej dolgon én is gondolkodtam, hogy hogyan kell majd bevezetni. 1 éves korig semmi, aztán hirtelen egy nagy pohárral? Kép Gigi szokott venni Parmalat Babatejet, esetleg azt próbáld ki, ill. majd a talin meg tudjátok dumálni a tapasztalatokat.

Timinek boldogot! Kép

ancsipancsi

OLTÁS:
beszéltem a védőnőnkkel, ő azt mondja, hogy csak az volt "romolott", amelyik komplex volt és a "hiberixet" (nem tom ez mi, lehet, hogy nem is így kell írni) is tartalmazott. mi 4eFt-ért vettük darabját és még valami mást is szívtak fel mellé a rendelőben. elméletileg ez nem volt romlott.
szerintetek még egy helyen megpróbáljam megkérdezni?

ancsipancsi

Ancsi,
tejbevezetés: én így tettem Kép de előtte Dóci dögivel ette az egyéb tejtermékeket Kép

Lindi,
KépKép
kisün

Vera,
én is igy vezettem be a tejet...és nincs is már meg a kisujjam, mert leharapta egy kis dög mókuska...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ildi Kép
Timinek nagyon sok boldog névnapot!!!

Kép

Macs Kép
Fülikéd gyönörűséges, gratula a forgáshoz!

Zuz Kép
Nem tudom mennyit akartok cipőre szánni, én a Teszvesz-en vettem használt cipőcskéket és szandikat Bálintnak, nagyon jó állapotúak és 350-400 Ft/db áron tudtam megszerezni őket.

Fibi Kép
Ez a spéci tiramisu izgin hangzik! Mélt köszi, írok amint tudok!

Kép
Kép
denizsa

Egyelore nem csuktak le, kedden delutan mehetek megint ellenorzesre Kép vagy ha barmi van, akkor fejvesztve kell rongyolnunk a Hba.

Cicanak meg ezt neztem ki: http://juniorrezervatum.uw.hu/ ismeri valaki? Den, koszi a segitseget, de asszem egy pillanat alatt orokre eltunne (egyszer huszeve mar jartunk igy, nagymamahoz levittek szuleim a cicank es akkor lattuk utoljara... se kornyezet, se emberek nem ismerosek es ugye siman elmaszkalhat, tehat el is fog, es nem talal vissza, se oda, se ide haza ugyebar, viszont barmelyik auto vagy kutya elutheti, mert azt sem tudja, mik azok).
moose

Ancsi! Babatejet elvből nem akarok adni, én nem dőlök be ennek a reklámfogásnak, hpgy 3 éves koráig nem ihat rendes tejet. Ezt a babatejet is sima tejből csinálják, csak kivonnak belőle valami anyagot, meg persze, raknak hozzá egy csomó sz@rt.

Ancsi! Ha nyugodtabb vagy tőle, kérdezd meg valaki mást is, de látod Oxira is rátelefonáltak, szóval biztos nyilvántartják.

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!
én se dőlök be Kép, nagy tejvedelő vagyok, úgyhogy majd adok Lencsémnek is idejében. Joghurtokat már eszik, legalábbis natúrt + Nestlé akármilyet.

ancsipancsi

Sziasztok,

Sajnos nem tudok visszaolvasni kb ezer oldalt, de ma volt itt Dokinéni, mert már 10. napja folyik V. orra és mivel vasárnap indulunk Franciao-ba, azt szeretném, hogy addigra ne legyen náthás. Nem komoly, nem kell antibiotikumot szednie, csak orrcseppet és a homeopátiás Coryzaliat javasolta...
Remélem, péntekre már nem lesz orrfolyás, és megyünk, és szép napocskás idő lesz! Kép

Zuzmo,
még majd egyzetessünk telefonon! Kép

Mindenkinek puszi, és TIMINEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Blaye
blaye

Juc- Dejooo! Kép
Bogarka - elkepzeltelek a belogatott fel kezzel gyurmazni Kép Csucs!

Kepzeljetek! Ma voltunk beiratkozni oviba es felvettek Jázminit!!!!!!! Kép Kép Kép Kép

Kesobb meg visszaolvasok, hihetetlen sokat termeltek!

Norka
norkini

Sziasztok!

Ancsi: Én is pont ezt írtam anno, ha emléxel, felesleges még 8 orvost felhívnod, ugyanabból a körlevélből dolgoznak.

Oxi

KépKép
oxigen
Györköny

HalihóKép

FibiKép Olyan nincs, hogy valaki béna a kézművességhez! Csak olyan van, hogy valakivel ezt hitették el. Szerintem tarthatnánk valami családi kézműves-, furulya- szolmiza- sütés-főzés ill. bármiféle kreatív foglalkozásnapot és ott ki-ki tudna segíteni a többieknek abban, hogy az ilyen tévhitektől megszabaduljon. Mert: énekelni jó (akkor is, ha nincs valakinek hallása) és a kézművelés is csodajó dolog Kép

ZsanciKép VotivKép Én nem is bánnám, ha lenne egy baráti saját ovink - már csak egy lakás kéne hozzá nekünk Kép

VotivKép Most olvasom a március 12-i számban egy apa kálváriáját és azt, hogy heteken belül az ügyben döntés várható. Szólsz majd, ha van valami fejlemény? Nagyon érdekes és szomorú az eset.

Ha valaki kíváncsi rá:
http://www.vasarnapihirek.hu/archive.php?page=17&id=569&subpage=2

És msot már tényleg öszeszedem magam és ki fogom találni, hogy melyik csemete kié az albumban, mert teljesen összeszégyelltem magamKép Mondjuk Pocak küldött egy Ilyen volt- ilyen lett és boldog új évet képet, de amjd akkor addig nem nézem megKép

indianyo

Zsan,
ez a mindenböl kettöt venni izgin hangzik Kép
és ugyanezt olvastam, hogy ha az anya nem hagyja sirni éjjel a gyereket, akkor kb 2 éves korára átalussza egyedül is az éjszakát... hurrá, akkor már csak 8 honap... Kép Kép
És a link, amit tegnap betettem Bach-rol, nem tartalmazta a cimet is, ahol lehet venni? Akkor: 7.ker., Bethlen Gábor tér 3., fszt. 4.

Kisün,
én sem értettem pontosan BarbitKép de vannak kisebb-nagyobb fájásai, aztán reméljük, még jelentkezik ma...Kép

KépKép
fibi

Indi,
jol hangzik, benne vagyokKépKépKép

KépKép
fibi

Sziasztok!

Már tudom miért nem tudtam sokáig követni ezt a topikot: hihetetlen mennyiségeket írtok :-)

Tiramisu tojás nélkül: mi mindig így készítjük, mert a nyers tojástól azért én egy kicsit félek.
Szóva: Vaníliás Aranka krémpor elkészítve, összekeverve mascharponéval, és ez rétegezve a kávés rumos lötyibe áztatott babapiskótával. Nem vagyok teljesen biztos benne, de mintha 2 krémporhoz kellene az 1 nagy dobozos mascarpone (talán fél kiló?).
És még egy tipp, igaz a Manner babapiskóta talán a legdrágább, de tényleg az a legjobb. Nem merül el pillanatok alatt a lötyiben, ergo nem szívja tele magát, nem esik szét, finom stb. Szóval ha valaki nem sajnálja rá a pénzt, akkor azzal csináljátok!

Dorka (4+6)

Kép
szdorka

Zuz,
baratnöm a Magyar utcában szokott cipöcskét venni (Astoriahoz közel), olcsobb mint a Brendon, de jo minöségü.

Deni,
voltatok végül jatszoban?

KépKép
fibi

Dorka,
kösziKép Manner piskotát vettem Kép az teljes kiörlésü lisztböl készülKép

KépKép
fibi

Lindi,
mi ugy kezdtük a tejet, hogy elöször kapott krumplipürét, majd tejbegrizt, és azota is imádja ezeketKép

KépKép
fibi

Zuz, igen, Asso cipok nagyon tokjok. En ugyan itt Obudan, a Bokor utcaban veszem, de Zsebi mar korabban irta ezt a Magyar utcai cipoboltot, neked az biztos kozelebb van.
moose

Fibi Kép
Voltunk játszóházban, és Beeték és Manókáék is jöttek, meg Johi is beugrott. Ja és persze most voltak más (nem topikos) gyerkőcök is, de kényelmesen elfértünk Kép

Dorka Kép
Én is vaníliás Arankával készítem a tiramisut, párom így jobban szereti, és én is lehetőleg mellőzöm a nyers tojást. Bár én mindig azt a babapiskótát veszem, ami éppen van, de majd kipróbálom a Man.-t is legközelebb!

Moose Kép
Remélem itt jó helye lesz a cicusnak!!

Kép
Kép
denizsa

Moose,
tökjo, hogy nem kell befeküdnödKép

Juc,
tökjo, hogy nincs cisztádKép
Fabrinak üzenem, hogy boldogot!Kép

Ildi,
Timinek is boldogot Kép

KépKép
fibi

Den,
akkor holnap beszerzem ezt az ArankátKép

KépKép
fibi

JucKép az csodajó hír, hogy nincs cisztád, de mibóől gondoltad, hogy van? már megint lemaradtam valamiről...

Tiramisu - lényeg, hogy sok legyenKép

Alig bírom vissszatartani a röhögést: Dominó fekszik a pelenkázóbetéten az ágyon (utál az ágyon feküdni, de a pelenkázón jól elvan). Kisett a cumi a szájából, közvetlenül a feje mellé, most össze-vissza hadonászik, tátogva közelít a cumihoz és próbálja bekapni és közben méltatlankodik. A takarót már rég lerúgta magáról közben. MegzabálomKép

Játszóstaliról képek készültek?

indianyo

Megjöttünk a játszóterezésből.jó koszosak vagyunkKép

Ciszta:epekő mütét előtti UH-on láttak egy csúnya nagyot jobb petefészekben,de én tudtam,hogy az nem lehet az.ÉS most elmentem doki bácsihoz,még gondolkodtam is rajta,hogy említsem-e neki,de aztán csak elmondtam és megnézte és semmi sincs ottKépAzért kicsit megkönnyebbültem.

Lindi!

Panna is elöször forralt tejet kapott(babatej nem ízlett nekem,ezért nem kapta meg,SOma viszont jó ízüen megitta)és mivel szerette és semmi gond nem volt tőle,szép lassan elhagytam a forralást is.Reggel és este kapja de már kell bele neki "kakaó"is mert üresen nem fogadja el.Valszeg látta Somától.Kakaó az Ovomaltin vagy pici Milka.

Sütőtök reggelire rulez!Kép
20170114224602

Zuzi, hízás: majdnem teljesen úgy volt, mint Indinél, az első 5 hónapban híztam 6 kilót, a hatodikban 15-öt és utána még 10-et a végéig. a 36+-ot a legjobb formámtól, 48kg-tól számítottam, pedig az nagyon gebe, és cigiztem is akkoriban, aztán épp Isti előtt abbahagytam a cigit (még a párom miattKép), és hirtelen rámugrott 5 kiló, és mire észrevettem a gyarapodást, már ott ült Isti a pocakombanKép
és hogy híztam hirtelen ekkorát? fene tudja, biztos a hormonok, esetleg hajlam (anyám velem dekára pontosan ugyanennyit hízott), és persze kis butus voltam, mert 2,8-as tejet vedeltem és tettem a cini-minisreKép, meg napi fél dinnyét ettem, és azt hittem, hogy ez így rendben vanKép
garantáltan több csokit zabálok mostKép
na egyébként a szüléssel lement 10kg, még 10 a szoptatással, 3 egy mellgyulladással, a maradék meg nem túl önsanyargató, főleg a kenyeret mellőző diétávalKép (cukrot meg évek óta nem eszünk)
szóval nem azt mondom, hogy büntetlenül lehet ennyit hízni, mert ha lenne még1x, akkor tuti még jobban vigyáznék. azért is, mert míg le nem nyomtam a kilók nagyját, irtó pocsék volt a közérzetem, önbizalom a bányabéka segge alatt, ráadásul a terhesruháimat kellet hordjamKép bár vettem magamra pár új 44-es göncötKép de már azoktól is megszabadultam, néha már nagy rám az M-es felsőbenKép

votiv 8)
votiv

Lindi,
nagyon aranyos vagy, köszi!!! Este bele merülök!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Csak átfutottam a mai termést, mert mozgalmas napunk volt!

Köszönjük a jókívánságokat Timinek!Kép

Barbival mi van? Nem tudom követni!

ILdi
ildi76

Ildi,
én sem tudom, mi van Barbival. Reggel ota nem jelentkezettKép és tegnap azt irta, hogy nem biztos hogy tud majd sms-t irni, ha elkezd vajudni...

KépKép
fibi

ezzel vert fejbe multkor:

Kép

KépKép
fibi

Bálint, az anyanevelőKép

Köszi a tippeket cipő ügyben, meg is vásároltuk, bár akkor még nem olvastam a HSZ-eket, de pont Asso cipőt vettünk a törökbálinti Corában, és szerintem nem is volt olyan drága, drágábbra gondoltam. Vettünk zártat és szandit isKép

Timinek sok boldog névnapotKép

Votiv!
Egyszerűen nem tudlak elképzelni 44-es ruhábanKép De tök jó, hogy így lement rólad! Szülés után/óta nekem is rendesen megcsappant az önbizalmam, és még mindig van rajtam +4-5 kilóKép, és most meg jönnek az újak!

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi,
én nem merek ezek után ujjat húzni a fiaddal!!!!KépKép Nagy kópé!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi!
Óvi ötletet támogatom! És szerintem is jó lenne kézműves-éneklős foglalkozásokat tartani, jól szórakoznánk, és a gyerekek is jól éreznék magukat!

Juc!
De jó, hogy nincs ciszta! Gondolom, mennyire megkönnyebbültél!

Barbira sokat gondolok én is! Azért egy SMS-t eresszen el, ha tényleg beindulnak a dolgok! Ezt a szülőcsatornás dolgot nem értem, azt hittem, hogy ott a kitolási szakban van a gyerek, de ezek szerint hülye vagyok ehhez isKép

Blaye!
holnap hívlak!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi Kép
Még jó, hogy megúsztad púp nélkül! Látom sikerült beizzítani a programot Kép

Kép
Kép
denizsa

Zuzmo!

Tulajdonképpen igenKépbár mivel nem fájt nem vettem tudomást róla de azért csak ottmotoszkál az emberben,hogy mi van ha jól megpusztulok beleKép?
20170114224602

Sziasztok!

Gyorsolvasásban gyűrtem le a termést, de azért reagálok néhány dologra Kép

Tej: én vettem ilyen parmalat babatejet, de miután elolvastam otthon jobban, hogy mi van benne nem adtam Petrának. A védőnőnk egyébként a Parmalatot ajánlotta (már a simát), mert az a legtejebb tej állítólag Kép Egyébként meg én is úgy kezdtem, hogy tejes kaják, aztán nagypohárral Kép...pedig akkor még napi 4X szopizott Kép

Pocak!
Megkérdezhetem, hogy milyen tüneteid voltak??? Mert nekem is rendetlenkedik az epém, és már meg is van a beutalóm UH-ra, csak el kéne már mennem...Kép De ez tök jó, hogy nincs kőőőő!!! Kép

Norka!
Miiiii??? és ezt már ott megmondták????
Mi ma összefutottunk a nénivel a szomszéd utcából, aki ígért nekünk egy kis protkót...reménykedünk...Kép

Moose!
És tutibiztos, hogy kihagyod a talit??? Tudod, hogy innen 10 perc alatt a H-ba lehet érni ugye???

Ja, és mindenki aki a Nagytétényi út felől közelít majd meg minket: útfelbontás, útjavítás és egyéb fincsiségek, emiatt nagy dugók...úgyhogy aki tud inkább kerüljön...mondjuk kint a 6-oson

Indi!
Ovihoz a telek megvan! Kép Ezt már tavaly kitaláltuk a csajokkal...csak fel kéne rá húzni egy házat Kép

És Barbinak pedig nagy drukkkk, ha szül Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!

Pocak írta,hogy nincs köve?Nem vettem észre.
Ez tök jó!
20170114224602

Deni,
igen, kösziii, az uj progival csináltamKép

Zsanci, Zuz,
Kép Kép

KépKép
fibi

Oxi!
akkor tök félreértettelek. írtad, hogy a sima diperte oltásokat ismétlik, ami nem IPV-s. mi sima dipertét vettünk, amiből hiányzott valami, amit ott szívtak fel, ebből arra következtettem, hogy az lehet az IPV Kép
csak emiatt motoszkált a fejemben a gondolat, de ha most te is azt írod, hogy nyugizzak, akkor oké.

ancsipancsi

Juc!
MSN-en, ez a személyes üzije Kép

Húúú, tök izgi az SZF! Nézitek??? Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fibi!
fiad tök rád hasonlít a képen!
és tényleg fejbe vágott?

Bogárka!
miben más a babatej? még rosszabb is , mint a sima?
nálunk, mivel régóta kapja a nem HA tápot, szerintem nem lesz gond majd a tejjel. kérdés, hogy mikor kezdjem majd el adni. 1? esetleg 1,5 évesen csak?

ancsipancsi

BOg,
SZF nekem is nagyon tetszik!! végre megtudunk valamit!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?