A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Mea Kép

MajolaKép
ilyen a sietség: nem kérdőjel, felkiáltójel:

www.gyermeklanc.hu

ayse

Tünde, Davallia, Kuha
Köszi a bókokat! Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu Kép!
Nagyon édesek a fiúk! Dani úgy néz Benire, mint a Nagyfőnökre. Szuper ez a az új csíkos Danin! Szegény, tényleg elég fájdalmas lehet neki ez a fognyűg!

Havtünde Kép!
Ha az ember ilyen síró arcocskát lát, megszakad a szíve!!!

ayse

Lányok!

Akkor ezek szerint nem tud nekem senki segíteni, hogy melyik az a homeós bogyó, amit megfázásra, takonykórra adhatnék Gergőnek??? Kép Kép Kép

Azt hiszem, egyszer Nyúlné is érdeklődött utána...

Nyúlné, ha esetleg olvasod, megszánhatnál... Kép
Köszi

Kép
kuha

Sildike Kép!
Ez a duma, meg a dátum nekem is tetszett!

Még szerelmünk hajnalán találkoztam a férjem egy csoporttársával egy könyvesboltban, nem messze a fősulitól. Csodálkoztam, hogy ott van, mert tudtam, hogy már elkezdődött az óra. Kérdeztem is tőle, hogy mi van, ma nem megy suliba? Mondta, hogy ja persze, persze, már késésben van, megy is. Így ő balra el. Pár perc múlva megnéztem az órám és látom, hogy egy órával elnéztem az előbb, még nem is kezdődhetett el a tanulás! Hát igen, ilyenek a barátok! (este persze tisztázódott minden)

ayse

Kuha

Jucc Válaszolt rá tegnap. Hogy ne kelljen visszakeresned bemásolom, hogy mit írt:

KuhaKép Gergő milyen ügyes volt a hétvégén! Nátha: Nem tudom, melyikre gondolsz, van az Oscillococcinum, ami sok pici bogyóból áll, és influenza tüneteire való, illetve én a Pulsatilla-t szoktam adni Gergőnek náthára.

Kép
Kép Kép
sildike

Ja a dátumról eszembe jutott, hogy aki 1 órakor elfelejtett örülni, az nem marad le semmiről, 3-kor megint kap egy esélyt, mert visszafele sem rossz:

06/05/04 03:02:01

Képzeljétek Nagyhangú Zoli tanítványom hozott nekem saját készítésű almáspitét!

Cinka Kép, Bab Kép hol vagytok?

Ayse

ayse

Mea!

Isten éltessen:
Kép

Kuha!
Én sajna nem figyeltem ezt a homibogyi dolgotKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sildike, Ayse!

Mikre rá nem értek!!! Kép Kép Kép Na jó, ez csak vicc volt, de soha eszembe nem jutott volna az idővel így "variálni"

Sildike!

Köszi, hogy bemásoltad, de esküszöm, hogy nem találtam. Sőt, még ma reggel is átolvstam mégegyszer az egészet.

Jucc, ne hari, és köszönöm szépen, hogy reagáltál rá!
De most azért is mégegyszer megkeresem!!!

Kép
kuha

Ayse,
Holnap lesz negyedike, holnap kell figyelni. Kép Kép Kép Ezek szerint lehet kétszer is. Kép Kép Kép
Köszi a bókot. Kép

benianyu

Ayse!

Zseni vagyKép
Lehet hogy a héten én is elzarándokolok megnézni ezt a babakocsit...
Szerinted Lénának jó a bordó szín???
Nem fiús egy kicsit....???

M.

Kép

Kép
megann

Ja, és Jucc, azt hiszem, ez csak sima nátha, úgyhogy maradok a a Pulsatillánál.

Azt még meg tudnád mondani, hogy mennyi bogyót kell adni, ill., hogy pontosan milyet vegyek?
Ebből is van ilyen CH5 stb???

Kép
kuha

Davallia,
Zita is belekortyol néha Kép
Biztos nem adsz elég folyadékot Pandának... KépKépKép

Kuha,
tegnap asszem Jucc írta a hoemós bogyó nevét.

Ayse,
KépKépKép jó ez a csoporttársas sztori! KépKépKép
milyen rendes Nagyhangú Zoli! Kép Finom volt?

Mea!
Zitával boldog névnapot kívánunk!

Lányok, én megvilágosodtam. Kép
A topicban Benianyu a szülinap-felelős, Davallia pedig a névnap-felelős. Kép
Vendég

Megann,
szted fiús szín a bordó?
KépKép
Vendég

HavtundeKép

MeggyőztélKép

M.

Kép

Kép
megann

Lányok ötleteket szeretnék kérni!

Hétvégén ünnepeljük Lili szülinapját családilag. Szerintetek mit főzzek??? Olyasmire gondoltam, ami gyors és lehetőleg előző nap előkészíthető. 8 felnőtt lesz és négy gyerek.

Egyébként trambulint szeretnénk venni neki. Láttott valaki ilyet valahol (praktiker, cora, auchan és társai?)

ayse

Kuha az nekem kellett,nem a picinek!neki meg nem tudom milyen homeosat lehet ilyenkor adni!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse!

Fokhagymás tejben áztatott csirkemell sajttal megszórva és tepsiben sütve?
Én személy szerint imádom, és már előző nap bekészítheted a tepsibe, másnap csak be kell dobni a sütőbe!

Kép
kuha

Nyúlné!

Úgy emlékeztem, hogy Kisnyúlnak kellett. De azért köszi, és időközben már Jucc válaszát is megtaláltam!

Kép
kuha

Megann Kép!
Remélem, hogy nem fiús, mert ruhatáram jelentős része bordó!!! Kép

Tünde Kép!
Igen, nagyon!

Lilike rajzolt egyet és egy komplett mesét szőtt róla Kép (a szörny és a cica)

ayse

Ayse,
én vmilyen húst sütnék, amit előző nap bepácolnék, és másnap csak be kell dobbantani a sütőbe. Friss tavaszi salátával, és azt is előző este csinálnám meg.
Vagy a kertben grilleznék (ha lenne), mindig akad 1-2 vállalkozó kedvű felnőtt, aki szívesen álldogál a grill melett.
Vendég

3

ayse

Ayse,
az a "3" válasz volt, vagy próba?
Vendég

Ayse!
Én olyasmit csinálnék mint Kuha, van egy nagyon isteni receptem.
A csirkeciciszeleteket tojásba és reszelt füstöltsajtba forgatva kiolajozott tepsibe belerakom. Tejszínnel (egy fél literessel) jól meglocsolom, kis szerecsendióval meghintem. Amikor már majdnem kész baconszalonnákat rá, azt is jó ropogósra sütni. Ehhez is friss sali és rizs, vagy krumplipüré illik, amit szintén előre meg lehet csinálni.
Ezt is be lehet rakni előző este a hűtőbe, aztán csak zsupsz be a sütőbe ebéd előtt egy órával.
Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Ayse
Hozzánk vasárnap huszonnemtudomhányan fognak jönni. Én előző nap csinálok fasírtot egyben tojással és gombóckákat is, kolbásszal töltött karajt, csirkecombokat. Krumplisalátát majonézeset és eceteset, vegyes majonézes salit, amibe csak a konzervdobozból öntögetni kell a cuccokat, és kukorica salit. Meg finom krémeket: padlizsán krémet, francia sajtkrémet és körözöttet. Szeletelek fel füstölt sonkát, kolbászt, szalámit. Veszek sok finom zöldséget és csinálok szép tálakat. Már Bazsi szülinapjain is ezt csináltuk és azért jó, mert mindenki szedeget magának és én is tudok beszélgetni mindenkivel, nem a konyhában kell állnom, meg kiszolgálgatni a vendégeket.

Mea
Boldog névnapot kívánunk mi is.

Még mindig fordítok azért nemírogatok többet.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

.

Kép
kuha

Kuha,

próbálok segíteni, nekem van egy homeós kiskönyvem.
NÁtha esetén, itt kb. vagy 20féle szer van. A védőnőm, aki végzett homeós, azt mondta, hogy legalább 2 tünetnek stimmelni kell, egyébként nem hatásos. Tudsz vmit írni róla? orrfolyás milyen?
Úgy tudom egyébként, hogy a Belladonnát szokták használni : hirtelen magas láz, főként az arcon jelentkező izzadással, sugárzó melegérzettel. Lüktető fejfájás.
MI anno a Nux Vomicat kaptuk: nedves hideg után fellépő sorozatos tüsszentés, az orr kiszáradt. hidegrázás, fázékonyság. A náthát emésztési zavarok is kísérhetik. - nálunk ez is volt.
hogy tudnék segíteni?
szmercsa
szmercsa

Szia Szmercsa!

Nagyon kedves vagy, hogy próbálsz segíteni! Kép
Pedig, gondolom, kisebb gondod is nagyobb ennél... Kép

Szóval az a helyzet, hogy Gergőnél nincs más tünet.
Nincs láz, nincs hidegrázás.
Max. kettőt köhög egy nap, de szerintem csak színészkedik, ez elég gyakran előfordul, hogy "játékból" köhécsel.

Főleg reggel és este taknyos nagyon, akkor a porszívót is igénybe kell venni. És akkor szörcsög is nagyon.
Napközben inkább sírás után folyik nagyon a nózi, meg ha tüsszent éppen. Akkor viszont nagyon "lóg" az orrából. Elnézést , de nem tudom másképp leírni. Egyébként max. 1-2 kell napközben porszívóval kiszívni az orrát.

Ja, és éjjel tuti be van dugulva, mert egész éjjel úgy alszik, hogy a száján veszi a levegőt.

Az emésztési zavarokon egyébként mit értesz?
MErt Gergő alapban nagyon keményet, és bogyósat kakil. Viszont pár napja inkább ilyen krémes állagút kakil.
Csak azért nem tudom eldönteni, mert azt mondják, hogy fogzáskor is megváltozhat a kaki minősége, akkor lehet hígabb. Na, nem mintha bármi jele lenne fogzásnak.
Ki tudja, talán már csak reménykedem a fogzásban.

Ezt meg csak érdekesség képpen írom, de ugye nagyon belejött a kúszásba, és úgy kúszik, hogy közben röhög hangosan. Minden egyes lendületnél röhög egyet.
Höhö-höhö-höhöhö.

Így röhög, Mea tudja igazán, milyen brutálul hangzik... Kép Kép Kép Kép

Kép
kuha

Ayse, köszi az infót!

Lányok, segitség!
A kérdés: ha nem ette meg reggel 9-kor a Sinlacot, el lehet-e tenni hűtőbe és este 6-kor felmelegiteni? Cumisüvegben van a cucc, tegnap este megevett belőle 60 ml-t. Éljen! Ma reggel 30-at csak. Asszem ez csak szimbolikus mennyiség.

KépKép

KépKép
majola

Mármint nem a tegnapiból kapott ma is, csak a mait akarnám eltenni estére, ha lehet.

KépKép

KépKép
majola

Majola,
nyugodtan elrakhatod estig!
Én anno amikor kis emnnyiséget evett Zita, a tejes tápit megcsináltam egész napra.
Vendég

Vendég

Majola
Én hétfőn reggel megcsináltam a Sinlacot pépnek gyümölcsel mielőtt visszaindultunk Nemesnépről, és csak este 6 körül anyuéknál ette meg Laci. Mivel nincs benne tej nem romlik meg. Mondjuk napokig azért nem tartogatnám.

Kuha
Ha Gergő csak taknyos és a kakija is más, akkor simán lehet a foga a ludas. Egyik barátnőm kislánya kb. 4 hónapos korától folyton taknyos volt, amikor jött a foga. Én a helyedben inkább csak c vitamint adnék neki semmi mást. Van a Cebion csepp. Annak elvileg 6-8 csepp a napi adagja, de taknyosság esetén a dupláját szokták adni. Nekem az mindig bejött a Bazsikánál. Ha az elején elkaptam vele a takonykórt, akkor nem is rosszabbodott soha.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Megjöttünk a Balatonról, nagyon jól éreztük magunkat!Kép Köszi a hiányolást Zsuzsa!Kép
Igyekeztem visszaolvasni, persze nem sok mindenre emlékszemKép (tudom Sis....KépKép)

Juc!
Õszinte részvétem a Nagypapád miatt!Kép

Mea!
Boldog névnapot neked!Kép

Az idő szombaton és vasárnap elég vacak volt, de hétfőn, kedden már tudtunk sétálni. Anyósom velünk volt, így végre én is tudtam kicsit pihenni. Addig ő lelkesen sétáltatta, etette, pelusozta Natit. Annyira jó volt, hogy minden szép zöld, csicseregtek a madarak és egész hétvégén talán 10 autóval találkoztunk! Nem is volt kedvem hazajönniKép és már várom a nyarat, amikor hosszabb időre lebútorozunk!Kép

Nati jól van, hazafelé úton kicsit nyekergett, mire rájöttem, hogy valszeg bekakkantott.
Miután tisztába tettem a motorháztető tetején, édesen elaludt.KépKép
Apával, anyóssal összedugtuk a fejünket és megbeszéltük, ha kell, a heti két kezelés a Dévény alapítványnál, hát kell.KépKép
Igy a jövő héttől kedden is, szerdán is járunk.KépKép

Babók nagyon édik a képeken, nem is emelnék ki senkit!KépKép

Ja, reggel hívott a védőnő, hogy mi is beleesünk ebbe a nyavalyás oltási mizériába és Natit újra kell oltaniKép
Az oltása száma:A14CA024A
Igy nem igazán értem a dolgot, miután Megann más számot emlegetett!
Most akkor hogy van ez?????

Megyek, Nati felébredt!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Meának és Cinkának, sőt, ha jól emlékszem, Falinának is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! KépKépKép

BenianyuKép Én sem akartam ilyen rövidre vágni Balázs haját, de először ollóval álltam neki, amivel szörnyű lett, és sokáig tartott, majd elővettem a hajnyírót, aminek ez volt a leghosszabb választható fokozata. Ennél sokkal rövidebb szokott amúgy lenni...

SildikeKép Köszi, hogy Kuhának bemásoltad a válaszomat!Kép

KuhaKép Én is meg akartam Tőled kérdezni egy-két dolgot a nátha jellegéről. A váladék színe lenne még fontos. Ha sárgás, vagy zöldes, és éjjel dugul, akkor mindenképp a Pulsatilla CH15-ös lenne jó, Naponta 2x5 golyócska. A Nux Vomica nekünk most segített nagyon hamar abban, hogy állandóan dugult volt Gergő orra, de nem nagyon jött semmi, és száraz volta az orra. De ha kijön a váladék, akkor más kell. Az Oscillo... is jó, nem csak influenzára, hanem sima náthára is, többféle homeos szer van benne egyidejűleg, a mellékelt tájékoztatóban minden le van írva. Gyógyulást!

Duda/AndiKép Én sem értem ezt az oltás izét, most beszéltem a védőnőmmel, nekünk is a Megann-féle számot mondta, mi is megúsztukKép Sajnálom, hogy Ti nem, de érdekes, mert elvileg ugyanaz a körlevél ment ki, egyetlen számmal... Amúgy a védőnő magyarázott valamit, hogy volt egy ellenőrzés, és ebből derült ki, hogy valami gáz van, a gyártó keresi a felelőst, aki nem megfelelően szállított. Állítólag az oltóanyagokhoz van valami színskála, amivel ellenőrzik őket, és ha valamikor gond volt velük / a hőmérsékletükkel/, akkor az elszíneződés megmarad. Na, jobban nem bonyolódom beleKép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Meának és Cinkának, sőt, ha jól emlékszem, Falinának is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! KépKépKép

BenianyuKép Én sem akartam ilyen rövidre vágni Balázs haját, de először ollóval álltam neki, amivel szörnyű lett, és sokáig tartott, majd elővettem a hajnyírót, aminek ez volt a leghosszabb választható fokozata. Ennél sokkal rövidebb szokott amúgy lenni...

KuhaKép Én is meg akartam Tőled kérdezni egy-két dolgot a nátha jellegéről. A váladék színe lenne még fontos. Ha sárgás, vagy zöldes, és éjjel dugul, akkor mindenképp a Pulsatilla CH15-ös lenne jó, Naponta 2x5 golyócska. A Nux Vomica nekünk most segített nagyon hamar abban, hogy állandóan dugult volt Gergő orra, de nem nagyon jött semmi, és száraz volta az orra. De ha kijön a váladék, akkor más kell. Az Oscillo... is jó, nem csak influenzára, hanem sima náthára is, többféle homeos szer van benne egyidejűleg, a mellékelt tájékoztatóban minden le van írva. Gyógyulást!

Duda/AndiKép Én sem értem ezt az oltás izét, most beszéltem a védőnőmmel, nekünk is a Megann-féle számot mondta, mi is megúsztukKép Sajnálom, hogy Ti nem, de érdekes, mert elvileg ugyanaz a körlevél ment ki, egyetlen számmal... Amúgy a védőnő magyarázott valamit, hogy volt egy ellenőrzés, és ebből derült ki, hogy valami gáz van, a gyártó keresi a felelőst, aki nem megfelelően szállított. Állítólag az oltóanyagokhoz van valami színskála, amivel ellenőrzik őket, és ha valamikor gond volt velük / a hőmérsékletükkel/, akkor az elszíneződés megmarad. Na, jobban nem bonyolódom beleKép

jucc73
Érd

Harmadszor próbálkozom:

Sziasztok!

jucc73
Érd

Óriási, egyszer sem ment el, mégis itt van háromszor... Bocsi!

jucc73
Érd

Jucc!

Köszönöm szépen a további infókat.
A váladék se nem zöld, se nem sárga, simán csak ilyen átlátszó, némi fehéres "trutyival".
Szóval nem tudom, mi a franc lehet.
Lehet, hogy tényleg a foga ? Dehát nincs is megduzzadva az ínye, és semmi extra dolgot nem látok.

Kép
kuha

Kuha
Szerintem adjál az elején csak Cebion cseppet, abból baj nem lehet, aztán majd meglátod hova fajul a dolog.

Kép
Kép Kép
sildike

szia Kuha,

a következőt találtam:

Pulsatilla pratensis 15CH
Éjszaka orrdugulás, száraz orr és garat, nappal orrfolyás. Lábadozás címszó alatt.
Ez áll a legközelebb ahhoz, amit leírtál. Megkérdezhetem a védőnőmet is, de azt csak holnap lehet. Kép
GYógyulgassatok!!
Mekkorák is vagytok pontosan? Hány fogacska van.
NÁlunk a széklet megváltozását a kisebb hasmenés jelentette!
szmercsa
szmercsa

Kép
Mi így veszekszünk anyával, ha nem tetszik, amit csinál Kép
ja és 6 fogunk bújt már ki, az már alapban elég ok a zsörtölődésre.

Róki,
köszi az instrukciókat, eddig (lekopogom) úgy tűnik nagyon jól működik.

És SZUPER JÓL ESIK, HOGY EMLÉKEZTEK RÁM ÉS ÍGY ÖRÜLTÖK NEKEM. KÖSZÖNÖM Kép
szmercsa
szmercsa

Kuha,

azt látni egyértelműen, ha a fogacska akar kibújni. Én is sokszor hittem az elején, hogy na ez már a fogacska lesz Kép, és a betegségünknél én is a fogára fogtam először, nem szabad. A fogzás nem jár náthával. Nálunk még hasmenés sincs és hőemelkedés sincs.
Kitartás!!
Várom a véleményed
és az hogy ilyen össze-vissza írok, az annak köszönhető, hogy iszonyatosan kapkodok, bocsi Kép de remélem, érthető azért a dolog.
szmercsa

ui: végre idejutok egy kicsit és senki sincs itt Kép borzasztó!! Kép
szmercsa

Szia Szmercsa!

Nagyon köszi mégegyszer az infót!

Hasmenés? Örülök, ha végre egy picit krémesebbet kakil Gergő, nem pedig kemény bogyókat.
Most éppen ez a krémes dolog "játszik".

Ja, és még egy fogunk sincs ám!

Ééééééééééééééééés, most jut eszembe, hogy ma 8 hónapos Gergő!!!!!

(Szépen ünnepli, mondhatom, egész nap nyűgi Kép )

Kép
kuha

.

Kép
kuha

Kuha,

ma Bátim is nagyon nyügi volt, 12-ig nem volt hajlandó aludni, vagy óbégatott, vagy kiröhögött Kép Gratula! MI szombaton leszünk 9hósak. Már mindenfélét esztek? NÁlunk, ami szabályozza a kemény kaksit:
1. éhgyomorra narancslé
2. könnyű főzelékek (spenót, cukkini, sóska..)
Próbáltátok már a kajával szabályozni??
szmercsa
szmercsa

Duda!

Ba.....a meg!!!!!!!!!!!!

Ez meg a 4 hós oltásunknak a száma...mármint az amit Te írtál....

Amirő meg én kaptam papírt, az meg az 5 hós oltásnak a száma.....

Akkor lehet hogy létezik, hogy egyeseknek MIND A KETTÕT ÚJRA KELL KAPNI?????????

Hát ez beszarásKépKépKép

Na most vagyok k...va ideges.....

Cleo!
Akkor lehet hogy mégiscsak szívunk, Maja is, meg Léna is????
Na holnap utána telefonálok én is.....

Duda!
Légyszi ha tudsz szerezz egy értesítőt a dokidtól fénymásolatban...oké????
Biztos csak az amit látunk.....

Ma addig nem hagyom békén apát, amíg be nem szkenneli az én levelemet....
Bár még itthon sincsKépKépmármint apaKép, ahhoz képest hogy 5 re ígérte magát....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

OFF:
Segitség kellene, szükségem lenne 62000 Ft körüli összegről szóló NYUGDÍJASSZELVÉNYRE, nem hivatalos helyre kell, kerek-perec leirom, h tesóm veri anyámat, már 1 ideje a nyugdiját is elkéri, de anyám nem ad oda mindent, csak a fenti összeg körülit, viszont ha meglátja tesóm a tényleges nyugdiját, akkor megint elagyabugya lesz a moka vége...Kép

Nemtudom mennyire jellemző, h nem átutalással érkezik a szüleitek v nagyszülök nyugdija, én sajna csak átutalásosokat ismerekKép

Mail a profilomban, pestre akár el is megyek érte, v irok postacimet és kifizetem a postaktget.

Előre is köszi!

ON

Nagyon sok a munkám igy május 20(SZJA) és május 31(bevallások+mérleg etc) előtt, még olvasni sem nagyon van időm, puszilok mindenkit!

Heni és Ajsa

Kép
hencsi

Sziasztok!

Oltástémában szerintem az a legegyszerűbb, ha mindenki érdeklődik a saját háziorvosánál.
Én most hívtam a miénket, és azt mondta, hogy mi nem a rossz oltást kaptuk. Egyébiránt ők névreszólóan megkapták az ÁNTSZ-től, hogy kiket kell újra oltani. Az oltások számát le kell jelenteniük. Akit újra kell oltaniuk, azt már ki is értesítették.

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?