Sziaztok!
Köszönöm a sok jó tanácsot! Ma voltunk a gyerekorvosnál, mert Nándi még kicsit mindig sárga, de szépen múlik. A múlt éjszakát nem kívánom újra, gőzöm nincs mennyit aludtam, mert összefolynak az események. Szerintem keveset, alig éltem reggelre és az utolsó szopi utűán elfelejtettem inni, meg is lett az eredmény, reggel 30ml tej összesen, pedig ekkor szokott a legtöbb lenni. Szerencsémre anyukám jött segíteni reggel és tudtam kicsit aludni, amíg ő babázott és el is altatta a picurt. Lehet, hogy az eső kavart be az éjjel?
Nándi 4230 gramm és 58 cm, nem csoda, hogy az 56-os rugik kezdenek kicsik lenni, a 62-es meg lötyög. Bodíból a 62-el kezdtünk, még jó, hogy kis méretből nem vásároltam be nagyon. 6 cm-t nőtt 3 hét alatt, nem sok az egy kicsit vagy elmérték?
Pár napja 140 ml-t evett, most visszatrtünk a 100-120 ml-re, de a székletében túl sok az emésztés nélküli anyatejcsomó, ami állítólag azért van, mert túletetem. Lehet benne valami, mert többször bukott és hányt is egyszer.
Linácska: én is sajnáltam azt a tejcsit, ami kijött, de legalább megkönnyebbült és utána el is aludt. Utólagosan szeretném, ha tudnád, hogy nagyon együtt éreztem veled, mikor a kicsi lányod problémája kiderült és szurkoltam, hogy jók legyenek az eredményei. Most anyaként meg még jobban át tudom mindenki problémáját érezni!
Mino
Te is Kazacsaynál szültél császárral, ha jól tudom. Érdekes, hogy sokan a kórházi dolgozók közül is Kazacsayhoz járnak. Vajon miért? Ennek ellenére persze a többi orvos is jó lehet, de kacsa szuper! Ez tény! A képek nagyon cukik! Az én férjem is imádja Nándit, olyan jó nézni őket együtt!
Dora
A kis Kata is nagyon aranyos! Jó nézegetni a képeket és látni, hogy hogyan fejlődnek. Hány hónapos a lánykád?
Jó lene, ha valaki újra felrakná a táblázatot az adatokkal! Időnként nem tudom követni, ki mikor született és nem szeretnék senkit megbántani azzal, hogy összekeverek valamit!
Ami tejci kérdést illeti, próbálom lazábban venni a dolgot, minden cseppnek örülök. Bevetek minden tőlem telhetőt és igyekszem minnél többet szoptatni, ha nincs más jöhet az üveg AVENT, még nem kavarta be, sőt mintha fintorogna tőle, bezzeg a cicire azonnal rácuppan!
Tegnap óta bevetettük a cumit nyugtatásra. Szinte már sajnáltam, mert olyan erővel szívta, mintha cici lenne és várná, hogy jön belőle valami. Cicin meg elaludt, ha ráraktam. amikor levettem, meg nemakart aludni, maradt a cumi. Eleinte a kezével kínáltam, de talán a cumiról könnyebb lesz leszoktatni, ha hozzászokik. Határozottan megnyugszik tőle és ha nem kéri, akkor messzi ívben köpi ki. Lassan kezdek rájönni, mikor miért sír, bár nem könnyű mindig. Eddig szerencsésnek mondhatom magam, amiért alapjába véve igen jó baba. 6-8 h-t aludtunk éjszakánként mellette az első 2 hétben, tegnapot leszámítva egyszer vagy kétszer eszik éjszkánként. Most is alszik már 4h-ja, lassan ébredni fog és megy pancsizni, amit nagyon szeret! Vízbe ér a lába és elfelejti, hogy éhes volt (egészen a törölközésig)!
Féltem, hogy semmi időm nem lesz mellette, ezért sem fogtam bele a hozzászóláshoz korábban itt a társalgóba. Azt hiszem tévedtem,igaz néha elég visszaolvasni a dolgokat és követni, hogy kivel mi van.
Még egy dologban szeretném a véleményeteket kérni. Éjszakánként többször annyira leizzadok, hogy hajat is kell szárítanom és ruhát cserélnem szopiztatás előtt. 2-3-szor éjszakánként, nappal semmi. Holnap megyek vérvételre, az orvosom vérszegénységre gondol a nagy vérveszteség miatt. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Mikor és hogyan múlt el? 3 hét után ne várjak csodát, mi! Messze vagyok a régi énemtől, fáradékony vagyok, sajna. Lesz ez még jobb is!
Nándi képeinek egy része fenn van a neten a
www.nandi.atw.hu címen, de azért majd rakok fel 1-2 képet ide is!