A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Prüntyi!

Köszi!

Jucc!
Gergő haláli, főleg a macska becserkészése!!! Kép Kép Kép
A mi Gergőnk még nem mászik, csak kúszik, de azt nagyon vadul, és ehhez még hozzá kell szoknom.
Meg hogy óvatosabb legyek, és elrámoljak dolgokat.
Reggel pl. nem bírtam bejönni a szobába, mert ugye itt hagytam a földön Gergőt, rácsuktam a szobaajtót, is kimentem a fürdibe.
Még szerencse, hogy üveg ablak van az ajtón, de nem átlátszó, így csak egy foltot láttam a földön, de nem bírtam kinyitni, féltem, hogy rányitom az ujjára. Mert persze befelé nyílik ez a rohadt ajtó. Úgyhogy erre kell még valamilyen megoldás.
Ráadásul a saját szobájának az ajtaján nincs üveg, ott nem is látom.

Kép
kuha

Itt a múltkori otthonszüléses riport második része. Hát, ezalapján nem lehet eldönteni, kinek van igaza...
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=48636

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

KuhaKép Én Gergőm is kúszóbébi, de tök mindegy, a sebesség, és az önveszélyesség ugyanolyanKép

jucc73
Érd

Jucc,
zoknis Gergő nagyon édes! Kép
Fikuszlevél Kép
Vendég

Elolvastam a cikket.
Fúúú, most biztos nem leszek népszerű, de ahogy én próbálok élni, amiben én hiszek, az az, hogy születésünk előtt kiválasztottuk azt a sorsot, amit élni fogunk. Annak a kisbabának ennyi volt a küldetése a Földön.
És egyetértek azzal, hogy a kórházban is meghalnak babák, de azt vhogy a köznép "simán" elfogadja, mert elhisszük, hogy nem lehetett másképpen.
Lányok, én 10 évig kórházban dolgoztam, és nagyon sokmindent láttam...
Most nem GÁ mellett akarok ezzel voksolni, de totál igaza van abban, hogy mennyi fölösleges beavatkozást csinálnak a kórházakban.
Pl ott van Mea, akit annyira féltettek a protekció miatt, hogy inkább megcsászározták, de sztem egyikünknek se volt háborítatlan szülése.
Vagy volt vki, akin nem csináltak semmit? Nem emlékszem, híg az agyam. Kép
Vendég

Kuha:

Bölcsije válogatja, nekem úgy tűnik a kerületi bölcsivezető döntése alapján. Újpesten (IV. kerület) nincs időleges gyerekmegőrzés, csak egész napra lehet beadni a gyereket, és le kell mondani a GYEDről. Azt nem kérdeztem meg tőlük konkrétan, hogy kell-e valamilyen igazolás, és ha igen, akkor kinek... mármint hogy a bölcsisek kérik az igazolást a munkáltatótól vagy az OEP a bölcsitől, vagy hogyan is van.

Az első kerületben viszont van időleges gyerekmegőrzés, 200 forint egy óra, tehát potom összeg, és nem kell hozzá lemondani a GYEDről.

Ha ilyenen töröd a fejed, szerintem érdemes ellátogatni vagy felhívni a központi bölcsit és megérdeklődni, hogy abban a körzetben mi a szokás.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

AnnamamiKép, BenianyuKép, AndiKép, BabKép, TündeKép, JuciKép, PrüntyiKép nagyon köszönöm a névnapi üdvözletet!

A jobbulás kívánást és a gyógypuszikat is örömmel fogadjuk MindenkitőlKép, ránk fér!

Benianyu, Juci!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú eseményenKép kellett tegnap résztvennetek.

Benianyu!
Ne légy olyan rosszkedvű, lehet, hogy du.-ra már kisüt a NapKép, s tudtok menni sétálni. Danigombócnak is biztos jót tesz majd a levegő, s enyhül a fogfájása.

Andi!
SzegényKép Nati. Tényleg felháborító ez az újraoltás!!! A szopiztatást sztem még ne add fel, meg fogja érteni NatiKép, hogy nem szabad harapni!

Bab!
Hajrá lakásproject!! Remélem hamar megtaláljátok, amire vágytok. A kölcsönfelvételKép sajnos nem újdonság. Sztem ma már nagyon kevés olyan pár van, akinek nincs szüksége rá.
Tofit még 3x??? megszúrjákKép? Jaj, Szegény!

Jucc!
Gergő zoknievős sorozata nagyon haláliKépKépKép!
A 2. képen sztem nagyon hasonlít RádKép!

Annamami!
Mazsi királynakKép külön köszönjük a gyógypuszikat!
Réka máris jobban vanKép!!!
C.

KépKép
cinka

Andi, ha jó idő lesz, akár holnap is szivesen megyek sétálni veletekKép

Julcsi nem kapja újra az oltást, szerencsére. Ettől még fel vagyok háborodva én is, de nagyon.

Bab, jó, hogy jöttél. Mi már megvettük a házikót, de mindennap másként tervezzük a felújitást, meg a finanszirozást. Szóval nem vagyunk sokkal előbbre.

Tünde, Zitus nagyon rafkósKép

Benianyu, szomorú napod lehetett tegnap. Remélem, rendeződik a gyerekek sorsa.

Cinka, Julcsinak kicsi ujjacskái vannak. Nem baj, apa úgysem akarja, hogy zongorista legyen. Keresztmama fogja tanitani Rékát?

Jucc, Gergő nagyon nagyon huncut lettKép

Lányok, mennyi pénzt kellene kapnom maximális gyed és családi pótlék cimen? Szerintem 73312+11000 forintot. Jól tudom? Vagy a családi pótlék is adózik? Mert nem ennyit kapok, 3000-rel kevesebbetKép

KépKép

KépKép
majola

TündeKép Nem hiszem, hogy ettől népszerűtlen lennél, mindenkinek meg kell, hogy legyen a véleményeKép Én is egyre inkább úgy gondolom, hogy előre el van döntve, hogy kinek milyen élet jut. Csak ezt egyrészt baromi nehéz elfogadni, amikor valakinek meghal a gyereke, illetve nem is tudjuk előre, tehát nem készülhetünk fel rá.
Többen írtuk ehhez a témához, hogy aki ki tudja harcolni magának az otthonszülést, meg tudja hozni ezt a döntést, az valószínűleg van olyan tökös leány /Kép /, hogy egy kórházban is ki tudjon magáért állni, el tudja dönteni, hol, kinél akar szülni, és hogyan. Korábban én is otthonszülésen gondolkodtam, de nem volt hozzá bátorságom, viszont a kórházi szüléseim nagyon jó élmények voltak. Minden háborítatlan volt, úgy történt minden, ahogy szerettük volna, az elsőnél nem kerülhettük el a gátmetszést / szülésznő védte a gátat, és végül ő vágott, mert túl gyorsan jött Balázs/. A másodiknál néhány dolgon tudtunk változtatni az első tapasztalatai alapján, így még jobb lett, mint az volt, és gátmetszés sem volt, csak egy pici repedésKép A fölösleges beavatkozásokkal teljesen egyetértek.

jucc73
Érd

Bocs, nem a beavatkozásokkal értek egyet, hanem az ezzel kapcs. véleményeddelKép

jucc73
Érd

Nálunk már gyönyörű idő vanKépKépKép

ZsuzsaKép Sajna gőzöm sincs, menynit kéne kapnod. Én egyik hónapban ennyit kapok, másikban annyit, már nem is tudom követni. Ez is függ attól, melyik hónap hány munkanapból áll? Mert a múlt hónapban 5Ezerrel többet kaptam, mint most...

jucc73
Érd

Jucc,
Honnan tudtad?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Cinka,
Köszi Kép Kedves vagy! Kép
Voltunk sétálni, Juciékkal. gyönyörűen sütött a nap! Kép Visszajött a jókedvem. Kép
Ráadásul Dani még alszik és így még ebédelni is hagy gyorsan, persze itt a gép előtt. Kép

benianyu

Prüntyi!Kép

ABC napernyőt vettél???Kép
Már én is szemezek vele a babakocsihoz, mert pont jó a színe hozzáKép

Szerintem ne vegyél szivargyújtós melegítőt, mert valóban bárhol megkérhetsz valakit h melegítse meg.
Amúgy ez inkább télen tápszeres babáknak praktikus szerintem, de mi vettünk egyet és 1x sem használtuk!!!Kép

Legközelebb ha megyünk a piacra szólunk, ne hari!Kép

Mindenkinek szép napot!!!Kép

Mea
mea

Prüntyi!Kép

ABC napernyőt vettél???Kép
Már én is szemezek vele a babakocsihoz, mert pont jó a színe hozzáKép

Szerintem ne vegyél szivargyújtós melegítőt, mert valóban bárhol megkérhetsz valakit h melegítse meg.
Amúgy ez inkább télen tápszeres babáknak praktikus szerintem, de mi vettünk egyet és 1x sem használtuk!!!Kép

Legközelebb ha megyünk a piacra szólunk, ne hari!Kép

Mindenkinek szép napot!!!Kép

Mea
mea

Jucc,
A zoknievős sorozat nagyon jó Gergőről! Kép Kép Fikuszlevél Kép Macskavadászat Kép
Igazán nagyon édesek lehettek a fiúk együtt az ágyban! Kép Én sem merném Danit Beni mellett hagyni, ahhoz túl sokat forgolódik ő is. Kép
Eddig nem adtam Daninak semmit a fogzásra, csak kenegettem neki Dentinox-szal. Viszont, ha megírnád, hogy mi a homeos kúp neve, azt hiszem vennék most már. Nagyon kínozza szegényt. Kép

Bab,
Sajnálom, hogy Tofit még háromszor meg kell szúrni. Kép Szegény Kép Remélhetőleg, ezek az oltások sem fogják megviselni! Kép
A lakásprojekthez hajrá! Kép

Prüntyi,
Szerintem is bárhol megmelegítik a kaját. Mikor Beni pici volt, én simán mindig megkértem, hogy tegyék be a mikróba, pedig volt olyan is, hogy még fagyasztott állapotban volt a főzelék, amit én raktam el. Soha nem volt gond. Kép Alapjában véve kedvesek az emberek, segítenek, főleg, ha babáról van szó!

benianyu

Jucc,
A zoknievős sorozat nagyon jó Gergőről! Kép Kép Fikuszlevél Kép Macskavadászat Kép
Igazán nagyon édesek lehettek a fiúk együtt az ágyban! Kép Én sem merném Danit Beni mellett hagyni, ahhoz túl sokat forgolódik ő is. Kép
Eddig nem adtam Daninak semmit a fogzásra, csak kenegettem neki Dentinox-szal. Viszont, ha megírnád, hogy mi a homeos kúp neve, azt hiszem vennék most már. Nagyon kínozza szegényt. Kép

Bab,
Sajnálom, hogy Tofit még háromszor meg kell szúrni. Kép Szegény Kép Remélhetőleg, ezek az oltások sem fogják megviselni! Kép
A lakásprojekthez hajrá! Kép

Prüntyi,
Szerintem is bárhol megmelegítik a kaját. Mikor Beni pici volt, én simán mindig megkértem, hogy tegyék be a mikróba, pedig volt olyan is, hogy még fagyasztott állapotban volt a főzelék, amit én raktam el. Soha nem volt gond. Kép Alapjában véve kedvesek az emberek, segítenek, főleg, ha babáról van szó!

benianyu

Benianyu.
Igaz nem engem kérdeztél,de leirom a nevét a kúpnak.
Viburcol és van homeos bogyó is:Vulgaris chamomilla ch15.

ancsi26

Juci, Benianyu,
Sajnálom, hogy ilyen szomorú volt a tegnapi napotok!KépKép

Cinka, BenianyuKépKép
Köszönjük az újraoltás részvétet és a lakásprojekt bíztatást!

TündeKép
Köszi! Nekem tényleg segít, ha konkrét példákat tudok magam előtt. Eddig mindig Ayse jutott eszembe, aki ugyan kötődik Angyalföldhöz, de olyan jól érzi magát Nagykovácsiban, hogy csak na. Igaz, Ayse? Most meg már itt vagy Te is pozitív példának. Szóval nagyon érik bennünk az elhatározás, hogy a városszélre költözzünk.

Zita tényleg nagyon kis rafkós! Na, nehogy már Tesco gazdaságos pelenka legyen az ő fenséges kis popóján! Hát hogy gondoltátok ezt! Majd ő megmutatja!KépKépKép
Én is nagyon gondolkodom, hogy mit tudnék tenni pelenka-ügyben, Tofi ugyanis rengeteget kakil mióta már háromszor kap szilárdat, napjában minimum 7x!!! Ennyi pelenka és popsitörlő még újszülött korában sem fogyott el. Kész anyagi csőd! Majd rákérdezek a dokinál, hogy ez a sok kakilás normális dolog-e.

AyseKép
Én is sütöttem görög fánkot és nagyon fincsi lett. Csak fél adagot mertem elkészíteni, mondván, hogy még aznap el kell, fogyjon, mert a fánk tényleg frissen az igazi. De miután rövid időn belül elpusztítottuk a féladagnyit, jött a férjem "szemrehányó" kérdése, hogy miért is nem sütöttem teljes adaggal.KépKépKép

Jucc,
Gergő nagy kópé lett! Nagyon édes a zoknievős képen a szép szemeivel!

KuhaKép
Igen, úgy tűnik, hogy tényleg nagy fába vágjuk a fejszét. Nemrég fizettük vissza az erre a lakásra felvett kölcsönünket, most meg jöhet a még nagyobb!Kép Az előzőt egész hamar sikerült visszatörleszteni, de akkor még nem volt Tofi, meg nekem is még aránylag jó fizetésem volt. Szóval azért tartok tőle, hogy hogyan is győzzük majd anyagilag. Na, de valamit valamiért.

Sajnálom, hogy így rosszabbodik a helyzet nálatok apóssal. Tényleg nagyon kellemetlen lehet így együtt élni vele! Azt meg abszolút megértem, hogy két kölcsönt nem nagyon akartok bevállalni egyszerre, egy hitel is épp elég terhet ró az emberre.

CinkaKép
Tényleg nem sok mindenkit ismerek, aki hitelfelvétel nélkül megúszta volna a lakáskérdését. Ez azért olyan szomorú!
Ti honnan is költöztetek Szigetszentmiklósra?

ZsuzsaKép
Merre is vettetek házat pontosan? Mintha egyszer Gyömrőt emlegetted volna, de nem vagyok benne biztos. A házfelújítás is nehéz ügy, de milyen jó is lesz, ha készen lesz! Végül is sikerült dűlőre jutni apával malactartás ügyben?Kép

Én maximális GYED (bruttó 87.500 Ft) + 11.000 Ft családi pótlékra nettó 75.312 forintot kaptam áprilisban.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab,
de jó, hogy írtad ezt a GYED dolgot, én most kaptam először, 75.095 ft-ot. Akkor ebben benne van a családi pótlék is?

Sztem normális, hogy Tofi sokat kakil, Zita is kb 3x egy nap, de nem túl nagy mennyiségeket. Gondolom Tofinak se emberes adag mind a 7, hanem csak úgy mutatóban van a pelenkán. Kép
De ha soknak tűnik, mutasd meg persze a dokidnak.
Vendég

Tünde,
Igen, ebben már benne kell, hogy legyen a családi pótlék is.

Tofi biza elég embereseket produkál minden egyes alkalommal, szóval bizti ami tuti, tényleg megkérdem a dokit.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Minden Kedves Tímeának boldog névnapot kívánunk! Kép
A fületek érjen bokáig! Kép

Máté ötfogú lett, sálálálálááá Kép Szegénykémnek még csak féligmeddig van kint a hegyük, a java még hátra van, de alapjában véve jól viseli, éjjelenként sírdogál néha, de egy kis vígasztaló gyógycici mindig visszaaltatja őt.

Este megpróbálok bővebben visszaolvasni, addig csak erről az oldalról próbálok visszaemlékezni (tudom, Sis, notepad... KépKépKép)

Prüntyi,
nehogy abbahagyjátok a szopit! Máté is harapott, de három-négy napig kell jobban odafigyelni, és következetesnek lenni, megtanulja Tüncsi is, ne félj! Tedd az ujjad a szája sarkához, és amikor kezd harapni, dugd az ínye közé, és mondd neki, hogy nem szabad, ez fáj anyának, vagy valami ilyesmit, a lényeg, hogy érezze rajtad, hogy komoly az ügy Kép Hidd el, megtanulja, Máté is csak az első fogával próbálkozott, azóta épp olyan finoman szopizik, mint rég!

Juci,
részvétem a nagypapád miatt. Nekem az egyik alkesz volt és elment egy nővel, a másik él, de nem járunk hozzájuk, mert kivették apám lába alól a földet, meg elhordták anyámat mindennek. Azóta sem szólnak hozzá, mikor anyák napján bemegy és leteszi a virágot... Kép A másik nagymamám rég meghalt, de nagyon szerettük őt. Kép

Benianyu,
sok erőt kívánok neked is, nehéz napod lehett tegnap. Megy a vudu Daninak a fogakhoz! Kép
Én sem adtam Máténak semmit még, csak Dentinoxot, ha továbbra is ilyen könnyedén fogzik, nem is fogok szerintem. Éjjel mondjuk volt, hogy azon filóztam, kap egy kis panadolt, de olyan könnyen visszaalszik, hogy nem láttam értelmét. Inkább a cici, mint a méreg.

Tünde,
az én szülésem háborítatlan volt! Kép Volt ugyan burokrepesztés, de abba én egyeztem bele, mert már fél órája nyitva voltam teljesen, tolófájás erősségű összehúzódásokkal, de hát burokban elég nehéz szülni, és már nagyon fáradt voltam.
Mindezzel együtt azt hiszem, ez a csepp beavatkozás belefért, és nekem nem is volt fájdalmas, csak épp egy picit kellemetlen.

Este nem menekültök! Kép

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ancsi,
Köszi Kép Megyünk ma a patikába, remélem, lesz nekik.

benianyu

végre én is lebetegedtem, remélem kipipálom egy időre. sztem ebben az átmeneti időben megfáztam, szerencsére egyelőre esztinek kutya baja. már vettem szájmaszkot is, mert nagyon csúnyán köhögök. és ez az első mensi... írtátok, hogy brutál erős, de hpogy ennyire! alig állok a lábamon. nem akarom elkiabálni, tejcsit még nem apasztotta el.

a csaj már szétszedi a szobát, most épp egy hokedlit próbál ledönteni a lábárólKép

holnap este utazunk a barátnőm esküvőjére ausztriába, azért még igyekszem addig benézni és visszaolvasni.

remélem mindenki gyógyulóbanKép

Annamami, Ayse! szereztem egy rövid tájékoztatót a tejallergiások diétájáról egy dietetikustól, majd igyekszem gyorsan elolvasni, és mondani, ha van valami újdonság

bicsánat, de hadd kérdezzk valamit, ez az oltás mizéria a sima infanrix oltást is érinti? vagy csak az infanrix-hib-et?

KépKép
KépKép
and

Rokica!

Köszi szépen az infót! Kár, hogy a IV.ker.ben nincs időleges megőrzés, nekem pont az felelt volna meg.
Mondjuk még a XV. , esetleg a XIII. ker. is szóba jöhet.
Szimpi az I. ker-i dolog, de az nekem baromi messze van.

Majola!
Maximum (bruttó 87.500) GYEd mellett így kéne kapnod:
75.741 Ft (levonások: Jár.: 7.438 Ft, Adőelőleg: 4.321 Ft)
+ a 11000 Ft családi pótlék.

Én így kaptam múlt hónapban 86.741 Ft-ot.

Kép
kuha

Kuha,
Akkor ezek szerint Neked a családi pótlék után nem kell adóelőleget fizetned? Az én munkabérjegyzékemen ugyanis a családi pótlék után is kell, legalábbis nekem úgy tűnik, mert 15.750 Ft az adóelőlegem. Kezdem nem érteni az egészet.

Kép
Bab és Tofi
bab

Zsuzsa!
Rendben, menjünk!Kép Remélem jó idő lesz!
Még valaki? Szigeti séta holnap?Kép

Megann!
De jó, hogy felhívtad az ÁNTSZ-t!Kép Köszi!
Akkor ezek szerint a védőnőnk félrebeszélt????KépKépKép
És ha nem olvaslak benneteket, még be is oltják Natit??????? Nem hiszem el!

Bab!
Szegény Tofi!Kép Sajnálom hogy +3 oltást kell kapnia!Kép
Drukkolok, hogy sikerüljenek a terveitek!Kép

Kuha!
Hát, neked sem lehet könnyű!Kép Van valami más lehetőség kilátásban?

Benianyu!
Húú, szegény Danibaba, remélem gyorsan kibújnak azok a fogacskák!

Jucc!
Gergő tündéri! Milyen kis betyár, pedig olyan "jókisfiús" a pofija!Kép
FikuszKép Még jó, hogy észrevetted!

Andi&Nati

KépKép
duda

Most nézem, hogy a 11.000 Ft családi pótlék a nem adós jövedelem címszó alatt szerepel. Akkor nekem miért ilyen magas a jöv. adóelőlegem??? NEM ÉRTEM AZ EGÉSZET!!!

Andi,
Köszi!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

KUHA, de igen, dolgozhatsz! Sőt az új rendelet szerint nem bocsáthatnak el, amíg van 3 éves kor alatti eltartott gyermeked!!!! Anyum hozta a hírt...nézzetek utána!

Kép

Kép
prüntyi

Köszi a véleményeket!

Mea, igen olyat vettem és jónak tűnik.

Sis, sajna már aktualitását vesztette a dolog...csökkent a tejci, már csak akkor kínálom meg, ha érzem, hogy megtelt...ez eddig napi, 1-2 alkalom. de már ő sem igényli annyira, ha van kell, ha nincs nem hisztizik...viszont a vaníliás rízstejet egyenesen imádja!Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Kuha, egy ilyet találtam "2006. január elsejétől a GYES mellett - ha a gyermek elmúlt egy éves - a kismama minden korlátozás nélkül, akár napi nyolc órában is munkát vállalhat. Munkajogi védettsége a GYES igénybevételének idején végig fennmarad" Vagyis, ha Gergő betölti az 1 évet elmehetsz dolgozni, ha a Gyed-helyett a gyest veszed igénybe. Szóval, valóban le kell mondani a gyedről, de gyest kapsz és dolgozhatsz is és még ki sem rúghatnak!!! Tiszta Kánaán!!! Kép Kép

Kép

Kép
prüntyi

Duda!

Nem állítottam hogy félrebeszél a védőnőtök, de ha csak a tényeket nézzük(a levelet amit beszkenneltem, meg az Antsz-es csaj papírját), akkor valószínű ott a hiba a ti rendelőtökbeKépKép
Ha kiderült hogy tényleg tévedtek, ba..d le jól ám a védőnőt meg a gyerekdokit..nem elég ez a mizéria és még ők is hibáznak pluszban..Kép
Felháborító és elkeserítő egybenKépKép

m.

Kép

Kép
megann

Most akkor elárasztom a Babanetet néhány képpel:

Akkor is megszerzem!
Kép
Sikerült!!!
Kép
Fényképezőgép kupakját majszolva:
Kép
Fotóstáskába gabalyodva (lehet, mégsem informatikus lesz, hanem inkább fényképész):
Kép
Az asztal alatt sokkal izgibb, mint az uncsi habtapin:
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

BenianyuKép Az előbb próbáltam már válaszolni, de látom, sehol az írásomKép
Szóval: Tegnap már írtam, biztos elkerülte a figyelmedet, hogy a szomszédommal találkoztam, aki nagyon maga alatt volt, mert temetésen volt. Kiderült, hogy Zita neki is a barátnője volt, ált.isk.-ból, és középiskolából ismerték egymástKép Inne tudtam, hogy valószínűleg Te is ott voltál.
A homeos cuccokra kaptál közben választKép Amúgy leggyakrabban én is a Dentinoxot használom, de a Chamomilla is nagyon jó rá!

jucc73
Érd

Bab!

Ugye csak rosszul olvasom????? A családi pótlék után adóelőleg???? NE idegesíts már!! Szép is lenne! Ki utalja Neked a családi pótlékot?
Én tegnap kaptam meg a családit, kereken 11.000 Ft-ot. Semmit nem vontak le belőle.
A múlta havi GYED-em pedig úgy volt, ahogy fent írtam.

Duda, Zsuzsa!
Bocs, hogy belekotty, de tudtátok, hogy holnap a Szigeten valami Bábanap lesz? MEgválasszák az év Bábáját!!! Úgyhogy nem fogtok unatkozni szerintem!
Az interneten lehetett szavazni is a szülésznőkre, sőt, a saját szülésznődet is jelölhetted.
Én is szívesen elmennék, mert a Kútvölgyis topikból is lesznek egy páran, sőt, az a lány is ott lesz, akit a topikról már ismertem, majd szobatársak lettünk a kórházban.
De nem valószínű, hogy be tudnék bumlizni Gergővel holnap... Kép

Duda!
Sajnos 1 lehetőség maradna, ha feladom elveimet, és albérletbe költözünk. De az a legutolsó... Kép
De így is max. annyival lennénk előrrébb, hogy nem kéne hónapokig várni, míg megtaláljuk a megfelelő lakást, meg elbíráljákr a hitelkérelmet stb., hanem az akár azonnal költözhető.
Csak ezzel az a bajom, hogy anyagilag ugyanott vagyunk, és akkor inkább már a sajátomat fizetem a banknak, mint egy vadidegennek az albérletet. Kép Kép Kép

Prünyti!

Köszi, hogy utána néztetek, csak az baj, hogy ahhoz ugye vagy lemondok a GYED-ről, és Gyes-re megyek, vagy megvárom, Gergő 2 éves lesz , hivatalosan is Gyes jön. Kép
Emléxel, mikor először voltam nálatok, beszélgettünk erről, én mindenképp visszamennék dolgozni, amint Gergő a 2 évet betölti.
Csak igaziból most lenne jó valami megoldást találni...

Bab!

Látom, Tofinál is a távirányító a menő Kép Kép Kép Nálunk is elmúlik hirtelen a legnagyobb hiszti is, ha távirányító, vagy telefon kerül Gergő látóterébe!!

Kép
kuha

Zsuzsa!
Sztem Rékának is inkább virsliKép ujjai vannak, de a Keresztmama már most állítja, hogy van tálentuma hozzáKépKépKép!
Mivel muzikális família vagyunk azért a zenesulit biztos nem hagyja ki. Én 6 évig gordonkáztam (szia DóriKép), a húgom fuvolázott, a bátyánk pedig beosztotta, hogy én a pincében gyakorolhatok, Zsuzsi pedig a padlásonKépKépKép!!!

Bab!
Mi a XIII. kerületből költöztünk ki, de egyikünk sem volt fővárosi, csak a fősuli/egyetem alatt ill. az első mh. miatt éltünk Bp.-en.
Amúgy nem bántam meg, hogy eljöttünk. Sztem több előnye van mint hátránya. S viszonylag hamar be lehet érni.
Tofi nagyon édesKépKépKép! S mekkorát nőtt!!!
Nekem a fotóstáskábagabalyodós tetszik a legjobbanKép! Nagy csibész (lesz?Kép) Õ is!!!!

And!
Jobbulást Neked!

Apa mindjárt hazaér, s mi meg most megyünk közösen sétálni. Tök jó, olyan ritka az ilyen alkalom.

C.

KépKép
cinka

KuhaKép
Nem, közben írtam, hogy nem adóköteles. Nekem mindent a cégem utal, mert kifizetőhely. De akkor sem értem, hogy lehet, hogy nekem több mint 10000 forinttal többet vonnak le ugyanabból az összegből, mint pl. Neked.

CinkaKép
Köszi!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!

Na, ezt látod én sem értem! Sejtettem egyébként, hogy valszeg Neked a céged utal.
Na, ezért örülök ennek, hogy nekem nem a cég, hanem a Magyar Államkincstár utalja a családit.
Kiindulva ugyanis az én munkahelyemből, sok jóra nem számíthatnék, az tuti. Kép

Kép
kuha

Kuha, értem, de a gyes+fizu, még mindíg jobb mint csak a gyed! És nem kell egész nap apóssal lenni. Ha nem lenne csőd szélén a "cégem" én bizti vissza mennék így...nincs rizikó. De te tudod, hogy jobb nektek Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Kuha,
A GYED-et egyébként a céged utalja?
Beírtam több netes bérkalkulátorba is a 87500 Ft-ot bruttó fizetésnek, és pont 15.750 forintot hoz ki jöv. adóelőlegnek, mint amennyit tőlem le is vontak!!! Bizti jól számolták Neked azt a 4.321 Ft-ot? Na, nem akarlak idegesíteni, csak próbálok utánagondolni az egésznek. A járulék nekem is pont annyi, mint Neked.

Kép
Bab és Tofi
bab

Lányok segitsetek!
Holnap céklát akarok Melinek főzni,de fogalmam sincs hogy kell.Elég nagy darabot sikerült venni.Muszály egyszerre megfőzni?És meg kell pucolni vagy héjjastól főzzem??Ha megfőzöm az egészet lelehet fagyasztani?
Köszi.
Megyek mert takaritok!!

ancsi26

na most már én sem értem!!! Kép most nézem, nekem is a max gyedhez: a levonások összesen 22.359, (az SZJA rendszeres 14.921; MNYP 7.000; és a Rendes nyugdíjjárulék 438;) HENCSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ segíts! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
Akkor a mi bérszámfejtésünk nagyjából egyezik is.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab, Prüntyi!

NEkem nem a cégem utal, hanem a Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztár.
Ezért remélem - bár a mai világban ez sem készpénz - , hogy ők csak jól számolták már ki!
A cégemben nem bízom, egy ember nincs a cégnél, akinek ne b...szták volna el az adóbevallását... Kép

Kép
kuha

Bab!

Sztem Neked jó a bérszámfejtésed, csak Te v.színűleg nem igényelted vissza a 9000 Ft-os adójóváírást.
U.is: A GYED 87 500 Ft. Ennek 18%-a az adó: 15 750 Ft. (másfél millás határ miatt)
Ebből igényelhető vissza az adójóváírás. A járulékok, amit már Kuha és Prüntyi is írt 7000 + 438!

Na, megjött ApaKép, megyünk!
C.

KépKép
cinka

Csajok!

Most keresgéltem utána egy kicsit, ezt találtam:

"A TGYÁS-ból személyi jövedelemadó előleget, A GYED-ből pedig 8,5 % nyugdíjjárulékot és személyi jövedelemadó előleget vonnak."

Ez stimmel is, 87.500 Ft-nak a 8,5%-a annyi, mint amit tőlem vontak le, vagyis 7.438 Ft.

Cinka!
Ezt most kifejtenéd bővebben? Nem vagyok egy adózási guru, sőt!!!,
Nekem nem is járt a 9.000 Ft, mert bőven túl léptem a másfél millát, de most akkor Bab-nak miért vonnak több adóelőleget, pláne, ha járt volna neki a 9.000 Ft, de nem igényelte vissza...

Kép
kuha

Cinka,
Köszi, az infót! Hú, én nem is emlékszem olyan papírra, ahol az adójóváírást lehetett volna igényelni. Akkor én erről már lecsúsztam???

Kuha,
A rendes fizum nekem is felette van a másfél milliónak, de idén a TGYÁS és GYED miatt nem, tehát valszeg emitt lehetne igényelni, ha jól értelmezem a dolgokat.

Kép
Bab és Tofi
bab

haha, latom jol elszamolgattok itt Kép

most akkor megosztom veletek en min huztam fel magam! Mi Algirban vagyunk diplomatak, tehat a kovetsegen dolgozik a ferjem, ami ugye magyar teruletnek szamit, ha pl egy helyi menedekjogot ker vagy ilyesmi. DE az allamkincstar azt sutotte ki, hogy nekem NEM JAR gyes, gyed semmi, mert kulfoldon tartozkodunk!! Igaz, hogy a magyar allam kuldott ki a sajat kulkepviseletere..
Ja! es a legjobb: ha az Euban lennenk kovetsegen akkor kapnek gyest!
hat ez van.
aki erti a logikat szoljon Kép
ppanna

Kép

Kép
ppanna

Cinka, Kuha,
Most néztem meg a GYED igénylő nyomtatványomat, és tényleg beikszeltem, hogy nem kívánom igénybe venni az előleget. Nem is értem, hogy miért... Na, mindegy, akkor jövőre megkapom egy összegben az adóbevallásommal. Így olyan, mintha havonta megspórolnék 9.000 Ft-ot.KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?