A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Szegény Zsófi, nagyon sajnálom.

Mrege

Regének nagyon jó helye van. Tetszett neki a kirándulás?

Pille

Flóra már nemsokára túl lesz rajta.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Lili,
oltásKép

Pille,
sajnos vannak tuskó emberekKép Az még oké, h a gyerekek megbámulják, de a felnőttek...

Dóra,
sms-t megkaptad?

Mrege,
Rege szereti a kengurut és a kirándulásokat?

Nana,
húha! Remélem a 2. bébim nem fog többet mozogni Leonánál. Az képtelenség, ki van zárva.

Lina,
van vmi tápi, amit bukós babáknál szopi előtt kell adni és besűríti a tejet, nem jön vissza. Dokitok nem mondta még? Vagy már próbáltátok is?

Megyünk ballagásra, ma már nem leszek. Holnap hozzák a szőnyegeket és le is rakják. Úúúúúúúgy örülök, végre kezd lakás kinezete lenni.

Kép
sygnum

Kecsóné,
Kti nagyon aranyos a kendős képen (főleg). Nem veszi le a kendőt? Leona rögtön, meg sem tudom kötni rendesen.

Mrege,
én (mondjuk úgy) Kméti szülészet ellenes vagyok, de azért be kell ismerni, h nagyon sokat fejlődött az utóbbi hónapokban a szülészet. És ehhez pont az kell, h itt szüljünk és hangot adjunk az igényeinknek. Kár, hogy harcolni kell azért, aminek természetesnek kellene lennie, de sajnos ez van. Ez mindig így volt a világban, h a következő nemzedék számára harcolták ki a dolgokat, nem feltétlenül "élvezték" a saját harcuk eredményét. Egyébként nagyon sokmindent el lehetett itt is érni. Legközelebb mégtöbbet fogok.

Kép
sygnum

Mégsem kapta meg Orsi az oltást. Induláshoz öltöztettem, mikor észrevettem az első pöttyöt rajta Kép Kép Kép
Nem hiszem el!! Ennyit arról, hogy anyatejes baba nem kaphatja meg. Doki is azt mondta, minél többedik (hülyén hangzik) gyerek kapja el a családban, annál rosszabb. Mondtam, Flóráénál már nem lehet rosszabb Kép
Még csak két hónapos. Kivagyok Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Syg, megkaptam!

Pille.KépKépKépKép
Azt hittem sikerul megusznotok.Kép

Nana, gondold meg a bebiboltos vasarlast, mert szeretnem meg ma feladni a megrendelest!

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Pille,nagyon sajnálom a lányokat,jobbulást és kitartást!

Lili,ez tényleg nagyon bosszantó,sajnálom szegény Zsófit is,hogy újra kell szúrni.

Nana,tök jó már nincs túl sok hátra!A végén már én is szenvedtem,mikor Lencike még helyezkedni próbált,főleg a bordáim környékén tudott fájdalmasakat rúgni.

Mi éppen sírdogálunk és apuci próbál vigasztalni,de azt hiszem,hogy Lencike inkább a cicire pályázik,ezt meg apuci sajna nem tudja pótolniKép,úgyhogy megyek is gyorsan.Képeket már próbáltam felrakni,de nem sikerült(túl nagy a mérete),majd még próbálkozom

Kép Kép

Kép
dettus

Lina,Cukker,Syg
a Mátrában voltunk.A Kékes észeki oldalán túráztunk.Egy erdészeti úton mentünk vagy 15 km-t.Apa kicsit elszámolta magát.KépFél12-7-ig trappoltunk,de Rege nagyon élvezte.Ha álmos volt,akkor babakocsiba raktuk,ha meg ébren akart lenni,akkor kengurúzott.Úgy tűnik bejön neki a kenguru.De ez volt eddig az első próbálkozás.Mármint a túra.Úgyhogy messzemenő következtetéseket nem merek még levonni.Kép
mrege

Lili,
sajnálom én is az oltást!KépMikor ismétlitek?

Syg,
lehet hogy gonosz dolog,de én nem akarok úttaposó lenni.Inkább szeretném élvezni,amit már más kiharcolt.Kép
mrege

Pille,
hogy van Orsi?
Én több Anyukától is azt hallottam,h.ilyenkor sokkal enyhébb lefolyású a himlő.Az én keresztlányom 10 éves,és most száradnak neki is le a báránykás pöttyei.Mindenki azt mondta,hogy pusziltassam vele össze Regét,mert ilyenkor jobb túlesni rajta.Én persze nem tettem,mert nem kísértem a sorsot,meg a szövődményeket,de szerintem ne aggódj.
mrege

Mrege,
lehet, hogy nem olvastad Flórának milyen volt. Ne akard, hogy azon átessen a kicsi lányod. Inkább az oltás. 4 éjszakán át volt majd' 40 fokos láza, nem volta a testén egy ép négyzetcentiméter. Nem tudott enni, pisilni Kép Nyelvén, száján kicserélődött a bőr. Stb.
Tudom azt mondják, gyerekként jobb túlesni rajta, mert könnyebb lefolyású mint felnőtt korban. És hogy a picik 6 hó alatt nem kapják el, mert véd az anyatej. Saját tapasztalat, hogy ez nem így van!!!! Kép
Vagy csak az én gyerekeim a kivételek...Kép

Orsi egyébként jól van még. Várunk.

Balim, szegény fiúk. Remélem gyorsan túl lesznek ezen a fránya betegségen.

Nagyon jók a képek a gyerekekről (férjekről)

Bepával és sármos Benedekkel mi lehet?

pillle

Meg nehany het es ujra jobban raerek...Majus 31-en lesz a doktori vedesem. Mar elegge elegem van a tanulasbol. Most be tudtam nezni , mert anyuek elvittek setalni a gyerkocoket...
Jovo heten megyunk Szilvasvaradra. Akarunk venni a gyerekeknek bukosisakot, meg bicajos ulest, valakinek valami tippje hol eredemes nezni?

Pelenkafutar cimre senki nem emlekszik? Tegnap kerdeztem toletek, hogy emlekeztek -e a pelenkafutar website cimere. En mar azt sem tudom, hogy mikor irt az a lany a forumra, es nem talalom vissza.
Ki szertnem probalni a pelusokat mert 38 ft-ra jon ki egy, es nekunk mar lassan junior kell, ami mar eleg draga.. Ugyhogy ha jo ez A pelusfutar ki szeretnenk probalni.
mvirag

Virág, én nem emlékszem. Kép Jó tanulást és kitartást a maradék időre! Azért majd sétáljunk, hogy kikapcsolódj, ok. ? Kép Nem szabad csak tanulni! Kép

Mrege, Zsófi oltását nem tudom mikor adják be, doktornő sem tudta. Majd szól azt mondta.
Nagyon ügyesek vagytok hogy ilyen nagyot túráztatok! Kép Én is mennék...csak még Zsófival nem merek....

Pille, sajnálom pici Orsit! Kép Én sem szeretném, hogy Zsófi elkapja. Brutális lehet.... Kép Kitartás!!!!!!!

Dettus, milyenek a napjaitok? Éjszakáitok? Lencsike megszokta már a helyét?

Többiek? Tényleg, Bepáékkal mi lehet? Annyiszor gondolok rájuk....
birolili

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjelentés, most értünk haza Pestről.
És ami a legfontosabb, megvan Lili keresztelős ruhája és cipője:-)

Syg,
Nutriton a neve, van nekünk is, ha a pépek előtt adom Lilinek, akkor talán benne marad. Amúgy változó, van nap, hogy minden benne marad, van, hogy semmi. Most az a baj, hogy hasrafordul, kezét lábát emeli, és gyakorlatilag a gyomrán van minden súly, és kinyomja. Nem tudom rávenni, hogy előre vegye a kezét.

Lányok,
3 napja Lili annyira harap szopi közben, hogy már fáj mind a két cicim. Már komolyan rettegek nekiállni szoptatni. Lehet vele valamit csinálni?????

Rossz alvóknak:
Vettem Lilinek HIPP Szép álmokat teát. Két napja kapja Lili lefekvés előtt, tegnap csak 10 ml-t ivott belőle, és fél 3-kor 10 percre felkelt enni, és ennyi. Előtte éjszaka negyed órára. Lehet, hogy tényleg hat, van benne pici citromfű, amúgy hársfa meg kamilla.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A tesom kislanya nagyon siros. Most egy hetes. 70 ml-ket szopik, tehat ugy tunik a tejcsi eleg.
Bar tudom, hogy ilyenkor nem igen van megoldas, de hatha megis. Tegnap du 3tol kb ejfelig sirt, persze megszakitasokkal, de nem aludt igazan. Napkozben kb 3 orankent szopizott. A tesom nem meri maga melle venni mert fel hogy agyonnyomja, en javasoltam, hogy ne bufiztesse szopi utan hanem hagyja ott ha elaludt. Ti mindig bofiztettetek szopi, utan. Kinek milyenek voltak az elso hetek? Vannak jo tippjeitek hogy lehet a legkonnyebbe tenni mamanak , babanak? nalam mas volt a z eset mert kettovel sok mindent nem lehet megtenni ami eggyel megy, plusz e tejcsi sem volt eleg...
Megegy kerdes. Tus valaki olyanrol hogy csecsmo fuldugo. Azt mondtak a fuleszetenm, hogy ket eves korukig, lehetoleg ne menjen a fulukbe viz, de hat annyira imadnak pancsizni...
mvirag

Sziasztok!

Mvirag,
www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu

Rohanok...Jó Éjt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
nana09

Na gyorsan...

Mvirag,
Van! Csináltatni kell nekik méretre füldugot. Nekünk mondta a fül-orr-gégész doktornő amikor még a műtét előtt ugy volt hogy tubust is kap Dani, de szerencsére nem kellett.
A korházban volt egy 1 éves kislány, ő kapott tubust és mondta neki a doktornőnk hogy majd csinálnak neki füldugót.

KépKép
KépKép
nana09

Virág, én csak azt tudom mondani, mindenkinek ezt mondom....ha hallok sírós babáról,és tudom, h. nem hasfájás, meg a tejcsi hiány..., hogy Zsófi is sokáig nagyon sírt délután 3-4-től, aztán nehezne is aludt el...(szóval nekem az első két-három hónapom szar volt....nagyon fáradt voltam mindig....)
Én azt tanácsolom: ha ez a baj: vigye ki őket sétálni. Nálunk Zsófi rengeteget aludt a babakocsiban délelőtt is, meg délután is. van olyan baba, hog ycsak a babakocsiban alszik..nem jó, tudom, de Zsófi is kinötte, hogy csak ott alszik, legalábbis én reménykedem benne, hogy kinőtte, kinőni látszik... Nekem ezt egy 3gyerekes anyuka mondta, hogy vigyem ki délután is, mert meséltem neki, hog sír, nem alszik bent....és kivittem, és onnan aludt délután is nagyokat. És onnantól kezdve boldog, kiegyensúlyozott, mosolygós babát kaptam vissza. Nagyon nyugodt volt, hogy kialudta magát. Ébren csak 2órát bírt ki, de az a maximum volt...apa mindig csodálkozott is....
Persze nem tudom, hogy nekik van -e lehetőségük kint hagyni, ha elaludt....én nem tudok mást mondani, csak ami nekem bejött....aztán 2hete felborult...nem tudom, h. mikor alszik...de így könnyebben megyek vele bárhová. Kép És most pár napja pedig szoktatom a bentalváshoz is. Ha nagyon melegek lesznek, arra az esetre. Tegnap már délelőtt aludt is bent 1,5órát. Kép
Nem biztos, hogy nekik is ez a baj, csak egy ötlet, ami nekünk bejött.
Mindent ki kell próbálni, tudom, az elején én is mindent bevetettem....kengurú, kendő, ringatás....jaj, az eleje... nem jó emlékezni rá.... boldog is voltam, de kicsit csalódott is, tehetetlen is....most az előző héten ugyanezt éltem át...Virág, Veled akkor héten találkoztunk is, tudod. De most jó megint. Ha nem is alszik sokat...de legalább nyugodt, nézelődik, szemléli a világot.

Bocs, hogy hosszú voltam. Csak egy ötlet.
birolili

Lili jó,hogy ezt így írod,mert néha én is kétségbeesem,főleg mikor éjszaka nem bírom visszaaltatni,mert ha kiságyat érez rögtön felpattan a szeme,holott előtte még ájultan aludt,de ezt sokszor eljátszuk napközben isKépÁltalában a cicin megnyugszik,ha sír,kivéve ha a pocija miatt sír,de erre adjuk neki az infacolt,talán segít,bár néha nem sikerül a büfi vagy éppen visszabukja a tejcsit,mert nagyon kis mohó,sokszor félrenyel szopi közben és hát persze én hiába magyarázom neki,hogy lassabban.A sétát már mi is próbálgatjuk,eddig aludt,csak egyedül félek vele elindulni,mert attól tartok elkezd bömbölni és hát az utcán csaknem kezdem el szoptatni.Az evésen néha nem tudok eligazodni,mert nem mindig ugyanabban az időben lesz éhes csak nagyjából.Az alvás is változó,van hogy sokat alszik napközben is,éjszaka is,van hogy folyton kézben kell ringatni,így én is eszerint vagyok fáradt vagy még fáradtabbKépÉn egy kicsit a jövő héttől félek,mert eddig itthon volt a férjem is,de már vissza kell mennie dolgozni,de majdcsak menni fog így is.

Kép Kép

Kép
dettus

Pille

Jaj, nagyon sajnálom kis Orsit. Kép Én is tartok nagyon a betegségektől. Vinni akartam bőrgyógyászatra a tűzfoltja miatt, de inkább még várok vele, mert hallottam erről a bárányhimlőről. Remélem, h nem viseli majd meg nagyon Orsit, majd mesélj.

Mrege

Nem semmi túrára vállakoztatok.

Lili

Hát Adri meg nem nagyon szereti a babakocsit, ilyen babák is vannak. Kép Itthon egy tündér, hatalmasakat szunyál, de, ha menni kell valahova, hát nem igazán tetszik neki. Babakocsiban is inkább akkor szundít jókat, ha leállítom egy fix nyugodt helyre. A fene sem érti. Autóban meg pont az a baj, ha piros a lámpa. Kép Mindig imádkozunk egy zöldhullámért.
Voltam csütörtökön turizni Adrinak a piac mellett. Olyan szép dolgok voltak, elég sok pénzt hagytam ott. Kép
Hogy megy a torna Zsófinak?

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Tettem fel képeket,egyenlőre nem sokat,majd még pótolom a babanet fotóalbumba Lencike néven.Ha érdekel nézzétek megKép

Úgy örülök,hogy itt van Anyák napja és most már én is anyukaként is élhetem átKép!!Mindenkinek jó ünneplést!!

Kép Kép

Kép
dettus

Lanyok,
Koszi a valaszokat. Tegnap a tesom elmondasa szerint Lida du 6-tol hajnali otig sirt, es csak 10 perceket aludt, ezt azert tul durvanak talalom, persze neki nem mondtam nehogy megijedjen... remelem ma jobban alszanak majd. tegnap ota kapja az infacolt (tegnap volt nalunk a doktorneni akkor volt Lida egy hetes). Bent a korhazban olyan jokat szunyalt.. Nem tudom mi lehet szegennyel, nalunk is volt hasfajas, de azert altalaban 11 korul elaludtak legalabb 1-2 orara...
Meres alapjan 70 korul szopizik, en mondtam nekik, hogy innetol kezdve eleg ha naponta egyszer csupasz sulyt mernek, mert ezzel is csak az ido megy, hogy minden etetes utan merik, meg a gyerek is ki van bolygatva...

Nana,
Nem tudod hol lehet csinaltatni ilyen fuldugot? nekunk a ful orvos azt mondta, hogy dugjunk olajos vattat a fulukbe, de az vagy tul nagyra vagy tul kicsire sikerul, soha nem tudpm jol bedugni nekikKép
mvirag

Dettus, már írtuk sokan,h nyugodtan ringasd éjjel-nappal,amikor igényli, nem fog rászokni, "felszokni", Hanna is nagyon sokszor rajtam aludt,mert ha letettem rögtön ébredt,ez a tipikus "rajtad alszom,de ha leteszel ordítok" c. dolog. Legalább pihensz Te is, lehet közben olvasni, halkan tv-zni(nemsokára kezdődik a tenisz),vagy egyszerűen aludni. És az utcán ordító babávalKép sincs semmi gond, kiveszed megnyugszik, és cipeled a másik kezeddel meg tolod a kocsitKép.Ezek a kezdeti nehézségek mind elmúlnak,még ha most nem is hiszed el.Közhely, de napról-napra könnyebb lesz!(aztán,amikor pakolni kell utána,akkor megint nehezebb,de ez már könnyű nehézség).Az meg,h mikor éhezik meg, persze,h nem ugyanakkorKép!Ráér még!Ne félj, remekül fogsz boldogulni!Kép

Mvirág! Tesódnak:én ha beájult szopi közben,dehogy büfiztettem meg Hannát, sőt ha ébren volt is max 5 percig,aztán letettem hasra,és ha volt bent levegő,akkor fészkelődni kezdett,felvettem és ki is jött.Ezt amúgy a gyermekorvosunk mondta. És hát sírás ellen fel kell venni,ha minden egyéb stimmel cicire tenni,ringatni, stb.Kép

Lina, próbáld mondani,amikor harap, h ne,aztán ha megint akkor vedd ki a cicit,mond el,h fáj anyának....nálunk bevált, a 7fog ellenére sem harap(csak nagyon ritkán)! Semmiképp se rettegj(könnyű ezt mondani)Kép!

Lili, sajnálom Zsófit!Tesómék is beleestek ebbe az oltásbaKép!

Balim jobban vagytok?

Pille, remélem ez a pötty nem az a pötty Orsin! Flóra azért már remélem,h jól van,és lassan elmúlnak azok a hülye pöttyök!

Kép
seriff

Virág heti egy mérés is bőven elég,lehetőleg ugyanabban az időpontban-szerintem! Nem kell ezt a mérleg dolgot túlzásba vinni,hiszen az egyik nap ilyen a másik olyan.Kép

Kép
seriff

Virag,

Ez az olajos vatta...nem hangzik túl jól. Kép Nem tudom hol lehet csináltatni, mert odáig mi szerencsére nem jutottunk, de lehet (sőt valószinüleg tartom) hogy a leggyorsabb és legegyszerübb ha velük csináltatod.
A velük azt jelenti hogy a Bocskai sétányon van egy magánrendelő ...mindjárt nézem....

Audissima, Halókészülék szalon és szakrendelő
H-Cs: 9-18
P: 9-16
76/320-006

KépKép
KépKép
nana09

Seriff,
Ok meg polyaban altatjak (most egy hetes), ugyhogy a hasra forditas nem megy, Nalunk anno nagyon bevalt az elso par hetben a polya. En is mondtam nekik, hogy ejszaka csak akkor bufiztessenek ha mocorog. Csak hat ez a hosszu siras azert durva.. lehet hogy tenyleg hasfajos... meg hat furcsa hogy napkozben 3 orakat alszik aztan este hatokor meg rakezdi.. Kicsit aggodok, hogy nincs -e valami baja, esetleg megsem eleg ejszaka a tejcsi. nyugtassatok meg. persze a tesomnak azt mondogatom, hogy tok normalis, az enyemek is sirtak, sokat ringattuk oket setalgattunk veluk stb., de azert magamban kicsit aggodok, hogy egy ilyen pici baba hogy bir ilyen sokat sirni... tegnap elott 3-tol ejfelig tegnap meg du 6tol hajnali otig! Es persze a tesomek aggodnak, meg sajnaljak nagyon.
mvirag

Nana, Most hogy jon a nyar, kulonosen fontos lesz mert nagyon imdjak a vizet. Ugy furdenek, hogy frocskolnek es persz igy a fuluk tele megy vizzel..
mvirag

sziasztok,

fiúk valamivel jobban, bár még szedik a gyógyit és köhögnek meg taknyosak, de már nem lázasak. Csak keddtől mehetnek oviba. Eszti eddig nem kapta el, Pongi azt mondta tegnap, hogy valszeg most már nem is fogja. Viszont alig alszik. Nappal max. háromszor félórát, éjjel meg két-három óránként ébred. Sokkal rosszabbul alszik mint eleinte. Viszont nagyon ügyesen hamizik, nyitja száját, iszik vizet. Úgy látszik meg kellett érnie erre (is). És kúszik, egyre gyorsabban, és persze mindig oda, ahová nem szabad Kép.

Nana,
lehet, hogy tényleg boszi vagy? És Botondot mikorra jósolod?

Lili,
sajnálom Zsófit Kép. Nekünk szerencsére nem ebből adtak és fizetnünk sem kellett érte. Örülök, hogy alszik Zsófi odabent, nagyon ügyesek vagytok.

Virág,
az Izsáki úton az audiológián is csinálnak dugót, Marcinak is volt, amikor tubust raktak be neki. Tesódék: ha hasfájós akkor lehet, hogy meg kellene próbálni hason fektetni, a pólyában nem tudja mozgatni magát. Nálunk az alkaron hason fektetve sétálás jött be nagyon a hasfájásra.

Pille,
nagyon sajnálom kicsi Orsit. Talán a tej valamennyire védi és nem jön ki rajta annyira. Bár tudom, második gyerek... Milán is iszonyú pöttyös volt, mi is sokat szenvedtünk, sokat voltak lázasak.

Ser,
Hanna nem indult még el? Mindjárt szülinap, hihetetlen. Talán a jövő héten már sétálni is tudunk Kép.

Detus,
nagyon szépek vagytok.

Ma délelőtt négy gyerekem volt, itthagyták tesómék a hároméves unokaöcsémet is. Csak kétszer pisilt be Kép.

Roz,
hogy vagytok?

Kecsóné,
sajnálom, hogy ti is betegeskedtek Kép. Kata kendős képe nagyon aranyos.
balim

Mvirág,
Lili az első éjszaka üvöltött sokat, mikor otthon voltunk, vittük is vissza az ügyeletre, aztán kiderült, hogy éhezik. Rosszul, nehezen szopizott, elfáradt benne, nagyokat aludt, mi meg azt hittük, minden rendben van.

Dettus,
elején Lili azt csinálta, hogy etetések között kettőt aludt, egyet ébren volt, na az szép volt, mikor éjszakára jött ki az az egyet ébren volt periódus. Három óra kukorékolás. 1,5 óra után vittem apához, hogy most ő jönKép Olyan 6 hetesen már nem csinálta.

Képzeljétek, kaptunk céges nyaralást. Első körben nem, de tegnap sikerült. Igaz augusztus végén akartunk, amikor Lili már 8 hónapos, most meg június vége lett, de remélem így is klassz lesz. Anyuék is jönnek, úgyhogy kicsit szabadabbak leszünk.
Ma is 6 órára megváltam a lányomtól, kertet rendeztünk..., azért egész jól viseltükKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff,
a harapással kapcsolatban még azt akartam írni, hogy nem csak megharapja és elengedi, hanem harapva a szájában tartja, alig birom kivenni. Szóval elsőre is elveszemKép Csak néha az én szisszenésemre ő is megijed, és elkezd sírniKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ratkó József: Zsoltár

Az anyák halhatatlanok.
Csak testet, arcot, alakot
váltanak; egyetlen halott
sincs közülük; fiatalok,
mint az idő. Újra születnek
minden gyerekkel; megöletnek
minden halottal - harmadnapra
föltámadnak, mire virradna.

Adassék nekik gyönyörűség,
szerelmükért örökös hűség,
s adassék könny is, hogy kibírják
a világ összegyűjtött kínját.
birolili

Nagyon szép reggelt és napot kívánok minden anyukának!

Lili,
köszönöm a verset. Megkönnyeztem.

Seriff,
azt a pöttyöt nem tévesztem már össze mással. KépAzóta már kb. 20 van rajta, láza még nincs, de alig aludt tegnap nap közben. Mondjuk az a vihar miatt is lehetett.

Balim,
nagyon ügyes Eszti.

Nana, Virág, Balim,
olyanokról beszétek, hogy csak lesek. Tubus, füldugó? Én még nem hallottam róla, hogy füldugó kell a gyerekeknek. Flóra imádja a vizet, nem lehet belőle kirángatni, de a fülével soha nem volt gond? Vagy csak szerencsénk volt?

Lina,
Flóra is harapott, de csak 1 éves kora körül.( 8 hónaposan jött ki az első foga.) Próbáltam nem mutatni a fájdalmat, mert ha felszisszentem (kiálltottam Kép)viccesnek találta. Egy-két hét alatt abbahagyta.

Dettus,
nagyon szépek vagytok!

Megyek, ennyire futotta...

pillle

Isten éltessen minden anyukát!
Lili gyönyörű ez a vers.

Már nagyon régen voltunk,visszaolvastam,de a témákhoz való hozzászólást most kihagyom.Rengeteget írtatok.
Üdv az újaknak.Olyan sokan lettünk,hogy már nem bírom fejben tartani.Kép

Pille nagyon sajnálom Orsit.Borzasztó lehet.Hátha enyhébb lefolyású lenne mint Flóránál.Ma reggel gondoltam rátok,mert Lilla homlokán lett egy pötty(Fehéres Pötty piros udvarral)És a frász jött rám,nehogy himlő legyen,de úgy nézem,hogy pattanás.Csak már rémeket látok.

Lilla a héten extra nyűgös és hisztis volt.
3 napig egyfolytában sírt mindenért,és hiperérzékeny volt.Kép
Egyik alkalommal pedig mikor hisztizett és verte magát a földhöz,akkor fogtam és betettem a kiságyába,aminek az lett a vége,hogy a fejét verte a rácsba.KépTeljesen elkeseredtem.Aztán amilyen hirtelen jött,olyan hirtelen el is múlt a dolog.Nem tudom miért volt ez a 3 napos őrület.De remélem nem lesz többször ilyen.

KépKép
KépKép
sbea

Pille,
nekem is nagyon furcsa volt a füldugó, nekünk sem volt soha Kép
Sajnálom Orsit, de ne magadat okold érte! Mármint azért, hogy elkapta Flórától! Emese is mindent elkap Kamillától!

Kép

Kép
kobudo

Tegnap ejjel a tesom kislanya negyed 10-kor szopott utana pedig legkozelebb haromkor, majd hatokor. Kozte aludt!!! Ugyhogy jo volt az ejszakajukKép

Pille,Kobudo
Igazabol gond nekunk sem volt, csak megfigyeltem, hogy sokat nyulkalnak a fulukhoz, mintha valami irritalna oket, piszkaljak a fuluket. Na most ez lehet rossz szokas is, de lehet hogy viszket nekik, ezt a kulso hallojarat gyulladasa okozhatja, ami csak kicsit kellemetlen nekik, es amiatt van hogy belefolyik a viz a fulukbe es felazik a hallojarat, es ilyen kis ekcemas jellegu pottyoket okoz a kulso hallojaratban. (A fuleszeten okositottak ki) A fejuk es fuluk anatomiaja mas mint a felnotteke, igy nem folyik ki olyan konnyen a viz a fulukbol es ez okozhatja a problemat. Emiatt azt javasoljak, hogy ket eves korukig ne menjen nagyon viz a fulukbe. Hat ezt most tudtam meg en is. Anno mikor mi kicsik voltunk meg nem volt bebiuszas stb. valoszinuleg emiatt nem merult fol ez a problema. Viszont pl az enyemek nagyon sokat vannak vizben es siman bedugjak a viz ala a fejuket, es igy derult ki a dolog.
mvirag

Ja, mert hogy mindig kell talalni valami problemat, most hogy a tesom kialudta magat, mar ilyeneken van ideje problamazni, hogy pl. : Mikortol normalis, hogy a baba fent van es nezelodik, mikor lehet neki beinditani a zenelo korforgot a feje folott stb. Lenyegbe vago kerdesekKép Ugy orulok, hogy csak ilyen kerdesei vannak, mert jol szopik, alszik stb.Kép
mvirag

Nagyon boldog anyák napját!

Csorba Piroska: Mesélj rólam!

Mesélj, anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam?
És tehozzád hogyan szóltam,
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad,mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam!
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél,
meleg tejeddel etettél?
Akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem?
Úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor még nem voltam,
a hasadba rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted,hogy kislány (kisfiú) leszek?

Mesélj, anya, mesélj rólam!
Milyen lettem,
amikor már megszülettem?
Sokat sírtam,
vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy
fogam sem?

Ha én nem lettem volna,
akkor is szerettél volna?
balim

Sziasztok!

Mindenkinek boldog anyáknapját!!!
Olyan jó érzés, én a legszuperebb ajándékot kaptam, amit egy ilyen pici baba adhat: este fél 9-től hajnal fél 5-ig aludt Lili:-)

Na mennem kell egyenlőre...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Dettus és Virág!

Én is hasonló problémával küzdök. Nándi szépen végig alussza a napot, éjszaka meg érdeklődne a világ a után. Nézelődik és ha leteszem az ágyába, akkor rázendít, hogy ő nem így akarja. Nem bírom a sírását sokáig hallgatni, pedig többnyire semmi oka rá. Kezdek nagyon fáradt lenni, az éjjel magam mellé vettem (fekve szopizunk) és sikeresen el is aludtunk mind a ketten. 4h-kor vittem vissza az ágyába, még mindig alszik és gőzöm sincs mennyit evett. az első 15 perc után 10 grammot mértem, ez az utolsó emlékem, be se írtam a táblázatba. Elég keveset eszik és ritkán, 1-2 napja nem változik a súlya, viszont már nem kap gyűjtős tejet!!!! :-)))
Az áttörést a szopi előtt 1-1,5h-val történő fejés hozta meg, reggel dupla adag van a cicikben. Fejem is rendesen, kezd a kezem is hozzáedződni a fejéshez. Az első saját tej adagok is megjelentek a hűtőben. A gyűjtős tejet még pár napig hordjuk, nehogy korán örüljek a tejszaporodásnak.
A büfizés nélkül nem alszik el, ha igen, akkor rövid időn belül jön a tejcsi kifelé. Az Infacolt mi is adjuk neki és egészen jó! Megpróbálom napközben ébren tartani, hátha rájönne mikor van éjszaka!?

Linacska
Te is Zrínyis voltál ezek szerint?
Jövőre 15 éves osztálytalálkozó, de gyorsan elszaladt az idő!

Balim
Szép ez a kis vers!

Kaptam virágot anyák napjára, állítólag éjszaka ezért volt fent Nándi, hogy megbeszélje apuval a dolgot. Azt lenne jó tudni végül mitől aludt el!

Minden elismerésem a többgyerekes szülőké!!!!

Lili,
Én is sajnálom Zsófit! Újra kell szúrni, szörnyű!
Ha Nándit megszúrták (kórházban), nekem is fájt, átvállaltam volna. Ha sír, olyan mintha én sírnák!

Kecsóné!
Mi a baja a kis Katának? Nem olvastam volna el valamelyik hozzászólásodat? Jobbulást neki!

Füldugós kérdéssel még nem találkoztam! Szeretném bab úszásra vinni a fiamat pár hónap múlva, szerintetek kell? Sokan használják vagy nem árt ha van? Babaúszáson ki vett részt és mit tapasztaltatok? Kinek ennyire jött be? Állítólag nagyon élvezik és jót alszanak utána! Nándi imád fürdeni, eddig!

KépKép
kattic

Kattic,
én is Zrínyis voltam.Gyorsan el is kezdtem számolni,h.hány éve is...,de a mi osztályunk 12évnél tartKép
mrege

Kattic,
Mi Ballószögbe járunk.Rege utált fürödni előtte,de ott nem volt gond a vízzel.Tiszta a víz,szép az uszoda.Mi nagyon szeretjük.Minden szerdán ott lubickolunk.Keresek neked egy képet,ami ott készült:

Kép

Utána így alszik minden alkalommal.Ott az usziban kb.1órát,de van akinek a babája du. még rendez egy nagy bealvást.Regénél nincs különbség:

Kép
mrege

Hú de nagy a pangás Kép

Mrege,
nagyon édes kicsi Rege Kép.

Kob, Pille,
Marcinak csak azért kellett a speckó füldugó, mert tubust raktak a fülébe és olyankor víz nem érheti a fülét. A tubussal "átszúrják" a dobhártyát és ez tartja fent a dobűri légzést.

Fiaim holnaptól mehetnek oviba, most egy kicsit várom, hogy csak egy legyen itthon Kép. Eszter alig alszik nappal, éjjel is sokat ébred Kép.

Kattic,
babusok eleinte sokszor összekeverik az éjjelt és a nappalt, meglásd idővel rendeződni fog. Türelem és kitartás. Nekem is kellene most belőle egy kicsi Kép.
balim

Balim,

köszi! Kép Ez már "jobban" hangzik, minthogy minden fürdés előtt füldugót rakjak a fülébe Kép Persze nem jó a tubus-dolog sem... Kamilla is ma ment először oviba, már én is vártam, pedig mostanában nagyon jól kijövünk egymással, Emese is tud valamennyit aludni mellette

Kattic,
szerintem hagyd el a mérleget, a méregetést. Ha megnyugszol, elhiszed, hogy tudod etetni Nándit, meglátod, könnyebb lesz. És nem kell fejben tartanod, hogy mennyit evett Kép Tényleg sokáig keverik a nappalt az éjszakával, lassan beáll a rendszer, de ez még akár 1 hónapig, vagy tovább is eltarthat, ne várj csodát két nap után...
Ja, és a babák szerintem legtöbbször azért sírnak, mert anyahiányuk van, meg szopiznának. És ez ugye nem mindig egyenlő sz éhséggel.
Na nm osztom tovább az észt Kép

Pille,
Orsi?

Kép

Kép
kobudo

Kattic,
Lilinek is tetszik a babaúszás, a 3 hónapos szurija után már mentünk is. Ma is voltunk, mi egyszer próbáltuk Ballószöget, amúgy az SZTK aljába járunk. A fülének sem lett semmi baja. A bőre szokott kicsit kipirosodni, de 1-2 óra múlva már el is múlik.
Szerintem már idén van 15 éves osztálytalálkozóKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Balim,
köszi az infót. És miért, mikor kell a tubus a fülbe?

Kob,
én is várom már, hogy Flóra mehessen oviba. De amíg le nem jön az összes var, addig itthon lesz. Az meg lehet, hogy kitart május végéig Kép És én még azt sem mondhatom, hogy jól kijövünk egymással. Kép Ez a másfél hét a nagyszülőknél alaposan betett. Õk is bevallották, hogy mindent megkapott, körülötte forgott a világ. Egyrészt megértem, hogy beteg volt és kényeztették, de egyébként is minden szavára ugranak, hiába mondom, hogy ne. Mi meg küzdünk vele itthon. Olyan hisztiket levág, hogy csak lesek.

Orsin folyamatosan jönnek a pöttyök és alakulnak át hólyagokká. Mindenütt van, de főleg a fején, arcán. Eddig nem nagyon borította fel az alvókáját és csak kicsit nyűgösebb a megszokottnál. Még nem lázasodott be, de az is jöhet még.

Kattic,
én sem értem miért kell méricskélni Nándit. Olyan hatalmas baba. És ha eszik is rendesen felesleges szerintem. Flórát mértem egy hónapig orvos,védőnő utasítására(2750 grammal született) de tiszta idegbeteg lettem tőle. Orsit már nem méricskéltem, fogalmam sincs mennyit eszik egyszerre, nem nézem mikor evett utoljára. Ha éhes, szomjas cicizik és kész. Két hónap alatt két kilót hízott, úgyhogy nem változtatok ezen a rendszeren.
De persze te úgy csinálod, ahogy jónak látod. Kép

Nagyon érdekes egyébként, hogy mennyire különbőzőek a lányok. Flóra képes volt két óránként egy óra hosszáig lógni rajtam evés gyanánt. Védőnő mondta, hogy húsz percnek elégnek kell lenni. Hihetetlennek tűnt, hogy létezik olyan gyerek, akinek elég ennyi idő az evésre. Orsi ehhez képest 10 perc alatt lerendezi a dolgot, és nem is cumizik rajtam. Ha jóllakott kiköpi és nem is hajlandó újra bekapni a cickót.
Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem mennyire különbözőek a gyerekek. Ma már nem keresem a választ görcsösen, miért sír a kicsi, ha egyébként rendben vannak a dolgai(nem éhes, tiszta a pelus stb.) Megszeretgetem, játszom vele,ringatom. Babázok! És élvezem! Kép Nagyon sajnálom, hogy Flórával ez nem volt így a tapasztalatlanságom miatt.

Majdnem kaptam Flórától virágot anyák napjára. Kép Megtartotta magának, mert ő a játék babák anyukája, tehát jár neki Kép Ma már azt mondta közös Kép

pillle

Sziasztok!

Rég nem olvastalak titeket, de gondolom, hogy még emlékeztek Dávidra. Megmutatom nektek, hogy mekkorára nőtt.
Kép

Kép
Kép
Ági279

Sziasztok!

Ma nem sokat írtatok....Kép

Mrege, Ági, szépek a picúrok. Kép Ági, nagyon megnőtt Dávid. A fincsi anyatejcsik. Kép

Balim, gondolom jó lesz, hogy csak egyedül lesz Eszti. Kép Nekem néha Zsófi is sok....Kép Ma megint csak 2*fél órát aludt...és így is végig mosolyogta a napot. Kép Még pancsizásnál is. Annyira imád pancsizni. Nekünk is kellene járni úszni.

Pille, nagyon jót nevettem Flóra beszólásán. Kép Közös a virág. Kép Kép Én is kaptam Zsóficicától. Kép Apa mondta, hogy megsúgta neki Zsófika, hogy vegyen az ő nevében nekem. Kép
Pille, én is úgy gondolom, hogy az elején sokat paráztam mindenen...most kezdem igazán élvezni Zsófit. Kép Most már olyan nagy kópé. Most már nem annyira idegesít, ha nyögdécsel, ha sírogat...Ha nem alszik, nem alszik, ha alszik, alszik....idáig is eljutottam. Régen nagyon nem szerettem, ha felborult a napunk. Kép
Sajnálom Orsit, hogy jönnek a pöttyök...Kép

Kattic, én is csak a lányokat tudom erősíteni: nem kell mérni...Zsófi 8hónapos, és én sem tudom, h. mennyiket evett....és hogy meddig....mindig őt néztem, ha elég volt láttam rajta...ha nem, azt is....okosak ők nagyon. És ha vmi már baja van...azt is. Én azt mondtam anyunak, hogy azért telt el ilyen gyorsan ez a 8hónap, mert minden pillanatban Zsófit nézem. Kép És most, hogy vettünk sportkocsit, zavar is, hogy nem velem szemben van. Mellette szoktam sétálni, hogy lássam mit csinál. Kép

Többiek merre vagytok? Nagyon ritkán jöttök. Kép
Bea, Syg, Ser, Kob, Roz. Régen "törzstagok" voltatok.
birolili

Kattic,
szerintem se méregesd. Hetente egyszer rárakod és akkor látod, hogy mennyit hízott. Én akkor hagytam fel vele, amikor evés után kevesebbet mért, mint előtte. De persze ez még Marcinál volt. A kisebbeknél talán egyszer ha megmértem mennyit esznek, aztán már csak hetente egyszer. Figyelni kell a baba jelzéseit, ha sír, meg kell kínálni, ha nem kell neki, úgyis jelzi Kép. Tudom, hogy nehéz, én is sokat paráztam az elsőnél, és akkor még csak net sem volt, hogy mások tapasztalataiból meríthettem volna Kép.

Lili.
tényleg eltűnt mindenki, nagyon sajnálom én is Kép. Zsófi is milyen rossz alvó lett Kép. Eszter is így csinál manapság, már csak kétszer félórát alszik egész nap. De ami nagyon vacak, hogy most már éjjel is vagy tízszer felébred. Teljesen leamortizál... Remélem hamarosan visszatér az alvókája. És a sportkocsiban elalszik Zsófi?

Pille,
ez így van, minden gyerek más Kép. Még egy családon belül is. Ez a szép és nehéz is benne, hogy nem lehet sémát húzni rájuk Kép. Kis egyéniség mindegyik.
balim

sziasztok

bocsi el vagyok veszve de annyi a dolgom meg az udvaron is sokat vagyunk nálunk ma lesz anyáknapi műsor az oviban nagyon váron nagyon csinike lesz niki de nem álrul el semmit anniyt kotyintot el hgy diszitették a csoportszobát Kép meg láttam hoyg lemoshatatlan fesék van kezén Kép ugyhoyg nagyon dolgoznak Kép kis tüdérkém Kép

rege
nagyon jóók a képek ezt már egyszer mutatad ugye ? menniybe kerül ott a babauszás?

pille
sajnálom szegény orsikát Kép szegényke
a multkor ledöbbentem mikor olvastam amit irtál hogy megbámulják és megszolják szegény florát Kép
nekem ez olyan fura én nagyon jól emlékszem anno anyukáám intelmeire mert ugy egy gyereknél természets hoyg megnézi a "furcs" dolgokat és mond is véleményt az én anyukám mindig azt mondta soha nem itéljek ránézésre mert ki tudja az az embert milyért sovány miért kövér .. hoyg szegény lehet beteg .. és nekem mindig ez jut eszembe és én is mindi ezt mondom nikinek
nem értem egy szülő miért nem mond a gyerekének ilyen esetben semmit

kattic
a barátnőmnek most 8 hetes a picije otthon rendessen szoipzott bekerültek másfél hétre korházba és ott mérni kellett neki azt modnja tiszt depis lett mikor ilyen 20- 30 gr at mutatott a mérleg mikor a baby aléltan feküdt a kezében Kép szerintem is hagyd a csudába a mérést

syg
hoyg állsz a pakolással leoka alvókája nem javult még ??

seriff
tünci hanci hogy van szertnénk már látni fotókat Kép anniyra régen látuk Kép sokat vagytok ti is kint gonodlom vettek végül homokozót ?
nálunk áki tzsta homok bolond Kép (néha meg is kóstóljaKép )
meg imádnak kint lenni az udvaron

bea
a ti homokozótok kész lett lilácskának tetszik ? goolom nem gyózöd mosni a ruháit Kép ha végre megtanulon hoyg kell képet kicsinyiteni megmutatom áki hogy szokott kinézni Kép
hiszti látnád ákit Kép olyan hisztiket levág hoyg nem is tudom mit csináljak a lányok ilynekor ha már szép szó nem használ ... akko rmehetnek szobájukba hisztizni ( itt olyna hisztire gonodlok hoyg már csak azért is kel neki valmai és ha 100 * rászolok hoyg nem szbad az ablakot ütni kisautóval... szóval durvább dolgoknaál )
de áki ... ő külön fejezet valmaelyik nap rászolltam hoyg ne üsse a tv a távirányitóval erre megfordult ment 5 lépést "összeeset "
és kezében lévő távirányitót ugy fölhöz vágta hoyg szállt mindn efelé
nagyon akratos most reggel rajzoltunk persze neki is kelett rajzolni de anniyr hadonászott a cerkával hoyg féltem megszurja megát és elvettem töle és zsirkrétát kapot szerinted kellet neki ... Kép ugy főldhőz vágta appirt összegyürte kimászott az ölem és lecsapta magát a földre

kob
apátok megvette már a faanyagot a kerti mászokának ? tanulással hoyg állsz ? csajok jól vanak ?

balim
én most kicsit szertném ha itthon lenne niki pár napja nagyon jól elvannak adrival mikor hazajön és ő olyan ákit is hívja mindig játszani rámszakadna a jó lét ha ezek 3 an eljátszanának végre egyszer Kép egyébként tegnap azon vesztek össze hoyg van 3 tök egyforma lapát csak szinük más adrinak persze piros kellett de niki nem adta de ezen képessek voltak ugy összeveszni hoyg jaj Kép ilynekor jöna gonosz rossz anya és senki nem játszik az adott játékkal jól látható helye teszem de senki nem veheti el és akko rjön a duma nem vezünk rajta össze csak kapjuk vissza Kép
tegnap oda menet niki adrihoz adri tudod it ha nem húzod a hajam meg ha nem sikitozol anya visszadja a lapátokat aztán kézenfoga jöttek oda nagy boci szemekkel hoyg viszkaphatják peresza nagy egyettértés kb 5 percig tartott Kép de azért töbségében jól elvvank remélem ez a nyáron is igy lesz mert ha nem én nem is tudom milesz velem .....

lili
mónikák nagyon rövid időre oltak itt Kép a képeket sem tudtam megmutatni neki meg pont ebéd közben jöttek ....

virág
nagggyon ügyes a tesód babója Kép
ti hoyg vagytok gyerköcök ?

cukker
adrinak hol van a tűzfoltja ? én mondjuk nem csinálok ebből nagy kérdét nikink abszolut nem volt adrinak a tarkóján volt vagy 10 kb 3 mm es folt de mára elmult ákinak meg a fenekén Kép a popsija kétoldalán Kép de ugy vagyok vele hoyg várok meg

na megyek romtalanítok meg mosgatok aztán ivasalom csinos ruhám délutánra Kép tegnap keresegéltem rughákat hogy mit vegyek fel egyszer bejön a niki meg áll az ajtóban felemeli a kezét és elkiabálja megát hiiiii amya decsini vagy Kép olyna drága volt Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Tegnap megvolt a szerzodeskotes a vevovel. Tulkeppen o ugyanaz, aki lelepet. Par nappal kesobb jeletkezett, hogy megiscsak megvenne a lakast. Azert az oromunk meg nem felhotlen, mert a burokracia ott tesz nekunk keresztbe ahol csak lehet. Amig meg nem kuzdunk a KVI-vel, addig egy fillert sem latunk. A kmeti tarsashazba ugy nez ki be tudunk szallni, ismerjuk a sracot, aki intezi, kellokeppen rugalmasak. Szoval, ha minden jol megy, felepul a t.haz is, akkor oktobertol kmeti lakosok leszunk!Kép

Annyit dicsertetek mar Kazacsay? doktort, irna valaki rola bovebb infot? Az elerhetosege is erdekelne. Koszonom! Akar ide is johet: zdora @ externet.hu

Syg, Lili, meg feldolgozas alatt van a bebiboltos rendeles. Nem tudom mi tart ilyen sokaig...

Rege, irnal egy mail cimet? Szeretnek kerdezni valamit.

Agi, edes a kis David! Irhatnal magatokrol bovebben is!

Pille, Orsi hogy van?

Annyit tudnek meg irni, de nincs idom.Kép Igyekszem meg jonni.

Meg egy tegnapi kep, a bebihengerrel jatszottunk:

Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Roz,
igen mar régebben mutattam,kb.akkor,ami a képeken szerepel.Csak Kattic kedvéért tettem fel újra.1500/fő,és a babáért nem kell fizetni.Magyarul a te belépődet kell csak befizetni,amivel 3 óráig fürdőzhettek.Ha a lányok is mennek,akkor kicsit húzós a dolog,mert szerintem nincs gyerekjegy,de holnap megnézem.

Dora,
m.erika@hetenynet.hu
Nagyon édes a Kicsilány!Olyan kis kerekarcú mosolygós,mint Rege.
mrege

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?