A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Ildi!
Sajnálom hogy nem vagy babás. De a dokihoz feltétlenül menj el és csináljon egy UH-t. Nem szeretnélek ijesztgetni de nekem tavaly hasonló tüneteim voltak augsztusban. Én is azt hittem hogy terhes vagyok, de más oka volt.

Rita!
Szerintem ne szedjed a gyerek Aspirint magadtól!
Majd írok emilt.

Lujza!
Egy ismerõsöm is a 3. inszem után esett teherbe spontán. Szóval remélem nálatok is sikerül.Kép

Puszi

Andy
Andy

Rita
Szerintem se szedj Aspirint orvosi ellenõrzés nélkül. Olvastam a tájékoztatóján, hogy más gyógyszert hatástalaníthat, és Te Clostyt szedsz.

CatEye

Cat
Kép
cateye

ILDI Kép
nagyon sajnálom, de akkor viszont nem értem (és gondolom, Te sem), hogy akkor most mi van??? Nagyon jó lesz már, ha hazajön a dokid és meg tud végre vizsgálni. Remélem, semmi komoly!

CATEYE Kép
A Closti-adagomat már beszedtem (a 3. naptól kellett a 7. napig 2x1-et), ma már a 15. napon vagyok. Szerinted még mindig ütheti a két gyógyi egymást? Amúgy még nem vettem be aszpirint, csak megvettem. Én nem vettem észre látásgondot a Closti meg a vörösbor miatt, lehet, hogy azért, mert már eleve rosszul látok Kép? A bort csak két-három napja iszom, eddig nem vettem észre, hogy gondot okozna.

DORIS Kép
azt hiszem, tényleg nem fogom szedni az aszpirint, elteszem talonba Kép, igy marad a vörösbor Kép. Tegnap este már be is "vettem" az adagomat Kép

LUJZA Kép
sajnálom, hogy megjött, de tényleg lehet, hogy most spontán összejön, hiszen nincs rajtatok a lelki teher. Mindent bele Kép!

CALDEA Kép
a párod hogyan szedte a Peponent? És mennyi idõ alatt következett be a javulás?

ANDY Kép
köszi a mélt, igyexem válaszolni!

Pussz,

Rita
knérita

Bea,

köszönöm a bíztatást, és tényleg elég sokat gondolkoztam a dolgon, de úgy gondolom, hogy most már túl vagyok a kis lelki problémámon.
puszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!!!

Bogár mail mentKép

Nagyon jó kedvem van! Tegnap voltam dokinál. Mindent rendben találtKépKép És NEM kell várakoznunk, azt mondta itt a nyár, menjünk el pihenni és húzzunk beleKépKép Szóval mensi után élesben mehet a dologKépKépKép

Edelweiss kijavítanád a táblázatot? Szeretnék kikerülni a várakozók sorából!!!

Hermi
Hermi

Rita

Az a baj, hogy mire õ hazajön addigra meg mi megyünk 1 hónapra pihenni.
Valahogy most semmi nem akar összejönni.Kép
Azért remélem hétfõn haza tud jönni, bár nem ígérte 100%-ra.

Pussz: Ildi
hercegné

Bera

Ovulobactot nekem se tudtak adni gyógyszertárban, Cateye írta, hogy DM-ebn van, ott se láttam, viszont Floragynt igen, vettem azt.

Hermi
Hermi

Rita
A helyedben én sem szedném az Aspirint amíg az orvosommal nem beszéltem meg. A C-vitamint nem tudom mire adták, de ártani biztos nem árt, mert a felesleget kipisili az enber lánya. Kép

Hermi
Kivettelek a várakozó listáról. Mindent bele! Kép

Alice
Mi van veled? Remélem csak nyaraltok és ezért nem jelentkezel.

Augusztus 2-án megyek UH-ra. Már teljesen be vagyok sózva, annyira szeretném látni Pöttömkét. KépKép

Kép
Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Hermi

Ez nagyon jó, hogy már próbálkozhattok élesben !!!! Mindent bele !

Rita
Lehet, hogy már nem lenne hatással az Aspirin a Clostira, de én mégsem szedném be a helyedbe. Maradjon inkább a bor, mert az még a szexuális vágyat is fokozza :-))))

Most jutott az eszembe, hogy mondta a dokim, hogy a férjem ne sörözzön, mert az sajnos nincs jó hatással a matyikra !Szerencsére nincs ilyen gond, mert Õ is boros inkább. Egyébként megnéztem a párom eredményét,és biztatlak, hogy neki is csak 45% volt a motilitás, és nekünk azt mondta rá a doki, hogy teljesen jó. (4,5 ml térfogatú mintában, 85millió/ml,30-70% a mozgó és döglött matyik aránya)

CatEye

Cat
Kép
cateye

Jujj, ezt a fontos dolog majdnem kimaradt.

Karment mától kezdik stimulálni. Szurkoljatok hogy sok szép tüszõcskét növesszen és abban sok szép petesejt érjen meg. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

OK, megdumáltatok Kép! Nem eszem az aszpirint, inkább jöjjön a vörösbor, az még kellemesebb is Kép.

CATEYE,
tényleg nem a jó hatású a sör? Mert a férjem ebben a melegben (ami eddig volt) elég sokat ivott (én is Kép), a gyomra a sava miatt nem igazán birja a bort. A párom eredménye végülis nem tört le bennünket, meg abban is bizom, hogy azóta volt pár akció Kép, és sok új és friss, erõs matyika termelõdött, tehát azóta már talán rendben van minden. Meg ez a vizsgálat múlt hétfõn volt, elõtte ugyebár napokig nem voltunk együtt, ez is lehet az oka, nem?

EDELWEISS,
lehet, hogy veszek C-vitamint, hogy biztosra menjek Kép Karmennek szoritunk! Megértem, hogy be vagy sózva, én biztos rábeszéltem volna a dokit egy korábbi idõpontra, nem birtam volna ki Kép Képet is akartok róla?

ILDI Kép
ha nem tud a dokid hazajönni hétfõn, szerintem mindenképpen keress fel egy másik orvost, már csak a megnyugvás miatt is. Talán a dokid ajánlhatna egy másikat. Már csak azért is jó volna a vizsgálat, hogy nyugodtan tudják nyaralni menni és pihenni. Merre mentek amúgy?

Pussz,

Rita
knérita

ILDI Kép
tudják=tudjál, már gépelni sem tudok...

Rita
knérita

Edelweiss!
Ha beszélsz Karmennel mondd meg neki légyszi, hogy szorítok nagyon és SMS-ezzen ha van valami.

Puszi

Andy
Andy

Húúúúúúúúúúúúúú HermiKép
Ez csodálatosKép
Annyira örülök.
Moni
mj

Sziasztok Lányok!

C vitamin: egyszer nem múlt el magától a mensim, és a nõgyogyim napi 1000-es c vitamint írt fel rá, és attól elmúlt.

Gitta!
Jaj majd szépen köszönsz az olaszoknak, megállapítják milyen jól beszélsz olaszul és lehadarnak neked majd egy akkora dumát. Legalábbis régebben volt hogy így jártam, aztán csak lestem mint borjú az új kapura.

Doris!
Hogy érted, hogy narkós a karod? Most összeszurkálták azért? Miért nem jött meg idõben? Ma 1-ig meglesz az eredmény ugye?

Rita!
Én ittam a munkahelyemen a bort délben, mondtam hogy orvos irta fel, erre a kolleganõim is beszálltak és együtt boroztunk a szobában.
Én jártam hastáncra egy ideig. Aztán nagyon sok volt rajtam és hanyagoltam, de õsztõl tervezem, hogy újra járok. És a hasi vérellátás javításán túl még az ülõmunkát végzõknek is jó mert megmozgatja a derekat és hátat is. Meg a hangulat is jó, a zene stb... termelõdik az endorfin.

Marcsi
Marcsi

Lujza!
Nagyon sajnálom! De õsszel és a hideg évszakokban már nagyobb az esély a fogantatásra mint nyáron.

Lányok!

Én holnap hajnalban indulok Horvátországban 1 hétre, utána 1 hét Törökország így 3 hétig elvétve leszek csak netközelbe, de akkor benézek.
Nektek addig is további kellemes nyarat, nyaralást, és SOK SOK KELLEMESEN EGYÜTT TÖLTÖTT IDÕT ÉS A VÉGÉN KISBABÁT kívánok.

Marcsi
Marcsi

HermiKépEz szuper, mindent beleKépKép
MarcsiKép
Mert mindkét karomat megszúrkálták...KépKép Hogy miért nem jött meg idõben? Fogalmam sincs... Azt mondták 3 után lesz eredmény vagy nem? Már 1 után telefonálhatok?
EdelweissKép
Ripsz-ropsz elillan ez a két hét aztán megkuksizhatod PöttömkétKépKép Holnap még tesztelned kell?

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Rita Kép
Caldea szerintem nincs neten, de este megkérdezem majd töle a peponent. Jo lesz hétfön a válsz, vagy kellene sürgösen? (ha akarsz beszélni vele, a számát meg tudom adni)

Hermi Kép
ez nagyon jo hir, hogy vége a várakozásnak! Mindent bele, szoritok!

Edelweiss Kép
Lécci javits majd! Bocsi, hogy nem szoltam elöbb, látom most tetted be a táblát, de nagyon görcsöltem, nem volt kedvem még netezni se. Szoval ma 2. cn. Ez még rendes ciklus lesz, mert csak jövö héten megyek dokihoz, gondolom csak a következötöl kapom a szurikat, persze ha nem megy nyaralni.

Eni
Eni

Sziasztok lányok!

Hermi
Nagyon sokat segített a leveled éééééés
CSAK MOST ESETT LE. Ennek tényleg nagyon örülök, de nagyon-nagyonKépKépKépKépKépKépKépKépKép, hogy újra lehet próbálkoznotok.

Edelweiss
Légyszi írj be engem is a táblába: 28-30 napos rendszeres ciklusaim vannak.

Lányok
Már annyira érzem, hogy megjön. Olyan eszeveszett elõfájdalmaim vannak, mintha már 2 napja menstruálnék. Bocsi. Eláraszt majd, mint a lavina.

pusz-pusz
Bogár
bogár

Edelweiss
18c 3cn vagyok. Tegyél le légyszi.
Köszi, Lujza
lujza

Sziasztok Lányok!

Cateye Kép
Köszi az infót, megnézem a DM-ben.

Orsi Kép
Én külgazd-aktuárius szakirányon végeztem, de nem dolgoztam ilyen területeken.

Ma teljesen igaz rám a topic címe Kép három nap barnás után...ma megint megjött
Edelweiss kijavítanál? Kép 5c 1cn.

Edith, Alexandra Kép
Ti is 29 cn vagytok. Mi újság?

Ildi Kép
Én a helyedben elmennék a helyettesítõ orvoshoz is. Azt írtad a dokid nem ajánl rossz orvost maga helyett. Én egyszer napokig halogattam egy petefészek gyulladást, aztán jól leszidott az orvos...

Hermi Kép
Ez nagyon jó hír. Mindent bele! Kép
OK, akkor megkérdezem ezt a Floragynt. Ez is kúp? Ártani ugye nem árt?

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

bera
bera3

Sziasztok Lányok!

Cateye
Köszi az infót, megnézem a DM-ben.

Orsi
Én külgazd-aktuárius szakirányon végeztem, de nem dolgoztam ilyen területeken.

Ma teljesen igaz rám a topic címe: három nap barnás után…ma megint megjött
Edelweiss kijavítanál? 5c 1cn.

Edith, Alexandra
Ti is 29 cn vagytok. Mi újság?

Ildi
Én a helyedben elmennék a helyettesítõ orvoshoz is. Azt írtad a dokid nem ajánl rossz orvost maga helyett. Én egyszer napokig halogattam egy petefészek gyulladást, aztán jól leszidott az orvos…

Hermi
Ez nagyon jó hír. Mindent bele! Kép
OK, akkor megkérdezem ezt a Floragynt. Ez is kúp? Ártani ugye nem árt?

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

bera
bera3

MarcsikaKép
Nagyon-nagyon jó pihenést és nyaralást kívánok Nektek és egy spontán kisbabát a nyaralás végéreKépKép

doris

No a két hozzászólásból össze lehet rakni egy normálisat... Kép

bera
bera3

Sziasztok!Kép

Ildi,
sajnálom, hogy negatív a teszt,drukkoltam, de még mindig nincs veszve semmi!

Marcsi,
kívánok nektek kellemes nyaralást!! Kép Bevallom, ahogy olvastam, hogy Horváto.. kicsit elszorult a szívem, mert imádom az Adriát! Kép Hová mentek azon belül? Szigetre vagy sz.föld?

Doris,
majd írd meg, mi lett a vérvételed eredménye! Kép Amit beszéltünk e-mailben, címét-nevét meg tudnád adni? Lehet ráveszem unokatesómat és felmegyünk együtt egyszer hozzá, érdekesség képpen. Elõre is köszi! Kép Írok is! Kép

Edelweiss,
de jó lesz, hogy már látni fogod a kismanótokat KépKép!
A táblában Edus, Timici, Gombóc már hivatalos kismama számításaim szerint, mivel betöltötték a 12 hetet (12*7=84cn). Gyarapodik a Hivatalos Kismamáink száma, - ez annyira jó érzés! Kép Nálunk nincs baba, úgyhogy majd ne sárgázz be légyszi (bár már érzem, hogy mocorog a méhem, meg ilyesmi, és hétfõn leszek 28 cn-en, úgyhogy talán most pontos lesz a mensim).

Lányok,
Tegnap babáztam egy három hetes babócával (barátnõm babója) KépKép Iszonyatosan sokat nõtt születése óta, és a születésekor nagy fekete haja, most sûrû vöröses-barnába ment át! Sokat szopizik, és tündéri.

Viszont engem valahogy körbevesznek a rossz események, mert a héten meg tudtam, hogy egy másik barátnõm kb. 10-12 hetes terhes lehetett és elvetélt..

Alice!
Hol vagy? Valami hírt szeretnénk felõled!

Eni, sajnálom, hogy megjött Kép

Gyermek aspirin
A Kaális honlapon vagy egy cikk róla, hogy miért szedetik a nõkkel. Olvassátok el, érdekes.

Puszka
Vanda

Vanda

Kép
vanda

ENI Kép
köszi szépen, annyira nem sürgõs a dolog, ráér a válasz, addig is abban maradtunk a párommal, hogy a mai nap 3x2-t eszik, és ha nem okoz gondot (hasmenés pl), akkor igy szedi, egyébként meg pedig 3x1-t. Nem akarom Caldea-t igy ismeretlenül zavarni, amúgy sem olyan égetõ a dolog, de azért ari vagy Kép, hogy felajánlottad!

DORIS Kép
ilyen bénák voltak, hogy most tûpárnára hasonlitasz Kép? Tegyél rá hidegvizes borogatást, az talán segit. Nekem egy hét múlva lett kész az eredményem, az más kérdés, hogy nem mondták be telefonon és nem is adták oda nekem, berakták a doki fakkjába, remélem, nem keveredik el.

MARCSI Kép
hát, nem tudom, mitévõ legyek a déli borral, mivel délutánonként általában még vezetek (nem mindig, van amikor párom vezet), igy azt hiszem, marad az esti 1-1,5 dl. Én is ülõmunkát végzek (titkárnõ vagyok), jól jönne a tánc, de itt sajna nincs, igy marad a torna. Jó pihenést!

Csóközön,

Rita
knérita

VandaKép
Választ írom magánbanKép
BeraKép EniKépLujzaKép Fel a fejjel...reméljük már nem sokáig fog megjönni egyikünknek semKép

doris

VANDA Kép
hol van az a Kaális honlap?

Rita
knérita

Ildi!
Kép Kép Sajnálom!

Hermi!
Annyira jó nektek! Remélem mielöbb összejön a babó! Kép Kép

Edelweis!
Annyira jó neked! Kép Én is menni akarok UH-ra! De nem egyedül, hanem babával! Kép Kép

Marcsi!
Nem baj, majd csak rájönnek, hogy ennyi volt az olasz tudásom és kész! Kép Kép
De jó neked! Mi majd csak szeptemberben indulunk! Kellemes pihenést kívánok! Aztán majd babával gyere haza nekünk! Kép

Tegnap el is felejtettem mondani! Voltam ellenanyagszint mérésen. Remélem jó lesz az eredmény! Azt mondták, nem kell menni érte, mert csak akkor értesítenek ki, ha valami gond van. De engem érdekelne, hogy mégis mit mértek. 1 hét várakozási idõ így, azt mondták max. ennyi idõ, az értesítési határidõ, amennyiben gond van. Bízom benne, hogy nem kapok levelet tõlük! Legalább ez legyen rendben! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Bera, Eni!
Remélem nem vagytok nagyon szomik ugye?

Doris!
De most miért vettek vért a Kaáliban?

Rita!
Szerintem bízd a dokira, hogy milyen gyógyszereket kell szedned és a férjednek. Ezt a kis idõt már kibírjátok míg szabin van. A nyár az ilyen.
Mit adagolsz be a férjecskédnek?

Edith!
Mizujs veled? Én már kihültem teljesen.Kép

Andy
Andy

RitaKép
Nem voltak bénák, csak nem nagyon sikeredett a dolog...meg lehet, hogy én is ballábas vagyok... Épp itt az ideje a pénteknekKép Csak egy picit lett bevérzéses, nem vészes. Inkább a várakozás bosszantott fel...de már kihevertemKépKép 3 után telefonálhatok az eredményértKép
GittaKép
Remélem minden rendben leszKép

doris

Marcsi jo nyaralastKép KLassz lesz nektek a tengernelKép

Jovo hettol en is szabira megyek, de csak egy hetre. Nem is megyunk igazan sehova, csak parom nagyszuleihez Zalaba, egy gyonyoru kis falucskabaKép

Addig is mindenkinek jo tuszonovesztgetest, akciokat, varakozast, es szep ketcsikos teszteketKép

Puszi: orsoly
orsoly

Rita!
Most jutott eszembe, hogy a szegedi ....(kaáli?) intézet honlapján láttam, és nemrég Edelweiss dobta be a linkjét, ott találtam a cikket. A címre nem emlékszem,
Edelveiss! tudsz segíteni?

Tegnap kérdezted a tár elérhetõségét, e-mailben megírom, csak add meg a címedet (a nevemre klikkelsz meglátod a címem).

Puszka
Vanda

Vanda

Kép
vanda

AndyKép
3. napi vérvételen voltam, hormonokat néznek. Délután kell visszatelefonálnom az eredményértKép Azt mondták ez a kiinduló vérvétel jól jöhet majd a késõbbiekben összehasonlítási alapként nekem pedig mindig második ciklusfélben néztek eddig hormonszintetKép Ha lefelé megy a hõd az nagyon jóKép

doris

VANDA Kép
köszi, mél ment! A Kaálisat pedig visszakeresem (bár nem lesz egyszerû, mert annyit irunk Kép)

Rita
knérita

Köszi Lányok!!!!!!! Annyira örülök neki, most mindent beleadunk, reméljük a fránya hormonok sem rakoncátlankodnakKépKép

A Floragyn hüvelykúp papírján ez áll:
Összetétel:6 féle tejsavbaktériumtörzs (Lactobacili: Bulgaricus, Biphidus, Acidophilus, Thermophilus, Casei és Plantarium), tejsav, gabonacsíra gliceridek, lecitin, glicin, oktánsav trigliceridek, Laminaria Ochroleuca tengeri algakivonat, metilparabén, C-vitamin, parfümanyag.
A növényi kivonatban stabilizált 6 féle lactobacilustörzs a tejsavval együtt gátolja a fertõzõ baktériumok kifejlõdését és fenntartja a hüvely 4-4,5 pH értékét.
A búzacsírából származó gliceridek szerepet játszanak abban, hogy behegedjenek a hüvelyi nyálkahártya hámrétegében keletkezett mélyebb sebek. A C-vitamin a hámréteg védelmében játszik szerepet. A tengeri algakivonat csökkenti az irritációt és elõsegíti a lactobacilus által létrehozott fiziólogiai állapot fenntartását.

Tehát gondolom nem ártKép

Hermi
Hermi

Doris!
Áááááááá nem jó!Kép
Már két hete 36,4 és 36,6 között ugrál a hõm. Ma vagyok a 26. napon és már nem értem miért nem megy fel. Az endo elõtt 28-29 napos volt a ciklusom, de most ezzel a hõvel mikor jön meg ki tudja?

Puszi

Andy
Andy

AndyKép
Sajnálom...ez így tényleg nem hangzik túl jól.... Ha túl hosszúra nyúlik a ciklusod inkább menj el orvoshoz, hátha megint rásegítésre lesz szükséged a menzihezKép

doris

Doris!
Most inkább várnék hogy magától jöjjön meg. Már annyi hormont beszedtem és az nem jó. Egyszer csak visszaáll a szervezetem nem?
Mikor telefonálsz az eredményért?

Andy
Andy

AndyKép
Persze, nem is most gondoltam, hogy fordulj orvoshoz, hanem úgy a 45. nap környékén...persze megértem ha nem teszedKép
2-3 között hívom fel Õket az eredményemért, nagyon izgulok mert ezelött soha nem késett még a menzim (a kezelés az más volt persze...) és remélem, hogy nem találnak még valami hormongondot is...Kép

Puszi: Dorsi
doris

Sziasztok

Gitta
Mi az az ellenanyagszint mérés ?

Doris
Ha netközelben leszel még délután mindenképpen írd meg az eredményedet !

CatEye

Cat
Kép
cateye

Hermi
Ne keresd.
www.kaali.org
Innen eljutsz a szegedi Kaáli honlapjára is.

Bocsi, de most rohanok, csak gyorsan bekukkantottam. Késõbb jövök még.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Most miért nem akar elkékülni????

[url=http://www.kaali.org" TARGET="_top]http://www.kaali.org[/url]

Edelweiss
edelweiss

Lányok Kép, idemásolom, mit találtam a kaali.org-on az aszpirinrõl. A kaali.hu-t még nem tudtam átnézni, hogy ott is van-e szó errõl. Kicsit hosszú, bocsika, ha valakit nem érdekel Kép

"Az Aspirin terhességi rátát növelõ hatásáról
Az Aspirin hatóanyagát képezõ acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a „napi” rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentõ szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a prosztaglandinok (a szervezet szinte valamennyi életfontos mûködésében szerepet játszó anyag) szintézisében játszott szerepének felfedezése után, a 70-es évek elején felismerték a véralvadásra gyakorolt hatását is. Így nem véletlen, hogy ettõl a pillanattól kezdve elõszeretettel alkalmazták (és alkalmazzák ma is) a szív- és keringési rendszer megbetegedéseinek kezelésében is.
A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlõdése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlõdõ vetélések gyakoriságát is.
Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly „fõtörést” is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?
Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, errõl az oldaláról volt kézenfekvõ a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüszõ (follikulus) érését segíti elõ, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentõs mértékben fokozódni kell a többszörös tüszõérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlõdésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetõvé tette, hogy a kezelések hatására több tüszõ érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az elõbbiekbõl, hogy így több préembrió fejlõdését lehetett megindítani, a visszaültetés elõtt nagyobb volt a választási lehetõség, a létszámfeletti embriók mélyhûtve tárolásával és késõbbi ciklusokban történõ felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelmûen elõsegíti.
A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetõben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökõdések valószínûségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.
Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddõ házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövõdött meddõségekben, ismétlõdõ vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövõdött megbetegedések fordulnak elõ, a megfelelõ ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddõség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében."

Pussz,

Rita
knérita

LányokKép
Elkészült a vérképem és elvileg mindent rendben talált az orvosom. Egyedül az FSH hormon magas egy kicsit (11-es és õk 10-ig tartják normálisnak) de nincs teendõnk. A szeptemberi laparoszkópia eredménye dönti el a folytatástKép Na legalább ezt is kipipálhatjukKép
RitaKép
Köszi az infotKép

doris

Doris!Kép
Ennek örülök hogy minden rendben találtak.Kép Szóval szeptemberben lapar lesz.

Andy
Andy

AndyKép
Szeptemberben kell majd 24. napi UH-ra menni, tehát a lapar szeptemberben vagy októberben leszKép Utána folyt.köv.Kép

doris

DORIS Kép
gratula a jó eredményhez! Elég érdekes, amit az aszpirinrõl irnak, igaz? De ettõl függetlenül maradok most a vörösbornál Kép.

Lassan eltûzök haza, ha már nem jönnék, akkor mindenkinek kellemes hétvégét!

Pussz,

Rita
knérita

RitaKép
Neked is és Mindenkinek jó pihit a hétvégéreKép

doris

Marcsi!
Jo nyaralast!

Doris!
Gratulalok a jo eredmenyedhez! Legalabb a hormonokkal nincs gond, igaz?

Jo hetveget mindenkinek, aki mar indul haza.
Aki meg dolgozik, mint pl. en is, annak kitartast!

Andi
andi28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?