A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Anita!

Próféta szóljon belőled!!!! Kép Remélem tényleg így lesz. Kép

Az orvosok meg ígyis-úgyis hülyék! Az a lényeg, hogy mostantól jól rajta lesz Botin a pelus és tök hamar rendbe fog jönni. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Ha képek, itt a csipet-csapatunk Kép
Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borsts
GYÖNYÖRÛEK! Kép

Nadine
A KISHÖLGY IS CSODASZÉP!!!

Anita
Folyás az volt... de most újra élénkpiros... Kép
Édesség: Én sem voltam édesszájú, most mégis nagyon kívánom szerintem egy kis boldogsághormonra van szükségem... de azértvigyázni kéne, nem lenne jó tovább hízni... Kép Kép Kép

Nyf
Tükörrel próbálkoztam már én is... olyan furcsa beboltosodás van a hüvelyemben... egy kicsit aggaszt... vagy ez normális???
Ma nagyon el fáradtam...Áron egész nap gyűgös volt... alig aludt csak sírdogált...Kép
Most apja próbálkozik vele...kiváncsi vagyok mikor fogy el a türelme... nekem meg menni kéne fürdeni, aludni, különben nem fogom bírni az éjjszakát... na hallom már bömbizik... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: még az a csúfság is megeshet, hogy már a havimikulás Kép
Gergő is nyüszmüsz volt ma.
Most viszont bealudt Kép Elfáradt a nagy igyekezetben, hogy a szájába tömködje az öklét Kép
A bókot köszönjük KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok! Túl vagyok a magyaron, nem volt nehézKép

Holnap matek, sokat gyakoroltunk, anya el is van tőlem ájulva, hogy 1 nap alatt megtanultam a 11.-es anyagotKép Vasárnap megcsináltam az októberi érettségit, és 78 pontos lett, ami majdnem 5-ös. De volt egy két hely ahol anya nem tudta hogy pontozzon, így inkább egyáltalán nem adott pontot, meg én is lefelejtetem a kikötést, ellenőrzést, szóval 5-ös is lehetett volna. Holnap erre kell odafigyelnem...

Katica beteg, váladékozik orra, szeme, ma vettem neki orrcseppet, holnap dokiKép Láz szerencsére egyenlőre nincsen, csak rosszul alszik, ergo én is ergo fáradt vagyokKép Éppen mostKép

Babák szépek, olvasni nincs időm bocsi!

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita szavaival élve. De jó ennyi baba fotóra jönni. Tündéri mind.

Vikó
Köszi hogy ilyen gyors voltál. Szerintem, hasonlít rád. Te mivel masszírozod Dominót?

Mamacka
Én 5 hétig véreztem és azt hittem soha nem marad abba. Nekem is furi még odalent és néha feszít is. De a doki azt mondta minden oké. Biztos több idő mire helyre jön, engem sokat varrtak.

Csema
Te hogy érzel? Téged is sokat varrtak.
Szerinted akkor a 2 óránkénti evés 9 hetesen milyen?
23

Én korpovit kekszet eszek egésznap és már kövérebb vagyok sajnos ,mint egy hónapja. Pedig úgy örültem, hogy visszafogytam ilyen hamar. És a hasam is szép volt. Már napi 2 nagycsomagnál járok, és persze egyből a hasamra megy. Már úgy nézek ki, mintha megint terhes lennék, de nem bírom ki, hogy ne egyem meg. Ne röhögjetek ki. Május 1-én 1 órát kocsikáztam korpovit kekszért ,mert elfogyott, persze nem kaptam. Nagyon mérges voltam ,anyós másnap reggel hozott be is nyomtam pikk-pakk. Valamit csinálnom kell, mert nem lesz így jó.

Petri
Ennél már csak a lábán jobb vágni. Na nekem az a durva.

Anita
Botiról képet szeretnék, már régen láttam.

Angi?

Nadine
Ügyes apa, hogy ő vágja Dorka körmét.

Na megyek aludni, mert ilyenkor már álmos vagyok.

Sziasztok

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Lányok! Én ugyi már nem csak 9, de 12 hetes is rég elmúltam Kép Aztán mégse bírok ki feltétlen 4 órát étlen-szomjan, max ha nagyon-nagyon muszáj.
Persze én furabogár vagyok: sztem kényelmesebb az éjszakai szopi, mint a reggeli kőcici, és a majd 4 éves is simán kap éjjel szopit, ha pl. betegség miatt néha igényli. Szerencsére Apacska tűri a népes hitvesi ágyat Kép
Zsu! További drukkok! Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Mamacka!
Nekem végig élénkpiros volt, sőt eleinte darabos. Állítólag a hatodik hét körül van először havivérzés-szerű valami, ami utána elmúlik pár hónapra. Én csak akkor néztem tükörrel, amikor fájt, de amióta kiestek a cérnák, azóta nem fáj. Holnapután majd megnézi a doki, azért van.

Babetta!
Én így érzek a tej iránt, főleg, hogy most nem lehet inni, mert lehet, hogy ettől pöttyös a gyerek.

A gyerek éjszaka tünemény volt, még csukva volt a szeme, amikor betömtem cicivel a száját, büfi közben is aludt és utána visszatettem hasra és aludt tovább. Persze ma egész nap nyűgös volt, még rajtam se aludt egy óránál tovább. Most már kb hat órája van folyamatosan ébren, nyűgös és nem bír aludni. Mos speciel csuklik. Megyek, itatok vele cicit.

A babák nagyon szépek!

Ja és Zsuzsófi! Gratula az éretségihez, néztem a tételeket, én hozzájuk se tudnék szagolni, főleg így nyolc és távlatából

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

BabettaKép most fogyott el a mandulaolajam, úgyhgoy következő vásárlásig a tiszta olivát használom, pocakra teszek rá egy kis édesköményt pluszban. De a tiszta napraforgó is jó egyébként, il. a tiszta kókuszolaj. De a mandula a legjobb.

indianyo

Mesi: válaszoltamKép Még csak annyit, mert már nem akarok a levelezésbe visszalépni, hogy régebben kicsit kötöttnek éreztem a bal csípőjét, de most már szabadnak vélem...

Babetta: Majd rakok, csak kb. 2 hete végig Boti képei foglalták az oldaltKép
Kaki: szintén kb. 8 hétig minden pelusban volt, napi 6-7. Majd kb. napi 2, most meg újabban 2-3 naponta. Fejlődik a bébi!Kép

Nekünk is azt mondták múlt héten,hogy inkább már a 4 órákat kellene kaja nélkül kihúznunk. MÁr tök sokszor sikerül.

Anita
Kép
Kép
_anita_

sziasztok.

Ne haragudjatok hogy ne tudok külön irni Nektek,de köszönöm mindenki hozzászólását.
Ma éjszaka nem is próbálkoztam az áttevéssel-mindig felébred-és most aludtam pár órát.De sztem nem elég neki a tejem,biztos hogy éhezik,mert kb.fél óránként enne,de néha meg 3 órát is kibir.Nem nagyon értem.Ráadásul nagyon erős szopóreflexe van,és állandóan szopizna,a férjemnek is mindenét szivja,nyalogatja,amit ér,nyakát,karját,ő meg azt mondj abiztos éhes.Szóval nem tudom.Most elkezdtem ezt a homeós bogyit szedni,remélem használ.
Este 1,5 óra alatt 4x szopizott,annyira belealszik hogy nem birom felébreszeteni,aztán fél óra múlva megint kezdjük elölről,de sokszor nem hallom hogy nyel is,és nem tudom hogy csak cumizik,vagy enne a kis drágám csak nincs mit.

Ti az első napokban mikor fürdettetek?mert semmi napirendünk nincs ugye,és ha felébred akkor már éhes.

tegnap reggelre persze herpeszem is kijött ,még megpuszikálni se tudom ,nagyon rossz igy.
A gátsebem ,vagy vmi ott lent meg annyira fáj,hogy alig birok menni,tegnap reggel zokogtam,amikor wc-re mentem.
De én nem látok semmit,mert még nagyon vérzek is,de honnan tudjam mennyi a normális?

KépKép

KépKép
pilchard

A tegnapi nyűgihez én is csatlakozom. Húúú, pedig nem volt ordítás, semmi, de egész nap ilyen macsakszerűen nyivákolt az én kis kincsem. Kép De így is imádtam, sokat játszottunk, és délután csináltunk egy egyórás maratoni szopit. Kép

Bár még nem egészen 3 hónapos, de két napja megint ébred kétszer éjszaka, és megint nagyon zabásan, lehet ez már a 3 hós ugrás???

Ennek megfelelően a cickóim puhácskák, mert mindig sokat eszik. De tudom, van tejcsi, de azért légyszi erősíts meg, Cory!!! Kép

Anita, jöjjenek a képek!!! Kép
Terpeszpelus Kép, de át lehet vészelni. Az én pirinyókámnak a külső lábéle volt kötött, és azt kell vakargatni (szó szerint) és a lábfejét belülről kifelé nyomogatni. Nem is tudtam, hogy ilyen is van. Nekünk 17-én lesz kontroll ez ügyben. Kép Vakargatom neki... Kép

Bőr az nekem is maradt a haskómon, el kéne kezdeni valami szopistornát, vagy baba-mama tornát....kéne.... Kép

Mamacka, nekem pl. olyan volt, hogy az 5. héten szinte elmúlt a barnázás, aztán mielőtt menni kellett kontrollra megint visszajött (élénk pirosan nekem is) pár napig, majd egyik napról a másikra teljesen elmúlt. Azóta sem jött meg, csak egy pici barnázás, amikor elkezdtem a fogamzásgátlót. Aztán majd a doki úgyis megnéz a kontrollon. Kép
Vendég

Pilchard: az, hogy este többször szopizik, tök normális. Egyrészt este mindenkinek kevesebb a teje, de ez a tej kalóriadúsabb. Másrészt meg az egész nap élményeit kell feldolgoznia. Mennyi pisis-kakis pelusa van? Ha van 2-3 kakis és 4-6 pisis legalább, akkor tuti elég a tejed, csak anyafüggő a drága Kép Ami végülis érthető, hisz a pocakban folyamatos kaja ellátás volt.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Pilchard!
Ha belealszik a szopiba, akkor normális, hogy felkel fél óra múlva. Legalábbis Hanna ezt csinálta sokáig. Nem biztos, hogy egyszerre le tud szívni tőled annyit, amennyit akar, de ez nem azt jelenti, hogy nincsen elég tejed és hogy éhezik a drága. Sziplán elfárad a kicsi szopi alatt és pihiznie kell. Hanna eleinte mindg 2x szopizott 1 szopi alatt. Minidg ugyan azt a mellet adtam oda neki, hogy kapjon a tápláló tejből is kapjon eleget. Most már ritkább az, hogy 2x eszik, mert megtanulta leszívni az egészet egyszerre.
Sajnálom, hogy nem tudsz aludni éjjel. Kép Ha megszokja a hamikat, akkor biztos könnyebb lesz már!

Fürdés: mi este 7-8 körül fürdetünk, attól függően, hogy a kiscsaj mikor kel.

Képzeljétek, Hanna annyira kifáradt a tegnapi nem alvásban, hogy éjjel kihagyott egy szopit, így 5 órát tudtam egybefüggően aludni. Annyira hihetetlenül jól esett... Kép És még most is alszik. Biztos valami jó erős front lehetett tegnap, hogy mindenki nyügi volt.

Puszika

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Cory! Kép

Olyan rég láttalak. Kép Telefon stoppon vagyok, azért nem csörögtem rád... Kicsit túltelcsiztem magam. Kép Hogy vagytok? Liza megszerette már a babakocsit?

Pusssz

Eszter
Kép
Kép
vok

BorstsKép
Gyönyörűek!
Akkor jó, én tuti nem fogom sírni hagyni,ha éhes szopizunk!ha kell 2 óránként!
BabettaKép
Látod nagyobb babák is szopiznak gyakrabban akkor mi se lógjunk ki a sorból Kép Kép
Néha még mindíg érzékeny a gátsebem, pedig eltelt 11 hét.
azóta nekem már 2x jött meg, pedig nem hiányzott még.
ZsuzsófiKép
Gyógymanók KaticánakKép Kép
Csatlakozunk a tegnapi nyűgös naphoz!
Egész du ment a nyügi, néha csillapíthatattlanul sírt még a kezemben is.
Remélem ma jobb napunk lesz.
Most hangosan magyaráz a kiságyában a játékainak!
Oly édesKép

KépKép
csema

Mindenkinek szebb napot mára, itt már süt a nap, és állítólag hétvégén nagyon jó meleg lesz, napsütéssel, JUHHHHÉÉÉÉÉ! Kép
Vendég

Eszter: nem semmi Hanna Kép Nekem olyan fura, mert Liza már képes 7-8 órát is végigaludni egyben, ha épp olyanja van. A fiúk ilyet nem csináltak 1,5 éves korukig.
Babakocsi még mindig tiltólistán van Lizánál Kép De csütörtökön a kendő már bejött neki Kép Úgyhogy most egy nyári kendő beszerzésén mesterkedem.
Este felhívlak majd Kép

cory
Budapest

Nadine: szüléstörténetedet várom nagyon!

cory
Budapest

Sziasztok
Egy kicsit megnyugtattatok,hogy még normális, hogy nemnormális ott a helyzet.. Kép KépKép
...azért remélem ez még nem a mikulás...

A tegnapi napunk iszonyat volt...Kép Szegény töki egész nap kínlódott... ráadásul este kétszer fürdettük mert a probléma okát megoldandó sikerült -egy kis segítséggel- egy óriásit fosizni ami mindent beterített... Kép mivel a kiságyban pelusozzuk lehet az egészet kimosni úgy ahogy van...fejvédő... takaró, lepedő...stb
Én is akartam kérdezni, hogy ez a hathetes ugrás lehetséges, hogy egy héttel előbb van vagy szigorúan hat hét a hat hét? Áron is besűrítette a szopikat, tegnap kétóránként evett, de volt, hogy csak egy órát bírt ki.

...hű mennem kell...

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="0077aa">Sziasztok Lányok!

Régen írtam, mert nem jutok nethez a kisasszony miatt. Márc. 14-én született meg Karolina leányom, 27 órás vajúdás után. Most azonban lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni. Linus 2/3 részben tejet, 1/3 részben tápot kénytelen enni. Nem tudom, hogy ennek tudható-e be, hogy heti 1x kakil és akkor is csak azért, mert kúpot adok neki már. Próbáltam a kamillateát kaja előtt fél órával, én is direkt sok rostosat eszem, hogy átmenjen a tejcsibe, de hatástalan. Mivel segíthetnék még Neki? Olyan durva adag jön ki a kúp után, hogy csoda, hogy nem durrant szét szegény. Ám alapvetően a közérzete nem árulja el, hogy 1 hete nem kakilt - mosolyog egész nap, aránylag nyugodt. Mit tegyek? A védőnő is csak a teát mondja, a doktornő meg a kúpot, csakhogy a kúpra rá van írva, hogy rá lehet szokni. Ez nem állapot. Valami ötlet?

Lola</font>
lolita

Lola Kép
A tápos gyerekeknek - ha egyáltalán kell - akkor evés után adandó a kamilla. egyébként üpedig mechanikus úőton ajánlatos inkább segíteni: hőmérő, de méginkább szélcső. DE! Én azrét nem alkalmaznám ezt a dolgot kúraszerűen... LEgalábbis a szavaidból nem az derül ki, hgoy másképp nem megy a kaki, hanem, hgoy nincs. Anyatejes gyerkeknél akár 10 nap kakikimaradás is normális.

indianyo

Ja, még annyit: inkább te magad idd a kamillát és egyéb hajtó szereket (natúr joghurt minden nap, barack- és szilvalé/lekvár (ha kevés a cukor benne), tej lehetőleg csak kefir- és joghurt formájában, savanyúkáposzta leve. Ez belemegy a tejbe és így segítesz a babán - kevésbé drasztikus formában.

indianyo

<font color="0077aa">Indianyó,

köszi a sorokat. A védőnő mondta (meg pár könyv is), hogy a kamillatea evés előtt ajánlaos, mert az üres bélcsatornát átmossa és puhítja a székletet. Hőmérőztem is szegényke popsiját, de az se jött be. Még csak nem is volt sárga a hőmérő vége, pedig vagy 2 cm-re bedugtam. Szélcsövet még nem használtam, mert pukizni elég gyakran szokott. A tápra mondják, hogy foghatja a székletet, dehát napi 600 ml-ből csak 100 ml a táp. A 10 napi normális? A dokinőnk azt mondta 5 napnál több ne legyen vagy legalábbis heti 1-nek minimum lennie kell. Én már nem tudom, mit higgyek, de nem akarom, hogy bélcsavarodása legyen.

Lola</font>
lolita

LolaKép Hát, fura dolog ez, midnenki mást mond. a tápnál - sajnos ebben nekem nagy a gyakorlatom - a kamillát tuti hogy utána kell adni, hogy felhigítsa a keményítőt, ami a pocakba kerül a tápból. A szélcső ugyanúgy működik, mint a hőmérő, csak puha gumi, tehát ha véletlenül elreped/eltörik a lázmérő, akkor ugye a higany belemehet a baba popsijába és attól Isten mentsen.. szóval a szélcső jobb... kíméletesesebb. Mondjuk a szopira rögtön jön majd Cory és Borcsa, de én furcsállom, hogy ha 500 ml tejecske van, akkor minek a táp... mert akkor lenne elég ... Nekem sajnos egy csepp sincs, de ha lenne, én nem tápoznám, az tuti. És még egyszer: anyatejes babáknál inkább az anya igyon hajtós dolgokat, mint a baba... úgy kíméletesebb.

És akkor most eldugulok.

indianyo

Helló
Csak gyorsan (szokás szerint).
Este 6-tól fél 9-ig üvöltött. Nem tudom miért, mert se a lábát nem huzogatta se nem feszengett. Valami viszont tutira fájt, mert 5 percekre elaludt majd üvöltve kellt. Állítólag nagyon érzékeny baba. Este 8-kor megetettem és valószínű a fáradságtól, de kimaradt az éjféli etetés és csak fél 4-kor kellt.
Ha van ötletetek, hogy miért sírhat így. légyszi írjátk meg. Köszi

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="0077aa">Indianyó,
sajna tápoznom kell nekem is, mert ő már napi 600-630-akat eszik és hosszas, gyötrő szenvedés után is csak napi 500-520 ml tejet tudok kifejni. Az egyik mellem rendesen termel, de a másik etetésenként 30 ml-nél többet nem hajlandó. Szoptatni amúgy sem tudok, mert lapos a mellbimbóm, a szilikonos bimbóvédőt meg nem veszi be normálisan a szájába és minden szopásnál annyi levegőt nyelt, hogy azonnal kihányta azt a kevés tejet is, úgy, hogy esély sem volt böfiztetni. A tápot meg úgyis üvegből kapja, legalább abból tanuljon meg normálisan inni, így kifejem és cumiból kapja a tejet is. Így legalább látom, mennyit eszik. Tudom, hogy ezt néhányan elvetik, de minden kombinációt végigpróbáltunk és így legalább rendesen eszik a gyerek és nem hány. Csak épp kijönni nem akar belőle.

Te milyen tápot használsz?
HOgy-hogy egy csepp tejed sincs? Édesanyám engem is csak 2 hétig tudott szoptatni, aztán elzárták a csapot. Én is tápos voltam.

Lola</font>
lolita

Ja, és hogy itatsz vele kamillát kaja után, ha már tele van a gyomra? Én félnék, hogy túleszi magát és kihányja. Előfordult már ilyen. Nálatok nem?
lolita

LolaKép
A saját kálváriámat nem részletezném, ha nem bánod.. Sajnos nekem tényleg nincs tejem és egyéb gondok is vannak.

A kamillából nem kell sok, csak néhány korty, hogy a kemény tápot fellazítsa, szóval az nem az evés kategória - és nem is szabad, hgoy az legyen! Dominó csak akkor hány, ha kozben jön egy-egy nagyobb löket kaki (mert a kaki minddn evés közben-után jön, lévén a nyelés beindítja a bél perisztaltikáát... szóval olyankor visszajön egy kicsi, de egyébként nálunk minden azonnal elfogy. Minden pelusban van kaki is, elég sok - 120 grammot eszik - csak nehezen nyomja ki szegény kis nyulacskám. Ezért volt egy darabig kamillázás. Most már inkább az esti masszázzsal ill. az éjszakai szélcsövezéssel segítek rajta (utóbbi csak akkor, ha tényleg nagyon fáj a kaki) és így megnyugszik. Közben próbálkozunk más tápokkal és ha találok fuvarost, akkor hamarosan lesz majd barátoktól tejecske is.

indianyo

Sziasztok!!!

Megpróbálok írni, jó régen voltam már, Babetta ezt a szemere is vetetteKép, aki olyan kis szemfüles, hogy kifigyuzta, hogy épp akkor írtam a lakóhelyes topikbaKépKép
Nyugi, oda sem írok mostanában túl sokat.
Azon kívül még a fogyis topkba szoktam írniKép

Mi jól vagyunk, Natasa nagyon szépen növöget, éppen ma 7 hetes, este lesz a heti mázsálás, kb. 4,5 kiló körül lesz szerintem.
Éjjel még mindig egyszer-kétszer ébred, de mivel mi együtt alszunk, ez nem okoz problémát, mert csak rárakom a cicire, aztán szopizik, és alszunk tovább.Van, hogy rögtön el is alszok én is, meg ő is, aztán csak azt veszem észre, hogy egy óra múlva még mindig a szájábanKép
De általában hamar befejezi éjjel.
Annácska te kérdezted a mellszívót , eddig csak egyszer használtam, amikor kicsit csomósnak éreztem, de nagyon fájt, éppen ezért inkább Natasa szájába tettem, és addig szopiztattam, míg eltűntem a csomók.
Szerencsére szopi jól megy, tejcsi is van, szerintem elég is neki.Bár esténként nálunk is bőgés van,kb.7-9-ig,akkor a folyamataos cicizés nyugtatja csak megKép(vagy a cipelgetés)
Fiúk még mindig imádják, Olivér ma akarta matricával meg cd-vel megetetniKép, és állandóan piszkálnáKép
Nagyon kell figyelni rá.
Hát, a kaki az nálunk is ritka vendég, de nem veszem észre, hogy emiatt hasfájós lenne.
Általában 2 naponta kakil, de volt egyszer egy 5 napos szünet isKép

Nagyon szépek a gyerkőcök, az összes képen, amit felraktatokKép
Mindenkié!!!!!!KépKépKépKép

Éppen felébredt mindkettő, mehetek is edédet adni Olivérnek, Nasát meg megszoptatniKép

Itt egy kép a 3 mukirólKép
Kép

Puszi mindnekinekKépKépKép
vas

Ildi!
Gyönyörűek a srácok. Kép Nagyon lehet látni rajtuk, hogy tesók. Kép

És semmi Vasildis nem történt??? Pedig azt vártam. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

LÁNYOK! SOS KÉRDÉSEM LENNE!
Az Espumisanból a 25 csepp az napi adag, vagy egyszeri alkalom???? Valaki mintha írta volna, de akkor nem jegyeztem meg. Kép
Szegény leánykám rettenetesen szenved ma és kiszaladtam érte a patikába, de most itt állok és nem tudom mennyit adhatok!!! Kép

Köszönöm előre is!

Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok mamik és babák!

Én nem csatlakozom a nyűgös naphoz, valószínűleg drog van a tejcsimben... Kép Szerencsére az esőt nagy bealvásokkal úsztuk meg.

Nadine! Gyönyörű Dorka! Kép

Pilchard! Velünk ugyanez volt. Csak türelem! Hamarosan beálltok egy ritmusra. Mi 2 napja -kop-kop-kop- 2-3 óránként eszünk, de néha még több is mint 3. Nagyjából mi is azt csináltuk amit Cory, Nadine és Vok leírtak. Csak ne aggódj! Tejcsid biztos van elég. Ja és még 1 tipp, am nekem bejön: szopi előtt melegvizes borogatás/zuhany vagy kicsi masszázs - és ömlik a szájába utána! Ha nem tudod a masszázst, szívesen leírom ahogy a kórházban mutatták.

Lányok! Azt hiszem Esztipeszti írta, hogy olyan vagány, hogy D-vitamin egyből a nyelvre megy... ebben megerősítetek? És nem tud több csöppenni? Vagy maradjak a tejcsi+főttkanál megoldásnál?

Leesett a csonkunk! Paramparamm... Kép Vagy már írtam? OOOPS

Még 1: ugye nem baj, hogy nappal én 1x hason altatom. Amikor tudok rá figyelni. Már nem nagyon pici ehhez, ugye?

OFF MAMACKA Kép
Háát, olyan érdekes... itt szintén nem folynék bele a tükörképelemzésbe... Kép de mivel te is gátvédelemmel, gondolom hasonló... Nekem már csak szopi közben távozik valami, de egyébként semmi. 16 napja volt.
ON

Puszi nektek és szép napot!

Melitta

Kép
nyf

Nyf, én vagyok ilyen vagány, Cory meg úgy fogalmazott, hogy olyan lusta (én is), hogy nem kiskanalazik, meg kistejecskézik. Persze cseppenhet kettő is, de hát így legalább meg van minden nap a kihívás: pont egy cseppet bele a gyerek szájába! Kép Kép
Vendég

Vas, gyönyörűek a gyerekek, igazán nagyon büszke lehetsz! Kép
Vendég

Bartika, sajnos nem tudok segíteni.
Mi a baj, annyira fáj a pocija, nem tud kakilni????

Eszter, kösziKép
Egyébként jó ez a "vasildis" elnevezés, mielőtt meglepődnétek, nekem nem is vezetéknevem a Vas.
Csak az uramnak, meg a három gyerkőcömnekKép
De azért jól rám tapasztottátokKépKépKépKép

Szóval "vasildis " sztorival csak eggyel szolgálhatok:
Múlt héten, mikor 6 hetes kontrollon voltam, előtt volt dolgunk a WestEndben az egyik banknál is.
Mikor végeztünk leakartunk menni kajálni az aluljárószintre, ahol a szökőkút totál beterítette szegény Olivért.
Mikor odaszaladt, akkor még nem jött a vízsugár, de ahogy hátralépett, egyszerre beterítette hátulrólKép Tiszta víz lett szegény.
Mondanom se kell, hogy ordított.Persze, néztek minket, mint felelőtlen szülőketKépKépKép
Mehettünk száraz ruhát vásárolniKép

Én is megnézetem tükörben az alfertájat, de én semmi érdekeset nem láttam a megszokotton kívülKépKép
vas

Eszti, köszi neked isKép

Én is így cseppentem a d-vitamint, de már Olivér is így kapta.
Olyan macerás a kanalas tejcis, így sokkal egyszerűbb, és biztos oda megy
vas

D-vitamin: én az ujjamra cseppentem és a baba leszopizza. A K-vitamin az kiskanálból megy. Egyébként nem tudom mennyi marad belőle a gyerekben, mert ő állandóan bukik.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nekem nem mondta senki, ohgy a D vitamint tejjel kéne beadni. Én eleve cseppentettem a szájába... Kép Olyan ügyin kinyitja és csak 1 csepp megy bele. A Kvitamin viszont kiskanalas, amíg be nem szerzek egy fecskendőt. Igaz, a héten 3x voltam gyógyszertárban, de akinek rövid az agya, annak legyen a lábában. Kép

NyF!
Jó olvasni, hogy jól vagytok! Kép Hanna is szokott néha hason aludni napközben és nincsen tőle baja. Szeintem nyugodtan. Kép

Szegény lánykám anyósnál van. Épp gagyognak neki ezerrel... anyós csak így tud vele kommunikálni. Háát, mit ne mondjak, inkább lent hagyom, hogy ne halljam... Kép

Ildi!
Csak mert olyan jól hangzik a vasildi... Kép Engem meg mindeki Vok Eszterezik. Kép Ragadnak itt a nevek. Kép
Szegény Olivér! Kép De legalább lett szép új rucija. Kép

Bartika!
Ne hari, de én sem tudom! Nincsen rajta a papírján?????? Mi a baja a picinek? Kaki vagy görcsöcske? Hőmérőt próbáltad már? Vagy szélcső?

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

<font face="Comic Sans MS">

BartikaKép
Az Espumisanból a 25 csepp az napi adag, nem egyszeri alkalom!Mi még nem használtunk csak egy ismerősömtől tudom. Mi a baj?
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Vok! Jelmondatom: Akinek nincsen esze, legyen notesze! Sajnos nekem a várandós-amnéziám még most is tart. Tegnap 4x kérdeztem meg apát, hogy mennyi volt méréskor a gyerek súlya... Kép

Akkor a kanál ment a levesbe! Kép Az első konakionunkat egy baseballos ügyességével ütötte vissza a maminak... nyaminyami Kép Rendesen ki kellett cselezni a másodikkal.
De vajon mire kössek csomót, hoyg ne felejtsem el beadni? A tegnapi olyan szépen elmaradt...

Vasildi! A kis kíváncsi! Kép 6 hetesen már remélem nekem is visszarendeződnek a dolgaim. Apropó! Nagyon szép a csipet csapat! Kép

Na, vasaljunk! Kép Szép estét nektek! Mindjárt fürcsi...

Esztipeszti Kép én is olyan hülye vagyok hogy vasalom még a konyharuhát is. De a zoknikat azért nem!

Melitta

Kép
nyf

Köszönöm, Petri!
Igazából a hasa fájhat, mert nem az van, mint máskor, hogy nyög nagyokat de azért kinyomja.

Szegény egész nap nem tudott aludni, mert nagy nehezen elaludt és mély álmából olyan élesen sír fel, hgy a szívem szakad meg.
Aztán massziztuk, olyankor jön ki mindig valami púú, volt, hogy írgalmatlanokat pukizott, de később megint kezdődik előlről. És ma még alig volt kakija. Kép
Még ennyire sose sírt és sose fájt neki, nagyon rossz hallgatni ahogy felsír. Aztán ahogy a görcs távozik, úgy megnyugszik megint. Kép
Pedig most tutti, hogy nem ettem semmi olyt, mert vajas kenyeret ettem tegnap vacsira, ma reggel meg egy szál kiflit... Kép És hajnal óta megy ez... most meg kinyúlva alszik éppen, benyomtam 10 cseppet neki. Kép

Vas Ildi! Örülök, hgy jelentkeztél! Nagyon szép kis családod van!!! Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!
Csak egy közérdekű közleményre jöttem Kép Hátha érdekel valakit:
a Rossmannban most 40 db papírkép 999 ft! Kép
www.rossmann.hu

"Egész májusban mindössze 999 Ft-ért rendelhet
40 db digitális felvételéről kiváló minőségben 10x13,5
cm-es papírképeket! "

titati Kép
titati

Sziasztok!

Pisis pelusunk van annyi,és mindegikben van egy kis kaki is.Most egy másik védőnő ezt mondta hogy két óránál hamarabb ne adjak neki enni,mert igy mindig eszik de kicsit csak.persze üvöltött a kis drágám,és kapott cicit.Most alszik,kivételesen.
Szedem azt a homeós bogót,csak az a baj hogy én már annyi mindent szedek,és nem tudok nem inni előtte,utána,mert akkor egész nap nem innék.Szerintetek ez baj?
Szedek urticat,a gátsebre homeóst,meg herpeszre.A szememre rutascorbint.Ergam cseppet a méhemre,mert nagyon véreztem.íplusz még vasat.
Már nem tudom mikor melyiket vettem be.

Ezt a szaporitó fejést nem értem csajok,ok hogy 7-5-3-1 de nem tudom értelmezni.

Nyf:megköszönöm ha leirod a masszázst.
Ti mekkorák vagytok,kb egyidősek a babáink ugye?
Szemed milyen?nekem még mindig véres az egész,de már sokkal szebb.Megirom az emailom:mkriszta@freemail.hu

Cory:tudom mindig hozzád fordult mindenki tanácsért,erre jól emlékszem,fejjem a cicimet szopi után vagy ne?két mellből etessek vagy csak egyből?
Néha 1,5 óráig is szopizik,de mindig belealszik,de hiába ébresztgetem nem akar,majd fél óra múlva kezdi előlről.

Ja és,4200 gr-al született,most egy hetesen 3950.
Ez nagyon vészes?mert akkor ezek szerint nem gyarapodott semmit.köszi előre is.
Itt az én kis tigrisem!
Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Bocsika,még vmi.
Az lehet hogy a medela kézi mellszivóval nem jön semmi,de másfajtával jönne?

KépKép

KépKép
pilchard

Nyf: D-vitamint cseppentem (már az elsőnek is kezdetektől). Ha véletlenül kettő megy, másnap nem kap Kép K-vitamint meg fecskendőzöm.

Pilchard: a babád a pocakban 24 órán át egyeneltesen kapta a kaját, persze hogy most is erre vágyik. A védőnőre inkább nem mondok semmit, mert akkor kiderülne, hogy nem is vagyok úrinő.

cory
Budapest

<font face="Comic Sans MS">PilchardKép
Nekem medela kézi van és bevált. De ez nem azt jelenti hogy mindenkinek jó.
szaporító fejés: 7 percig az egyik mellett fejni utána 7 percig a másikat utána 5 percig megint az elsőt majd a másikat 5 percig felváltava így tovább. És akkor is fejni kell ha már nem jön semmi, lényeg az inger. </font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Pilchard: egy vagy két mell: ahogy neked kényelmes Kép Mindegy igazából Kép Mindkettő működőképes módszer.
Fejés: én nem fejtem, csak ha muszáj volt. Ha több tejre van szüksége a babának, akkor többször kér cicit, és csinál magának több tejcsit.

cory
Budapest

Pilchard!
A babád egy tündér Kép
Igazából a mellnek jobb a gyakori szopi - és 10x 60g ugyanannyi, mint 5x 120 Kép
Azt nem tudod véletlenül, hogy mennyire esett vissza a súlya? 7 - 10 %-os súlyesés (ez nálatok 294 - 420 g!) teljesen normális, és a gyarapodást a legkisebb súlytól kéne számolni.
Másrészt minden mérleg kicsit máshogy mér, és mivel pisi is, kaki is van Kép igazán nagy baj nem lehet.
A nyelve biztos nincs lenőve KépKép
Ébrentartásra szopi közben jó lehet a C-fogás (hüvelykujjal felülről, többi 4 ujjal alulról átfogni a mellett, finoman össze-és a melkas felé nyomni) ettől jobban jön a tej, és könnyebben hozzájut a kalóriadúsabb hátsó tejhez.
További trükkök: tarkósimi - ezt itt tanultam Kép, vetköztetés, soron kívüli büfi.
Ha nagyon röviden szopizott, akkor legközelebb is ugyanazt a mellet kapja - én úgy módosítanám a 2 órás szabályt: 2 órán belül minden szopikor ugyanazt a mellet kapja.
Bartika! Gyógybogyók a kispocakra! KépKépKépKépKépKépKép

Nálunk szörnyen sok most a szúnyog Kép Majd megettek, amíg játszóztunk.

Borcsa
KépKépKép
borsts

KÖSZI-KÖSZI-KÖSZI

Imádlak Titeket!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?