A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jó reggelt
Angi: Én sem ítéllek el.Nálunk este 50g-ot evett és elég pocsék éjszakánk volt. Ha hétfőn nem lesz meg a heti gyarapodása, én is kénytelen leszek legalább este tápszerezni a babót Kép
Cory: Mi nem bimbóvédőzünk és még sincs elég tejkó (szerintem). Egyébként a 2hós méreckedésnél 5030g és 61cm volt a Lili, de ez nem nyugtat, mert evés közben állandóan rángatja a mellbimbómat és sokszor sír evés után, Ebből gondolom, hogy kevés a tej. Cory szerinted?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: este az 50g hány ciciből volt? Sírt utána?
Így önmagában a súllyal nem tudok mit kezdeni? Hogy fejlődött? Le tudod írni a mért súlyokat? Ha pisil-kakil, hízik, nő, én tuti nem adnék pótlást.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: két ciciből evett este kb. 20 percig, utána mértem ezt az 50g-ot és mivel sírt visszatettem még negyedórára és produkált +10g-ot Kép. Két hete a hetigyarapodás volt 60g, most hétfőn 200g, de úgy, hogy előtte való héten 3x olvasztottam ki anyatejet és azzal ráetettem

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok! Tudom rég jártam nálatok, de nem nagyon volt időm. Most is csak azért tudok jönni mert még alszik Szinti.
Nálunk is vannak az evéssel gondok, legalábbis azt hiszem/azt hittem. Szóval még mindíg tanácstalan vagyok kicsit. Szinti a minimumokat hízza, sokszor nyűgös, sokszor kér cicit és csak rövid ideig cumizik, vagy 1-2 órákat alszik rajta. Van mikor 100-at szopizik, van hogy 30-at. Viszont rengeteg a pisis-kakis pelus. Vettem tápszert, egyik éjjel adni is akartam neki, de nem fogadta el. Talán jobb is így. Azóta mintha jobb lenne a helyzet, most is tele van a bal mellem. A jobb azért nincs tele, mert nemrég evett. Kép
Szóval így összességében nézve azt hiszem mégiscsak van elég tejem. Valószínűleg az volt a gond hogy nagyon rágörcsöltem (nem csöpög, nem érzem hogy televan, stb.). Aztán elolvastam az LLL egy két szoptatási tanácsát és rájöttem hogy lazábbnak kell lennem és nem szabad azon izgulni hogy nem elég a tejem. Kép

Nicika @ Szintia aki ma 3 hónapos! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok! Tudom rég jártam nálatok, de nem nagyon volt időm. Most is csak azért tudok jönni mert még alszik Szinti.
Nálunk is vannak az evéssel gondok, legalábbis azt hiszem/azt hittem. Szóval még mindíg tanácstalan vagyok kicsit. Szinti a minimumokat hízza, sokszor nyűgös, sokszor kér cicit és csak rövid ideig cumizik, vagy 1-2 órákat alszik rajta. Van mikor 100-at szopizik, van hogy 30-at. Viszont rengeteg a pisis-kakis pelus. Vettem tápszert, egyik éjjel adni is akartam neki, de nem fogadta el. Talán jobb is így. Azóta mintha jobb lenne a helyzet, most is tele van a bal mellem. A jobb azért nincs tele, mert nemrég evett. Kép
Szóval így összességében nézve azt hiszem mégiscsak van elég tejem. Valószínűleg az volt a gond hogy nagyon rágörcsöltem (nem csöpög, nem érzem hogy televan, stb.). Aztán elolvastam az LLL egy két szoptatási tanácsát és rájöttem hogy lazábbnak kell lennem és nem szabad azon izgulni hogy nem elég a tejem. Kép

Nicika & Szintia aki ma 3 hónapos! Kép

KépKép
nicika

Gyöngyi: a mérleget dugd el, és max hetente egyszer mérd! Semmi értelme a szopik mérésének.
Ha még sír, én átraknám a másik mellemre, majd ha az sem elég, akkor vissza a másodikra stb. Ha minden váltáskor csak 10-et szopik, akkor azért az jócskán feltornázható még Kép Egyéni rekordom egy esti szopinál 6 cici volt, de hogy ez g-ban mennyi, az passz, nem mértem. Hányszor van mellen a babád egy nap?

cory
Budapest

Gyöngyi!
Az LLL is azt írja hogy a ciciváltogatás a legjobb taktika pl a tej mennyiségének feltornázására és ahogy Cory is írta, így a baba is többet tud szopizni! Kép Fel a fejjel!

KépKép
nicika

Cory: Valszeg az a baj, hogy keveset van cicin. Kb. 3 óránkén kap, ez egy nap 7 alkalom, de nem is nagyon kéri előbb. Mondjuk mióta sztrájkolt, van, hogy 2 óránként cicizik

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: amikor 3 óránként szopizik, nem is sír 2 szopi között?
Megyek mérésre, utána jövök.

cory
Budapest

Sziasztok!

Vége a reggeli tortúrának, most kicsit béke van.

Angi!
Nálunk ugyanez volt a helyzet és annyira tudott sírni Eszter, hogy én is bőgtem veleKép Nekünk már 3 hetesen a tápszerhez kellett nyúlniKép
Törpenyusz érzi, hogy kisebb, mint a többiek és most jóval többet eszik, mint kellene neki. Szopizás után még rendszeresen bevág 70-100 ml tápszert is, naponta legalább 6-szor.
De a védőnő szerint még ez nem gáz, ha úgy érzi, hogy behozta a lemaradást, majd leáll.
Viszont azóta nyugodtan alszik 3-4 órát (éjszaka akár 6-ot is) és sokkal vidámabb babaKépMár ha hajlandó felkelniKép

A bimbóvédő nálunk nem jött be, pedig eleinte gyakran véresre szívta a cicimet, annyira szopizott, a bimbóvédőre viszont rá se csukta a szájátKép De azóta helyrejöttünkKép

A szopi nálunk is komoly beidegesedéssel és fájdalmas cicirángatással, harapással és bőgéssel végződikKép
És sajnos egyre hamarabb abbahagyja, van úgy, hogy 2-3 percet hajlandó a cicin tölteniKépKép
Pedig én nagyon szerettem volna, ha tudunk szopizniKép Tudom, hogy az elkeseredés sem tesz jót a tejtermelésnek, de még maradt egy kicsi a korai gyermekágyi depresszióból, így délutánonként eggyütt szomorkodunk TörpenyuszivalKép

Puszi mindenkinek:
Edina

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

http://www.lll.hu/node/34
<font color="119911"> Ezt találtam a bimbóvédőről!
Köszi Ildi és Gyöngyi a megnyugatást!
Gyöngyi,
szép a súlya a lányodnak, nem biztos, hogy baj van. Drukk!!!

Szintia, Botond, Hanna, Timi baba
boldog 3 hót!
Liza baba,
boldog 2 hót! </font>
angi79

Sziasztok lányok!

Már nagyon, nagyon rég írtam talán még szülés előtt, szégyelem is magam hogy nem köszöntem meg a sok jó kívánságot, és gratulációkat. Így most utólag köszönöm mindenkinek a drukkokat és a szülés utáni jó kívánságokat.
Szeretnék újra bekepcsolodni hozzátok, habár elég nehéz írni minden nap mert nincs időm. Viszont olvasni nagyon szeretlek titeket mert sok jó tanácsot adtok egymásnak és én is tanulok belőle, meg érdekel kivel mi történik.
A babák nagyon szépek és szépen fejlődnek, mi sem panaszkodhatunk Martin vasárnap lesz két hónapos és a dr. néni a múlt héten mérte a súlyát ami 5.7kg és 61cm. a korházból 3.6kg-val jöttünk haza. Csak anyatejet kap elég jól eszik, éjszaka 1×vagy2× ébred fel szopizik egy picit és alszik tovább. Nem egy sírós baba nagyon aranyos az elején a fürdéssel voltak gondok csak úgy üvőltött mint akit nyúznak de most már az is rendben van.
Ami aggaszt, hogy 1hetes kora óta váladékozik a szeme, annyira sajnálom elvinni a szemészetre, pedig nem fogjuk megúszni a könnycsatorna mosást. A szemészeten azt mondták várjak hátha megnyílik neki de ez nem valószínü mert még mindig nagyon csipásodik. Tegnap reggelre meg benáthásodott úgy hogy most már az orra is folyik. Na rólunk ennyit nem untatalak titeket úgy is mindig azt gondolom hogy úgyse érdekel senkit amit írok. /persze tudom, hogy ez nem így van/.

Gyönyörü idö van, aki tud és van ideje menjen sétálni. Főzni én is kétnaponta szoktam, de a nagyik is sokat segítenek mindig küldenek valami finomságot és akkor persze nem kell főznőm de viszont házi munka annál több van és én azt hiszem sose fogom magam utolérni ezért is kerülök a gép elé olyan nehezen.
De ha bele lendülök nem tudom abba hagyni az írást, na most már elég mert Martin ébredezik mennem kell, de még képet azért teszek fel.
Szép napot mindenkinek!KépKépKép

Zsu69, Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Bocsika ezt egy kicsit elrontottam, még gyakorolni kell

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

sziasztiok

én nem értek vmit,Loloitának márciusban született a babája és azt irta hogy 600-at kellene ennie,mi meg egy hetesek vagyunk és a védőnőm azt mondta a napi adagja olyan 600 gr.ez hogy lehet?
nem tudtok a neten vmi olyan oldalt ahol erre vonatkozó infók vannak?

én sem tudom eldönteni elég e a tejem,mert éjszaka pl.3.5 óránként evett,nappal meg gyakrabban,este egyfoytában csak szopizott.
fejni még mindig nem tudok,nem jön 20-30 ml-nél több.

ja és változatlanul csak mellettem vagy a babakocsiban hajlandó aludni

félek nem fogja megszokni az ágyát igy

KépKép

KépKép
pilchard

szerintetek mehetünk ma babakocsival sétálni?süt a nap,kicsit fúj a szél,fokot nem tudok

KépKép

KépKép
pilchard

Plichard!
1. Amíg a baba csak anyatejet kap, nem érdemes túl sokat adni a grammokra és ml-ekre: az anyatej összetétele szopi közben folyamatosan változik, úgyhogy a legegyszerűbb ráhagyni a babára amíg lehet: azaz eleget pisil-kakil, valamennyit hízik, és szemlátomást jól van.
Fejés: 20-30 ml plusz tej nem kevés! és ráadásul semmit nem mond a tejmennyiségről. Valószínüleg arról van szó, hogy fejés közben nem váltódik ki újabb tejleadó reflex.
A 2-3 óránkénti evés és a délután/este csak a cicin jó teljesen általános ekkora babáknál. Főleg, ha többedik gyerkőről van szó, eléggé megbonyolítja az életet, de egy jó hordozókendő vagy hasonló csodákra képes Kép
És ne aggódj: megszokja majd a saját ágyát - de gondolj bele, nem olyan rég még MINDENT együtt csináltatok Kép

Sétálni meg menjetek csak bátran Kép Annyit próbálj ki, amikor indultok, hogy éri-e a szél az arcát a kocsiban. Ha nem, akkor jó kalandozást Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bartika
Nagyon szépséges a kis hölgy! Kép
Én egyenlőre nem igazán főzőcskézek... apának néha egy leves és kifújt...

Titati
napernyő Kép

Anita
Nem semmi méretei vannak már Botinak!

Medike
Olyan édes ezen a mosolygós képen! Kép

Babetta
Olyan kis édes pufók a fiad! Nagyon szép kis pofija van.

Ági
Peti is milyen nagy már!!!
Mosógéphez csak annyi tanácsot tudok mondani, hogy felültöltőst kell venni de erre rájöttetek magatok is...
Nemtudom az mennyire számít nektek, de lehet kapni kishibás gépeket olcsóbban... Fagor márkát Óbudán. Csak esetleg egy karcolás van az oldalán vagy hasonló...

Angi
Sajnálom atejcit, de emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod!!! Senki nem ítél el ne butáskodj! Kép

Zsu69
Isten hozott! Kép
Áron szeme is váladékos... én már akkor láttam, hogy gond van amikor a szülőágyon a pocakomra tették. Mi is kamillázzuk csöpögtetjük, de nem lett jobb. Nekünk védőnéni azt mondta, hogy ha a könnycsatorna van elzáródva azon ez nem is fog segíteni... csak azt nemtudom akkor miért kínlódunk még mindig miért nem mossák át szegényemnek.
Nagyon aranyos pufi Martin! Kép

Rángatni nekem is szokta a cicit, még hörög is hozzá, de én úgy vettem észre, hogy ezt akkor csinálja amikor büfiznie kell de a cicit sem akarja még elengedni Kép
...ráadásul, ha ilyen kor megnyomom a cicit spriccel a tejci. Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Szopis tanácsadonő telcsiszámokat hol találok? Ez területre van osztva? Mennyi 1 alkalom? A leányzó, aki mellettem volt a kórházban kicsit tanácstalan, azt gondoltam küldök neki telcsiszámokat. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">Zsu69, Mamacka
Timi szeme is váladékos. Nekem azt mondták hogy be kell töltnie a 3 hót a könnycsatorna mosáshoz. Ez ma meg is történt.Kép Vihetem mosatniKép Állítólag az első hónapokban még megnyílhat. A maszírozás segíthet. Nekünk sajna nem jött be. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Az alvásról jut eszembe, hogy tegnap mesélte a szomszéd hölgy, hogy az első gyerkőce mikor hazavitték a kórházból már azonnal átaludta az éjjszakát. Letették este nyolckor, reggel hétkor kelt... anyucija aggódott kérdezte a doktornőt, hogy felkeltse-e de mondta, hogy semmi esetre se! Örüljön neki, de a másik gyerektől ezt majd ne várja el, mert azért ez nem normális...
Háát a másik gyerekkel pár év múlva bepótolták!!!
Két éves koráig ordított egész éjjszaka, kizárólag csak kézben volt el... két éves korában kiderítették, hogy klausztrofóbiás(nemtudom, hogy így kell-e írni). Onnantól kezdve nagy ágyban aludt és nyugi volt.
Mondanom sem kell, hogy a két év alatt az anyukája már pszichiátriai kezelésre járt a kimerültségtől...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Petri
Hogy maszírozod a szemét????
Nekem azt mondtaák ha egy héten bellül nem javul, akkor mosás...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Lányok!

Tegnap este rájöttünk, hogy miért ordít minden este a gyerek: mert melege van. Ahogy levettem róla a rugit már nem is nyekergett; szopizott még egy pár percet és aludt, mint a tej. Hát ha erre hamarabb rájövök, már öt hete alhatnánk.

Mamacka!
Tegnap este voltam dokibácsinál. Állítólag azért van még mikulás, mert nem húzódott össze rendesen a méhem, nagyobb mint kellene (szopi közben se éreztem sose, hogy húzódik össze, pedig állítólag kéne) és kaptam Ergam cseppet.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vok
Az István kórházat hívja fel!
Ott van szoptatási ambulancia... telefonon lehet bejelentkezni!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Livi
Én sem éreztem, de állítólag az inkább többedszer szülőknél fájdalmas.
Nekem nem állandóan van, azért volt fura, hogy újra jelentkezett.
Jövő hét kedden mi is megyünk de sajnos csak este nyolcra volt időpont. Mondtam, hogy a kicsivel mennénk... akkor adott egy du 3 órás időpontot... igaz akkorra már mást is behívtak.. no kíváncsi leszek... hány órát kell ott üldögélnünk...
Eszti
Nagyon felkapott lett a dokink!... nem kellene annyit reklámoznunk! KépKépKép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, mi is bébivel mentünk, tök örült, hogy vittük, szóval biztos nektek is nagyon fog. Kép
De ő már akkor is felkapott volt, amikor mi még nem is jártunk hozzá. Mi azért szerencsére "csak" fél órát vártunk. Kép
Vendég

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">
Mamacka, belső szemzugban a könnyzsáknál szoktam körkörös mozdulatokkal maszírozni. Szopikor.</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory
Kösz a választ. A Cam Apollóval csak az a baj, hogy csak fej felöl lehet tolni, nem látod közben a babátKép Ez azért elég baj.
Graco Miraget is ajánlották, még nem néztem.

Ha valakinek volna még tippje babakocsi ügyben, megköszönném.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szücsi, nekünk a PP Venezia bejött, vízszintig dönthető, fordítható a tolókarja, és mindehhez képest könnyű. Bár nem a legolcsóbb kategória, tény, de nekünk bevált. Kép
Vendég

Mamacka, esetleg majd kérdezz rá dokinknál, hogy miért növesztett szakállt...... Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Kész vagyok. Minden elismerésem azoké a mamáké, akik képesek a baba mellett még háztartást is vezetni...

Megpróbáltam, de nem megy. Az 1 órás kaják, aztán altatás, fejés és esetleg némi evésKép után alig marad időm akármit is csinálni. És nagyon húz az ágy...
Viszont minden nap pár cseppel több tejcsit tudok lefejniKép BizakodomKép

Nagyon szépek a babák!

Na, megyek is, talán alszik Kinga még 3/4 órát.

Maminti+Kinga

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok Lányok!

Tünde!
Igen jó itt Dunakeszin.Kép Bár baromira nem ismerek semmit itt, h mi merre van, de majd egyszercsak. Fagyizót már megtaláltuk itt a közelben.Kép

Kicsi Alexem, még most is nagyon jókisfiú.Kép Eszik sokat, legalábbis a fejéből ítélve, meg, h kaja után nagyokat mosolyog.Kép Csak annyi baja van, h ha eszik, azt majdnem 1 órán keresztül teszi, akkor jön a büfi, és nem hajlandó elaludni, csak, ha a kezünkben van. Ez majdnem 1 órás project mire bealszik. Szal már mingyá el is telt 2 óra hossza, alszik 1 órát, és kezdődik az egész előröl. Így időm semmire, pedig most itt áll a sok vasalatlan ruhácskája, főznöm kellene, meg pakolászni. Hétvégén meg megyünk haza a szüleimhez, arra is kéne pakolni a cuccosokat.

Vitaminok: Én is elfelejtem néha oda adni, és akkor drukkolok a Alának, h hátha még felébred.

Bocsika, h nem reagálok senkinek, de tényleg esik itt a hó nagyon.Kép

Annyira éééédesek még mindig a babucikák.Kép

Már olyan régen tettem fel képet. Ez tegnapi. Így örült az apjának.Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nancsika

Petri
milyen egy könnycsatorna mosás, nagyon borzasztó?Hogy be kell tölteni a 3hót azt ki mondta? a szemészet?Nekem itt pesten a Mária utcai klinikán azt mondták, hogy várjam meg a 8 hetet utána vihetem ha nincs más megoldás átmossák neki.

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Eszti
Mi eddig minden alkalommal két-három órát vártunk rá!... de így hogy olyan időpontot kaptunk amikorra más is be van írva... hááát...
Olyan aranyos szakállal...
Olyan mint Rumcájsz! Kép
Ennek a babakocsinak van mózese? Mennyi volt újonnan?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Pilchard: ez a mennyit kéne ennie egy nagy baromság (bocs). Nincs ilyen. Nézd meg a felnőtteket. Van, aki állandóan teleeszi magát és nem hízik, más meg ránéz egy tábla csokira, és eflszedett 1kg-t! Van olyan baba, aki sokkal kevesebbtől fog hízni simán, más meg a sokkal többtől is csak a minimumot hozza. Különbözőek ők is, mint a felnőttek!

Szücsi: sajnos olyan babakocsit, ami könnyű is és két irányból tolható, nem tudok Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Zajok: mi is kezdettől fogva mindent ugyanúgy csinálunk, mint korábban, így semmilyen zaj nem zavarja a babát. (mehet a mosógép, porszívó, tévé, mobilok, stb.) Persze nem dobolunk a feje felett, amikor alszik, de nem is suttogunk.

Kaja: megmondom őszintén, hogy én nem vagyok képes főzni minden nap. Erre nincs erőm, főleg a nyűgi napokon. Így marad a rendelés, illetve előre főzünk, több napra.

Vok: mi már négyhetesen voltunk komplex uh-n, akkor azt kérték, hogy nyáron menjünk vissza kontrollra. Júniusra kaptunk időpontot, remélem, hogy nem romlott a helyzet.

Ági: Én az AEG-et és az Electrolux mosógépet tudnám ajánlani. Egyik rokonunk háztarási gépszerelő, és szerinte is ezek a legmegbízhatóbbak.

Istvánka súlya a keddi mérésen, vagyis 14 hetes korában 7100 gramm volt. A születési súlya 3230 gramm, tehát megduplázta már. Szerencsére a centikkel is jól állunk, vagyis fejlődik a baba. Viszont tegnap este fél 10-től reggel 7-ig aludt, a cickók már majdnem leszakadtak.

A nyári tali nekem is jó lenne, csak az idétlen csoporttársaim kitaláltak, hogy az egyik vizsga júniusban legyen, szombaton. Kép Hogy pontosan mikor, azt még nem tudom.

Ismeri valaki a Doman módszert?

Szép napot mindenkinek.

Mariann

Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Cory: Szokott sírni a két etetés között, de megtudom nyugtatni. Állítólag, ha az éhség miatt sír, akkor nem lehet csak cicivel megnyugtatni, de én ringatással és simivel letudom csillapítani, innen gondolom, hogy ilyenkor nem a kaja miatt nyügi. Most is már 2 óra eltelt az evéstől számítva, ami 30g volt, de csak nézelődik és rotyogtat. Szerintem tényleg szar ez a mérleg, mert ha tényleg ennyit evett volna, mostanra már üvöltene, nem?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: én a mérleget már akkor megutáltam, amikor a kórházban evés után kevesebbet mutatott, mint evés előtt. 20-30 grammot szerintem simán téved egy digitális mérleg, főleg ha mozog rajta a baba.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Vok: nekem nincs ilyen e-mail amit írtál a veszélyekről.

Eszti: már annyira kívánom pl. a gyümölcsjoghurtot, azt hiszem mivel elmúltak a nagy hasfájós idők bepróbálkozom Kép

Anita: ügyes volt Boti!Kép
Nálunk semmi mellékhatása nem volt a mostani oltásnak sem!Kép

Edina: így kép alapján hasonlít Bettinára a babád!Kép

Babetta: cuki, ahogy tanulmányozza a kezét. Bettus csak futólag vet a kezére egy-egy pillantást, hosszabb ideig csak a figuráit néziKép

Ági: én is kérem a kelt palcsi recepet!!!Kép
Petike édes nagyon!!Kép

Angi: tényleg ne legyen semmiféle lelkifurdalásod!! A bimbóvédőről nem tehetsz, sok első babás anyukát megtévesztenek ezzel sajnos. Te úgyis mindent megteszel a szopiért, ha ki kell egészíteni hát istenem...
Fel a fejjel!!Kép

Ildi: örülök, hogy minden rendben nálatok!! Hát igen, az ember a 3. gyereknél már okosabb.
Patríciát én 2 hónapig tudtam szoptatni a bimbóvédő miatt, de már 2 hetesen kellett táp.

Nicika: ne add fel! Biztos elég a tejcsi, főleg ha sokat van cicin! Hetente mérd csak és a pelusok tartalmára figyeljKép

Zsu69: szerintem mindenkit érdekel amit írsz!!!!!Kép
Nagyon ügyes, ahogy tartja a kis fejét!Kép

Szelivi: ügyesek vagytok, hogy ilyen hamar megtaláltátok a rosszkedv okát! Mi 1 évesen jöttünk rá arra, hogy Dorina imádja a hálózsákot és a plusz takarókat és úgy tud nyugodtan aludniKép
ERGAM csepp tényleg apasztja a tejet!!!
Rá is van írva!

Maminti: most nem a házimunkának van itt az ideje, ezen ne aggódj!! Engem is idegesít ha szalad a lakás, de ált. reggel gyorsan rendet rakok, aztán a többi megvár.
Ilyenkor jön jól a mosogatógép, én mindent beledobálok.

vettünk egy olyan porszívót, amivel gyorsan fel lehet szedni a koszt, nincs zsinórja (akkus), csak nyele és pikk-pakk még a kezemben a babával is ki tudok vele takarítani.

Nancsi: egyszer talizhatnánk, ha megyünk át anyóshoz, mert ott laknak a közelbenKép

Mariannka: Istvánka nagyon hasonlít rád!!
Most már tényleg küldöm neked a pocakos képeket, de eddig elfelejtettem, bocsi!!!!

Cory: Bettina kb. 3 hete ordít a babakocsiban és ma hasra raktam benne és rögtön elaludtKép
Majd ha nagyobb lesz és nézelődni akar akkor tudom majd hanyatt is beletenni.
Neked miért nem szereti Liza, rájöttél már?Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Ja!
Eddig olyan lötyik voltak a cicijeim két szopi között, erre megittam egy liter őszilét és már nagyon feszülnek/fájnakKép Hurrááá...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nem tudjátok véletlenül hogy meddig kell feladni az adóbevallásokat?

KépKép
nicika

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS"> Zsu69
Én még nem tudom hogy milyen ez az átmosatás. A páromnak már volt többször, azt mondta nem egy kellemes dolog de kibírható.(Köszi) Én már előre félek tőle. Valami tű féleséget -ami nem hegyes mint a tű- dugnak a könnycsatornába és belenyomják a folyadékot ami átmossa. Ez a folyadék lekerül a szájba és ott kell lenyelni. Ha jól emlékszem ezt mondta a férjem. Most nincs itthon, nem tudom megkérdezni. Nekünk a gyerekdoki mondta a 3 hónapot. Mi jövőhéten megyünk hozzá és akkor kérek majd beutalót és időpontot. Vidéken ez van. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS"> egy pár friss kép Timiről:
Kép
Kép
Kép
Kép</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Ági: Most kaptam a páromtól szülinapomra egy AEG mosógépet. Õ nagyon alaposan utána jár mindennek,ha veszünk vm nagyobb volumenű elektronika dolgot, háztartási gépet. Sokat olvasott, kikérte mosógépszerelők véleményét, és egyértelműen ez volt, amit dícsértek, meg Esztihez hasonlóan azt a régitKép Nekem nagyon bevált:halk meg úgy minden tekintetben imádom! Érdemes utánajárni jól, mert mi állítólag majdnem 30 ezret spóroltunk meg rajta. Vmi webáruház lehet sztem, és Pestről ingyér házhoz szállították Nyh-ra.
Nagyon cuki Peti baba!

Mariann: Nagyon szép Istvánka! Jó kis súlya van neki is! Botinak most két hete lelassult a súlygyarapodása, viszont most nyúlt is sokat.

Angi: Neked már írtam privitKép Fel a fejjel, mindent jól csinálsz! Drukk azért, hátha csak átmeneti!

Babetta: annyira édi Levi-husiKép Jövő nyáron majd kergetik Botival és Istvánkával a többi babótKép Édes, ahogy tanulmányozza a kis kezecskéjét!

Zsu69: Írjál csak, persze,hogy érdekel minket! Nagyon szép a kisfiad!

Nancs:Jó,hogy írsz! Édibogár Alex Martin!

VasIldi: várjuk a vasildis storykatKép Szépséges triumvirátusKép

Cory: Nagyon vagány a legény! Odavagyok a napszemükértKép Liza pedig olyan kis finom kiscsaj!
Akkor most már kimondható végre: adios rókakomaKép

Nici: Jobban vagytok? Éjszakák? Patrik tud segíteni?

Livi: Boti is utálja a meleget. Mikor vagy 2 hete olyan meleg volt napokig, csak egy bodyt bírt elviselni magán.

Maminti: engem is mindig frusztrál,hogy nem érem utol magam a házimunkával. Tudom,hogy most nem ez a legfontosabb, de akkor is. A nagyját hétvégente megcsinálom, de ránk férne már egy alaposabb subickolás.

Gyöngyi: Hagyatkozz az anyai megérzéseidre. Azok nem fognak becsapni!

Mamacka: nekem is akkor szokta rángatni Boti a cickót! Mi a kontrollon a babóval órákat vártunk a dokimra. Szó nélül tűrte a kicsi. Drukk Nektek, hátha mégsem kell sokat várni.

Tünde: Õszilé tegnap rajtam is segített!Kép

VokEszterKép Biztos megnézted már azóta az LLL honlapját! ott vannak telcsiszámok is.

Petri, Zsu69, Mamacka: sajnálom a babák szemék! MosatásKép

Hűű, de jó sok voltam! Igyekeztem nem lemaradni!Kép

Kimentem rákukkantani a picimre,mert már megint alszik a Boti-mobilban az ajtó előtt! Dehogy alszik, dumál a kezeinek meg az almájának!Kép Édi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Petri: gyönyörű!!!
Sajnálom ezt a könnycsatorna dolgot.Nekünk is esélyes volt, de kb. 1,5 hónaposan elmúlt az állandó váladékozás.

Ma éjjel megyek anyummal Tesco-ba ha elaludtak a gyerkőcök, nem gondoltam volna, hogy már ilyen programot is vár az emberKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Szücsi!
Két irányból tolható, de könnyű kocsi egyetlen egy van, a PegPerego Pramette. Nem épp olcsó kategória...de egy örök élet az biztos.

Livi, neked is mondom, hogy az Ergam apasztja a tejetKép

Medike, azért fogadja el egyre nehezebben a cicit, mert tudja hogy utána tápszert kap és azért kevesebbet kell dolgozniKép Ördögi körKép

köszi a mosógép ötletet, nekünk is lassan aktuális lesz hiszen most úgy néz ki lesz lakásunkKép De nem szeretném elkiabálni, legközelebb akkor szólok, ha megvan a szerződésKépKépKépKépKép

Ma megvolt az utolsó írásbeli érettségi, háááát nagy kő esett le a szivemrőlKép Mármint mert vége vanKép De még sok van hátra....főleg az aggódás hogy megvan-e minden, aztán a szóbelik, majd hogy felvesznek-e az egyetemre....ajjjajKépKép:Kép
Az angol vizsga nagyon nehéz volt, remélem azért egy kettes meglesz. Nem szeretnék még egy évet elvesztegetniKép

Megyek enni,

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Votlam ma anyakönyvezni végre és nagy meglepetésben volt részem: odajött hozzám az okmányirodában egy kedves lány - akire előzőleg ráköszöntem, mert babakocsival volt és abban egy babakolléga szunyt épp - és megkérdezte, hogy a fiamat nem Dominiknak hívják-e Kép No erre jól elcsodálkoztamKép Aztán kiderült, hogy a mamakolléga VPETRAKépKépKép

Mindenkit üdvözöl, sajnos itthon nincs internetük, úgyhogy majd csak akkor tud írni, ha visszamennek Izraelbe. Angéla óriási nagy!!! Én csak lestem, az én fiam 61 centivel született,de seholsincs Angéla mellett Kép

Csókok.

A védőnők/orvosok szerint hivatalosan a babának testsúlya /-ét kell egy nap elfogyasztania... ez eprsze egy baromság. De hát sok ilyen baromság van még.

indianyo

azaz testsúly 1/5 -ét Kép

indianyo

Gyöngyi: ha kevés a hízása, én tuti minden nyikkra megkínálnám cicivel. Ha nem éhes, nem fogja elfogadni.

Tünde: a hasra fordítást már próbáltam, azt is utálja Kép Ma megdöntöttem neki a babakocsit, az persze bejönne neki, de ahhoz még túl kicsi Kép Szerintem utálja, hogy nem lát ki.
Mikor Zsoma kicsi volt, nem tudtunk kimenni fél évig, mert 5 fok alatt üvöltött kint. A karácsonyi bevásárlást úgy intéztem, hogy hajnali 2-4-ig mentem, mert akkor tutira aludt 2 órát Kép Ja, vezetni nem tudok, úgyhogy éjszakai busszal mentem. De hogy az milyen jó volt Kép

Anita: jaja Kép már épp itt volt az ideje Kép Zsomának muszáj volt a napszemüveg, mert amint kicsit süt a nap, ömlik a szeméből a könny. Így persze Balunak is kellett venni Kép Úgyhogy most mindkettőnek van vagány napszemüvege Kép Nem volt olcsó (mert gagyit nem akartam venni), de elvileg évekig jó nekik.

Zsu: de az nem a klasszikus átfordítós. Menetközben nem tudsz vele tolási irányt váltani.

cory
Budapest

Cory, igazad van, nem klasszikus, de ne legyünk telhetetlenekKépKépKépKép

Nekem is nyüszi a csaj két szopi között, de már rájöttem hogy ilyenkor álmosKépKépKépKép Eddig megkínáltam cicivel, persze rácuppant ezerrel (=nem elég a tej para) aztán meg üvöltött tovább (=persze mert fájt a hasa) szal mi most mindenképp tartjuk a 2,5-3 órát, mert ördögi kör egyébként. Most hogy érettségiztem, volt olyan nap hogy csak 5x evett....reggel 6-kor amikor keltünk, (mármint a csaj, mert én 5-kor) majd 11-kor érettségi után, utána kettőkor itthon, majd elaludt és este 9ig aludt (azt hittem nem lesz éjjel szunya) akkor evett, majd fél 12-kor, és aludt reggel 6-ig. Egyébként nekem úgy tűnik hogy fogyott, leg. a hasa nem olyan nagy, de nőtt ki pár ruhát szal az is lehet hogy csak nőtt...de úgy vagyok vele, hogy ha éhes lenne, csak nem aludna 6-7 órát egyhuzamban nem??? KépKépKépKépKép

Jah és azóta a hajnal óta nem volt lázas, úgyhogy szégyen nem szégyen én nem adtam be neki az antibiotikumot. csak orrcsöppet kap és szívjuk az orrát, de ennyi.

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nicika: a személyi jövedelemadó beadási határideje május 20-a

KépKép
mariannka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?