A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok

Annyit írtatok nem is tudom, hol kezdjem.

Köszi a Levi dicséreteket.Kép

Minden gyerkőc cuki, nem írom külön.Kép

Nálunk is hozzá szokott a zajhoz, még füvet nyírni is lehet mellette.

Én két napig szedtem Ergam cseppet. De én 2 hétig olyan fájdalmat éltem át szopi közben hogy csak na. Csodálkoztam is, hogy fájhat ennyire, egész a lábujjamig ment a fájdalom.

Angi
Próbálj kézzel fejni. Az elején nehezen jön ,de amikor már ráérzel simán megy. Én már profi vagyok benne. Most már elég sok van a jobb cicimbe is. Már 3-4 alkalommal rárakom Levit és a többi szopinál kifejem. A bal cicim továbbra is termeli az adagját.
Én is ettől féltem, ha bimbóvédőn maradunk, nem lesz elég. Úgy majdnem 1órát ettünk, így meg max 10perc. Most hogy túl vagyok a durva részén, már örülök, hogy kibírtam.
Én azért nem adtam fel a szopit ,mert féltem ,hogy az amúgy se kicsi gyerekemből, kétszer akkora lesz. Ha fele ekkora lett volna, szerintem abba hagyom a szopit nem szenvedtem volna ennyit és tápszert kapott volna.

Voltunk ma masszázson Levi megint végig vigyorogta.Kép Azt mondja aki tartja, hogy apad a tejem. Mondom, nem apad ,de ő látja hogy kisebb a cicim. Gondoltam hülye vagy, ennyi tejem sose volt ,mint most. Rá hagytam, akkor apad.

Na megyek aludni, mert ilyenkor ,már félig ki szoktam aludni magam.Kép

Babetta és Levi 2006.03.06

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok Kép

Anita Kép
Erről a webáruházról valami közelebbit nem tudnál irni?? IGy az épitkezés kellős közepén azért nem lenne mindegy ha fölösleges manit nem kéne kidobnunk és sporolhatnánk Kép

Kelt pali recept :

fél kiló liszt (sima)
fél élesztő
egy kis kanál cukor
két tojás
8 deci tej
csipet só

A liszete beleteszed egy nagyobb tálba, közepébe mélyedést csinálsz, belemorzsolod az élesztőt, kb egy deci langyi tejet ráöntesz amibe beletetted a kanál cukrot, egy kis lisztelt betakarod. 15 percig hagyod hogy pihenjen és beinduljon az élesztő. Beleütöd a két tojást, a csipet sót beleszórod, majd a maradék tejet hozzáöntöd és csomomentesre kevered. Kb egy háromnegyed órát hagyod pihenni és kelni. Én egy nagyobb tányérbe forróvizet szoktam tenni és abba állitom a tálat. Ha megkelt akkor kicsit átkeverem, ha túlzottan habosnak és sürünek találom akkor egy kis tejjel higitom még (sürübbnek kell lennie mint a sima palinak, de azért könnyen terithetőnek a palacsintasütőben).
Lehet belereszelni almát, ilyenkor finomabb lesz ha teszünk bele egy kis fahéjat is. Forró serpenyőbe egy kis olajat teszünk és arra öntjük , sütés közben kis hólyagocskák lesznek és megnő a magassága a palinak. Mikor kenitek lekvárral ne csodálkozzatok ha kicsit kifolyik a higabb lekvár belőle, mert a hólyagocskák néhol apró lukakká válnak Kép
Egy főnek két három pali teljes kidurranást okozhat a laktató volta miattKépKép

Most ennyi voltam mert mindjárt elalszom és hulla is vagyok mert három mosásnyi adag ruhát vasaltam ki, grrrr utálok vasalni...

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Hajnalban még elfelejtettem irni:

Corában akció van június végéig a jumbo pampers pelussal, ha egyszerre 3 csomit vesz valaki és használja a a cora hűségkártyáját akkor egy FP iskolabuszt adnak ajándékba. (Ha valakinek még nincs hűségkártyája akkor még vásárlás elött csináltasson gyorsan egyet).

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jó reggelt!!!!

Ági, Anitáék nem tudom honnan rendeltek AEG mosógépet, de a www.markabolt.hu -n vannak az AEG, Electrolux cuccok .Jó akcióik is vannak általában.Mi a mosogatógépet vettük onnan.
Viszont mosógépet mi is szeretnénk újat, de nálunk a Miele a befutó.
Éppen tegnap hozták meg a szárítógépet, amit rendeltünk tőlük.
www.b1studio.hu
Mosógép lesz a következő.
Ezek állítólag a mosógépek csúcsai, 15 év garanciávalKép
Az áruk viszont elég húzósKép

Pampers infót kösziKép
(épp most vettünk egy halom nagy csomagos huggiest Olivérnek, de Natasának lehet veszünk ilyet , én úgyis több csomaggal szoktam egyzserreKép )

Vasildis sztorit akartok????KépKép
Átmásolok akkor gyorsan ide egy keddi esetetKépKépKép

"Juj, nem is írtam, mit csinált már megint Olivér, a kocsiban az első ülésen ült apával, amíg én bementem vásárolni(kedd este), és mindig a szivargyújtót piszkálta, persze nem bánthatta.
Mikor kijöttem, az uram kiszállt, kivette a kulcsot is(azt hitte , csak gyújtásról működik), és addig aranyos kis mindenlében kanál Olivér benyomta a szivargyújtót, aztán belenyúlt
Simán belenyomta az ujját, mint egy cigit.
Szép lett neki, gondolhatjátok.
Semmi komoly baja nem lett, nem kell bőrátültetés
Van rajt egy szép szabályos fehér kör, közepén bőrszínű.Most már nem fáj neki, viszont akkor gondolom fájhatott, mert egésze este sírt, meg dumálta, hogy "fáj", meg "fojjó".
Hát így járt szegényem.
Most legalább tudjuk, hogy ahhoz nem kell gyújtás a kocsiban,, ha ezt akarjuk használni"

Sajnos azt hiszem ez az agyerek, akit egy pillanatra nem hagyhatok egyedülKépKép

Könnycsatornáját Olivérnek is átmosták, de ő már 7 hónapos volt.
Mert addig húzták-halogatták az időt, hogy hátha mégsem elzáródás.Ezt egy szemész meg is állapította, hogy nem az.Masszírozzam, majd rendbejön.Kép
Több tonna brulamicynt elhasználtunk.
Ez volt a válasz.Hát nem jött rendbe, aztán elvittem egy másik szemészhez, na, az hozzá se nyúlt, már írta is a beutalót a szemklinkiára.Kicsit durva volt, nekem kellett lefogni szegényt, aki persze őrjöngött az ölemben, azért 7 hónaposan volt már erejeKép

Milyen helyes Timi, Istvánka, meg AlexKépKép

Puszi(ma tök szupi idő lesz, tegnap is akkorát aludt Natasa a teraszon, hogy csak naKép )
Kép
vas

Sziasztok

Mit csináljak? Reggel Martint megetettem 6órakkor akkor még semmi baja és 7órakkor meg kihányt mindent még valami sárga is volt a tejben gondolom a gyomorsav, nagyon félek, hogy lehet benyelt valami vírust. Láza az nincs most békésen alszik de üres hassal. A dr.nőt meg nem érem el telefonon. Valakivel már történt ilyen, Mit csináljak?

Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Tünde!
Szerda óta szedem a cseppeket, de még mindig csurizik a tejcsi, úgyhogy egyelőre nem vagyok betojva. Aztán majd legfeljebb sűrűbben szopizunk! Én nem érzem, hogy összehúzna bármit is!

Ági!
Nekünk Whirlpool van, de nem az igazi. Pl 4 év után derült ki, hogy nem jó benne a fűtőszál. Anyósék is vettek és az övékből gőz jött ki, amikor program közben lelállítottuk. Itt fogtunk gyanút. Viszont a fűtőszál 600 Ft volt bele, a Calgon meg ugye drágább. De ez sose fűtött előtte.

Zsu!
Nem azért sárga, mert emésztett a tej? Egyébként a folyadékok mindig többnek tűnnek kilöttyintve, mint valójában.

Zsuzsófi!
Gratula az érettségihez. Állítom életem legnehezebb dolga volt, még az egyetem is kutyafüle hozzá, főleg mert itt lehet "oktatási segédanyagot" használni, ha nem veszik észre. Én angol szóbelin Mr. Wrigley-t és a rágógumiját húztam. Mi a választott tárgyad? Nekem a rendvédelmi ismeretek volt, de én már akkor is rendőrös isibe jártam. Vagány volt ám kokainból érettségizni!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS"> Zsu69
Nem lehet hogy ez csak egy nagy bukás volt? Mert olyan már nálunk is volt. Akkorát bukott hogy sugárban jött mint egy hányás. Ez este volt, azt hittem üres lett a hasa de reggelig szunyált. Olyan sárgás valami nekünk is szokott lenni, vagy túrós jellegű.
Ha felkel és nem látsz rajta semmi betegségre utaló jelet akkor szerintem nincs semmi baja. De ha mégegyszer előfordul vidd orvoshoz! Én legalábbis ezt tettem volna. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">Zsu69Kép
Remélem segítettelek megnyugtatni egy kicsit! Martin alszik még? Majd írd meg mi volt. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ági, igaza van Ildinek onnan kaptamKép Apa amúgy tényleg azt mondta,hogy egy tutibb van, a Miele, csak most az nekünk is húzós lett volna. Majd legközelebb, ha pár év múlva építkezünkKép
Én eredetileg a a Whirlpool 6.érzék felültöltőset akartam, de azt mondták Tibinek,hogy mostanában sajnos ilyen 3-4 év élettartamúakra gyártják őket. Persze az AEG sem a legolcsóbb kategória, de tényleg mintegy 30e-rel olcsóbban jutottunk hozzá!

Zsuzsófi: Gratulálok én is!

Zsu69: Szerintem sem gyomorsav,hanem megemésztett tejcsi. Nekünk is szokott visszajönni, még van,hogy 2 órával kaja után. És sárga színű! Nyugi! Ha a bébi most békésen szunyál, nem hiszem,hogy baja lenne!

Mesi: Örülök,hogy akkor nincs komoly probléma. És még pelusozni sem kell...szuper! H.J. meglett?

Vikó: Mégis kicsi ez az országKép VPetra és Angéla babakollégákKép Dominó jól van? Kendőzés?

Cory: Nekem is azért kell a napszemüveg, mert egyből kifolyik a szemem, ha van egy kis napsütés. Csak kevesen értik megKép Kicsifiad azonban nagy gengszterKép

Ildi: Szegény Olivér! Remélem már tényleg jobban van!

Babetta: Nem semmi ez a masszőr,hogy ránézésre így megállapítja a cickódban lévő tej mennyiségetKép

Tünde: HOgy sikerült a vásárlási projekt?

Petri: Nagyon cuki TimiKép

Szép napot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

AnitaKép

Vpetra is jól van, Angéla is - szemmel láthatólag, szép nagylányKép

Az új, tesztelésre kaopott rugalmas kendőm pedig csodajó, végigszunyálta Dominó az utat benne és könnyű egyedül is felvenni - illetve le sem kellett vennem, végig magamon volt, csak egy mozdulattal beleraktam, amikor kijöttünk egy hivatalból és békávézni vagy gyalogolni kellett.
Szóval kezdő kendősök álmaKép

Hát igen, kicsi a világ Kép

indianyo

Zsuzsófi
Az antibiotikummal nem szabad játszani!!!
Nem szabad abbahagyni a kúrát ha elmúlt a láz! Többet ártassz vele mint használsz... rendesen végig kell szedni, különben legközelebb nem fog érni semmit!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anita, én is kifolyós szemű vagyokKép
Már egy minimális napsütéstől, vagy széltől is folyik a könnyem.
Ezért cseréltem le a szemüvegemet kontaktlencsére, erre most már bátran felrakhatom a napszemüveget.
Eddig vagy homályosan láttam, de nem folyt a könnyem, vagy láttam élesen mindent, de akkor meg nem bírtam a napot.
Viszont fényre sötétedő dioptriás szemcsi meg nem akartam.
Én megértelekKép

Aeg is szuper, én is azt akartam egyébként, de az uram hajthatatlan ilyen téren, ha v.mit a fejébe vesz, akkor úgy vanKép
Whirpool tényleg sz*r, nekünk is az van, 8 éves, de már nem valami jóKép

Zsu69, felébredt Martin?
És hogy van???Kép
vas

Köszönöm lányok, megnyugodtam, a doki nénit is elértem közben, azt mondta valószínü, hogy azért hányt mert sok váladékot nyelt mivel kicsi lelkem még náthás is ráadásul. De azért délig egyelőre kis adagokban vizet adjak neki, és szívjam a nóziát. Martin is főlkelt a kedve jó meg ivott 60ml vizet meg még adtam neki hozzá egy kis tejcit. Egyenlőre még benne van és most vissza is aludt de szegénykém sokat szenved az orra miatt, hogy el van dugulva.

Azt nem tudtam hogy az emésztett tej sárga, megint okosabb lettem.
Puszi mindenkinek és szép napot. Remélem nekünk is az lesz.

Petri
Timike nagyon édes, és a kalap tündéri rajta.

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!

Gratulákat köszi de majd tényleg akkorra tartogassátok, mikor beírom hogy minden sikerületKép

Livi, informatikából érettségiztem, de abból még ősszel, emlékszel?

Zsu, nekem is sokat bukik a Kata, a múltkor engem talált telibe. Ilyen sárga gócpontok nekünk is vannak, de csak mióta beteg, így én az orrváladékra gyanakszom.

Nem tudom egyébként mi van a csajommal, lehet hogy sztrájkol, mert este alig eszik. Tegnap is evett este hatkor, utána elaludt, majd fél 11-kor én költöttem hogy jó lenne már vacsorázni, de éppcsak az egyi kcicim felét volt hajlandó kiszívni aztán úgy beájult hogy nem lehetette evésre bírni. Ezek után pedig aludt reggel 6.30-ig.
Lehet azért mert beteg?

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nagyon régen jelentkeztem, de az utólsó 3 hetem igazolt távollét volt, a megelőző pedig a családot ért gondok miatti kedvetlenségnek köszönhető.

Szóval, mint Vikó (akinek köszi) írta, április 26-án megszületett családunk 5. tagja, Laura Panna lánykánk. Ha a nagy babázgatás közben még érdekel születéstörténet valakit, szóljatok, ha lesz időm leírom, és mail-en -mivel kompromitáló véleményem van a H-ról- elküldöm az érdeklődőknek.

A leányzó a vártnál 3 héttel korábban érkezett, és a becsült súlyánál is kisebb lett, ennek is oka volt. Mindenesetre tündéri, makkegészséges baba, de azért úgymond "tapasztalt" harmadik gyerkőcös anyaként is sikeresen beparáztattak a súlya, sárgasága, stb miatt. Ami -ma már biztosan tudom- egyáltalán nem kóros, de az állandó méregetés a kórházban, a másokhoz való viszonyítgatás, stb addig vezetett, hogy a kezdetben lefejt napi 1/2 liter (!!!) tejemhez képest 3 nap alatt -a gyerkőc ugyanúgy csak tanulta a szopizást- napi 50 ml-re csökkent. Volt olyan szopizás, hogy 5-ször raktam a babát a mérlegre. És ekkor kattantam be! Elhajítottam a mérleget, és szépen megynyugtattam magam, és a babámat is. Senki nem érdekel, ő jól van eszik, alszik és nézelődik, mit akarok még. Mondták, ébresztgessem, mert 3-4 órát is képes átaludni. Könyörgöm, amíg az egyik mellemet szívja, a másikból 30 ml kicsepeg, és utána pici fejéssel még min 50 ml-t kifejek, hogy nem fájjon. (mondták már sokan, a teheneket ki kell kötni a zöldbe Kép ) Ergó szerintem min. 80 ml-t szopizik egyszerre, a 2700 grammos babóca! Hogyan is lenne éhes 2 óra múlva? Néha picit fáj a hasa, de ez 1-2 naponta 2-3 óráig jelentkezik. Mondjuk már 6. napja nincs széklete, ez nem jó, de tudom anyatejes babánál előfordulhat, reméljük ez is megoldódik. Pisis pelus viszont rengeteg van, a manóka pedig láthatóan kezd itt-ott hurkásodni. És a védőnéni mégis kongatja a harangot, hogy ne aludjon olyan sokat, stb. Végem van, mint a botnak. Mint Cory már én is meghallgatom, mosolygok, és teszem ahogy eddig, amikor éhes szoptatom. Ha óránként, akkor úgy, ha 4-5(jujj) óránként, akkor úgy.

A litániámat azért írtam le, hogy újabb példát mutathassak arra, hogyan tudnak majdnem nagy károkat okozni az "okosok" a könyvek szakértői, még olyan esetben is, amikor már "tapasztaltabb" alanyról van is szó. NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT! Figyeljétek a babákat, és a saját szívetek hangját! És persze a szakembereket gond esetén meg kell kérdezni, de vakon CSAK a DR. szó, vagy a védőnői státusz miatt ne kövessétek őket! Nekem a mostani és egy egy évvel ezelőtti durva tapasztalat nyitotta fel ennyire a szemem. A jóindulatot egyébként nem kétlem, csak az "átlagban, így szoktuk, stb" szavakkal nem tudok mit kezdeni a saját, mindenben másoktól különböző gyerkőceim esetén, hisz mint korábban már többen megírták, mindenki más, egyedi, és szerintem a babák még a könyveket sem olvasták. Kép

Na, ennyit belőlem. A manókák gyönyörűek, jó nézegetni, és olvasni rólu, rólatok.

További szépséges babázgatást, és napsütéses sétákat kívánok.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok!
Csak gyorsan pár sor.
Nem sokára megyek a fodrászhoz, remélem Apa hazaér, ez lesz az első fodrászkodásom 8 hete, mióta meg van Dalma.
Holnap anyukámékhoz utazunk Hajdúszoboszlóra, ez lesz a Kicsi első utazása. Ott is alszunk, tehát utazóágy, babakocsi stb.stb. + 3 gyerek, tele lesz a kombink hátulja rendesen. Mivel csak 2 napra megyünk Kép

Nekem már a héten megjött,Kép pedig csak szoptatok és még csak 8 hetes Dalma.

Kép
Mindenkinek szép hétvégét kívánunk!

Rita és Dalma

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Ilyen hányásos dolog nálunk is volt, de az orvos megnyugtatott, hogy valószínűleg túlette magát. Azt kérte, hogy ha két egymást követő etetésnél fordul elő, vigyem be hozzá.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Helló
Zsuzsófi: Nálam is ezt csinálja este a kiscsaj, csak azzal a külömbséggel, hogy éjjel kb. másfél óránként kéri a jussát. Este 8-kor bírt enni 50g-ot, majd üvöltött.
Cory: Én adom neki a cicit, amennyire tudom, de az este is odaadtam neki, hátha azon bealszik, szegénykém szívogatta, szívogatta, de nyelni nem láttam, hogy nyelne, a végén feladta és mégjobban sírt, ezután kiolvasztottam egy kis vésztartalék tejcit és megkínáltam...úgy itta

Kép

Kép
pgyöngyi

Ritaa:
gyönyörű a lánykád!

Babetta:
és neked nem lesz "recés", szinte bőrkeményedéses a cicid a kézzel fejéstől? Én ezzel bajlódok, hogy kialakult egy barnás színű érdes rész ott, ahol a hüvelykujjammal "dolgozok" Kép

Szem: nekem baromi érzékeny a szemem (világos kék), de a naszemüveget se bírom Kép Mintha nem látnék vele. Így mindig üregi nyúlkénk közlekedek. Nyáron a nagy fénytől, télen meg a széltől és a hidegtől.
Most pl 2 hete a fáradtságtól bevérzett csúnyán mindkét szemem, és nem akar tisztulni Kép ALig bírom nyitva tartani azóta is, mert olyna, mintha mindig fújná a szél. Most műkönnyet csöpögtetek, és rutascorbint is elkezdtem, hátha.

Kincső legújabb szokása, ha NAGYON fáradt, akkor egy indiánkiáltást hallat, ilyenkor be kell rakni az ágyába és egy percen belül hófehéren alszik Kép Az első ilyen kiáltásnál úgy megijedtem, mert a semmiből jött, nagyon hirtelen, és keservesen, így azt hittem, hogy a hasa görcsöl. Mert persze ilyenkor úgy nekilendül, hogy össze is húzza magát Kép
titati

Gyöngyi nekem átalussza az éjszakát. most is alszik, bár nehezen aludt el, mert bentszorult a büfi, de mikor kijött egy kisebb hányás következtében, akkor nyugi lettKép
És mióta a nagyobbaknak való cumi van a szájában azóta újra rendesen kapja be a mellemetKép
De jól néz ki azzal az óriási cumivalKép
Hogy fogom én leszoktatni??? ajjajjKép

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Kicsit kihasználom, hogy béke vanKép
A hajnali hiszti után valódi felüdülésKép
Eszter nem tudta eldönteni vagy két órán keresztül, hogy éhes-e még vagy sem. AZtán már nem bírtam tovább és odaadtam Apának, végül is az ő gyereke isKép Félálomban még hallottam, amint szépen megbeszéli vele, hogy ilyet az Esztikék nem csinálnak csak a HisztikékKép

Végül hatkor elaludt és onnan egészen 10-ig bírtaKép

Szelivi,
Én már rögtön szülés utáni napon kaptam az Ergamot, mire az elfogyott, nagyjából szépen vissza is húzódott minden. Kb.6 nap kellett hozzá.

Zsuzsófi,
Sajnos tudom, hogy nehéz kimászni ebből az ördögi körből. Tegnap este végigbőgtem az etetést, mire Apa elkezdett vígasztalni, hogy nem az a lényeg, min nő fel a gyerek, csak ne legyen semmi baja. Kezdem belátni, hogy ezt kell elfogadnom, mert ha nem tudom magam túltenni rajta, akkor Törpenyuszi sem lesz boldog, mert csak a szomorú képemet nézi folyton.

Petri,
gyönyörű ez a leány!

Zsu69,
A sugárhányás már nálunk is előfordult kétszer. El tudom képzelni a rémületedet!!! Iszonyúan megilyedtem én is, de a védőnő megnyugtatott, hogy előfordul ez minden babánál. Összegyűjtik a meg nem emésztett kaját aztán egy komoly jóllakás után sugárban kijön belőlükKép Akkor van gond, ha ez rendszeressé válik!

Rita!
Ezek a szemek! Mintha mindent egyszerre szeretne megnézni! Édes!

Képzeljétek, tegnap vasalás közben jöttem rá, hogy minden ruhácskáján nyuszik vannak. Végül is valóban a NYuszi hozta nekünkKép Lám, milyen tudatallatti a vásárlás isKép

Na, megyek, mert nagyon "éhenhalok" hangokat hallokKép Aztán meg megyünk ismerkedni Brúnó kutyával az udvarra. Eleinte még nagyon meg akarta enni Törpenyuszit (pedig talán a fél fogára sem lenne elég), de remélem lassan megszokják egymástKép

Szép napot mindenkinek!

Edina

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Edina, persze tudom mit érzel, én ugyanezt éltem át a fiammal. Õt egy napig se tudtam úgy szoptatni, hogy nem kapott pótlást. És ugyanez volt nálunk is, hogy egyre kevesebbet volt hajlandó cicin tölteni, a végén már csak üvöltött ha megpróbáltam a szájába adni. És ő is felnőttKép Jó még csak három éves, de túlélteKép Bár ő nem sokáig kapott tápszert (mert iszonyatosan tápszerellenes vagyok), hanem szereztünk neki anyatejet+hamarabb elkezdtük a hozzátáplálást.

Szerény véleményem szerint neked is az Ergam tett be, és nem értem miért írnak fel szoptatós anyukáknak ilyesmit. Szegeden nem is írják fel, oxitocint kapnak ilyenkor az anyukák.

Tegnap volt 9 hetes a lányomKép És holnap lesz 6 hete hogy csak szopizikKépKépKépKép Ez nekem óriási csoda Bence utánKép

Jah és csütörtökön megyünk alaposan megszemlélni a lakást, utána héten pedig aláírjuk a szerződést! Így most nagyon jókedvem vanKép
Tegyek fel képet a lakásról?

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Néhány kép Hannáról

Kép

Kép

Kép

Angi!
Ne edd magad a tápszer miatt. Az a lényeg, hogy jól vagytok!!! 3 hónapig szopott rendesen a kiscsaj, nem lesz tőle semmi baja!!!!
Gondolok ám rátok nagyon sokat! Kijöttök majd valamikor hozzánk?

Puszika

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory: nem semmi csaj vagy Te sem (éjjeli vásárlás) KépKép

Anita: tök jó volt! 11-kor indultunk és éjjel 2-kor jöttünk haza. érdekes, hogy Bettina megérezhette, mert felsírt, mikor bementem hozzá és meg kellett szoptatni, aztán aludt tovább reggelig.Kép

Vok: vagány a sapibanKép És a "büdösbogár" póz se semmi!Kép Édes!!Kép

Zsu: még mindig nem értem, hogy miért rakod a cumit a szájába, ha már most azon parázol hogy fogod leszoktatni??
Egyébként gratula a csak szopihoz!!Kép

Rita: gyönyörű Dalma azokkal a nagy szemekkel!Kép

Zsugyu: engem érdekel a szüléstörténet!
Igazad van, hogy magunkra és az érzéseinkre kell hallgatni, különben megbolondul az ember, mert mindenki mást mond.

Szelivi: én egyszer vettem be az ergamot, de rosszul lettem tőle és a zuhanyzóban majdnem elájultam. Aztán olvastam a mellékhatásokat, nekem szerencsére a szopitól visszament a méhem.
Mondjuk a hasamon a bőr nemKép

Trose: én sem gondolom, hogy a bimbóvédőt rosszindulatból mondják, néha tényleg segít is.
DE! Vannak esetek, amikor azért adják, hogy ne legyen több gond a kismamával, ne kelljen állandóan a helyes mellretételt mutogatni (lehet, hogy némely csecsemős nem is ismeri).
Én az első babámat ezért nem tudtam szoptatni, mert a bimbóvédőn keresztül még annyi ereje sem volt szívni, mint rendesen és elapadt hamar a tejem. a másik kettőnél nincs ilyen gondom!
A tápszerről meg az a véleményem, hogy ha nincs elég tej (akár ideiglenesen) akkor muszáj, hogy ne éhezzen a baba. Nem kell mindent feláldozni a szoptatás oltárán. Ameddig ésszerűen lehet fokozni a tej mennyiségét, addig meg kell tenni de ha nem megy, akkor boldognak kell lenni, hogy van egy édes kisbabánk, akit mi nevelhetünk.

Ági: köszi a receptet!!

Puszi Mindenkinek!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde, azért mert sokkal töbször igényelné a szopit komfortszopi céljából nekem meg nincs rá időmKép Van ugye testvére is, meg a háztartás, no meg most nekem nagyon tanulnom kell. De érettségi után meg fogom próbálni lehagyni mindenképp. Nagyon utálomKép Mint a tápszertKép Nem tudom igazán megmagyarázni, megérzés.

Pusz mert vár a mosogatás..

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Bocsi, hogy pár napig lógtam, de nagyon nyűgös volt a lánykám, rettentően fájt megint a hasa... Kép Szabad perceimben viszont megírtam a szüléstörténetet. Kép
Elnézést kérek Mindenkitől, mert kicsit hosszúra nyúlt, de leírtam mindent, ami előtte és utána volt, illetve magát a műtétet is.
Íme:

Hol is kezdjem...
Nagyon vártuk már ezt a kislányt. Ha nem is mutattam vagy nem is látszott rajtam, minden gondolatom körülötte forgott, róla szólt.
A terhességem tulajdonképpen panaszmentesen zajlott, leszámítva azt a kis vérzést a 25. héten. A méhszájhoz közel és mélyen fekvő lepény miatt volt, amire ezután nagy figyelmet fordított az orvosom. Azt remélte, hogy a hetek előrehaladtával javul a helyzet, de sajnos nem így történt, így az is szóba került, hogy a terhességet egy esetleges császármetszéssel kell majd befejezni. Az utolsó hetekben már arról is beszéltünk, hogy korábban be kéne feküdnöm, mert ha vérzéssel indulna a dolog, és nem érünk be hamar, abból nagyobb baj is lehet. Április 14-én egy NST és egy UH vizsgálat alkalmával az orvosom és egy másik doki javaslatára már nem mentem haza. Így egy héttel a kiírt dátum előtt beköltöztem a kórházba, azt remélve, hogy Dorka baba talán picit hamarabb érkezik és nem kell sok időt bent töltenem. Habár tudtam, hogy kettőnk érdekében jó helyen vagyok és a lehető legközelebb a szülés és születés helyszínéhez, mégis nagyon nehezen teltek a napok. Ahogy haladtunk előre, nekem úgy fogyott a türelmem, mert a vizsgálatok során kiderült, hogy teljesen zárt a méhszájam, semmi jel nem mutatott arra, hogy Dorka készülődne. Elértünk a dátumhoz, már szerették volna megnézni a magzatvíz állapotát/színét, de a zárt méhszáj miatt erre nem volt lehetőség. Így maradtak az NST vizsgálatok, illetve két alkalommal a flowmetria, ahol azt hiszem a köldökzsinórban futó ereket nézik, illetve azt, hogy a méhlepény még megfelelően látja-e el a babát.
Átléptem a dátumot, jöttek a túlhordás napjai és semmi nem történt, fizikailag nagyon jól éreztem magam, semmi nem utalt arra, hogy hamarosan szülnöm kéne. Aztán 26-án hajnalban éreztem pici görcsöket/fájásokat, de nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki, gondoltam, á, ezek még úgysem azok. Aztán mikor csak nem szűntek meg, kezdtem figyelni az órát. Rendszeresek voltak ugyan, de csak olyan 10-12 percesek, és elég jól bírtam őket. Ezek a picuri fájások délelőttre 8-10 percesek lettek, aztán délutánra 6-8, de voltak 4-5 percesek is. Azért ezekre már összehúztam magam, nem volt jó sem feküdni, sem ülni, egyáltalán nem volt jó sehogy sem. De hogy még aznap megszületik a kislányunk, arra végképp nem gondoltam. A délután folyamán kértem, hogy nézzünk egy NST-t, hátha az mutat valami érdemlegeset, hogy vajon mekkora fájások ezek. Fel is csatolták rám, éreztem is őket, de a szülésznő azt mondta ezek még nem nagy durranások, lehet, hogy lesz belőle valami, de még ne szaladjunk a szülőszobára, mert ott hosszú órákat ilyen rendszertelen fájásokkal nem jó eltölteni, nagyon hosszúra nyúlna a dolog, elfáradnék, stb. Ennek ellenére a délutáni nagyvizit során megemlítette a dokiknak, hogy mizújs velem, akik a lelkére kötötték az egyik nővérnek, hogy ha a dokim visszaér a terhesgondozóból, addig ne menjen haza, amíg meg nem vizsgál.
Úgy fél óra múlva be is robogott a szobába a dokim, és mondta, hogy menjünk, megvizsgál, megnézi a méhszájat, és ha valamennyire nyitva vagyok a fájások miatt, akkor megpróbálja megnézni a magzatvizet is. Én úgy ahogy voltam, pizsiben, telefon nélkül kiballagtam a szobából. Nem gondoltam volna, hogy már nem jövök vissza.
Szóval megvizsgált. Hát mit mondjak. Ha rosszabb hangulatomban csíp el, lehet, hogy meg is rugdosom. Kellemetlen volt, fájt. Pláne, amikor épp jött egy fájás is, amik arra már 3-4 percenként jöttek és elég jól éreztem őket. Valószínűleg nem így volt, de néha már úgy éreztem - bocsánat - bennem van az egész keze. Udvariasan elnézést kért, mondta, hogy tudja, hogy ez nekem fáj, de meg kell nézni. Ekkor volt kb fél 4. Picit már nyitva voltam, megnézte a magzatvizet is és úgy fogalmazott, hogy már nem valami azúrkék. És akkor jött a hidegzuhany, hogy ez bizony megindult szülés, készítsenek elő, burokrepesztés jön nemsokára. Habár sejtettem a választ, azért rákérdeztem a szülésznőre, hogy akkor én innen már nem is megyek ki?? A válasz az volt, hogy nem bizony! Különben nagyon aranyos volt Bea, végig jókedvű, kedves, normális.
Megkaptam a szexi kórházi hálóinget, átbattyogtam a szülőszobára, és fel az ágyra. Bea elküldött valakit a szobámba a papírjaimért és a telefonomért, hogy értesíteni tudjam kis családomat a nagy esemény közeledtéről.
Gábor épp dolgozott, így a hívás után csak kb fél óra múlva ért oda, de nekem akkor is nagy segítség volt. A terhesség első pár hetében még elzárkózott a gondolattól, hogy bent legyen velem a nagy napon, de ahogy teltek a hetek, és gömbölyödött a pocak, látta és érezte a kislánya mozgását, úgy változott a véleménye ezzel kapcsolatban. Mindenképpen ott szeretett volna lenni, amikor ő apa, én pedig anya leszek. És habár nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nagyon nagy segítség volt, hogy abban a 2-2,5 órában ott lehetett velem. Fogta a kezem, bíztatott, nyugtatott. Mást nem tudott tenni, de mást nem is vártam. Az volt a lényeg, hogy ott van velem.
Megtörtént a burokrepesztés. Furcsa érzés volt, meglepően meleg. Jó, gondoltam, hogy nem hideg víz van odabent, de ez olyan jó kis meleg volt. A magzatvíz már sárga volt, és mennyiségre sem valami sok. Első körben azt mondta a dokim, hogy a lepény helyzete miatt császármetszés lesz. Aztán kérdezte, hogy erősödtek-e a fájások, sűrűbben jönnek-e. Akkor már nagyon fájtak. Gondoltam, hogy ez még nagyon messze van a végétől, de nekem borzasztóan fájtak.
És mivel erősebbnek éreztem őket, a doki szerint mégis megpróbálkozhatunk a hüvelyi úton való szüléssel, mert ha lehet, szeretné ő is elkerülni a műtétet, jobb a természetes út. Kötöttek rám oxytocint. Ezután még erősebbek lettek, és még sűrűbben jöttek a fájások. Így voltam kb két órát. Közben kimentem WC-re, húztam magam után Gábort és az infúziós állványt, nagyon jó volt, hogy mindketten ott voltak. Útban odafele és visszafele is elkapott olyan fájás, hogy öleltem, szorítottam mindkettőt, Gábort persze jobban. Szinte lógtam rajt.
Negyed hét körül újra megvizsgáltak, sajnos nem tágultam semmit, a baba sem jött lejjebb, illetve friss vérzést is találtak, ami a méhlepénytől jött. Így újra a császármetszés jött szóba, de már véglegesen. Akkor és ott picit megkönnyebbültem, mert nekem nagyon fájt minden, ami addig történt, és fogalmam sem volt meddig húzódhat még. Azt gondoltam jobb is lesz így, hisz ez a biztosabb, biztonságosabb megoldás mindkettőnk számára és ebben a doki is megerősített. Megkérdezte elgondolkodtam-e esetleg azon, hogy ha erre kerül a sor, akkor hogyan szeretném a vágást. Mondtam mindegy, nem hittem, hogy lesz jelentősége. Õ azt mondta, ha nagyon véreznék a baba kiemelése után, akkor nekik biztosabb és könnyebb úgy ellátni a vérzést, hogy hosszanti a metszés, és nem a "bikinivonalas", de ennek ellenére én még mindig kérhetem, hogy úgy vágjanak. Azt feleltem, ők tudják, ha nekik úgy a jobb, vágjanak hosszában, rájuk bíztam, nehogy utána legyen belőle gond.
Ezután előkészítettek a műtétre, átfeküdtem egy másik ágyra. Kaptam egy búcsúpuszit Gábortól és elindultam, hogy "megszüljem" a babánkat. Tudtam, hogy nem szülni fogok, de akkor, abban a pillanatban nem érdekelt, csak az, hogy Õ biztonságban kijusson. Utólag kiderült, hogy jó döntést hoztak, több tényező is ellentmondott a hüvelyi szülésnek.
Átemeltek a műtőasztalra, megkaptam a gerincérzéstelenítést, és pár máspodpercen belül elmúlt minden fájdalmam. Csak bizsergést éreztem a lábamban, aztán már azt sem. Próbálgatták, hogy mennyit érzek még, csipkedtek, bökdöstek. Azt még láttam, ahogy bekennek alaposan fertőtlenítővel, aztán elém került az a bizonyos zöld lepel, ami megakadályozott abban, hogy bármit is lássak abból, ami történik. Egész idő alatt semmit, de semmit nem éreztem, még tompa fájdalmat sem. Néhány másodperccel azelőtt, hogy hallottam felsírni Dorkát, azt éreztem, mintha "rángatnák alattam az ágyat". Talán ekkor emelhették ki Õt. Akkor nem mutatták meg, csak mondták, hogy megvagyunk, kislány, jól van. És azt, hogy "Na, pont hét óra!" Szóval 19:00-kor megszületett kislányunk, Dorka. Akkor nem éreztem semmi különleges, kirobbanó érzést, csak nagy-nagy nyugodtságot. Hallottam a háttérből, hogy 2750 gramm és 49 cm. Nem lett nagy baba, de gondoltam majd idekint megnő. Fejlődik is szépen!
Kb. negyed óra elteltével hozták oda hozzám, a bal vállamhoz fektették. Már volt rajta ruha, sapka is. Akkor még picit sírt, aztán amikor hozzábújtam az arcommal az arcához, elhallgatott. Kapott tőlem puszikat, a bal kezemmel meg is tudtam érinteni. Ekkor jöttek az első könnycseppek. Nem volt nagy sírás, kitörés, valahogy az egész úgy zajlott, mint maga a születése. Nyugodtan. Tudtam, hogy minden rendben van vele, és ez elég is volt. Kérdeztem, hogy az apukájának megmutatták-e már, azt felelték, igen, és már fényképek is készültek Róla. Csak pár percig volt ott, aztán elvitték. Még jó húsz percet bent lehettünk, varrtak össze. Aztán lekerült a zöld lepel, csak a kötést láttam, ami azt sebet takarta, ahol kiemelték a kislányunkat. Áttettek az ágyamra. Át kellett ölelnem a műtősfiú nyakát, ő emelt át. Amikor átemelt, utána megigazította a lábaimat is. Hát, furcsa látvány volt. Láttam, hogy az én lábaim, de nem éreztem, hogy vannak egyáltalán. Betakart, aztán áttoltak a szobámba. A folyosón már vártak. Gábor és a szüleim. Kaptam puszikat, könnyeket Mindenkitől. Dorkát csak másnap láttam újra, amikor hozták a csecsemős nővérek reggelizni Õket.
Addig viszont eltelt egy éjszaka. Közvetlen azután, hogy bekerültem a szobámba (illetve már amikor toltak ki) az egész testem elkezdett remegni. Először csak picit, aztán jobban. Ugyan a takaró alatt ruha nem volt, nem éreztem, hogy fáznék, csak remegtem. Valószínű, ahogy ment ki belőlem az érzéstelenítő, úgy jött ki rajtam az idegesség is. Bár nem éreztem, hogy az lennék, valószínű az voltam.
Még aznap este bejött hozzám az orvosom és pár mondatban elmondta, hogy hogyan és miért is zajlott úgy a dolog, ahogy zajlott. Kiderült, hogy azért nem jött lejjebb Dorka, mert a nyakára és a törzsére volt csavarodva a köldökzsinór, és az nem engedte. Ez már önmagában gond lett volna, ha folytatjuk a "sima" szülést, hisz ha lejjebb jut a szülőcsatornába, onnan már nincs császármetszésre lehetőség. Viszont a nyakra tekeredett köldökzsinór akadályozta volna, és még ki tudja mit okozot volna. Aztán kiderült az is, hogy Dorka "magas egyenesállásban" tartotta magát, ami állítólag szintén nem jó. Úgy tudom, amikor jönnek ki a babák, tesznek egy fél fordulatot, így érkeznek arccal lefelé. Na most nem tudom pontosan mit jelent, hogy magas egyenesállás, de valami olyasmit, hogy Dorka nem úgy feküdt, ahogy kellett volna. Ezt utólag a védőnő is megerősítette, amikor elolvasta a zárójelentésem. Elég ijesztő dolgokat soroltak fel rajt, így utólag visszagondolva, most is azt mondom, hogy jobb, hogy így alakult. A harmadik dolog pedig az volt, amire számított a doki, elég erősen véreztem a baba kiemelése után. De szerencsére "rendet raktak" odabent, így minden jól alakult.
A műtét utáni hajnal és még két nap nekem borzasztó volt, rettentően fájt a hasam. Már másnap hajnalban kivették a katétert, így ha akartam, ha nem, WC-re a saját lábamon kellett kimennem. Az ágyam baromi magas volt, alig tudtam felkelni és leszállni róla, húzódott a sebem, nem volt jó se ülni, se állni, semmit az égvilágon. A zuhanyozás sem ment igazán, mert a kötést víz még nem érhette, meg hát ugye a fájdalmak. Ha állni sem volt jó, akkor hajolni meg pláne. Az ágyam fölött lógó kapaszkodó nélkül nem mentem volna semmire. Azt is hallottam egy szobatársamtól, hogy a hosszanti vágás még azért is rosszabb, mert a hasizmok is úgy nyúlnak és bármit olyat csinálok, húzódik a seb, ha akarom, ha nem. Kaptam fájdalomcsillapítóval kevert méhösszehúzó infúziót is, attól jobb lett valamivel a helyzet. Utána már csak injekcióban kaptam, fájdalomcsillapító nélkül.
Viszont napról napra javult a helyzet, könnyebben ment a mozgás és minden. És ami a legfontosabb, hogy ott volt velem a kislányom. Vele együtt csak úgy repültek a napok odabent, hamar le is telt az egy hét. Így május 3-án, egy héttel azután, hogy ez a nagyvilág, és mi Gáborral egy Csöpp Kislánnyal gazdagodtunk, végre hazajöhettünk.
Így lettünk 2006. április 26-án 19:00-kor egy boldog párból egy boldog Család!

nadine81

Sziasztok!

Nadine,
Köszönöm az élményeidet! Megkönnyeztelek!

Sikerült összehoznom valami szüléstörténet félét nekem is, amit szeretnék megosztani velek is, akik végig tartottátok bennem a lelket és bátorítást adtatok az egész várandósságom alatt.
Utólag is nagyon köszönöm Mindegyikőtöknek!

A szülés-születés igazából nagyon gyors és (természetesen így utólagKép) viszonylag könnyű volt.
Így nagyon hosszú történetem sincs róla, mert minden annyira gyorsan történt, hogy mire felfogtam, mi is fog következni, akkorára egy gyönyörű leánykának lettem az anyukája.
Az utolsó vizsgálat után, kedden este eltávozott a nyákdugóm és egész éjszaka rendszeres5-8 perces fájásaim voltak. Gondoltam, szülünk. De nem. És annyira nem, hogy utána vasárnapig még azok a jsló fájások is abbamaradtak, amik már hetek óta rendszeresek voltak.
Mikor eljött a vasárnap, április 16, a kiírt szülési időpont, nem is reménykedtem benne, hogy este már babázhatok, annyira nem volt semmi jele sem.
Még délután 2-kor kint sütettem a pocakom a ragyogó napsütésben, mondtam anyuéknak, hogy ez a gyerek nem nézi a naptárat és nem akar ma sem megszületni. Aztán 3-kor megnézte, és rájött, hogy itt az idő meg amúgy se élvezze a doktorbácsi a húsvétot háborítatlanul. De én még ezeket az egyébként 5 perces fájásokat nem vettem nagyon komolyan. Nem fájtak nagyon, gondoltam hogy volt már ilyen. Főztem gyorsan, fél hat körül szóltam Petinek, hogy jöjjön már be enni aztán fürödjön és borotválkozzon, mert vasárnap van&#61514; Meg ha esetleg szülnénk, akkor Eszter ne ijedjen már meg a szőrös apukájától&#61514; Fél hét körül már kezdtem jobban érezni, hogy valami készül, de ha Peti nem erősködik,hogy induljunk el a kórházba, akkor bizony Törpenyuszi itthon születik meg&#61514;
Szóval fél 8 volt, mire beértünk, de a táskámat még akkor sem vittük be. Viszont a szülésznő közölte, hogy gyorsan öltözzek át, egy gyors NST, hüvelyi vizsgálat (két ujjnyira nyitott méhszáj), hashajtó kúp és irány a szülőszoba. Az már egy megkönnyebbülés volt, hogy nem beöntés&#61514; Na azért itt megijedtem, mert rájöttem, hogy nincs visszaút és vajon mi is fog történni pontosan.... És ráadásul azt mondta, hogy a pocakméret alapján biztos,hogy a ygerek nagyobb, mint a számatott 2900 g, legalább 3500-3800 g.
Tehát 8-kor már bent is voltam a szülőszobában 1-2 perces fájásokkal. Jött is a dokim gyorsan, azonnal burkot repesztett (amibe azt hittem hogy belehalok&#61514;) és azt mondta, hogy 10-re már kint is lesz a baba. Ez egy kicsit megvigasztalt, hogy nem fogok órákat szenvedni. És majdnem igaza is lett. Negyed 11 körül úgy gondolta, hogy igyekezzünk kicsit a baba érdekében,mert látta, hogy kezdek kétségbe esni és félt,hogy nem jut majd elég oxigénhez, így bekötötte az infúziót. Ezután már csak 3 fájás volt gyorsan egymás után, viszont azokhoz a burokrepesztés habostorta volt. Aztán közöltem, hogy jön a gyerek, mire ő nyugodtan: Ezért vagyunk itt. Na én akkor mondtam, hogy ez nem vicc, mert tényleg jön és az első tolásra ki is bújt. Ez volt 22:20-kor.
Ezt én nem nagyon vettem észre, csak azt láttam, hogy könnyes a párom szeme és azt éreztem, hogy semmi nem fáj és senki nem foglalkozik már velem és a szülésznő azt mondja, hogy „tényleg kicsi.”. Aztán rájöttem, hogy azért van mindez, mert megszületett Törpenyuszi! Gyönyörű kis kerek koponyája volt és nagyon szép tisztán jött a világra. Nem kellett sokat küzdenie, ideje sem volt deformálódni. A tényleg kicsi azt jelentette, mint később kiderült, hogy 2550 g és 51 cm. De talán a könnyű születés kárpótolja Törpenyuszit azért, hogy idekint kell emgnőnie&#61514;
Senkinek nem hittem el, hogy abban a pillanatban tényleg megszűnik minden fájdalom.
Gyorsan leszívták a magzatvizet az orrából, szájából és már meg is kaptam. Meztelen kis testét bedugták a hálóingem alá, hogy ne fázzon. Olyan békésen, sarkig nyított szemekkel tekintett ránk és a külvilágra, mintha mindig közöttünk lett volna.
Utólag belegondolva, nem tudom, mit éreztem akkor pontosan. Csak azt tudom, hogy nagyon boldog voltam, hiszen láttam, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan változtatta ez a kis jövevény a szeleburdi, örökgyerek páromat könnyes szemű, aggódó APUKÁVÁ. Hogy én is anya lettem, az eszembe sem jutott.
Már 10 percesen szopizott, amit akkor még nem nagyon élveztem, mert bár kaptam helyi érzéstelenítést a varráshoz, mégis minden egyes öltést éreztem és hát az borzasztó volt.(De az igazán borzasztó az volt, amikor kiszedte a varrásokat egy életlen ollóval&#61514;)
Szóval, mindent összevetve - az utólsó tíz perctől eltekintve- egészen elviselhető volt.
Bár hazaindulás előtt a doki mondta, hogy szép élményeket okoztam neki, mert ilyen formás kisbaba rendes úton szinte soha nem születik és két olyan dolgot is hallott, amit a szülőágyon még soha. Állítólag a legvégén azt mondtam, hogy "nekem ebből elég volt, abbahagyom és hazamegyek" majd a szülés után két perccel pedig azt, hogy "még kettőt szívesen bevállalok".

Na, végül mégsem lett olyan rövid. De közel sem lehet szavakkal elmondani mindent pontosan. Azt biztosan tudom, hogy nagyon szeretem a lányomat, az apukáját és hogy mostmár egy igazi CSALÁD vagyunk.

Küldök még nektek egy képet is:
„bár kicsi vagyok még, de azért ide nekem az oroszlánt is….”

Kép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

<font face="Comic Sans MS,Tahoma"> Hello Csajok Kép

Hát a vádőnők és dokik okoskodásairól én is tudnék mesélni, de már én is csak Coryra gondolok és bólogatok nekik. Kép Kép Kép

Szerintem se keseredjen el senki, akinek pótolni kell az anyatejet, igaza van Medikének, fontosabb, hogy boldog, kiegyensúlyozott baba legyen, nem hót mindegy mit eszik? Lényeg, hogy rajtatok nem múlott semmi, ha meg egy kicsit igen is, akkor is késő már ezen agyalni.

Indianyó! Én is nagy kendős vagyok. A mostani kendőd milyen? Emlékszel a képre amit magunkról küldtem és kendőben van Pötyi? Olyan a tied? Tudom, hogy neked az előző milyen volt, most csak sima hosszú, amit meg kell kötni több félek éppen? Te hogy viszed benne Dominot? Pötyi fura módon a fekvőt utálja, ő ül benne, felém fordulva.

Na a bukások nálunk is megvannak, amit nem értek, hogy néha 2-3 órával kaja után. Hogy hol gyűlik addig???

Mi most éppen hót piros pöttyösek vagyunk, egyre csúnyább, de azzal vígasztalt a doki néni, hogy el fog múlni 2-3 hét alatt (izzadság pólusok vannak becsúnyúlva???). Hallott már erről valaki? Ez nem ugyanaz, mint a tejkiütés, vagy igen?

Nadine, köszönöm, hogy megosztottad a történetedet! Örülök, hogy jó vége lett, nagyon sokat gondoltam rád azokban a napokban és drukkoltunk a férjemmel. Kép

Medike! Mi majdnem egyformán szültünk, jó volt olvasni, mert újra átéltem a mi Eszterünk születését is. Éljenek az Eszterek!!!

Az Espusian nagyon hatásosnak bizonyult, azóta nagyon szép napjaink vannak, oly annyira, hogy azóta éjjel kimarad egy etetés, ami itt tudom, hogy nem nagy szám, mert rajtunk kívül nagyon sokat bundiznak órákat éjjel, de én nagyon értékelem, mert eddig óramű pontosan 3 óránként keltem etetni. Kép Kép Kép

Szépséges, napsütéses délutánt mindenkinek és kellemes hétvégét!!!

Ja és ilyen pöttyösek vagyunk, néha még csúnyább is. Kép</font>

Kép

KépBarti&Pötyi 2006.április 1.Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Sziasztok tavaszi Anyukák!!

Én a 2005/2006 téli babák topicból jövök és szeretnék hozzátok is csatlakozni,ha lehet.Tudniillik kor szerint én is inkább idetartoznék,de először oda jelentkeztem be,mert hát ugye február még tél.Szoktalak benneteket olvasni és teljesen ugyanolyan cipőben járok most,mint Ti.A téli babáknál már mászásnak, hozzátáplálásnak örülnek az anyucik,én pedig az ujjszopásnak és a hangos nevetésnek tudok "még csak" örülni mostanában.Persze nagyon aranyosak,és sokmindenben segítenek,de veletek történnek meg napról napra ugyanazok a dolgok,mint velünk.
Szóval akkor kicsit magunkról:2006. február 14-én született Lili a kicsilányom 3400gr-al és 52 cm-el,aki tehát most kedden volt 12 hetes.Nagyon tündéri,jó kisbaba,persze azért egy-két akaratos hiszti belefér a mindennapokba. KépMúlt hét csütörtök óta szopizza az ujját és azóta méginkább kiegyensúlyozott babuci lett,mivel meg tudja nyugtatni magát.Kb. 3 óránként szopizik és csak szopizik 3 hónapja. Mostanában kicsit nyugtalanok lettek a szopizások,mert valami miatt,ha épp nem dől a szájába a tej,akkor elkezdi rángatni a fejecskéjét,türelmetlenkedik.Pedig egy-egy szopi közben 2-szer,olykor 3-szor is újra belövell a tejem,de ehhez idő kell és kitartó szopizás.Ez mostanában a kisasszonynak nagyon nem tetszik.Én persze ilyenkor nagyon izgulok,hogy kevés neki a tejcsi. KépEddig szépen fejlődött,nem túl sokat hízik,de a védőnő és a dokinéni mindig meg van velünk elégedve.Múlt csütörtökön 4710gr és 58 cm volt a kicsilány.Magamról annyit,hogy az egyetem mellett vállaltam Lilkómat,így tanulgatok is,de elsősorban nagyon boldog Anyuka vagyok a mindennapokbanKépKép
Köszönöm,ha befogadtok,igyekszem mindnennap követni a történéseket és reagálni mindnekire.Szép lassan gondolom minden Anyucit és Babucit megismerek majd!!!Kép</font>
</font>
Vendég

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Ja és teszek fel pár friss képet Lilkó babámrólKép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Bocsánat,ha sok voltamKép</font>
</font>
Vendég

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">Szia Babcika és LiliKép
Régebben én is írogattam a téliekhez de én is rájöttem, hogy inkább ide tartozom. Õket pedig már csak olvasgatom. Na nem mindíg mindet mert ők mostmár nagyon ráérnek a nagy babócák mellett írkálni. Nem győzöm olvasni.
Ezt a szép betűtípust tőled csentem.Kép
Szóval üdv itt (is)! </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Zsuzsi: Jó,hogy írtál! Várunk, amikor csak tudsz jönni! Én is kíváncsi vagyok a szüléstörténetre!

Nadine, Medike: Nagyon köszönöm,hogy olvashattam a történeteteket! MÉg mindig könnyezek...Főleg a Nadine-t olvava megint leperegtek az én Manóm születésének képei isKép Köszönöm mégegyszer!

Babcika és Lili: Üdv közöttünk! Nagyon édes Lilkó! Bár, már láttam egy-egy képet róla, mivel én is belekukkantok néha a téliekbe!Kép Tudom,hogy jó kis aktív tag vagy, így tovább itt isKép

Barti: asszem nekünk ilyen kiütéseink vannak! Ezután,ha lemegy a pirosság, száraz marad a bőre? Mi most carbamidos testápolót kaptunk rá, mert állítólag,ha száraz, igyekezni kell megszüntetni a szárazságot, mert váladékozhat és elfertőződhet. Szoktam még hexaclorophenes hintőporral szórni. Kép alapján olyannak tűnik, mint a Botié!

Egész nap a kertben voltunk, virágot ültettem, szépítgettem a kertet! Remélem Botond fiatalúrat kellőképpen kiszívta a jó levegő, és szépen fog durmolni éjszakaKép

Többiek? Még napoztok? Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Szia Babcika Kép Nagyon szép a babád, üdv itt!

BartikaKép a www.mamamoto.org egy jó kendős oldal, ill. amit én most használok, az a www.mobiwrap.com oldalon találod, ott van videoútmutató is. Én is függőlegesen teszem bele a babát, nem bölcsőtartásban, úgyhogy itt a magzati pózban csücsül a baba és ez nagyon jó neki.

pusz.

MedikeKép te Esztered is gyönyörű - tényleg hasonlít Tünde és Titati pici manóira a nagy fekete hajávalKép

indianyo

bocs, BArtika: www.mobywrap.com a helyes cím. és ezt nézd meg:

http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=2

indianyo

Ja, Barti, még egy Kép
Azt mondta a doktornéni, hogy a kiütés az arcon teljesen normális, nem kell aggódni, csak ha van hozzá kísérőjelenség.

indianyo

<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Indianyó! Kép

KÖSZÖNÖM!!! Énis majdnem így használom az enyémet, csak az utolsó hurok hiányzott, most megkötöttem így, ahogy mutattad, sokkal kényelmesebb!!! Kép

Ami a pöttyöket illeti, mellékhatása nincsen, de Anita, amit Te kérdeztél, nem tudom megmondani, mert még nem tűntek el, szóval nem tudom szárad marad-e alatta. A kis arcán, tarkóján és mellkasán vannak, pont ott, ahol elvileg bemelegszik, ha egy kicsit is melege van és szemmel láthatóan nappal jönnek elő jobban. No majd meglátjuk. Kép

Ma egyedül vagyok, Apa legénybúcsúra ment, Pötyi már alszik a szobájában és én most először nem tudok mit kezdeni a nagy szabadidőmmel... Kép Anyósom ma ment haza, ki van a lakás takarítva, minden kimosva, kivasalva... arany életem volt. Most jön a mélyvíz. De azért nagy segítség, hogy 6 hetesen maradok egyedül vele, mert már kialakult napi rendje van és éjszaka alszik, ha nem fáj a hasa igazán nem panaszkodhatok, mindent meg tudok mellette csinálni. Na majd meglátjuk, azért kíváncsi vagyok a következő hetemre. Kép</font>

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Medike: a babának leginkább kiegyensúlyozott anyja legyen!

Babcika: üdv itt Kép Mit tanulsz? Hanyad éves vagy? Én két gyerek mellett fejeztem be az egyetemet Kép Be is tettelek a táblába Kép http://terszt.fw.hu/babak.html

Kendő: én elöl keresztezve használom, és Lizának tetszik Kép Ma sokat volt rajtam így.

Állatkertezni voltam a 3 gyerekkel. Nagyon jó volt, csak rettentő meleg a fekete hordozókendőm. Örök hála Borcsának, hogy ez a gondom megoldódik hamarosan Kép Asszem ma este nem lesz gond az elalvással Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font face="Comic Sans MS,Tahoma"> Cory!!!
Hogy oldódik meg a kendős gondod? Nekem is iszonyat melegem van benne, egészen össze szoktunk melegedni kiscsajjal. Kép Meg Te mit tettél hogy ne süsse a kis arcát a nap? A sapka nem elég...</font>

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: lesz vékony kendőm Kép Az arcát teljesen belém fúrja, így nem süti a nap.

cory
Budapest

Sziasztok

Eszti
Tegnap lemaradt, hogy nagyon tetszet a gyúrás. Hát gyúrjatok is keményen. De ismered a mondást: Kicsi a Bence, de erős.KépKépKép

Anita
Reménykedek, hogy mi is lelassulunk, majd a növésbe, mert itt az ennyi idős babák mellett, mint Levi, teljesen kilógunk a sorból. Nekem meg olyan picik a többiek.. Mikor megkérdezik mennyi idős ,látni kéne az arcokat, amit vágnak.Kép
Nekünk is száraz a helye én gyógyszertári keverésű testápolóval kenem. Ja a cicimre is a gyógyszertári kence volt a legjobb, beforrtak a lukak.KépKépKépKép

Babcika
Üdv itt én is szoktam olvasni a téli topikot, bár mostanában már nincs annyi időm, de pocakos koromban mindig olvastam őket.
Nagyon csini a lány.Kép

Zsuzso
Gratula a vizsgákhozKép
Biztos sikerül minden, ezért már most gratulálok.

Annácska
Kocsi kész?Kép

Titati
Azért olyan baromi sokat nem fejek, mint te. Nekem semmi elváltozás nincs szerencsére.Kép

Szüléstőrit köszi lányok .Zsu a tiédet is várom.Kép

Csajok most már lassan ki kéne tűzni a tali időpontot. Nem?Kép

Levi már alszik, megyek most apával kell foglalkozni.Kép

Jó éjszakát mindenkinek.Kép

Babetta és Levi 2006.03.06

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Lányok!!Köszönöm szépen a kedves fogadtatást.Igyekszem,hogy naprakész legyek veletek kapcsolatban is.A kis fáziskésésekért egyelőre bocsikaKép
Köszi a bókokat Lili nevében is,mindneképp tolmácsolomKép

Kiütés az arcon:Nem tudom nem tejkiütésről van-e esetleg szó.Nálunk volt ilyen még kb 1,5 hónappal ezelőtt.Én igyekeztem a tehéntejet mellőzni és diólevél teával mosogattam Lili arcát.Ez a kettő csodákat tett,hamar elmúlt.Most már iszom a tejet újra és semmi gondKép

Cory-Köszönöm,hogy máris táblatag lehetekKépLátom hiányosak az adataim:a mohácsi kórházban szültem,a terhesség pont betöltött 39. hetén,spontán módon.A pécsi egytemen vagyok történész szakos,már hatod éves vagyok,mert eltolódtak a vizsgáim,szakdoli,szigorlatok még visszavannakKépTörténelem tanár szeretnék majdan lenni.Gratulálok a sok erőhöz,hogy két pici mellett tanultál!Te hová jártál?

Petri-Kép A betűtípus ellesést bóknak veszemKép

Ja és a legfontosabbat még nem írtam:MINDEN BABA CSODASZÉP!!!KépKép</font>
</font>
Vendég

<font face="Comic Sans MS,Tahoma"> Babcika!!!!

Isten hozott közöttünk!!! Kép

Jó lenne tudni, hogy lehet megkülönböztetni a tejkiütést a meleg miatti kiütéstől.
Én nem eszem sok tejterméket, napi egy bögre tej és kevés sajt, ennyi. Melyik az, amit Indianyó Te írtál és magától elmúlik???</font>

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: Én semmilyen tejterméket nem eszek közvetlen, ritkán olyan ételt, amiben előfordulhat tejféleség. Nekünk kiütés ált. akkor jön ki,ha Botinak melege van. Van,hogy napokig,sőt volt, már,hogy több mint 1 hétig semmi nem volt. Azt is mondta a doktornő,hogy nagyon érzékeny a bőre, ha odanyomja vhova az arcát, egyből meglátszik, pedig már mindenünk (legalábbis 98%-ban)kizárólag 100%pamut, semmi keverés. És a melegben intenzívebben kiömlik. (Mellesleg megjegyzem, volt kitől örökölniKép vagy inkább Kép)
Nekünk ilyen kis nagyon apró érdes, sömörkés felületűek a kiütések.

Cory: akkor valószínűleg tényleg lesz alvás nálatok. Csak nem célirányos útiterv volt?Kép

Nyugodalmas éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: chat-es tali volt, és nagyon jól sikerült Kép szerintem jövő nyáron már a minikkel is lehet majd ilyet csinálni Kép

cory
Budapest

Sziasztok Boldog Anyukák!

Elméletileg újra van internetünk :-))/ ezért nem jelenkezetem eddig :-((( és sajnos olvasni sem tudtam. Tehát le vagyok maradva bő egy hónappal.
Gondolom, nem lesz egyszerű bepótolni.....

Magunkról:
Martin szépen fejlődik. Igy, 7 hetesen, kaja előtt, ruha nélkül, 6710 gramm. A hátam, már nem nagyon bírja.
Hasfájásra már kipróbáltunk mindent ( a szuszpenzióktól a homeopátiáig). Nekünk ami bevált, hogy az édeskömény teát Én iszom, napi két csészével+ Infacol.
Azóta, már szépen átalussza az éjszakákat (7-8 óra).
De viszont nappal..., alig alszik.
Csodálatos, ahogy nyílik ki az értelme! Már akkorákat tud mosolyogni, ha beszélünk hozzá és anniyra érdekli az őt körülvevő világ.

Kép

Szóval, annyi kérdésem lett volna az elmúlt időkben a tapasztalt anyukáktól, csak ez a ˛xxx... internet nem adta meg a lehetőséget. Na mindegy, állítólag már működni fog.

A védőnő hozzátok is két hetente jár?

Mikor kell újra mindenféle vizsgálatra menni (pl: UH)?
A gyerekorvos két hete volt kint, legközelebb a 2hónapos oltásra jön ki.

Csak azért kérdezem, mert egy ismerősünknek a 8 hetes babájáról kiderült, hogy lyukas a szíve és ez állítólag, elég sűrű a babáknál.
Szóval, most nagyon aggódom.

A kórházi zárójelentésben viszont, nem rendeltek vissza 6 hetes kontrollra.

Akkor nekünk kell bejelentkezni?
Segítsetek légyszi, hogy nálatok ez hogyan működik/működött?

Köszönöm,

Era és Martin

Ja és néhány friss kép

KépKép

KépKép

KépKép
lingelera

Ja, és mégegy kérdés:

A dokim CERAZETTE fogamzásgátlót írt fel.
Én nagyon félek a tablettáktól.
Szerintetek szedjem? Van valakinek tapasztalata?

Nam sokára újra szeretnénk kisbabát max.1-2 év.

Köszönöm!!!

Era

KépKép

KépKép
lingelera

és még valami:

Egy hónapja olvastam, hogy valakinek kellett 3-4 Pampers vonalkód. Mi 3-as pelust használunk, aktuális még. Arra már nem emlékszem kinek kellet.

Era

Jó éjt.

KépKép

KépKép
lingelera

Látom már mindenki aluszkálKép

Bettinának valami hidrocortizonos kenőcstől múlt el teljesen a pötty az arcáról.
Kaptunk a koszmóra is kenőcsöt, mert az olajozástól egyáltalán nem múlt el. Tiszta bozont a nagy haja, és tök érdekes, hogy ami nő alatta, az világos, majdnem szőkeKép

Babcika!Kép Üdv. nálunk! Édes a picúrodKép
Én nem tudnék most semmit tanulni, mert még azt is elfelejtem, amit eddig tudtam.

Zsu: azért ne emészd magad a cumi miattKép
Akkor tessék szorgalmasan tanulni!Kép

Babetta: tűzzétek ki a tali időpontot és helyet, nekem pl. teljesen mindegy, majd alkalmazkodom.

Cory: mennyi most a beugró az állatkertbe?
Ti igényeltek majd nagycsaládos igazolványt?

Bartika: biztos menni fog egyedül is! Csak lazán!!Kép

Nadine, Medike: nagyon jó volt olvasni a történetet! Köszi!!
a lényeg, hogy a végén minden jól alakult!!

Jó Éjt Mindenkinek!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Era: én nem szedek fogamzásgátlót, de nekem alapvetően gondjaim vannak a tablettákkal. De a gumi sem az igazi Kép És én most 4-5 éven belül tuti nem óhajtok szülni.

cory
Budapest

Era: Nicikának kellett a vonalkód!
jó, hogy újra itt vagy!Kép

Nálunk a védőnő egyáltalán nem jön.
Ha nem csináltak UH-t, akkor neked kell bejelentkezni.
nekünk csináltak a kórházban.
Lényeg: nagyon édipofa Martin baba!!!!KépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?