A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Tipu,

Szerintem is ráérsz még egy kicsit. Kép Nekem a dokim a Magne B6-ot javasolta, azt szedem, naponta kettõt. Nem t'om, hogy arra felétek mi a neve, de biztosan van valami hasonló. Kép

Pussz

Nyulika
22+5
nyulika

Nyulika,

A Nyúlandi a saját nevem, amit a szeptember 28-i házasságkötésemig büszkén viselek.

Agci,

Megneztem az altalad ajanlott oldalt. Ha 10 het +4 nap vagyok most, akkor az terhessegben 12+4-et jelent. Akkor miért nincs még a baba 12 hetes? Ezt nem nagyon értem.
Vagy nem a 12-13. heten kell a nyaki redo vizsgalatot megcsinalni?
Csak azt nem ertettem a meretekben, hogy mikent tud a baba ennyire az elejen 2 het alatt csak 4 mm-t noni. Ekkor hetente cca. 1 cm a normális, nem?

Ha tenyleg 12 +4 vagyok, akkor Tipuval egyidosnek erzem magam.

Nyúlandi
(?12+4)
nyula

Tipu,

Laikusként ugy gondolom, hogy amit most erzel, az csak puffadas. Én legalábbis így fogalmaznám meg a saját érzéseimet.

Nyulika,
A Kisnyussz teljesen a tiéd, mivel az én Kisbütykömnek nem Nyúl lesz a vezetékneve.

Nyúlandi
12+4 - csakazértis
nyula

Szia Tipu!

Akkor most mégeccer üdvKép

Edina!

Mail ment!

Most én is megyek, valahogy olyan álmos lettem, vajon mitõl?
ááááááááááááháááá(ásitottam, hihiKép) Oké most már hülye is vagyokKép

sasha
29+6

Kép
sasha

Nyula!

A baba növekedésével kapcs! Nem mindig a tankkönyv szerint fejlõdnek a gyerkõcök, még ilyen babszem korban sem... Van amelyik lassaban fejlõdik, van amelyik gyorsabban! Hisz van amelyik baba 2,5 kg-osan van amelyik majdnem 5 kg-osan jön a világra! Ne izgulj! Majd behozza a lemaradását! Vagy az is lehet, hogy nem akkor fogant amikor gondolod!!! Lehet hogy a ciklus második felének a végén történt... Az meg akkor legalább 1 hét csúszás...

na cupp
sasha

Kép
sasha

Imolka
asszem téged kihagytalak az üdvözlõ listámból. Kérlek ne haragudj, de az eszem is elhagyom lassan! Kép
Szóval üdv. közöttünk, kellemes babavárást!

Forti (37+5)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Kismamik!

KryssKépKépKépKépKépHatalmas gratula!
SziszikeKépKépKépKépKép Neked is hatalmas gratu!
Minden babonak sok-sok tejcsit es egeszseget kivanok.

Mindenkinek nagyon koszonom aki vigasztalt, biztatott, a teljesseg igenye nelkul : Sasha, Kryss, Sziszike, Kataa, Zulu, Bringa, Zsanci, Edina. Remelem nemmaradt ki senki, igyekeztem jegyzetelni, hogy teljes legyen, ha valaki megis kimaradt csak az en hiban es ezer bocsanat erte.

Jelentem, a tegnapi verezgetes, alvadt ver,stb. mara abba maradt, van viszont helyette barnasozas, ami idegesit egy kicsit, de nagyon remelem, hogy csak a vizsgalat utohatasa es nem a mehlepeny elegtelen hormonalis mukodese miatt van. Hiszen anno, mikor meg nem voltam babas a progi hiany miatt barnasoztam es ha jol tudom akkor a 14.heten veszi at a lepeny a hormontermelest a petefeszektol, ezert izgulok kicsit, mivel nekem az elejen is szuksegem volt a Profasi szurikra. Volt valakinek szinten kozuletek ilyen barnas ize, mit mondott ra a doki?

Szombaton megyek a rendes dokimhoz, addig remelem elmulik, ha nem akkor legalabb lat egy orvos ujra es remelem segit is.

Multkor szo volt a popsitorlokrol, nalunk ugyan meg nem aktualis, de felfigyeltem a TESCO holnaptol indulo akciojara a katalogusban, 6.oldalon balra lennt: Johnsons Baby Skincare apolo torlokendo quattropack: 3db 72db-os utantolto+1x72db dobozos kerul 2129.-/csomag. Bar nem vagyok nagyon jartas, de nekem ez jonak tunik, kb.7forint/db.

Holnap egesz nap korhazozom, reggel labor(ver,vizelet) delben vedono, delutan a baratnommel megyek UH-ra, most 10hetes terhes. Remelem azert nem esek majd ossze a sok hohangalastol, mert ugye elvileg most pihennem kene nehany napot.

Na, most nem is voltam olyan hosszu.
Pusssssszantas mindneki hasikojara,
Timici
13+4
Timici

Forti, Zsanci
Hogy vagytok? Már nagyon izgulok értetek, meg persze Csics-ért is, aki ki tudja, lehet, hogy már babázik itt a balcsi mellett?
Tünetek vannak?
Már én is izgulok, pedig nekem még van vissza

Vikus
Szia itt is Kép Láttad, hogy Lora jelentkezett? Azt hiszem tegnap.

Sziasztok új Kismamik

üdv,
bringa (36)
bringa

Sziasztok!
Köszi, hogy reagáltatok rám, örültem minden szavatoknak.
Imolka!
Képzeld el, hogy nekem is mindkét petefészkem policisztás, azt mondták tavaly, hogy legalább két év mire mesterségesen létrehoznak nekem egy babát. Úgy döntöttem, hogy ebbõl a hülyeségbõl nem kérek. Lemondtunk a babáról, úgy voltunk vele, hogy van már egy, valahogyan túl éljük.Mit ad isten, következõ hónapban már terhes voltam. És most a szülés után 3 hónappal újból. Bár Dina baba nem középidõben fogant, hanem két héttel késõbb, de nyagyon boldogok voltunk. Már több orvos azt mondta, hogy csoda, hogy vannak gyermekeim. A PCOS-em a nagykönyvben megírt, a csodájára járnak, és mióta szenvedek benne, iszonyú dagadt vagyok, és nem tudok lefogyni. Nekem elég szörnyû betegség. Ja és a mostani terhesség sem annyi hetes, amennyinek lennie kéne. Nekem is majd jön az ultrahangos találgatás. Egyébként itt nálunk vidéken, csak iszony van a szülészetekkel kapcsolatban. Az idei szülésem nagyon iszonyú volt. ÉS itt még torna sincs, csak valami fonnyadt tanfolyam.
Sasha!
Mindenképpen Pest mellett döntök, mert az idei szülésem itt vidéken, egy rossz álomra emlékeztet. Itt Tapolcán sincs gyerekosztály, és a picit Veszprémbe vinnék, ami megint csak egy katasztrófa. Szóval nekem csak jobb lehet. De téged is tökéletesen megértelek, mert nagyon ki vagy szolgáltatva az orvosoknak, és hát nekem a saját fogadott orvosom is nagyon iszonyúan állt a szülésemhez. Csak a saját érdekeit nézte, és így ebédre már az ebédlõben tudott csücsülni.
Köszi a többieknek is a kedves fogadtatás.
HA valaki tud valamit a MÁV-os Kardos dokiról, írjon nekem.
Sziasztok
Vikus
vikus

Bringa
Sajnos még jól vagyunk, semmi tünet ami komoly lenne. Manóka egész nap feszeng bent, ctg jó, a hasam keményedik, néha belenyilal, de semmi extra. Pedig már nagyon várom ám!! Kép Kép

Ma végeztem az ablakpucolással is! Kép Holnapra mit találjak ki??? Kép

Forti (37+5)

Kép
Kép
forti

Halihó!

Kryss, Sziszike, gratula!!!KépKépKép

Forti,
azért szerintem 1111-el már meg vannak számlálva a napjaid!(óráid???)
Nekem a kisfiammal szintén ennyi volt a végére, és egy idõ után megelégeltem, hogy nem tudok aludni a jóslófájásoktól, úgyhogy egyik este mondtam a férjemnek, hogy menjünk kicsit sétálni. A Szabihegyen lakunk...Kép Két óra múlva már a szülõszobán voltunk.

Lányok, én ma olyan nagyot bûnöztem este! Ui. elmentem a kedvenc barátnõmmel vacsizni, és annyit ettem, hogy magam is meglepõdtem...Kép Ha ezt a védõnéni tudná!
Most itthon még egy dinnyét is leküldtem, ráadásnak.
Lehet, hogy tényleg bulémiás lettem?!Kép
na pusz
Zulu, a házibálna
20+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Hahó!
Két napot kihagyok, és már megint micsoda hírek!KépKépKép

Új kismamiknak üdv!
Kép

Kryss Kép, SziszikeKép!
HATALMASSSSS GRATULA!
Kép

ZsanciKép!
Hoppá, már Te vagy az elsõ! Szurkolok, hogy akkor bújjon elõ a pocaklakód, amikor Te szeretnéd!

TimiciKép!
Úgy láttam, Te is kérted a túrótorta receptet. Sajna az emiledet viszont nem tudom. Kérlek, írd meg, és azonnal megy a recept!
Na és persze nagyon drukkolok érted, meg a pocaklakódért!

Lányok, még nem tudtam végigolvasni a lemaradásom, de mostmár olyan hulla vagyok, hogy bedõlök az ágyba...

Pusza:

iancsa
28+2

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Kryss! Sziszike! Gratulálok Nektek!!!KépKépKép

Szóval én vagyok az élen...

Bringa, iancsa! Még semmi, köszi az érdeklõdéstKép!

Én ma voltam orvosnál, ctg + vizsgálat. Nekem már egy hete 1111 volt a méhszájam, a doki ma azt mondta, hogy egy picit tágultam azóta is, de a baba még nincs egészen lenn. Azzal nyugtatott, hogy szerinte ezen a héten még nem jön, de persze az is lehet, hogy holnap...Kép
Nekem egyébként nincsenek jóslófájásaim, vagy nem érzem õket? A hasam pedig még soha nem keményedett. Csak a combomba nyilallgat bele néha, meg szurkál itt-ott. És ma baromi nyûgös meg nyúzott voltam, de talán csak a sok herce-hurca miatt, a házzal meg a hitellel kapcsolatban.

Forti, te tényleg mindent elkövetsz a cél érdekében! Nekem még be kell pakolnom szinte az egész lakást a héten, pedig én nem akarok még szülni! Bár, akkor legalább kimaradok a hétvégi költözésbõl, valaki csak megcsinálja helyettem.Kép

Képzeljétek, a házban nem lesz egy darabig net, mert nincs vezetékes telefon, és állítólag több hétbe telik, mire a Matáv beköti.Kép Azért majd megpróbálok néha írniKép.

Üdv az új kismamáknakKép!

Vikus! Szerintem nézz utána a MÁV-topicban, vagy írd be a keresõbe, én emlékszem rá, hogy sokat írtak róla.

Puszi mindenkinekKép

Zsanci
38+1
zsanci

Jó reggelt mindenkinek!

Zulu
Remélem igazad van!! Csak én nem igazán érzek jósló fájásokat. Igaz nem is nagyon tudom hogy miket kéne érezni, de a haskeményedésen kívül nincs semmi. Azt mondták hogy a jósló fájás annyiban tér el a normálistól hogy nem rendszeres. Akkor viszont kéne éreznem valamit. Vagy lehet hogy nekem nem lesz olyanom??? Kép Most nagyon hülyeséget írtam!! hehehe

Zsanci
Megyek segítek csomagolni!!! Kép Kép Mondd a címet, már indulok is!

További jó ébredezést!

Forti (37+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Itthon ülök (végre gépnél Kép
és potyognak a könnyeim. Köszönöm a jókívánságokat.
Rám fér, az elmúlt viharos hét után.
Kristóf remekül van, tejecske dögivel... Kép
A szülés körülményei nagyon sok tanulságot hordoznak, úgyhogy mindenképpen leírom nektek.

Üdv.
Malacka (ma 37 év) és Kristóf (ma 6 nap)
malacka

Szia Tipu,

Remelem meg olvasod ma is ...

Örulok, hogy minden rendben veletek ! Probalj meg nem aggodni a verzes miatt , ha a doki szerint a babak jol vannak ... Majd meselj mi volt az ultrahangon , jo Kép ?
Amugy te is a "Naistenklinikka"-ra jarsz ?

Bocs, hogy csak most valaszolok az elozore : Szoval mi is Espoo - Leppävaaratol 2 km.-re. Eleg gyakran az Omenaba jarunk bevasarolni Kép Talan mar ossze is futottunk nehanyszor ...

Koszi a tippet , en is talaltam magyar paprikat Kép Kép Kép !

irj, hogy mi ujsag veletek

udv
kamelia
kamelia

Szia Nyúlandi!

Ne izgulj, hogy nem tudod pontosan mikorra is várod a pocaklakódat, és pontosan hányadik hétben is vagy. ( ezt mondjuk a doki megmondja úgyis ) Nekem nem 28 napos volt a mensim hanem 33-35 és a szülés várható idõpontja sem x nap, hanem november 28 körül. Az UH egyszer nov. 28 mutat, máskor dec. 1-et,ha viszont a táblázat alapján számolnám ki, akkor is más dátum lenne. Tehát én már belenyugodtam, hogy nincs napra pontos dátumom, elvégre úgyis a pincurka fogja eldönteni mikor is akar kibújni. És ha azt mondja az orvosod, hogy egészséges, jók a méretei, akkor ne izgulj. Az UH, az AFP úgyis eldönti majd. Legalábbis én így gondolom.
Amúgy gratulálok minden kismamának és csöppségnek aki a napokban született. ( tegnap született meg a sógornõmnek is a kislánya )

üdv
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok,

Koszonom a segitsegeteket es az uj kismamaknak szolo kedves udvozlest.
Majd ha jovo hetfoi ultrahangon kiderul, hogy mennyi idos vagyok. Kedves a baba, hogy jelzi meg nemi fajasokkal, hogy o jelen van, mert semmi tunetem sincs, ami arra utalna, hogy valaki no a pocakomban.

Tipu irasanak koszonhetoen azt almodtam, hogy barnas verzesem van, ugyhogy reszben atvettem a rossz gondolataid egy reszet, ugyhogy neked mar nem maradt semmi. Mindenkeppen ird meg, hogy mi volt az ultrahangon.

Malacka, megírod a szulestortenetedet?

Meg egy kerdesem lenne. Mikor illik szolni a cegnel, hogy nem en vagyok a legbiztosabb munkaero?

Udv,

Nyulandi
(kortalan)
nyulandi

Szisztok,

Nyulandi,
Udv itt nalunk,Kép
Alt a 12. het utan szoktak kozolni a munkahelyen a jo hirt de lehet kesobb is ha nem altszik rajtad nem fogja ugysem senki eszre venniKépA kerdes az meddig akarsz dolgozni,mert ha sokaig a vizsgalatokra ugyis el kell menni munkaidoben es elobb utobb gyanus lesz a dolog...

Tipu,
De jo hogy minden rendben van a picikkel.Fekudj sokatKép

KAngi,
Hat igen ez a legjobb sorrendKépA pici meg csinalja adolgat odabent csak te nem erzed meg.
Nekem neha mar az elhelyezkedes jajongassal kezdodik az agyban,de nem baj megeri...KépKépKép

Forti,
Nagyon szep nagy baba leszKép
Ha van kedved meg az ablakpucolashoz felajanlhatom az enyemeket...KépKépKépJo hogy ilyen eroben vagyKép

Timici,
Orulunk hogy jobban vagy es jobb a kedved.Kép

Vikus,
Hat ez tenlyeg csoda.JO hogy ilyenek is vannak.Pont tegnap kellett egy baratnomet vigasztalnom mert lombikra van csak eselyuk.Minden lehet es foleg akkor amikor mar az ember lemondott rolaKép

Zsanci,
NAgy nagy drukk hogy mindennel vegezz idoben meg a baba elottKép

LAnyok,
En ma azt almodtam hogy elkezdodott a szules,es nagyon rossz volt mert hat meg nem eltt volna itt az ideje.De mire megmutatak volna a babat felbredtem.A ferjem meg azt hogy annyira kinyomta hasamon a kezet hogy latta akis ujjait.Kép
Mi imndig egyszerre almodunk a babarol...KépKép

Pusz
Kataa
27+1

Kép
Kép
kataa

Kataa
Bevállalom azt is! Kép Kép
Házhoz megyek, sõt festés, tapétázást is vállalok!
A kisfiam egyszer csak megunja hogy a mami ugrál! Kép Kép Kép

Forti (37+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok! Kép

jol eltuntem sajnos Kép a mult heten nekem is lett olyan barnasozos folyasom, s mivel en mar egyszer elveteltem bent tartottak a korhazban megfigyelesen biztos ami tuti.
szerencsere semmi gond, csak az, hogy a mehlepeny tul kozel van a mehszajamhoz ez okozta a problemat. allitolag a terhesseg elorehaladtaval feljebb fog kerulni, es nem lesz a mehszaj kozeleben.

beszereztem MagneB6-t. mikortol illdomos elkezdeni szedni?

kamilla (15+6)
kamilla

Kamilla,

Jo hogy mar otthon vagy,es hallottam a a tanfolyamon hogy van ilyen de ahogy no a pocid ez feljebb mengy magatol.
En szedem mar az elejetol.Azert mert fajt a szivem korul es erre adtak.De mivel nem artalmas es nem elhet tuladagolni azota is szedem es nem is kemnyedik ....kopp...kopp a hasamKép
En 2*1-et szedek naponta de van aki itt tobbet.

Kataa
27+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Hazaertunk! Ma meglattuk kispapival a csodat! Tobbesszamban KépKép Rengeteget nottek 2 het alatt! Jol vannak nagyon, az egyik virgoncabb (5mm-el nagyobb), mig a masik inkabb szegyenlosen bujkalt.Kép De 45 percen keresztul kemleltuk oket, igy ot is sikerult meglesni. Hivatalosan "A" es "B" bebi. Az "A" van kozelebb a kijarathoz, de lehet hogy a kovetkezo vizsgalatnal mar forditva lesznek. Huu, van mindenuk! Megszamoltuk az 5 ujjacskat, lattuk a pici orrat...a nagyobbik eleg rendesen rugdosott.Kép Szoval ok nonek, csak en fogyok. "A" magzat merete: 63mm ami 12+6 hetnek felel meg, "B" magzat 67mm es O 13+1-nek. De a kisebbet veszik figyelembe.
Naggggyyyyon boldog vagyok!KépKépKép Kaptunk egy csomo uh-kepet, ahol egyutt vannak, meg ahol kulon-kulon is. A vegere sikerult ugy beallniuk hogy ugy nez ki mintha egy emeletes agyon fekudnenek.Ugyanabban a pozicioban vannak egymas tetejen, csak a burok valasztja el oket. Ja es az egyik tatogott mintha akarna valamit mondani.Kép A szuleszno mondta hogy csuklikKép

Kamelia,
igen en is a Naistenklinikkat valasztottam. Most ket szuleszno nezett meg, de a jovo honaptol mar orvos fog, ikreknel igy szokas. Te hogy vagy? Ugyeletre Jorviba mentel? Szombaton en oda mert kozelebb van. Mi most keresunk masik lakast, de maradunk Espooban. A net nyitva van egesz nap,vegre tudlak olvasni benneteket folyamatosanKép

Malacka,
nagyon sok boldog szuletesnapot!!KépIrd le mi volt az elmult heten.

Nyulandi,
remelem gyorsan elfelejted azt a ronda barnas almot..Kép Majd az uh utan csak szepeket fogsz, hiszen annyira edesek!
Egyszer "integetett" a nagyobbik, akkor tudtuk megszamlalni az ujjacskait.Kép A hetfo mar neked is kozel van Kép

Most a kispapival kimegyunk az allatkertbe a nagy oromre! Egy szep kis szigeten van,nagyot lehet setalni.

pussz mindenkinek!

Tipu (aki nagggyyon boldog)
12+6
tipu

Sziasztok!

Semmihez nincsen kedvem! Úgyhogy mos csak jelentkezemKép És...

Malacka!
Mégegyszer gratulálok a csöppséghez, hol lehet elolvasni a születéstörténetet? Kiváncsi vagyokKép
Kép

Tipu!

Gratulálok! El is hiszem hogy boldog vagyKép

cupp
sasha
30+0!

Kép
sasha

Ja!

Timci!
Kép

sasha

Kép
sasha

Tipu,

Gratulalok a babakhoz Kép
Nagyon jo ez az "emeletes agy foto " ! Ketpeteju ikrek ugye ( csak a burokbol gondolom ).En amugy egy ketpeteju ikerpar lany fele vagyok KépKépKép Szoval ha ikerszulesrol nem is , de ikertesos gyerekkorrol tudnek meselni !

Nem, en nem a Jorviba mentem, mert miutan a Naistenklinikka a valasztott korhaz igy ha barmi van , oda kell mennem. Nekem legalabbis ezt mondta a vedonom.

Kicsit Off : te beszelsz finnul ? Bar ha a ferjed finn , akkor azert sejtem, hogy igen ... de ki tudja Kép ???
En csak eleg kezdo szinten , de megertek szinte mindent.
Az en ferjem ugyanis magyar mi "csak" itt dolgozunk.

puszi
kamelia

Udvozlom az ujakat ! Boldog pocakosodast nektek !!!
kamelia

Nyúlandi,

Gondoltam, hogy a neved, de becenévnek is nagyon jó! Kép
Kisnyussz nevet köszönettel november végéig megtartom! KépKépKép

Lányok,

Ma du. bemegyek Sziszikét megtekinteni, meg persze Rékát is. Egyébként beszéltünk ma, jól vannak, valami kicsit szopizott már a lány, de persze még nem az igazi. Sziszike ma már felkelt, de szambázni még egy darabig nem fog. Holnap mesélek majd, hogy tényleg olyan szép-e az a lányka, mint ahogy anyukája mondja! Kép

Pussz

Nyulika
22+6
nyulika

Sziasztok!
Új vagyok itt, eddig még csak olvasgattalak Titeket, nem mertem bejelentkezni, mert még csak a 9. (?) hétben vagyok. Ami a barnásozást illeti, ahhoz hozzá tudok sajnos szólni. Nekem a múlt hét csütörtökig minden rendben volt, akkor egyszer csak elkezdett ilyen barnás izé jönni. Persze én is beijedtem, rohantam a doktornõmhöz, aki azonnal UH-ra küldött. Ott szerencsére mindent rendben találtak, sõt, még a szívhangját is meghallgathattam az én Kismacimnak. (Egyébként 17 mm-es volt akkor, és azt írták a papíromra, hogy 8-9 hetes.) Utána visszarohanás a doktornõhöz, aki megvizsgált, és azt mondta, a sárgatestem nem termel elég progeszteront, azért ez a barnásozás. Felírt egy Utrogestan nevû hüvelykapszulát, amit a 12. hétig kell szednem, háromszor naponta. Azóta elmúlt a barnás, viszont kiírt a dokinõ egy hónapra, azt mondta, pihenjek, ne emeljek, vigyázzak magamra.
Úgyhogy mindenkinek azt tudom üzenni, akinek hasonló baja van, hogy minél kevesebb aggódás, és egy normális orvosi vizsgálat.
(Ja, és egyébként budapesti vagyok, a XI. kerületbõl.)
franyo

Jaj, még egy kérdésem is volna, ti biztos tudtok segíteni. Hátrahajló méhem van, és a doktornõm azt mondta, aludjak hason, attól majd kiemelkedik. A kérdés az, hogy meddig lehet (kell) hason aludnom, hogy ne ártsak azzal a babának? És egyáltalán: mi van, ha nem fekszem hason? Ugyanis az van, hogy este mindig szép fegyelmezetten hasrafekve alszom el, de reggel egész biztos, hogy máshogy ébredek. Szóval fogalmam sincs, hogy mennyi idõt is töltök valójában hasonfekve, lehet, hogy nem is segítek vele a hátrahajló méh-problémámon. Milyen gondot okozhat ez? Elõre is köszi a segítségeteket.
franyo

Szia KF!

Üdv itt közöttünk, örülök hogy irtál! Sajna nagyon sokakat érint ez a barnás izé, de idáig mindig kiderült, hogy semmi komolyabb, hiszen a baba jól vanKép Pihengessél, és ha meguntad a fekvést, akkor irjál nekünk, hogy mi újság veletekKép Tényleg, egyébként hogy vagy? Hogy viseled a terhességi tüneteket, márha vannak?

Gyere sürün
puszi
sasha
30+0

Kép
sasha

Kf!

Szerintem ne vedd szentirásnak! Ezt úgy értem, hogy nem dõl össze a világ, ha reggelre nem hason ébredszKép Viszont, addig fekszel hason ameddig kényelmes. Úgyis érezni fogd, ha már nyomod a babát! Nálam ez a 23-24. héten következett be, addig én hason aludtam. No nem azért mert hátrahajló méhem van, hanem mert nem tudok máshogy elaludni... mostanában is addig-addig ügyeskedem párnákkal amig félhason el nem alszom. Ha meg már elaludtam akkor már mindegy milyen pózban vagyokKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Tipu,

De jo hogy lattad Oket.Nagyon izgi lehetett.A noverem ikreit is csak A es B-ztek amig meg nem szulettek.Es mar kezdetektol az egyik kisebb volt es az a mia napi ig megmaradt,mindig 20 dkg a kulonbseg koztuk.
Es nalatok voltak ikrek a csaladban?Vagy csak veletlen a dupla orom?

Sasha,
Ne izelj mar.Most nincs meleg.....Legyszives derusen latni mindent.Kuldok egy kis pozitiv energiat++++++++++++Kép

Nyulika,
Mond meg Sziszikenek hogy mindenki udvozli es minden jot ,Igaz lanyok?Kép

KF,
Udv itt nalunk.Kép

Na most megyek veszek valami sutit mert meghalok valami edesert...
Kataa
27+1

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Édi vagy! De nem rosszkedvem van, csak olyan semmilyen!Kép Tudod takaritani kéne, meg mosogatni és az erkélyen rendet fabrikálni meg pórszivózni. Jaa és mosni kéne, és ma még nem fürödtem... Nem baj majd este 2xKép hihi
A ++++ energiákat köszönöm, de várandós kismamáknak tilos az energi átvitel!!!Kép Szükséged lesz Nektek is még rá!!! Kép
puszzantalak
sasha
30+0

Léányok, minjárt szülök, már csak két és fél hónapom van hátra, kezdek betojni... Ráadásul 2 napja megy a hasam... pedig eszek vasat és ez eddig mindig gondot okozott a wc-re menetel ügyében... Hmmm kicsit mintha meghülyültem volna, mert már mást gondolok... a szüléssel kapcsolatban
Szerintetek ez normális? Mármint a másodpercenkénti hangulat és gondolkodásmód megváltozása??? Persze hogy normális, tudom a választ csak... nah megyek megfogom a munka végét... de az is lehet hogy a hütõben lévõ süti egyik végét fogom megKépKépKép Tegnap hozta a nagymamámKép Fél tepsi süti... Túlzásba nem akarom vinni, mert pénteken megyek tarheléses vércukira... vagy szerintetek még ki kéne élveznem a dolgot??? Hátha magas lesz mi?
Reggel kutyasétáltatás közben olyan hányinger tört rám... Persz aztán elmúlt.

N nem szaporitom tovább a szót
sasha
30+0

Kép
sasha

Üdv régieknek és újaknak!

Képzeljétek, 3 napja piros pöttyök jelentek meg rajtam, én meg persze bepánikoltam, hogy bárányhimlõ(már volt amúgy, meg rubeola is), vagy hasonló, és rohantam a dokihoz. Vártam 3 és fél órát és már benn is voltam Kép. De a doki (körzeti bõrgyógyász) nem tudta pontosan megmondani, hogy mi ez, annyit szedtem ki belõle, hogy elég súlyos, küldött a szakrendelésre. Ott meg valami "ártalmatlan" rózsahimlõnek, vagy minek mondták. Semmi belsõ gyógyszer, csak kenegetés. De ez a doki se volt túl biztos a dolgában. Lehet, hogy a harmadik megint mást mondana??? Nagyon drukkoljatok, hogy semmi baja ne legyen a babának!!!

Köszi
Miszike
11+3
Miszike

Orulok, hogy Tipunak mar minden csodaszep, nagyon megerdemelte.
Koszonom a biztatast, mar visszafele szamolom a napokat mikor mehetek orvoshoz, Olyan hihetetlen dolog, hogy ott a pocakba valaki fejlodik.

Kangi, sok boldog névnapod. Kispapád mivel ünnepelt meg?

Isme, nekem is volt az elején méhszájsebem miatt folyásom, de már elmúlt és csak nagyon irritáló szexuális kapcsolat alatt jön ki. Nekünk jelenleg az óvszer mûködék barna folyások elkerülése érdekében.

Sziaszok,

Nyúlandi
nyulandi

Már megint én.

KF, nekem is hátrahajló méhem van, és a hasamon alszom, mert én is csak úgy tudok. De reggel háton ébredek. Ennek nagyon örülök, hogy Sasha 23-24. hétig tudott aludni a hasán, hátha nekem is sikerül.

A hasmenés most lehet, hogy terhes népbetegség, mert itt a cégnél a másik terhes lánnyal felváltva rohangálunk. Egységben az erõ, ha ennyien vagyunk nagy baj nem lehet.

Nem tudok fejecskéket rajzolni, mit nem tudok rendesen?

Nyúlandi
valahol 11-ben vagy 13-ban
nyulandi

Sasha,

Tudom milyen az a semmilyen,ismeroooosKép
Csak azert tudtam +energiat kuldeni mert most epp sok van belole.Csak azt nem tudom miert hiszen ma 6-kor elbucsuzom a fogamtolKép
A hazi munkat en is utalom es csak nekikezdeni nehez,de azt nagyon....
DE meg jo hogy itt a babanet es felviditjuk egymast.Majd nekem is szuksegem lesz ra ha otthon leszek .
Nekem is van havonta ugyanolyan durva hanyinger reggel mint az elejen volt.De ahogy jon el is mulik hamar.
Lehet valamibol soakt ettel azert jarsz a wc-re.MEg allitolag ilyenkor erzekenyebb az ember gyomra,vagy a gyrereknek nem jott be a kaja ...
En is vettem csokitortat,hi..hiKép

Miszike,
Es hol voltak a piros pottyok,mert nekm a hatamon voltak legalabb 4 hetig es nagyon csjumyak voltak,kenegettem fuvel faval aztan amgatol elmult.A doki szerint a meleg es kismamasag egyuttesenek a kovetkezmenye volt.
NE aggodj nem lesz semmi baja a babanakKép

Kataa
27+1

Kép
Kép
kataa

Malacka
Boldog szülinapot!!!

Forti
Szívesen venném a segítséget az ablakpucerolásban, hiszen mire én szülök, újra piszkosak lesznek Kép

Miszike
Ngayon drukkolok, biztos nem lesz semmi baj.

Tipu
Ez olyan izgi lehet! Két babu egyszerre Kép

mindenkinek üdv,
bringa (36+1)
bringa

Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat egy kissé már sikerült megnyugodnom. Kép
A méhszájam zárt, meg volt ultrahangom tegnap is a barnázódás után és ott mondták, hogy mindent rendben látnak, vagyis úgy mondták, hogy látszik a fejlõdõ petezsák. Az remélem jót jelent, hogy múlt hét pénteken még nem látszódott semmi hasi uh-val, tegnap pedig azzal már simán látszódott a petezsák. Bár most méretet nem mondott, majd a jövõhéten is kell mennem, remélem többet tudok meg. Egy kissé tartok ettõl a hetenti ultrahangtól, ugye nem ártalams annyira?! :o

Nyúlandi ennek örülök, mármint nem annak, hogy sajnos neked is, dehogy íme már 11 vagy 13. hétben jársz a méhszájsebbel, barnázódással. Kép /nekem már ezek a hétszámok is olyan messzinek tunnek még..../
Amikor az elején volt, akkor is együttléteitek után lett? Azért kérdezem, mert a doki mondta, hogy akkor szokott így jelentkezni /vérzés, barnásozódás/,nem tudom mitõl mutatta meg magát most, mert nekünk nem volt semmi olyan téren most. Meddig barnásozódott az elején?

Miszike remélem a pöttyeid gond nélkül elmúlnak. Kép

Mindenkinek további jó pocakosodát kívánok. Amint lesz idõm beleolvasok az Archivumba is, hogy "képben" legyek. Kép

Sasha ne félj a szüléstõl, olyan csodálatos dolog, én már a szülés másnapján /Ó, már 15 hónapja volt, de régen.../, azt mondtam,hogy úgy hiányzik a pocakom és újra terhes lennék bármikor és újra szülnék is. Kép

Isme
isme

Kataa,
nagyon örülök, hogy írtál! Én is tippeltem a melegre, remélem be is jön. A hasamon kezdõdött, terjedt fel a mellkasomra és most a nyakamnál tart. És csak ott viszket. Neked viszketett, vagy csak piroslott?
Nagyon szorítok, hogy ne fájjon a fogmacerálás!

Miszike
11+3
Miszike

Mindenkinek köszi a drukkot és a bíztatást!!! Remélem megijednek a pöttyeim!

Tényleg, ez engem is érdekel, amit Isme felvetett, hogy most akkor árt-e az ultrahang, vagy nem? Végülis még nem olyan rég alkalmazzák, lehet, hogy tartanak valami szövõdménytõl, csak nem reklámozzák? Vagy költséges a gyakori vizsgálat? Vagy mi? Ti hallottatok valamit errõl? Én azt is olvastam, hogy nagyon zajos a babának. De akkor hogy lehet, hogy látszólag zavartalanul folytatja a dolgait( nézelõdés, mocorgás, stb) Vagy a nyelvnyújtás nekünk szól? Kép

Miszike
11+3
Miszike

Miszike,
Azt figyeld, hogy a pöttyök terjednek e.

A rózsahimlö vagyis a rubeola nyaktól lefelé terjed folyamatosan lefelé. Elötünete ÁLTALÁBAN megfázás, orrfolyás, tüsszentés. Aztután jönnek a pöttyök amelyek folyamatosan ellepik a testet.

A bárányhimlö pedig ÁLTALÁBAN iszonyatosan viszket és általában az egész testfelületre kiterjed, ÁLTALÁBAN levertséggel, höemelkedéssel esetleg lázzal jár. Lehet, hogy 10 pötty, de lehet akár 1000 is.

Ha loklizálódik és nincsenek meg a fenti (elo) tünetek, akkor ne aggódj, lehet, hogy csak rosszat ettél, vagy valami kaja allergia. (Hal, majonéz, krémessüti, stb), vagy ahogy Kataa mondja a naptól.

NyulandiKép
Üdv a körben. Nekem is hasmenésem van két napjaKép, de nem vészes. Elördult már ez 1x-2x, úgyhogy ne aggódj. Ha nem komoly, ha nem jön ki belöled minden, ahogy lejut akkor elmúlik. Ha huzamosabb ideig tart érdemes 1-2 széntablettával megpróbálkozni és egy kis diétával. Az helyrehozza.Kép

A hasonfekvésröl
Én a 17. hét óta képtelen vagyok a hasamon aludni. Egyik nap még ment a másik éjszaka már nemKép

LányokKép
A hasim 1,5 cm-et nött egy hét alatt! URISTEN!!!! Ha ez így folytatódik nem bálna leszekKép, hanem valami sokkal hatalmasabb állat. Márha van ilyen. Talán a mammutok nagyobbak voltak a bálnáknál vagy a dínók.

NyúlandiKép
Az, hogy 1-2 miliméterrel kevesebbet, vagy többet mér két orvos nagyon sokmindentöl függ. Függ az UH típusától, függ, hogy hol jelöli ki az elejét és a végét a doki. Úgyhogy ne aggódj a méretek miattKép

TimiciKép
Ugye minden rendben van???? Aggódom ám érted, föleg akkor kaptam szívszélhüdést amikor olvastam, hogy mik jöttek ki belöled. De szerintem a vizsgálatoktól van. Úgyhogy javaslom a következö vizsgálatnál az orvosnak mondd el mit tapasztaltál vizsgálat után és kérd meg nagyon kíméletesen vizsgáljon. Minden ok leszKép

KamillaKép
Örülök, hogy minden rendben van. Fö a pihenés. Elölfekvö és mélyenfekvö a lepényed. Valóban ahogy nö a poci úgy fog feljebb és feljebb csúszni a méhlepény. De addig ne emelj, ne fizikai munkázz.

Most mennem kell.
Moni
23+
j

Vannak kismamák, akik arról számolnak be, hogy a babájuk ultrahang során szabályosan hátat fordít, vagy mégjobban összehúzza magát. A Párom szerint is - nem orvos - árt a babának, - nem tudom honnan vette, bár anyósjelöltem is ezen a véelméyen van, így azért van sejtésem. Én azért bízok benne, mert jövõ héten is mennem kell és aki cukros azt már minden héten nézegetik. Azt hiszem az ikreseket is gyakrabban nézegetik, mégsincs semmi bajuk. Én bízom az orvosokban, vagy naivitás? Azért nagyon sok elõnye van az UH-nak.

Mostanában a 3D/4D jár az agyamban. Szerintetek mikor van értelme és van-e egyáltalán?

Nyúlandi
nyulandi

Moni,
ha még ittvagy: nem is tudtam, hogy a rózsahimlõ az rubeola! Mert én is meg vagyok fázva már jó ideje, a pöttyök terjednek. Igaz, hogy hastól felfele. És a rubeola az viszket?

Miszike
11+3
Miszike

Sziasztok!

Nyúlandi,
van egy 3D-s topic olvasgass bele az archívumba, szinte minden kérdésedre választ fogsz kapni.

Az uh nem ártalmas a magzatra. Gondoljátok, hogy akkor csinálnák az orvosok? És akit vmilyen oknál fogva befektetnek a kórházba és 2-3 naponta uh-zák? Semmi baja nem lesz tõle, és ezek már általában igen modern gépek. És az uh-t azért nem most kezdték, bár Mo-n tényleg csak 15-20 éve van (vagy még több).
Szíves figyelmetekbe ajánlom ezt az oldalt:
[url=https://www.babanet.hu/publ/ultrahang.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/publ/ultrahang.htm[/url]
Mindenkinek jó pocakosodástKép :
Ágci

Kép
Ágci

Még kérdezni akartam, hogy vannak még másod illetve harmadpocakos anyukák rajtam kívül? Érdekelne, hogy hogyan is állnak a meglévõ gyerkõc emelgetésével. Nagyon félek, hogy nehogy gondot okozzon a tizen valahány kilós gyerkõc emelgetése, dehát egy 15 hónaposnak még nem tudom megmagyarázni, hogy nem lehet. Néha egy kicsit érzem is emelésnél, hogy rosszul esik... Vajon mennyire lehet gond ebbõl??

Nyúlandi várom ám, hogy megoszd velem a tapasztalataid a amiket kérdeztem a méhszájsebbel kapcsoltaban. Kép Gyógyszert nem kaptál valamilyet?

Isme
isme

Sziasztok!

Képzeljétek, eddig (30 évig) abban a hitben éltem, hogy Rh negatív a vércsoportom. Most a 16 hetes vizsgálatoknál Rh pozivtívot írtak. Megmutattam a véradós papíromat, hogy biztos elcserélték a véremet, megcsinálták azóta 2x és pozitív!! Örülök neki, mert így egyszerûbb a terhesség, csak nem értem. Ez nem változik! Lehet, hogy az elsõ véradásnál írták el a papíromat. De mi lett volna, ha baleset ér és a személyimben levõ vérellátós papírt megnézik amin Rh neg. van és úgy kapok vért? Brrr még elgondolni is rossz.

Az Uh-ról a Geréb Ági szerint nem szeretik a babák, próbálnak elbújni. De szerintem nem az UH rezgések zavarják õket, hanem a nyomás amit kifejt. Nem hallhatják, mert olyan magas a frekvenciája, hogy azt emberi fül nem észleli (még magzatkorban sem)20.000 Hz a max. amit emberi fül érzékelni képes, az Uh ennél több. (A legmagasabb beszéd hangok, az sz, a z 3000-4000 Hz közöttiek)
A rezgést közvetítheti a magzatvíz, azt érezheti, de nincsen olyan sokszor az Uh, hogy ez a fejlõdésében zavarná. Szerintem legalábbis. Egyébként én mindig nagyon várom, hogy láthassam, és olyankor nagyon megnyugszom, hogy látom: jól van. A Mazsola nem is fél tõle úgy érzem. Miután nagyon megnyugszom a vizsgálat után, még neki is jobb, hiszen akkor jó neki, ha nekem nem?

Jó délutánt:
Imolka
imolka

Sziasztok lanyok!

En is itt vagyok am, de egy kicsit nyaraltam, es most nagyon nagy a lemaradasom annyit irtatok.
Sok gratula az ujonnan babazottaknak es az uj erkezoknek! Kép
En szerencsere jol vagyok, nagyot nott a hasam, es direkt szuk polokban jarok, hogy mindenki lassa! Kép Kép Kép
Eddig babaolajjal kenegettem, szerintetek ez jo, vagy muszaj megvenni a meregdraga kremeket?
Vagy van valami hazi keszitmeny?
Valakivel elofordult, hogy kis szorszalak nottek mindenhol a hasan? Nekem szerencsere vilagos, de azert zavar. Lehet tenni valamit?
Kepzeljetek, nekem eddig a dinnye volt az egyetlen gyumolcs amit nem szerettem, de most allandoan kedvem tamad ra.
Adjatok egy kis lelki erot, mert szeptemberig be kell fejeznem egy posztgradualis szakdolgozatot, raadasul nem is magyarul. Tudjatok, ilyenkor az ember agya mar nagyon mashol jar. Nagyon nehez raszannom magam a munkara, minden nap uj erofeszites.
Na, eleg a sirasbol, Kép
puszo,
Kakukkfu
kakukkfu

Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást! (Átírtam a profilban a nevemet, mert a Franyot szeretném használni, a KF-et csak úgy beírtam a név helyére, ez a monogramom egyébként.)
Köszönöm, egyébként teljesen jól vagyok, szerencsére a hányinger elkerült (eddig legalábbis), csak pisilni járok elég gyakran. Én egyébként nem szeretek hason feküdni, úgyhogy számomra ez kényelmetlenség, én mindig oldalt fekve, "begombócolódva" szoktam aludni. De akkor most még egy darabig próbálkozom a hasonfekvéssel, hátha jót tesz a méhemnek.
Hasmenésem nekem is volt, meg néha van is, de ezzel úgy vagyok, hogy kezdem megszokni. Egyszer székrekedésem van, aztán jó sok zöldség, gyümölcs hatására meg rohangálok a vécére. Valahogy nem találom a középutat :-))
Az UH-ról annyit tudok, hogy az én doktornõm a kórházban az ultrahang-ambulancia vezetõje, és eddig mindig csinált nekem hasi UH-t, mikor mentem hozzá, plusz még kétszer hüvelyi UH-ra is elküldött (ez eddig összesen négy alkalom a két hónapom alatt), igaz, a legutolsó muszájból volt, a barnásozás miatt. Szóval csak azt gondolom, hogy ha nagyon ártana a babának, õ biztos nem alkalmazná nálam túl gyakran. (Vagy ez nem is túl gyakori? Mások milyen gyakran szokták?)
Miszike, én is szorítok, hogy ne legyen semmi baj, próbálj meg keveset aggódni, bár tudom, ezt könnyû mondani, én biztos aggódnék, én mindenen aggódom.
Sasha :-))) Szerintem mehet a süti... az édesség boldogsághormonokat tartalmaz. :-))))) (Na mindjárt én is megtanulom ezeket a sárga fejecskéket...)
Mindenkinek pussz!
franyo

Bringa,

Mar hianyoltalak ma.De latom jol vagyKép

Miszike,
Nekem kozvetlenul a vallom voltak eloszor az egyik oldalon aztan terjed a masikra kesobb a derekamra.Nem viszketett de szornyen nezett ki.Ami a vegen bejott az agyogyszertarban kapahato razos folyadek nevu le ami sigitett.
De akkor kezdodott amikor gyomorrontasom volt egy napig,ugyhogyez is lehet az oka.

Moni,
Birom hogy Te mindig mindenre tudsz orvosi magyarazattal szolgani,nem csak itt a megintben is KépNem kell izgulni nekem is megnott egy honap altt5 cm-t aztan a kovetkezoben csak 1-et...

Nyulandi,
Allitolag a 12.hetesen is jol latszik mar .En megvarom a 30.at mert akkor amr husibebi a lesz a kicsi.Allitolag akkor a legjobb utana pesig mar nem fer egybe a kepernyore,de az meg azert jo mert minden reszlet pontosan kiveheto.

Isme.
En ugyan csak az elsot varom de a doki mondta hogy a 12.hetig no cipeles.De hat biztos nehez megtartani ha ott a nagyobb.Es mindenki emelget igy is.Ha fajna derekad fekudj le egy kicsit.Kép

Kakukkfu,
Nekem is nott vagy husz szoke szorocske es pont a koldokomnel.Olyan viccesKép
En pont a toltott paprikaval vagyok igy elotte utaltam most meg eszem mint kacsa a nokedlitKép
A dinnye ebben a topicban nagyon nepszeru gyumolcsKép

Na en is megyek haza,
Szep estet mindenkinek,
Kataa
27+1

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?