2006.05.09 20:55
2006.05.10 09:27
Először is egész délelőtt ebédet gyártottam, sehogy sem haladtam Zsoltika mellett a karfiol panírozásával, nagyon macerás volt. Aztán játszótér, alvás (én is aludtam), korai ébredés, megint játszótér, este meg sokat beszélgettünk Apával
De van mára is ebéd, így most már mindenképp ideültem, aztán írok, amíg tudok

Még mindig hihetetlen! A képet persze nem tudom feltenni, mert Apa munkahelyén, ahol csupa számítástechnikus dolgozik, nem bírták feltelepíteni a szkennert! De talán ma sikerül! Mihelyst megvan a kép, már hozom is!
Rengetegen vannak ott, de nagyon érdekes dolgokról írnak. Csak hát már 3 topicot nehéz lenne követni... Oda szerintem ritkán fogok tudni menni, bármennyire szeretnék is mindennap írni, de hát ide sem megy
Pénteken műtik az István kórházban. Pedig fiatal, csak hát nem járt bizony rendszeresen rákszűrésre, és nem is vette figyelembe a figyelmeztető jeleket (voltak pedig!), így kialakult a méhnyakrák. Viszont az orvosok mind azt mondják, hogy teljesen meg fog gyógyulni! Kezdeti stádiumban van szerencsére
A lényeg, hogy ma délután érkeznek, holnap kell bejelentkezni a kórházba, a Laci (Edit férje) is nálunk lesz vasárnapig, na meg anyós is végig, amíg Edit kórházban lesz (kb. 2 hét). Lesz munkám bőven, szerintem holnap egész nap csak főzni fogok... Igaz, anyósom majd tud segíteni, de holnap és holnapután is a kórházban lesz végig, csak enni jönnek majd haza hozzánk. Aztán Laci elmegy, anyós marad, de minden nap megyünk be Edithez, visszük a kaját
Kórházi koszttól éhenhalna, meg az elég pocsék is tud lenni, bár az Istvánról nincs semmi tapasztalatom.
Te jó ég, 5 óra vasalás! Mikor van erre időd? Éjszaka??? Akartam már kérdezni, hogy a blogodon láttam, Nátán sürgősségi császárral, mélyaltatásban született, és a köldökzsinór nagyon rá volt csavarodva... Most nem találom pontosan, hogy hol is olvastam ezt, de a lényeg, hogy ehhez kapcsolódóan van egy kérdésem. Honnan tudták az orvosok, hogy baj van? A CTG mutatott rossz eredményt? Azért kérdezem, mert nekem nagy félelmem a szülésnél, hogy a gyerekre van csavarodva a zsinór, én nyomom, ő nem tud kibújni... Mit csinálnak ilyenkor? Ha van egy kis időd, írd meg légy szíves, hogy mi is történt, vagy ha már leírtad valahol, akkor csak azt, hogy hol találom (szüléstörténet, blog, stb.)
Én is szomorú lennék! Keress másikat, biztosan lesz valami jó! Sőt jobb!
Az nagyon jó, hogy nem kell visszamenned dolgozni, sokkal nyugisabb lesz így az első év!
De erről nem esik le Miksa? Mert én olyat szeretnék, amin körben van védőkorlát-szerű, és max. egy lyuk, ahol bemászhat
A mostani kiságya Zsoltikának olyan, hogy a régi rácsosat alakítottuk át, vagyis levettük a rácsokat. Így oldalfala nincs, viszont odateszünk egy hosszú párnát, amit még más párnákkal kitámasztunk, hogy ne dőljön el... Kicsit macera. De ha nem tesszük ezt meg, leesik
Na erre várok én is
Mire a kisebbik felcseperedik, együtt tudnak játszani egy kicsit, az már nagyon jó lesz
Szegény Ábel a fogaival! Tényleg nagyon fájhat neki! Néha nagyon nehéz tud lenni, de egészen biztos, hogy nem TE vagy a hibás, sőt nincs is hiba! Egy kis apázás, nagymamizás is bizti jót tesz. Bár... Nálunk ha a nagyi itt van, vagy mi vagyunk Szentesen, utána egy hétig tuti horrorr van itthon. Ugyanis Szentesen is a mama mindent megenged (majdnem mindent), pl. mászhat a gyerek ágyra, ugrálhat. Na igen, de ott vagyunk mellette legalább hárman, hogy le ne essen. Na most ezt én egyedül itthon nem tudom megvalósítani, főleg mert ugye egyedül vagyok
De anyóst ez nem nagyon izgatja, mondván, hogy Zsoltika úgy élvezi az ágyon ugrálást!!! Oké, hogy élvezi, de én meg megőrülök aztán itthon! Mondjuk Zsoltika már elég nagyfiú, tehát el tudja különíteni, hjogy amit Szentesen szabad, azt itthon nem biztos. Na de akkor is...
Azért írj, ha tudsz!
Nem tudtam kiigazodni, de természetesen Ritás-Motiotos talit szeretnénk
2006.05.10 11:46
2006.05.10 18:19

2006.05.10 20:45

. 

2006.05.10 22:00
Utólag is csak azt sajnálom, hogy nem láttam kibújni, nem láttam azon frissiben, azt tudom, hogy maga az altatás jó döntés volt. De a magát a tényt, hogy csaszi lett, én is nehezen tudom megemészteni, mint sokan mások.
Mármint nemcsak erre a megoldás, hiszen nem az állásért, a pénzért szülnék persze, hanem a csemetéért, de tény, hogy minden körülmény így állna össze tökéletesen.
Majd nézek erre az ágyra azért valami leesésgátlót, mert szerintem is kell. De ez az ágy kéne, mert ebből a sorozatból vettük a rácsost, a komódot és a polcot is (utóbbiak maradhatnak kamaszkorig), nagyobbítható, és nekünk egyébként is nagyon tetszik. Sok ilyen pácolt fa van a lakásban.
Egyetlen egy, amikor vékony térdgatyában akart kimenni az udvarra, de rövid hiszti után lebeszéltük. A Tiszánál ugyanis huszonakárhány fok és tűző nap volt, és abban indultunk el, de mire hazaértünk, addigra itt este 12... 2006.05.11 06:15
, éreztem, hogy ez így nem tartható, nem ezért küzdöttem. Tehát folyt. köv.

2006.05.11 07:17
nekem tegnap reggel jött el a nagy pillanat tusolás közben.... megláttam a tükörben valakit... kértem, hogy menjen már onnan, mert a nagy, hájas testétől nem látom magamat
de rá kellett jönnöm, hogy ez én vagyok
komolyan mondom, eddig nem láttam ennyire tragikusnak a helyzetet. Mindig is tudtam, hogy a fogyi agyban dől el, hiába akarta eddig a lelkem, az agyam nem segített benne. Végre tegnap megtörtént a nagy áttörés és érzem, hogy most menni fog
Tegnap már egy abszolút fogyókúrás napom volt és még torna is volt. A csokira ránézni sem bírok, pedig már reggel azzal indítottam általában
Úgy örülök
Remélem Te is kaptál most sok erőt!!! 
Hordozót így elég nehézkes használni, asszem felhívom a csajt.
bocsi
) 2006.05.11 07:57

)

2006.05.11 08:49

) na és ugyanazon a helyen, Gilsland-ban találtunk komolyabb falat mi is

, nem is dícsértem meg Barnabást, hogy fel tud állni

2006.05.11 14:40

nagyon sz*r lehetett, de vele nagyon résen kell lenned, mert mindig kitalál valami izgi
dolgot...
soha nem csapdosnálak
és különben sem veszem zokon, hogyha ilyenért nem jönnek a gratulációk
így is annyi mindenre kell reagálni...

És Olinak nem is nagy a feje
, jó, jó majdnem akkora mint a bátyusé, na de mégsem akkora , mint az apjáé
mert nálunk ez a helyzet... Pupi feje akkora mint Árpié
Nálunk lesznek sapka vásárlási gondok
Lehet, hogy a fogyim által Barnabás is kicsit csinibb lesz, ha nem kap már annyi csokis tejet
2006.05.11 19:20
Még van 50 oldal reggelig, de hát megint úgy jött ki a lépés, hogy az uram nem tudja átvenni Miksát. Ma megpróbálom kicsit előbb lefektetni, hátha nyerek egy kis időt. Benéztem néhányszor, de csak percekre. Képzeljétek, tök fura érzés volt: Miksát délután elvitte egyszer fél órára a szomszédasszony a boltba. Addig is haladtam egy picit, de hihetetlen furán éreztem magam itthon egyedül
Főleg az első kép, ahogy mind a kettő összezárja a tenyerét a nagy figyelemben
Nagyon sokat változott Barnabás, valahogy nem annyira babás már. Jó, jó, babás, hisz baba, de mégse.
). Naszóval a kölök addig kapcsolgatott, míg az ember reggel indítja az autót, se kép, se hang. Lemerítette az aksit... Ami már addig se volt annyira király, szóval kellett venni újat. 
2006.05.11 20:35
Hihetetlen egy krapsi!
Van öt sztorim, azokat váltogatom, de ha már unalmas, szóljatok.

2006.05.11 20:50
2006.05.12 09:05

(Csak zárójelben merem megjegyzni , hogy nekem van a szemem körbe hegekkel (mindkettő), volt ott varrás, kapocs...és lehettem vagy 2 éves az egyik akciónál, a másiknál meg ovis
)

2006.05.12 12:24

2006.05.12 12:33
Az éjjel 3-ig melóztam, erre mikor kel Miksa, namikor? 8 után 10 perccel...
Nem rossz az, de máskor tud fél 10-10-ig aludni, akkor most is megtehette volna a kedvemért
namindegy, öszekanalaztam magam, még palacsintát is sütöttem.
Majd akkor. Elég jó egyébként, gyönyörű a környezet, van az udvaron pálmafa
, és a kapuban van a tenger. A strand nem pont olyan, mint képzeltem, hanem betonozott, de vannak azért sekély homokos kis bejárók kialakítva. Most hogy a csónakoknak vagy a gyerekeknek, azt nemtom, de mindegy is
Sokszor birkóztunk mi is, de ha már bekötöttem, akkor csönd lett, utána nem volt ellenvetés. Mostanában meg mászik bele egyedül, meg ki is belőle, csak nem kéne neki megmutogatni, hogy mennyi érdekesség van még az autóban
Tavaly kétszer utazott a gyerekülésben az első ülésen. Az uram oda kötötte be, mert a kollégákkal kitalálták, hogy szabályos, aztán még rendőrt is megkéreztek, az is azt mondta, és így milyen király a gyerekkel autózni, nem kell hátrahajolni, a kölyök meg jól kilát. A dolog hallatán is levert a víz, pedig tényleg a hordozó is oda volt bekötve, amikor pici volt. Namindegy, Miksa rövid úton kirúgta a kocsit sebességből, úgyhogy nem próbálkozott a papa többet ezzel. Csak én
Muszáj volt, mert nem fért be az ebédlőbútor a csomagtartóba, csak a hátsó ülésre. A gyereket meg nem hagyhattam az Ikeában
Nálam csak a rádiót érte el, meg az ablaktekerőt, meg, meg, meg... Aszittem sose érünk haza.
Kemény lehetett. Azt én is ismerem, hogy állnak fölöttem, és nézegetik, hogy mért nem jön kifelé a gyerek.

2006.05.12 12:59
Nem veszek a gyerekeknek sem csokit, majd kapnak mástól

2006.05.12 13:11

2006.05.12 14:52
)(Látni milyen rendesek vagytok
) 
(bár ezt én is durvának találtam) 

!!!!

2006.05.12 20:22
De ma megvolt a műtét, holnap meg már hétvége
Hát nem örültem
2006.05.12 22:09
.
Na jó, megyek...
)

2006.05.13 09:13
Milyen nagyon jól látszik a fejformája!
. Én is voltam annak idején skarlátos, mi még 3 hétig karanténban voltunk családostól. Tudom, hogy ma már ez nincs, de azért nem kéne szétszórni a betegséget.
. Nagyon szép kis dália, és meglátod, egész nyáron hozza majd a virágokat
A színére már nem emlékszem, de valami szépet választottam
Én már nem is merem mondani, hogy nekem is kéne fogyóznom, pedig kéne.
Vagy írtad már?
Tengerparti, önálló ház és van pici medence az udvarban.2006.05.14 06:52

Mindig megdöbbenek, hogy milyen felelőtlen emberek vannak. 
várom a képeket
Kitartó munkád meghozta gyümölcsét!
de jó dolga van
Lehet, hogy azért vagy feszült mert nincs veled, mostanában sokat vagy egyedül, nem? Tibi is sokat dolgozik az utóbbi időben, Te is többször éjszakáztál...Rátok férne valami program kettecskén
Jól emlékszem, hogy nincs aki segíteni tudna ebben? Hozzám nyugodtan elhozhatjátok
Két játszótéri "barátnőm" is hozta már a gyerekét
Bevált módszer nálunk: 11 körül idehozzák, elmennek ebédelni, majd mozi vagy más közös program apával és jönnek 6 körül a gyerekért
Õk se voltak még előtte sehol otthagyva és mégsem volt egy mukk sem az anyjuk után
Én meg imádom ha siserehad van itt
Na??? 
fogyit bírod? én már alig várom a szerdát
szerencsére még nem hagyott el az erő eddig, remélem a mérleg is azt mutatja majd
2006.05.14 16:22
(ja, így terhesen). 
Na jó, van amikor egész normálisan eljátszanak... 

A csaszit nekem is nehéz volt megemészteni, főleg mivel elég sokat vajúdtam, de mégsem természetesen született, de legalább ne altatás lett volna (viszont másra nem volt idő, mert alapból nem volt fájdalomcsillapításom, nem várhatták meg, amíg szúrnak és hat). Nagyon készületlenül ért, mivel egyszer sem merült fel a terhesség során, hogy az lehet.
spontán egy gyereket. 

(na jó, nem teljesen nyaralás, mert 2,5 nap konferenciázni fog). Kicsit aggódom is Hanna miatt, de a páromnak telejsen igaza van, ha most nem megyünk együtt nélkülük, akkor ki tudja, mikor lesz rá lehetőségünk. Végülis 8 év alatt 1-szer 1,5 napot voltunk kettesben valahol, amúgy meg csak max. pár órára. 
, de azért csendben igen... 

. 
Most például azzal, hogy minden rendben van-e, hisz lassan 4 hete nem láttam a picurit, akkor meg még olyan pici volt. És ugye annyi szomorú dolgot olvas az ember (pl. elhalt babákról), hogy bár semmi okom nincs rá aggódni, azért örülök, hogy kedden újra doki. Ugyan nem lenne UH, de úgyis lesz megkérem rá, hogy legyen.
Vajon 30 évvel ezelőtt az UH előtt időkben hogy bírták ki a nők??? Persze akkor még nem volt igényük rá, hisz nem is tudták, hogy majd lesz olyan...
, de doki azóta onnan elment, a Rókusba. Oda viszont nekem nem akaródzik menni. Szóval 4 lehetőség merült fel: Máv másik dokival, Rókus saját dokival, más kórház új dokival, vagy Telki saját dokival. Sorrend szerint a legvalószerűtlenebb a más doki más kórház, ill. a Rókus saját doki. Telki meg egy nagyon-nagy kalap pénz, érdemes-e egy szülésért annyit fizetni????
duci Barnabás, kicsit jó húsban van, de az ilyenkor még szinte kötelező!

2006.05.14 16:46
: 2006.05.14 21:41
Képzeljétek, ma még 2 taggal bővült a vendégseregünk, délelőtt 10-kor telefonált anyósom a kórházból, hogy jönnek még rokonok Szegvárról, és hogy ő sem tudta idáig. Délre jönnek valamennyien hozzánk... Hááááát, rekord sebességgel paníroztam, krumplit pucoltam, húsgolyót sütöttem, kicsit magam is megsültem a tűzhelynél, hogy legyen ebéd ennyi éhes embernek. De minden készen lett időben, Apa szerint gyönyörű és finom volt az összes kaja
Ma éjszaka nagyon megijedtem, kint kószáltam, és egyszercsak anyósom is megjelent, de teljes csöndben kelt fel. Nem számítottam rá, pedig nem olyan ijesztő jelenség
Na de persze Pindurka is felébredt a pocakban, és olyan rugdosást rendezett, hogy vagy egy órán át nem is bírtam elaludni.
Mikor is mentek? Képzeld, én azt sem tudtam, mi az a skarlát, annyi infóm volt, hogy fertőző betegség, de azért itthon alaposan utánanéztem az interneten.
Hú, dokiváltás/kórházváltás, nem könnyű! Én nagyon megszoktam a doktornőmet, viszont a kórházzal is maximálisan elégedett voltam. Én is a MÁV-ban szültem
A Telkiben mennyibe kerülne egy szülés? Mert hát sehol sem olcsó... Kitartás a keddi uh-ig, már nem sokat kell várnod!
Mekkora is lesz a picike?
Na meg persze évenként a rákszűrésre! P1 nagyon jó! Nekem eddig mindig P2-es volt a leletem. Nem is tudom, mikortól rossz, talán 4-estől vagy 5-östől? Nem tudod?
Úgy volt, hogy a méhnyakról leveszik a rosszindulatú daganatot, meg a nyirokcsomókat is kiveszik onnan a környékről, azokat ott a műtét alatt megnézik szövettanilag, és ettől függ, hogy a méhet is ki kell-e venni, vagy sem. Az a baj, hogy nekik nincs gyerekük
És most már nem is lesz. De az orvos azt mondta, hgoy nem kockáztat, és inkább kiveszi a méhet mindenestül.
Mi is visszük hozzád Zsoltikát egy kis megőrzésre, mit szólsz?
Bár nem hiszem, hogy ő nagyon megmaradna
De ma végre voltunk bent Apával a kórházban, utána pedig vacsiztunk és fagyiztunk kettesben
Nagyon jólesett egy kis kikapcsolódás!
És a nappali sem foglalt már (eddig itt aludt anyósom, most kiköltözött a félszobába). Szabad a pálya az esti netezéshez!
2006.05.15 07:18
Nem szoktam kiírni ide, mer az uram szerint nem kell meghirdetni a neten, hogy üres a házunk egy hétig
De általában egyébként ideköltöztetünk valakit a nyaralás idejére, hogy ne hagyjuk magára a kéglit meg a macskát, a barátok meg örülnek, mert nyaralnak egyet.
Ha nem lennénk olyan messze egymástól, talán élnék is a felajánlással
Bár nem biztos, mert azért a két pici mellé még egy harmadikat rádpakolni, és hát úgy tudom, te is elég fáradt vagy.
)is vele volt és aztán itt is aludtak), akkor mondta, hogy nem tudja. De nagyon nem tudta, megközelítőleg sem. De Miksánál nincs olyan, hogy nem tudom, ha nem érnek haza ebédidőre, akkor nekem addigra a gyereknek ebédet kell készítenem. Hát kellett is
Aztán vacsizni végülis elmentünk, de futni kellett hazafelé, mert felhőben jöttek a szúnyogok.
Tyűű, a kedvencem
Merre lesztek? Voltatok már?
2006.05.15 08:27
, ma reggel nyolckor meg elment dolgozni...
. 

2006.05.15 08:56
2006.05.15 13:20
Utóbbi: inkább nem gondolok rá, hogy majd a nyaraláson... , mert az se jó, ha oda gyúrunk
Inkább csak úgy elnyaralgatunk, jó?
), úgyhogy csak D.keszire mentünk, és feladtuk gyorspostával. Miksa kezelhetetlen volt: egy óra alatt 4-szer bújt ki a biztonsági övből (megfigyelte, hogyan kell kilazítani, őrület), állandóan kirohant a postáról (hülye fotocellás ajtók), az autók meg csak úgy zúgnak el ott, aztán kellett neki a tollam, úgyhogy eléggé fülhúzott. Itthon annyi a szúnyog, hogy nem lehet nyitott szájjal levegőt venni, és már kifejezetten rühellem a füstölő szagát, de nem megy másként, csak ha legalább 2 ég a teraszon. Uram estig dolgozik... Szóval igazából vacak napom van eddig. Nem unjátok még, hogy nyavalygok?
2006.05.15 19:58
), nem kell az iskola. Erre ma megjött a behívó, és már be is gőzöltem.
). De hétvégén a két nagy nem volt itthon, tök jól voltunk Adéllal, amikor hazajöttek akkor kezdődött az egymás szavába vágva dumálás, vita, háromszorkéremésmégsecsinálja... "Hirtelen elpattant egy húúúúr..." És csak nagyon szégyelltem magam, hogy egygyerekes anyának már egész jó lennék, csak éppen három van, és négyre vágyom...
Én három hónapja magyarázom az uramnak ugyanezt (most megtehetjük...stb) Eddig semmi válasz. Végülis ő klasszul kinyaralgatja magát, ez tény.
. Bár ez most komoly, ezen s héten amikor csak lehet, tanulok... 

2006.05.15 20:12
Hess-hess betegség! Nyavalyogj nyugodtan, van ilyen, hogy rossz napja van az embernek!
Most 5 napig dolgozni fogsz? Az írásodból valami ilyesmit veszek ki. Mit csinálsz? Írj, ha tudsz
Ábel biztos nagyon jól ellesz a mamával
Már 5 kiló plusz van rajtam
A játszón is megjegyezte egy anyuka hogy neki szüléskor votl ekkora hasa. Köszi
Jó, ő ma is modellalkat, a 2 éves kisfiával, de hát másmilyenek vagyunk alkatilag, én Zsoltikával is hatalmas pocakot cipeltem
Kiváncsi vagyok, mit mond majd. 
2006.05.15 20:35
Ma úrinő vagyok...

2006.05.16 06:20
nekem nem volt kérdéses, hogy megyek utána, mert én vakon bízom benne és nekem az volt a megnyugtató, hogy ő lesz ott, mert tudtam, hogy akkor semmi baj nem érhet minket a babával
16 éve járok hozzá
Azóta kicsit átértékelődtek a dolgok, mert a szülés után döbbenten tapasztaltam (fiatalság, naívság
), hogy a nőgyógyász csak a szülésig "felelős" a pici egészségi állapotáért azután a csecsemőosztály ellátásán, az ottani orvosokon, felszereltségén múlhat sok minden... tehát azóta ez a két szempont együttesen a legfontosabb
), hogy ott szüljek, de Te ezeket akkor megkérdezheted
Nem vészmadárkodni akarok, tényleg, csak Te már meg is tapasztaltad, hogy milyen váratlan dolgok is történhetnek egy szülés alatt
kényelmes kis kuckója van
Te meg tuti, hogy csini vagy! Rakjál fel képet és mi majd megnyugtatunk
azalatt meg a férj álláspontja sokban változhat
Gyönyörű a hibiszkusz fád! Miksa meg úgy nő, hogy hihetetlen
futni nem fogok
enni sem
és viszek szúnyogírtót
Hova is felvételizel? 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|