A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nadine, mi eleinte amikor nagyon fájt a hasa akkor majdnem minden kaja után adtuk a sab simplexet. És a legtöbbször jött is utána kifele minden. Mostanában szerencsére már javult a helyzet, elég csak akkor adnunk neki ha fájdogál a poci. De napi egyszer mindenképpen kap. Ez a nasi..imádja. Kép

faby

most elnyugodott kicsit, visszapörgettem ezt az oldalt, látom, hogy írtatok ma is a hasfájásról

Faby,
kakis pelus van elég. de akkor megpróbáljuk talán mi is minden kaja után. de az nem gáz, hogy aígy nem telik el a két adag között még 4 óra sem?

nadine81

Sziasztok!
Faby, Babcika, Kriszti! Üdv itt! Újabb gyönyörű babák KépKépKépKép

Tejpara: mondjuk mérni nem nagyon mérek, de egy órácska kendőben sétálás után Gergő majd belefúl a tejbe Kép Valahogy a testközel nálunk remek tejszaporító Kép

Cerazette: Rékával szedtem a tök ilyen összetételű Continuint, én ki voltam tőle - ciklusom nem volt, ellenben a leírás szerint nem véd megbízhatóan, ha nem szeded órára pontosan Kép Hát erre meg én sose voltam képes, jóformán mindig kellett más is mellette.

Kendő: mi is Nanduzunk Kép Bővebben itt lehet megnézni: www.bababolt.com

Amikor legutóbb nálunk járt a védőnőnk, elkisérte a kerületi fővédőnő - szegény nem tudom, mit gondolt Gergőről, de vagy 3x megkérdezte, hogy forog-e már KépKép Õkelmét stimulálja a közönség: a múlt hét jó mászkálós volt, idegenben mindig példásan és irigylésre méltóan viselkedett az ifiúr.
Most a kedvenc játéka a hordozó fülére kötött kendő. Gyürkéli, szájába tömi, dumál neki Kép
Kép

Mostanra bizti elegetek van belőlem, úgyhogy be is fejezem...

Csak annyi még: a legközelebbi ligás baba-mama klub Békásmegyeren lesz, a Zemplén Győző utcai Máltai játszón, kedden 9:30-tól.

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="808080">Nadine, a tájékoztatóban azt írják, hogy csecsemőknek 15 csepp étkezések közben vagy után.Azt nem látom hogy hányszor. Legalábbis a csecsemőknek írott részben nem. Ha jól tudom végüis ez is olyan mint az Infacol, hogy nem szívódik fel. (amúgy ennek pont az a lényege hogy az anyatejben lévő kis buborékokat, amik a hasfájást okozhatják, kipukkasztja - tehát szerintem semmi káros nincs benne)
Nekünk a gyerekdokink írt fel gyógyszertári görcsoldót is. Ezt napi 3szor kell adni. Szerintem Te is irass fel, ha nagyon fáj a kislányod pocakja, akkor megpróbálhatod. Nekünk bejött, bár ezt nem szívesen adom, mert ez tényleg gyógyszer. Viszont a szenvedésnél tuti jobb. Úgy sajnáltam szegényt Kép

Az előbb elkiabáltam hogy nekünk nem fáj a poci...Dominik egész délután sírt, mostanra pedig már üvölt. A pocakja kő kemény volt Kép Egy kis hőmérőzéssel 4 pelusnyi kakit sikerült kicsalogatni belőle, de a görcsölés még mindig megvan. Úgyhogy most kapott a gyógyszertári görcsoldóból és várjuk a hatást...</font>

faby

Foria: mennyire laktok közel a 7-es vonalához? Mivel Gergővel úgyis könnyebb kimozdulva, szivesen járunk arrafelé is valamelyik nap kendőt csomózgatni Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Pocifájós babóknak sok-sok gyógyKépKépKépKépKép!
A népi gyógymódok közt még szerepel a vödörben fürdetés is - házi tapasztalat szerint tisztára sikált közönséges vödörrel is jól működik, nem kell tummy tub Kép

Ritkán írok, de akkor alaposan Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Drodo: Mi újság? Hatott valami a sírás ellen?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Minden baba csodaszép, gratulálok hozzájuk.

Medike, Nadine: nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottátok velem a születéstörténetet. Olyan jó volt olvasni ezeket a szép élményeket.

Babcika, Kriszti, Faby: üdv közöttünk.

Bori: de jó olvasni Téged is. Kép El sem hiszem, hogy négy gyermek mellett bármire is van időd.

Pampers: hűségprogram keretében a 2005. október 1 és 2006. március 31-e között született babák vonalkódokért különféle játékokat kaphatnak. Ha valakit részletesen érdekel, leírom, mert bárki beszállhat. Kép Ezért én gyűjtöm a vonalkódokat, szívesen fogadom őket. Kép

Hajhullás: nekem is egyre durvább. Kép Eléggé elkeseredtem miatta.

Szép estét,

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Íme az én Andrisom.

Kép
Vendég

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Faby-Én nem vettem észre ilyen remegést,de szerintem említsd meg a dokinak mindenképp.De ne aggódj feleslegesen előre!(persze ezt mondani könnyű)Drukk,hogy ne legyen baj!Kép

Zsu-Gyönyörű a nagylányod!Mint egy kis hercegnő!KépÉs milyen szép ez a templom!!Képhát a hangos kacajt remélem megtapasztalod Te is mihamarabb,mert nem lehet vele betelni.Kép

Vizsgázóknak mindent bele!!Nekem is lenne,de egyelőre egy beadandó dolgozatot szülök már jó idejeKépSzigorlatom lenne,de nem tudom,hogy be merem-e vállalniKépÉs persze rosszul is vagyok tőleKép

Nagyon sajnálom a hasfájós babucikat és az Anyucijaikat is!!(Hú ez meg milyen szó lettKép)

Borcsa-Szia neked isKépKiskrapek tündérKép

Mariannka-Neked is üdv!Kép

Kriszti-Andrisod nagyon édiKépMilyen kék a szeme...(na jó tovább nem éneklemKépKép</font>
</font>
Vendég

Sziasztok

Két napig nem jövök, és megint hátrébb kerültem a táblán.

Üdv az új mamiknak és babáknak.
Minden baba cuki nem írom külön.

Cory
Ribizlit ehetek?
Egyébként meddig tart a tejallergia ? Mikortól lehet újra inni tejet vagy tejterméket?

Tünde
Nálunk is szőkés az új haj. Koszmóra mit használtatok a végén?

Gyöngyi
Felőlem jó az Augusztus de attól, aki tud, jöjjön Júniusban, és akár Júliusban is. Felőlem havonta is lehet ,de én nem bírom ki augusztusig. Mindenkinek biztos nem lesz jó egy időpont, így valamelyikre csak el tud majd menni.

Hasfájüs babáknak puszi a pocakjukra. Aztán adjátok is át nekik.

Szerencsére nekem még nem hullik a hajam. Terhesség alatt szinte semmit nem hullott, de előtte marok számra. Nálam ezek szerint fordítva működik.

Nem tudom még mit akartam ,mert nem jegyzeteltem.

Annácska
Mi van veletek? Várok ám rád!

Nancsi
Holnap megy a Laci, Dunakeszire valami régi motort venni. .Most jöttem rá ,hogy kocsival 15 percre lakunk egymástól.

Babetta és Levi 9+6

Én is teszek képet

Kép

Kép

Kedvencem
Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="ff6000"><font face="georgia">Sziasztok!

Pocifájós babákKép Csatlakozom Borcsához a gyógymanók küldéséhez!Kép

Babák nagyon szépségesek: Faby, Kriszti,Borcsa, Gyöngyi, Babcika!Kép

Zsu: Nagyon szépek vagytok! Gyönyörű nagy lányod van, gratulálok!Kép

Bori: De jó,hogy írtál! Minden elismerésem egyrészt az ikrek ellátásához, másrészt a 4 gyermekhez. Még az 1 is néha írtó fárasztó bír lenni. Szuperek vagytok, hogy még szopiztok! Nagyon ügyesek már akkor a lányok. Majd,ha lesz egy kis idős, rakhatnál róluk képeket! Kép

Zsuzsófi: Kép DrukkhegyekKép Vizsgákat tessék lazábban venni!!! Semmi nem lehet olyan fontos, mint a bébi! Nyugodt mamikra van szükségük! (Bagoly mondja...Kép)

Nadine:Kép Sajnálom! Most kilátástalannak tűnik a helyzetetek, de hamarosan tényleg jobb lesz. </font></font>

Anita
Kép
Kép
_anita_

Babetta: ehetsz ribizlit is, csak figyeld utána a babódat. Ha kiütés jelenik meg, hagyd abba. A tejallergia hosszú idő, az tuti, de pontosat nem tudok.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Anita
Ti melyik pelust használjátok? Mi ma megvettük a Libero maxi 7-14kilóig. Nagyon durva, hogy már ez kell.KépKép

Ja, és ugye nem csak az én fiam eszik éjjel még 3 óránként 10 hetesen .Valaki írja azt ,hogy az övé is KépKépKép.Itt csak azt olvasom ,hogy mindenkinek szinte átalussza az éjszakát. Nálunk mikor lesz ilyen ?Kép.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="ff6000"><font face="gerogia">küldésébenKép

Babetta: Nagyon édi Levi!Kép

Én már ettem epret, de csak mert elfelejtettem,hogy elvileg nem lehet. SEmmi baj nem volt. Akkor mehet, vagy inkább azért azt ne?

Cerazette-nál tényleg nem kell szünetet tartani! Én hülye, kidobtam a tájékoztatótKép Tegnap elfogyott...

Akkor miKép</font></font>

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Babetta: Gergőnek kétféle üzemmódja van. Vagy kel éjjel többször szopizni, vagy ébred és játszani akar hajnal 5-kor. Ráadásul ilyenkor szét akarnak robbanni a cickók, Gergő a felével se birkózik meg, de mivel játszana, a biofejőmKéphöz se tudok egyhamar átszökni.

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="ff6000"><font face="georgia">Babetta, még egyelőre van a Pampers 3-ból! (9 kilóig) Még van jó 1-1,5 kg addigKép

És, hogy elégg megunjatok bennünket, Angi kedvéért mai nagyfiús, szandis képekKép</font></font>

Kép
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita!!! Mekkora baba! MeglepődtemKép TündériKép

Trose, a banán is allergizál??? Gáááz mert már a levegő isKép

És még a csapból is ez folyik....

Na jó, vicces akartam lenniKépKépKépKépKépKép Remélem mindenki értetteKép

De amire leteszem a nagyesküt, hogy a lányom tápszert nem fog kapni....inkább bejárom az országot anyatejért.....Kép

Áuuuu ne is olvassatok, depis-szurkapiszka vagyok mert nincs elég tejemKépKépKépKép

Inkább megyek aludni....csak még annyit!A babákok tüneményesekKép Nekünk már majd egy hónapja nincs rendes képünk, mert apa elvitte a gépét, és nekünk még nincsKép De lehet holnap veszek egyet...

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
A hétvégén vidéken voltunk, mert rájöttünk, hogy a gyerek pöttyei levegőn javulnak és otthon a nagyszülők egész nap levegőztették. Már csak az állánál a tokájánál piros, a többi hámlik.
Üdv minden új bandatagnak!

Babetta!
Nekem is fáj a hasim az Ergamtól, de tejcsi még megvan!

Nadine!
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Köszike!

Medike!
Nem is kicsi az ekkora baba! Köszi a szüléstörténetet!

Bartika!
Az én lányom csúnyábban volt pöttyös, rengeteg volt rajta, a fülében és a hajában is van még! Neki a jó vidéki levegő sokat segített. Én se iszok tejet, de állítólag joghurtot lehet enni.

Babcika!
Gyönyörű lányod van! Gyere sűrűn!
Az én hajam a szülés óta nem zsírosodik annyira. A terhesség alatt kétnaponta mostam, most elég 5-6 naponta. Hullani nem hullik jobban, mint terhesség előtt.

Anita!
nekem is azt mondta a védőnő, hogy hintőporozzam a gyerek arcát. De szerintem olyan csúnya, amikor szárad és biztosan fáj is neki, ha húzódik. Én azon gondolkodom, hogy olajjal kenem majd.

Lingelera!
Nekem is Cerazette-et írt fel a doki. Állítólag ez az egy, amit lehet szedni szopi alatt! Egyik rokonomat az első gyerek születése után titokban sajnáltuk, hogy mekkora hasa maradt, erre kiderült, hogy megint terhes!

Esztipeszti!
Én a spirált azért nem mertem bevállalni, mert a doki szerint kicsit megnöveli a vérzést. Nekem meg olyan kényelmes volt régen a két napos mensi!

Kriszti!
Nekem az egyik kolléganőm lakik Erdőkertesen. Pataki Évinek hívják, most építkezik ott valahol.

Keksz!
Tündi is szopizná az ujját, de nem bírja a szájában tartani a kezét. De van olyan, hogy a másik kezével a karjánál megtartja a szopis kezét.

Foria!
Nekem is begyullad a fülem még az aranytól is. Ja és a kedvencem: a kezem szétmarta az óra hátlapját, az óra meg a kezem.
Engem a körtétől óvott a gyerekorvos, mert szerinte problémás. Azt mondta, hogy inkább egye meg az apuka!

Gyöngyi!
Nekem van Laktoherb helyett Herbalakt teám. Még nem ittam belőle, a három hós ugrásra tartogatom.

Zsuzsófi!
Nekem - ha a tanulmányi osztály is úgy akarja - három hetente lesz egy vizsgám. Nagyon jól bírod! Én megőrülnék ennyi vizsgától. Így majdnem összekevertem és a másikra tanultam egyszer.

Bori!
Amikor megtudtam, hogy van a pocakomban baba, azon drukkoltam, hogy nehogy ikrek legyenek, mert nem bírnám. Minden tiszteletem az ikres, vagy többgyerekes anyukáké. Én most úgy érzem, nem bírnék el két gyereket.

Szóval ennyi. Még lehet jövök ma!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Köszönöm,a Carazette tapasztalatokat. Tegnap óta szedem. A tapasztalatokat majd jelzem.

Babcika:
Én is beszedtem már egy doboz Elevitet és már egyáltalán nem hullik a hajam.

Az Elevitet én még megnyugtatásként is szedem, mivel a sonkás kenyeren kívűl nem sok mindent bír a pocim, illetve a baba poci.
De, anyukám csinált valami fantasztikusat. Megfőzőtt sárgarépát összeturmixolt, natur párolt csirkemellel. Igaz, hogy bébikajára hasonlít, de isteni finom.

Üdv, a csatlakozott mamiknak és babáiknak.

Fürdés/alvás:
Nálulnk ez úgy működik, hogy a tervezett fürdetési idő 19:30.
Martin szinte egész nap fent van. Néha 10-20 percekre bealszik, de folyamatosan igényli a jelenlétemet, és persze hogy foglalkozzak vele. Igy estére, már annyira fáradt, hogy a fürdés után már alig bírja kivárni a vacsit, ezért hol bealszik, hol meg ordít. Ezután az éjszakát végig alussza. Átlagban,fél 6-kor vagy fél 7-kor arra ébredek, hogy nyögdicsél a kiságyban csukott szemmel. Eddig azt hittem a pocija fáj, de ma már tudom, hogy csak nagyon éhes. Ezért, kiveszem a kiságyból, magam mellé teszem, ő továbbra is csukott szemmel cicizik. Én is bealszom, arra ébredek fel, hogy békésen szunyókál melletem. Na ilyenkor jön a büfi, és vissza a kiságyba, átlagban 9-10 óráig.

Hetente egyszer, bealszik a fürdetés előtt. Ekkor már nem keltjük fel, megvárjuk míg magától felébred. Ez pl. tegnap, hajnali fél 2 volt. Ilyenkor nincs fürdés, csak peluscsere, egy kis áttörölgetés posikendővel, ruhacsere, és alvás tovább. Bár tegnap hajnalban is meg kellet fürdetni, mert peluscsere között, jött pisi-kaki és eláztatott mindent. Ilyenkor, miután már kialudta a 7 óráját, 2-3 óránként kell fel szopizni.

Anita!
Valóban van köztük hasonlóság:-))))
És ebben a ruciban?:
KépKép

Angi!
Gyönyörű a kislányod!

Pocifájás!
Sokat számít a büfizés, lealábbis ez az én tapasztalatom. Még ha el is alszik a cicin, valahogy mindig "kihajtom" belőle!
Nekünk az Infacol a büfiben segít az édeskömény tea meg a szelekben.

Ujjszopi!
Mi is most fedezzük fel. A kezét már bekapja. Szerintem, már csak órák kérdése és meglesz.

Tejcsi!
Lekopogom...., Szerencsénkre van bőven. Néha, már alig várom, hogy egyen, mert úgy érzem szétdurran a cicim. Fejni is szoktam, az megy a mélyhűtőbe. Bár, ez látszik Martinon is.
Mai, pucér, kaja előtti mérési súly: 6780g.

Jó, éjt mindenkinek.

Era és Martin (7 és fél hetes)

KépKép

KépKép
lingelera

<font color="0000ff">Sziasztok!

Most van időm...Kép
Hú, mennyit írtatok ma!!!

ZsuKép

Tápszerrel kapcsolatban: én is azt vallom, hogy az anyatej a legjobb dolog, amit a kisbaba kaphat. Minden a legnagyobb rendben van, ha az anyukának kellő mennyiségben van, és ki tudja elégíteni a babája ígényeit. Ez többnyire sikerül is. De: van azért olyan, amikor ilyen-olyan okokból nem sikerül úgy a szoptatás, ahogyan az a legjobb lehetne, és bizonyos okokból kifolyólag tényleg nem elég az anyatej a babának. És ha pótlásra szorul, mert éhes, nem megfelelően gyarapszik, akkor nincs mese, meg kell etetni! A tápszer ilyen esetben még mindig jobb, mint réges régen a feles tej, tejes kifli, kecsketej, meg a 6 hetes kortól adott alma. Anyatejet szerezni pedig nem mindig olyan egyszerű feladat, környezetemből számos példát tudnék erről mesélni.
A banán nem allergizál csak van, akinek megfogja a székletét, másnál az ellenkezője. Szerintem próbálj megnyugodni, ne legyél "depis", ahogy írtad. A Babád is megérzi Rajtad, és a tejednek sem tesz jót.

Lányok, köszönöm a gyümikre vonatkozó tanácsokat, akkor megpróbálok lassan eszegetni 1-2 dolgot! Az eper ugyanis a szívfájdalmam, imádom! Kép

Faby, Kriszti,BabcikaKép nagyon-nagyon szépek a Babák! Öröm,hogy ilyen kis tündérekkel gazdagodott a topik!Kép

AngiKép

Lidi annyira kis csajos, és milyen nagylány már! Nagyon szép kislány!

BorcsaKép

Gergő zabálnivaló, ahogy mosolyog!Kép
A 7-es legközelebbi megállója azt hiszem hozzánk a Csömöri úti megálló. Kendő ügyben tündér vagy, köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged. Cory tegnap képekben átküldte nekem, hogyan működik a megkötés, ma voltam így Marcival sétálni, és tetszett neki!KépCsendben alukált benne!Kép Gondolom, meg lehetett volna szebben is kötni, de így elsőre egész jó lett!Kép
Merre laktok ? Jó lenne, ha egyszer tudnánk találkozni, örlnék neki!Kép

BabettaKép

Nagyon jók a képek! Gyönyörű a Babád, milyen kis szöszi a haja!

AnitaKép

Hú, milyen szép nagy Baba Boti! Nagyon szép, és milyen kis vagány a frmeres szerelésben! Milyen szandi van rajta? Hányas??Kép

EraKép

Martinka is cukorfalat, édi, ahogy mosolyog álmában!KépÕ is szép nagy Baba, milyen súllyal született?

Bocsánat, ha kihagytam valakit, kezdek nagyon álmos lenni. Kép
Megyek is, jó éjszakát Mindenkinek! Kép

Szandra és a kicsi Marci 2006.03.03.</font>

KépKép
KépKép
foria

Csak, hogy elborzadjatok: párom egyik rokona most mesélte - miután elhűlt, hogy van tejem - őneki nem volt ezért natúr tehéntejjel etette a gyerekeit. Merthogy az jobb, mint a tápszer. Van neki egy vékonydongájú fia, kb 27 éves, már gyomorfekélyes. A lánya 16 éves, de kb 8-nak néz ki, olyan kicsi és vékony. Szóval szerintem akkor már inkább a tápszer. És persze anyatej, amennyi van! Egyébként rajtam számonkérték, hogy hol a teás cumisüveg. Amikor mondtam, hogy ez a gyerek még csak cicit kapott, meg szirupot büfizni, akkor közölték velem, hogy szomjan fog halni!
Egyébként most este tízkor szopizott, meg utána fél órával egy kis cicizés volt és azóta alszik! Hol vannak az éjjeli baglyok? Ruha-hajtogatás közben ráérek netezni!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jó reggelt

Anita
Nagyon szépek vagytok és mekkora BotiKép,lassan szaladni fog. Szépen tartja magát. Megfordul már? Látom azért apa is ott van veletek a képen.KépKép

Lívi
Én is tehéntejen nőttem fel, és soha nem voltam beteges. Szerintem ez adottság is, persze az anyatejet semmi nem pótolja, de én is felnőttem. Soha nem voltam kórházba, a csontjaim olyan erősek ,hogy csak na. Soha nem kaptam el hányás ,hasmenés vírust. Levi remélem az én erős gyomromat örökölte. Sőt 4 éve még náthás se voltam.Kép

Era
Martin is cuki ,és ti se panaszkodhatok a méretekre.KépKép

Trose
Az volt a kérdés, hogy allergiás a tejre vagy sem , mikortól lehet tejet inni. Én az elejétől nem ittam ,így nem tudom hogy allergiás. A hasunk nem fáj azt tudom.
De én most lehet benyomok egy pohár kakaót aztán meglátjuk mi lesz az eredménye.Kép

Képzeljétek 20.-24aludt Levi utána 5 perc kaja ,aztán 4-kor kelt megint 5 perc kaja., és most 7 kor 5 perc kaja és alszik most is. Látjátok 4 órákat aludt a fiam. Valami csoda történt.Kép Én meg neki állok nagytakarítani.

Babetta és levi 10 hetesKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Csajok
10 hét után elég érdekes íze van a kakaónak, és sűrű is a vízhez képest. Milyen furi. Na várom a hatást.
Csak gondoltam leírom.KépKép

Anita
Lemaradt az előbb. Nem semmi sonkáitok vannak.KépKép

Era
Gondolom a ti sonkáitok is jó nagyok.KépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: akkor kezdjél el inni, de ne túl sokat. Ha nincs tünete, akkor se menj napi fél liter fölé.
Én tehéntejet nem kaptam, csak tehéntej alapú tápszert. Allergiás is vagyok a tejre Kép

cory
Budapest

Foria: Kelenföldön, a 7-es másik végén Kép

Én nagyon el tudnám viselni, ha mondjuk 2 hetente lenne hétközbeni tali, mindig máshol, hogy vmi mindenkinek közel legyen, és időnként egy nagyszabású hétvégi, apukákkal akár KépKépKépKép

Tehéntej: elméletileg az árpanyák hazavágja azt a fehérjét, ami nagyon allergén benne. De az embertejreKép a kancatej hasonlít legjobban összetételben Kép
Azért a sorrend úgy van, hogy saját anyatej, más anya teje, életkornak megfelelő tápszer, hosszú szünet, bármi más. Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló Mindenki Kép
Cory: Reggel alig volt pisi az éjszakai pelusban, néztem a kutacsát de nincs pehorpadva és a kedve is jó. Szerinted kevesett evett az éjjel?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: éjjel te szoktál pisilni? Neki is lassulnak a dolgai. Napközben egyik gyerekem sem bír ki egy pelussal 9-10 órát, éjjel meg simán Kép

cory
Budapest

Cory: kösziKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Botsts
Nagyon aranyos Gergő.

Csajok, ha az ember nem eszik semmi olyat amitől a babák hasa fájhat akkor mitől fáj a hasuk? Nekem még régen mikor a lányom született azt mondták ha esetleg fáj a hasa probáljam meg a cumit mert az állitolag nyugtatja, a nyugtalan pocit.

Kriszti
Andris nagyon édi, szép baba.

Babcika, Anita
Köszönöm a bókokat a lányom nevében, ő is olvasta nagyon örült neki. Puszit küld minden babának nagyon szereti nézni az oldalt mindig kérdezi vannak-e új képek. Ezért küldjetek lányok mindig sok képet mert mindenkit érdekel a babák fejlődése

Babetta
Levi nagyon aranyos, de mi az hogy a végén? A fürdés végére gondolsz? Koszmóra én azt csináltam, hogy fürdés előtt 1/2 órával jól bekentem a lányom fejét babaolajjal rajta hagytam had ázzon, puhuljon, aztán fürdésnél lemosom, és gézzel óvatosan le lehet dőrzsőlni. Persze egyszerre nem fog lejönni az egész.

Anita
Botin látszik hatalmas nagy és erős baba és vidám. nagyon szép.

Zsuzsofi
Ne idegeskedj, nem éri meg ilyenen szomorkodni azt kell csinálni ami a lányodnak a legjobb, ha tápszer kell neki add neki nyugottan attol te még ugyan olyan jó anya vagy és kata pocija is tele lesz. Ne bánkódj rengeteg gyerek nő fel tápszerrel, nekem is mindig pótólni kellett hozzá. Koncentrállj a tanulásra mert még a neheze hátra van és ha aggodsz a tanulás sem fog menni és Kata is nyűgös lesz. Türelem mikor a vizsgákon túl leszel rendbe jön minden.

Lingelera
Martin nagyon szép kis fiú, jó a szerkója.

Trose. Köszi az infót.

Csajok ilyen arcocskákat honnan lehet letőlteni, meg ilyen aláírásokat?

Bencémnek megin volt egy beszólása.
Anyukám simogatja őlelgeti Bencét, mire ő megszólal.
-Ne simogass mert nem szeretem, Mire anyukám-hogy, hogy mikor kicsi voltál akkor szeretted! erre Bence.-akkor se szerettem, csak nem tudtam mondani.

Szép napot mindenkinek
Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Tegnap délután voltak vendégek és úgy megviselte már megint a Lilit, hogy este 6-tól fél 9-ig üvöltött. Nem volt jó semmi. Én nem tudom, csak az én lányom ennyire érzékeny? Eddig akárhányszor jött valaki, mindig ordítás volt este Kép.Szóval én még a júniusi talira szerintem nem fogok tudni elmenni, bár lehet, hogy addigra javul a helyzet.
Cory: Bocs, hogy macerállak, reggel a heti mérlegelés 90g-os gyarapodást mutatott csak. 2 hete is 60g-volt. Ez a hízás elég, mert úgy tudom, hogy 150-300g között kéne lennie?
Zsuzsófi: Te mivel táplálsz hozzá és hogy?

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsu: vannak olyan gyerekek, akik nehezebben állnak át a kinti életre. Õk érzékenyebbek minden dologra, ami éri őket. Valszeg nem erősebb a bélmozgásuk, mint nem hasfájós társaiknak, csak ők érzékenyebben reagálnak ezekre. Õk azok, akiknél 3 hós koruk körül egyszercsak elmúlik, mintha elvágták volna.

cory
Budapest

Gyöngyi: a gyarapodásnál 100-120g az elvárás általában, de egy pisi is 50g.

cory
Budapest

Cory
Szerintem ez hülye kérdés lesz, na mindegy.Kép Ha tejből csinálok pudingot az ugyanaz, mintha kakaót innék. Mert én azt már párszor ettem és nem volt semmi.

Zsu
A végén azt jelenti hogy: Tünde babájának volt koszmója és nehezen akart eltűni ,erre írta hogy nem olajat használt már hanem valami mást ,csak a végén nem írta hogy mi volt az. Nekünk pici volt de az hamar megszűnt. De köszi hogy leírtad.

A szagelszívót utálom takarítani ezért jöttem kicsit piheni, na folytatom a sikálást amíg hagy Levi.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: igen, ugyanolyan.

cory
Budapest

Cory
köszi a felvilágosítást, ez olyan lehet mint nálunk akönnycsatorna dugulás, nálunk meg ez nincs még kifejlődve, jó lenne ha magától rendeződne. Mondjuk ez nem fájdalmas csak kellemetlen, viszont a pocak fájás borzasztó lehet. Cory hogy boldogulsz a három gyerekkel, nálam már nagyok a gyerkőcök de így is nagyon nehéz.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok,
El ne kiabáljam most nincs sírás.Úgy látom nem vagyok egyedül ezzel a délutáni pár órás bömböléssel.Azt hallottam hogy 3 hónapos korra elmúlik,már nagyon várjuk!A vállon ugra bugrálás nálunk is bevált,meg ha kinyitom a vízcsapot.Ma veszek Sab simplexet.
P.Gyöngyi,nálunk pont fordítva van a társasággal a babó mert ha sok ember veszi körül és nagy a zaj akkor nagyokat szundít ha velem van otthon egyedül akkor ordít.Senki nem hiszi el hogy sírós babaKépMinden elismerésem azoknak a mamáknak akiknek 2,3,4..gyereke van én még 1-el sem bírok semmi mást csinálni rajta kívül.Hogy lehet leszoktatni arról hogy mindíg kézben legyen?Ha leteszem sír,ha kicsit sír akkor hagyom ha kék a feje felveszem.Általában kék fejjel ordít mert tudja hogy arra mindíg reagálok.Okos kislány...

Drodo és Panka
Kép
drodo

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Lányok!
Most nem írok mást,mert tiszta ideg vagyok.Lili vmi barnás színűt bukott.Beszéltem unokanővéremmel,aki csecsemős nővér volt,azt mondt Lili erőlködhetett és olykor ilyen esetben megrepedhetnek hajszálerek a nyelőcsőben,vagy a gyomorban.Ez a barnás szín a megemésztett vér színe.Jézusom,kész idegroncs vagyok tőle.Azt mondta,hogy figyeljem alszik,eszik-e rendesen,jókedvű-e.Szerintem ugyanolyan,mint szokott lenni.Volt már valakinek ilyen????MegörülökKépKép</font>
</font>
Vendég

Zsu: elvagyunk. Szeritnem egy picivel nehezebb, mint kettővel. Mármint, ha már megszokta az ember, hogy meg kell osztani a figyelmét. De már kimozdulni is merünk komolyabban, úgyhogy nincs gond.

Drodo: szerintem nem kell leszoktatni a kézben levésről. Majd ha már nem igényli, úgysem fog odakéreckedni.

cory
Budapest

Trose: szerintem Borcsa is erre gondolt. De Alapból nem allergiás babáról volt szó.

cory
Budapest

Cory,persze az világos hogy amíg ilyen pici addig neki annál jobb minél többet van kézben és azt is mondják hogy azok a babák kevesebbet is sírnak akik gyakran vannak kézben.Ez rendben van csak néha jó lenne látni hogy ha leteszem szépen elnézelődik és én is tudnék mást csinálni.Vagy ez irreális szerintetek?Vagy még korai?

Drodo és Panka
Kép
drodo

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">
Zsuzsófi, ne légy elkenődve, hogy pótlást kell adni Katicának! Attól te még nagyszerű anya vagy! Sok baba nő fel tápival is íme itt vagyok én is, anya csak pár hétig tudott szoptatni és mégis felnőttem egészségesen, még allergiám sincs! Lehet hogy nálad ez csak átmeneti állapot és még vissza tudod hozni a kellő mennyiséget.
Én szoktam mondani a nagyiknak hogy nem kell mindig kézbe fogni a gyereket. Biztos nem tetszik nekik de megérthetik, hogy utána velem tolnak ki.

Drodo, Sajnálom a hasfájós napokat ! Kitartás elvileg 3 hónapos korig szokott tartani.

Faby, az egész teste megremeg? Fogalmam sincs mi lehet ez, nálunk nincs ilyen.

Zsu69, A nagylányodnak volt elsőáldozása? Szép nagylány! Kár hogy a pici fiad nem látszik.

Nekem nem hullik a hajam. Kopp-kopp-kopp

Anita, hatalmas nagy fiad van. Hihetetlen

Trose, köszi az infót a könnycsatornáról. Reggel kértem időpontot és holnap viszem Timit.Kép Lehet hogy várhattam volna még? Na mostmár mindegy. Olyan rossz nézni hogy mindig váladékos.

Babcika, próbálj megnyugodni főleg a eszik, alszik, és jókedvű. Ha véletlen mégegyszer előfordulna akkor én elvinném dokihoz. A cicid nem vérezhetett? </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Trose: igazad lehet, ami az Anyatejgyűjtős tejet illeti.
Az Eszterláncon keresztül pl. tejadó mamával hoznak össze, és lebeszélhető, hogy tartozkodkodjon a tehéntejtől és származékaitól.

(Nem is értem, miért nincs még piacom a HA Mamatej Kép - amennyire tudom, odafér a kétség a HA tápszerek hatékonyságához. De sajna erről csak előadást hallgattam 2 éve, és nem jegyeztem meg a forráslistát Kép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Drodo: nekem még nem volt olyan babám, aki komolyabban letehető volt az első 3 hónapban.
1. Balu az első 3 hónapban még az ölemben is aludt, mert amint megpróbáltam lerakni, üvöltött.
2. Zsoma max a hordozóban volt el, ha nem kézben volt, de azt ringatni kellett.
3. Liza (2 hós), hordozóban idővel már a ringatást is abbahagyhatom :D

cory
Budapest

Drodo: Lili most is sokat van kézben, pedig ma 10 hetes. Letenni kb. 2 hete tudom hosszabb időre, de pl. most is van olyan, hogy napközben 2 órát rajtam alszik. Vigyázz azzal, hogy hagyod sírni, én a kiságyba szoktatásnál hagytam, hogy sírjon és meg is lett az eredménye mert ellökte 2 napig a cicimet. Legalábbis a szoptatási tanácsadó szerint ez is gond volt. Elég nagy meló volt visszaszereznem a bizalmát.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Drodo: Nekem is sirósak voltak a gyerekek. Kézben jól el voltak, de ha letettem sirtak. Nálunk nem múlt el 3 hónaposan a sirás, hanem akkor amikor már mászni és ülni tudtak. Remélem nálatok nem igy lesz!
Vendég

<font color="808080">
Sziasztok!

Kriszti,
tündéri a kisfiad!

Babcika,
közben beszéltem egy gyerekorvossal erről a remegésről, és azt mondta hogy valószínűleg valami reflex-pontot találunk el, amitől megremeg a lába. Mint amikor nekünk elfárad a lábunk és egy bizonyos pozícióban tartva megremeg. És mivel az ortopédián és neurológián minden oké volt, így nincs miért aggódnunk. Kép

Babetta,
Neked is nagyon vagány a kis(nagy)fiad KépAz utolsó képen olyan csábító arcot vág :D

Anita,
hú, milyen ügyesen kinyomja má a fiad magát! Tökügyes Kép És a sonkái zabálnivalók :D
És a szekrója is nagyon szuper!

Szelivi
Nekem is csupa pötty a fiad, és hiába van állandóan levegőn,nemigen javul .Vagy ha az egyik helyen elmúlik, akkor egy másikon jön ki... Kép

Era,
a Te babád is aranyos ebben a szerkóba. Főleg az a nagytappancsos cipő Kép

Zsu,
aláírást felül a Segédletek/Profil/Aláírás-nál tudsz csinálni.
Nagyon tetszett a Bence beszólás :D

Babcika,
én nem hallottam még barna bukásról, de biztos nem lesz baj, próbálj meg nem aggódni Kép

Petri,
nem, nem az egész teste, csak a lába. 2-3 remegés az egész. De valószínű hogy csak idegvégződést találunk el olyankor.

Tejallergia: velem a védőnő már pocakosan közölte, hogy a baba csak HA tápszert kaphat ha szükség lesz rá, és 1 éves kora előtt semmiképpen sem kaphat tejet. Mert hogy majd hajnalmos lesz az allergiára. Hogy miből szűrte ezt le, azt nem tudom. Egy ANTSZ-es papírt töltöttem ki, amin az egyetlen igennel jelölt négyzet az volt, hogy a nyárfa virágára allergiás vagyok. Ebből következik hogy a gyerekem tejallergiás lesz?...Kép</font>

faby

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Na felhívtam a gyerekdokinénit és ő is megnyugtatott,hogyha csak egyszer fordult elő,akkor nincs nagyobb aggodalomra okom,pláne,ha ugyanolyan,mint szokott lenni.Mindenesetre eléggé megijedtem,remélem,hogy többször nem lesz ilyen.

Petri-Cicim nem vérzett,legalábbis nem vettem észre.

Képeket megnéztem,gyönyörűek a babákKép
Próbálok majd visszaolvasni is,meg írogatni.</font>
</font>
Vendég

Faby: az, hogy neked bármilyen allergiád van, az sajnos a babádat is hajlamosítja bármilyen allergiára. Pl a tejre is Kép

cory
Budapest

Babcika

Esetleg hívd fel a védőnőd vagy a gyerek orvost és kérdezd meg. Biztos nincs nagy baj, de jobb a békesség.

Fáby
Köszi a dicsérettet. Lassan el fog fogyni a gyerekem, mert megzabálom, és akkor nem tudom mi lesz velem.

Én szerencsére nem vagyok allergiás és nem is akarok az lenni .Úgy sajnálom azokat akik egész nyáron szenvednek tőle.

Viszont van pigment foltom. Tud valaki rá valami jót, mert már most látszik és utálom.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?