A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsófiknak boldog névnapot kívánunk!

Ayse,
jók a bulis képekl! Kép Milyen az a szobor játék?
Szülők is ott maradtak a buliban?
Én is letenném Andrist a földre, vagyis Zita is sokat van a szőnyegen. Lilit nem tudod megbízni, hogy szóljon, ha tiltott zónába ér Andris?
Egyébként Andris egyre szebb! Kép
Vendég

CinkaKép, DudaKép, JuccKép, TündeKép!
Köszia bíztatást, asszem tényleg jobban ki kell alakítanom valami helyet, ahol hengergőzhet, mert azt még jobban elviseli. A férjemmel is beszéltem telefonon, azt mondja biztos, hogy nincs semmi baja, csak annyira idegtépő ezt hallgatni. Szerintem Lili is ilyen volt, csak ő nem visított, henem sírt. Még egyéves korában is kétóránként szopott, így alig tudtam eljutni valahova. Az 1. évforduló hozott végül gyökeres változást. Ma egyébként Andris végül is aludt de. egy órát és most is már félóraja alszik Lehet, csak én vagyok fáradtabb mostanában.

A dícséreteket is köszönkjük, bezsebeltük!

TündeKép!
A szoborjáték az olyan, hogy szól a zene és amikor megállítják, az addig futkározó gyerekeknek szoborrá kell merevedniük. Aki megmozdul, kiesik. A néptáncon szokták játszani, nem is értem, szeptember óta még mindig nem unták meg!

DudaKép, CinkaKép!
Ugye jól emlékszem, hogy NatiKép és RékaKép le van fényképezve csirkecsonttal? Fel tudnátok rakni mégegyszer ezeket a képeket? Egyrészt mert nagyon aranyos, másrészt kiderült, hogy Lili nem hajlandó a csirkecombot a kezébe venni, nekem kellett a falatokat kézzel a szájába tennem és meséltem neki, hogy pedig van olyan baba is, aki már megfogja! (mostanában atomi szinten kell vele elemezni az ételeket, ami nem homogén színű, vagy állagú, aziránt már bizalmatlanKép)

ayse

TündeKép!
A szülők közül csak ketten maradtak a buliban, a többiek nagyon megörültek, hogy lepasszolhatják a gyereket! Pedig úgy készültem a kajával, hogy maradnak és esznekKép.
A férjem viszont örült ennek a variációnak, mert legalább a felnőtteket nem kellett szórakoztatni.

ayse

Ayse! Ám legyen!KépKép

Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Tök ritkán tudok csak jönni... viszont a képek változatlanul nagyon jók. Csak már nem tudom nyomon követni az eseményeket, illetve, hogy kivel mik történnek.

Azért egy képet teszek fel, hogy ne felejtsetek el minket teljesen:
Kép

Az éjszakáin mára egész jók lettek, de ez kb két hét kemény munkába kerültKép.
Viszont ami kicsit aggaszt, hogy Kornél rengeteget bukik... megkérdeztem a dokit, de szerinte amig nem veszít a súlyából (márpedig erről szó sincs - 9,25 kg és 70 cm), addig "normális". Pedig van, hogy kajálás után jó egy órával jön vissza egy-egy adag, aminek viszont már szaga is van... elég rémes!
Ha van valakinek idevágó tapasztalata, még visszanézekKép,
Üdv,
Vendég

AndiKépKépKép!

Ayse!
Különben az unokanővérem lánya 12 éves, és Õ sem hajlandó megfogni a csontokat, mert hát akkor piszkos(?) lesz a keze... Ezt Lilinek ne meséld elKép!
Mondjuk náluk azért sztem neveltetési problémák is vannak, de hagyjuk.

Akkor kérésedre még 1x: Réka és a csirkecsontok!
KépKépKép

Remélem motiválóan hat majd LilireKép!
C.

KépKép
cinka

KépKépKépKépKép
Boldog névnapot minden Zsófinak!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nemesek,
nálunk is van bukás, kaja után akár 2-3 órával is előfordul.

Davallia,
gyógypuszikat küld Zita Pandának, és üzeni, hogy Õ is mindig leordítja a dokibácsi fejét! KépKépKép
Antibiotikum Kép

Ayse,
és sok kaja megmaradt? Úúúgy ennék vmi fincsit!
Vendég

SZiasztok!

Anyapoc,

Köszi az infót! Tudom, hogy a fruktóz más mint a szacharóz, azt mondjuk nem tudtam, hogy más enzim bontja le. De ide be kell hogy szúrjam, hogy a fruktózzal is csínján kell bánni, mert nem helyettesítheti teljes egészében a szacharózt. Most nincs itt a kezem ügyében a cikk amit olvastam erről, de úgy emlékszem, a fruktóznak is, mint a szacharóznak, vannak káros hatásai ha az ember (mint legtöbben) túlzásba viszi a fogyasztását. Ebbe természetesen beleértem magam is.

Azt nem értem, hogy miért nem elég a gyümölcs természetes édes íze, miért kell már ilyen pici korban arra trenírozni a gyereket, hogy még a gyümölcsöt is édesíteni kell? Ez persze költői kérdés.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cinka! Kép

Réka képén felbuzdulva én is adtam Zsuzsának csirkecsontot, és imádja csócsálni! Kép

Víz:

Annamami bogarat ültetett a fülembe, hogy mennyi vizet kell/szabad innia egy babának. Õ ugyan a másik oldaláról kérdezte, mint amin én elkezdtem rágódni, mármint ő azt szerette volna tudni, hogy mennyit KELL. Erre most már meg tudom adni a választ, egy szoptatott babának semennyit nem KELL, pláne ha fel van kínálva neki, de köszöni nem kéri.

Nekem viszont az ütött szöget a fejembe, hogy Zsuzsa is igény szerint szopik, szilárd kaját eddiglen minimális mennyiségben evett (most egy kicsit többet), viszont a vizet már jó régóta issza, mivel cumisüvegben ki van neki rakva hogy kiszolgálja magát. És kiszolgálja. Szerintem megiszik egy nap 1-3 decivel.

Azért nem hagy ez engem nyugodni, mert van egy ismerősöm, akinek a kislányánál 2 éves kora előtt diabéteszt diagnosztizáltak, amit az anyuka csak abból vett észre, hogy a kislány feltűnően sokat ivott és pisilt, azt hiszem azt mesélte hogy egy délután alatt 5-6 pelenkából csorgott ki a pisi.

Szóval azóta ez jár a fejemben, hogy mennyi az annyi ami már túl sok, amivel már meg kéne kérdezni az orvost. Fel is tettem a kérdést egy pár amcsi fórumon ahol úgy lekaptak a tíz körmömről, hogy vízmérgezést fog kapni a gyerekem, hogy csak néztem. Szóval én eléggé szopipártinak tartom magam, de szerintem ez meg a ló abszolút másik oldala, hogy anyatejen kivül semmi más folyadékot ne kapjon a gyerek 1 éves koráig. Az meg hogy ennyi víztől vízmérgezést kap, az meg egyenesen nevetséges, ez olyan mint amikor egy amerikai kismama még anno azon parázott, hogy vajon nem árt-e a magzatnak azzal, hogy alkoholos öblítővel szokta öblíteni a száját fogmosás után, és hogy az biztos kárt tesz a gyerekben. Na mindegy.

A kérdésem még mindig fennáll: tudja valaki, mennyi az a vízfogyasztás ami miatt már aggódni kell?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica
Nem tudom emlékszel e,de pont ezen aggódtam én is.
Szerintem Zsuzsánál az 1-3 dl az egyáltalán nem sok.
Dokinéni azt mondta, hogy acetonos lehellet, a gyerek súlyának csökkenése, levertség, álmatagság a kísérő tünetei.Már a cukorbetegségnek a babánál.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Milyen az a vízmérgezés?
Szerintem annál a mennyiségnél kell aggódni amit az ismerősöd babája megivott. Vagyis csöpögött a a pelus délutánonként többször.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

De ettől még én is aggódokKépKép

Mennyit ivott az ismerősöd babája naponta?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu!
ha esetleg lesz egy kis időd feldobnál egy táblikát???Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci:

Nem tudom, magyarul igy hívják-e, ezt én fordítottam az angol után szabadon. Kép A vízmérgezés (angolul) az ha olyan sok vizet iszol meg, hogy kimosod a szervezetedből az ozmotikus egyensúly fenntartásához szükséges ásványi sókat. Desztillált vízet pl ezért nem szabad inni. De csapvíz is megteszi, csak tényleg literszámra kell vedelni, nem tudom pontosan mennyit, de többszörösét annak amit egy normális ember kényelmesen meg tudna inni.

Holnap megyek én is a dokinénihez oltatni, akkor megkérdem. De hát el nem tudom képzelni, hogy 3 dl víz olyan nagyon sok lenne. A múltkor azért ijedtem meg egy kicsit, mert Zsuzsa is vedelte a vizet és kétszer is kicsurgott a pelenkából, persze lehet hogy gyakrabban kellett volna cserélni, mert a fene se méricskéli, milyen gyakran van csere. De ma kifejezetten nézem a vízfogyasztását. Eddig 2 decit ivott meg kb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Igazából visszaolvastam, de valami nagyon feldűhített és egy kicsit magamra vettemKép

Megann!
KöszönömKép Kép Kép
Gyönyörűűűűűű Lénácska!
Édesen segítKép

Most írja le nekem valaki, hogy TÉNYLEG ROSSZ ANYA VAGYOK????
Összesen 16db piskótát adtam a gyereknek (mondjuk azt nem ette mindet meg).

Nekem egy kicsit sok volt a hamutál.
Jucc!
Én nem adok neki kiflit, sertéshúst és cigerettacsikket sem.
Most úgy jött le, hogy én össze-vissza mérgezem.
Felhívtam a doktornénit és azt mondta, hogy nem lesz tőle semmi baja később sem. Nagyon megbízom a dokiban, mert tényleg jó orvos!
Ahhoz, hogy nagyobb korában ettől baja legyen, ahhoz nagyobb mennyiségben és hosszabb távon kellene adnom neki bármit is. Ha eddig nem kapott kiütés, akkor tényleg NEM érzékeny rá. Amennyiben meg rá van írva, hogy adható, akkor adható, mert azt úgy dolgozzák fel. Ezt adhatom hosszabb távon is.
Na azért nem fogom adni, de le is zárom az evés témát.
Nem szándékosan mérgezem a gyerekem.
Az, hogy eddig volt 1-1 falat amit bekapott bármiből is, nem hinném, hogy halálos adag vagy később lesz valami súlyos problémája.

A képek szuperek, azért minden Baba szépKép
A bulis képek is tökjók.

Szép Napokat!
Sziasztok!

Kép
angelani

RokicaKép!
Nem olyankor nőtt meg Zsuzsa vízfogyasztása, amikor hirtelen melegebb lett? OLyankor én is vedelek. Ez nekem amúgy nem tűnik soknak.

Ma u. kiheveredtünk a fűbe. A gyerekek élvezték, csak aztán hideg széllöketek érkeztek, úgyhogy bejöttünk. Andris is tépett kakukkfüvet, majd azzal főzök!

TündeKép!
Maradt csirkecomb, fasírt, görögsali, kukoricasali, majd átküldöm mélben Kép.

NemesekKép!
Hűű de nagy Kornél! Nagyon szép kisfiú!

JuciKép!
Nálatok megvolt a vérvétel?

CinkaKép, DudaKép!
Köszi a képeket, Lilinek nagyon tetszett!!! Remélem követi a "nagylányok" példáját.

ayse

AngelaniKép!
Köszönjük a dícséretet!
TE NAGYON JÓ ANYA VAGY ÉS MINDIG KÖRÜLTEKINTÕEN JÁRSZ EL.
Azért van ez a fórum, hogy kicseréljük az információinkat. Még a második gyerek mellett is vannak kérdéseim (mint ma is). Ettől még nem gondolom, hogy rossz anya vagyok. Biztos van olyan is, amikor igen, de összességében talán nem.
Szerintem legyél egy kicsit lazább!!! Anyukám mindig azt mondja, hogy ezek a babák sokmindent bírnak, és tényleg!!! Semmi sem végzetes! Talán olvastad, hogy Andrissal megjártam a kórházat is, és ott azt mondták, hogy ilyen minden jobb családban előfordul. Ezzel most nem azt akarom írni, hogy rossz a babapiskóta, hanem azt, hogy sokminden nem is annyira rossz, ami annak látszik, és egyébként is orvosolható.
Legyen már önbizalmad! Te egy olyan kemény csajszi vagy! Olyan sokmindent jól megoldottál, ami igazán fontos! A babapikóta nem az. Meríts erőt ebből a tudatból. Szerintem a legtöbbünk nem oldaná meg így ezeket a dolgokat, amikről néha írsz!

ayse

Megann, nagyon jók a Léna-képek, és a kisérőszövegek isKép

Ayse, a buli szuper lehetettt, nagyon jól megterveztétekKép

...na, ennyire emlékszem....

Julcsi egyáltalán nem issza meg a vizet, illetve a főzeléket vizzel higitva eszi, cumisüvegből a kis lüke, mert ugye kanállal nem megy.

Ma már kétszer hánytam, brrrrrrrrr. Szerencsére csak vizet, mert épp azt ittam előtte..

Miért nem lehet rákot enni terhesen? Én Julcsival annyira megkivántam Párizsban, hogy a szupermarketban vettünk, és a kocsiban rágcsáltam, mintha snack lenneKép

Julcsi tündéri, nagyon sokszor eljátszik magában, igazi kis vizsgálódó Szűz. Pát int és mondja hozzá hogy pápápá, meg kell enniKép
És olyan kis barátságos, hogy már ismerkedünk a parkbanKép Csak az anyja kedvetlen néha, amikor épp rosszul van. Úgy sajnálom szegényt, hogy sokszor csak félgőzzel tudok vele lenni a fránya hányinger miatt.

KépKép

KépKép
majola

Öt hét után lemértük Gergőt, 620 grammot hízott, 7950gr.Kép Teljesen meglepődtem, mert a 7 kilót hónapokig "kergette", most meg hirtelen majdnem 8.

Angelani, én nem mondtam senkire, hogy rossz anya, hogy mérgezi a gyerekét, meg ilyenek. Egyszerűen túl sokszor hallom, hogy "dehát mit tegyek, annyira kérte, pedig én tényleg nem akartam adni, de annyira sírt..." És nagyon sok példát mondhattam volna, nem csak a hamutartót. Ha üvölt a gyereked, mert át akar menni az úton, ahol száguldanak az autók, Te megszánod, és elengeded a kezét? /Ha már a dühnél tartunk, engem ez a Balatonszelet-példa kicsit felhúzott.Számomra ez felér egy 8-9 hónapos baba esetében egy hamutartóval is akár.../ Itt nem erről volt szó? Nem lehet mást tenni, elterelni a figyelmét? Ez kényelmesebb. Én továbbra is állítom, hogy nem tudhatjuk, mivel ártunk, ha pillanatnyilag ki is bírta a gyerek szervezete, lehet, hogy később jön ki rajta. Természetesen semmi jogom beleszólni, ki mit ad a gyerekének, csak ez a " nem tudtam mit adjak rágcsálni neki, és annyira sírt.../ bökte a csőrömet.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok,

Róki, Juci, szerintem ne aggódjatok, Tüncsi a szilárd aja mellé kap rízstejet (megissza a napi 3 dl-t), és vizet (kb napi 1 dl.) is. és este tápszert is kap, kb 100-120 ml-t. És nem látom rajta hogy kóros lenne... szerintem a front, meg a meleg, izzadás is sok folyadékpótlást igényel, ha nem esne jól neki nem inná...de ez a subj. véleményem, kérdezzétek meg a védőnőt.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Andris sokszor tapsizik, ezért az új neve: Tapsihapsi.

Apája hazajött, azóta boldogoskodik, kacag, günyög, no visítás. Lehet, hogy engem ún Kép??!

ayse

JuccKép!
Hát ez gyönyörű súlygyarapodás! Gratulálok!

ayse

MajolaKép
en olvastam valahol, hogy a rakot nem ajánlják, de mar nem emlekszem miert. Mivel magyar cikk volt, lehet, hogy nem felteteleztek, hogy frisset eszel. en utana rakerestem megegyszer, de semmi nyomos ellenervet nem talaltam, ugyhogy ettem rakot. szoval nem akarlak eltantoritani!!!

Rokica Kép
kaja temaban egyetertek, hogy a bizonyitottan alergizalo dolgokat keruljuk, de a tojas sargaja az ok, nem? Mert en arra irtam, es kb 8 honapos kortol az mehet nemdebar? Kép

Cukor temahoz meg egy kerdes:
Anyapoc, ugylatom elegge kepben vagy Kép
De olvastam, hogy epp a fentiek miatt hashajto cellal szoktak adni cukros kamillateat pl. Ez nalunk azert tema, mert -meg most is, hogy mar kostolgatunk mast is mint anyatejet- elofordul, hogy 6-7 napig nincs kaki. amig csak anyatej volt nem zavart, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy tok normalis, de mostmar megfordult a fejemben, hogy mivel lehetne rasegiteni.
mondjuk itt mar van oszibarack, ugyhogy eloszor azt probalom. de akkor ha nem jon be, akkor vajon mi ajobb adni v nem adni cukros lottyot?

ppanna

Kép

Kép
ppanna

Rokica,Prüntyi
Marci tápszerrel együtt több, mint 1 liter folyadékot megiszik...
Asszem elviszem vérvételre. Bár semmi jele nincsen annak, hogy beteg lenne, de tényleg semmi. Mégis aggódok.

Én adok kiflit Marcinak, mint írtam...
És úgy tudom ezzel nem vagyok egyedül.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, nézz körbe a neten, hátha találsz valami okosat...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ayse!
Köszönöm!

Jucc!
A balaton szelet egyszer fordult elő.
Nem én adtam oda neki!
A te párod meg a kiflit adta volna oda Gergőnek ha te nem vagy ott.
Utána már hiába ordítottam volna vele.
Írtam is, hogy ledöbbentem.
CSak én kultúráltabb vagyok annál, hogy a tesco kellős közepén ordibáljak a férjemmel. Nem is szoktunk veszekedni.
De megbeszélük és nem kap többet. Egyébként Õ türelmesebb mint én.
Csak adni akart valamit neki. De nem gondolta volna, hogy ez halálos méreg. Azért hypoval nem itatná meg, ne legyünk komolytalanok, nem engedném a kocsi alá. Ezek durva példák. azért nem erről volt itt szó.De nem azt írtam, hogy azért adta mert üvöltött. Hanem akkor üvöltött, amikor elvettem tőle. De elvettem! Csak addigra majdnem egy felet bevágott, mert szerintem a negyede a babakocsiba kenődött meg a ruhájába.
Akkor még azt hittem, hogy nem vészes a piskóta, mondván adható 6 hós kortól. De általában mindent elolvasok.
Tudom, most jól megutálsz, pedig nem ez a célom.
Csak leírtam a véleményem.
Ennyi.

De nem akrok én a rossz lenni, meg itt dühöngeni.
Szóval ha lelépne az úttestre nemhogy nem engedném, még jól el is verném, had üvöltsönKép

Na megyek!
Sziasztok!

Kép
angelani

Szisztok!Kép

Képek szupik mind!Nagyon helyesek a babákKép

Látom kaja a téma, na én már nem írok ehhez semmit mert szerintem indenki úgy csinálja ahogy gondolja szerintem.
Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy neveli, eteti a gyerekét szerintem.
Tanácsot lehet adni, de elitélni valakit nem.

Amúgy túlságosan fel van fújva már ez az óvatosság.

Én hiszem, hogy az aranyközépút a jó ebben is.

Lívi kap elejétől sima tápszert, és semmi baja.
Mindneki félt, hogy a bőre stb, kaptam a sok sok tanácsot, azt kutya baja!!!

A mai világban nem lehet teljesen kizárni a "mérgező" dolgokat, mert a BIO sem BIO már(napsütésKép) Na mindegy.

Erről ennyit.

Mi jól vagyunk, sokat megyünk Lívivel ide oda.
Hétvégén voltunk állatkertben, horgásztónál, névnapi zsúron.

Imág kocsikázni, és sokkal jobban bírja a nyűzsit mint az itthoni túl nagy nyugit.

Egy mukk sincs ha jövünk megyünk, itthon meg nyűgi mert unatkozik.

Húha lehet kapni fogok, mert nincs mindig nyugodt környzetben a gyerekem, nem alszik mindig ugyanakkor és nem eszik mindig ugyanakkor.

Nem baj, nekünk ez vált be és szuper vidám a kislány!Kép

Úgy hogy jól vagyunkKépKépKép

Sziasztok

Mea
mea

nyugodt környezet= megyünk ide oda, nehogy félreértés essék.

Angelani!Kép
Jó anya vagy nyugiKép
Erhardnak nem lesz semmi baja, nyugi!!!!!Kép

Mea
mea

Mea, ne aggódj, ahogy mi sem vagyunk egyformák, úgy a babák sem... van aki a nyüzsit szereti, és van aki eljátszik 3-4 játékkal otthon.
Küldenék mailt, azzal kapcsolatban, amit múltkor beszéltünk...aktuálissá vált. Melyik címre írhatok?

Kuha, merre csavarogtok?

ZSÓFIKnak Sok Boldog Névnapot!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Helló!

Hú na most egyesével írok, mert überhíg lett az agyamKép

Ppanna!

Nekünk még cukros kamilla tea sem kell, elég a sima kamilla, helyesebben a patikában kapható Mecsek babatea, ami azért nagyrészt kamilla.
Lénát garantáltan kipucolja másnapKépKép

Angelani!

Csak hogy tudd, ma vettem egy babapiskótát, annyira felizgattad a fantáziámatKép
Én ugyan patikában vettem, meg Milupa márkájú, de megnyugtatlak, először megvettem, aztán olvastam el, hogy mi is van benneKép
De nálunk egyenlőre nem nyertKép, ugyan Léna áztatta egy darabig a szájában, majd morzsálta és szétkenteKép, lehet hogy azért mert még nincs egy foga semKépKép és nem tudott mit kezdeni veleKép
De azért biztos el fog fogyni ha csinálok egy kis pudingot vagy csak simán tápit, vagy gyümit teszek rá, és jól megásztatom.
Mondjuk horror ára volt, valami 800-900 ft egy dobozzalKépKép
Tehát ne izgulj, szuper anyuka vagy.Kép

Kép

Kép
megann

Cinka!

Jajj, de cuki RékaKépKép
Csak nem grillpipit rágcsál???
Hát haláliKépKépKép

Ayse!
Mindkét gyerkőc nyönyörűKép

Hűűűűű de szívesen lettem volna gyerek Lili bulijábanKép
Nagyon ügyesen megoldottátok a dolgot és a ház is egyben maradtKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann Kép
Koszi, akkor azert ez jobban hangzik Kép
Veszunk nyaron Mecsek teat, addig meg oszibarack oszibarackkal Kép
Amugy megijedt hogy mikrol irok Nektek, es gyorsan telerakott ket pelenkat Kép

Szerintem is az a jo, ha itt megosztjuk egymassal hogy ki mit eszik, es ettol meg csinalja mindenki ugy, ahogy neki szimpatikus. Mi pl adtunk Davidnak kifli-, ill bagett-csucskot, amugy sem kajalta meg, csak nyammog vele es tiszta nyalas morzsa lesz minden. De SZERINTEM ez nem art. Aki szerint art, az ne adjon.
Es ettol meg barki lehet jo anyuka.
Ezzel egyutt tok egyetertek Juccal, hogy ne adjunk nekik semmit azert mert "ugy kerik", mert nyilvan nekunk kell tudni, hogy mit kaphat a gyerkoc es mit nem.

Jo ejszakat mindenkinek!
Ppanna

Kép

Kép
ppanna

Mea!

Használd csak ki amíg Livi nem áll és nem akar menni, csavarogjatok amennyit csak lehetKépKépKép

Lénával gyakorlatilag 1 hete "rabságban" vagyok, mert amióta felállt, mindenhol csak állni akar, még a csúszós fürdőkádban isKép.
Ennek persze aztán legalább napi 15 ordítás a vége, mert ő már olyan nagyon ügyesnek hiszi magát, hogyha feláll, akkor el is engedi a kapszkodóját gyakran mind a két kézzel.
Hol a széket fejeli le, hol a padlótKépKépKép
Szegén kék-zöld.(KépKép
És az autósülésben is forog mint a riglispil, úgyhogy most nincs szívem nagy csavargó körutakra kényszeríteni.

"Szerencsére" apa most úgy belelépett valami baciba hogy még ő se ment dolgozni csütörtök óta, úgyhogy legalább én a kertészekkel tudtam ma is vásárolni sok szép növénykét...

Csajok!
Ha ez a kert egyszer kész lesz, olyan lesz mint egy álomKép
Én már el is képzeltem hogy a babatalin ott fognak gurulni a babák a füvön...hűűű de jó lenneKépKép

El is fáradtam ma, pedig még a növények negyedét sikerült csak beszerezni, úgyhogy megyek is alukálni...

Szerencsére Léna pár napja, mióta apa itthon van, annyira kitombolja magát, hogy este nyikk nélkül alszik elKép
El is van kapatva Léna, majd szenvedhetek hogy visszaszokjon a normális kerékvágásba, ha apa megint megy dolgozniKép
Ma órákat fetrengtek együtt a földönKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

AyseKép Én még mindig nem tudtam Gergőnek a tapsolást megtanítaniKép Imádja, amikor "sütjük a pogácsát", de ő nem csináljaKép
Nálunk is úgy van, hogy amikor Apa hazajön, mindkét gyerek rátapad, ha addig ment a nyafogás, nyűglődés, akkor mindkettőt mintha kicserélnék. De ha Gergő újra meglát, kezdi a sírást előről. Apja szokta is mondani, hogy menjek már innen, mert miattam sír. Egész nap engem lát, és elege van belőlem... Gyanítom, hogy nem így van, legalábbis remélemKép
Jól elkiabáltam, hogy Gergő milyen ügyesen alszik, teljesen odavoltam tőle, hogy csak leteszem, és magától elalszik. Most éppen valami elromlott. Napok óta kínlódunk az esti elalvással. Ha elalszik cicin, akkor tuti, hogy öt perccel az ágybahelyezés után ordít. Ezután kipróbálok mindent/ böfi, pocisimogatás, íny bekenése/, amikor már biztos, hogy nem lehet különösebb baja, újra leteszem, de ordít tovább. Volt, hogy bejött a pár perc sírni hagyás, mert akkor, ha visszamentem, csak hozzábújtam, és már aludt is. De tegnap és ma ez sem jött már be, oda kellett mellé feküdnöm, tegnap ettől már jó volt nekiKép , ma végül a karomban aludt el. Semmi változás nem volt az életében, az almát kivéve. Lehet, hogy ez? Bízom benne, hogy átmeneti a dolog, elég nehéz két gyereket úgy letenni, hogy egyik sem alszik már el nélkülem, és mindkettőnek kell vagy 10 perc, amíg csak vele vagyok...

Most tudtam meg, hogy októberben vár ránk mégegy esküvő. Párom próbálta unokatesóját felkérni ma este keresztszülőnek / barátnőjével együtt/, de ők nagyobb dolgot jelentettek be. Természetesen nem üti a két dolog egymást, úgyhogy vállalják Gergő keresztszülőségét. Holnap beszélek a pappal is, hogy mikor lehetne nyélbe ütni a dolgotKép

Megyek, Balázsnak megígértem, hogy reggelre csinálok neki néhány Micimackós üvegmatricát...

Jó éjt!

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rokica!

Ne haragudj meg, hogy sértegetem David honfitársait, de nem egy IQ bajnokok.
Én életemben nem hallottam vízmérgezésről, no persze ettől még lehet, hogy van ilyen.
Nem is tudom elképzelni, hogy annyit lehessen inni, hogy az ozmotikus egyensúly felboruljon, mert a felesleget kipisiljük. Én 7 évig dolgoztam Belgyógyászaton, aminek a fő profilja a diabetes volt. A diab. mell.-nél ha nincs kezelve, valóban felborul az ozmotikus egyensúly, de nem a vízfogyasztás miatt. A diab. insipidusnál pedig a beteg naponta akár 15-20L (!) vizet is megiszik, és majdnem ennyit ki is pisilnek, de természetesen gyógyszerrel jól lehet kezelni.
Amúgy a napi 3 dl egyáltalán nem sok Zsuzsánál, ne aggódj! Meg úgy emlékszem, mintha írtad volna, hogy Zsuzsa izzadékony, akkor meg nyilván pótolja a "folyadékvesztést".
Szóval ha kórosan sokat inna a baba, akkor azt sztem egyből észrevennénk, gondolom kérné is a vizet.

Ayse,
már akartam kérdezni, hogy Andris anyósod kezében van? Úgy emlékszem, Anyukád vörös hajú.
hihihhi, már én is gondoltam, hogy Zita engem un. Egyik reggel mentem be hozzá, és amikor meglátott, sírva fakadt. KépKépKép/KépKép
Pedig már felöltöztem, és nagyjából emberanyának néztem ki. Kép

Angelani,
hidd el, Erhardnak Te vagy a legjobb Anyuka!
De Juccnak igaza van abban, hogy ebben a korban a kutyaszart is megennék, ha odaadnánk nekik. Zita is mindig éhes kóborkutyaszemekkel nézi, ha eszünk vmit. De mivel nam kap a mi a kajánkból, nem is hisztizik érte.

Ppanna,
egyszer vki írta, hogy a tojás sárgája mehet megfőzve, a fehérje ami gáz.
A rák frissen biztos nem káros, mert gondolom ahol tengeri cuccokat esznek általában, megeszik, és nincs semmi bajuk. De ezt csak úgy gondolom.
Az őszibarack nálunk nagyon bejött. KépKép

Megann,
tudom, hogy még nincs kész a kertetek, de én akkor is naggyon irigykedek ám! Én is saját kertet akarok!
Amikor apának mondtam, azt mondta, hogy menjek ki és szagoljak olajat, és akkor fúrunk, és lesz minden, amit csak akarok. Kép/KépKép
Vendég

Ja még egy kis szó....

Ugyan azt már észrevettem hogy itt én elég "liberálisnak" számítok kaja ügyben, mivelvolt már hogy én is adtam Lénának olyat amiért nagyon kapkodott és láttam hogy majd kinézi a számból..., meg olyat is amit nem kért csak megkóstoltattam illetve az volt a kaja
És szerintem nem én vagyok az egyetlen...gondolok itt pl Róki Zsuzsájára (is), aki pl már csülkösbableves levét szürcsölgette. stb..meg sorolhatnám...
Úgyhogy azért mert valaki valamit hamarabb ad, vagy csak úgy ad, mert a gyerek kíváncsi, az az én szememben nem jelent semmit. Se jót se rosszatKépKépKépKép
És itt most tényleg nem az úton való átszaladásról vagy hypórol van szó, hanem tejről, tojásról, stb-ről van szó, ezért kár drámázni...KépKépKép
Ezek azért nem egy kategóraia

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Apa gonoszKépKépKép
Mi lenne ha ő is menne szaglászni???
Hamarabb lenne kertKépKépKép

Hidd el álmomban sem jutott volna eszemben, hogy valaha is kertes házban fogok lakni, úgyhogy nagy öröm ez nekem, de főleg Lénának, hogy a temészet közelében fog felnőniKépKép
Akarunk is még sok sok növénykét meg fákat meg mindent, de hát az anyagi keret megszabott, úgyhogy majd még dúsítjuk a növényzetet minden szezonban néhány darabbalKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Egy pár kép, hogy ne felejtsetek el:
Gergő puszit ad Bubusnak:

Kép
Bubus "epret" eszik:
Kép

Kép

Gergő az ugrálóvárban:
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

KépKép
Vendég

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak a hétvégét már a telken töltöttük, csak ma jöttünk hazaKép

Pénteken voltam fodrásznál, utána mentünk ki. Szombaton az állatkertben voltunk, óriási sor volt, szerencse, hogy Apa cégének van belépője egész évre és nem kellett sorban állniKép
Fiúk nagyon élvezték, főleg Nolcsi. A víziló kijött a kerítéshez, nagyra tátotta a száját és lehetett etetni. Ez volt Nolcsinak a fő attrakcióKép
Este aztán buliba mentünk, a fiúk Anyánál aludtak. Leonka a tápit se este, se reggel nem ette meg AnyunakKép
Reggel ébredés után siettem is hozzá, a kezemben volt Leon, mondta Anya, hogy nézzem meg, hogy üvölt, ahogy meglátja a cumisüveget, meg hogy szorítja össze a száját.
Persze rögtön hatalmasra tátotta és csak úgy rácuppant a cumiraKép Egy húzásra megitta az egész tápit.
De érdekes módon kanállal simán eszik Anyának is, meg a teát is megitta üvegből, csak előtte leellenőrizte, hogy nem táp-e!
Szóval elég érdekesen fogom így otthagyni Náluk.....
Vasárnap egész nap a kertben játszottunk a fiúkkal, ma pedig meglátogatott minket Sildi a fiúkkal.
Jót játszottak, meg pancsiztak a gyerekek, Lacika jót alukált a bundazsákbanKép
Mindjárt teszek fel képeket is.
Leonka jobban van, antibiotikumot mind beszedte.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!

De örülök, hogy Andris Apájának már kacarászott és nem volt semmi nyügiKép!
Különben Réka már akkor repdes a boldogságtól, ha hallja, hogy zörög a kulcs a zárban, mert akkor tudja, hogy megjött Apa. Nos, innentől kezdve Apának írd és mondd 3 perce van arra, hogy kezet mosson és átöltözzön, mert ha nem, akkor kezdődik a reklamálásKépKépKép!

Megann!
Köszi a bókot, de ezek már "régi"Kép képek. Még Húsvétkor fotóztuk, csak Ayse ill. LiliKép kedvéért tettem fel még egyszer.

Lénára nem adod rá azt a szilikonos (?)csúszásgátlós zoknit, amit múltkor vettél???
Vagy ennek ellenére tanyál ennyit Szegénykém???
Réka is többször felállt már, s Nála is detto ez a probléma, hogy egyik pillanatról a másikra elengedi magát és zsupsz, koppan a kobakKép.
Jobb esetben még ott vagyok mögötte vagy mellette, de volt már, hogy későn nyúltam érteKép. Jobban szeretném, ha még egy ideig inkább a földön kúszna-mászna, habár most 1 hét alatt 2 rugija is kilyukadt a sok mászástólKépKépKépKépKépKép!

Jucc!
Sztem GergőnélKép is átmeneti ez a dolog, ne izgulj!!!
A pénteki talihoz csináljak táblát, vagy felesleges, inkább mindenki hoz, amit tud?

Na, elteszem magam holnapra!
Szép álmokat Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Sziasztok!

Rokica

No igen,ebben tökéletesen egyet értek,semmiféle plussz cukor fogyasztása(és itt a plusszon van a hangsúlyKép) nem túl jó.Az édesítés egyszerű dolog.Általban véve azért kerülnek az élelmiszerekbe adalékanyagok(legyen az ízfokozó,állagjavító),mert az élelmiszer elkészítése során annak állaga,íze,színe stb megváltozik és természetesen eladható,ehető formába kell hozni.Azt ugyan nem tudom,hogy egy sima bébidesszerttel mit csinálnak,mire olyan lesz,amilyen,de ezek szt itt is van szükség ízfokozóra,mert így eladhatóbbá akarják tenni.Az már egy külön kérdés,hogy legalább többé-kevésbé természetes anyaggal csinálják.KépIgazából az almák egy része kifejezetten savanykás,amit nem minden baba vesz jó néven az első kanálkák próbálgatásánál...mennyivel fincsibb egy jól beédesített desszert?És akkor persze anyuka azt veszi...Mint én isKép!Ki van ez találva...

Ivás:Nem találom az oldalt,ahol egyszer rábukkantam,csak az adat van meg: 8-9 hósan kb 110-125 ml/tskg/nap.Ez a MINIMUM,és természetesen minden folyadékot bele kell számolni.Nos az én lánykám tuti nem eszik-iszik meg ennyit.De!Mindig kinálojm vízzel,ha szomjas,el is fogadja.És észre is veszem,hogy ha melegebb van,többet is iszik.Õ ugyan már nem szopik,de a fiam is ivott ennyi idősen már elég sok vizet,pedig ő 17 hós koráig szopizott,ennyi idősen is még vagy négyszer(igény szt...).Szt vízzel rosszat tenni nem lehet.Abból úgyis csak annyit iszik meg a baba,amennyire szüksége van.

Ppanna

Igen,pontosan az előbb említett dolog miatt ajánlják a kisbabáknak hashajtásra a cukros kamillát,bár én is úgy tudom,hogy ilyen panazokra a kamilla önmagában is jó.
szt viszont nem kell aggódnodKép.Amíg csak anyatejes,addig normális,hogy kevésszer kakil.Amikor meg elkezdenek kóstolni,eszegetni,pár hétig akkor is normális,ha kevsebbszer rottyantanak be,hiszen sokkal nagyobb rosttartalom,szárazanyag tartalom van a bélben,ehhez igazodni kell.És fog is a babád,ez biztos.Akkor kell szt aggódni,ha láthatóan kínozza,fáj neki.Amíg semmi baja,addig szt nem kell trükközni.Biztosan be fog állni előbb utóbb.Amúgy annak idején azt tanultuk,igaz felnőttre vonatkozóan,hogy a napi 3 és a heti egyszeri alkalom is nomrálisKép!

No,bocsika a szószaporításértKép!

Jó éjszakát!

anyapoc

jóestétKép
elkezdetm ezt az oldalt visszaolvasni, de ezt sincs erőm most befejezni, de egyre azért reagálok, a vízivászattal kapcsolatban:
Roki!
nemrég, amikor Eszti hányt, vettem neki Humana elektrolyt port, amit vízban feloldva kell inni, ha sokat hány valaki (gyerekeknek, felnőtteknek is jó), van benne ideális arányban cukor és só. szóval annak a papírján, ha jól emlékszem az áll, hogy 6-12 hó között 50-100 ml/kg a napi szükséglet, az össz mennyiség is ott van, arra most nem emlékszem, ha kell, megnézem holnap.
gyerekgyógyász ismerősömmel ma beszéltem, és pont mondta, hogy a sima vízzel ilyenkor tényleg vigyázni kell, mert az ilyen pici babáknál könnyen elcsúszik az ionháztartás.
sztem érdemes moindenkinek beszereznie egy ilyen port,, pláne ha tengerpartra utaztok, mert sosem lehet tudni. állítólag nem szeretik a babák, Eszti csak úgy nyakalta, amikor már nagyon szomjas és éhes volt. 1-2 dl víz sztem tök oké, ha ettől vízmérgezést kapna Zsuzsa, már észrevetted volna, ez baromság. és a diabetesz miatt se aggódj feleslegesenKép lehet, hogy csak szereti a vizetKép én is itatom az Esztivel, de max pár kortyot fogad el.

a másik ötletem az elutazóknak, aki az EU-ba megy, sztem érdemes egészségbiztosítási kártyát csináltatni. nekem holnap csinálja az apu (meghatalmazással lehet), az Esztinek és az apukámnak 3 évre adják, nekem 1 évre. ha kinnt bármi lenne, nem kell fizetni az eü ellátásért. oepnél csinálják helyben, TAJ, lakcímkártya, mhelyi igazolás, személyi kell hozzá, babának anyakönyvi és TAJ.

Nemesek!!!
bukásra nagyon jó a Nutriton! Eszti is iszonyat nagyokat bukott, és sokkal jobb lett tőle. ez egy sürítő, nincs benne semmi veszélyesKép

még azt gyorsan elmesélem, hogy ma beszéltem egy gasztroenterológussal, aki azt mondta, hogy elég ritka, hogy a refluxot tejallergia okozza. és mivel nálunk semmi más tünet nincs, azt tanácsolta, hogy provokáljam, és meglátjuk. úgyhogy most 2 hétig nem eszem tejmentesen (végre!), aztán meglátjuk, hogy romlik-e a reflux. házidoki néninek majd szerdán mesélem elKép

majd igyekszem viszatérniKép

KépKép
KépKép
and

nem tudtam elolvasni, de remélem jól sikerült a Lili-buli, gondoltam rájuk vasárnap, nálunk olyan jó idő volt, hogy összeraktuk a ping-pong asztalt és játszottunkKép

KépKép
KépKép
and

Hello! Kép Kép Kép

Tegnap este jöttünk haza a hárosmnapos pihenésből! Nagyon jó volt! Kép Kép Kép
Most még alszanak a fiúk, csak gyorsan jelentkezem, nehogy elfeljetsetek! Kép Kép Kép
Majd teszek fel képeket is. Kép Kép
Visszaolvasni nem tudom, hogy esélyes vagyok-e, azt véletlen láttam, hogy Nyúlné kért egy táblát. Igyekszem majd. Kép Még az új pocakosokat nem írtam bele, de ami késik nem múlik.
És utólag is BOLDOG NÉVNAPOT a ZSÓFIKNAK! Kép Kép Kép
Szóval, majd jövök napközben. Kép Reggel megyünk Danit leméretni, tegnap volt 7 hónapos.
Pusssszzzzz Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 41 hét + 6 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 40 hét + 3 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 40 hét + 2 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 39 hét + 6 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 39 hét + 0 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 38 hét + 1 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 38 hét + 0 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 38 hét + 0 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 37 hét + 1 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 36 hét + 5 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 36 hét + 5 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 36 hét + 3 nap
Kismama2004 Márk Született 2005.09.04 3300 gr, 54 cm Veszprémi Első baba 30év / Veszprém 36 hét + 2 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 36 hét + 0 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 29 év / Újpest 36 hét + 0 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 35 hét + 6 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 35 hét + 5 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 35 hét + 4 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 35 hét + 4 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 35 hét + 4 nap
Majola/ Tzsuzsa POCAKLAKÓ Szent István ? Julcsi 35 év
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 35 hét + 2 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 35 hét + 0 nap
Bodza POCAKLAKÓ Szent István ? Saci 25év / Bp XIII.
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 35 hét + 0 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 35 hét + 0 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 28 év / Budapest 34 hét + 6 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 34 hét + 6 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 34 hét + 5 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 34 hét + 4 nap
Cipó Emma Született 2005.09.18 3180 gr, 53 cm Baja Bori 10 éves és Bodó 7 éves Baja 34 hét + 2 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 34 hét + 1 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 33 hét + 5 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 33 hét + 5 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 33 hét + 4 nap
Márti72 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 33 hét + 4 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 32 hét + 6 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 32 hét + 5 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 32 hét + 2 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 32 hét + 2 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 32 hét + 0 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 32 hét + 0 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 31 hét + 4 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 31 hét + 4 nap
Sildike László Született 2005.10.11 3300 gr, 56 cm Szt. István Balázs 2004. 02. 10 35 év /Dunakeszi 31 hét + 0 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Dunaharaszti 30 hét + 6 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 30 hét + 6 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 30 hét + 6 nap
Napsugár012 POCAKLAKÓ Miskolc Megyei ? Dorka 27 év / Miskolc
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 30 hét + 4 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 30 hét + 4 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 35 év / Bp. IV. 30 hét + 3 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 28 hét + 2 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 26 hét + 6 nap
</pre>

benianyu

MegannKép!
Köszönjük a dícséretet!
Apa és Léna fetrengéseKép
Milyen növénykéket sikerült venni?

TündeKép!
Halálra röhögtem magam a férjed beszólásánKépKépKép
(és ellopom az ötletet, ha legközelebb ez lesz a téma nálunkKép)
Anyukám most is vörös, csak nem látszik jól, valahogy nem jön ki a szín. Igaz mostmár (asszem) padlizsánra festeti, de eredetileg az az igazi égővörös volt (Már megőszültKép)
Zita lábai nagyon aranyosak!

CinkaKép!
Szegény RékaKép
Erről lemaradtam, hogy felállt, utólag is óriási gratula!Kép

GöndörzsófKép!
Hú mekkorát nőtt Bubus! Nagyon helyesek! AZ ugrálóvár is szuper!

JuccKép!
Nálatok mikor lesz a keresztelő?
Nálunk is reklamál már a család, na majd a nyári szünetben (?)

And Kép!
Milyen votl az esküvő?

Ma Lilit a férjem vitte oviba, ő is hozza, így támadt egy félóra szabadidőm, de hallom már fönntről, Andris hív...

ayse

Prüntyi!Kép
Még nem jött át az email, de remélem mindjárt el tudom olvasniKép

Ja és köszia nyugtatástKép

MegannKép
Hát igen Lívi nagyon jól elvan még fekve isKép

Mea
mea

And,
a gyerekgyógyász ismerősöd mire mondta, hogy vigyázni kell a vízzel? Normális hétköznapokban, vagy hányás esetén? Reflux "provokáció" eredményére nagyon kíváncsi vagyok! Mióta nem eszel tejmentesen?

Ayse,
KépKépKép hát igen, apának vannak benyögései. Ez az olajdolog nagyon megy nála, Zitának már most keresi a sejket. Kép

Megann,
tudnál dobni egy képet arról a szilikonos zokniról?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?