A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ildi
Mondjuk nekem sincs kocsim ,de valahogy átjuttok. Vagy át visznek ,vagy hévvel. Milyen messze laktok a hévtől? Mi az utcátok neve? De aranyos Olivér, hogy lóg rajtatok.KépKép
Szerda?
Mesze van a turi? Mert Levinek én is turnék valamit.

Pisztácia: nem tudom sajnos

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Kriszti: Istvánka nem kap semmi gyógyszert erre, mert éppen a határértéken volt a tágulat. Ha minden jól megy és ez a méret maradna, akkor a baba előbb vagy utóbb hozzánőne a tágulathoz. Ezért kell drukkolni. Júniusban megyünk újabb uh-ra, akkor már többet fogunk tudni. A gyerekorvos felhívta a figyelmemet, hogy ha bármikor lázas lenne, akkor vizeletmintát kell venni és fehérjevizsgálatot kell csináltatni. (Ezzel látják, hogy vesemedence gyulladás van-e.) Ha a tágulat nő, akkor műtét is lehet a vége. Erre nem is merek gondolni. Kép

Paga: így legyen. És nemcsak nekünk, hanem mindenkinek. Sokat gondolok rátok.

Zsu69: ha a könnycsatornával van gond, akkor a baba szeme csipás. Masszírozni nem a szemét kell, hanem az orrnyereg és a szem közötti részt. Nekünk csak könnyes a szeme, de az orvos megmutatta a masszázst.

Vas: kötőhártyagyuszi fertőzhet, vigyázzatok vele. Nagyon szépek a csajos cuccok. A next-et én is nagyon szeretem. Kép Jó minőségű, pamut, kényelmes, és formatartó.

Szép délutánt

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

A lányom de. 10-fél egyig, majd 2-től még mindig alszik. Lehet, hogy az idő miatt? Remélem, hogy este nem lesz nyügi
Babetta: Tök jó, hogy ti így összetudtok majd járni, én sajna egyedűl vagyok mint a kisujjam, pedig szívesen csatlakoznék, csak hát pest 50 perc kocsival Kép és kettesben a babóval nem merek még nekivágni

Kép

Kép
pgyöngyi

Mariann: Igen, ezt a láz dolgot nekem is mondta a doktornő. Mi már voltunk 4 hetesen egy kontrollon akkor kisebb volt a tágulat. Elöször 8*13mm és akkor 8*7 mm. Azt mondták 10mm alatt már jónak számit. Ugye te is igy tudod?

Ildi: Nekem pont hétfőn és kedden tudna apjuk vigyázni a lányokra. Plussz a kocsit is valamikor a jövő héten csinálja a szerelő. De talán igy is összejön, bár akkor a lányokkal együtt mennék.
Vendég

Gyöngyi
Szerintem Levi is most heveri ki az elmúlt két napot. Ma ő is lusti

Mi az Ildivel öreg talisok vagyunk, mert mi minden tali ott voltunk ami eddig volt.
Sajnálom, hogy nincs ott senki akivel tudnál talizni. Hol is laktok?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">
GyöngyiKép Ma az én lányom is hétalvó.

</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok lányok!

Már régen jelentkeztem, de azért olvaslak ám titeket!
Mi tegnap voltunk egy hónaposak. Marci szépen fejlődik: már túl van az 5 kilón (én pedig 3 mellgyulladáson - de azért megy a szopi rendesen).

Nézegetem a képeket, amit felraktok: nagyon nagyot nőttek a babák!
Mindig mondják nekem, hogy csak az első három hónap a nehéz, csak azon legyek túl, és akkor jó lesz. De én azt mondom, hogy ennek a korszaknak is megvan a maga szépsége, és ez már nem jön vissza soha. Így aztán megpróbálok minden napot kihasználni, és örülni a kisbabámnak, mert egyszer már csak azt veszem észre, hogy érettségizik...
puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
bettiflame

Marianka
és hogy csinálod, lentről főlfele, vagy föntről lefele? Nektek használ?
Sok-sok gyógymanó Istvánkának!!

Lányok, amukor lurkók olyan sokat alszanak pl.este, akkor ti mit csináltok a cicivel, lefejitek hajnalban, vagy vártok míg főlkel a babó.? Mert néha Martin is sokat alszik este, 6,-7,órákat és olyankor szét robban a cicim, de nem merem lefejni mert félek mire meg föl kel nem lesz elég neki a tej.

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Zsu: ne fejd "üresre", csak annyira, hogy ne feszüljön. Egyébként meg a tej szopi közben is termelődik jócskán, úgyhogy ha "üresre" fejed, akkor is lesz Martinnak mit ennie.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory:köszi

KépKép

KépKép
pilchard

Cory
Köszike, majd kipróbálom!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

BettiflameKép
Nagyon szép a fiad és ez a kép, művészi. Olyan mint amit Mamackáék szoktak csinálni. Irigy vagyok, mi csak olyan mezei képeket tudunk csinálni. Sajnálom a 3 mellgyuszid.Kép Nekem is ennyi volt az első 6 hétben, de azóta nem volt csak egyszer egy csomó. Remélem neked is így lesz. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Bettiflame
vagyis a csomót se kívánomKép</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

SZiasztok!

Göngyi, köszi a kérdésed, tegnap délelőtt óta nem igényelt pótlást. Igaz hogy kelt hajnalban, de hát valamit valamiértKép

Most voltunk oltáson, Katica csak addig nyekergett, míg a doktornéni fel nem ültette.Kép Akkor kikapcsolt a vízszintjelzőKép
Viszont majdnem leesett az asztalrólKép Nem engedték hogy én fogjam le, és a doktornő nem figyelt, az asszisztens pedig épp a fertőtlenítő spray-ért nyúlt mikor Katica megfordult, és majdnem legururlt. Még jó hogy a doktornő elég közel állt az asztalhoz. Viszont meg lettünk dicsérveKép
Katica mászási tudományát is bemutatta, hát nem kellett neki 1 perc hogy végérjen a vizsgálóasztalon.

Jah és végig amíg bent voltunk nem kért enni. 10-kor szopizott, és fél 4-kor értünk haza. Akkor evett csak. A buszon próbáltam etetni de nem kellett neki, inkább aludt. Mondanom se kell hogy a Baby Baggel voltunkKép Én nem tudom Pesten hogy van ez, de itt vidéken mindenki megdöbben hogy egy táskába teszem a gyereketKép Olyan jókat szoktam nevetniKép Ma is vártam a buszt, és Kata épp nyekergett egy kicsit, mire gy csaj megkérdezte hgoy kiskutya van benne?KépKépKépKép Én meg mondtam hogy nem, kisbabaKép

Amúgy átmenetileg egygyerekes anya lettem, Bencét elvitta a hugom Földvárra. Csak péntek du jönnek vissza. De agódok ezerrel mert egy tök lerobbant busszal mentek, remélem azért nem hullik szét menetközben. Egyébként még oda se értek, de már megbántam hogy elengedtemKép Olyan rossz anyának lenni. Mert tudom hogy joga van neki is, meg nekem is kikapcsolódni, meg elmenni a nagymamához, de ha ilyenkor történeik vele valami, sose tudnám megbocsátani magamnakKép
Meg hiányzik isKép Nem is tudom mit vállaltam magamra ezzel az anyasággalKépKépKépKép

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Betti, Baby BAg? KAtica is így alszik benneKép

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

milyen ez a baby bag? </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok! Kép

Betti,
tényleg nagyon szép a fotó! Kép Főleg aki rajt van! Kép

Zsu69,
nekem még nem alszik olyan sokat, hogy durranásveszély legyen cici-ügyben... Kép Én közvetlen szopi előtt szoktam fejni kicsit, hogy ne csak azzal a híg tejjel lakjon jól... Állítólag attól is fájhat a pocakjuk...

Igaz ez?

Pgyöngyi,
és mit iszol? Ásványvizet? Vagy gyümileveket?
Ha sok ásványvizet iszok, az jó? Vagy attól sem lesz sokkal több tejci?

Sima, dobozos másfél százalékos tejet lehet inni?

Babetta,
tök jó, hogy Levi ilyen sokat alszik, van időd sok mindenre... Kép Takarítás... Kép Kép
Nálunk eddig a legtöbb úgy 4-4,5 óra lehetett, az is éjjel. Akkor meg nem akarok takarítani... Kép

A pocakfájásunkra a Sab Simplex nem vált be, majdnem két hétig nyüglődtünk... Most Infacolt próbálgatjuk. Ez valamivel jobb. Már volt egy nyugis éjszakánk. 9-kor evett, 3/4 10-kor elaludt, és onnantól kezdve kb 3 óránként voltunk fent, viszont akkor is csak kajálni, utána nem volt sírás. Szóval szegénykém tudott aludni is végre éjjel, nemcsak sírdogálni... Korábban, ha a hasgörcsök között volt egy kétperces szünet, már beájult szegénykém, tátott szájjal aludt. De ahogy jött a következő hosszú hullám, máris sírt-sírt. De most már nyugisabb. Kép Nappal, szopi után nézeget egy negyed órát-húsz percet, van egy kicsi nyüglődés, de nem olyan hosszú és erős, mint korábban, aztán elalszik. Nekünk már ez is eredmény. Szóval alakul, alakul a dolog... Kép

Kép
Kép

nadine81

Babetta:Mi Bicske mellett lakunk egy 550 fős kis faluban Orbán Viktor szülőfalujának szomszédságában Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Ez a ruha még nagyocska, de majd belenövök! Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi!

Nadine és a ma 3 hetes Dorka baba! Kép

nadine81

Sziasztok!

Nadine: mindegy, mit iszol, és igyál amennyit kívánsz. Érdemes szopihoz innivalót rakni magad mellé. Én mindig akkro leszek a legszomjasabb Kép

cory
Budapest

Cory itt vagy? Lenne hozzád kérdésem!!! HELP!!!

Már második alkalommal fordul elő, hogy nem elég egy cicimből Pötyinek a tejcsi. Azóta méregetem, hogy tudjam eleget eszik-e. Ilyenkor az egyik ciciből olyan 70 g-ot eszik, és a másikból hozzáeszik olyan 40-50 grammot. EZ nem gáz így? Mitől van, hogy nem elég a tejem neki?

A múlt hétig olyan 80-90-t evett átlagosan, majd olyan 6 napja megugrott a kajálása, mindig 100 felett evett és már csak 4 óránként kér enni, no meg éjjel is tovább alszik, van, hogy 5 órát is egy huzamban. A cicim egyáltalán nem akar eldurranni, ahogy ti irtátok! És most nem elég neki néha egy cici? Nem azért van pont, mert ritkábban van cicin? El fog apadni így a tejem??? Kép NYugtass meg kérlek!!!

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika
Nyugodtan adj neki két ciciből ha úgy akarja, én mindig két mellből etetek, a cickód majd be all az ő fogyasztására, tudod minél többet van cicin vagy többet szív, annál több termelődik, ne izgulj nem fog elapadni a tejed, sőt ha többet eszeik több tejed lesz.

Puszi jóészakát mindenkinek!
Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Jó, de ha a másikból is eszik és a következő alkalommal azzal kezdek, akkor nem baj, hogy leszívja az előtejet és a zsírosabb marad ott?

Vagy hogy van ez? És ekkor már eleve kevesebb lesz abban, amelyikkel kezdek, akkor megint kell a másik, és így tovább? Vagy csináljam azt, hogy nappal sűrűbben cicire teszem?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: vannak babák és mamák, akiknek a két cicis szopi jön be. Ez most este volt? Mert este meg aztán végképp normális. Ilyenkor mindig kevesebb a tej, mindenkinél. Én alapvetően egy mellből szoptatok, de van, hogy este 2-3-4 mell is kell.

cory
Budapest

Bartika! Nyugi! KépKép
A kétségbeesett kérdésben tárgyi tévedés van! Kép A tejci elég, Pöttömkéd jól lakott Kép Úri kedve úgy diktálta, hogy 2 ciciből.
Pl. lustaságból: a tejleadó reflex a másik cicibe is csinál könnyen-gyorsan kiiható tejet - erre Luca alkotott egy remek szót: felszopizni.
Amikor végzett a szopival, megpaskolja a másik mellem, és közli "Felszopiztam a cicidet Farkasnak. Most jó nagy." KépKépKép

A cicik csak az első napokban kemények, később csak akkor, ha a babó valami drasztikusat eszel ki: először alszik 10 órát egyhuzamban, vagy hasonló. Én már tuti megőrültem volna, ha 4 éve itt kéne rohangásznom "szétdurranó" cicikkel KépKépKép

A tej meg nem fog elfogyni, hanem ahogy eddig is, követi a megrendelőKép igényeitKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Igen most este volt. Tényleg, most hogy mondod a másik alkalom is este volt. És azt honnan tudom mikor ürül ki a mell? Mondjuk, ha most este a bal volt soron, az kevés volt, áttettem a jobbra is. Éjjel a jobbal kezdek, de honnan tudjam hogy elég volt? És addigra lesz újra a balban is?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Borsts, köszi! Én csak azért aggódóm, mert már az is nehézségekbe ütközik nálam, hogy megjegyezzem melyik cicim következik (mert hogy ugye nem durran be a soron következő...), és így honnan a manóból fogom tudni, hogy melyikből etessek???? Kép

Ti honnan tudjátok?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! Igen, amelyiken a babó végzett, az a mell jön elsőre legközelebb. Az LLL is a két mellből etetést ajánlja, mivel így éri a legtöbb inger a melleket. Ezt lehet fokozni: vagyis többször váltogatni a melleket egy etetés során. (Nagyon javasolt közben vmi figyelemelterelő tevékenység folytatása, pl. fórumra irkálás KépKépKép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló mindenkinek!
Nekem speciel nem tetszik eza z új babanet. Ráadásul nekem a régi technikám miatt lassabb is lett, mint volt.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Helló mindenkinek!
Nekem speciel nem tetszik eza z új babanet. Ráadásul nekem a régi technikám miatt lassabb is lett, mint volt.

Kép
szelivi

Helló mindenkinek!

Kép
szelivi

Sziasztok, szép estét!

Kriszti: igen, így is így tudom a méreteket. Nekünk 7 mm volt az egyik, a másikon nem mérték, mert éppen hogy csak látszott. Bárcsak így maradna.

Zsu: igaziból fent-bent irányból kifelé-lentre csinálom. Ez nem biztos, hogy érthető. :)

Nadine: nagyon szép Dorka baba :)

Lányok, ez a babanet naggyyyon gázos lett. Nekem egyáltalán nem jön be. Rühellem, amikor változtatgatják a dolgokat.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Na, okosan új képet akartam felrakni avatarnak, persze nem sikerült :(
Ki tud segíteni majd? Mivel lehet könnyen, pl. photoshop?

Most csak ennyi voltam!

Remélem,mindenkivel minden ok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

MAriann: valamit muszáj volt csinálni, mert a másik fórumtól voltak a nagy leállások. Így remélhetőleg, ez megoldódik.

cory
Budapest

Anita: én XnView-t használok. Ha elküldöd a képet, cisnálok belőle avatart neked.

cory
Budapest

Sziasztok!

Szerintem jó az új babanet. Egy kicsit személyesebb.

Martin ma 8 hetes. A napjaink még mindig úgy telnek, hogy egész nap foglalkozni kell vele. Reggel 9-től este hétig átlagosan 1 órácskát alszik. De éjjel bepótolja.
Nekem sincs semmire időm, de úgy gondolom, hogy jót teszek vele, ha egyész nap "tanítgatom", Ez az idő későbbiekben fog megtérülni.
Tapasztalt anyukák: Jól gondolom?

Gyönyörűek a babák. Olyan jó nézegetni őket. Még...,még...

Már nem is tudom ki kérdezte:
- Martin 4400g-al, 55 cm-rel született, ma már 6950g és 62 cm.
- A cicás csíkos ruci a kedvencem, egy a baj, hogy kinőtte a 68-as méretet, hétvégén megnézzük a Kenguruban, hogy van -e 74-es.

A múlt hétvégén vettünk neki egy játszószőnyeget, mert a kiságya feletti forgó már nem igazán érdekli, unalmas neki. Igy elvan fél órát is magában.
Kép 1147988517.23.jpg

Babakocsi / levegőzés:
Ez a mi nagy problémánk. Ahogy kitolom a babakocsiban a levegőre sírni kezd. Már két hete teszteljük, de nem tetszik neki a kinti élet. Van tippetek, hogy miért?
Azért, én erőltetem, igy kint vagyunk 3-4 órát. Az udvaron szoktam vele "tereprallyzni". Ez azt jelenti, hogy a gyeptéglán tologatom 2-3 percet, szinte szétesik a babakocsi, de Martin bealszik. Normális dolog ez? Nem lesz valami baja a rázkódástól?

Nicika, Marianka:
Már csak egy jumbó 3-as vonalkódom van. Ha elkülditek priviben a címeteket, szívesen elpostázom.

Majd még jövök, ha visszaolvastam.

Jó éjt

Era és Martin

Ez a kedvenc képem:
Kép 1147989312.52.jpg
lingelera

Sziasztok kismamik!
Hú!!!!!!!
Meglepetés!
Alig ismertem meg a babanettet!
Bocsi, hogy nem jövök, de el vagyok nagyon havazva, vasárnap keresztelő, Krisz itthon van beteg, ráadásul most ki vagyok, mert a csoportjukba két bárányhimlős megbetegedés is volt....szóval nem szeretném.....már a betegség miatt se de a jövőhéten Krisz ballag az oviban, 3 hét múlva Anett a suliban, szóval nem hiányozna!
Ráadásul hétvégétől nem lesz gépem sem, mert ezt megkapják a lányok, Nekem pedig Zoli a régijét felújítja , s ez mivel nem lakik itthon eltart vagy 1-2 hétig.
Szófi jól van aranyos...vissza beszélget, dobok Róla képet, s ha már nem tudok aludni, titeket is végigolvaslak.
Puszi:

KépKép
csema

Hát nem akarja csatolni....majd máskor küldök, megyek lefekszem, puszi

KépKép
csema

Era ismerős :cry:

:lol: Kép 1148012114.6.jpg
babetta

Lányok

Nekem tetszik így elsőre ,még furcsa, de most elszórakozok vele. Képet tudok rakni az a lényeg. És én is színes betűvel írok ha sikerül.

Levit mértem 10+2-nél 7400gramm.

Na lássuk sikerül e a színes betű.
babetta

Nem sikerült
babetta

Hogy tudok színeset?
babetta

Indigó színt akarok!!!!!!
babetta

Valaki nem tud nekem képet rakni a nevem alá? :?:
babetta

Sziasztok,

csak gyorsan jövök, megpróbálok képeket feltenni, mert tegnap Boriéknál voltam vendégségben. A csajok csuda édesek, és nagyon aranyosak, Bori pedig a szokásos, mosolygós, vidám, kiegyensúlyozott, és nagyon boldog! :)

Kép

Kép
Vendég

Nahát ez még nem megy annyira, de az első képen Luca és Benyó van, a másodikon már Eszterke is rajta van, középen. :)

Még

Bencét még inkább a lógó haverok érdeklik, mint a csajok...
Kép

Bori

Kép
Vendég

Vas Ildi, ha valamikor nem gond, én szívesen kinéznék hozzátok Benyóval, meg megnézhetnénk azt a turit is, ha ilyen faja cuceszok vannak. Úgyis szeretnék menni majd Gödöllőre a melóhelyre, akkor útba ejtenélek titeket is.

Meg amúgy is belejöttem a jövésmenésbe, Benyó is élvezi - nagyokat durmol a kocsiban. :)

Akkor azért egy pár sort írok Boriékról, mert nagyon-nagyon klasszul vannak, bár nem könnyű az ikrekkel, mert Eszterke inkább csak kézben szeret lenni (de komolyan!!!). Luca nagy arc, ő szeret nézelődni a játszószőnyegen, és vagányul el tudja altatni magát: az egyik kezéből a kisujját és a gyűrűst be a szájba, a másik tenyerét az arcára simítja, és már megy is a szunya. Nagyon édes!! :)

Eszterke is cukimanó, de ő kiharcolja magának, hogy mindig kézben legyen, Bori gondolkodik a kendőn...... :)

Bori gyakorlatilag szinte folyamatosan szoptat, mert a csajok 1-2 óránként igénylik a kaját, és mivel ketten vannak, ezért szinte folyamatos. De Bori mindezt olyan nyugalommal és boldogsággal csinálja, hogy jó látni!! :) :)

Sajnos keveset tud írni, de néha olvasgat minket! :)

Hát valahogy így.
Vendég

Sziasztok!

Hú, micsoda változások :) Akkor tegnap ezért nem tudtam bejönni...
Így nem is kell sokat visszaolvasni...

Tegnap egész nap csavarogtunk, Dominik 2 hónapos volt és a nagy alkalomra kapott egy kengurut. Hát imádja. Olyat aludt benne, hogy hű. :)

Bori ikrei tündériek!Nem semmi meló lehet két pici babával. Minden elismerésem. Nameg persze a többgyerekes anyukáknak. :wink:
Era, Eszti, aranyosak a kismanók! :)

Ma megint átaludta Dominik az éjszakát, rettentő boldog vagyok. :lol:

Lefekvéshez készülődve:

Kép

Kenguruban:

Kép

Bocsi ha sok voltam! :)

faby

Hogy kell az aljára képet és vonalzót rakni?Én olyan hülye vagyok az ilyen dolgokhoz. :cry:
babetta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?