A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

A streptosoccus mennyire veszelyes huvelyi szuleskor?
Névtelen

Sziasztok, szép napot mindenkinek!!
Ugye most kellemes az idõ??? Én élvezem nagyon.

Gombóc
Üdv. közöttünk, kellemes babavárást.
Én is a Margitba járok, ha felmész az A épület II. emeletére ott van az uh. Ott bekopogsz szépen és megkéred a nénit hogy szeretnéd felvetetni a babádat videóra mert múltkor nem sikerült, szerintem felveszik. Nekem legalább is megcsinálták. Próba szerencse. Kép Ne add fel!!!!!

Conti
Gratula még 1x Bernadetthez Kép

Kataa
Nagyon bátor voltál! Kép Ügyi vagy!

Miszike
Ez a védõnõs dolog jó kérdés! Kép Hozzánk is kijött és közölte hogy jól van látja hogy szépen lakunk. Na most kérdem én mi van akkor ha nem lakunk szépen???? Nem szülhetem meg a saját gyerekemet?? Vagy akkor közli hogy költözzek máshova?? Ez egyébként most pont kapóra jött, mert ma volt nálunk megint, és megállapította hogy milyen szépen ki van takarítva és majd jön és megmutatja hogy hogyan kell szoptatni meg ilyenek. Gondolja hogy a kórházban nem fogom szoptatni a babámat? Kép Na mindegy

Zsanci
Hát akkor ennyi, pedig én segítettem volna! Kép
Mi is most akarunk matávot a bébi miatt, nálunk is bent van a vonal, régebben használtuk is csak visszaadtuk lévén hogy mindkettõnknek van mobilja. Erre most közölték hogy talán a jövõ hónapban már meglesz a vonal, a jövõ héten küldik a szerzõdést és csak utána.

Lányok nekem viszont reggel óta hol jobban, hol gyengébben görcsöl a hasim!! Kép Lehet hogy már nem sokáig irogatok ide? Néha erõs, néha csak egy kis mensis pocifájás. Nézem nézem a vekkert, de nem mindegyik rendszeres.
Na mindegy, lehet hogy ezek azok a bizonyos jósló fájások??

Forti (38.)

Kép
Kép
forti

Bocs, streptococcus...

Kozben utananeztem:

**

Névtelen 2002 Március 04 hétfõ - 19h 16: Edit

Kedves Mindenki, Egy szomorú történetet szertnénk elmondani Nektek. Régóta ismert a B-csoportú Streptococcus baktérium okozta vérmérgezés és agyhártyagyulladás csecsmõkön, melyet az édesanya hüvelyében éldegélõ panaszt nem okozó baktérium okoz. A babák 1/3-a meghal, 1/3-a súlyos agykárosodást szenved, 1/3-a rehabilitálható. Nekünk nem volt szerencsénk, a babánk a betegséget túlélte, de súlyos agykárosodása van. Nem tudjuk, hogy tud-e majd járni, beszélni, látni. Hatékony szûrés van a betegség ellen, a hüvelyváladék és a vizelet tenyésztése, mely a hordozást kimutatja. Ebben az esetben a betegség kivédhetõ a baba nem lesz beteg. Sajnos Magyarországon nem minden orvos végzi ezt a szûrést, mert NEM TÖRõDIK EZZEL A KÓRKÉPPEL. Az anyák 30 százaléka hordozza ezt a baktériumot TE IS VESZÉLYEZTETETT LEHETSZ. Kérd a nõgyógyászodat, hogy végezze el a szûrést Nálad is. Bõvebbet a következõ oldalon találsz: Üdv Zsú ( A táblázatban kiírás Jan 13, szülés Dec 22 Budaõrs 28é )[url=http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html" TARGET="_top]http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html[/url]

Nyuszi 2002 Május 16 csütörtök - 16h 47: Edit

...

A streptococcust kenetvételt a 36. hét körül csinálják. Ahogy Gumicukor is irta, és mindenkinek.Legalább is a Kútvölgyiben. Nekem is esedékes lesz pár hét múlva. Egyébként Az sem 100%, hogy ha a baba fertõzõdik vele, akkor károsodik, ez csak akkor van, ha a bacit megkapta az anyától, az ellenanyagot viszont nem. Ez utóbbi az utolsó hetekben megy át, valószinûleg azért csinálják ilyen késõn a vizsgálatot. A legnagyobb esélye a bajnak koraszülésnél van, amikor az ellenanyag még biztosan nem ment át.
Errõl már korábban volt levelezés és ime egy link, igaz angol nyelvû cikkhez, de idemásolom hogy én mit szûrtem ki belõle:
[url=http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html" TARGET="_top]http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html[/url]

A cikk szerint az agyhártyagyulladás-baktériummal a baba szülés elõtt, közben és után is megfertõzõdhet,az elsõ 3 hónapban. Azért fontos a teszt hogy kideritsék, hogy hordozod-e és akkor antibiotikummal lehet kezelni.A terhes nõk 30-40%-a hordozza, a fertõzõdés esélye pedig 1 az 1000-bõl.Azért ilyen kicsi, mert az utolsó 8 hétben általában az ellenanyaggal is megfertõzi az anya a magzatot és ezáltal a baba mégis védetté válik. Úgyhogy a koraszülötteknél (32 hét elõtt) sokkal nagyobb az esélye a bajnak, mint a teljesen kihordott babáknál, mert nem jut át az ellenanyag is.
De szerintem is mindenképpen érdemes rákérdezni és megcsináltatni a tesztet. Egy ampicillin nevû antibiotikummal kezelik intravénásan.(az anyát)

**

Most akkor kell aggodni, vagy sem?
Névtelen

Forti,
nagyon drukk a fájások miatt, hogy minden rendben legyen!

Hát igen, a védõnõvel kapcsolatban pont ilyen félelmeim vannak. A lakásunk ugyanis olyan, hogy pl. két diák elvan benne hétköznap, aztán hazamegy az OTTHONÁBA. Ugyanis NAGYON kicsi és rosszul elosztott, és és és... Kép Szóval nem valami jó. De attól még lesz benne hely a babának, a szívünkben pedig focipályányi helye lesz!!! Nem ez a lényeg? Nincsenek csótányok, meg ilyesmi, tiszta minden, mégis félek, hogy mit fog mondani a védõnõ. Biztos nem azt, hogy szépen élünk. Kép Na de nem negatívkodok, kismamák között az tilos! De azért majd szorítsatok! Küldök sok jókedvet és örömöt mindenkinek Kép Kép Kép Kép Kép

Miszike
11+4
Miszike

Szia Forti,

Na akkor mar akarmi is lehet.Lenyeg hogy nezed az orat,de talan csak joslofajasok.Viszont ha meg nem ereztel ilyet akkor ez mar egyertelmuen valami valtozas ami kozelebb hoz a mankadhozKépKép

Miszike,
Ne aggodj,
Nem szolhat semmit a vedono.Kulonben meg semmi koze hozza ki hogy el.Es a lenyeg hogy akarjatok a babat es megteremtitek a felteteleket hozza.
Foleg ha ugyanaz lesz a vedononk akkor meg plane nem fog semmit szolni,nagyon kedvesKép

GombocKép
Sok a munka???

LanyokKép
Hat en nem sokara megyek haza es elfekszem mert eleg faradt vagyok.
Mar csak 2 hetet dolgozom.Olyan fura,egyszer orulok neki egyszer meg nem,van valaki igy ezzel???

Na pusza mindenkinek holnapig
Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Miszike, szerintem tojd le magasról (már bocsánat), hogy mit szól a lakáshoz a védõnõ!!! Emiatt aztán tényleg fölösleges aggódni. Ha normális, akkor nem fog semmi rosszat mondani rá, ha meg nem normális, akkor kit érdekel. A lényeg, amit írtál, hogy a szívetekben lesz helye a csöppségnek, akkor pedig nehogy már a védõnõ mondja meg, hogy a lakás milyen legyen. No nem? Na fel a fejjel! KépKépKépKép
franyo

Sziasztok!

Miszike,
Érdekes, nekem a védõnõ egy szóval se mondta, hogy ki akarna a közeljövõben jönni. Persze az rendben van, ha majd a szülés után kijön, és mindenféle tanácsokat ad, merthogy akkor az ember azért nehezebben közlekedik, de egyenlõre nem volt szó róla.
Amúgy meg nem hiszem, hogy nagyon izgulni kellene, hogy mit szól, hiszen ha van fedél a baba feje fölött, ki van takarítva, van fûtés, egy mózeskosárnyi hely és tisztálkodási lehetõség, az elég kell legyen neki. Ilyen korai terhességben az ember még úgy sem vette meg a kiságyat, ruhákat, és a többit, úgyhogy nem nagyon tudom mit is lehetne felmérni. A kis lakásról meg annyit, hogy nagyon sokan vannak ma Magyarországon, (szerintem a többség...) akiknek nincs meg a három szoba és a négy kerék. Ha ehhez kötnék a babák születését, akkor pillanatok alatt kihalna az ország...

Kispici
14
Ui: A múlt héten már csak kétszer hánytam. Juhhé! (azért lekopogom!) Kép
Ui2: Egyik ismerõsömék 35 nm-es -igaz galériázott-lakásban laknak, és már három gyerekük van. Senki nem problémázott rajta.
kispici

Sziasztok!

Orsi!
Kösz a biztatást most már nem aggódom, csak furcsállom.

Brokkoli!
Az adókedvezmény a kismamának a szülési szabadságig jár, utána át kell kérni a papa nevére, mert 18 éves korig, ha meg továbbtanul a gyerkõc, akkor egy-két évvel tovább jár. Havi 3000 Ft, de az adóév végén egy összegben is lehet igényelni. Én úgy fogom kérni, mert most elmenne mindenfélére, márciusban egy összegben kapok kb 20.000 Ft-ot és akkor biztos lesz mire költeni. Mazsola akkor lesz kb 3 hónapos. Elõtakarékosság!

Az én védõnõm hihetetlenül aktív, az agyamra megy, havonta eljön hozzánk! Én megyek havonta ugye a vizsgálatok miatt, az havi két alkalom. Ennyi tök felesleges. Mindent elmagyaráz, kb. azt is hogy hogyan lett a gyerek. Ráadásul gyógypedagógus vagyok és egy korai fejlesztõben dolgozom, így az összes problémás gyereket elmeséli a körzetben. De végül is lehet, hogy jobb, mintha le se tojna. Csak nem azon a napon jön amikor megbeszéljük, és olyan mintha direkt látni akarná, hogy valami hiba van nálunk. A múlt héten festettünk, iszonyú felfordulás volt erre beállított, hogy erre járt.

Sziasztok, további jó napot!

Imolka
imolka

Lányok,
Köszönöm a hozzászólást.
Felhívom a dokimat, bár szabadságon van. Szegénykém.... még ott sem hagyom békén.
Pusszancs mindenkinek,
Moni
23+
mj

Franyó!
Isteni volt a Szent Imrében szülni, mindenkinek nagyon ajánlom. Gyönyörû szülõszobák, modern ágyakkal, falon kép. Egy és kétágyas szobák vannak, a babák kint lehetnek egész nap. Hálóinget kaptunk, nem kellett a sajátot használni.
Még annyit tanácsolok minden szülés elõtt állónak, hogy a hazaérkezés után fogadjatok el minden segítséget, mert nagyon paff tud lenni az anyuka, fõleg, ha van valami probléma (szoptatás, gát).

Conti+Bernadett 1 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kataa,
úgy emlékszem, hogy nem a te védõnõd az enyém, de remélem, hogy hasonlóan aranyos lesz õ is!
Biztos jó lesz neked otthon, hamar eltelik az a pár hét, hiszen van kire várni. Társaságnak meg addig itt leszünk mi Kép.
Jó pihenés mára is!

Franyo,
jaja, igazad van, nehogymár a befõtt tegye el a nagymamát! Kép Kép Kép Egybõl jobb kedvem lett!

Miszike
11+4
Miszike

Kispici,
3 szoba 4 kerék hi-hi Kép. Már el is felejtettem ezt a jó kis szlogent. Nem gyakran találni arany középutas védõnõt, igaz?

Imolka,
gázos lehet ez a gyakori razzia! Remélem én megúszom 1-2 alkalommal... De legalább törõdik veled, nézd a jó oldalát! Kép

Miszike
Miszike

Kedves Névteln!

Szerintem megválaszoltad magadnak a kérdést.

Zsanci
38+3
zsanci

Nyulika,

Hát igen. Még csak 3 éve élek Bp-en, de Kecskeméti vagyok. Apukám szerint a nagyszüleimnek a felmenõi pedig Nyárlõrinciek. De Kecsón ismerek mást is Nyúlandrea névvel, aki nem rokonom. Neked az? Ti hol laktok Kecskeméten?

Brokkoli,

A puffadás nálam is úgy jelentkezik, mintha egy görögdinnyét ettem volna meg egészben, és nagyon kemény a hasam. A reggelt nagyon szeretem, mert egyrészt új nap indul, másrészt valamennyit csökken a hasátmérõm.

Moni,

A folyás nálam WC-s után jelentkezik, vagy csak akkor veszem észre. Hívd fel a dokidat, és tudósíts, hogy mi lett az eredménye.

Sasha,

Aranyosan kiakadtál, de a védõnõ nem tudja, hogy veletek együtt most nekem van a legjobb dolgom a világon, így csak õ veszít, ha nem ismer meg. De hogy fogom a másik védõnõn átverekedni, hogy nála maradhassak. Ez a jövõ zenéje.

Forti,

Sok drukk és pozitív energia.

Nyulandi
nyulandi

Nyúlandi,

Én már Pesten lakom '88 óta, a Tesómék viszont még mindig ott. A belvárosaban (korábban ott laktam én is) a Domus-hoz nagyon közel. Kép
Nyúl vezetéknevû rokonom nincs. Viszont én is Andrea vagyok. Kép

Húú, Csajok,

Nekem asszem mázlim van, mert bár én is 4 hetente járok a védõnõhöz, õ viszont nem gyalogol bele az élatünkbe. Eddig még nem járt nálunk és nem is emlegette, hogy nagyon akarna. A súlyom miatt se szokott leszúrni és úgy általánosságban elmondhatom, hogy nagyon kedves darab.

Puszi
Nyulika
23
nyulika

LányokKép
Az nekem vagy a védönönek ciki, hogy kb 7 hetes babásan jártam nála és azóta semmi???

A dokihoz rendszeresen járok terhesgondozásra (van vérnyomásmérés, súlymérés, vizeletnézés, UH, manuális vizsgálat, konzultáció) és ezen felül persze a kórházba is bejárok a megadott vizsgálatokra.

Szóval ciki, hogy csak egyszer találkoztunk még és már a 23. hétben járok? Nem tehetek róla, szerdánként rendel 9-töl én meg 8.30-tól dolgozom.

Pusszancs,
Moni
23+
mj

Moni,

Szerintem nem ciki, viszont azt hiszem legalább 5 bejegyzésre (vagy valami ilyesmi) szükség van a védõnõtõl ahhoz, hogy valamilyen pénzt megkapj.
Na, ez most jó zavaros lett. Nem tudom, hogy pontosan hogyan van a szabályozás, de a lényeg, hogy nem azzal lesz a gond, hogy ciki vagy nem ciki.
Elfelejtetted, vagy nem is akartál menni?

Nyulika
23
nyulika

Nyulika,
Én úgy tudom 4 v. 5 pecsét kell a terhesgondozásról. De ezt nekem az orvosom csinálja és ö pecsételget rendesen. Eddig úgy tudtam, hogy az elég, hogy nem kötelezö a védönöi pecsét. De ha nem akkor belehúzokKép és ráveszem magam még egypár látogatásra.

Rosszul tudnám?
Üdv
Moni
23+
mj

Szasztok!

Moni!

Ha valamit akar a védõnõ majd jelentkezik! Én sem voltam a 9. hét után naggyon sokáig, és egyszercsak megcsörren a telefon és a védõnéni volt az hogy látni szeretne. Azóta havonta megyek. Nálatik visznt a védõnéninek kell alkalmazkodniaKép Leszúrni nem szokott, csak néha mondja hogy kicsit sokat hiztam, viszont utóbb meg megdicsér hogy csak 1 kg-otKép Ehhez persze hozzátartozik (akik tudják bocccs) a horrrorálisan magas kezdõ súlyomKép

Lányok én nem értem! Az én védõnénim pontosan az aminek lennie kell és nem lépi túl a határokat. Tanácsadó! Az meg hogy házhoz jöjjön az még szóba sem került, bár nem is tudom szeretném-eKép Egyfolytában rumli van. Igaz kosz az nincs, de a kutyám 5-6 labdája mindenhol, a kutyája (régi rongykutya) mindig útban. Ja és persze a párom cuccai... illetve alkatrészeiKép

Na cup
sasha
30+1

Kép
sasha

Én információim szerint 4 a megfelelõ számú pecsét, és a dokidé is jó a gyed-hez kell és a többi juttatáshoz kell, úgy tudom.

Nyulika,

Mi a vezetékneved?

Nyúlandi
11-13
nyulandi

Moni!

Most összeszámoltam és 11 db pecsét van a könyvembenKép

sasha

Kép
sasha

Na, jól beégtem! Kép Fene se tudja már ezeket a szabályokat mind megjegyezni. Mindegy, nekem tuti tele lesz a könyvem, mire megérkezik a Kisnyussz.Kép

Nyúlandi,

Csík

Cupp
Nyulika
23
nyulika

Sziasztok Lanyok!

Gyorsan atfutottam a mai napi termest, lehet hogy hamarosan udvozolhetunk egy ujabb pocaklakot? FortiKép hol vagy es hogy vagy?

En csak nezek itt hogy miket irtok a vedonokrol. Itt nalunk ilyen nincs, senki nem jon ki hazhoz sem szules elott sem utan. Mi a vedono feladata? A tanacsadas nem a terhesgondozason van havonta?
Ma neztek vizeletet es talaltak egy kis cukrot. Naja, ejjel megettem ket oszibarackot..Kép Nem tudtam hogy mar ennyi is eleg hozza.

Kataa,
nem voltak meg egyikunk csaladjaban sem ikrek, "egyenileg" hoztuk ossze, minden segito gen nelkul.Kép

Puffadni en is szoktam estenkent, szerintem a gyumolcsoktol lehet mert az etrendemben ez az egyeduli allando.
Mikor erdemes elkezdeni kenegetni a novogeto pocit kremmel?
Igaz meg nem latszik,de a szuleszno szerint nagyon hirtelen fog sokat noni.. Nem kerdeztem meg tole mert mar igy is csodabogarnak nez. Emlitettem neki hogy Mo-rol hoztam egy csomo doboz Maternat (itt nincs terhesvitamin), megnezte mi van benne, de szerinte felesleges, sot itt nem is ajanljak mert szerinte aki normalisan taplalkozik az hozzajut minden vitaminhoz.Kép Mindegy, en azert szedem, ketnaponta egyet.
Ja meg megegy furcsasagot mondott. Hogy terhesseg alatt ne igyak tejet, mert attol laktoz erzekeny lehet a gyerek. Ezt most hallottam eloszor, en ugy olvastam hogy annyi tejet igyunk amennyit csak birunk. Mi az igaz? Nektek nem mondtak? Ha valaki megy mostanaban controllra megkerdezne ezt? Kivancsi vagyok otthon mit mondanak.

Kamelia,
beszelek finnul, de csak akkor hasznalom ha az illeto tutira nem erti az angolt..Kép na meg a suliban persze. Itthon szigoruan csak angol. Igy szoktuk meg. Az email cimem nem titok, ha gondolod irj mailt, ne offkodjunk itten..Kép

Tipu
13
tipu

Tipu!

A védõnõ szerepe más mint a dokié! A doki megvizsgál, megnézi a magzatot, hogy a terhesség rendben halad-e. A védõnõ meg tanácsot ad abban, ha kell, hogy hogyan táplálkoz, mire kell figyelni, de igazi szerepe a szülés után van a gyerek ellátásában. Ha a kórházban nem sikerült megtanulni rendesen a szoptatást, fejést...
Nekem sem ajánlottak vitamint, hiszen egybõl összejött a baba és ha tényleg vitamindúsan táplálkozol akkor mindent megkap, de ártani nem árthat. A tejben sok a kalcium, ami nagyon fontos. Ha valaki nem szed terhesvitamint akkor itt azt tanácsolják egyen sok tejterméket, igyon tejet. Itt van fogászati szürés kötelezõen 1x terhes kismamiknak és a fodgokit is megkérdeztem és õ is a tejet, tejteméket javasolta. Gond a tejjel a baba születése után lehet. Az anyatejjel ugye átjut a baba szervezetébe és fájhat tõle a hasa, de ez nem törvényszerüen történik. Nyugodtan igyál tejet. Én kalcium helyett napi 1-2 bögrével megiszok minimum.

Megfájdult a buksimKép Most éppen azon vagyok, hogy ledöntsek magamba még fél liter vizet... hátha attól van hogy nemittam eleget.

Puszi
sasha
30+1

Kép
sasha

Sziasztok!!!

Tudna valaki információt adni a pécsi kórházakról? Ismeri valaki dr. Panka Tibort??? Köszi az infókat: Marcsi
Jöhet mailba is!

maria.kis@freemail.hu
Marcsi

Sasha!

Koszi, mostmar ertem. Osszezavarodtam, mert itt nem orvos csinalja a terhesgondozast hanem a szuleszno, a havi ultrahangot is, tanacsadast is. Csak ha baj van akkor jon az orvos, na meg ikreknel.Kép
Hat olyan vedonot en is akarooook, aki segit a szules utan,megmutatja a dolgokat. Sajnos meg a kornyezetemben sem szulettek kisbabak eddig, ujszulottet csak teveben lattamKép,es most egybol jon ketto.. Kapkodni nem szeretnek veluk,de nem tudom hogyan kell szoptatni,pelenkazni, ha sir akkor miert sir stb. Persze olvasok rola de az edes keves.
Hihi, majd megkerdezem Kameliat nincs e szuksege segitsegre a babaval, o ugyis korabban szulKép

Tipu
13
tipu

Tipu
Még vagyok, bár most már erõsödtek a görcsök, nézem az idõt és szerintem kezd rendszeressé válni. Kép Kép Lehet hogy ma még megyünk a kórházba a kispapámmal! Most még összeszedem amit eddig kihagytam a motyómból, tusi, fogkefe stb. Most már görcs közben a derekam is fáj, anyukám szerint ez már valami!!!! És hát nem kellemesek most már ezek a görcsök egy kicsit sem.

Sasha
Nem dobnád be a pocis táblázatot??? Lehet hogy most látnám utoljára Kép Kép

Még jelentkezem!
Forti (38)

Kép
Kép
forti

Forti!

HAJRÁ!!!KépKépKép Igaz, hogy én vagyok az elsõ a táblázatban, de nyugodtan beelõzhetsz!Kép Én még ráérek, sõt... Nem gyõzöm mondogatni Fanninak, hogy ezt a hetet még élvezze a mama pocijában.

A derékfájás az elég biztató!Kép

Na, szorítok ezerrel!KépKép

Zsanci
38+3
zsanci

Hát lányok akkor én most elköszönök, lassan indulunk a kórházba. Zsanci köcci a drukkot, és bocsi az elõzésért, de így jött össze. Neked nagyon jó költözést, problémamenteset kívánok.
Most már 6-10 perces fájások vannak, gondolom hogy ez már komoly és nem ver át a kisfiam!!! Kép

Mindenkinek kellemes jó éjszakát kívánok, kispapa majd holnap ha kipihente magát, megírja nektek a történetünket.

Sok puszi mindenkinek
Forti (38.)

Kép
Kép
forti

Kedves Lányok!
A kismamakönyvben lévõ pecsét a kelengyepénzhez kell, amit a szülés után a baba anyakönyvi kivonatának és az orvosi igazolás bemutatásával egyidejûleg fizetnek rögtön kp. A gyedhez már nincs szükség a pecsétekre. Nekem az orvosom egy vényre írta meg az igazolást, miszerint rendszeres ellenõrzéseken vettem részt-gondolom Ti is a kórházban kapjátok majd meg az igazolást.

Tiszta libabõr lettem, az órára nézve Forti már a kórházban lehet, és ugyan most kemény idõ elõtt áll, ill. benne is van, de holnap már biztosan boldog anyuka lesz...Szurkolok neki.
Üdvözlet mindenkinek:Moncsúr
moncsur

FORTI!!!!

Most már tutibiztos a kórházban vagy! Szoritok, hogy ne vaklárma legyen!KépKépKép Ne haragudj a táblázat miatt, de aludtam egy nagyot, de a fejfájás csak nem akar elmúlni.

Azért utoljára még feldobom a táblicskut amig benne lehetsz, hiszen, ha minden igaz a baba még benn van!

Akkor a pénteki táblázat:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zsanci 38 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]2.[/size] Hetty 38 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Csics 39 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]SOTE I. / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]4.[/size] Forti 38 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]5.[/size] Pszi 37 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]6.[/size] Djeszter 37 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]7.[/size] Bmary 36 / 1 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]8.[/size] Zsani 36 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] Bringa 36 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]10.[/size] Anda 35 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]11.[/size] Viktória 36 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Iddi 35 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]13.[/size] Nóra 33 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]14.[/size] lomis 34 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]15.[/size] Anette 34 / 3 27 év/1.b. Lovasberény 09.04 [size=-2]Várpalota[/size]
[size=-2]16.[/size] Zsóka 32 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Kriszti 32 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]18.[/size] Nyusza 32 / 5 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]19.[/size] Dec8 32 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Pemeske 33 / 4 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]21.[/size] Gyöngyöske 32 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]22.[/size] Katka 32 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]23.[/size] ParaZita 32 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]24.[/size] Ancsi 31 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Lella 31 / 6 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]26.[/size] Edina 31 / 3 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]27.[/size] Mona 30 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]28.[/size] Sasha 30 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Bolegajudit 29 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]30.[/size] Sch_moncsi 28 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]31.[/size] I_ancsa 28 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]32.[/size] Ritasol 27 / 5 29 év/2.b. Budapest 10.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]33.[/size] Kataa 27 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]34.[/size] Lora 27 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]35.[/size] Krizsi 27 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]36.[/size] Szilcsike 26 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]37.[/size] Csipkebogyó 26 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]38.[/size] Bmaass 26 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]39.[/size] Fodbetti 24 / 3 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Mj (Móni) 23 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]41.[/size] Pilinke 23 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Nyulika 23 / 1 33 év/1.b. Budapest [size=-2]X.[/size] 11.21 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Déri Antal[/size]
[size=-2]43.[/size] Kamelia 22 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]44.[/size] Zulu 21 / 1 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]45.[/size] Kisvakond 18 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]46.[/size] Gömbölyü 19 / 0 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]47.[/size] Kakukkfu 18 / 2 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]48.[/size] Breki 17 / 0 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]49.[/size] Cinedit 16 / 6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]50.[/size] Orsoly 16 / 6 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]51.[/size] Kamilla 16 / 1 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]52.[/size] Ági 15 / 6 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 01. 13 [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]53.[/size] Hóvirág 13 / 5 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]54.[/size] Timci 13 / 0 28 év/1.b. Budapest 01.26 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]55.[/size] Barbi 13 / 0 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]56.[/size] Tipu 13 / 0 [size=-2]???[/size] Espoo (Finland) 01.30 [size=-2]Helsinki / Nõi Klinika[/size]
[size=-2]57.[/size] Pocok 12 / 6 28 év/2.b. Budapest 02.01 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]58.[/size] Zsuzsi74 12 / 4 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]59.[/size] Miszike 11 / 5 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]60.[/size] Norkini 10 / 3 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]</FONT></pre>}

cuppantok mindenkit
sasha
30+1

Kép
sasha

Sziasztok!

Két napig nem volt idõm a gép elé ülni és most alig bírom utólérni magam!

Hatalmas gratula az új anyukáknak, sok-sok tejcsit a babáknak! KépKépKépKép

Üdv az új kismamiknak is természetesen! Kép

Forti!
Érzem, hogy már babázol, de ha mégsem bújt még ki az a kis csibész, akkor szorítok nektek, hogy ne kínozzon tovább! KépKépKépKép

Pusssz!

Kata és Dórika (aki tegnap volt 8 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Udv minden kismamanak!

Zsuzso!Kép
Koszi,ari vagy, hogy biztatsz.Azt, hogy nem el, anno azert kepzeltem be magamnak, mert elmult minden terhessegi tunetem es ez nagyon ijeszto volt szamomra.
Szombaton megyek a sajat dokimhoz es nagyon remelem, hogy a heten tortentek utan nem akar majd nyulkalni, foleg, hogy o nagyon durvan vizsgal. Majd jol a kezere csapok.Kép

IancsaKép igen,igen, en is szeretnem a turotorta receptjet, ime a cimem:timea_k@egon.gyaloglo.hu , benne van a profilomban is. Elore is halas koszonet a sutirecipeert.
Koszi a drukkot is, ugy erzem Picur jol van.Kép

Kataa, igen en is orulok, hogy jobb a kedvem. Szeretnek kerdezni Toled a SOTE I-el kapcsolatban, ha lehet. Lehet?Kép Neked ott csinaltak az AFP-t, mennyi ido alatt keszult el az eredmeny, az orvoshoz kuldtek vagy Te vehetted at? Tudod 2het mulva aktualis a dolog es jo lenne, ha ok csinalnak, mert a vedono szerint, ha itt a keruletben veszik le, akkor kb.3 het, de lehet, hogy tobb is mire megvan az eredmeny es akkor ugye mar nem lehet megismetelni, mert keso lesz. Jo mi? A masik, amit szeretnek kerdezni, hogy Te jartal terhestornara, milyen volt es mennyibe kerult? A 10 alkalmas foglalkozasokra erdemes menni, mennyit kostal? Ha gondolod johet maganban is, a cimem fennt. Koszi elore is.

Mj MoniKép
Koszi, hogy aggodsz ertunk, aranyos vagy. Jelentem minden barnas,veres, rozsaszin folyas elmult es kopp,kopp, ugy erzem jol vagyunk. Sot ma mintha ereztem is volna a lakotarsam. Persze pontosan nem tudom mi kellene ereznemKép Szoval a hasam bal oldalan hullamzas futott at kb. 3x egymas utan, aztan elmult. Furi volt.
Szerintetek lehetett a baba vagy csak szeretnem?Kép

TipuKép
Gratu meg egyszer az ikrekhez, biztos nagyon izgi ket babat varni. Mig nem lattam UH-n en is elkepzeltem, hogy mi van ha ketten vannak, ugyanis anyukam is ikernek indult, csak vegul felfalta az ikret, ugyanis farokcsontnal ossze voltak nove. UH nem leven ez nem derult ki, csak kb. 30 evesen, mikor is begyulladt a gerince mellett a bor, akkor megmutottek es idegen szovetet talaltak. Allitolag az ikertestverebol maradhatott vissza. Kesz horror.Kép De ugy nez ki minket egyenlore elkerult a dupla orom. Sok sikert es erot a babukhoz.

Franyo, udv a csapatban. Nekem is hatrahajlo mehem van, es en a Hatrahajlo meh topicot olvastam vegig ill. az interneten rakerestem a hatrahajlo meh cimszora. Szinte mindehol a hasom fekvest ajanljak, sot sokak szerint igy bitos megmarad a baba, mert allitolag lehetnek gondok, ha nem hajlik vissza normal pozicioba a meh, akkor annyit tudnak csinalni, hogy kezzel elore nyomjak. De ne izgulj, biztos elore fog jonni. En mindig megprobaltam hason elaludni, persze sosem ugy ebredtem, ezt kb.a 10.hetig birtam, utana mar kenyelmetlen volt a hason fekves. Most meg mar nem jo se hason, se haton, se oldalt csak forgolodok, hogy mi lesz kesobb&#8230;.nem is tudom.Kép Probalj hason aludni ameddig tudsz, addig biztos nem art a babonak, ha pedig mar nem kenyelmes akkor aludj maskepp. Ne izgulj nem lesz semmi baj. Miert is lenne. Nem igaz? Kép

Jaj, ma olyan pozitiv vagyok, tegnap a halalomon voltam azert nem is jottem. Du.2tol ejfelig gyotort a migren, a vegen mar konyorogtem a paromnak, hogy bunkoval csapjon le, akkor legalabb elalszom vegre. De ma isteni.HURRRRRRRRRA.

Meg egy kerdes Mindenkihez.Ti milyen anyagokat kaptatok a vedonenitektol? En sajna kifogtam egy tok hulye vedonot, ilyen az en formam, a baba varhato szul.datumanak :2002.01.24-et irt, mondom ezetleg nem 2003???, majd kozolte, hogy akkor ez a baba Halacska lesz. Bar o nem hisz ebben, de azert jo tudni. Visszafogtam magam es nem kotottem az orrara, hogy nem Halak hanem Vizonto es kulonben is van eselye, hogy elobb jon akkor meg Bak lesz, de kulonben is nem mindegy neki.
A kiadvanyok kozul kaptam egy Kismama mintaszamot, amiben mar lejart a nyeremeny bekuldesi hatarideje es egy Baba-Mama 5. kalauzt. A baratnom szerint meg mas kiadvanyt is kellett volna kapnom, de en nem kaptam, ezert szeretnem megtudni, Ti mit kaptatok, mert akkor legkozelebb rakerdezek.

Na, hat ismet hosszu voltam, de annyira jo volt irni most, hogy ilyen happy vagyok.
PUSSSSSSSZA,
Timici
13+6
Timici

Jo reggelt Pocisok Kép

Forti ,
DRUKK DRUKK EZERREL !!! Lehet, hogy mar babazol is ?!?

Tipu ,
Engem az Elevit nevu terhesvitamintol tiltott el a vedonom Kép En is jol felpakoltam belole ( meg jo, hogy csak haromhavi adagot) es most ott pihen a fiokban. Nekem azt mondta, a tulsok A vitamin tobbet arthat mint hasznal. Azt pl. neked is biztos mondta, hogy minden maj tartalmu etel tilos az A vit. tartalma miatt. Anno en errol inditottam is egy topikot "Elevit" neven. Mara ugyan kihalt de akkor sok jo tanacsot kaptam !
/ Viszont a vedono azt mondta, ne dobjam ki , mert a szoptatasnal hasznalhatom majd !/

Ja a tejjel kapcsolatban : nekem azt mondta a vedono,hogy napi 6 poharral igyak a kalcium miatt. En pont ezert vettem direkt kalciummal dusitott tejet ( +50% Ca , asszem a Valio).De ha felsz a laktoz-erzekenysegtol szerintem nyugodtan vegyel olyat ami "laktositon". Bar nekem ugy remlik ez a dusitott ez pont az !

Nana, nyugodtan johetsz majd segedkezni - babat tanulmanyozni - ha megszuletett kicsi kukackank Kép Biztos nagy szuksegem lesz majd a segitsegre !!!

puszi minden Pocisnak !

kamelia
22+6
kamelia

Sziasztok!

Nem vagyok védõnõ, de azért egy picit szeretném védelmembe venni õket (azzal együtt, hogy találkoztam én is bõven hülye védõnõvel). Szóval nekik hivatalból vannak kötelességeik. Elvileg sok-sok éven át figyelniük kell a körzetükbe tartozó gyerekeket, segíteni a szülõknek és gondoskodni arról, hogy a gyerek jó kezekben legyen. Tudom, nektek sok minden röhejesnek tûnik (lásd lakás helyzet), de az az igazság, hogy sajnos ma Mo.-n nem minden gyerek születik megfelelõ körülmények közé. Gondoljatok csak a hajléktalanokra, mindenféle putrikban élõkre, részeges szülõkre stb. Nos ezek miatt kell neki környezettanulmányt csinálnia, és ha úgy érzi, hogy a baba nem megfelelõ helyre kerülne, akkor -gondolom én- hivatalosan értesítenie kell a gyámügyeseket (magyarán a gyermek intézetbe kerülésének esetleges szükségességét kell jeleznie). Nyilvánvaló, hogy ez nem érinti az itt elõforduló kismamákat, de ettõl még neki mindenkivel meg kell csinálnia, gondolom én, papírmunka. Ezért az, hogy 35 nm-en 3 gyerek lakik, az még nem lesz neki gond, de ha két részeg szülõt talál egy düledezõ, fûthetetlen viskóban, akkor gondolom jelzi a feletteseinek.
És természetesen a késõbbiekben is neki lenne ilyen szerepe, hogy a veszélyeztetett gyerekeket kiszûrje.
Természetesen szerepe kéne legyen a nem veszélyeztetett gyerekek gondozásának segítésében is, és itt sajna sokszor bejön, hogy a szülõk sokkal tájékozottabbak, mint a védõnõ, és nem veszik hasznát. Azt hiszem, nem egy megbecsült szakma az övék, és nem mondható el, hogy olyanok mennének védõnõnek, akik elhivatottságot éreznek ez iránt, de ez már a rendszer hibája.

Ildi

Ildi
pildi

Most latom, hogy a tegnap irt uzim mar penteki datummal ment el, akkor pedig &#8220;mar&#8221; 14+0 vagyok, hurra.Kép

SashaKép, bocsi, hogy ismet velem van gond, DE nem jo a tablazatban a babam kora(13+0), megtenned, hogy kijavitod 14+0-ra.Koszi.Kép

Gomboc,
Udv a csapatban, boldog babavarast. Jo, hogy a rossz kezdes utan vegre minden sinen van veletek. Figyeltem am mi tortenik Veled meg a baboval a masik topic hasabjainKép.

Miszikie,
Ne aggodj a vedono miatt, mert akkor en mit gondoljak, lakik ugyanis velunk egy 35kg-os szeleburdi szetter, akit gondolom nem lat majd szivesen a gyerekkel egy legterben, pedig ha a parom nem csap agyon akkor velunk marad, na persze szigoruan kitiltva a gyerekszobabol.Kép

Nekem egyebkent azt mondta a vedono, hogy eleg ha csak 6 hetente megyek hozza, aztan majd szules elott kijon hozzank megnezni a lakast es elmondja miket vegyek a babanak. Ha nincs ra penzem ad ra? Kivancsi vagyok miket akar majd vetetni velunk. Parom kozolte, hogy jo jojjon csak, ha esetleg nem vagyunk itthon ne lepodjon meg.
Ja es meg azt mondta, hogy majd ha megszuletik a baba akkor 6 heten at heti egy alkalommal fog jonni, utana ajanl egy gyerekorvost. Hogy miert csak utana???

Pusza,
Timici
14+0

U.i.:most csak irni van idom, sajna olvasni nem tudok. Remelem Fortival es a fiaval minden OK. Amint tudok jovok, olvasok es igyekszem gratulalni.Kép
Timici

Sziasztok!
Timici, köszi a biztatást. Igen, én is elolvastam azt a topikot, és láttam, hogy ott is a hasonfekvést ajánlják, gyakorlom is buzgón, amennyire rajtam áll... Kép
Képzeld, én is 01. 24-én születtem! Hát igen, ez még nagyon nem a Halak... Kép Nekem kb. egy hónappal késõbbre mondták a szülés dátumát, úgyhogy ha korán jön a Kismaci, akkor még Vízöntõ, ha késõbb, akkor Halak... különben nem sok jelentõséget tulajdonítok a horoszkópnak, csak úgy jó tudni. Kép
Forti, remélem, könnyû szülésed volt/van/lesz... annyian drukkolunk!!!!!!
Puszi mindenkinek
Franyo
9
franyo

Sziasztok,

Miszike,
En azert azt mondom hogy a vedonok inkabb aranyosak mint nem.Mert azert ehhez a szakmahoz kell nemi emberi erzesKép
Megnezted milyen kozel lakunk???

Pecset a terheskonyvbe.
Az a lenyeg hogy a doki amikor megszultel adjon egy hiteles papirt hogy jartal legalabb 4* a terhesgondozason.Ezzzel kell igazolni magad es erre kapod az egyszeri gyerekagyas segelyt (30e Ft)Az hogy mi van a konyvedve mindegy mert oda elvileg jogilag nem nezhet bele a TB.

Tipu,
Va negy jo ikres konyv pontosan nem tudom az irojat.de a cime Ikrek es talan Banati Julia irta ,de nem biztos ,es nagyon sok hasznos tanacs van benne a babak ellatasarol.Biztos meg tudod vetetni itthon valakivel.
Az elejen biztos hogy segitesegre lesz szukseged mert egyszerre akarnak enni+pelenkat cserelni+sirni stb.
Van ilyen kifli alaku szoptatos parna ami jol jon az egyszerre szoptatasnal.ztan menetkozben ugyis meindent megtapasztalsz.Sot a kovetkezo gyereek mar nagyon egyszeru lesz az ikrek utanKépKépKép
A haikadat mar kezd el kenni hirtelen fog iszonyatosat noniKép

Forti,
hajra,remelem mar babazol isKépKépKép

Timici,
Nekem a keruletben csinaltak az AFP-m es egy het alatt megvolt.Visszamentem az eredmenyert de mar elotte is megkerdeztem telefonon.A hepatitis eredmeny tenyleg 1 honap volt es a vedonohoz kuldtek egyenesen.
De en meg akkor nem SOTE-s volta mhanem az elozo dokimhoz jatram es a keruleti SZT kozelebb volt.
De a terheleses vercukit mar a klinikan csinaltattam es 3 nap alatt volt eredmeny.
Szerintem kerdezd meg telefonon a terhesambulancian hogy megy ez a noverek ott mindig segitokeszekKép
Terhestornara nem jarok,de az 70 ft-alkalom ,azt mondjak segit a legzesgyakoralat a szulesnel.Nekem csaszar leven nem kell.
A foglalkozasok nagyon jok.En is vegigjartam ,persze nem mindre tudtam elmenni de amin voltam az erdekes es hasznos volt es mindig lehetett barmit kerdezniKép
Szerintem menj foleg elso babasan hasznos , sot sokan a kispapat is hoztakKép
Gyerekorvos mar a vedonovel kell hogy jojjon,erre kerdezz ra .Igen O ajanl egyet es ha jo megtartod ha nem akkor keresel masikat vagy ismertseg alapjan vagy proba szerencse alapon.

Kamelia,
Nekem is csak az 5.honapig ajanlottak az Elevitet mert allitolag utana mar csak 10%-a szivodik fel.
Tenyleg rendesen kell enni es az a lenyeg,es sok husikat,bar en nem kivanom de azert magamaba eroltetem.

Lanyok,
En ma raalltam a merlegre es meg mindig csak +6 vagyok.Ebben a honapban nem hiztam semmitKép Ez baj,de most komolyan kerdezem..Nem csak kismama hiszti all a hatterben.

Pusz
Kataa
27+3

Kép
Kép
kataa

Lányok,

Amikor húzódik a méhszalag az olyan érzés, mintha egy rövid de nagyon erõs szúrás lenne? Legszívesebben óbégatnák. A hasam oldalán érzem ezt az érzést, az alján meg mintha kicsit görcsölgetne. Normális ez így? Megpróbálok nem parázni!!!

Nyúlandi
nyulandi

Nyulandi,

Teljesen normalis ,nekem is nagyon faj neha de az csak jo mert a baba tagitja a lakhelyetKép

Kataa
27+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok!

Annyira izgulok Forti miatt, hogy kb. 2 percenként jövök fel a net-re, hátha találok Róluk valami infot. Remélem Kispapája tényleg ír nekünk, mert én már dolgozni is alig bírok, annyira szeretnék róluk hallani! Õrült izgi!!!

Puszi:

Ági
15+6
Ági

Sziasztok!

Most ebredtem fel, elso dolgom a net volt hogy mi van Fortival. Itt ulok haloingben... Kispapi meg alszik.Ma van az utolso nap szabija,hetfotol ujra dolgozodik.

Forti,
nagyon sok drukk neked, remelem konnyu szulesed lesz/volt(?)
O mar ma a kezeben tarthatja a kisfiat.KépKépKép

Kataa,
koszi szepen,szetnezek a neten hogy online meg tudom e rendelni a konyvet az anyu cimere. Kulso szemnek meg mindig nem latszik a hasam,de en mar erzek a tenyeremmel egy picike dombocskat. Csak annyit, mintha mindig tele lenne a holyagom.Kép

Kalmelia,
nem felek a laktoz erzekenysegtol,senkinek sincs semmi allergiaja a csaladban.Csak kaptam egy ketoldalas nyomtatott papirt a vedonotol hogy mit ehetek es mit nem, hat a tejet nem ajanlottak a terhesseg ideje alatt. Meglepodtem nagyon, de tovabbra is iszom. Igen, a majat sem. Szedtem Elevitet, viszont jobban hanytam tole, most a Maternaval probalkozom de az is visszajon.Kép Majd par het mulva ha mar nem leszek ilyen hanyos akkor ujra probalkozom ketnaponta eggyel.

Sasha,
bocsi, lehet hogy meg nem irtam 28 eves vagyok (jovo heten), es az elso terhessegem.

Cupp minden pocaknak es a benne lakoknak!
Tipu
13+1
tipu

Sziasztok kismamák !
Örömmel tudatom, hogy ma hajnalban, 04.10 perckór, 3740 grammal, és 53 cm-rel, Levente fiunk megszületett Kép Kedden részletesebb beszámolót kaptok ( akkor engedik ki Fortit ) Sorry, hogy most nem irok többet, de megyek vissza aludni ( hosszú volt az éjjel )
Sziasztok Hóember
Hóember

Sziasztok!

Fortiról még mindig semmiKép?

Most jöttem meg az SZTK-ból terheléses vércuki... Hát tudjátok... Két nõvér vette le a vért. Az egyiknél már voltam az pillanatok alatt leveszi nem fáj. De a másik!!!! Hát nem is csodálom, hogy az a kisfiú úgy orditott, hogy SEGITS MAMI! Hát úgy megforgatta bennem a tût, azt hittem én is mindjárt orditok egyet! Fél perc nem sok, de ilyenkor igen! Na kiváncsi leszek az eredményreKép Majd kedden derül ki!

Ja! Kérdésem lenne, illetve a véleményetek érdekelne!
Sétálás közben néha alulról felfele erõsebb-gyengébb nyilalást érzek. Olyan mintha a hüvelybõl jönne felfelé, de szerintem a méh elõtt megállKép Sajnos másképpen nem tudom megfogalmazni, mert nemKép Annyi biztos hogy a pocakot nem érinti... Ma például még nem volt, de nem is szokott állandóan elõfordulni. Szerintetek mi a szösz lehet ez? Nagyon nem fáj, de éppen elég ahhoz hogy megtorpanjak.

Hóember!??????????????
Mi van Fortival???? Kiváncsian várom! Jójó gondolom virrasztottál Te is, na de legalább jól vannak????

puszi
sasha
30+1

Lányok! A táblázatban a 13+0 hetesek nagyon sok számban vannak ami nem baj, csak feltünt hogy nem igazán ugyanarra a napra vannak kiirva! Jól irtam be a táblázatba az adataitokat??? Pl. Barbi? Tipu?

Kép
sasha

Kedves Hóember!

Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek Fortival a kicsihez!!! Remélem a Kismaminak könnyû szülése volt és Levente baba is jól van!!!

Még egyszer gratulálok a kisbabátokhoz!!!

Jó pihizést, puszi:

Ági
15+6
Ági

Tudtam! Amikor elkezdtem irni még nem volt hir!

Itt a babás táblázat isKép

<pre>
[color=#ff0000]Anyuka
Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap
Beszti Nátán 3400 g, 56 cm 2002.07.07 ( + ) 1 nap
Dió Péter 3650 g, 56 cm 2002.07.10 napra pontos babaKép
Ilke Lili 3200 g, 52 cm 2002.07.12 ( - ) 3 nap
Ágota Ákos 3200 g, 55 cm 2002.07.11 ( - ) 3 nap
Nyuszi Emilia 2650 g, 51 cm 2002.07.16 napra pontos babaKép
Petra KislányKép 2300 g, 51 cm 2002.07.16 ( - ) 35 nap
Conti Bernadett 4000 g, 57 cm 2002.07.18 ( + ) 6 nap
Malacka Kristóf 3150 g, 53 cm 2002.07.18 ( - ) 21 nap
Kryss Rebecca 3400 g, 48 cm 2002.07.23 ( - ) 5 nap
Sziszike Réka 3150 g, 53 cm 2002.07.23 napra pontos babaKép
Forti Levente 3740 g, 53 cm 2002.07.26 ( - ) 14 nap</pre>

sasha

Kép
sasha

Kedves Forti,Hoember es a kis LeventeKép

Nagyon sok szeretettel gratulaok es minden jot kivanok a kilegenyehez!Kép

Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Hóember, Forti,

Nagyon nagy gratula Nektek! Kép
Levente, isten hozott ezen a világon! Kép

Sasha,

Nekem is még a 21 hét van beírva, ami azért már változott. Kép

Cupp
Nyulika
23+1
nyulika

Megint én,

Most beszéltem Sziszikével, telt ház van a kórházban, úgyhogy doktor bácsi még megnézi õket, aztán csomagolnak és irány haza. Továbbá tegnap estefelé beindult a teje rendesen, úgyhogy van mit ennie Rékának. :D

Cupp
Nyulika
23+1
nyulika

Forti, Hóember,

Nagyon örülök Nektek és Neked is Levente, remélem vigyáztál az anyukádra.

Nyúlandi
nyulandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?