A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Doris!

Jó, hogy írtál!!!
Hogy vagytok? Gyerekek jól vannak? Találtál már lakást magatoknak?

Irj!!!

Marcsi
Örülök, hogy jól vagytok!!! Hogy bírod az éjszakákat? És a fiúk mit szólnak a kistesóhoz?
Ha lesz egy kis időd írj!!!

Képzeld, én még mindig vérzem, már hat hete, pénteken voltam az orvosnál, hematológiára küldött el, de szerintem ez hülyeség, mert nem vagyok vérzékeny (ő arra gyanakszik), mert ez már kijött volna előbb is, azért elmegyek, és kérek egy hasi uh-ot is mert engem már idegesít, hogy mi folyik a hasamban.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Most láttam, hogy Te is olvasod az örökbefogadók topikját. Én is mindig elolvasom őket, de még soha nem írtam nekik (nem is áll szándékomban) Én is velük örülök a távolból ismeretlenül is, mikor előrébb lépnek a sorban, vagy sikerül az örökbefogadás. Láttad "Gilicének" az ikreit? Olyan gyönyörűek, gömbölyűek, ennivalóak. És szerintem tökre egyformák. És olyan összetartó kis csapat, van, hogy alig győzöm őket elolvasni, annyit írnak. Kép

Más: tegnap biciklit kaptak a gyerkőcök. Háááát .... Még szokniuk kell (főleg Gergőnek), hogy nem megyünk vele, mint a rakéta, mert anya nem ér utol. Nem vagyok sem rövid-, sem hosszútávfutó (egyébként is utálok futni Kép) és tegnap úgy megindult az út közepén, hogy hiába futottam utána, nem tudtam elkapni Kép Szerencsére autó nem jött, Gergő pedig befordult a kapubejárónkba, de akkor is ...Kép
Ma már egy kicsit jobban ment a dolog. Már meg is állt néha, mikor szóltunk neki. Eddig csak apával együtt indultunk el, de lesz olyan, hogy egyedül kell velük mennem. Nem tudom, hogy mi lesz. Remélem beletanul Gergő a lassításba is. Kép

Jó majálisozást mindenkinek (ha még divat egyáltalán). Nálunk vannak programok, megyünk délelőtt körbenézünk.

Andi

Kép
gandi75

Andi

Igen, én is már régóta követem az örökbefogadós topikot, nagyon megható az egész, és tényleg nagyon jó kis csapat van ott.

A biciklizéssel mi is így vagyunk, nem nagyon mernek menni vele, de ha beindulnak futhatok utánuk, most már úgy oldjuk meg, hogy inkább mi is biciklivel kisérjük őket, akkor tuti, hogy utol tudjuk érni őket.

Mi is készültünk majálisozni, de az idő közbeszólt, nálunk szabadtéri programok voltak meghírdetve, de nem hiszem , hogy lesz belőlük valami.

Éva

Kép

Kép
éva75

SziasztokKép
ÉvaKép
Borzasztó ami történt Veled...sajnálom ezt a műtét dolgotKép
Nem, még mindig keresgélek lakásügyben... Gergő túlvan egy arcüreggyulladáson Lilcsike pedig egy náthával átvészelte a dolgotKép Sajnos mi sem tudtunk ma csavarogni. A Tropicariumot terveztem megnézni Velük de tömeg volt úgyhogy a sorba sem tudtunk beállni.

Puszi:Doris
doris

sziasztok!

nagyon köszönjük a kedves gratulációkat!

szóval megérkezett bulcsú! orvosi szempontból júl. 19-től datálódik a terhesség. bulcsú pontos gyerek, 9 hónapra rá, április 19-én ő akart kijönni. úg yvolt, hoyg 19-én este kell bemennem a kórházba és a fenyegető hegszétvélés miatt, és mert már 1 ujjnyira nyitva voltam, császár meg is lesz akkor. de bulcsú nem várt addig, 18-án este kezdődtek a fájások és 19-én hajnali 1-re voltunk bent a kórházban.

harmadik kisfiúnk születése körül meglehetősen gyakran fordult elő a 3-as szám. 3 órát vajúdtam. 3 ujjnyira tágultam. hálás vagyok, amiért ezt is megtapasztalhattam. de be kell vallanom, hogy annak is örültem, amikor hajnali 3-kor felfektettek a műtőasztalra. bulcsú aztán 3:08-kor kint is volt. tamás szinte extázisban asszisztálta - csattogtatta a fényképezőgépet - végig, amíg bulcsút letisztogatták, lemérték és tábori ruhába öltöztették. engem 4 körül vittek fel az osztályra és 6-kor már a karomba is vehettem a kicsit. szopizott már pár órásan lelkesen és határozottan. 3 óránként meg is kaptam újra, délben már fel is keltem és hihetetlen tempóban javultam. a vénámba nem nagyon sikerült beadni az oxitocint, de a gyógyszeres adagolásnál sokkal hatásosabbnak bizonyult bulcsú lankadatlan szopó kedve. jöttek a méhösszehúzódások rendesen!

3-dik nap reggelén átköltöztünk a baba-mamás szobába, amit én csak edzőtábornak hívtam. négy lelkes szoptatáspárti kismamával egyetemben csak a 3-as cél lebegett előttünk: szoptatni, hízni, hazamenni. jól alakultak a mutatók, bulcsú vasárnapra már hízni kezdett. előző éjjel kint is maradt velem és sokszor keveset, és nagy motiváló erővel szopott. hétfőn haza is jöhettünk. itthon anyukámék vártak minket ebéddel, öleléssel, sok-sok szeretettel. délután a srácok szinte repültek haza az oviból. ideges kézmosás és cipőlevétel után robbantak be a szobába és azt sem tudták, hogy milyét fogják a kistesónak. becézgették, nyúlkáltak a szemébe, orrába, szájába. annyira nagyok lettek egy hét alatt és még okosabbak. az első szoptatásnál végig ott ültek mellettem a kanapén és kérdeztek, csacsogtak. péter újabb anatómiai gondolkodásának gyöngyszeme: (bulcsút a második közös szoptatásnál a másik cicire tettem) péter: anya, amit az előbb ebből kiszopizott, azt most visszadugja a másikba?

az első hetet egész türelmesen, idegeskedés nélkül végigéltük. abszolút kedvező volt ez az időzítés, pont így kértem volna, hogy hétfőn menjünk haza, és egy egész hetet gyakorolhassak úgy, hogy a fiúk csak délután vannak itthon. bejött. tamás is kivette az 5 napot. tett-vett, segített, babázott, ikrezett. laci papi is besegített, délutáni programot szervezett. aztán most a 3 napos hétvége azért hozott egy-két idegesebb szituácót, de alapvetően menni fog a dolog, úgy látom. a természet hihetetlen nyugalommal ajándékozott meg és tamással, aki óriási lelkesedéssel és energiával látja el a 3 gyerekes apai teendőket. azért volt, amikor 4-5 órán át többnyire cicizett bulcsú. akkor erősebben rosszalkodtak a nagyok és általában a szoptatós kanapén.

bulcsú pedig eszik, alszik, nézelődik, édes pofákat vág, gyakorolja a mosolygást. ez akkor a legklasszabb, amikor cicivel a szájában történik. teljesen új az egész helyzet. jól szopó gyerekünk van. jut elég tej neki. nagy. tiszta apja profilból és a lábujjai. a gyermekágyi depresszió kb. 1,5 percig érintett meg az otthoni első szoptatások egyike alatt. ahoyg ott pihegett ez a puha gyönyörűség, eszmeb jutott, hogy milyen ellentétes érzelmek kavarogtak bennem a kezdetekkor. de el is múlt, amilyen gyorsan megkörnyékezett.

az ikrek hozzák a formájukat egyébként. ádám a kreatív, szertelen és vad, ha betakarja a tesót, akkor úgy teszi, hogy az egész feje be legyen takarva. péter már mesélt neki és szeretett "takiját" is odaadta, amikor bulcsú sírt. megtalálták a melltartó betéteimet. mind a kettő megmentett magának egyet. péter hűtőmágnesnek használta, ádám bulcsú fejére ragasztotta. de mindig keresik, köszönnek neki, beszélgetnek vele. péter egyszer le akarta venni a fejénél fogva a ciciről. bulcsú rendesen rajta lógott éppen. hát akkor csillagokat láttam. de ennél nagyobb baj ne legyen. úgyis lesz. no para.
most ennyi. azért többnyire még fekszem két szoptatás között, mert úgy termelődik a legtöbb tej. de apró sikerélményeim vannak: mindennap el tudtam mosogatni, főztem. apát is cirógattam, meg leginkább a 3 fiamat.
puszi, m.
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Olyan jó, hogy írtál!!!! Olyan meghatóak a soraid, hogy el is pityeredtem rajta!!!
Bulcsú egy tündér és az ikrek is nagyon drágák, hogy így szeretik a testvérüket!!! Sok boldogságot kívánok nektek!!!!
Ha lesz még időd írj!!!!

Doris
Sajnálom, hogy megint betegek voltatok!!!! Reméljük, most már megjön a jó idő és a betegségek is elmúlnak.
Hát igen, nem volt valami nagy öröm a két műtét, de kiváncsi vagyok mi vár még rám, ugyanis négy hete volt a második műtétem és azóta töretlenül vérzem egyfolytában, pedig szedem a vérzéscsillapítót és a vasat, csütörtökön megyek egy nagyobb kivizsgálásra, ultrahang, hematológiai kivizsgálás stb, mert a dr.nőm arra gyanakszik, hogy vérzékeny vagyok (amit kétlek három szülés, más egyéb műtétek után) de azért jó lesz már , ha kivizsgálnak, már minden hülyeségre gondolok, mindenféle betegséget képzelek el magamnak, egyik este nagyon véreztem és el is sírtam magam a férjemnek, hogy már nem bírom tovább, mi van ha valami nagyobb baj történik velem, akkor mi lesz a gyerekekkel, erre ő olyan "kedves" volt, azt mondta, ne aggódj én itt leszek nekik, hát mondhatom , jól megvígasztalt?!

És nálatok változatlan a helyzet, nem javult a házasságotok?

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Szia ÉvaKép
Sajna már beadtuk a válókeresetet....közös megeggyezéssel de a Férjem akarta. Elkezdett épitkezni a Lánnyal a közösen vett telkünkön ahová Svájc után együtt terveztük a házunkat szóval semmi jó... De ez van, túl kell rajta lépniKép
A vérzéssel kapcsolatban ne idegeskedj annyira, bár tény, nagyon nehéz ezt végigcsinálni. Nekem kétszer volt ilyen és a jövő hónapban számithatok a következőre, mert újra megpróbáljuk megállitani a mensimet, hogy az endo-t visszavonulásra késztessük...
Szóval nekem 6 hét után elmúlt a vérzésem de gyógyszer segitségével. Kiváncsi leszek mit mutat majd az UH meg egyebek, drukkolokKép

MarcsiKép
Olyan jó volt olvasni a soraidat és én is pityeregtem ám rendesenKépKép Picit-nagyon még irigykedem isKépKép Nagyon sok Boldogságot kivánok Nektek és jó egészségetKép

Puszi:Doris
doris

Doris

Nagyon sajnálom, hogy nem jött rendbe a házasságotok, pedig reménykedtem.
És hogy építkezhetnek a közös telketeken? A fele nem a tiéd? Szörnyű érzés lehet neked, hogy az álmaitok telkén egy idegen nővel építkezik a férjed, iszonyatosan sajnálom!!!!!

Ma voltam egy kivizsgáláson, mindenféle uh-ot csináltak, több orvos is megvizsgált, labort csináltak, de nem találtak semmit.
Én is olvastam sokat az endo-ról és még a dr.nőnek is említettem, hogy nem lehet-e az a bajom, de még nem is hallott róla. Neked hogy vették észre?

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
nálunk egyelőre minden elég ideális. tegnap voltam először a kicsivel a nagyokért az oviban. a srácok olyan édesek voltak. az utcáán mindenkinek odakiabáltak, hoyg itt van a kicsike, a kisbulcsú, a kisbabánk. teték ezt hajléktalnnak, puccos dámának, kisgyereknek válogatás nélkül. pont jókor mentünk és találkoztunk herikáékkal is Kép
éva! doris! mi az az endo?
éva! mi lett lora sulijával? a helybeli suliba irattátok? lesz napközi?
claire! te iskolásod hova tart szeptemberben?
nyáron majd találkozhatnánk újra, kb. augusztust belőhetnénk egy tímár utcai játszós talira. hm?
addigra talán mindenkit sikerül megkreseni és értesíteni, időpontot betáblázni.
andi! nálunk is első uh-n csak egy magzat, 9 hetesen, 13 hetesen pedig... anyuka, várjon, van itt még valaki... döbbenet, pityergés, izgalom. aztán meg reménykedés, hogy mindkettő megmarad. férjem családjában előfordult iker, de nálunk nem. az enyémek kétpetéjűek, arra való hajlam pedig női ágon öröklődik.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

A www.endometriozis.hu oldalon sokmindent megtudhatsz erről a betegségről.

Lorát beírattuk a helyi suliba, sajnos még nincs napközi, de azt ígérték hamarosan lesz, még két évet tuti itthon leszek, aztán amikor a fiúk is suliba mennek ha még mindig nem lesz napközi, akkor elviszem mind a hármat egy másik suliba.

Édesek lehettek a fiúk, ahogy a világbakürtölték, hogy kistetsójuk van, ez is azt bizonyítja, hogy nagyon örülnek neki.
Vigyázzatok magatokra!!!

A tali jó ötltet, mi benne vagyunk.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

olvaslak benneteket is csak nem reagálok.

pusz mindenkinek és a 2in1 -ból a 3out1 -nek isKép

Vikta
8KépKép 23Kép
vikta

Sziasztok!

Marcsi!
Babázzál minél többet, amiért irigyellek nagyon. Kép Élvezd ki minden percét, amíg ilyen pici kisbulcsú. Kép

Éva!
Vizsga?
Nekem megvan mindkettő, és még a szakdolit is leadtam tegnap. Kép Már csak a záróvizsga lesz. Aztán most pár évig nem tanulok. Ezt megígértem apának is.

(ef)Gabi! Kép
Veletek mi van?

Vikta!
Aranyos a 3out1 Kép

Doris! Kép
Merre keresel, és milyen lakást?

Lányok!
Nálatok is olyan sokan jelentkeztek tavaly az oviban? Mert itt a környékünkön nagyon-nagyon sok gyerek van. Kép

Eri
simones

eri! tényleg nagyon jó babázni. frankón el vagyunk kisbulcsúval. nagyonrsutinosan adjuk elő a napi rutint a férjemmel Kép

egy gyakorlati kérdésem lenne: a 6 hetes kontrollon szeretnék spirált feltetetni. a hormon tartalmúra gondoltam, biztos, ami biztos. de most olvastam a la leche liga oldalán, hogy a tejtermelésben zavarokat okozhat. ezt nem szeretném, ezért latolgatom, hogy sima spirál legyen inkább. a tájékoztatóban az áll, hogy szoptatás mellett ez az egy hormontartalmú szer, ami alkalmazható, mert nagyon elenyésző mennyiség van benne. életemben még sosem szedtem fogamzásgátlót, de ezt, mivel nem szájon át alkalmazható, feltetetném. szóval most bajban vagyok, hogy mi legyen. van esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalatotok?
köszi előre is: marcsi 3out1 KépKépKép
KépKép 3,5 évesek és Kép 3 hetes

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni, én is elég hamar rakattam fel spirált az ikrek születése után pár hónappal, még szoptak, de nekem ha jól emlékszem sima spirálom volt, azt is csak pár hónapig viselte el a szervezetem,, mert méhgyulladást kaptam tőle és le kellett venni. Sajnos többet nem tudok segíteni.

Eri
Gratulálok a vizsgáidhoz!!! Nekem is eddig mind sikerült és tök jó jegyeim lettek, még kettő van hátra és megvan egy újabb félévem!!!

Képzeljétek, Lorenának az egyik rajza bekerült a Fejér Megyei Hírlapba, az óvónénije küldte be és ma szólt, hogy benne volt a hétvégi újságba, nagy nehezen szereztem egy példányt belőle, olyan büszkék vagyunk, a mi kis kincsünkre.

Ime a remekműve:
Kép

Kép

Kép
éva75

éva!
köszi és gratula ehhez az ügyes nagylányhoz!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok4 Bocs, hogy eltűntem. A doktori védésemet próbálom tetőalá hozni, de mostmár majd igyekszem jönni!
Claire
claire

Sziasztok!

Éva!
Köszi és gratulálok én is nagy lányodhoz. Kép

Eri
simones

Éva!
Gratulálok a nagylányodhoz, csuda ügyes. Az én rajzolási technikám is kb. ilyen. Remélem a gyerekeim az apjuk kézügyességét örökölték. Grétin már látszik valami hajlam a rajzoláshoz. Szereti is csinálni.

Más: SEGÍTSÉÉÉÉÉG!!!! Valaki tudna tanácsot adni, hogy mi a túrót csináljak Gergő fiammal? Igen agresszív lett. Kép Kép Ha valami nem tetszik neki, akkor üt. Grétit, minket, Mamát, Papót, mindegy ki, akkor is üt. Ha visszaütünk (meglegyintjük), ő is visszaüt, aztán elkezd ordítani, elszalad v. lefekszik a földre. Nem tud úgy elmenni a másik mellett, hogy ne piszkálja v. valamit ne csináljon vele. Hiába magyarázom neki, hogy nem szabad, akkör közli velem, hogy "buta vagy!" Hát erre mit lehet tenni? Teljesen tanácstalan vagyok. Hagyjam rá? Akkor soha nem tanulja meg a rendet. Vagy igen? (Ezt a határozatlanságot! Kép )
Ma jöttünk haza a bölcsiből, szóltam neki, hogy álljon meg az út szélén. 1 lépésre voltam tőle, Gergő meg is állt, láttam, hogy jön egy autó, erre Gergő tett 2 lépést az útra. Nem ment a kocsi elé, de a sofőr is fékezett (gondolom aztán szidtak minket Kép ), engem meg a szívinfarktus kerülgetett. Pedig már ezt is milliószor elmondtam neki, hogy az út szélén megállunk. Grétike miért tudja felfogni és Gergő miért nem???? Adjatok valami jó tanácsot!

Jó éjszakát: Andi

Kép
gandi75

andi!
csak kitartást tudok kívánni! sajna ilyenkor tobzódik a tesztoszteron, szerintem. Kép az enyémeknél is szokott ilyen lenni, és szintén fogalmam sincs hogy mit kell tenni. a buta vagy nálunk is kötőszó volt eg yidőben. most már fokozzák. buta vagy, tyutya vagy, és mindenféle hangutánzó társai. mi egy időben következetesen popsira csaptunk. de olyan gyakran mondták, hogy belefáradtunk. nem lehet állandóan csépelni őket. egyébként nálunk apa eléggé a farkas törvények híve: intézzék el maguk között a vitát, vagy üss vissza te is. én meg a civilizált: beszéld meg vele módszert képviselem. nem vitázunkerről, de a fiúk nem is követik egyiket sem. olykor (gyakran) összevitatkoznak, aztán valamelyik üt és akkor nem tudják abbahagyni, megy a verekedés ping-pong. talán ebbena korban is vannak, lesznek még kb. 10 évig... Kép Kép Kép Kép
egy kis büszkélkedés tőlünk is: tegnap voltak a fiúk a tévében. az rtlklub hiradójában "adott péter interjút" Kép éppen romboltak, ezt vágták be (családi nap a szépművészeti múzeumban) aztán péter elmeéslte, hogy miket játszott narancssárga polóban. az egész családot összekürtöltük, hogy mindenki nézze a tv-t Kép
bulcsú gyarapodik rendesen Kép
marcsi
Kép

KépKép

KépKép
2in1

bulcsú
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Miért nem szóltál előbb, hogy lesztek a TV-ben mi is megnéztünk volna, utólag is gratulálunk a szerepléshez!!!
Bulcsú egy kis tündér!!!! Gratulálunk hozzá is!!!

Andi
Megnyugtatás képpen írom, hogy nálunk is ugyanez a helyzet, nálunk is mindig vissza akarnak ütni és mi is mindig buták vagyunk.
Egymást is állandóan gyepálják, hol az egyik üti a másikat, hol fordítva, én azzal szoktam büntetni, fenyegetni őket, hogy ha ilyen rosszak külön csoportba iratom őket az oviba, na olyankor fűt-fát megígérnek.
Nálunk a férjem mindig azt mondja ne kiabáljak velük ilyenkor, hanem büntessem meg őket valamivel, de következetesen, ne pár percig tartsona büntetés, hanem hagyjon bennük nyomot, könnyű ezt mondani, mikor két perc múlva bűnbánó kis arcocskával megígérik, hogy többet sosem verekszenek. , na ez kb. 10percig tart.
Nekem az a véleményem, hogy nem lehet őket állandóan verni, mert akkor még aggresszívabbak lesznek, ha tőlünk is a verekedést látják, valami büntetésfélét kell kitalálni.
Nemsokára eljön az az idő, amikor majd Gréti törleszt, nálunk régebben a Zolika ütötte-vágta-rúgta-harapta az Ádámot, de most Ádám felerősödött és most törleszt, állandóan veri a Zolikát.
Nehéz ez az időszak, de egyszer csak rájönnek , hogy nem szép dolog a verekedés., legalábbis remélem.
Lora nálunk is az apja kézügyességét örökölte, mert tőlem nem volt mit.

Éva

Kép

Kép
éva75

Köszi lányok a biztatást, akkor türelmesen várom, hogy megjöjjön az eszük. Kép
Most rohanunk bölcsibe, dolgozni stb.

Szép napot mindenkinek.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ma voltunk Zolikával orvosnál, végre meggyógyult, erre Lorena úgy jött haza az oviból, hogy hasmenése és hányingere van, már csak ez a vírus hiányzott.
Remélem, a kicsik nem kapják el.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Tudom, hogy Kunhegyes "kicsit" messze van, de hátha valaki épp arra jár...ne hagyja kiKépKép

IKREK HAVA—IKREK NAPJA
Ideje: Május 16, kedd, 16:29:55 Szerző: admin

klaci írta: "IKREK HAVA—IKREK NAPJA A GYERMEKNAP JEGYÉBEN családi program

Kunhegyes és Térsége Ikergyermekeiért Alapítvány,
Kunhegyes Kultúrájáért Alapítvány,
valamint az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ
tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját
2006. május 28-án (vasárnap) 10 órától
Kunhegyesen az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban megrendezésre kerülő

IKREK HAVA—IKREK NAPJA A GYERMEKNAP JEGYÉBEN
családi programra

Védnökök:
Herbály Imre országgyűlési képviselő
Kontra József Kunhegyes Város polgármestere

Program
10.00 Megnyitó - közreműködik: a kunhegyesi gyermek mazsorett csoport
10.30 Csipke Rózsika - mesejáték helyi óvónők és gyerekek előadásában
11.00 Kötéltánc bemutató - Kiss Virág Boglárka és Szántai Erika - Martfű Kötéltánccsoport
Ugrókötél iskola
Fessük meg együtt a világot! Gyermeknapi óriás textilkép festés
11.30 Indigó gyerekek - Horváth Ilona előadása
Aurafotózás
12.00 Babamasszázs - Baba Mama klub Kunhegyes
13.00 Iker kapcsolatok és személyes tapasztalatok dr. Métneki Júlia ikerkutató előadása és konzultáció
13.30 Sivatagi show - Koncert élő bábokkal Szegedi Miniszínház előadása
14.30 Ikrek a színen - szórakoztató műsor 7-77 éveseknek
Közreműködnek:
Pénzes és Budai Ikrek Tiszafüred,
Balázs Ikrek Kunhegyes,
Túró Ikrek Megasztár III elődöntősei
Barna Ikrek Nemzeti Színház művészei

Kísérő programok
• VETERÁN GÉPJÁRMÛVEK KIÁLLÍTÁSA
• Legyél Te is (csoki) milliomos! szellemi vetélkedő
• JÁTSZÓHÁZBAN: agyagozás, csuhézás, szalmafonás, arcfestés
• Kungfu bemutató
• Legfőbb érték az egészség! - Zepter termékek bemutatója
• Póni kocsikázás - Ugráló vár - Babaszoba
• Kirakodóvásár
• A nap végén tombola"
zsuzsi88

Zsuszi!

Köszi szépen a meghívót, mi egyszer már voltunk is ott,(négy éve) még pár hónaposak voltak az ikrek és nagyon jól éreztük magunkat, még egy kép is készült rólunk Szili Katalinnal és be is került a helyi újságba, én is csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek nincs túl messze.

Kép

Kép

Kép
éva75

Zsuszi!

Köszi szépen a meghívót, mi egyszer már voltunk is ott,(négy éve) még pár hónaposak voltak az ikrek és nagyon jól éreztük magunkat, még egy kép is készült rólunk Szili Katalinnal és be is került a helyi újságba, én is csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek nincs túl messze.

Kép

Kép
éva75

sziasztok mamikKép

keresek jó állapotú PEG PEREGO ARIA TWIN vagy GRACO DUOSPORT babakocsit.
akinek van eladó írjon!
lehet rátenni tesófellépőt?

köszi: Vikta
8KépKép és 23Kép
vikta

sziasztok mamikKép

keresek jó állapotú PEG PEREGO ARIA TWIN vagy GRACO DUOSPORT babakocsit.
akinek van eladó írjon!
lehet rátenni tesófellépőt?

köszi: Vikta
8KépKép és 23Kép
vikta

na látom megint sikerült 2x elküldeni.
bendike nyalogatta dalma cipőjétKép és be kellett avatkozni. dalma nem szereti ha megszállják a kicsik.
aztán elküldtem. mégegyszer.

V
vikta

Ide is bemásolok egy hírdetést, amit az iwiw-en találtam, hátha valaki tud segíteni:

6 hetes dalmata kölyök sürgősen gazdit keres!!!
6 hetes, fajtiszta, süketen született dalmata kölyök sürgősen gazdit keres! Ha egy héten belül senki nem jelentkezik, el fogják altatni... A kutyus ingyen elvihető!
0620 95-83-018

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Sajnos ma itthon vagyunk Grétikével. :( Hajnali fél 2-kor kihányt mindent, aztán félóránként-óránkét hányt. Illetve már csak görcsösen öklendezett szegénykém, mert a pocakjában már nem volt semmi, ami kijöhetett volna. Elvittem a dokihoz, kapott egy szurit hányinger ellen. 5 ml teát ihatott 5 percenként. Az a 20 ml tea már egy órája bent maradt. :D Most alszik, de már mondta mielőtt elaludt, hogy enni akar. Csak nem nagyon merek neki adni, nehogy kijöjjön.
Gyorsan vasalok egy kicsit, mert halomban áll a ruha. Mostanában eléggé elhanyagoltam, úgy gondoltam, hogy amíg van mit felvennünk, addig nem gond, ha később vasalok. :D De most már lassan nincs mit felvennünk. :D

Éva!
Kutyust nem tudunk befogadni, mert van egy nekünk is, de a gyerekeim még attól is félnek. Rettegnek minden kutyától-macskától, akár kicsi-akár nagy. Bár Grétike a macskákkal már kezd megbarátkozni.

Sziasztok, szép napot mindenkinek, habár itt nálunk esik az eső.

Andi
gandi75

Sziasztok!

Végre előkerült ez a topik is. :D A Szerkesztő topikban olvastam, hogy egy csomó topik eltűnt az új rendszer bevezetése után. Na de most már megvagyunk.

Túlvagyunk a hányáson. Csak 1 napig tartott, ma már egész jó étvágya volt Grétinek, voltunk biciklizni, meg játszóterezni is.
Igaz a déli alvás elmaradt :x , mert egyszerűen nem voltak hajlandóak elaludni. Aztán 3 órakor azt mondtam, hogy akkor most már ne is aludjanak, mert este nem fekszenek le időben, ha délután későn alszanak el. Elkezdtek mesét nézni, és 4 órakor Gergő kidőlt. Egy fél órát hagytam aludni, de aztán könyörtelenül felébresztettem. :oops:

Most már azt hiszem, nekem is ideje ágyba bújni. Jó éjszakát mindenkinek: Andi
gandi75

andi! ügyesek vagytok!

na, végre tudjuk, hogy miért :lol: :
Ikreket szülhet, aki sok tejet iszik
május 22. hétfő 9:24
[MTI]
A tehéntejet rendszeresen fogyasztó nőknek ötször akkora esélyük van arra, hogy ikreket szüljenek, mint azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket - írta a Journal of Reproductive Medicine című szakfolyóirat az ikerszülések és a nők étrendje közötti összefüggést kutató vizsgálat nyomán.
Az elmúlt ötven évben az ikerszülések száma jelentősen megnövekedett. A tudósok ennek okát egyrészt a termékenységi kezelések elterjedésében, másrészt pedig a gyermekvállalás későbbre halasztásában látják. A legújabb kutatási eredmények azonban rávilágítanak arra, hogy az ikerterhességek számának megszaporodásában az étrend is fontos szerepet játszhat.

A kutatók a vizsgálat eredményeit elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy az ikerterhességek kialakulását feltehetően az állatok májában található, inzulinhoz hasonló növekedési faktor (IGF) ösztönzi, amely fellelhető számos állati eredetű termékben, legtöményebben azonban a tehéntejben található meg. Az IGF érzékenyebbé, fogékonyabbá teszi a nők petefészkeit, és fokozza a petesejtek érését. Minél nagyobb mennyiségben van jelen az IGF egy nő szervezetében, annál jobbak az épp, hogy kialakult embriók életesélyei fejlődésük korai szakaszában.

index.hu

marcsi
2in1

Hát akkor most már értem! :D :D :D
Imádom a tejcsit, naponta majdnem 1 liter lecsúszik. :)
De most komolyan! Ez igaz??

Marcsi! Jó, hogy írtál, már azt hittem magammal kell beszélgetnem. :) Jól vagytok?

Lányok, merre vagytok :?: :?:

Sziasztok: Andi
gandi75

Éva,
a kis dalmata baba május végén utazik Németországba szerető családba.:) Onnan tudom, mert annak az állatvédő egyesületnek a segítségével, akik rendszeresen mentenek külföldre itthon már nem kellő, hátrányos helyzetű, fogyatékos kutyusokat, most nálunk is van egy kutyusuk, aki szintén Németországba megy majd, ha itthon nem kell senkinek. Bigyókánk is süket, ráadásul egy genetikai rendellenesség miatt el vannak csökevényesedve a mellső lábfejei, egyébként nagyon édes, életrevaló, élénk kiskutya, de 7 hetes kora ellenére sem kellett senkinek, több, mint 1hetet volt az Illatos úton, már az összes testvérkéjét elvitték, csak ő maradt, mert nem kellett senkinek a "fogyatékosságai" miatt.:( Tegnap voltunk vele kopnya ctn, hasi ultrahangon, vérvételen, minden lelete negatív, csak süket, meg van ez a kis probléma a lábfejeivel (hiányoznak az ujjai)! Ma 8 hetes, gazdit keres, de ha nem sikerül itthon, Németországban nagyon meg fogják becsülni.:)

Bocsi az OFF-ért :oops:

Egyébként az én anyukám is sok tejet iszik! :wink:
zsuzsi88

andi!
én is nagy tejívó vagyok :lol:
jól vagyunk, köszi! mindenki jól működik.
marcsi
2in1

Akkor miért csodálkozunk, hogy ikreink vannak?? :D :D

Mi is jól vagyunk, bár Gergő még mindig a hisztis időszakát éli. Mostanában elég sokat dolgozok, mert a kollégám éppen államvizsgára készül, ezért helyette is én állom a sarat. Még kb. 3 hétig.

Sziasztok: Andi
gandi75

andi!
én is kreáltam aláírást :lol:
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!
de jó is olvasni rólatok-marcsi -gyönyörű kis pockos manód van-boldog soraidat élvezet olvasni!
ha érdekel még a mirena és a tapasztalataim,írj, magánban válaszolok, hogy ne offoljak itt szét mindent

mi nagyon jól vagyunk, oviban döngetjük lassan az utolsó heteket és koraszülöttes nehéz indulásuk ellenére semmiben nem maradnak el a többiektől!
mindenkinek jókedvű nyári napokat
Kinga
pkinga

Sziasztok!

Bár ritkán jelentkezem, de mindig benézek. 1 hete viszont se kép, se hang nem volt... :(
De most látom, hogy az átalakulás volt az ok. :mrgreen:
Most nem tudok visszaolvasni, de este megteszem. :roll:
De gyorsan még bemásolom a délutáni hsz-emet. :mrgreen:

Rólunk pár szót.
Nálunk valaki mindig beteg... :(
A Riki hányós-hasmenéssel fetrengett napokig - szegénykém -, most nekem van valszeg petefészekgyuszim, kedden műtik a Ricsi orrmanduláját... :(
Szóval zajlik az élet felénk is...

Éva!
Remélem már minden ok és felépültél teljesen! :D
Grat Lorena sajtóban megjelent művéhez!:mrgreen:
Sikerült a kutyusnak gazdit találni? Anno Anyuék (a németjuhászom halála után:() is úgy fogadotak be egy kutyut, bár Ő szegény kóbor volt... Apu is nagyon szerette és a Tapi is odavolt érte. Sajnos Apu már nem él, de Anyuért is megőrül és Anyu is nagyon szereti. :D
Szóval kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes! :mrgreen:

Marcsi!
Irigyellek a meghitt, nyugodt percekért, a szoptatásért és babázásért. :)
Nagyon örülök, hogy minden ilyen jól megy!! Ügyesek vagytok!:):)
A fiadban nem csalódtam, szinte várható volt, hogy előbb utóbb felfedezik. :mrgreen: Vadidegenek közt ennyire cserfes ikreket még nem is láttam.:):) Tök jó lehet velük!!

Doris!
Nagyon sajnálom, ami veletek történt... Én biztos bediliztem volna, nagyon erős vagy!:)
"Elkezdett épitkezni a Lánnyal a közösen vett telkünkön." Nem semmi... de remélem jó messze van a telek tőletek, mert mindennap ezt látni nem lenne kellemes érzés...
(ilyenkor örülök, hogy nem mentem férjhez :mrgreen: , mert már mi is biztos a válókeresetnél tartanánk...:()
Kívánom, hogy mielőbb rátalálj álmaid/álmaitok új otthonára és nagyon boldog, kiegyensúlyozott életed legyen gyermekeid (és később egy igazi társ) oldalán...:)

Andi!
"Buta vagy", nálunk naponta 40x megy minimum...:( mindegy kire (egymásra, rám, stb) mondják épp... Remélem előbb utóbb kinövik, bár még mindig jobb, mintha h.lyéznének.:)
Sőt megjelent: "Én leszek/vagyok az első!" Ha véletlenül mégsem jön össze, képesek fellökni egymást, verekedni, sírni, stb...:(:(

Remélem minden kis beteg mind meggyógyult időközben.:)

További szép napot!
Erika
herika

Zsuzsi!
Ez jó hír! :)
Reméljük szép kis életük lesz! :D

Marcsi!
Hogy csináltad a krokis kor-jelzőt? :roll:
herika

Sziasztok!

Én is csak néztem, hogy hová tünt a topikunk, de most már akkor tudom.

Mi jól vagyunk, gyerekek oviban, Lorának szombaton lesz az ovis ballagása, biztos bőgni fogok.
Már megrendeltem a csokrait, olyan szépeket készítenek ovis ballagásra.

Zsuzsi

Örülök, hogy a kiskutyik jó helyre kerülnek, azt a beteg lábú kiskutyát én is láttam az illatos út honlapján, olyan kis édes volt.
Ma megint találtam egy kutyust, egy palotapincsi hozzám szegődött, b becsöngettem egy házhoz, egy aranyos nénike jött ki neki is volt egy spicce, azonnal befogadta a kiskutyust, azt mondta megpróbálja megkeresni a gazdiját, de ha nem sikerül, akkor náluk maradhat, jó hogy vannak még ilyen rendes emberek.

Most rohanok főzni, mert még ezer dolgom van, csak gyorsan bekukkantottam hozzátok.
Később még írok.

Puszi

Éva
éva75

Lányok!

Hogy raktátok be a képeket és azokat a krokodilokat?

Éva
éva75

A lap legtetején van SEGÉDLETEK, oda kattints rá. Keresd meg PROFIL. És itt az aláíráshoz kell bemásolni a vonalzó kódját. A másodikat kell a 3 URL közül. Majd elküldésre kattints.
ja és ezen az oldalon:
http://lilypie.com/5th_birthday.php
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Remélem, sikerült!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

én is kipróbálom... :D

KépKép
herika

nekem sem sikerült... :cry:

KépKép
herika

Lányok!

A vonalzót sikerült megcsinálni? Marcsi írta fentebb, hogy hol kell megcsinálni. Aztán mikor megjelenik a vonalzód, és ki van írva 3 hosszú-hosszú cím, abból a másodikat kell bemásolni majd a profilodba. Másolni ugyanúgy kell, mint a word-ben, kijelölöd - szerkesztés - másolás. Aztán behozod a babanetet, a lap tetején a SEGÉDLETEK-et, aztán PROFIL (ekkor bejelentkezel, megjelenik a saját profilod), az aláírás mezőbe kattintasz, ismét szerkesztés (lap tetején) és beillesztés. A lap alján pedig van valami elküldés, vagy továbbítás (nem emlékszem pontosan). Ha erre kattintasz, akkor elmented a profilod változásait. És mikor legközelebb írsz, már megjelenik a vonalzód is.

Egy kicsit hosszú így leírva, de nem olyan bonyolult. Sok sikert hozzá mindenkinek.

Andi

Kép
gandi75

Deeeeeeeee!! Most látom, hogy ott van! :mrgreen:

juhhhéééé!!
végre valami jó is történik már velem... :lol:

KépKép
herika

igen, köszi, tényleg nagyon egyszerű volt, csak valamiért elsőre nem láttam megjelenni, ezért próbálkoztam újra... :?
egy újabb kihívás lesz majd a kép rá"műtése" de nem ma, mert kicsinyíteni azt soha nem tudok, ma meg már hulla vagyok kísérletezgetni... :oops:

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?