A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Angelani

Zuglóban a Hermina úti rendelőben nagyon kedvesek a nőgyógyászok. Nem csak a kerültei SZTK-ba lehet menni. Ebben is szabad orvosválasztás van.

Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak. Erhard érdekében menj el orvoshoz. Neki még nagy-nagy szüksége lesz rád. A rákszűrést semmilyen kifogással nem lehet elmulasztani. Azt a pár percet még akkor is ki lehet bírni, ha undok a nőgyogyó.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

JUCC nagyon köszönjük a vendéglátást! Most tudok maj írni, teszek fel képeket is.
Hál istennek szerencsésen megjártuk Nyíregyre és vissza az utat, igaz a városból 1 óra alatt lehetett az M3-ra kijutni.

8) Kép Kincső a Gergőtől elorozott fogkefével
bkrisztina

Kép Zita két skaca,Réka és a teső Kép Réka hatalmas irammal üldözi a macskát Kép Julcsi, ez a hinta más, mint ami nekem van, de tetszik
bkrisztina

cső Kép Gombóc, igaz ő nem a talin volt Kép A punk Kép Julcsi, Lili,
bkrisztina

kép
bkrisztina

Sis!

Sajnálom hogy neked ez jött le a sztoriból. :( :( :(
Nem tartom a gyerekemet hülyegyereknek, azért mert reggel hajnalban elkezd üvölteni.
Az tény hogy nem épp a kellemes dolgok közé tartozik, de ettől még egy percre sem gondoltam hogy hülyegyerek lenne. :( :( :(
Sőt az én Lénám nagyon is okos kislány...,sőt még annál is okosabb :) :) :)

Egyébként pont azért íram le hogy meghallgassam a véleményeket...

Benianyu!

Igazad van, tényleg nagyon nehéz dió..
De azért megpróbálok következetes maradni, némi "enyhítéssel".
Akkor beülök majd Léna szobájába és ott fogok dumálni neki....de ki nem szeretném venni pláne nem a mi ágyunkba...max Léna szobájába a kanapéra.

De már ez is olyan engedmény lehet, aminek szegről végről ugyanaz lehet a vége, mintha bármi mást csinálnánk hajnalban..magyarul neki kipattannak a szemei és akkor anyu azonnal ugorjon....

Hát nem tudom....

Na hulla vagyok ....megyek aludni...

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

Én még azt tenném hozzá az alvástémához, hogy nekem az ütött szöget a fejembe, hogy mi különbség van az alvástréning között ami este folyik, amikor is sírni hagyjuk a gyereket hogy elaludjon magától, és Megann hajnali sírni hagyása között? Ez is, az is alvástanítás, nem?

Nekem egyikhez sincs szívem, de hozzá kell tennem, hogy Zsuzsa viszonylag gyorsan alszik el/vissza cicin, és éjjelente sem kel túl gyakran. Lehet ha másképp csinálná, én is treníroznám, de egyelőre megint a legkisebb ellenállás irányába mozdulok.

Más.

Képzeljétek, ma járt nálunk 3 bébicsősz jelölt a Micimackótól (köszi Jucc az infót!). Még kettő fog jönni csütörtökön. Ami úgy feltűnt nekem, hogy senkinek nincsenek referenciái. Illetve egyikük mondta (kérdezésre) hogy hát ajánlólevelet azt tudna küldeni. Ez nem szokás Magyarországon? Amerikában ilyen típusú állásnál első dolog amit leellenőriznek, azok a referenciák, hogy hol dolgozott ilyen kapacitásban, és azokkal felvenni a kapcsolatot, hogy meséljenek már róla...

Ayse:

Köszi hogy írtál a témával kapcsolatban... az az igazság, hogy kb 90%-ban döntöttem hogy hatalmas hülyeség lenne bevállalni egy teljes állást ilyen pici baba mellett mikor már most alig győzöm utolérni magam (munkahely, fordítás, tanfolyam). Inkább arra kéne koncentrálnom, hogy amit eddig felvállaltam hogyan tudnám jobban beleilleszteni a nap 24 órájába...

Sildike:

Szép volt a te ruhád is. És már látom Bazsi kire ütött! Tiszta apja. Főleg a szemei.

Esküvő:

Nekünk még nem volt. A lánykérés egybeesett Zsuzsa fogantatásával, még aznap sikerült őt összehozni, hogy David megkérte a kezem. De azóta valahogy nem haladunk konkrét esküvői tervek irányába. Egy ideig türelemmel is voltam, mivel nem akarom Davidet siettetni vagy belekényszeríteni bármibe. Neki ez lenne a harmadik esküvője ugyanis. :? De most már azért másfél évvel vagyunk az eljegyzés után, és bevallom most már kezd bennem motoszkálni a türelmetlenség. Persze, beszélgettünk arról hogy mikor/hol legyen az esküvő. Az első variáció az volt, hogy az eljegyzés után 1 évvel, tavaly december 6-án legyen az esküvő, na erről lecsúsztunk. Akkor volt egy olyan variáció, hogy menjünk ki Amerikába, mert Magyarországon anyakönyveztetni kéne David születési és házassági és válási papírjait, és borzasztó macerás. Akkor David anyukája akcióba lendült, hogy majd ő megszervezi az esküvőt, na ettől David úgy visszariadt, hogy akkor inkább belement abba, hogy végigcsinálja a magyarországi macerát, csak ne anyukája intézkedjen. És most kb itt tartunk. El kéne intéznie a papírjainak az anyakönyveztetését, de még odáig se jutott el, hogy ezeket megszerezze Amerikából. :? Szóval nem tudom, hogy ilyen iramban mikor lesz ebből esküvő.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tényleg Köszi mindenkinek!
Tudtok dokit mondani a Hermina úton?
Nem mondom neki, hogy ki ajánlotta :wink:

Emlékszem, hogy valaki (talán Megann?) a játszótéri hintába hintáztatta a Babáját.
Mi kb. 3 hete betettük és Erhad annyira élvezte, hogy sikongatva nevetett. Azóta egyszer útközben megint bevittük egy játszótérre egy pár percre. Kipróbálta a lovacskát is és a csúszdát is. Élvezte. Persze utána meg töröltem a kezét a Bradoman kendővel.

Annamami!
Tök édesek a Tibicsokis képek :lol:

Már megint elbaltáztam.
Ezt az üzit 20:04-től írom.
Elfelejtettem befejezni.

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Azt akarom megkérdezni a többgyerekes anyukáktól, hogy mennyiben különbözik a kapcsolatotok a gyerekekkel?

Mert most Zsuzsát nézve el sem tudom képzelni, hogy egy új jövevény valaha is behozza az ő előnyét, illetve ezeket a hónapokat amiket azzal töltöttem, hogy megismerjem és megszeressem őt.

Hogy van ez? Nem furcsa hogy egy meglevő gyerek, egy kialakult kapcsolat mellé megérkezik újra egy kis ismeretlen? Lehet-e ugyanúgy szeretni a kettőt? Nem óhatatlan, hogy a kisebbre kevesebb idő/energia/figyelem jut mint anno az elsőre?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bocs, gyors leszek:

Megann,
bocs a reggeli kirohanásért, nálam ilyen, amikor agresszív vagyok, és habzik a szám (egyébként tök más dolog miatt, csak épp te voltál, aki végképp kirobbantott) :P Viszont neked sem a lényeg esett ám le! :) Nem azt mondtam, hogy lehülyegyerekezed Lénát, ez csak az én szójárásom.
Megértem, hogy következetes akarsz lenni vele. De szerintem nem direkt bosszantásból követelőzik. Ráadásul mindenkinek kellemesebb, ha - mivel úgysem tudsz aludni, mert sír - elfoglaljátok magatokat valami ésszerű időtöltéssel.
Nem hinném, hogy ebből rendszert csinálna Léna, sokszor olvashatjuk, hogy némelyik baba felébred éjnek idején, de következő éjjel, vagy mondjuk két nap múlva már visszaáll a régi kerékvágásba.

Mondom ezt én, aki végre örül, mint majom a farkának, hogy Máté csak egyszer ébredt éjjel :lol::lol::lol:

Szóval szerintem fog ez menni úgy is, ha a szívedre hallgatsz, és nem az eszedre mindenáron.

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Roki!
Én is pont ezen filóztam a minap, hogy mennyire nagyon szeretem ezt a kis selyemmajmocskát és hogy lehetséges-e ennyire szeretni egy másikat is. Engem is nagyon érdekelne többgyerekes anyukák véleménye.
Esküvő: ha ilyen macerás az anyakönyveztetés, akkor lehet, hogy tényleg egyszerűbb lenne amerikában tartani. Anyóspajtást nem lehetne azzal leszerelni, hogy mondjuk ti kitaláltátok, hogy Las Vegasban akartok összeházasodni? Nekünk bevált! :D

Sildike!
Nagyon szépek vagytok az esküvői képen és a ruha is csodaszép!:D

BKriszta!
Nagyon édes Kincsi a fürdőkádban és gyönyörű haja van. :D Gombóc meg egyszerűen zabálnivaló. Jól kijönnek Kincsivel? Mi ő kiskuvasz vagy pireneusi?

Lányok!
Igazán zavarba hoztatok, az apára vonatkozó kommentekkel. :oops: Majd keresek róla valami jó képet a poén kedvéért. Neki is mondtam, hogy milyen sikere lett a csajoknál, mire ő közölte, hogy jó nem bánja ha rakok fel róla képet, de cserébe ő is várja a szexi csajos fotókat tőletek. Hüle apa, igazi férfiállat... :lol: :lol: :lol: De Majával tényleg fantasztikusan bánik, imád vele játszani.

Nyúlné!
Képek a világ legtündéribb tapsifüleséről? :?: :?: :?:

És egy kajás kérdés:
Vettem egy hippes papit, amiben tészta van búzalisztből. Azt mikortól lehet enni hivatalosan?

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Úgy néz ki, a héten még 2x megyünk tornázni, vagyis ma is, de a jövő héttől visszatérünk a heti 1x-i alkalomra.
Nati ügyesen mászik már, de a csípője még laza, ezt mutatja a spárgából felülése is. Ezen még dolgozni kell kicsit, mert a felállásnál ebből még lehetnek nehézségei.
Egyelőre a felállásig még nem jutottunk, csak térdelni tud.

Az éjszakáink alakulnak, este már alig sírdogál, de éjjel még többször ébred. Ilyenkor viszont szinte mindig vissza is altatja magát, ha nem, akkor a cumi is elég.

Cleo!
Apa :oops: :D :oops: :D Várjuk a képet! :shock: :shock:
Tészta ügyben nem találtam semmit, így nem mondok inkább semmit.

Angelani!
Ne haragudj, de nem bírom megállni, hogy ne reagáljak.
Én bizony előveszem a "csöcsömet", ha a gyerekem megéhezik.
Diszkréten, úgy, hogy ne nagyon lehessen észrevenni, félre vonulva, de megteszem. Inkább, mint, hogy tápszert adjak neki kényelmi okokból, amikor van tejem is.
Bocs, ez szuverén vélemény, de az "előveszem a csöcsöm" mondatod igencsak szíven ütött.

Annamami!
Jó tanulást! :) :(
Mazsi tündéri a "tibivel"! :D

Sildike!
Örülök, hogy Bazsi jobban van! :)
Vízben fetrengős képek haláliak! :D :D

And!
Esztinek nagyon boldog névnapot kívánunk!

Ébredezik Nati, megyek!

Andi&Nati

KépKép
duda

Apa itt szuszog mögöttem Julcsival :) Miért van az, hogy én már nem tudom reggel elaltatni, csak ő? Mágus :twisted:
Julcsi fél 5 körül szokott kelni, szopizik és aztán kis erőszakoskodás hatására (lebirkózom, ha fel akar állni, hiszen valójában még álmos) még alszik 6-ig, fél 7-ig. Mivel én akkor még mindig hulla vagyok, ma azt találtam ki, hogy odahúztam a járókát az ágyhoz (kis lakás előnye, minden egy helyen :lol: ) és abban virgonckodott egy darabig.
A reggeli akcióktól eltekintve az alvástanitás szuperül sikerült, 8 és fél 5 között már nem ébred fel. Nagyon hamar megtanulta, csak egyszer sirt kicsit hosszabban és aztán belátta, hogy a helyzet reménytelen. Biztos érezte, hogy képtelen lennék felkelni hozzá. Kis okos manó.

Az első trimeszter tüneteit nem részletezem, borzasztó. Pedig 3 gyerkőcöt szerettem volna, de én ezt még egyszer nem akarom végigcsinálni.
Tegnap voltam orvosnál: 9 hetes a tesóka, szépen ver a szive, mást még nem lehet tudni róla :)

Elolvasok ám mindent, érdekel, mi van veletek, csak reagálni már nem tudok. Remélem, nemsokára nem csak outputra leszek képes :cry:

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Annamami!
Klasszak a talis képek, :) ! Mazsi a csokival meg egyszerűen zabálnivaló :P :) :P !
Jó tanulást Neked!!!

Kriszta!
A Te képeid is nagyon klasszak :) ! Kincsi a kádban haláli :P :) :P !

Róki :) !
DE JÓ, HOGY MEGJÖTT A JOBBIK ESZED :P :) :D :lol: !!!
Már bocsánat, de mikor az újabb álláslehetőségről írtál, akkor egy kicsit ledöbbentem, hogy hova akarsz Te még bevállalni egy egész napos melót :?: :?: :?:
Na jó, semmi közöm hozzá, de ha jól emléxem, akkor pl. Nálatok (is?) szabad az út Ketteskének, ugye??? És ez csak az egyik szempont....!!!

Másik téma: Ugyan nekünk még csak Réka van, s tudom, hogy a több gyerekes Mamák véleményére vagy kíváncsi, de azért leírom, hogy nálunk hogy volt.
A bátyám születése után Apukám azt mondta Anyukámnak, hogy Ő nem szeretne több gyermeket, mert azt úgysem lehet annyira szeretni, mint az elsőt. Anyukám pedig ragaszkodott hozzá, hogy már pedig egy gyerek nem gyerek, s csak legyen egy tesó is. Miután én is megszülettem Apukámnak teljesen megváltozott a véleménye, s akkor meg már Ő akarta, hogy legyen még egy, meg még egy :) ! Na, azért három után Ők is megálltak, s utánam már csak a húgom következett!
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem a Következőt is ugyanúgy fogjátok majd szeretni, mint az Elsőt :P !!!
Hiszen Ő is a " Ti húsotok véretek"!!! Amikor még nem volt Zsuzsa, Te tudtad előre, hogy Őt hogyan fogod/fogjátok szeretni, hogyan változtatja meg az eddigi életeteket, hogy alakítja át a mindennapjaitokat, mennyire "rúgja fel" az eddig kialakult szokásaitokat? Milyen érzéseket vált ki belőletek, hogy Szülők lesztek??? Milyen érzés lesz, hogy TE is belépsz az Édesanyák táborába, hogy május első vasárnapján már Te is kapsz egy csokor virágot, esetleg majd a saját lányod/fiad szaval egy szép verset, meghívót kapsz egy megható Anyáknapi műsorra, már nem csak Te szólítod úgy Anyukádat, hogy Édesanya, hanem TÉGED is megillet ez a cím :?: :?: :?:
Szerintem ezt előre nem tudhattad/tudhatod, de majd ha megérkezik a második, harmadik... Kis Jövevény, akkor az élet majd hozza magával a változásokat! S nagyon remélem, hogy a Kistesó(k)ban is majd u.olyan örömötök lesz, mint Zsuzsában :!: :!: :!:
C.
cinka

Helló!

Úgy néz ki Léna alvókája végképp elromlott!
Először fél 3 kor kezdett el mászkálni a kiságyban fel s alá, aztán meg negyed 6 kor!
Viszont ma apa vállalta az ügyeletet, állítólag játszottak fél órát azttán apa mellett a kanapén visszaaludt!
Hát nem tudom....reggel futtában megdumáltuk apával hogy amig ki nem derült hogy most mi lesz...marad ez az állapot vagy nem(hajnali kelés), akkor egyik nap ő őrködik másik nap én.
Végre valami konstruktív javaslat apától...lehet hogy mégsem olyan reménytelen eset ő sem(vagy csak megvárta amíg én beájulok a fáradtságtól :( )

M.

Kép

Kép
megann

Andi!

De jó, hogy majd megint csak 1x kell mennetek tornázni.
Szerintem nem baj, ha az állás nem sikerül még Natinak, sőt inkább jobb is, mert akkor a mászással a gerince és a hátizmai erősödnek még.
Gratula a jobb éjszakákhoz :P !

And!
ESZTERNEK BOLDOG NÉVNAPOT :!: :!: :!:

Davallia!
Nagyon édes Panda, ahogy egy tálból cseresznyézik az Apájával(?) :P :) :P !!!

Zsuzsa!
Kitartás és jobb napokat Neked!! Meglesz az a 3 Csemete :D :D :D !!!

Minden beteg Babának és Mamának jobbulást!!!
C.
cinka

Sziasztok!

Köszi a dokit:)
Ígérem, elmegyek.

Sajnos teljesen nem tudtam visszaolvasni, mert egy kis "rosszcsont" rakoncátlankodik már hajnal óta :roll:

Alvás:
Erhard a legrosszabb alvó :(
Hiába a rendszer, nála nem lehet eszközölni. Mivel Apa össze-vissza dolgozik, így nem tudom tartani a lefekvési időket.
Ez nagyon rossz, de Erhard amúgy sem képes 1 óránál hosszabb időt aludni egyhuzamban.
El fogom vinni orvoshoz, mert nekem még mindig az a véleményem, hogy valószínű alvászavara van. Utál aludni. Inkább nyöszörög, foroglódik, kínlódik, de nem akar aludni.
Ha esetleg valami oknál fogva beteszem a kiságyába, akkor úgy ordít, mintha kínoznám. Síkít, visít, ordít. Az ötödiken lakunk, de lent hallani a földszinten.
kb. 1-2 hete felfedezte, hogy nagyon hangosan tud sikítani. Sokszor jókedvében is ezt teszi, persze csak ha valamelyik boltban vagyunk :?

Duda!
Sorry, ha megsértettelek, nekem ez a saját véleményem.
Igaz, mg nem ordított, de megelőztem.
A dokinéni engedélyezte, hisz baja nem lehet tőle.
Most egyszer kapott életében, szerintem ez nem tragédia.

De én ezen nem vitázom :lol:

Mennem kell!

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Davallia, Cinka, :D
Nekem is az jutott eszembe, hogy Panda milyen édesen cseresznyézik egy tálból apával! :)

And
ESZTINEK MI IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Angelani,
Nagyon egyet értek Dudával, engem is mellbe bevágott, az "előveszem a csőcsömet" kifejezés. Villamoson még nem szoptattam, de ha úgy adódik, akkor pl. a parkban, diszkréten én is megszoptatom Danit.

Duda,
Örülök, hogy jövő héttől már csak egyszer kell majd Natinak tornázni! :)

Cleo, Rokica
Valahogy úgy van a kistesóval, hogy amikor megszületik kitágul a szíved és még ugyanannyi szeretet lesz benne a kistesó számára is. És akkor egyszerre lehet mind a kettőt imádni! :D :D :D Én nagyon nagyon örülök, hogy két gyermekem van. :D :D :D

Folyt köv, csak a kisebbik imádottam épp idekúszott és áll fel a lábamnál. :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani,
Látom, hogy közben reagáltál Dudának. Nem a tápszer minőségén van a hangsúly és hogy Erhard kaphat-e. Csoki után valószínüleg igen, hanem a megnyilvánulásod volt csúnya. :cry:

benianyu

Sziasztok :!:

Minden ESZTERnek boldog névnapot :!:

A betegeknek jobbulást :!:

Kép

Kép
prüntyi

Kriszta,
Fürtös fogmosó Kincső nagyon helyes kislány! :) A talis képek is nagyon jók! :) És Gombóc is nagyon édes! :)

Megann,
Királyság, hogy Apa bevállalta a mai reggelt. :) :) Az már kevésbé, hogy Léna kiskakast játszik!

Alvás ügyben még annyi, hogy Dani a cicin percek alatt visszaalszik, emiatt könnyebb a dolgom. Ha meg felébred teljesen, 6 körül, akkor úgyis kezdődik a nap.
Mára sokkal jobban aludt és én is!!!! Kétszer ébredt ugyan, de mégsem négyszer és fél 7-ig aludt!!!!

Zsuzsa,
De jó, hogy Julcsi már ilyen szépen alszik! Okos kislány, tudja, hogy Anya most nem tud felkelni éjjel! :)
Megy sok gyógyvudu, hogy jobban legyél és hamar elmúljanak a rosszullétek!

Cinka,
Annyira szépen írtad le, hogy mennyire örültek a szüleid neked és a testvéreidnek! :)

benianyu

Angelani,
nem akarok belefolyni, csak arra reagálnék, hogy olvastam, a bekevert tápi maradékot adtad oda este...én úgy tudom, hogy a tápszereket, ha már bekeverted, akkor a maradékot ki kell önteni, nem "szabad" később odaadni...a probiotikumok miatt, vagy ez másfajta volt? Nincs ráírva?

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok Lányok!

Először is boldog névnapot az Esztiknek.

Róki
Vigyázz, mert tudod van az a mondás, hogy hosszú jegyesség rövid házasság. :lol: :lol: :lol:

Cleo
Imádtam a ruhát. Én álmodtam meg, hogy milyen legyen és apa uncsitesója - aki divattervező - megvarta nekem. Még pénteken délután alakította rá a pocakomra, meg a cicimre, úgyhogy tökéletes volt. Aki nem tudta, hogy babát várok, észre sem vette.
Most meg anyuéknál lóg a szekrénybe és néha néha megsimogatom. Ja és várom a kislányt, aki esetleg majd felveheti.

Andi
Örülök, hogy Natinak már csak egyszer kell menni. Meglátod hamarosan ez sem kell majd. Egyébként a felállást tényleg nem kell siettetni. Minnél tovább mászik, annál jobb a gerincének. :lol:
Előkapom a csöcsöm tényleg erős volt.

Zsuzsa
Én mindkét fiúnál azt mondtam az első 3 hónapbban, hogy jól nézzék majd meg a gyereket, mert ez az utolsó. Sőt ezt mondtam a szülés közben, és a szoptatásnál is. Aztán most meg már alig várom, hogy Lacika elinduljon, hogy kezdhessük a következő baba projektet. :lol: :lol:
Amikor persze megint ezeket fogom mondani. :lol:

Testvér kérdés

Én nagyon szerettem volna Bazsi után Lacikát, de amikor terhes lettem pont ezeket gondoltam én is, hogy fogom-e ugyanúgy szeretni, lesz e mindkettőre elég időm, nem veszem-e el Bazsitól ezeket az önfeledt éveket, stb. A végén, amikor Bazsit már nem nagyon tudtam emelgetni lelkiismeret-furdalásom volt Bazsikával szemben, még talán haragudtam is egy picit Lacira (micsoda hülyeség mi?), mert nagyon nagy baba volt és sokat kellett(volna) a vége felé pihennem.

Aztán megszületett Laci és olyan picike volt Bazsihoz képest, úgy nyeklett nyaklott, olyan kis maki volt. Ugyanúgy mint Bazsinál is furcsa volt, hogy ő az én gyerekem. Nem éreztem azonnal azt a szeretetet, ami Bazsi felé már kialakult bennem. Aztán kiderült, hogy Laci beteg és abban a pillanatban, amikor elkezdtem aggódni érte ugyanúgy imádtam, mint Bazsikát.

Anyu nekem azt mondta, hogy majd meglátom, hogy nem a szereteten kell a két fiúnak osztozkodni, hanem a bennem lévő szeretet fog megduplázódni. Ez így is lett.

Persze az elsőszülött gyerek, az mindig is az első marad. Ha bevallja az ember, ha nem. Ennek biztos, hogy az az oka, amit Róki is írt, hogy vele tapasztalunk meg először mindent, vagy legalább is sok mindent.

Viszont a második gyerekkel már önfelettebben babázunk. Ha az első túlélte mellettünk a csecsemőkort, akkor nem csináljuk annyira rosszul. :lol: Nagyobb az önbizalmunk pl. az altatás, etetés, hízás stb kérdésekben. Persze kevesebb idő van rá, mert szétszakadni sajnos nem tudunk, de a nagyobbat sokszor már be lehet vonni a dolgokba, és az első pár hónap után olyan szépen összenőnek a gyerekek, hogy már együtt lehet velük foglalkozni. Így a kicsi pl. hamarabb megtanul dolgokat, mint a nagy.

Sokat gondolkodom ezen a dolgon és is. Barbival pont a minap beszélgettünk erről. Nekem Bazsi mindig is A BAZSI marad, de Lacit semmivel sem szeretem kevésbé, csak most még talán kevesebb a közös élmény, az együtt töltött idő.

Kép
Kép Kép
sildike

sziasztok! :)

And!
Esztinek boldog első névnapot kívánunk! :)

Rokica!
Teljes állás elég rosszul hangzik gyerkőcök szemszögéből. :roll:

Ezt a pocsék időt, a maradék jókedvemet is elveszi. :( Pedig du. megyek fodrászhoz.

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom hányszor próbáltam már írni, de valami mindig közbejött. :( Megpróbálom újra felvenni a ritmust.
Mindent elolvastam, de reagálni már nem biztos, hogy mindenre tudok.

Minden beteg babónak, mamónak jobbulást!!!

Esztinek nagyon boldog névnapot!!!

Julcsinak kicsit megkésve, szintén nagyon boldog névnapot kívánunk!

Ayse
Nem tudom mikor tudunk találkozni, de szívesen elküldeném Neked a füzetet postán, mielőtt Apa végleg elkavarja a papírhalmazban. Ha gondolod, írd meg a címedet és küldöm.
Andrisnak gyors gyógyulást, vidám nappalokat és nyugodt éjszakákat kívánok!

Zsuzsa
Remélem hamar elmúlik a hányós időszak és akkor már csak a pocakosodás szépségei maradnak meg emlékeidben.

Nyúlné
Képek??? Várjuk ám nagyon!

Folyt. köv.

Kép
Kép
thomasanne

Sildike
Szívemből szóltál! :)

benianyu

Ja, azt akartam még írni, hogy tegnap Viki baba desszertet kapott ala Stahl. És imádta! :D Főtt alma mazsolával összeturmixolva... hmmm még nekem is ízlett. Mondjuk nálunk Viki olyan kajákat kap (csupa házi), ami nekem is ízlik. :lol:
Vendég

Sis!
Értettem amit mondtál csak tényleg bántó volt a stílus egy kicsit.
Mindegy lépjünk túl rajta.
Mindenkinek van rossz napja..

Angelani!
Tápi!
Szerintem kutya baja se lesz Erhardnak.
Amig este is vacsi után próbáltam adni tápit Lénának és nem kellett, a hűtőben landolt a cumisüveg és reggel azzal öntöttem fel a tejpépet. Semmi baj nem volt belőle SOHA!!!

Benianyu!
Kiskakas :lol: :lol: :lol:

Lányok!
Akkor lassan már csak mi vagyunk fogatlanok????? :( :lol:
Biztos jó ez így????

M.

Kép

Kép
megann

Tiszta zizi vagyok ma, mindig utólag jut eszembe, hogy mit akartam még írni.. :?

Szóval kétgyerekes anyukaként nincs "osztozás" a szereteten, többszöröződik. :) Mindig sírok az anyák napi műsoron is, pedig Gergő már nagy ló :lol: és mégis olyan kicsi még. És valószínűleg érettebb is lettem az anyaságra, viszont vagyok olyan fiatal (29) és nem is annyira idős, hogy ne aggódjam végig a terhességet, csecsemőkort és a kisgyerekkort is. És mivel Gergőce is felnőtt mellettem 8) , ezért biztos lazább vagyok Vikivel. nem felejtem el, mikor összekerültünk Vikivel a kórházban szülés után, alig tudtam megfogni a pici babát, olyan esetlennek éreztem magam, aztán ripsz-ropsz visszajöttek a dolgok. jaj, most nehogy egy 30-on túli anyuka magára vegye, hogy "leidősöztem" , mert akkor megőrülök! :) Szerintem, ha vki később vállal első gyereket, akkor az is másként éli meg, mintha már nevelődik a keze ügyében egy másik, és van gyakorlata a dolgokban. Csak érettebb lettem én is, ezt így értem. :)

Amiért igazán aggódni lehet (számomra legalábbis), az a kamaszkor, hogy addigra olyan kapcsolat alakuljon ki a gyerekemmel, hogy ne kelljen rettegnem. Szerintem ez az igazi veszély manapság.

Dóri
Vendég

Jucc!

Még azt akartam írni neked, hogy nagyon tetszettek a tegnapi képek!

Mennyi idő is van a 2 fiú között??

Benianyu!
És nálatok???

Nekem nagyon szimpi az olyan korkülönbség ami nálatok van!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Tuti jó. :) Viki kb. 1 hete egyfogú. :) Van akinek 1 évesen sincs egy foga sem. Nyugi! :)
Vendég

Megann
Lacinak még egy foga sincs. Igaz ő még csak 6 és 1/2 hónapos biológiailag. A fogak szempontjából ez állítólag számít.
Kuha írta a múltkor, hogy neki 1 évesen még nem volt foga.
Van egy barátnőm, az ő kislánya is elmúlt 1 éves és no fog.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Mindenre nem tudok reagálni, jó sokat termeltetek tegnap.
Képek term. szuperek!

And, Esztinek boldog névnapot kívánunk!

Ayse, sajnálom, hogy betegek a gyerekek, gyógyuljanak meg gyorsan!

Angelani, bocs, de már nem tudom szó nélkül hagyni, amiket írsz. Nekem úgy tűnik, hogy nem Erhard alvókájával van a baj, hanem a káosszal, ami körülveszi. Ha nincs semmi rendszer az életében, akkor igazán nem várható Tőle sem semmi rendszer. Azt meg amúgy sem értem, hogy a lefekvési idő miért függ az apukája beosztásától. De nem is az én dolgom.
Sildikével egyetértek, hogy menj állami rendelőbe, és nem kell mindig mindenre kifogásokat keresni. De persze a Te hasad, a Te életed, úgy éled, ahogy Neked jó; DE senki nem élheti le helyetted, nem intézhetik helyetted a dolgaidat.
Remélem nem voltam sértő.

Rokica, örömmel olvastam én is, hogy már 90%-osan eldöntötted, hogy inkább ANYA leszel, és nem főállású munkaerő. Remélem, nem értesz félre, nem minősíteni akarlak, csak tényleg jó, hogyha eldöntöd, hogy karriert építesz vagy gyermeket/gyermekeket nevelsz.

Davallia, Zitának is van egy olyasmi babája, nagyon szereti. :)

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :?

Beteg babák-mamák gyógyuljanak meg gyorsan, és az alvókák is javuljanak meg minél hamarabb!
Vendég

Megann,
Nekem egy éves koromban bújt ki az első fogam. Ne aggódj, nem vagytok elkésve semmiről. :)
Nálunk 4 év van a fiúk között. Juccéknál kicsit több, mint 3. Ugye?

Dóri,
Én, mint idős anyuka :D :D :D (nem vettem magamra, csak hülyülök) is úgy vagyok vele, mint te. Minden visszajött, mikor Dani megszületett, pedig ő is nyeklett jobbra-balra. :) :) Sokkal lazább vagyok Danival, nem görcsölök már egy csomó mindenen. Igazán csak akkor, ha beteg. Az anyák napi ünnepségen is szoktam pityeregni. :)
Imádom, hogy ketten vannak, pedig néha a hajam is égnek áll, ha az egyik sír és a másik hisztizik egyszerre. Bár ez elég ritka.

benianyu

Sziasztok!

Megann!

Nyugi, még mi is a fogatlanok táborát erősítjük, bár, ahogy elnézem, igencsak fogyatkozunk.
Hihetetlen, hogy már Leonszió-nak is 6 foga van!!!

És valóban, ahogy Sildike is írta, nekem még 1 évesen sem volt fogam, és mégis itt vagyok!

Ja, és még valami, tudom, hogy a gyerkőcök nem egyformák, DE!
Én sem vagyok túl boldog, ha Gergő 6 órakor kukorékol.
Nekem viszont szerencsém van, mert simán elvan (egy darabig legalábbis) egyedül is a kiságyban. Ma is felkelt háromnegyed 6-kor, nem hangoskodott, csak hallottam, ahogy szöszmötöl.
Aztán elkezdett énekelni, meg visongatni, mégis csak fél 8-kor mentem be hozzá először.

Egyet értek Rókicával, hogyha tanítjuk (inkább tanítjátok, nekem szerencsére nem kellett) a babákat nappal / este aludni, akkor ez a reggeli dolog Megann-nál mitől más????
Nem hiszem, hogy rosszul csinált valamit, valószínűleg csak nem szeretné, ha olyan szokások alakulnak ki náluk, amit valszeg másnál látott / hallott, és véleménye szerint rossz példa.
Azt hiszem, én is így tettem volna azon a bizonyos reggelen, ahogyan ő.

MErt lehet, hogy ettől még nem szokik hozzá a gyerek, de mi van, ha mégis???
Ma reggel 5-kor kezdek el vele játszani, holnap csak fél 6-kor, és másfél év múlva majd ő hozza hajnali 5-kor a babát, kisautót, stb, hogy játszunk...

Hadd alkalmazzam mégegyszer ezt a szót, bár nekem is a szőr állt fel a hátamon, amikor olvastam: hülyegyerek.
Igenis erről van szó, nem hülyegyerek az a gyerek, és tudja nagyon jól, hogyha tegnap célt ért a hisztivel, akkor ma is eléri, amit akar.

Sajnos Gergőn már most látom, hogy nagyon akaratos kiskrapek lesz (ha nem már most az!!), próbálja időnként hisztivel elérni a célját.
Sőt, csapkod a kezeivel, mérgesen néz rám, és szó szerint vitatkozik velem.
Mintha ezt mondaná: "márpedig akkor is úgy lesz, ahogy én akarom, és akkor is az enyém lesz az utolsó szó!!!".

Kép
kuha

Sziasztok!

Végre kicsit magához tért a topic :D Egy csomót kellett visszaolvasnom, és ez már elég régen volt így.

Nagyon-nagyon jót "szigeteltünk" tegnap, isteni volt az idő, jól éreztük magunkat. Hihetetlen, mennyi ráérő ember van ilyenkor hétköznap! A szúnyogmennyiség néhol elviselhetetlen, de amíg ott voltunk, többször elszállt a fejünk fölött egy permetező repülő, remélhetőleg meglesz a hatása!

Rokica :) Bébicsőszök: anno én elvégeztem egy bébicsősz tanfolyamot, és ott javasolták, hogy vigyünk magunkkal oklevelet, referenciákat, és így tanították, hogy bizony az anyukák fel fogják hívni a korábbi családokat, hogy véleményt kérjenek. Asszem, hogy erről jól leszoktattuk a bébicsőszöket mi anyukák, mert én sem kérek, ha esetleg adnak is, akkor se hívok fel senkit. Nálam a személyes benyomás fontosabb, ráadásul most az az elsődleges szempont, hogy egyáltalán Balázs elfogadja a lányt, és hiába mondaná egy anyuka, hogy az ő gyerekei imádják, ettől még Balázs nem szereti meg. Persze sokminden megtudható így, értem én, hogy miért lenne ez fontos. Sajna most épp ott tartok, hogy akit én kiválasztottam, az egyáltalán nem jön be Balázsnak, eleinte még el is volt vele, most már egyáltalán nem. Így sajna lapátra fog kerülni. / nem bántja természetesen, de nehezen tudja vele megtalálni a közös hangot, és Balázs szerint csak Gergővel játszik. Múlt héten kaptam ebből ízelítőt: szoliba indultam, oda nem jöhetett velem Balázs, de nem akart maradni Hajnival. Csak pár perc lett volna, de ő csak sírt, hogy nem marad. Fél óráig győzködtem, ezalatt Hajni egy szót sem szólt hozzá, semmit sem próbált tenni, így aztán otthagytam sírva. Azért legalább próbálkozhatott volna.../

Második/többedik gyerek: Szerintem mindenkit foglalkoztat ez a kérdés, amikor Gergőt vártam, nekem is eszembe jutott, hogy annyira imádom Balázst, hogy ezt már nem lehet fokozni, vajon hogy lesz ez ketteskével? Pocaklakóként is már jóval kevesebb figyelmet kapott, mint Balázs, de azért már akkor érezhető volt, hogy nem lesz ezzel semmi gond :)
A többiek már nagyon jókat írtak erről, valóban sokszorozódik a szeretet. Néha, ahogy nézem, ahogy játszanak, nevetnek egymáson, úgy érzem, kicsordul a szeretet a szívemből... Biztos, hogy kevesebbet kapnak belőlünk a ketteskék, hármaskák, de ez akkor sem kevesebb. Nekik ez a normális, ráadásul ott a tesó/tesók, akik szintén elárasztják őket a szeretetükkel. Én abban a pillanatban elolvadtam Gergőtől, ahogy kibújt, és rámfektették, de ez nem mindenkinél működik egyformán. Gergő sokmindenben egész más, mint Balázs volt, sokkal nyugodtabb, nem olyan érzékeny, sokminden sokkal könnyebben megy vele. És ez is nagy segítség abban, hogy mégjobban szeresse az ember :D
Nyilván ha ő is nehéz eset lenne, akkor is imádnám, de így még könnyű is nekem :D :D :D Jajj, de nagyon imádom őket :oops:

Duda/Andi :) Nagyon szupi, hogy csökken a torna száma :)
Az "előveszem a csöcsöm" engem mélységesen bántott, de már nem akartam vele foglalkozni, hogy ne megint én keltsem a feszültséget. Örülök, hogy nem hagytad szó nélkül. Igazából azt hittem, más nem is szoptat nyilvános helyen. Szombaton az Auchanban éhezett meg Gergő, épp nem volt nálunk tápszer :D , így elővettem a csöcsöm. Diszkréten próbálom csinálni, de nyilván, látszik, mi történik éppen. Szemben velünk egy asztalnál ebédelt egy idősebb pár, és olyan gyilkos pillantásokat kaptam tőlük, hogy eszméletlen. Férjem kérdezte, hogy odamenjen-e, de mi a francnak ment volna... Amúgy érdekes, mert eddig nem volt ilyen negatív élményem, általában mosolyognak az emberek. Ezeknek nem tudom, mi volt a bajuk, ők is ott ettek nyilvános helyen, az én gyerekemnek miért kellett volna a vécébe vonulnia???

Annamami :) Aranyos vagy, hogy föltetted a képeket, nagyon jók :)
Tanulás miatt nem irigyellek...

BKriszta :) Örülök, hogy épségben megérkeztetek, képeid szintén nagyon jók :D

Zsuzsa :) Örülök, hogy a picivel minden rendben! Alvás :D A rosszulléteket továbbra is sajnálom, gondolom, kicsit még bírnod kell :( De legalább Apa most itthon van :) Én is így voltam ezzel, mint Te, hogy a rosszullétek miatt nem akartam több terhességet, de tényleg elmúlik, addig viszont rettenetes. Ezért is van az, hogy én csak háromévenként merek terhességre vállakozni, ennyi idő alatt összeszedem a bátorságomat, és felejtek is :D
Akartam már kérdezni, hogy babakocsit sikerült venni pénteken?

Sildike :) Hosszú jegyesség=rövid házasság :?: :?: :?: Mi 9évig voltunk jegyesek...

Megann :) Köszi :) 3 év és 3 hónap van a fiúk között.
És Gergőnek sincs foga :)

Főzni kéne...

Kép

Kép
jucc33
Érd

Azért néhány képet teszek fel még...

A két imádottam együtt játszik:

Kép

Kapaszkodom!

Kép

meztelenke:

Kép

Fürdünk:
Kép

Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

Eszternek boldog névnapot kívánunk!!!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc
Semmi célzás, ez csak egy vicces népi mondás.
Nekem is van ismerősöm, aki 13 év jegyesség és együttélés után házasodott össze a pasijával és teljesen boldogan élnek.

Mi kb. 1 hétig voltunk jegyesek, mert Balázs a polgári esküvönk előtt egy héttel kérte meg a kezem aputól. :lol: :lol:

Csak arra írtam, hogy Róki kezd türelmetlenkedni az esküvő miatt.

Kuha
Szerintem a gyerekek azért nem egészen így működnek, hogy ha ma 1/2 6-kor kelt, akkor jövőre már 5-kor fog (tudom, hogy Te is csak a példa kedvéért írtad). Nálunk Bazsi ahogy egyre nő, egyre később kel fel. Szerintem ez sokban függ attól is, hogy minnél többet mozognak annál inkább kifáradnak és több pihire van szükségük. Bazsi is 6 körül kelt kicsinek, most meg 8-ig simán alszik.
Egyébként őszintén belegondolva tényleg semmi különbség a két alvás tanítás között és meg nem tudom mondani, hogy ha este tanítom aludni a gyerekemet, akkor reggel miért érzem úgy, hogy valahol mégis más.
Talán azért, mert én is koránkelő gyerek voltam, és utáltam ha nem engedték, hogy felkeljek.

Nyilván mindannyian a saját kényelmünket is figyelembe véve szeretnénk alakítani a gyerekek szokásait. Viszont azt nem igazán értem, hogy ha ez a dolog egyszer egyszer előfordul, akkor miért kell keménykedni a gyerekkel és csakazért is a mi akaratunkat érvényesíteni, még sírás árán is. Miközben a kényelmünknek persze oda, mert aludni mi sem tudunk. Ha mondjuk heteken át megy a 3/4 5-ös kelés, akkor én is azt mondanám, hogy na most má legyen ennek vége, de egyszer-egyszer akármi is lehet a picik baja.

Én mondjuk az esti lefekvést fontosnak tartom, de Bazsinál pl. már nem követelem meg a mindig ugyanabban az időben. Úgy érzem és úgy is tűnik, hogy ő már el tudja dönteni, hogy mikor fáradt és általában szól is, még napközben is. Ha látom rajta, hogy már fárad, akkor elviszem aludni. Lacit viszont 1/2 8 kor szinte mindig ágyba dugom és 99 %-ban rögtön el is alszik. :)

Az előveszem a csöcsöm szerintem is bántó volt egy kicsit. Én mondjuk még soha nem szoptattam nyilvános helyen - otthon nyugiban is nehezen ment -, de ha valaki ott szoptat semmi kifogásom ellene. Egyébként minden kötözködés nélkül érdekelne, hogy a szoptatás intimitását nem zavarja az, hogy vadidegen emberek is néznek közben? Én alapvetően elég szégyenlős vagyok. Itthon szoptattam közeli családtagok és ismerősök között, de nagyon zavarba lennék, ha idegen előtt kellene előkapni a cickót. :D

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Húú lányok!
Ezer bocsi!

Egy parkban én is megszoptatnám Erhardot, de nem volt lehetőségem.
A kikapom a csöcsöm, meg nem akart durva lenni!
Csak viccesen akartam írni!
Senkire nem mondanám, hogy a csöcsöddel szoptatsz.
A szopi, az mindig cici.
Csak magamra írtam!

Még régen beszéltünkerről, hogy ki az, aki a játszótéren szoptatna.
Én is azt írtam, hogy megszoptatnám, pedig marha szégyenlős vagyok.

Senkire nem írnám, hogy kikapta a csöcsét!
Ezt csak magamra írtam!!!

Úgy látom, nekem nem tesz be képet!
Reggel betettem, majd próbálok.

Ja, ez kész tápszer volt, nem bekeverős.
Ezt 48 órán belül kell felhasználni.

Ne nézzetek már engem ennyire szemétnek és gyerekgyilkosnak!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sildike,
szopi téma: mivel én is igény szerint szoptattam, (ami az elején 1-1,5 órát is jelenthetett), így bizony sűrűn előfordult az hogy ott kellett szoptatnom ahol épp voltam, mert nagyon keservesen tudott sírni, mikor éhes volt. Mivel általában kocsival mászkáltam, így a kocsiban szinte mindíg meg tudtam szoptatni, de volt, hogy Auchan, Tesco, Árkád...helyek is beestek. Alapvetően próbáltam megteremteni azt az idillt, ami otthon is volt (egy pelust raktam a vállamra és így az ő fejére is, így el is bújtunk, és kicsit ketten is voltunk. Alapvetően én is szégyenlős vagyok/voltam, de Tüncsiért ezt néha fel kellett adnom. De így utólag nem esett nehezemre, és hidd el, láttam, hogy egy pillanatra néztek meg néha, és aztán mentek is tovább, szinte már természetesnek éreztem a dolgot. Szerintem majd a 2. nál sem csinálom másképp. :)

Kép

Kép
prüntyi

Angelani, milyen ez a kész tápszer? Még nem hallottam róla? Kinek a terméke?

Kép

Kép
prüntyi

Sildike, Jucc!

Azért lehet ebben a vicces népi mondásban is valami!!! :D A férjem - azt hiszem - 7 évig volt együtt esküvő előtt az előző feleségével, majd esküvő után kemény fél évig voltak együtt. Ennyi.

Még mindig az alváshoz:

Sildi, igazad van, tényleg a példa kedvéért írtam, és igazából arra akartam kiélezni a dolgot, hogy a gyerek tudja, hogy ha ma játszás van(volt) ébredés után (tök mindegy, hogy hány órakor volt), akkor holnap is az lesz. És ha véletlenül mégsem, akkor üvölthetek nyugodtan, mert úgyis az lesz a vége.
Persze, én sem azt mondom, hogy 1-2 alkalom után rögtön ezt a következtetést kell levonni, és igazat adok abban, hogy nem kell, hogy minden nap percre pontosan ugyanúgy történjenek a dolgok, sőt!!!

De mint Megann is leírta, az összes lehetséges okot megnézte, hogy mi lehet a gond.
És ezek után döntött úgy, csak úgy azért ezt nem játszuk.

Szoptatás:
Hát én is nagyon szégyenlős vagyok, nem tudom, hogy ha tovább tudtam volna szoptatni, és úgy adódott volna, be mertem volna-e vállalni, hogy nyilvános helyen szoptassak.
Bár, hogy őszinte legyek, a szégyenlősségem inkább a hurkáimra korlátozódnak (korlátozódtak), mint mondjuk arra, hogy szoptatok.

Ja, és hogy dicsekedjek is egy kicsit:
Gergő két napja megy!! Na jó, nem magától, ellenben ha fogjuk mindkét kezét, akkor simán bejárja a szobát.
Először még rá-rá lépett az egyikkel a másik lábára, de tegnap meg ma már nyönyörűen rakosgatja egymás után a kis tappancsait.

És akkor néhány kép:

Apával levekvés előtt:

Kép

És a kertben:
Kép Kép

Kép
kuha

Megann, (és azt hiszem Sildike) !!!!!

Azt hiszem, Ti vagytok a nagy Milka rajongók!

A hurkáimról eszembe jutott, hogy van a hűtőben egy tábli "robbanós Milka" . Fel is bontottam.
Ettetek már ilyet? Olyan, mint régen volt az a cukorka, amit, ha a nyelvedre raktál, robbant. Na, az van benne ebben a Miklában.
És naaaaooon fincsa!!!!
Most meg is ettem két csíkot belőle!!! :)

Kép
kuha

Sziasztok!

Még annyit írnék a "rendszerünkről", hogy azért van sajnos össze-vissza, mert mi 1 szobában kuporodunk.

Nagyjából van rendszer, csak pont az este van elszúrva.

Reggel 8:30-9:00 kelés.
9:30-10:00 Reggeli.
Utána már nem szokott aludni (újabban).
12:00-fele gyümi evés (100g körül) vagy csak szopi, utána alvás.
13:30-14:30 ebéd, utána játszik:)
16:30-17:00 szopi (csak konfort), utána alvás, de csak kicsi:)
18:30-19:30 fürdés, utána vacsi és el szokott aludni, de nem mindig.
Ha elalszik, akkor általában felébred 22h-23h-körül.
Gondoltam, megpróbálom csúsztatni a dolgokat, hogy később legyen a fürdés, evés.

Éjszaka sokszor felkel.

Tegnap és ma viszont már 7:30-kor kukorékolt:)
Hiába tömtem a csöcsöm (ezt magamra írom) a szájába.
Szopizott, de közben kacagott. Majd meg zabáltam:)
Egyébként a férjem szoktatott rá, mert poénból szokta mondani, hogy kapd elő a csöcsöd (amúgy nincs is nagy mellem), szoptasd meg.
Meg Erhardnak szokta mondani, hogy ott a csöcs. Persze csak viccből.
Ha másra mondaná az ember, az már sértő.
De én nem bántanék meg ezzel senkit.

Talán a jövőhéten eljutok a dokihoz.
Most még konyharendezés.

ESZTERNEK BOLDOG NÉVNAPOT!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Kuha! :D Férjem kedvence :!: (még néha kicsit kinyitja a száját is hogy hallani lehessen a ropogást, tisztára mint egy gyerek :lol: )

Kép

Kép
prüntyi

Kuha!

Pontosan jól leírtad, hogy mi is a szitu! :) :) :)

Léna is pont olyan mint Gergő.
Tegnap amikor babanézőben voltunk a barátnőmnél, elkerekedett szemmel bámulta a barátnőm Lénát, hogy ilyet tud egy 8 hónapos???????????

Ugyanis nem engedtem Lénának hogy sokadszorra is megtámadja a földön álló cserepesvirágot, visszafogtam a testénél fogva, aztán az emelő kezeit tettem vissza maga mellé vagy 5ször erre úgy elkezdett velem "veszekedni", rúgdalózni, csapkodni, vonyítani, hogy még én is meglepődtem :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak ültünk ott és hitetlenkedtünk.
Itthon többször megcsinálta már, miután szintén a virágcserépből szedtem ki, hogy szépen lassan elindult, mi több settenkedett más irányban, közben a szeme sarkából sandított, és az utolsó percben, mikor már tényleg elhiszttem, hogy nem a virághoz megy vissza, vesz egy éles kanyart és sovány disznó vágtában támadja meg ismét a virágot :lol: :lol: :lol: :lol: és közben vigyorog.
Tehát valóban nem hülyegyerek, mi több dörzsölt, rafkós, agyafúrt.
És bizony látom hogy most már keményen próbálkozik, hogy hol is vannak a határok.
Én is meglepődöm, mert ezt a viselkedést én későbbre vártam, tehát nagyon is okos az én kicsikém.
Na ezért nem átallottam sírni hagyni Lénát...
Ma apa volt a soros, holnap én leszek, ha megint hajnalban kelünk.....nem örülök, de ez van....

Róki és még aki segíteni tud!

A barátnőm 6 hetese teljesen rákapott a bimbóvédőre, ha nem azzal ehet ,csak keresei a cicit és tátog meg sír.
Megígérem a barátnőmnek, hogy megkérdezlek titeket(meg Rókit mert úgy emlékszem ő egyszer sikeresen visszaszoktatta Zsuzsát cumiról cicire), hogy milyen tippeket tudtok adni.

Lányok!
Egész héten ilyen ocsmány idő lesz???
Talán pénteken már nem.....jó lenne egyet sétálni a szigeten, de a szúnyogoktól félek...

Apropó szúnyogok!

Én tettem Léna szobájába tegnap éjjel elektromos irtót, szerintetetk nem árt???
Már nem volt meg a doboza...nem tudtam elolvasni....

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha!

Pontosan jól leírtad, hogy mi is a szitu! :) :) :)

Léna is pont olyan mint Gergő.
Tegnap amikor babanézőben voltunk a barátnőmnél, elkerekedett szemmel bámulta a barátnőm Lénát, hogy ilyet tud egy 8 hónapos???????????

Ugyanis nem engedtem Lénának hogy sokadszorra is megtámadja a földön álló cserepesvirágot, visszafogtam a testénél fogva, aztán az emelő kezeit tettem vissza maga mellé vagy 5ször erre úgy elkezdett velem "veszekedni", rúgdalózni, csapkodni, vonyítani, hogy még én is meglepődtem :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak ültünk ott és hitetlenkedtünk.
Itthon többször megcsinálta már, miután szintén a virágcserépből szedtem ki, hogy szépen lassan elindult, mi több settenkedett más irányban, közben a szeme sarkából sandított, és az utolsó percben, mikor már tényleg elhiszttem, hogy nem a virághoz megy vissza, vesz egy éles kanyart és sovány disznó vágtában támadja meg ismét a virágot :lol: :lol: :lol: :lol: és közben vigyorog.
Tehát valóban nem hülyegyerek, mi több dörzsölt, rafkós, agyafúrt.
És bizony látom hogy most már keményen próbálkozik, hogy hol is vannak a határok.
Én is meglepődöm, mert ezt a viselkedést én későbbre vártam, tehát nagyon is okos az én kicsikém.
Na ezért nem átallottam sírni hagyni Lénát...
Ma apa volt a soros, holnap én leszek, ha megint hajnalban kelünk.....nem örülök, de ez van....

Róki és még aki segíteni tud!

A barátnőm 6 hetese teljesen rákapott a bimbóvédőre, ha nem azzal ehet ,csak keresei a cicit és tátog meg sír.
Megígérem a barátnőmnek, hogy megkérdezlek titeket(meg Rókit mert úgy emlékszem ő egyszer sikeresen visszaszoktatta Zsuzsát cumiról cicire), hogy milyen tippeket tudtok adni.

Lányok!
Egész héten ilyen ocsmány idő lesz???
Talán pénteken már nem.....jó lenne egyet sétálni a szigeten, de a szúnyogoktól félek...

Apropó szúnyogok!

Én tettem Léna szobájába tegnap éjjel elektromos irtót, szerintetetk nem árt???
Már nem volt meg a doboza...nem tudtam elolvasni....

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Nem csodálom, hogy a párod kedvence , nálunk is nagyon hamar megszerettette magát! :)
Én is ínyenckedek vele. Nem ám egyszerűen csak elrágcsálom... :lol:

Kép
kuha

Sziasztok!

Prüntyi!

A Humana dobozos. Azonnal fogyasztható.
Ne nem veszek neki minden nap, de nem volt más lehetőség.
Egyébként én egyszer buszon szoptattam. Beültem leghátra, takarót magunkra húztam (persze este volt).
Jöttünk haza az Electro Wolrd-ből és már késő volt.

Mg egyszer a tescoba mentünk be a pelenkázóba. Az tök jó, mert tényleg lehet szoptatni.
Egyébként én ülve nem tudok, legalábbis tök nehéz szoptatnom.
Na már megszenvedtünk mi is egy pár helyen.

Képet nem sikerült feltennem:(

Pedig most a konyháról is akartam feltenni.

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?