De furcsa lett a bnet... alig ismertem rá, igazán megcsinálhatnának a főoldalom is a kezdőlinket, onnan 17-e óta hiába próbáltam belépni...
Sikerült a büntetőjog vizsgám, képzeljétek, a vizsgáztató csak akkor vette észre, h babát várok, amikor már kifelé mentem.
Rolex, Timota, kérdeztétek, hogy mikor érdemes menni 4D-re: szerintem a 28-30 hét körül. Legalábbis nekem ezt mondták több helyen is (Praxis, Istenhegyi) De a 25. hetet érdemes megvárni, addig - állítólag - kicsit ufósak a babák:O de persze mindig öröm látni őket, de ha már tényleg arcvonásokat akarsz látni, szerintem várd meg a 28. hetet.
EDA - Rejo, SzKata - teljesen egyetértek Veletek!
A szülési fájdalom (meg a menstruációs) az egyetlen JÓ fájdalom, ami nem jelez bajt a szervezetben, össze sem lehet hasonlítani mondjuk egy fogfájással.
Meg a fogorvosi kezelés előtti lidocain injekciót sem lehet összehasonlítani az EDA-val, úristen!
(Ha azt elba--ák, nem történik semmi, max pár órára elzsibbad a szánk, de ha az edát szúrják félre........)
Az EDA - akármennyire is megváltás lehet és halleluja a feltalálójának - EGY TŰ BEVEZETÉSE A CSIGOLYÁK KÖZÉ!!!!!
Tűzmanó, amelyik orvos ezt "tukmálja", az szerintem etikailag és erkölcsileg is kifogásolhatóan jár el. Ez egy igenis komoly beavatkozás, aminek lehetnek veszélyei!
Nézzétek meg a várandósság topicban, rengeteg hozzászólás érkezett pro és kontra, szerintem tanulságos. Kb 50-50%...
Még valami: a szülési fájdalom - nem én mondtam, hanem a felkészítőn hangzott el soxor - arra kell, hogy megszülessen az ANYA is, hogy lezárja a várandósság szakaszát - tehát nem egy fölösleges, szükséges rossz, amit ki kell iktatni! Tehát nem a fogfúrás előtti injekcióval egyenértékű...
(Annyira csodálatos az emberi test, bár ne lennék laikus és ismerném a biokémiai folyamatokat, amik a szülés hátterében zajlanak... Tudtátok, hogy pld endorfint termel a szervezetünk akkor, ezért van az, hogy - állítólag - nehezebb felidézni a nehéz perceket, mert egyfajta megváltozott tudatállapotba kerülnek a szülő nők. Ha edát kapsz, leáll az endorfin termelés.
amúgy a baba pontosan annyi oxygént kap, amennyi kell neki, már hónapokkal a szülés előtt megkezdődik a felkészítés a nagy útra, pld a fájdalommentes keményedések, összehúzódások pont erre az oxygénhiányos állapotre készítik fel a babákat...
A fentiekből úgy tűnik, hogy EDA - ellenes vagyok, pedig nem, csak szeretem objektíven látni a dolgokat:O
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra! Puszi,
Krisszi
26+4