A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Csak nem a "kedves" autófényező szomszéd bérence?

Aszondja a rendszer, hogy rövid időn belül nem küldhetek el több hozzászólást, várjak egy kicsit!!!!

Hát apafej én meg azt üzenem, hogy gyorsulj be egy kicsit!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
ayse

Meg egyszer küldd el, de azt jól!!!!
ayse

Na, engem is jól megkavart Napsugár, nem értettem hogy miért írkál ilyeneket Davallia????
Napsugár, tényleg nem volt szép dolog!
Megértem, hogy haragudtál a pocaklakóra, hogy miért pont most jön, és örülök, hogy ez megoldódott! Exférjed látogat Titeket?

Beteg babák gyógyuljanak,
és sikeres fogyókúrát annak, aki kezdi vagy már benne van!
Vendég

Van valakinek ötlete, hogy hogy lehet dátumra visszamenni, mint a régi oldalon?????

M.

Kép

Kép
megann

Tünde,
légyszi annak is, akinek még nincs ereje elkezdeni!!!
ayse

Húú, Ayse, jól megtmondtad Apának! hihihihhi :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sikeres fogyókúrát annak is, aki még el se kezdte! :lol: :lol: :lol: [/b]
Vendég

Sziasztok!

Látjátok? Már megint elbénáztam:(

Drága Prüntyi!
Persze, nem kért számon senki!
Azt már csak úgy írtam csak nem választottam el.
Így lehet NEM rosszindulatból bajt csinálni:)

Mi ez a Napsugaras dolog?

Davallia!
A te jelszavaddal lépett be?
Szerintem is ez nem véletlen.

Napsugár!
Hiába voltál kedves velem, ez nem volt szép tőled.

Mondjuk nekem nem Erhard a jelszavam sehol (Dóri ezt tudja).
Mármint nem a jelszvam, hanem, hogy más a jelszó máshol:)
Egyszer Őt kértem meg, hogy lépjen be az E-mail fiókomra, mert nem tudtam hova kell mennem:(
Na azt is jól elbénáztam......

Szóval, aki megbocsájtott a sok hülyeségemért, Köszönöm!
Akik nem, azoktól ismételten csak Bocsánatot tudok Kérni.

Húú, tezsek fel képet a konyháról és elájultok.
A régi csőrendszer szét volt rohadva:(
Undi:(

Milyen jó kis fogyókúra van?
Nekem vagy 20 kg-ot kellne fogyni:(

Lányok!
Fontos kérdés!
Honnan tudni ha nem elég a tej?
Szerintem nekem már nagyon kevés:(
Fejni nem is tudok, mert nem jön semmi:(
Pedig, tényleg nem adok tápit és mást Erhardnak.
Na jó, kap bébikaját, de nem az a főkaja, vagy estére hogyan lehet jóllakatni?

Talán jobban aludna. Passz :roll:

Ja a tápszer!
A DM-ben is lehet kapni 449Ft.
HUMANA Folgemilch 450ml.
www.humanaportal.hu

Rohannom kell.
Még ma visszanézek.

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép [/img]

Kép
angelani

Ja!

Megann!!!
Haragszom én rád :lol:
Tessék kitenni Gyönyörűűű Lénácskát!
Persze mindenki!!!!

Ne csak üres név legyen :lol: :D 8)

Pusssz!

A konyha: Kicsi, lakótelepi.
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1144293426.98.jpg
Kép [/img]

Természetesen Nem vagyok rá büszke, de 5 év alatt sokat romlott:(
De szép lesz és majd arról is teszek fel képet.
Persze csak ha nem baj.

Plusz egy tegnapi Kép alvós Erhard kép:

Kép
angelani

Ez lüke!

Vagy 6 képet tettem fel :evil:

Fúúú, tök ideg vagyok!
Kép
Kép

A rumlit ne nézzétek:)

Szép Estét!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
kffééokjguz

Kép
angelani

Angelani, nézd meg kérlek, hogy mi az összetétele a tápszernek, írd le nekem kérlek :!: A weboldalon azt nem találom sehol. Látom te az almásat vetted.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Sokáig gondolkodtam rajta, hogy írjak-e nektek, de végülis emellett döntöttem.
Nekem még nincs babám, mert egyrészt fiatal vagyok, másrészt tanulok még, és meg szeretném teremteni a biztonságot.
Akkor miért olvaslak titeket már ősz óta?? Hogy tanuljak, sajnos az én környezetemben nincsenek babák, soha nem is vigyáztam egyre sem stb. És ha egyszer anyuka leszek, akkor nem akarok tök hülye p*csa lenni, és mindent elbénázni! Ismerlek már titeket, a hozzászólások alapján! Remélem nem bánjátok, hogy írtam!

Pusz: Andi :)
rheus

Sziasztok!

Sokáig gondolkodtam rajta, hogy írjak-e nektek, de végülis emellett döntöttem.
Nekem még nincs babám, mert egyrészt fiatal vagyok, másrészt tanulok még, és meg szeretném teremteni a biztonságot.
Akkor miért olvaslak titeket már ősz óta?? Hogy tanuljak, sajnos az én környezetemben nincsenek babák, soha nem is vigyáztam egyre sem stb. És ha egyszer anyuka leszek, akkor nem akarok tök hülye p*csa lenni, és mindent elbénázni! Ismerlek már titeket, a hozzászólások alapján! Remélem nem bánjátok, hogy írtam!

Pusz: Andi :)
rheus

Sziasztok!

Nálunk elég ramaty napok vannak, Lili "kivételesen" nagyon nyügi. Vasárnap kimentünk a Szigetre, de esett az eső és szerintem egy kicsit megfázott szegény Lili, minden esetre tegnap már tüsszögött és folyik a kis nózija. Nem vészes, remélem hamar elmúlik. Azon gondolkoztam, hogy ilyen korban lehet-e már allergiás. Mert nekem most kezdett előjönni pont amikor ő is elkezdett tüsszögni. De valahogy úgy rémlik, hogy talán a babáknál később jön csak elő. Tudtok erről valamit?

Az is lehet, hogy jön a foga, mert folyik a nyála is, minden esetre ma nagyon szenvedtünk. 6-kor beadtam neki egy kanál Panadolt, el is aludt, de néha felsír:(

Utólag is köszönöm szépen a szülinapi jókívánságokat, ma egész nap csak visszaolvastam az elmúlt pár napot, csak most jutottam odáig, hogy írjak is.

Megann, Léna gyönyörű a hintában, mintha Lilit látnám:) A reggeli visszaaltatásos dolgot teljesen megértem, mert Lili minden reggel nagyon korán kel. Eddig 5 körül ébredt, ma már fél 5-kor!! De nekem nem sikerül visszaaltatnom, odaveszem magamhoz ilyenkor az ágyba, ha még nincs ott, és hagyom őt játszani, kb. 1-2 óra múlva még egy órára vissza lehet vele aludni. Lehet hogy én túl későn kezdtem őt visszaaltatni, eleinte reméltem, hogy csak átmeneti dolog ez a korán kelés. Persze ha lenne nagyobb tesó, akit vinni kell az oviba, akkor még talán jól is jönne, hogy nem kell a kicsit felébreszteni, de így... Mindegy, most már ez van, csak reménykedem benne, hogy ha majd még mozgékonyabb lesz, akkor elfárad napközben annyira, hogy neki is több alvás kell majd.

Angelani, mi is próbáltuk ezt a tápit, bár Lili még fiatal hozzá, de nem is itta meg sajna. Ezt sem. Mást sem.

Név nélkül és tényleg senkit nem akarok bántani, de azért ma egy kicsit szomorú voltam, mert úgy kezdem látni, hogy nem csak a babanet formája változott meg, hanem a hozzászólások stílusa is. Az elején nem voltak itt ilyen indulatok. Hozzáteszem, én eddig bármit mondtam el nektek, sose "kaptam ki" igazából senkitől és ennek nagyon örülök, de olyan rossz látni, hogy néha egy ártatlan szóhasználat, vagy egy olyan dolog amivel nem mindenki ért egyet ilyen viharokat kavar. Sokan vagyunk és különbözőek, de nem hiszem hogy sok olyan anyuka lenne itt, akinek joga lenne bárki mást "kiosztani". Persze ha nem tetszik nem kell idejárnom, tudom.

Napsugárral kapcsolatban egy dolgot nem értek, illetve többet, de amit nagyon nem, az az, hogy mi előnye származhat valakinek abból, ha más felhasználó nevével jön fel. Nem tudom hogy lehet megcsinálni, lehet, hogy véletlenül sehogy, de ha én nem látom az indítékot, akkor vagyok olyan naív, hogy el tudom képzelni, hogy nem akart rosszat.

Andi (Rheus) szerintem nem rossz ötlet jól felkészülni baba témából, lehet hogy én is jobban jártam volna, ha már sokkal előbb elkezdem olvasgatni a babanetet :lol:
Üdv köztünk, remélem sok tapasztalathoz jutsz és adsz majd tovább a majdani anyukatársaidnak :wink:

Kép
Kép
hari

Próba[[/img]
juci6

Szardíniát akartunk vacsorázni, igen ám, de nem volt itthon citrom, anélkül pedig a férjem nem hajlandó megenni. Szerencsére rávetült a tekintete az Andris miatt elől levő Cebion-cseppre… :idea: hiába, Apa nagyon kreatív… Állítólag nem volt elég savanyú, de legalább egészséges!!! :lol:

Még a vacsi előtt Lili iszonyú zokogásban tört ki, azt hittem, nagyon rosszul van, tényleg megijedtem. Aztán kiderült, hogy belenyalt a szardínia olajába és azt hitte, hogy az valami halálos méreg….de hogy mért???! 8)

A kedvenc mesekönyve mostanában a Kicsi Kata, amit úgy kell felolvasni, hogy Kicsi Lili, egészen addig, amíg a kislány valami rosszfát nem tesz a tűzre. Legalább van erkölcsi érzéke a gyereknek… :shock:
ayse

Rheus!

Üdv köztünk, és örülök, hogy tőlünk próbálsz tapasztalatokat szerezni. Bár, ha jól belegondolok, nekünk is van még mit tanulni bőven.
:D Ha ősz óta olvasol minket. - amikor is az itteni babák többsége született - emlékezhetsz Te is, hogy milyen bénák voltunk, az apróságból is elefántot csináltunk. :D
Ma már jót röhögök ezeken a dolgokon, de még így is vannak időnként kételyeink egy-egy dologgal kapcsolatban.
Azért remélem, valami hasznosat is sikerült tőlünk megtudnod.

Davallia!
Tényleg, mi a helyzet a szomszédoddal???

Kép
kuha

Tünde
Köszi!!!! Nem hat, de jól esik!!!! :P :P :P
ayse

Szia Rheus!

Gyere máskor is!
ayse

Szia Davallia, ha esetleg gondod adódna a jelszócserével, vagy valami mással, kérlek jelezzed nekem a kiss.andrej@gmail.com címemre...megoldjuk...
apa :)
apa

Sziasztok!

Prüntyi!
Szerencse, hogy még ki tudtam kukázni a dobozát :lol:
Pfúj :roll:

Én egyébként a 2-est akartam venni, de a doktornéni azt mondta, hogy bőven adhatom neki a 3-ast. Engem nem az íze érdekelt, ezt a részét Erhardra bízom :D
Viszont a képet a weboldalról szedtem le:)
Mivel már eszik főzeléket és 6-án töltötte a 8 hónapot, így adhatom neki. Mint írtam, nem rendszeres, de jó ötlet ha hosszabb útra megy az ember, vagy akinek tápis a Babája, esetleg tényleg nem tud szopiztatni, akkor tök jó, mert nem kell felbontás előtt hűtőben tárolni, nem kell kevergetni, pancsolni vele.
Nekünk kapóra jött egyszer:)

Összetevők:
Sovány tej, demineralizát víz, növényi olajok, glukóz-szirup, galakto-oligoszacharid-szirup, rizspehely, maltodextrin, almakivonat, emulgeálószer (lecitin), kalcium-karbonát, kalcium-foszfát, vitaminkeverék ( C-vitamin, niacin, pantoténsav, E-vitamin, A-vitamin, B1-Vitamin, B6-vitamin, folsav, B2-vitamin, K-vitamin, D3-vitamin, biotin, B12-vitamin), nátrium-citrát, kálium-citrát, magnézium-hidroxikarbonát, kálium-karbonát, nátrium-karbonát, vas-III-difoszfát, cink-oxid, rézszulfát, mangán-II-szulfát, kálium-jodát.

Na tudom, most lesz aki kiakad (lehet a tej miatt), de az orvos azt mondta, hogy aadhatom neki.
Gondolom, nem csak úgy kezeletlen tej van benne.

Termékjellemzők:
A Humana 3 elválasztási tápszer a már vegyes táplálékot kapó csecsemő igényei szerint készül, ezért 8 hónapos kortól akisgyermekkorig adható.
Napi egy doboz Humana 3 kielégíti a csecsemő kalciumszükségletét, így annak további pótlására nincs szükség.

Ennyi ami fontos így hirtelen.

Megyek tusolni.
Most is segítetek aláírást szerkeszteni???

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Angelani!
Raknám én azt a képet, de még béna vagyok fogalmam sincs hogy hogy kell, mekkorára lehet csinálni, és hogy hogy kell olyan csíkocskát varázsolni.. :( :(

[/b]Hari!

Én ugyanazt nem értem amit Te sem Napsugárral kapcsolatban..
a MIÉRT-et!
Mindenesetre jól elvágta magát nálunk, pedig lehet hogy nagy szüksége lett volna a társaságunkra ezekben a nehéz időkben, de Cleonak igaza van, a sunyiság szörnyű dolog. :( :(
És szerintem se lehet véletlenül más jelszavával belépni, ez olyan mintha Te pl amikor írni akarsz nekünk csak úgy véletlenül az írod pe pl a loginhoz a Hari helyett hogy Megann, a Lili helyett meg tök véletlenül azt hogy Léna.Na ilyen véletlenekben sajnos én sem hiszek :( :( :(

A hangvétellel is egyet értek, azért mert valakinek rossz napja van, vagy valami azért nem kellene lerohanni másokat.
Én pl bármilyen szar is nekem ha ide jövök max panaszkodok egy sort, vagy anyázok egyet csak úgy az éterbe, amit már biztos mindenki un, de legalább nem bántok mást a nézetei/hite/szokása miatt.

Duda!

Köszi a bimbóvédő reagálást...nagyon várnám még Rókit, de úgy látszik hogy elfoglalt ma.

M.

Kép

Kép
megann

Na jó inkább rakok föl egy Lénát, hogy jól záruljon a nap:
Kép

Kép

Kép
megann

Hello! :) :) :)

Ez a Napsugár & Davallia dolog elég megdöbbentő, mármár perverz. Mi a poén abban, hogy más nevével lépek be és írok üzenetet. Én rögtön levettem, hogy nem Davallia ír, nevek stb. miatt, de azt hittem, hogy a technika ördöge. Eszembe nem jutott volna, hogy valakinek ez a szórakozása. :( :(
Davallia,
Remélem, több rossz nem ér ezügyben a jelszóváltoztatás után!

Kuha,
Gergő nagyon ügyes, hogy ilyen szépen tipeg már! :) Nagyon édes a képeken, az tetszik a legjobban, mikor a padon áll. :)

Megann, Kuha,
Hiszti :(

Barbi, Sildike,
Hajrá fogyókúra! :) :) Nekem sincs lelkierőm, pedig nem ártana kicsit visszafognom magam. :cry:

Hari,
Lilinek jobbulást! :) Remélhetőleg tényleg nem lesz komoly!

Ayse,
Apa és a szardínia + Cebion :) :) :) Jó fej Apa! :) :)
Remélem, Andris jobban van! Liliszájak :) és :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rheus!

Szerintem nagyon jó ötlet az amit csinálsz, gyere csak nyugodtan, sőt ha van kérdésed még azt is tedd föl.
Bizony bizony én is itt okosodtam ki.
Most meg "osztom az észt" a kisbabás ismerősöknek, és ők meg néznek mint Rozi a moziban, hogy na ezt meg honnan tudom.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindig azt mondom nekik hogy az INTETNETES BARÁTNŐIMTŐL!!!!

Szóval gyere bátran!

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Léna mennyire édes! Nagyon szép kislány! :D :D :D
off
Megkaptam a mélt, el is kezdtem válaszolni, de nem volt még időm befejezni és nem akartam félig megírva elküldeni. Küldöm majd :)

benianyu

Holnap ünnepnap van, megyek kozmetikushoz reggel.

Lehet hogy csináltatok is gyorsban egy ráncfelvarrást gyorsba ha Léna megint kakasosat fog hajnalban játszani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Benianyu!
Ok, persze...csak ha van időd meg kedved meg stb...
Köszi a bókot...én is el vagyok ájulva a lányomtól, pláne most hogy lett még egy "ékessége".

Na de ezt majd holnap... :)

Jó éjt:Megann

Kép

Kép
megann

JA ÉS IGEN,TUDJUK MEGINT SÁRGA AZ ORRUNK, NEM TUDTUNK ELLENÁLLNI MEGINT A SÁRGARÉPÁNAK!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
megann

Na jó, egy kicsit most besokalltam...

Azt hittem, elég bocsánatot kérnem, nem kell még térdre is borulnom előttetek, de úgy látszik, kevés volt, és nem egyértelmű.

Ha valaki nyilvánosan leírja a dolgait, számítson rá, hogy az visszhangot kelt, esetleg olyat is, ami nem feltétlenül kell, hogy mindenkinek tetsszen.

Ezen kívül most sem célozgattam senkire. Ellenben veletek, akik azóta sem vágjátok a lényeget, csak egy hülye szón lovagoltok, ami miatt bocsánatot kértem.

Én egy ideig most off. Forrok inkább a saját levemben.

Minden jót

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na már megint fennforgás van látom. :(

Napsi!
Te is aztán mással foglalkozhatnál, van gondod elég ahogy mondtad, minthogy más nevében osztasz eszet. :? Ez azért elég gáz valljuk meg, és igazuk van a csajoknál, egyzser már leszerepeltél, és beláttad mekkora hülyeség volt, akkor most minek próbálkozol újra? Gyerekednek is ezt mutatod majd? Bocs', nem akarlak kioktatni, de ezek a kérdések óhatatlanul felmerülnek minden normális emberben. Tényleg nem tudom mit akartál elérni ezzel a más bőrébe bújásba, speciális egy csajszi lehetsz így látatlanul is.. :? de ez nagyon gyerekes húzás volt. :roll:

Megann!
De kis csini Lénád! Mint kis fotómodell mosolyog. :):)

Megyünk ágyból mozizni Apával.
Jóéjt mindnekinek! Napsugár, aludd ki te is magad. :lol:

Dóri
Vendég

Sis, nemám eltűnsz! :cry:
Nekem már most is hiányoznak az esti monológok!
Én amúgy értettem, hogy a hülyegyerek nem Lénának szólt, és aki ismeri az írásaidat, sztem az is értette.
Szóval gyere, ne dobbants, én nagyon bírlak ám!
Vendég

Sziasztok! :)

Cinka:

Éljen a jobbik ész! :D

Publikus szoptatás (aka előkapom a csöcsöm):

Szóval én sem szeretek publikusan szoptatni, de mondjuk számomra a babatali meg rokon előtt nem számít publikusnak. Megszoptattam Zsuzsát már szabadban a Szigeten, és legutóbb az utcán is mikor úgy alakult hogy Daviddel egy jó hosszút sétáltunk és már nem volt Zsuzsának a cumisüvegében lefejt tej vagy rizstej vagy amit pakoltam neki. Nem mondom, hogy élveztem, de úgy, hogy David mellettem volt, nem éreztem magam annyira hülyén. Ha egyedül vagyok, valószínűleg felugrottam volna a villamosra és kibekkelem hazáig vízzel. De így nem akartam megszakítani a közös sétát.

Szeretet és testvér téma:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat... bennem több dolog is felötlött. Az egyik, hogy nem is a szeretet amin osztozkodnia kell feltétlenül a két gyereknek, hanem pl az idő. Nem tudom hogy fogom tudni a második gyereket is igény szerint nevelni, mivel akkor már nemcsak az ő igényeit kell figyelembe venni, hanem a testvéréét is.

Egy másik gondolat ami így beugrott, hogy mint Sildike írta, ha az első mindig az első marad (mint ahogy én is érzem), akkor hogyhogy a kicsi szokott a kedvenc lenni? Mert ilyet azért gyakran látni, hogy a legkisebb gyerek a nagy kedvenc.

A harmadik pedig hogy azért olyat is látni, hogy nem egyformán szereti az anyuka a gyerekeit. Persze, nem illik róla beszélni, meg a legtöbben vehemensen tagadják, de szerintem magukban érzik, hogy egyik gyerek közelebb áll a szívükhöz valamiért.

Persze tudom ezeket nem lehet előre kiszámítani, mert minden gyerek más, minden gyerek egyéniség, és a kapcsolat is ezáltal más lesz.

Egyébként én sem éreztem azonnal elsöprő szeretetet, nekem is idő kellett ahhoz, hogy megismerjem és megszeressem Zsuzsát. Mikor megszületett, olyan kis ismeretlen volt, szinte fájt, hogy még mennyi "betöltendő" van az életéből, hogy még nem tudok róla semmit, mert szinte nincs is mit tudni, olyan kis "új" még. Tudom, sok anyuka már a pocakjában imádja a gyerekét, és sokan pedig már a szülés után rögtön érzik azt az elsöprő szeretetet. De úgy tudom (olvasmányaim alapján), hogy sokan nem. És ismervén magam tartózkodó egyéniségét, nem is támasztottam ilyen elvárásokat magammal szemben. Ezért aztán engem is meglepett mikor pár hét után szabályosan beleszerettem a kislányomba. És az is meglepett (szintén tartózkodó, távolságtartó személyiségemet ismerve), hogy mennyire élvezem vele a testi kapcsolatot, hogy milyen nagy öröm őt magamhoz ölelni, arról már nem is beszélve, hogy most hogy elkezdett bújni, hát én elolvadok. Imádom ha rámhajtja a fejét, átölel, odamászik hozzám csak azért hogy közel legyen. Szinte fürdőzöm a csüngő szeretetében, tudván hogy nemsokára nem ez következik, hanem majd a leválás és dackorszak, amikor már határokat kell neki szabni és stabil környezetet biztosítani, mert azzal teszek legjobbat a fejlődésének. De amíg igénye van rá, addig megszeretgetem, mert nem is olyan sokára már nagy cula lesz és akkor már égő ha anyuka megszeretgeti. :)

Megann!

Ne aggódj. Zsuzsának sincs még egy darab foga se. Én is nagyon nézegetem már, hogy mikor bukkannak elő...

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, de szépen írtál Zsuzsáról és Magadról!
Anyukám azt mondja, hogy Ő nem szeretett minket egyformán, mindig volt vmi, amiért vmelyikünket egy kicsit jobban, vagy kevésbé.
De persze szeret bennünket, és gondolom most már egyformán.
A kevésbé leginkább kamaszkorban volt. :lol: :lol:
Vendég

Jó estét!

Micsoda indulatok, furcsaságok, őrület! Napsugárral kapcsolatban én is a technikára gyanakodtam, sőt, még most sem hiszem, hogy rosszat akart, hiszen akkor nem saját magukról írt volna, nem? miért akart volna rosszat? Persze ez a jelszó-próbálgatás...

Rheus :) Én is üdvözöllek! Érdekes lehet kívülállóként, "babátlanul" olvasni bennünket. Kíváncsi lennék, miket gondolsz rólunk,főleg egy-egy ilyen hevesebb szópárbaj után/közben :) Írj, kérdezz bátran!

Kuha :) Gergő tényleg ügyes, de azért vigyázzatok ezzel a vezetgetéssel, ha nem megy egyedül, ne vezessétek, mert Nektek a derekatok bánja majd, neki meg az ízületei, a gerince. Nem bántás, csak tanács :!: :!: :!:

Fogyózás: föladtam a norbizást :cry: :cry: :cry:
Hónapok óta semmi eredménye, pedig betartottam hősiesen, de úgy látom, valami drasztikus kell, leginkább mozgás.

Sis :) Kérlek szépen, maradj, ne legyél off!!!!
Én is úgy érzem, ha valaki hevesebb természet, akkor ne fogja vissza magát. Ha meg bántják is / ha akaratlanul, akkor is/, akkor főleg legyen joga az embernek olyan hangnemben megvédeni magát, ahogy kedve van hozzá!

Rokica :) Nálunk is három lány van, és meglehetősen érezhető még most is, hogy a középső nem annyira kedvenc. Én mint legnagyobb, valahogy a szíve csücske vagyok anyának, a legkisebb hugim pedig szerintem inkább a helyzetéből adódóan áll hozzá közel, ugyanis ők egy városban élnek anyával. De az egyértelmű volt kiskorunkban is, hogy a legkisebb volt a nagyim kedvence mindig. Hogy miért? A fene tudja. Talán mert ő a legkisebb, a gyámoltalan, ő maradt a baba. Nem tudom.
Viszont ezzel a témával kapcsolatban felmerült ma egy kérdés. Itt volt egy ismerős család nálunk / már csak cigizős anyuka marad itt asszem/ , Balázs nagyon kérte, hogy hívjuk el játszani Vivit, anyuka meg úgyis akart jönni kicsit netezni, így ma eljöttek. / néhány ősz hajszállal mindig gazdagabb leszek az ilyen alkalmakkor, mert ez a kislány őrületesen rossz, és Balázs issza magába a hülyeséget... Ráadásul anyuka is zúdítja rám a hülyeségeit/. Szóval beszélgettünk, és anyuka kifejtette, hogy ő bizony ragaszkodik hozzá, hogy néha elmenjenek a kisebbik lánnyal és apukával úgy is programokra / pl Állatkert/, hogy a nagylány nincs velük. Mert amúgy szerinte nem tud eleget kapni a kicsi az apjából, mert a nagy folyton rajta lóg. Nálunk is hasonló a helyzet, de én ezzel akkor sem értek egyet. A kicsi már ketteskének született, ez a helyzet adott neki. Ehhez kell alkalmazkodnia, a nagynak pedig meg kell tanulnia osztoznia a szülein, de én nem is látok ilyen problémát. Korábban voltak féltékenységi jelenetei Balázsnak, most, ha látja, hogy szeretgetem Gergőt, ő is odajön, és ölelgeti velem együtt. Apjukon is tökéletesen meg tudnak osztozni, nagyon jól tudnak már most hármasban hancúrozni :lol:
De ez az én véleményem, kíváncsi vagyok a Tiétekre is!

Jó éjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Pszichológiai tanulmányaimból az rémlik, hogy MINDIG a nagyot kell védeni, mert ő a sérülékeny!!! Pont azért mert ő nem ebbe a helyzetbe született!!! Nagyon nehéz neki és agresszióként éli meg, hogy letaszíttatott a trónról, ami valamiképpen utat fog magának találni. Nehéz ezt jól tolerálni, főleg, hogy az ember már számításba veszi, hogy neki értelme is van, míg a kisbabának még ilyen értelemben véve nincs. Neki megbocsájtjuk, ha sír, nyűgös, "rossz". Ehhez jön még, hogy annyira aranyos, ölelgetnivaló. Valahogy így alakul ki a kiskedvenc státusz. Nagyon-nagyon nehéz igazságosnak lenni és annak is látszani.
Szerintem is kell néha olyan, hogy csak az egyik gyerek a program alanya, de ennek igazságosnak kell lennie!!! (és a fenntiekből következően ha már, akkor inkább a nagynak kedvezni)

Rokica,
a dackorszak és az anyán csüngő szeretet nem egymást kizáró tényezők. Persze konfliktus van elég, de szerintem a csüngés még nagyon sokáig megmarad, és a szeretet egy magasabb minőséget kap, mert már azt is tudja, hogy miért Téged.
ayse

Alvásnevelés:

Zsuzsa ma jól kiéhezett mire hazajöttem (tanfolyamról), úgyhogy szopizott egy kiadósat még fürdetés előtt, ami által a fürdetés utáni szopinak már nem volt olyan bódító hatása mint szokott. Tök éberen cuppant le a mellemről, és megpróbálta hasra, illetve négykézlábra vágni magát, gondolom hogy elinduljon világot járni. Akkor elgondolkoztam, hogy na most mi legyen... mert otthagyni nem tudom, mert seperc alatt lemászik az ágyáról (ekkor bevillant, hogy talán mégiscsak újra össze kéne szerelni a kiságyat). Bevillant Megann félelme is, hogy ha most hagyom éberkedni, akkor azt hiszi, ilyenkor azt is lehet. Altató cici nem kellett már neki, otthagyni nem tudtam/akartam, felkelni vele méginkább nem, fejbevágni meg nem lehet :D úgyhogy amellett döntöttem, ottmaradok vele amíg el nem alszik szépen. Egy kicsit birkóztunk, mert mindig visszafordítottam őt a hátára, a végén már félig le is fogtam, illetve jó szorosan magamhoz húztam, és átöleltem. Egy picit fészkelődött, tett pár erőfeszítést hogy kiszabaduljon, de aztán feladta és elkezdett "turbékolni" szép halkan. Ilyenkor olyan nehéz megállni, hogy ne nevessek rajta hangosan, mert olyan édes hangokat tud hallatni. Végül 10-15 perc múlva egyik pillanatról a másikra elaludt.

Én nem adnám ezeket a meghitt perceket semmiért...

Hiszti:

Zsuzsa is elkezdte, ő az elektromos vezetékekkel van nagy haverságban meg a konnektorokat szereti megtámadni. Már raktam beléjük ilyen biztonsági bigyót, de akkor sem akarom, hogy azt higgye, a konnektorba bele szabad nyúlni, úgyhogy mondom neki hogy nem és el is viszem onnan. Na most már tudja, mi az a nem, és van hogy mikor odébbrakom, akkor bizony hisztizik.

Egyébként Zsuzsa is már ezerrel teper négykézláb, és fel is áll. Már lépegetni is próbál úgy hogy kapaszkodik valamibe és a mentén araszol oldalra. Szerintem nemsokára megtanul egyedül egyensúlyozni, úgy tűnik, lehet hogy előbb tanul meg járni mint fogat növeszteni. :)

Megann:

Sztem PZita biztos okosabbakat tud mondani mint én a bimbóvédőről való leszoktatásról... az én helyzetem azért más volt, mert Zsuzsa már tudta, hogyan kell mellből szopizni, csak kitalálta, neki jobban tetszik a cumi. Ha az a baba sose tanulta meg rendesen bekapni az anyukája mellbimbóját, akkor legelőször azt kell megtanulnia (mindkettőjüknek). Szerintem érdemes lenne felhívni egy szopis tanácsadót, vagy elmenni egy baba-mama csoportba és ott segítséget kérni. Esetleg ha van pénze rá, akkor kihívni egy szopis tanácsadót hogy az otthoni nyugalomban mutassa meg, hogy kell mellre rakni a babát.

Ülve szoptatás:

Csak azóta megy, mióta Zsuzsa saját magát meg tudja tartani... azelőtt csak szopis párnával volt kényelmes, utána meg fekve, és az ülve szopit,illetve a hagyományos bölcsőtartást csak 6-7 hónapos kora óta használjuk néha.

Jucc:

Nekem van egy anyuka ismerősöm, ahol szintén két gyerek van, és két dolgozó (elfoglalt) szülő. Ők azt találták ki, hogy minden péntek délután gyereket "cserélnek" és viszik őket külön programra. Nem mondják el előre a másik "párosnak" és akkor vacsoránál mindenki elmeséli, hogy hol volt és mit csinált. Ez nekem nagyon megtetszett. Náluk kicsit kényszerből alakult így a dolog, mert az idősebbik kislány nagyon beteg (veleszületett szív rendellenesség), emiatt nem tud részt venni megerőltetőbb programokban, amire az egészségesnek viszont igénye lenne. De szerintem abból a szempontból is jó, hogy mindkét szülőnek és mindkét gyereknek rendszeresen biztosít olyan időt, amikor csak egymásra figyelhetnek.

folyt.köv.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sis:

:( Mi baj van? :(

Ez a lobbanékonyság annyira más mint amit megszoktunk tőled. Hol a "sárkányos" lazaság, hol a humor? Remélem nem veszed bántónak, nem akarlak megsérteni, csak tényleg aggódom egy picit, annyira más ez.

Megann:

Még az jutott eszembe a bimbóvédővel kapcsolatban, bár így nagyon nehéz tanácsot adni, hogy nem tudom, hol akadnak el a mellretétellel, hogy Zsuzsa legjobban félálomban fogadta el a mellemet mikor cumizavara volt. Ott dekkoltam mellette az ágyon amíg aludt, és vártam mikor kezd félálomban keresgélni, és akkor gyorsan beledugtam a mellem a szájába. :) De ha nagyon nem megy neki a mellretétel, én még mindig amondó vagyok, a szopis tanácsadó a tuti. Vagy jöjjön el, ha tud, egy ilyen baba-mama talira. Van ilyen csoport Tiszafüreden, Bp-n az I., III. és a IV. kerületben, Szekszárdon, Tahitótfalun, Soroksáron, Érden, Eszergomban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki
Tök szépen írtál Zsuzsáról, meg a kapcsolatotokról. Én nem tudom, hogy vannak-e, akik rögtön és azonnal szeretni tudják a babájukat. Még nem nagyon hallottam ilyet. Én mindkét fiú születését egy nagy csodának éltem, meg, de ugyanakkor szembe találkozram az ismeretlennel is. Kellett hozzá egy kis idő, mire kialalkult bennem az az igazi anyai szeretet. Persze az első napokban is teljes odaadással gondoskodtam róluk, Laciért még a kórházat is otthagytam 7 órával a szülés után, de az a mély szeretet csak napok múlva alkult ki. Lacinál sokkal hamarabb, de árte aggódni kellet, úgyhogy szerintem ez volt inkább az oka.
Szerintem egyébként a kicsit azért kényezteti el annyira az anyuka, mert kompenzálni akarja azt az időt, ami a nagyobbnak megadatott csak kettesben vele. Persze lehet, hogy ez egy nagy marhaság, de ez is lehet egy ok.

Jucc
Mi inkább Bazsival próbálunk külön programokat csinálni. Főleg olyat persze, amihez Laci egyébként is kicsi lenne.

Sis
Szerintem se menj el. Mindenki más stílusban ír, és szerintem Te meg sem közelítetted az utóbbi idők egy két vitájának a hangnemét. Az hiszem itt elég sokan vagyunk temperamentumosabb emberek.

Én most mondom mindenkinek, hogy ha néha erősebb kifejezést használok nem akarok senkit sem megbántani.

Tudjátok van az a 10 pont, amit a férfiak mondanak a nőknek és abból az egyik vonatkozik erre a szitura:
" Ha valamit kétféle képpen lehet érteni és az egyiktől szomorú leszel és megbántódsz, akkor a másikra gondoltam."

Napsugár
Szerintem elég fura (most igyekeztem cizellálni) dolog próbálkozni valakinek a nevével és a jelszavával. Dórinak igaza van, nincs per pillanat jobb dolgod? Ha pedig viccesnek találtad, akkor elég fura humorod van.

Tünde
Köszi a biztatást. Azt hiszem én egy jellem vagyok. Apu ma tenger gyümölcsi spagettit csinált, világbajnok módon. Egy pillanatig gondolkoztam, mert gyümölcsöt elvileg lehetne enni :lol: aztán megráztam magam és nem ettem belőle. Várt itthon a fincsike zöldséges rizsem. :x

Lányok
Köszi a szoptatás hozzászólásokat. Mit ne mondjak irigyellek Titeket. Nekem annyira érzékeny volt a cickóm, hogy ha nem bórvizes lemosással kezdtem és fejeztem be, akkor azonnal begyulladt a sebeken keresztül. Én nem tudtam volna csak így sitty sutty kitenni elrakni. Ha véletlenül nem fejtem szoptatás után ki rendesen már becsomósodott kb fél óra múlva, aztán jött a láz, stb. Azt hittem Lacival már jobb lesz, de nem változott a helyzet, úgyhogy már előre rettegek, hogy mi lesz a harmadik kölköcnél.

Kép
Kép Kép
sildike

Davallia,
engem érdekel!

A szeretet megszorzódásáról eszembe jutott egy anekdota Karithyről (semmi köze a szeretethez, a kulcsszó az osztás-szorzás).

K. egyszer egy gazdag mecénásával ebédelt egy elegáns vendéglőben. Távozáskor a mecénás odavetett egy nagyösszegű bankót a személyzetnel és így szólt:
-Ezt osszák el!
K.-nak természetesen nem volt ennyi pénze, így ő némi aprót adott:
-Ezt meg szorozzák meg!
ayse

Davallia!

Engem is érdekel. Kíváncsi vagyok, vajon egyformán gondolkodun-e???

Címem a profilomban.

Kép
kuha

Jó reggelt lányok!

Tegnap este áramszünet volt jó sokáig, így ágyriadót fújtunk...na azért még ki nem aludtam magam, de jobb a helyzet :)

Angelani, köszi :lol: ez mekkora adag? 2- 3 dl? Igen én is a tej miatt kérdeztem...de majd elolvasom a 4-hósnak adhatót is.

Kép

Kép
prüntyi

Davallia! :)

Válaszoltam. :) Tényleg, ilyenkor derül ki, hogy mennyi a defektes ember.. :?

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Nem tudok most olvasni, mert mennem kell a rendőrségre./nincs semmi baj, csak engedély kell a cég egy bizonyos tevékenységéhez, /

Csak annyit szeretnék, hogy cca 2 hét múlva tartanék egy kisebb talit. Aki volt már az tudja, hogy mekkora a lakás.
Vannak e vállalkoz szelleműek, akik szívesen jönnének?

Azért írtam ezt most minden bevezetés nélkül, mert álmomban 2 nap múlva lett volna ai találkozó és én nem küldtem senknek útitervet. Látjátok már éjjel is ilyenekkel fogléalkozom.

Köszönjük a dícséreteket.
Tündériek a babák.
Testvérszeretetről majd írok és a munkáról is Rókinak.

puszi

Kriszta, Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Én borzasztó ritkán írok ide, de mindig olvaslak titeket és Rókica kérdése a szeretetről eszembe juttatott egy nemrég olvasott hsz-t:
"Valakihez a 3., vagy 4. gyerek volt érkezőben és a többiek aggódtak, hogy anya figyelméből, szeretetéből jut-e még nekik, ha megjön a tesó. Erre anyuka leültette a gyerekeket, meggyújtott egy gyertyát és azt mondta, ez én vagyok, a lángja pedig a szeretetem. Majd erről a gyertyáról meggyújtott annyi további gyertyát, ahány gyerek volt, plusz egyet az érkező kistestvérnek. És azt kérte, nézzék meg, kisebb lett-e a többi gyertyának a lángja. Mire az egyik gyerek azt felelte, hogy nem lett kisebb, sőt az "anya-gyertya" mintha még nagyobb és még fényesebb lánggal égne. "

A másik amihez hozzászólnék, az napsugár: kb. egy hónapja (vagy még régebben, az utólsó hozzászólásakor) rákerestem a hsz-ire, és elolvasva az összeset, az az érzésem támadt, hogy az egész egy kitaláció, nem valós. Vagy csak az Én életem nagyom jó, és nem tudom elhinni, hogy egy emberrel ennyi rossz dolog történjen egymás után. Megvan: feltűnési viszketegség.... Idejön, elmeséli az újabb történéseket, mindenki sajnálja meg szörnyülködik, majd eltűnik.... Lehet, hogy túl szkeptikus vagyok, de ezt gondolom. Ha nem így van, akkor bocs.
És azért is, mert csak ez miatt írok :lol: :oops: (na jó, a fő ok tényleg az első fele volt :wink: )

Pussz: Pocak
pocakpacni

Rokica és angolosok!

Mi a @ jel kiejtése angolul? Az "at" prepozíciónak felel meg?
Válaszotokat köszönöm!
ayse

És bocsánat a helyesírási hibákért, nem sokat alszok mostanában és nem tudok koncentrálni :oops: :? :D

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ayse:

Igen.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!
Köszi!
ayse

Sziasztok!

Pocak!
Ez a gyertyás történet annyira megható! :)
Napsugárral kapcsolatban bennem is felmerült már, ami benned! Talán figyelemfelkeltés?

Davallia!
Engem is érdekel! Cím a profilomban!
Sajnálom az éjszakát! :( Pihenjetek ma sokat! :)

Hari!
Kedvellek a jóindulatod miatt és, hogy mindig olyan diplomatikusan intézed a dolgokat! :)
Én nem gondolnám, hogy különbséget kellene tennünk egymás között és bármelyikünknek is több joga van "kiosztani" mást.

Sis!
Ne tűnj el, léccccci!!!!!! :) :( :) :(
Hiányzol nekünk!

Nati este fél 9-től reggel 6-ig nyikkanás nélkül aludt! :) :)
Vagy nagyon jó pillanatát kaptuk el az alvástanulásra, vagy ennyire kis drága, okos manócskám van! :D :D :D

Bab!
Hol vagy??????????????

Andi&Nati

KépKép
duda

Nyílvános szoptatás:
nekem nem kellett elgondolkodnom ezen, hogy vállalom-e, mert Lili olyan hangerővel követelte a magáét, hogy muszáj volt megszoptatni (persze azért diszkréten tettem).
Szó szerint átéltem szoptatni ige német jelentését: stillen/csöndesíteni (still/csendes)
ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?