A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Duda!
Ennyire drága okos manócskád van!
ayse

Ayse! :) :) :) :) :) :) :)
Ugye?????????

BKriszta!
Én nem voltam még nálatok, merrefelé is laktok?
Ha babakocsival megoldható a dolog, én szívesen mennék hozzátok! :) :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike, érdekes amit írsz...visszagondolva...nekem is (lehet hogy adepresszióm is közrejátszott) amikor már itthon voltunk akkor csapott belém a felismerés, hogy igen anya vagyok és imádom azt a kis csöppséget aki már több mint 9 hónapig bennem, velem élt (túlhordtam :) ), de tudod mi a fúrcsa...hogy Apánál éreztem az első pillanattól kezdve a mérhetetlen szeretetet/szerelmet a Tüóncsi iránt (pedig ő az aki sokáig nem akart még gyereket, mert félt, hogy még nincs kész rá), de Ő volt az aki a születés pillanatában, amikor a kezünkbe adták a babát elsírta magát (hozzáteszem, még nem láttam sírni a 6 évünk alatt) és végig amikor bejött hozzánk a korterembe (az első 2 nap szinte végig bent volt), olyan hihetetlen szeretet/szerelem sugárzott a lánya felé, amikor nézte, símogatta, beszélt hozzá, hogy nem győztem csodálkozni. Pedig én is mindenhol azt halloottam, tapasztaltam, hogy a férfiak azok akik később találják meg a kapcsolatot a gyermekükkel.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)
Pontosan azóta olvaslak titeket, amióta megszületett Megann Lénája. Előtte nap bekukktantottam kíváncsiságból, utána meg persze érdekelt, hogy megszülett-e már Lénácska. Meg utána a többiek is. :)
Hogy mit gondolok rólatok? Tényleg volt sok vita, amióta olvaslak titeket (pl. Zsofy-Mea, Napsi képes sztorija), de ennek ellenére sztem nagyon összetartó társaság vagytok. Ezért olvaslak titeket, mert a többi fórumon ezt nem tapasztaltam. És tök jó, hogy kiálltok egymásért, pl. most Davalliáért, régen meg Megann-ért (antimegann miatt).
Nekem nem furcsa már ennyi idő után, hogy babátlanul olvaslak titeket, mert mint mondtam, még fiatal is vagyok hozzá. Addig meg legalább művelődök. :D
Szívesen hozzászólok én is, bár én inkább a babátlan dolgokhoz tudok (pl. fogyókúra, amit nekem is kéne csinálni, de atom lusta vagyok :cry: )
Hogy tudok aláírást csinálni???
Andi
rheus

Sziasztok!

Most nagyon dühös vagyok :twisted:
Tegnap írtam szó szerint egy regényt és nics.
Most meg megint sokat írtam és elszállt :evil:
Vagy túl sokáig írtam és kiléptetett a rendszer. Mert kérte a felhasználói nevem és a jelszavam. Persze amit írtam, törlődött:(

Sis!
Ne menj el.
Ha rám haragszol, akkor sem érdemes ezek miatt.

Tudom, hogy én is írok marhaságokat, vagy úgy tűnik, hogy bunkón, de aki ismer (a nagyon régiek), tudják, hogy a légynek sem ártanék. Én mindent magamra veszek és nem bírom a feszültséget.
Néha erős vagyok, de belül meg széthullok.

Hú, most nem tudok visszalapozni.
Ödv az újnak (bocsi, nem emlékszema nevedre pontosan)!
Gyere bátran és kérdezz nyugodtan:)

Azt hiszem írtam, a tápszer 450ml.
De már reggel 9h-kor letelefonáltam a rendelőbe és megkérdeztem, hogy ez mennyire lehet ártalmas.
Jól kinevettek (gondolom), mert ez Babáknak van és az, hogy ennyi minden meg tej van benne, nem káros, hisz akkor nem lehetne csecsemőknek adni.
Azt mondták, hogy a por tápszer is tejalapú és nyugodjak meg, még ha káros is lenne, nem 1 doboztól lenne baja.

Tudjátok engem nem hagy nyugodni semmi.
Azóta már a balaton szeletet is megkérdeztem a doktornénitől.
Egy jót nevetett rajtam. Persze csak azon, hogy már túlaggódtam a dolgot. Mondta, hogy nem lesz baja, de azért ne adjunk neki rendszeresen:)

Egyszerűen nem emlékszem, hogy mit írtam este, de minden "okosság" kijött belőlem.

Mennem kell gályázni, meg még főznöm is kellene.

MAjd visszaolvasok valamennyit!

Ja!
Megann!
köszönjük a Csodaszép képet :lol:

Erhard egész jól aludt :wink:

Puszi lányok!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani, még mindíg nem vagy elég rutinos... 8) írd meg word.-ben, közben látod, kinek mit válaszolsz, és onnan bármikor be tudod copyzni, ha látod, hogy nem küldte el... :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Rheus! :)

Semmi bajom azzal, hogy itt vagy és olvasol bennünket ne érts félre.. Nekem sok a furcsa véletlen, és mint kiderült nem csak nekem. :roll: na de ezt hagyjuk..

Babátlanul olvasni egy olyan topikot, ahol 7-8 hós babák vannak, és azok mindennapjait nyomonkövetni nekem nagyon furcsa. Itt többek között olyanokról van/volt szó, hogy melyik tápi, milyen kaja, hogyan elkészítve, szoptatási gondok, babák fejlődése (fogak, mozgás stb), esetleg betegségek ill. inkább elenéysző részben a fogyókúra és egyebek.

nekem pl. biztos unalmas lenne egy olyan fórumot napi rendszerességgel olvasni és problémáikat nyomonkövetni, ahol pl. a 2-3 évesek dacproblémáival küszködők cserélnek tapasztalatot vagy épp olyat olvasgatni (nem beleolvasni, hanem úgy, mint mi itt tesszük), ahol babaproject van, és erre mindenféle gyógyszeres kezelésekről meg egyéb hormonokról írnak.

Nem az a fura, hogy "művelődsz", hanem hogy ennyire követed az ide írók/babáik életét, és más az, hogy az ember beleolvas, tájékozódik, de sztem ez ennél több Nálad. Vagy tévedek?

Egyébként ezt a művelődés dolgot azért sem értem, mert írod, hogy fiatal vagy a gyermekvállaláshoz, ebből gondolom nem az elkövetkezendő hónapokban kívánsz teherbe esni, így amit itt ovasol, azt egy az egyben el fogod felejteni mire idejutsz, hogy a babád 7-8-9 hós lesz. Hacsak nem jegyzetelsz nagy bőszen :) Ezt magamból (is) kiindulva mondom, és láthatod, hogy egy-egy témát már jópárszor kiveséztünk, és mégis újra meg újra előbukkan, mikor vkinek aktuálissá válik az ő életében is, és esetleg hiába olvasta korábban, :arrow: nem emlékszik. :)

Szóval nekem furcsa, amit csinálsz, még egyszer hozzáteszem nem zavar, csak merem remélni nem vagy egyenlő valamelyik eddig felbukkant "kedves" hozzászólónkkal. :wink:

További jó olvasást/művelődést kívánok Neked :), remélem tanulsz is belőle és jegyzetesz, mert különben úgysem fogsz rá emlékezni, mikor hasonló cipőben jársz.

És csodálkozom hogy jut időd ennyi mindenre a tanulás és egyéb elfoglaltságaid mellett (mert gondolom mivel nem tervezel mostanság gyermeket nem a 2005-ös őszi babák topikjának rendszeres olvasása teszi ki a szabadidőt eltöltését) :)

Na jó, ennyi voltam ,felébredt a legkisebb. :)

Dóri
Vendég

Rheus!

Amindenit! Te aztán tényleg képben vagy!!!! Mond, hogy bírtad ennyi ideig, és csak most "szóltál hozzánk"???
Én biztos nem bírtam volna, pláne, ha ilyen rendszerességgel olvastam volna egy fórumot, mint Te.
Le a kalappal előtted...! Na, nem azért, mert eddig csak olvastál, hanem azért, mert látszik, hogy tényleg érdeklődsz, és valóban kíváncsi vagy a hogyanokra és a miértekre.
Remélem, tényleg sikerült valamit tanulnod tőlünk.
Ha mást nem, akkor legalább azt, hogy mit ne csinálj majd, ha pici babád lesz.
Egyébként megkérdezhetem, hogy mikorra tervezed(tervezitek) a babát?

Kép
kuha

Sziasztok!

Ma is fölébredt Gergő Apa ébrszetőjére, de vissza tudott aludni. Erre öt perc múlva rázendítettek az üzekedő macskák az udvaron. Na, akkor kipattant a szeme :cry: Meg fogok őrülni, ha nem alhatom ki magam... / le kéne feküdnöm korán, de egyszerűen képtelen vagyok rá, mindig elvacakolom az időt/.

Ayse :) Én is ezt mondtam az anyukának, hogy ha már valamelyikkel külön programot akar csinálni, akkor az a nagyobbik legyen! Egy gyerekpszichoterapeuta ismerősöm azt mondta, hogy ha egy gyerkőc oviba kerül, ráadásul még kistesó is van, akivel anyuka otthon marad, akkor anyukának minden nap egy olyan órát kell teremtenie, amikor csak a naggyal foglalkozik, és hetente egyszer apukának is kell egy ilyen órát csinálnia. / ha nincs tesó, akkor is javasolt ugyanez a menet/.
Ez a Rokica által említett megoldás sem rossz, csak nem hiszem, hogy mi meg tudnánk oldani, hiszen alig látjuk Apát, és ha végre van egy hétvégéje, amit velünk tud tölteni, akkor azt bizony együtt akarjuk élvezni mindannyian. Ráadásul én ugye egész héten itthon vagyok a gyerekekkel, szeretnék mást csinálni a hétvégén. De mi szerencsére nem vagyunk rákényszerítve egy ilyen megoldásra.

Rokica :) Nem tudom, láttad-e, de nálunk is úgy van a kiságy, hogy az egyik rács leszedve, és a mi ágyunkhoz tolva. Nekem ez nagyon kényelmes megoldás az éjszakai szopik miatt. Viszont amióta Gergő is ilyen nagy izgő-mozgó lett, pillanatok alatt átkeveredik az ágyunkon, és egyszer már le is esett. Minden alvása alatt ötvenszer nézek rá, hogy nem kelt-e föl, mert akkor gyorsan baj lehet. Így aztán tegnap eljutottam oda én is, hogy rács visszakerült. Viszont nem csavaroztam vissza, csak az ágyunk és a kiságy közé beszorítottam, sikerült úgy, hogy nem mozdul el. Így amikor este lefekszem, akkor előtte kikapom a rácsot, és összebújhatunk :D
Nálunk is elkezdődtek az elalvási nehézségek, kicsit el is szomorodtam :cry: Eleinte hihetetlen volt, de már épp hozzászoktam, hogy Gergőt csak leteszem, és percek alatt elalszik egyedül. Na, legalább egy hete nem volt ilyen. Oda kell mellé feküdnöm, akkor szépen elalszik.
Esténként meg fürdés után a nappaliban szoktunk cicizni, és úgy szokott elaludni. / tévé megy szép halkan, félhomály, de Balázs is ott játszik vagy vacsizik közben/. Tegnap rájöttem, hogy ezek a zajok, érdekes dolgok nem hagyják elaludni, ezért lett még nehezebb az esti elalvás. Így mostantól bevonulunk fürdés után a hálóba. Tegnap bejött: pillanatok alatt elaludt :D

Andi :) Lehet, hogy Kriszta nem tud most válaszolni: Csepelen laknak, panel lakásban. A babakocsit majd ő megmondja, de szerintem elég nehezen férne el...

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Először is
ANDI!

ENNYIRE DRÁGA, OKOS MANÓCSKÁD :) VAN!

Rheus :) !
Üdv. közöttünk. Engem érdekelne, hogy miért gondolod azt magadról, hogy h.. p*csa lennél az Anyasághoz, ha előtte nem "tájékozódsz"??? Mikor szeretnél Babát, és miért pont a mi topikunkat (2005. őszi) olvasod, vagy a többit is???

Pocakpacni :) !
Olyan megható ez a gyertyás történet.
Gyere gyakrabban!!!

Kriszta!
Látod, látod, a sok elfoglaltság mellett, azért álmodban szakítasz időt ránk :lol: :lol: :lol: ! Melyik nap lenne a tali?

Davallia!
Sztem írd meg kör e-mailben a feltevésedet :lol: !

Sis!
Ha megnyugodtál,GYERE VISSZA PLZ!!!!

Gyermekvárás, szeretet:
Én azt hiszem Rékát rögtön szerettem. Úgy, ahogy volt, véresen, lilán, kéken, ordítósan. Ahogy kibújt és mellre rakták (jobban mondva, csak akarták, de először el kellett vágni a köldökzsinórt, mert rövid volt, s nem ért fel vele a cicimhez :) ) Szóval, ahogy ott volt a mellkasomon az a kis esetlen test, ahogy odasimult, ösztönösen cuppogva a mellemen, hát az nekem maga volt a CSODA!!!
De, ahogy Róki is írta, én már a pocakomban is nagyon szerettem Őt. Biztosan sokat segített az is, hogy én/mi már akkor egy önálló Lényként kezeltük Őt. pl. Apa minden lefekvés előtt mesét olvasott Neki. Én pedig reggelente elmondtam, hogy aznap mi vár ránk.
Ha dokihoz kellett mennem akkor azt, ha bent a mh.-en (amíg bejártam dolgozni) volt v.mi olyan, ami nem mindennapos, akkor azt. Nem 1x (ha pl. v.mi olyan dolgot ettem/tettem, ami Neki nem a legjobb volt), akkor bocsánatot is kértem Tőle! Eleinte nagyon sokan hülyének néztek ezért, de különösebben nem foglalkoztatott a dolog. Én úgy éreztem, hogy ez mindhármunknak jó, s ez volt a legfontosabb :) :) :) . Sőt, sztem a Következővel is így fogunk tenni :P !

C.
cinka

Hú, Dóri!

Most aztán tök az ellenkezőjét írtuk ennek a dolognak.

Hogy őszinte legyek, én abszolút el tudom képzelni mindazokat a dolgokat Rheus-sal kapcsolatban, amit Te nem.

DE!
Én is hajlamos vagyok a paranoiára, ÉS végiggondolva azt, amit most leírtál, megmoccant bennem a kisördög...

Kép
kuha

Kuha! :)

Én őszintén leírtam mi az, amit gondolok. :) Én nem bírnám. Ebből látszik mennyire mások vagyunk, ami a jó az egészben. :)

és remélem nem lesz a véleményem újabb sértődések/kirohanások tárgya! :) :lol:

Dóri
Vendég

Dóri, nem hiszem, írtam mailt, de csak most olvastam a hozzászólásod és egyetértek veled... :wink:

Kuha, írtam mailt... :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
:lol: :lol:
Vendég

Prüntyi!

Mail ment...! :)

Kép
kuha

Gyermekvárás, szeretet

Szerintem az egyáltalán nem kérdés, hogy mindannyian szerettük már pocakban a babát, de én megmondom őszintén, hogy nekem fura volta Bazsika az első pár órában. Én este kezdtem szülni, éjfél után lett meg Bazsi, nem is volt nehéz a szülés, de amikor megkérdezték, hogy odahozzák-e éjszakára én bizony azt kértem, hogy had pihenjek pár órát. Aztán, amikor hajnalban elkezdtek mocorogni a szobatársaim babái, akkor éreztem először, hogy nekem is nagyon hiányzik Bazsi. Rögtön ki is hozattam. De azt, hogy tényleg úgy igazán hozzám tartozik és nagyon, de nagyon szeretem azt én is már inkább otthon kezdtem el érezni. De emiatt egyáltalán nem érzem magam rosszabnak, vagy jobbnak vagy semmilyen másnak. Szerintem ez természetes így is, meg úgy is ha valaki azonnal imádja.

Kép
Kép Kép
sildike

Csajok
Kövezzetek meg de én is ilyen hülye bizalmatlan vagyok. Én is olvasgattam a topikot pár nappal a belépésem előtt, de hogy gyerek nélkül majd 1 évig olvasgassak és ne írjak azt nem igazán hiszem. Néha én is átkuksizok más topikba, ahol tudom, hogy van ismerősöm, és írok is, főleg ha tanácstalan anyukák vannak.
Minden esetre Rehus hirtelen megjelenése és Napsugár akciója több mint furcsa véletlen a számomra.
Dóri, Kuha, Prüntyi írjatok nekem is!!!

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Jucc! Már napok óta szeretném megköszönni a pénteki találkozót. Ádám és Csilla azóta is emlegeti, hogy miket játszottak Balázzsal. Csilla részletesen elmesélte itthon apának, hogy is kell bakapcsolni a játék mikrohullámút.

Ayse! Tegnap a János Kórházban voltunk. Három gyerekkel érdekes program volt. Amikor megláttam a laboratórium feliratot, rögtön Te jutottál eszembe.
Sajnálom, hogy pénteken, csak pár szót tudtunk beszélni.

Bkriszta! Megy majd a recept!

Cinka! Csak ismételni tudom, amit Aysenak írtam. Remélem, hogy lesz még legközelebb, amikor veled is tudunk többet beszélni.

Kérhetek egy kis segítséget tőletek? Kedden volt nálunk egy várandós anyuka, és éppen babakocsi vásárlás előtt állnak. Ebben én nagyon nem vagyok jó, mert Ádám születése előtt vettünk. Szóval két kérdés. Most hajlanak a Bergonra. Akinek ilyen van, mi a véleménye? (Nem akarnak tömegközlekedni vele, így a nehézsége nem gond.) Vagy másfajtából tudtok-e olyat, ami szitén jó tágas, és elfogadható az ára?

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sildike!

Én is hasonlóan éreztem, mikor Gergő megszületett. Bár én mondjuk inkább amiatt, mert a 9 hónap alatt, nagyon vártuk őt, és teljesen elképzeltem, hogy hogyan fog kinézni, kire fog hasonlítani, milyen lesz a pici orra, és milyen a szája.
Aztán, mikor megszületett, és a hasamra tették, akkor nem is azzal voltam elfoglalva, hogy valóban olyan-e, mint amilyennek elképezltem, hanem azt néztem, megvan - e mindene, és örültem, hogy ordít.
Majd elvitte a csecsemősnővér, engem elkezdtek összevarni, és pár perc múlva már tisztán, szépen felöltztetve hozta vissza a férjem.
Akkor a kezembe adták, és csak néztem a pici arcát, és akkor fogott el egy furcsa érzés.
Csak néztem, és kavarogtak bennem a gondolatok, hogy akkor most ki is ez a kisember az én kezemben, és hogy egyáltalán nem így képzeltem el, sőt, egy picit talán még idegennek is éreztem.
Azt vártam, hogy majd tök úgy fog kinézni, mint az apukája, vagy mint én. De nem.
Csak kerestem az ismerős vonásokat, és sehol semmi.
Olyan furcsa volt az egész.

Persze délutánra, meg főleg másnapra már elmúltak ezek az érzések, és olyan volt, mintha mindig is ott lett volna velem.
Teljesen természetes volt , hogy Ő a mi Gergőnk, és semmi furcsát nem éreztem.

Ettől mondjuk mostmár én sem érzem magam másnak, vagy rosssz anyának, de ez nagyon soxor eszembe jut, és mindig van egy csöppnyi lelkiismeret - furdallásom ilyenkor.

Kép
kuha

Sildike, PrivátÜzit küldtem...nem tudom, hogy tudod megnézni...:) az e-mail címed nem tudom

Kép

Kép
prüntyi

Kuha, ne legyen, szerintem ez természetes jelenség...

Kép

Kép
prüntyi

Pzita!

Nekem nem Bergon kocsim van, viszont a szerkezete, a kinézete, meg mindene szinten teljesen ugyanaz. Talán egy kicsit nagyobb. Lengyel gyártmány.
Én maximálisan meg vagyok elégedve vele, hóban, szélben, sárban, mindenhogyan, pláne itt a jó szar utakon is, nagyon szuperul tudok vele közlekedni.

Sajnos tömegközlekedésre a mérete miatt teljesen alkalmatlan, de ennyi az össz. hibája.

Teszek fel két képet, így néz ki:
Kép

Kép

A Könyves Kálmán körút 64. sz. alatt vettük, alap ára 41.000 Ft volt, a táskával és a szúnyogvédővel együtt fizettünk érte 46.000 Ft-ot. Az árban benne van a kivehető mózes is.

Itt a honlap címük is, bár most épp rámentem, és azt hiszem, átalakítás alatt van az oldal. De ez a cég neve: Endo 96 Kft.

www.endo96.com

Az eladók nagyon készségesek, azt hiszem, anya és lánya, és törik a magyart kissé (lengyelek).

Remélem, tudtam segíteni!

kuha

Kép
kuha

Sildike!

Én is csak privi-ben üzentem!!!

Kép
kuha

Húú, látom mindenki mást gondol rólam!
Akkor tisztázzuk: én nem vagyok egyetlen betolakodó sem, sőt!!! Soha nem fordult meg a fejemben, hogy megbántsalak titeket, vagy közületek vkit!!!
Most van időm, hogy írjak. Tanulás mellett volt hogy egész héten nem olvastam, mert persze azért sokat tudok rólatok, de mivel nincs babám, ezért nem mindent olvasok el.

Dóri!
Ahogy írtam, nem mindent olvasok el. Csak azt, amit esetleg később fel tudok használni. (pl. milyen b.kocsit érdemes venni, milyen kaját mikortól lehet adni, mire milyen antibigyót stb).
Az emberek különbözőek. Engem érdekel ez a dolog, ezért olvasom.

Kuha!
Azért nem írtam eddig, mert tényleg nem tudtam állandóan követni a topikot! Néha rettentően sokat tudtok írni! :D Meg antimegann-nal írta vki, hogy ki az a h**e, aki képes úgy olvasni, hogy semmi köze hozzá stb. Az egy kicsit bántott, ezért is vártam. Ez tényleg véletlen, hogy most írtam!

Sildi!
Mint írtam, senkihez semmi közöm. Én ettől többre becsülöm magam, minthogy az ismeretlenségbe burkolózva bárkit is megbántsak! Ez nem az én műfajom!

Remélem érthető voltam és nem bántottam meg senkit sem! De ha akarjátok, nem írok többé, nem akarom szétzilálni ezt a remek társaságot!

Andi
rheus

Rheus, ne haragudj, de szerintem nagyon ritka az olyan ember (már ha tényleg van ilyen) aki még nem is terhes, de szeretne gyereket és azon gondolkodik, mit ehet egy picibaba, és milyen babakocsit vegyen...kicsit abszurd a dolog. Szerintem sokan a terhesség előtt azzal voltak elfoglalva, hogy hogyan táplálkozzanak helyese, milyen kismamaruhák vannak, hogyan fejlődik a baba a pocakban...stb.

Mondjátok, ha rosszul gondolom...de kicsit tényleg furcsa...ezekkel a dolgokkal, bőven ráérsz még, lehet, hogy addigra mire terhes leszel, nem is lesz olyan típusú babakocsi amit most kinézel...(nem a korodra gondolok, hanem ezek is kimennek a gyártásból, és jönnek újak)

Kép

Kép
prüntyi

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, képzeljétek nem is írtam még...Tüncsi is elkezdett "rákot játszani" tolatva már kúszik...és kb. 5x már felült hasalásból :lol: úúúúgy örülök...olyan kis huncut olyankor :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Ezeket a dolgokat a példa kedvéért írtam, hogy tudjátok, nem a ti magánéletetekre vagyok én kíváncsi, hanem a babák életére!
Persze, hogy engem is érdekel a helyes táplálkozás, amire már most odafigyelek, mivel ősszel elég durva vashiányom volt, és hónapokig tablettát kellett szednem, hgoy helyreálljon!
Amúgy én mindent elolvasok, ami a babákkal kapcsolatos, ha itt ajánlotok egymásnak vmi honlapot, azt is. :) Úgyhogy ilyen téren mindenevő vagyok! :D
De ha valakit bántok ezzel, vagy így felborul a topikos élet, akkor maradok csendes olvasó továbbra is.

Andi
rheus

Pzita :)
Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat, Balázs is nagyon lelkesen mesélt apjának, és- talán már írtam- ahogy kiléptetek az ajtón, már kérdezte is, hogy mikor jöttök megint!!!
Van olyan babakocsi, ami kiszolgál 3 gyereket? Mert mi úgy vettük a Peg Peregot, de nem vagyok biztos benne, hogy egy nagyobb javítás nélkül kibírja a harmadikat is...
Írtam mailt!

Balázs-száj:
Gergő az előbb nagyon vidáman ébredt, mosolyog folyamatosan, és dumál. Mondogatja, hogy geöööö, grrrrrrrrrrrrrrrr, heöheöheö, stb. Mondom neki, hogy micsoda édesen dumálgatsz itt! Erre Balázs: " Lehet, hogy ilyeneket álmodott" :lol:

Rheus :) Nekem nincs üldözési mániám, én is csináltam volna sztem hasonlót, ha lett volna netem babátlan koromban.
[/b]

Kép

Kép
jucc33
Érd

Tőlem maradhatsz

Kép

Kép
prüntyi

Rheus!

Mint írtam, én nem tartom elítélendő dolognak, ha valaki csak olvasgatja a topicot. Tegye. Nyilvános a topic, az olvasáshoz nem kell jelszó.
Ezt tényleg nem vethetjük senki szemére.
Mi , "topic-lakók" nem gondolkodunk egyformán, egy-egy dologról bizony különbözik, különbözhet sőt, kell is, hogy különbözzön a véleményünk. Különben nem lenne értelme az egésznek.
Azonban ez a topic azért jött létre, hogy egymást segítsük, ügyes - bajos dolgainkban meghallgassuk, kikérjük egymás véleményét.
És természetesen - ezt most külön Napsi kedvéért!!!!!!!! - büszkélkedni is szeretünk gyermekeinkkel.
Csak tudod, amikor megjelennek itt mindenféle antimegann, meg Napsi-félék, az mindig felbolygatja az életünket, pláne, ha úgy érezzük, "támadás éri" ezt az általad is annak vélt, jól összeszokott, remek kis csapatot.

És emellett a tegnapi dolog mellett sem lehet elmenni szó nélkül.
Hogy őszinte legyek, Dóri levele után tényleg én is elkondolkodtam egy kicsit a dolgon.
Furcsa egybeesés mindenesetre; Napuságár eltűnik, jössz Te. Ráadásul tegnap Napsugár azt "ígérte nekünk", hogy este visszajön , addigra a profilját is megcsinálja.
Ehhez képest se híre, se hamva.
Még csak meg sem akarta védeni magát az őt ért támadások miatt.
Az ő helyében, ha nekem tiszta lenne a lelkiismeretem, akkor azért szólnék néhány szót a saját érdekemben.
Pláne, ha maradni szeretnék a topikban.

Kép
kuha

Kuha!

tudom, hogy igazából ez az egybeesés furcsa mindenkinek. De én nem vagyok, voltam soha Napsi, annyit tudok róla, mint ti!
Nekem tiszta a lelkiismeretem, nem bántottam meg semmilyen módon itt senkit!
Szerintem ez csak a Napsi-ügy lecsillapodása után derülni ki számotokra, hogy én tényleg most írok először, és nem voltam soha és nem is leszek ilyen betolakodó!
Bebizonyítani nem tudom, hogy tudnám. :( De ha maradhatok, rá fogtok ti is jönni, hogy én más vagyok. annak ellenére, hogy még nincs babám.

Andi
rheus

Andi mellett szólva, nekem is van olyan (babátlan) ismerősöm aki olvassa a Babanetet, illetve a mi topikunkat, csak azért mert szereti nézegetni a babaképeket, és olvasni a történeteket.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hűűűűűűűűűűűű! :o Egy kicsit nem tudok jönni, azt mi van itt már megint :!: :!: :!:

Képzeljétek, Petinek úgy néz ki nemsokára foga lesz (ez lesz az első foga) Már tiszta fehér alul az ínye, és a bal oldalon már egy vékony vörös csíkot is látok rajta, na meg ömlik a nyála ezerrel, meg sokat is sír (legalábbis többet, mint eddig) :(

Tök jó fotókat csináltam, majd teszek fel, ha hagy rá időt a kisember :lol:

Viki&Peti
viki27
Pécs

Mit is írhatnék magamról?
Ha a koromat elárulom, akkor bizti mindenki még hülyébbnek fog nézni, mint így :mrgreen: :!:
Amúgy még tanulok, vidéken élek, és nagyon messze Pesttől! 3 éve vagyok együtt a párommal és még jó sokáig vele is szeretnék lenni :D . Ő már megszokta a baba-szenvedély-mániámat, mivel én úton-útfélen állandóan a babákat lesem! De szerencsére ő is nagy babapárti! Még messze van, hgy együtt éljünk, mert amíg tanulok, addig nem akar összeköltözni, sajnos :( .
Röviden ennyi, de beszélgetések közben jobban megismerszik az ember, meg persze nyugodtan tegyetek fel konkrét kérdéseket :D !

Andi
rheus

Kép
Kép
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rehus!

Hát tényleg nem pont a legjobbkor jöttél, de rá se ránts...volt már ilyen....gyere nyugodtan és olvasgass, kérdezz...
Különösen hízelgő nekem hogy ráadásul pont miattunk néztél be mársnap is a topicunkba(amikor Léna született).
Bevallom egy kicsit azért megmozdult bennem valami hogy pont engem emelétél ki, tudod, amikor Antimegann megjelent azért borzsztóan sokkolt, hogy nem-e valami pszihopata állat pécézett ki magának minket...

Jucc!

Balázsszáj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cukipofa!

Léna-híradó:
Léna ma már emberi időben kelt.. :) :) :) 6kor :) :)
Persze éjszaka közepén megint táncolt egyet, de akkor még vissza tudtam altatni...
Reggel pedig még motoszkált is az ágyában egy kicsit mire szólított engem hogy ő pedig már fönt van :) :) :)
Bízzunk a sikeres folytataásban... :) :) :)

M

Kép

Kép
megann

És most jön ami még nem volt:

Ez történt Léna fülével tegnap este :) :) :)
Volt ám sírás rívás :( :( :( de legalább ez is megvan... :) :)

Kép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Most írtam egy másik fórum egyik tagjának. Náluk is felmerültek problémák abból, hogy illetéktelenek olvasgatták a fórumukat. Rehus itt most nem rád gondolok ám.
Ott az volt a probléma, hogy a helyi védőnő, meg gyerekorvos kezdték el olvasni a fórumot. Lett is belőle egy kis kalamajka, mert nem kifejezetten hízelgő dolgokat írtak róluk.

Kuha
Mi van, pl. ha a mogyoródi gyerekorvos belekuksizik a fórumba?Hi-hi, csak vicc volt, de Te fogékony vagy erre, Bocsi, bocsi.

Szóval ők találtak egy helyet, ahol titkosított oldalon lehet folytatni tovább a fórumot. Persze figyelik még a babanet-et és ha valaki csatlakozni akar hozzájuk annak megadják a belépéshez szükséges információkat.

Ha megtudok tőlük valamit bővebben, akkor majd küldök Nektek priviben üzeneteket. Már sokszor gondolkodtam egyébként, hogy ki mindenki lehet tisztában a magánéletünkkel, problémáinkkal, érzéseinkkel, szokásainkkal. A legnagyobb döbbenet persze akkor ért, amikor apa közölte, hogy Ő egyszer olvasgatta a topikot, mert nem értette, hogy mi a sz@rt lehet ennyit itt ülni. Persze rájött, hogy jól nem csinálok semmit napközben. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Megann!

Tényleg csak ezért említettelek téged! :) Antimegannos dolognál sajnáltalak, mert tényleg nem lehetett egyszerű! De erős csaj vagy, és megoldottad! :D
Lénácska meg gyönyörű!!! Bár nekem fülbevaló nélkül is nagyon tetszett! :)
rheus

Ez sikerült, de hogy kerül oda a gyerek képe?...

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc
Miután megadod a születésnapot, utána van egy olyan szövek, hogy:
I want to upload my child's picture!

Azt ki kell pipálni és utána tudsz tallózni a képek közül.

Kép
Kép Kép
sildike

Rheus!

Köszi! Hidd el én is kapkodtam a levegőt rendesen, antimegann egy igazi gyökér volt, képzeld szegény családját....
Ahelyett hogy segített volna, vagy mondott volna valami okosat, jótanácsot, értelmeset, kijelentette hogy nekem nem való baba max játékbaba...gondolhatod hogy esett egy 2 hós babával..
Hát utólag bevallom hogy legszívesebben kitapostam volna a belét.... :( :twisted: :twisted: :twisted:

Fülbevaló:
Eddig is el voltam ájulva, most meg pláne Lénám a legszebb kiscsaj a világon..olyan kis bájos lett az uj fülbevalójával...
Hát még ha megkapja a véglegeset...

Jucc!
Hogy csináltál ilyen csíkocskát???
Van rózsaszínben is???

Kép

Kép
megann

Sildike!

Hát nem fogod elhinni, de nekem voltak már a Babanet miatt igen kellemetlen perceim.

Röviden:
én ugye a Kútvölgyiben szültem, és anno abba a topikba is rendszeresen írogattam.
Kíírt időpontban befeküdtem a kórházba, egy hétig sehol semmi, majd hazajöttem. Persze, bejelntekeztem a topikba, közöltem a tényeket velük is, hogy itthon vagyok.
Majd még aznap este el kezdett fojdogálni a magzatvíz, de fájások még sehol nem voltak. Gyors telefonos segítség a szülésznőmtől stb-stb. (Aztán persze jöttek azok is, úgyhogy indulás a kórházba)
Na, mondom indulás előtt, még tájékoztatom a kútvölgyis topikosokat, hogy mi a helyzet, mit mondott a szülésznőm stb.
De akkor már tök izgatott voltam.

Mindegy, lényeg a lényeg, megszületett Gergő, majd hazajövetelünk előtt két nappal épp hálálkodnék a szülésznőmnek, oda is adtam a csomagot, amikor nagy kínlodások közepette közli, hogy van egy kis gond.
Mondom micsoda? Hát, hogy leírtam a topikba, amikor indultunk a kórházba, hogy beszéltünk telcsin, és hogy olyasmit írtam, amit ő soha nem is mondott, stb-stb., és nem is mondhatott, mert szakmailag az egy hülyeség. És hogy az egyik kórházi fő szülésznő is olvasta (aki mellesleg a mai napig rendszeresen írogat abba a topikba), és kérdőre vonta az én szülésznőmet, hogy hogy mondhatott ekkora hülyeségeket.
Az volt a lényeg, hogy ugye magzatvíz folydogált csak, fájások sehol, de nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen, induljunk, vagy sem, és ekkor hívtam fel a szülésznőmet. Emlékezetem szerint !!!!!![b] (ki tudja, épp ki olvassa ezt a topikot is :) ) azt mondta a szülésznő, hogy elég akkor indulni, ha jönnek a fájások is, attól, hogy csordogál a magzatvíz, rögtön nem kell még indulni
Mindegy, erre ma már nem emléxem.
Lényeg, hogy ő állítólag nem ezt mondta, és hogy a másik szülésznő miatt nagyon kellemetlen helyzetbe került, merthogy ez egy szakmai fórum (jelzem, szerintem nagyon messze áll a szakmai fórumtól), és hogy ezt bárki olvashatja, és hogy az ő jó hírnevével játszom (mert persze név szerint megjegyeztem, hogy ki a szülésznőm) stb.- stb.
Hát nagyon kellemetlen volt, úgyhogy megkért, hogy a csecsemős osztályról, ahol volt internet, írjak egy élménybeszámolót a szülésről a fórumba, ahol valahogy korrigálom az ő szavait.

Hát nagyon kellemetlen volt, gondolhatjátok, nagyon sajnáltam szegény szülésznőmet, de inkább haragudtam arra a másik szülésznőre. Az vajon eszébe sem jutott, hogy én írtam hülyeséget, nem pedig a szülésznő?
Arról nem is beszélve, hogy szerintem tényleg közel sem szakmai fórumról van szó, ígyhát köztve hiszem, hogy mondjuk a szülésznők szövetsége vagy nem tudom én milye nap mint nap ezen lógna.
Na, mindegy, soxor eszembe jut ez a dolog, és egyre jobban dühös vagyok arra a másik nőre.

"Röviden ennyi"

Kép
kuha

Persze, még véletlenül sem az lett vastag, amit én szerettem volna, hanem ez a b...zi az egészet bevastagította... :x

Kép
kuha

Viki!

Én annyira bííííííírom Petikét!

Olyan vagány kiscsávó, és sugárzik az arcáról a huncutság!
Kicsit olyan, mint Gergő (na nem hasonlóságra, hanem ha ránézek a pofijára).

Néha hülyülünk apával, félünk, hogy Gergő nem a legnyugodtabb, leganyalabb gyerekek közé fog tartozni.
És már most röhögünk azon, ha majd az óvónéni így fogad minket, amikor megyünk Gergőért az oviba: Már megint a K. Gergő!!!
(K. a vezetéknevünk rövidítése, nem pedig egyéb, nyomdafestéket nem tűrő szó!!! :D )

Kép
kuha

Csak már le sem merem írni a vezetéknevünket... Ki tudja... :)

Komolyan mondom, ez a Babanet jobb, mint bármelyik kémtörténet!!!

Kép
kuha

Szia Zita!

VAlamiért nem tudok Priviben írni, úgyhogy ide válaszolnék:

Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni.
Nekem is úgy ajánlották a boltot, és én is sok mindenkinek ajánlottam már, mindenki elégedett volt eddig a kocsival.
Pláne, hogy Hajniék nem szeretnének vele tömegközlekedni, akkor meg aztán végképp ideális.

Üdv: Évi

Kép
kuha

Kuha

Na látod ez szerintem totál gáz. Az ember már le sem meri írni néha a dolgait.
Én direkt azért nem írtam le a dokim nevét, mert az tuti, hogy Laci betegségéhez neki aztán semmi köze nem volt és nem akartam, hogy ha valaki elolvassa esetleg kombinálni kezdjen.
Róki is mondta, hogy az Istvános topikot is sokan olvassák.

Amúgy ez tényleg nem egy szakmai fórum, ráadásul az ember szülés előtt maga sem biztos, hogy totál jól írja le a dolgokat.
A másik topikból is azért mentek át a lányok egy titkosított fórumba, mert kellemtlenségeik lettek a védőnőkkel meg a gyerekorvosokkal, miután leírták róluk a véleményüket, azok meg elolvasták.

Tünde is írta egyszer, hogy valamelyik ismerősének a kisbabájáról készült publikus albumban a legtöbbet a meztelen gyerekfotókra kattingattak. Tele van ez a világ rohadt perverz állatokkal és az internet jó búvóhelyet ad nekik szerintem. Nekünk is van a fiúkról fotógalériánk, de Laciról már mi is titkosítottat csináltunk, mert Bazsi képeire számunkra totál ismeretlen helyekről is kattintgattak.

Megann
Van ilyen szalag rózsaszínben is. Regisztrálj a www.youngnutrition.net re. Ott tudsz csinálni.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Még egy dolog Napsugárral kapcsolatban aztán ejtem a témát. Egy furcsa mondat ütötte meg a fülem mégpedig: Mostanában Dorkának hívom apa pedig Napsinak. Nem úgy tűnik, mint akik válófélben lennének, de lehet, hogy ez csak az én hülyeségem.

Minden estre sem az egyedül maradtam terhesen, sem pedig a 2006-os babákhoz nem jelentkezett be ezen a néven. Pedig az egyedül maradtam terhesen topikban tényleg segítenek egymásnak, ahogy belekuksiztam.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

És amit ide felrakok(de hogy????), az automatikusan számolja a napokat tovább?????

Lányok!

Na most estem be végképp a pad alá....elővettem felpróbálgatni a szoknyáimat, hogyha berobban a nyár, akkor mit fogok tudni fölvenni és mit nem....
Hát elkeserítő, egy azaz 1 db szoknyát találtam megfelelőnek :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Sírva tudnék fakadni..... :( :( :( :( :( :(
Elegem van magamból, meg a lustaságomból, meg hogy miért nem tudtam én szülés után 2 hónappal már tornázni itthon úgy mint más..... :( :( :( :( :( :(

Mit fog szólni apa, ha közlöm vele, hogy egy nyári ruhaarzenálra adjon pénzt...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?