A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi!

És arra emlékszel,hogy ide hogy robbantál be?nagyon vicces volt! :lol:
20170114224602

Te Indi!
akarok venni Lencsinek egy toronyórát láncostúl, de olyan marha nagy, hogy nem fér be a fotója ide. priviben megküldjem? :lol:

Bogárka!
te hogy tudod, egy 9 hós gyerek már tudja, hogy rosszat csinál? konkrétan arra gondolok, hogy legújabb mániája, hogy tépi az arcunkat, pofoz, stb. hiába mondom neki, hogy ne csinálja, olyan, mintha direkt csinálná. belénk mar, stb. mit lehet tenni, hogy gyengédebb legyen? tőlem biztos nem ezt látja :?
a másik, ami beköszöntött, hogy újabban fekvésnél nagyon sír. nem akar aludni. (már napközben is csak 2x fél órát alszik) feláll és üvölt. ha oda megyek, akkor is látom, hogy inkább kijönne, de extra nyügi, ha kiveszem, akkor is. eddig szépen elaludt egyedül az ágyban, na meg mások előtt a babakocsiban is :))
ancsipancsi

sziasztok,

Irtam pár napja a csecsemős-nővér fogadásról. Aki irt, annak mailben leirtam részletesebben a véleményemet.
Aki nekem nagyon szimpatikus volt, Editnek hivják. Felhivtam telefonon, és megkérdeztem, h ajánlhatom-e a leendő kismamáknak. Természetesen örült neki.
Szóval az elérhetőségét, ide nem irom le, de akit érdekel, irjon az :eczke@vipmail.hu cimre.

Üdv,Pat
pat

Jucus :) Pont tegnap dumáltunk Votivval erről :lol: Mármint, hogy hogy rontottam be ide :mrgreen: hát igen, ki-ki vérmérséklete szerint intézi ügyeit... én, ha kell, nekiugrok a falnak is és ledöntöm.. aztán meg tépem a hajam, hogy hogy lehetne újjáépíteni, mert nem is volt vele semmi baj :lol:
indianyo

én emlékszem... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi :lol:
indianyo

Zsanci :lol: csak nem? :wink:
indianyo

Edit valóban nagyon aranyos csecsemős,barátnőm barátnője.
Én is bátran ajánlom nektek!

Indi!

ÉS ezek után azt gondoltam,hogy egy rontom-bontom vagy,ehhez képest meg annyi nyugalom árad belőled,mint nagyon kevesekből.
20170114224602

Indi, szerelmi vallomásodon jót derültem. :lol: :lol:

A függőágy milyen kényelmes is tud lenni 8) , bár a képen a babák inkább halászhálóba gabajodott halacskákra emlékeztetnek. :roll: :wink:

Tali melyik nap lesz? Ja, és hol?
zanza

Ja, és természetesen, ha van időm visszaolvasni, és láttam, hogy valaki kérdez tőlem, vagy megszólít, annak tuti válaszolok :)

Ancsi!
Naná, hogy tudja....!!!!! Doni csak úgy tepert már 8 hósan a virágcserepekhez, közben huncutul hátranézett, és "csakazértismegcsinálom" hangon vigyorgott :)...
A másik kérdéshez sajna nem tudok hozzászólni, mert mindkét gyerekem cicnalvós volt/van :)....azaz Petra olyan 1 éves kora körül csinálta azt, hogy nem aludt el cicin, viszont ha beraktam az ágyba az nem tetszett neki...végül ha odaültem mellé megbékélt, és fél órán belül (!) elaludt....aztán olyan 14-15 hósan jött az, hogy azonnal ordított ahogy beraktam, na akkor jött: rács leszerel, matrac föld színére leenged, nagymatrac mellétol, Petra mamitapiz verzió....azóta nagyjából ez megy azzal a kivétellel, hogy már van rendes nagy ágya, és vagy abba fekszem mellé, vagy néha már elég ha csak odaülök....viszont mamitapiról 3 napja kezdem következetesen leszoktatni, és úgy tűnik megy a dolog (már nagyon irritált)....

Pat!
Edit nekem is nagyon bejött!!!! :)....mindkétszer ő vitte el a babáimat a szülőszobáról :)...és két éve telt el a kettő között, de emlékezett ránk!!!! Másodszor megkérdezte, hogy "nem én voltam itt az első szülésnél is?"

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Nekem is úgy tűnt,h ezek a babák az életükért sikitanak ott benn a halászhálóban!!!Kezük-lábuk beakadhat, grrr...
erről a képről egyébként anyukám egyik gyerekkori képe jutott eszembe, azon is sok cuki pici gyerek látható óvónénikkel, csak éppen én tudom, h anyukám 3 éves korától HETI óvódába járt, és igy egyből a szomorúság látszik az arcukon...:(

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Nővérem is hetes óviba járt :(
20170114224602

Függőágy: biztos tudjátok, hogy a Kismamában lehet rendelni hasonlót...na mi kaptunk egyet barátainktól Doni születése előtt...hát jó ha 2x volt benne...nem szerette, kapálózott ő is....viszont van nekünk egy felnőtt függőszékünk, abban pici kora óta imád lenni, többször volt, hogy abban altattam el, ha másképp nem ment...e az teljesen körbeölelte :)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Csencsemősökre én név szerint nem is emlékszem. De ezzel a csecsemőnővér választással kapcsolatban bújkál bennem a kisördög! :evil: Biztos klassz dolog, nekem is jól jött volna, ha segített volna valaki, de én ebben a pénzlehúzást látom. Szülésznőt azért választottam, hogy ha eljön az idő, akkor végig ugyanaz az ember legyen mellettem, és ha be kell mennem a kórházba, akkor ott várjon rám, mert a dokimat úgyis csak a végére hívják, és legyen velem egy ismerős. De a választott csecsemős gondolom ugyanazt csinálja, mint egyébként. Vagy bejön akár éjszaka is, ha én felhívom? Na, tudom, hogy most nem voltam szimpatikus, csak számolgatok: a dokinak x összeg, a szülésznőnek y, esetleg különszoba, és akkor még a csecsemősnővér. (Ebből összejönne az egész babakelengye) Szerintem ezt azért találhatták ki, mert a szülésznőknek és a dokiknak is megvan a mellékes, és a csecsemősöknek alig ad valaki.
Persze, lehet, hogy rosszul látom, és ha valaki megteheti anyagilag, akkor biztos szuper dolog, csak nekem ezek a gondolataim támadtak!
zuzmo1

Indi:
köszönjük a vallomást! :)
Végre valami jó is volt ma!

Zsan,Ancsi:
Ti is annyira jól és szépen leírtátok a lényeget :!: :)

Legalább nyugodtan megyek aludni ma,ez jó érzés.
Csak mert nem vagyok túl jó passzban mostanság :(
Látástól vakulásig dolgozik a férjem és egyre nehezebben viselem...
De jó itt köztetek na!Pedig az elején nem sokon múlott,hogy itt maradok.Ehhez képest a napokban felhívott Moose,tanácsot kért.
Nagyon meglepődtem rajta,de egyben nagyon jól esett a bizalma :!: :)

Moose:
tényleg,segített,jutottál valamire?
Drukkolok :!:

petergabi

EDIT:
nekem is Edit nevű csajszi jött be, de nem tudom, hogy ugyanaz-e, mint akire én gondolok, mert mikor segített, adtam neki lét, és bőgve kérdeztem, hogy vállal-e kórházon kívüli segítséget is, ha otthon lesz gondom.(csomós nagy duzzadt csecseim voltak :) és ment fel a lázam pont hazaindulás előtt) azonnal nemmel felelt. szóval, hogy hogyan nézett ki: magas, kb. 40-41-es lába volt :), helyes arca, 40 éves körül, vagy kicsit több, rövid szőkésbarna haj, miegymás. a legprofibbnak tűnt, legalábbis akikkel összehozott a sors. a fiatal lány is nagyon aranyos volt, aki születéskor megkapta a babámat, már bánom, hogy neki nem adtam lét, mert ő is megérdemelte volna.

Zanza,
amit leírtál, abban is van igazság. úgy érezné az ember, hogy a megfogadott szülésznők a mi babánkra jobban figyelnek majd, de egyszer nekik is haza kell ám menniük, és akkor ...

Jucus!
mi az a hetes ovi? csak nem hogy egy hétig nem mehetnek haza??? :(
ancsipancsi

Zuzi, ez a csecsemősnővér-dolog annyiból biztos nem rossz, hogy a szoptatásban, fejésben. mell-problémákban, pelenkázásban, fürdetésben tudna segíteni. mert hogy ebben már sem az orvos, sem a szülésznő nem tud.

ráadásul egy-egy csecsmősre vagy húsz gyerek jut egyszerre, örülnek, ha az összeset megfürdetik egy nap egyszer, nemhogy még az anyukáknak magyarázzanak...

tulképp a legjobb egy igazi bába lenne, minta Bába válaszol-ban :wink: aki a terhességtől a szülésen át a gyermekágy végéig egy személyben kísérné végig az anyukát/családot. talán nehéz is ilyen embert találni/képezni, hiszen egyszerre szülész-nőgyógyász, dúla, csecsemősnővér, védőnő, pszichológus, "javasasszony" :P
votiv

Ancsi, Zuzmó írt véleményt a csecsemősökről, véleményem szerint lehet egy ilyen oldala is a dolognak.

Egyébként meg ki nézte a csecsemősök lábát, hogy hányas cipőt hordanak? :lol: :lol:
zanza

JÓÓÓVANNAA!!! Nem akartam besértődösködni, de nem is akartam, hogy esetleg...na mindegy hagyjuk, örülök, hogy maradhatok :) Amúgy én már régebb óta vagyok - olvaslak benneteket csak nem írok olyan sokszor mint pl. Barbi, akinek lassan 500 hsz lesz és nem is olyan rég csatlakozott, én meg a 200-at se értem el még.
Ancsi azé gondoltam, hogy te majd megmondod a frankót, mert olyan "megmondós" csajszi vagy! És ezt mint pozítiv jelzőt gondoltam :) :)

Macs: küldöm akkor majd priviben az építőanyagos infót. Ja és azt még nem is írtam, hogy Rosina kép nagyon tetszik az avatarodban :) Mi elkezdtük gyűjteni a Rosina macsekokat, már van kettő :)
Ja és Füli nagyon kis helyes lányka!

Én nem fogadnék csecsemőst, mert nekem is pénz szagú nagyon a dolog, egyrészt másrészt nem is volt igen szükségem rájuk, szerencsére. Kamilla nagyon profin adta elő a szopi témát, és az hogy én meg először fordítva adtam rá a pelust meg belefér a tanulási szakaszba :) Én inkább Anyukámat fogadnám meg a H-ba is magam mellé é szerintem ha lenne rá lehetőség, hogy Apákok vagy Nagyik bejöhessenek egy kicsit lelket ápolni akkor kevesebb baby blues-os mami lenne, nem?

Jó éjt, akarom mondani szakáll!
Rylie
rylie

ja és az én legkedvesebb csecsemősnővérem Orsi volt, ő mindig szívesen segített
és volt egy másik nővérke, magas, erős testalkatú, sötétbarna-fekete hajú, nagyon szelíd és valami csodálatosan bánt a kisbabákkal, akik olyan icipicinek tűntek a kezében... olyan volt, mint egy mesehős:) és úgy böfiztette a piciket, hogy az ujjával zongorázott a pocakjukon! :D:D

Kisün, Soosoo, nektek mi a véleményetek? Fogadnátok csecsemőst? oké, hogy már tapasztalt anyákok vagytok... persze Zuzi is az, nem hiszem, hogy a pelenkázást nagyon tanítani kell Nektek :) max 1x megmutatni, ha más a berendezés, mint az eddig megszokott! :D

Soosoo, a végén lehet majd fogadni arra, hogy fiad vagy lányod lesz-e? :D még emléxem, hogy Proone csinált egy weboldalt, ahol szavazás volt :D ez nagyon jópofa :D és a helyedben én már megőrültem volna a kíváncsiságtól!!! :D mondd, hogy bírod??? :D

ja és még azt akartam mondani még régen, csak lemaradt, hogy a 15CH az még közepes potenciának számít, az igazán apasztó mondjuk Urticából vagy Phytolaccából már a 30-as potenciál lenne és afölött...
votiv

Votiv, most hogy így felsoroltad a baba pocaklakó és kinti életében résztvevő segítőket, kicsit mindjárt az lett az érzésem, hogy "sok bába között elvész a gyerek", jelen esetben a segítségnyújtás a kezdeti időszakban, probléma megoldás, illetve egy-egy pozítiv megerősítés. Tényleg olyan Segítő kéne, aki végig ott van, és hasznos, nem összekavarva a kismamát. Szerintem. 8)
zanza

Rylie, fordított pelus, hát ez jó! :D

júúúj, én emléxem, milyen lámpalázam volt!!! a fiam előtt SOHA nem volt még a kezemben sem csecsemő! semmit nem tudtam! de akkor még türelmes volt velem :D most már vásott kis krambó, de már én is kiképeződtem!

vmelyik nap a pelenkázásról beszélgettetek, hát egyszer jöjjön el valaki és nézze meg, hogy birkózom Istókkal negyed órát egy peluscseréért! ebből 14 perc, mire legyűröm, levetkőztetem, letépem a pelust, és 30 másodpercem van arra, hogy letöröljem, bekrémezzem és ráadjam és megigazítsam az újat! mission impossible... ha kakis, a leghatékonyabb, ha a csap alatt mosom le, így könnyebben megúszom, mintha törlőkendővel hajkurásznám, miközben szétken mindent a lakásban. és mikor kiveszem a kádból, és próbálom bepelenkázni, ha nem vagyok elég gyors, simán belepisil az ágyamba :( mert az ágyon kell pelenkáznom, a pelenkázón nem bírtam lefogni (fél éves kora óta)...
és hiába adoka kezébe bármit, még a tiltott dolgokat is, csak a fejemhez vágja...
próbálom humorral felfogni a dolgot... :wink:
votiv

nos, sztem, ha vkit megnyugtat, akkor miért ne??? és persze,h pénzszagú, pont úgy, mint a szülésznő és a doki választás is!!! Az a doki, aki előre megmondja a tarifáját, lehet akármilyen kedves, szellemes, jóképű, alternativ szülést szerető...nos, nálam az az ember alapból pénzszagú!!!

szóval, én elsőre valszeg (ha lenne rá keret) fogadnék csecsemőst is, justin case, de a harmadiknál meg valszeg már nem fogok...főleg, mert nem lesz harmadik!!!!! :twisted: :twisted:
ez a trombózis dolog nagggyon elvette a kedvem a szüléstől!!

Ancsi,
hetes óvóda, az bizony az, h hétfőtől péntekig ott vannak...:(

és sztem is egy kedves, megértő bába lenne a legtökletesebb megoldás...mert pl. enyim szülésznő sem jelentkezett többet, miután elhagytam a Ht, és ez bizony okozott némi szomorúságot akkori lelkiállapotomban... :| :|
én pl. biztos a Rúzsa Magdit kérném fel...már, csak ha nem jönne be neki az éneklés... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zanza, igen, ábszolúte egyet értek!!! sokkal jobban megfogalmaztad, mint én :) egy ember kéne, meg max még egy doki :lol:

Pgabi, emlékszem, hogy tényleg majdnem leléptél! de remélem nem bántad meg, hogy maradtál :)

és tényleg ne depizzetek, a fórum természetes velejárója a változás, és kellenek az újak is, különben ki lesz új pocakos? (rám várhattok, apjuk hallani sem akar róla...) és természetes az is, hogy már nem csak a kórházról meg a szülésről beszélgetünk, de bármikor ontopikok tudunk lenni, pl. ma is a csecsemősnővér-választással kapcsolatban :)
szóval csak lazán, senki ne fogja vissza magát! a fórum olyan, amilyennek mi szeretnénk. lehet arról is beszélgetni, hogy ki milyennek szeretné :)
votiv

Zsanci, a többségnek nem lesz trombózisa, ez nem kifogás!

de ígértél valami rémtörténetet is az MMR-ről, most, hogy már túl vagyunk rajta minden gond nélkül, elmesélhetnéd :wink:

és szerintem a kivezetőszer állati tuti volt, sokkal látványosabban működött, mint a DPT-nél. és fontos, hogy tényleg makkegészséges legyen a gyermek a beadatáskor.
votiv

én ma egész napa 2600.-ik hszemet írom??? mi a szösz
votiv

erre bakker az összes ezen a lapon átváltott 2601-re. miféle rendszer ez?

tuti mire megjelenik ez az elküldött üzi, már 2602 lesz az összes...

ez game over, bakker!!!!

számomra is, ideje dolgozni, éljen a meleg csákány (billentyűzet) mozgalom :twisted:
votiv

szolg közl m1 szülséről most - dr. fülöp is benne
indianyo

mármint szülés és művi meddővé tétel
indianyo

Votiv,
neeem, a 2601-et! :wink:

és mmr-t én még nem adattam be, igy a rémtörténetet majd személyesen, amikor szép, új, épülő házak közt sétázunk bián!!! :wink: :wink:
és jó, h mondtad a kivezetőt!! B-nek is ki kéne vezetni, meg nekem sem ártana...rubeola ellen én kaptam...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

művi meddővé tétel...hehehe....az itt elég hot téma lenne...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

:D :) :( :o
:shock: :? 8) :lol:
:x :P :oops: :cry:
:evil: :twisted: :roll: :wink:
:!: :?: :idea: :arrow:

én mára már nem tudok okosabbat mondani...
elteszem magam holnapra, jáj mi vár rám.........

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Kivezető nálam van :P csak megjegyzem
20170114224602

művi meddővététel: egy pletyka szerint a hivatásosak lobbiznak érte. mert hogy óvszer nélkül többet kérhetnek... :cry: :D
votiv

Jucus, itt van még egy gyermeknapi program, a Városligetben, teljesen ingyen és nagyon sokszínű, na és megasztár is van hozzá, itt épp Caramel :D
http://www.gyermekmento.hu/gyermeknap/
votiv

na és még egy fontos, aztán tényleg húzok: Neet, gratulálok :!: :!: :!: te egy :idea: vagy! :D
votiv

Votiv!

:lol: :) :P :wink:
20170114224602

Jó reggelt mindenkinekű!

az időjárás elég broáf... :P

Rylie,
várom a mélt mielőbb. És ha akarod, akkor tudok küldeni, -persze csak kép formájában, - egy rakker Rosina macsekot. Én is gyűjtöm :) Van egy Amico-s bögrém is :)
Most L , megyünk Szolnokra, úgyhogy hétvégére mindenkinek sokkal szebb és jobb időt, mint most van, valamint vidám gyerkőcnapot :)

Csókolat

Macs és kicsimosolyFülibaba
macskanyu

jobb reggelt :D

bekrepált a garázsajtó-távirányítóm, pót nincs, ráadásul elindult a hétvége, a hülye gondnokok sem dolgoznak :evil: :evil:
most csak akkor tudok kijutni a kocsival, ha elcsípek egy szomszédot. vagy ha felkurblizom a kaput. de hiába magyarázom apjuknak, hogy a kurbli olyan magasan van, hogy ha az életem múlna rajta, hogy fel tudom-e vele tekerni a garázskaput, akkor meghalnék!!

ja és a távirányítómat Isti bedobta a homokozóba, meg párszor széttrancsírozta a földön meg a szájában is...

ja és lapzárok :roll:
votiv

sziasztok!

nincs is olyan rossz idő ... legalábbis mifelénk gyönyörűen süt a nap. na jó, a szél is fújdogál, de én már ébredés óta programvadászatot tartok mára.

van valakinek valami jó kis tippje?

én ezt találtam: http://www.aranytiz.hu/nyari_feszt06.htm#reszletprogi

votivnak sok-sok poz. energyt küldök, látom ráfér ++++++++++ és a legfontosabb, hogy :D

mi jól vagyunk, esti elalvásokkal vannak gondok, de ma elkezdtem menstruálni, lehet, hogy ez volt az oka ... vagy fogzás, vagy frontok vagy mittomén, de már nem is fontos, hogy miért :D

és: SZENT IMRÉBEN SZÜLNI JÓÓÓÓÓÓ! :D
ezt már olyan régen mondtam

szépségetes napsütéses gyermeknapos hétvégét mindenkinek!
cuppppppp
fic
ficánka

Votiv,
szerintem egy első babásnak nagyon hasznos lehet, ha bent a kórházban van valaki, aki átsegíti a kezdeti nehézségeken (én is nagyon jól emlékszem az "úristen, gyerek, mit kell ezzel csinálni" érzésre :) ), szóval értelmes dolognak tartom. Többedik gyereknél meg nyilván alkat kérdése :) És persze, hogy a pénzről (is) szól, de hadd legyen a csecsemősöknek is egy kis mellékesük, nem sajnálom tőlük! Végülis - ahogy az orvos- ill. a szülésznőválasztás is - ez sem kötelező!

Agyamban most épp térképek meg grafikonok meg weblinkek röpködnek, csak bekukkantottam, mert nem bíííííírom nélkületek :mrgreen:

na, el dolgozni...

vera (34+5)
kisün

20170114224602

Jó reggelt!

Tegnap én csak a kórházat láttam meg egy pillanatra, benne Dr. Fülöppel, azrét is írtam. Nagyon érdekes volt a téma - bár közben ettünk, úgyhogy nem sokat hallottam :)

Viszont művi meddővé tételről van egy sztorim:

Néhány éve ment a Rai Uno-n egy műsor, amiben élőben lehetett megkérni a mitsemsejtő nő/pasi kezét. Törtnét is egy alkalommal, hgoy egy nagyon csinos leányzó akart rávenni nálánál fiatalabb, helyeske művészlélek pasiját a frigyre. Ilyenkor a delikvenseknek van egy kis idejük, hogy gondolkodjanak, felhívjanak vanakit tanácsot kérni. Nos, most ez másként sült el, ugyanis a fiú élő egyenesben közölte, hogy ő sterilizáltatta magát (ez ebben az esetben megfelelő kifejezés) mert ebbe a világba ő nem hajlandó új életet hozni. Háát. volt nagy csend percekig a teremben, majd a leány szó nélkül felállt, és elhagyta a stúdiót. Én meg ma se értem, hogy dönthet egy 18 éves ember így.... joga van hozzá, persze, de erkölcsioleg erősen megkérdőjelezhető, hogy ezt a műtétet rajta elvégezzék. Doktor druszám közölte is, hgoy ő ilyen műtétet nem hajlandó végezni ilyen fiatal embereknél, mint ahogy abortuszt sem. Mert neki meg ehhez van joga.

Hát minálunk viharos a szél, hogy viszem ki a szegény nyöszörgő dedet sétálni? :(

Zsanci :) én is akarok arrra sétálni, amerre te majd elmeséled az oltásos rémtörténetet!

Votiv :) De vacak, hogy ebben az új házban ilyen sok vaakság van. És akkor ma egész nap otthon csücsültök?

Zanza :) részemről tali szerdán és pénteken is oké, lehet egy a Bikáson, egy pedig itt a pesti oldalon, te mit szeretnél?

CSókolatok.
indianyo

nahát épp ez az, hogy egy csecsemősre így is jut sok gyerek(különben nem 20, hanem kb. 5-6, legalábbis mikor én voltam...), és nem tud figyelni mindre egyszerre.
ha megfogadja majd valamelyiket egyikőnk, és pont hozzá jut a mi gyerekünk, még inkább nem fog figyelni a miénkre, mert nyilván a fizető ügyféllel lesz elfoglalva. szvsz még rosszabb lesz a helyzet. olyan ez, mint mikor valaki ügyeletben szül, és az ügyeletes szülésznő éppen a fogadott betegeivel van elfoglalva. de első gyereknél nekem is jó lett volna egy fogadott, most már nem kell. :?

Votiv!
és a plafonon, azon a szerkezeten, ami húzza a kaput, nincs egy gomb, amit ha megnyomsz fel és lecsavarodik az ajtó? mert nálunk a cégnél olyan volt. az gáz, hogy nincs pótkulcsod, de tudsz venni, csak kb. 12 eFt pl. a Hörmannál, és be kell tanítani a jelre.

Indi!
a ffiak vezetékének elkötése visszafordítható dolog tudtommal, nem végleges. különben Mo-n el se végeznék ilyen fiatalon szvsz.
ancsipancsi

Elaludt az összes 3 éven alulim, apjuk meg vásárol, enyém a gép! :)

Este volt egy kis sörözés a szomszédokkal, hüje eső nem akarta, de kifeszítettünk egy fóliát vagy mit, és alácsücsültünk és jóvót és alig aludtunk és most nem annyira jó. :oops: :mrgreen:

Olyan sokat írtatok, hogy az is jó. :) Annyi mindenhez írnék, de oly keveset aludtam, hogy nem megy... annyit azért mégis, hogy én is vallom, amit Indi, jó ez a topik, meg minden. :)

Hogy lehet ilyen fiatalon ilyen döntést hozni? Én 18 évesen sikítófrászt kaptam a gyerekektől, aztán tessék... ez olyan butaság. :shock:

Oltásos rémtörténetet ugyan még nem olvastam, de hallottam egy székes rémtörténetet, hogy rátette valaki a lábára és eltört az ujja, úgyhogy mától vigyázzatok a székekkel. :lol:

Ja, meg az is igaz, hogy a legtöbb bűnesetet kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el, úgyhogy bojkottáljuk mától a kenyeret is. :lol: :mrgreen: Indi, ezt legfőképp neked szántam, mert írtad, hogy bírod a pikírt megjegyzéseimet. :))
neet
neet

Ja, és egy kérdés: a "céundáj" csak nekem "szíenéj"??? :o
Vagy én ortodox angolos vagyok? Vagy csak mert a briteknél találkoztam először ilyetén bóttal? :o
neet
neet

Neet!

:lol: 8) :D :) :wink:
20170114224602

Sziasztok!

Érdekes ez a meddővé/sterillé tévő dolog :roll:
Én maximálisan elítélem,legalábbis ennyi idősen!
Ugyan úgy,mint a továbbtanulás ennyi idősen,rengeteg kérdőjel.
Közel sem biztos,hogy felnőtt fejjel azt fogja csinálni,v.egyáltalán szereti-e azt,ami a szakmája.De ezen lehet változtatni,nem úgy mint egy művi csonkitáson!Na meg egyáltalán,milyen orvos az,aki ebben segédkezik?
Szeretett BS dokim pl.nem vállal abortuszt sem,ha csak azért szeretné az illető,mert nem kell neki a baba!Ő azt mondja,hogy nem erre esküdött fel és ez nekem nagyon,de nagyon tetszik!!!

Az már más dolog,ha 1-2 gyerek után dönt valaki így,mondjuk én még akkor sem merném megtenni.Ki tudja... :?: :lol:

Neet:
nagy vagy :lol:
Bírom a humorod :!: ,ráadásul igen sokszor igazad is van :!: :lol:

petergabi

hm. itt csaladi program cimen a csalad nagyobb resze alszik :shock: akkor en meg olvasgatok kicsit (vagy csatlakoznom kene inkabb a tobbiekhez? :roll:

Zanza, ezt elfelejtettem, pedig akartam: gratula neked :) :mrgreen:

Votiv, igen a Ba'ba valaszol ba'baja az egy nagyon szuper dolog lehet! lesz itt nalunk valaha is ilyen??? :roll:
pelenkazas: en megpisiltetem B-t miutan leveszem rola a pelenkat. ezzel lehet egy kis idot nyerni. :lol: igaz, en szoktam hagyni kicsit kopasz popsival oromkodni, ami lehetoseget szolgaltat balesetekre, ill. ujabb pisiltetes(ek) szuksegesseget vonja maga utan. de ez egy mas kerdes :wink: ja es persze fekve mar regen nem megy, az agyon se, szoval sokszor en is szaladok utana :lol: 8) :mrgreen:

Juc, milyen kivezeto van nalad? amit negyedelunk v nemtom hanyadolunk? :lol: :roll:
recca

Zuzmo!
Ha választasz csecsemőst, kérheted, h a szülésedre is bejöjjön. Akkor már ő veszi át a gyerkőcöt, tehát a kezdetektől figyel rá.

Ha én először szülnék, biztosan fogadnék csecsemőst. Szeritnem az első napok a babával nagyon "frászosak". Szoptatás, tisztába tétel, büfiztetés, fejés.... Ha ezt nem mutatja meg egy szakértő, akkor lehet, h nagyon sokat "veszitesz". (Mondjuk nem tudsz majd rendesen szoptatni)
pat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?