A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Végre nem esik!!! :D
Ennek örömére :mrgreen: kipróbálom gyorsan, hogy a krokim naprakész-e... :wink:

Nálunk ma évzáró, hihetetlen, hogy megy az idő...... :shock: ősztől már középső csopisok lesznek a skacok.................

Mindenkinek szép napot!
Erika és

KépKép
herika

sziasztok!
vérbeli ikres problémám van. tudtok valamit javasolni?

arról van szó, hogy ment a lobbi az oviban, hogy maradjanak az óvónők az évvesztes ún. kicsikkel. erre megszületett a döntés: a csoport bontatlanul megy tovább. igen, de az én fiaimnak nem javasolják a középső csoportot:
arról van szó, hogy önellátásban nem fejlődnek kellően és a kistesó náluk - ami várható is volt - egy visszafejlődési folymatot indított el. magyarul, amit eddig tudtak, azt sem csinálják egyedül. igyekszem nem elkeseredni, végülis minderre számítottunk és nagyon nem éltem bele magamat abba, hogy a világ legjobb magdi nénijével tovább mehet az ovis pályafutásunk. még kicsit nyitott, hogy pontosan milyen felállásban nem mennek tovább, mert az óvónők szerint péter ügyesebb és ő maradhatna. én ezt viszont nem tartom jó megoldásnak, hogy ádám meg visszaminősül újra kiscsoportosnak. habár az ikerség miatt nagyon hasznos lenne a külön csoportba járás. ádám jobban kötődik a társakhoz, péter inkább óvónő-függő. mi a helyes megoldás?
szerintem vagy mind a ketten újra kiscsoportosok lesznek, vagy mindkettő marad. de akkor előbb utóbb megjelennek az ikerség miatt várható problémák. ha külön csoportba járnának, élményeik külön lennének, akár még örülhetnének is egymásnak otthon.
nem tudom. hiába javasolták az óvónők pétert, szerintem ádámnak lenne nagoybb törés, megválni a közös nőtől, stb. vagy ezt ők ebben a korban még könnyen veszik?
jajj, nem tudom. :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
2in1

Szia Marcsi!
húúúúúú ez kemény menet lesz.... :cry:
nagyon sajnálom, hogy így alakult...... :( (lehet nekem is mondanak ma hasonlót a Ricsi beszéde miatt? :shock: )
szerintem visszatartani és úgy szétválasztani nagy butaság lenne, mert akkor esetleg a kis lelke "jobban sérülne"... :( Hiszen a másik teljesen más élményekben részesül, más foglakozásai lesznek (gondolom egy fokkal magasabb szintű) - s erről persze a tőle megszokott módon és lelkesedéssel :mrgreen: tájékoztatja is a tesót :( , esetleg kirándul, majd talán tábor, az udvaron a nagyok területén játszik, míg a "kicsi" a régi elkerített részen nézi :cry: , stb.stb
ebben szerintem nem lehet tanácsot adni, Neked kell érezned, ismerned a fiaid, hogy mi lenne a kevésbé rossz számukra...:(
Sok sikert a doöntéshez........

KépKép
herika

Marcsi

Nálunk a fiúk a középső csoportban kezdtek három évesen, mert nem volt hely a kiscsoportban, nagy nehezen megszokták, beilleszkedtek, erre szeptemberben visszarakták őket a kiscsoportba, eleinte nagyon el voltam keseredve, mi lesz velük, most vissza fognak fejlődni, hogy fogják megszeretni az új óvónénit, hiszen a Rita nénit már nagyon megszerették. És nem is gonodltuk, hogy mennyivel jobb lesz nekik a kiscsoportban, az óvónéniket is nagyon megszerették és a velük egykorúakkal sokkal jobban kijöttek, sokkal jobban kinyíltak köztük, nem nyomták el őket a nagyok.
Ne keseredj el, szerintem a te fiaidnak sem lesz bajuk, ha még egy évet kiscsoportban maradnak, hidd el, nagyon hamar megbarátkoznak majd az új kis társaikkal, és szerintem semmiképpen ne vállaszd még szét őket, nekem nem lenne szívem szétvállasztani a mieinket.
És gondolj arra, hogy jobb most újra járnia kiscsoportot, minit majd a középsőben visszamaradni, az nagyobb trauma lenne, hogy nem mehetnek nagycsoportba és akkor már két év után kellene megvállniuk a társaktól, így meg csak egy év után, és a mostani társakkal még három évig lehetnek majd együtt.
Hát én a te helyedben így döntenék, de ezt tényleg nektek kell eldöntenetek.

puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Marcsi!
Hogy döntöttél? :wink:

Lányok!
Tudom, nem igazán tartozik ide (ill. átvitt értelemben talán mégis, hiszen a szgép a netezérhez is kell... :D ), de nem ismer vki olyan szgépes emberkét, aki (emberi áron :wink: ) bővítené egy "öreg harcos" memóriáját?
Szegénykémnek iszonyat kevés a memóriája, naponta küzdök vele... :(
Tegnap szakadt el végképp a cérna nálam, amikor már a délutáni ovis évzáró képeit sem tudtam feltenni a gépre... :cry:
Kész vagyok már tőle, ma már a maileket is úgy kell egyesével beengednem... :cry:
Sajna nincs benne cd író, így a rengeteg fényképet sem tudom leszedni róla (már így is töröltem több tucatnyit - folyamatosan...). :|
Most sajna felújítás közben vagyok, így esélyem sincs új gépre egy jó darabig, ezért kellene SOS belerakni legalább még memóriát. :)
Jön a nyár, tuti rengeteg fotóval - jó lenne addigra felturbózni az "öreg harcost"! :lol:
A gépet sajna kocsi hiányában elvinni nem tudom, így csak olyan jelentkezését várnám, aki ki tud jönni házhoz is (szintén emberi áron :) ) és itt "műtené meg". :wink:
Előre is köszönjük a segítséget!

Erika, Riki és Ricsi

KépKép
herika

Sziasztok!

Marcsi!
Én biztos nem választanám még szét a fiaimat.
De ezt sanos nektek kell eldöntenetek.
Egyébként mi még csak ősszel kezdjük az ovit majdnem 4 évesen, vegyes csoportban.

Erika!
Memória vagy a winchester kicsi?
Ha nincs is cd-íród, de valamelyik ismerősödnek nincs véletlenül 1 GB-os pendrive-ja és cd írója? Mert akkor átvihetné és felírhatná a képeket könnyen. :)

Erika
simones

sziasztok!
köszi a sok okos tanácsot!
99% h. együtt mennek kiscsoportba. valszeg kellett a hely az újonnan felvett középsősöknek, azért lettünk kipécézve. de igy jobb is lesz, hogy nem a nagycsoportot kell ismételniük. :lol:
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Ki, merre volt gyermeknapozni?

Mi jól megszívtuk, elmentünk a Camponában, mert tavaly ott nagyon klassz műsorok voltak, erre ma nem volt semmi, kicsit nézelődtünk, gyerekek kaptak egy kis ajándékot, aztán haza is jöttünk.
Holnap lesz az oviban gyereknap, majd ott bepótoljuk.

Marcsi

Szerintem a lehető legjobban döntöttetek!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Marcsi!
Szerintem is ez volt a legjobb döntés, az adott helyzetben.:)
Így sokkal kevésbé viseli majd meg bármelyiket, mint szétszedve - amúgy is Magdi néni és a "barátok" nélkül -, ráadásul 1 szinttel lejjebb (ismét kiscsopiban), mint valami bünti, lehet úgy élte volna meg...
Nagyon sajnálom, hogy pont veletek nem megyünk tovább... :cry: :cry:
Remélem azért még látjuk egymást! :wink:

Éva!
mi nem voltunk sehol ebben a pocsék időben, "edzünk" a keddi műtétre... :cry:

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Marcsi!

Szerintem jól döntöttél. Én sem választanám szét őket, pedig egyes szakirodalom azt írja, hogy jó hatással van rájuk, ha külön csoportba, osztályba járnak. Én nem osztom ezt a nézetet, bár lehet, hogy tudományosan igazolt. :roll:
Nekem van egy ismerősöm, aki a 2 kisfiát szétválasztotta. Az egyik ment iskolába, a másik maradt az oviban. Tapasztalatot nem tudok mondani, mert annyira nem vagyunk beszélőviszonyban, csak tudom róluk ezt.
Remélem nálunk nem lesz ilyen. Én pont ilyen megfontolásból hagytam őket + 1 évig a bölcsiben, hogy ne az oviban kelljen ismételni csoportot. :D
Szóval jól van ez így, és egyik gyereknek sem árt, ha egy évvel tovább játszhat és nem kell az iskolában teljesítenie. Úgyis tanulhatnak még eleget :P

Éva!

Mi sem voltunk sehol gyereknapon, olyan pocsék idő volt. Délután beájultam (aludtam egy kicsit), mert elég húzós időszak van a hátam mögött.
Szombaton korán keltem (5-kor), mert tűzoltóversenyre mentünk. Önkéntes tűzoltó vagyok immáron kb. 7 éve. Ez mondjuk annyiban merül ki, hogy évente egyszer elmegyünk a lánycsapattal versenyezni, jól megnyerjük és kész. Tüzet még nem láttam. :D :D Na jó, most csak másodikok lettünk :oops: , de majd jövőre. :wink:
Aztán este még volt egy kis buli, úgyhogy túl hosszú volt a nap, ezért ájultam már el vasárnap délután.

Gyerkőcökről: most Gergő le van egy kicsit nyugodva (de tényleg csak egy kicsit), most Gréta van megőrülve. :( Ha rászólok, a képembe vigyorog és röhög rajtam. Én erre még mérgesebb vagyok, ő pedig továbbra is kinevet. Nem fogad szót, biztatja Gergőt is a hülyeségre. Nem tudom, mi van vele. Tele vannak energiával, mert ebben a hülye időben nem lehetnek kint, nem szaladgálhatnak, nem vezethetik le a mozgáshiányukat. :x Na de csak lesz még jó idő. :wink:

Szép estét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

andi!
gratula az önkéntességhez! az enyémeknél is volt váltás dinkaságban. most mindhárom srác itthon. enyhébb lefolyású torokgyuszival a nagyok. szokom a három fiamat együtt. most jönnek ki, a ne szoptass, anya. gyere, tedd le a bulcsút. és egymásra is sokkal féltékenyebbek. eddig ismeretlen volt az egymás lökdösése az ölemből. mostmár majdnem ez is előfordul. mindenesetre ha szabad préda vagyok, akkor cuppannak rám.
sajna az enyémek nagyon utálták a bölcsit. a gondozónők is haragban voltakj egymással, szerintem szikrázott a levelgő a teremben. szóval nem akartam őket még1 évig ott tartani. igen, ez lett volna a jobb. egyébként tutti, hogy egyszerre mennek iskolába is. csak az ovis szétválasztás volt a kérdés. de már lefújva részemről.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

erika!
hoyg sikerült a műtét? ricsi hogy van?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Ma délelőtt hazajöttünk.........

Marcsi!
Köszi az sms-t :wink: , de sajna nem volt már keret a telómon (a mai taxi hívására tartogattam az utolsó 100-ast :lol: ), így nem tudtalak visszahívni... :oops:
Köszi kérdésed, szerencsésen (remélem :wink: ) túl vagyunk rajta. :D Elég jól viselte a kispörc, leginkább a lábfejébe helyezett (kanül v. branül? fenyő tudja melyik volt :lol: ) kupakos bogyók zavarták, mert nem tudott hason aludni tőlük... :(
Majd írok valamelyik este, de most matricát játszik, rám van tapadva ezerrel:lol:...
Jobbulást a skacoknak, Neked pedig kitartás!!!! :lol:
pusza
Erika

KépKép
herika

erika!
hogy vagytok? gyorsan javul ricsi?

az enyémek nem is igazan voltak betegek, de jot tett nekunk az egy hét együtt, velem élet. volt azért sok veszekedés, nevelés, konfliktus kezelés :lol: de túléltük. keddre alig lett tejem, bulcsúkám óránként szopizott. aztán most éjjelente alig kel és kőkeményre telítődik a cicim. ha a tejem foylton csak dőlne, akkor semmi bajom nem lenne. de olyan érzékenyen reagál minden eseményre a mennyiség, hogy ebbe be lehet dilizni. de igyekszem nagyon lazázni, mert akkor élhető túl egy-egy nap 8)
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

bulcsú májusban :) Kép

KépKép

KépKép
2in1

ikrek majusban :)
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Hááát, Bulcsú nem úgy néz ki, mint aki éhezik. :P Nagyon tüneményes pofija van. Jó Neked, hogy tudsz szoptatni. Nekem nem jött meg a tecsi, úgyhogy az enyémek tápos gyerekek. Az ikreket is tudtad szoptatni?

Úgy úúúúútálom már ezt az esős időt. :cry: Nem lehet kimozdulni, hideg van, a gyerkőcöket elég lefoglalni. Holnap a táborban egész napos program lenne (kézműves foglalkozás, bábszínház, stb.), na de ilyen időben ? :cry: :cry: Remélem egy kicsit előbújik a napocska holnap.

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

Az én ikreim májusban

Kép

Kép

Andi

Kép
gandi75

andi!
szuper jók ezek a járgányok! én sem bánnám, ha jó lenne az idő. bár a kánikulát még odáznám és ha hinni lehet a meteorológusoknak, akkor idén nem is kell nagyon félni tőle. :roll:

a kizárólagos szoptatás új élmény nekem is. az ikrek szoptak, de folyton méregettük őket és mindig kaptak pótlást. 20-30 g-nál többet nem nagyon szoptak. persze nem is hagytam őket igény szerint, mert olyan picurkák voltak. én meg bátortalan. bulcsú viszont elintézte magának, hogy legyen tej. én meg már bátrabb is voltam :)
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Bulcsúnak nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk első névnapja alkalmából!!!!!

Tegnap voltunka T-com szigeten, megint nagyon szuper volt!!! Este alíg bírtuk hazavinni a gyerekeket, annyira jól érezték magukat, pedig eredetileg nem is oda indultunk, de amikor észrevettük, hogy megkezdődött nem lehetett nemet mondani a gyerekeknek.
Nagyon klassz dolgok voltak most is, kalózhajó, ezer féle ugrálóvár, körhinta, Halász Judit koncert és még sorolhatnám, jövőhéten is kimegyünk azt meg kellett ígérnem a gyerekeknek.

Éva

Kép

Kép
éva75

Andi

Gratula a második helyhez is, jó buli lehetett!!! Ilyenkor a gyerekek is mennek veletek?

Édesek, ahogy bringáznak!!!
Mi nemrég vettünk egy számmal nagyobb biciklit és ők is most gyakorolgatnak rajta, de eléggé kis félősek.

Erika

Jobbulást kívánok nektek!!! Ügyesek vagytok, hogy szépen átvészeltétek a műtétet. És a tesó nem kereste a másikat, amíg a kórházban voltatok?

Marcsi
Ne idegeskedj, csak egyél-igyál-szoptass gyakrabban és akkor tuti lesz bőven tejed.
Engem a kórházban azzal bíztattak a kedves nővérkék, hogy úgysem tudom majd szoptatni az ikreket, úgyis kevés lesz a tejem, és annyira belém beszélték, hogy egy nappal később is jött meg a tejem, mint a Loránál, aztán végül annyi tejem lett, hogy még egy harmadiknak is jutott volna, szóval ne törödj semmivel, lesz bőven tejed!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Pár kép a szigetről:

Kép Kép Kép
éva75

Kép

Kép

Kép
éva75

Még ezt is felteszem, hátha valakit érdekel:

2m széles, 5 elemből álló, dupla mosogatótálcás, szép állapotú konyhabútorom eladó.
Ár: 25.000Ft

Kép (azért adom el, mert a mostani konyhánkba kicsi).

Kép

Kép
éva75

éva!
húúdeügyesek!
köszi a köszöntést! a kis ünnepelt mostanában kezdett el tudatosabban mosolyogni :D

erre a szigetre mindenki mehet? mi nem t-com előfizetők vagyunk.

m.

KépKép

KépKép
2in1

Éva!

Csak nem a Te gyerekeid másznak olyan magasan? :roll: Mert akkor szuper ügyesek! :) Az enyéim is élvezik az ugrálóvárat, az előadásokat-koncerteket, bohócot stb, csak sajnos mi kb 200 km-re vagyunk Pesttől. De nem panaszkodom, mert felénk is vannak programok (igyekeznek a város vezetői :D ), csak éppen kisebb kaliberű az egész, mint pl. egy pesti T-com sziget :D Tényleg, fizetni kell mindenért vagy belépő van, vagy hogy működik ez a dolog?

A tűzoltóversenyre nem viszem őket (apát sem), mert egyrészt túl hosszú nekik (egész napos, és ők még délben alszanak), másrészt eddig kicsik voltak hozzá, most meg ráadásként zuhogott az eső. Reggel 7-től fél 10-ig a buszban ültünk, akkor állt el az eső, csak addigra minden csupa sár volt. De egyébként tényleg jó buli. Ha lesz róla képem, majd teszek fel.

Bicikliből mi nem mertünk nagyobbat venni, mert azt mondták, hogy ezek a gyerkőcök még földközelben érzik magukat biztonságban. Az enyéim egyébként sem nagy növésűek, az ülésmagasságot lehet állítani, lehet, hogy ezen tanulnak meg kétkerékkel menni. Illetve remélem, hogy nem kell addig másikat venni. :D

Már megint esik! :( Ez már így marad egész nyáron? :( A kánikula nem hiányzik, de most már az eső sem !! :( ÚÚÚtálom ezt az időt! :oops:

További szép hétvégét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Marcsi, Andi!

A szigetre mindenkinek ingyenes a belépés, nem kell T-com előfizetőknek lenni, majdnem minden játék ingyen van, csak a kőrhintákért kell fizetni, na meg a büfékben, de amúgy minden ingyen van., és két hónapon keresztül minden szombaton és vasárnap egész nap nyitva van. Nagyon klassz, aki teheti menjen el, mi már ez a negyedik éve, hogy mindig kimegyünk és még nem csalódtunk egyszer sem.

Eddig úgy volt, hogy ha T-com(régebben Matáv) előfizetők vagytok és regisztráltattátok magatokat egy tel.számon, akkor még ajándékot is adtak, tavaly polókat, előtte sakpkákat kaptunk, de nagyon jó minőségűeket,. Mi sem vagyunk előfizetők, de a szüleink regisztráltak nekünk, bemondták, hogy három gyerek van és csak a nevet kellett bemondani a szigeten és megkaptuk az ajándékokat. Idén nem tudom van -e még ilyen ajándékozás, de ha lesz most is élünk vele az tuti.

Andi

Igen, a mi gyerekeink másztak fel arra a magas telefonra.
Lora már évek óta felmegy, de az ikreknek ez volt az első és olyan kis bátrak voltak, olyan büszkék voltunk rájuk, mert tényleg nagyon magas volt az a telefon.

Ha lesz képed a buliról tedd fel nekünk!!!

Ez az idő tényleg kiborító, de az én gyerekeim olyan jól elvannak a lakásban is, most éppen jediset játszanak és lézerkardoznak.
De azért jobb lenne nekik is az udvaron.

Marcsi
Azért is jó a sziget, mert a kisbabásoknak is nagyon sok program van, vannak pelenkázó-szoptató helységek,baba játszók, babaápolási cikkeket osztogatnak stb, szóval nektek is érdemes lenne kimenni, és a fiúk is biztosan nagyon élveznék a programokat.
Ezen az oldalon meg is találjátok, hogy melyik hétvégén milyen rendezvények lesznek.

http://www.sziget.hu/gyereksziget

Éva

Kép

Kép
éva75

éva!
köszi! én is arra gondoltam, hogy együtt menne a család. még valami: parkolni is lehet?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Éva!

Köszi a sok infót. Lehet,hogy érdemes lenne felmenni egy hétvégére Pestre? Az unokatesóm úgyis mindig fűz, hogy mikor megyünk már hozzájuk, a barátnőméknél is elaludhatnánk egy éjszakát. Megfontolandó a dolog. :D Már csak egy jobb idős hétvégét kellene kifogni. :D De nagyon csábít a gondolat. Úgy szeretnék már kimozdulni valamerre egy kicsit. :oops: Most egy kicsit elegem van a hétköznapokból, a munkahelyemből, a főnökből, szóval mindenkiből. :( Jó lenne csak a gyerkőcökkel meg Apával egy hétvége. Na majd meglátjuk mi lesz belőle.

Andi

Kép
gandi75

Ja! és meglepő módon az én gyerekeim is elég jól elvannak a lakásban. Bár Gergőben egy kicsit túlteng az energia, de azért nem vészes.

A.

Kép
gandi75

Sziazstok!

Regisztráljon T-Com ajándékpólóért!
http://www.sziget.hu/gyereksziget/hirek/74051.html

Eri
simones

Sziasztok!

Ezt egy másik fórumban olvastam itt.

"Ezt a babaszobán találtam! Ha gondoljátok, írjátok alá ti is, hátha tudunk segíteni ezeknek a babáknak és szüleiknek, hogy többet lehessenek együtt! Én már aláírtam!

Sziasztok!

Mint azt tudjátok, Áron kisfiúnknak shunt-je van, sok más kisgyerekkel, babával egyetemben. Ezt az idegsebészeti beavatkozást az Amerikai úti Idegsebészet gyerekosztályán végezték. A műtét mellett lelkileg a legnehezebb az volt, hogy csak keveset lehettünk Áron mellett. A házirend a kórházban nem engedi a látogatást a műtét napján, egyébként pedig napi kétszer két órát. Ezt be is tartják.
Ezért szeretnénk egy petíciót benyújtani a kórház vezetőségének. Ebben azt kérjük, hogy biztosítsák a lehetőséget, hogy gyermekünkkel együtt maradhassunk. Ezt a jogot a törvény is kimondja. Csak egy sámlit szeretnénk...
Ehhez gyűjtünk aláírásokat, amihez ti is hozzájárulhattok, bárki aláírhatja. Ha van két percetek, és egyetértetek a leírtakkal, elektronikus úton ti is hozzájárulhattok a kezdeményezéshez. Ha van öt percetek, továbbküldhetitek jóbarátoknak...
Sajnos csak ilyen módon tudunk lépéseket kikényszeríteni a vezetőségből. (Reméljük!)

http://www.petitiononline.com/oiti/petition.html

Köszönjük mindenkinek! "

Eri
simones

Sziasztok!

Eri

Már alá is írtam a petíciót.

Képzeljétek, ma voltam egy plasztikai sebésznél, végre rászántam magam a hasműtétre, mert már nagyon zavar, hogy ilyen csúnya a hasam.
Két órát vártam az orvosra, erre közölték, hogy nyugdíjba megy év végén és már erre az évre be van táblázva műtétekkel, úgyhogy már nem tudott elvállalni, de megnézett, azt mondta gyönyörűen megfogja csinálni a hasamat a kollegája is, jövőhéten szerdán megyek hozzá, ő is megnéz, de lehet , hogy ő is csak jövő évre tud már időpontot adni, mert olyan sokan vannak előttem , ja és a lényeg, TB-re megcsinálják!!!!
Úgyhogy most szerdán talán kiderül mikor is lesz a műtét.

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi

Látom megtaláltál az iwiw-en , már be is jelöltelek ismerősömnek.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Hol vagytok lányok?

Ma volt Grétikémnek a névnapja, ilyen felfújhatós fotelt kaptak. Természetesen Gergő is :D Reggel az Apukám hozott fel nekik pirítóst, erre Gréti megkérdezte: "És ajándékot nem hoztál?"
Eredetileg ugrálóvárat akartunk nekik venni. Gondoltam, ha már ilyen sz.r az idő, legalább idebent ugrálhatnak. De aztán rájöttem, hogy nem igazán van hely, ahova elférne, még egy 150x150 cm-es sem. :( Így maradt a fotel, az kisebb helyet foglal. Mondjuk Gergő ezen is elkezdett ugrálni :D Aztán közöltük vele, hogy így hamar ki fog pukkani, így lenyugodott kicsit. Most mind a kettőnek az ágya mellett áll a béka, Gergő odaadta neki a labdáját, Grétike jóéjszakát puszit adott neki :D

Kép

Kép

Jó éjszakát: Andi

Ui.: aztán írjatok, hogy kivel mi újság, nehogy kihaljon ez a topik :wink:

Kép
gandi75

Végre-végre SÜT A NAPOCSKA :D :D

Kép

Imádják a buborékfújót :)

Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
éva! tök jó, amiket írtál a pocakműtétről. engem is lehet, hogy érdekel majd. ti hol parkoltatok amikor a t-com szigetre mentetek?
azt írták a honlapjukon, hogy gyakorlatilag nem lehet parkolni. :?:

andi!
boldog névnapot grétinek utólag is. :lol:
klasszak a fotelok. én egy kör alakú ugrálóra hajtok. talán idén karácsonyra összejön. annyi energia van a srácokban. és az auchan katalógusban láttam egyszer 5000 ft-ért is. azóta persze többet nem, csak egy nagyobbat 20 ezerért.

bulcsú egy főnyeremény. ma éjjel 8 órát aludt egyben. folyamatosan tornázta fel ezt az adagot. 2 hetesen 4 óra, aztán mindig egy kicsit többet. ügyeske. :lol: az ikrek nálunk is sokáig keltek 3 óránként. szerintem a koraszülött osztályon beléjük verték eléggé az alatt a 6 hét alatt, hogy érdemes felkelni. meghát annyit kellett hízniuk :lol:
"hármaska" nagyon keveset sír. és annak mindig oka van. ma megyünk hasi és koponya uh-ra. szerintem ott fog szopizni legközelebb. már több nyilvános helyen is szoptattam, nagyon kényelmes így etetni, a külvilággal meg nem nagyon törődök. bulcsú jól eltakarja a kényes felületeket :oops:

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Az Intersparban volt 5000-ért akcióban, aztán a Penny-ben (nem tudom, az van-e az országban mindenhol? nálunk van) volt 6000-ért. Tudtam volna venni, de helyhiány miatt mi lemondtunk róla.

Ma tisztára felidegesített a bank. :cry: Azt mondták, hogy az ő értékbecslőjük szerint a lakás, amit venni akarunk "csak" 6,8 millió Ft-ot ér, mi viszont 6,9 millióért vesszük, így módosítsuk az adásvételi szerződést, mert azon nem szerepelhet több, mint amennyit ők megállapítottak. Könyörgöm, mi közük hozzá, hogy én mennyiért veszem a lakást!!!!???? Hallottatok már ilyen hülyeséget?? Pedzegették ezt a módosításos témát 1-2 héttel ezelőtt, én mondtam az ügyvédnek, de azt mondta rá, hogy ez hülyeség. Akkor most mi lesz?? Az adásvételibe, hogy írhatok kevesebbet, mint amennyiért veszem? Nem értem :oops: :cry: Mindegy, majd csak kiokoskodjuk valahogy. :idea: Csak az a baj, hogy tehetetlenségemben meg dühömben már sírva fakadtam itthon. Bárcsak már túllennénk rajta. :x Ja, ez az Ella bank, nem igazán ajánlom, mert mindenbe belekötnek, annyit kukacoskodnak. És a legrosszabb, hogy jún.30-a a fizetési határidőnk. Hogy lesz ebből pénz :?:

Szebb napokat mindenkinek (habár megint az esőt jósolják)

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Múlt hétvégén is voltunk a T-com szigeten, ismét szuper volt.
És mindig találni parkolót, emiatt nem kell aggódni, érdemes már korábban odamenni 9körül és akkor még jó helyet is találtok.

Teszek fel egy pár képet.
Lorát egy léggömb emelte fel, nagyon tetszett neki.

Marcsi
Ma megint voltam a plasztikai sebésznél, jövő év elején lesz a műtét.

Andi
Sajnálom ,hogy nem megy simán a lakásvásárlás, de biztosan kitaláltok valami okosat, ne keseredj el emiatt!!!
Mondom én, aki minden apróságon elbőgi magát.

Éva
Kép

Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok! 1000 éve nem jártam erre, de most visszaolvastam egy kicsit. Zajlik nálunk az élet. Ábel befejezte az ovit, most táborozik még egyet az ovival Balatonon. És képzeljétek, még fürödtek is, sőt, ma többször is. Először volt így el, a telefonban úgy tűnt jól érzi magaát, remélem a végső benyomás is ez lesz. Dávidnak ma volt ovis bulija a kertben, szülinap címen. Bár ő decemberi, de a lakásban tomboló 10 óvodást nem vállaltam. Az ikrek marha nagyok, és abbahagyták a szopizást. Egy vicc leírni, hogy 26 hós korukig szoptak, de így van. Persze a végén már ez inkább esti odabújás volt, de azért rendesen le kellett őket beszélni róla, és néha még emlegetik.
Én júni 6án megvédtem a doktori disszertációmat, nagy kövek gurultak le a szívemről. Most pótolom, amiket emiatt halogattam. Hát nem unatkozom.
Ha igaz, jövő hétvégén elutazunk Horváto-ba. Még sosem voltunk el külföldön a gyerekekkel, úgyhogy izgi.
A T-com szigetes póló regisztráción duplán fel vagyok zúdulva, mivel 116os a legkisebb. És családonként max 3, amit persze meg lehet oldani, hiszen a nagyszülők is Tcom előfizetők, de akkor is protestálok a 3nál több gyerekesek nevében.
Mára ennyit, mindenkinek üdv, majd jövök. Látom néhányan eltűntek a törzsgárdából. Pedig kéne vmikor találkozni is: Claire
claire

:lol: :lol: :lol:

Sziasztok Lányok! Mimóza vagyok.

Hát, igen, azt hiszem valamikor én is a "törzsgárdához" tartoztam, remélem emlékeztek még rám...

Ígérem fogok írni magunkról, de most attól tartok a férjem felébred, ha sokat püfölöm a billentyűket. Szóval majd jövök. Dr. Claire, örülök a jó híreknek és gratulálok!!! :D

Mindenkit puszilok, talinak örülnénk! Tímár u-i Máltai játszó?

Jó éjt, M.+Csabi, Marci (3,5)
mimóza

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, bár inkább olvasó üzemmódban... :wink:

Most jöttem Marcsitól - hát Bulcsú egy tünemény!!! :lol:
csak akkor nyöszörög (esetleg sír, de nem az ikrek hangerejével! :mrgreen:), amikor igazán oka van rá - egyébként nézelődik, mosolyog, szuszog a nyakamba, mint egy kis nyuszi! :lol:
Hurka hurka hátán és mégis oly csöpp és törékeny (a nagy lakli 4,5 éveseim után :lol: ), szóval "ennivaló" kis herceg! :mrgreen:

Éva!
Nem kereste, mert tudta, hol volt a tesó - de egész nap a Ricsi fényképével mászkált Anyunál a lakásban! :mrgreen:
És állandóan telefonálni akart neki. :wink:

Eri!
Megpróbáltam aláírni, de vmi errort jelzett, s mivel nem tudtam lefordítani, nem tudom miért nem sikerült... :oops:

Andi!
Reméljük összejön a hitel és a hóvégi lakásvásárlás! :wink:
Sok sikert!!

Claire!
Gratula a doktorihoz! :D
Le a kalappal előtted, ennyi manó mellett még erre is van időd, erőd?! :wink: nekem sajna töredéke sincs, meg is látszik, nem is viszem semmire... :lol: :oops: :cry:

Mimóza!
Rég láttalak! :lol: Remélem jól vagytok! :wink:
A skacok hajszíne nálatok maradt?? Nekem a Tudika kezd bebarnulni, minden hajvágás után tűnnek el a szőke tincsek... :cry:

Taliról mi asszem idén is lecsúszunk - jövő héten elvileg leköltözünk a nyárra Fenyvesre...:mrgreen:
De Nektek jó bulit! :wink: - majd dobjatok fel képeket róla!! :lol:

Az ünnepelteknek utólag is boldog név- és szülinapokat kívánunk!
Erika, Riki és Ricsi

KépKép
herika

Hello!

Mi is megvagyunk, de sokszor csak én is olvasóüzemmódban működök. :D Tegnap este akartam írni, de Grétike nem hagyott. :o

Szóval: pénzteken elballagtunk a bölcsiből. Olyan tünemények voltak. :D Azt hittem, hogy Gergő bevágja a durcit és nem csinál majd semmit, hogy Grétike meglát és oda akar jönni, de nem így volt. Integettek nekünk, mikor észrevettek, és minden szépen énekeltek, verseltek, mutogattak. Olyan büszke voltam rájuk. :D :D

Grétike világoskék kisruhában, Gergő bal oldalon mellette.

Kép

Utána közös uzsonna volt (mármint össze voltak tolva az asztalok, és úgy ettek a gyerkőcök utoljára együtt)

Kép

Gergővel nem tudom mi volt, ő nem evett-ivott semmit. Kiment Apához, ott bevágta a 2 dl ivólevet, de nem uzsonnázott a többiekkel.

Kép

És ilyen gyönyörű virágokat kaptak:

Kép

Még a héten mennek a bölcsibe, utána 3 hét szünet lesz, aztán elkezdik felújítani a bölcsit, úgyhogy júl-ban már az óvodába megyünk. Tisztára fura az egész, hiszen még csak most születtek :!: :!: :D :D

Majd még jövök, csak most megyek Apa elé, most jön haza a munkából meg megyek a manókért a bölcsibe.

Kép
gandi75

Sziasztok!
Köszi a gratulációkat, bár a fele a páromat illeti. A doktori képzés befejezése után született az első csemete, aztán a második, szóval a disszertációt csak halogattam. Elvileg az adatbázis be volt gyűjtve, "csak" dolgozni kellett volna, meg érteni 1-2 dologhoz, amihez nem értettem. Aztán ikrekkel a pocakban megcsináltam a szigorlatot, és most a végén már félig a férjem kezével írtuk a "művet". volt, hogy én elvittem a 4 gyereket, ő meg dolgozott nekem. Szóval nem lett volna meg nélküle. Így is a végső pillanatig húztam mindent, ami amúgy nem jellemző. És a témavezetőm még így is halálra piszkált. de jókor fejeztem be, mert elvileg ahol tanítok (ősztől fél állásban újra), ott kell ez a fokozat. Meg örülök, hogy végül nem kellett a sok benne lévő munkát a sutba dobni.
Marcsi! Ha nem rossz óvónénikhez kerülnek, akkor szerintem se bánd, hogy újra kiscsopisok. nekem a nagy a nagycsoportot ismételet, pedig először nem akartam, de most már látom, hogy jót tett neki. A másidokat szinte sajnálom, hogy valszeg egyből megy suliba, nem lesz pótéve.
Tali: Mi 24-től egy hétig nem vagyunk, de utána benne vagyunk. Lehet, hogy a Kerék utcai Máltaissal jobban járunk(pár utcával van odébb), mert árnyasabb, igaz nincs fröcskölő. Képzeljétek életünkben először megyünk 4 gyerekkel külföldre nyaralni, jó jönnek apósomék, tehát 4 felnőtt 4 gyerek felállás. De így is izgulok kicsit.
Erika ! Azért nem sajnélunk a Fenyvesi nyárért, jó? És megígérjük, hogy ősszel is talizunk , de csak a kedvetekért :lol:
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak közben volt egy pár vizsgám még és sajnos az egyik nem is sikerült, és közben festjük is a lakást, de azért jól vagyunk.

Claire
Én is gratulálok!!! Azért ez tényleg szép eredmény!!!
Jó nyaralást, biztosan nagyon fogjátok élvezni!!!

Erika
Nektek is jó nyaralást Fenyvesen!!!

Mimóza
Jó, hogy végre írtál, de legközelebb többet írj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi
Tündériek a gyerekek!!!
Nálunk Lora ballagot az oviból pár hete, de én végigbőgtem a ballagását, olyan megható, hogy szinte nemrég született és már iskolába megy.

Éva

Kép

Kép
éva75

Claire!

Én is úgy gondoltam, hogy az idén elmegyünk családilag nyaralni. Tunéziára gondoltam, hogy repülünk is egy kicsit + tengerpart + vittük volna a nagyszülőket is. (legyen pesztra a gyerekek mellé :? Na jó, ez vicc volt) Aztán úgy gondoltuk, hogy vegyünk lakást (jelenleg a szüleimnél lakunk), így a nyaralás megint lemondva. :( Sajnos :x Nem tudom, mikor jutunk már el végre valahova. Pedig olyan jó lenne.

A lakásvásárlás most már talán egyenesben van. Ma voltunk az ügyvédnél szerződést módosítani, holnap még megyek a Földhivatalba bejegyeztetni, küldöm a bankba és remélem most már semmi hiányosságot nem találnak benne és utalják a pénzt :P

Szép estét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok Lányok:))
Húúú Claire:))
Én is szivből gratulálok, ez igen!!! Le a kalappal :D

Bocsánat, hogy újra eltűntem de azért van jó hir is:) Megvan végre a lakás és augusztus közepén költözünk a Kicsikkel:) Hát kettős érzéseim vannak, úgy értem örülök is meg persze nem is és szorongok meg várom, lényeg, hogy megtetszett, beleszerettem, el tudom képzelni otthonunknak:) Ügyvédi dolgokat intézem folyamatosan no meg a fél szoc.polt.

Gyerkőcök jól vannak :D (kop-kop-kop) Édesek, okosak és szépen beszélnek. Szobatisztasággal még sehogy sem állunk de nem is eröltetem. Majd apránként belejönnek abba is :P

Édesek a fényképek!

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris!
Üdv újra itt. :) Örülök, hogy sikerült lakást találnod. :)

Eri
simones

sziasztok!
húú... izzadunk ezerrel!

üdv doris.
eri, meglett a profilod?
éva, végeztél?
claire, nem semmi amin túl vagy!

egy-két kép rólunk :)

rengeteg segítségem van. srácok is szoptattak :) :)
azért néha én is sorrakerulok :)

most pedig pécsen nyaralnak nélkülünk. itt lazázunk bulcsúval 3-asban. ráadásul apa két napot szabin is van... :lol:

Kép

Kép

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Nem volt Bulcsú dühös, hogy azokból a cicikből nem jön semmi? Szegény gyereket így megvezetni! :D :D De azért nagyon jót derültem rajta.
Nálunk is van a családban pici baba, és az enyéim mikor babásat játszanak, akkor a köldökükből szopiztatják egymás :oops: Pedig tudják, hogy a pici babák cicizni szoktak :P

Mi is izzadunk ebben a hőségben. Tegnap éjszaka olyan vihar volt nálunk, dörgés, villámlás + eső + nagy szélfúvás. Azt hittem, hogy egy kicsit lehűl a levegő, de nem így lett. Ma is ugyanolyan meleg volt. Legszívesebben a lakásban vagyunk, a nagyszobában van légkondi, azzal egy kicsit lehűtjük magunkat (persze csak módjával). Lehet, hogy sikerült is megfáznia Gergőnek, mert olyan csúnyán köhögött valamelyik éjszaka, hogy tegnap már a dokihoz vittem. Kapott gyógyszert, most már nem köhög annyira, viszont az orra rettenetesen folyik.

Azért pancsolni is szoktunk. Most még csak a kismedencében + vödörben, de holnap fel akarom fújni nekik a nagymedencét is.

Kép

Kép
gandi75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?