A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Nyulika
En 24el szamoltam, majd csak oktoberben leszek 25.

Brokkoli

Koszonom! Korulnezek. Lehet,hogy en is csak nagyobb meretet veszek majd, csak nem tudom,hogy fog-e meg noni??????? (Marmint szulesig) Szoval meg tanacstalan vagyok.

Norkini
(11+1)
norkini

Norkini,
biztos fog nõni!
Én pl. a Délinél vettem az "Anita" cuccokat a KÉkgolyó utcába, de a Soroksári úti Megatoysba is vettem a sógornõmnek szopis melltartót.

Valakinek van közületek "hastartója". Nem tudom máshogy megfogalmazni, ez elölrõl olyan mint egy bugyi, de a derekadon,és a pocak alatt körbemegy, tartja a pocakot, és a gerincet is kímélni. Én szeretnék ilyet venni, mert jókat hallottam róla, van valakinek ilyenje?

brokkoli
23
brokkoli

Nyulika,
Akkor egy a dilemmank.Szerintem a betoltott mert en is csak marciusban toltottem be de babu januarban fogant.

Brokkoli,
Mi is megyunk 4D-re jovo penteken.Amr alig varom de majd szolok hogy ne fokuszaljon oda.Engem is csak az erdekel hogy egeszseges legyen azert is megyunk.Kép

Nyulandi,
Na akkor ennyit a horoszkoprol ha a parod lanyKépKép

kataa
28+1

Kép
Kép
kataa

Norkini,

Így már értem. Akkor én 32 és e szerint lány.
Ugyanez a másik helyen fiú. Kép
Tényleg jól ki van ez találva! Kép

Ami a melltartót illeti: én vettem egy számmal nagyobbat és az még kényelmes, de nyilván embere válogatja. Valószínûleg kelleni fog még egy számmal nagyobb garnitúra Nekem is.

Pussz
Nyulika
23+6
nyulika

Barbi,
Jo hogy mondod a nyilallgatast, en is ereztem mar parszor...Remenykedjunk, hogy normalis...

Nyulika, en ugy szamoltam, hogy amelyik szulinaphoz kozelebb vagyok a fogantatas idopontjaban. De mint tegnap ejjel elorebocsatatottam, ez legfeljebb poen szinten jo, abszolut nem hiszek benne!

A szoptatos melltarto vasarlasaval tenyleg vigyazzatok, en ket kosarral es egy merettel vettem nagyobbat, es hat oldalt meg kozepen neha kilogott...hihetetlen mekkorara birnak noni! Most en is vettem egy merevito nelkuli olyan 'abszolut nem szexinek mondhato' anyanyi cickotartot, csak mert a normal meretem mar sehogy sem passzolt!

A Burda augusztusi szamaban van nehany kismama cucc szabasminta, ha valakit erdekel. Sajna majdnem mind jerseybol van, tehat egy jo varrogepet is igenyel a megvarrasuk, ha nem epp inkabb interlockot!
Tenyleg, ti milyen rucikban jartok, fogtok jarni osszel-telen? En most nagyon racsesztem ugymond, mert eddig csak nyari ruhaim, nadragjaim voltak, most meg osszel kezd majd noni a pocakom, es no majd egeszen fogcsikorgato februar elejeig! Ha belegondolok, hogy kabatom sincs, amiben majd elfernek...

Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

Tahani,
Most beszeltem a dokinkkal, este 1/4 8-ra megyek hozza en is. Te mikor mesz? Nem szeretnem hiaba vegigkerdezni a teljes varot, hogy nem Te vagy-e? Kép
Gombóc
gombóc

Kataa!

Az itélet, miszerint teljesen só nélkül kell étkeznem (még felvágott sem) az tegnap derült ki. Úgyhogy nem tudom mit hogy fog birni a párom, de nem kell félteni!!! Az ételt utána is meg lehet sózni! Ma vizsont kiedrült, hogy már 1 hete fogyózikKép Egész nap nem eszik mást mint kiflit és tejfölt, vagy kefirtKép Érted! Itt "rohad" a hütõben a paprikás és a téli szalámi (nyami) és én nem ehetem a párom meg dikekt nem eszi... Ezt a só nélkül étkezést úgy értsd, hogy csak gyümi, zöldség és tejtermék persze sótlan tejtemék... más semmi. De a húsban mennyi só van? Nem sok lehet benne úgyhogy azt önkényesen fogyasztom, ugyanúgy mint a zsömlét. Hiszen abban is van só, de legalább lakjak már jól valamivelKép Aztán 2 hét mulva kiderülKép
A mai menü nálunk egszben sült csirke (sütõzacskóban sült olivaolajban, kakukkfüben, bazsalikomban, rozmaringban, fokhagymában pácolódott) héjában sült burgonyával és héjában sült hagymávalKép Sótlanul! Ezeket utólag is meg lehet sózni ha a párom akarjaKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Erika, en most vettem egy hastartot, bar itt tobben azt mondtak, hogy artalmas, mert nem hagyja dolgozni a sajat szalagjaidat, izmaidat.
En csak annyit tudok mondani, hogy anno a hetedik honapban kaptam egyet kolcson egy napra, es fantasztikus volt, nem huzta a pocak a derekam, es nem huzodott a hasam ott alul!

Pocok, a bimbovedo nem arra kell nekunk sem, hogy ne valtozzon a cicink, sajna van egy olyan alkati sajatossag, ami eleg nehezze teszi a szoptatast, foleg ha kifogsz melle egy ugyetlen, vagy lusta babat, akinek meg a szaja is kicsi es nem tudja elegge kitatani. Es ez a benasag a lapos, befele fordulo, illetve tul kicsi mellbimbo...ne tudd meg milyen degeneraltnak erzi magat az ember lanya, amikor a szoptatasra kerulne a sor es nem megy...es latja maga korul a sok szerencsest, akinek huvelykujjam meretu mellbimboja van, es meg fel kezzel a telefont tartva, allva is mellre teszi az ivadekat...
En meg egy szoptatosparnan gondolkodom a siker erdekeben...

Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

Sasha,
Reszvetem! Az elso babanal ezt en is megkaptam...ba anyukam mar elotte is szorakozott velem so ugyben, nehogy toxemias legyek, mert o az volt!
Egyel sok gyumit, es inkabb edes dolgokat! Ha meg nagyon kivanad a sot, nyalj bele egy kicsit, ugy jobban fogod erezni az izet, mintha beletenned valamibe!
Egyebkent megoszlanak a velemenyek arrol, hogy a somentes dieta csokkenti e a toxemia kialakulasanak veszelyet. Sokak szerint inkabb csak viztelenit valamelyest.
Zsuzsi
13+2 meg mindig
zsuzsi74

Zsuzsi,

Én is megvettem a Burda-t, de nem tudom használni sajna, mert az én õskövület gépem nem tud ellasztikus anyagokat varrni. Magyarul kidobtam egy csomó pénzt az ablakon. Na, mindegy, majd odaadom valakinek, akinek van rendes varrógépe...

Én se hiszek ebben a horoszpókos dologban, csak kíváncsiságból nézegetem meg.

No, én mára el, megyek Sziszikét, megy KisRékát látogatni.

Pussz

Nyulika
23+6
nyulika

Nyulika,
A bluzt, a kabatot, meg a ruhat nem elasztikus anyagbol is megvarrhatod, a tobbihez sajnos egy jobb gep kene -nekem is!
Udv Sziszikenek es Rekanak!
Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

Norkini,
nekem a Triumph kismamacicifix beválik, én 1 számmal nagyobbat vettem meg 1 kosárral nagyobbat. Ha még hizik a hátam, két kapocsnyit még ki fogok tudni engedni belöle, és még a B kosár nincs egészen tele velem Kép, de valahogy a kosár is olyan elasztikus, hogy még tágul. 3eFt alatt volt, és hát nem szexi, de praktikus.
Különben tényleg az csak a lényeg, hogy ne legyen benne merevitö.

Megyek Diáxigetre!!! Éljen a Kis Tehén!!! Múúú! Múúú!!!!

Pusz minden Kis-és Nagypocisnak egy darabig.

Kangi
10+5
kangi

Kangi Kép
De jo neked, en hetkoznapra mar nem merek bevallalni ejszakazast. Kép Igy en csak penteken megyek. KépKép

Sasha, Kép
Lemaradtam valamirol? Neked miert kell most dietaznod? Kép Olyan jo, hogy Te olyan sok mindent tudsz es olyan jo, hogy meg tudod nyugtatni az aggodosokat. KépKépKép

Zsuzsi es a Nyilallok, Kép
Nekem is van/volt, a doki szerint ilyenkor nyulnak a mehszalagok. Azt mondta, ugy kell elkepzelni, mintha egy felszallni keszulo holegballont kotellel probalnank a foldon tartani. Azt mondta, addig normalis, amig nem gornyedsz ketret a fajdalomtol...KépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

huuuu Sasha, nem semmi ez a só nélküli étkezés. Most úgy hirtelen belegondoltam a sótlan csirkébe, héjjában sült krumpliba...nem irígyellek. De kitartás! Pocaklakóért mindent! Próbálj meg salátákat joghurtos öntettel + zsömivel enni. Meg sok gyümit....és mivel a párod is fogyózik, kisebb az elcsábulás esélye...habár ha jobban belegondolok, egy kismamának elég csak rágondolnia...(most gondolj ide egy olyan jó kis vicsorgós figurát, amilyet Te is szoktál rajzolni. Én sajan nem tudok)

gömb (19+5)
gombolyu

Lányok!

Aranyosak vagytokKép

GombocKép

Nem maradtál le semmirõl, csak nem volt kedvem leirni a tegnapi dokis élményemetKépKépKép Szóval vizesedik a lábam és adoki egybõl (helyettesitõ) ill. 2 hét után sódiétára itélt. A só megköti a folyadékot a sejtekben. Ebbõl alakul ki az ödéma (vizesedik ez-az), jobbanmondva nem ebbõl alakul ki, de nagyot dob rajta. Az ödéma toxémiára utaló jel lehet, HA nagyon magas a vérnyomás és HA fehérjét találnak a vizeletben. Nos szerintem nem durva a viz a lábamon, mert minden cipõ, papucs jó még rám, igaz van amelyik szorit. A vérnyomásom a terhesség elejétõl normális (elõtte is za volt) és 3 hete még nem volt semmi a vizeletemben. Ma megint kellett pisit leadnom (középsugarut) és pénteken megint dokiKép Annyira nem szimpi ez a doki,hogy csak na!!!!!!!!!!! Remélem a másik hamar visszajön!

Köszi az "izetlen" (Kép) tippeketKépKépKép

puszi
sasha
31+0

Kép
sasha

Sasha,
Azert annyira ne parazz, ha ok a vernyomasod, nincs feherje a vizeletben, akkor valoszinuleg csak a nyar az oka. Mellesleg nekem terhesseg nelkul is valamelyest vizesedik a labam, foleg, ha dog meleg van, es sokat ulok vagy maszkalok!
De persze jobb felni, mint megijedni! Mindenesetre levest ne fozz (legfeljebb gyumi levest), mert annal rosszabb nincs, mint amikor a leves sotlan!
Egyel sok zoldbabot, az vizhajo!

Pocok, errol a bimboeldeformalodasrol meg nem is hallottam!!! Mondjuk nem is tudtam szoptatni soha, fejtem fel evig, ill. 9 honapig...na attol is szep tud am lenni a cici (szep elszinezodott bor ott ahol 'rangattam', mar borkemenyedes szintjen, hamlas...stb.) Mindegy, ezt en tobbet nem csinalom, mert nem fer bele az idombe harom gyerekkel, ugyhogy szopnia kell, ha torik, ha szakad! Mar megkaptam a legkozelebbi LLL-es telcsi szamat, nemsokara fel is hivom! A helyzet az, hogy en szoptatas ugyeben mar mentalisan terhelt vagyok, gorcsbe randul a gyomrom, ha ra gondolok. Olyan, mint amikor az ember ketszer mar megbukott egy vizsgan, es a harmadik az utolso eselye...

Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

ZsuzsiKép

Nem parazok, csak idegesit! Idegesit, hogy ha eddig a dokim nem aggódott akkor ez a másik mit tiltogat nekem meg itt ilyeneket? Fõleg hogy semmi bajom!!!! Se magas vérnyomi, se fehérje! Akkor meg mitõl van úgy oda! Remélem pénteken sem lesz semmi. Akkor bizony bünözni fogok! Pedig a párom pont ma reggel mondta, hogy úgy enne húslevestKép Néztem rá ferde szemmelKépKépKép Hááát só nélkül eléggé fini lenneKép

De én még mindig jobban jártam mint a vércukisok akiknek semmi nasi, semmi édes, sõt még gyümi is alig... Úgyhogy panaszkodás befejezve!

sasha

Kép
sasha

Pocok,
Ez tetszik! Jo neked, hogy megis sikerult! En viszont elmeletben mar kesz szoptatasi tanacsado lehetnek, mindent elolvastam, csak a gyakorlat nem akart osszejonni! Dani egyfolytaban orditott, abszolut nem lehetett ravenni, hogy 'bekapja', Gyuri meg csak aludt bekesen, ha szopott, akkor is csak harom huzasnyit, aztan aludt tovabb. Fogyott, fogyott, es neki magatol eszebe sem jutott soha, hogy egyen. Nem sirt, csak aludt! Persze a cicimbol is egy ido utan inkabb ver jott, mint tej.
Aztan az okos franciak azt mondtak, hogy ehen fog halni, azonnal adjak neki tapszert! Persze szules utani szokasos depressziomban es hormonhullamaim kozepette jol be is ijedtem es elkezdtem fejni. Sejtettem, hogy nem lesz visszaut...Muszaj lesz harmadszorra valamit alakitanunk!
Egyebkent kezzel fejtem, az agyon negykezlab, a fejemet nehany osszegyurt nagyparnara tamasztottam, es ket kezzel fejtem. Igy nem ment melle egy csepp sem es nem folyt vegig a kezemen. Tehenke modszer. Viszont ez az elejen naponta 11-szer fel orat vett el, utana mar cirka csak 6-7-szer felet. Azert igy is kicsit leterhelve ereztem magam, foleg, mert nem volt mese, minden vendeget elkuldtem melegebb eghajlatra, ha fejnem kellett. Ahelyett, hogy szepen Szuz MAria abrazattal leultem volna a fotelba, es megszoptattam volna a porontyot. Es persze a mobilitasunkat is gatolta a dolog...Nizzabol Budapestre 3 kifozott edenykevel, ugyanennyi tarolo uveggel es plusz a jol lehutott tejcis etetouvegekkel keltunk utra, fejtem a nizzai repteren, a frankfurtin (vagy munchenin), aztan itthon Ferihegyen is egy keveset, hogy kibirjam amig hazaerunk!Persze mindig egy jo forgalmas klotyoban, nepek szazainak szeme lattara, volt, hogy a sarokban a foldon, a taskam tetejen egyensulyozva az edenyt- mikozben a gyerek orditott a babakocsiban! Remalom meg visszagondolni is!
Egyebkent probaltam kezi mellszivot hasznalni, annyira fajt, es egy arva budos csepp sem jott belole...
SZOPTATNI AKAROK!!!!! Mar tenyleg csak ez hianyzik az eletembol! Kép

Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

Sasha,
Ugyi vagy nagyon,oszzefutott a nyal aszamban a mai menutol.Lenyeg hogy ugyelsz ra es ennyi eleg.Lehet hogy csak a doki tul ovatos.Nekem is mondig mondjak hogy hu de dagadt a bokam,de hat konyorgom 6 honapa alatt felkuszott 6 kilo az mar fura az en kis pipaszaraimnak akik az elmult 10 evben csak 50-et vittek….Ja es a meleg az meg durvabban hozzasegit.

Pocok,
En is kaptam egy szoptataos melltartot ajandekba a noveremtol.De meg akarok venni 1-2-t mert mert hasznos lesz.
En most a mellszivo miatt vagyok gondban hogy mi lesz ha a baratnom nem tuja odaadni addig akkor eleg lesz-e a kezi.

Lanyok,
Ma megcsinaltama listat hogy miket kell venni a babanak es nekem.Hat szep kis osszeg jott ki a vegen ….Na mindegy en imadok majd vasarolni csak most hogy majd a TB fizet (es nem hiresek arrol hogy idoben kuldjek a tappenzt,stb..) es nem minden honap vegen jon a fizu olyan furcsa lesz….

Na jo ejszakat Mindenkinek!!!!
Pusz
Kataa
28+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gombóc, sajnálom, hogy csak most kerültem gépközelbe, így nem tudtam válaszolni. Én fél 4-re voltam ma hivatalos, és ezek szerint Te telefonáltál épp akkor a dokinak, amikor bent voltam, és Téged invitált negyed 8-ra Kép!

Igen, én mindig felhívom, ha valami gond van, úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Az elején én is többször így éreztem, de egyszer rákérdeztem, amikor nehezen tudtam utolérni, és akkor pl. 2 napon keresztül a mûtõben volt. Mellesleg engem is majd bekapott ma, akkorát ásított!

Remélem, választ kapsz minden kérdésedre, sikerül megnyugodnod, és minden OK lesz!

Lányok, annyira szörnyû ez a párás idõ, ma is alig tudtam felcipelni magunkat a 3. emeletre (no lift!)

Jó, hogy felvetõdött a melltartó téma. Én egyre inkább azon gondolkodom, hogy csak egyet veszek, a kórházba (Coraban láttam 2OOO ft-ért egyet), itthon meg legfeljebb leveszem a sima melltartót. Bár lehet, hogy rosszul gondolom, de ugyanígy töröm a fejem a mellszívón is. No, majd meglátjuk!

Sasha!
Látom hasonló cipóben járunk vizesedés ügyben. Én a 26. héten paráztam egy kicsit, mert a terhesgondozóban magas lett az addig mindig alacsony vérnyomásom (14O/8O) és minimális fehérjét is találtak a vizeletben. A dagadás meg korábbról megvolt már, mert egyrészt visszeresek a lábaim, és minden nyáron szenvedtem a dagadástól, másrészt mivel nekünk nem volt zökkenõmentes a baba-projekt, a gyógyszerektõl volt +1O kilo rajtam induláskor. Ezek után beszereztem itthonra egy vérnyomásmérõt, naponta többször mérem, írom is és mindig a doki vagy védõnõ orra alá dugom, ha náluk magas lenne, mert hogy itthon teljesen normális. Vizeletet is sûrûbben nézetem, és az is normális! Az evésre meg odafigyelek, kevés kenyér, felvágott (ezekben rengeteg só van) és sok gyümölcs. (Mint nagy édességfüggõ, azért néha az is lecsúszik!) Ennek eredményeképpen a 26. hét óta max. 4O dekát híztam, és most töltöttük a 33. hetet!

Elnézést a hosszúságért, de ritkán jutok géphez.

Jó pocakosodást, vigyázzatok Magatokra!

Taháni
Taháni

Sasha!

Még valami, ami a lényeg! A lábdagadás ebben a terhességi korban normális, fõleg, hogy nyár van! Ha a másik két dolog rendben van, kér aggódni, de megéri odafigyelni, és ellenõriztetni, minthogy elõbb kelljen toxémia miatt megszülni a babát. Épp ma mondta a dokim, hogy a vérnyomásra azért kell figyelni, mert kismamáknál gyorsan állandósulhat a magas vérnyomás, de a Te esetedben ez is normális, ugye! Próbáld nem idegesíteni Magad, tudom nem egyszerû, de azért fel a fejjel Kép!

Gombóc, majd írjál mire jutottál a dokival Kép!

Taháni
Taháni

Sziasztok,

Taháni, Kép
Igen, en voltam az, en telefonaltam. KépKépKép
Voltam is nala, azt mondta, latja, hogy kicsit tobb a valadek (bocsi) a kelletenel, de meg nem veszes. Felirt valami gyogynoveny alvazmososzert, majd holnap reggel ki kell valtanom. Tok rendes volt, kerdezte, hogy van-e meg kerdesem, meg jol vagyok-e. Most nem neztuk meg UH-val a babat, de mivel 3 napja voltam a 4D UH-n, nem is baj, hogy nem piszkaltuk. Kép
JA, es kepzeld, adtam neki 5000 FT-ot, es egy ezrest visszaadott. Ugy meglepodtem, hogy meg sem kerdeztem, hogy miert...KépKép
Veletek minden rendben?

Sasha Kép
Mar mident ertek. Ha jol tudom, a zacskos kajakban is nagyon sok a so, akkor ezt se kene. Ja, vizhajto meg a tea es a sor is. Esetleg alkoholmentes? Kép De szerintem ez a helyettes dokid csak tulaggodik mindent. Vagy biztos akar lenni, hogy meg lesz elegedve vele az orvosod, hogy vigyazott Rad..Kép

Zsuzsi, Kép
Hat, ez nem semmi, ahogy elkepzelem magam elott...Kép

Kataa, Kép
Nem is csodalom, hogy rajtad hamar latszodott minden. Amilyen kis karcsu vagy. Kép Csikot probalom eppen rabeszelni az orvosvalasztasra, mert valasztott orvossal azert nagyobb biztonsagban lenne...

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Kedves Kismamik,

a Burda témához szólok picit hozzá. A Jersey-t nem is ajánlanám senkinek, mert tele van mûszállal és csak izzad benne az ember, és borzasztó rossz a szellõzése. Egyetlen jó tulajdonsága, hogy eléggé nyûlik, de ha kerestek egy bordás pamutot, akkor abból ugyanúgy meg lehet varrni, vagy egy sima rugalmas pamutból. Tehát régi varrógéppel is csodákat lehet mûvelni. Én a mamámtól örököltem egyet, régi ndk gyártmány, de eddig még nem volt olyan anyag, amit nem vitt volna (az igaz, hogy tiszta mûszálast nem is varrok, de szerinrem senki se tegye, mert kényelmetlen)

remélem tudtam segíteni egy kicsit
Orsi
kovacs.orsolya@balzer.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kismamakok!
Kicsit eltuntem, de semmi gond mar itt is vagyok. Jo sokat irtatok, most igy hirtelen nem is tudok mindenre reagalni.

SashaKép
Koszi a merges fejet, amint kell hasznalni fogom, de remelem nem kell majd sokszor.

Mi jol vagyunk, legalabb is en igy erzem, neha itt ott kemeny a hasam, es olyan erzesem van mintha mozogna, de lehet, hogy csak kepzelem. Sebaj, majd ha itt az ido ugyis erzni fogom, nm igaz?KépKépKép

Szombaton voltam a dokimnal, hat annyira pozitiv volt az egesz, hogy teljesen meglepodtem.Eddig mindig olyan flegma volt, most meg NEM, szoval tok jo, maradok nala. Kaptam tole beutalot az AFP-re aug.9-re, es UH-ra szept.3-raKép ez meg olyan messze van, hogy fogom addig kibirni, hogy nem latom Picurt.Naf-naf.Kép

KamillaKép
Nagyon edi a gyermek, en is kivi voltam ra. Olyan szepen fekszik, nagyon tetszett. Azt is elarulhatnad viszont nekem, hogy hol is kell regisztralni a Praxis rendelobe, hogy olcsobb legyen. Ugyanis mi is ott voltunk a 11.heten es nagyon szimpik voltak, ugyhogy oda szeretnek menni legkozelebb is. Nagyon varom a regisztracios utmutatot.Elore is koszi.Kép

Mano!
A Rakos uton nekem nincs sajat dokim, oda csak a vedonohoz valo beutalo miatt kellett mennem, egyebkent az orvos akinel jartam es olyan hulye volt Dr.Hegyi Robert csak helyettesit ott a nyari szabik miatt. Most ugy tervezem, hogy egy honap mulva visszanezek es akkor a Szunyogh foorvoshoz fogok menni.Majd tole megkerdezem, hogy kell-e mennem vagy eleg a sajat orvos+vedono.

KataaKép
Koszi az infot a foglalkozasokrol, most azon gondolkodom, hogy lehet mar holnap elmegyek benezek. Hol van pontosan a tanterem.Help me please.Kép

Petra, gratula a kislanyodhoz, sok boldogsagot nektek!

Mj Moni, orulok, hogy minden OK, de azert a helyedben en is rakerdeznek a dokinal, hogy mi lehetett ez a dolog. Jobb tudni. Haaaat igen ez mar a 15.het, remelem bennt is minden rendben, s a pocakbaba jol van. Eddig nem adta jelet, hogy ne lenne, de irgum-burgumot rendezek ha gond lesz. Ne vicceljen velem ez a gyerekKép

Ja igen, felhivtam a keruleti vedono szolgalatot es elpanaszoltam, hogy en nem kaptam olyan Varandos Mamak konyve c. kiadvanyt, amivel at lehet venni a hasonlo nevu csomagot. Azt mondtak, hogy az az oka, hogy 2 hete elfogyott, kerdezzek ra majd mikor jovok a vedonohoz. Tehat ez nem azon az alapon van, hogy telik-e ra, ezt meg KELL kapnia minden kismamanak es a kupon+kiskonyv kell a csomag kivaltasahoz. Aki nem kapott erdeklodjon utana, mert jar.

Ma voltam a TB-ben, dobbenet, hogy ennyire toketlenek. 1+1/4 ora varakozas utan, nem tudtak megmondani mire is leszek jogosult, az erv, hogy 2003-ban szulok es jan.5-tel valtozhatnak a dolgok. Mondom ok, mondja azt ami most ervenyes, erre az ugyintezono mondott valamit, amit nem igen hittem el, tekintettel arra, hogy elotte atolvasta a szabalyokat es azok maskepp szolnak, ezert felhivta a feletteset, aki tok mast mondott, ami azonos volt azzal amit en is olvastam, vegul azzal zavart el kb.10perc utan, hogy jojjek vissza okt.elejen, hatha akkor tobbet tudnak mondani. Na koszonom szepen. Mert azt ugye, ha a kismama dogozik, utana szul azt en is meg tudom nezni, hogy mire jogosult, de pont azert mentem el hozzajuk, mert ennel bonyolultabb a pite, es kesz megall a tudomany. Kerdem en, mennyivel fog tudni tobbet mondani oktoberben, mikor most is hulyeket beszelt…siralmas. Kitol varjon az ember segitseget, ha nem azoktol, akik elvileg ertenek hozza.KépKépKép

Gyerek neme: nekunk a parommal mindegy milyen nemu lesz a gyerek, a lenyeg, hogy majd legyen fiu es lany gyerekunk is. De azert persze megkerdeztem tole, minek orulne jobban. MINDEGY valaszolta. Tegnap reggel viszont mikor felkellt, kozolte velem, hogy a gyerek FIU lesz, ugyanis megalmodta es keszuljek fiu nevvel, mert az almaban nagyon tanacstalan voltam ezzel kapcsolatban.Kép Olyan helyes volt. Lehet azert abban valami, hogy az apak elsore fiut szeretnenek, legalabb is tudat alattKépKépKép na majd meglatjuk.

Most megyek kicsit, mar igy is megint regenyt irtam.
Pusssza minden pocaknak,

Timici
14+5
Timici

Persze elfelejtettem,amit akartam, hogy az aquafittnesrol van most szo az augusztusi Kismamaban, mar nem emlekszem ki kerdezte, bocsi.Kép A cikket magat meg nem olvastam, esetleg egy aluljaro beli ujsagosnal bele kell kukkantani, ha valaki nem akarja megvenni.

Augusztusi Burda, en nem vettem meg, de nem az anyagok miatt, hanem mert kb.3 ruha is azonos szabasmintaval keszult, es azert eleg draga ujsag, ja es a tobbi cucc se valami jo benne most. Pedig en aztan vettem mar eddig par Burdat eletemben. Aki igazan szeret es tud varrni, annak a spanyol Patrones ujsagot ajanlom, ill. a nemet kiadvanyok kozott szokott lenni kismama szam is. Az is tok jo. En altalaban a Kalvin teri sajtoboltba jarok, ott rengeteg kulfoldi lap van, jobbnal jobb es nem kell ahhoz spanyolul tudni, hogy "elmenj" egy szabasmintan.Kép

Na pussza,
Timici
14+5
Timici

Sziasztok
Teljesen furin érzem magam így a vége felé. A kiírás szerint már csak két hét van hátra, s egyáltalán nem érzem, hogy fel lennék készülve. Ugyanakkor, már annyira várom, hogy itt legyen a kis mazsolka. A babaszoba majdnem készen van, a festés, meg a padló már kész. s már megvettem a függöny egy részét is, gyönyörû szép, azonnal beleszerettem. Alul hímzett, elefántok és cicák vannak rajta Kép
Ti mennyi ruhát vesztel elsõre? Én tanácstalan vagyok, mert igaz, hogy vannak listák, hogy hány db rugi, stb, kell, de gondolom, majd kapok is néhányat, s akkor viszont igazán nem akarok a legkisebbõl sokat venni.
Tagnap felpróbáltam egy szoptatós melltartót, nagy lett,az eggyel kisebb viszont szûk. Miután kijöttem a boltból, rájöttem, hogy az direkt jó, ha nagy, mert hát mág a melltartóbetét is belemegy, meghát még valszeg be is fog durranni.
Kinek van tapasztalata? Egyáltalán még szülés elõtt elég egyet venni?

Sasha
Milyen volt a vacsi? Kibírtad só nélkül? Le a kalappal! Kép

Mindenkinek jó pocakoskodást,

bringa (37+1)
bringa

Na meg ezt szeretnem megosztani Veletek:
Megneztem mindket kalendart, a baba nemevel kapcs.ban. Mindketto szerint lanyom lesz, de mi lesz akkor a parom almavalKép

Na megyek most mar alszom, nem zavargok itt
pussza
Timici
14+5
Timici

Gombóc! Kép

Örülök, hogy sikerült elmenned hozzá. Tantum Rosát kaptál? Én azt használom hónapok óta, és nekem bejött, most is irattam fel vele. Velünk minden rendben, pocak sokat mocorog, de mondtuk neki a dokibá'val, hogy csakis szeptember elseje után jöhet, addig ott a helye! Kép

(Ha lenne még kérdésed, írj a steffy@primposta.com-ra, hogy ne terheljük a többieket, de itt is szívesen válaszolok Kép!)

Taháni
Taháni

Timici, melyik az a nemet ujsag, amiben kismama szabasmintak is vannak?! Sajna a Burda kismama kulonkiadasa kb. 10 eve megszunt...nekem meg egy 92-es szam van, de hat... Mostanaban en is kiabrandultam egyebkent a Burdabol, annyiszor ismetlodnek benne dolgok...igy jo, ha evi kettot megveszek...ugyis az a tapasztalatom, hogy nem a frissekbol varrok inkabb, hanem a ket-harom evvel ezelottiekbol!

Bringa, nyugodtan vedd meg a nagyot! Egyet mindenkepp erdemes bevinni a korhazba, ciki lenne ott allandoan nekivetkozni...hidd el, minimum a nagyobbikat, amit probaltal, ki fogod tolteni! Sot!
Babaruhabol, ha ilyen marad az ido, nem kell sok...mire meg rosszabb lesz, addigra mar ugyis egy szammal nagyobb kell. Szerintem melegben legjobb egy hagyomanyos vaszon ingecske, kerdezd meg, hatha megvan meg amit te hordtal! Ha meg ugy erzed keves a ruci, nem tart ki ket mosas kozott, akkor parodat, vagy baratnodet elkuldod egy nagyaruhazba, hogy ugyan vegyen mar ket bodyt, vagy ami eppen kell...olyan gyorsan kinovik azokat a gyonyoru babaruhakat, min. 4-5 gyereknek kell hordani, hogy ki legyen hasznalva!

Ma kinottem a nadragomat...most delutan keptelen voltam begombolni...pedig meg csak most kezdtuk a 14. hetet...es nem is a kis pocakom nagy, hanem a gyomrom es a hajam lett nagyobb!!! Lanyok akiknek a mienkkel nagyjabol egyidos a babajuk, nem szorit a ruha?

Zsuzsi
13+2
zsuzsi74

Taháni, Kép
igen azt a Tantum Rosat kaptam. Tenyleg nagyon jofej es aranyos volt ma a doki. Kerdeztem tole a hasmenes ellenszeret is, azt mondta, a Smektat igy fejbol nem ismeri, de az aktiv szen az jo lehet. En minden nyaralasbol hasmenessel jovok haza, gondoltam, igy elore is megkerdezem. Kép Megkerdeztem tole azt is, hogy ugye, jan. vegen nem lesz szabin, azt mondta, nem valoszinu...KépKép Az email cimed elteszem, szerintem irni fogok. KépKép

Zsuzsi,Kép
Ram se jonnek mar ram a rucijaim. A gyomrom nagy, meg a derekam vastagabb. PArom mar vigyorogva kozli, hogy dagi. Persze, csak kedvesen, ha komolyan mondana, tudja, hogy hazisarkannya valtoznek. Kép Tegnap megkaptam a hugom tavalyi kismama nadragjait, ezek ugyan teli cuccok, de a huvosebb idokre ugysem lenne mar nomalis gatyam. Kép

Lanyok, megorulok egy kis pacalert...honnan lehet azt ilyenkor szerezni? Kenyerrel tunkolva, nyamm-nayamm...KépKépKép

Pusszancs es jo ejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Taháni!

Köszönöm szépen!!!!! Hálás vagyok!

Timci!
Nincs mitKép

KataaKép

Bringa!

Vacsi okés volt! A párom is azt ette, de hiába hoztamneki a sót, nem kérteKép Nem volt olyan rosszKép Fõleg, hogy utána még volt tejbegriz isKép Ha megvesztegetem magam valamivel akkor jobban megyKép Na de ne úgy képzeljétek, a tejbegrizt, hogy tele cukorral, meg mindenKép Csak tej és némi kakaóKép Azért elhizni én sem akarok mégjobbanKépKépKép

cuppp
sasha
31+0

Kép
sasha

Többek között ezt a bölcsességet mélte ma a férjem:

"A nõk két problémával küzdenek: nincs mit felvenniük és nincs elegendõ helyük, ahol ezt a semmit tárolhatják! KépKépKép
Ez tulképp elég off, de találó...
Zulu
21+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok KISMAMIK!!!!

Bocsi hogy csak most jelentkezem, de nem igazán hagy idõt a kisember nekünk!!! Most olvasom az arhívot, szép lassan irogatok is majd nektek idõrendben, amiért szintén bocsi, de csak így tudom nyomon követni az eseményeket.

Sasha
Köcci a táblicskut, csak kíváncsi voltam, hogy hányadik helyrõl elõztem be! Kép Kép

Lányok
Ez valami fantasztikus érzés, hogy ennyien drukkoltatok és ez a sok jó kívánság.... Itt nyelem a könnyeimet. Tiszta érzékeny lettem a szülés óta. Nagyon-nagyon köszönjük hogy velünk voltatok lelkileg, állati jó érzés.

Egy ici-picit pontosítanék kispapa jelentésén ugyanis Levente Tamás a kisfiunk és 3750 grammal született. Ez betudható a fáradtságnak, nézzétek el neki, nagyon ügyi volt õ is. Kép

Jaj, látom egész szép kis vitafórumot nyitottatok Hóemberemmel. Kép Még mielött bármi félreértés lenne, nem dobta ki a dokit, sõt meg sem verte, csak nekem "négyszemközt" felajánlotta hogy ha ezt akarom akkor megteszi!!! Amúgy õ is teljes mértékben együtt mûködött a személyzettel, sõt õ kezelte a ctg gépet, mert néha rosszalkodott, de errõl majd a storymban lentebb!!!

Kispici
Nekem nem sikerült elfelejteni a fájdalmakat Kép
A fiamat így is imádom!! Kép

Nos akkor egy kicsit írnék a kispapa történetéhez, túl sokat nem, nem szeretném senkinek elvenni a kedvét a szüléstõl. Elõször is mindenkinek saját joga hogy eldöntse hogy természetes úton, vagy pedig epidurállal szeretne-e szülni. Mi ezt az orvosommal le is tisztáztuk, hogy epidurál lesz. Mint Hóemberem említette amikor beérkeztünk a kórházba két újnyira voltam kitágulva és 5 perces fájásaim voltak. Megtörtént a beöntés, borotválás, majd mentünk burkot repeszteni. Burokrepesztés után újabb vizsgálat, ahol kiderült hogy már négy újnyira vagyok nyitva, nincs idõ az EDA-ra, merthogy míg az infúzió lefolyik Levike már meglesz. És itt szólt bele a természet a doktorbácsi elképzeléseibe, ugyanis a várva várt rohamos tágulás helyett, idegtépõen lelassultak az események. Mint utóbb kiderül, túl keskeny volt a csípõm, amit a doki nem vett figyelembe az elején, a kisfiam feje pedig túl nagy volt. A fájások jöttek, erõsödtek (ctg gép szerint már 120-as volt) azon kívül nem történt semmi. Ez ment 2 órán keresztül. A szülésznõ jobbnak látta ha szól az orvosomnak, aki látván hogy hogy nézek ki saját maga ajánlotta fel hogy inkább mégis beköti az EDA-t az infúzió után. Már csak fél órát kell kibírnom és jön a fájdalommentes idõszak. Mondta Õ!
Az elsõ infúzió lefolyt, közben kispapával néztük a fájás erõsségeket, és iszonyú lassan telt az idõ. Jött a doki hogy kezdjük az érzéstelenítést, és ekkor megszólaltam hogy jönnek a toló fájások. EDA elfelejtve, orvos ugrik hozzám, kezdõdik a hajtás. Hiába nyomtam, a kisfiam nem igazán akart (ill. most már tudom hogy nem igazán tudott) jönni kifele, az orvos teljes súlyával a hasamra nehezedett és együtt nyomtunk. A negyedik turnusú tolófájás csokor végére csak kibújt a kislegény, de elötte még egy kicsit megkínzott, ugyanis eltörte a farcsontomat. Ez csak a szülés után derült ki, amikor is nem tudtam felkelni a szülõágyról, sõt menni sem tudtam. Levike feje azáltal hogy elég nagy volt és elég gyorsan nyomtuk ki, bevérzett, egybõl elvitték tõlünk, csak kispapa mehetett hogy megnézze mit csinálnak vele. Tiszta kék volt, a kis szeme kidülledtek és a kis arca is el volt deformálódva.
Azt hiszem a többit nem írom le, hogy mit éreztem, lényeg a lényeg hogy a fiam most már álomszép, egészséges, az én csontom pedig 2-3 hét alatt összeforr. Reméljük.

A friss kismamáknak üdv. én viszont elköszönnék, azt hiszem hogy egy másik topik vár rám, ahol már mint anyuci beszélgetek. Azért olvaslak majd benneteket, a finisezõknek hajrá hajrá.

Forti és a 6 napos Levike

Kép
Kép
forti

Lányok !

Tegnap vettem a sógornõm picinyének rugikat + bodykat az Auchanba. Tiszta pamut, és tök aranyosak, és az ára?! 350,- és 400 Ft! Ráadásul cseh textilpelenka is le van értékelve 790 Ft/5 db. Szerintem érdemes bevásárolni rugikból.

Forti,
ügyesek voltatok, mostmár nem csodálom, hogy Hóember idegeskedett.

Szoptatós melltartóról még annyit, hogy nem az a lényeg, hogy ne legyen benne halszálka merevítõ, hanem alul vastag legyen, a mellrészén legyen benne betét, hogy jól tartsa a mellet.

Ruhát pedig nem érdemes kimondott kismama boltban venni, mert szerintem méregdrágák. Én pl. Budaörsön vettem az Emanuellbe egy kismamaruhát 2000 Ft-ért. És itt bébiholmik is vannak.

Lányok, az normális hogy néha fáj a pocakom alsó része? Ez azért van, mert húzódik a bõr?

Kata,
majd beszámolsz a 4D UH-ról, mert én is a 28. hétre tervezem, írsz majd az emilemre, mert szabin leszek jövõ héten, és nem szeretnék az élményeidrõl lemaradni. köszi

már csak 10 napot dolgozom augusztusban. hurrrá

brokkoli
23
brokkoli

Forti, nem lehetett könnyû... de jó, hogy túl vagytok rajta, és most már minden rendben. Még egyszer gratulálok a kisfiatokhoz!
Brokkoli!
Én pár hete a budaörsi Tesco-ban nézegettem órákon át a babaruhákat, a sógornõm két hónapos babájának. Voltak ott is ilyen nagyon olcsók, majdnem vettem is, és már a kocsiban volt, amikor észrevettem, hogy a kapocs a két lába közt nem kapcsolódik be. Kipróbáltam másik hármat abból a fajtából, és egyiknél sem lehetett bekapcsolni. Szóval gyári hibás, és még csak ki sem írták, hogy azért olyan olcsó. Úgyhogy nem árt jól megnézni minden ilyen nagyon olcsó cuccot, mert kiderülhetnek ilyen turpisságok.
franyo

Sasha!

Most olvasom csak a tegnapi termést. Az a dinnyeállapot nem tart tovább kb. két-három hétnél, nem érdemes arra az idõre építeni. Én általában 75B méretnû vagyok, az elsõ babánál Triumph szopis cicifixet vettem, 80B-st, néha még nagy is volt (szopcsi után fõleg). Nem kell túl nagyokat venni. Szerintem mindenképpen kell 2-3 ilyen darab, mert fél kézzel is ki lehet kapcsolni, és sûrûn kell mosni.

Katica
Katica

Franyo,

hát igen, ilyen is elõfordulhat, de ezeknek tényleg semmi bajuk, mondhatom hogy kicsit tapasztalt vagyok ruha témában, mert anyukám varrónõ, én is tudok egy kicsit varrogatni, és az anyagokat is elég jól ismerem, de az persze természetes, hogy amit az ember megvesz jól meg kell nézni.

brokkoli
brokkoli

Timici!

A Praxis rendelobe a Babanet fooldalan tudod magad regisztralni ugy, hogy rakattintasz a 3D-s UH kepre, a tobbit pedig majd latni fogod... Kép

kamilla (17+0)
kamilla

Sziasztok!

Kataa
Hat igen, mar hetek ota probaltam magam ravenni, hogy kimossam a babaruhakat es vegre kesz van. Meg egy icipicit nedvesek, de delutan kivasalok Kép Mar csak a sajat cuccom kell osszepakolni, meg megvarrni a ruhas zsakocskakat.

Melltarto tema
En nem is tudtam, hogy van kulon kismama melltarto, de azt hiszem akkor sem vettem volna ha tudom. Ugyanolyat hordtam vegig, mint elotte.
Szoptatos melltarto ugyben gondban vagyok, nem igazan tetszenek es olyan dragak, hogy nem tudom megeri e. Majd a hetvegen jobban korbenezek.

Hastartos bugyi
Nekem van egy, kaptam, de annyira kenyelmetlen, hogy nem hordom, ott porosodik a szekrenyben.

Forti
Minden jo ha a vege jo! Gyors felgyogyulast! es nagyon nagyon sok boldogsagot Leventehez!

Edina 32+2
edina

Timici!

Akkor megnyugodtam, nem az én dokim viselkedett így. :-)) Én a Dr. Szunyoghyhoz járok és nagyon nem vallana rá ami veled történt. Én a magánrendelésére járok, õ állapította meg a terhességet, de nem vette természetesnek hogy hozzá fogok járni terhes gondozásra, külön mondanom kelett hogy oda szeretnék járni. Ami meg a körzetimet illet, még soha életemben nem láttam, ha van magánorvosod nem kötelezõ a körzetihez is járni, ez csak valamikor 25 éve volt így, anyukám szerint, amikor én születtem.:-)) Ma egyedül a védõnõnél kell a körzetihez járni, védõnõt nem lehet választani.Úgyhogy ha nincs kedved akkor be se kell tenned a lábad többé a szakrendelõbe.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kangi,

Hol volt 3.000-ért melltartó? Két napja nézegetek és 4.500 alatt nem láttam. Valahol a belvárosban vagy az Õrs környékén tudtok valahol olcsó kismamaruha boltot?

Zsuzsi,

Hát én két héttel ezelõtt kitakarítottam a szekrényemet és csak a bõvebbeket tartottam meg. Hát nem maradt túl sok ruhám. Eddig 85C-s melltartót hordtam, szóval nem vagyok deszka, de estére a hasam meghaladja a mellemet. Pedig csak 13+1 vagyok. Mi lesz még itt? És még nagykabát bundabugyi stb. vásárlás.

Nyula
13+1
nyula

Timici!

Még annyi jutott eszembe, hogy nekema védõnõhöz a beutalót is a magánrendelésen adta a választott orvosaom, ezért sem kellett bemennem a körzetihez. Pedig teljesen más kerületben lakom, a város másik végén. Úgy látszik ahány orvos annyi szokás.:-)))

Mindenki!

Van valakinek közületek "kóros vérszegénysége"? Én már kb június óta ezzel "büszkélkedhetem", napi 2 Maltofer fol mellett várom a következõ vérvételet. Eddig különösebben nem zavart, az orvosom nem ragozta túl (bár valami vasinjekciókat emlegetett a szülés elõtt), de a kedden a védõnõ mikor meglátta (szegény csak most tudta meg mert április óta nem voltam nála), teljesen elszörnyedt. Azt mondta hogy az egész jelenlegi "praxisában" ez a legpocsékabb érték.

Manó 29+5
Névtelen

Drága Forti!Kép

Jól kifogott rajtad ez a kislegényKép De annak a dokinak a medence szélességét és a baba feje mértét nem kellett volna figyelembe vennie? Vagy csak az én elvárásaim túl nagyokKép Szerencsére jól van a baba és remélem a csontod is rekordsebességgel forr összeKép Hóemberrõl csak annyit, hogy büszke lehetsz ráKép Hasonlókat várok el a páromtól, de ezt persze nem mondom nekiKépKépKép Álljon ki mellettem és védelmezzen amikor én nem tudom megvédeni magam!!!

AUCHAN-os kisbabarucikról annyit, hogy aki nem mostanában fog szülni annak nem nagyon érdemes nagyon bevásárolni. Szivem szerint én is be tudtam vásárolni, anyosomat alig tudtam leállitaniKép Bodykon kivül az õszi-téli babáknak (no meg a pelenka) nem érdemesKépKép Olyan vékonyak azok a rugdalózók hogy még!!! Nyárra oké, de télen mit kezdek vele??? Rádaok 6 400 forintos rugdalózót???? Ezzel nem állt szándékomban megbántani senkit, mert tényleg baromi jó ára van, anyaga is szupi, csak ollllyan vékonyak.... Nyári babáknak ok!KépKépKép

cuppantok mindenkit
sasha
31+1

Kép
sasha

Sziasztok,

Gomboc,
Jo hogy megnyugtatott a doki es hogy normalis voltKép
En regota hasznalom a Lactacit Feminat es soha nem kinzott semmilyen ilyen problema.Es azt kismamaknak is lehet.
Csik melyik korhazban akar szulni???Mond mar neki hogy irjon nekem.....
En szivesen kolcson adok majd neked ruhakat ha mar nem fersz bele a cuccaidba.
Munkahelyen szoltal mar???

Timici,
A tanfolyam az elso emeleten van az eloado teremben (tanterem)van,rogton szemben a lepcsovelKépMa a kismamak taplalkozasarol es mentalhigienejerol elsz szo.En most nem emgyek mert ezen mar voltam az elzo kurzusban.Jovo heten TB-s tema ami nagyon hasznos,szerintem ne hagyd kiKép

Bringa,
Orulok hogy jol vagy es majdnem kesz a babaszobaKép
Nekem mindenki azt mondta hogy az elejen eleg 5-6 rugi meg body.Azzal kibirhato ket mosas kozottKép

Forti,
Hat es nem voltegyszeru de a lenyeg hogy jol es boldogan vagytok mar otthonKépJol van elbucsuzsunk toled de csak egy drabig mert majd taalkozunk a kovetkezo topicbanKépKépKép

Brokkoli,
Az Emanuell nem nagyker???Es ha nem akkor hol van?
Persze majd beszamolok de mar csak otthonrol mert nekem 9-e az uccso munkanapomKépTe meddig dolgozol?
En is vettem mar a keresztbabaimnak az Auchanban ruhakat es volt amiken nem is volt alul luk a pelenka cserehez.En kis tudatlan megvettem ,de legkozelebb rutinosabb leszekKép

Edina,
De jo neked hogy mar csak rendezgetszKépKépKép

Pocok,
A baross utcai kismama boltban vett pont ilyey a kolleganom ,nem kertesz+vajszinu es ter ala er.6e Ft-volt.
Nekem is van ilyen de en meg kint vettem a noveremnel.Mindig ebben vagyok otthon es ha jon valaki sem gazKépKépKép

Pusz
Kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Sasha,Kép
Igazad van es is csak bodikat veszek majd ott,felteve ha van hosszuujju.
Kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Kataa,

Ha belekotyoghatok milyen tanfolyamról beszélgettek Timicivel?

nyula
13+1
nyula

Sasha,
én sem magamnak vettem a nyári rugikat, hanem a 2 hetes unokahugomnak! Mivel a sógornõmék vidéken laknak, ahol van egy bolt,és méregdrágán adják a babacuccokat, nem igazán tud hova menni vásárolni. ..és ha jó minõségû, vékony, olcsó, akkor miért ne vegyek neki?

Kata,
az Emanuell egy nagyker, de van kisker része is amely közvetlenül mellette van, és nyitva van szombat vasárnap is.
Úgy dolgozom, hogy jövõhéten szabin leszek, utána 7 napot dolgozom úgy, hogy aug. utolsó hetében már csak 29, és 30-án leszek. De már most elegem van, fáj a derekam állandóan ebben a nyomorult székben, és a sok üléstõl. Ráadásul még a lábamat sem tudom sehova felrakni, mert nagyteres irodában vagyunk vagy 60-an.

brokkoli
23
brokkoli

Lányok,

Az interneten valamilyen linken lehet találni görög eredetû utóneveket?

nyula
nyulandi

Nyula,
A SOTE-I-n van egy szulesre,anyasagra felkeszito tanfolyam .10 alkalom csutortokonkent 4-es 1/2 6 kozott.Minden heten mas temaval.En mar az elozo kurzus zomen voltam ,de ami kimaradt es erdekel majd elmegyek meg azokra.JA es ingyenes es barki mehet nemcsak aki ott akar szulni.

Brokkoli,
Szoval akkor augusztus vegeig vagy es utana neked is pihi.
En meg hala istennek jol birom es birnam meg de mar jo elore kituztem ezt az idopontot mert azt hittem hogy megerolteteo lesz mar.Meg hat mar itt az utodom is ugyhogy lassan nemkivant szemely leszek Képde nem banom legalabb lesz 10 hetem hogy nyaraljak,nyugodtan elokeszitesek mindent a babunak.
Egyebkent nekem van egy kis samli szeru valami amit vettunk,bar nem tul magas de megsem log a labam.Bar igy is ugyis dagad..
Bocs a hulye kerdesert de hol van pontosan a nagyker,melyik reszen Budaorsnek???

Kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Szia Zsuzsi!

Engem is tegnap kezdett el szorítani a nadrág, már képtelen voltam bekapcsolni. Tök ciki, hogy így ültem a munkahelyemen. Teljesen tanácstalan vagyok, mert eddig 34-36-os méretet hordtam, amibe most már nem megyek bele hasnál, a kismama ruhák viszont még koraiak.
Van valakinek valami jó ötlete erre a problémára? Azért sem akarok kismama ruhát venni még, mert nekem õsszel és télen lesz nagy pocim, akkor meg nem sokra megyek a nyári cucokkal.

Pirus
pirus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?