A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lányok!

Megint csak beköszönni van idõm, mert csak a férjem szüleitõl tudok netezni, és állandoan rohanni kell valahova.

Még nincs semmi, leszámitva, hogz sikerült megszabadulnom a nyákdugótól tegnap. Ja és három napig nem tudtam menni, annyira fájt a térdem, de mostanra úgy-ahogy elmult.

Szóval ugy érzem, nem sok van hátra. Szerencsére a hálószobánk már kész van és bölcsöt is kapunk.

Forti! Még nem is tudtam gratulálni, de remélem még nem késõ! Nagyon szép lehet a kis fiucska! Neked mielöbbi jobbulást!

A férjem gépén nem találok hosszu betüket, és smile-t se tudok...

Puszi mindenkinek:

Zsanci
39
z

Kata,

az Emanuell pontosan a budaörsi TESCO mögött van. Kinizsi utca Na megyek ebédelni....

brokkoli
brokkoli

Pirus!

Én a 12. hétben vagyok, régen inkább szûk fazonú nadrágot hordtam, most vettem két lazább nyári ruhát, abban kihúzzuk az augusztust (elõzõ terhességem után is használható még kettõ), ezen kívül van egy laza derekú nyári vékony kertésznadrágom. Egyik sem kismamacucc, az korai is lenne még, de már lassan ezekben érzem jól magam.

Katica
Katica

Sziasztok!

Kataa,
hát én nem lennék jó kincskeresõ. Tegnap megpróbáltam elmenni a Bacsó Béla utcai boltba, de nem találtam. Sõt, egyenesen örültem, amikor a végére értem az utcának, ugyanis elég veszélyes környék... Kép A Rákóczi térbe torkollik, ott legalább beleakadtam egy nagy piacba, idáig nem is tudtam, hogy ott is van. Vettem sok gyümit. De ruhám sajnos nem lett. Viszont nézegettem még a környéken, találtam egy másik boltot, ahol a szokásos a kínálat a szokásosan (drága) áron. Nincs esetleg még valami tipped?
Jövõ héten te mész arra a TB-s elõadásra? Mert ha igen, nem mehetnénk együtt? Persze mással is, aki akar jönni. (Nem voltam még ott soha).

Pirus,
én pont ilyen gondokkal küszködök, mint Te, úgyhogy nagyon együttérzek. A kínai piaci vászon jellegû gatyesz nekem bevált, kényelmes és dolgozni is lehet benne járni (persze ha nem kell üzletasszonynak öltöznöd Kép ). Én is most járom a boltokat, de 6000-ért én nem fogok megvenni egy nyári ruhát, hogy 1 hónapig hordjam. Néztem nacikat is a Baross utcában, de keveselltem a minõséget az árért. De ha megtudok valamit, feltétlenül szólok!

Pusz
Miszike
12+5
miszike

Kataa! Engem is erdekelne ez a tanfolyas, en ugyan a 2-es Noin fogok szulni, de ott fogalmam sincs mikor vannak ezek. A Baross u. meg kozelebb is van a melohelyemhezKép

orsoly 17+5
orsoly

Zsuzsi,

Engem a nadrág, emg a szoknya érdekelt volna igazán, úgyhogy megette a fene a Burdát.
Sziszike és Réka jól vannak, szokják egymást és nagyon doldogok! Kép

Orsi,

Köszi a tanácsot, de az az igazság, hogy én már próbáltam rugalmas anyagot varrni az én gépemmel és sok jó nem sült ki belõle. Ez egy lengyel õskövület és hát nem egy top modell, na. Kép Mindegy, majd keresek valahol másmilyen szabásmintát.

Tényleg Csajok! Nem tudjátok, hogy hol lehetne valami tök egyszerû nadrág és szoknya szabásmintát keríteni?

Na, pussz

Nyulika
24
nyulika

Lányok!!!!!
VARRÁSHOZ, nagyon fontos.
Ha csúszós, vagy rugalmas, vagy ragadós, vékony anyagot varrtok, tegyetek a varrófej alá, vagyis az anyag fölé másolópapírt (db 3cm-es papírcsíkokra vágjad), vagy valami és elmegy felette a gép. Nagyon tutira bejönKépKépKép Anyukámat dícséri a találmányKép Aztán pedig a papírfecniket ki kell bogarászni a varrásból, de az legyen a legkevesebb.

TimiciKép
Voltam dokinál. Megnézett, de csinált egy vizelet tenyésztést (speckó kémcsöbe kellett pipilni) és keddre meglesz az eredménye. Aztán, ha valami kitenyészik, akkor kezeljük.

Különben minden ok.Kép Zárt méhszáj (úgyhogy tuti, nem magzatvízfolyás).

Pusszancs mindenkinek,
Moni
24+
mj

Sziasztok!

Nem vesztem el, igazabol csak nincs mit irni de olvaslak benneteket. Sok jo sajna nem tortenikKép A babak szerencsere jol vannak, de annyira hanyatnak hogy tegnap kaptam infuziot..Mar csak 46 kilo vagyok.Kép A doki mondta is hogy a babak jol vannak, csak a mamabol lesz aszaltszilva.Kép
Holnap megyek terheleses cukira mert ma reggel megint volt a vizeletben cukor csak azt nem tudom honnan mikor tegnap nem ettem semmit csak az infuzio jott.Kép Megint 3x szurnak majd, tiszta fekete a venam. Minden napra jut valamiert vervetel,es nem tudom potolni kajaval. Na meg 2 het mulva ujra itt a mensi! Most jol kipanaszkodtam magam..Kép, de tenyleg mikor fog mar elmulni ez a rosszullet?
Ja de van johirem is, latszik a pocim! Ismerosok is eszreveszik hogy valami gombolyodik es ennek ugy orulok!

Forti,
megegyszer gratula Levihez. Tudsz emelni a torott csonttol? Es gondolom nem konnyu most /bocsi/ wc-re menni sem.
Nekem is volt eltorve egy autobaleset miatt, es bizony hetekig hashajton eltem.

Sasha,
irtad hogy holnap lesz pocis tablicsku. Ird bele legyszi hogy elso baba, es 28 eves vagyok. (maKép)Lattam neked is van cicad. Ovatosabb vagy vele miota van pocaklakod? Nekem is van,bentlako, de ugyanugy velunk alszik,en takaritom a helyet stb. A toxom jo lett,de emiatt nem is izgultam mert mindig is volt cicam.Kép

Nekunk is papis szulesunk lesz, bar ha csaszar akkor nem tudom mi a modi. Csaszarnal sem altatnak csak erzestelenitenek plusz egy fuggonnyel"kette vagyok vagva" gyomortol lefele, ugyhogy elmeletileg a fejemnel ott lehetne,fogna a kezemet stb. De nem tudom hogy ez mukodik e. En szeretnem. Es akkor is egybol odateszik a babakat az anyara mivel nincs altatva.
a nemuk: mivel ketten vannak en kisfiu+kislanyt szeretnek, de teljesen mindegy milyenek lesznek. Csak legyenek szep nagyok,es ne bujjanak ki 7 honapnal hamarabb.Kép

Tipu
14
tipu

Zsanci,
Jo hpgy jelentkeztel,mert pont gondoltam hogy vajon babazol-e marKépNa akkor mar nem sok van hatra,minden jot a szulesreKép

Brokkoli,
Koszi szepenKépKép

Kispocisok,
En az elejen ugy oldottam meg a dolgot hogy nem gomboltam be a nacit es acipzart is csak addig huztam amig ment.Es gumival rogzitettem a gombot es lukjatKépPersze olyan felsovel ami eltakarta mindezt.A 11.hettol a 17,-ig jo is volt utana en mar csak kismama gatyakban,jarok.

Miszike,
Jaj ne haragudj ha megkevertelek.
Szoval itt az ujabb ezutal pontosabb magyarazat:
ha szemben allsz azzal a remekmu Corvin aruhazzal akkor a bal oldalan van egy kis utca.Ott bemesz es elhaldsz a MiszterMinit,es kulonfele gyorsbufek mellett,Rogton ahogy az aruhaz sarkahoz ersz es atmesz a keresztezo kis utcan ott a bolt.Szoval az utca jobb oldalan.Szemben van egy kavazo es cukraszda is vele.Remelem igy mar megtalalod.Bent en sem voltam de ki volt teve az akcio a kirakatban.Jo nezelodestKép

Orsoly,Miszike,
Meg nem tudom hogy megyek-e mert nekem eleg ertheto volt igy elsore is.De ha mennek akkor feltetelenul egyeztessunkKépKép

Tipu,
Szegenykem,Csak azt tudom mondani (tudod a noverem ikres) hogy ha hanysz az sajnos termeszetes az ikreknel.Az a jo hogy figyelnek rad es feltoltenek minden szuksegessel.Tudom hogy nehez de probalj meg sokszor es nagyon taplalokat enni,hus+gyumi.
Otulok hogy mar latszi ka pocid,legalabb igy van latszatja a roszzulleteknekKép
IGen a csaszarnal bent lehet a papa ahol akar meg nezheti is hogy mi tortenik.Az en sogorom nezett mindent es tudositott a noveremnek (Ja es nem volt rossszul,ugylatszik O egy fakir)mert ok csak akkor tudtak meg a nemuket.
Orulj hogy kulfoldon vagy mert a babauknak sookal jobb ellatasuk lesz koraszulesnel is.De a mi biztos hogy amint no a hasad fekudj a legtobbet amit tudsz es ne lepcsozz,mert a noverem sem fekudt eleget es csak a 30.hetig birta.Szerencsre minden ok volt csak ketten tettek ki egy baba sulyat.
Itt Mo-on befektetik az ikres anyukaka t a 30.het korul es ez nagyon jo mert figyelemmel vannak kiserve minden pillanatban.Képa baratnom is igy huzta ki a 37.hetigKép

Pusz
Kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Pirus,
A gumis dereku laza nyari nadragok jol bejonnek, illetve amibe meg beleferek az a csiponadrag...ugyanis nem alul no a hasam, ahol lassan mar kene, hanem a derekam vastagszik. A csiponadragbol kilogo pocakokat pedig el lehet takarni egy kevesbe szuk es hosszu felsovel.
Szerintem Magyarorszagon a kismamaruhak szemtelenul dragak, es nahat a minoseguk...a magyar kisipari cuccok ugy vettem eszre a divatbol kiment, silany mintaju es minosegu anyagokbol keszulnek ha lehet meg gyengebb es nagymamasabb fazonra. Nemelyik borzaszto! Nyari terhesseget ugy ahogy meg kismamaruha nelkul is ki lehet huzni valahogy, de akik itt vagyunk tobbsegeben mar belenyulunk az oszbe, telbe, sot nehanyan mar a tavaszba is, ugyhogy nehezebb dolgunk lesz. Nyari terhessegnel nekem pl. az utolso pillanatig jo volt egy szuk fazonu, de keresztbe szabott anyagbol keszult nyari ruha, ami velem nott, legfeljebb a vegen mar nem bokaig ert, hanem epp terd ala.
En sem vagyok egy kertesznadragos tipus, bar neha kenyelmes tud lenni az is. En egy olyat varrtam valami otthon elfekvo anyagbol, mint a Jonas Ritanak van vasarnap a Kolyokklubban. Kép
Telieknek szerintem kell ket vastagabb nadrag, es arra johetnek a bovebb bluzok, pulcsik. Amivel meg lehet varialni egy kicsit, az egy darabka passze anyag, mondjuk ugy fel meter, amit ovnek fel lehet huzni, melegiti a pocit, es szerintem most nagyon 'sirko'. Ha lehet ugyanolyan szinu legyen mint a nadrag vagy a felso!
Nadragot meg lehet probalni kesziteni sajatkezuleg...probanak jo egy regi naci, amit mar ugysem hordanatok...ki kell vagni az elejet, a cippzar aljaig kb, kicsit felkor ivesen, de lehet eppenseggel az oldalaig is, es beleapplikalni ugyanolyan szinu jo rugalmas pamut jerseyt, vagy passze anyagot!

Vashiany...egyszer nekem olyan vasszintet mertek, hogy az Sztk-ban az asszisztens kihajolt az ablakon es megnezte, hogy a sajat labamon allok e ezzel az ertekkel...nem hitte el, hogy az enyem es meg nem ajultam el! Neha, de eleg rapszodikusan szedek vasat, bar a dokim nem irta fel...

Rugi tema...nekem ket fajta valt be nagyon. Az egyik a hatul T alakban patentolhato, ebben nagyon egyszeru pelenkazni, a 'labakat' egyszeruen felhajtod, nincsenek utban, es a rugi teljesen zart, nincs huzat, mint a labkozott patentolhatonal...raadasul nem lesz minden trutyis egy szaftosabb pelenkacsere utan!
A masik, az ujjatlan, vallon patentolhato fajta, abbol is az, aminek nem tul bo a szara. Bo szarut ne vegyetek, mert a baba sokszor felhuzza a labat, es utana veletlenul a masik lyukba dugja vissza, aztan csodalkoztok majd, hogy miert ordit...vagy nem tudja visszadugni sehova, es azert ordit mert ki szeretne nyujtozni, de nem megy!
Szinten nem jok a labfej nelkuliek, mert allandoan felcsusznak, a zokni meg egy ujszulottre nem tud eleg kicsi lenni, hogy ne huzza ki belole a labat. Kicsit nagyobb babara, nyaron mar ok ez a fajta, de amint hidegebb az ido szerintem jobb a mindenhol jol zarodo ruha.
Kicsi pamut sapkat erdemes venni, egy ket hetig meg otthon a lakasban is raadtam a kis vedtelen pihes buksijukra!
Szoval ne csicsas legyen a ruha, hanem inkabb praktikus...vannak azok a tipusok, aminek egy jo nagy allatfej van az elejen, kikemenyitett kutyafulekkel pl. Na kepzeljetek el milyen jo lehet azon fekudni...

na, eleget okoskodtam azt hiszem...

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Tipu,

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKED! Kép

Pussz
Nyulika
24
nyulika

Tipu, B O L D O G S Z U L I N A P O T ! ! !
zsuzsi74

Tipu,

boldog szülinapot!!!KépKép

brokkoli
brokkoli

Zsuzsi,
ISTENNÕ vagy. Az "okoskodásodat" ki is nyomtattam, mert elsõ babás kismamának tanácshalmaznak csodálatos, de egyszerre nem tudom felfogni. KépKépKép

Miszika, Orsoly, Kataa,
Szerintem már nekem sem fog összejönni a mai nap, így én is csatlakoznák a jövõ heti menethez.

Pocok,
Köszönöm szépen a linket, bár most vagy az angol vagy a számítástechnikai tudásommal van probléma, mert 10 perce csak homokórázik a szerencsétlen oldal.

nyula
13+1
nyula

Pocok,
Ja, ezek eszembe sem jutottak! Tudnam ki tervezi ezeket a babaruhakat!? Es azt is jo lenne megerteni, hogy miert kerulnek annyiba, amennyibe?! (Es miert van az, hogy itt kulfoldon olcsobb, pedig az atlagkereset valamivel magasabb?)

Mondok megegyet: egyszer nem mertem raadni azt a ruhacskat Gyurira, ami nem volt az, de ugy nezett ki, mint egy kantaros nadrag poloval...jo massziv felnott gatyara valo fem csatokkal...

A zokni egyebkent tobbek kozt arra is jo, ha mar megvan az a bizonyos boszaru gatya amiben fennakad a baba laba, akkor ra kell huzni kivulrol egy zoknit, az talan ott tartja a labikokat, ahova valok...

Gyuri ma levagott egy hisztit, amiert nem vagyok hajlando gyumolcslet tolteni a cumisuvegbe...cumisuvegbol ugyanis csak vizet ihat. Lassan ideje lenne leszokni a cucusrol...d e azt hiszem ezert meg meg kell vivnunk a magunk kozelharcat.

Zsuzsi
13+3

Csics meg nyaral, vagy mar babazik? Reg jelentkezett...
zsuzsi74

Nyula, ne dicserj szembe, egesz belevorosodtem...

Majd irok egy esszet babakocsivasarlashoz is, ha akarjatok...ez most a dilemmam...teljesen masra van szuksege annak, aki a belvarosban lakik, lift nelkuli hazban, es tomegkozlekedik, mint annak, aki kicsit kijjebb el, es fokent kocsit hasznal, es kertben (terepen) tologatja majd a babut...annyi fele babakocsit lehet mar kapni, mind jo, csak nem mindegy mire.

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Zsuzsi,
Imadjuk az ilyen okoskodast,foleg a tobbgyerek anyukaktol mert abban benne van mar a tapasztalatKép
Igazad van minden draggabb mint kulfoldon es nem is olyan minosegu.En mar eve ota csak ott vasarolok magamnak is ahol vagyok mert itt nem adok ki sulyos esreket egy divatosnak mondott cuccert amik csak plaza cicakra jok.(Pedig aztan en nem vagyok nagydarab,de amikor L-es nadrag sem volt jo a fel mazsamra z mar kicsit durva volt)
Te szereted a H and M-et.Nekem ott vett a ferjecskem egycsomo olcso kismama ruhat,es szuper divatosakKép
Varjuk a babakocsis esszedet isKép

Pusz
kataa
28+2

Nyula,
Ok,majd megbeszeljuk a jovo hetetKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Zsuzsi, tok jo a beszamolod. Kép Meg irj, legszi! Kép

Mi az a H and M? Tudatlan vagyok...Kép

Tipu, Kép
Boldog szulinapot! KépKépKép

Forti Kép
Huha, nem volt egyszeru a szulesed. Remelem, hamarosan jobban leszel. Kép

Emanuell a Budaörsi TESCO-ban is van.

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Gombóc,

igen van ott is Emanuell, de az nem diszkont, oda a nagykerbõl viszik ki a ruhákat néminemû hasznot rátéve. azért tudom, mert anyu a nagykerbe szállít.

Kata,
amíg kint éltem Németbe egy pár hónapig jártam én is H&M-be, szerintem is jó, kár hogy itthon még nincs.

brokkoli
brokkoli

Gomboc,
A H&M az egy aruhaz es Nemetorszagban ((meg mas kapitalista europai orszagban))ahol Zsuzsi74 el egy csomo van belole.Szerintem jok a gyerek ruhai is vannak.
Irok e-mail is mindjartKép

kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mindenkinek boldog pockosodást kívánok! Kép
Olvasgattam és találtam egy cikket, hátha érdekel valakit! (Bocs, lusta vagyok gépelni!)
Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi,
marha jó dolgokat írtál. Ezek tényleg hasznos infók az elsõbabás kismamiknak. Kép Én kispocis révén még semmit sem vásároltam a babának, majd valamikor õsszel, tél elején elkezdem, de addig is gyüjtöm az információkat. Egyenlõre azon rettegek, hogy majd ha a jövõ kedden majd megcsinálják a magzatvízvizsgálatot, akkor annak mi lesz az eredménye, meg hogy ne legyen semmi baj. Van itt valaki, akinek már csináltak ilyet?

Szegény Forti,
ez nagyon-nagyon szar lehet, hogy eltörött a csontod. Én teljesen elcsodálkoztam rajta, hogy ilyen történhet. Mindenféle szörnyûséget hallottam már, ezerféle komplikációt, de a csonttörésen teljesen elámultam. És ráadásul igy ülni, mozogni is alig tudsz... Jaj... Kép A babához gratula, és neked jobbulást! Kép

Kataa,
A tanfolyam tematikája, amirõl írtál nincs fenn valahol a neten? Hogy melyik héten mirõl van szó?

Kispici
15
kispici

Kispici,
A neten sajnos nincs,de holnap behozm az ismertetot es begepelem nektek szivesen.Bar a tanfolyamon ugyis fognak adni mindenkinekKép

Gitta,
Koszi,edi vagy hogy gondolsz rankKépMihamarabb varunk vissza ideKép

Pusz
Kataa
28+2

Kép
Kép
kataa

Tipu,

Sok boldog szülinapot KépKép Tortát nem tudok rajzolni.

Forti,

Az élménybeszámolód nem volt naturalisztikus, de számomra teljesen horroros volt. A fájdalom részét nem tudtam eddig elképzelni, de a beszámolód után már sikerül. Legalább hamarabb tisztába leszek a dolgokkal.

Nyula
13+1
nyula

TipuKép

Kép

sasha
31+1

Kép
sasha

Koszi mindenkinek, gyertek tortazni, a ferjem hozott epertortatKép Na ja, holnap megyek terheleses cukiraKépKép Mindegy, azt mondtak hogy este 8-ig ehetek ihatok,utanna ne.
Nincs nekem semmi gondom az evessel, csak rossz hogy visszajon. Etvagyam van rendesen. Tegnap pl. ugy megkivantam Sasha egybensult csirkejet hogy ma ez az unnepi kaja nalunk is. Csak persze soval. (bocsi Sasha)
Nekem van egy farmer kismamanadragom, kantaros, azt mar most tudom hordani olyan kicsi. Ahogy no a poci ugy tudom allitani.Otthon vettem a nyaron, ez 10-be kerult. De vettunk meg ket masikat is, azoknak viszont rettento borsos volt az aruk,de az ittenieknel azert olcsobb. Nehezen talaltunk a nyar kozepen mert nekem is telen lesz nagy pocim es itt a minusz 25-30 fok allando egesz ido alatt. A farmer mar most elmegy bar meg hideg nincs, de beallt az esos evszak.Kép Itt mar osz van. En is hordok ugy sok nadragomat hogy csak kigombolom + a cipzar is kicsit lejjebb csuszik es valami hosszu pulcsival. Mindenesetre a farmer kismamanadragomban szeretek leginkabb kimozdulni mert ha utkozben hanyni kell, nem gondoljak hogy reszeg vagyok.Kép

Tipu
14
tipu

Boldog szülinapot Tipu!

A cikkhez csak annyit, hogy a fiam négy hónaposan (addig csak anyatejcsin volt) két hétig kapott gyûjtõs tejet, annyi volt a feltétel hogy a háziorvos javasolja. Az állomáson azt mondták, hogy a gyerekeket kor szerint rangsorolják, a legfiatalabbak vannak elõnyben, az idõsebbek hiány esetén arányosan kevesebbet kaphatnak. Megkaptuk mindig az adagot, bár megvallom, voltak vele szemben fenntartásaim (nem tudom kiktõl származik, nem szûrhetik a tejadó mamát mindenre stb.) GYógyszert kellett szednem azért volt a kavar, utána ment a szopi tovább.

Katica
Katica

Kataa,
A gondolataimat is kitalalod...mar napok ota keszulok a H&M-be, de eddig nem esett az eso es a ferjem bringaval ment dolgozni, vagyis nem kerultem a legkozelebbi aruhaz kozelebe...de ma!!!! A gyerekekkel megyek majd erte, es akkor majd nezelodhetek egy kicsit, remelem!
Meg tavaly, amikor nem is tudtam meg, hogy egyaltalan lesz e harmadik baba, vettem egy rozsaszin kismama bluzt (amin alig latszik, hogy kismama cucc, lehet pocak nelkul is hordani), kemeny 5 markaert. Egyszeruen nem lehetett otthagyni! Remelem most is lesz valami akcios, egy nadragot szeretnek megcsipni, de ha masnem leskiccelem a szabasmintajat ugy araszokkal, es itthon megvarrom, az anyag mar megvan. Egyszeruen annyira jol neznek ki, nokre gyartva, es nem nagymami stilusban! A baratnomnek szinten 5 markaert hoztam egy keresztbe csikos kismama polot, az is annyira cuki volt!
Na meg kiarusitaskor a gyereknek vettem 9 Euroert, nem egeszen 2300 forintert nem kinai kabatot. Gyurinak, megmondom oszinten meg inkabb hasznalt piacokon vasarolok, mert hal'Istennek nehany hiu ember markas ruhakat vesz a gyerekenek, aztan tovabbadja, ha kinottek, potom penzen.
Bodybol veszek csak ujat, azt eleg rendesen el lehet nyuni, meg nem szeretem, amikor szurkere, kekre mossak!

Itt divat (es mellesleg praktikus is), hogy a kisbabak nyakaba egy haromszog alaku kendocsket kotnek, kivedi a sok nyalat, kopetet, es mivel pamut, szarazon tartja a baba nyakat! Ez legfeljebb akkora, mint egy ferfizsebkendo fele, edi kis mintakkal, az elejen valami pici keppel esetleg. Erdemes keszulni hasonloval, mert neha meg a szopo babanak is a nyakaba csorog a tej, a cumisuvegesekrol meg nem is szolva. Es utana lehet oltoztetni. Nem is beszelve arrol, hogy kaja utan jon a 'bukta', szerencses esetben ez is a kendon kot ki- bar ennek mar kisebb a valoszinusege. Ez a kendo lehet anyagzsebkendo is, vagy negyfele vagott es beszegett pelenka, lenyeg, hogy jol szivja a nedvesseget, puha, vekony anyagbol legyen es sok legyen belole. En a nagyfiam agyonnyuzott es kilukadt pelenkait daraboltam fel, de ez nem annyira szalonkepes...tehat ha van otthon valami jo kis pamut anyagmaradek, neki lehet fogni!

Szerintem babonabol nem erdemes az utolso pillanatig varni a vasarlassal, ami megeri es megtetszik, akarmikor meg lehet venni. Anyukam pl. megtiltotta, hogy a baratnomnek utazoagyat vegyek naszajandekba, mert meg csak 8 hetes terhes, mert mi van, ha valami tortenik, akkor milyen rossz, hogy ott van a sok babacucc...na igen...de szerintem, ha megtortenik a legrosszabb, akkor nem az a rossz, hogy ott a sok babacucc, hanem, hogy nincs ott a baba, es a fajdalom fuggetlen a meglevo szerkoktol.

(Nekem is kene egy kendo, most ontottem magam nyakon tejeskaveval...)

Meg egy jo dolog a kereskedelembol...a furdeto komod lehajthato pelenkazoval...meselje mar el nekem valaki, hogy azt hogy kell hasznalni? Ugyibar, a gyereknek pancsi elott elokeszitunk mindent (elvileg a pelenkazora, oda ahova tennenk utana)...namarmost, ha felhajtjuk a pelenkazot, akkor ez a sok minden lecsuszik (vagy oda kene ragasztani?) Ha nem hajtjuk fel, hogy furdetunk? Ha felhajtottuk, es furdettunk, kezunkben a vizes gyerek, hogy hajtjuk le? Ott all kottalapozgatonak Apuci vagy a szomszed? Vagy atrohanunk egy masik pelenkazohoz?
Ha valamelyikotok ilyet hasznal sikerrel meselje el nekem, hogy hogy mukodik???
Es akkor meg nem beszeltunk a vizzel feltoltesrol, illetve a viz leereszteserol.

Babakocsi dilemmam...Gyurinak bizomanyiban szervaltam egy melykocsit annak idejen, nyekereg, mint allat, de a celnak, miszerint amig a baba fekszik ez a legjobb, tokeletesen megfelelt. Igaz, ezzel csak gyalog lehet kozlekedni, mert tomegkozlekedesi eszkozre nem nagyon lehet feltenni, es kocsiba sem fer be (legalabbis a Renault 5-be). Amikor 4 hetes lett es masnap hazaindultunk repulovel, bepanikoltam, hogy en nem birom el az autosulesben...lerohantam es vettem egy vizszintesig dontheto esernyokocsit, amit azota is hasznalunk, bevalt. Utazni kenyelmes, osszecsukhato egy mozdulattal, buszra, villamosra (a 47-49-es kivetelevel, ahol csak rapszodikusan van olyan ajto ahol nincs kozepen kapaszkodo) felfer, nem tul nehez, fel tudom vinni a masodikra, a gyerek tud benne aludni is...egyszoval minden celra megfelel. Terepen egy kicsit gagyi, mert a kerekei kicsik es forognak ossze vissza. Amit kicsit hianyoltam rajta, hogy nincs kosara (mar vettem ra egy olyan horgoltat), szerintem legjobb, ha alul van egy oblos kosarkaja, ahova vasarolni tudsz, ill. befer a homokozocucc kesobb!
Telen szuletett babaknak nem tul jo, de tavaly osszel vettem hozza egy labzsakot, ezzel igy mar eleg pofas, de akkor Gyuri mar egy eves volt! Itt Nemetorszagban boldog boldogtalan vesz a bebijenek birkagyapjut, bebi barikabol keszultet, az puhabb. Ez allitolag telen fut, nyaron hut, es antiallergen, moshato.
Mostanaban latni ezeket az agyonbelelt, steppelt babakocsikat...telen ok, de nyaron nem szivesen ulnek bele.
Amit nagyon nem szeretek latni, az az autosuleses babakocsi...szerintem tok kenyelmetlen lehet a babanak. es altalaban teljesen nyitottak, nincs rajtuk semmi szelvedo, meg betakarni is alig lehet benne a gyereket. Viszont kocsibol ki-be pakolashoz praktikus, mert a gyereket nem kell mozgatni, egy kattintassal fel es le lehet szerelni.
Barmit is vesztek, vannak szempontok (es ez nem a mintaja):

1. Foleg mire es hova fogom hasznalni, hova megyek majd gyakran gyerekkel?
2. Milyen evszakban szuletik a baba?
3. A babakocsi tud-e alkalmazkodni az idojarashoz (nem tul huzatos-e, nincs-e agyonbelelve, van-e teteje, tudjatok, mint a Taft reklamban a no haja, szel, eso, napsutes...)- hogy van e hozza esovedo, vagy napernyo az lenyegtelen, ezeket kulon is lehet kapni, es univerzalisak
4. Van-e kosara, amibe jo sokat lehet pakolni (legjobb az also, mert ha a fogantyujara akasztod, felborulhat)
5. Milyen a sulya, merete, ha tudod, hogy sokat kell majd cipelned, ill. befer e a kocsi csomagtartojaba? (es foleg, nem tul hosszu e, befer e a liftbe...Franciaorszagban a melykocsink csak Gyurival egyutt osszecsukva fert be, eleg vicces volt)
6. Milyen a kereke, feke, rugozasa? ( a varosban tok mindegy, da macskakovon, vagy folduton mar nem)
7. Akartok e meg gyereket, ki fog e birni tobbet is a babakocsi, ill. csatlakoztathato e ra pl. Kiddy Board, vagy testverfelulo?

Most nem jut mas eszembe...
Itt Nemetorszagban egyebkent szerintem sokkal olcsobb a babakocsi, meg az autosules, mint otthon...Tegnap lattam egy MAxi Taxi Galopper-t, haromkereku, jogger tipus, de rajottem, hogy ez kb. egy 2-3 evesnek gyereknek jo csak, mert nem lehet hatradonteni teljesen, csak felig. Igaz, hogy rakattinthatsz egy autosulest, ami mindenfele szel-, nap- es esovedelem nelkul ott arvalkodik a terben, de ki vagy vele segitve...Hiaba volt olcso (75 Euro), es markas, rajottem, hogy nem sok mindenre jo...mondom, egy 2-3 eves gyerekkel kirandulni menni, vagy elutazni, arra ok, de mas hasznat nem lattam.

Most aztan irtam...nehogy izomlazatok legyen a mutatoujjatokban a lefele kattintgatastol!
Azert irtam ennyit, mert kattog a radiator valamiert, es nem tudtam szunyokalni tole! Bocs, ha tul hosszu lett...

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Tipu, Kép Kép Kép

Mit szolnal telire egy XXXL-es sioverallhoz a minusz 25-30 fokba? Szerintem azt masban ki sem lehet birni!

Bocs, de fulig er a szam, ahogy elkepzelek egy ikres kismamat hatalmas sioverallban.... Kép Kép Kép

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Pocok!

Láttam babakádba ilyen tartó szivacsot, vagy valami hasonlót. Amin nem csúszik a baba és megtartja. Szerinted ér valamit???? Nagyon gondolkodom,hogy veszek olyant a kiskádba.

cupp
sasha
31+1

Kép
sasha

Sziasztok!Kép

Tipu,
boldog szülinapot!!!KépKépKép

Sasha,
én is nézegettem ezt a szivacsot, mert még élénken él bennem, ahogy kétségbeesetten állunk az icipici babával, és egyikünk se merte beletenni a vízbe. Most leinfóztam a dokinéninket errõl a szivacsról, azt mondta, inkább ne, mert könnyen megtelepszik benne mindenféle. Õ is inkább az Onda kádat ajánlotta, vagy más nem sima aljú kádat, és esetleg egy pelust érdemes még beletenni.

Babakocsi:
Teljesen egyetértek Zsuzsival, nincs általános jó megoldás, mindenkinek a saját életmódjához, körülményeihez illõ babakocsit érdemes választani. Nekem az a tapasztalatom, hogy a sokfunkciós darabok igazából egyik funkciójukban sem tökéletesek. Pl. sok olyan babakocsi van, aminek ugyan átfordítható a tolókarja, de ebben a pozícióban egy 170 cm-es anyukának kb. a térdéig ér.
Nekünk mózeskosaras kocsink lesz, nagy felfújható kerékkel, mivel télen születik a baba, és nem egy könnyû terepen lakunk. Tárolni az autóban fogom. Ha nagyobb lesz a baba, akkor mi is egy vízszintesig dönthetõ esernyõkocsit fogunk használni,(Peg Perego Pliko), ez nagyon bevált a kisfiamnál is.
Arra is érdemes figyelni, hogy a babakocsi "utastere" ne legyen túl keskeny, mert szegény gyerkõc télen egy anorákban nem fog tudni hátradõlni benne.
Na most mennem kell, visít az aprónép.
Pusz
Zulu
23+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Zsani!

Mi újság???? Merre jársz? Csak nem? Most olvastam valamelyik kórházas topikban, hogy csütörtökre várod a babátKép Megérzés alapjánKép Mi újság?

Ha tényleg most van itt az idõ akkor nagyon szoritok hogy minden rendben legyenKép

sasha

Kép
sasha

Pocok,
Nem tudom mi az az Onda kad, de nem is arra gondoltam. En azokrol a felhajthato pelenkazoasztallal kombinalt kadas komodokrol, vagy allvanyokrol beszeltem, amik szinten nem tokeletesek egyik funkciojukban sem.
Egyebkent szerintem a baba semmilyen szivacson, vagy egyeb mukutyun nem erzi magat olyan biztonsagban, mint a mamaja kezeben! Eloszor probaljatok meg kezben, aztan ha nem megy, johet egy szivacs, v. akarmi. Az is megolda, hogy csak annyi vizet teszel a kadba, ami az arca karimajaig er, es beleteszed a vizbe. Ezt a megoldast egy korai uszas-keszseg fejleszto konyvben lattam. Gyuri azert inkabb azt a variaciot preferalta, amikor a kezem alatta volt. Higgyetek el, nem olyan bonyolult!
Egyebkent nekem otthon az iroasztal egyik fele van kialakitva pelenkazonak, a masik felen allando kupleraj van a levetett ruhakbol, es a kulonbozo segedeszkozokbol (pelenka, popsikenocs, vatta, homero, orrszivo, meg minden ami belefer!)

Kataa, voltam a C&A-ban es a H&M-ben is...csorgott a nyalam a kismamaruha valasztek lattan...csak tudnam, hogy lehet, hogy szuper divatos, nagyon jo fazonu kismamanadrag miert kerul itt 15 Euroba (na jo, leertekelve, de akkor is!) otthon meg azok a remes fazonu nadragok ket-haromszor ennyibe?! Nem is volt eleg a masfel ora nezelodesre, majd valamelyik nap visszalopodzom meg nezelodni- kar, hogy a ferfiak, koztuk Gyuri is utalnak nezelodni!!!
Kar, hogy en babaruhat mar nem nagyon vasarolhatok, alomszep rugik 5 Euroert, 3 darabos bodyk szinten 5-ert...hat, nagyon vissza kellet fognom magam, hogy ne koltsem el a ferjem havi fizeteset...

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Zulu, szerintem is a legjobb megoldas babakocsira, ahogy irtad...legjobb az, ha valakitol kolcson lehet kerni egy melykocsit az elso fel evre, aztan ha mar fel tud ulni a baba az mar ugysem jo. Csak azert, hogy ne kelljen ket meregdraga kocsit megvenni mindenkinek.
Infokent, a dontheto esernyokocsi, noname, olyan 11-13 ezer forint korul van, ha jol emlekszem. A mienk mar lassan ket eve birja a strapat, cirka 50 repulouttal a hata mogott, mindennapos hasznalat mellett (sot, sokaig etetoszeknek is ezt hasznaltuk)!!!
Szoval egy kolcson melykocsival egesz olcson meg lehet uszni!

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Pocok!

Békásmegyeren a Pünkösfürdõ u.-ba van egy kerámia mûhely. Az utcáról nem lehe látni. Vidáéknak hívják õket. A telefonkönyvben biztos benne vannak kérdezd meg, hogy tudnak-e segíteni v. valakit ajánlani.

Üdv, N
Névtelen

SZiasztok!

Iboly meghívóját szeretném tolmácsolni:

Kedves Anyukák!

A La Leche Liga Magyarország és A Szoptatásért Magyar Egyesület idén is megtartja szokásos Séta a Szoptatásért címû rendezvényét az Anyatej Világnapja és a Szoptatási Világhét alkalmából.

Találkozunk 2002. augusztus 3-án, szombaton, délelõtt 10 órakor a Margitszigeten a szökõkútnál, onnan együtt elsétálunk a volt Vörösmarty kertmozi melletti játszótérre, ahol a szokásos személyre szóló tanácsadáson kívül egyéb programok is lesznek: beszélgetés Balogh Anna pszichológussal az egy éven túli szoptatásról, beszélgetés Szõdy Judittal a szülés és a szoptatás kapcsolatáról, szoptatós teszt ajándékokkal, gyerekeknek origami, gyöngyfûzés. Megvásárolhatók szoptatást segítõ kiadványaink, jelvények, sapkák és a Ligát támogató adományokat is köszönettel elfogadjuk.

Szeretettel várunk minden érdeklõdõt!

La Leche Liga Magyarország
és
A Szoptatásért Magyar Egyesület

Rózsa Ibolya
Pele

Sasha,
Olvastam a hozzaszolasodat a MAV-os topikban, es egyetertek! Melyik korhazba fogsz betaxizni, azt mar tudod? En is ugyeletes dokinal szultem az elsot, es nem hiszem, hogy jobb lett volna, ha fogadott dokim van. Az egyetlen hatrany az volt, hogy ketten szultunk tok egyszerre, es mivel a masik csajnak az ugyeletes volt a fogadott dokija, ezert vele kezdte, en meg tarthattam vissza a tolofajasaimat fel oraig, amig ossze nem varrtak a masik anyukat...azt meg csak az tudja milyen, aki mar probalta...de valoszinuleg nem egy ferfi orvos...szoval minden erommel egy hang nelkul probaltam ellihegni a tolofajasokat es kozben ereztem, ahogy Dani feje szepen csuszik elore.
De kulonben minden szempontbol normalis volt a doki, semmi hatranyat nem tapasztaltam annak, hogy a dokim epp kenyszerszabin volt (mellesleg egy szo nelkul lepett le).
Lehet, hogy eppen marha szerencsed lesz, es kifogod a legemberibb dokid...egyebkent az, ha rad se neznek, egy normalis szulesnel kifejezetten elonyos! Kinek hianyzik, hogy egy jo eros fajas kozben megvizsgaljanak, esetleg meg tagitsanak is?

Ja, akit erdekel, indult egy vitaforum a miniszterium honlapjan...az 'elmult napon'-ban jelenik meg az Otthonszules topic, ott irta a szerk. Erdekes, csak marha hosszu vegigolvasni! Engem mindenesetre nagyon izgat a tema!

Zsuzsi
13+3
zsuzsi74

Zsuzsi!

A sz. Istvánba fogok betaxizni, mert az van a legközelebb és mellesleg oda tartozom... Fél óráig hogy lehet visszatartani a babát? Lehet, hogy tudatlan vagyok, de a baba nem tud kijönni, ha nincs ott az orvos??? Na mindegy nem okoskodom olyan témában amiben még nincs egy fikarcnyi tapasztalatom semKép Már nagyon kiváncsi vagyok a saját szülés-sztorimraKép Egyenlõre annyi az elvárásom, hogy élve megusszukKép A többi ott derül ki és úgyis az lesz amit én akarok, persze ÉSSZERÜ kereten belül! Nagyon örülök, hogy jó tapasztalatod van a "besétálós szüléssel" kapcsolatban, bár már több helyrõl informálódtam és szintén jók. Akinek fogaadott dokija van az sem jár mindig jobban!

Kép
sasha

Zsanci
Az már tényleg azt jelenti, hogy nagyon közel vagytok! Ma voltam ctg-n, össz-vissz 1 db fájást produkáltunk, úgyhogy nálunk még nagyon messze van Kép
Ma behoztak egy kismamát, akinek 31 hetesen elfolyt a magzatvize, s fájásai voltak Kép Ugyanakkor a 41 hetes kismamik sorban nem produkálnak semmit még, csak bennt fektetik õket. Ki érti ezt?????

üdv,
bringa (37+2)
bringa

Sziasztok Pocisok,

Zsuzsi74,
Tok jok az esszeid, szivesen veszek barmilyen tanacsot, otletet, hiszen Te mar tapasztalt vagy ez ugyben, mi kispocisok meg csak talalgatunk. Koszonet erte es varom a folytatasokat.Kép
En eddig egy nemet nyelvu kismama ujsagot talaltam a Diana Special adta ki Umstandsmode cimmel, 38-48-as meretig voltak benne a ruhak 45modell+11gyerekszoba dekoracio+gyereknek valo dolog. Tavasszal vettem, azota sem lattam, meg nem is tudom, hogy milyen idokozonkent jelenik meg.Itthon 1605.-forint volt, rairva DM 9,80 van. Jo lenne tudni, hogy eves vagy negyedeves-e de az eladok nem tudtak megmondani.Kép

Kamilla,Képkoszi.

Mano, orulok, hogy a Dr.Szunyoghy jo orvos, azert majd en is megnezem magamnak.Kép

Kataa, tegnap megsem mentem el, ugy megviselt ez a nagy para, folyt rolam a viz egesz nap. Jovo heten viszont nem hagyom ki, ugyhogy egyeztethetunk tali ugyben.Kép

Moni, ez jo hir, remelhetoleg nincs semmi amit kezelni kelleneKép es csak egy kis nyari trefa volt a gyerektolKép.

Tipu!
En is szeretnek boldog szuletesnapot kivanni es jobbulast. Vigyazz nagyon magatokra!

Forti,
Hat ez nem volt semmi, de vegre ott a kisfiad es karpotol mindenert. Gratula +1x.

SashaKép
Nem irigyellek, en imadom a SOT, bar most nagyon keveset fogyasztok, de neha nem birom megallni, mi lesz velem ha engem is dietara fognak majd? A parod nagyon edi, hogy szolidarit veled, igy azert konnyebb nem? Vigyazz magatokra, aztan irjal, mert mostanaban alig vagy es hianyzol.Kép

Ruha tema: mivel en eleve tulsullyal indultam nem lepodtem meg rajta, hogy viszonylag koran nem jottek mar ram a regi ruhaim, ezert varrtam egy vekony gezszeru anyagbol egy teljesen egyenes szabasu gatyot, nagyon laza gumit es megkotot fuztem a derekaba, igy nem esik le es a kotovel szabalyozni is lehet. +az IKEA-ban vettem ket tok jo vaszon anyagot es abbol is hasonlo nacik lesznek, ok gondolom parnanak szantak, de ilyen isteni hosszaban csikos anyagot nem lattam sehol, a masik pedig kockas olyan jopofa. Nem is voltak olyan dragak 1490.-/m, 2m-ert vettem gatyankent, hogy jo boszaru legyen igy egy gatya 3ezerbe kerul es nem 7-8ezerbe. Ezen kivul szerintem a kinai piacokon is tok jo vaszon gatyakat arulnak csak sajna ram mar azok nem jok. Olyan rossz, hogy 3,5evvel ezelott 36/38-as ruhakat hordtam, hiztam 20kg-ot ma sem tudjuk miert, es 46-48as ruhakat kellett vennem, de most meg ennel is nagyobb a hasam es a hatam, igy azt hiszem a kismamaruhak nem nekem valok. Sebaj vegre ujra varrnom kell, amit nagyon szeretek csak munka mellett sosem volt ido ra.Kép

Viszont ami gond, hogy a regen 37,5-es labam, mara mar 39-es es eddig mindenki azt mondta, hogy szules utan egy szammal nagyobb cipo kell majd. Szep leszek 160 centivel es 40-es labban.KépKép de mindent a gyerekert.(csak vicceltem, annyira nem bant am a dolog.A parom szeret es ez a lenyeg.)

Na most mar befogom mara,
Pusssssza
Timici
15+0hurrrra
(alig varom, hogy vegre igazan megmozduljon a baby, gondolom ez ertheto.Kép)
Timici

Timici! Te tudod, hiszen ismerjuk egymast, hogy hasonlo az alkatunk, en is probaltam mar par kismamas lebernyeget, hat ne tudd meg hogy neztem ki bennukKép De ugye ilyen alkatra a passzos cuccok sem tul jok, ugyhogy legyen igy okos az emberKép Ja, es en a 163 cm-hez 40-es labbal indultam, szep leszek en is 41-es patakkalKépKépKép

Pocok! Bocsi a tudatlan elsobabas mamatol, de milyen az az onda kad? Bababoltokban lehet kapni? Es kb mennyiert adnak egy ilyet?Kép

Jajj mar ugy varom jovo hetenh a genetikai uh-tKép Remelem megmutatja magat a kismackoKép

orsoly 17+6
orsoly

Jo reggelt Kép

Forti,
koszi, hogy megirtad a sztorit ! Remelem mar jobban vagytok , es a kicsi karpotol minden fajdalomert !!! Egy biztos kozvetlen a szules elott nem olvasom el a törteneted ujra, mert nagyon bepanikoltam igy is - pedig meg sok van hatra mire en is oda jutok.

Zsuzsi,

Örök halam a babakocsis, kisruhas tanacsokert ! Aranyat ernek Kép

Lanyok ,

Inditottam egy topikot az Anyasag alatt - Babakocsi/ milyet vegyunk ? mennyiert ? cimszoval ! Mivel nekem nagyon sok kerdesem lenne ezzel kapcsolatban , orulnek ha tudnatok segiteni !

puszi mindenkinek ,

kamelia
23+6
kamelia

Sziasztok Kismamik!

Már régen jelentkeztem, de minden nap olvaslak Titeket.

Conti, gratulákok Neketek és sajnálom, hogy így megszenvedted a dolgot!!

Zsuzsi,
nagyon tanulságosak voltak a történeteid, köszönjük! Várjuk már témában is.

Nyulika,
lenne hozzád néhány kérdésem. Én is a Schöpf-Méreibe járok orvoshoz. Azt szeretném megtudni, hogy milyen tanfolyamok lesznek szeptembertõl? Van külön kismamatorna és szülésfelkészítõ is???

Ruhatéma: én 2 hónapja vettem egy pár ruhát a kínai piacon. Szerintem nem gagyik (2 lenvászon ruha és 1 kötõs derekú ruha) plusz volt még néhány lenge nyári ruhám. Õszre, télire kénytelen leszek én is venni néhány újat, amibe a nagyobb poci is belefér.

A jövõ héten megyek AFP-re, izgulok, hogy jó legyen az eredmény. Úgy szeretik az eredménnyel riogatni a kismamákat.

Puszi
Hóvirág
hóvirág

Sziasztok,

Lanyok,
En ritka szarul aludtam az ejjel....Annyira folyt rolam a viz es ugy huzott lefele a hasam hogy semmilyen pozitura nem volt joKépMa reggel erztem eloszor hogy talan mar ideje lesz abbahagyni a munkat a jovo heten.Alig birtma magam ravenni az oltozesre.MEg jo hogy itt ma laza nap van pentek es nyar leven.
Remelem ti jobban aludtatokKép

Zsuzsi 74,
Mindig jol szorakozom az irasaidonKép.Kulonben en neha egy kis boszi vagyok am gondoloatolvasas teren,legalabbis a ferjem szerintKép

Pocok,
En is a furdetessel lesek a legnagyobb gonddban.De egy baratnom aki apolono volt csecsemoosztlayon megigerte hogy megmutatja a kispapanak is.Elso hetekben meg ott lesz az anyu aki tavaly dupla tapasztalatot szerzett.Ugyhogy remelem lesz idom megtanulni.Mi is olyan kadat vettunk amiben csuszasgatlo van,de hallottam a pelenkas megoldasrol is.

Bringa,
Na akkor meg van ido.Nem baj turelem babat teremKépKép

Cinedit,
JAj de hogy kislanyKépAnnyira irigyellek.Tenyleg jo lehetett az UH ha mar most megmondtak.Az elson levo nagyon kezdetlegesKépNinics mar sok ido az aug vegeig,legalabb addigra megtanulja hasznalni a doki isKép

Timici,
Ne is melitsd a paratKépEz rosszabb mint a meleg.De nem baj ha kihagysz valami temat mert mindig egymast kovetike a 10 alkalamas tanfolyamok es akkor bemesz a kovetkezore.
Szoval Te mar nem dolgozol.Legalabb van idod tenyleg varrni.A baj az hogy en nem is tudok....

Babakocsi tema:
En is ketfunkciosat veszek.Ugy nez ki kapunk egyet ami mozeskosaras az elso idokre.De ha nem az uj is jo lesz mert teljesen edonthetot neztem ki es leg szeles a babazsakkal egyutt is.Bar telen nem hiszem hogy sokat lesz setaltatva inakbb csak irakom majd a teraszra levegozniKép
En olyat keresek aminek nem tul nagy a kereke es konnu es konnyen fordul.Az hiszem Graco lesz belole.
Egyebkent videken veszem majd meg mert lenyegesen olcsobb.KépBar a nagymami ajandeka lesz de hat ot is kimelem azert.

Sasha,
Amibe beleszerettem a Mester utcai boltba az egy hofeher madeira agynemu garnitura.Tdom hogy nem praktikus de annyira babasKépKép
Tenlyeg voltal???
Te ismered Zsanit?Mert en igen,de o nem Zsanci azt tudod ugye???Bar lehet hogy mar O is babazik????

Kamelia,
Hat ne is olvass semmi horrort.Az en baratnom is hasonlokon ment keresztul de meg a babaja karja is eltorott,ugyhogy most gyogytornaszhoz kell vinni.
Engem is rosszul erintett a dolog.

Hovirag,
Minden Ok lesz az AFP-n ne izguljKép

Edina,
Mi ujsag??Kesz vagy baba holmik vasalasaval??

Pusz
Kataa
28+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok!

Talan most sikerül egy kicsit hosszabb ideig gep ele ülnöm Kép !

Elöször is Sziszike utolag is gratulalok Rekahoz!KépKépKépKépKép
Es Forti neked pedig Leventehez!KépKépKépKépKép

Utolag mar majdnem mindegy hogy hogy,de a lenyeg,hogy ITT vannak a babak!KépKépKép

Nalunk is mindegy,valtoztatni mar semmin nem lehet,de en nem is valtoztatnek sok mindenen!Kép

Itt a szülestörtenetem!

22.-en este 18h es 22h között voltak fajasaim,de nem tuj rendszeresen.21h es 22h között mar csak egy volt;felhivtam a korhazat,ott a szülesznö azt mondta,felejtsük el.
Erre mi elmentünk aludni.Egeszen 00.30 körülig.Ekkor megint kezdödtek a fajasok,nagyjabol rendszeresen,10 percenkent.Nekem azt mondtak,hogy masodik gyereknel 10 perces fajasokkal mar menni kell a korhazba.1.30.-kor ugy döntöttünk,hogy en atmegyek a korhazba es megnezetem magam.(5-10 percre lakom a korhaztol)CTG-t irtak egy oran at,volt eleg mas dolguk is,mert ezen az ejszakan 5 szüles jutott harom szülöszobara.
2.20 körül megvizsgalt a szülesznö:6-7 cm-re volt nyitva a mehszaj.
Riasztas:kispapa ebressze Aaront (sajnos nem tudtuk senkire se bizniKép ) es jöjjenek at a korhazba.Aaron apja jöjjön Aaronert es vigy e el magahoz.Anyu uljön autoba a Balatonfelvideken es jöjjön gyorsan Becsbe.Miközben ezeket
elinteztem,mar 5 perces fajasaim voltak.
Beöntes,borotvalas itt nem szokas,tehat nem volt.

Megerkezett a kispapa es Aaron - en mar a szülöszobaban voltam,de nem feküdtem,csak setalgattam.Aaron neha kicsit furcsan nezett ram,de nem viselte meg a dolog,ahogy engem "hangosan" lelegezni hallott.(De tenyleg csak hangos lelegzes volt.)

Mikor mar igen erösek voltak a fajasaim,allando vizelesi ingert ereztem - eleve majdnem az egsz idö alatt - elmentem WC-re,lattam a nyakdugot,de pisi nem jött sok.A szülesznö mondta,hogy de nyomnom nem szabad a WC-n.

Aztan megis lefeküdtem harom ora körül.Kispapa es Aaron ott.
Aztan kiküldte öket a szülesznö,hogy hadd vizsgaljon meg - Aaron ne lassa ezt.A vizsgalat utan ket perccel 3.15-kor volt a burokrepedes - magatol.Es utana jöttek a tolofajasok.
Olyan gyorsan,hogy a kispapa epp bent sem volt,amikor kibujt Rebecca - gatmetszes nelkül.KépKépKép EZ AZ, AMIT MEGVALTOZTATNEK A SZÜLESEMBEN!!!Marmint,hogy a kispapa nem tudott bent lenni.
Aztan behivattam es ö vagta el a köldökzsinort.Legalabb.
Aaron kicsit tavolsagtarto volt,ahogy meglatta Rebeccat,tele volt magzatmazzal es ott feküdt betakarva a hasamon.De hat ez nem csoda,egy 2 3/4 evesnel.
Aztan fürdetes,öltöztetes es megerkezett Aaron apukaja es akkor elvitte öt.Jöhetett volna 20 perccel elöbb is,akkor a kispapa is ott lehetett volnaKépKépKép!

Aztan megprobaltam Rebeccat melrre tenni,feloraval a szüles utan,de nem akart szopni.Tehat csak ott tartottam a karomban.De aztan ahogy elkezdte szopni az öklet,ujra megkinaltam es minden tovabbi nelkül szopta a cicit.Mivel sok meg nem jött ki akor!
De azota mar annyi tej van,hogy ejszaka ket törülközövel megyek aludni,es az az erzesem,hogy szetrobbanok!Kép
DE nem fejek,csak kimaszirozom a felesleget ill.kicsöpög,vagy kispriccel KépKépKép!

27.-e ota vagyunk itthon es nagyon boldogok vagyunk.

Ja es amint Rebecca kibujt,rakerdeztem,hogy fiu-e vagy lany.Es teljesen varatlenul jött a valast,hogy lany.Mindenki azt allitotta,hogy megint fiam lesz es nekem is az volt az erzesem!Pedig lanyt szerettem volna KépKépKép!
Az a bizonyos kinai naptar bejött!

Hat akkor most ennyit,bocs,de jo hosszu lettem!

Mindenkinek majdnem ilyen szülest kivanok!
Es JO pocakosodast mindenkine!
Akik a finisben vannak,minel elöbb jövö kisbabat!

Kryss+Rebecca(10 napos)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Gratulálok Kryss!

Szép szülésed volt, és biztosan jó lehetett hogy a kisfiad is ott lehetett a közelben.
Boldog babázást!

Katica
Katica

Kryss,

Nagyon orulok hogy minden jol sikerult es boodogok vagytokKép

Kataa
28+3

Kép
Kép
kataa

Kryss,

gratulálok! Ezt szerintem nagyon-nagyon jól csinálták/csináltad, hogy odaadták a picurt és egybõl szopiztattad. Sokat olvastam errõl, hogy mennyire fontos már az elején cicire tenni a kis lurkót, mert kibújás után 1 óráig a legerõsebb a szopó reflex, ami teljesen automatikussá válik, és így nem okoz késõbb gondot. Legalább most már tapasztalatból is leírta vlki!

Kata,
ezek szerint ma dolgozol utoljára? Jól teszed, a pihi és a baba a legfontosabb, pénz meg úgyis a "legkevesebb".
Néha én is kezdek aggódni, mert vékony vagyok és csak a hasam nõ, ami ugye elég látványos, és hát érzem, hogy alul fáj a pocakom + a derekam a sok üléstõl.
ÉN is már csak 8 napot dolgozom. hurrá
Utána otthon anyucival nézelõdni, pihizni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de anyukámtól minden infót szívesen veszek, és én is sokmindent úgy akarok csinálni, ahogy õ. Ez a fõzésre is vonatkozik.

Vett valaki közületek olyan bébi hordozót, amit autóba is lehet rakni? Én a Concord Baboo-t néztem ki. Hallottatok róla valamit?

brokkoli
23
brokkoli

Sziasztok Kismamik!

A babakocsi témához kapcsolódnék. Biztos láttatok már ti is ilyen babahordozó kendõket. Van itt olyan, akinek volt már ezzel tapasztalata?
Ha volt aki már használta, és esetleg azt mondja, hogy jó, akkor az elsõ idõszak fekvõ babakocsiját ki lehet váltani egy ilyen kendõvel. Az biztos, hogy jóval olcsóbb, mint egy fekvõ kocsi. Kép Mit gondoltok? Utána meg jöhetnek az esernyõkocsik, sokfunkciósak stb...

Kispici
16
kispici

Zsuzsi!

Hol jártál C&A-ben és H&M-ben? Megéri kimenni pl. Ausztriába vásárolni kismama és baba cuccokat?
Köszi
Pirus
12+4
pirus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?