A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv!
Természetesen a roki-helyek is foglaltak voltak :(
Amióta babakocsizok, azóta mégjobban sajnálom a kerekesszékeseket, mert tényleg élhetetlen számukra ez az ország, de én is túlzásnak tartom ennyi mozgássérült parkolóhely létesítését! Főleg, hogy szerintem aki igazán rászorulna közülük egy közeli parkolóhelyre, az nem is jár ilyen helyekre. Pl az is tök durva, hogy Norbinak is van ilyen igazolványa! Oké, hogy gerincbeteg, de ha tud tornákat tartani meg zsírt égetni, akkor gondolom gyalogolni is!
Mindegy, mi voltunk a hülyék, hogy ilyen időben családi bevásárlást csaptunk.

A játszótérhiány minket is kikészít :cry:

Ancsi!
De aranyos vagy, köszi!!!!
És mi is nagyon szívesen megyünk ám veletek játszóra! ÉS mehetnénk Veráékkal is, bár amilyen időt jósolnak, szerintem mire ez legközelebb összejön Marci is a saját lábán jön :lol:

Gabi!
Szegény Orsid!
Olyan fura, hogy neked már ekkora lányod van, hogy osztálykirándulásra megy :D
zuzmo1

Votiv!

Mozgássérült parkolós téma kicsit szíven ütött mivel anyum az.ÉS ettől még jár(visszük)vásárolni.ÉS szinte sosem találunk helyet.
Most már az új mozgássérült igazolvánnyal nem annyira egyszerű a visszaélés,és nem is igazolvánnyal állnak ott az autók.
Nekem eszembe nem jutna oda állni ha nincs velem anyu,de látom ez nem ilyen egyértelmű dolog. :?

Ezt olvassátok el ha van egy percetek:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=120020
20170114224602

Rylie: nagyon drukkolok a picinek! Ha az anyukának van netje, mindenképpen nézzen be ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087008

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Trombozis: elvileg mielőtt fog.gátlót írnak fel, csinálni kell egy labort ahol azt nézik kifejezetten, hogy van-e az illetőnek hajlama a trombózisra. No ezt a vérvételt nem minden orvos végezteti el..ha jól tudom :( De remélem Votiv a barátnőd jobban vagy már!

Ancsi: Ez az ! Üvöltsd le a fejüket ha már ilyen tahók! És látod ezt mondtam, hogy ezt bírom benned, mert lehet, hogy én csak magamban dürrögnék ahelyett, hogy jól megmondanám nekik a magamét :) :)

Indi: köszi a kendős fotókat! Ez egész bonyolultan néz ki??!! Asszem ezt a kendős témát majd egyszer élőben megsasolom valakin! :?

És a változatosság kedvéért most én vagyok lázas....kicsi bébi már talán kifelé jön a náthából!
UUUUUttttálom ezt a fostalicska időt!!

Rylie
rylie

Szakdoga védés "titka": 6-án 11-ig vmilyen formában érjek le Egerbe, és felkészülnöm az adott témakörből kell. De hogy hányast védem, vagy vmi azt még mindig nem tudom. Asszem kiestem a pixisből. 8)

Den, így legalább Bálint nem az egész tv-t akarja majd az ágyba vinni flotir Tádé helyett. :wink:

Délelőtt még szerencsére eljutottunk játszóházba, délután Ikeába akartam menni, de max. gumicsónakkal kellett volna neki indulnom. :D

Den, nálunk egy egész állatkert van lassan felvonultatva hálótársnak, de a nagy szívszerelem az Hello Kitty "mosdókesztyű" bábu. :lol:

Rylie, megy a ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energia!
zanza

"jobban van már" - persze ezt akartam írni.
:oops:

Cory köszi a linket, de szerintem nincs lehetősége bent a Schöpfbe netezni és 1 hónapig még tutti bent lesznek minimum. És jelenleg eléggé maga alatt van szegényke...ilyenkor hogy fog tudni szoptatni szerintetek? Egyáltalán beindul a tejcsi ebben az esetben??

R
rylie

Köszi Den a receptet!
rylie

Rylie: én is a Schöpfi-ben koraszültem, és én 4 nap után hazajárhattam éjszakára. Nekem ez rengeteget jelentett. Az ágyam megmaradt, kaptam kaját, volt hova ledőlnöm, de a PIC-re úgyis csak reggel 7-8-tól este 7-8-ig mehettem. Így az éjszakát itthon töltöttem. Nyugisabb volt, és tudtam kommunikálni másokkal.
cory
Budapest

Rylie,
Zéténynek megy a sok sok sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!

Juc,
álmaim sütijét csak neked csatolom az irás végére...

sztem nem a sok sok mozgássértült parkoló hellyel van a baj (mert azért nem olyan rengeteg) hanem a KEVÉS családossal!!!!!!!!!!!!!!!!!! És én irtó rossz dolognak tartom mikor a családos, vagy a mozgássérült helyre áll vki, akinek semmi joga nem lenne oda állni!!!!!
Ilyenkor arra gondolok, h megnézem, melyik kocsiban nincs gyerekülés, és akkor szépen eléállok, h ne tudjon kiállni...kár, h az én érdekeim nem érvényesülhetnének ilyenkor, mert ugye semmi büntetés nem jár annak, aki jogtalanul áll a helyemre, viszont, ha én akadályoznám őt a távozásban, akkor én vmi csúnya dolgot követnék el...

és ma gondoltam arra, h kéne csinálni egy "f@szokazutakon.hu" oldalt, ahová mindenki felirhatná épp aktuális élményét a barmokkal, akik úgy vezetnek, mint a seggek...ma is egy sötétség a fekete mercijében, állandóan a seggemben volt, és nem tudott megelőzni, én meg direkt lassitottam, majd meg akart előzni jobbról, én ezt nem engedtem, majd a kereszteződésben, ahol pirosat kaptunk, beállt mellém a kanyarodó sávba, persze nem arra ment, hanem csak beelőzött engem...szóval ,felirnánk a rendszámot, kis sztori,h miért gondoljuk seggnek, és akkor év végén összesitenénk, és aki a legtöbb bejegyzést kapná, megkapná az év segg-vezetője dijat, és mindenki röhögne rajta, h mekkora egy seggfej...
bocsi a trágárságért, de kicsit unom, h naponta veszélyeztetik a gyerekeim életét ilyen kis pöcsök, akiknek hűűűű de gyors autójuk van, és hűűűű, de sietniük kell!!!!!! :evil: Kép torta [/img]

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Neet szomszed! Boldog nevnapot meg ebben a masfel oraban! :)

Rylie- Nagyon drukkolok nekik!!! Soksok erot!!!! ++++++++++++++++++++++++ :)

Lanyok - Volt mar valaki az esztergomi aquaszigeten? Neten egesz jonak nez ki, ismeri valaki?

Kisun- De jo,hogy mar lassan meeting lesz a picivel! Ilyenkor mindig uuugy irigykedem! :)

Johi- Tuuuristak 8) Te nem faztal? :)

Juc.- Nem ismered veletlen az Ezüstfenyő ovit?

Norka
norkini

ZSan!

Jó ötlet!

Még sütis képet kérek még!Holnap sütök szerintem hatlapos mézes-krémest,nyami!
20170114224602

Norka!

Ezüstfenyő téri óvi?Arról idáig csak jót hallottam.
Barátnőm most viszi át a kisfiát aki mindig beteg és ott van speciális csoport,ennyit tudok róla.Oda vettek fel?Szerintem az nem lesz rossz.
20170114224602

Juc - igen oda. Akkor megnyugodtam. Olyan hirtelen tortent minden,hogy magarol az ovirol nem is nagyon volt idom/alkalmam kerdezni :)

Sutiiiii!!!!!!!! Jaj nekem...
N
norkini

Zuz, Deni, ésakitmégérdekel:
Multkor emlegettétek a nyelvtanulást. Találtam olyat, hogy támogatják kismamákat is:

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=all ... t_keroknek

KépKép
fibi

Fibi, köszi, akkor még se állítottam olyan nagy hülyeséget, hogy kismamákat is támogatnak nyelvtanulás ügyben.

Zsanci, nem is olyan hülye ötlet, csak az egy baj van, hogy idővel annyi rendszámunk lenne, hogy a rendőrség állítana le minket, mint fekete-listagyártókat. :wink:
zanza

Juc,
de jó a családodnak, ha ilyen finit csinálsz!!! mi holnap megnézzük a katonákat és a Bon bon zenekart és eszünk ingyé zsirosdeszkát!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSan!

Sütit szerintem én fogom befalni,szerencsére család beéri csokival is :lol:
ÉS babguylás és zsíroseszka rulez de eső meg elriaszt.
20170114224602

[quote="jucusmamus"]V írta:jucusmamusotiv!

Mozgássérült parkolós téma kicsit szíven ütött mivel anyum az.ÉS ettől még jár(visszük)vásárolni.ÉS szinte sosem találunk helyet.
Most már az új mozgássérült igazolvánnyal nem annyira egyszerű a visszaélés,és nem is igazolvánnyal állnak ott az autók.
Nekem eszembe nem jutna oda állni ha nincs velem anyu,de látom ez nem ilyen egyértelmű dolog. :?

Juc, az én apám is az, persze hogy ő is jár vásárolni :D ő mindig talál helyet, az összes budaörsi és törökbálinti áruháznál MINDIG van helye!
bármelyiket megnézed, minden egyes sor végén oldalanként 2-3 hely van mozgáskorlátozottaknak. családi parkolóhely meg ennek a tizede (se). Zsanci jól mondja, nem a kék parkolókból kéne kevesebb, hanem a családosból több... és nem kell pont a bejáratnál, legyen csak a 3., 4., 5. hely... a város többi pontjáról most nem is beszélek.

mielőtt Isti megszületett, eszembe nem jutott "csakazéris" odaállni a bejárathoz, és ha nincs velem, akkor se állok oda, és ha van máshol hely, akkor se, és ha nem szakad ránk az eső, még akkor se. majd mostantól kezdve egyáltalán nem fogok, mert az fog eszembe jutni, hogy hátha épp egy rászoruló miattam nem jut helyhez.

viszont családosként nem tetszik, hogy negatívan diszkriminálnak (még) a mozgáskorlátozottakkal szemben (is), mert hogy mi csak ideiglenesen vagyunk "mozgáskorlátozottak", míg önjáróvá nem válik a gyerekünk.
az igazolványokkal meg ironizáltam, a neten is kering egy kép, amin egy limuzin van mozg. sérült matricával. de örülök, ha kevesebb a visszaélés.
votiv

Rylie, Zéténynek drukkolok! egész biztosan a legjobb ellátást kapja, és szépen utól fogja érni a többieket. az anyukája ne adja fel lélekben a szoptatást, próbálja meg fejéssel fenntartani a tejcit, míg nem szoptathatja a kisfiát, és minden rendben lesz! de akkor se essen kétségbe, ha esetleg a megrázkódtatás, a különlét vagy a stressz miatt nem tud szoptatni, ilyen helyzetben nem ez a legfontosabb. neki is drukkolok, hogy legyen ereje ezekben a nehéz napokban, és hogy hamar hazavihesse a kisfiát :)
votiv

Szép (?????), jó reggelt mindenkinek.
:)

Egész éjjel esett ez a motsok eső, tudom, mert Fülicsekkel fenn voltam, majdnem végig :( Totál takony szegénykém :( De most legalább alszik :)

Votiv,
mozg.sérült helyek: a Zapa is mozgássérült és nekünk sajna nincsenek ilyen kedvező tapasztalataink, a parkolásról.Való igaz, hogy a Cora, meg Auchan stb. központoknál általában van 1-2 kék parkoló, a sor végén, de az esetek 90%-ban tele van parkolva. Totál igazat adok Zsánának, sztem is a családos parkolóból kellene több, de ami nem történik meg, hogy ezeket a helyeket valóban tartsák fent azoknak, akik számára készült.
Amit írtál, hogy hangosbemondóval kajabáltak utánad, szerintem elég ritka eset. Nem hinném, hogy ez diszkrimináció lenne, mert azt hiszem, egy gyerkőccel, -még akkor is, ha hozzászámolom a bevásárlókocsit, meg a szaladgálni vágyó gyerkőcöt,esetleg babahordozót és egyéb nehezítő tényezőket,- még mindig könnyebb, de legalább is fájdaommentesebb eljutni, egy messzebbi helytől a bejáratig, mint mondjuk járógéppel és könyökmankóval.
A szomorú tényleg az, ha valaki kamu igazolvánnyal, jogtalanul parkol be az ilyen helyekre.
Úgyhogy fel, a több családi parkolóért!!! :) :) :)

Zsána,
VAN ilyen topic: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=238700

Rylie,
innen is mennek a drukkok Zéténynek ++++++++++

Még akartam írni, de felsírt a hölgyem :(

Csókolat mindenkinek

Szebb napot!

Macsek

[/url]
macskanyu

Macs, nem a kényelem miatt kényszerül az ember rossz helyekre parkolni, hanem mert egyáltalán nincs hely. az outlet akkora, mint a Madách téri parkoló.
eddig ott parkoltam kék helyen max 3x, mert 15 perc körözés után sem találtam helyet, miközben üresen kongott a 20 mozg.sérült parkoló, és tényleg nem túlzok.
ezért cikiztem őket, de látom, mindenki a lelkére vette, úgyhogy bocs. visszamenőleg a parkolásért is, értem én az elvet, és meghajolok előtte.
és mindenkinek igaza van, ez a város/ország teljes mértékben élhetetlen a mozgássérültek számára, de fenntartom, hogy legalább ennyire élhetetlen a babakocsival járók/kisgyerekesek számára is, csak nálunk idővel megszűnik magától az akadályozatás, ezért mindenki tojik a fejünkre. pedig garantáltan a családosok a hülye hipermarketek meg outletek meg egyéb olcsó boltok legjobb vásárlói is. egyetlen gyerekbarát hely van közel s távol, az Ikea.
votiv

Na, kisütött a nap, irány a gyereksziget :) :)

Deni,
nem ment el a kedvem a buszozástol, mert B végig az ölemben nézegette a buszokat, kocsikat az ablakbol, és nagyon tetszett neki :) És köszi mégegyszer a rakott palacsintát, isteni volt!!! :D :D

KépKép
fibi

nem olvastam vissza, csk bekapcsoltam, és láttam Jucus HSZ-ét. Sajnálom, hogy ha megbántottalak, de szerintem egyértelmű volt, hogy én azokról írtam, akik nem jogosan rendelkeznek ilyen igazolvánnyal. Régen az egyetemem előtt egy csomó egyetemista ilyennel parkolt, és még büszke is volt rá, hogy így ki tudja játszani a szabályokat! :( És én ezt nagyon utálom. Egyébként mi soha nem állunk ilyen helyre, pont azért, mert nem akarjuk azoktól elvenni, akik rá vannak szorulva, mi meg még gyerekkel is könnyebben mozgunk. És azért az feltűnő, hopgy egy csomó mozgáskorlátozott parkoló van, és mindegyik foglalt, és bent szinte csak egészséges embereket látok! :roll:
zuzmo1

Parkolás:

mi még soha nem parkoltunk mozg. sérült helyen, és fogalmam se volt, hogy létezik családi parkoló (általában marha messze állunk meg babástól, mindenestől), de a férjem dohogását mindig el kell tűrnöm, mikor elmegyünk pl. a Tesconál a mozg. sérült parkolók mellett, ahonnan rendszerint kilóg a segge egy elbaszott nagy Mercinek, vagy BMW-nek, amitől alig lehet bekanyarodni, mert csak úgy odahányta a kocsiját, vagy ne adj Isten totál a többi parkoló kocsi előtt állt meg. férjem hajlik rá, hogy ne higgye el, hogy mozgássérült, én meg marhára nem foglalkozom vele, úgy vagyok vele, az semmiképp nem az én helyem. mivel nem nagyon ellenőrzi senki, hogy valóban mozgássérült-e aki ezekre a helyekre áll, így a gazdag figurák úgy érzik nekik mindent szabad. szerintem ez nem netes legenda, ez a valóság.
ráadásul nagymamám mozgássérült, de nincs igazolványa, ugyanis ritkán ül kocsiban. ha beparkolnánk vele valami ilyen helyre, biztos kapnánk a buránkra.

Votiv!
téged mindig megszivatnak valahol, már kezdelek sajnálni. múltkor az a kis tolikocsi, most meg a parkolás. lassan el fog menni a kedved a vásárlástól is. :(

különben meg annyi mozgássérült parkoló van, ahányat a jogszabály biztosít. a Tesco és egyéb helyek nem holmi jóindulatból építkeznek, hanem mert jogszabály kötelezi őket, hogy milyen arányban kötelesek mozg. sérült parkolót is létesíteni.

Lencsi élete első lakzijára húzunk el hamarosan. :lol:
ancsipancsi

Zuzmó!
én se látok egy mozgássérültet se bent az áruházban, de ahogy Macs írt, rájöttem, hogy sokszor lehet ám, hogy nem látszik, mert nincs bot, szék vagy ilyesmi náluk. Jucus mamáját is láttam futólag, de nem vettem volna észre rajta, úgyhogy valószínűleg van egy csomó mozgáskorlátozott, csak nem tudjuk, mert elvegyülnek szegények a tömegben. de Norbinak én se adnék, mert irigy vagyok a felesége alakjára! :) láttam ám én is a Playboyban , és szerintem marha jó csaj (sajna).

én eddig még a jogtalanokra se haragudtam :), de majd most már azt fogom tenni. talán ha mindenki haragszik, akkor tesz róla valaki, hogy ne parkoljanak ilyen helyen, meghagyva a helyeket a rászorulóknak.

Zsanci!
a módszered nem tökéletes, és nem is helyén való! hiszen hány kisbabás családot lehet látni, akik beviszik a bébihordozót, ráteszik a nagy kosárra és úgy vásárolnak. ilyenkor nem marad semmi gyerekre utaló nyom a kocsiban, szóval nem lehet rájuk mondani, hogy csalók. aztán meg rohannak haza szoptatni, és te oda állsz eléjük a kocsiddal? :twisted: ejjjnye! :) :) :)

Beet!
olvastad, hogy Rubint Réka egy doki kishaverjával "megigazíttatta" mellét, mert a két szopi után nem volt tökéletes? szerinted tényleg csak igazíttatta, vagy tömette is? mert túl kereknek tűnik és nagynak. nem lehet, hogy került bele egy kis szilikon is?
különben nekem tetszett ám a fotókon a csaj, szerintem tök jó alakja van, és még a hülye filozófiáit is lehet, hogy Norbi találja ki és adja a szájába. én sajnálom őt Norbi miatta :)
ancsipancsi

Ancsi!
Én nem vagyok úgy oda Rékáért. Szerintem pár évvel ezelőtt volt igazán jó alakja, most már kezd testépítő-kinézetű lenni (pl. a combja és a háta) És az a duma, hogy példát akar mutatni a kismamáknak hogy bárki nézhet ki úgy, mint ő? :evil: Nooormális? Hát nekem a gyedemből nem telne mellnagyobbításra (mert megnőtt neki!!!), szolira, műkörömre, hajbevarratásra, fittness-bérletre, és amíg mindezt elvégzem bébiszittyóra! És útközben fejném a tejet???? Vagy hogy gondolta? És ki főz addig az Uramnak? Ja, még kaját is rendeljek! Hát, szerintem nem ez a legtöbb férfi álma! Bár ő ezt állítja. Édekes, hogy az ő házasságuk is majdnem gallyra ment. Akkor miről is beszél???
zuzmo1

Zétényre én is sokat fogok gondolni!!! Kitartást a szülőknek!!!! Én ismerek olyan családot, ahol sokkal kisebb súllyal született a baba, állítólag nem volt 1 kiló sem, és októbertől áprilisig a kórházban volt, de az anyukája a mai napig szoptatja, már elmúlt 2 éves, és teljesen behozta a kortársait. Nem lesz gond, nagyon szurkolok én is, de a szülőknek biztos nem lesz könnyű! Sok energiát hozzá!!!!
zuzmo1

Szijasztok mamócák!

Csatlakozom: itten minden nehézséggel küzdőnek kellemetlen a közlekedés... nekem nincs autóm így sose figyeltem, hogy hol van mozgássérülteknek fenntartott hely, de az biztos, hogy békávézni ők nem tudnak :(:(:( Mert mondjuk egy kerekesszékest a babakocsival ellentében még segítséggel is nehéz mondjuk pl. az 1-es villamosra (minek extra magasan van az ajtaja) feltenni, ha egyáltalán a korláttól elférne...

De: Addig, amíg nincsenek szigorú törvények - amiket a társadalmi összefogás kényszerítene ki - itt nem fognak a dolgok változni. Mert mi, magyarok magunkra büszke népség vagyunk ugyan, de szarunk a máésik fejire óúgy nagy általánosságban - a HÉV-en rendre két ülésen ül egy ember, mert nehogymá' a butikos reklámszatyorját az ölébe vegye... A nyóckeri önkénybe például uszkve 20 lépcsőfokon lehet bejutni.. ott bent már van lift, na de hogy jut el odáig valaki??? És ez egy állami intézmény...

Votiv :) Teveled is mindig történik valami :lol:

Macs :) dátha :(

Iccaka mi se aludtunk :(

Dominó egyszer kiverte a cumisüveget a kezemből, amit nem bírtam kibányászni az ágy alól aztán, majd kétszer úgy lepofozott evés közben, hogy azóta is fáj az orrom :lol: Nektek is volt ilyen hadonászó kis méregzsák történetetek? Édes kis picikém annyira fel van héborodva, ha nem azonnal úgy történnek a dolgok, ahogy ő szeretné... aztán meg édesen mosolyog rám és mond mindenféléket, mintha mi sem történt volna. Ajjaj, lesz nekem még gondom ezzel a kölökkel :lol:

Jó zsírosdeszkázást és egyéb ínyemcségeket mindenkinek!

lakásbazártrabszolgaindi és huncutulmosolygótóbiása
indianyo

Macs :) Fülikédnek bulást!! Én is hallgattam az esőt fél éjszaka, mert Bálintom meg fogzik és félóránként ébredt...

Rylie :) Zéténynek mennek a drukkok és a mamájának is, mert azt hiszem őrá is ráfér, meg persze mennek ők is: ++++++++++++++
Neked pedig bulást! Örülök, hogy gyerkőc már jobban van :) :)

Fibi :) Köszi a linket! És Bálintod brummogott is a busznézegetés közben? Édes a kiscsávó, hogy így odavan minden autós dologért :) :)

Zanza :) Feketelista-gyártók :mrgreen: ez jóóó

Ancsi :) Ja, én is észrevettem a mozg.sérült parkolók és a bazi nagy Mercik és BMW-k közti fura összefüggést...

Nálunk apám mozg.sérült a családban és van igazolványunk is, de soha nem jutott eszünkbe, hogy akkor használjuk, ha ő nincs velünk és így álljunk ilyen parkolóhelyre. Egyébként egyszer amikor vele voltunk és az igazolvány ott volt az ablakban, odajött hozzánk egy magas kétajtós szekrény-csávó és megkérdezte, hogy hol lehet ilyet szerezni... hát felvilágosítottuk.
És Votiv, igazad van, sokszor nem szuper a közlekedés babakocsival sem, de kerekesszékkel még rosszabb a helyzet. Apám, ha kimegy, akkor inkább az úttesten közlekedik, mert nem tud felmenni a járdára, még ha lekerekítik vagy megsüllyesztik a végét akkor sem, mert ált. túl meredek ez a lejtő, és nem bizti hogy a másik végén is van, én meg babakocsival simán veszem az ilyen akadályt. A bejáratoknál lévő lépcsősorokat már nem is említem, ahol meg esetleg van lift, ott viszont ált. kezelő ember nincs... A tömegközlekedést meg egyszerűen el lehet felejteni kerekesszékkel, de ez babakocsival is kihívás.

De hogy vmi jót is mondjak, nálunk is kisütött a nap!! :D
denizsa

Zéténynek én is küldöm a +++++++++-okat. Anyucim is ilyesmi súllyal született és él és virul.

Indi!
Lencsi folyton üt ver, nekem is többször kiütötte az üveget a kezemből, még jó, hogy bírják ezek a cuccok, nem törnek el. és karmol és tép is, az arcomat gyepálja. hiába szólok rá.
ancsipancsi

Ancsi, csak egy ötlet: próbáltad már karmolás után elvenni a kezét, és szigorúan rászólni, hogy Nem! ? Nálunk egész jól bejött, utána még magyaráztam neki, hogy ez anyának fáj, ha meg végképp semmi se használt, akkor letettem a földre/kiságyba. Persze ilyenkor kezdődött a bömbi, de ilyenkor is magyaráztam neki, utána felvettem, és vigasztaltam. :roll: Lehet, hogy nem jó módszer, de sem karmol, sem nem tépi a hajunkat. :wink:

Zuz, RR "házi koszton" él, elvégre férjéé az egyik házhoz szállítós kajacég. És nekik ugye ugyanúgy jár a kaja, mint a megrendelőknek. 8) Tehát valóban nem kell főznie. Tényleg minden pasinak ilyen nő az álma? Akkor mi férjeink, pasiank különbek. :lol:

Macs, hűűű beleolvastam Zsancinak ajánlott linkbe, erősen elgondolkodtam, hogy merjek-e vezetni. :roll:

betojiZanz
zanza

Na akkor utoljára szólok mozgássérült témában:

Zuzmo!

nem láttam semmi sértőt a hozzászólásodban és valóban sokan megpróbálnak visszaélni az igazolvánnyal,ezért kell a rokkantaknak igen gyakran bemászni a hivatalba,hogy újra és újra megújítsák az igazolványt és most pl. már fényképes meg hologrammos de ezt én is használhatom mert én szállítom anyámat.És ezt bárki mondhatja sajnos.

Ancsi!

Ha nem vetted észre anyámnál a botot és a nem kismértékű bicegő járását akkor lehet,hogy a társadalommal is ez a baj.Egyszerűen figyelmen kívül hagyják,még a kerekesszékeseket is!

Indi nagyon jól megfogalmazta fentebb egyébként.

ÉS igaz,hogy milliárdokért építik pont azért át a megállókat a Körúton,hogy babakocsival,kerekesszékkel fel lehessen szállni egyszerűen,de nem került most sem egy színtbe a peronnal,7 cmmel lejebb van(de ha tömve a vili akkor csak 4cm).ÉS erre a BKV szóvivője rezzenéstelen arccal azt mondja,hogy:"4 cm-t egy kerekesszékes is át tud hídalni"hát egyszerűen kinyílik a bicska a zsebemben. :cry:

MÉg nem néztem a Linket,de ma a körforgalomba simán behajtott szemből egy autós.Erre mit tudsz ondani?Semmit!Barom,de vezet.

NA kidühöngtem magam,megyek is....

Szép napot! 8)
20170114224602

Ja és ami még ennyire feldűhít az a kutyagumi kérdése.Nem igérgetni,meg zacskót kirakni kell hanem jól megbüntetni azt a kutyást aki az utcára szaratja az ebét és nem szedi össze!

ÉS mist megverek valakit mindjárt vagy beveszek egy nyugicukit :lol:
Igérem nem szólok már hozzátok!
20170114224602

Juc:
de szóljál,már úgy is hiányoltalak :lol:
Egyébként nem kimondottan ezért kell átépíteni a körutat.
Hanem a lezsírozott tenderen megnyert villamosokhoz kell alakítani a síneket,amik túl szűkek voltak! :? :cry:
Ami még tetszik,hogy az új villamosok légkondisok,de nem lehet majd használni,max. a körút hűtésére :?,mivel nagyon gyakran vannak a megállók Ezt is a szóvivőjük nyilatkozta. :roll:

Rylie:
én is nagyon sok+++++++++++++++++++++energiát küldök Zéténynek és szüleinek!

petergabi

A körút eddig is járhatatlan volt emberi időszámításban autóval, most aztán meneküljön, ki merre lát! :evil: Ha időjárás változás van, akkor meg főleg.

Gabi, lezsírozott tenderről jut eszembe, egy pályázaton a Siemens 300 Ft-tal ígért olcsóbban egy beszállítást, mint a többi, így ő nyert. :twisted:

Megyek, lánykát lökdösöm a hintájába
zanza

Jucus!!! Mi az, hogy nem szólsz már többet hozzánk? Én nem értem ezt, valaki mond valami frankót - most mindegy, hogy egyetért-e vele a többség, vagy sem, aztán meg nem szól többet :( Lécci neeeee!!! Én ezektől olyan vacakul érzem magam.... Igyál egy sört és gyere vissza :)

Körúti villamos: Macs mesélte, hogy a Wesselényi utcánál probléma van a megállóval, mert hosszabb a villamos, mint a háztömb :lol:

Zanza :) Mért kell lökdösni a lánykát, magától nem mászik bele? :lol: otthon van tinéktek is a szobában a hinta? Ezen gondolkodom, hogy érdemes lenne egy ilyen ajtófélfára tehető hintát majdan beszerezni.

Rylie :) Nem nehéz ez a kendőzés ám, nekem elsőre sikerült, úgyhogy tudom ajánlani :)
indianyo

Indi!

Úgy értettem,hogy akkor,délután nem szólok már többet vagyis nem fortyogok :lol:
Ennyire könnyen nem szabadultok meg tőlem :P
20170114224602

Jucus :) akkójóvan :)
indianyo

Csalo mozgássérült mercisek, kutyagumisok, bkv-zási nehézségek - egyetértek Veletek, fortyogjunk együtt!!

Szigeten kicsit csalodtam, BS miatt mentem elsösorban, és nem volt BS :( :( Egy MÁV korházas szülész-nögyogyász volt, akinek nem tul szimpi beszolásai voltak GÁ irányába... de nem részeletezem... Viszont, ami kellemes meglepi volt, hogy ott volt az a fejlesztö pedagogus, akihez terveztük, hogy elvisszük B-ot az alvási nehézségei miatt :) Micsoda "véletlenek" vannak :D
És tetszett a bábszinház, homokozási-játszási lehetöségek, és amig hallgattam az elöadásokat, aranyos lánykák szorakoztatták kisfiamat :lol:

KépKép
fibi

sziasztok,

voltunk nyilt napon a honvédségben, és irtó finom a babgulyásuk...erősen gondolkoztam, h belépek a seregbe!!!! :lol: :lol: és mennyi helyes pasi volt!!!!!!

Juc,
nagyon megértelek, minden egyes szavaddal egyetértek!!!!Enyim apám is mozgássérült, rajta tényleg nem látszik, mert amikor nem tud lábra állni, akkor nincs kint az utcán!!!
és én is csak az ikeát tudom felhozni JÓ példánk, de ők elég sok JÓ példával járnak elől!!!
Ma pl. várni kellett a reggelire, ami ugye 200 ft tokkal-vonóval. Szóval, több, mint 5 percet kellett várni a reggelire, erre kijött a főnök, elnézést kért, és mondta, h mindenki ehet ingyen sütit!!! :lol: :lol: amennyi belé fér!!!
és párom mondta, h ki voltak irva panaszok, pl. h nincs melegviz a lenti wc-ben, és ott volt leirva, h mit tettek az ügy érdekében...
szóval, minden elismerésem a svédeké, és most már nem is akarnak erőszakosan letegezni, és bármikor visszavittünk akármit is, soha egy rossz megjegyzésük nem volt...szóval...
és isteni a kávéjuk is...folytassam????

és tahó vezetők irtóra SUCKnak, és sokszor én is gondolkozom azon, h milyen felelőtlen anya vagyok, h kocsiba rakom a gyerekeimet!!!!!
ja, bkv-ra nem tudom felrakni a babakocsit...bocsi!!!!!
:oops: :oops:
Fibi,
kár, h nem volt BS, de remélem azért nem volt olyan rossz, és talán még jó idő is lesz vmikor....

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi! már megint csak nőzik ez a Bálint!?!! :P

Indi! nagyon jók a kendős képek!!! :D

Ki kérte a kórházi képeket? mégiscsak akadt a nagyinál :)

Valamire még reagálni akartam, de...

Csajok! Ki mit mond? : sétálni babakocsiban teli pocakkal vagy félteli pocakkal jobb?
Idáig féltelivel mentem, de egyik nap Angi úgy üvöltött, hogy az utca felénél nem bírtam tovább s hazarohantunk enni :)
Ma telipocakos volt, s nem volt semmi gond. Idáig attól tartottam, hogy telivel nagyon összerázódik a pocija :?
Kép babakocsis baba
gödibarbi

holnap halász judit koncert 4-től a gyerekszigeten!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Egyszer mi is panaszkodtunk Ikeaban mert a húsgolyóhoz nagyon pici adag krumplit adtak.ÉS legközelebb amikor mentünk már sokkal többet adtak és mi úgy gondoljuk,hogy ez a mi hatásunk :lol:
Engem nem zavar ha tegeznek :)
20170114224602

Juc,
engem sem zavar, de emlékszem milyen nagy felháborodást váltot ki ez anno... :lol:

engem az zavar igazán, amikor a majd' 2 éves Beni azt mondja nekem, mielőtt lelőne, h NÉNI!!!! :shock: :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

sziasztok,
Isti anyumnál volt délután, én pedig hosszú ideje először megint a munkahelyemen dolgoztam :) és olyan nyugodt tudtam maradni egész nap, lapzárta mellett is, mintha egész nap meditáltam volna :lol:
egyetlen egyszer nem voltam stresszhelyzetben, mindennel időben, sőt még hamarabb is kész lettem, és jól esett a munka is, fogott az agyam, pedig csak négy órát aludtam ma :?

pedig már ott tartottam, hogy felmentést kérek a szombati ügyelet alól, mert képtelen voltam Isti mellett dolgozni, ráadásul idegileg is teljesen kikészített, hogy ha nem vele foglalkoztam, akkor üvöltött, és nem tudtam elkészülni, míg aludt, és ötpercenként hívtak a szerkesztőségből, hogy hol vannak már a cikkek :roll: de a mai nap komolyan szuper volt minden szempontból, úgyhogy jövő héten sem fogok itthon dolgozni, ha sikerül Istinek erre a pár órára szórakoztató-személyzetet találnom :D
votiv

Itt vagyok én is, és veletek együtt fortyogok :lol:

Indi!
Hintát érdemes beszerezni, de sztem majd csak ha olyan fél éves lesz Dominó (Emma is akkor kapta), és már valamennyire ültethető. Nekünk is ez az ajtófélfára szerelhető változat van, a hipermarketekben 1500-2000ft körül van max.

Fibi!
A gyerekszigeten sikerült is beszélni azzal a szakértővel? Vagy csak előadást tartott? Amúgy én lemaradtam, de milyen alvási nehézségei vannak Bálintnak? És mit tud segíteni ez a bizonyos fejlesztő pedagógus? Csak azért érdeklődöm ennyire, mert lassan már én is kezdem túlzásnak tartani, hogy Emma nemsokára 13 hónapos, és eddig 2x sikerült végigaludnia az éjszakát (az is 2-3 hónapos korában volt). Ha karaod, írhatod mélben is.

Emma egyre többet akar úgy menni, hogy fogom a kezét, és ha nekem épp nincs kedvem, mert pl. leszakad a hátam/derekam, akkor hisztizik, olyan mehetnékje van. Innen mennyi idő, amíg önállóan járni fog???

És rájött, hogy milyen jó poén az ágyunkon felállni, majd hátrafelé lehuppanni először a fenekére, onnan meg a hátára :roll:
manoka11

Votiv!
Én ugyanezt tapasztaltam, amikor a múltkor fordítottam. Igaz, én itthon dolgoztam, de ha valaki elvitte Emmát, jól tutam haladni, míg ha itthon volt, sem a munkával, sem vele nem tudtam rendesen foglalkozni, mert 5 perc játék után, amikor azt hittem, elvan 10 percet egyedül, leültem a géphez, akkor üvöltött, katasztrófa volt. Még jó, hogy nem vállaltam el a munkát, amikor a cégem visszahívott és azt mondták, dolgozhatok itthonról is. Napi szinten ezt képtelenség lenne csinálni.
manoka11

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van. Kisün még egyben van?

Jó sokáig nem jöttem megint, de múlt héten vendégsereg volt nálunk, 2 unokatesóm Kanadából, itt is aludtak egész héten, aztán még tesóm is csatlakozott. Még jó, hogy ekkora a ház. Vasárnap meg együtt mentünk le Szolnokra és csak pénteken jöttünk haza.

Úgyhogy a mai napom takarítással telt, még jó, hogy Peti elvitte magával Grétit, így 4 óra alatt kisikáltam az egész lakást.

Hétfőn meg megyünk 1 hétre a Balatonra korcsolyázni :cry: Mondjuk a hideg még annyira nem is zavarna, mert én úgysem szeretem a vizet, szóval nem fürödnék a Balcsiban, de legalább az eső ne esne.
lindicita

http://index.hu/velvet/celeb/come0602/

olvassátok el, ha van időtök!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Köszönöm mindenkinek a drukkokat! Nagyon bízunk benne, hogy nem lesz velük semmi gond és kicsi Zétény hamar összekapja magát! :D

Roki hely: érdekes ha mondjuk kimész az osztrákokhoz akármilyen nagy shopping helyre ahol tömve van a parkoló, az tutti, hogy a roki helyen olyan áll aki arra jogosult és nem más!! Nálunk ez miért nem működik?????? Miért nem lehet az ilyen illegális parkolókat megbüntetni?? Úgy is annyi az államadósság ilyenekkel is lehetne csökkenteni nem? :) Meg a kutyagumikért is lehetne büntetni meg a szemetelőket is meg a falfirkásokat is és előbb-vagy-utóbb csak megtanulnánk normálisan élni a városunkban?? Nem?!

Egyébként ha kiveszem a hordozót a kocsiból akkor a mi autónkon se látszik, hogy amúgy gyerköcöt is cipelünk benne :)

Kamilla úgy néz ki tökre meggyógyult, most még én vagyok takonypóc, de remélem hamar múlik.

Rylie
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?