A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a nyaralásból ma délután. Nagyon jól éreztük magunkat, voltunk Pécsen állatkertben, Villányban, na meg a szállodában uszi, pezsgőfürdő, szauna, masszázs, szóval jó volt.
Nagyjából végig is olvastam, amit írtatok idáig, na meg a képeket is megcsodáltam.
Ja és vasárnap a 32 fokban (mikor itthon szakadt az eső), a lányom egy szál szoknyában virított, annyira édes volt benne.

Olvastam, hogy sokat írtatok az elalvásról. Az nálunk soha nem volt gond, már a vacsorába belealszik Lili, de még félálomban megeszi, és alszik is hajnalig. Most már ha éjszaka ébred, elég egy cumi a szájába, és ennyi, alszik tovább. Most már néhány éjszakája csak olyan öt körül veszem ki az ágyából szopizni, ha kéri, és még 7-ig alszik tovább. Viszont nem tudom, miért ébred ilyen sokszor sírva, márcsak nem a cumi hiányzik....

Délután gyorsan elmentünk tanácsadásra is, Lili 7700 g (egy üveg kajcsi után közvetlenül :) ), meg 64 cm. A centik nagyon nem akarnak felfele menni, talán ha két hónap alatt nőtt 1-et.

Sam,
jó újra hallani rólad, gratulálok a babához és az esküvőhöz.

Syg,
te gyártottad a kutyás tortát?

Szeretne még valamelyikőtök iwiw meghívót? Most látom, hogy nekem is van egy.

Nana , Attinah
kitartás, szurkolok nektek. A 2222 már egész jó érték, nekem még nem is volt ennyi, mikor elkezdtem szülni.

Hétfőn lesz Lili keresztelője, még annyira nem vagyok rá felkészülve, nem mi szerveztük, gyakorlatilag csak oda kell menni. Az biztos, hogy keresztelőig aznap csak szopi, vagy max. tápszer lesz, nehogy balesetes legyen a szép ruha.

Csináltunk sok képet, majd teszek fel. Pl. majdnem mászósakat, Lili lassan kezd rájönni, hogy egyszerre kell a lábát és a kezét kitámasztani, ha valahova el akar jutni, de egyenlőre csak egyre messzebb jut a játékaitól

Roz,
nem olvastam, hogy kaptál-e választ, én irfanview-t használok a képkicsinyítésre, ingyen letölthető, pl. az origo szoftverbázisából.

Még biztos csomó mindent akartam írni, de majd szépen lassan. :)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mvirág, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyes vagy! :) :) :)

Lina, nagyon ügyes Lili! Zsófi ezeket most kezdi csinálni. Ma is tornáztattam itthon, hát, már egyre ügyesebb, majd csak lesz belőle vmi. :D
Szépek a képek! :)

Mrege, köszi, aranyos vagy, de igazán nem sűrgős nekünk, és ezért nem fogunk bele vágni....annyira nem nyerte el a tetszésünket. Igazából nem is tudom, h. mit várok......lehet, h. tényleg építkezés lesz ebből.....

Nana, nagyon szorítok! Nekem a nyákdugó kiesése után 2nappal lett meg Zsófi. :) Itt a vége Nana! :) De jó!!!!!!!!! :)

Sam, nagyon szép leszel! Biztosan izgulsz! :) :wink: Gyönyörű ruhád lesz!

Lányok, mivel lehet kitakarítani a kárpitból a penészt????????
Megkaptuk az ülést, a 9kg felettit, de tiszta penészes. :( Holnap már azzal akartunk menni Zalakarosra. De így nem azzal fogunk.
Tud valaki segíteni, hogy kell kitakarítani? Előre is köszönöm.

Ma egy kicsit összevesztem anyósommal, mert örökké állítgatni szeretné Zsófit. Én meg nem engedem....ő még nincs kész arra, hogy álljon. És ezen fel volt háborodva, hogy de lehet, hogy más tornász már azt mondaná, hogy járassam....ezt azért nem hiszem, erősem kétlem....hogy talál el ilyeneket? Nagyon mérges voltam, de higgadtam megmondtam, hogy nem állítjuk. Kész. Van már olyan gyerek, aki 9hónaposa jár - azt mondta.......de az nem Zsófi.....Szerintetek szabad állítani már? Meg azt is mondta, végre kimondta, tudtam, hogy mindig erre gondol, csak nem mondta ki még soha, hogy nem kell úgy félteni....na de könyörgöm, a járáshoz már komoly erős lábak kellenek, nem olyan, ami összecsuklik. Na, bocsánat.
Szerintetek szabad állítani már? Én tuti a második gyerekemet is így fogom félteni.....

Jó éjt mindenkinek, és vki írjon nekem egy sms-t, ha Nana Botija kibújik. :) Nagyon örülnék a hírnek, mivel holnaptól Zalakaroson vagyunk. Remélem jó lesz. :) Várom nagyon.
birolili

De aranyos vagy Lili!!! :D

Érezzétek nagyon jól magatokat!!! :D
nana09

Halihó Mindenkinek!

Én még egyben!
Nana és te, hogy vagy?
Eléggé izgulok értetek.
Reggel megyek nst-re, remélem találkozunk! Ha esetleg mégsem majd megkereslek, hátha te addigra már pár emelettel feljebb leszel, esetleg egy jóképű Botond társaságában!

Mino
Küldj már lécci egy e-mailt telefonszámmal vagy iwiw elérhetőséggel, jó?

Köszönöm mindenkinek a szurkolást! :lol:
atinah

Lili, nem szabad állítani, amíg magától nem megy Neki, de...fontos tudni, h attól, ha a Nagyi állítja 2-3x egy héten, nem lesz baja. Én is beleestem ebbe a hibába-csak az ültetéssel, de rájöttem felesleges vita, én nem ültetettem, és kész. De persze nagyon jó, h elmondtad Anyósnak, el kell fogadnia.(lehet, h bébikompot akar :roll: )
Penész: Domestos, hypo-vagy a szövetben van? Akkor esetleg Clorox kímélő. Nem tudom, barátságosabb módot nem tudok.
Ja, és nagyon jó pihenést, szép időt!!!!!! :)

Lina, nagyon ügyes Lili, ebből mindjárt mászás lesz :lol: !

Nana, mi újság?

Kép
seriff

Ser, köszi! :) van vitam a nagyikkal (hozzátáplálás, és a többi....) de már eléggé edzett vagyok. Vagyis kezdem nem hagyni magam....és ez nálam nagyon nagy szó. Tudom, nem harcolni kell, és azt is tudom, hogy felesleges vita, csak rossz nézni, hogy állítja, és csak az egyik kezét fogja, és összecsuklik, mert olyan gyenge a lába.
Azt is mondtam neki, anyósomnak, hogy ezen nem kell megsértődni, én nem szeretném, ha állítaná, és nem érdekel, hogy ki mit csinál a gyerekével, Zsófi az én gyerekem......És ezzel kimentem teregetni.
birolili

A penészes segítséget is köszi Ser! :) Aranyos vagy! megpróbálom mosógépbe. Aztán ha nem, elviszem tisztítóba.
birolili

Nana, meg otthon?:)

Sam, Kob es az altalad feltett ruhak nagyon szepek!

Mvirag, gratulalok a doktorihoz! Az ikrek nagyon edesek!:) Ugy nezem a lanyod rad hasonlit.:)

Lili, allitani nem szabad, ahogy Seriff irta. Mindent ha csak magatol csinalja, ultetesre is ez vonatkozik. Jol tetted, hogy kialltal az igazad mellett!

Lina, nagyon edes a pici lany! Orulok, hogy jol ereztetek magatokat!

Mi is utazunk - Kecskemetre, meg anyosekhoz. Mindenkinek jo pihenest, szep idot kivanok az elkovetkezo negy napra!
Kedden jelentkezem, izgatottan fogom olvasni a forumot, hatha addigra megszuletik Botond es Atinah babaja!!! Sokat fogok ratok gondolni lanyok!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lili,
jó kirándulást. Nekem is azt mondták, hogy se állítani, se ültetni nem szabad. Azért mikor Lilit beteszem az etetőszékbe vagy a babakocsiba, és úgy marad ülve, kapaszkodva a tálcába, nem szoktam hátradönteni.
Azért annyira félteni szerintem sem kell őket. Mondjuk én mindig azon gondolkodom, hogy nem aggódok-e kevés dolgon. Viszont ha mindentől féltem, akkor kevesebb inger éri, ami szerintem viszont a fejlődéséhez elengedhetetlen. Na meg ahhoz, hogy életrevaló kiscsajszi váljon belőle, de persze nem vagyunk egyformák....
Állítani, ültetni én sem fogom, hisz tudom, hogy az nem jó neki, nem fogom idő előtt kenyérrel etetni, ilyesmi, de pl. már szaunázott a picilány. :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönjük a kirándulós kívánságokat! Remélem jó lesz. :)
Én is mindenkinek jó pihenést kívánok a négy napra! Pihenjétek ki magatokat! Remélem én is ezt tudom tenni....:)

Nana, Atinah, sokat fogok én is Rátok gondolni!!!!!!! Írjon majd vki sms-t, légyszi!!!!!
birolili

:D :D :D :D :D :D :D
Ilyen jó éjszakám volt!!!!!
Lili először végigaludta. Este 10-től igaz, mert előbb nem volt álmos, de reggel 3/4 7-ig. Semmi cumidugdosás, semmi nyöszörgés.
Viszont még reggel is csak 20 fok volt a szobában, és ki is volt takarózva, szóval lehet, hogy úgy egyébként melege szokott lenni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Lina, nagyon írigyellek, én kiegyeztem volna 2x4,vagy 3x3 órában, ehelyett, fél1,3,4,5,6-kor ébredt Hannácska,bezzeg most szundít :roll: :D !
Szerintem nem túlféltés,h Lili nem akarja, h Zsófit állítsák, és bár csak 1x beszéltem Vele-akkor is vagy 2percet-tényleg azt gondolom, h nagy szó, h kimondta a véleményét. :lol:
Az etetőszék meg babakocsi az más,persze, h nem dőltöd hátra,ha úgy marad, de meg van támasztva a háta...de nem akartalak bántani, vagy kötözködni, csak együttérzek Lilivel-"harcolok/tam" én is eleget :( .

Kép
seriff

Lina

Örülök, hogy ilyen klasszul sikerült a kirándulásotok. Jövő héten remélem, hogy jó idő lesz és akkor tudnánk csavizni. De Adri annyira útálja a babakocsit. :( Remélem, hogy nem klausztrófóbiás, :lol: ,mert a hordozót amúgy szereti, de autóban már azt sem. Most már a hason alvás sem nagyon jön be neki séta közben. Először elnézelődik, meg alszik fél órát és ennyi. Az ülést már várom , mint a messiást, hátha akkor majd jobban élvezi.
Lili nagyon ügyes, hogy próbálkozik a mászással. Adri is elkezdte a hasról hátra fordulást, de múlt héten feladta a próbálkozást. Amúgy meg pörög, meg röpköd.
Hétfőn a családdal leszünk, csütörtökön, ha minden igaz, oltást kap. Kedden vagy szerdán lenne jó talizni.
Lili

Jó utat kívánok nektek. Jól tetted, hogy kiálltál az elveid mellett. Anyósommal én is nehezen bírok, de már sokkal könnyebb vele, mint Bencével. Most teljesen oda van, hogy lány unokája van. Van még neki 3 unokája Amerikában, de mintha nem is lennének. 4 éve nem voltak itthon.

Mvirág

Hatalmas gratula a doktoridhoz! Nagyon vagányak a fotók.

Sam

Én még nem is gratuláltam a pocakbébihez. :)

Nana, Attinah

Várjuk az örömhíreket! :)

Ezt a vacak időt. Bencéék ma kirándulni mentek volna az osztállyal, de elmosta az eső. Bár, így sem tanulnak, biztos jól érzik majd magukat. Már csak pár nap és vége a sulinak, itthon lesz velem a nagyfiam. Utána focitábor szerintem egész nyáron.
Adri annyira apás, hihetetlen hogy keresi mindig a tekintetével, aztán, ha szól hozzá, röpköd, dumál.

Erszényes

Nagyon ügyi Janika.
cukkermáz

Adri azt szereti, ha ölbe veszem, így nézelődik. Döntve van, majdnem fekszik, de ő is mindig dől előre.
cukkermáz

Seriff,
jaj, persze, én sem azt mondtam, hogy túl félti Lili Zsófit, vagy ha igen, az sem baj, azért vagyunk anyák. Én meg más dolgok miatt aggódom:)
Kiállni meg ki is kell, mert aztán az ember a saját "füllentéseit" már nem tudja követni, hogy csak a békesség miatt, mikor, mit mondott. Én is símán megmondtam, hogy Lili nem fog használt cipőt hordani, még ha régen 6 gyerek is felnőtt ugyanabban a cipőben, na meg még nagyon sokmindet, hogy a férjemen igen is jól áll zokni nélkül a nyári cipő...
Na azért a keresztelőből lakodalmat dolgot nem sikerült megakadályozni, de nem foglalkozom vele, vagy 50-en leszünk, de legalább annál több ajándékot kap Lili.
Amúgy a babakocsi meg az etetőszék háttámlája hátra van döntve, de előfordult már, hogy megült úgy, hogy nem volt nekidőlve, csak elől kapaszkodott, de ha ha lefektettem, akkor is felhúzta magát, gondolom így nem baj.

Cukker,
persze, mehetünk csavarogni, kedden tanítok, de utána bármikor. Vagyis 10 percet vizsgáztatok, de az ilyet szeretem, semmi megerőltetés, készülés, de fizetnek érte....

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok: ismét fagy, eső...hát hogy lesz nekem ebből nyári tábor???

Balim! drukkolok, de bárki lesz nem jártok rosszul (azt hiszem:)

Lili!jó kirándulást...és ha nem kakarod hogy álljon mondd meg..

na felkelt:(
bepa77

Sziasztok,

Cukker,
jól értettem, hogy teljesen fekszik Adri a babakocsiban? Egy kicsit nem emeled meg a fejét? Hátha azért nem bírja a kocsit, mert nem lát ki.

Seriff, Dóra,
köszi a ruhadicséretet!

Lina,
örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Mit értettél a korai kenyéradáson?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, jó kvánságokat mindenkinek.
Várok még azért esküvővel kapcsolatos ötleteket,olyat ami feldobja egy kicsit....

Képzeljétek!
Nem is tudom megmondani mikor voltunk utoljára apával kettesben valahol.
SZOMBATON ESTE MEGYÜNK OMEGA KONCERTRE!!!!!!!!
Először úgy volt hogy apósék is jönnek de a párja dolgozik estig és így vigyáznak a lányokra mi meg megyünk :lol:
Már alig várom.

Holnap délelőtt a Guba parkban főzünk Bogi cspoprtjával, remélem jó idő lesz.
Vasárnap-hétfőn meg megyünk Tőserdőre.
Bár az idő nem tökéletes de legalább kimozdulunk egy kicsit.

Nana,Atinah remélem minden okés.

Pussz mindenkinek...
samchee

Lanyok,
Koszonom a gratulaciokat.

Lili,
Allj ki az igazadert, mert egy ido mulva annyira felgyulemlik benned a sok ellenerzes, hogy mar csak mergesen tudod megmondani a velemenyed. Jol csinaltad. Nekunk is megmondtak,,hogy amig magatol nem all,. csak bajt okozunk vele, ha felellitjuk, nekem a ferjem meg harcosabban vedte benit a felellitastol mint en, igy ra harult a nagyszulokkel valo "osszeveszes" feledata....
Lesz meg ilyen. Nalunk meg nehezebb, mert Pankahoz hasonlitjak, aki egy orokmozgo....

Mar nem elmelkszem mi kerdezte, hogy jar -e Beni...
Beni most mar ugyesen felall egyedul és kezenfogva setal, de egyedul meg nem tud. De ami kesik nem mulik, mi sosem surgettuk.

A hugom kislanya mar negy napja reggel otig alszik este 10 tol (most volt 1 honapos), en teljesen elajultam, hogy micsoda mazlistak :)

Nanarol ujabb hir?
mvirag

sziasztok

mvirág
gratulálok
nagyon ügyes vagy igy megcsinálni a gyerekek mellett ez igen :)
Nagyon szépek a srácok :)

lina
nagyon aranyos lili a képeken :)

lili
álltatással egyetértek
nálam a nagy harc a dédivel va a nyalóka cukorka rágó ... miatt én nem adok nekik ilyeneket max ropit kukit vagy babpiskótát vagy ht.kekszett
de ő ezt képtelen elfogadni már előre félek mi lesz itt du mert 4-6 ig ő vigyáz a kicsikre
( jaj de hülye vagok e ezt már nem isolvasod :lol: )

sam
hu ezek ám a programok remélejük összejön :) he nem is van fergeteges napütés de legalább az eső ne essen rátok :)
én meg azt hiszem megprobálom rávenni t. hoyg vigyen fel minket pestre mi is az a hely talán a campona ahol az "akváriumok"vannak

bepa
milyen táborba mennétek ??
hova ? mikor? benivel mentek ?
hude jó mindnei megy nyaralni táborozni ...
még nem is mondtam aniyra tetszett a multkor a pps amit átküldtél :)

csajok szerintetek mit csináljak ákival már kiakszt mindnet a fülébe dug félek hoyg felszurja a mindnet szó szerint értésétek ceruzát botot bármit ma pl . mindent elraktam erre kimet a konyhába odarakta széket a fiókhoz és kivett 1 szál vékonygyertyát(tortagyertyát) a fiókból és azzal fülében jött be hiába mondom hoyg nem szabad és dugom el az ilyeneket valmit mindig talál tegyek vattát a fülébe vagy ez baromság ?a barátnőm kisfiú nemrág felszúrta fülét és szegénykének be is gyulladt utánna félek nehoyg igy járjunk mi is
roz23

Bocs. Nem mi hanem ki kerdezte az elozo szovegemben eliras volt :oops:
mvirag

sziasztok!

köszönöm, h aggódtok az én kis ördögfiókámért, de nem olyan nagyon beteg ő. uolyan eleven, uúgy szopizik, eszik, iszik, rosszalkodik, mint máskor. most is alig bírok vele, mert a földön van a szgép és rá akar mászni, meg püfölni a billentyűzetet, nyomkodja az egeret...
egyébként nem kap csak homeot.

Mvirág,
gratulálok, gondoltam ám rád!

Nana, Atinah,
olyan jó most nektek! Szurkolok!

Ez a lány nem fogja fel, h mit jelent a nem. Most is elnyomkodta az egeret, már megint nincsen. Meg fogok bolondulni vele, méghogy beteg...

Vki kérdezte a kutyát, mármint a tortát. Igen, azt én alkottam és gesztenyéből, meggyből és tojás mentes piskótából.

Ha minden igaz, akkor holnap fogunk először a házban aludni, bár lehet, h a szgép még itt marad 1-2 napig. Ha nem jelentkezek, akkor ezért van (na nem mintha mostanában gyakran lettem volna, elegem is van már nagyon ebből a kétlakiságból)

Most ennyire futotta, sziasztok!

Kép
sygnum

Syg

Hamarosan a házban lesztek és az nagyon szuper lesz biztosan. Ügyi vagy a tortával.

Kob

Próbáltam megemelni a kocsit, de az sem tetszett neki. Múltkor, olyan rossz idő volt, hogy ki sem mentünk sétálni. 3* aludt egy nap hosszúakat. Amint kitesszük a lábunkat, borul minden. Akkor max 3* fél órát alszik. Csak kicsit nyűglődik, képes óráig is nézelődni a hordozóban csak mindig lásson minket. Szóval itthon nem nehéz vele, csak sajnálom, hogy nem alszik. 3 hónap alatt kialudta magát. Igaz, ma szerencsénk volt. Az Auchanban voltunk vagy két órát. Végig nézelődött, aztán meg beauludt a kosárban. Egyszer ki kellett sétálni a pelenkázóba is, még szerencse, h ott van olyan.

Roz

Nem lehet könnyű most Ákival, nagyon eleven és kíváncsi. :) Bence soha nem dugott semmit sehova.

Lina

Jó kis buli lesz ez a keresztelő. Hol tartjátok?

Lányok. Szerintetek a szénsavmentes Szentkirályi ásványvizet fel kell forralnom a tápihoz? Egy baba van rajta, de ettől még nem babavíz. A Humánát azt tudom, hogy nem kell, csak nagyon drága. Nem a forralással van gondom, az nem sokból tart, bár egyszerűbb lenne, hanem a csapvíz aggaszt. A férjem szerint hülyeség, csak reklám, ami hülyíti az anyukákat.
cukkermáz

Cukker,
a keresztelő Martfűn lesz, az ottani református templomban.
Én Lilinek pí-vizet adok, tudod, apuéktól mindig hozzuk kannában, de azt is forralom. Engem amúgy a csapvíz sem aggaszt, ha elfogy a pí, iszik síma vizet. Ha aggaszt a csapvíz, az még mindig olcsóbb, mint bármelyik másik ásványvíz. Na meg csak tisztított csapvíz, és nincs benne ásványi anyag, nem tudom, azok jót tesznek-e a babának, megfelelő-e az összetétele....

Syg,
én kérdeztem a tortát. Nagyon aranyos lett. Ez a babapiskóta-gesztenye dolog még nekem is tetszett :)

Kob,
a korai kenyeret úgy általában értettem. Olyan dolgokkal, mint pl. a kenyér, tej..., ami érzékenységhez vezethet nem akarom korán megismertetni Lilit, mert aztán magammal is kitolok, ha süthetem neki a saját kenyerét...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Roz!

Hanna nálunk is mindent a flébe dugdos. Nemrég apró kavicsokat pakolt bele egy fél pillanat alatt, amíg két ruha teregetése alatt nem figyeltem rá. Volt utána bányászás.... :)
Hiába dugsz el előle mindent akkor is fog olyat találni ami nem oda illő.
Én úgy oldottam meg hogy baba előtt tettem a fülembe kavicsot és elkezdtem sírni hogy fáj. Arra nagyon meglepődött és az óta nem csinál ilyet.

Cukker!
Sztem nem kell forralni. Én amikor picúrka volt akkor csináltam, de később nem mert elméletileg az tiszta szép víz és a babának is ki kell alakítania egy védekező rendszert. Ha mindentől védjük a szervezetét akkor hogyan tanul meg védekezni a betegségek ellen?
De ez az én véleményem.

Jó éjt mindenkinek!!
samchee

Seriff, Lili (bár ő most nem olvassa),
nagyszülő dologról nekem az jutott eszembe, h sztem ez nem az állásról, evésről, ilyesmiről szól, hanem a "hatalmi" viszonyokról. Azt gondolom, h igenis ki kell állni az elveitek mellett, mert a nagyszülőknek meg kell(ene) érteni és el kell(ene) fogadni, h ezek a babák a ti gyerekeitek és nem az övék. Adhatnak tanácsot, elmondhatják a véleményüket, de az már nem az ő dolguk, h meg is fogadjátok-e azokat. És igenis beletartozik ebbe a hetente 2-3-szori állítgatás is, mert ezzel a szülő akarata ellen cselekszik. Ennek egyenes következménye lesz az, h ti vmit nem akartok majd megengedni, ők meg majd a hátatok mögött igen. Ez sztem nagyon ronda dolog, de sajnos van ilyen, ezzel ellenetek nevelnek (már amennyire tudnak) és a gyerek azt fogja megtanulni, h nem is kell annyira szót fogadni anyunak, hiszen a nagyi sem ért vele egyet. Persze ez gyerekfüggő is.
Persze az apukák sokat tudnának tenni...mégiscsak az ő szülei...
Azért hozzáteszem, h nekem könnyű dolgom van ezen a téren, mert senki nem szól bele abba, h hogyan csinálom a dolgainkat, szval könnyen vagyok "nagyszájú".

Cukker,
3 babavíz van, a Szentkirályi, Óbudai és a Humana. Csak a Humana csíramentes, a másik kettőt forralni kell. Másféle ásványvizet nem adnék, mert magas az ásványianyagtartalmuk, akkor már inkább a csapvíz, bár abban meg aztán minden van...
Abban egyetértek Sammel, hogy sztem sem kell túlóvni őket, de én 8-9 hónapos koráig csak forralva adtam a vizet, amúgy 1 éves korig mondják.

Megyek pakolni...

Kép
sygnum

Köszönöm a hozzászólásokat a vízzel kapcsolatban. Akkor még egy ideig forralni fogom a vizet, és vagy pí vizet kap majd, vagy Szentkirályit. Még én sem iszom meg a csapvizet olyan rossz. Igazából azóta foglalkoztat ez, mióta vizet is iszik, nem csak tápit. Amúgy most a Norbinak is megjelent egy babavize, az Auchanos újságban láttam, csak nem találtam.

Lina

Adrival kóstoltattam az almalevet és az őszibaracklevet. Nem kéri egyiket sem. Várunk még egy kicsit.
5 hónapos Lili te jó ég. :)
Nehéz ide ilyen szalagot tenni?
cukkermáz

Hahó figyelem!!!

Megszülettem!

Nevem: Mészáros Botond
Súlyom: 3300 g
Hosszom: 51 cm
Születésem ideje: 2006. 06. 02. 22 óra 45 perc
Jól vagyunk, én és anya.

Kép Első fotóm Kép[img][/quote][/url]
nana09

De jó, de jó! Nagy gratula az ügyes mamának! :D Édes baba!
Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Szijjasztok!

Juhu!!! Éppen tegnap reggel találkoztam Nanával, már a doki is azt mondta neki, hogy a hétvégén meglesz Botond. És tényleg. Tiszta hülyeség, de én meg elbőgtem magam most, ahogy olvastam.

Én meg csak annyit tudtam kihúzni a dokiból, hogy azért mert vasárnapra vagyok kiírva ne gondoljam, hogy vasárnap meg is lesz a kisasszony. Mondtam neki, hogy nem gondolom, de mégis ha nem jönne magától meddig szokás várni? Egy hetet mondott otthon plusz még egyet a kórházban. Remélem azért nem kell addig várni! Meg különben is, elég undok volt!

Mégegyszer sok sok egészséget kívánunk Nanának, Botondnak meg az egész családnak!
atinah

Bocsánat! Sziasztok! :)

Atinah, remélem nem kell már neked sem sokáig várnod a babádra. Meg a doki kedve is jobb lesz remélhetőleg.

Samche, gratulálok a pocakbébihez és az esküvőhöz!

Mvirág, neked is gratulálok a doktoridhoz. Nem kis teljesítmény két örökmozgó gyerkőc mellett!!

Lányok, milyen internetes szolgáltatót tudtok ajánlani? Ha nem muszáj, nem lennék megint fibernetes.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Sziasztok,

óriási gratula Nanáéknak! Egszséget és sok tejecskét kívánunk Nekik! Látod Nana milyen szép súlya lett Botinak. Ennyit az uh-okról... Nagyon szép babus!

Virág,
neked is gratula a doktorihoz.

Syg,
jobbulást! Ügyesek vagytok, hogy nem kellett AB, éljenek a homeobogyók. Ma lesz az első éjszaka vagy már megvolt?
balim

Mi is gartulálunk Nanáéknak! Sok Boldogságot és tejcsikét kívánunk!!!
: :D :lol: Kép
erszényes

Sok boldogságot Nanának és Botondnak! Tényleg szép méretei vannak a babának, és köszönjük a helyzetjelentést!

Kép

Kép
kobudo

Nana,
nagyon sok boldogságot kívánunk mi is nektek. Nagyon aranyos pici Botond.

Atinah,
nem tudom, ki az orvosod, de nekem december 18-án lejárt az "időm", és 19-én hétfőn be is kellett feküdnöm, hiába nem éreztem addig semmit. Mondjuk szerencsém volt, mert még aznap délután kiderült, hogy szineződött a magzatvíz, és 20-án hajnal egykor már kint is volt Lili. Pedig délelőtt még el is jöttem a kórházból hivatalos ügyeket intézni, szóval nem számítottam ilyen gyors menetre, de így nem voltam egy fölös napot sem kórházban. A volt osztálytársamat csak egy hét után, betöltött 41-gyel fektették be, de még akkor sem volt semmi, úgyhogy megindították a szülést. Mondjuk nálunk a Karácsony azért nagyon bejátszott.

Pille,
attól függ, mennyit szánsz az internetre. Nekem már csak hivatalból is T-Online-t kell ajánlanom. :) Most már nagyon klassz csomagjaik vannak, sebességtől, időtől függő akár, és már nem is olyan drágák.

Képzeljétek, nem tudom, mi lett két napja a lányommal, de történt egy élesváltás. Már nem alszik el este a vacsi közben, hanem megeszi, még egy-másfél órát játszik, és csak 9, fél 10 körül alszik el. Nem kell nagyon altatni, csak melléfeküdni, és szépen egyedül elalszik. Ma reggel negyed 10-ig nyomta, ugyan 6-kor meg 7-kor kicsit szopizott, de aludt is tovább. Negyed 10, ezt pár napja még el sem tudtam volna képzelni....
:D :D :D :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok :)

hattalmas gratula nanának és pici botondnak :)
nagyon szép baba :)

lina
nagyon ügyes a lili hoyg igy alszik ( niki volt ilyen nálunk és ma is sokszor 10 ig alszik/aludna .

rohanom kell :)majd még folytatom
roz23

Hagytam a lányom egyedül tejpépet enni... na jó azért a kanál végét fogtam :)
Kép

És íme a végeredmény:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hagytam a lányom egyedül tejpépet enni... na jó azért a kanál végét fogtam :)
Kép

És íme a végeredmény:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina :)

aranyos nagyon :)

atinah
egyben vagy még?
nálunk is igy volt egyébként,hogy attól a naptól kezdve kellet befeküdni amikorra kivoltam irva nem lehettem itthon ákival 21.re voltam kiirva be is kellett feküdnöm 21. én utánna maceráltak kicsit est-magaztvíz kukucska... és az én dokim az inditotta is24 a szülést de most ez is megváltozot olyan sokaktól hallom hoyg 1 hetet othon húznak rá napi nst-vel és utána még 1hát a kórházban de ezt dokija válogatja :)
kitartás már nagyon kevés van hátra :)

seriff
??? mizuj veletek ugy el vagy veszve ???hanci jól van a kis menő-manó :)

sam
hoyg sikerült a főzőcske ? megtartottátok ?
koncert hoyg sikerült ? csajokkal birtak apósék ?

syg
milyen volt az első éjszaka ??? megszámoltad a szoba
sarkokat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kob.
van még vizsgád ? csajok jól vannal ?
ti szoktátok szedni ezt echináhia szirupot ?

cukker
már anniyszr akrtam kérdezni a nagyfiad hoyg viszonyul adrihoz még minidg ugy szereti ?

pille
nekünk fiber van minekünk bevált viszont sokaktól hallom hogy sokszor van hoyg nincs netük neállunk ez még a 2 év alatt kb 2-3 alkalommal fordult elő rövidebb időre mi szeretjük és az áruk is elfogadható :)
ti mikro költöztök ?
flóra meddig jár még oviba ?

mostmár esküszöm kap a kukacosom egy füldugó :lol: ma kint voltunk az alborétumban bár csak rövid időre mert pont elkezdett esni de az a rövid idő pont elég volt arra hog telepakolja minden kacattal a fülét volt ott minden katica fűszál bot meg egy kis homok is ..... :lol:

na eldugulok szép álmokat ( én még mosogatok meg pakolászom )
roz23

Sziasztok!

Újracsináltam a fototárunkat, a letörölt képtár helyett.

Lili képei az alábbi linken vannak, az 5-6 hónaposokban vannak újak is.

http://fototar.t-online.hu/felhasznalo/ ... lo=1778205

Csak egy ízelítőül. Nagyon rámjött a fénykép felpakolás, de az előző hónapban szinte alig csináltunk, mert a mi gépünk nem túl jó, de most itt a céges, remélem azért nem baj :)

Szóval, múlt vasárnap ilyen meleg volt Pécsen:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nanáék!!!! NAgyon szép kisfiú Botond! Gatula a szép súlyhoz és sok egészséget, tejcsit kívánunk!

Lina! mekkora lett Lili:) Azt nem mondom szépen eszik, de látványosan...NAgyon husika...A fotótár szupi...
bepa77

roz! most olvasom Áki miket dugott a fülébe (bocs de olyan jót kacagtamrajta) A füldugó nem rossz ötlet:)
Képek???
Ja képkicsinyítőt te érdezted?vagy nem?
bepa77

sziasztok :)

lina
nagyon jóóók a képek :)
olyan nagy már lili is :) nagyon csini volt :)

bepa
igen én kérdeztem lina irt is egyet de ehez is béna voltam nem találtam meg az origon biztos le tudnám tölteni meg használni csak meg kéne találnom :lol: csak még időm nem volt rá :)
én is röhögtem előszőr aztán kicsit megijedtem hoyg nehoyg tényleg felszurja fülét valamivel

seriff-kob.
csináltam "csokistallért " de mássként szerintem tök fini lett bár nekem kicsit karácsonyi jellegű :lol:
ugy csináltam hoyg kihagytam a kakaóport helyette darált diót tetem bele csokit ugyan ugy tettem bele csak még bele hempergettem sütés előtt az egészet durvára vágott dióba ja és fahéj is maradt csajoknak nagyon izlett :) :lol:

rohanok mert beég a süti
roz23

NANA! Szívből gratulálok!!!
Még tényleg csak most volt, hogy csatlakoztál a "babavárókhoz", egyelőre csak baba-tervekkel. Most meg már meg is van a pici babád! Annyira meghatott, hogy én is megkönnyeztem, pedig csak távolról követtem az eseményeket. Mindkettőtöknek jó egészséget és önfeledt, boldog napokat kívánok!

Atinah,
6 hete szült Kecskeméten egy ismerősöm, és bizony nem engedték, hogy a kiírt idő után otthon maradjon. Hárman mentek CTGre egy vasárnap (ügyeletes doki volt), és mindhármójukat be is fektették hétfő reggel. A doki még rá is ripakodott arra a kismamára, aki már túlhórdós volt, hogy mit keres ő még otthon. És tudtommal egy hétnél többet nem nagyon szoktak rávárni, inkább indítanak. A barátnőm egyébként (hogy igazán jót is írjak) éjjel 11-kor indult el a szülőszobára, és hajnal fél 1kor már meg is volt a baba. Pedig első gyerek. Ha itthon lett volna, lehet, hogy be sem érnek a kórházba...

Olyan hihetetlen, hogy már 1 évesek az "első" babák, de annyira jó látni, hogy mennyit fejlődtek. Épp tegnap kerestem vissza Sbea kis Lillájának születés utáni fotóját - mély élményeket hagyott bennem :wink: És alig találtam meg, annyira az elején volt még.

Lányok, kérésem lenne: úgy emlékszem, valaki összegyűjtötte a Netes babaétel-recepteket. El tudnátok nekem küldeni?
melissza

Nana
Gratulálok!

Olyan ritkán tudok jönni, mire ideérek meg már olyan sokat írtok....

Dóra
Ki is a te férjed? Nagyon sk ismerősöm van és nem tudom ám :wink:

Kép
Kép
Kép
thymi

Cukker,
Hivatalosan hat honapos korig kell forralni a vizet, es sterilizalgatni a cuccaikat. En forralt babavizet adtam nekik, mert ennek kimondottan alacsony a natrium tartalama ami fontos, mert az o eretlen vesejuket meg nem szabad terhelni. En mondjuk kilenc honapos korukig meg forralgattam, megszokasbol, utana semmi baj a csapvizzel, viszont ha nyaralni mentek mindenkepp ajanlott a forralt viz vagy babaviz meg egeszen nagy gyerekeknek is, mert az idegen helyen mas a bakterium flora. en pl erre nem figyeltem oda es Panka most Szilvasvaradon a csapviztol hasemenest kapott :( Szoval jobb az ovatossag.

Nana,
Gratula Botondhoz!! ugyesek vagytok. Botondnak szep a sulya.

Syg,
Nagyi temaban egyetertek, Nalunk a ferjem allt ki az igazamert az anyukajanal, es mara mindenki elfogadta, hogy mi monjuk meg mit szabad es mit nem :lol: Ez mindenkinek jobb igy. Es a csaladi beke is helyreallt....
mvirag

Nana

Gratulálok Botondnak és neked! :) Sokat gondoltam rád. Nagyon aranyos a baba és szép. Sok boldogságot és várunk további hírekkel.

Roz

Áki juj miket csinál. Kis megszállott fülbepakolós. :)
Nehéz Bencével. Egyre nehezebb úgy érzem. Adrit imádja, a féltékenységnek még csak szikráját sem látom. Csak iszonyúan elhagyja magát, minden fáj, sajnáltatja magát, olyan, mintha visszafele fejlődne. Mostanában sokat felesel. Amíg egy külső szemlélő nem mondta, addig észre sem vettem. Azért próbálunk türelemmel bánni vele.

Lina

Néztem a képek egy részét. Látszik, hogy élvezte Lili az úszást. Nagyon sokat változott arcra. Olyan kislányos.

Mvirág

Neked is köszönöm a vízzel kapcs infót. Persze arra figyeltünk, hogy Bence ne igyon csapvizet máshol.

Atinah

Az, hogy be kell -e feküdni, szerintem orvos függő, és függ a kismama egészségi állapotától is. Én 40 után nyugodtabb voltam, hogy be kellett feküdnöm, annak ellenére, hogy Útáltam. Vagyis nyugodtabb lettem volna, ha minden vizsgálatot normálisan elvégeznek.
cukkermáz

Lina

Kedden mehetek a fényképekért az Arany János utcára délután. Ha jó idő van, szeretnék besétálni Adrival. Pontos időt persze nem merek ígérni.

A Malomban olyan szép kis rugik vannak már 1500-ért. Az Auchanban is annyiért vettem neki. Szerintem a Kenguru Gold jó minőség és elfogadható az áruk.
cukkermáz

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?