A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Széklet gond...

Nekünk anno azt mondta a védőnő, hogy ha te magad megiszod a kamilla tartalmú tejserkentő teát, már az is átmegy a tejbe és a picúrnak hígabb lesz a széklete. Szokták azt is mondani, hogy egy bizonyos ideig normális, ha nincs széklet, mert az azt jelenti, hogy jól hasznosul. Úgy rémlik, hogy lehet akár egy hét is, amíg kimarad a kaki. Egyébként, ha nem látszik a babán, hogy fáj a pocak, nincs semmi gond.
szilbee

Ezt most szedte a párom: Én nem tudok neki ellenállni :oops:
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: én ugyanígy hordom Lizát. Elöl keresztezve, és ebben a pózban hurcoltam a fiúkat is végig.
cory
Budapest

Petri: mi is így közlekedünk :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

bocsi kisbetüért és a helyesírásért, de rajtam alszik a babó
cory, borcsa:köszi
petri:én is 2 napja szemezek az eperrel, de nem tudom meddig bírom még. jó a kérdés a talival, szopizni szerintem padon is lehet, a pelust meg megoldjuk. viszont reggel még kéne 1 egyeztetés, ha rossz idő lenne

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Bettina is kb. 2 napja alig eszik valamit, szopik 2 percet, majd elforítja a fejét és vigyorog, ha vissza akarom rakni a szájába a cicit, tiltakozik. Gondolkodom raja, hogy fejjek-e, nehogy megcsappanjon a tej. Aztán ha nekilódul, akkor meg nem lesz elég és egész nap cizizhetünk.
Szakértők??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Köszi Szilbee :lol:
Elméletben én is tudom ezeket amit írtál, de gyakorlatban már eléggé elbizonytalanodtam, hogy normális e. Persze ha én is csak tejet innék lehet nekem se lenne... :roll: :lol:
Ha elkezd óbégatni rögtön azt hiszem, hogy fáj a hasa...pedig eddig csak éhes vagy álmos volt.
Holnap megyünk Rákóczifalvára anyut meglátogatni.(az Aranyőszbe van)ezt csak úgy írtam

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Képzeljétek, a férjem extra szabit kapott péntekre, így csütörtök este óta a szüleimnél vagyunk. :lol:

Látom mindenhol vannak gondok, de megoldódni látszanak.

Istvánkának megint hőemelkedése volt, ezért kedden vesznek tőle vért, és fognom kellene vizeletet, hogy a doki kizárja a gyulladásokat. Így a keddi (négy hónapos) oltásokat nem kapja meg. :( Nem örülök neki.

Tegnap nálunk is nyűgi volt. Biztosan a frontok miatt.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Petri

Én is állandóan azt hittem, hogy fáj a hasa, míg kicsi volt... Annyira béna voltam akkoriban, hogy nem tudtam mi a baja a saját csemetémnek. :? Azt mondták nekem mindig, hogy majd mikor eljön az ideje, mindent tudni fogok. Hát ebben nem, lett igazuk. :) De mostanra már belerázódtam.

Szerencsére nem volt hasfájós Levente. Sokan elmondták mik a jelei, ha a baba hasfájós, de elég nehéz volt eldönteni, hogy most éppen fáj e a hasa vagy sem... Nehéz dolog ez. Az viszont biztos, hogy tényleg három dolog lehet csak ebben a korban, ahogy te is mondtad:
1. éhes
2. álmos
3. fáj a hasa
szilbee

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, bocsi.
Csak gondoltam írok.:) Nagyon jól vagyunk, Alex sokat hízott mostanában, nem panaszkodok.:)
Na, de akartok egy jót röhögni? Képzeljétek, már egy fél zacsi 3-as pampers-t használtunk el, de úgy éreztem, h mintha nagy lenne Alexnek. Aztán gondoltam veszek 2-est. De mire eljutottam a boltba lebeszéltem magam róla, h már biztosan kicsi neki. Erre jött ma Anyós és család. Felhív, h milyen pelust vegyen Alexnek. Mondom, h 3-ast. Erre beállít egy 2-essel. Na segond elhasználjuk gyorsan. Nagy lelkesen kibontottam, azt is adtam már Alára, aztán ettünk. Kaja után jött a várt kaksi (mi állandóan várjuk, h mikor jön már) Szegény Alexem akkorát f….tt, h szó szerint a bokáján is folyt.:) Igazi átöltözős volt, pedig mennyiségre nem volt olyan sok. Tanulság: Inkább adok rá hónaljig érő pelenkát.:D Aztán lehet nem is voltam olyan mókás.:) Na mind1, én jót röhögtem magunkon.:)

Jah, utólag boldog névnapokat minden babának, és anyukának!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, bocsi.
Csak gondoltam írok.:) Nagyon jól vagyunk, Alex sokat hízott mostanában, nem panaszkodok.:)
Na, de akartok egy jót röhögni? Képzeljétek, már egy fél zacsi 3-as pampers-t használtunk el, de úgy éreztem, h mintha nagy lenne Alexnek. Aztán gondoltam veszek 2-est. De mire eljutottam a boltba lebeszéltem magam róla, h már biztosan kicsi neki. Erre jött ma Anyós és család. Felhív, h milyen pelust vegyen Alexnek. Mondom, h 3-ast. Erre beállít egy 2-essel. Na segond elhasználjuk gyorsan. Nagy lelkesen kibontottam, azt is adtam már Alára, aztán ettünk. Kaja után jött a várt kaksi (mi állandóan várjuk, h mikor jön már) Szegény Alexem akkorát f….tt, h szó szerint a bokáján is folyt.:) Igazi átöltözős volt, pedig mennyiségre nem volt olyan sok. Tanulság: Inkább adok rá hónaljig érő pelenkát.:D Aztán lehet nem is voltam olyan mókás.:) Na mind1, én jót röhögtem magunkon.:)

Jah, utólag boldog névnapokat minden babának, és anyukának!

Kép

Kép
nancsika

Tünde: én nem fejnék. Ha szüksége lesz több tejre, akkor csinál magának.
cory
Budapest

Egy kép a köjcikről: Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok:
paracetamol hatóanyagú lázcsillapitót lehet bevenni szoptatás alatt?

KépKép

KépKép
pilchard

Rita
Hogy vagytok?

Zsuzsofi
kávé story :lol: :lol:

Petri
Nagyon kívánatos az a tál eper! :D

Mariannka
Istvánkának jobbulást :)

Nancsika :lol:

Nekem meg ma jött meg mikulás, :( pont egy éve, hogy utóljára megvolt. Szerencsére ma szép idő van, kihasználtuk és voltunk sétálni.

További szép napot mindenkinek

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Megjöttünk a Corából. Lili nagyon jó kislány volt, csak a sorbanálláskor kellett kivenni az ülőkéből, de egyből el is aludt rajtam. Viszont van babazeném. Igaz, hogy nem volt akciós 3 csomagolás, de ez is jó. Meg vettünk Cini-cini muzsika verses könyvet, igaz, hogy rá van írva hogy óvodásoknak, de van azért olyan versecske, amit szoktam én is már mondogatni neki
Borcsa: Nandu kendő?
Babetta: Rendbe jött már a cicid? Nekem most szívta ki sebesre

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: két dolgot kell eldöntened, a színt és a méretet :) és már intézkedem is :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa: küldtem privit

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok
Anitáknak Boldog Névnapot kicsit megkésve, de remélem nem baj.

Zsuzso
Tápszer nagy lehetet, azt mondják finom.

Gyöngyi
Nekem nem sebes, de még mindig érzékeny és szerintem az is marad, amíg szopni fog Levi.
Sajnálom, hogy kisebesedet, de az is közre játszik, hogy ilyen sűrűn szoptatod. Ma éjjel mi is 2 óránként szopiztunk és ilyenkor nekem is jobban fáj. Szopi után nekem is vannak ilyen fehér valamik az kő vagy felázás? Mert egyet kiszedtem de puha volt. Szopi előtt is látszik?
Nekem mondjuk nincs csomó a mellemben, vagy attól még lehet kövem?

Petri
Hát fedet hely nem igen lesz, de lesz sok fű ,fa és pokróc, amire leheveredhetünk.
Így muszáj lesz reggel még egyeztetni, mert ha rossz az idő, akkor gondolom le lesz fújva.

Ildi
Jövő héten lesz akkor tali?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Lassan 9 hónapja olvaslak Titeket naponta többször is. Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha még a kis csapatotokba beférek. Magunkról néhány szót: kislányom, Virág 2006. 03.21-én született 2650 grammal, 47 cm-rel. A kisfiam áprilisban volt 3 éves, Barnabásnak hívják.

Ahogy Virággal teherbe estem, akkor bukkantam rá a fórumotokra. Rengeteg hasznos infot kaptam Tőletek. Nagy bánatomra Virág tápszert eszik, de jövő keddtől lesz anyatej, amit minden nap hordunk majd. A szopás sikertelenségét ha kíváncsiak vagytok, leírom, bár még mindig fáj.

Több téma is volt, amire lett volna hozzászólásom, de csak kettő jut eszembe. Könnycsatorna átmosásban nekünk is volt részünk anno Barnival. Állandóan csipás volt, reggelre összeragadt. Csak tiszta langyos vizes gézlappal volt szabad mosni. A vatta nem jó, mert szösz mehet a szemébe, ez csak ront a helyzeten. A szeméből állandóan oldalra csorgott a könny, ami a szeme külső sarkát fel is marta. A szemcseppek csak néhány napig javítottak a dolgon, utána megint kezdődött elölről minden. A szélről nem is beszélve. Állítólag az ideális életkor az átmosásra 15 hét. Alig vártam, hogy elérjük azt az időt. Az átmosás 1 percig tartott csak. Másnapra !!! teljesen rendbe jött a szeme. Én nem vártam volna 1 éves koráig semmiképpen sem. És lám, Virág is elzáródott könnycsatornával született, de neki egy hónappal ezelőtt magától megnyílt.

Másik téma a gyógyszertári fürdetőkrém. Egy ismerősöm ajánlotta ugyanazt az összetételű, de sokkal vizesebb változatot. Olyan, mintha krém lenne. Sokkal könnyebb eloszlatni, nem kell előtte vízbe oldani, mikrózni sem. A neve: ung. Hydrophilicum nonionicum. Szerintem nagyon jó.

Tünde: Két napja az én lányom is ugyanazt csinálja, mint a Tiéd, csak cumisüveg változatban. Eszik egy keveset, azután mint aki jól lakott vigyorog, ha szájába teszem a cumit, akkor pedig ordít. Már gondoltam, hogy piros a torka, de annak más jele is lenne. Egyébként jó kedvű, nem nyűgös. Szóval tanácstalan vagyok.

A babák gyönyörűek, ha kevés időm van, a képeket akkor is megnézem, és csak később olvasok vissza. Minden tiszteletem a három vagy több gyermekes anyukáké, én már a kettőt is néha nehezen bírom. Segítségem nincs, csak este Apa, és minden második héten még Ő se. Külföldre megy, így 3 estét én küzdök végig egyedül. Szóval egy néhány szót megérne, Ti hogy bírjátok. Hogyan osztjátok az időt a gyerekek, a háztartás, és apa között? Én néha cirkuszi porondmesternek érzem magam. Nem panaszkodásképpen írtam, de hátha kapnék jó ötleteket Tőletek.

Néhányotoknak óriási babája van az én törpikém mellett. Virág 4900 gr, 57 cm. Én mindkét gyerkőcöt kis súllyal szültem. Terhességi diabéteszem volt, ami a lepényt teljesen tönkre tette. Talán ez a magyarázat a kis súlyra, de lehet, hogy genetika. Ki tudja? Majd megnő kint.

Na eldugulok, később rövidebb leszek.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Petri: guszta! :P Nálunk is van egy csomó folyton érő eper, mostantól november végéig érik, de nem merek enni.

Mariannka: remélem nincs semmi komoly Istvánkával, egyéb tünet a hőemelkedésen kívül??

Cory: hát nincs is nagy kedvem és időm sem fejni. Ma voltunk vendégségben és kíváncsiságból lemértem Bettust, lehet nem kellett volna. Május 12én meztelenül 6004g volt, ma ruhástól 6530g. szóval 4 hét alatt hízott vagy 20dekát. Viszont szerintem nőtt egy csomót, úgyhogy annak tudom be, hogy nem hízott most sokat. Azért most megpróbálom, hogy egy evésnél mindkét ciciből egyen és jó sokáig (ha hagyja).

Zsu: nagyon édesek a gyerekek! milyen nagy már Kata!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Csináltam én is olyat, mint a Mamacka.:)
Kép

Kép

Kép
nancsika

Szia Edit74
Légy üdvözőlve, gyere bátran, írj sokat! :)

Nancsika
Alex nagyon édi, nagyon tetszett :D

jó éjszakát mindenkinek :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Szia Edit!
Én kíváncsi vagyok a történetre!!

Nálunk leginkább a reggel a zűrös, mert a két kicsi egyszerre szokott éhes lenni,ki kell cserélni a pelust, át kell öltözni...
Megszoptatom Bettinát, büfi után lerakom a járókába. Dorinát gyorsan átöltöztetem, beleteszem az etetőszékbe és odaadom a reggelijét. Ezután én is megpróbálok elkészülni és rendet rakni, közben felveszem az ordító gyereket és ide-oda teszem és beszélek hozzá.
Dorina kiabál az etetőszékből, hogy elég volt a reggeli vegyem ki. Gyorsan odarohanok, mielőtt a maradék a földön landol.
Mivel általában ekkor csak bugyiban, melltartóban és fél zokniban vagyok reménykedek, hogy a szomszéd nem lát be az ablakon.
Bettina jó esetben pár percig elvan csendben, Dorina pedig eljátszik, ekkor folytatom a házimunkát (bepakolom a mosógépet, kipakolom a mosogatógépet). Bettinát megpróbálom cicin elaltatni, ekkor őrült módjára csenget a postás. Bettina felriad én meg minden mindegy alapon rohanok nehogy elhúzzon a baromi fontos levelekkel.
Folytatom az altatást, cicin lógva berakom az ágyába és megpróbálom kivenni a szájából a félig lenyelt cicimet.
Rájövök, hogy a hangos kopogás a szememből jön, mert nem ettem még semmit...
Dél körül rájövök, hogy sehol az ebéd, így előbányászok valamit a mélyhűtőből, vagy áttelefonálok anyukámnak, hogy dobjon össze valamit, ha nem akar éhen halva látni minket.
Ebéd után Dorina elalszik, Bettina felébred. ..
Este eszembe jut, hogy a mosógépben vizes ruhák vannak, szerencsére már otthon van Patrícia a suliból, aki épp a tolltartóját próbálja visszaszerezni Dorinától. Szólok neki, hogy teregessen ki. Közli, hogy akkor távolítsam el Dorinát, mert úgy el sem kezdi.
Bettina közben békésen bekakilt, ruhája és fekhelye nyomokban foltokat tartalmaz.
Dorina egy-egy vizes ruhával közben felmosott, úgyhogy erre nincs gondom.
Ekkor betoppan apa, a két lány odafut hozzá, csendben átölelik egymást, Bettina is sandán apjára néz és mosolyog.
Én lerogyok a kanapéra és amíg a csajok átszellemülve apán lógnak pihenek, készülök a fürdetésre...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

De este 10 után és ha Peti itthon van, akkor arany életem van!!
Olyankor megtehetem, hogy kimegyek a kertbe és azon gondolkodom, mennire szerencsés vagyok, hogy lehetnek gyerekeim és szerető férjem!!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Megérkezett a kakimanó!!! :lol: :lol: :lol:
Sikerült jó nagy adagot produkálnia Timinek. Hát be kellett hozni az egy heti lemaradást :wink: ... ennek már volt egy kis szaga is és nem zöldes sárga hanem inkább barnás, habos volt. Bocsi hogy így leírtam de úgy örülök. Ja és mindezt este 10-kor produkálta!
Szerencse hogy még bekukkantottam a pelusba....mert egyébként reggelig abba aludt volna. Még sose reklamált a teli pelusért.
Mostmár csak azt kellene tudnom, hogy most mi segített. A tea, a maszír, az én kajálásom vagy egyébként is jött volna?

Szia Edit! :lol: Üdv köztünk!
Virág igaz hogy az átlagnál kisebb súllyal született de már majdnem megdupplázta a súlyát! :lol: Szépen fejlődik! A terhesség alatt nekem is diétázni kellett a cukor miatt. :evil:
Az én gyógyszertári fürdetőmnek is az a neve de mégis nehezen oldódik. :?
könnycsatorna: az a furi nálunk, hogy váladékozik de nem mondhatnám hogy folyik a könnye. Eddig kétféle szemcseppet kapott de egyiktől se jött teljesen rendbe. :cry: Kedden kérek egy másik szemésztől időpontot.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Tünde :lol:
Ezek ám a szép napok! :lol: Nagyon tetszett az élménybeszámolód :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Amit még írni akartam:
Ma voltunk a plázába kendővel!!!
Egészen jól sikerült. Timi nézelődött egy hanja se volt :lol:
Szóval élveztük, igaz én még egy kicsit bizonytalan vagyok, mert mindíg ott a kezem mintha tartani kellene de majd megszokom. Kb 1 órát nézelődtünk. Ja és nekem nagyon melegem volt.
mostmár megyek aludni...
Jó éjszakát mindenkinek!

Nancsika :lol:
Én is megnéztem a fiadat :lol: aki nagyon ügyes!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Tünde!

Nem irigyellek!!!!!! Durva! :( Én nagyon boldog vagyok egy gyerekkel is... :D Sőőt. :D:D De tudom, hogy imádni valóak. :D

Szerintetek a párom hogy csinálja azt, hogy a 2 napja csilli-villire letakarított billentyűzetet összepiszkítja úgy, hogy megint fekete 2 billenytű?????? Ezt tanfolyamon tanulják a pasik???? Hihetetlen!!! :twisted:

Ennyire voltam így képes, hajnalok hajnalán. :D

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: nálunk fekete eleve a billentyű, szerintem ez a megoldás.
Mondjuk ezen meg a por látszik meg hamar. :?

Petri: na látod! Összejön ez a kaki, nem marad benne :P

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok
Megint sikerűlt óránként kellni :cry:
Éjszaka cicizik, majd elalszik és elengedi a cicit, kb. 1 óra múlva meg elkezdi keresni és addig mocorog míg a szájába nem adom ismét. Hogy tudnám erről leszoktatni, elég fáradt vagyok már?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi-Semmikép nem tudod megpróbálni,hogy a kiságyban altatod, nem pedig magad mellett?Nem lehet,hogy azért nem tud mélyebben elaludni,mert a nagy ágyban alszik és a közeledben mindig cicizne?:roll: Ha alva teszed le,akor is felébred a kiságyában?Lehet,hogy ez butaság,de próbáld meg.Talán sikerül!Még ha egy-két éjszaka még úgy is húzós lenne,de lehet,hogy utána sikerülne nagyobbat aludnia egyedül. :P
Vendég

Sziasztok

gyöngyi
Eltudom képzelni mennyire fáradt lehetsz, de ez sem a babának sem neked nem jó, hogy nem tudtok aludni egy pár órát egyhuzamban. Nem tudom mennyire vagy cumi ellenes de én biztos kipróbálnám.

puszi

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Nálunk most ez az új trendi, így alszik el tök egyedül. beteszem a kiságyba, egy kis kendőt teszek neki a fejéhez, ettől megnyugszik és már alszik is.

Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Pgyönygyi:nálunk ugyanez a szitu,és egyre rosszabbak az éjszakáink.Cici kiesik,de megébred mikor mennyi idő múlva és szinte dühöng hogy miért nincs a szájába.Olyan minth anem tudná elengedni,de ugyanakkor már nem is akar szopizni.
Én is örülnék vmi ötletnek,mert a sirni hagyás nem jött be,egyszerűen nem birom nézni ahogy üvölt,és még levegőt sem vesz.

Zsu69:én nem vagyok cumiellenes,de rázza csak afejét ha aszájába dugom,sőt még öklendezik is,igy inkább nem erőltttem.Lehet másik cumit kéne kipróbálni?

KépKép

KépKép
pilchard

Pgyönygi :lol:
Sajnálom az éjszakázást. :cry: Én sem tudok jobb ötletet. :roll: Nálunk a cumi a nyerő.

Zsu69 :lol:
Nappal nálunk is hasonlóan alszik el Timi :lol: Csak én nem kendőt teszek oda hanem ő valamelyik játékot vagy a pelust húzza a fejére.
íme néhány:
Kép
Kép
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Milyen cumit használtok?

KépKép

KépKép
pilchard

pilchard
A mi cumink az egy chicco, még a korházban vettük, ezt ajánlották, mert ezt állítolag szeretik a babák, nos nekünk bejött. A cumi tiszta gumi / még a doktornéninknek is nagyon tetszett/ és úgy veszem észre hogy ahogy nő Martin szája a cumi szopó része is úgy nő! Ez komoly.! Azért mondom mert mikor vettük sokkal kissebb volt a szopó része. probáld még úgy adni a cumit a szájába hogy bekened egy kis tejjel.

Petri
Haláli a kis csaj, főleg az a rágoka az arcán .....édes :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Csajok: Az a baj, hogy a lányom a cumi ellenes. Kb. 10 féle cumi van itthon, de neki egyik se kell és a kezét nem találta még nagyon meg. Ha elaltatom és úgy teszem a kiságyba, akkor meg 5 percen belűl felébred.
Pichard: Nálunk nem jött be egyik féle cumi se és lehet, hogy pont ez a baj

Kép

Kép
pgyöngyi

Na 10 perces üvőltés után elaludt, de ahogy abba hagyom a fejének a simogatását, folyamatosan összerándul. Sikerűlt a cumit is a szájába dugni. Annyira sajnálom szegényt, de nem vettem ki sírás közben, mert könnye egy csepp se volt

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

Megint átálltam olvasó üzemmódra...
Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy nálatok hogy megy az esti lefektetés mert nálunk Panka nagyon nehezen alszik el.Mostanában éjfélig fent van pedig 8-9 körül eszik és akkor kézben próbálom altatni mert ha beteszem a kiságyba nem alszik csak sír, szóval még 11 körül is eszik és még utána is vagy jó másfél óra mire elalszik.Előtte néha elalszik de 10-20 perc múlva felébred(a pukik felébresztik).Szóval nem tudom hogy csinálják azok akiknek 9kor elalszik a gyerekük.Please help!

Drodo és Panka
Kép
drodo

Petri-Timibaba nagyon édi :lol: :lol: Nekem is a rágókás tetszik legjobban. :lol:

Zsu-Kendős kispasid is nagyon aranyos :lol:

Gyöngyi-Nagyon sajnálom!!A hajszárító sem jön már be?Az ujját sem akarja szopizni?Nálunk az volt a csodafegyver,azóta kisangyal.Átalussza az éjszakát,meg tudja magát nyugtatni...csak e miatt nem jelzi,hogy éhes lenne.Vagy tényleg nem az. :? :roll: Drukkolok,hogy rendeződjön a helyzet.

Lili azóta is minden nap 660 körül kajál,szerintem ez nem kevés.Egyébként tisztán látszik,hogy mennyi a kapacitása.Mindig ugyanannyit eszik.A 3. szopinál eddig 4 nap alatt mindig 330-nál,a 4. szopinál mindig 410-nél tartottunk.Mindig más értékek összeadódásával,de mindig ugyanennyi jön ki.Se több,se kevesebb.5.,6.,7. kicsit már változóbb,de kirívóan sokat már egyszer sem eszik.Többet nem tudunk tenni. :lol: A mérleget sokszor kivágnám az ablakon,pl. mikor evés közben megmérem,után kis pihi után megint eszik,de már csak kicsit és a mérleg kevesebbet mutat az előzőnél:twisted:
Vendég

Zsu.köszi,megpróbáljuk,kár hogy csak kedden lesz legközelebb nyitva minden.

Én csak azt nem értem hogy ha elalszik a kezemben,és beteszem akiságyba miért pattan ki a szme,ellenben ha a babakocsiba teszem,vagy a mi ágyunkra akkor meg alszik mint a tök.
Bár most egy szavam sem lehet,mert a kiságyban alszik kivételesen,hasra fektettem hátha bejön-most bejött.

KépKép

KépKép
pilchard

drodo-Nálunk általában cicin alszik el Lilkó,de most a piszok mérleg miatt felébred.Ilyenkor még vagy visszateszem cicire,vagy lerakom ébren,ha csak éppen hogy felébredt.Ilyenkor,magától simán elalszik,vagy berakja az ujját és úgy,vagy az sem kell neki.Ha elaludt oldalra fordítom és innentől nincs gondom vele reggelig.Ma fél 7kor kelt,de tegnap pl. 8 órakor. :lol: Én semmi különlegeset nem csinálok,az elaltatás kezdetektől fogva így van nálunk.Lehet,hogy csodagyerekem van? :P Panka nem alszik el cicin?Nem lehet,hogy nem eléggé álmos.Én soha nem hagyom már Lilit,hogy 6, fél 7 után elaludjon.Ilyenkor persze már nagyon fáradt fél9, 9 felé.Más ötletem nincs :roll: :cry:
Vendég

Babcika,akkor biztos rossz a mérleg!!
Egy ideig én is mértem evés előtt,közben,után, aztán annyit paráztam emiatt hogy volt hogy 180-at evett máskor csak 60-at hogy most már csak ritkán mérem kb hetente.meg amikor puha cicim és attól félek hogy nincs benne tej.

Nálatok mennyire van rendszer az alvásban,evésekben fürdetésben?Mert nálunk nem sok.A babó teljesen változó hogy mennyit alszik napközben van amikor fél órát egy nap és van hogy 5 órát.Ez gáz szerintetek??

Zsu69,Nagyon tetszik a cumitok!!!Hol lehet ilyet kapni én még nem láttam.

Drodo és Panka
Kép
drodo

Babcika:Köszi a választ.Mázlista vagy! :)
Sajnos az esti etetéseknél kezdi a cicisztrájkot vagyis a cicin dühöngést és sírást amiről azt gondolom azért mert estére kevesebb a tej.Szóval nemhogy nem alszik még dühösebb lesz ha erőltetem a cicit ilyenkor.Amúgy ha véletlenül elalszik a cicin amikor lerakom felébred.Nem egy könnyű eset a csaj :oops:
DE ami azért jó hogy ha elalszik akkor 2szer 4 órát alszik egy etetés szünettel.

Drodo és Panka
Kép
drodo

Még mindig alszik :lol: .Megfordítottam hasra és azóta nem rángatózik

Tünde: Annyira szépeket írtál a családról, hogy képzeld el beindult a tejleadó reflexem és mire a soraid végét olvastam, csurom tejci lett a pólóm. Bocsika, de le kellett ezt írnom :P

Kép

Kép
pgyöngyi

drodo-Nem tudom,hogy rossz-e a mérleg,új elem van benne.Nem a miénk a védőnőiből kaptuk,mert Lili nem hízott,most mérnem kell.Így totál rendszeres az életünk,mert 2 óránként kell etetnem,kivéve éjel,hogy megegye a neki való mennyiséget,ugyanis a kisasszony nem nagy zabagép. :? Így,ha akarja,ha nem enni kap :| Attól függ mikor kezdünk,hogy ő mikor kel.Így ált.-ban 7-8 szopi van egy nap. Napirend kb. ilyen: Evés,kicsi játék,alvás,evés,nagyobb játék,alvás,evés....Az a rossz,hogy ő ugye nem igen igényelne több kaját,így gond nélkül elalszik és mindig úgy kell felébresztenem enni. :cry: Egy nap de. és du. van olyan,hogy alszik két szopi között egy nagyobbat 1, 1,5 órát.Aztán fürcsi előtt nem hagyom aludni,ilyenkor kimegyünk sétálni,akkor már nincs nagy meleg(bár ez amúgy sem jellemző már)vagy játszunk nagyot.Ekkor besegít Apa vagy Anyum,Apum,tehát egész nagycsaládos szórakoztatás megy.8,fél 9 fürcsi,szopi,alvás reggelig.Szerintem Lilinek "átlagon felüli" jó alvókája van,ezért ilyen nyugis.Hisztizni ritkán szokott,pl. ha nagyon fáradt.Ennyi,a lényeg,hogy szerintem nagyon fontosa rendszer én kezdettől törekszem is rá,ami eddig be is jött,már Lili is hozzászokott.Ha vmi újítás van,akkor azt is bevonjuk a rendszerességbe.Jaj most nézem,bocsi a regényért :oops: :oops:
Vendég

Babcika: Én se mérem, pedig anyós megint elkezdte, hogy "nem eszik ez a gyerek kevesett? "témát. Mondtam neki, hogy 1 hónappal ezelőtt is kevesett evett Ő szerinte, de attól függetlenűl mindig hízik, a lába hurkás a nyaka tokás, a súlya meg majd 6 kiló :lol: . Különben az egyik ismerősőmnek a kislánya (Lili szintén) 2800g és 47 centivel született, most 10 hónapos és nincs még mindig 7500g. Ezt a 7500g-ot azért írtam, mert a nővérem kisfia most félévesen ennyi. De nézd csak meg pl. Babettáékat. Egy napon szültem velük és a kisfia a Lilihez képest nagyon nagy (Babetta bocsi, hogy téged hoztalak fel, de szerintem mi ketten vagyunk a legjobb példák arra, hogy minden baba máshogy fejődik :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

Az tuti,hogy minden baba máshogy fejlődik.Az én Lilim nagyon pöttöm(14-én lesz 4 hónapos és még mindig csak 4800 gr és 59 cm körül van) ,biztos mindig az is lesz,majd nagykorában örül neki,hogy nem hízik.Ő ilyen és kész,ezt el kell fogadnom.Csak az volt a rossz egy darabig,hogy azon paráztam,hogy nem tudom neki megadni azt,amire szüksége van(tejcsi),pedig nem így van,mert ennél többet nem tudnék már beletömni tápiból sem.Ráadásul a 2 óránkénti szopitól tejcsi van bőven :lol: Különben nagyon szépen fejlődik,mindennel a korának megfelelően tart.Picike és kész :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?