A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Enigma
Nekem majd év végén lesz a nagy nap :!: :wink:
Köszi az érdeklödést. :D
kagyló

Athiz tündéri a baba!! :-)

Vanda hát hétfőn én sem tudom, hogy hogy érünk oda, mert holnap kinn alszunk a párom anyukájánál, és onnan megyünk, és nem tudom a páromat mikor tudom majd az ágyból kirángatni. De szerintem azért megpróbálkozom azzal, hogy hamar induljunk, mert nem akarom a szabadnapomat ott tölteni.

Hajni örülök, hogy jól vagy!! :-)
Ági28

Sziasztok!
Enigma!
Oooooolyan jó volt olvasni a skacokról! :) Nemrég mi is megnézegettük Domi kiskori videóit(ahogy büfizik,sikongat,nézi a zenélő forgót stb)eléggé elérzékenyültünk. :lol: Hihetetlen,hogy egy éve még milyen picuri volt.Gondolom Te is egy csodának éled meg,hogy nap mint nap egyre ügyesebbek,okosabbak. :)

Timikém!
A francba!Mind a két időpontban sulim van. :evil: :evil:
Pedig nagyon szerettem volna talizni veletek!!!!!!

Vanda!
Nagyon szorítok!!!!!!Várom az sms-t!! :wink:

Athiz!
Üdv itt! :D Nagyon gyönyörű a kisfiad. :wink:

Hajni!
Örülök,hogy "simán"ment minden!Nagyon emberséges a dokid.Rendes,hogy nem okozott még plusz lelki terhet neked.... :roll: Minden jót kivánok,gyógyulj meg minél előbb!Aztán hajrá..... :wink:

Mindenkinek sok puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Itt van a tesóm a hétvégén, úgyhogy csak egy gyors bekukk, hogy Vanda, neked sok szerencsét kívánjak holnapra! Erőt és a helyzetből a legjobb kiutat! Most nem tudhatjuk még, hogy ez mit jelent, de a legjobbakat kívánom!
szkatácska

Vanda!
Neked küldöm,hogy kicsit jobb kedved legyen! :wink: Puszi
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Ildicsi!

Meg tudnád mondani vagy magyarázni, hogyan kell ilyen babás
"vonalzó"-t felrakni? Mert már egy órája küzdök vele, és valahogy nem sikerül! Biztos én vagyok béna! :roll:
Vendég

Szia Athiz!
Nyugi,én is pár napja itt bénáztam mire sikerült Nekem is feltenni a vonalzót. :oops: :lol:
No szóval itt van,remélem sikerül.sok sikert! :wink:
a lilypie.com oldalról miután megcsináltad a vonalzódat, a "PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode" alatti szövegdoboz tartalmát kell bemásolni a Profilban található aláírás dobozba.

Kép
Kép
lldicsi

Diám! Köszi ezt a kis bilis, integetős képet. :lol: Majd írok!

Hajni! Nagyon jó, hogy ilyen hamar "letudtad", és hogy ilyen "jól". Kicsit engem is megnyugtattál, hogy nem annyira kibírhatatlan. Bár biztos sokat segítettek neked a körülmények is. Szóval örülök, hogy jól vagy, hogy otthon vagy, és főként pozitív vagy.
Én is olvastam arról a méhpálcikáról vagy miről, örülök, hogy megúsztad azt a fájdalmat is.
Igen, én is szeretnék már túllenni rajta, de azért inkább megúsznám a kaparás dolgot. Az, hogy lenne magzat, és szívhang, az kizárható, tudom, és nem is várok másra. Szerintem ez érezhető, és ha visszagondolok, már hamarabb is tudhattam volna.

Athiz! Na ez már jobb kép, csak így tovább!

Kata! Köszike. :)

Ági! Nekem azért nem érdemes hamar bemenni, mert először mennek mindig a stimusok, utána pedig műtétről ki és be. Volt hogy elsőként érkeztünk, de akkor is végig kell várnunk ezt a sorrendet, így nem érdemes, inkább kicsit késünk. Mindig a végén jönnek a "sima" uh.-osok és babások.

Kedden vizsgázok jelből. Végre már, jó lenne letudni, mert a memóriám egy nagy nulla, és nagyon felejtek. :lol:
vanda978

Sziasztok Csajszikák!!

Megérkeztünk. Tegnap jó későn értünk (fél 12), így csak felületesen futottam végig az írásokat.
Az út hátralevő részében minden rendben volt és kijöttünk a pénzünkből is.

Pénz híján "csak" egy kis napsütést tudtunk hozni Nektek ajándékba, de remélem, mindenki kap belőle egy kicsikét!!!
És feltöltődtök benne! Ezt kívánom mindenkinek!

Drága Vanda!
Ahogy már korábban is írtam, végtelenül sajnálom és azt is, hogy nem voltam itt, mikor a legnehezebb időszakod volt! :(
Kívánom, mielőbb jöjjön helyette napfény és boldogság!

Hajnesz!
Nagyon ügyesen csinálod! Ha lelkierőre lesz szükségem, azt hiszem, Rólad veszek majd példát!!
És talán végre megismerhetlek személyesen is.... :lol:

Timi!
Köszi, hogy a tettek mezejére léptél tali ügyben, nagyon örülünk neki.
Nekünk mindkét dátum megfelel (el sem hiszem) és a helyszín lehet bármi!!

Ma családi ebédre megyünk, így most ennyi voltam, de hamarosan jelentkezem, visszaolvasok, lesz élménybeszámoló, pocifotó és minden egyéb, mi szem-szájnak ingere.... 8) 8) 8)

Sok puszi Mindenkinek:
réka
20+4
(azta!!)
Vendég

Addig is egy kis előzetes a lisszaboni Tudás Házából:
Kép

... ahol zsugorító italokat kaptunk... :lol: :? :shock:
Vendég

Sziasztok!
Annyit gondoltam Rátok a napokban! Végre tudok ülni, a derekam már csak néha kattan be. Napokig a fekvés volt az egyetlen elfogadható forma, lépni, ülni nem bírtam a derékfájástól és a karom is nagyon zsibbadt meg fájt. Ez a fránya hidegfront és eső eléggé megviselt. Babánk is alig-alig mozgolódott. Szóval úgy néz ki, eléggé frontérzékenyek lettünk. :cry: De tegnap már nagy volt a hancur a hasamban, mostanra meg egészen jól vagyok. :wink:
Azért férjecskémmel felolvastattam híreiteket és küldtem ám a sok-sok energiát! :wink:

Hajnesz, örülök, hogy ennyire vigyáztak a mi kis angyalkánkra!!! :wink: FANTASZTIKUS CSAJ VAGY!!! Van mit tanulni Tőled! Kívánom, hogy őszre a Te pocidban is ott mozgolódjon, akire annyira vársz már! Nagyon szerencsés kisember lesz ő, az biztos, ilyen klasz anyucival! :wink: És lesz klasz vonalzód is persze... Nagyon-nagyon szorítok!!!

Vanda, ma minden gondolatom a Tiéd! Remélem, ha már így alakult, legalább magától megoldja a természet a dolgokat. És azt is nagyon remélem, hogy Dévai kedves és megértő lesz Veled! Te is nagyon megérdemled! Minden tiszteletem a Tiéd is! Megy a sok drukk!!!
Egy nagy kalappal a holnapi vizsgádhoz!

Bocs csajok a hülye miért kérdésemért, még mindig nem szoktam le róla. Csak annyira fáj, hogy bizonyos embereknek, sokszor a legklasszabbaknak jut ennyi fájdalom! Tudom, nincs magyarázat és csak előre szabad nézni, miérteket meg nem szabad keresni. Most, egy pocaklakóval pedig még jobban tudom ezt.

Ági, remélem rendesen megnőttek azok a petécskék mára! Küldtem ám a sok petenövelő drukkot és persze mennek a továbbiakban is!

Kata, jobban vagy már, remélem! Ugye sikerült időben megelőzni a bajt a csodateákkal?
Hatvan kismama azért elég sok...
Nekem a Dévai a 17. héten csinált utoljára uh-ot, akkor még hüvelyivel kezdett, de átváltott, mert már nem lehetett látni rendesen. Akkor csinált először manuális vizsgálatot is, azóta az mindig van, uh helyett meg babaszívhallgatás van. Az is klasz ám! Uh-ot azóta nem csinált, mert tudta, hogy több uh-on is voltunk a 20. hétig. És bár nem tapasztalták eddig az uh káros hatását, nem nem bizonyított az sem, hogy hosszabb távon nem árt. Szóval most csak hagyjuk növekedni. Úgyhogy most már elég rég nem láttuk Őt. :cry: De nem olyan vészes kibírni, mert már sokat ficánkol, abból meg tudni lehet, hogy jól van. :wink: Persze, szívesen bekukucskálnék, mikor mit csinál, de kibírom a 28-30. hétig.
De 14+5-kor voltunk először 4d-n, ott már hasi uh volt és szép képek lettek így is. :wink:
Kíváncsian várom az uh-os beszámolóidat és képeidet! :wink:
Állítólag az eperben is sok a vas, tegnap mondta valaki.

Boszti Veled mi újság???

Eper, hamarosan magadhoz ölelheted, ne aggódj! Én nagyon szurkolok! Persze, hogy én is boldogan várakozom, de ez az ülés dolog most nem ment könnyen... De nagyobb bajunk sose legyen!
:wink:
Holnapra Neked is mennek a drukkok!

Athiz, üdv Neked és gratula a helyes kisfiúhoz! :wink:

Köszi Timi a tali időpontot! :wink: Én mindkettőt feljegyeztem, más programom nincs akkorra. De nem tudom ígérni 100 % -ra, majd kiderül, hogy éppen mozgásképes leszek-e. De nagyon szeretnék már Veletek találkozni! :wink:
Roxal kedvéért lehetne inkább az első időpont, hiszen a másodiknál ő tuti nem autózhat. Ugye?
Keksz nagyon helyes!
És tök jó, hogy a kiskatonák rendben vannak! Nagyon jó hír! :lol:

Viki, no akkor vége a családi nyugalomnak! :lol: :lol: :lol: Nem mintha bánnám, fantasztikus!!! :lol: :lol: :lol:

Enigma, hát én még nem nézem naphosszat a babámat :wink: , annál többet érzem viszont :lol: , de nincs óra, hogy ne jutna eszembe, hogy mennyire szerencsés is vagyok! :wink: És valahogy még mindig sokszor nem hiszem el, hogy nekem is megadatott ez a szerencse! Igaz, picifiú olyankor mindig visszahoz a valóságba, valahogy érzi, hogy körülötte forognak a gondolataim. :wink: Hát igen, rohan az idő. Lassan már megállítanám a heteket, és élvezkednék még egy picit...
Fantasztikusak lehetnek picurjaid, jó lenne már megismerni őket! :wink: :wink:

Inari, egy talpraesett, izgő-mozgó csajszi, nincs is annál jobb! Az únokahúgom ilyen! :lol:
Kipróbálom remélem már a héten ezt az aquanatalt. :wink:
Tudod, bár sok probléma jutott már erre a terhességre, de bánja a fene! Ott mozgolódik és boldog vagyok tőle, még mindig megkönnyezem. Próbálom győzködni ugyan, hogy inkább a pocimat növessze és egyelőre ne szedje szét a medencémet, de már most önálló akarata van, kis egyéniség! :wink: Imádom. :wink: Azt hiszem, kezdek teljesen meghülyülni. :wink:
Ja és elfelejtettél fotót felrakni a kis Annáról!!!

Gigi, igazán szép helyre mentek nyaralni! Pici fiú tuti élvezni fogja és talán Te is tudsz majd egy kicsit pihizni. :wink:
Hát igen, lánynevekben mi sem gondolkozunk, lehet, hogy azért készenlétbe kellene helyezni egyet... :wink:

Hát Judit igaza van a Vandának, nem írsz magadról semmit. Mi a helyzet?

Dia, ez a Domi elképesztő kiskrapek!!! :lol:

Hú Duddu, már eltelt a 10 nap??? Eszméletlen, hogy rohan az idő! És már túl vagytok a félidőn?! :lol: Örülök, hogy a rémes kezdet után jól alakult a nyaralásotok, várom a beszámolódat! Mikor is költöztök?

Mindenkinek sok puszi! Melba

KépKép
melba

Helló Mindenkinek!

Ildicsi!

Köszönöm a felvilágosítást, remélem, most sikerült felrakni a vonalzót, ha nem, akkor majd még próbálkozom!

Köszönöm mindenkinek a kedvességet, és remélem, mindenkinek jól alakulnak a dolgai!

Sajnos nem sokat jutok a géphez, mert a gyerek is meg a férjem is rájárnak, úgyhogy most csak ennyire futotta!

Üdv és drukk
Vendég

:)
Vendég

Na végre!!!! :wink:
Vendég

Lányok a méhpempőt sokan kérdeztétek, szóval röviden. Iszonyú sok speciális fehérje van benne. (Ezzel táplálják a dolgozok a méhkirálynőt, ez csak neki ját, hogy sok petét tudjon rakni!!!!) Növeli a méhnyálkahártya vastagságát, tehát jobb az esély a megtapadásra, javítja a szerkezetét. Plusz meggyőződésem, hogy a petékre is hat. Mikor mi indultunk az 5. inszemnek, akkor a menstris UH-nál DI teljesen ki volt akadva, hogy milyen szarul nézek ki belül. Ekkor kértem egy patikustól valami természetes regenerálót és ezt adta. Ebben a hónapban volt a legvastagabb nyálkah. és ekkor voltak a legszebbek a tűszőim. DI sem értette, miért. És ebből lett Anna!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Hajnikám,
örülök, hogy ennyire empatikusan kezelte a dokid a dolgot, lelkileg ez biztos sokat segített és jó érzés lehetett, hogy így törödik veled. Remélem legközelebb a szülőszobában morzsolgatja majd a kezed.

Timi,
Keksz nagyon szép a képeken, azért az túlzás, hogy vadorzónak néz ki :lol:
Fú, nagyon örülök, hogy sibi ilyen jó eredményt produkált. Biztos vagyok benne, hogy kicsit ez lelkileg helyrebillentette. Remélem a a Ti történetetek is hasonló lesz mint a miénk és a lombikra már nem kerül sor. Mikor lesz az inszem?

Réka,
Akkor a pocidban két mini-manó üldögél? Mikor mész dokinénidhez ellenőrzésre? Köszönjök a napsütést! :lol: :lol: :lol:

Melba,
a fotóhoz szkennelnem kellene, de azt csak a munkaheyemen tudnék. Remélem szerdán lesz rá időm, akkor bemegyek. azért ezt a medence-csipő tágulást tényleg megérzi az ember, de hát nem vagyunk már olyan rugalmasak, mint 18 évesen :lol:

Vanda,
mi volt ma? Remélem minden rendben és a természet elrendezi. Sok-sok puszi neked.

Athiz,
nagyon aranyos a kisfiad. Nem akartok meddőségi szakemberhez fordulni inkább?

Dia,
A bilis kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
inari

Kedves Inari!

Éppen tegnap vesztünk össze ezen a kedves férjemmel, miszerint Ő a természetesség híve, és hát az első babánk is így lett.
Vagyis nagyon szeretne még egy babucit, de tenni csak az "a szokásosat" hajlandó érte! Remélem érted, mire célzok :oops: :!:
Úgyhogy 22-én meglátogatom a saját dokimat, egyébként Őt is javasokják a meddőségi lapon (ovi.hu), úgyhogy megpróbálom vele megbeszélni!

Ami a méhpempőt illeti, majd lehet, hogy én is kipróbálom, bár most baby Aspirin kúrát tartok, de gondolom a kettő nem üti egymást. Nagyon drága? Rendes gyógyszertárban lehet kapni vagy inkább ilyen naturista-bioboltban?

Köszi
Vendég

Helló mindenkinek!

Réka! Nagyon hamar eltelt a pihenés, de tényleg. Nekem nem is tűnt ennyinek. Várom a beszámolót, és a sok-sok képet.

Inari! Jó volt anyukádnál? Elkényeztetett rendesen?

Melba! Sok gyógypuszi a derekadnak, nagyon rossz lehet. Remélem hamar elmúlik, és nem kell egész nap feküdnöd.

Rólam: A helyzet szinte változatlan, csak a petezsák van. Kérdeztem Dévisz, hogy mi legyen, erre ő azt mondta, hogy orvosilag nem mondhat mást, csak a kaparást. Nem tudom, nekem nem volt olyan meggyőző, jobb lett volna egy kis "emberibb" tanács. Meg sem nézte, hogy mennyit ment össze a mérete. Az én összehasonlításom szerint kb. 5mm-t csökkent. Most igazán nem tudom mit csináljak, aki tud légyszi adjon tanácsot nekem. Amiben dilemmázom, hogy mennyi ideig tudom még húzni ezt a dolgot, hogy hátha kilökődik, és hogy ez nekem nem okoz-e valami nagy galibát? Ami szar, hogy itt az sátoraljaújhelyi kórházban kellene megcsináltatnom, ahová csak meghalni járnak az emberek, szóval nem bízom bennük, és nem is ismerek egy dokit sem.
Most elkezdem inni nagyüzemben a cickafark teát, meg a kakukkfüvet, hátha "használ". Ha tudtok valami más praktikát légyszi írjátok már meg nekem. Mindenféle tanácsnak is örülnék, mert tényleg tanácstalan vagyok, hogy mi is legyen.

Egyébként jól vagyok meg minden, erre voltunk teljesen felkészülve, úgyhogy semmi gond nincs, még ideges sem voltam. Csak ez a hülye kaparás, igazán nem kellene.

Dévaiban az nagyon érdekes különben, hogy ha van baba, akkor valóban feldobódik, és látszik hogy ez az élete értelme valóban. De ha valami baj van, nem igazán lehet rá számítani, ez az én meglátásom, már a méhenkívülinél is, és most is olyan elutasító. Biztos fél, nem tudom. Szóval ne történjen senkivel semmi ilyen dolog, tiszta szívemből kívánom.

Na most meg mennem kell tanulni, mert holnapra sík hülye vagyok, elszoktam én már ezektől a tanulós éjszakázásoktól. :lol:

Puszi nektek!
vanda978

:( Vanda!
Hát igen a főnöknek sajnos van egy nem annyira emberi oldala is.Én is megtapasztaltam ezt 1 hó kh.alatt .Pont ezt a nem lehet rá számítani dolgot.Ami ugye azért fura mert nem ezt szoktuk meg tőle!Nem mondott semmit,hogy lehet e vmi bajod ettől az egésztől :shock: ?
Remélem mególdódik magától(meleg vízben üldögélés?),de ha nem
jó helyre kéne menned.Nem ajánlotta a Jánost?Csak a sátoraljaújhelyibe mehetsz?Egy ismerősömet méhenkívülivel is a Jánosba küldte a Molnár dokihoz.Én is nála szültem végül.Ha kell meg tudom adni a számát!
Azért nagyon klasszul viseled ezt az egészet,és még tanulni is van agyad!

:D Hajni!
Olyan jó volt olvasni,hogy a dokid így melletted volt a bajban!Nemsokára azt is elmesélheted,hogy viselkedett a szülésed alatt :D !Mikor léphettek valamit baba ügyben?Kell pihizned?

:D Enigma!
Köszi a segítséget vonalzó ügyben!Sikerült!Bár okozott némi fejtörést,hogy hol is van nekem profilom,de rájöttem!
Köszönöm a szépeket!Te nem mutatod meg a vegyespárosodat?

:D Eper!
Buli az lesz!Olyan mintha tegnap jöttünk volna haza a kh.-ból,most meg már 1 évesek!Nagyon rohan az idő!Te is nem sokára csak azt veszed észre,hogy tele van a pocakod lakókkal :lol: !

:D Duddu!
De jó,hogy a rossz kezdet ellenére jól éreztétek magatokat!
Napsütés meg már nagyon kell,mert elegem van ebből az időből.Remélem jó sokat hoztatok!

Hú,már nagyon fáradt vagyok azt sem tudom mit akartam még írni,ráadásul állandón visszafele javítgatok,mert össze-vissza ütöm a betűket!Abba is hagyom mára!

Sziasztok:Viki
Vendég

Na sziasztok csajok!! Szóval a helyzet, hogy a 8-ból 6 maradt, kettő nem nőtt kettőn nagyot nőtt, majdnem a duplájára, a másik kettő is növögetett. :-) Úgyhogy tegnap és ma is plusz egy szuri, a mait felírta, de mondta, hogy csak egy ampullával ír, hogy ne kelljen annyit fizetne, és reméli, hogy nem is lesz majd a többire szükség!! :-) Hát én is remélem.
Ja és tegnap 8.10-kor már indultam is haza tőle!! :-)

És holanp reggel megyek megint!!
Ági28

Sziasztok!

Vanda, igazán aranyos vagy! :wink: Persze szar a derékfájás, de hát tudom, kitől van! Így azért elviselhető, majd kb. 17 hét múlva elmúlik. :wink:
Azért elég gáz, amit meséltél. Most végül miben maradtatok a Dévaival? Vagy ő mossa kezeit, innentől csinálj, amit akarsz? Mikor néz meg legközelebb? Ha kaparni kell, akkor ő nem csinálja meg??? Ő mit tenne, ha a feleségével történne ilyen? Vagy erről egyszerűen nem hajlandó nyilatkozni???
Mekkora volt és most mekkora a petezsák? Elvileg a szülés előttre nagyon javasolják a málnalevél teát is, a méhösszehúzódásokat segíti. Lehet, hogy most is segítene. Meg a forró fürdőt is nagyon mondják, hogy vetélést okozhat az első időben. Szóval fogd magad ilyen napi 1 órás forró fürdőre, az még jól is esik. A ciszták könnyebben felszívódnak hasizomgyakorlatokkal, lehet, hogy itt is segítene, bár itt ugye a nyálkahártya is itt van. De hátha elindítaná a természetes folyamatokat. Úgy segítenék!!! Nagyon drukkolok, hogy magától rendeződjön a szervezeted!!!
Remélem, a vizsgád ma sima ügy lesz! :wink:

Ági, csak így tovább! :wink: Mennek a petenövelő drukkok! Mikor lesz a nagy nap?

Viki, Te legközelebb a Dévaihoz járnál vagy váltanál? Szerinted ha a szülésnél baj van (bár nem lesz és minden ok lesz!), akkor is így reagálna a Dévai? Te nem választottál előtte helyettes dokit is? Ez a Molnár doki jó? Bocsi a sok kérdésért...

Inari, azért remélem, előbb-utóbb sikerül a szkenelés... :wink: Hát azt nem tudom, milyen lett volna 18 évesen kihordani a babámat. :wink: Bár ez a dolog babafüggő is, mert pl a húgom az elsőt csak úgy "kipottyantotta", a másodikkal meg ugyanúgy megszenvedett, mint én. Ugyanilyen rosszullétekkel, görcsökkel, ... Reménykedem, hogy következő babánkkal majd könnyebb lesz, bár ha ugyanígy alakul, akkor is kibírom Értük. :wink:

Dudd, napsütés ide is ideért! :lol: Na végre!!! :lol: Köszi!!!

Szép napot mindenkinek! Melba

KépKép
melba

Melba köszi a növelőket. Hát szerintem vagy péntek, vagy hétfőn lesz a nap.
Ági28

Sziasztok!

Kedves Vanda!

Nagyon sajnálom, hogy így áll a helyzeted! Amit a többiek javasoltak, mind helyénvalónak találom (fürdő, torna...), úgyhogy próbálgasd! Nekem is fura, hogy ez a Dévai nem vállalja a dolgot be :roll: , de ha már úgy is feljárkálsz Bp-re, az én dokimat is tudom ajánlani, igazán rendes, meg a kórház is jó (Szent Imre), ha érdekel, Ő biztosan vállalna, de ha mégsem, megmondja neked, mit kell tenned, vagy kihez fordulhatsz bizalommal! Egyébként anyukám Sátoraljaúlyhelen született, és a rokonaink még mindig ott és Sárospatakon is laknak!

Ági!

Remélem, már olyan szépek, nagyok, és elfogadhatóak lesznek azok a petécskék, hogy a folytatás is sikerrel és babákkal zárul majd! :wink:

Melba!

Ha nem veszed zokon, megkérdezném, merrefelé laksz Budaörsön? :)

Üdv és mindenkinek boldog napot!
Vendég

Athiz, mi a Clementis u- Mező u sarkán lakunk, a népszerű játszóval szemben. Templomtól 5 perc séta. És Ti?

KépKép
melba

Vandám,
ezt én sem értem, mi az, hogy csak Saújhelyen csináltathatód meg. Miért nem jó a megyeiben Miskolcon? Azért az mégiscsak egy normális kórház. Szerintem próbálj ott keresni valami szimpi dokit, sajnos én nem nagyon tudok ajánlani senkit, de talán van olyan fórum, amibe miskolciak irnak.
Gyógynövények közül a borókabogyó, benedekfű, kinai angyalgyökér (ez kapszulában is van), csombormenta amit tiltanak a terhesség alatt, tehát lehet, hogy neked segitene, valami drogériában azért kérdezz rá!

Viki,
a Melba kérdéseire én is várom nagyon a választ :lol: Milyan is ez a Molnár doki?

Athiz,
A méhpempőt gyógyszertárban is kapni, nem drága 900 Ft/hó.

Ági,
ikrekkel is megelégszel, ugye? :lol:

KépKép
inari

Inari egye fene megelégszem velük!!! :-)
Ági28

Sziasztok!

Megjöttem némi fosással és lázzal :) Vissszaolvasni még nem volt ídőm, de íme egy rövid élménybeszámoló:
1. nap: Délben megérkeztünk, a reptéren 17 fok volt, és hideg szél fújt, mire a szállodába értünk zuhogott az eső. Nem egy tipikus afrikai időjárás, ami még két napig tartott.
2. nap: Délelött szakmai program volt, délután a tengerparton henyéltünk. Eléggé fújt a szél és többnyire felhős volt az ég. Itt kezdetem nem annyira bánni, hogy sikerült otthonhagyni a fürdőruhámat. Azért a bátrak fürödtek a tengerben és az is vígasztalt mineket, hogy itthon sokkal roszabb idő van.
3. nap. Egész napos kirándulás (Tunis, Karthago, Sid Ibu Said). Reggel szépen sütött a nap, úgyhogy pólóban indultam el, de mire Tuniszba értünk szakadt az eső és nagyon hideg volt, így gyorsan gazdagabb lettem a bazárban egy bereber kabáttal. Megnéztük a mozaik múzeumot (nagyom szép), a bazárt (bazár), Karthagót (római kori romok) és Sid Ibu Said-ot (egy kedves kis falu). Délutánra azért már jó idő lett, csak akkor kezdett el megint esni, mikor a napsütésen felbátorodva a buszban hagytam a kabátomat :)
4. nap: Reggel bementünk a helyi piacra (Soussban laktunk), amiből anniyra emlékszem, hogy fél órán át győzködtem a gyomromat, hogy nem volt olyan rossz az a reggeli, majd a piacon egy fal tövében, a békésen pislő arabok társaságában megszabadultam tőle. Délután elmentünk El Jam-be, ahol megnéztük egy római amfiteátrum romjait.
5. nap: Délelött Karihouan-ba mentünk, ahol megnéztünk két mecsetet, és egy szőnyegboltot. Délután pedig jöttünk haza.

A szálloda szuper volt, a kaja közepes, a társaság jó :). Én az esti nagy bulikat kihagytam, csak egyik este játszottam egy társasjátékpartit néhány kollégámmal. Vásárolni lehet sok bóvlit a bazárokban, a bőr viszont nagyon olcsó vettem is egy szép kis táskát magamnak. Ha a piacozós napon nem vagyok olyan rosszul, biztos mást is vettem volna, de így is jó, legalább nem szórtam el a pénzt.
Azért, ha valaki Afrikába szeretne menni, akkor én inkább Egyiptomot javasolnám neki. Nekem az jobban tetszett, Tunézia engem nem annyira fogott meg.

Puszi mindenkinek, ha visszaolvastam, majd még írok.

wish

Köszönöm a válaszokat!

Melba!

Most nincs képben, de ismerős ez a Clementis utca. A Templom téri templomra gondolsz, vagy egy másikra? Azt hiszem, néha arra a játszóra szoktunk menni, de ott egymáshoz közel 2 is van, egy a kisebbeknek, ahol betonos rész is van, focihoz+kismotorozáshoz, és egy a nagyobbaknak egy kicsivel odébb. Ez kb. 5 perc a Templom tértől. Mi a Munkácsy utcában lakunk, ha ez mond neked valamit. :)

Vanda!

Eszembe jutott még egy dolog, hogy erőteljes futás és lépcsőzés is segíthet, ha gondolod, próbáld ki!
Egyébként én úgy tudom, mindenhol meg kell csinálni a "beavatkozást", bármelyik kórházba is mész, de lehet, hogy tévedek! Lehet, hogy tényleg érdemes lenne feljönnöd Bp-re, a Szt. Imre tényleg jó, nézz utána, de ha másban jobban megbízol, akkor inkább arra hallgass, hiszen a te lelkecskédről van szó, hogy minél nyugodtabban vészeld át ezt a pocsék időszakot, már bocs, a csúnya kifejezésért!
Amikor a II. sz. klinikán feküdtem 6 hónapos terhesen, hoztak be egy lányt, aki már nagyon sokszor elvetélt, akkor éppen 4 hónapos terhes volt, és meghalt benne a baba! Neki akkor meg kellett szülnie a halott gyermekét! Borzalmas! Szerintem (habár én nem szeretném ezt megítélni, csakis vígasztalásnak szánom, hidd el!) az sokkal rosszabb lenne, ha Te is így jártál volna, hiszen annak a babának már volt minden, szívhang, mozgás, stb.

Csak annyit mondok, fel a fejjel, sose legyen rosszabb! És ha túl vagy ezeken, talán ismét új erővel belelendülhetsz a "babagyártásba"!

Remélem, nem bántottalak meg semmivel, mert nem annak szántam ám! :)

És ha kell, megadom a dokim számát!
Vendég

Wish üdv itthon!!

Két éve én is voltam Souss-ban. Bár nekem igazából az volt a bajom, hogy az úttesten csak szaladva lehetett átmenni. Meg nekünk a szállodában nagyon rovarírtószer szag volt. De nekem nagyon tetszett, meg élveztem, hogy ugye ott a pasik nem szeretik a sovány lányokat, szóval én nagyon kelendő voltem, sőt a párom még le is állt alkudozni rám. Mondta a strandon az egyik arab pai nekem, hogy ha vele megyek, csak 10 napra, akkor egy nap egy gyereket csinál nekem. :-) De az irritált, mikor megpróbált fogdosni. :oops: :oops:
Ági28

Sziasztok,
szombat óta szurizok, holnap megyek uh-ra. Érzem, hogy nőttek, mert nyomják a hasamat. Sok fehérjét eszem por formájában, mert a húst már nem bírom. És sokat kell pisilnem tőle. :(
Ági: én valszeg farmerkabátban leszek és keki nadrágban. Barna a hajam és kb hátközépig ér. Nem tudom, hogy érek oda, kocsival megyek, gondolom 8 és negyed 9 körül leszek ott. Ha rám ismersz, szólj :)

Kép

Kép
boszti

Oké. Én festerr vörös vagyok, de inkább barnának látszik, félhosszú, fekete nadrágban leszek! :-) Egy labdaformályú embert keress, az vagyok én!! :-)
Ági28

:D Melba,Inari!
Nehogy eklezdjetek idegeskedni!
De az őszintét megmondva,nem mégegyszer nem szülnék nála.A kh.-ban mindig ideges,és ez mindenki számára rémísztő volt tőle,mert mindig határozott,nyugodt.Nekem az esett nagyon szarul,amikor 2 hete bent voltam és már nagyon fájt mindenem,a bőröm úgy húzódott hogy már zsibadt,érzéketlen volt,csüt.-ön szóltam neki,és kérdeztem mivel a babákat piszok nagyra saccolják nem lehetne-e tenni vmit.Erre rám mordult,hogy mit akar van még 1 hónapja a szülésig,és ott hagyott a folyosón.Mindezt azok után,hogy úgy indultunk,hogy azt mondta nagy súlyú ikerterhességnél az anya érdekében a 36.héttől lehet császározni(akkor már 36+xhetes voltam).Csak a szüléshez képest 1héttel előbb kellett volna tennie értem vmit,és akkor nem kerültem volna olyan állapotba,hogy azt hittem nyomorék leszek,mert szülés után egy padtkára nem tudtam fellépni.Egy lány szült nála akkor "simán",és ő azt mondta,jó hogy ott volta a Kaszás doki(neki nem ő volt a helyettes dokija,csak ő volt ügyeletben),mert az meg merte tenni,hogy benyult és beigazította a gyerek fejét,így nem kellett császározni.
Helyettes?Érdekes dolog ez.Nem nagyon működik,hisz nem neki fizettél hónapokon keresztül,meg tul.képp nem is ismered,hisz csak a szülésre esel be hozzá.Szerintem érdemes már most elkezdeni ismerkedni azzal,akit választatok..Amúgy a Molnárt nekem azért ajánlotta,mert ő "ikerspecialista".Elvileg ő volt a helyettes dokim.
De ami nagyon fontos,és ami miatt nem szabad idegeskedni az az,hogy a Jánosban minden ovos nagyon-nagyon jó!Akik(ő betegei)még az adott ügyeletesnél is szültek,mind nagyon elégedettek voltak,és szép szülésük volt(ők mondták :D ).
Amúgy meg D.soha nem egyedül dönt,mivel nem is dönthet.A császárhoz is 3orvos kell.
Én most már úgy gondolom,hogy úgy kéne eljárnia mint a BMC dokijainak,akik az első 3 hónapig vállalnak,utána ha nincs orvosod ajánlanak a Jánosból vkit.D.a meddőségi kezelésben a legjobb,ez tény,de se ideje,se hatásköre a kh.-ban ahhoz,hogy kellőképpen képviselje az érdekeket.De ez csak az én véleményem!!!!!!!(és azt nem szabad elfelejteni,hogy én 1 hónapot voltam bent,ezért kellett volna az érdekképviselet!)
Amúgy én a legjobban a Molnárt, a Kaszást és a Szatmárit(?ha jól emlékszem)kedveltem.
De tényleg nem szabad idegeskedni,mert mindenki más és másként él meg dolgokat!És nincs is ok az aggódásra,hisz baj nem történhet,rossz kezekben nem vagytok,de lehet hogy tényleg az a megoldás,hogy meg kell ismerkedni jó előre azzal a dokival akit ajánl,vagy akit ti választotok.

:D Ági!
Nagyon ügyesen növesztgeted a tüsziket,de azért biztos amin biztos küldök még növesztő drukkot.Hajrá tüszik!!!!!!!

:D Wish!
Hát nem semmi utad volt.Elég esemény dúsra sikerült!
Vendég

Kisvé érzem is az erejét a növesztőknek!! :-)
Ági28

:D Ági!
Juhééé!!!!Csak így tovább!!!De azért ne essetek túlzásba,csak amennyire kell! :D
Vendég

Boszti,
ügyes vagy, kiváncsi vagyok mit mond holnap DI.

Ági,
Te is szépen belehúztál....

Wish,
Jó kis nyaralás :lol: Remélem azért a gyomrod rendbejön ezalatt a 4 nap alatt, vacak lenne, ha csak törtkrumplit ehetnél az esküvődön.

Viki,
Köszi a részleteket, nagyon alapos vagy. Hát nehéz ezen már ilyenkor változtatni, meg nem is nagyon akarok, máshonnan is jókat hallottam a Jánosról, úgyhogy biztos a helyettes dokik is kedvesek lesznek. Bár ha tényleg 60 kismama van most nála, akkor egy keményebb frontnál be se fogunk férni a kórházba. Küldtem neked egy privit is, ha nem voltam túl indiszkrét, akkor örülnék, ha tudnál segíteni. Előre is köszi.
Már csak két hét és az első szülinapi zsúrt tarthatjátok, fantasztikus érzés lehet, hogy most már erre kell készülödnöd :lol:

KépKép
inari

Vanda,
Szegénykém, annyira sajnálom, hogy így kell megéld ezt az amúgy is nyomorult helyzetet, nem értem, miért ilyen a doki hozzáállása. :( Én úgy tudom, sajnos mindenképpen kell műtét, a Te érdekedben, mert ennyi idős terhesség már nem tud maradéktalanul kiürülni és gyulladásos szövődménye lehet, amit nem tanácsos megkockáztatni. :(
Hívj fel több dokit is, biztos lesz valaki, akit szimpatikusnak találsz, én nagyon bízom benne. Ha tudok valamiben segíteni, ha Pestre jönnél kórházba és gond a szállás, nyugodtan gyere hozzánk, bármikor!!!

Réka,
Örülök, hogy végülis nem hagytátok, hogy a körülmények elrontsák a nyaralásotokat és jó élményekkel jöttetek haza. Ezt tényleg így kell csinálni. :) Várom a beszámolót, képeket!

Wish,
Jó kalandos kiruccanásod volt Neked is.
Hogy miért nem lepődök meg a fosáson és lázon...? Ez hihetetlen, eddig nem volt egyetlen lélek sem az ismerőseim között, aki ne így jött volna haza onnan.... :D Remélem, nem gyötör már sokáig és a nagy napra már csak egy halovány emlék lesz. Mi? 4 days until...? Te jó ég, így elszaladt az idő?? De jó lesz!!! Ugye mutatsz majd sok szupi képet?

Ezt a méhpempőt most már én is kipróbálom, annyit hallottam már, hogy milyen jó, már csak úgy regenerálódásra is, ártani biztos nem árt, köszi az infót, Inari!

Viki,
kérdezted, hogy mikor lépünk tovább. Még nem beszéltünk erről a dokival, pénteken néz meg uh-gal, ott talán lesz alkalom beszélgetni, vagy legalábbis időpontot egyeztetni egy beszélgetésre. A nyírőben ajánlotta Vereczkey az immun és genetikai vizsgálatok lehetőségét, azt hiszem, most ezt fogom meglépni, hogy akkor mit is takar a dolog.

Melba,
Tőlem is mennek a deréksimik, jobbulást!!!

Ági, Boszti,
Nagyon szorítok Nektek!!!

Puszi Csajok, aki kimaradt, duplán! :wink:
hajnesz

Vanda! Aviva torna. Spontán vetélést is lehet vele okozni. Én a babáért csinálgattam. Innen nem tudok segíteni, hogy hol lehet könyvhöz jutni, de hátha valaki tudja. Szerintem tényleg hatásos. Én a tanfolyáson vettem. Ha estleg azért fel tudsz menni Pestre, később is segíthet. Egy szombat volt, 4 óra hosszat tartott.
Bocs, ha nem vagyok összeszedett, de mindig rohanok.
Esetleg keress rá a neten.
loihi

Sziasztok csajszik!

Köszi mindenkinek a tanácsokat, sokat segítenek. Lassan összeáll a fejemben a kép, hogy nem igazán fogom én ezt megúszni műtét nélkül, úgyhogy most kicsit rákoncentrálok, hogy ne féljek, és tudjak kereseni valami normális dokit. Még nem tudom mi lesz, lehet hogy Miskolcra megyek, még eldöntöm a hét végéig. Addig várok, remélem nem lesz belőle baj. Az a gond, hogy az sem biztos, hogy ha nem megyek el, akkor nem lesz további fejlemény belőle, inkább jobb lenne hamarabb letudni.
Azért a teákat iszom, és véghezviszem az összes praktikát. Ártani csak nem árt. Különben megdöbbentő, hogy mennyire keveset lehet olvasni ilyen esetekről, mind a neten, mind mindenhol. Csak a baba megtartása van írva, és ez ugye rendben is van, ilyen esetben "csak" a küret van írva. Ezen tényleg meglepődtem, elég tabu téma. Itt meg az ismerőseim körében nam akarom mondani senkinek sem, azt sem mondtam, hogy terhes vagyok hál Istennek. Most aztán foghatnám a fejemet, mikor az utcán gratulálnak.
Ja, és képzeljétek másoktól is (ismeretlenül) kaptam emileket, nagyon jól esett, sokat segített. Szóval sokan olvasnak ám minket!!! :D

A vizsgám pedig jól sikerült, pedig az éjszakai tanulás helyett egy jó nagyot szunyáltam. :lol:

Wish! Örülök, hogy itt vagy, gyógyulj meg hamar, remélem nem lesz valami komolyabb belőle. Képeket gyorsan!!!!!!!

Mindenkinek! A Dévai ügyében nyilatkoznék. Szóval bocsi ha bárkit bántana amit írtam róla, de mikor aranyos és kedves azt is megszoktam írni. Tudjátok, hogy szakmailag mennyire jó dokinak tartom, máskor is hozzá fogok menni, mert akárhogyan is nézzük, nem vagyok egy könnyű eset, és mégis csak összehozott nekem egy "valamit". Az már más dolog, hogy nem viselkedik kedvem szerint, de hát sokan mások sem. :lol: Ez is elmegy. Nekem csak ez a "én nem csináltam semmit" hozzáállás nagyon rossz, nem csak akkor kell örülni amikor arra van alkalom, elvárnék máskor is egy kis empátiát. Mondta egyébként, hogy ő meg tudja csinálni a Jánosba, de csak csütörtökön, meg nem nagyon ér rá, hát akkor erre most mit mondjak? Szerinte itt lesz nekem a legjobb. Jópofa nem? Ez a kaparásos dolog is olyan neki, mintha semmi nem lenne. De mégegyszer írom-mondom, senki ne tudja meg milyen ez, és mindenki csak akkor találkozzon vele, ha örülni kell. Többek közt én is, ezt kívánom.

Hajni! Már nem vérzel? Minden rendben?

Ági! Szurkolok nagyon, hogy nőjjenek a legénykék.
Labdaformájú alak :lol: :lol: :lol: :lol:

Boszti! Nekd is sok sikert, ügyes légy!

Athiz! Hát persze, hogy vannak ettől sokkal-sokkal rosszabb dolgok is. Én pl. ha beteg gyereket látok a tévében, de az is elég ha a tesóim gyerekei nagyon betegek, szinte a szívem hasad meg. És még mennyi mennyi szörnyű dolog van. :cry:
Kik a rokonok, lehet tudni?
vanda978

Vandácska!

http://www.paramedica.hu/200404/lelekme ... atorna.htm

Igen, megértem mit érzel Dévaival kapcsolatban. Nekem a 10 hetes elhalt terhességem végezte a Jánosban a kezei alatt. Lelki támaszra benne nem nagyon lehet találni. Tényleg ez a "nem tehetek róla" hozzáállás. Nyilván őt is bántja a kudarc és felelősnek érzi magát, pedig tényleg nem az. Viszont a műtét előtt és alatt a kórházban tényleg meglepően emberséges és segítőkész volt. Nekem rettenetesen fájt a laminária és altatásban kértem a műtétet, Ő már hozzá akart kezdeni, de még nem aludtam el teljesen és mondtam neki várjon még egy kicsit. Utolső emlékem, hogy megsimogatta a lábam és halkan azt mondta: nagyon fogok vigyázni (szerintem azt hitte már alszom akkor). Ez is Dévai.
loihi

Szia Vanda!

Ez a lány, akiről írtam, annyira zokogott, és annyira sajnáltam. Próbáltam neki tanácsokat adni, de ilyen helyzetben igazából nem lehet, ugye? Közben pedig én is tanácsra szorultam volna...
Amikor a kisfiammal kórházban voltam kruppos betegséggel, azt a 2 hetet és a megaláztatást senkinek nem kívánom! Ráadásul nem alhattam a kisfiammal, mert az anyáknak külön emelet volt kialakítva! Iszonyú volt, az én szívem is hasadozik ilyenkor! És nem csak az én gyermekemnél!

Tényleg csak azért írtam le, hátha erőt merítesz, bár én valószínűleg csak bőgnék egész álló nap a te helyedben! Úgyhogy csodállak ám! Keress vmi szimpi dokit, hátha van vmi normális arrafelé!

Nos a rokonokat (sárospatakiakat) Czingiliéknek hívják, anyut meg (lánykori nevén) Sajószeginek. Ha találkozol a rokonokkal, üzenem, hogy puszilja Őket egy rokon.

Gyógyulj meg mielőbb!
Köszönöm, hogy írtál!

Mindenkinek puszi és szurkoláshegyek! :lol:
Vendég

Norka kislánya megszületett 17:20-kor 3800gramm és 52cm!6órás vajúdás után!
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi 72
Köszönjük a híreket :!: :D
Norka Kép

Vanda
Sajnos én nem tudok tanácsot adni neked. :oops:
kagyló

Nem semmi. Gyors baba és szép nagy. :P
Gratulálunk!

loihi

Vanda,
Ügyi voltál, gratula a vizsgához!!! Nem semmi csajszi vagy!!! :D
Kérdésedre: van egy kis maszatolás, fogalmam sincs, mi lesz belőle, elmúlik, vagy lesz belőle egy erős mensi...passz. Azért remélem, hamarosan lesz újra ciklusom.

Norkának szívből gratulálok, boldog babázást, sok tejcsit!!! Köszi a hírt, Andi!!!
hajnesz

Inari!
Nincs privim :shock: !Legalábbis ez a dög azt írja ki.Leírom a mail címemet,ha gondolod írj oda!gszviki@freemail.hu

Hajni!
Szóval újabb vizsgálatok?Pénteken bizti minden rendben lesz,de azért remélem csupa szépet mond a dokid :wink: !
Vendég

Sziasztok!

Vanda!
Nagyon megértelek Dévaival kapcsolatban. A két kezem összeteszem, és áldom, mert eddig ő segített a legtöbbet, de arra én is hamar rájöttem, hogy vígasztalásra nem nagyon számíthatok. Arra gondolok, annyi könnyet és szomorúságot, fájdalmat látott az évek során, hogy ezt az önvédelmi mechanizmust fejlesztette ki, mert különben beletörne. Persze ettől nekünk még nem könnyebb...
Én a páromat szoktam magammal hívni, tudom, sokan háklisak arra, ha az emberrel ott a férje is, de nekem ő a lelki támaszom, és eddig majdnem mindig úgy jöttem ki, hogy valami rossz hírt hallottam, vagy fájdalmas volt a vizsgálat, szóval ha ő nem lett volna ott, sokkal nehezebb lett volna.
Még annyit, hogy nekem Dévai csinálta a méhnyálkahártya kikaparását a Jánosban. Nem pátyolgatott akkor sem, de lelkiismeretesen megcsinálta a műtétet, nem volt zsákbamacska, előre közölte az árat is, szóval átlátható volt minden. Megért annyit, így nem egy idegen pasi turkált bennem, viszonylag -ezernyi félelem között- biztonságban éreztem magam.

Hajni!
Sokat gondolok rád, és csak csodállak.

Nóri babájához gratula!!!
eper1

Sziasztok !

Na úgy néz ki vagy péntek, vagy hétfő lesz. Nagyon lassan nőnek a kicsikék. Kérdezte is Dévisz,hogy ebben a hidegben nem akarnak nőni!! :-)

Ja és beszélgettünk Bosztival, nagyon ari ám, pont behívták, és én meg elrohantam, mert kellett még gyogyót vennem, és még be is kellett érnem dolgozni!!

Úgyhogy Boszti bocsi, most köszönök!! SZIA!! :P :P
Ági28

Norka! Gratulálok, és sok boldogságot, egészséget nektek!

Ági! Ha lassan is, de meglesz nemsokára. Akkor most hány darabka nő?

Athiz! Sajószegit ismerek, egy teljes családot. :D Lehet, hogy vannak közös ismerőseink? Kicsi a világ!

Hajni! Péntekre megadrukkok mennek, minden rendben legyen!

Eper! Én is hozzá mentem volna, hisz azért őt már ismerem, és biztos úgy csinálta volna, hogy jó legyen. De nem akartam erőltetni. Neked is volt laminária? Én attól félek nagyon. :cry:
vanda978

5 darab növekszik!! Pont most mondtam a páromnak, hogy ebben a hónapban már 50 ezernél tartunk, erre közölte, hogy ezért 3 ikreket akar legalább!! :lol: :lol:
Ági28

Sziasztok
Ági: örülök, hogy megismertelek, pénteken találkozunk :) Ez a labdaforma aranyos volt :):)

Nekem most nagyon sok tüszőm van, bal oldalon 8db (6-os és 8-as), a jobb oldalon 6 db (6-os, 8-as és az egyik 10-es). Nekem is lassan nőnek, biztos ők is fáznak :) Szerintem szerdán lesz leszívás.

Visszatérve a hozzáállásra:
Én nagyon kedvelem a dokinkat, neki is vannak jó és rossz napjai. És sokkal fáradtabb, mint mi. Én tuti nem dolgoznék ennyit, nincs az a pénz. Mondjuk az eü-s dolgozók megszállottak, ezt csak a pénzért nem lehet csinálni.

Vanda: remélem, minél előbb rendbejössz!

Kép

Kép
boszti

szió!! Képzeld tök simán megtaláltam a gyogyótárat.
Pénteken kb ugyanígy jössz??
Ági28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?