A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Babetta-Lili is folyton ezt akarja csinálni :lol: És az ölemben is csak így hajlandó ülni :lol:
Kép
Vendég

Cory, Babcika, Babetta
Gyönyörűek a kicsik!

Kedves mindenki...
Juni 28.-án nyílik egy közös kiállításunk három másik keramikus lánnyal, a Duna galériában.Szeretettel várlak benneteket! Majd még írok pontosabb időpontot.
Itt kerámiák lesznek kiállítva, de ősszel nyílik majd egy másik kiállítás is ahol ha minden igaz illusztrácók lesznek láthatók.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Babetta: Apa ölében felhúzta magát a Lili az előbb ülő helyzetbe :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi
Na látod ,megy ez Lilinek is. Csak szóba kell hozni, és már csinálja is a kiscsaj. :lol:

Levi most kezdi megtalálni az ujját, már nem az egész öklét kapja be. :)

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Na mi van sehol senki? Kikapcsolták az internetet vagy mi :D
Mondjuk végre kicsit jobb idő van, meg hát ugye az ember inkább a családdal van, ha nincs munkanap. Én is családoznék, csak apa elment Pestre focizni, a kiscsaj meg a változatosság kedvéért alszik

Kép

Kép
pgyöngyi

Bartika: szerintem sincs a súlynak semmi köze igazán az átaludt éjszakához! Kitartás, tudom én könnyen beszélek :D
Boti amúgy 8 kg-n felül van, de nem gőzöm sincs, pontosan mennyi. Talán szerdán oltás, és akkor mérlegelünk is!
Botinak már barna a szeme :D
Babetta: Nagyon ügyi Levi! Micsoda erős fiaink vannak! Boti is imád így lenni, bár én nagyon féltem még a gerincét!
Cory: Nagyon édesek a srácok :D Liza tekintete nagyon csábos :lol: Gyöngyörű szeme van!
itt egy alvásos link:
http://www.pampers.hu/hu_HU/le_read_art ... tid=2363#3

Anita
Kép
Kép
_anita_

Gyöngyi: Látod milyen ügyes csajod van? Gratula :D
Babcika: Lilkó is nagyon ügyes!
Mamacka: sajnálom,hogy nem láthatom :( De ha mégis Pesten járnánk, akkor mindenképpen! :)
Faby: Valség.számítás... sokat tanultam a fősulin arra a vizsgára, de jól sikerült! Gazdálkodási szak??? :roll: Közgáz egyetemre járok Debrecenbe. Nekem még gazdaságpolitika, elmélettöri, világgazdaságtan vizsgáim vannak :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: Jó, hogy felhoztad ezt a gerinc dolgot. Azt akartam kérdezni, hogy ha a vállamon elalszik a baba, vagy a kezemben akkor az a gerincének nem árt, illetve én a kiságyában kicsit megemeltem a matracot, így most "lejtős" ez nem baj szintén a gerincnek? Meg a babakocsit is megdonzöttem, hogy kilásson belőle, ez gond lehet?
Na nem kérdezek több hülyeséget, csak válaszoljon rá valaki. Köszike :P

Kép

Kép
pgyöngyi

megdonzöttem=megdöntöttem

Kép

Kép
pgyöngyi

Hahó!

Lekocsikáztunk a Balcsira sétálni, hát jó hideg volt, na. :roll: De azért jó volt kicsit kimozdulni. Bár úgy éreztem magam mintha az első márciusi napsütésben sétálnánk.. :?

Babetta, persze, küldd el a képet, lekicsinyítem.
Nagyon ügyes Levi, hogy már felhúzza magát!! :wink:

Babcika, Cory szépek a gyerkőcök! :)
Tényleg, Dominik szeme már egészen világos kék...szerintetek ebből még lehet más szín vagy ilyen marad? Az én szemem is világos kék, örülnék neki, ha legalább ennyi lenne belőlem a gyerekben. :D

Bartika, Dominik 6140 gramm volt két napja. De szerintem nem függ össze az éjszakai alvással hogy milyen súlyú.

Nálunk úgy volt, hogy amíg mellettünk aludt a nagyágyban, szinte pontban két óránként ébredt. Aztán ez lecsökkent két ébredésre ( 11 körül és hajnali 3kor), aztán 5-fél6 fele végleg felébredt, és nem volt hajnaldó tovább aludni. :) Aztán egyik nap arra ébredtem hogy nem ébredtem. :lol: Csak hajnali 3-4 körül. És ez ment egy pár napig. Ekkor kezdte el szopizni az ujját.
Mivel én elég forgolódós vagyok, úgy döntöttünk, hogy átköltöztetjük inkább a szobájába a kiságyba, nehogy ráfeküdjek. Az első éjszaka még egyszer felsírt, de Apa bement és megnyugtatta, azóta pedig egyáltalán nem ébred fel, vagy legalábbis nem ad hangot neki. Ő sokkal nyugodtabb ha a kiságyban alszik.

Mariannka, én is tuti kiakadnék. :shock: Mondjuk Apa nem merne ilyet tenni, mert tudja hogy házisárkány tudok lenni néha. :lol:

Anita, szálloda-idegenforgalom szakos fősulira járok. Előtte 2 évig jártam egy másik fősulira gazdálkodási szakra, de nagyon nem tetszett, úgyhogy abbahagytam. Az első két év mondjuk sokban hasonlít, a 3.-4. lesz az izgi. :)

Jajj, kicsi fiam nagyon nyűgös...alig várom hogy mehessünk fürdeni. :)

faby

Köszi a válaszokat. A történet nagyon csúnya és bonyolult volt, megfűszerezve némi veszekedéssel. Teljesen kikattantam a hétvégén, de most már kezdek megnyugodni.

Épp most próbáltunk vizeletet venni Istvánkától a holnapi laborhoz, de nem akar sikerülni. :cry:

Van valakinek ötlete?

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok! :)

Húúú, ide jó rég írtam, csak böszme módon képet tettem valamelyik nap, bocsika.
Ezt az oldal pörgettem vissza, látom az alvás, evés, gyarapodás az egyik téma.
De még mielőtt belekezdenék, Mariannkának üzenem, hogy én kiakadtam volna jó látványosan, mert durva, amit a rokon művelt. Egyik dolog, hogy ne vagdossa a gyerek ruháit - még ha csak egy zokniról is van szó - másik pedig maga az, hogy kérje már ki a te véleményedet, hisz te vagy Istvánka anyukája, csak tudod, hogy az szerinted szoros-e vagy sem, és ha igen, talán majd eldöntöd, hogy szét kell-e vágni, vagy lehet, hogy egészen véletlenül sikerül lehúzni... Valahogy felment, gondolom a szétnyirbálás nem az egyetlen út. Lehet, hogy én pl eltenném emlékbe a kislányom pindurka zokniját... Végül mit mondtál nekik vagy kérdeztél tőlük?

Nálunk Dorka szépen gyarapodik, legalábbis a védőnő szerint szépen hízik. Mérlegünk nincs, feleslegesnek tartom, hetente mentünk eddig mérni. Szerdán volt 5 hetes és 3850 g. A születési súlya 2750 volt, szóval több, mint 1 kg a gyarapodás. Általában 2,5-3 óránként eszik, ha nappal sokat aludna, akkor felkeltem, de éjjel nem. A hasfájás már nem durva, esténként van egy kis sírás, amikor látni, hogy amiatt sír, de amúgy semmi. És most nem használunk semmi gyogyót... Korábban volt, hogy 2 óránként etettem, mert olvastam, hogy aki hasfájós, etessük gyakran. Erre pár napig hígabb és zöld volt a kaksi, amire a védőnő azt mondta, hogy azért van, mert túl sokat eszik és nem tudja rendesen megemészteni a tejcit, szal majdhogynem átmegy rajt. Azóta megvárom a 3 órát, nem is panaszkodik korábban, hogy éhes lenne, és a kaksi is újra sárga.
Még sokat alszik, ma pl majdnem egész nap. Szinte csak enni kel fel. Kaja, büfi, alvás újra. Délután pl keltettem, mert már 4 órája húzta. És az még csak a 3. kaja lett volna aznap, szóval felkeltettem. Megette az adagját és aludt tovább. Ja, és amúgy nagyon hamar megeszi a magáét, szinte pár perc (átlag 10-15). Van olyan éjjeli kaja, hogy büfivel és visszaaltatással együtt olyan háromnegyed óra. Biztosan van másnál is így, csak hallottam durvább dolgokat is. Egyedül az esti fürdés és kaja után - ami olyan 7 és 8 közé esik - van egy kis hiszti vagy hasfájás. Szerencsére nagyon jól látható a különbség, hogy mikor mi a baja. Ilyenkor nagy nehezen elalszik, de hamar - kb negyed óra múlva - újra fent van és sírdogál. Kiságyban olyankor nem jó neki, csak kézben. Akkor újra elalvás, letétel, pici aluka, aztán újra ébredés. És ez így megy a következő etetésig, kb 10-11- ig. Utána viszont amikor elalszik, fel sem kel egészen hajnali 4-5-ig. Így egész jól bírható az éjszaka, mert tulajdonképpen 10-ig amúgy is fent szoktunk lenni, a hajnali ébredés meg elviselhető. Egy ilyen Tündérke mellett!! :) Mert különben most van az, hogy egyre többet mosolyog, érintésre is, pl ha Apa megsimogatja az arcát, nyitott szájjal vigyorog neki. Nem is tudom melyikük élvezi jobban... :) Dorkának jólesik, Apja meg boldog, mert vigyorog neki a lánya! :)

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam, gondoltam beszámolok kicsit. Igyekszem majd jönni még, jók legyetek.
Gyönyörűek a babák mindenkinél, szépen fejlődnek, kerekednek ezek a tavaszi gyerkőcök!! :lol: :lol: :lol:

Puszi!

nadine81

Mariannka: mi Zsomától úgy vettünk hasonló korban, hogy 1. van vizeletzacsi, ami gyógyszertárban kapható, az kukira ragasztva, 2. kifőzött kis üveg (nálunk bébiételes volt, de bármilyen jó), ebbe kuki belelógat, és apja sétálgatott vele, míg nem pisilt. Ja, gyerek hason a karján, másik kezével pedig a kukihoz tartotta az üveget.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Mariann
Ha pelenkázóra rakod vagy a lepedőre meztelenül a hirtelen hidegtől is, pisil. Így lehet, hogy nem kell sokáig várni a pisire. Legalább is engem így már sokszor lepisilt még az elején. De ha mégse sikerül sokáig ne hagyd, rajta nehogy megfázzon.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Képzeljétek, hogy kiszúrt velünk a fényképezőgép. Beadtuk az összes eddig készűlt képet cd-n a gyerekről előhivatni. Pár nap múlva elmentünk a képekért, ahol közölték, hogy nem lehet előhívni a fényképeket, mert alacsony pixel számúak. Ez most nem tudom mit jelent, de ezt a gépet már 2 éve használjuk és soha nem volt semmi gond vele. Lehet, hogy véletlenűl elállítottam valami beállítást rajta és most nem tudom visszaállítani. Ráadásul csak számítógépen tudom mutogatni a lányomat, mert kép ugye nincs :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

Mariannka-Ki volt ez a "kedves" rokon?Ha nem vagyok indiszkrét?Nagyon durva a dolog,azóta sem megy ki a fejemből. :cry:

Gyöngyi-Kár a képekért,sajnálom :cry: Úgy emlékszem Te írtad egyszer,hogy a Lilid kb. 2 óránként eszik 70-80-akat,ugye?Csak,mert a hízlalás óta az én Lilim is így van,kivéve a reggeli üres pociba,a teli ciciből bepakol 130-140-et is.

Anita-köszi :P

Nadine-Olyan szépen telnek a napjaitok :P irigylésre méltó!!!

Na léptem, Jó éjszakát!!! :P
Vendég

Mariann, délután elfelejtettem írni,hogy sajnálom a hétvégéteket! Rokon: :( Ha már itt tartunk, elárulom, hogy az igazság,hogy én ezért nem merem a nagyszülőkre hagyni Botit, sőt még ha nagyszülőzünk is, mindig kizárólag apa vagy én pelenkázunk, öltöztetünk...stb. Durva, de egyik nagyszülőben sem bízok meg annyira,hogy biztos legyek abban,hogy mindent úgy csinálnának,ahogy én mondok, illetve,hogy megkérdeznék,hogy én mit hogy gondolok, mit csinálnék, vagy egyáltalán, ezt vagy azt csinálhatják-e... Imádnak kontárkodni :(
Sőt, igazság szerint, ha bármi baja van Botinak, elkezdődik a tippelgetés,hogy miért sír, mintha én magamtól nem tudnám :(, ennek ellenére ők azért már elég jól kijöttek a gyakorlatból, mert nem igazán jönnek be a TIPPEk :( Szóval ilyesfajta segítségre nekem nincs szükségem! Úgy érzem, tökéletesen boldogulok a gyermekemmel és 100%-ig csak én ismerem őt!
Totál kiakadtam volna én is!!!
Remélem, sikerül a vizelet-vétel!

Jó éjt mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory: nagyon édesek a gyerekek!!!
Nálunk már most látszik, hogy Bettina barna szemű lesz, mert a kékes szemben csomó barna pötty/folt van.

Gyöngyi: szerintem az lehet, hogy elállítottátok a kép felbontását, biztos van olyan a menüben, hogy Recorded Pixels, ott olyanok szoktak lenni, hogy: 640*480, 1024*768, 1600*1200...
Minél nagyobbra állítod annál jobb minőségű a kép.

Boldog Házassági Évordulót!!

Mariannka: én nem értem miért kellett ilyet csinálni a zoknival, én tuti szétvágtam volna az ő zokniját.

Nadine: jó hallani felőletek, hogy minden jól megy!! Az esti hasfájás nekünk kb. 3 hónapos korra múlt el, de még mindig van, hogy egy-egy étel nem tetszik neki amit eszem.

Bartika: Patrícia 4 hetes korától átaludta az éjszakát, Dorina kb. 1 éves korától, Bettina meg hol átalussza hol felkel éjjel.

Babcika: édes az ujjszopis kép!! :)

Babetta: Bettust eddig 45 fokban ültettem az ölemben és pár napja ezt nem bírja elviselni, ő is állandón erőlködik, hogy felüljön.
Életkori sajátosság :P

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok Lányok!

A hétvégén vidéken voltunk, most meg csak lesek, mennyit írtatok!

Zsuzsófi!
Én nem szeretném, ha refluxos lenne a babám. Szerintem csak sok levegőt nyel, legalábbis bízom benne. Az egyik kollégám refluxos és baromira marja a nyelőcsövét a gyomorsav. Tünde-baba a kajából kb fél deciket visszabuki, de őt nem nagyon zavarja, csak engem, mert mindig a hátam mögött landol. Éjszaka egyébként nem is büfizik.

Tünde!
Az én Tündém is hagyott a cicben tejcsit, én fejtem, mert fájt, mint a fene! Egyébként ahány mérleg, annyi súly! Gratula a napodhoz! Én ezért gondolom azt, hogy majd akkor jöhet a következő, ha a Tündike már nagylány lesz. Miért kell megvárni, hogy megunják a babák a cumit?

Vanillka!
Nem tudom a 300 g/hét a szegedi kolléganőm mondta, én is csak lestem. Aztán arra is gondoltam, hogy az ő babái januárban voltak egy évesek és biztos akkor kéne ennyit hízni, de Cory Írta, hogy később kevesebbet kell. Egyébként ők tápszereztek. KÖszi a kádülőkét. Majd szétnézek!
Én a múltkor kékbe öltöztettem a lányomat, mindenki azt mondta rá, hogy aranyos kisfiú!

Edit!
Üdv itt! Az én babám is kis súllyal született (a mai statisztika szerint), de idáig úgy néz ki, hogy bepótolta.

Vok!
Nálunk tele van morzsával a billentyűzet és ezt én produkálom. Viszont én is takarítom. A laptopba viszont tavaly újévkor pezsgőt sikerült locsolni, azt egy kollégám alkotta, de az is az én saram.

Pilchard!
Azért pattan ki a szeme a babának, ha beteszed a kiságyba, mert a babák vízszintjelzővel születnek. :) Mihelyst vízszinteshez ér az ülepük, rögtön sírnak!

Anita!
Én nem tornázok. Jelenleg nincs időm enni, aztán meg majd szaladgálhatok a gyerek után, ha tud majd mászni. Ez a tuti fogyi!

Babcika!
Nagyon édesen szopizik a babád! Ügyes!

Bartika!
Az én babámnak is szürke még a szeme. Anyukám azt mondja rá, hogy munkásőr-kabát-szürke színű.

Mariannka!
Minimum magamból kikelve ordítanék, mint a sakál, aztán kissé visszafogva magam elmagyaráznám, hogy mi van. Nálunk még a férjem is megkérdezi, hogy mit adhat a gyerekre, főleg azért, mert nem tudja melyik ruha merre van.

Rólunk: A lányom nagy örömmel magyaráz a rokonságnak. Közben meg olyan képet vág, mintha azt mondaná: végre valaki érti, amit mondok!

Eldugulok, mert már fél lapot biztos írtam.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jaj még valami: Ti mikor kaptátok meg a Babakötvényes levelet? Én most, két hónap után, ugyanis az otthoni postás ( a gyerekem az én állandó lakdcímemre, vidékre van bejelentve) máshoz vitte, mert úgy gondolta, hogy el van írva a cím és a vezetéknév, és másnak van Tünde nevű gyereke. Hozzám meg csak egy papírlap jutott már el, tiszta sár, mert egy mosdatlan retkes családnak is született pár hónapja otthon Tünde nevű gyereke. A boríték sincs már meg. Mi volt még benne? Amikor anyukám rákérdezett, a pasinak tiszta vörös lett a feje.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok
Na akkor kezdem én a reggelt
3/4 5-kor vettem ki reggel a kiságyból, persze éjjel evett 3x. Fél 7-kor meg kipattant a szeme, azóta énekelget :D
Livi: Én kb. 1 hónapja kaptam meg a babakötvényes levelet, de még nem volt időm elintézni. Tényleg meddig lehet megnyitni a számlát?

Kép

Kép
pgyöngyi

Juhéééé! 3 HÓNAPOSAK VAGYUNK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babette: gratulálok nektek a szintén 3 hóhoz :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Szép jó reggelt Mindenkinek :)

Mariann :)
Nem semmi a családod, én is tuti kiakadtam volna :(

Anita :)
Most Petinél jó előre megmondtam a családnak, hogy nincs szükségem a 20-30 éves tanácsaikra, ha gondom is lesz majd megoldom egyedül :)
Tornázni nekem sem ártana, de nem visz rá a lélek :lol:

Cory :)
Nagyon édesek a gyerkőceid :)

Babcika :)
Aranyos ez az újszopis kép :D

Gyöngyi :)
Boldog évfordulót :) és gratula a 3 hós kisasszonyhoz :)

Szelivi :)
Már rég megkaptam a levelet a babkötvényről, de még semmit nem kezdtem vele. Lassan ideje lenne ezzel is foglalkozni :)

Nadine :)
Jó, hogy jelentkeztél :) Örülök, hogy jól megvagytok, a pocakfájás, meg majd el múlik :)

Nálunk zajlik az élet.
Petike szépen növöget mosolyog és gagyog :) A múlt héten megkapta az oltását, egy hős volt :) Inkább hosszban nőtt az elmúlt hónapban, így már 4750 gramm és 58 cm :)
Annamari kicsit féltékenykedik, de azért még mindig imádja a tesóját :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Csajok!
Annyit írtok, vagy olvasni vagy már írni nem marad időm, most végigolvastam a hétvégét és igyekszem írni is néhány sort, ha a lányom hagyja.

Petri!
Olyan cuki Timi a képeken, örülök, hogy tudjátok használni a kendőt, hiába no, a gyerekek nem egyformák, amit az egyik szeret a másik utál.

Edit!
Szeretettel köszöntelek én is! Írjál gyakrabban!

Mariannka! Rokonság:(

Anita!
Én sem szoktam a 3 gyerekem közül egyet sem bízni senkire.
Bár most nem tudom mi legyen, met kaptunk a júliusi Robbi Williems (lehet, hogy nem így kell írni) koncertre két V.I.P jegyet, (darabja 40.000 Ft) a férjem szeretné, ha elmennénk, na de Dalmus szopik, és Te is tudod olykor a vidék milyen messze van a fővárostól!

Babetta!
Milyen aranyosan ducika Levi:)

Pgyöngyi!
Boldog házassági évfordulót! MIvel lepted meg a párod?

Babcika!
No para! Az én nagyobbik lányom is ilyen picike. Babának is picurka volt, és szintén nem szeretett enni. 2.70 -el született és egy évesen 7.25 kg volt.
Most is kis vékony, így viszont balettozik 4 éve.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Annácska: köszi :)

Babci: Azért etetek 2 óránként, mert csak 70-80 g-ok jönnek össze, szóval inkább így etetek, mint 3-4 óránként és utána tápszer.

Kép

Kép
pgyöngyi

Lányok!
Szerintetek normális az, hogy császár után olykor még mindig van gyermekágyi folyásom? Lassan 3 hónapja :( Van, hogy napokig semmi, aztán megint egy kicsi. Aggódok, hogy minden oké-e odabent.
Lehet, hogy csak, a 3. császár után lassabban húzódik össze a méhem? Vagy szerintetek komolyabb a gond?

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Jó reggelt!!

Gratula a hófordulós babuciknak és anyucikanak :lol: Kép

Köszönjük a bókokat a képekre,átadom Lilkónak,hátha attól is hízik egy kicsit :P

Ritaa-Köszi a nyugtatást.Egyébként én nem bánom,hogy pici, törékeny lánykám van és lesz,csak icipicit hízzon,hogy meg legyenek velünk elégedve(védőnő,dokinő) :roll: :lol: Szerintem a folyás 3 hónap után már nem igen normális.Nem szedsz vmi fogigátlót és talán attól van?Én is rózsaszínezgetek a Cerazettétől minden nap :cry:

Gyöngyi-Hát igen ez egy "ördögi" kör,mert mi van,ha csak ennyit termel meg a cici egy adagban,mert a lurkó ennyit eszik meg.Mert akkor mitől kapna több infót a cici,hogy nagyobb adagot termeljen.A másik meg,hogy 4 óra alatt nem lehet csodákat elvárni egy cicitől.Szerintem,ha úgy számolunk,hogy 4 óra alatt 140,az meg már milyen sok.ÁÁÁÁ,bonyolult dolog ez a szopimizéria.De legalább a Te Lilid szépen hízik,mondjuk ő éjjel is eszik,enyém Lili meg már vagy 3 hete nem. :lol:
Vendég

Sziasztok! :lol:

Két napig nem voltam és lehetetlen visszaolvasni.
Tegnapeste gyorsan végigfutottam de írni már nem volt időm.
Még mindíg minden baba gyönyörű :lol: :lol: :lol:

Ritaa :lol:
Nekem az első császár volt de nincs folyásom. Egy pár hétig tartott. Szerintem szülés utáni 6. hétig szokott visszahúzódni a méh. Menj el orvoshoz, biztos ami biztos.
Ezt a konceretet én se szívesen hagynám ki :lol: de a babóért mindent megteszek és valószínűleg én se mennék.
Nem tudtok valahol addig megszállni? Barát, rokon, szálloda? Akkor vinnétek a kicsit is és akkor valaki vigyázna rá amíg ti buliztok. Akkor már biztos alszik.
Nekem a forma 1-es futamot kellett eddig lemondani Timi manó miatt. Tavaly nem mertem jegyet rendelni, mert miután kiderült hogy terhes vagyok féltem a roszullétektől. De nem volt...
Az idén meg még nem hagyom egyedül egész nap...hisz még akkor is szopni fog ...remélem...

Most megyek mert megint rámszakadt a háztartás :evil: :twisted:
majd még jövök

Pircsi &
Kép
Kép
petri

[quote="petri"]A írta:petriz idén meg még nem hagyom egyedül egész nap...hisz még akkor is szopni fog ...remélem...

Hát ezt nem így akartam írni 8)
Egyedül persze hogy nem hagyom, de egész napra az apjára se. :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!!!!

Mariann, tuti én is kiakadtam volna , ha szétszabdossák a zoknit, és tényleg legközelebb a ruhát, sapkát, kiságyat, babakocsit(Cory :lol: ) szabják át????

Tünde, jó a napi programod :D , ismerős :wink:
De én is egyetértek veled, számomra is a suli nehezebb lenne gyerkőcök mellett.Bár amikor Levente volt csak , addig eljártam egy tanfolymra, most már nem tudnám megoldani, nekünk nincsenek itt nagyszülők, hogy valaki vigyázni tudna rájuk, idegenre meg aztán pláne nem bíznám őket,Apjuk meg megőrülne akár csak egy délelőtt is 3 gyerekkel itthon :lol:
Így maradok én itthon velük.

Babetta, kérdezted az elmaradt talit.
Annyira ciki, de már megint nem jó :cry: :cry: :cry:
Olivérnek be volt gyulladva a szeme hétvégén, csippás volt, meg baromi piros, könnyes, még szerencse,hogy volt itthon szemcsepp, most már szebb neki.Persze emellett folyik az orra , és köhög is.
Görcsöt kapok már ettől!!!
De nem venném a szívemre, ha valaki innen vinne haza valami bacit :cry:
Jó időt akarok, és a bacik meg tűnjenek már el!!!!!
Már csak a bárányhimlőt várom, ugyanis az oviba elkapták páran, és még Levente nem volt :?
Ma nem is ment oviba, köhög kicsit ő is, de holnap már mennie kell, mert pénteken ballag az oviból :)

Délután meg megyünk orthopédiára.
Vali, azért megyek el, hiába lett az uh jó, azért az mégse helyttesít egy orthopédust.
Meg Olivérnek is kellett terpeszbetétet hordani 6 hétig annak idején, így inkább megnézetem, de biztos jó lesz, mert I/A-s lett neki az uh-n.
Fő a biztonság :D

Rita,VIP jegy Robbie Williams koncertre????
Nem semmi :D
Irigyellek nagyon :wink:

Gyöngyi, grat. a házassági évfordulóhoz :P

Nici, Szintikének boldog névnapot!!!! :P

vas

Sziasztok!

Pgyöngyi:gratulálok ,akkor Ti jó úton haladtok.Én is próbálkozom rendületlenül,tegnap este sikerült is aludni 3 órát hason az ágyában.Volt popsirázás is,meg cumi is.

Mikor szokták/ideális kifúratni a baba fülét?És hol csinálják?

Meg az lenne a kérdésem még,hogy amiket irtok koponya meg hasi uh-ez kötelező jellegű,vagy helyi szokás szerint,kinek milyen a dokija?És ezt hány hetesen csinálják?

Nagyon cukik a babák,a szopipárnás képek különösen jók voltak!!

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard, nem kötelező a koponya és hasi UH, de ajánlott, ezt a gyerekdoki szokta ajánlani, avagy nem. Nekünk 2 hós korában csinálták, és 1 perc volt az egész. :)
Vendég

Gyöngyi
Köszi ,nektek is. :lol:
Képzeld éjjel aludt 5órát, 4 órát és 3 órát. El se hiszem :lol:

Ildi
Sajnálom Olivért és, hogy elmarad a tali. :cry: Igaz ezen a héten csak péntek lett volna jó nekem is. Egyszer majd csak összehozzuk. Bárányhimlő :cry:

Annácska
Szegény lánykád, de meg lehet érteni őt is, én is biztos féltékeny lennék. :)
17.-én őt is hozod talira? :lol:

Vasárnap majdnem mentünk Szolnokra, motoros börzére, de hát a rossz idő miatt elmaradt. :(

Petri
Én voltam kint nyáron a Forma 1-en, de csak szombaton. :) Nem sokáig bírtam, mert nagyon meleg volt és szarul is voltam. :( Nekem annyi az előnyöm, hogy 10 perc alatt haza sétáltam. De idén csak a Laci megy, mert nélküle nem indítják el a futamot. :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Pilchard-Nekünk a koponya és hasi uh-ot még a kórházban csinálták Mohácson mielőtt eljöttünk haza 5 naposan.Aztán itthon(Siklós) is megcsinálták volna a csípőszűrés alkalmából,de mivel már túl voltunk rajta csak egy csípő uh-ot csináltak.Említsd meg a dokitoknak,hogy intézkedjen ő.Nálunk ez alap dolgo,nem igen szokott elmaradni,amiből kiindulva szerintem fontos dolog.
Vendég

Eszti
Kicsit többet is írhatnál magatokról!!!és képet is dobhatnál !!!! :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Köszi lányok az együttérzést, még mindig teljesen magam alatt vagyok miatta. Pedig ha jól értem, nem kellene lelkiismeretfurdalásomnak lennie a zokni miatt. Ezen filózok már két napja, és szinte aludni is alig bírok. :cry:

Ma megvolt a vérvétel, három kémcsövet levettek. :( Istvánka nagyon nehezen viselte, utána alig bírtam megvigasztalni, annyira sírt. Most már kicsit jobban van. Holnap délután lesz eredmény, remélem, hogy semmi gócot nem találnak.

Köszi a vizeletlevételi tanácsokat, különösen Corynak. Nagy nehezen, de sikerült levenni egy kis "mintát".

Babakötvény: kell hozzá az az igazolás, ami szerint jogosultak vagyunk családi pótlékra, a gyermek anyakönyve és adószáma, a szülő iratai. Ezzel kell bemenni egy tetszőleges kereskedelmi bankba. Nekünk az ügyintézés, szerződéskötés, stb. kb. fél óra volt. Ezután adnak egy bankszámla-számot, amire be lehet fizetni évente max. 120 eFt-ot.

KépKép
mariannka

Babetta, akkor legalább az vígasztal, hogy neked meg a péntek lenne csak jó, én meg pont akkor nem érek rá.Fogjuk rá erre, ne is a betegségre. :wink:
Bárányhimlő még nincs, de már annyiszor megúszta, akárhányszor volt járvány sose kapta el, de mindig várjuk. :?
Még talán jobb is lenne most, mint szeptembertől, mikor már suliba jár.

Viszont remélem 17-re semmi bajunk nem lesz, aztán megyek én is :lol:

nekünk is a gyerekorvos adta a beutalókat, nem kötelező, de ajánlott.
Jobb is, ha megcsinálják.
De sajnos itt valamiért baromi sokára adják az időpontot a rendelőben az orthopédiai vizsgálatra, ezért elviszem az itteni Wellness klinikára(ugyanaz az orvos csinálja, mint a rendelőben, de itt 5 rongyért :( , de legalább meglesz, és megnyugszunk)

Szegény Isvánka, biztos rossz volt neki,de izgulunk a holnapi jó eredményért. :)

Eszti, tényleg régen láttunk képet Benyusról :D

én is dobok fel párat, puszi
Kép
Kép
Kép
Kép
vas

Gyöngyi!

Nem bántásként írom,a mit írok, de mostanra ért meg bennem ez az üzi:

Úgy érzem semmi elképzelésed se volt arról, hogy mit fogsz kezdeni a Lilivel, ha itt van. Nem tudom mennyit olvashattál utána, de szerintem nem eleget.
Az én véleményem szerint túl ötletszerűen neveled Lilit. Ezzel megnehezíted a saját és legfőképp az ő dolgát. Nem tud követni, hogy mikor mit akarsz tőle. Ha egyik nap még veled alszik, másik nap meg már elvárod tőle, hogy ne azt csinálja, nem fog menni. Ha azt szeretnéd, hogy a lányod kiegyensúlyozott és "jó" baba legyen, ahhoz neked kell első körben tenend valamit.
Most nagy valószínűséggel a 3 hós ugrás miatt eszik sűrűbben és alszik másképp.
Olvass utána egy két nevelési dolognak és egy mellett dönts! Ha ezt megteszed és kitartasz 1 mellett, minden megváltozik otthon!

Remélem sikerül valami tetszőt találnod!

Eszter
Kép
Kép
vok

Ildi: azért remélem 17-én el tudtok jönni!! Mi mind az öten megyünk!! Patrícia már nagyon várja, mert imádja a babákat.

Mariannka: szegény Istvánka!! Remélem nem találnak semmi rosszat!!!!

Babcika: mi 3éve jártunk Siklóson és a fő úton volt egy nagyon jó használt babaruhás üzlet, megvan még?
Egyébként nagyon szép az a környék, mi Pécs mellett Orfűn nyaraltunk akkor.

Eszti: sikerült Bettivel találkozni a parkban??

Pilchard: szerintem a gyerekorvost kérdezd meg a fülszurival kapcs-ban. Nálunk egyik lánynak sincs még fülbevalója, de később majd kilövetjük neki ha akarják. Én babakorban félek tőle.

Annácska: jó, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben!! :)
Én már egyszer tornáztam este és másnap alig volt tejem, ez Dorinánál is így volt, úgyhogy egyelőre meradok kövér. Te tök vékony vagy, Neked fogyásra úgysem kell torna.

Szelivi: ráadásul én még eszem is! :P

Majd jövő nyárra tervezem, hoy bombanő leszek!! :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Nem voltam egész hétvégén, alig győztem a visszaolvasást! De ez a jó :D Írni most nem tudok mindenkinek, pedig úgy szeretnék, de innen már megpróbálom felvenni a fonalat és képben maradok.

Pilchard!

Látom, hogy az UH-gal kapcsolatban kaptál már választ, így én írok a fülbevaló-kérdésről. Dórinak most pénteken lett fülbevalója, és 3 hónapos. Nem tudom melyik kor az ideális, de szerintem még akkor jó megcsináltatni, ha még nem tudja koordinálni a keze mozgását, és nem nyúlkál oda, ha érzékeny neki. Rosszul gondolom?

Mariannka!

Én is eléggé megdöbbentem az eseteden, és se tudnék csak úgy napirendre térni fölötte... Sajnálom Istvánkát a vérvétel miatt... Pont most mesélte egy barátunk, hogy az ő kisgfiuknak is vért kellett venni a fejéből. Nagyon sírt közben, ő pedig próbálta vigasztalni, de az asszisztens rászólt, hogy apuka ne nyugtassa a gyereket, mert ha sír, akkor jobban folyik a vére... Nem kicsit akadtam ki...

Én meg akkora címeres ökör vagyok, hogy na :) A nagy eszemmel kitaláltam, hogy a fürcsi utáni bőgés kiküszöbölésére nem bodyt adok a gyerekre éjszakára, hanem kising+hálózsákot, mert azt nem kell áthúzni a fején (Dóri azt nagyon utája) Csak arra nem gondoltam, hogy akkor semmi nem fogja a pelenkát, és reggelre félig letornázta magáról. Persze alaposan be is kakilt, így az egész ágya csupa kaki volt :( Tanulni kell még a szakmát, na...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Fülbevaló: nekem néhány napos koromban, tűvel szúrták át a fülemet. Olyan nagy lett a luk, hogy mindenképpen kell fülbevalót hordanom, mert különben nagyon csúnya. :cry:

De a fülemnek nem lett baja. :)

KépKép
mariannka

helló Tünde,

már felvettük Esztivel a kapcsolatot, és egyszer futólag találkoztunk is a parkban, de igazi kiadósat még nem sétáltunk együtt (hála a "szép" időnek...). Remélem hamarosan sor kerül rá.

Egy kérdés (remélem nem néztek hülyének): miket lehet játszani egy két hónapos babával? Várnék mindenféle ötleteket a "szabadidő" eltöltésére (tehát amikor nem alszik, nem szopizik, stb.)

köszi!

Kép
bettiflame

Fülbevaló: nekem 14 évesen lett. Lizának is legkorábban ovis korában lesz, ha már ő kéri.

cory
Budapest

Betti, én sokat szoktam neki énekelni, meg mondókákat mondani, azokat nagyon szereti. És ha hozzá még mutogatok is, főleg, ha vele együtt, akkor azt is nagyon bírja.
Mi még szoktunk tornázni (kis karját felfelé kinyújtani, lefelé), megmasszírozni a hátát, forgatni hátról hasra, hasról hátra.
Szoktam még felé lógatni a csörgicéit, és most már odanyúl értük, de Marci még nem fog, de ezzel tudod ösztökélni.
Meg nagyjából még ami jön. Szereti, ha hangutánzok, ha hangosan ásítok, de ez gondolom minden babánál más és más.
Most kezdtük el a bújócskázást, ráterítek egy pelust az arcára, aztán gyorsan le is veszem, és kukucsolok neki. Ezt most kezdte el élvezni.

Hát valahogy így nálunk. :)
Vendég

Vok: Nem bántódok meg és lehet, hogy igazad is van. Sokszor vagyok tanácstalan baba téren és ilyenkor kérdezek, és próbálkozom úgy alakítani a dolgokat, hogy az a babának is jó legyen. A gyereknevelésre előre felkészűlni biztos lehet valahogy, nekem ezek szerint kevésbbé sikerűlt mint másoknak. A szakkönyvekből sok mindent meg lehet tanulni, de azt hiszem az élet a legnagyobb tanító mester.
Egyébként a lányommal semmi problémám nincs csak én vagyok egy pánikolós típus és hajlamos vagyok dolgokról több ember véleményét kikérni (ami elég nagy hiba részemről) és ez sokszor összezavar. A második gyerekemnél biztos másként fogok csinálni sok mindent, mert így utólagosan tudom már, hogy mi az amit jól csináltam eddig és mi az amit nem. És azért mert a gondjaimat megosztom másokkal még nem biztos, hogy nem leszek a legjobb anyja a gyerekemnek. És igen kínlódok az altatással és az etetéssel, de az altatást két napja ugyanúgy csinálom és egyenlőre bevállt, mert alszik az ágyban. Az etetéssel kapcsolatban meg csak annyit, hogy nem tudom, hogy ha minden felől azt mondanák, hogy tápszer kell a gyereknek, meg, hogy kevés a tejci, azt más, hogy dolgozná fel, mert én (ha a Corynak köszönhetően is), de a mai napig csak cicit adok és nem pótolok bár a para kialakult bennem.
Mindegy, tényleg nem haragszom, bár így visszaolvasva az írásom, lehet, hogy ez jön ki belőle, de tényleg nincs harag, majd jobban odafigyelek ezután, hogy mit írjak :)

Babetta: A felülésből kiindulva, lehet, hogy a Lili is ennyit fog aludni már holnap este :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Meg két kép

Kép
Vendég

Apa ujját fogva

Kép
Vendég

Fülbelövés: Én is gondolkodtam rajta, de a végén arra jutottam, hogy majd ha ő szeretné, akkor lesz.

Holnap megyünk 3 hós oltásra, a múlt hónapi szerencsére megúsztuk láz nélkűl, remélem most sem lesz semmi gond

Kép

Kép
pgyöngyi

Eszti: ujjfogós kép nagyon tetszik. :lol:

KépKép
mariannka

Gyöngyi: leírod, hogy hízott eddig Lili?

Eszti: nagyon jó képek :)

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?