A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Cory: Volt két alkalommal, hogy 60g és 90g volt csak a heti gyarapodása, egyébként most 200-180g között gyarapszik. Jelen pillanatban, nincs így problémám, csak az Esztinek akartam leírni, hogy a külső behatásoknak is köszönhető, hogy sokszor tanácstalan vagyok, és tényleg te és a nővérem vagytok azok, akik a szoptatási gondon átsegítettek :) . Egyébként meg tényleg van benne valami, hogy nem készűltem rá kellőképpen, de azért higyjétek el nagyon igyekszem jó anyuka lenni.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: a lényeg az, hogy Lilinek megfelelj, senki másnak nem kell! Ez nagyon fontos. Mindenkinek nem lehet megfelelni, főleg, mert mindenki mást mond :) Azért van a két füled, hogy a károgók szövege az egyiken bemenjen, a másikon ki :)
Lilit pedig te szereted a világon a legeslegjobban, a többi meg úgyis részletkérdés.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Gyöngyi!

Isten ments!!!!! Jó anyuka vagy, mert mindent meg akarsz adni Lilinek!!!!!! Nehogy egy másodpercig is azt gondold, hogy rossz vagy!!!!!!! Kérlek!!!!! Én csak azért írtam, mert úgy érzetem nem vagy elég magabiztos és talán egy könyv segítene támpontot adni ahhoz, hogy legyen honnan kiindulnod és akkor neked is, meg Lilinek is könyebb lesz! Jajjj!! Ne hari! Nem akartalak még jobban elbizonytalanítani!!!!!! Sajnálom!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: :lol: :lol: . Akkor nem pityergek tovább

Kép

Kép
pgyöngyi

Anyóstól kapott a Lili egy elektromos kishintát, aminek 3 fokozatban dönthető a támlája. Most szereltem össze neki. Kiváncsi vagyok mit szól hozzá. Ha nem tetszik neki, akkor eladó :lol: . Bár én mondtam az anyósnak, hogy ne vegyen ilyen drága cuccot neki, mert 1. lehet, hogy nem is díjazza a Lili , 2. pár hónap múlva ülni fog, és akkor a játszótéren is fog tudni hintázni. Hiába, falnak beszéltem csak, de ha neki ennyi a fölösleges pénze, kérek még pár dolgott :wink: .

Kép

Kép
pgyöngyi

Na még valami és tényleg eldugulok mára: Délelőtt bent voltunk Tatabányán vásárolgatni, és a Lilit beletettem egy ős régi kenguruba, ami még az öcsémé volt. Képzeljétek olyan jól el volt benne. Igaz nem olyan modern meg menő, mint egy új, de szerintem az a lényeg, hogy tetszett neki.
Borcsa: Ettől függetlenűl kérem a kendőt :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok lányok
Remélem mindenkinek jól tel a hosszú hétvége, nekem a fejfájáson kívül minden oké volt, vagyis nem, mert úgy megjött, olyan erősen hogy a gyerek pelenkáját használtam betétnek... jó mi :)

Gyöngyi
Gratula a házassági évfordulóhoz, meg Lilikének hogy a kiságyban alszik, lassan csak hozzáfog szokni :) sok.sok türelem és kitartás meghozza az eredményt, fő a következetesség :) Lili nagyon helyes kiscsaj.

Anita
Ma én is borzasztót álmodtam, nagyon sok kígyó volt benne, borzasztó volt brrrrrr. :(
drukkolok a vizsgáidhoz. Minden elismerésem a tanulóké!!!

Faby
neked is sok-sok drukkkkk a vizsgáidhoz!!

Pilchard
hogy vagytok? tudtál már pihenni egy kicsit, megy a kiságybanalvás!!! A cumi bejött valamennyire?

Babcika
Nagyon édes Lilike :D Tündéri hogy alszik :)

Cory
édesk a gyerkőcök, Liza nagyon szép kis csajszi :)

Mariannka
Én biztos kivertem volna a balhét, mi az hogy szétvágja a zoknit??? Tán megkérdezné, meg egyáltalán hogy jut ilyen az eszébe :twisted: :twisted:
Istvánkának remélem nem lesz semmi baja! sok puszi neki, meg gyógymanó :D :D :D

Babetta
Levi nagyon ügyes, és ahogy nézem elég biztosan tartja magát, Martin is szeretne felülni mindíg huzza magát, erőlködik de ő még nagyon imbolyog nem ül meg ilyen szépen mint Levi.

Vas
Te szegény :( de egyszer csak vége lesz ennek a betegségsorozatnak, gondolom nagyon unod már. A képek nagyon jók a srácok meg a hercegnő nagyon szépek :D :D

Eszti
Bence helyes kis pasi :) .....na meg az a kezecske....nagyon cuki :)

További szép napot mindenkinek :D

Jaj, még nem meséltem, hogy tegnap anyukáméknál a macska fogott egy papagályt, nagyon szép, a kicsinyeinek akarta vinni, hogy megegyék de anyukám megmentette. Most itt van nálunk és elég jól érzi magát. :D

na tényleg pussz mindenkinek!! :D

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Zsu:Kétszer már aludt az ágyában,de sajnos ez nem éjszaka volt,viszont rájöttem végre hogy nem tud elaludni,mert keresi a cicit,bekapja,szivja,jön egy kis tej,ettől megébred és dühös lesz,úgyhogy próbálok ilyenkor cumit csempészni a szájába,mert ha sikerül és belesziv kettőt akkor már vissza is alszik.

Akiknek cumizik a babájuk:nek kell éjszaka állandóan felkelni visszarakni a szájába?

Köszi a válaszokat-fülbevaló,dki ügyben.

Babcika:köszi.A csipőszűrés mikor van?
nem találok meg semmit ezen a hüly neten.

Vok:remélem nem érted félre.(kérlek ne értsd félre!!!!!)
Ahogy igy olvasgatlak Titeket,aszt hiszem mondhatom hogy hasonló tipus vagyok mint Gyönygyi,nekem is első baba,és tényleg nem könnyű mit hogy csináljon ,hogy lenne a legjobb,én is mindig tanácsot kérek,aztán összezavarodok,aztán azt mondom úgy lesz ahogy én gondolom,aztán kezdődik elölről.

Szopi ügyben is már annyit kérdeztem,és most megint...mert kiváncsi lennék a véleményetekre.
ugye mindenki mást mond hogy hagyjuk e cicizni ababát vagy sem,mennyi ideig szopizzon,hány óránként ehet,stbb,,de szerintetek mi az igény szerinti szoptatás meghatározása?Komolyan nagyon kiváncsi vagyok ki mit gondol!!
Az igény szerinti szoptatás hogy egy óráig szopik?az is az e ha mondjuk 10 percenként akar szopizni?

Ha már untok irjátok meg nyugodtan!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard:Örülök, hogy már ketten vagyunk, azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen problémás emberke :)
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy az anyatej 2 óra alatt ürül ki a gyomorból, szóval két óránként nyugodtam cicire rakhatom a babát, de Cory erről sokkal többet tud.
Viszont már kérdezni akartam, hogy elfogadta a cumit?

Képzeljétek, elkezdett nyúlni a Lili a tárgyakért és veszi be a szájába

Kép

Kép
pgyöngyi

Pilchard: nálunk mostanában pl. a cicitépkedés :( a menő. De én nem engedem. Az igény szerinti szopi nekünk bejött, ezzel tökéletesen fenntartható a kereslet-kínálat.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok! :)

Vasildi, gyönyörű a lányod! Olyan szép szeme van! És a srácok is aranyosak :)
Drukk, hogy ne Levi ne kapja el a bárányhimlőt :(

Rita, a RW jegyeket én is irigylem! :wink:
:D

Pilchard, nálunk sem volt koponya és hasi uh. Megkérdeztem a doktornőnket, azt mondta hogy ő csak akkor küldi el a babát, ha valami indolokja ezt. :roll:
A kicsi szívével viszont 19-én megyünk vissza kontollra szívUH-ra, remélem mindent rendben találnak már!

Mariannka, csak az adószáma kell a babának, vagy meg kell igényelni az adókártyát is? Mert nekünk megküldték a számot, de még nem csináltattuk meg a kártyát.
Drukk, hogy minden oké legyen a laborban!

Évi, kakis sztori. :? :D
Ma Dominik kétszer is hátközépig kakis lett....vettem egy csomag Babylove pelust, gondoltam hátha bejön. Hát tévedtem. Minden kifolyik belőle.
Mondjuk nekem most eleve pelusméret problémáim vannak. Dominik ugye most 6 kiló körül van. Eddig 3-6 kilós Liberot használtunk. Most fogyott el, gondoltam veszünk egyel nagyobbat, ez 5-8 kilós asszem. Hát nagy rá mint a fene. :shock:
Szóval most úgy állunk hogy az egyik méret kicsi (vagyis még pont jó de nem akartam venni egy egész csomaggal mert úgysem tudjuk elhasználni), a következő méret meg nagy. Szóval nem tudom mit tegyek (vegyek).. :roll:

Bettiflame, nagyon aranyos a babád!! :) Jó ez a satyó!
Mi is nagyon sokat mondókázunk Dominikkal, zenét hallgatunk, táncolunk, bábozok neki, énekelek, mostanában már nyálbuborékokat fújunk :lol: , csörgőzök neki, tornázunk, ilyesmik. Még nem nyúl a tárgyak után, fogni sem fog, viszont a kezét már felfedezte hogy van :) Az arca elé tartja és hosszasan vizsgálja. Ilyenkor persze tök bandzsa, mert közel van a keze. Írtó muris. :D

Eszti, nagyon jók a képek! :)

pgyöngyi, nekünk is van elektromos hintánk,Dominik imádja. Nagyon sokáig elhintázik benne. :) Én meg tudom csinálni a dolgom.

Hoztam egy képet én is.

Szép, és nyugodt estét mindenkinek!! :D
Bocsi,ha hosszú voltam.

Kép

faby

Igény szerinti cici: ha a baba bármikor mellre kerül, amikor igényli (=nyűglődik, és semmi más észlelhető oka nincs) Mivel az anyatej nem csak enni--innivaló, hanem a pocakban élvezett maximális biztonság és konfortérzet kinti mása.
A gyakorlatban (nálunk) úgy működik, hogy Gergő panaszkodik, akkor
1. fokozat: odamegyek hozzá, megsimizem a pociját, beszélek hozzá - ha csak kicsit unatkozott, akkor ennyi elég is egy időre.
2. fokozat:felveszem, hátha egy bennrekedt büfi, közben nézem, nincs-e melege, nem fázik (izzad vagy nagyon hideg keze-lába+hűvös a mellkasa), nincs-e túltöltve a pelusa - ha találok valamit, jön a vetkőztetés/öltöztetés/pelenkacsere
3. és ezután cicire teszem, mert ha éhes/szomjas/álmos vagy akármi, arra a cici való.

Ami még plusz trükk: aszerint, hogy milyen volt az utsó szopi teszem ugyanarra a mellre, mint legutóbb, vagy a másikra. (Ha bőven evett, akkor váltás, ha pár slukk után kiköpte, akkor uaz. jön megint.)

Lucával gyakorlatilag mindig kellett egy kis cici is a végére :) Gergő van, hogy egy tiszta pelusban békésen nézelődik, és elalszik egymaga. :) Ez sztem babafüggő.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bevált a kendő :)

Kép

Kép
Vendég

Pilchard: az én értelmezésem szerint igény szerinti szopi azt jelenti, hogy mindig amikor igényli, és addig amíg igényli. Ha 10 perc, akkor 10 percenként, ha 1,5 órán át, akkor addig.

cory
Budapest

Tünde-Nincs már turi a főúton :cry:

Zsu69-Pelenka :lol: vagy inkább :cry: ? Gratula a papagálymentéshez :P

Pilchard-Csípőszűréshez nálunk úgy kellett időpontot kérni,de mindent a védőnő intézett,így 4 hetesen voltunk.Most pedig már a 4 hónapos kontrollra megyünk 30. körül.

Faby-De gyönyörű ez a kép!! :P

Eszti-Bencus is tündéri! :lol:
:cry:
Vendég

faby: Képzeld, nem megy a hinta :twisted: szóval, holnap vihetjük vissza. Egyébként kézzel hintáztattam benne és én is úgy láttam tetszett neki. Pelenka dologgal ugyan így vagyok, csak mi pamperst használunk. A 2-es méret éppen, hogy jó, a 3-as viszont még óriásinak tűnik, de majd csak belehíznak ugyi :P

Csajok, a mai vásárolgatástól úgy elfáradt a picikém, hogy amint leraktam az ágyikóba, egyből elaludt, még simizni se kellett

Kép

Kép
pgyöngyi

Pilchard :lol:
Nekem nem kell éjszaka visszadugdosni a cumit. Ha elalszik akkor kiesik de nem keresi.

Fülbevaló: én már a kórházból fülbevalóval hoztam haza. A védőnő fúrta ki, nem volt vele semmi gond. :lol:

Faby :lol:
Ti csináltátok a képet? Nagggyon jó!!!!!

Babetta :lol:
Húúúú de irigy vagyok a forma 1 miatt!(azt hiszem ezt már írtam) Te kinyitod az ablakot és hallod a felbőgő motorok hangját.
én is, én is, én is akarom :cry: :oops:
majd rábeszélem apát, hogy kocsikázzunk el oda :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Faby :lol:
A baby love-ból nekünk is kifolyt minden :evil:
Szerintem inkább nagyobb legyen a pelus mint kicsi!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Most nézem az Aktívot, olyan édi babák vannak benne.

Pilchard: Én kitámasztom textil pelussal, de ebben a pillanatban raktam egyébként vissza a szájába, mert valahogy csak kitolta és felébredt rá. Ezért lenne jó, ha az ujját szopizná, mert azt mindig megtalálná, de nem vagyok telhetetlen, ennek is örülök most

Kép

Kép
pgyöngyi

Akkora hülye vagyok, pont nem rég írtam, hogy próbálok a Lilinek mindenből a legjobbat adni, erre bekajálok a zöldbablevesből. Szegénykém 10 percenként kell sírva. Most mi a fenét csináljak, ezt jól elcsesztem. Már megtornáztattam, pukizott is,de mit tudok még csinálni? Már cicire is tettem, de lehet, hogy ezzel még nagyobb bajt csináltam. Most elaludt, de lehet, hogy mindjár megint felkelti a pocija. Azt hiszem hosszú lesz ez az éjszaka

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi!

Pont ma beszéltünk erről Coryval. Nem megy át túl gyorsan a kaja a cicibe. Kell neki vagy 12 óra, ha nem több.
Használtok valamit pocifájás ellen?

Szegény kicsi lányom meg sokat sírt ma. :( El mentem dokihoz, de csúszott a rendelés, így én is. :( Szegénykémet itthon hagytam az apjára és így majdnem 1 órát sírt. :( Mire hazaértem, addigra meg bealudt. Úgy terveztem, hogy beugrom és már jövök is. :(:(:( Szóval téptem haza, erre egy barom meg be akar vágni elém. Rádudálok, erre még ő sértődik be és beféékez előttem, hogy menjek neki. Persze... Aztán még ezt megcsinálta 2x és még mutagoatott, hogy álljak félre a benzinkúthoz, hogy ez "megbeszéljük". Komolyan nem tudom mit képzelnek magukról az emberek!!!! :( Szóval gáz estém volt!!!!
Most már azt várom, hogy Hanna ébredjen és tudjak neki hamit adni. :(

Pilchard:
Nekem is első babóm. :) Csak nagy valószínűséggel (COry szerint biztos) mázlim van a törpével. :) Egy kisangyalt kaptam. :D Illetve kértem. :D:D

Na, megyek,mert megy a vészhelyzet!

Jó éjt mindenkinek!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Megjöttünk a hosszú hétvégéről, minden tök jól sikerült, Márk is jól érezte magát!

Visszaolvastam, mindenhez megpróbálok hozzászolni, de nem név szerint, bocsi. :oops:

zokni vágás!
Jobb ha velem ezt nem is próbálnák meg, mert olyat mondanék bárki is csinálja, hogy magam is megbánnám!! :evil:
részvétem a drága rokonokhoz!

evés
Márk nagyon jól eszik, napközben 3 óránként, van hogy 4 óránként, este egyszer, aztán reggel. Amióta van hogy alszik 10-12 órát éjjel, mint ahogy a múltkor is írtam, nem hízik annyit, de többen is mondták hogy nem baj az, hiszen 7 kiló így 3 hónaposan, ami azért szerintem is nagyon jó, :lol:.

kaki
nálunk általában kora reggel van egyszer-kétszer, vagy délelőt, de akkor annyi hogy a peluson kívűl body-rugi csere is van. :P
örökké áztatok, áztatok... :roll:

nyálzás
valaki írta hogy sokat nyáladzik a babája, és hogy van hogy 3 szor is át kell öltöztetni. nálunk akkor van leginkább nyálzás ha mi eszünk, ő pedíg néz minket, ezt úgy oldottam meg hogy vettem neki előkét, (rongyot nem műanyagot), és ez felszívja a kis nyálát.
Tök jó!! :lol:

Fényképméret
szintén írta valaki hogy nem jó előhíváshoz a fotómérete...van olyan programm ami nagyítani is tud, és akkor elő tudjátok hivattatni. szerintem a fotós is tudott volna segíteni ha akar!

Holnap teszek fel képeket a hétvégérő, ma már nincs időm, vár Apa :lol:

képek
Nagyon aranyos képeket raktatok fel, tündériek a babák-gyerekek rajta!!!!

Alina
Vendég

pgyöngyi :( Mi az hogy nem megy? Brrr. Mondjus először a mienk sem ment. Fordítva tettem bele az elemeket. :oops: :lol:

petri, a képet egy másik fórumról ismerős lány csinálta, ez a kép lesz Dominik névadós meghívójában ajándékkent.

faby

Vok: Ezek szerint, nem a levestől fáj a hasa? De jó lenne. Mostanában nem adok neki semmit, mert nincs pocifájás, előtte a Gripe Wattert adtam, az jó volt, csak az volt a baj, hogy ha bealudt a cicizésbe nem tudtam neki beadni. Most felraktam neki egy fél görcsoldó kúpot, azóta alszik.

Alina: Én írtam a fénykép problémát, de már a második helyről küldenek el a képekkel. Még megpróbáljuk az Astoriánál előhívattatni.

Tünde: Megnéztem a gépet és nem találok ilyen menűt benne, magyar használati utasításunk meg nincs. Ha esetleg nem tudom megcsinálni a beállítást, van aki ért a gépekhez és esetleg megnézné majd 17-én?

Kép

Kép
pgyöngyi

SZiasztok!

bocsi hogy így eltüntem, de bútorvásárlás lázában égek:) Meg mostanában háziasszonykodom (nincs időm itt ülni) illetőleg Tamás itthon volt, így pláne nem fértem ide:)

Nem olvastam még vissza, csak ezt az oldalt.....

Vok Eszti elsőre egy kicsit nekem is rosszulesett amit írtál (hiába nem nekem címezted) mert én egyeteln nevelési könyvet nem olvastam el, (csak néhány cikket a neten, meg a babagondozós könyvet), és nem is fogok.....egyszerűen nem akarom könyv szerint nevelni a gyereket. Igaz hogy nem mindig tudok következetes lenni, mert az érzéseim szerint nevelem a gyerekeket, de mindkettő kiegyensúlyozott, és ami a legfontosabb: veszik az adást. Egyszerűen megérzik rajtam ha ideges, és türelmetlen vagyok, olyankor nincs hiszti, csak csupa jó gyerek.

Gyöngyi:) Gratula a még mindig szopihoz:)

Cumi: Nekem is kiköpi elalváskor párszor Kata (de pl most is hallom, hogy a kezét szoizza) olyankor visszaadom neki, de ha elalszik, akkor már nem kell neki, alszik egész éjjel nélküle....(mondjuk amilyen lusta vagyok, kénytelen lenne megtanulni, hogy visszategye a szájába, mert én nem kelnék fel hozzá az tuti (mármint ezért))

LÁnyok, sikerült az érettségim:) A Matek, magyar 4-es (ebből a matekot megóvtam, mert egy feladatot nem pontoztak, tehát még 5-ös is lehet), a töri 3-as (fél pont híján 4-es (majd a szóbelin rendbehozom:)) Angol 3-as:)

Mind olyan stabil, hogyha a szóbeli gyatrán sikerül is akkor se változik a jegyem.

Jövő hét hétfőn viszem mindkét gyereket vérvételre:( Előre parázom:(

Utána héten szerdán mindkettőnek oltás, csütörtök-péntek szóbeli...

Közben még Pestre is fel kell mennünk:)
Zajlik az élet:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gyöngyi: lehet, hogy attól fáj már a pocakja, de ez nagyon emberfüggő, kinél milyen gyorsan megy át a cucc. Én szombat este szőlőt ettem, ennek hatása vasárnap napközben volt a legérezhetőbb, de volt már, hogy valami korábban hatott.

cory
Budapest

Tünde!
Én is eszek, főleg édességet! Pedig, ha abbahagynám, lehet, hogy lemenne a plusz szép lassan. Fogyizni nem akarok, mert a méreganyagok akkor a tejbe átmennek.

Évi!
Ezt magyaráztam pont a hétvégén anyunak a kisinggel kapcsolatban, de őszerinte borzalmas dolog a body, mert át kell húzni a gyerek fejét és az szerinte emberkínzás.

Bettiflame!
Nekünk a pihenőszéken van gumira fűzve csörgős bigyuszok, azokat csapkodja. Meg tetszik neki, ha beszélek hozzá. A férjemmel komoly társalgásokat folytatnak, a lánykám már tudja mondani, hogy HŐŐ, meg AGU!

Fülbelövés: Nekem a férjem egyik haverja lőtte ki, nem fájt, de nagyon megbántam, mert maradandó, egyébként nem csúnya. A kórházban véletlenül majdnem kiszúrták neki amikor elvitték a PKU-ra, ugyanis nem emlékeztek, hogy melyik anyuka kérte.

Pilchard!
Szerintem az igény szerinti szopi, az, ha a baba sír, akkor megkínálom cicivel. Ha ez három perc, akkor annyi, ha másfél óra, akkor annyi. Kivéve, ha azért sír, mert már telezabálta magát és bukik egyfolytában és fáj a hasa. Akkor nem adok cicit, mert úgyis kibukja. Olyankor megy a vállon ringatás ameddig el nem alszik.

Lányok ma voltam fodrásznál Tündikével együtt. Sérót csak nekem csináltak :), ő csak alukált meg gagyarászott végig.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Body: mint így a 3. babát öltöztetve végre rájöttem, egy tisztességes szabású bodyt simán fel lehet adni a babára a lába felől :) És ha agyon szmötyis levenni is így érdemes. (Vicces, ez utóbbit már Lucával is így csináltam - de csak most Gergőt öltöztetve pottyant le az érme, hogy akkor ez felfelé is működik :lol: )

Fülbevaló: én parázós és kegyetlen vagyok: fülbevaló kérés esetén is leghamarabb a 10. szülinapra.

Én ugyan olvasgattam, de nem jegyzeteltem :oops: Úgyhogy most csak annyi
Zsu! Gratula az írásbelikhez! :) :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Elérkeztünk ahhoz, hogy kénytelenek vagyunk új babakocsit venni. Amit örököltünk, annak a használatban kiderült egy-két hibája, pl csikorog, bármivel kenjük, hiányzik egy csomó része, pl a lábzsák és a háló; és a lábtartó leesik állandóan, pedig a Tündi már végigérte és már a télen nem tud benne aludni.
Ki milyet javasol? Ma ugyanis az árkádban találtunk nagyon érdekeset, valami lengyel gyártmány, minden nagyon szép rajta, csak nem bolygósítható a kereke. Meg olyan vastag rajta minden.

Kép
szelivi

Ildi, Betti, Eszti: Faby: nagyon szépek a babák!!

Faby: nekünk épp ezért most a Huggies Superflex vált be, mert a méretét igazítani lehet a babához!

Gyöngyi: a férjem hobbifotós, ha elhozod a gépet megnézi :)

Évi, Szelivi: én még soha nem adtam a bodyt a fején át!
Csak olyat vettem ami csónaknyakú, vagy kigombolható, hogy elég széles legyen ahhoz, hogy alulról rá tudjam adni!!!

Szelivi: a kis képen az az új hajad?? Mert nagyon jó!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Füllyukasztással kapcsolatban olvastam, hogy nagyon kell ezzel vigyázni, mert a fülön nagyon sok akupunktúrás pont van, amit ha megsértenek a lukasztással, akkor szervi bajok is előjöhetnek.
Vélemény??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babetta :)
Biztos, hogy megyünk 17-én a talira és Annamari is jön.
Levi tök édesen ül :) Észre se veszed és már futni fog :lol:

Ildi :)
Sajnálom, hogy Olivér beteg :( Kúráljátok jól ki magatokat és a talin ott lenni ám :)
A lányod nagyon édes :D

Tünde :)
Én még csak a torna gondolatáig jutottam el, pedig már nagyon vágyom, hogy újra kockahasam legyen, amitől most igen messze állok :lol:
Apának épp a hétvégén mondtam, hogy kérek egy évet. Erre meg kérdezte, hogy mire az újra gömbölyödésre? :lol: :lol: :lol:

Betti :)
Eszti nagyon jól leírta neked miket lehet játszani. Mi még szoktunk gyerekdalokat is hallgatni, amire én táncolok vele és Annamari énekel neki.

Csillus :)
Hová mentek Dominikkal szívUH-ra?
Egyébként Petike is bandzsít a kis kezére :lol:

Szelivi :)
Tünde baba már komoly társalgást folytat :D

Holnap sajnos megyünk szemészetre könnycsatorna átmosásra :cry: Nem segített semmilyen szemcsepp sem, így át kell esnünk rajta :cry: Előre félek tőle, remélem nem viseli nagyon rosszul a fiam :cry:

Szép álmokat Mindenkinek :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Azóta a neten kiderítettem, hogy mi a neve: Arti Scart. Kép az sehol nincs róla. Illetve lengyelül kerestem, de ott is csak egyfajta van.

Kép
szelivi

Tünde!
Én a fején át adom a bodyt, akkor még nincs is gond, csak akkor, amikor a karját kell bedugni a ruha ujjába.
Igen az új hajam, illetve a régi, csak rövidebb. Remélem a talira meg tudom én is így csinálni.
Én nem szenvedtettem a babát a füllyukasztással. Majd ha ő akarja akkor kilyukasztatja. Remélem lesz majd annyi sütnivalója, hogy szól nekem, vagy normális helyre megy lövetni. Amikor kollégista voltam, az egyik osztálytársamnak tűvel szúrtuk ki a fülét, és mivel nem jó helyre ment, ezért kiforrt a lyuk a szélére, teljesen a füle szélére kinőtt. Aztán szétnyílt a bőr, és most cakkoa a füle.

Kép
szelivi

Nem cakkoa, hanem cakkos a. Hiába este van.

Kép
szelivi

Jó reggelt!

A kisfiam még mindig horpaszt 8 óta. :D

zsuzsófi, gratulálok az érettségihez! :)

body: én felülről adom, de Dominikot nem zavarja. Sőt, most már ott tartunk hogy pár másodpercig otthagyom az arcán, hogy eltakarja a szemét, aztánlehúzom és jön a kukucs, Ő meg kacag! :D

Tünde, és az a pelus miben más mint a többi? Hány kilós?

Annácska, mivel Dunaújváros mellett lakunk, így a dunaújvárosi kórházba megyünk szív UH-ra. De akármi is lesz az eredmény, mindenképpen szeretnénk majd felvinni Pestre megnézetni, valami speckóbb helyen.

Már megint rossz idő van erre...bláhhh. :twisted:

Szép napot mindenkinek!

faby

Jó reggelt, mamik, papik, babik és mindenki aki olvas minket :D

Ma inkább nem írom le az alvást :)
Tünde: Köszi akkor élek a lehetőséggel. Bár apa tegnap olyan mérges volt, hogy azt mondta vesz egy másik gépet.

Ma megyünk szurira :cry:

Zsuzsófi: Köszi. Ti, hogy álltok a szopival?

Cory: Lehet, hogy nem a kaja volt a gond, bár éjjel is felsírt többször (de nem írok többet az alvásról :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsuzsófi!

Gratulálok a sikeres írásbelihez! Nagyon szép eredmények! Mikor kezdődik a szóbeli?

Szelivi!

Látod, nekem magamtól nem volt ennyi eszem a bodyval kapcsolatban. De csak ez esti öltözésnél van balhé (szerencsére), úgyhogy maradunk a "kínzásos" módszernél mi is, hacsak nem sikerül alulról ráhúznom :) Azért az nem semmi, hogy majdnem tévedésből a Te lányod kapott füllyukasztást :(
Ezt a babakocsit nem ismerem, de biztos jó!

Annácska!

Szegény Petike, drukkolunk, hogy simán menjen a könnycsatorna átmosás!

Gyöngyi!

Nektek pedig a szurihoz drukkolunk! Reméljük nem lesz gond, de ha a két hósat jól viselte, akkor elvileg most se lesz baj, nem? Mert ugyanazt az anyagot kapják most is.

Ildi!

Most már tényleg mielőbbi gyógyulást nektek!

És képzeljétek, a kicsi lányom tegnap hasra fordult! És én lemaradtam róla, mert a hülye ruháinkat teregettem a szobában :evil: A sírásra lettem figyelmes, rohantam ki hozzá, és ő meg már hasalt a járókában, mint egy kis gyalogbéka :)

Minden babóca tündéri! Olyan jó nézegetni a babafotókat, mindegyikük annyira más, kész kis egyéniségek.

Dobok én is képet, nem baj?

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

bocsi lányok, hogy nem írok mindenkinek, de 1,5 hétig alig aludtam. Most éjszaka már csak 2* ébredt Lidi, de előtte 5*. :(
Megvolt a keresztelő, nagyon jól sikerült. Lidi vigyorgott az Atyára és karattyolt neki. :)
Állandóan izeg-mozog, kúszni próbál a járókában és ha az ölemben van mindig ülni akar, meg a babakocsiban is. Már ferdén van a háttámla és így nagyon élvezi, hogy kilát.

Tünde,
Lidinek semmi baja nincs a fülllyukasztástól. Nekem sincs, pedig már 27 éve csinálták. :)
Annácska,
drukk a mai napra.
Ildi, Betti, Eszti, Babcika, Faby,
nagyon cukik a babák!!! Milyen sokat nőttek a gyerkőcök! :)

Dobok én is 1 keresztelős képet:
Kép
angi79

Már írtam az előbb is, de valamit elnyomtam a klaviatúrán, és a szóköz billenytyű mindig kitörölte a következőt.
Ki kellett lépnem, talán most jó lesz.

Faby, nagyon jó a kép :D
Eszti, tök cuki Bencus, hogy szorítja apa ujját :D
Évi, Dóri is tök ari :D

Livi, jó az új séró :lol:
Nekem is már annyira el kéne mennem fodrászhoz, novemberben voltam utóljára, képzelhetitek, hogy néz ki a fejem :shock:

Na, szóval megjártuk az orthopédiát tegnap.
(nem kellett volna)
A lényeg, hogy terpeszpelust kell hordania, hiába lett uh.-n mindkét csípő I/a-s itt 90 , és 85-ös értéket állapított meg az orvos.Tehát terpeszbetét.
Nem örülök neki, olyan macerás, Olivér is hordott 4 hétig ennyi idős korában.Natikát 4 hónaposan kell visszavinnem, tehát 6 hétig kell még hordania.
De remélem megjavul neki is ennyi idő alatt.
(bár arra is gondoltam, mivel ez maszek hely, lehet, hogy csak az öt rongy miatt hívják vissza az ember gyerekét-valamiből meg kell élni nekik is)Na, csak a gonosz szólt belőlem :twisted:

Bodyt én is felülről adom rá, nem okozott még semilyen gondot a felvétel

Fülbevalóval meg én is úgy vagyok, majd ha szeretne, akkor kifuratjuk.
(nekem is a másodikat a kollégiumban csináltuk tűvel :? , gondolhatjátok milyen érzés volt, viszont jó lett, nem gyulladt be, csak túl messze lett az első lyuktól, így még egy fülbelövővel is fúrattam egy lyukat a kettő közé.
Szuperul néz ki, most már nem is használom, de 16 évesen meg is hibbantam volna, ha nem lehet 3 lyuk a fülembe :lol: :lol:

Zsuzsófi, grat. az érettségihez, :D , és egy nagy kalappal a szóbelihez!!

Kösz mindnekinek a jobbulásokat, remélem, már kikecmergünk belőle, már szép a szeme, nincs be gyulladva, nem is piros, viszont egy pici beszáradt csippa volt rajt még reggel.
Meg hát porszívózhatom az orrát továbbra is.

Anna, remélem sikeres lesz a könnycsatorna átmosás.Hol csinálják?
Olivérét a sote szemklinikán csinálták, pikk-pakk megvolt, de baromi sokat kellett várnunk, és annyira sírt szegény, igaz, ő már 7 hónapos volt akkor.
Szerintem egyszerűbb, amíg kisebbek.

puszkó, mennem kell, hívnak :P
vas

Ildi: ezek a számok mit jelentenek? Lizának a doki 110/110-et mondott, végül 90/90-et írtak a kiskönyvbe, de ebből egy szót sem értek.

cory
Budapest

sziasztok!

ezer bocsi, h nem írok külön. Botinak 2 nap hőemelkedése volt, valószínűleg a fogától. panadolt kapott :( tegnap délután az én vasgyúrómnak nem volt étvágya, teljesen kétségbeestem:(, de aztán jól bevacsizott :D ma pedig már pótolt, már 2* evett. most itt dobolunk a sz.gépasztalnál, azéet írok így :lol: bocsesz! :D megyünk ma tanácsadásramérlegelni, meg ha minden ok a hőjével, az oltást is megkapja a fiatalúr.
tegnap délután azért igyekeztem pótolni a folyadékot, mert 5,5 órán át nem evett. 100 ml lefejt tejcsit az infacol cseppentőjével adagoltam a szájába. 50 percen keresztül. de élveztük mind2-en,volt kacagás,mert Boti maga akart cseppenteni, mindig segített a szájába raknom :D a végét pedig pohárból olyan ügyesen megitta, csak lestem :D már megijedtem, h így jobban ízlik neki, de azóta már bizonyított.

Ildi: mi már 5 hete hordjuk a terpeszpelust, bár igaz, ami igaz, nincs Botin éjjel- nappal.

megyek,mert már nagyon garázdálkodik :D

k5d jawääyyyyyy :D:D:D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Faby: igen, kell az adókártya is.

Zsu: gratula az érettségihez. :)

Délután lesz meg a tegnapi vérvétel eredménye. Már most tiszta ideg vagyok. :(

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Pilchard
Napközben, mikor Martin alszik és kiesik a szájábol acumi nekem is mindig vissza kell nyomni hogy aludjon tovább, de van mikor kiesik és az ujját szopja mint pl. most is már vissza adtam neki vagy 3*, de 4*-re már nem érkeztem időben így megtalálta az ujjacskáját most azt szopja és alszik. Este nincs ilyen gond, mert a fürcsi és szopi után rögtön alszik. :D /cumira ilyenkor már nincs szükség/.

Faby
A kép nagyon profi, gratula annak aki csinálta. :D

Eszti
Nagyon jó kendő, látom Bence is élvezi :D

Zsuzsofi
Gratulálok az írásbelihez, ügyes vagy, a szóbeli sem lesz nehéz, drukk, hajrá!! :) :)

Annácska
Könnycsatorna mosás :( írd le milyen volt!!

Évi
Dórika nagyon édi kislány, kis cukorfalat :D

Angi
Szuper a kereszetelős kép, tényleg hogy mosolyog lánykád az Atyára :D nagyon ari :D

Csőcsá, csocsi!!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Cory, asszem,a 90-90 a jó érték, az utrtahangnál meg az I/a.
Hogy mit jelent?
F*ngom nincs.Talán a szöget?????
Anita, ti meddig hodjátok????
Olivér se hordta éjjel-nappal.Kell egy kis szabadság is nekik :lol:
Így néz ki szegénykém:
Kép
Bár eddig egész jól bírja benne.

Angi, milyen aranyosan mosolyog Lidike :D
És miért ébredt annyiszor éjjel?
Enni, vagy csak nem tudott aludni valamiért?
vas

Megjöttünk az oltásról. Már akkor elkezdett üvölteni, amikor meglátta a dokit a tűvel, valamit sejthetet. Végül 1 perc alatt sikerűlt megnyugtatnom és most már jó kedve van :P

Angi: Mi is ezt játszuk most éjszakánként, de azért megnyugtat a tudat, hogy írtad a másfél hetet.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyereknevelés: én nem hiszek a könyvekben. Nincs olyan könyv, ami az én gyereke(i)mről szólna. Igazán jó gyereknevelési könyvvel még nem is sikerült találkoznom, rettentő rosszakkal és veszélyesekkel annál inkább :(
A következetesség szerintem fontos. Ezalatt azt értem, hogyha valamit nem szabad, akkor azt máskor sem (pl konnektorba nyúlkálni, úttestre rohangálni...)

cory
Budapest

Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért. Szeretném megkérdezni Tőletek, - mivel Ti már rég túl vagytok ezeken a dolgokon - (főleg a budapestiektől kérdezném), hogy volt-e valaki bent az OEP-nél a baba TAJ-kártyáját elhozni? Vagyis: nem várta meg amíg postán kiküldik, hanem hamarabb megszerezte, személyesen. Kérdezném, hogy mekkora sorbanállásra számítsak, sokan akarják-e így intézni? Aki pedig megvárta, míg postán kiküldik, annak kb. mikorra küldték ki? Azért kéne, mert a tgyás-igényemet nem bírálják el addig, ráadásul adtak 8 nap határidőt, hogy TAJ-számot prezentáljak nekik, holott tudják jól, hogy nem rajtam múlik... :shock: Jó fejek, nem? (A baba még meg sem született, mikor a 8 nap határidőt adták!! :roll: )
Előre is köszi annak, aki válaszol!

Üdv, R.
rejtélyes

Betti: Nálunk most bejön, az Én elmentem a vásárba fépénzzel... versecske. Ezt aztán lehet neki mondogatni, amíg eszembe jutnak állatok. Legjobban az tetszik, amikor utánzom a hangjukat. Meg szoktam még a Zengő ABC-t is mondogatni neki, illetve ami épp eszembe jut

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
Most nem tudok írni senkinek se, mert nincs hozzá erőm.
Délután elviszik a boxer kutyámat. :cry: Elajándékoztam mert költözni fogunk és ott nem lehet. :cry:
Elvileg jó helyre kerül...
de gyakorlatilag nem ismerem az új gazdit. Interenten hirdettem meg tegnap...és már viszik is...
bocs hogy ezt le írtam de off vagyok :cry: :cry: :cry:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?