A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hali!
Jube, jár a gyed gyes után is, csakmáshogyan számolják! Az a lényeg, hogy gysre kell menni, és nm szabad betegélományb menni, akkor vn gáz.

Hurci agratula.
mennem kell...

mtunde

Na, most tudom folytatni, szóval szabira kell menni vissza a munkahelyre, vagy vissza munkába, vagy gyesre pár hónapra, és után aújból jön a gyed. Ha sikerül fél évre visszamenni dolgozni, akkor még újból jár a GYÁS is.
Mivel begyulladt a vállam, (természetesen a Bp-i tömegközlekedés-babakocsival felállás miatt, különös tekintettel a lépcsőkre az aluljárókhoz) kaptam 10 kezelést a Kútvölgyi reumatológiáján. Olyan nosztalgikus volt gyakran arrafele járni :)

Satuk, ha ennyit volt már kint, akkor nem kell szoktatni. ezután már nyugodtan 1-2 órát is kint lehet a baba. Pláne ha jó az idő. Mondjuk a széltől még óvni kell, de reménykedjünk, hogy vége ennek a hülye szélnek.

Jube, ne aggódj, én 120-as hassal mentem be :)

Lilluska, mikorra is tervezitek a 3-at? Szülünk együtt? Mi még egy kicsit azért várnnk, a 1,5 év nekem kevésnek tűnik, de 2, 2,5 már válallható lenne, tehát év végén, jövő tavasszal teherbe esni...???

mtunde

Sziasztok!!

Valaki írta, hogy olyan "könnyedén" megvan az utsó hetek ellenére! ( Bocsi, hogy nem emlékszem, ki volt!)
Az a helyzet, hogy én is olyan könnyedén vagyok, mintha nem is másfél hetem lenne a szülésig! Jókat, és nagyokat alszom, a picurka nem is, vagy csak alig- alig mozog. Dolgom nem sok van, úgyhogy mondjuk egy kicsit uncsi itthon ülni, de sosem legyen nagobb bajom!

Jube, Eszti!

Mindketten csütörtökön mentek ctg- re!! Öszze is tudnátok futni!! Csak úgy megjegyeztem! :)

Hát, mit ne mondjak, nagyon hosszú ez az uts két hét.............

Ja, KISCSILLAG!!

Miért nem számítasz jóra?? Tudom, inkább a rosszra készíted fel magad, de ne felejts el. a gondolatok megtestesülnek!! Mi azért még drukkolunk! :D

Puszi mindenkinek!

Dóri (még 9 nap!!)
nagydora

Sziasztok!

Hurcia! Gratulálok a szép beelőzéshez!!

Kiscsillag!!! Azért én küldöm a drukkokat!!!

Szép estét!

Réka+Sára (2 hónapos ma :) )
sampa

Sziasztok!

Én egy pár napja a Szabó dr-ról kérdeztem. Nem ismeritek? Ki tud róla valamit? Őt ajánlották, de nem tudom milyen, jó lenne róla tudni valamit.
Szofi
szofiszofi

szofiszofi, ha visszamész egy oldalt, ott van egy táblázat, de Én már megnéztem és senki nem jár Szabó dokihoz. Biztos ezért nem írtak a lányok! Én Gozár dokit ismerem, ő nagyon aranyos! :)

Lányok! Köszönöm a bíztatást és a drukkokat! :)

Dóra, én már annyiszor bíztam, hogy azt el se hinnéd!!! Ha a gondolat teremtene, legalább 20 gyerekem lenne!! Nem ezen múlik sajnos!! :( Még az orvostudomány se tudja, hogy min múlik!!! :( Azt mondják szerencse. Én úgy gondolom CSODA kell, vagyis kéne...
Juuuuuuuuuuuuuj, már csak 9 nap?? :lol: De jó, de jó!!!! :D

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok,

Eszti, hányra mész holnap? Én 11 felé gondoltam, 2re haza kell érnem, és még Hurciát is látni szeretném.

Szofi,
nem ismerem Szabó dokit sajnos.

Jube
37+4
jube

szofi, hogy ne is kelljen visszamenned! :)
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!
Képzeljétek ma vagyunk 3 hetesek!!! Éjjel 3szor kelünk, 4-3-3 óránként, majd 7kor szem kipattan a kaja után, és ébredés.. nekem ez a legnehezebb.. mikor volt utoljára, hogy 7kor kellett kelnem??
Most meg, hogy felhoztam etetni, úgy bealudt a szárítógép hangjára, hogy tudom mit fogok holnap 7től csinálni... ruhákat szárítok :) :) :) :) --- ééés alszom! :)
Mindenkine puszi.. Ja, és Dóra!! Pihizz sokat, és ALUDJ!!! nekem az alvás naggyon hiányzik..
Hopp - kaja.. puszi

satuk

Sziasztok!

Satuk! Már három hetesek vagytok?! Hogy telik az idő! Az elején Nekem is nehéz volt megszokni a kevés alvást, most már hozzáedzőttem! A lényeg, hogy Marci este 8-tól reggel 6-7-ig alszik, és ez Nekem is elég, pedig én 10 körül megyek aludni.

Hurcia! Kicsit megkésve, de tiszta szívből gratulálok!

Kiscsillag! Nagyon remélem, hogy sikerül, olyan jó lenne Téged is a táblázatban látni!

Ez a GYED / GYES engem is érdekelne. Akkor jól értem, hogy ha az első gyerek 2 éves kora után születik meg a második, akkor a 2. megszületése után újra GYEd-et kap az ember, még akkor is ha egyébként már GYES-en van? Azért nagyon nem mindegy, és nagy kitolás lenne, ha csak a GYES járna, ui. én a császármetszés miatt nem tudok 2 éven belül szülni. Én is jövő év első felében szeretnék teherbe esni, így 2008-ban születne a kistesó. Viszont Marci 2007 október végén már betölti a 2. évet. Ahhoz, hogy ennél hamarabb szülessen meg a testvére már januárban teherbe kellene esnem, ami viszont csak 1 év és 3 hónap a császármetszés után. Ez pedig orvosilag ellenjavallott, min. 1,5 , de inkább 2 évnek el kell telnie a két terhesség között.

Mindenkinek szép napot!

Ildi
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:38-kor.
Vendég

Sziasztok!
Én ma kérdeztem meg a dokimat, mikor jöhet, a második császár után, és azt mondta, ő nem mond ilyet, minimum 1 év, vagy több, mert jöjjön, amikor akar és akarjuk.... Érdekes. Azért 1 évet várnék... Nem a császár miatt...
Lilluska, ok :)
Igen, én is így tudtam, ez valójában a Gyás idejére érdekes, hogy gyes után kevesebb lehet, amennyiben maags a fizud. De a gyed úgyis maximálva van, és a minimálbéres számításnál is jól jársz. Majdnem ugyanannyi a kettő...

Tünde

mtunde

Sziasztok!

NA, tegnap voltam ctg- n.
Semmi. Zárt méhszáj, semmi fájdalom állítólag...
Bár este olyat csinált a kics gyeremekem, azt hittem, csillagokat látok! Mintha belülről karmolná s méhemet! Mit ne mondjak, nem volt kellemes! Már úgy várom!!!!!! :D

Azt hiszem, látam Hurciát is! Ha jól gondolom! Elég jóól néz ki, fitt, stram!

Remélem, mindenki jól van!?

Szofi!
Sajos én sem ismerem Szabó doktort! :(

Satuk!
Igyekszem sokat aludni. Bár most jóóóó sok programot csináltam magamnak a hétre! .D Még kiélvezem!

JA, jövő héten csütörtökön megyek ctg- re! Ha esetleg jön akkor valaki....

Puszi: Dóri ( még egy hét, és a mai nap!)
nagydora

Sziasztok!

Lilluska, köszi választ, ez megnyugtató! Én közalkalmazott vagyok (NKÖM háttérintézményénél) szóval engem is érinthet a megszorítások miatti létszámleépítés. A miénk egy kis cég, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy felszámolják az egészet. Mi van olyankor, ha GYED közben szűnik meg valakinek a munkahelye? Erre tudja a férjed a választ?

Tünde! Én még márciusban megkérdeztem a dokimat, hogy mikor jöhet a második baba, mire Ő azt válaszolta, hogy két év az optimális, de minimum 1,5. Én minél hamarabb szeretném a másodikat, de a 1,5 év még belefér. Úgy látszik ez is orvosfüggő, de én azt gondolom, ilyen esetben a vágás miatt kell óvatosnak lenni, hiszen mégiscsak kettévágták az anyaméhet, aminek utána bírnia kell majd a terhelést, amit a másik baba okoz, anélkül, hogy ne adj' Isten szétválna a heg. Nekem sajnos még azzal is kalkulálnom kell, hogy nem esem valami könnyen teherbe, ezért szeretnék már januárban elkezdeni próbálkozni, mert ki tudja mikor sikerül. Ráadásul úgy néz ki, hogy a férjem februártól fél évre külföldre megy ... szóval nem lesz egyszerű.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kiscsillag!
Van már valami hír felőled? Nagyon szorítok :)

Lassan kezdem azt gondolni, hogy csak felszedtem 10 kilót a hasamra :cry: Semmi jel nincsen, hogy Manó ki akarna jönni - és ez kicsit aggaszt így, a 41. héten :(

Élvezzétek ki ezt a szép időt :)
Nyuszóka (41+1)
nyuszoka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:38-kor.
Vendég

Lányok nem sikerült! :cry: :cry: :cry:

Pusszi mindenkinek!!

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag!

Borzasztóan sajnálom. :( Ne szomorodj el! Sikerülni fog előbb vagy utóbb. Ebben biztos vagyok. Csak kitartás!

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

ÓÓÓÓÓ Kiscsillag, annyira nagyon sajnálom... Nem is tudok mit mondani.. :cry:

satuk

Sziasztok Lányok!

Alig tudom visszaolvasni, annyit írtatok.
Kicsit eltüntem, mert a nagylányom folyton foglalkoztat. Kapott ceruzákat és folyamatosan rajzolnom kell, arról nem is beszélve hogy a nap 24 órájában rajta kell tartanom a szemem. Nem elkeserítésnek mondom, de hideglelést kapok attól, hogy mi az amire nem gondolok és ő meg fogja csinálni. Három napja bemászott a hugához a járókába, ott trappolt papucsban. Szerencsére nem esett baja Szofinak, akit egyébként imád. Folyton dugdossa vissza a cumit a pici szájába még akkor is ha az ki se nyitja a száját, vagy épp alszik. Tegnap nem bírtam vele és beraktam a gyerekszobában az ágyba, (nagy üvöltés jött) majd két perc múlva hallom, hogy már a szoba ajtaját nyitja. Frászt kaptam hogy ki van itt aki kivette, vagy esetleg megőrültem és nem is raktam bele az ágyba, de nem. A kis zsivány kimászott. Valószínüleg felcsimpaszkodott és ahogy az ágyra is felmászik, felrakta a lábát és átmászott. Tegnap hogy tetézze, még a teli fürdőkádba is belefejelt ruhástól, pedig vagy 10-szer is mondtam hogy ne hajoljon be mert be fog esni. Hát! elég volt 1 percre elfordulnom. Ja! Hajnaltól meg nálunk alszik, mert jönnek a rágófogak és fáj neki. :cry:
Kiváncsi vagyok ma mi lesz, mert ma mind a ketten kaptak oltást. :cry: Kata kb 88cm 9,55kg; Szofi 64cm és 5,7kg.
Közületek van akinek hasonló korú AKTÍV gyereke van? Én ezt nem bírom. Ez életveszélyes amiket kitalál.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok,pár napig nem voltam itt,mert sajna rossz volt a gépem,de biztos nem hiányzotam senkinek, :( ,mert nem vagyok oszlopos tagja a csaptanak..

HURCIA! gratulálok a kisfiadhoz,sok boldogságot és örömöt!!!

KISCSILLAG! Nagyon szomorú vagyok,hogy nem sikerült,de kérlek ne add fel,egy ilyen bájos,kedves lánynak KELL HOGY LEGYEN BABÁJA.Tudom,hogy nekem,aki nem kűzd ilyen problémával,könnyű mondani,hogy ne szomorkodj,meg stb,de tényleg,próbáljatok újra és újra erőt gyűjteni abból,hogy szeretitek egymást,meg abból is ,hogy itt,mi mindannyian nagyon szorítunk neked továbbra is!!!

ANDRY!! Remélem túl vagy a rota víruson!! Szülésznő választásban esetleg tudnál segíteni?A barátnőm Keszegh Évikénél szült,de én szeretnék több véleményt hallani, más szülésznőkről is.Hogy vannak a fiúk?
VERONIKUSZ! Hogy van a nagylány? be tudtad hozni a lemaradásodat alvás terén? Láttam ,hogy Keszegh Évike volt a szülésznőd,mondanál róla pár szót?

SATUK! Röpül az idő,nemrég gratuláltunk Olivérhez,és lám,már 40 perceket sétáltok:-)) Egyébként, ha már ennyit voltatok kint innentől kezdve tök mindegy, mennyit vagytok levegőn.A legjobban a levegőn tudnak durmolni, a lányom-ha jól emlékszem-már bővel elmúlt egyéves mikor áttértünk a benti alvásra.Imádott kint aludni,mindig toltam haza a játszótérről és már a kocsiban bealudt,betoltam árnyékba,ha sütött a nap,naposabb helyre,ha hűvös volt,aztán aludt.

Mi annak a homeopátiás bogyónak a neve,ami segít a tágulásban?Valaki mondja meg.. köszi
Üdv mindenkinek,durca
durca

Szia Veronikusz!
Épp most olvasom,hogy hogyan vagytok otthon,csendben,nyugiban:-)))

Bocs,ha nem veszed a viccelődést,megértem,hogy kivagy az aktiv gyerektől,de csak azzal tudlak biztatni,hogy enyhülni fog ez a mindent látni akarok és tudni akarok,meg minden érdekel és főleg anyával érdekel minden-korszak. De az még min.félév.Legalábbis nálunk ez volt,egyéves korától majnek kettőig,igencsak mozgékony gyerek volt,nulla félelemérzettel teli bátorsággal.Persze ehhez még hozzájárult,hogy feszegette saját határait,meg az én határaimat is.Nem azt mondom,hogy nyoma sem lesz az aktivitásnak,de lényegesen enyhülni fog.És persze egyre több lesz az egyedül,játszva töltött idő.Szóval,kitartás
Durca
durca

SZiasztok!

Hurcia,
Így utólag is, szívből gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Kiscsillag,
nagyon sajnálom! Ne szomorkodj, biztos, hogy leközelebb sikerülni fog!

Nyuszoka!
Hát te még egyben? Nem semmi, ezek szerint a pocaklakó nagyon jól érzi magát bent. Egyébként ne izgulj. Emlékszel, mikor utóljára talcsiztunk CTG-én, ott volt egy lány, aki akkor már a 42. hét végénél tartott. Amikor mi haza jöttünk Rékával, akkor még mindig bent feküdt a kórházba és a 43. hét végénél járt, többször elindították Neki a szülést, de semmi. Hegedűs csak várt és várt. Valami nagyon el lett számolva Neki. Ez nem ijeszgetés akart lenni. De van egy pozitív oldala, legalább letudtad adni a dolgozatot.

Ildi,
Ha lehet ilyet kérdezni, a NKÖM melyik háttérintézményénél dolgozol?

Mi jól vagyunk, RÉka édesen alszik. Ja, lenne egy kérdésem: ha csuklik, akkor mit adjak neki?

Vica
vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:39-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jube!
Bocsi,tegnap nem volt időm a gépet bekapcsolni sem,ezért lemaradtam. A lényeg: nekem reggel 8 előtt be kellett érnem a kórházba.Így sehogyan sem tudtuk volna összehozni a találkát. Sajna!
Talán majd legközelebb.

Dóri!
Hurrá! Én is csütörtökön megyek ctg-re,szintén 8-körül. Te mikor mész?
Jube csatlakozol?

Egyébként minden rendben van,a ctg-k is szép lett,és az uh is .

Kiscsillag!
Nagyon sajnálom,de NE add fel! Biztosan lesz még sok szép babátok,csak türelem. Kitartás,mi szorítunk!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!
Eszti(37+6)
mano4

Kiscsillag! Fel a fejjel! Kép
Vendég

Vica! Lehet ilyet kérdezni ... :wink: , a Képző- és Iparművészeti Lektorátusnál dolgozom. Esetleg ismered? Általában nem szokták tudni mi fán terem! :lol:

Ildi
Vendég

Sziasztok!!!!!
Vettem a bátorság és úgy döntöttem én is beszállok, főleg mert olvasom Durca elég egyedül van. Én december 30. vagyok kiírva, elég határeset, az is lehet, hogy csak jövőre szülök :D

Ahogy néztem a szép táblázatot, most lemegy a többség, és utána egy nagy luk következik, érdekes. Mészáros doktorbácsihoz járok és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Most így hirtelen ennyi.

Réka
Vendég

Sziasztok!

Kiscsillag!
Nagyon sajnálom, hogy nem jártatok szerencsével :cry: De fel a fejjel, egyszer össze fog jönni - annyian szurkolunk neked :wink:

Szia Vica!
Köszi a megnyugtatást :wink: Ma is voltam dokinál, azt mondta, hogy éretlen még a méhszáj meg az uh alapján a terhesség is... szóval várakozunk. Kíváncsi vagyok, hogy mikor pattan elő Manó :D De így a diplomámat tényleg le tudtam adni, szóval nagyon rendes kis gyerkőcről van szó, hogy ezt is megengedte :lol:
Örülök neki, hogy ti jól vagytok Rékával :) Nekem a csuklásról egyszer azt mondták, hogy az remek dolog, erősíti a pici tüdejét. Anyukámat is kérdeztem, ő kevéske citromlevet adott nekünk, ha ilyesmi volt, de nem tudom, hogy ez még mennyire elfogadott dolog - elvégre is csak 26 évvel ezelőtt voltam csecsemő :)
Szóval remélem, valaki tud majd érdemben segíteni ;)
Vigyázz magatokra!

Nyuszóka (41+1)
nyuszoka

sziasztok én ritkán írok főleg akkor ültem a gép elött amikor még babát szerettem volna sokat írtam egy másik topicba.sikerült a baba és annyira nehéz volt az első 4 hónap hogy kedvem sem volt a gép elé ülni.én is a kútvölgyiben fogok szülni a mészáros doktornál.augusztus 1 re vagyok kiírva,sajna pont most mondta a doki hogy a gabika szülésznő pont szabin lesz.én nála szerettem volna szülni mert a tesom is vele szült 8 hónapja és agyon dícsérte.nem tudtok valakit aki nagyon klassz és bírja a nyafogást is.ki tudja milyen lesz .nekem az első gyerek 17 órát jött igaz 13 éve de emlékszem.köszi gili
gilingalang

szia Réka én is a Mészároshoz járok és én is megvagyok vele elégedve.jó egészséget nektek. GILI
gilingalang

Sziasztok,

Kiscsillag, ne add fel!!!! Sikerülni fog!!!!!!

Durca, én Ferenczi Erszikénél szültem és csak jókat tudnék róla mondani. Ő is egy nyerő választás lenne. Köszi már jól vagyok, gyerekek szerencsére nem kapták el, lehet, hogy nem is vírus volt.

Puszi mindenkinek.
Andi
andry

szóval Erzsike
andry

ADRY szia az erzsike az az idősebb kicsit nagyon duci alacsony?
gili
gilingalang

Durca, Lilluska!

Köszi a bíztatást. Az tetszett a legjobban hogy épp az adott napot kell túlélni. Hát! ez ma nagyon nehezen megy. Szegény szüleimet boldogítjuk folyton. Szinte jmindig (ma nem) ot vagyunk. Bár jobbára csak a papám van otthon napközben, de nekem már au is jó ha egyedül is(a 2 gyerekkel), de ott vagyok. Nagyon ragaszkodom a régi otthonomhoz. :? Hát! Remélem ezt az időt túlélem majd valahogy, mert hát imádom őket, de nagyon kimerítő. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy hány barátnőm sír hogy neki még normális barátja sincs, nem hogy gyereke. Úgyhogy én a földhöz veregetem a popóm :lol: :D

Durca!

a homeo bogyó neve: Caulophyllum thalictroides C30
nekem nagyon bejött. Remélem neked is! :D

üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Hu de nagy itt ma a forgalom!

Eszti,
nekem hétfőn kell legközelebb menni CTGre, utána meg pénteken. :(

Hurciát meglátogattam, szegény nagyon fáradt, de ugyananniyra boldog is! Balázs meg egy kis pirinyó, OOOOLYAN ARANYOS!!!! Én is szeretném már látni Pannit. :)

Vasárnap melegfront plusz holdtölte, Dóri, Eszti, Nyuszóka, van esélye, hogy összefussunk odabent!

Kiscsillag,
:(

sziasztok,
Jube
37+5
jube

Szia Jube!

Jól hangzik ez a vasárnap :) Úgy legyen :lol:

Nyuszóka (41+1)
nyuszoka

Sziasztok!!

Isten hozta az újakat!!

Kiscsillag! :cry:

Utsó idősök!!!!!

Képzeljétek, nekem tegnap olyan fájásaim volatk, azt hittem, meneláosz lesz! Aztán elmúltak!
Viszont most volt itt a védőnéni. Azt mondta, szerinte egy- két napon belül meglesz a pici! Még jó, hogy a férjem mondta, ezen a hétvégén ne szüljek! :D
Szóval azt hiszem, mindegyikünkre rá fog férni egy kis csomag ellenőrzés!! Ha szülök, végig fogok kérdezni mindenkit, nem babanet- es e!! Ti is keresgéljetek majd!!!

Puszi!!

Dóri (elvileg még egy hét!)
nagydora

Hali Lányok!

Üdv az újaknak!
Én is Mészároshoz járok!Nekem is Erzsike lesz a szülésznőm,nagyon aranyos és kedves,a többit majd szülés után.

Dóri!

Hát mi lesz így a csütörtöki randinkkal,ha a hétvégén szülsz?
Én még növesztgetném a picurt egy kicsit,ezért nem nagyon vágyom a vasárnapi szülésre.Plussz olyan aranyerem lett,hogy a falat tudnám kaparni.Így aztán most meglehetősen félek a szüléstől,mert az erőlködéstől ugye csak rosszabb lesz( bár kétlem,hogy lehet ennél is rosszabb).Szóval kezelgetem magam,és reménykedem,hogy nem leszek érzékeny a frontra.
A hétvégén majd gondolok rád,sajna nem leszek gép közelében csak vasárnap délután,de akkor majd igyekszem jönni,és érdeklődni felőled!

Jube!

Akkor Veled tuti nem jön össze a ctg-s randi.
De sosem lehet tudni,lehet hogy majd szobatársak leszünk! Az lenne a nagy szám,elfoglalunk egy 4 ágyas kórtermet! Szerintem jó csapat lennnénk.

Végre süt a nap! Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét, kíváncsi vagyok kire hogyan fog hatni a front.
Vigyázzatok magatokra és a törpikre!

Eszti. JaaaaJ,már csak 2 hét van hátra!
mano4

Sziasztok!
Mindnekinke drukk, kiscsillagnak meg nagy nagy :( Tényleg együtt érzek.
Érdekes volt nekem is, hogy a dokim azt mondta, leehtek már terhes.... Persze nem azt mondta, hoyg LEGYEK, hanem azt mondta, ránk bízza, ő nem akar beleszólni mikor igen és mikor nem, mert ezt nemleeht így szabályozni. Ez igaz... Meg persze a heg.... Én is azt hallottam, jobb vele vigyázni.... Nem tudom, nem lettem okosabb, mert egyébként nagyon óvatos doki Hegedűs... Lehet, hogy úgy van vele, nagy valószínűséggel úgyis császár lesz? De a méh attól még szakadhat ahamarabb is... Rita??? Van erre valami válaszod? :)

Durca, Gilingalang, üdv a csapatban. Nesokára ti lesztek a hangadók, a sokat író nagypocakokosk hetek múlv aide se fognak nézni ! :))) Mert nem lesz idejük.

Tünde, Bene 9 hónap és feláll!!!
mtunde

Sziasztok!

Gilingalang, Erzsike max.30 éves lehet ,kb.165-170cm magas és szemüveges, barna rövid hajú, szerintem te másra gondoltál.Kicsit erősebb testalkatú, Erzsike ha olvasod ne haragudj, ezért az erősebb szóért.

Kedves Utolsó Napos kismamák! Kíváncsi vagyok, hogy a hétvégi front kinek hozza meg a termést. Izgulok mindenkiért.

Kiscsillag-om, remélem te nem vagy nagyon magad alatt itt a sok kismama között. Nagyon szeretném, ha már te is pocakosodnál. Figyu, nekem van egy ismerősöm, egy természetgyógyász,megpróbálhatnád, mert eddig mindíg sikerrel járt, pl. nálam is, szerintem 70 baba született az ő segítségével.
Anyagilag sem túl megterhelő, mert hamar összejön, nálam 2 év próbálkozás után 2 hét alatt jött össze a terhesség. Mindenhová házhoz megy.Szólj, ha érdekel.

Andi
andry

Sziasztok!
Lányok, követni sem tudom az eseményeket, annyit írtok!!!

Kiscsillag! Ne add fel! Gondolom, dühös vagy és csalódott, no meg elkeseredett, de nézz a köv. ciklus felé!!! Barátnőm, akit már említettem inszem kapcsán, most babát vár és nekik az 5.-re jött össze, szóval nincs gáz!!! Tudom, hogy irtó nehéz lehet most Neked, Neki is az volt, majdnem ráment a kapcsolatunk, mivel én már rendesen gömböllödtem, ő pedig csak vágyakozott rá és nagyon el volt keseredve. És ekkor sikerült Nekik, úgy, hogy előtte negatív tesztet produkált. És mégsem az volt. Szóval van remény!!!

Veronika, kitartás!!! Nem is tudom, hogy bírjátok két ilyen pici gyerekkel (Andry szintén), minden elismerés!

Pocakos finiselők!!! Hajrá a hétvégére :)))))

Remélem, lesz nyár a hétvégén... Ki akarom kapcsolni a fűtést!!!!

Szép hétvégét:
R+S (2 hónap)
sampa

Sziasztok!
Lányok, követni sem tudom az eseményeket, annyit írtok!!!

Kiscsillag! Ne add fel! Gondolom, dühös vagy és csalódott, no meg elkeseredett, de nézz a köv. ciklus felé!!! Barátnőm, akit már említettem inszem kapcsán, most babát vár és nekik az 5.-re jött össze, szóval nincs gáz!!! Tudom, hogy irtó nehéz lehet most Neked, Neki is az volt, majdnem ráment a kapcsolatunk, mivel én már rendesen gömböllödtem, ő pedig csak vágyakozott rá és nagyon el volt keseredve. És ekkor sikerült Nekik, úgy, hogy előtte negatív tesztet produkált. És mégsem az volt. Szóval van remény!!!

Veronika, kitartás!!! Nem is tudom, hogy bírjátok két ilyen pici gyerekkel (Andry szintén), minden elismerés!

Pocakos finiselők!!! Hajrá a hétvégére :)))))

Remélem, lesz nyár a hétvégén... Ki akarom kapcsolni a fűtést!!!!

Szép hétvégét:
R+S (2 hónap)
sampa

Ez biza 2x ment el.
sampa

Sziasztok,

Hurcia kicsi babája irtó édes, és ő is nagyon ügyes mama.
Tünde: a heg, ha akar szétválik, de a legjellemzőbb azért az tuolsó harmad vége felé, és amikor a fájások elindulnak. De nagyon ritka. Általában a második is császár szokott lenni. Helye, orvosa válogatja. Egyébként mindig nézik az ultrahnagon a hegvastagságot és annak elvékonyodása - a méh fala amúgy is elvékonyodik a mérete növekedtével- jelzi, hogy baj lehet.
Remélem kielégített a válasz, de kérdezz nyugodtan. Üdvözlöm a babácskádat is.
Rita
nováky_rita

Szia Sampa,
nem is olyan nehéz, csak néha, amikor rossz passzban vagyok. (a két picivel). Akkor rossz,amikor mehetnékem van és nincs kire bíznom a kölköket. De anyós a szomszédban, anyám pár percre. Általában segítenek. Már alig várom a harmadik terhességet.
andry

Sziasztok mindenkinek!!

Köszi andry az infót erzsikével kapcsolatban.Azt hiszem van még időm :-)),röpke félév:-)),megnézegetem a szülőszobákat,meg a szülésznőket..

Veronikusz! tényleg a napi túlélésre megyünk,főleg az első káoszos időkben.Bár te már gyakorlott anyuka vagy két aprósággal:-)).Én is úgy vagyok vele,hogyha nagyon gázos napunk van,hogy csak estig kell kibírni,aztán alszik:-) vajon mit szól majd hozzá,ha nagykorában elmesélem,hogy az anyja,minek örült néha???:-)))) köszi a homeobogyót is,mikortól kell szedni?

Sajnos ma nem vagoyk túl vidám,reggel azzal indítottunk,hogy Mandula véreset pisilt!!!!!!!! Nagyon gáz volt látni a pelusát,gyorsan hívtam a szomszéd csajt,aki járatos az ilyen dolgokban(a kisebbik lánya révén..)rögtön mondta,hogy gyűjtsek pisit menjek a doktornénihez. Még segített is felrakni a gyűjtőzacskót(nem tudom kinek volt már szerencséje hozzá?) és kézpzeljétek,tiszta vér volt a pisi,ez még rémisztőbb volt,mint a pelenkán,mert ugye azt beszívja a pelus,kevsbbé látványos.Szóval rögtön lenyargaltunk a dokihoz,megnézték a mintát, aztán azt mondta,hogy nagy valószínűséggel egy olyan hólyaghurut,ami a gyulladásánál fogva véres vizeletet produkál. Írt fel antibiotikumot,kétszer kell adni naponta és elvileg már holnapra tisztul a vizelete.Persze figyelni kell a gyereket,mert ha belázasodik,ödémásodni kezd meg hány stb,nyargalni kell vele kórházba.De ennek kicsi a valószínűsége.Jaj,vannak gondok mindig..
Cinicini!! Üdv,naa végre nem vagyok egyedül évvégi szülésben..Kinél szülsz,hanyadik bébi? a jelenlegi állás szeirnt nekem dec.16 az időpont, szóval,ha én egy kicsit később,te egy kicsit korábban,még szülhetünk is együtt:-))

Valaki írta a császár utáni természetes szülés lehetőségéről,illetve annak esélyéről.Egyébként én is azt érzem,hogy a dokim nálam is jobban örülne,ha a másodszor is császár lenne,bár ezt inkább csak sugallta,egyértelműen nem mondta. Sőt ő még azt is mondta,hogy hiába figyelik az uh-n a hegvastagságot,az sem garancia semmire,mert jön két erős fájás és szakad az egész. Én azért megpróbálkoznék,hátha megy az vágás nélkül is.
Üdv mindenkinek,kellemes hétvégét!Aki meg nagyon pocakos már,az legyen kedves produkálni valami(valaki) kellemeset nekünk-persze csak,ha akar- ,hogy örülhessünk
Durca
durca

Sampa!

tényleg csak néha nehéz. És tényleg csak attól függ, hogy én milyen lelki és fizikai állapotban vagyok. (főleg lelki).
Különben meg édes a nagylányom. Egyszer megkértem hogy vigye ki a kukába a pici pisis pelenkáját és leközelebb már szónélkül vitte. :D Hát nem édes? :lol: Bár mivel imád a kukába kidobni szemetet, nem árt néha belenézni, hogy mi egyebet dobott ki még. :shock: Van még mit csiszolni. :lol:
és csatlakozom Andry-hoz. Én is már (a szülőágyon) a harmadik terhességemről álmodoztam. Remélem ő kisfiú lesz! :lol: :D

Andry!
Mit is mondtál? mikor lesz 3.?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Durca!

Ez a bogyót a 35. héttől kell szedni heti 5 bolyót elosztva 7 napra, majd az utolsó hét kezdetétől napi 5 bolyót. (5 golyó=1 adag) Majd a szülés megindulásakor 1/4 óránként 5 golyót. Nekem az első fájás után 1/2 órával (mikor beértünk a kórházba) már nem volt méhszájam, így én nem szedtem be többet. Szóval még bőven ráérsz elkezdeni.
Más. Hogy vetted észre hogy véres? Mert Katának is néhe sötét a pisije, de ez más mint születés után az, amikor az én hormonjaimtól picit vérzett. Bocsi, de volt alvadt vér a pelus tetején?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,
Veronikusz, a hármaskát akkorra tervezzük, amikor Csabika betölti a három évet és oviba megy, tehát kb.1,5 év múlva kezdjük a próbálkozást, de nem akarom elkiabálni és nem vagyok elégedetlen, mert hálás vagyok a sorsnak ezért a kettőért is, mert amint írtam kicsit korábban, az első elég nehezen jött össze. Azért bízom a legjobbakban és remélem, hogy még lehet egy szép és egészséges babám, és azt, hogy kislány lesz a két fiú után, csak úgy titkon remélem, de azt sem bánom ,ha ő is fiúcska lesz.

Durca, remélem már minden rendben lesz nálatok pisi ügyben, javulást kívánok. Sipi császárt akar?
andry

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?