2002.08.03 21:31
2002.08.04 22:39
Nõjjön szépre, nagyra, jóra!
A mûtõben egyébként nagyon oldott volt a hangulat, mindenki viccelt, mosolygott, dacára az éjfél utáni idõpontnak. Gondolom ez az anyukák megnyugatására is szánt rutin.
Beadják a gerincbe a spinális érzéstelenitõt, nem kell félni, egyáltalán nem vészes, az arcodra tesznek egy maszkot, hogy a baba kapjon elegendõ oxigént. Az altatóorvos ellenõrzi az érzéstelenedés mértékét. Egyik karodba megy az infúzió, a másikon a vérnyomásodat mérik automatikusan. Az orvosod lekeni a pocakodat egy narancssárga fertõtlenitõvel, semmi probléma, mire hazajutsz a kórházból, lekopik rólad
, eléd tesznek egy zöld paravánt, és letakarnak különféle zöld leplekkel. Azután, amikor a doki keze nekilendül a szikével az altatóorvos hirtelen kérdez tõled valamit, amivel sikeresen eltereli a figyelmedet arról, hogy épp most vágnak föl
Én ezek után nem éreztem mást, csak nyomásokat, valamint hogy irgalmatlanul elkezdett viszketni az arcom a maszk alatt és bucira kiszáradt a szám. De az altatóorvos szépen megvakarta és vizes gézt adott a számba, úgyhogy kibirható. Ezután egyszerre csak elõkapnak egy nyekergõ csomagot, bemondják a születés idõpontját, a baba nemét, és hirtelen mindenki vadul elkezd gratulálni.
A babcit elviszik lemérni, lemosni, felöltözni, téged meg szépen összestoppolnak.
Én közben apával kommunikáltam aki az ablakon keresztül vigyorgott rám valamiért.
Ezután áttolnak az õrzõbe, ahol kapsz egy nagy kancsó teát, ezt érdemes mind meginni a fejfájást elkerülendõ, és behozzák a babát is. Apuka is veled lehet már. Itt pontosan nem tudom az idõtartamokat, mert sajna a mi kisfiunk az intenzivre került, igy ez a dolog kimaradt nálam. A 6 óra után a szülésznõ lemosdat, leveszi a hasadról a zsámolyt vagy mit és áttol a császáros szobába. Az ágy nagyon kényelmes és nem kell átszállni. Ezek után nincs más dolgod, mint minél elõbb felállni, az osztályos szülésznõ kiszedi belõled a katétert (nálam még hatott az érzéstelenitõ, úgyhogy ezt sem éreztem igazán), megmutatja, hogyan kell úgy kiszállni az ágyból, hogy ne használd a hasizmodat, és ki lehet menni pisilni. Érdemes minél elõbb és minél többet mozogni, persze amennyit elbirsz, de nem szabad elhagyni magad, mert úgy sokkal gyorsabb gyógyulsz! A babát 3 óránként hozzák szoptatni, ne aggódj, ha más nem, kollosztrumod már biztos lesz, és jön majd a védõnõ is, aki rengeteget fog segiteni szopiügyben. Engem egyébként szinte aznap elboritott a tej. Jön majd még a gyógytornász naponta, egyszóval nagy lesz a nyüzsi.
Ha elfogadsz tõlem egy jó tanácsot, az elsõ két nap ne fogadj látogatókat, de az elsõ nap semmi esetre sem, mert nincs szülõszoba látogatás, úgyhogy neked kell kimenned az elõtérbe és a csecsemõsök hajlamosak rapszodikusan kihozni a gyerekeket... S amúgy is össze kell szedni magadat. A második napra meg tuti elmúlik az érzéstelenitõ hatása... Hallgass rám, a rokonfalka megvár. Szerintem akár már a következõ nap átkérheted magad baba-mamás szobába, persze ez hely- és a te állapodtól lesz függõ, és akkor állandóan együtt lehetsz a babával. A sebrõl még: ha kapsz drént, nekem azt 2. nap szedte ki a dokim, mig a varratot a 4. nap.
Mindegy, most már ki nem törlöm.
Ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan, megpróbálok rá majd válaszolni.2002.08.05 13:29
. 2002.08.06 13:55
2002.08.07 14:53
2002.08.11 13:21
2002.08.12 06:25
Nem is tudom, hogy lehet ezt feldolgozni... Mesélj még Leventérõl
Tudod szopiztatni? Hány hetes most? Elég a tejcsid?
Van már napirendetek vagy még korai lenne? Örülök, hogy Te legalább pozitív élményeket szereztél a korházról
2002.08.12 09:54
2002.08.12 11:49
Nálunk? Háááááát...nem is tudom mit írjak most... Az a helyzet, hogy a Kaáliban jártunk július elején ahol is kiderült, hogy lombikra csak 6 db inszemináció után mehetünk egy kissé "rossz" törvényi szabályozás miatt. Ez viszont idõben minimum egy év és a sikeressége elég kétes az endom miatt... Az orvossal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy kivárjuk a laparoszkópiám eredményét - ez kb. októberben lesz - és annak ismeretében meglátjuk a folytatást. Csináltak a Kaáliban egy 3. napi vérvételt amelynek tökéletes lett az eredménye
Közben jártam egy homeopata orvosnál+étrendet módosítottam de ennyi. És ma vagyok a ciklusom 27. napján és már egy hete folyamatosan hányingerem van és a hõmérsékletem még nem esett le...
Tul.képpen szerdán (nem)kéne megjönnie és én nem tudom, hogy merjek-e bízakodni a testem jelzéseiben vagy csak "pszihésen" produkálom õket bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig még sosem éreztem ilyet... Attól félek, hogy a homeopatás orvosság idézi elõ mindezt... Egy biztos, ha nem esik le a hõm és nem jön meg szerdáig akkor szerdán tesztelek

Nagyon félek a csalódástól és egyszerûen elképzelhetetlennek tûnik, hogy két év után a laparra ill. lombikra várakozva spontán úton sikerülhet a dolog... Meglátjuk
Ahogy megtudom azonnal írok

2002.08.12 12:08
2002.08.12 12:55
Most felhívtam a homeopata orvost és megkérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy hányingert okoz a gyógyszer. Azt mondta nem... Velem eddig ilyen még soha sem fordult elõ...Mármint hogy ennyire éreztem volna bármilyen tünetet is
Két év alatt midössze kétszer teszteltem mert nagyon elhúzódó volt a ciklusom. Fél éve van otthon egy "kabala" tesztem, amit a nagy "alkalomra" tartogattam
Most úgy érzem itt az ideje próbára tenni
Bár ez az egész annyira de annyira hihetetlennek tûnik.....
Ha feltetted írd meg mert megnézném szívesen
2002.08.14 12:50
.
Már kezdtem reménykedni, de lehet hogy a teszt téved
. 2002.08.14 13:24
Sajnos úgy tûnik a tesztnek igaza lesz. Mára leesett a hõm és már "mindenórás" görcseim vannak így nem sikerült. Azért nem vagyok letörve, mert csoda lett volna ha összejön... Most arra koncentrálok, hogy mehetek ismét 23. napi UH-ra aztán majd megbeszéljük a lapar idõpontját is. Egy lépéssel közelebb kerültünk a babukához és ez jó
Lesz ez még könnyebb is hidd el. További minden jót kívánok Nektek is és köszi mégegyszer, hogy a távolból drukkoltál
2002.08.15 20:22
Ezt én kikérem magamnak!
Márpedig nekem SENKI nem segített a szoptatásban, a csecsemõsök gorombák voltak, és amikor segítséget próbáltam kérni, úgy lepattintottak, hogy a fal adta a másikat.
Ez tény, és nem hazugság, sõt, még csak nem is szülés utáni túlérzékenység!!!
Tudom, és írtam is, amikor panaszkodtam, hogy van ott egy kedves védõnõ, és segít azoknak, akik nem olyan "mázlisták", hogy végig ünnepnapokon legyenek benn, de vele én csak a hazajövetelünk napján találkoztam. Úgyhogy a beszámolóm mindkét fele színigaz! 

Szörnyû lehetett, amin keresztülmentél, és részvétem a történtek miatt, de ez akkor sem jogosít fel téged arra, hogy másokat lehazugozz. 2002.08.16 08:26
2002.08.16 10:38
2002.08.16 11:07
2002.08.16 19:47
Minden elismerésem viszont azért, hogy ilyen erõs tdsz maradni! És fõleg, hogy ilyen nyugodt és higgadt
Gratulálok Leventéhez. 2002.08.16 20:10
Minden idömet lefoglalja a lurkó, és amikor nem vele foglalkozom, akkor annak örülök, hogy a férjem itthon van velünk (máskor éjjel-nappal dolgozik). Hát ezért nem irtam eddig.
2002.08.18 15:21
2002.08.19 19:07

Nem ellened irányult, és nem Bmárti mellett, hanem kifejezetten a Névtelennek iródott!!! Hiszen egy kórházban tényleg sokan dolgoznak és ezt ki vitatta???
Dorist vigasztaltad a mondandóddal és ez valakinek nem tetszett abban a formában és felment nála a pumba, ezt is megértem, de ebbe NEM szerettem volna belefolyni
Csak valamit nem érthetett meg! Nincs harag ugye?? Nagyon nem szeretném, ha lenne!
2002.08.19 20:24
2002.08.20 11:07
2002.08.21 16:18
Remélem ti is jól vagytok, és Juli baba szépen gyarapodik. 2002.08.21 16:38
2002.08.22 05:45
Jó ha az ember felkészül a "legrosszabbra" és akkor érhetik kellemes meglepetések
Ez nagy lépést jelentene... Örülök, hogy PiciLaci jól van újra
Remélem a pozitív véleményed mindvégig megmarad
2002.08.23 10:56
2002.08.23 11:09

Mindkettõtöknek igaza van a saját szemszögébõl nézve és mindkettõtöket a jó szándék vezérelt
Nem egy "negédes" típus de engem ez nem zavar
Egy van belõle, csak a mosolygós hangulatát nehéz kifogni viszont nem a szmélyed ellen irányult ha "morci" volt ez biztos
Õ egyszerûen ilyen

"Csevegni" nehéz vele, viszont az életemet bátran a kezébe adnám és adom is minden mûtét alkalmával
2002.08.23 11:36

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|