A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

NST-n minden rendben volt :) baba mozgott eleget, rendes szívhangot produkált. Szóval még egy ideig egyben leszek, de már tényleg csak hetek kérdése!!! Annyira jó! :)

Indi, Votiv,
hozzátok képest csak lájtosan dolgozom, és élvezetből :) baromi sokat számít azért, hogy párom most nagyrészt itthon van, Dócit is ő emelgeti, viszi sétálni stb. Szóval helyzetem inkább irigylésre méltó :):)

Votiv,
már én is nagyon kiváncsi vagyok rá :)

Dorka,
gratulálok a pocakhoz, vigyázz magatokra!!!! :)

Fibi,
az egy álom volt, hogy elfolyt magzatvíz után még hagytak nekem másfél hetet, hogy be tudjuk fejezni a munkát :) és mindezt microsoft frontpage-ben álmodtam :)

Zanza,
ÉLJEN!!!!!! :):)

Zuz,
a felmászás-szétpakolás sajnos még egy ideig így lesz :( Próbálj meg néha elszabadulni otthonról egyedül, feltöltődni kicsit, ha tudsz :)

Ancsi,
kispapa is mesélte, hogy összefutott bizonyos lencsibabával :):)
kisün

Ancsi, hát ez az, azon a gubera gépen nincs. itt az asztalin már van, de a másikon van a south parkos figurám :evil: mindegy, nem akarom szétoffolni jobbana topikot :D

Vera, nst :D :D :D hát te tényleg mindjárt szülni fogsz :!: :!: :!:

ma én is álmodtam valami rémeset, eltűnt a szemöldököm! és a hajamból fésültem előre a helyére, tudjátok, mint a kopaszodó muksókák, akik átfésülik a tincseiket!! áááá :shock: :shock: :shock:

jaj dolgponom kell és itt csacsogok

ma du. az eső után voltunk lent, mert szépen sütött a nap. hát ahogy elengedtem Istit, azonnal belegázolt egy órási pocsolyába, és mire odaértem, már belehasalt és ott dagonyázott! aztán még hagytam pár percet, azzal, hogy egyszer ezt is ki kell próbálnia, ekkor belehempergett a sárba és a homokózba is.... az ajtó előtt vetkőztettem le a kis varacskost, még egy ilyen szurtos malacot nem láttatok!!! nem fényképeztem le mert én is úsztam a sárban...

és épp akkor sétált el a házunk előtt egy ismerős, akinek 2 hós lánya van, és látta istit a pocsolyában angyalkázni, és szegényke teljesen ledöbbent, hogy rá is ez vár! :D azt mondta, reméli, hogy finnyás kiscsaj lesz a lánya :D
votiv

Sziasztok
A mai játszóház tényleg szuper volt, de mindig nagyon jó, a csajok jól elvannak, mi meg dumcsizunk.

Zuz!
Emma majdnem ugyanezeket csinálja, csak ő főleg pakolgat, és lehetetlen helyeken találunk meg dolgokat, miután napokig keressük :lol:

Dorka!
Én jártam relaxra, nagyon jó volt, nekem sokat segített, nem is annyira a szülésnél, inkább az utolsó hetek várakozásában és a félelmek leküzdésében. Szóval ha van időd, mindenképpen ajánlom, bár én csak a 27-28. hét környékétől jártam.

Kisün!
Sokat gondolok rátok, amikor lent vagyunk a játszón, hátha összefutunk.

jó éjt!
manoka11

Már 2 órája dajkálom Bálintot, de nem hajlandó elaludni... Már kivagyok, úgyhogy lepasszoltam egy kicsit apának.

Johi, anyósék lesznek a szülinapi meglepid :?: Azért a vacsi rulez :D Előre is boldogot!

Votiv, szurtos Isti aranyos lehetett :D

Kisün, nst :) párod tök rendi, hogy ennyit tud segíteni Neked :)

Na megyek, megpróbálkozom újabb körrel Bálinttal... jó éjt
denizsa

Votiv, dagonya :lol: :lol: es gondolod, h megelegszik egy kiprobalassal??? :roll:
recca

Votiv :) Dagonyázó Istók nekem is bejövős :lol: Nagy ötletgyáros a te fiacskád :)

Johi :) Bódogot és jó ünneplést!!!!!! :)

Dorka :) Akkor most te vagy a legkisebbik kismama titen? Gratulal kiskönyves léthez!

Vera :) valamit akartasm neked írni, de most már nem jut eszembe, holnap pópolom.

Jójcakát!

indianyo

Jó reggelt!

A bikás fotók nagyon édesek :)

Indi:
őrület,hogy milyen iramban nő Dominó :)

Dorka:
szép pocakosodást kívánok :D

Vera:
neked meg sok energiát erre a kis időre :lol:

Votiv:
:lol: :lol: :lol:

Johi:
ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPODON! Kép

petergabi

Joo reggelt,
nekem este nem ment a babanet :( , de legalább apával megcsináltunk egy cikk-forditást :)

na, B rángat, ki kell mennem vele...

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Mosolyogva ébredt a picurka nagyfiam és eljátszott az ágyikóban türelmesen vagy negyedórát, míg megérkezett a tejecskéje, úgyhogy nekünk szép napunk van már :)

Most épp ezt csinálja itt mellettem apájának:

Kép

Beet :) Manóka :) Jótszóház, tücsökzene olyan jó lehet! Klassz, hogy tudok találkozni. Meg az is, hogy tudtok ide írni is :) Képek??

GAbi :) félelmetes is nekem, hogy ennyit nőtt és fejlődoött már D. Még csak két hónapos és már mennyi mindent tud... Csatlakozom Beethez: Ne nőjön még fel, hadd legye picibabám még egy darabig - nem mintha ez őt érdekelné :lol:

Tudom már: Vera:) miből is fogsz te kétgyerekes anyaként doktorálni? Mármint mi a konkrét téma, amibe így beleszerettél?
Az enyém munka tényleg szót sem érdemel, nem egy nagy dolog, tegnap elmentem a helyi turkálósba és közben is remekül tudtam telefonozni az utasokkal :lol:

Jövő kedden kapunk oltást, úgyhogy nekünk a hétfő és a péntek jó talizni. Esetleg máshol is, mondjuk Margitsziget? Illetve Pesti népekkel szívesen mennénk megint a Nemzeti Színházhoz vagy az Orczy kertbe...

Szép és vidám napot mindenkinek!

indianyo

Gabi :) Mit mesélt Orsi a kirádulásról? Remélem, épségbe és jókedvűen jött haza :)

indianyo

Indi!
nekem a péntek azért nem jó, mert elvileg utazunk el. de lehet, hogy csak szombaton, akkor jó a péntek. nem akarok pofátlan lenni, de a keddi oltás után lehet ám simán menni szerdán Bikásra :), mert a 2 hós oltás után még láz se várható. de ha más okból nem akarsz szerdán, azt aláírom!
Dominó lassan kinövi az ülését, Apukája nagyon büszke lehet!
Vera asszem amerikai sci-fi irodalomból fog doktorálni, de nem biztos!
ancsipancsi

Halihó!

Éljen a napsütés :lol: UFF!!!

Köszönöm a babakocsis reagálásokat!
Indi! Ürespocit én sem említettem! Természet ellen való vétek!!! :wink:
Fibi! No igen, B még a csecsemőskocsinak is brrrrr. Köszi a megerősítést pocakszétrázós ügyben :)
Den! Félpocak: hááát sokszor azt hiszem, hogy ebben az állapotban vagyunk, mert ha nem aludna bele Angi akkor szerintem 24órát is szopizna! :P

Fibi! Mész BS-hez?
Zsoló testvérének gyerekei vegák?

Indi! Dominó átaludta az éjszakát?!?!! EJHA!!! S már 2x?

Zuz! Írtam 2napja.

Gabi! Képet mailen küldjem? Láthatom majd egyszer azt a gyűjteményt?

Egyébként mi az a Bikás?

Johi! Nagyon boldogat!!! :P
Kép sznapra

Most ennyire futotta
gödibarbi

Barbi:
ha neked nem gond,ide is teheted a fotót,majd lementem :)
Ja,a hozzászólásom végén,a házikós www-re kattintva megnézheted a szépségeinket :lol:

Indi:
szerencsére másnapra már nem látta annyira szörnyűnek a kirándulást :)
Összeségében jó volt,azt mondta :lol:
Dominót le sem tagadhatná az apukája,szerintem :lol:
Szépséges :!:

Zsan,Juc és a többiek merre jártok?

petergabi

Johi,
Heppi börszdéj :D :D

Barbi,
ööö, majdnem vegák a gyerekek, mert a szülök husmentesen etetik öket. Viszont a nagyszülöknél lecsuszik a kolbász és tsai :roll:

Még nem hivtam a rendelöt, BS-hez elvileg pénteken tudok leghamarabb bejelentkezni (hétfön ünnepnap volt). Kérdeztem itt a topicon, hogy kedden vagy csüt-ön hánytol lehet hivni a Bálintok magánrendelöjét, de senki nem válaszolt. :(
Mondjuk a boltos sztorimra sem jött senkitöl reakcio, biztos unalmas vagyok :cry:

Na, el is megyek forditást befejezni...

KépKép
fibi

Sziasztok!

Ma volt az utolsó tücsökzene :cry: Úgyhogy jövő héttől csatlakozunk a szerdai játszóházas csoporthoz :D
Lilla tényleg mondatokban nyomja :D nagyon ügyes!!!

Ancsi!
Védőcsajszi tényleg nagyon aranyos, és is kedvelem, de szopi és hozzátápi ügyben eddig iszonyú nagy baromságokat mondott, ami engem annyira nem érdekel, mert csinálom,a hogy jónak látom, de szerintem egy csomóan megfogadják a tanácsát, és hát annak nem lesz jó vége :(

Dorka!
Gratula a könyvhöz. Én a 14.hétben vagyok, de még nincs könyvem :oops: Hétfőn pótolom :oops:

Johi!
Nagyon boldog szülinapot!!! :D

Barni!
megkaptam, köszi!!! Meg tudod adni a szülésznő számát? Szerinted simán hívja fel???
Bikás park=játszótér a kórházzal szembeni parkban. Nagyon szuper! Hamarosan ti is csatlakozhattok! :lol:

Votiv! :lol: :lol: :lol:
Isti egy nem mindennapi fickó :lol:

Dora!
Írj gyakrabban!!!
És miből áll ez a Dévény torna??? Mert amiket írtok róla, szinte "csodaszernek" tűnik. Nagyon klassz, hogy 1-2 alkalom ennyit számít. És Kata most már ülhet? Mert múltkor írtad, hogy nem szabad ültetned.
És nagyon örülnénk nektek a Bikáson!!!
zuzmo1

Zuzi!
remélhetőleg a többi mama is tud kettővel osztani :). különben minden védőnő a saját álláspontját hangoztatja, így hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy "hülék", közben meg csak nem azt mondják, amit mi akarunk hallani. szvsz ő ugye idősebb dokinő mellett "szolgál", így a régi felfogás szerint próbálná terelni a mamákat. engem ők (hála a jó égnek) sose fárasztottak virslivel meg ilyenekkel, de jól jött, hogy a doktornőnél nem kellett harcot vívnom, hogy írjon fel tápszert. (a kórházban igen)
a játszóház az most melyik? a Fonó utcai? oda csatlakozol? mert én is csatlakoznék majd valamikor :), ha valaha ráérek, meg itthon leszek. Lencsi biztos élvezné már, most, hogy tud mászni. mehetne mindenhova.
ancsipancsi

sziasztok,
Votiv,
tudod, ha a kisujjadat nyújtod, letépik a kezed!!!! :lol: :lol: :lol:
ezentúl már tutira veszi,h mehet dagonyázni!!! :wink:
vegyél gumi gatyát és gumi csimmát!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi,
mivel már másodszor irod a védönös dolgot, biztos nem tetszett amit beszoltam, ugyhogy ezennel bocsánatot kérek, hogy lehülyéztem! Sztem az hogy idösebb dokinö mellett van, még önmagában nem jelent semmit, mert pl a szadai védönö már majd' ötven éves, és mégis (igény szerinti, terhesség mellett is) szopi-párti, és követi az uj dolgokat. Ez teljesen egyénfüggö. És értem én, hogy mindenki a saját álláspontját hangoztatja, csak ez -ha emberekkel dolgoznak- akkor nem mindig elég... Engem rendesen kiboritott a régi gyerekdokink szopi ügyben, ezért merem szová tenni a véleményem a témában.

na, de tényleg eltünök, ma nem vagyok jo formában...

KépKép
fibi

Johi :) Nagyon boldog szülinapot!
Kép

Fibi :) Milyen cikket fordítasz? Olvastam ám a boltos sztorid, és igazad van és szomorú, hogy ilyenek az emberek, majd talán a köv. generáció optimistább lesz...

Ancsi :) Sztem Zuz a Fonyód utcaira gondolt, odajárnak Manókáék és Beeték szerdánként (ezt írták is nemrég), ezért gondoltuk mi is, hogy majd járunk oda mint tücsökzene-pótló :wink: Hova utaztok?

Barbi :) Szóval Angi ilyen cicifan? De jó :) Éjszakáitok milyenek? Hányszor szoktatok kelni? reggel meddig szunyál a kishölgy?
denizsa

Fibi :) Igazad van, tedd csak szóvá a véleményed, végülis szólás- és véleményszabadság van! :D
denizsa

Johi, boldog szülinapot! :D :D :D :D

délelőtt voltunk Állatkertben! és állati jól éreztük magunkat :D
Istit a madarak még nem dobják fel, de iszonyúan kacagott a "közönséges mókuson", akinek ez a neve :wink: és imádta az ormányos medvéket, a tamarinokat és minden kismajmot. nem ismerte fel a jegesmedvét se az oroszlánt (ez a két állat volt eddig amit legalább már beazonosított), és ügyet sem vetett az olyan állatokra, amelyek ügyet sem vetettek rá :) lusti orrszarvúkra, vizilovakra és tigrisekre rá se hederített. a Kis sziklánál már 2 helyen is lehet víz alól nézni fókákat/pingvineket, ezt valahogy sehogy se értette, hogy nem kell betojni, mikor feléje úszik valami :)
voltunk a simogatóban is, hát az horror volt, egyrészt mert a buta gidák le akarták rágni a zöld nadrágomat, másrészt meg Isti iszonyúan félt - nem a kecskéktől, hanem a húsz osztályni visító-örjöngő gyerektől. volt egy csoportnyi 8-10 és körüli kislány, akik módszeresen azt csinálták, hogy sikitozva "menekültek" a gidák elől... úgyhogy ez a simogatós nem jött be, viszont cserébe megsimiztünk egy zebrát, ami nagyon tetszett Istóknak, rá is kacagott :) szóval szuper volt, legszívesebben a jövő héten már mennék is újra :D

Zsanci, a simogatónál volt egy "Linett" nevű kislány mellettünk, nem csuklottál? mert emlegettelek :D
és volt egy aranyos egypetéjű ikerpár is, az egyik kisfiú Buda volt, a másik Berci, talán nem engedélyezte nekik az MTA Nyelvtudományi Intézet, hogy Pestnek kereszteljék... :lol:
és láttam egy nagyon szép néger kisfiút is, akinek Attila volt a neve :) ez olyan megható :D

és gumicsizmát tényleg mindenképpen kell vennem, meg valami batman-ruhát is, csak hol? :)
votiv

Fibi, sógorodék miért nem adnak húst a gyerekeknek? és hogy csinálják, hogy a gyerkők ne legyenek vérszegények? mert ez a rémhír járja
boltos sztorira én is írtam vmit, de kitöröltem, úgyhogy már nem is tudom, hogy mi volt... ja, de. látod, hogy nem tévéztek, nem nézed a Szomszédok ismétlését (nem mulasztasz semmit). csak ezen látni, hogy 18 évvel - durván egy generációval - ezelőtt ugyanez a panaszos-sopánkodós, sőt, siránkozós stílus volt a "menő", és Denivel ellentétben én nem is hiszem, hogy belátható időn belül kihal, mert ez valamiféle magyar virtus, elégedetlenség és boldogtalanság keveréke, ami Czeizel szerint részben a szomorú történelemben gyökerezik. talán pár évszázad "vidám" történelem segíthetne :D
votiv

Sziasztok,

Olyan sok mindenről írtatok az elmúlt egy hétben, hogy én csak olvastam-olvastam .... :)

Bár már rég lecsengett néhány dolog/téma, azért ha nem gond reagálnék néhányra:

Zuzmó,
hát ez az tartósítószerrel már nem olyan buli, de majd kipróbálom jövőre. Nálunk már elvirágzás alatt vannak a bodzák. És milyen lett a szörp?

Neet,
nem voltam itthon neved napján, de szeretnék én is utólagosan boldogat kívánni :)

Indi, Ancsi,
bkv-n valóban nem jellemző, hogy bárki, bármit észrevenne. Engem egyenlőre nem zavar, hogy nem adják át a helyet, lehet, hogy ha a második pocakom mellett :D már lesz az első baba, akkor más lesz a helyzet. Viszont nem sokkal ezelőtt teljesen zavarba jöttem a 47-es villamoson. Jegyet szerettem volna lyukasztani és az ott ülő bácsi felállt és - bár én felajánlottam egy hölgynek a helyet, mert nem szerettem volna más idősebb ember előtt leülni - addig-addig toporgott, míg úgy irányított, hogy végül nem volt más lehetőségem, mint lehuppanni. Teljesen zavarban voltam. Aztán mielőtt leszállt, megérintette a kezem és elköszönt.

Ilyenkor eszembe jut, hogy mennyivel udvariasabbak, kedvesebbek lehettek az emberek az ő idejében. És mennyi érték veszett el az emberekből....? (Tisztelet a kivételeknek) Nektek mi erről a véleményetek?

Johi,
Boldog szülinapot kívánok Neked én is :) Biztos finom lesz a vacsi, és remélem jól érzitek majd magatokat.
Korábban céloztál vkinek arra, hogy vannak még a szülést segítő, könnyítő csodaszerek talán a málnalevél teán kívül... mire gondoltál?

Ancsi, Rylie,
én is nagyon szeretem a lakásokat rendezgetni, terveket készítgetni. Párom már ki van tőlem, hogy minden negyedévben egyszer vmit át kell rendezni vhol, mert nem bírok magammal. Sztem én már beteges vagyok, mert bemegyek egy számomra új lakásba, valamelyik ismerősünkhöz és rögtön az ötlik fel bennem, hogy én mit, hogy csináltam, alakítottam volna :) Veletek is előfordul? Például a páromék nyaralóját képzeletben, meg rajzokon már ezerszer átvariáltam :):)

Szóba került az elmúlt napokban a málnalevél tea, meg a gátmasszázs olaj. Előbbi pontosan mit segít elő? Mire eljön a szülés ideje segíti a tágulást, az izmokat lazítja? Illetve, hogy a gátmasszázs tényleg használt, segített?

Mkatus, Beet,
Én még új vagyok, és láttam, hogy Ti Csizmadia Istvánné Erikánál szültetek. Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy milyen tapasztalataitok voltak vele a szülésetek során. Ha itt a topicon belül nem szeretnétek erről írni, kérlek írjatok az eva0119@freemail.hu mail címre. Köszönöm szépen a segítségeteket. :)

Évi
vica94

Fibi!
Nem vagy unalmas, csak a gyerekemtől nem tudok netezni, és mire a gép közelébe kerülök, elfelejtek mindenre reagálni. Votivnak igaza van a Szomszédokkla kapcsolatban. Mi minden nap nézzük, ez az egyedüli műsor, és mi fetrengve röhögünk ezen a sopánkodós stíluson "jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok!" A legjobb, hogy magukon nem segítenek. Ilyenek az emberek, mindig mástól várják a megoldást a problémáikra. De én is optimista vagyok, szerintem a mi gyerekeink egész mások lesznek, főleg, ha másként neveljük őket. Vica is írta, hogy kihaltak a régi értékek, hát ebben is lehet valami....

Ancsi!

Abban is van igazság, amit te írsz, az sem jó, amikor úgy kell megküzdeni a tápszer receptért, de engem csak ilyen irányú hatás ért a dokinéninél és a védőnőnél. És a z is furcsa, hogy a mi védőnőnk kb 22 éves, tehát elvileg a modernebb szemléletet kellene képviselnie.
Engem érzékenyen érint a téma, mert nagyon megküzdöttünk a szopival és igazából hiányzott a leleki támogatás, egy kis hátba veregetés, hogy jól csinálom stb. És egyszer hallottam egy műsort a rádióban és arról volt szó, hogy a TB éves szinten hány milliárdot költ tápszerre, nagy részét indokolatlanul. Ha ennek az összegnek csak a felét felvilágosításra és tanácsadásra szánnák, már sokkal több pénz jutna az eü más területeire. Látom az egyik barátnőmnél, hogy az első babáját tápszerezte, mert "szerinte" nem volt elég teje, aztán látta, hogy nekünk megy, és most a másodikat már ő is szoptatja. Igaz, nagyon küzdenek, de 2 hónapja csak anyatejcsin van a kisfia, és szerintem ez nagyon szuper dolog. Ugyanakkor tudom, hogy vannak, akik mindent megtettek az ügy érdekében, mégis szükségük van a tápszerre. De hát ezért lenne a doki és a védőnő, hogy felmérjék az iyen helyzeteket, és ilyen esetben ne akadályozzák a tápszer felírást....

Egyébként Fonyód utcaira gondoltam, de sajna a jövő hétre már nem fértünk be :cry:

Votiv!
DAgonya után állatkert. De jó dolga van Istinek :lol:

Fibi!
Én nagyon nem értek egyet ezekkel a vega dolgokkal. De azzal se, hogy a nagyszülők nem tartják be azt, amire a szülők kérik őket :roll:
zuzmo1

vica!
Szörpöt ma szűrjük le :lol:
zuzmo1

Zuzmo,
egyetértek a nagyszülős dologgal. Én már előre félek, hogy fogom tudni megértetni a nagymamával, hogy nem szeretném, ha mindenféle dologgal elhalmozná. Meg hogy ha én vmit nem engedek a gyerkőcnek, akkor ő ne engedje csakazértis... :(

Kíváncsi vagyok eredményre szörp ügyben, ha meg lesz a leszűrés, akkor írd meg milyen lett :lol:

Dorka,
szeretnék én is járni a relaxációra, most már lesz rá lehetőségem is mert egy ideje nem dolgozom. Mit kell ezekre az alkalmakra magammal vinni?
vica94

Vica, semmit, csak magadat :D

Kép
szdorka

Gabi itt vagyok!

Votiv!

Hol tudtál megállni a Zoonál?Mert ott mindigakkora tömeg van :( vagy csak hétvégén?

Daganyázás nálunk is kedvenc volt Somának,egy gumicsizma,vízlepergetős gatya és szerintem is jó kis játék.És nem árt anyukának kötél idegzet hozzá :P
20170114224602

Dorka,

Köszönöm :D

Korábban ígértem pocakos fotókat. Megnéztem a korábban készültet, azt inkább nem tenném be közszemlére :oops:, semmi különös, csak .... de most csináltam egyet sk. Így néz ki 29 hetes pocakom oldalról:
Kép

Lehet valahogy a feltöltött képeken kicsinyíteni, hogy ne foglaljon ekkora helyet?
vica94

Deni,
céges cikket forditok (Zsolóék cégétöl).

Zuzmo,
Én is a mi gyerekeinkben bizom a jövöt illetöen :) Sztem a mai gyerekek annyira érzékenyek, és okosak meg figyelmesek, és mi is sokmindenben másképp neveljük öket, ahogy anyáink. Nem feltétlenül jobban, csak másképp...
És köszi mégegyszer, hogy szoltál a maganrendelés miatt, én is kaptam hétfö estére idöpontot :)

Votiv,
állatkert rulez :D Én is tervezem, hogy megyünk majd, talán ha juliusban jönnek a barátaink, velük együtt megnézzük az állatokat :D És Szomszédok tényleg ilyen, ahogy irtad :lol:
Hust meggyözödésböl nem esznek sogoromék, sztük lehet mással is potolni a fehérjét, stb..., de nem részletezném, mert sztem eléggé tulzásokba estek már az egészséges táplálkozásba vetett hitükkel.... és ebböl voltak is vitáink :(

KépKép
fibi

Vica,
szééép pocakod van :D :D :D

KépKép
fibi

Vica,
nagyon szép pocakod van!!!! :) Nekem akkora, mint egy ház... jó, most már 37. héten vagyok, de 29 hetesen is marha nagy volt :) nagyszülőkkel azt a taktikát követem, hogy ha ott vagyok, és zavar valami, akkor azonnal szóvá teszem, így nem marad tüske, és sikerül udvariasan lerendezni, ha meg nem vagyok ott, akkor nem gondolok rá, hogy pl. mit etetnek Dócival :mrgreen:

Indi,
ahogy ancsi mondá, amerikanisztika, azon belül 20. századi amerikai sci-fi :) És ez élvezet, a disszertációt meg még úgyis tudom még húzni, télen "csak" a szigorlat lesz :) D. gyönyörű :D

v
kisün

Votiv,
uazt gondoltam, mint Zsanci, hogy ez a lejtő kezdete :mrgreen: decathlonban pl. marha jó gumicsízmák vannak, és meg lehet nézni a vitorlásruhák közt, hátha van ilyen pici teljesen vízálló cucc :mrgreen:

v
kisün

Sziasztok :)

Az egész hetem egy nagy rohanás, miközben igyekszünk Fülicsekkel együtt gyógyulni...
A jelek erre nézvést ígéretesek.. :) Most is csak nyúlfarknyi időm van, tehát:

Boldog szülinapot Johi :)
Kép

Mindenkitől bocsi, akiknek lógok méllel, nem felejtettem el, de egyszerűen nem volt még egybefüggő 5 percem...tehát ígérem írok, még az idén :oops: :oops:

Indike,
Dominó szépséges :)

Votiv,

Dagonya-Isti :D Lehet, hogy ő Hanyistók :?:

És külön köszönet Pocaknak, a rugós hintáért, a mindig álldogáló Hölgyem nevében is, aki naaagyon élvezi

Kép

ÁllandóidőzavarbanlévőMacsek és márcsakkicsittakonypóc-álldigaFülicsekje
macskanyu

És Kisün,

gondolok ám rád :) Visszaszámlálás-ügyben :) :)
macskanyu

Macs,
rugós hinta nálunk is királyságos volt :)

Johi,
boldog szülinapot!!!! :)
kisün

Macs,
köszi :mrgreen: az az érdekes, hogy Dócival türelmesebb voltam, most már alig várom, hogy megismerkedjek ketteskével :D igazából nem bánnám, ha korábban jönne, de ált. ilyenkor várják ki csak igazán az idejüket :D
kisün

Hááát,

a ketteskékről nekem mindig azt mondták, hogy hamarabb jönnek :) De mostmár jöhet bármikor, ha jól értem :)
macskanyu

igen, most már akármikor jöhet, de valószínűleg még egy-két hétig bent marad :mrgreen: Most épp családi tippversenyt rendezek, lehet fogadni időpontra, súlyra, hosszra stb., így elkerülöm az állandó jósolgatást, amitől a múltkor a vége felé már hüjét kaptam :mrgreen:
kisün

Fibi :) Te csak ne hallgassál el hanem reklamálj, ha nem érkezik válasz! Én például nem olvastam korábban ezt a vásárlós sztorit.. jó, hogy felhívtad rá a figyelmet. Nagyon egyetértek veled és Votivval is, sajnos mi egy ilyen pesszimista nép vagyunk és ráadásul mindig a történelem és a külvilág a hibás - no meg a körülmények. Az én anyukám a tipikus magyar nő szerintem, úgyhogy mást se hallok itthon, mint ezeket a dolgokat és nekem is nagyon nehéz volt "kinevelődnöm" ebből a szemléletből.

Barbi :) félig tele pocak = üres pocak - legalábbis Dominó szótárában :lol: és már a 3. éjjelt is átaludta :)

Votiv :) én is, én is szeretem az állatkertet - esetleg szervezhetnénk oda is egy hétköznapi talit :)

Vera :) de érdekes a téma! elolvashatom majd? nagyon szeretek szakdogát olvasni, ez is waldorfos csökevény :)

Vica :) nagyon szép a pocakod :) óriási pocakom nekem volt - igaz, 61 centis baba lapult benne :lol:

Ancsi :) legyen neked igazad, és nem legyen semi baj az oltásból! én nagyon oltásellenes vagyok, úgyhogy nem örülök neki, de hát ez van... de majd a kivezető segít :)

indianyo

Indike,

én is elküldjem a szakdolim? :mrgreen: a címe: Naposnyulak testösszetételének becslése TOBEC módszerrel. :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Macs :) gyógyuljgyógyulj gyorsan! és de jó ez a hinta! és Fülike már áll??? még csak most volt, hogy itt drukkoltunk a születésénél:)

indianyo

Macs :) :mrgreen:

indianyo

Fibi!
engem nem izgatott (sértett, vagy akármi) a véleményed különösebben, csak belegondoltam, hogy esetleg ha olvassa csaj, az Zuzmónak mondjuk nem a legjobb. ennél kisebb sértések miatt is volt itt már palotaforradalom, úgyhogy én a szabad véleménynyilvánításról hónapokkal ezelőtt lemondtam. az esetek nagytöbbségében inkább megtartom magamnak. minden nap azt látom, hogy valaki beír valamit, és tuttkó valaki megsértődik rajta, mert érintett az ügyben. mielőtt Zuzmóval kibeszéltük volna a szopi témát (maszekban), mindenhol azt olvastam/hallottam, hogy szopi méhösszehúzódást/szülésmegindítást okozhat terhes nőnél. szerintem a védőnők és a dokik is ezért javasolják a leállást, vagy mittomén. :lol:
na, annak meg örülök, hogy legalább te nem vesztetted el a lelkesedésedet, helyes, hogy megmondod a véleményed, hidd el nekem is néha lenne kedvem :).
és mivel tökre szeretlek, remélem nem érzed úgy, hogy dög voltam, amiért szóltam, hogy ne hülyézd le :oops:

Denizsa!
Anyuékhoz utazunk vidékre 1 hétre, még sose voltam ennyit otthon, mióta elköltöztem, és láthatják az unokájukat is. utána remélem nyáron is nyitva lesz a játszó. mikor mentünk Bogárkáékhoz, te mutattad, hogy hol van. oda 7-es busszal (asszem) mi is el tudnánk csámpázni alkalom adtán.

Vica!
én detto ilyen vagyok. elkezdtem férjemnek mesélni, hogy mit hogy alakítanék át XY lakásában, és tök mérges lesz :)
te már ilyen nagypocis vagy???? hogy maradtam le rólad?

Zuzi!
remélem, hogy még közelben lakom majd a Kispaji születésekor, és hátba veregethetlek, hogy marha jól csinálod a szopit! :)
én is olvastam ám, hogy mennyit költ az állam tápira, és jól magamra is vettem. :))

Vegaság:
egy ismerősöm hetek óta kórházban van, mert 8 hetes terhes annyit hányt, hogy kiszáradt, infúzióval hozzák fel az állapotát. totál vegás, kenyéren, krumplin él, gyerekeit is hasonlóan táplálja. (nagyon soványak) szvsz összefüggésben van a mostani "rosszullétével" a vegássága, magyarán alultáplált. ráadásul szerintem terhesség alatt is vegás akar maradni. :(
ancsipancsi

Indi,
még nem áll egyedül, de kifeszíti magát és tartani KELL, ő meg vigyorog és rugózik napi 20 órában. :mrgreen: de már a hinta tartja, mert én elég erős vagyok már.. :mrgreen:
macskanyu

hihetetlen, a Szomszédokban az erdész a szelektív hulladékgyűjtésről beszél, mint a közeljövő kommunális hulladékfeldolgozási módszeréről :lol:
Zuzi, tényleg szétröhögöm magam, annyira közhelyes :D és Etus a fősopánkodó, főszarkasztika!! kész epebaj :D meg a "lánya" is :D ha nem tudnék röhögni rajtuk, elmenne az életkedvem 2 perc után :roll:

Zsan, Juc, hát akkor rossz pedagógiát követtem :D Isti ezek szerint dagonya-függő lett, és meg sem áll a keménydagonyázásig? :lol:
Juc, a Gundel előtt álltam meg, de volt még sok hely. mondjuk nyitásra mentünk, lehet hogy ezért.

Kisün, köszi a tippet gumicsimma ügyben :D
votiv

Macs :) Te jó ég, hogy Füli már mekkora!! Építkezés-ügyben haladt a dolog?

Kisün :) 20.sz.-i amerikai sci-fi? Van ilyen téma? Király! Akkor Te bizti nagy Asimov-rajongó vagy :D Vagy hogy jött ez a téma?

Vica :) Szép pocid van! :) :) A gátmasszázst kihagytam, a málnalevélteát én is ittam, de nem tudom megmondani, hogy tényleg használt-e :? mert ahhoz kétszer kéne végigcsinálni ugyanazt a szülést, egyszer teával és egyszer nélküle, ez meg ugye nem kivitelezhető... :lol:

Zuz :) Te Nagy szopi-térítő :) Tökre igaz, amit írtál, és sztem még sok más területen is lehetne kicsit ésszerűbben csinálni a dolgokat, de vajon ehhez mennyi idő kell majd :?:
Ezekszerint már hetekre előre be kell jelentkezni a játszóba?? Nagyon felkapott lett a hely, pedig nemrég még nemgyőzték verbuválni az emberkéket.

Fibi :) Ezek a rokonok azok, akik otthon szültek és mindent jobban tudnak? És vajjjon tudnak arról, hogy a nagyszülők hússal etetik a gyerkőcöt?
denizsa

Ancsi :) Bizony, a 7-es busz ott tesz le a közelben!
A vega-témához csak annyit, hogy mielőtt terhes lettem, nagyon ritkán ettem húst (3-4x évente), mert nagyon nem kívántam, de aztán a pocakosságom alatt megkívántam és nem álltam ellen a "hívó szónak" (értsd: mindent megettem, amit megkívántam) és azóta is szívesen eszem, szóval lehet abban vmi, hogy szükség van a húsra is, vagy ha nem eszik az ember, akkor legyen tápláléktudor, hogy tudja megfelelően pótolni.

Votiv :) Én pont így vagyok a Szomszádokkal, csak én már nem tudok nevetni rajta és félek a második verziótól, ezért inkább kihagyom.

Kisün :) Családi tippverseny :D :D
denizsa

Denizsa!
amúgy mióta Lencsi "táncol", mindig eszembe jut, hogy Bálint hogy csinálhatja :D

Votiv!
én is megnézem néha nosztalgiából a Szomszédokat, nagyon frankó sorozat. épp múltkor mondtam férjemnek, hogy javarészt sopánkodásból áll.

Macskaanyu!
Fülike nagyon szép, szokás szerint. és kafa a hintátok!

este Miss Marple lesz az M1-en! (én rajongója vagyok)
ancsipancsi

Ancsi :) Én is bírom Miss M.-t, meg Poirot-t is, meg az összes Agatha C.-t :) Valszeg Bálint is úgy csinálja, mint Lencsid, pont ezért marha jópofa :D Hát még mikor a rumbatököt is rázza hozzá... :D
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?